LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Ylen homokeskustelusta

Jani Toivola ohjelman lopussa kantoi huolta, että saako lastentarhanopettajat puhua homoista vai ei?

Mitäs jos 0-6 ikäisille ei nyt puhuttaisi ollenkaan homoista tai heteroista. Ja jos joku lapsi kysyy, että miksi joku toinen lapsi asuu mummon, äidin tai kahden äidin kanssa, niin siihen voi vastata, että perheitä on erilaisia. Se on siinä.

Mika Niikko puhui hyvin!

http://areena.yle.fi/tv/2226566

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (45 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Ja mitä sitten vastataan, kun: "iskä, jaska haukkui mua homoksi, mitä se tarkoittaa"?

Laura Huhtasaari

Voi hyvänen aika. Kyllä haukkumanimiä maailmassa riittää. Voihan olla, että joku haukkuu jotain vaikka "huoraksi" (en tietenkään tarkoita, että huora sana olisi samaa tarkoittava kuin hetero, lesbo tai homo). Nämä kuuluvat niihin sanoihin, joita ei päiväkotilaiselle ruveta sen enempiä avaamaan. Todetaan vaan, että lopetetaan toisten nimittely.

Täytyy sitten odottaa mikä on lapsen seuraava kysymys ja lähteä liikenteeseen lapsen kehityksen mukaisesti.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Homokin lakkaa olemasta pilkkanimi kun se ei ole enää sellaiseksi validi. Meidän tehtävämme on poistaa tuollaiset eriarvoiset asetelmat yhteiskunnasta eikä ylläpitää niitä. Elämme Venäjän vieressä, jossa ihmisoikeudet ovat järkyttävällä tolalla, olen todella hämmästynyt että me täämmä Pohjoismaissa viimeisenä edes enää jankutamme tästä.

Lauralla on ihan hyvä pointti, ettei sateenkaariperheestä tarvitse tehdä mitään suurempaa numeroa. Mutta ei sitä mitenkään tarvitse erikse salailla. Lapset ymmärtävät asioita hyvin kun kertomistapa on oikea.

Mika Samuel Kiekkijev Vastaus kommenttiin #8

"Lauralla on ihan hyvä pointti, ettei sateenkaariperheestä tarvitse tehdä mitään suurempaa numeroa"

Sama valaistuminen, kun vielä tapahtuisi sateenkaariperheissä, nimittäin jos jotkut tekevät asiasta numeroa, niin kyllä se on juuri sateenkaari-ihmiset.

Käyttäjän kaituovinen kuva
Kai Tuovinen Vastaus kommenttiin #8

Ei tässä kukaan olekaan salailemassa mitään. Kehityksen mukaan lapsen kanssa vain kannattaa edetä. Meidän tehtävä ei ole myöskään edes yrittää muuttaa Venäjän ihmisoikeustilannetta. Riittää, että se meillä säilyy hyvänä. Toki muualla menneistä paremmista vaikutteista voisi siellä toki ottaa oppia. Muuten olet oikeassa.

Käyttäjän TomNiemi kuva
Tomas Niemi Vastaus kommenttiin #8

Homo haukkumasana? ei homoa hetkauta enkä tiedä miksi pitäisi muitakaan, pelaan paljon nettipelejä jossa kuulee päivittäin sana fag ynnä muita kehuja, sanaa käytetään niin usein että siitä tulee arvoton, ei niinkuin tunnu missään.
Kannattaisin Venäjän homopropagandalakia Suomeen jos vierelle tulisi myös heteropropagandalaki. Toivoisin myös että homopridet, sateenkari ynnä muut homojärjestöt lakkautettaisiin mutta vain silloin kun kaikkille on taattu samanlaiset juridiset oikeudet.

Jonas Hellgren Vastaus kommenttiin #24

Jaahas, sitten voidaankin lakkauttaa kaikki homojärjestöt, koska perustuslain mukaan kaikki ovat yhddenvertaisia lain edessä. Eika kukaan ole pystynyt osoittamaan että joku laki olisi perustuslain vastainen.

Ellet sitten tarkoita juridisia oikeuksia yleensä. Sellaisia esimerkiksi, että Niklas Herlinillä on juridinen oikeus lopettaa Usarin puheenvuoro ja koko Usari, mutta sinulla ja minulla sellaista oikeutta ei ole. Ja oikeus pidättää, tuomita ja vangita joku. Kaikille vaan samat juridiset oikeudet, tarkoittaa että haluat täydellistä anarkiaa.

Tarkoittaa että homojärjestöt haluavat anarkiaa yhteiskunnan täydellistä tuhoa.

Suotavaa olisi miettiä mitä kirjoittaa, ennen kuin näpäyttää sitä lähetä-ikonia.

Käyttäjän TomNiemi kuva
Tomas Niemi Vastaus kommenttiin #32

Jaahas no sitä voidaan ensin miettiä missä asiayhteydessä tarkoitan juridisia oikeuksia. Mutta joo viimeistään kun homoilla on juridinen oikeus lakkauttaa US voidaan siirtyä järjestöjen lakkauttamiseen. Aina sitä voi rautalangasta vääntää, ilomielin.

Mika Oja

Sitä vaan ihmettelen, että niin moni suomalainen kehtaa laittaa nimensa perään kirjaimet PS, vaikka 85 prosenttia halveksii ja pitää tyhmänä (eikä kyllä lainkaan syyttä).

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #46

Kurja, jos poliittinen ilmapiiri menee siihen pisteeseen, että ei kehtaa tunnustaa jotain puoluetta, minkä oikeaksi kokee. Onneksi kuitenkin on paljon järkeviä ihmisiä, joiden kanssa kykenee olemaan asiallisesti eri mieltä. Minä en halveksi demokratiaa. Demokratiassa saa olla eri mieltä.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Kerran Kuopiossa istuin leikkikentän laidalla, kun noin nelivuotias tyttölapsi katseli maassa muurahaisia, ja sanoi: "lespomuulahaisia".

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Toimittajalla oli varma mielipide asiasta ja antoi hyvin ymmärtää kumpi keskustelijoista hänen mielestään oli oikeassa.

Mika Rajala

Naulan kantaa. Itselle tämä asia ei ole kovin olennainen, siis se mitä homoille suodaan ja mitä ei. On kuitenkin raivostuttavaa seurata tv-keskustelua, jossa toimittaja koko ajan tivaa puolivillaisilla argumenteilla vain toista haastateltavaa. Olisi nyt edes yhden kerran tivannut Toivolalta jotain sen sijaan, että vain komppasi tätä.

Niikolle pojot siitä, että piti hyvin pinnansa. Oma pinnani olisi kärähtänyt varmaan 2 minuutissa.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Niikkopa ei pitänyt pinnaansa ei ensinkään.Se pinna rakoili jo ennen,kuin keskustelua oli käytykkään,nimiittäin asenteellisessa blogisaan täälä jo päivällä.Keskustelussahan ei ollut mitään uutta ei Niikolta,eikä toki Toivolaltakaan.Niikon kehonkieli ja puhe kertoi voimakkaasta ärtymisestä ja hermostuneisuudesta vanhat höpinät latteita ei vakuuttanut mies vieläkään mitenkään.Miksi mies ylipäätänsä meni koko keskusteluun..noh ne lähestyvät vaalit..ne vaalit.Eikö persuista löydy edustajaa,joka hallitsisi mediaesiintymisen edes kohtuudella yleisellä tasolla sanoisin,että tällainen ei asioita juurikaan edistä.Ihan vaan esiintymistä ajatellen Toivolasta ois voinnu ottaa mallia.Ihan yksinkertaisesti Niikko mokasi asiansa ja samalla tietysti persujenkin.

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #20

Minusta taas Niikko oli todella hyvä. Luonteva, lämmin ja asiallinen. Niin monta mieltä kuin miestä/naista.

Tuomas Järvilaki

Kerrotko vielä Laura, miksi ei voisi esim. 6-vuotiaalle selittää.

Tuomas Järvilaki

Mitä ovat homot ja heterot.
Vaivaako lyhytmuisti häiriö, siitähän blogin avasit.
Itse selitin heti kun alkoivat kysellä, pili pimppiin jne. Homous samaa latua. Ei se miltään tunnu, jollei itsellä ole traumoja.

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #44

"pili pimppiin"

Yhdynnästä kertominen 0-6 vuotiaille ei ole sopivaa. Minä kyllä haluaisin kuulla, jos jossain päiväkodissa on sellaisia opettajia, jotka kertovat lapsille yhdynnästä. Siitä tulisi varmasti seuraamuksia. Lapsen kasvulle ja kehitykselle ei tuossa iässä kuulu erektiot, yhdyntä ym.

Heille riittää tieto, että hänestä huolehtivat kotona asuvat aikuiset pitävät toisistaan.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

10-vuotias poika käytti kotona kuulemaansa sanaa "rapahuora". Äiti kysyi, "mistäs tuon kuulit"? Poika sanoi: "Isoilta pojilta, mitä se tarkoittaa?" Äiti sanoi, että se on sellainen ikävä nimitys "huonoille naisille".
Vastaus tyydytti ja kysymykset loppuivat siihen. Esitelmää ei tarvittu - vielä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Tietääpä poikakin sitten, kuka on huono.

Odotan seuraavaa selviytymistä. Kun poika tulee kotiin ja kertoo, että isä ei välitä vaikka se nainen onkin huono. "Sehän on kiva, mistä niin päättelet?" "Näin, kun isi meni sen naisen kanssa käsi kädessä yhteen taloon."

Tai no, ehkä se hyvän selityksen paikka onkin sitten isillä...

Ilkka Huotari

En edes tiennyt tuollaista sanaa.

Jonas Hellgren

Hieno sana. Soi mukavasti suomenkielisen suussa, ja merkitysvivahde verrattuna tylsään "huora"an tulee hyvin esille. Kuka hyvänsä sanan on kehittänyt, osoittaa luontaista kykyä suomen kielen mahdollisuuksien käyttämiseen.
Yleensäkin kielet toimivat luovimmillaan, kun aihe liittyy alapäähän.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Turhaan kantoi huolta. Eivätköhän lastentarhanopettajat osaa yleensä tapauskohtaisesti valita oikean toimintatavan. Lasta voi askarruttaa mikä tahansa asia, joten opettajan on myös kyettävä valitsemaan oikea strategia salamannopeasti. Herkkyyttä, rakkautta, huumoria, tietoa ja taitoa sopivassa suhteessa.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Voikos asiaa tämän paremmin sanoa.

Käyttäjän kaituovinen kuva
Kai Tuovinen

Juurikin näin. Antaa lapsen elää sitä lapsuuttaan. Muu kerkeää sitten aikanaan..

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Mieleeni muistuu viime keväältä luistelujäältä tuokio, kun 7-vuotias neiti lähestyi kirkasäänisesti kevätnäytösharjoituksissa kommentilla: "Sinä taidat olla miesnainen!"

Peräsin perusteluita ja niitä alkoi sataa: Korvikset, mekko, valkoiset luistimet ja se, että näytän kuulemma välillä ihan naiselta jäällä! Annoin periksi ja sanoin, että neiti on tehnyt oivallisen diagnoosin, miesnainen.

Seuraava kommentti olikin sitten veret seisauttava: "No hyvä! Tämä tuli nyt selväksi! Hippa!"

Olin selätetty 6-0. Niin ihanan selkeä kuvio, ja asia tuli kerralla käsitellyksi. Nykyisin keskitymme pääasiaan eli luisteluun.

Aikuisilla tuntuu olevan joku ihme vimma puuttua ihan turhaan siihen, mitä lapsi voi ajatella ja mitä ei.

Käyttäjän kaituovinen kuva
Kai Tuovinen

Omasta kommentista vielä, että otan vain kantaa blogistin tekstiin. Katson tuon linkin paremmin jossain vaiheessa.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Homo ei ole haukkumasana.Tarhatädit omatuntonsa ja asenteidensa mukaan toimivat.Joko tekevät sossuille huoli ilmoituksen,jos köyhien lapsi,ja jos "paremmasta perheestä,se jaska,niin siitä perheestä jota jaska nimitteli...

Muutoin ongelma on yhteiskunnan ja niiden korvien välissä,jotka homo-sanasta ovat antaneet tai tehneet nimittely sanan.Homous ei ole salaisuus.Yhteiskunnassa on sallittu syrjintä ja ihmisen oikeuksien polkeminen,homoutta käytetään aseena ihmistä vastaan.Nuorta ,lasta,aikuista.Yhteiskunta tuomitsee ihmiset jopa itsemurhaan ja pakolaiseksi omassa elämässään.
Kaikki eivät ole julkkiksia joille on hiukan helpompaa.

Suomessa yksinhuoltajat,romanit,homot ovat vähemmistöjä,joita sallitaan haukuttavan,syrjivän ja nimiteltävän.He ovat vapaata riistaa,kun julkisesti mustamaalataan ja arvostellaan ihmisiä.

YK:n Ihmisoikeuksien julistusta saisi takoa poliitikoiden päähän,ja varmuudeksi laittaa seinälle vähän joka paikassa.

Jonas Hellgren

Homo on haukkumasana niin kauan kuin sitä sellaisena käytetään.
Haukkumasana liittyy useimmiten suljettuun yhteisöön tai tilanteeseen, ja sama sana muualla käytettynä ei omaa samaa merkitystä. Esimerkiski "neiti" tai "marjanpoimija" ovat haukkumasanoja jääkiekkoilijoista puhuttaessa, normaalikäytössä eivät ole.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Sana ’homo’ on latinaa ja tarkoittaa ’ihminen’. Sivulta http://www.internetix.fi/opinnot/opintojaksot/7tai...... saamme tietää seuraavaa: ”Ihmisen vanha tieteellinen nimi on peräisin ruotsalaiselta luonnontieteilijältä Carl von Linnéltä: homo sapiens (lausutaan: homoo sapieens) 'viisas ihminen'. Biologien nykyisin käyttämässä nimityksessä esiintyy sana sapiens varmuuden vuoksi kaksi kertaa: homo sapiens sapiens. Sana sapiens tulee latinan verbistä, joka tarkoittaa 'omistaa viisautta', 'olla järkevä', 'ymmärtää'. Linnén mukaan siis järki tai ymmärtämisen kyky erottaa ihmisen (muista) eläimistä. ” Termi ’homoseksuaalisuus ’ tulee kreikan kielestä, jossa ’homo’s’ tarkoittaa ’samaa’. Biseksuaalisuus taas pohjautuu termiin bisexual, joka tarkoittaa ’kaksisukuinen, biseksuaali (sekä munasolut että siittiösolut muodostuvat samassa yksilössä)’. Ensimmäisen kerran lesbolaisuudesta kerrottiin The Shorter Oxford English Dictionaryssä vuonna 1908. Se juontaa juurensa runoilija Sapholta, joka eli Lesbos-saarella Kreikassa 630-570 eaa. Vähän lisätietoa täältä: http://www.bartleby.com/61/74/L0127400.html Sana ’hetero’ tarkoittaa yhdyssanojen alkuosana ’ tois-’, ’erilais-’, ’seka-’ ja on peräisin kreikan ja latinan kielestä.

Homo siis ei ole haukkumasana,jokainen joka sen sellaiseksi tarkoittaa,mieltää ,on propagannan uhri ja väärän "tiedon"levittäjä.Asenne,josta jo kommentissani kirjoitin yhteiskunnan sallivan syrjinnän osalta.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Hmm, Mika Niikko ei kyennyt perustelemaan mitään sanomistaan muuten kuin uskolla ja asenteilla, kun argumentteja ei kertakaikkiaan löydy.

Eikä hän niistäkään mitenkään hyvin puhunut.

Laura Huhtasaari

Eri mieltä. Minusta Niikko hyvin empaattisesti ja asiallisesti perusteli kantansa.

Käyttäjän JukkaNurmi kuva
Jukka Nurmi

Empaattisesti???

Olemmekohan katsoneet samaa ohjelmaa?

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #26
Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

"Mitäs jos 0-6 ikäisille ei nyt puhuttaisi ollenkaan homoista tai heteroista."
Laura olen kanssasi niin samaa mieltä, kuin vai voi olla!!!!!!!

Olemme olleet joissakin asioissa eri mieltä, mutta näin käytänöllisessä aisiassa olemme samaa mieltä että: lapsien pitää antaa olla lapsia niin pitkälle kuin mahdollista. Ja oppia itse oma elämänsä arvot.

Ps. Kaikkea hyvää Laura vallikampanjaasi och hälsningar från Sverige

Laura Huhtasaari

Kiitos. Mukavaa joulun odotusta.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Niinpä, ne 0-6 vuotiaat eivät ole lainkaan mukaan oppivelvollisia tietääkseni. Muuten saattaa "neuvokset" tinkaamaan pätevyystodistuksia oppivelvollisuuden sisältöä jakelevilta.

Olavi Mansikka

itse antaisin homojen olla homoja. ei ole mitään niitä vastaan. ja Laura on oikeassa. Oikea vastaus on "perheitä on erilaisia"

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Miten saisin ihmiset ymmärtämään, että jokainen homoaikuinen on ollut homolapsi ja -nuori?

Täällä kannetaan huolta lapsista, mutta he, jotka ovat tässä asiassa kaikista haavoittuvampia, heidät unohdetaan.

Kiusaaminen on ollut lehtien lööpeissä, mutta ei kuitenkaan haluta poistaa kiusaamisen syitä?

Jos kirjoittaa blogin, jossa jo otsikossa on homoja vastaan, niin sitä suositellaan ja jaetaan, mutta jos kirjoittaa homolapsen tai -nuoren ahdistuksesta, peloista ja kärsimyksestä ja heitä puolustaa, niin sitä blogia ei uskalleta edes lukea?

Ehkä maailma on semmoinen - raaka?

http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/179947-v...

http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/174129-a...

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Kiusaaminen on hauska argumentti tasa-arvoista avioliittolakia vastaan. Erilaisten perheiden lapset voivat joutua muita useammin kiusatuiksi. Ei kuitenkaan haluta kieltää kiusaamista vaan poistetaan erilaisten perheiden lapset.

Muissa tapauksissa itse kiusaaminen on se tuomittava asia.

Jonas Hellgren

Onko kuusivuotias mielestäsi kypsä tietääkseen onko homo vai ei, ja kypsä ottaakseen vastaan titoa erilaisista sukupuolisuuntauksista ja muista seksuaaliperversioista?

Jos Jani Toivonen tai kuka tahansa alkaa kuusivuotiaille selittämään homoilun hienouksia, niin kannattaa vakavasti miettiä mistä oikein on kysymys. P-sana ei ole enää kaukana.

Annettaisiin vain lasten olla lapsia.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Voihan sitä 0-6 vuotiaallekin sanoa että toiset tykkää pojista ja toiset tytöistä. Ei siinä sen kummempaa, kyllä niitä hassuja "kysymyksiä" lapsilta tulee joka päivä ja välillä niihin saa sopivaa vastausta miettiä, mutta lapset eivät yleensä ajattele niin kaksimielisesti kuin aikuiset.

Kysymyksenä, miten Laura suhtautuisi jos oma lapsi kertoisi tykkäävänsä pojista / tytöistä (omasta sukupuolesta)? Et kai mihinkään järkyttävään eheytyshoitoon laittaisi, vaan olisit reilusti tukena?

Laura Huhtasaari

Siinä se just on. 0-6 vuotiaille riittää se tieto, että saman katon alla olevat aikuiset pitävät toisistaan. Se MIKSI Maija tykkää Paavosta tai Pirkosta (tai asuu vaikka neljän miehen kanssa) ei ole pikkulapselle hyvä sen enempiä avata.

Oma lapseni on aina rakas sellaisena kuin on!

Jonas Hellgren

Kukaan normaali reipas 5 - 10 vuotias poika ei tykkää tytöistä. Tytöt on ällöttävii.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset