LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Nössölä?

Ärsyttää. Sellaiseksi nössöläksi tai vastaavaksi touhu menee helposti, kun pitää yrittää kumarrella joka suuntaan. Ei nähtävästi uskalleta ollenkaan pitää kiinni omista mielipiteistämme, kun aina pitää yrittää olla kaikkien mahdollisten mieliksi.

Esimerkki eduskunta äänesti sukupuolineutraalista avioliitosta. Jos oikeasti joku kokee "valaistumisen" asiassa ja oikeasti muuttaa mielipidettään, se on OK. Mutta älkää nyt hyvät immeiset muuttako mielipidettänne sen takia, että olette vähemmistössä tai ilmapiirin painostus kertoo sinun olevan ahdasmielinen tai jotain vastaavaa. Uskalla ajatella itse! Kunnioita toisinajattelijoita, kunnioita myös itseäsi niin paljon, että et ole riippuvainen muiden mielipiteistä. Loppujen lopuksi mieti tarkkaan, kenen hyväksyntää olet vailla? Minulle riittää, että sydämessäni tiedän toimivani oikein.

Mitä tulee rohkeuteen, niin tuskin olisin saanut ylistystä, jos olisin Vihreiden riveissä kansanedustajaksi päässyt ja äänestänyt tätä aloitetta vastaan. Minulle rohkeus on sitä, että menen rohkeasti mukaan sellaiseen puolueeseen, joka vastaa omia tavoitteitani ja ajan siellä rohkeasti asioita.

Toki omia mielipiteitään pitää perustella. Toki joskus ihminen muuttaa mieltänsä, jos tulee vastaan parempaa tietoa. Minä en ole muuttanut mieltäni tässä sukupuolineutraalissa avioliittokysymyksessä. Jos nyt ilmoittaisin parhaalle ystävälleni, kaasolleni (20 vuotta olemme jo tunteneet ja hän kannattaa sukupuolineutraalia avioliittolakia), että olen muuttanut mieleni, niin kyllä Satu ajattelisi: "Mistä nyt tuulee?" Meidän ystävyytemme kun ei tuosta asiasta ole koskaan ollut kiinni. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Koitatko siis sanoa,että puolueessanne yksi edustaja äänesti väärin tai istuu väärässä puolueessa,vaikka omasta mielestään istuu puolueessa joka _pääasiassa_ ajaa hänelle tärkeitä asioita ja tavoitteita?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Oletko oikeasti löytänyt puolueen jonka kanssa olet joka asiassa samaa mieltä? Itse pidän moista mahdollisena vain jos niitä omia mielipiteitä ei juurikaan ole, mutta kaipa jossain täytyy olla sellaisiakin yksilöitä joiden mielipiteet käyvät tarkasti yksiin puolueen linjan kanssa - myös silloin kun puolueen linja muuttuu.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Minä olen. Piraattipuolueella ei ole kantaa ihan joka asiaan, mikä helpottaa tuossa, muttei kyseessä silti ole yhden asian puolue. Tekijänoikeusasiakin jäi pois vaaliohjelmassa tällä kertaa kun totesivat ettei sitä ole mahdollista tässä poliittisessa ilmastossa ajaa.

Laura Huhtasaari

Tästä asiasta olen samaa mieltä. Myös tässä asiassa puolueen kanta on yksiselitteinen.

Keijo Räävi

Nössöjä taitavatkin olla ne, jotka eduskunnan tekemän päätöksen varjolla eroavat kirkosta kun laki ei satu miellyttämään.

Kyllä omia mielipiteitä pitää sen verran arvostaa ettei anna tuolla tavalla tunteille valtaa asiassa jossa kirkko on kaiken lisäksi täysin syytön.

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Onko nykyään politiikassa omantunnonkysymyksiä jossa voi itse muodostaa itsenäisen käsityksen - ts.omantunnon - sillä tavoin ettei siitä saa itselleen sanktioita niin kansalta että eduskuntatasolla omiltaan-kin.

Niin tai näin - niin merkittynä puoleen tai toiseen ... kynnyskysymyksien "lainmukaisuus" jos ja kun ryhdyt julkisesti puolueen airoja soutamaan tabujen vanavedessä.

Homoja ja lesboja ollut kautta-aikojen mutta nyt ilmeisesti laillistettu kuin mitä kirkon sisällä/sisäpiirissä kenties tapahtunut kuin esiin tullut maailmalla.

Politiikan teko kuin omat itsenäiset pyrkimykset vaativat ; rohkeaakin itsenäisyyttä päätöksineen,eikä olla pelkkä kumileimasin !

Hyvää pikkujoulu aikaa !

Laura Huhtasaari

"Hyvää pikkujoulu aikaa !"

Kiitos samoin :)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Taloustutkimuksen kyselyssä Perussuomalaisia äänestäneistä useampi kannatti kuin vastusti tasa-arvoista avioliittolakia. 49 prosenttia puolueen kannattajista kannatti ja 10 prosenttia ei osannut sanoa kantaansa. Hyvä että näille kaikille kannattajillenne löytyi edes yksi edustaja, joka piti heidän puoliaan.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

"Mitä tulee rohkeuteen, niin tuskin olisin saanut ylistystä, jos olisin Vihreiden riveissä kansanedustajaksi päässyt ja äänestänyt tätä aloitetta vastaan."

Oliko vihreät huutanut tiukkaa puoluekuria asiasta? Sen vastustamisesta aiakin itse kehuin, en siitä että oli mieluinen kanta.

Ja todennäköisesti olisi aloitteen vastustajien leiri sinua kehunut siitä silti.

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Toivon, että Laura pääsee heittämällä eduskuntaan. Hyvä Laura! Ajattelen, että monia konservatiiveja kiinnostaa moni muukin asia, vaikka tämä loppuunhöyrytty aihe nyt onkin vielä pinnalla ja ylikorostunut suhteessa ihmismäärään (joitakin tuhansia tällä hetkellä) jota se koskettaa. Työttömiä esim. on 315 000, mutta vaikka työttömyyssuhteet rekisteröitäisiin palkattomiksi ajatustyösuhteiksi papin aamenella tai maistraatissa, niin työtön on silti oikeasti työtön. Seuraava eduskunta voisikin paneutua vaihteeksi siihen.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Hyvä kirjoitus. Oikein hyvä. Nyt pölyn vähän laskeuduttua niitä on tullut molemmin puolin. Ennen äänestystä kiihko meni niin pitkälle, että vaihtoehdoiksi tarjottiin: kyllä voittaa, niin tulikiviä sataa niskaan Sodoman ja Gomorran tapaan, ei voittaa, niin Suomi muuttuu ihmisoikeuksia polkevaksi takapajulaksi, joka on liimannut itsensä kiinni Venäjään. Molemmat olivat yhtä typeriä "argumentteja".

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Jos kaasosi haluaisi avioon rakastamansa ihmisen kanssa ja lainsäätäjänä seisoisit hänen toiveensa edessä on paljon mahdollista, että ystävyys kuitenkin säilyisi. Ihmiset antavat toisilleen anteeksi kaikenlaista. Ongelmallisempaa on, että puolueesi ohjelmallisesti asettuu ihmisten tasavertaisen kohtelun esteeksi. Ymmärrys on silloin epätodennäköisempää. Rinnastus ystävyydestä yleiselle tasolle ei onnistu. Minua syvimmin seksuaalisuuteni vuoksi loukannut ihminen on rakkaimpia ystäviäni.

Laura Huhtasaari

Ei minulla tai ystävälläni ole tässä asiassa toisiltamme anteeksi pyydettävää. Olemme vain tästä asiasta eri mieltä. Ei sen kummempaa.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Et siis ymmärtänyt. Odotin enemmän.

Käyttäjän IlkkaKiviniemi1 kuva
Ilkka Kiviniemi

Perussuomalaisten selkäranka piti lähestulkoon täydellisesti tässä asiassa, vain yksi lipsui. Äänestyskäyttäytyminen oli luvatun mukaista, yhtä lukuun ottamatta, mutta jokaisen omantunnon ääni on hänen omansa. Silti, ei kaikki ole hyväksyttävää, oikeus omaan mielipiteeseen, sitoutuminen ryhmäkuriin ja puolueeseen. Äänetäjät sen päättävät, kehen huomenna uskovat, sitä Soinikin korosti. Mikä tai kuka petti, jätti ryhmän kun rakkaus niin vaati. Vaikka kaikki eivät edelleenkään näe tässä sekoilussa mitään rakkauteen viittaavaa. Homot vain ovat marssillaan kirkon arvoja kaatamaan, muuttamaan. Mitä ihmettä ne kirkossa tekevät, perustaisivat oman vapaan suunnan lahkon, ja rakastaisivat toisiaan siellä.

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Hyvä Laura Huhtasaari ; väärinkäsityksen välttämiseksi tarkennan edellä olevaa tekstiäni etten sitä yksilöinyt kehenkään varsinaisesti,saati Sinuun :

Vaan yleisluontoisesti omaa ajatelmaani mainitusta aihepiiristä-ni !

Ystäv.terv. Seppo M.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset