Ryhmään lisäämiseni tapahtui näin

 

Olen joutunut useamman päivän ajan vastaamana syytöksiin ja uutisointiin, joiden mukaan olisin oma-aloitteisesti liittynyt tiettyyn facebook-ryhmään. http://www.hs.fi/politiikka/a1435805005367

Ensinnäkin en nyt ota kantaa ryhmän sisältöön. Normaalisti olisi vaikea varmuudella muistaa, onko johonkin ryhmään liittynyt vai ei pitkällä aikajänteellä. Tässä tapauksessa kuitenkin muistijälki on vahva kyseisestä ryhmästä, koska kävimme läpi avustajani kanssa ryhmiä joihin kuulun. Muistan sanoneeni avustajalleni, että taasko minut on tuonne liitetty, olenhan sieltä aiemminkin eronnut ja erosin siitä uudestaan. En tajunnut klikata eron yhteydessä "estoa", joka estäisi uudelleen liittämisen.  Se pitää tehdä eron yhteydessä, jälkeenpäin sitä ei pysty tekemään. Näin ollen olin varma, että en ole itse tuohon ryhmään liittynyt. Lisäksi vastavalittuna edustajana olen pyrkinyt olemaan erityisen tarkka toiminnoissani. 

Olen avoimesti maahanmuuttokriittinen. Haluan kuitenkin välttää ryhmiä, joissa jaetaan mahdollisesti rasistiseksi tulkittavaa materiaalia. Yleisesti haluan korostaa, että mielestäni ryhmään kuuluminen ei ole sama asia kuin allekirjoittaisi kaiken siellä jaettavan materiaalin. Jokaisen tulee vastata omista kirjoituksistaan. Siksi on jollain tavalla absurdia jahdata ihmisiä siitä, mitä joku toinen sattuu jakamaan ryhmässä, jossa olet jäsenenä. Laittomat ryhmät voidaan joka tapauksessa poistaa ilmiantotoiminnalla.

Antti Lehto kertoi minulle, millaisia bugeja facebookissa ilmenee. Yksi tällainen bugi sisältyy ryhmän jäsenten liittymistapaan. Tämä oli kriittinen tieto tapaukseni kannalta. Väitetty oma-aloitteinen liittymiseni ryhmään perustuu ainoastaan kuvankaappaukseen ryhmän jäsenlistasta, jossa lukee kohdallani "liittynyt" eikä "lisännyt ryhmään käyttäjä se ja se". Julkisissa ryhmissä on tunnetusti se ominaisuus, että kuka tahansa ryhmän jäsen voi lisätä kenet tahansa kaverinsa ryhmään ilman liitettävän henkilön suostumusta.

Jos esimerkiksi käyttäjä Pekka kutsuu henkilön Laura ryhmään, niin ryhmän jäsenlistaan tulee automaattisesti näkyviin, että Pekka on lisännyt Lauran ryhmään. Jos kuitenkin tämän jälkeen Pekan profiili poistetaan, niin silloin jäsenlistaan muuttu näkyviin,  että Laura on liittynyt ryhmään itse.

Ohessa on testimielessä luotu julkinen ryhmä "Testiryhmä" ja käyttäjä "Pekka Salminen", joka lisää minut kyseisen ryhmän jäseneksi.

Ohessa kuvankaappaus jäsenlistasta, kun "Pekan" facebook-profiili on vielä käytössä.

Sen jälkeen "Pekka" poistaa profiilinsa facebookista, jonka jälkeen kuvankaappaus ryhmän jäsenlistasta, jossa liittämisen sanamuoto on vaihtunut liittymiseksi.

Lisäksi otin kuvankaappaukset viimeisen kahden kuukauden aikaisesta facebook-ryhmien jäsenyystoiminnasta, joissa ei ole minkäänlaista mainintaa liittymisestäni tai lisäämisestäni kyseiseen ryhmään. Facebookin toimintalokista häviää ryhmään liittymiset ja poistumiset, kun eroaa ryhmästä.

Lisätty linkki Antti Lehto https://www.facebook.com/akklehto?ref=ts&fref=ts

LauraHuhtasaari
Perussuomalaiset Pori

Olen kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu, uskonnon aineenopettaja ja erityisopettaja Porista. Poliitikkona pyrin olemaan aikaansaava ja aktiivinen.
Luonteeltani olen avoin ja helposti lähestyttävissä – uskallan ja haluan sanoa mielipiteeni suoraan. http://www.laurahuhtasaari.com
Mottoja:
"Arguing with a fool proves there are two."
"Be yourself because everyone else is already taken."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu