LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Vihreät ovat ymmärtäneet kansainvälisyyden väärin

Ville Niinistö on hyvin huolissani siitä, mitä Perussuomalainen politiikka merkitsee Suomen kansainväliselle asemalle. Itse olen jo pitkään ollut huolissani Suomen kansainvälisyyden asemasta. Suomi on ajelehtinut eteenpäin ja suomalaisten työn hedelmillä maksetaan mm. Britannian jäsenmaksuhelpotusta. Ei ole oikein, että Suomen hyvinvointipalveluita murennetaan EU:n kautta lisäämällä Suomen maksutaakkaa. Suomen talouskasvu on komission mukaan tänä vuonna EU:n toiseksi hitainta Kyproksen jälkeen. Suomen olisi ensiarvoisen tärkeä panostaa oman infrastruktuurin kunnossapitoon. Teiden ja rautateiden tulisi olla hyvässä kunnossa, jos haluamme metsäteollisuuden investointien muuttuvan vientituloiksi. Suomen tulee edistää teollisuuden toimintakykyä edullisella energialla. Parasta kansainvälisyyttä Suomelle on vientikauppa.

Perussuomalaiset eivät halua suurten pankkien ylivaltaa ja EU:n liittovaltiota. Tuollaisessa tilanteessa Suomella on lähinnä myötäilyn rooli. Yhteistyökyky ei ole vietäväksi antautumista.

Ruotsi ei ole Suomea vähemmän kansainvälinen ilman euroa, eikä Sveitsi ilman EU-jäsenyyttä. Olen ylpeä Islannista. Islannissa on lähes täystyöllisyys, vaikka ei kuulu EU:n ytimeen. Suomen ei tule pelätä sitä, mitä muut meistä ajattelevat, jos olemme eri mieltä.

Suomen tulee tehdä sellaista kansainvälistä yhteistyötä, jonka vaikutukset maallemme ovat positiiviset tai neutraalit. Olemme sen velkaa Suomelle ja Suomen kansalle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

47Suosittele

47 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (135 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Laura, myöhästyneet onnitteluni upeasta vaalituloksesta ja kansanedustajuudesta sen myötä!

PS. Profiilisi voisitkin sitten korjata ja ottaa tuon 'vara' pois. ;)

Käyttäjän AnteroTossavainen kuva
Antero Tossavainen

Hyvin sanottu.

Tuon mielenilmaisun ja pettymyksen, mikä häviön kokeneilla puolueilla on, sen ymmärtää.

Onnea kansanedustus työssä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Eikös Vihreät voittaneet vaaleissa? Näin ainakin itse muistelen.
Samoin muistaakseni Persut hävisivät yhden paikan, ja montakymmentätuhatta ääntä edellisiin vaaleihin, oppositiossa.

Toivon kuitenkin Perussuomalaisille rohkeutta hallitustyöskentelyyn. Ensikertalaisina heillä on tuhannen taalan paikka uudistaa ja kehittää maatamme.

Käyttäjän jjmarjanen kuva
Jari J. Marjanen

Eduskuntavaalien tuloksessa Vihreä liitto kylläkin voitti ja Perussuomalaiset hävisi, joskin loppukirinsä ansiosta vain niukasti.

No, nyt PS on pian astumassa hallitusvastuuseen - Soinia lukuun ottamatta varsin kokemattomana. Eipä ole tulevalla pääministerilläkään paljon kokemusta, vaikka Maalaisliitto-Keskustassa sitä toki on paljon vuosikymmenten ajalta. PS:lta odotetaan nyt näyttöjä, hallituksessa ei enää huumorilla eikä letkautuksilla selvitä. Toivokaamme parasta koko maamme tähden! Neljän vuoden päästä nähdään, mitä hallitusvastuu PS:n kannatukselle on tehnyt.

Olen muuten entinen porilainen, joskaan bloginpitäjä Huhtasaari ei ollut edes syntynyt vielä minun sieltä virallisesti Helsinkiin muuttaessani v. 1978. Paljon on Kokemäenjoessa vettä virrannut sen jälkeen, kun lapsuus- ja oppikouluaikoinani SDP hallitsi kaupunkia. Sosiaalidemokraatit luottivat suurteollisuuteen, jolle Porissa kävi (ainakin pääosin) kehnosti, mutta yliopistojen sivuhaarat saivat kaupungin ilmeisesti ainakin henkiseen nousuun. Vaikka joskus kasvuaikojeni maisemiin kaipaankin, niin kyllä täällä Helsingissä on jotenkin helpompi hengittää...

Käyttäjän amgs kuva

Olisi vain myönteist, jos laitaisit linkin Niinistön sanoihin, johon otat kantaa. Nyt vaikutelma on se, että puhut yhtä ja Ville Niinistö jostain muusta. Kansainvälisyys ilmeisesti merkitsee teille molemmille aivan eri asiaa. Elämme vapaassa Suomessa ja näkemyseroja pitää olla ja hyväksyä, vaikka emme pitäisi niistä.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Muistan ajan jolloin Euroopan Unioniin liittymisestä keskusteltiin. Silloin vihreiden kanta EU-kansainvälisyyteen oli nuiva, mutta lopulta EU-myönteinen kanta voitti viherpiperrys-agendan ajamismahdollisuuden vuoksi.

Vihreät ovat kansainvälisiä vain vihreiden arvojen vuoksi, ei muusta syystä. Voikin ennustaa, että puolue tulee tukemaan EU:ta vaikka Suomi kaatuisi ja itsenäisyys menisi, kunhan vihreys lisääntyy.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Toisaalta enää vihreys ei lisäänny EU:n myötä koska suurpääoma on ottanut luultavasti lopullisen niskalenkin ja EU alkaa yhä enemmän olla ympäristövihamielinen pikemminkin kuin vihreitä arvoja edistävä organisaatio.

Aippe Rämä

Vihreiden luonnonsuojelu loppui siihen, kun kalastaja Linkola lähti puolueesta. Linkola tuskin koskaan olisi kannattanut vapaata liikkuvuutta ja maahanmuuttoa. Nyt vihreiden ainoa agenda on tasa-arvoinen avioliittolaki, maahanmuutto, ja vapaaliikkuvuus. Tällä liika kansoittamisen politiikalla, vihreät ainoastaan tuhoavat luontoamme.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee Vastaus kommenttiin #81

" vihreät ainoastaan tuhoavat luontoamme. "

Afrikkalaisten maahan imuroiminen on luontovihamielistä toimintaa. Kehitysmaasta muutto länsimaihin nostaa maahanmuuttajan ekologisen jalanjäljen moninkertaiseksi.

Mika Samuel Kiekkijev

Vinku-Ville on näitä vihertäviä, jotka uskovat maahanmuuton ratkaisevan maailman ongelmat ja "taikaseinä" tasapainottaa talouden.

Sanoman katu-uskottavuus kärsii heti, kun yleisön joukossa on sellaisia joille jo karvat kasvavat ja "taikaseinä" on osoittautunut utopiaksi.

Mikko Ketala

Suomi on ollut kansainvälinen ennen Vihreitä ja tulee olemaan jatkossakin, vihreistä riippumatta. Ehkä Sipilä näkikin viisaammaksi jättää Vihreät ulos hallituskaavailuista, jotta uudella hallituksella olisi vapaammat kädet kehittää kansainvälisyyttä, joka on enemmän kuin ilmastomuutoksella pelottelu ja haittamaahanmuuton mobilisointi.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kansainvälisyys ja perussuomalaisuus sopivat huonosti edes samaan lauseeseen. Kansainvälisyyteen kuuluvat kontaktit vieraisiin kulttuureihin ja uskontoihin. Niitä ei kuulu pelätä.

Vientivetoisena taloutena Suomen kannattaa ylläpitää kontakteja ympäri maailman. Kuuluminen osana Euroopan uniona on Suomen ratkaisu saada suuremmat sisämarkkinat ja lisää turvallisuutta.

Vihreille EU on ollut tärkeä tukija oman ympäristömme suojelemisessa. Siinä suomalaiset ovat itse harvinaisen surkeita.

Henkilökohtaisesti olen federalisti. Nationalistiset perussuomalaiset ovat mahdollisimman kaukana minun kansainvälisestä liberaalista arvomaailmastani.

Laura Huhtasaari

Onko sinusta Sveitsi nationalistinen ei-kansainvälinen impivaara?

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Ainakin Sveitsissä on jopa kymmeniä prosentteja maahanmuuttajia. Siitäkö perussuomalainen tosiaan mallia etsii?

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #16

Kannatat siis Sveitsin mallia maahanmuutossa? Sveitsi valitsee tulijansa tarkasti (eivät ota kiintiöpakolaisia) ja rikollisille automaattikarkotus.

Maahanmuutossa onkin Sveitsi onnistunut toisin kuin esim. Ruotsi.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola Vastaus kommenttiin #21

Me emme Laura Huhtasaari taida nyt puhua samasta Sveitsistä ollenkaan. Noin neljäsosa maan asukkaista on syntynyt ulkomailla, Suomessa ei edes tiheimmissä maahanmuuttajalähiöissä taida asua niin paljoa. Numeroissa tämä tarkoittaa 1,7 miljoonaa maahanmuuttajaa ja esim. 2009 muutti maahan 160 000 mamua. Itse olen kyllä sen verran maahanmuuttokriittinen, että en aivan tällaista määrää Suomeen haluaisi. Suhteessa tuo tarkoittaisi Suomessakin yli miljoonaa maahanmuuttajaa.

Jos islamista on huolissaan niin muslimeitakin näyttäisi Wikipedian mukaan käkikellomaassa olevan yli 400 000, mikä on jo melkoinen määrä. On hyvin vaikea nähdä, mikä tekee Sveitsistä jonkun mallimaan kun toisin kuin Suomessa, jossa katuväkivalta on vähentynyt niin reikäjuustomaassa katuryöstöt ja väkivalta on noin tuplaantunut viimeisen viiden vuoden aikana.

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #109

Oma sitaatti: "Kannatat siis Sveitsin mallia maahanmuutossa? Sveitsi valitsee tulijansa tarkasti (eivät ota kiintiöpakolaisia) ja rikollisille automaattikarkotus.

Maahanmuutossa onkin Sveitsi onnistunut toisin kuin esim. Ruotsi."

Antti: !Me emme Laura Huhtasaari taida nyt puhua samasta Sveitsistä ollenkaan.!

Mikä tuossa sanomassani ei pidä paikkaansa Sveitsin kohdalla?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Sveitsi on menestynyt erittäin hyvin pankkisalaisuuden tuomalla verirahalla. Pankkisalaisuutta ei ole koskaan haluttu raottaa yhtään enempää kuin on pakko. Sveitsille ei sovi, että niiden (pankki)lainsäädäntöön puututaan ulkopuolelta.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #34

Kyllä EU ja Yhdysvallat ovat viime vuosina saaneet kammettua Sveitsin pankkisalaisuuksia auki, eikä Sveitsi sille mitään voi.

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #34

Näin Sveitsi. http://www.kauppalehti.fi/uutiset/sveitsin-pankkis...

Näin euromaa Luxemburg. http://www.kauppalehti.fi/uutiset/sveitsin-pankkis...

Et vastannut kysymykseeni, onko Sveitsi impivaara ja ei-kansainvälinen?

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #36

Varsinainen kysymyshän on: Mitäs pahaa siinä Impivaarassa on? Yleensä termiä käyttävät ihmiset, jotka eivät edes tiedä, mistä se on peräisin, saati että ymmärtäisivät, mitä se tarkoittaa.

Käyttäjän IiroKoppinen kuva
Iiro Koppinen

Vähän kyllä on, kun konservatiivinen kansa haluaa päinvastoin kuin "älymystö"

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Sanoisin, että sehän on keskellä Eurooppaa! :D

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kansainvälisyyteen kuuluvat kontaktit vieraisiin kulttuureihin ja uskontoihin."

Huonoa kansainvälisyyttä on toisten valtioiden velkojen maksaminen.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

EU:n nettomaksajista Suomi kuuluu niihin pienimpiin. Monikin noista isommista nettomaksajista maksaa meidän velkojamme.

Käyttäjän TeroAhlqvist kuva
Tero Ahlqvist Vastaus kommenttiin #17

Avaatko Tomi vähän tuota sangen omituista väittämääsi?

Jos olet nettomaksaja, tilisi saldo on jatkuvasti negatiivinen ja miinusta tulee joka vuosi. Jos jollekin toiselle saman pankin tilinomistajalle tulee miinusta vielä enemmän, niin miten se toinen maksaisi sinun velkojasi?

2014 EU-taseemme meni miljardin pakkaselle. Ilman EU:ta meillä ei olisi edes ollut sellaisia velkoja (EU:hun liittyviä rasitteita tai yhteisvastuuta?), mitä väität niiden suurempien nettomaksajien puolestamme maksavan. Ilman EU:ta meille olisi jäänyt miljardi enemmän käteen.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #26

Aivan samalla logiikalla mitä persut täällä, suurempien jäsenmaksujen maassa katsotaan meitä karsaasti.
No, EU:lle annetaan ja sieltä saadaan, toisin kuin täällä kotimaassa missä valtionavustuksia jaetaan pikkukunnille nuppilukuun suhteutettuna ihan holtittomasti.

Suomessa on kuinkahan monta vuosikymmentä kannettu harvaanasutuille alueille yhä kasvavassa määrin tukia ja rahaa. Turhaan, kaupungistuminen kiihtyy. Siellä tuensaajien kimkerikunnissa se todellinen eliitti vasta lymyääkin. Näin nettomaksajana ei naurata, varsinkaan kun takaisin ei saada yhtään mitään.

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #32

Eli pakotetaan mummot muuttamaan kotoaan pois. Annetaan rahat ulkomaille, koska se on kansainvälistä solidaarisuutta. Nettomaksajat (kuten Suomi) ovat siis häviäjän asemassa taloudellisesti, ymmärräthän?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #41

Niinkuin tuossa edellisessä mainitsinkin, eu:lle maksetaan ja sieltä saaadaan. Sellaisiakin asioita joita ei voi edes rahassa mitata.
Jos taas ajatellaan kokonaisuutena maksamiemme tukien määrää niin kyllä kotimainen tukipolitiikka on ollut varsinainen katastrofi tuloksiin nähden.
Siihen on ihan turha vetää mummokortteja esiin.

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #42

Jos et voi rahassa mitata, niin millä maksat ne palvelut joita maallakin pitäisi olla?

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #42

T.K:"Niinkuin tuossa edellisessä mainitsinkin, eu:lle maksetaan ja sieltä saaadaan."

Mutta jos maksetaan enemmän kuin saadaan takaisin, niin sitä kutsutaan..?

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee Vastaus kommenttiin #42

Olet tasan pelkästään väärässä, sillä veroja joudutaan maksamaan koko maassa. Jos et tiedä, tuloutuvat verot valtiolle. Väitteesi on siis väärä ettei mitään saada takaisin kotimaan tulonsiirtojen vastapainoksi. Mitään järkeä veroja Helsingin herroille lähetellä, vähemmän saadaan kuin joudutaan maksamaan. Avit ja muuta lupa- ym. instanssit on kehitelty pk-seudun ulkopuolisten yrittäjien ja ihmisten kontrolloimiseksi ja kiusaksi.

Mitä pienempi asia, sen kauemmin byrokratia sivuseutujen ihmisiltä aikaa ja rahaa varastaa. Lähimmät palvelupisteet ovat satojen kilometrien päässä ja avoinna päivän tai kaksi viikossa. Siis yksi työpäivä hukkaan asian kuin asian hoitamiseksi ja selvähän se on ettei yksi asiointikerta riitä minkään asian loppuun saattamiseksi.

Kehitysapu pitäisi kääntää kotimaahan välittömästi. Meillä kun on jo harvemmassa kouluja täällä kuin kehitysmaissa.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #42

Nyt päästiin "hauskuuden ytimeen": "...sieltä saadaan. Sellaisiakini asioita, joita ei voi edes rahassa mitata."

Mitähän nämä "sellaiset asiat" olisivat?

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #32

Nettomaksajiahan ovat nimenomaan juuri nuo "pikkukunnat", nettosaajia pääasiassa Helsinskij. Tämä selviää jo pintapuolisella tutustumisella valtiontalouden mekanismeihin, ja syventävä analyysi näyttää todellisuuen sykkyyden vielä paremmin.

Käyttäjän ArtoNurmi kuva
Arto Nurmi Vastaus kommenttiin #32

Voitko yksilöidä mitä rahaa muualle jaetaan ja mitä jaetaan "kasvavissa määrin"? Suomessa on kuitenkin panostettu eritoten pk-seudun kehittämiseen. Hyvänä esimerkkinä Helsinki-Vantaa, metro, kehärata ym ym. Kun tämä satsaaminen tuottaa työtä ja kasvua lähes vain ja ainoastaan pk-seudulle ja ihmiset muuttavat sinne työtä tekemään mikä taas hyödyttää pk-seudun kasvua ja mm. Pitää yllä asuntojen hintoja. Silti ei suostuttaisi edes valtionosuuksin ylläpitää vaikkapa vanhusten hoitoa muualla Suomessa? Halvemmin se sujuu kuitenkin niin kuin että heidät tuotaisiin pk-seudulle hoidettaviksi.

Huomattava myös on että monet yhtiöt (metsä- ja metalliteollisuus esimerkiksi) tekevät työnsä käytännössä muualla kuin pk-seudulla mutta tarvitsevat tie- ja raideverkostoja ja tuottavat yhteisöveroja pk-seudulla. Ei Suomi pelkästään kyseisestä alueesta elä.

Suomi maksaa valtavasti EU:lle kokoonsa nähden. Toisaalta taas mm Baltian maat esimerkiksi ovat reilusti (miljardiluokkaa) saamapuolella. Meillä velkaantuminen on nyt sitäluokkaa että meidän kuuluisi olla ennemmin saamapuolella.

Aippe Rämä Vastaus kommenttiin #17

Suomi on pieni maa, joka on syösty Eu:n ja maahanmuuton toimesta syvälle suohon. Vielä muutama ihminen jaksaa iloita siihen liittymisestä. Minä sanoin EI Eu:lle.

Käyttäjän AnteroTossavainen kuva
Antero Tossavainen

Uimonen
Tuo "lässytys" kansainvälisyydestä on jotain....
Kun saat Yhdysvallat, Kiinan, Venäjän , Intian, Brasilian ja Afrikan maat ilmastonsuojeluun asennoitumaan vakavuudella, niin tule sen jälkeen 5,5 milj kansalle esittämään syytöksiä.

Laura Huhtasaari

"Kansainvälisyys ja perussuomalaisuus sopivat huonosti edes samaan lauseeseen."

Millä tavalla? Perustele.

Minulle kansainvälisyys on aina ollut luonteva osa elämääni.

Lapsena meillä kävi Afrikasta asti vieraita (koska ukkini oli hammaslääkärinä Afrikassa kaksi vuotta vapaaehtoisena).

Isäni on tehnyt koko työuransa vientihommia (muuallekin kuin Eurooppaan). Molemmat vanhempani ovat opiskelleet ja olleet töissä ulkomailla. Itse olen valmistunut Amerikassa ylioppilaaksi ja ollut Mikronesiassa opettajana vuoden. Siskoni asuu Sveitsissä, setäni Saksassa. Kesällä olenkin menossa ystävieni luokse Yhdysvaltoihin jne. Mieheni (väitöskirjan) vastaväittäjä tuli Ruotsista http://www.netdoktorpro.se/expert/ake-andrensandbe...

Aika kansainvälistä minusta..

Käyttäjän paskapuhetta kuva
Teemu Paavilainen

"Arguing with a fool proves there are two."

Börjen ja Sinin kanssa on ihan turha yrittää keskustella mistään, jos et ole samaa mieltä heidän kanssaan. He ovat parempia ihmisiä katsos, ja tietävät ainoan oikean totuuden.

Vai mitä?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #96

Tulkintasi siitä, ettei meidän kanssa kannata keskuskustella vain koska olemme eri mieltä, on puhtaasti omasi.

Kuten sekin, että olisin parempi ihminen. Täällä on kerrottu niin monesti kuinka paska tyyppi minä olen, ettei harhakuvaa paremmuudesta pitäisi enää olla.

Eikös se juuri ole keskustelua, että eri mieltä olevat perustelevat kantojaan.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Laura: "Aika kansainvälistä minusta.."

Nyt taisi tulla tuosta impivaaralaisuudesta hetkeksi hiljaista, mutta vain hetkeksi..

Kohta taas nämä hallitun maahanmuuton ja Suomen monikielisyyden "supervastustajat" tämänkin unohtavat, ja sama laulu alkaa uudestaan:)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #97

Hiljaisuus johtunee pikemminkin siitä, että Huhtasaari pelkää hallitsemattoman maahanmuuton lisäksi hallitsematonta nettikeskustelua. Ennakkosensuroidut keskustelut eivät oikein etene kun kenelläkään ei ole aikaa päivystää milloin Lauralle sopii päästaa seuraavat tekstit sensuurista läpi.

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Sipilä sanoi, että aikoo johtaa Suomea niin kuin firmaa. Näin se pitää jatkossa toimiakin, hoidetaan "Suomi Oy" kuntoon. Hyvään taloudenhoitoon ei kuulu rahan lapioiminen pois Suomesta.

Suveneriteetti on tärkeä asia, sitä pitää olla riittävästi, että voidaan toimia järkevästi ja meille edullisesti.

Jokaisen jäsenvaltion pitää hoitaa oma "tonttinsa" mahdollisimman hyvin ja jos siinä omalla parhaaksi näkemällä tavalla onnistuu, niin ei sitä hyötyä pidä antaa ilmaiseksi niille, jotka eivät ole olleet tekemässä mitään sen menestyksen eteen.

Jos aina vaan tasapainotetaan ja pelastetaan ongelmatapauksia niin se on loputon suo, joka lopulta nielee auttajansakin..

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Vihreät oli mukana innokkaina säätämässä syöttötariffia tuulivoimalle, joka kerätään pääasiassa kotitalouksilta sähköverona, nousua tuli 255% vuodesta 2010 vuoden 2011 syöttötariffin voimaantulon jälkeen.
Hallituksen talousongelmien ratkaisuista helpoin olisi syöttötariffiasetuksen lopetus, ei markkinaehtoiseen energiapolitiikkaan saa sekoittaa verotulojen varassa toimivaa tuulivoimateollisuutta jossa hallitus määrää tuulivoimaloilla tuotetulle sähkölle ylisuuren takuuhinnan, joka tuottaa tappioita yhteiskunnalle.

Syöttötariffista muodostui tukiautomaatti ulkomaisen teknologian tuomiseksi Suomeen. Se on perusvoiman ja säätövoiman tuottajille epäoikeudenmukainen ja haitallinen liian suuren markkinoita sääntelevän ajoittaisen tuulivoiman vuoksi, ja moraaliton sen markkinatalouteen kuulumattoman asetuksen aiheuttaman hintaeron johdosta. Lisää päästöjä ja on terveys- ja ympäristöhaitta.

Jouko Silvennoinen

Laura hoi voi minkä teit, tykkään sinusta päivä päivältä enemmän, todella asiaa aina sinulta tosiaankin ja onnittelut vaalituloksesta.
No vihervasemmistolla on nyt pelko jospa tämä maa nyt nouseekin vaikka perussuomalaiset on hallituksessa, no vielä ei olla muttaa.......

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Käy hyvin juhlapuheesta. Mutta arjen harmaus on jotain muuta kuin juhlallisen tuntuisia vaalipuhemaisia toteamuksia. Vaalit ovat ohi. Suomen kansalaisena (ehkä vähän yksinkertaisena)haluan velan maksajalta (Perussuomalisilta) konkreettisempia näyttöjä ehdotuksineen. Pelkkä sanahelinä ei velkaa lyhennä pätkääkään.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Tässäkään kirjoituksessa ei ollut kovin kummoista sisältöä. Teitä pitäisi rakentaa, sähkön pitäisi olla halpaa, metsäteollisuus pitäisi muistaa, ja vienti pitäisi saada vetämään. Epäilemättä pitäisi, tämän osaa sanoa kuka tahansa.

Mitä ajattelit _tehdä_ asian hyväksi? Siis muutakin kuin erota eurosta, olla ylpeä Islannista ja jutella Rooman valtakunnan tuhosta.

Laura Huhtasaari

Keventää byrokratiaa, vähentää viherpesua.

Jouni Nordman

Kehottaisin vielä muuttamaan koko hallinnon palvelulaitokseksi, jonka tehtävä on tuottaa palvelut kansalle laadukkaasti mutta edullisesti. Jossa hallinto on nykyaikainen, jossa työskennellään projektien parissa, eikä työryhmissä joiden tulokset eivät koskaan toteudu.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

VOisitko antaa käytännön esimerkkejä? Jos et keksi, voin auttaa.

Jouni Nordman Vastaus kommenttiin #118

Kaiken sellaisen tiedon kerääminen joka on jo hallinnon hallussa, eli jos oppilas mene kouluun ja tarvitsee opintotukea, niin koulu ilmoittaa tästä Kelalle suoraan, ilman että oppilaan itse tarvitsee mitään tehdä, sillä Kela saa vaadittavat tiedot järjestelmistä.

Työlupa sellaiseksi, että työnantajan veron maksu on osoitus sen täyttämisestä, eli maahanmuutto viranomaiset saavat tiedon verottajalta.

Eli tieto mikä on hallinnon hallussa tehokkaampaan käyttöön, jossa laki vaatii hallinto käyttämään oleva tietoa ja kieltää tämän pyytäminen kansalaisella olisi yksinkertainen keino asian ratkaisuun.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #134

Kiitos Laura. Onko varsinaisia konkreettisia ehdotuksia? Varsinainen kuvasi on mielestäni muuten parempi kuin tämä uusi sivupersonakuva.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #134

Toiveet eivät muuta mitään, teot muuttavat.

Muutoksen ensimmäinen vaihe: Miksi nyt on, niin kuin on?
Muutoksen toinen vaihe: Miten pitäisi olla?
Muutoksen kolmas vaihe: Mitä pitää tehdä, että toinen vaihe toteutuu?
Muutoksen neljäs vaihe, se konkreettinen: Toteuttaa kolmas vaihe.

Ongelmana tuntuun olevan tuo ensimmäinen vaihe.

Käyttäjän AnteroTossavainen kuva
Antero Tossavainen

Jalonen

Tuskin PS:t pystyy siihen, mihin "SDP;n Mooses Lipponen" , että johdattaa kansan "uppotukeiksi" .

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Niin vihreät eivät ole ottaneet huomioon kuinka banaali ja kansainvälinen äärioikeistolainen liike on. Samat virret joka maassa. Franzisizingpolitiikkaa. Kloonattuja oppeja ja maneereita.

Käyttäjän VilleSalomki kuva
Ville Salomäki

Milläs puolueella sitten EI ole kloonattuja oppeja ja/tai maneereita? Vihreillä?

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Hyvä vastaus Laura. Minua harmittaa, vaikka en persu olekaan, niin nämä etukäteen teilaavat kateelliset kommentit, jotka huokuvat kiukkua kun persut pääsivät hallitusneuvotteluihin. Mikä häly siitä nousisikaan, jos neljän vuoden kuluttua velkaantuminen on laskusuunnassa ja työllisyys nousussa. Siitä ei monikaan haukkuja hengissä selviä:)

Itseasiassa olen aika hämmästynyt näistä ikävistä kommenteista ja vielä näin etukäteen? Suomalainen kateus ja huono luonneko tässä nyt vain hakee uomaansa, kun terve asenne on kadoksissa. Miten se Virolainen muinoin sanoikaan puolueensa häviölle: Pulinat pois.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Mediassa usein huomioidaan että Saksa on suurin maksaja EU:ssa huomioimatta että sama Saksa on samalla suurin hyötyjä kun euroveronmaksajat tukipaketteja ja muita tulonsiirtoja kasaavat. Saksan ylijäämä on muiden saman talousalueen maiden alijäämää jonka me näemme konkreettisesti lisääntyvänä työttömyytenä.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Veikkaan, että myönteinen uutta luova ajattelu tulee etääntymään eduskunnasta, erityisesti globaalikysymyksiä koskeva ajattelu.

Ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajaksi istuttivat Maria Lohelan (ps). Kun on seurannut Lohelan kannanottoja viime vuosina, ja miksei myös näitä Huhtasaaren ensi lausahduksia, tuskin voi innosta hehkua. Foorumit on haettava muualta.

(Ja näissä kommenteissa vielä ennakkotarkastus päällä!)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Veikkaan, että myönteinen uutta luova ajattelu tulee etääntymään eduskunnasta"

Mitä myönteistä näet nykyisessä globalisaatiossa suomalaisten kannalta?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Globatisaatioko suvakkivajakkien ja persuja edeltävien hallitusten luomus Makkonen? Ja nyt Timo Soini luotsaa meidät ulos hlobalisaatiosta, hellan kertaa mitä satumaailmaa ps levittää.

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #40

Elääkö Islanti satumaailmassa?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #49

Kyllä Islanti elää ihan samassa globalisaatiossa kuin kaikki muutkin. Etkö sinä ole jonkin sortin opettajaihminen. Googlaa globalisaatio.
En ehtinyt korjata kommenttini kirjoitusvirheitä. Piti olla hellan lettas.

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #52

Sittenhän me olemme samaa mieltä. Maa voi onnistua olemaan kansainvälinen ilman toimimatonta maahanmuuttoa, kuulumista EU:hun ja euroon.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #53

Globalisaation alla eläminen ei ole sama kuin kansainvälisesti eläminen, jos nyt ensin katsot eilistä sen globalisaation niin voidaan palata aiheeseen.

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #54

http://fi.wikipedia.org/wiki/Globalisaatio

"Globalisaatio eli kansainvälistyminen eli maapalloistuminen..."

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #57

Niin siis se tarkoittaa että nykymaailma on kansainvälisempi kuin ennen ja maailmanlaajuisemmin. Kiinan talous ei ennen vanhaan vaikuttanut jonkun Suomen tai Ghanan talouteen.
Sehän ei ole mikään argumentti persujen ideologialle vaan pelkkä ilmiö joka vaikuttaa kaikkiin kaikkialla.
Ihan niinkuin ennen globatisaatiota kaikkien maiden on hoidettava tai hyvä hoitaa kansainvälisiä verkostoja. Börje U. tämän jo puki sanoiksi.
Mää luulen että Venäjä on ainoa taho jonka kohdalla esim Makkonen myöntää että kansainvälisiä suhteita on hoidettava ja pyrittävä yhteistyöhön ja sopimuksiin.
Eli kysymys on että haluavatko persut vain Venäjän kanssa kansainvälisyyttä?

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #69

Millä perusteella kuvittelet, että Perussuomalaiset haluaisivat tehdä yhteistyötä vain Venäjän kanssa? Tekeekö Sveitsi, Islanti ja Norja yhteistyötä vain Venäjän kanssa?

Käyttäjän VilleSalomki kuva
Ville Salomäki Vastaus kommenttiin #69

Sini Lappalainen
Pääsääntöisesti kauppaa tehdään ihan yritystasolla, ei valtiotasolla. Verkostoja tekevät siis yritykset, valtiot vain korkeintaan avittavat siinä.

Valtiotason kauppa oli Suomessa merkittävässä roolissa Neuvostoliiton aikoina ja moni onkin jäänyt niihin ajatuksissaan niihin aikoin..

Joni Pelkonen Vastaus kommenttiin #53

Mitä on "toimimaton maahanmuutto"? Ei kai vain sitä, että on olemassa "toimimattomia maahanmuuttajia", joiden kansallisuuskin on toki tiedossa mutta jääköön häveliäisyyssyistä kertomatta?

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Jarmo Makkonen kysyy:
"Mitä myönteistä näet nykyisessä globalisaatiossa suomalaisten kannalta?"

Entä jos unohdettais kokonaan nykyinttäminen EU:stä, maahanmuutosta, globaalista ja muusta sellaisesta. Lähdettäis hakemaan täysin uutta tulevaisuuskuvaa puhtaalta pöydältä. Virikkeitä voisi poimia aiempien vuosikymmenten hienoista teoista: ihmisoikeuksien julistus, uusi kansainvälinen talousjärjestys, YK:n vuosituhattavoitteet ja muut tämäntapaiset. Näiden työstämistä nykytulevaisuutta vastaaviksi tarkoitan ajattelulla.

Mauri Skön Vastaus kommenttiin #56

Hieno teko varsinkin toi ihmisoikeusksien julistus, joita eräät eivät tosin suostu allekirjoittamaan.

Käyttäjän VilleSalomki kuva
Ville Salomäki

"Mitä myönteistä näet nykyisessä globalisaatiossa suomalaisten kannalta?"

Globalisaatiossa on myönteistä mm. se, että kilpailu on kansainvälistä --> Kuluttaja pääsee valitsemaan parhaimmat --> Paras tuote/brändi/jne voittakoon.

Suomi sai mukavat "bonukset" Nokian globalisaatiosta, mutta kuten nähdään, niin maailman markkinoilla tarvitaan jatkuvasti uusia ajatuksia, jotta kilpailussa pärjää. Ay-änkyröinti ei edistä sitä.

Ajattelen, että globalisaatio viittaa lähinnä kaupallisiin suhteisiin.
Maahanmuutto liittyy siihen, mutta ei sillä tavalla kuin monet antavat ymmärtää:
Tuotteita voidaan myydä maailmanlaajuisesti ja valmistaa missä tahansa, aivan sama miten paljon jokin maa ottaa vastaan maahanmuuttajia tai ei.
Ihmisiä kiinnostaa tuotteen brändi, laatu, hinta jne. Ei ostajaa kiinnosta se, että onko Kiinassa maahanmuuttajia 1% vai 5%.

Tästä päästäänkin maahanmuuttoon. Eri maissa on valtavasti voimavaroja (myös Somaliassa) ja Suomen hallituksen pitäisikin keskittyä siihen, että miten saadaan ne talouden kannalta hyödyllisimmät maahanmuuttajat. Kuten tehdään esim. Australiassa.

Joku irvileuka voisi sanoa, että se on eräänlaista imperialismia, kun toisesta maasta valikoidaan/hyväksytään maahanmuuttajiksi vain parhaat tekijät, eli töihin tulevat.
Ja tottahan se on. Maailma on epätasa-arvoinen; me Suomessa olemme etuoikeutetussa asemassa. Kyse onkin siitä, että halutaanko tuota ns. kakkua jakaa muille.

Huom! Kakkua ei siis itsestään synny mistään lisää --> Jos sitä jaetaan, niin sitä on otettava Suomessa _joltain_ pois. Ja tässä kohtaa mennäänkin sitten mielellään aina sinne työtätekevien taskulle. Sanon: ken haluaa, niin se maksakoon Valtiokonttoriin omasta pussistaan. Varsinkin vasemmistopuolueet ovat aina mielellään maksamassa kaikenlaisia juttuja sen "jonkun muun" lompakosta.

Ja ei, Wahlroos ja kumppanit eivät myöskään pysty elättämään kaikkia. Voi niitä veroprosentteja aikansa nostella ja katsella, kun ko. maksajat vaihtaa maata. Sellaista se on, Globalisaatio.

Perussuomalaisena, minua ei haittaa kenenkään ihonväri sinällään. Kyse on rahasta; tulijoiden pitää hyödyttää kansantaloutta, muuten kuin tulonsiirtojen kautta.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #126

"Kakun" jakaminen ei ole nollasummapeli. Suurempi määrä aktiivisia ihmisiä kasvattaa kakkua. Suomalaisten ikärakenteen takia omia leipureita on yhä vähemmän ja korvaavaa työvoimaa tarvitaan.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #135

Ajatus "kakusta" on 1800-luvun talousajattelua, eikä vastaa todellisuutta.

Työvoimaa ei nykyisin tarvita yhtäpaljoa kuin aiemmin. Syinä ovat paitsi teknologian ja tuotantotekniikan kehittyminen, kysynnän muuttuminen.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen Vastaus kommenttiin #135

Ikärakenne korjaantuu itsestään parissa vuosikymmenessä. Pitää olla malttia odottaa, eikä hötkyillä, kyllä maailman ja Suomen resurssit tulee käytetyksi viimeistä tippaa myöten hitaammallakin tahdilla.

Laura Huhtasaari

Kun päätöksenteko ulkoistetaan federalisaation fantasiassa kokonaan EU:lle, ei Suomen tarvitse enää ajatella ollenkaan.

Joni Pelkonen

... paitsi että noin käy nimenomaan niille maille jotka eivät kuulu EU:hun. Esimerkiksi Norja joutuu hyväksymään kaikki EU:n laatumääräykset mikäli haluaa viedä tuotteitaan EU-maihin, ja tietenkin voi ostaa EU:sta vain EU-standardit täyttäviä vuotteita. Norja siis noudattaa EU:n määräyksiä, mutta koska ei ole EU:n jäsen, ei voi mitenkään vaikuttaa siihen millaisia määräykset ovat.

Vai onko Laura mahdollisesti sitä mieltä, että EU:n ulkopuolinen Suomi kykenisi jotenkin pakottamaan yhteensä 350 miljoonan asukkaan EU-maat noudattamaan omia standardejaan ja laatukriteereitään?

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #74

Juuri näin! Päin vastoin uin Norja, Suomi on voimakkaasti päässyt tuomaan omat vaatimuksensa esiin ja saanut ne selvästi läpi luotaessa EUssa noudatettavia erilaisia standardeja. Loistavia eismierkkejä niistä vaatimuksista, jotka Suomi on saanut normijärjestlemässä läpi EU:n "kovassa ytimessä ovat esmierkiksi...no....ö.......no, ehkä sinä kerrot, kun muistat paremmin ja osaat sujuvammin kirjoittaa. Itsellä jotenkin nyt pätkii, kun niitä on niin monta ja pitäisi saada johonkin tärkeysjärjestykseen. :P

Jooko?

Käyttäjän ArtoNurmi kuva
Arto Nurmi Vastaus kommenttiin #74

On eri asia pystyä päättämään itse omista asioistaan kuin täyttää tuotteilla tietyt määräykset. Jos vie tuotteita USA:han täytyy tuotteiden täyttää tuon alueen standardit. Suomen vaikutusvalta EU:ssa on häviävän pieni, siitä on turha yrittää laulua tehdä. Mitä me olemme saaneet Norjaa enemmän? .

Tosiasia on että koko ajan hivuttaudunme EU:n eli käytännössä hyvin paljon Saksan määräysvallan alaisuuteen. Kaikki evm:t ja vaikkapa ekp:n kautta tehtävät toimet syventävät tätä kehitystä. EU moittii Suomea nyt taloudesta, siinäpä hyvä hetki nyt kertoa että meiltä rahat lopussa piikki on kiinni...

Käyttäjän IiroKoppinen kuva
Iiro Koppinen

Federaation päätöksentekoa ei nimenomaan ulkoisteta, vaan sisäistetään.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ennakkotarkistussensuuri ei ainakaan edusta sananvapautta.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Perussuomalaisethan ovat vähän jokaisessa puheessaan kironneet niitä direktiivejä. Nyt sitten odotellaan sellaisia toimenpiteitä jossa vientiteollisuus pakotettaisiin valmistamaan direktiiveihin sopimattomia eli kohdemaan lainsäädäntöön kelpaamattomia tuotteita. Voi käydä ostajat vähiin.

Niinpä joutuu Sveitsi ja Norjakin ottamaan direktiivit huomioon lainsäädännössään ja varsinkin niissä sitoumuksissa ja yhteistyössä mitä ne tekevät EU:n kanssa. Jos sellainen ei kelpaa, ei Sveitsillekään jää muuta vaihtoehtoa kuin alkaa rajoittaa kansalaistensa ja yritystensä kanssakäyntiä unionin suuntaan.

Laura Huhtasaari

Mikä sitten on se syy, miksi Norja, Islanti ja Sveitsi eivät halua liittyä EU:hun? Tyhmyys vai?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Niillä kaikilla on sellaisia taloudellisia voimavaroja joita EU-mailla ei ole. Lisäksi Islannilla on elinkeinonsa jonka takia se haluaa rajoittaa kansalaistensa kaupankäyntiä unionin kanssa.
Se ei kuitenkaan estänyt Islantia joutumasta unionin tuomioistuimeen tai sitä tosiasiaa että direktiivit ne vievät noitakin kuin pässiä narussa.
Maat eivät myöskään ole suinkaan yksimielisiä vaan niissä kansa on jakaantunut.
Tämän kaiken toki poliitikkona tiedätkin.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #62

Jos vaihtoehtosi on tuo eli velkojen maksamatta jättäminen ja maamme kansalaisten ja yritysten oikeuksien rajoittaminen niin siitä vaan. Kyllä meillä on muistikuvamme kun niitä oikeuksia silloin ennen unionia rajoitettiin. Valitus ja parku oli paljon suurempaa. Maksumiehiä sille lystille ei ole toistaiseksi näkynyt.

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #64

Islanti hoiti asian oikein. Suomi päinvastoin maksaa rikkaille pankkiireille (vaikka ei ole kyse edes Suomen kriisistä), sekä Kreikan että Suomen veronmaksajien kustannuksella.

"Islannin päätös on saanut kehuja muun muassa Kansainväliseltä valuuttarahastolta ja monilta ekonomisteilta, kuten Nobel-palkitulta Paul Krugmanilta."

http://www.talouselama.fi/uutiset/islanti+antoi+pa...

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #58

Tomi, nyt on - anteeksi vain - huomautettava voimavaroista.

Kyllä velkaantumisella on saatu voimavaroja. Ateenan metroasematkin laitetiin niin "kansainväliseen" kuntoon olympialaisia ennen (2004). Ei täällä oltu köyhiä, saati kipeitä.

Islantilaiset todennäköisesti tulevat sitten kuolemaan sukupuuttoon parissa vuosikymmenessä, koska siellä rajoitetaan kaupankäyntiä?

Totta kai muut osapuolet voivat asettaa maita "tuomioistuimiin". Siinähän laittavat.

Jos nyt hiukankaan seuraa asioita, niin Argentiinaakin vastaan on nostettu oikeustapauksia.

Onneksenne tällä planeetalla on myös kansoja, jotka eivät ole jakaantuneet. Mieleeni tulee ensimmäisenä Pohjois-Korea. Kaikki ovat samaa mieltä.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Eikö vastaus ole Sveitsin ja Norjan suhteen itsestään selvä? Ja mitä Islantiin tulee, niin vielä vähän aikaa sitten maa oli kovin innokkaasti liittymässä EU:hun.

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #59

Joo, mutta sitten järkiintyi. Veti hakemuksensa pois.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #63

Norjalla on niin paljon öljyä, että sille on se ja sama, onko muita valtakuntia olemassakaan. Sveitsi taas porskuttaa rahanpesuloillaan. Islanti on niin pieni populaatio, että tulevat juttuun myymällä toinen toisilleen turskasaaliinsa.

Käyttäjän VilleSalomki kuva
Ville Salomäki Vastaus kommenttiin #95

Huomautan;

Norjassa käytetään mitätön osa tuotetusta öljystä --> Norja tarvitsee muita 'valtakuntia', joihin myydä sitä öljyä.

Sama juttu Sveitsin kanssa. Ei sveitsiläiset keskenänsä mihinkään tarvisi pankkisalaisuuksia, vaan rahavirrat tulee toisaalta..

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen Vastaus kommenttiin #130

Sehän siinä niin hauskaa onkin, kun sveitsiläisillä itsellään ei ole, eikä kai voikaan olla salaisia tilejä pankeissaan, sikäläinen verottaja saa syynätä niitä melko vapaasti.

Käyttäjän jjmarjanen kuva
Jari J. Marjanen

Norjalla sattuu olemaan runsaasti vesivoimaa, mikä johtuu sen pinnanmuodostuksesta. Islanti taas sijaitsee saarellaan eristyksissä muista maista.
Norja on ETA:n vuoksi käytännössä aika sidoksissa EU:iin, vaikkei jäsenmaa olekaan.

Käyttäjän VilleSalomki kuva
Ville Salomäki

EU:n direktiivit ei putoa mistään taivaasta.

1) Ne valmistellaan Brysselissä ja juuri tässä valmisteluvaiheessa on olennainen paikka vaikuttaa niihin.
Valtaosa jäsenmaista koittaakin vetää tässä vaiheessa kotiin päin, mutta suomalaisten kanssa on toisin. Esim. Heidi Hautala (vihr.) oli nimenomaan sitä mieltä, että rikkidirektiivi pitää saada nopeutetusti itämerelle.
Välimerellä on vuosikausia enemmän aikaa 'sopeutua' direktiiviin. Ja eipä se direktiivi Itämerellä juuri muita haittaakaan kuin Suomen kilpailukykyä; useiden miljardien voimin.
No, se maksetaan sitten menetettyinä työpaikkoina ja heikentyneenä hyvinvointina.
Osin juurikin sitä, mitä Sipilä joutuu nyt sitten ajamaan käytäntöön.

2) Ottamatta nyt huomioon varsinaisia tuotedirektiivejä, joista et välttämättä tiedä, niin pääsääntöisestihän Suomessa pyritään omalla lainsäädännöllä vielä tiukentamaan direktiivistä.

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Kansainvälistymistä ei ole se, että Helsinkiin houkutellaan koko maailman kulttuuri, jotta itse pääsee fiilistelmään maailmaa kehä-I kuplan sisällä.

Eikä siis itse tarvitse mennä kuplasta oikeaan ulkomaailmaan ja kansainväliseen kontekstiin. Suomen lentoliputkin on saatu viherveroilla maailman kalleimmiksi, joten on saatu nurkkakuntaistettua muidenkin Suomea.

Kaikkien nurkkakuntaisin paikka taitaa olla pieni Hippivaara Kallion ympärillä kuplan sisällä. Siellä vaikuttaa aika pysähtyneen jonnekin 1970-luvun lapsuuden nostalgiseen Suomeen. Alueella on käsinkirjoitettuja lappuja käsityö- ja kierrätysliikkeiden ikkunoissa. Eräs alueen näyttelijä havahtui viikko sitten lehdessä kun ei tunne ketään joka ajattelisi eri tavalla kuin hän. Moni kuplassa pitää itseään sivistyneistönä ja laajakatseisena, kun ei muusta tiedä. Eli tietää missä ja mitä pitää tilata tai ostaa oikeat vaatteet, jotta osaa matkia muita trendin mukaan.

Kansainvälistymistä ei ole myöskään se, että pääsee puhumaan muiden kanssa surkeaa englantia tai surkeaa suomen Helsingin alueella.

Monille tuntuu internetkin olevan valtava kansainvälinen yhteys. Muille se on jokapäiväinen asia ja työkalu.

:)

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

No en ole erityisen vihreä tai vasen mutta itseäni ihmetyttää ihan suunnattomasta miksi edelleen koitetaan viljellä noita edellisen kommentoijan 'Helsinkiin koko maailman kulttuuri' -mielikuvia.
Helsinkiin ei olla tuomassa koko maailman kulttuuria, Suomi ei ota kaikkia maailman pakolaisia eikä maksa kaikkien muiden maiden velkoja. Nämä kaikki ovat lainauksia viime vuosien uhonnostatuspuheista ja ne perustuvat valheisiin.
Mitä Kalliolle ja kalliolaisille pitäisi sellaisten mielestä tehdä? Ilmassa on nyt kostoa ja se ei koskaan ole tiennyt Suomelle mitään hyvää. Koston kulttuuri.

Muutenkin ps-puolueen kannattajat näyttävät jakaneen suomalaiset nyt pysyvästi kahteen leiriin. On persut ja sitten ne muut. Niitä muita kutsutaan vihervasemmistoksi ja viime aikoina tältä palstalta löytyy paljonkin puheenvuoroja asiaan liittyen. Eräässä noille muille terjottiin hirttoköyttä. Sellainen meininki näyttää nyt olevan päällä.

Laura Huhtasaari

Me emme tarjoa hirttoköyttä, tarjoamme parempaa politiikkaa. Demokratiassa pitää saada olla eri mieltä. Ei samanmielisyyteen pyrkiminen pakolla ole hyvä asia. Se on diktatuuria. Mielipiteensä tulee perustella. Kansa äänestää.

"Kun sinä saat olla sinä, niin miksen minä saisi olla minä?"

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hyvä Tomi. Persujen on myös tajuttava että kun on vastuu pitää jättää demagogia ja ryhtyä oikeasti ajattelemaan. Sellaista käännettä ei totta totisesti näy. Soinin blogi on hyvä esimerkki ja miksei tämäkin blogi.

Laura Huhtasaari

Millä sinä mittaat sen, kuka ajattelee oikeasti? Perustele.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #70

Se että jättää demagogian ja tämän tyyppiset blogit joissa on vaan ideologista kärhämää ja keskittyy työhön Suomen puolesta osoittaa ajattelua. Luulisi että sinullakin vastavalittuna edustajana olisi tärkeämpää perehtymistyötä kuin vetää jotain vanhoja mantroja islannista yms kuin teinit hommaforumissa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #70

Et julkaissut minun vastaustani. Jos yhtään pidät mitään standardeja yllä sinun pitää ainakin sanoa että olet ö-mapittanut vastauksen. Kuinka voit sitten esittää minulle vielä toisen julkisen kysymyksen kun et ekaakaan julkaissut. Kamoon, pidä jotain periaatteita yllä!!!

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #76

Minun seinä, minun säännöt. Vielä tähän asti sinulta ei ole tullut sellaista kommenttia, jota en olisi julkaissut.

Suomen tavoitteen tulee pysyä viennin lisäämisessä. Se on kansainvälisyyttä parhaimmillaan.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #86

Demagogia on kirjoittaa: " Demokratiassa pitää saada olla eri mieltä. Ei samanmielisyyteen pyrkiminen pakolla ole hyvä asia. " Ja sitten kiellät esimerkiksi Reija ja Jorma Härkösen kommentointai ja poistat kommenteja! :)
Kansainvällisyydestä vielä sen verran, että itse puhut kebabtason kansainvällisyydestä ja sukulaisten suhteista. Se ei kerro paljoakaan näkemyksistäsi koko maan kansanvällisyydestä tai kainsainvällisyyden merkitysksestä vaikkapa Suomen taloudelle. Joidenkin perussuomalaisten kielteisten ja syrjivien kannanottojen "ansiosta" maailmassa tiedetään maahanmuuttovastaisista suomalaisista. Ulkomaissa puhutaan äärioikeistolaisesta puolueesta. Se on se imago, joka leviää nyt maailmassa. Toivottavasti joku yliopistoihminen tutkii kuinka se kielteinen imago vaikuttaa Suomen kansainvällisiin suhteisiin kaikialla aloilla (kulttuuri, kauppa, ym.) Kuinka moni korkeasti koulutettu matkustaa työhön muihin maihin eikä Suomeen, koska ei se kielteinen asenne ja ilmaisto houkuttele?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #70

Laura, varmaankin vastaus kuuluu jotenkin niin että sillä kun mielipide on ainoa oikea. ;) Noin kai se suurinpiirtein menee kun ollaan asioista eri mieltä ja tuollaista väitettä esitetään jota kommentissaan on luettavissa.

Käyttäjän VilleSalomki kuva
Ville Salomäki

Sini Lappalainen

Minkään puolueen kannattajat tai edustajat eivät ole mikään epämääräinen olio, joka olisi aina samaa mieltä kaikesta. Näin myös perussuomalaisilla.

Se, että Soini sanoo jotain tai jättää sanomatta, ei kerro mitään "Persujen tajunnasta". Pitäisikö perussuomalaisten nyt sitten käydä hallitusneuvotteluja 500 000 ihmisen voimin? Oletko sinä hallitusneuvotteluissa?

Käyttäjän IiroKoppinen kuva
Iiro Koppinen

Ihan samaa mieltä teollisuuspolitiikasta, mutta euro on ollut meille siunaus. Oletteko oikein tutustuneet federalismiin?
Liittovaltiorakenteella ratkeaisi kerta heitolla mm. turvallisuus, verotus, vähemmistöongelmat ja kaikenlaiset separatistiset uhat jne. Eikö esim. Saksan federaatio ole tehokas ja demokraattinen järjestelmä? Ja säästöä tulisi todella runsaasti, kun voidaan Euroopasta purkaa monikerroksista, tehotonta byrokratiaa. Kyllä sen jälkeenkin voi heiluttaa suomenlippua ja laulaa suvivirttä.
Isäni oli talvi- ja jatkosodan etulinjassa ja ehti kokea liittymisen EU:iin ja euroon. Hän sanoi onnellisena, että nyt näkee, ettei taistellut turhaan. Yksin emme saa jäädä!

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Voisitko kertoa, missä suhteessa euro on ollut Suomelle "siunaus"? Siksikö, että emme voi itse enää päättää siitä(kään)?

Oma isäni oli myös kolmessa sodassa etulinjassa - tosin siellä, missä linjoja ei ollut - , mutta oli nimenomaan EU-jäsenyydestä loputtoman katkera: Viisi vuotta metsässä, kylmässä, märässä ja välillä nälässä, ja silti itsenäisyys meni, ja vielä ilman, että laukaustakaan ammuttiin.

Käyttäjän IiroKoppinen kuva
Iiro Koppinen

Hyvä, että kykenette luottamaan suomalaisten päätöksiin-itselleni on tullut aikojen kuluessa vahva epäily.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

On todella erikoista että Suomen Vihreät on selkeä oikeistopuolue, kun kaikkialla muualla Vihreät edustavat vasemmistoa.

Suomen Vihreiden erityisominaisuuksiin kuuluu vielä tuo EU:n käsittämätön nuoleskelu, jolla ei ole sen "kansainvälisyyden" kanssa mitään tekemistä, kuten blogisti kirjoittaakin.

Persut on ainoa eduskuntapuolue, joka suhtautuu varauksella EUhun, ehkä vasemmistoliito lisäksi. Nähtäväksi jää, tekeekö Persut saman takinkäännön kuin Vasemmisto kun"pääsee" samaan kelkkaan kokoomuksen kanssa.

Pelkään pahoin ja pidän myös todennäköisenä että EUsta tai edes eurosta irrottautumiseksi Persut eivät tee yhtään mitään, kunhan pääsevät hallitukseen toteuttamaan katastrofia.

Juha Kuittinen

"Parempi vaihtoehto nykyistä vakaamman talous- ja rahaliiton luomiselle on pyrkiä
vahvistamaan jäsenvaltioiden vastuuta omasta talouspolitiikastaan ja palauttaa no bailout-säännön uskottavuus."

http://vm.fi/documents/10623/1096506/Vakaampi+talo...

VM:n ylin virkamies Martti Hetemäki summaa raporttiin nojautuen: EKP:n, euron ja komission olevan eurokriisin syytä.

http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2015/05/06/n...

"Seuraava hallitus muuttaa Suomen Eurooppa-politiikkaa radikaalilla korjausliikkeellä, jos hallitus tekee niin kuin keskustan Juha Sipilä tahtoo ja valtiovarainministeriö neuvoo."

http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2015/05/03/s...

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Kunpa niin tapahtuisikin. Mutta vaikka Persut ja Kepu haluaisivat kääntää, Suomen EU-kelkkaa, mukana on kokoomus joka tekee kaikkesa sen estääkseen. Kokoomuksella on näet takanaan talouseliitti, jolla hallitus on pikkusormen ympärillä, ja hallituksenn sisällä takuumiehenä häärii tietysti kokoomus. Talouseliitti kiristää ankarilla rangaistuksilla, jos joku lipeää "yhdessä sovitusta" EU-linjasta, jota ei todellakaan ole sovittu yhdessä – paitsi pienen piirin kesken.

Sitäpaitsi, en usko että varsinkaan Kepussa on todellista halua muutokseen.

Pessimistinen arvioni on, että Suomi jatkaa tuhoisaa matkaansa EU:n mukana kohti rotkon reunaa kaikista varoitteluista ja lupauksista huolimatta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ja säästöä tulisi todella runsaasti, kun voidaan Euroopasta purkaa monikerroksista, tehotonta byrokratiaa."

Varmaan jos ei oteta huomioon että nimenomaan EU on tätä kallista byrokratiaa ja sääntelyä rakentanut.

Aippe Rämä

Kauneuden lisäksi Laura on fiksu. Olen ylpeä perussuomalaisuudestani ja siitä että äänestämässäni puolueessa on monia Suomen itsenäisyyttä puolustavia nuoria, joilla on samat arvot kuin minulla.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Älä sure Laura.
Minuakin on moitittu epäkansainvälisyydestä, vaikka olen asunut Ruotsissa, Alankomaissa ja opettanut USA:ssa UIUC:ssa kolme vuotta, toiminut 6 vuotta TY/OKL:n kansainvälisessä toimikunnassa, opettanut eri maiden opiskelijoita vierailla kielillä, ollut opettajavaihdossa sekä Erasmus (Itävalta) että Nordplus (Norja) -ohjelmissa.
Miksi meidän tulisi olla tilivelvollisia etenkään ns. Vihreälle lahkolle?
Jatka vain rohkeasti eteenpäin ja muistuta tarvittaessa taustastasi, kuten tässä blogissa. Sinulla on erinomainen verkosto tässä asiassa. :D

Käyttäjän TeroIln kuva
Tero Ilén

Suomen valtio ja suomalaiset yritykset tarvitsevat kansainvälisyyttä vain siihen, että me voimme myydä tuotteitamme ja palveluitamme globaalisti.

Jokainen voi harrastaa omilla rahoillaan sellaista kansanvälisyyttä kuin haluaa, mutta veronmaksajien rahat pitää käyttää vain viennin edistämiseen ja työpaikkojen luomiseen.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Ville Niinistön ulostulot on aika helppo kuitata. Puolue sai lisäpaikkoja, mutta ei päässyt mukaan edes alkueriin. Katkeruuttako? Ainakin osittain.

Lillukanvarsipolitiikka ei välttämättä sovi Sipilän kaavailuihin. Päivänselvää, että nyt mukana olevat joutuvat tekemään kompromisseja omista ohjelmistaan. Ei siinä mitään. Tärkeintä on se, että itse hallitustyöskentelyn alkaessa niitä ei tarvitse enää tehdä.

Ensinnäkin ja varsinkin euromaat tulevat olemaan pallo hukassa seuraavan neljän vuoden aikana vielä monta kertaa. Turha kuvitella, etteikö näin tapahtuisi. Tämä tarkoittaa luonnollisesti sitä, että hallituksemme joutuu väistämättä tekemään nopeitakin ratkaisuja, jotta maamme etu voidaan turvata.

Arvioimaan parasta toimintatapaa aina tilanteen mukaan. Vihreät tai muut apupuolueet eivät näihin kuvioihin yksikertaisesti sovi. Liian kankeaa. Tämä nähtiin jo Kataisen kokoonpanossa. Ei siitä mittään tullut.

Kansaivälisyys...voi hyvä tavaton. Tähän hiekkalaatikkoleikkiin ei kannata lähteä mukaan. Me olemme parempia kun olemme kansainvälisempiä, globaalisti ajattelevia....Aika ahdas näkökanta nykymaailmassa.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Asiaa kirjoittaa Huhtasaari!
Siitä olen iloinen, että plogisti osallistuu keskusteluun. Minua on aina ärsyttäneet monet kansanedustajat, jotka ainoata totuuttaan julistavat, mutta eivät ole valmiita puolustamaan väitteitään!

Käyttäjän KaarleAkkanen kuva
Kaarle Akkanen

Laura, olet täysin oikeassa. Omat lähtökohdat tulee olla kaiken toiminnan perusta, myös kansainvälisen! Tältä pohjalta, ei unelmista eikä omista totuudenvastaisista mieltymyksistä.

Tomi Paulamäki

Ymmärsinkö nyt oikein vai väärin, Kun ps ehdokas/kansanedustajaksi valittu kehuu Islantia talousratkaisuistaan. Maahanmuuttoasiat nyt tuskin kovin iso ongelma Islannissa on, mutta Islannin talousmallin läpi meno Suomen nyt valituksi tulevan vanhoillisporvariporukalla ei vaikuta kovinkaan todennäköiseltä. Vasemmisto sen suuntaisia ratkaisumalleja on esittänyt, mutta porvaristo kyllä hyvinkin tehokkaasti halusi ne keinot maton alle lakaista. Islannin romahduksen jäljeen siellä Vasemmisto hoiti homman. Ja hyvillä tuloksilla. Täällä porvarit haluaa leikata väenväkisin. Ja persutkin joutuu mm. Kreikka-asioissa periksi antamaan, tosin moni tuntuu kuittaavan ne edellisien tekeminä, eikä niihin enää voi vaikuttaa. Tosin vaalikampanjoissa tällä asialla haluttiin populistisesti ääniä haravoida. Islannin romahduksenjälkeisistä taloudenhoitokeinoista vaikkapa tästä linkistä:http://m.kansanuutiset.fi/uutiset/ulkomaat/3348775/nailla-keinoilla-islanti-pelastettiin-talouskriisin-jalkeen

Pekka Heliste

Pahinta on kansallinen sääntely , se muodostaa valtavan kaupan esteenNyt EU luo yhetiset säännökset ja tarvitaan vain yhdenkertainen hyväksyntä.

Kansallisessa sääntelyssä tarvitaan EU alueella 28 maan säännösten täyttäminen

Jokainen voi arvioida, monenko suomalisen firman hartit riittävät moisen byrokratian täyttämiseen

Vapaakauppa on ennenkaikkea yhteisen sääntelyn rakentamista. Se on kompromissien tekemistä ja joudutaan hyväksymään sellaisiakin asioita, jotka eivät ole edullisia Suomelle

Pauli Kunnari

Hyvin kirjoitit. Toivon lisää näitä faktoja ja vähemmän vain auttamisenhalusta auttamista maahanmuuttajille. Vihreät tuntuu haluavan Suomeen lisää äänestäjiä omalle puolueelleen ja sitä kautta valtaa sekä lisää puoluetukea...

Sveitsillä ja Australialla ei ole mitään ongelmia maahan luvatta pyrkivien kanssa. He eivät ole idiootteja ja pidä oveaan vähän raollaan kuten Italia ja EU
Kaikki Italiaan tulleet luvattomat laivalla heti takaisin Marokkoon, niin loppuu hukkumiset.

Tutkijan selkeä esitys miksi maahanmutto vain vaikeuttaa kehitysmaiden ongelmia ja tulevaisuutta. http://mvlehti.net/2015/03/17/tutkija-kertoo-maaha...

Pitäiskö Suomen tehdä kuten Ruotsi ja ottaa oma valuutta Markka käyttöön.
Euhun Suomen maksut ja hyödyt tasapainoon tai Suomi ulos eu:sta.

Venäjän ja Iranin vientikauppa täysillä käyntiin ja unohdetaan Eu pelleily rajoitteet.

Suomen rajoille passit käyttöön ettei karkotetut tms rikolliset palaa Suomeen kuten Ruotsissa.

Käyttäjän TonyBjrk kuva
Tony Björk

En kannata vihreitä eikä persuja. Silti Huhtasaaren (ja Tossavaisen) ylimieliset kommentit ovat erittäin ärsyttäviä (Muista myös että vihreät menivät eteenpäin ja persut taaksepäin eduskunta vaaleissa...). Nyt edustajamme vois keskittyä nöyrästi oikeaan työhön eikä ylpeillä ylimielisyydellä.

Käyttäjän MiikkaLehtoaho kuva
Miikka Lehtoaho

Hyvä keskustelu. Moniltakin osin.

Olen sitä mieltä, että nimenomaan pitäisi uskaltaa katsoa eri maiden malleja selviytyä nykytilanteessa vaikkapa nyt sitten Islantia tai ihan vaikka jotain muuta maata eri mantereelta. Liikaa kuulee keskusteluja ja äänenpainoja, jotka alkavat sanoilla "niin, mutta eihän me voida ajatella..."

EUn virallisissa ulostuloissa on paljon esityksiä siitä miten "ei ole vaihtoehtoja". Minusta se kuulostaa a) omituiselta ja b) fiksoituneelta. Eikä ennusta mitään kovinkaan hohdokasta tulevaisuutta kummallekaan näistä projekteista, EUlle tai Eurolle.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

"Islannissa on lähes täystyöllisyys, vaikka ei kuulu EU:n ytimeen. "

Vaikka?

Islannissa on lähes täystyöllisyys KOSKA (ei "vaikka") se ei kuulu EU:n "ytimeen" - eikä muuten ylipäätään EU:iin.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Perussuomalaiset suhtautuvat maahanmuuttoon vedoten useimmiten pakolaisten kustannuksiin, ja heidän vaikeuksiin siirtyä työelämään.

Kuitenkin maahanmuutosta humanitäärinen maahanmuutto muodostaa vain pienen osan. Suurin osa maahanmuuttajista tulee tänne töiden perässä.

Ylen dokumentti Halvan työn kova hinta: http://areena.yle.fi/1-2388876 kuvaa tätä työperäistä maahanmuuttoa vuokratyöyritysten kautta. Esimerkiksi Tukholmassa puolalainen vuokratyöntekijä työskentelee rakennuksilla 3,5 euron tuntipalkalla. Vuokratyöfirmat tuovat maahan halpatyöläisiä, jotka asteittain korvaavat kantakansalaiset työntekijöinä niillä aloilla, joilla ei vaadita hyvää kansallisen kielen taitoa. Hallitusneuvotteluissa tätä ongelmaa sivutaan siinä, myönnetäänkö EU:n ulkopuoliselle työvoimalle vapautus työlupien tarveharkinnasta.

Ei pitäisi keskittyä pakolaisiin, vaan suurempi kysymys maahanmuutossa on se, haluammeko, että suomalaiset työntekijöinä korvataan ulkomaisilla halpatyöntekijöillä. Nämä maahanmuuttajat tulevat Suomeen tekemään työtä, mutta tekevät sen aina suomalaisia työntekijöitä halvemmalla. Haluammeko vyöryn halpatyöntekijöitä viemään työpaikat kantasuomalaisilta?

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

"Ville Niinistö on hyvin huolissani..."
Miksi Ville Niinistö on sinun huolissasi?

Kansainvälisyys on eri asioita eri maissa eri aikoina ja eri ihmisille.
Neuvostoliitossa kansainvälisyys oli normi, kosmopoliittisuus taas ei. Kosmopoliittisuus tarkoitti vieraiden kielten taitoa ja epätoivottuja yhteyksiä muuhun maailmaan.
Internationalismi oli sen ideologian nimi,josta ei sitten tullutkaan mitään.

Aika ja maa on toinen, mutta kyllä ihmisten keskinäinen kanssakäyminen rikastaa omaa rajoittunutta maailmaa.
Mene vaikka muualle maahanmuuttajana, opettelet uuden kielen ja tulet ymmärretyksi. Turvallisuusnarkomaani.

Kansainvälisyys Euroopassa on nyt sitä, että on pelastettu Irlanti ja Portugali. Kreikka meneillään. Yksityisiä pankkeja siinä taattiin, eikä yksityisiä ihmisiä.

Toivotan viisautta kansanedustajana!
Ja myötätätuntoa niitä ihmisiä kohtaan. joita edustat.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Mikko, hyviä kysymyksiä esität.
Suomen maahanmuuttajista enemmistö on venäläisiä ja virolaisia. Osa heistä tulee naimisiin jonkun kanssa.

Umaya Abu-Hanna, maaton kristitty Palestiinasta tulee tänne miehensä tähden, yliopistokoulutuksen saanut, opiskelee suomen kielen ja toimii tehokkaammin kuin moni muu ja lähtee Hollantiin. Kirjoittaa Hesariin että Suomi on töykeä maa.
Siitähän riemu repesi. "Olisit edes kiitollinen kun sait tulla tänne"!

Mistä saa olla kiitollinen?
Syljetään kasvoihin kun hiukset ovat tummemmat ja kiharammat kuin saa olla.

Laura on kyllä suomalainen kaunotar vailla vertaa, mutta ei sillä perusteella voi sanailla, että muut ovat häntä hölmömpiä.

Veikko Nironen

Laura, kirjoitus ja kommentit aivan huippua, vaikka parhaansa nämä suvaitsevaiset yrittivät tosin kummempaa läpilyöntia saamatta...

Muutamille tuntui olevan kansainvälisyyden mitta käytännössä, kuinka paljon halusi maahanmuuttajia tuottaa Suomeen ja tietenkin kaikki "työperäisiä", ainakin hämäyksen vuoksi...

Ihmetyttää myös, miten jotkut suvakit sanovat kokevansa häpeää ollessaan suomalainen, sekin näyttäsi kytkeytyvän Suomen maahanmuuton vähyyteen verrattaessa joihinkin muihin...

Se taas näyttäis olevan enempi vaan oman "hännän nostamista"... Mutta on vaan "aika itsekästä" ja toisin ajattelevien yli kävelemistä, jos haluaa "kansainvälisyyttä" tuomalla maahan tolkuttomasti väkeä...

Voihan heikäläisiä käydä "ihastelemassa" ulkomailla ilman, että heitä tuotetais joka niemeen, notkoon ja kulmat täyteen...Voi jopa muuttaa kokonaankin, jos oikein "suomalaisuus nävettää"...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset