LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Että sellainen rauhan EU

Ensin tuli eurokriisi. Sitten Ukrainan kriisi. Nyt "kauppapakotesota". Maailmanpoliittisesti on nyt todella arka tilanne. Toivottavasti saadaan tilanne rauhoittumaan.

 

Että sellainen rauhan EU.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän esamttl kuva
Esa Mattila

Ja sinun ratkaisusi asiaan on suomettuminen? Helppo huudella, kun ei itse tarjoa mitään vaihtoehtoa.

Käyttäjän LauraHuhtasaari kuva
Laura Huhtasaari

Eli sinusta mitään vaihtoehtoja ei ollut?

Euro oli virhe. Euro teki euromaiden veloista yhteisiä. Euroopan yhteisvaluutta ei voi toimia taloudeltaan, kulttuuriltaan, tavoiltaan ja yleiseltä tehokkuudeltaan liian erilaisissa maissa. Euromaat eivät voi tehdä itsenäistä rahapolitiikkaa (kuten esim. taas Ruotsi voi). Tukipakettilinjalle ei olisi pitänyt lähteä. Eurokriisin puhjettua olisi pitänyt järjestää euroalue uudestaan.

Ei pitänyt olla yllätys, että Ukraina ei ole lähimaillakaan valmis liittymään EU:hun. Silti sinne piti mennä assimilaatiosopimusta laatimaan, joka sysäytti Ukrainan kriisiin.

Pakotteilla ei saada Ukrainan tilannetta rauhoittumaan. Mitä enemmän Ukrainaan tulee ihmisuhreja, sitä vaikeammaksi käy koston kierteen katkaiseminen. Nyt tarvitaan aselepo ja YK:n joukot sitä valvomaan.

Suurvaltojen nokittelu ei asiaa auta.

Käyttäjän esamttl kuva
Esa Mattila

"Pakotteilla ei saada Ukrainan tilannetta rauhoittumaan. Mitä enemmän Ukrainaan tulee ihmisuhreja, sitä vaikeammaksi käy koston kierteen katkaiseminen. Nyt tarvitaan aselepo ja YK:n joukot sitä valvomaan."

No tähän olisi mukava kuulla ratkaisuehdotus. Aselepo tarvitaan joo mutta miten se saavutetaan? Jos Venäjää ei voida painostaa, niin miten ajattelit saada asian ratkaistua?

Käyttäjän LauraHuhtasaari kuva
Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #5

Ei näillä pakotteilla ole asetettu Venäjälle exit suunnitelmaa, eli ehtona ei ole YK:n turvaneuvoston aselepo päätös.

http://areena.yle.fi/tv/2351206

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

EU hyökkää kynät ojossa, onneksi persu on hereillä.

Käyttäjän LauraHuhtasaari kuva
Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #6

Ei taida muut ollakaan hereillä.

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

Vastaus blogistille (kommentti 2)

”Nyt tarvitaan aselepo ja YK:n joukot sitä valvomaan”.

Venäjä on ilmoittanut YK:lle halukkuutensa lähettää Itä-Ukrainan sotatoimialueelle humanitaarista apua ja samalla tietysti rauhanturva-joukkoja. Separatistit eivät ota alueelle läntisiä joukkoja, pitävät vihamielisinä.

Humanitaarinen kriisi alueella on YK:n mukaan järkyttävä:

https://twitter.com/KirsiNews/status/4940598697463...

http://files.kotisivukone.com/tapion.ajatukset.net...

Jatkuu:

http://files.kotisivukone.com/tapion.ajatukset.net...

http://www.tapionajatukset.com/162

Rauhanturva-operaatio ja ”avustus-saattueet” ovat ainoa keino siviiliväestön (jotka eivät ole jo paenneet) pelastamiseksi alueella, jossa normaali elämä (sähkön ja veden puuttuessa) on mahdotonta.

http://finnish.ruvr.ru/news/2014_08_06/Venaja-toiv...

http://finnish.ruvr.ru/news/2014_08_06/Tshurkin-ne...

Mitä enemmän Venäjällä on ”rauhanturvaajia” (raja-alueella noin 20 000 ), sitä paremmin homma onnistuu, sillä ukrainalaiset joukot pakenevat sitä nopeammin mitä enemmän ”avustus-saattueita” on tulossa ja sitä vähemmän tulee ruumiita.

Täällä lisää Ukrainan kriisistä:

http://www.tapionajatukset.com/131

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Arvoyhteisö EU,rauhannobelisti.Suomi ja kokoomuspolitiikka,stubb ja katainen aloittivat jo 2010 propagantaiskunsa Venäjää kohtaan,vaalitempauksenaan.

Uhoaminen jatkuu EU/USA tavoitteiden mukaisesti.Suomalaiset työntekijät,eivätkä ihmiset paina isompien päämäärien,kuten es.NATO ja vapaakauppasopimusten rinnalla.

Suomi saa sakkouhkauksia ja pakotteita eu:lta,jos ei tottele,mitä se sitten on?Omaa talouttaan heikentämällä ja omaa etuaan karsimalla pysytään ytimessä,siis.
Kalliiksi on tullut pienelle maalle komissaarin ja meppien paikat.Uusi maailman järjestys.

Tietysti pitää muistaa ettei tavallinen kansa olekkaan enää vuosikausiin ollut EU:n mittapuussa minkään väärtti,tukeahan annetaan kansainvälisyyteen pyrkiville nuorille ja dynaamisille firmoille,joiden kielitaito on vähintään englanti ja tavoitteet päteä muualla kuin Suomessa.

Täällä on käytössä politiikka jonka tarkoitus on hakea kaikki konstit millä saadaan ajettua alas yrittäjät,työpaikat,omavaraisuus jne.Suomalainen kulttuuri ja suomalaisuus alkaa olla jo kirosana.

20vuotinen eu-kriisi siis tuottaa,on tuottanut, arvoyhteisön etuina joka neljännen euroopan ihmisen köyhyyden,jatkuvan epävarmuuden,26 milj.työtöntä(ei riitä)eriarvoistumisen kasvun,ihmisoikeuksien katoamisen(todistettu tutkimuksin)lasten ja nuorten,perheiden köyhtymisen.

EU:n taloussodassa ei muutama ruumis paina mitään.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Kun lännen asettamia pakotteita seuraavat venäläiset vastapakotteet, voidaan todeta tämän konfliktin "Sarajevon laukauksien" eli Ukrainan kriiseineen unohtuneen. Eurooppalaista palkansaajaa ja kuluttajaa kiinnostavat paljon enemmän oma työllisyys ja hyödykkeiden saatavuus kuin jossain kasakka-aron laidalla elelevän väestön yhteiskunnallinen asema.

Kauppasota on paisunut kuin sinilevä meressä; yhtäkkiä se on kaikkialla, ja sen torjuminen vaikuttaa ylivoimaiselta. On lähes huvittavaa, että vaikka liiketoiminnan hyytyminen ei hyödytä ketään, se etenee silti, ja nimenomaan ihmisten toiminnan tuloksena.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Seuraavaksi USA ja EU vastaa Venäjän vastapakotteisiiin lisäpakotteilla, Venäjä vastaa asettamalla lentokiellon, lisää USA/EU-pakotteita, Venäjä katkaisee kaasu-ja öljytoimitukset länteen.
Suomesta häviää kymmeniä tuhansia työpaikkoja, viennistä katoaa 20-30% jne.

Venäjä miehittää Ukrainan. Baltian maissa ja Suomessa nukutaan huonosti.

Olavi Mansikka

konflikteja tulee ja menee. kaikissa on mahdollisuus myös pärjätä. Liikaa nojattu venäjän kauppaan. se pitäisi saada niin pieneksi kuin mahdollista... eli uusille merkkinoille mars

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Millä pakotteilla saadaan USA pois itsenäisestä Irakista ja Afganistanista. Viattomien siviilien tappaminen on loputtava.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Nato rahoittaa Ukrainan armeijaa. Luin uutisen lehdestä tänään joten uutislinkkiä en löydä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset