LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Maahanmuuttokriittisyys on fiksua

Isossa kuvassa maahanmuuttokritiikissä ei ole kyse yhdestä tai kahdesta tapauksesta. Kyse on ilmiöstä. Islaminuskossa on miljoonia uskonkiihkoilijoita. Se ei tarkoita sitä, että maltillisia muslimeita ei olisi, vaan se tarkoittaa sitä, että merkittävä prosentti muslimeista eivät ole maltillisia. 

Islamistisissa maissa tai niissä maissa, joissa islamilla on suuri rooli, niin jokainen voi miettiä toteutuvatko siellä ihmisoikeudet? Millaista naisilla on niissä maissa asua? 

Saksan liittokansleri Angela Merkel ilmoitti (2010) että monikulttuurisen Saksan rakentaminen on epäonnistunut täysin. Saksassa ei ole pystytty luomaan yhteiskuntaa, jossa erilaisista kulttuuritaustoista tulevat ihmiset pystyisivät elämään rauhanomaisesti keskenään.

Simo Elo kirjoittaa blogissaan: "Erikoisinta terrorismikeskustelussa on, että valtamedialle, poliitikoille ja tutkijoille tärkeintä ei ole että miten estetään tulevat terrori-iskut, vaan miten terroriteot vaikuttavat ihmisten mielikuvaan islamista."

Päättäjät ovat vastuussa kansalaistensa turvallisuudesta. 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Olisi parempi olla viittaamatta tähän Saksan ”Multikulti on epäonnistunut” –lauseeseen (alun perin Neuköllnin aluepormestari Heniz Buschkowsky (SPD) 2004) jollei halua asiaa ymmärtää.

Multikulti on epäonnistunut mutta ei erilaisista kulttuuritaustoista tulevien ihmisten rauhanomainen yhteiselämä yleensä, ja islam kuuluu Saksaan.

Originaali Merkel 2010:

”Berlin - "Der Ansatz für Multikulti ist gescheitert, absolut gescheitert!", sagte Kanzlerin Angela Merkel auf dem Deutschlandtag der Jungen Union (JU) in Potsdam. Man müsse Migranten nicht nur fördern, sondern auch fordern. Dieses Fordern sei in der Vergangenheit zu kurz gekommen. Nach Bundespräsident Christian Wulff bezeichnete aber auch die Kanzlerin den Islam als einen Teil Deutschlands: "Das sieht man nicht nur am Fußballspieler Özil."”

Samstag, 16.10.2010 Integration: Merkel erklärt Multikulti für gescheitert
http://www.spiegel.de/politik/deutschland/integrat...

Laura Huhtasaari

"Der Ansatz für Multikulti ist gescheitert, absolut gescheitert!"
Tällä lukion saksalla ymmärtäisin tuon, että "alkuperäinen ajatus/tarkoitus monikulttuurista on täysin pirstaloitunut". Jokainen kieltä lukenut ymmärtää kääntämisen haasteet. Ei tuota muuten voi ymmärtää kuin niin, että monikulttuurinen Saksa on epäonnistunut.

Voisitko tarkentaa millä tavalla Islam kuuluu Saksaan?

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Katsokaa nyt vaikka jalkapalloilija (Mesut) Özilia. (Angela Merkelin perustelu.)

Siis Multikulti on epäonnistunut mutta muslimit voivat totta kai elää Saksassa ja olla saksalaisia.

Lause "islam kuuluu Saksaan" oli alun perin entisen liittopresidentti Christian Wulffin.

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #10

Olisi hyvä tietää, missä yhteydessä ja mitä hän on sillä tarkoittanut.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Näin sivusta "huudettuna": Saksassa on uskonnonvapaus.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #11

Niin on monessa muussakin maassa. Mitä tuo tähän kuuluu?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #14

Vastaus kysymykseesi "Voisitko tarkentaa millä tavalla Islam kuuluu Saksaan?".

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Laitan vielä linkin Neuköllnin aluepormestari Heinz Buschkowskyn videoon "Multikulti ist gescheitert" - 16.10.2014.

Heinz Buschkowsky warnt vpr eine asymmetrischen Gesellschaft, einer Steigerung der Parallelgesellschaft, vor allem vor den Islamismus und Salafismus

https://www.youtube.com/watch?v=vPd8MjPdzzw

Tässä Multikulti & sen epäonnistuminen viittaa siihen, että jotkut ihmiset eivät opettele saksaa, elävät omien normiensa mukaan eivätkä ole missään tekemisissä muun väestön ja yhteiskunnan kanssa. Tämä johtaa paralleeliyhteiskuntaan ja islamistiseen fundamentalismiin, joka on Buschkowskyn mukaan poliittinen vallan ideologia eikä mikään uskonto. Ihmiset haluavat elää patriarkaalisesti niin kuin joskus tuhansia vuosia sitten. (Tämähän nyt ei selvästikään koske kaikkia mahdollisia maahanmuuttajia, kuten kommentaattoreita usw.)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kyllä tuo saksasta käännös suomenkielelle kääntyy juuri kuin Merkelin on kerrottu sanoneen eli "monikulttuurisuus on epäonnistunut, täysin epäonnistunut".

Kaarina Piipponen

Tämä juuri nyt ajankohtainen dosentti Juha Ahvion kirjoittama blogi kannattaa lukea. Eipä ole asiaan juuri mitään lisättävää tai poistettavaa.

http://www.patmos.fi/blogi/kirjoitukset/653/euroop...

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Yliopistossa opiskellessani mainostettiin,että yliopistojen tehtävä on opettaa kriittistä ajattelua. Ei koske kuitenkaan maahanmuuttoa?

Laura Huhtasaari

Jos ajattelemme missä muualla paitsi niissä maissa, joissa islamilla on suuri rooli on nyt käynnissä "jatkuva" sota?

Laura Huhtasaari

Voisiko joku kertoa, missä arabimaissa länsi on onnistunut tuomaan niihin demokratian sinne menemällä?

Niko Sillanpää

Ylipäätään jonkin yhteiskuntajärjestelmän istuttaminen on hyvin vaikeaa ellei mahdotonta, jos ei liitä kyseistä aluetta omaan alueeseensa ja suoraan ulota hallintoaan sinne.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Uskotko että pelkästään hallinnon ulottamisella liitettyyn alueeseen onnistuu länsimaisen demokratia/yhteiskuntajärjestys alueelle? Itse uskon ettei onnistu. Ottaa ainakin muutaman sukupolven, jos onnistuisi. Väkisin ei tule kuin k... p....ä jne

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Saksassa on pitkä terrorismin perinne syntyperäisten saksalaisten toimesta. Irlannissa protestantit ja katolilaiset tappoivat toisiaan. Kristittyjä kaikki tyyni.

Laura Huhtasaari

Kaunistelematta kristikunnan omia ongelmia on totuuden mukaan todettava, että kristinuskossa ei ole miljoonia uskonkiihkoilijoita.

Silloin kuin tietty otanta edustaa merkittävää ilmiötä kyseisessä ryhmässä, on mahdollista tehdä johtopäätöksiä ja riskiarviota. Tieteessäkin yleistetään jatkuvasti. Maissa, joissa kristinusko on pääuskonto, on suhteellisen hyvä elää verrattuna maihin, joissa islam on pääuskonto.

Käyttäjän JuhaniKhr kuva
Juhani Kähärä

Irakin sota oli osittain uskonnolla motivoitu ristiretki. Tässä "Jumalan sodassa" kuoli satojatuhansia ihmisiä. Kristittyjen rikokset eivät kalpene muslimien rikosten edessä millään mittapuulla. Kaikki uskonnot, joita käytetään väkivallan edistämiseen ovat haitallisia. Tämän perusteella ei tietystikään saa vainota tavallisia uskovaisia, jotka eivät uskontonsa varjolla sorra muita ihmisiä.

Jari Nyberg Vastaus kommenttiin #23

Täytyy kyllä sanoa, että tämä massiivinen yleissivistyksen puute jaksaa aina hämmästyttää. Manu Korkman tuolla ylempänä kertoili, että kristityt saattavat tapppaa jopa toisiaan. Kähärälle ja Korkmanille tiedoksi, että kyllä se itse oppi yksiselitteisesti kieltää tappamisen. Islamissa puolestaan kerrotaan, että vääräuskoisten tappaminen on suotavaa ja jopa edullista toimintaa, kun pyritään kohti 72 neitsyttä eli sitä ylintä paratiisipaikkaa.

Kähärällä on varmaan parempaakin tietoa kuin mutu esittää noista uuden ajan ristiretkistä, joista Irakin sota kuulemma on esimerkki. Aloittaa voisi kaivamalla esiin ne opilliset kohdat, joissa kristittyjä käsketään ristiretkiin. Ja ihan vain ensi alkuun tiedoksi, että Jeesuksen sanat kaikkien maailman kansojen tekemisestä hänen opetuslapsikseen eivät käy esimerkiksi.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Tuossa on pahemman luokan ajatusvirhe. Jos jossakin maassa on ollut kotoperäistä terrorismia, ulkoa tuotu terrorismi ei poista ongelmaa. Se pahentaa sitä. Jos maa on onnistunut hankkiutumaan eroon kotoperäisestä terrorismista, siitä ei pidä päätellä, että ulkoa tuotua terrorismia ei saisi yrittää torjua. Siitä pitää päätellä, että ulkoa tuotu terrorismi on pyrittävä ehkäisemään mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, ennen kuin se pääsee juurtumaan syvemmälle yhteiskuntaan.

Laura Huhtasaari

Kiina ei puutu liiemmin toisten maiden asioihin.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tiibettiläiset ovat kanssasi erimieltä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #32

Tiibettiläiset ovat kommentoineet kiinalaisten puuttumista maansa asemaan polttoitsemurhilla. Se että kristityissä maissa on parempi elää kuin muslimimaissa on kaikkien meidän ansiota, ateistien, kommareiden perussuomalaisten, demareiden jne.

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #34

Eli meillä on kristinuskoisessa maassa on voimassa demokratia. Miksi sitä ei ole islamistissa maissa?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Jos menee ulos syömään, niin yleensä arvioi ateriaansa tai viimeistään jälkiruokaansa seuraavasti: "The proof of the pudding is in the eating".

Vanha brittisutkaus siis tahtoo sanoa, että se, joka syö ja maksaa ravintolassa, arvioi myös saamansa ruuan ja palvelun laatua. Jos tulee huonoa, silloin todetaan: "Tätä virhettä en toista - tänne en taida tulla pitkään aikaan syömään. On löydettävä parempi.

Alussa mainittu liittokansleri Merkel on todennut, että kyökki epäonnistui pahasti eli saksalaisten oma politiikka siirtolaisten valinnassa oli epäonnistunut. Sellaisen myöntämiseen ei Suomen pääministerillä ollut kanttia vielä v.2014, puhumattakaan 2000-luvun alussa, kun asia nostettiin esille.

Moni on - katsellessaan Kari Suomalaisen piirroksia 1990-luvun vaihteesta - todennut, että pilapiirtäjä näki suomalaisen byrokratian ja hallinnon läpi. Samaa virhettä ehdittiin silti toistaa ja jatkaa parikymmentä vuotta putkeen.

Siirtolaisuuden osalta kannattaisi katsella ympärilleen ja havainnoida, missä on onnistuttu paremmin. Melko hyvin on asia hoidettu esim. Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Australiassa. Siirtolaisuuden ja kansalaisuuden osalta asiat otetaan niissä vakaasti.
Nokkela lukija varmasti huomasi, etten puhunut uskonnoista tai ihonväristä halaistua sanaa, vaan maan omasta siirtolaispolitiikasta.

En halua niputtaa ihmisiä, ideologioita, uskontoja yms. asioita automaattisesti, mutten myöskään sulje silmiäni vuosien kokemuksista: "Miksi kaikki tulijat eivät sopeudukaan yhtä hyvin?"
"The proof of the pudding is in the eating."

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Maailmassa on 1.6 miljardia muslimia. Al qaidaan kuuluu heistä noin 5000. ISISillä on noin 30 000 jäsentä.

Lestadiolaiset eivät hyäksy televisiota, ehkäisyä, muuta musiikkia, kuin klassisen musiikin ja hengellisen musiikin. Emmehän me kaikkia kristittyjäkään arvioi lestadiolaisten mukaan.

Laura Huhtasaari

Millä tavalla lestadiolaiset ovat turvallisuusuhka?

Rautalankaa. Jos pilkkaat Mohammedia pitää pelätä, missä räjähtää. Jos pilkkaat Jeesusta, ei tarvitse pelätä missä räjähtää.

Radikaalisia muslimeja on enemmän kuin 35 tuhatta. Ota huomioon millaista islamistisissa maissa on asua? Esim. kyselyn mukaan 20% Britannian muslimeista hyväksyy terrorismin poliittisten päämäärien tavoittelussa. Kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta Euroopan kannalta oleellista on, että lähes kaikki terroristit ovat muslimeja.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Laura juttelee:

"Jos pilkkaat Jeesusta, ei tarvitse pelätä missä räjähtää."

Se on kyllä ihan totta. Kristilliset terroristit reagoivat kokonaan erilaisiin asioihin. Esimerkiksi raskaudenkeskeytyksiä tekevien lääkärien ampuminen on suosittua.

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #35

Linkki kiitos.

Onko tässä kyse mielestäsi ilmiöstä vai oikeasti yksittäistapauksista?
Ilmiö vaatii merkittävää toistuvuutta.

Esa Niemi

Mikko Ahola:
"Maailmassa on 1.6 miljardia muslimia. Al qaidaan kuuluu heistä noin 5000. ISISillä on noin 30 000 jäsentä.

Lestadiolaiset eivät hyäksy televisiota, ehkäisyä, muuta musiikkia, kuin klassisen musiikin ja hengellisen musiikin. Emmehän me kaikkia kristittyjäkään arvioi lestadiolaisten mukaan."

Miksi spämmäät osaa kokonaisuudesta etkä koskaan ota huomioon seikkoja, joita olen tuonut sinulle esiin. Sitten tuot toiseen keskusteluun saman spämmin etkä keskustele.

Kun puhut 1,6 miljarista muslimista, niin ota nyt ihmeessä kaikki muutkin profeetta Muhammedin jalanjälkiä seuraavat järjestöt kannattajineen, ei vain paria ja näistäkin epämääräisiä lukuja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset