LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Ryhmään lisäämiseni tapahtui näin

  • Ryhmään lisäämiseni tapahtui näin
  • Ryhmään lisäämiseni tapahtui näin
  • Ryhmään lisäämiseni tapahtui näin
  • Ryhmään lisäämiseni tapahtui näin

 

Olen joutunut useamman päivän ajan vastaamana syytöksiin ja uutisointiin, joiden mukaan olisin oma-aloitteisesti liittynyt tiettyyn facebook-ryhmään. http://www.hs.fi/politiikka/a1435805005367

Ensinnäkin en nyt ota kantaa ryhmän sisältöön. Normaalisti olisi vaikea varmuudella muistaa, onko johonkin ryhmään liittynyt vai ei pitkällä aikajänteellä. Tässä tapauksessa kuitenkin muistijälki on vahva kyseisestä ryhmästä, koska kävimme läpi avustajani kanssa ryhmiä joihin kuulun. Muistan sanoneeni avustajalleni, että taasko minut on tuonne liitetty, olenhan sieltä aiemminkin eronnut ja erosin siitä uudestaan. En tajunnut klikata eron yhteydessä "estoa", joka estäisi uudelleen liittämisen.  Se pitää tehdä eron yhteydessä, jälkeenpäin sitä ei pysty tekemään. Näin ollen olin varma, että en ole itse tuohon ryhmään liittynyt. Lisäksi vastavalittuna edustajana olen pyrkinyt olemaan erityisen tarkka toiminnoissani. 

Olen avoimesti maahanmuuttokriittinen. Haluan kuitenkin välttää ryhmiä, joissa jaetaan mahdollisesti rasistiseksi tulkittavaa materiaalia. Yleisesti haluan korostaa, että mielestäni ryhmään kuuluminen ei ole sama asia kuin allekirjoittaisi kaiken siellä jaettavan materiaalin. Jokaisen tulee vastata omista kirjoituksistaan. Siksi on jollain tavalla absurdia jahdata ihmisiä siitä, mitä joku toinen sattuu jakamaan ryhmässä, jossa olet jäsenenä. Laittomat ryhmät voidaan joka tapauksessa poistaa ilmiantotoiminnalla.

Antti Lehto kertoi minulle, millaisia bugeja facebookissa ilmenee. Yksi tällainen bugi sisältyy ryhmän jäsenten liittymistapaan. Tämä oli kriittinen tieto tapaukseni kannalta. Väitetty oma-aloitteinen liittymiseni ryhmään perustuu ainoastaan kuvankaappaukseen ryhmän jäsenlistasta, jossa lukee kohdallani "liittynyt" eikä "lisännyt ryhmään käyttäjä se ja se". Julkisissa ryhmissä on tunnetusti se ominaisuus, että kuka tahansa ryhmän jäsen voi lisätä kenet tahansa kaverinsa ryhmään ilman liitettävän henkilön suostumusta.

Jos esimerkiksi käyttäjä Pekka kutsuu henkilön Laura ryhmään, niin ryhmän jäsenlistaan tulee automaattisesti näkyviin, että Pekka on lisännyt Lauran ryhmään. Jos kuitenkin tämän jälkeen Pekan profiili poistetaan, niin silloin jäsenlistaan muuttu näkyviin,  että Laura on liittynyt ryhmään itse.

Ohessa on testimielessä luotu julkinen ryhmä "Testiryhmä" ja käyttäjä "Pekka Salminen", joka lisää minut kyseisen ryhmän jäseneksi.

Ohessa kuvankaappaus jäsenlistasta, kun "Pekan" facebook-profiili on vielä käytössä.

Sen jälkeen "Pekka" poistaa profiilinsa facebookista, jonka jälkeen kuvankaappaus ryhmän jäsenlistasta, jossa liittämisen sanamuoto on vaihtunut liittymiseksi.

Lisäksi otin kuvankaappaukset viimeisen kahden kuukauden aikaisesta facebook-ryhmien jäsenyystoiminnasta, joissa ei ole minkäänlaista mainintaa liittymisestäni tai lisäämisestäni kyseiseen ryhmään. Facebookin toimintalokista häviää ryhmään liittymiset ja poistumiset, kun eroaa ryhmästä.

Lisätty linkki Antti Lehto https://www.facebook.com/akklehto?ref=ts&fref=ts

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

24Suosittele

24 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (142 kommenttia)

Käyttäjän Lithargoel kuva
Jarno Valtonen

Jessus. Miten syvälle kansanedustaja aikoo kaivaa kuoppansa?

Laura Huhtasaari

Noin kuukausi sitten ryhmään tulleet on LIITTYNEET itse. Nämä kuukausi sitten liittyneet on suurin osa kavereitani facessa.

Käyttäjän TonyBjrk kuva
Tony Björk

Kertonee minkälaisia kavereita sinulla on ja samalla millaisessa ympäristössä liikut...

Käyttäjän Darkki kuva
Antti Alanen

Hienoa, että CSI Pori toimii klo 3.30 sunnuntai-aamuna. Totuus olisi kuitenkin ollut kaikille helpompi, raikkaampi ja vapauttavampi vaihtoehto.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

"....ryhmään kuuluminen ei ole sama asia kuin allekirjoittaisi kaiken siellä jaettavan materiaalin."
Ryhmillä on kuitenkin henki, taso ja tarkoitus. Hallituspuolue PS elää symbioosissa kovin matalamielisten aktiivisesti toimivien tahojen kanssa.
Tietysti voimme keskustella loputtomasti teknilaliteeteista eli eri tavoista saapua rasistiselle näyttämölle omin jaloin tai sisään sysättynä. Parempi olisi keskustella paisuvasta ilmiöstä jota nämä sivut edustavat ja miten suhtautua siihen. Opettajana lienet tietoinen siitä että, ja miten asenteet vaikuttavat yhteiskunnassa. Rasismi ei kai tuo mitään hyvää ihmisten elämään. Sen hyödyntäminen poliitisen ja taloudellisen vallan saamiseksi on kyseenalaista. Kun vallankäyttäjät ammentavat rasismista he tulevat muuttaneeksi koko maata rasistisempaan suuntaan. Kaikki jotka iloitsevat uusista kiiltävistä laatuautoistaan mikä kai ovat erittäin korkealla tämän hallituksen rintamerkistössä ovatkin nyt sitten sotkeutuneet rasismiin koska ps-puolue elää symbioosissa avoimen rasismin kanssa.

Käyttäjän ylepola kuva
Sakari "Ykä" Lepola

"Teknialiteetti, laatuautot, rintamerkistö ja rasismi. Aika erikoinen aiheyhdistelmä. Tästä tarinasta kun jotain oikeasti ymmärtää, niin täytyy olla jo aika viisas. Tai vaihtoehtoisesti jonkinlaisen Perussuomalaisiin liittyvän negaation läpikyllästämä.

Käyttäjän KymisKymlinen kuva
Kymis Kymäläinen

Selittelyllä on sellainen ikävä piirre että mitä ahkerammin sitä käyttää sen vähemmän sillä on tehoa.

Reijo Tossavainen

Kyseisen toimittajan ja lehden menettelystä voisit tehdä kantelun Julkisen sanan neuvostoon. Vaikka se omien havaintojeni mukaan enimmäkseen on toimittajien tekoja puolustava elin, on se joskus joutunut puuttumaan ihan oikeasti väärinkäytöksiin.

Nina Alaranta

Näistä ryhmiin lisäämisistä on ollut muistaakseni ennenkin juttua, joten toimittaja on tekeytynyt asiasta tietämättömäksi. Joku raja pitää toimittajankin tyhmyydellä olla, joten se kantelu voisi olla hyvä idea.

Nina Alaranta

Näistä ryhmiin lisäämisistä on ollut muistaakseni ennenkin juttua, joten toimittaja on tekeytynyt asiasta tietämättömäksi. Joku raja pitää toimittajankin tyhmyydellä olla, joten se kantelu voisi olla hyvä idea.

Matias Härkönen

"Faktabaarin" voisi laittaa tutkimaan juttua. Hehän ottavat aina selvää "faktoista". Tosin jutun kirjoittanut toimittaja on faktabaarin vastaava toimittaja....

Oli toimittajalla faktat taas hukassa. Tosin ei ne koskaan ole olleetkaan hallussa.

Marko Parkkola

Some-kiusaaminen on päivän sana. Vihavasemmisto on keksinyt helpon tavan kiusata ihmisiä.

Joko muuten olet saanut kännisiä puhelinsoittoja öisin, tappouhkauksia ja suojelurahan vaatimuksia? Sain kaikkia näitä osakseni viime vuonna. Poliisia asia ei paljoa kiinnostanut.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Kerro vaan lisää uhkauksista ja herjauksista. Voit kertoa vaikka siitä miten eräät henkilöt, minä mukaan lukien, saatan ponnistaa voimallisesti nyrkkiäsi vasten kuten kirjoitit.

Itse olen kertonut esim. varta vasten herjaamista varten perustetuista sivustoista. Tai siitä että raiskaamiseen liittyviä viestejä saavat maahanmuuttokriitikkoja arvostelevat naiset.

Itse sain puhelimessa maahanmuuttokriitikolta jopa kaksintaisteluhaasteen. En ottanut vastaan, laki suhtautuisi tähän hieman nuivasti.

Marko Parkkola

Koirat ja kalikat. Älä soittele minulle enää.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta Vastaus kommenttiin #23

En ole koskaan sinulle soittanut enkä todennäköisesti tule sitä tekemäänkään, joten älä viitsi valehdella julkisesti.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #42

Ai sori. En tiennyt valehtelemisen ja huhujen levittämisen olevan teidän Paljastelu porukan yksinoikeus. Sitähän olette tehneetkin jo vuosia, joten lienette ammattilaisia jo asiassa. Vieläkö trollaatte Hommaforumiakin?

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta Vastaus kommenttiin #125

Kun vielä kerrot missä siellä on valehdeltu tai levitetty huhuja, alkaen esim. omista kirjoituksistani. Väitit että olisin uhkaillut sinua, missä todistustaakka on sinulla koska väitteen esititkin. En ole, se ei tapoihini kuulu.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Selkeisiin laittomuuksiin syyllistyvästä FB-ryhmästä erotessaan olisi kansanedustajallakin mahdollisuus tehdä pari asiaa: 1) ilmoittaa ryhmästä FB:n ylläpidolle tai poliisille, ja 2) estää tuo uudelleenliittäminen.

Nyt kumpikaan ei Huhtasaarelta luonnistunut.

Ymmärtämättömyys on vähintäänkin huolestuttava selitys kansanedustajalta.

Käyttäjän MikaMntyl kuva
Mika Mäntylä

Miten FB-ryhmä voi syyllistyä laittomuuksiin? Onko FB-ryhmä oikeushenkilö?

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Juridisesti ottaen se oikeushenkilö on tässä Facebook Inc.

Siitä vaan rikosilmoitusta tekemään. Sitä odottaessa kannattaa varmaan asiasta huolestuneen irtisanoa itse moisesta pahuuden pesästä ja sen palveluista.

Marko Parkkola

Oletko ilmoittanut jo ryhmästä facebookille ja poliisille?

Mauri Skön

Marko Parkkola,olen liittynyt/liitetty moneen persu-vastaiseen ryhmään. Olen myös Laura Huhtasaaren fb-kaveri. Pitäisikö Lauran mielestäsi poistaa minut fb-kavereista ja vaatia minun erottamista Perussuomalaisista kuulumisesta persuvastaiseen ryhmään??

Käyttäjän TiinaPalovuori kuva
Tiina Palovuori

Tämä sisältää oletuksen, että ko. kansanedustaja on tietoinen kaikesta ryhmässä jaettavasta materiaalista. Entisenä (pakkoliitettynä) ryhmän jäsenenä voin kertoa, että suurin osa päivityksistä ei koskaan päädy omaan uutisvirtaani - näen ne vain, jos hakemalla haen ryhmän etusivulta.

Facebook-ryhmien kukkahattutäti-tyylinen selailu, syynäily ja ilmianto ei missään määrin kuulu kansanedustajan tehtäviin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Vain fb-kaverisi voivat ehdottaa sinua uuteen ryhmään. Jos olet tullut liittyneeksi koska kaverisi on sinut liittänyt ja lisäksi olet käynyt sivulla jolloin olet liitetty, annat luottamuksesi kaverille joka sinut liitti. Mitä tekemistä on erityisesti kukkahattuilun kanssa luottamus, eikö se ole kaikkien elämän näyttämöllä? Minulla on kavereita jotka linkkaavat jotain huuhaata magneettimedian kautta. He ovat edelleenkin kavereitani mutta tietävät nyt että minä en halua magneetmediajuttuja. Loppujen lopuksi luottamuksemme vaan paranee siitä että kissat välillä nostetaan pöydälle. Mutta jos joku ei ota huomioon kaveripiiriään on aika helppo tiputtaa kavereista. Ja älä väitä että tuollaiset kysymykset ovat mitään kukkahattuilua. Jos on elät erikoisessa anything goes maailmassa.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

"Facebook-ryhmien kukkahattutäti-tyylinen selailu, syynäily ja ilmianto ei missään määrin kuulu kansanedustajan tehtäviin."

Pitkälti samaa mieltä, sillä kansanedustajilla on tärkeämpääkin tekemistä. Kuitenkin tällainen "kukkahattutäti-tyylinen" tutkiskelu kuuluu tänä sosiaalisen median aikakautena toimittajien tehtäviin, ainakin joidenkin.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Jos tuo "enhän minä, mutta kun pojat juotti"- taktiikka ei pure, niin kannattaa heittää kehiin jotain salaliittoteorioita. (Niitähän tuossa jo alkoikin tulemaan.)Kankaanniemen ryömintä-anelu taktiikka olisi voinut toimia, mutta jos sen valitsee, niin se pitäisi ottaa ekana käyttöön.

Käyttäjän SakariTimonen kuva
Sakari Timonen

Hyvä selitys, mutta asia ei mene ihan noin. Toisen liittämänä ilman omaa hyväksyntää status on 'invited'. Kun hyväksyy kutsun, status muuttuu muotoon 'added'. Ja kun kutsujan profiili sitten poistuu, on muotona 'joined'. Fb tulkitsee ensi vierailun ryhmässä hyväksynnäksi, joten tässä lienee selitys.

Nyt sitten tietysti voitaisiin keskustella tästä liittämisestä/liittymisestä ensimmäisenä huomauttaneen syyttämisestä kieroilulla ryhmään lisäämisestä ja jopa hakkeroinnista, mutta antaa nyt jo olla. Sen sijaan pitäisi varmaan keskustella siitä, miksi yleensä on syytä ruveta kiistämään jäsenyyttä ryhmässä, jonka kannattajien ajatusmaailmalla on päästy eduskuntaan asti.

Laura Huhtasaari

Kun tiesin sivulta eronneeni aiemminkin, niin en pystynyt mitenkään ymmärtämään, että muoto on joined, jos ei ole liittynyt. Kysyin sinulta, että oletko tässä takana, koska käytät aika paljon aikaa persuista negatiivisen sävyn kirjoittamiseen. Kysyin siis sinulta. Sinä vastasit. Kiitos siitä. Mukavaa kesää.

Käyttäjän TonyBjrk kuva
Tony Björk

Ehdit kuitenkin ensin mennä syyttämään syyttömän julkisuudessa.

Käyttäjän SakariTimonen kuva
Sakari Timonen

Et selvästikään ole paljon blogiani lukenut. Äärioikeistosta kirjoitan jonkin verran, mutta persuista hyvin vähän. Kaikkein eniten kirjoitan köyhyydestä ja työvoimapolitiikasta. Googleta vaikka "saku timonen kuntouttava työtoiminta", niin saat kesäluetavaa sivukaupalla.

Käyttäjän seppolappalainenkoti kuva
Seppo Lappalainen

Tälläinen on ikävää kun joutuu esim. äärivasemmiston ja heitä paapovien toimittajien venkoilujen kohteeksi. Tälläistä se on Paavo Arhinmäen, Ville Niinistön ja Li Anderssonin valtakunnassa. Sitä täytyy vain jaksaa ymmärtää ja suvaita. Ei näitä vihervasureita mistään vastuuseen saa, itse on vahingot kärsittävä ja kustannettava.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Nyt on ollut juttua niin missäs muualla kuin facebookissa jossa on keskusteltu rasismin taustatekijöistä. Siinä englanninkielisessä jutussa osoitetaan kuinka rasismi ja matala koulutustaso nivoutuvat yhteen. (linkkaan kunhan pääsen pöytäkoneen ääreen)
Kun/jos matala koulutustaso ja rasismi kulkevat käsikädessä voi keskustella siitä mitä rasismille voi tehdä. Siinä kontekstissa voisi olla puolustettavaa että opettajat, insinöörit, maisterit ja sairaanhoitajat eli ihmiset joilla on koulutusta todellakin menisivät noille palstoille ja ottaisivat härkää sarvista. Rasismista voi valistaa ulos ihmisiä.

Käyttäjän reijolehtinen kuva
Reijo Lehtinen

Sini hyvä, entä jos opettaja itse (huhtasaari) on pahimman luokan rasisti ja opettaa kolussa lapsille kristinuskoa?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Keskustelen mielummin yleisesti siitä mitä opettajat ja koulutetut ihmiset voivat tehdä yhteiskunnan hyväksi. Lisään tähän mainitsemani linkin. http://m.iltalehti.fi/uutiset/2015070419979482_uu....

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #47

S.L:" Lisään tähän mainitsemani linkin.."

Toi tapa käskeä lukea joku linkki on pahinta systemaattista hommaa eli kansalaiskeskustelun sabotoimista. Homma ei etene. Homma kompastuu omaan kierouteensa. Homma on nykyään ryöstäytynyt mitä v.tuiksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #144

Mähän olin selostanut linkin sisältöä, jolloin linkki on vain niitä varten jotka mahdollisesti haluavat perehtyä aiheeseen eikä mikään hommatyylinen "ase". Mutta kiitos huomiosta.

Raimo Hämäläinen

Kiva kun olet noin hyvä ihminen ja teet selkeää pesäeroa itsesi ja matalan koulutustason ihmisiin (ettei vain kukaan sotkisi Sinua heihin!). Ihailen ja kunnioitan rohkeuttasi tuoda näin järkyttävän asian julkisesti framille! Olet kuitenkin vain ihminen kun vedät varmuuden vuoksi esille jutun (perinteisesti sitä kutsutaan rasismikortiksi!)rasismista ja taustatekijöistä, jos ja kun joku argumentoi löperöt vihervassari kukkahattuämmä juttusi suohon (näin toivon tapahtuvan!) niin voit aina paeta linkkaamasi jutun hameenhelmoihin hokien papukaijamaisesti "En se ollut minä, en se ollut minä...). Tänne saa tulla ja annetaan rahaa, raiskata saa ja heristellään sormea, "Tuhma poika!". Itse en ole rasisti mutta saatanan maahanmuuttokriittinen kuitenkin, terveisin AMK Insinööri.

Käyttäjän reijolehtinen kuva
Reijo Lehtinen

Tässä on sana sanaa vastaan ja Facebokin salasanan kaappaus ei tunnu todennäköiseltä. Huhtasaaren blogissa on selittelyn makua ja tosiasiassa se alkaa haisemaan sitä enemmän mitä hän itse sitä pöyhii.

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen

Miten puolustautua? Antaa asian olla, jolloin vaikeneminen on tulkittavissa asian myöntämiseksi? Pyrkiä avaamaan asia mahdollisimman seikkaperäisesti, jolloin asia selvittäminen on tulkittavissa selittelyksi? Vai onko mitään tehtävissä? Edes julkinen irtisanoutuminen ei auta?

Jotenkin tulee mieleen case Eronen, jossa TS heitti ilmoille puolivillaisen uutisen ja sai asian näyttämään juuri siltä, miltä toimittaja halusi ja juuri siltä mitä se ei ollut. Heittämällä epämääräisen, puolitotuuden ilmaan, ilman minkäänlaista analyysiä, saatiin lumipallopyörimään.

Siinä missä kansanedustajilta voidaan olettaa some-tilin suojaamista, voidaan medialta voidaan odottaa tarkempaa uutisointia.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Laura Huhtasaari ja Kummisetä kolmonen: "Juuri kun luulin päässeeni heistä eroon, he vetävät minut takaisin".

Käyttäjän hamalainenville kuva
Ville Hämäläinen

Vielä kun malttaisit pysyä totuudessa. Tämä blogi avaa aika hyvin liittymisen ja toisten liittämisen eroa. Käypä ilmi sekin, ettei ryhmästä erottua voi toiset liittää, vaan pitää itse halutessaan liittyä.

http://sakutimonen.com/2015/07/lynkataan-kansalainen/

Onko uudelle kansanedustajalle jo kerrottu, että tehän ette saa valehdella? Vai koskeeko tämä vain toimen harjoittamista ja kesällä saa sitten yksi jahdata puskaraiskaajia ja toinen heilata menemään?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Minulle on tullut mieleen tämän kohun aikana, että pitäisikö tämän maan asukkaiden suhtautumista rasismiin miettiä vakavasti?

Tarkoitan, monille suomalaisille tuntuu olevan vaikea ajatus politiikan tekemisestä rasismilla, olivat nämä sitten mistä vaan eduskuntapuolueesta tai pienpuolueesta. Kuitenkaan rasismi ei ole laitonta, joten rasismia sisältävää politiikkaa voisi periaatteessa tehdä. Emme voi estää ihmisiä kysymästä onko tällaiselle politiikalle realistista tilausta, emmekä siitä pitäisikö sitä soveltaa ja miten sitä pitäisi soveltaa.

Tosin, hallitus on ehtinyt jo linjata että maahanmuuttopoliittisessa keskustelussa tällaista ei sallita. Asiaa täytynee siis, ainakin valtioneuvoston osalta, jättää seuraavaan vaalikauteen.

Atte Peltomäki

Rasismin demonisointi ja siitä puhuvien leimautuminen aiheuttavat herkästi vain enemmän ongelmia. Sama pätee esimerkiksi huumeisiin ja feminismiin - julkinen keskustelu on käytännössä aidattu edustamaan vain yhtä ja "oikeaa" näkökulmaa, muunlaisten mielipiteiden esittäjät leimataan nopeasti ja heidän kantansa mahdollinen substanssi ohitetaan.

Huhtasaari on hieman bimbo ja kansanedustajana täysi keltanokka, mutta opettajan asemassa hänellä olisi paljonkin potentiaalia tuoda esiin maahanmuuton aiheuttamia konkreettisia ongelmia. Jos ongelmista ei saa keskustella, on niiden ratkaiseminenkin huomattavasti haastavampaa.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Tämän uusimman kohun aikana minulle on tullut tällainen ajatus mieleen. Onko tämän maan asukkaiden mietittävä uudelleen suhtautumistaan rasismiin? Tarkoitan, että sekä kansan, eduskuntapuolueiden ja pienpuolueiden keskuudessa monilla on haluttomuus hyväksyä rasismia. Kuitenkaan rasismissa itsessään ei ole mitään laitonta ja perusteltuja rasistisia mielipiteitä pitäisi voida esittää ongelmitta.

Asennemuokkaus voisi olla paikallaan. Eikä vain asennemuokkaus, vaan sen tutkiminen, että onko tällaiselle politiikalle käyttöä? Mitä sillä voidaan saavuttaa ja onko se joltain osin parempaa aikaisemmin harjoitettuun politiikkaan? Tällaiselle keskustelulle vosi olla perusteltua tilausta.

Tosin, valtioneuvosto on jo linjannut että rasismia ei sallita ainakaan maahanmuutto poliittisessa keskustelussa. Mahdolliset muutokset on siis jätettävä ensi vaalikauteen.

Ilkka Huotari

Jos nyt ensin määriteltäisiin se rasismi, niin mikäs siinä. Katsotaan sen jälkeen.

Viljo Häggman

Varmaankin niin että kun persu pieraisee vastatuuleen, niin se on rasismia, ja jos taas myötätuuleen, niin se on vihapuhetta.
Rasismi ja rasisti kun määritellään oikeinajattelevien keskuudessa sen mukaan kenestä on kyse. Sama teko toisen suorittamana ei ole rasismia.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Kansanedustajat puhuvat muunneltua totuutta kun hän valehtelee. Jokainen tietää katsoa perään jos tulee outoja päivityksiä ryhmästä johon ei ole liittynyt. Joo, kyllä kansanedustajan tulee pystyä keskutelemaan ja olemaan ryhmissä myös jotka ei edusta kansanedustaja aatemaailma.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Minusta on aivan yhdentekevä, jokainen saa minun puolesta kuulua mihin tykkää, toimittajat kyllästyivät tiedusteltuaan ryhmään kuulemisesta kun vastasin, niin näkyy, entäs sitten?

Käyttäjän TonyBjrk kuva
Tony Björk

Saa toki kuulua. Mutta kuin kansanedustajaa itse kiistä tätä.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Saahan kansanedustaja kiistää, ei se ole laitonta.

Käyttäjän TonyBjrk kuva
Tony Björk Vastaus kommenttiin #51

Missään vaiheessa ei kyse on ollut jos on laitonta vai ei. Vaan se että hän itse kiistä tähän liitymiseen ja syyttää syyttömiä julkisuudessa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tää on taas tärkeää pohdintaa, erittäin merkityksellistä ja tätähän kannattaa selvittää ihan valtionjohdon tasolla.

No saatiinpa taas Sini kommentoimaan, siinä taitaa olla tämän aiheen tärkein lopputulos, niin ja saatiin taas rasismi ja persut pinnalle.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ei näitä rasisminjahtaajia ja noitavainojen tekijöitä oikeasti kiinnosta rasismi tai syrjintä, Oikeasti heitä kiinnostaa vain päästä lyömään ihan millä tahansa Perussuomalaista puoluetta ja sen kansanedustajia tai jäseniä.

Käyttäjän valtaajaloistoa kuva
Timo Peltonen

Totta. Tärkeintä maailmassa on roskisten tonikiminen ja ulkomaalaisten (tai siltä näyttävien) ihmisten lastenvaunujen kyttääminen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Monella rasismin aktiivivastustajalla on myös perhesyitä vastustaa rasismia mutta varmaan suurin osa vain tuntee kammoksuntaa ideologisesti ihmisten jaottelua kohtaan sekä pelkoa sellaisen jaottelun seurauksista. Paljastamatta kuulunko ensimmäiseen ryhmään voin sanoa kuuluvani jälkimmäiseen. Kun kuulen sanan mutakuono metsäkuonoani kirveltää.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Irwin Goodmanin biisissä se sana nyt ehkä vielä menee.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Moi Laura ja alkuun onnittelut uudesta duunista.
Mä pistän tämmösen nopean esittelyn itsestä: En äänestäny Persuja, oon maahanmuuttaja ja mulla on musta fuckbudy sekä kuulun ja seuraan kaikenlaisia ryhmiä facessa ihan mielenkiinnosta. Ja se ei ole käsittääkseni mikään rikos?
Nää sivustot joista voi jo nimen perusteella arvata millaista rasistista sontaa niillä kirjotetaan on silleen vierailemisen arvosia, et näkee kuinka tyhmää jengiä se sossu elättää ku lukee kommentit. Ja ihan samanlaisia idiootti tekstejä löytyy paljastettu sivustolta. Ainoa huono puoli näissä sivustossa on se, et heikkolahjasimmat ottaa ne jutut tosissaan. Esim. Niinku tää Hesarin toimittaja kirjottaa sit "maahanmuuttokriitikko" eli koitetaan väittää väkisin rasistiksi joka ei ole älykästä ku meillä samaan aikaan istuu politiikkoja jotka rikkovat avoimesti yleismaailmaailmallista ihmisoikeussopimusta harjoittamalla positiivista syrjintää mikä on rasismia ja ruokkii rasismia.
Mie luin paljastettu-sivustolta ku sua koitetttiin aikoinaan väittää rasistiksi blogis perusteella joka ei ollut rasistinen ni nää ihmiset on vaan sit niitä toisen laidan idiootteja keitä ei pitäis kuunnella, mutta ovat yhtä tasavertaisia äänestään niinku sie ja mieki.
Niinku sanoin tossa alussa, et mulla vierailee säännöllisesti n**Keri sängyssä ja olen, myös mieltä, et Suomi tekee huonoa maahanmuuttopolitiikkaa ni kyllä sitä pitää saaha kritisoida ja mielipide kertoa. Mä en voi käsittää esim. miks mun tai vaikkapa jonku sakemannin pitäis maksaa ittensä kipeäksi muuttaessa Suomeen ja tuodesta OMAN auton sinne. No samaan aikaan esim. somaleille myönnetään sosiaalisin perustein turvapaikkoja ja hommataan asunto ja aletaan elättää. Siis en ole rasisti ja tuo on mun mielipide, mut joku idiootti koittaa vääntää tostaki rasismia...
Ps. Sie oot Laura kaikkein kuumimman näkönen Perssu =)
Pps. Vaikka oltiin siitä uudesta avioliittolaista erimieltä ni ton lehtijutun luettua sympatiaa tuli sulle.

Kivaa kesää och hälsningar från Stockholm

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

"samaan aikaan istuu politiikkoja jotka rikkovat avoimesti yleismaailmaailmallista ihmisoikeussopimusta"

Tämä on juuri se oikea ongelma, maamme rikkoo YK:n maailmanlaajuista ihmisoikeuksien julistusta, Euroopan unionin perusoikeuskirjaa, maamme solmimia ihmis- ja perusoikeussopimuksia, maamme yhdenvertaisuuslakia ja maamme perustuslakia, mutta kukaan näistä rasistinjahtaajista ja noitavainojen tekijöistä ei halua puuttua näihin ongelmiin. Sen sijaan he keksivät olemattomia uhkakuvia joidenkin facebookryhmien avulla ja aloittavat rasisminoitavainonsa näillä verukkeilla. Ja vain jotta pääsisivät lyömään Perussuomalaista puoluetta, sen kansanedustajia ja jäseniä, millä tahansa verukkeella.

Oikeaa huolta rasismista ja syrjinnästä tällä porukalla ei ole nähtävissä, koska kyllä he muuten puuttuisivat niihin oikeisiin ongelmiin.

Laura Huhtasaari
Käyttäjän Tarsier kuva
Tatu Simanen

Facebook ilmoittaa "Cannot Add User. You can't add an old member of the group who hasn't requested to join the group again." jos yrittää liittää henkilöä joka on jo kerran eronnut ryhmästä. Miksi valehtelet Laura Huhtasaari?

Laura Huhtasaari

Lue blogini uudestaan, löydät vastauksen.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Näkisin että tässä keskustelussa olennainen kysymys on, mitä ajattelet kyseisestä sivusta? Jotkut puolustajistasi näyttävät kuuluvan siihen ja vastaaviin, eräs erosi samantien kun asia tuli puheeksi. Itse et ole kritisoinut sivua millään lailla.

On kuin haluaisit antaa äänestäjillesi viestin, että kyseisenkaltaiset sivut ovat ihan ok, laillisiakin (josta olen eri mieltä) mutta että et halua itseäsi julkisesti niihin liitettäväksi.

Kysymykseni perustuu sanomaasi: "Olen avoimesti maahanmuuttokriittinen. Haluan kuitenkin välttää ryhmiä, joissa jaetaan mahdollisesti rasistiseksi tulkittavaa materiaalia."

Kuva tummaihoisesta lapsesta "ämpärillinen paskaa"-tekstillä on vain yksi noilla sivuilla olevista "maahanmuuttokriittisistä" materialeista.

Kysymys kuuluu: Olet ammattikasvattaja ja kanssanedustaja. Mitä konkreetteja toimenpiteitä olet (hallitusohjelmankin edellyttämällä tavalla) tehnyt tuon (ja muiden) rasistisen sivun poistamiseksi facebookista ja vastaavien rasististen toimintojen vastustamiseksi?

Mika Lehtonen

Vastaan Lauran puolesta, että varmaan on alalla tärkeämpääkin tekemistä kuin viettää aikaa Facebookissa ja etsiä otsasuonet pullottaen rasismia jokaisesta vastaantulevasta tekstistä. Tällaisia ihmisiä on jo ihan tarpeeksi tällä palstalla. Itse availen facebookin ehkä kerran kuussa ja suurin osa jutuista menee ohi.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Laura Huhtasaarella on ollut päiväkaupalla todella runsaasti aikaa sekä omalla että Sakari Timosen faceboo-seinällä, että täällä blogissa, ja jopa teknisten neuvonantajien ja eduskunta-avustajan kanssa setviä uskottavia selityksiä ko. ryhmässä mukanaoloon.

Siksi kysymykseni ei ole millään tavalla kohtuuton tai asiaton, ja kuuluu mielestäni oikein hyvin vastattavaksi sekä nykyisten että tulevien äänestäjien nähtäväksi.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Laura Huhtasaarella on ollut päiväkaupalla todella runsaasti aikaa sekä omalla että Sakari Timosen faceboo-seinällä, että täällä blogissa, ja jopa teknisten neuvonantajien ja eduskunta-avustajan kanssa setviä uskottavia selityksiä ko. ryhmässä mukanaoloon.

Siksi kysymykseni ei ole millään tavalla kohtuuton tai asiaton, ja kuuluu mielestäni oikein hyvin vastattavaksi sekä nykyisten että tulevien äänestäjien nähtäväksi.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Johan tämän blogitekstin muotoilusta käy ilmi se, että Huhtasaari ei halua olla "Puskaraiskaajien rasistinen tausta"-nimisen fb-ryhmän jäsen (on itse aktiivisesti jo useaan kertaan eronnut tuosta ryhmästä) ja Helsingin Sanomien aihetta käsitelleen artikkelin mukaan hän luonnehtii ko. ryhmää "moiseksi" ...

""Se, joka jää kiinni minun liittämisestäni moisiin ryhmiin, lentää heti Facebook-kavereistani ulos", Huhtasaari lupaa."

Mika Lehtonen

Ihan sama miten Laura todistat, ei näille kelpaa mikään. Kannustavat toisiaan vain pahempaan kiusaamiseen. Toivottavasti joskus joku laittaisi stopin tälle porukalle. En tosin tiedä miten sen voisi tehdä. Pelottavia ihmisiä.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Taas perussuomalaisia syrjitään. Tai kohdellaan peräti rasistisesti.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Minä olen joutunut eräällä anonyymilla nettitaidepalstalla yli kahdeksan vuoden vainoamisen ja ajojahdin kohteeksi, jossa minusta on esitetty lähes kaikki perättömät väitteet joita on olemassa. Olen myös tehnyt vuosien ajan kaikkeni, jotta maamme viranomaiset puuttuisivat vainoamiseeni, mutta kukaan ei ole korvaansa lotkauttanut, vainoaminen vain jatkuu. Siis todellakin yli kahdeksan vuoden ajan.

Koska tämä vainoamiseni tulee maamme virallisen taidemaailman edustajien puolelta, ei asioita tutkita. Olen varma että kyseessä on vainoamisen maailmanennätys, en millään palstalla ole nähnyt vastaavaa vainoamista. Näille ei kertakaikkiaan riitä mikään.

Käyttäjän JoonasOlkkola kuva
Joonas Olkkola

Onhan tämä paisunut mielenkiintoisen isoksi kohuksi mutta itseäni jäi mietittymään kun Huhtasaari sanoi eronneensa ryhmästä useasti ja joku olisi hänet aina uudestaan liittänyt. Tietääkseni jos henkilö eroaa ryhmästä ei häntä voida uudestaan liittää ryhmään ilman ryhmästä eronneeen hyväksyntää.

Ilkka Huotari

Tuosta oli blogitekstissä, mutta poistuttaessa ryhmästä tulee tällainen kysymys:

http://lh5.ggpht.com/-g9yNItQsjvw/UP2vUrplPwI/AAAA...

Tuosta pitää klikata "Prevent ..." jotta käyttäjää ei enää voisi liittää ryhmään.

Jos jättää klikkaamatta, käyttäjän voi liittää takaisin ryhmään, ja se liittyminen tapahtuu heti, automaattisesti, kysymättä ja yllättäen - testasin äsken. Jokainen voi tätä testata jos riittää kiinnostusta (kuten varmasti kohun suuruudesta päätellen monellakin pitäisi riittää).

Ilkka Huotari

Niin, se Prevent-valinta on oletuksena pois päältä, eli aika helppo ohittaa huomaamatta.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Uusi yritys!
Mikan kanssa samaa mieltä! Koulukiusaaminen ( jonka kohteena olen itsekin ollut) ja perättömät väitteet ovat aina olleet olemassa mutta nettimaailma antaa laajemmat mahdollisuudet käydä jopa tuntemattomien kimppuun.
Se, että ajojahti kohdistuu ensimmäisen kauden kansaedustajaan, osoittaa jotain enemmänkin henkilöistä kuin kohteesta.Jokaisessa työssä on sisäänajovaihe ja jopa itselläni oli koeaika ennen viran vakinaistamista.

Jokainen kait lukee niitä kirjoja ( viimeksi luin Kirjeitä Tove Janssonilta) tai niitä facebookryhmiä, joista on kiinnostunut.
Kirjoitan nyt kuitenkin vaikka kommenttiani julkaistaisi sen, että tuntuu oudolta että henkilö, joka vastustaa tietyntyyppistä kirjoittelua tuntee niiden sisältöä. Luotan siihen, että suomalaisella nettipoliisilla on taito puuttua myös rasistiseen kirjoitteluun!

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

No no, Anita Koivu kansanedustaja Huhtasaari ei ole enää koulussa. Se onko kyseessä laajemman ajojahtikampanjan osa ei ole itsestäänselvää kaikille. Mehän emme edes tiedä kuka on sen alkuperäisen kuvankaappauksen otti! Kansanedustaja Huhtasaaren kanta ryhmän sisältöön ei myöskään käy selkeästi ilmi, ainakaan lehtikirjoittelun perusteella. Jos kansanedustajan työssä on sisäänajovaihe, niin kuka parempi antamaan arviota kuin kansa, tai kansalainen? Myönnän että minua jollakin kierolla tavalla kiinnostaa mitä "Puskaraiskaajien Rasistinen Tausta"-ryhmässä krijoitellaan, mutta en minä sitä välttämättä hyväksy.

Mutta ehkä tosiaan on parempi, että annamme asian olla. Jotkut muutkin ovat sitä mieltä: http://sakutimonen.com/2015/07/kuka-teki-mita/

Ja perussuomalaisille ja heidän linjoillaan oleville sanon tämän:

Tämä on teidän hetkenne valokeilassa. Suomi on teidän!

Ainakin ensi vaaleihin saakka.

Lisäys: Allekirjoitan Timosen mielipiteen täysin, mitä tulee kavereiden valitsemiseen naamakirjassa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Karo, kommenttiiisi "No no, Anita Koivu kansanedustaja Huhtasaari ei ole enää koulussa. " sanon vain sen, että suomi on työpaikkakiusaamisen johtavia maita. Me tykätään kiusata.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Vielä haluan kommentoida Laitisen ja parin muun väitettä että esim minä etsisin vain syitä päästä arvostelemaan persuja. Olen tämän viikonlopun aikana kehunut ulkoministeri Soinin asennetta Naroshkinin maahantulon ehkäisyn tiimoilla tällä Puheenvuoropaöstalla ja suositellut Kuikan melko ainutlaatuista Soiniin viittaavaa vertausta. Että niin. Ja se uhriutuminen ja muu turhamaisuus ei ole kunnioitusta herättävää.

Käyttäjän PeterAlbck kuva
Peter Albäck

Sini Lappalainen (Rkp) är en stor skam för den tvåspråkiga befolkningen i Finland. Hennes språkparti Sfp håller på med rena rama apartheidpolitiken mot de finskspråkiga i de tvåspråkiga kommunerna i Finland. Det vet jag efter 20 år i Sfp tills jag förstod att bli centerpartist. Mobbning av Sannfinländarna och Centern är i dag legaliserad liksom språkrasism mot den finskspråkiga majoritetsbefolkningen i språkpartiet SFP. Därför ville vi inom Centern inte ha med SFP i den nya regeringen. Man mår illa redan då man ser en SFP,are.

Käyttäjän TonyBjrk kuva
Tony Björk

Om du Peter skulle hålla dej till blogistens ämne. (Är din skrivelse fö. Centern i kronobys ställningstagande? )

Käyttäjän PeterAlbck kuva
Peter Albäck Vastaus kommenttiin #80

Nä Tony det är nog universiellt då man skriver om er SFP språkrasister. Samma Sfp dynga i Kronoby som i Kyrkslätt och samma språkskit i samma förpackning. :)

Käyttäjän TonyBjrk kuva
Tony Björk Vastaus kommenttiin #100

Intressant att du tror dig veta var jag står i frågan...

Jag har aldrig haft sammarbetsproblem med centerpartister här, eller någonannstans.

Käyttäjän PeterAlbck kuva
Peter Albäck

Lauralle hyvä neuvo vaikka edustan toista puoluetta. Luin kommentit ja kävi heti ilmi että suurin osa näista kateellisista paskan kirjoittajista ovat yhteiskunnan varoilla eläviä viherpiipertäjiä, muutama kommari ja joku puolikaheli RKP.läinen, siis yhteiskunnan pohjasakka. Nämä ihmiset eivät tule koskaan antamaan mitään arvokasta Suomelle eikä meille suomalaisille. He eivät koskaan tule saavuttamaan niin paljon uskottavuutta ja luottamusta että he voivat olla mukana päättämässä tämän hienon maan asioista. Laitetaan Laura nyt yhdessä tämän maan asiat kuntoon ja ei välitetä paskaakaan tästä viher-commi rupusakkista. Jatka vaan niin kuin ennen, Suomi on vapaa maa. Sinuna ottaisin kommentimahdollisuudet pois ja jatkaisin bloggaamisen niin kuin ennen. Älä tuhlaa arvokasta aikaa tähän rupuskkiin. Koirat haukkuvat mutta karavaani kulkee! Jaksamista!

Käyttäjän TonyBjrk kuva
Tony Björk

...Kirjoitti Peter, joka on niin korkealla arvolla poliittisellä kartalla. Heh. Sama mies kirjoitti takavuosina "mirakelmannenin" nimimerkillä ja kommentoi kaikki ja kaikkeja, mutta lähinnä Peterin omia kirjoituksia. "Mirakelmannen" esitti olevansa 27 vuotias opiskelijaa... Jopa hänen oman puoluetoverinsa on muistaakseni tehnyt Peterista rikosilmoitus hänen kirjoituksien takia.

Käyttäjän PeterAlbck kuva
Peter Albäck

Siinä näemme taas miten Rkp talibaanit regoivat kun jäävät kiinni likaisista puuhista. Yrittävät mustamaalata ja valehdella tosiasioista. Tony Björk luultavasti yksi niista 48000 vihakommenteista jota minä ja muutama kaveri säästimme. Valeblogeja oli yhteensä 4 ja keräsimme kaikki ip numerot ja vertailimme ne kommenteihin missä oli henkilön oikea nimi. Sieltä löytyi tietysti korkeaarvoisia Rkp läisiä, pankinjohtajia, politiikkoja kunnanjohtajia, opettajia Ely-keskuksien korkeita virkamiehiä ym, mutta myös SDP.läisiä ja KD.n politiikkoja. Suurin osa näistä olivat kaikki nimettöminä kirjoittaneet paskaa Keskustasta ja minusta. Oma keskustabloggi Pete´s blogg oli niin kova menestys (3000 kävijää päivässä) että Hss media sulki sen Rkp puoluejohdon määräyksestä. Syy oli että olin kirjoitus Stefan Wallinin avustajasta joka erotettiin siksi että hän oli koittanut monen naisten tissit RKP tilaisuudessa Helsingissä. Bloggissa ehti käydä 800 000 kävijää ympäri Suomen ennenkuin HSS sen sulki. Asia kävi sitten Rkp.lle niin arkaluontoiseksi että heidän oli pakko tuhota koko Bloggen.fi. Kaikkien bloggaajien sivut tuhottin keinotekoisesti jotta meidän todistus aineisto varmuudella tuhoituisi.Paniikki oli valtaisa. Päätoimittaja sai lähteä. Toimittajia erotettiin. Olimme tietysti säästäneet yli 1 200 000 kävijän tiedot ennenkuin ne hävisivät. Yli 4000 A4 sivun aineisto löytyy minun kassakaapissa miten RKP yhteisvoimin todistettavasti hyökkää luultavasti Rkp piiritoimistojen määräyksestä suositun keskustabloggaajan kimppuun. 100 % varmuudella sieltä löytyy Kirkkonummelainen RKP talibaani nimeltä Tony Björk. :D :D :D

Käyttäjän TonyBjrk kuva
Tony Björk Vastaus kommenttiin #103

Kyllä voit yrittää löytää nimeni jostain. Lycka till.

Sehän pitää paikkaansa että "mirakelmannen" olit sinä. Ja pitää myös paikkansa että ainakin yksi keskustalainen on tehnyt rikosilmoitus sinun kirjoittelun takia, eikös vain?

Siihen aikaan en ollut minkään puoluen jäsen (itseasiassa en edes omistannut tietokonetta solloin). Kaikki tiedot on ollut luettavissa mediassa vuosien varella.

En muuten koskaan ole lukennut blogisi tai kommenoinut siihen, myönnän että olen median varassa tässä.

Vähän ihmetyttää myös reagointisi todella vähäpätöiseen harrastepolitiikkaan mielipiteisiin...

Sitä paitsi, tämä ei liity mitenkään Lauran blogin sisältöön.

Edit. Tämä on vastaus poistetusta viestistä.

Käyttäjän JoonasOlkkola kuva
Joonas Olkkola

Se on mukava tietää että pidät itseäsi korkeampana elämänmuotona "viher-commi" sakkiin verrattuna. Onko tapanasi ylenkatsoa useinkin muita niinkuin tekstistäsi voisi päätellä? Itse kun olen tottunut Suomessa ajatukseen että olemme yhtä arvokkaita ihmisiä puoluetaustasta riippumatta.

Ystävällisin terveisin

"Pohjasakkalainen"

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Milläs mandaatilla tämä Albäck laittaa maan asiat kuntoon. Ihan outo nimi ja luokittelee ihmiset aikalailla oikopäätä.

Käyttäjän TonyBjrk kuva
Tony Björk

Äläs nyt. Hän on kuitenkin ollut jopa keskustan ruotsinkielisen piirin pj. Oli siihen asti kunnes matti v, iso J. ilmaisi epätyytyväisyytään heidän toimintaan (noin. 2010...)

Käyttäjän PeterAlbck kuva
Peter Albäck Vastaus kommenttiin #102

Älä Tony puhu paskaa, jätin puheenjohtajuuden ja aloitin Centernin piirin toiminnanjohtajaksi 2012 ja puheenjotajaksi aloitti Peter Knuts Maalahdesta. Ruotsinkielinen keskustatoiminta oli kasvanut niin suureksi että tarvisimme toiminnanjohtajan ja porukka valitsi minut. Istun Keskustan puoluehallituksessa vuodesta 2007 lähtien. Tony tulee luultavasti hulluksi kun kuulee että olen tulossa Kirkkonummelle nyt syksyllä perustamaan kaksikiekisen Centernin paikallisyhdistyksen. Saavat kaksikieliset Kirkkonummelaiset kunnallisvaaleissa vahvan aidosti ruotsinkielisen vaihtoehdon RKP.lle. :D

Käyttäjän TonyBjrk kuva
Tony Björk Vastaus kommenttiin #106

Ei, kuin tervetuloa vaan, olisi ihan suotavaa jos keskusta täällä meillä kiinostuisi enemmän näihin kysymyksiin. Ehkäpä haen jäseniksi. (Itseasiassa luulin että teillä oli jo sellainen täällä). Noh, en tiedä jos olen edes mukana seuraavassa vaaleissa, tai edes asu Kirkkonumeessa silloin. Jopa kruunupyy vois olla vaihtoehto. Vaimo tykkäisi :))

kyllähän sinulle tuli sanomista iso j:lta .. mutta jatkoit siis 2012. My bad. Hyvä että menee hyvin teilläkin.

Mutta ei vieläkin liity aiheseen mitenkään

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen Vastaus kommenttiin #106

Onneks olet vain varajäsenenä Keskustan puoluehallituksessa. Väitteesi tuntui niin uskomattomalta kielenkäytösi huomioonottaen, että piti oikein tarkastaa.

Käyttäjän TonyBjrk kuva
Tony Björk Vastaus kommenttiin #115

Peter on/oli aika tunnettu ruotsinkielisistä mediasta. Siksi muistan nämä jutut. Näköjään ylläpito on puuttunut hänen kirjoituksiin. Ainakin se texti missä Sini L mollattiin on poistettu ja myös se missä me muut ovat pohjasakka. Mutta saan näköjään olla Talibaani ihan rauhassa. Mitäpäs siinä. Ihmisiä nekin.. mutta mietin miten talebaanit suhtautuvat siihen että heitä kutsutaan Tony Björksi ;)

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"Koirat haukkuvat mutta karavaani kulkee!"

Ei siinä sanonnassa ole mitään "muttaa". Karavaani ei kulje koirien haukkumisesta huolimatta vaan kulkeminen on karavaanille olennaista toimintaa kuten haukkuminen koirille.

Ja aika tökerö hyökkäys muita kirtjoittajia kohtaan ilman mitään sanomista siihen, mitä he ovat kommentoineet. Pelkkä ad hominem, olipa sivistynyttä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Elämällä "ihmisiksi" välttyy tälläisiltä selittelyiltä mihin Huhtasaari on jumiutunut.

Käyttäjän TeroAhlqvist kuva
Tero Ahlqvist

Voi kun tietäisikin miten elää "ihmisiksi". Jos kuvittelen sen tarkoittavan hajutonta ja mautonta nuhteettomuutta, niin sillä ei saa politiikassa mitään aikaan. Jos Suomea haluaa muuttaa, pitää tutkia asioiden kaikkia puolia. Silloin törmää kaikenlaiseen ja kaikenlaisiin. Joskus rapatessa roiskuu.

Mieluummin tekee kuin on tekemättä mitään. Viime eduskunnassa oli varmaan 150 kansanedustajaa, joiden nimeä ei mainittu lehdessä tai televisiossa kuin läpimenneiden luettelossa. Edustajia, joiden nimeä kukaan ei tiedä, jotka eivät käyttäneet nasevia puheenvuoroja, jotka kävivät painamassa nappia salissa. He elivät ihmisiksi. Heitä ei kukaan muista. He eivät muuttaneet Suomea.

Mika Lehtonen

Jännä ilmiö muuten miten nopeasti tämä koulukiusaaja tai nykyisin kai blogikiusaaja porukka kerkeää peukuttamaan toistensa kommentteja. Tämä on mielestäni uuden suomen masentavin piirre keskusteluissa.

Käyttäjän TonyBjrk kuva
Tony Björk

Ketä nyt on niin kiusattu? Onko se taas perussuomalaiset? ( jotka kyllä mukisematta kutsuvat muita kukkahattutädeiksi jne).Se että keskustellaan, ollaan erimieltä/samaa mieltä ei ole samaa kuin että kiusaa..

Mika Lehtonen

Oletko ihan tosissasi? En tiedä miksi yleistät ja sekoitat kaikkia persuja tähän, mutta eiköhän Laura ole joutunut hutkituksi ennen tutkimista. Lisäksi kohtuuttoman ajojahdin uhriksi. Onnea seuraavan elämän pilaamiselle.

Käyttäjän TonyBjrk kuva
Tony Björk Vastaus kommenttiin #89

Laura, joka itse meni syyttämään syyttömän julkisuudessa? Ja missä minä olisin kiusannut hänet? Hänellähän on valtaa poistaa vaikka kaikki kommentit tältä palstalta, ja suurin osaa kommenteista hän on itse esitarkistannut ennen julkaisemista.

Mika Lehtonen Vastaus kommenttiin #90

Kai kenen tahansa pasmat voi seota, jos joutuu julkisesti syytetyksi asiasta joka tuli ihan puskista. Mitä jos Laura puhuukin totta. Tällainen vaihtoehto tuskin jahtaajille kelpaa. Varmaan vasta burn out tai itsemurha pelastaa julkiselta lynkkaukslta. Missä muuten sanoin, että juuri sinä olit yksi kiusaajista? Taisit tunnistaa ihan itse itsesi.

Käyttäjän TonyBjrk kuva
Tony Björk Vastaus kommenttiin #95

"...onnea seuravaan elämään pilamiseen":ei ollut siis tarkoitettu minulle? Korjaan. Jos olisit lukennut Lauran omat kirjoitukset tällä palstalla, tietäisit ettei kyseinen henkilö ole syyllinen..

Käyttäjän PeterAlbck kuva
Peter Albäck Vastaus kommenttiin #96

Tony on nyt elävä esimerkki sanontaan. Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa.

Käyttäjän TonyBjrk kuva
Tony Björk Vastaus kommenttiin #108

Jahas Peter. Mistäkö syistä sinusta tehtiin rikosilmoituksia, kuin olen vaan median varassa?
Googletamalla löytyy aika "värikästä textiä". Pitääkö ne todellakin paikkaansa?:(minulla on vaikea uskoa sitä)

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #108

Sinä taas, kun nyt kerran tunnut pitävän muunnelluista ja omaan tarkoitukseen tulkituista sananlaskuista, olevan elävä esimerkki siitä koirasta, joka älähtää vaikkei kalikka kalahda.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Teoreettinen mahdollisuus, että joku olisi liittänyt ja sitten poistanut FB-tilinsä kuulostaa kyllä melkoiselta selittelyltä. Ei kuulosta kovinkaan uskottavalta selitykseltä kyllä.

Antti Lehto

Tekijä on tullut esille ja myöntänyt liittäneensä Huhtasaaren ryhmään.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Kuka tekijä on ja missä tämän tunnustuksen voi lukea? Pictures or it didnt happen.

Käyttäjän TonyBjrk kuva
Tony Björk Vastaus kommenttiin #112

Vähän samaa minäkin mietin. Mutta, mielestäni vahinko tapahtui silloin kuin kansanedustajan syyttävä sormi meni väärän osoitteen.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola Vastaus kommenttiin #113

Vahinko tapahtui silloin, mutta myös jo siinä vaiheessa kun meni klikkaamaan liittymistä ryhmään, jossa oli "vitsinä" mm. sangossa istuva afrikkalaislapsi otsikolla "saavillinen p-kaa". Ryhmän otsikosta ei toki voi tällaisia juttuja suoraan päätellä, että olisi ehkä ollut vielä jotenkin ymmärrettävää perustella tekoa sillä.

Käyttäjän TonyBjrk kuva
Tony Björk Vastaus kommenttiin #119

Mjo. Kyse onkin jos hän itse on liittynyt siihen tai jos hänet on liitetty siihen... mutta se että hän on syyttänyt syyttömiä tähän on ainakin huono juttu.

Antti Lehto Vastaus kommenttiin #112

Löytyy facebook seinältäni.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #126

No johan tässä on jo pari päivää keskusteltu siitä, että kyseisiä ryhmiä perustelee kansanedustaja Elovaaran (ps) isä Klaus Elovaara eli Leon Degrelle. Big surprise!

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen

Minusta taas kuulostaa ihan loogiselta. Tällaiset puskaraiskaajanetninentausta -ryhmät keräävät joukkoonsa nimimerkillä toimivia älykääpiöitä, jotka ennen pitkää saavat kenkää facebookista, jossa tulisi esiintyä omalla nimellään.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Kirjoittelin oman kannanottoni tuolla Alkon kassalla:

" Nyt samat rasistijahtaajat, jotka korkeimapana ajatteluperiaatteenaan julistavat sitä ettei ketään yksilöä saisi leimata minkään häneen liitetyn viiteryhmän perusteella, huutavat kurkku suorana tuomiota rasistisen facebook-ryhmän "saastuttamalle" Laura Huhtasaarelle. "

http://alkonkassalla.blogspot.fi/2015/07/laura-huh...

Sami Torsti

Voimia, Laura. Kelailin näitä kommentteja tässä.. *rumasana*, mitä idiootteja. Anna heidän olla omassa ylemmyydentunnossaan, turha noille on mitään selittää. Itse tiedät, miten asia on. Muista viis.

Käyttäjän kapavalimaki kuva
Kari Välimäki

"Ensinnäkin en nyt ota kantaa ryhmän sisältöön"

Kansanedustaja ei ilmeisesti ymmärrä, että hänen ongelmansa syy ja seuraus on kiteytettynä tähän lauseeseen. Mielenkiintoista seurata, kuinka syväään suohon edustaja itsensä saa kaivettua. Onnea vain. U gonna need it.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Juurikin näin. Jos riittää blogin verran tarmoa selittää kuinka ei ole itse liittynyt ryhmään, niin luulisi siihen voivan sivulauseessa sisällyttää ettei aiokaan koska ei hyväksy ryhmän tarkoitusta tai sisältöä tjsp.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Yllättävän iso kuhina tästä on tullut. Taitaa olla heinäkuu.

Käyttäjän TonyBjrk kuva
Tony Björk

Yksi asia jäi askaruttamaan. Eikös sen ryhmän päivitykset tullut häneen fb. feediin? Luulisi että olisi huomannut ainakin näitä.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Siinä sulla on todellakin askartelemista. Jos itselläsi ei ole muuta tekoa kuin seurailla "fb-feedejä", niin et ihan oikeasti voi olettaa ettei jollain toisella voisi olla.
Minua ei ole (ymmärtääkseni) liitetty minnekään erityisiin ryhmiin, mutta silti viimeksi oli eräässä spostissa reilut 500 viestiä, joissa kaikissa kerrottiin että joku oli päivittänyt tilaansa, tahi lisännyt jotain sinne.
Minua ei juuri voisi vähempää kiinnostaa ja uskoisin että kaltaisiani on aika paljon.

Sanon vaikka ei pitäisi..teidän kannattaisi ihan oikeasti pistää energianne johonkin järkevään ja lopettaa nämä säälittävät "rasisti"jahtinne.

Käyttäjän TonyBjrk kuva
Tony Björk

Ei, mutta ihmettelen ettei hän koskaan huomannut. tiesi kuitenkin että kaverit olivat siinä ryhmässä

Käyttäjän helenavitikainen kuva
Helena Vitikainen

Täällä tapellaan oikein kunnolla , kuin lapset hiekkalaatikolla

Käyttäjän jorieskolin kuva
Jori Eskolin

-"Julkisissa ryhmissä on tunnetusti se ominaisuus, että kuka tahansa ryhmän jäsen voi lisätä kenet tahansa kaverinsa ryhmään ilman liitettävän henkilön suostumusta.

Jos esimerkiksi käyttäjä Pekka kutsuu henkilön Laura ryhmään, niin ryhmän jäsenlistaan tulee automaattisesti näkyviin, että Pekka on lisännyt Lauran ryhmään. Jos kuitenkin tämän jälkeen Pekan profiili poistetaan, niin silloin jäsenlistaan muuttu näkyviin, että Laura on liittynyt ryhmään itse."-

Harmi vain, että tämä ei pidä täysin paikkaansa. Sillä kenet tahansa voi kutsua ryhmään, mutta lopulliseen liittymiseen vaaditaan ihan omaa aktiviteettia.

Kun yrittää selvittää jotain asiaa, kannattaisi tarkistaa, miten asia oikeasti menee. Lisäksi: ketään ei olisi kiinnostanut koko uutinen, jos olisi heti myöntänyt, että on mennyt ohi ryhmään kutsuminen ja kutsun ignooraus (kutsutulla sivulla kun on pakko käydä, jotta status muuttuu kutsutusta lisätyksi). Jokainen voi tämän testata ihan itse: pyytäkää kaverianne lisäämään teidät johonkin ryhmään ja katsokaa ihan itse, miten se 'liittyminen' oikeasti tapahtuu.

Väänsin rautalangasta: http://www.jorieskolin.fi/409902422/2890252/postin...

-"Sillä sinä hetkenä, kun avaat ilmoituksen ryhmään liittymisestä, saavut liitetylle sivulle, niin status muuttuu muotoon ’added’ ja tuo mahdollisuus painaa ’Leave Group’ on tungettuna framille vain tuon yhden kerran. FB käytännössä siis tulkitsee henkilön liittyneen sivustolle, kun käy tarkastamassa, mistä sivusta on kyse. Tässä tilanteessa kuitenkin jokainen liitetty ihminen näkee sivun ylälaidassa kohdan ’Leave Group’ ja ’OK’. Eli FB ajattelee, että liittymättä jättäminen pitää tehdä erikseen ja logiikka on kai se, että tarkasteltuaan sivua ja päättäessään, ettei paina ’Leave Group’, on itse halunnut sivuston jäseneksi.

Vielä yksinkertaisesti: jos ei paina kohtaa ’Leave Group’, olet liittynyt kutsuttuun sivustoon. Piste.

Se, onko 'Leave Groupin' painamatta jättäminen tulkittavissa aktiiviseksi liittymiseksi, onkin sitten ihan toinen tarina (joskin oleellinen sellainen). Mutta näin yksinkertaisesta asiasta on kyse. Ja yksinkertaisin on yleensä todennäköisintä case Laura Huhtasaaressa: on hyvin helppo 'liittyä' kutsutulle sivustolle vierailemalla kutsutulla sivustolla ja epähuomiossa jättää ignooraus tekemättä, ei epäilystäkään. Se on oikeasti helpompaa kuin jonkun ryhmän aktiivinen etsiminen ja siihen ihan täysin itse, omalla panoksellaan liittyminen. Jos ei siis oikeasti huomaa tuota ’Leave Group’- kohtaa, on periaatteessa ihan ymmärrettävää, jos tuntee tulleensa liitetyksi johonkin ryhmään vasten tahtoaan."-

Ei ole tämän vaikeammasta asiasta kyse.

Mutta järjellisen reagoinnin sijaan piti alkaa puhumaan hakkeroinnista, bugista ja pahasta blogistista. Siinä kohdassa nimittäin tarinan kohde muuttui.

No, tuli varmasti hyvää oppia sosiaalisesta mediasta sekä siitä, miten yhdestä ryhmään liittymisestä saadaan luotua median ajojahti, ilkeän punavihervasemmiston salaliitto ja loppujen lopuksi kysehän on vain islamisaation tukemisesta. Tietenkin.

Ja tarvittiin vain uutinen, johon ihmiset oikeutetusti reagoivat ja arvon kansanedustaja reagoi syyttämällä pahaa blogistia asiasta, jonka olisi helposti tarkistaa ja sanoa:"Oho". Ja loppu on historiaa.

Mika Lehtonen

Ihmisille, jotka sosiaalista mediaa eivät ymmärrä on yhtä loogista puhua hakkeroinnista ja bugista kuin keksiä joku mystinen piilossa oleva leave group.

Käyttäjän jorieskolin kuva
Jori Eskolin

Mika.

Ei se ole piilossa, se on keskellä sivua, kun käy siellä. Linkatussa tekstissä on kuva siitä.

Aika yksinkertainen juttu.

Mika Lehtonen Vastaus kommenttiin #139

Jepa jee. Näin asian ohi, että näittekö muuten aikanaan yhtä paljon vaivaa kaivella kun arhinmäki ylisti poliisimurhaajaa, sammui räkäkännissä olympialaisissa tai jakoi nuorisotukia korruptoituneesti? Aasinsilta siis, että kiinnostaako syyttely vaan koska Laura on persu. Itse epäilen tätä.

Käyttäjän jorieskolin kuva
Jori Eskolin Vastaus kommenttiin #142

Mikä syyttely? Ja oliko Arhinmäki siis se hakkeri vai? Ja Arhinmäki oli sen bugin takana?

Kun vain ymmärtäisi vielä, miten Arhinmäki liittyy yhtään mihinkään tässä jutussa.

Ilmeisesti logiikka menee niin, että jos joku on hölmöillyt, niin kaikki saavat hölmöillä - joten millään ei enää olekaan mitään väliä, vaan hölmöily on aina sallittava ilman kritiikkiä (sillä joku muukin on hölmöillyt!).

No, tiedän, ei se niin mene, sillä vain persu saa hölmöillä, käyttää oikeutuksena muiden hölmöilyä, tuomita muiden hölmöily, mutta tuomitulla hölmöilyllä voi kuitenkin perustella oman hölmöilynsä.

On tää maailma jännäksi mennyt.

Mika Lehtonen Vastaus kommenttiin #143

Juuri noinhan mielestäni menee sinun ja kaltaistesi logiikka. Persuja saa yleistää yhden toilailujen takia, mutta muita ei.

Luulin, että hoksasit esimerkin. Eli jos Lauran tilalla olisi ollut Paavo, olisiko asiasta kirjoitettu. Olisitko itse? Käsi koraanilla? Jos niin hyvä ja myönnän virheeni.

Käyttäjän jorieskolin kuva
Jori Eskolin Vastaus kommenttiin #145

Missä kohtaa persuja syyllistettiin yhen toilailusta? En ymmärrä. Osoitat varmaan sen kohdan kommentistani.

Ja jos kuka tahansa kansanedustaja on avoimesti rasistisessa ryhmässä ja alkaa syyttämään bugia, hakkeria ja pahaa blogistia, niin kyllä: ihan samalla tavalla esimerkiksi minä kirjoittaisin.

Miksi olisi jotain eroa?

Mika Lehtonen Vastaus kommenttiin #150

Täällähän on monessa kommentissa ollut taas persut marttyroivat jne. Mutta arvioin siis sinun motiivisi väärin, ettet ollut vain persujahdissa. Olit facebookryhmä rasistijahdissa ;)Pahoittelut!

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Täällähän on kuhinaa kuin kusiaispesässä - minulla ei ole niin väliä miten tuo FB täsmällisesti toimii tai eikö toimi. Tässä yhteydessä se mitä olen pitkään meinannut kysyä perussuomalaisilta tunkeutui ulos aivokuorestani näin - ja LAURAAA..! sinulle kanssa ja etenkin sinulle -

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1978...

Pekka Heliste

Näyttää siltä , että persut ovat hankkineet valkopesuainetta ja kunnon konen

Mahtaa hallituskausi mennä selittelyyn ja tekojen valkaisuun

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Pekka toi oli aika hyvin kiteytetty;-) Mutta jos tsekkaat sen mun aamupalan niin tajuat että Laurasta voisi olla myös hybridiksi näissä in/out jutuissa - miksei persuista muutenkin..? Linkki tuossa edellisessä kommentissa.

Siis ihan puhtaassa konsultointimielessäkin jo!

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

En saa siis ilmeisesti kysymykseeni vastausta. Sillä aikaa on tullut toinen kysymys:

Koetin jakaa Sakari Timosen facebook-kirjoituksen nuorisotyöttömyydestä. Joudun vastaamaan testiin saadakseni sen julki omalla sivullani. Kun otin selvää, mistä se johtui kävi ilmi, että syytteidesi jälkeen Sakari Timonen on ollut jatkuvan facebook-hyökkäyksen kohteena. Hänen sivujaan ilmiannetaan perusteetta mm. "väkivaltaisesta" sisällöstä.

Olet todennut asiasta seuraavaa
"Laura Huhtasaari En ole tullut faceen toimimaan ylläpitäjänä tai kurinpitäjänä. Haluan olla täällä päivittämässä kuvia ja kirjoituksia valitsemastani aiheista. Haluan, että minut vastuutetaan täällä ainoastaan omasta toiminnastani täällä."

Olet syyttänyt Sakari Timosta mm. sivujesi hakkeroinnista, joten toimintasi lienee jollakin tavalla liittynyt asiaan. Olisi hienoa, että voisit ajatella vaikuttavasi myös toisinpäin, ja ilmoittaa kannattajillesi, että katteettomien ilmiantojen teki ei ole suotavaa.

Timonen puuttui omalla sivullaan sinuun kohdistuneseen asiattomaan puheeseen. Nyt olisi hyvä sauma toimia.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

En saa siis ilmeisesti kysymykseeni vastausta. Sillä aikaa on tullut toinen kysymys:

Koetin jakaa Sakari Timosen facebook-kirjoituksen nuorisotyöttömyydestä. Joudun vastaamaan testiin saadakseni sen julki omalla sivullani. Kun otin selvää, mistä se johtui kävi ilmi, että syytteidesi jälkeen Sakari Timonen on ollut jatkuvan facebook-hyökkäyksen kohteena. Hänen sivujaan ilmiannetaan perusteetta mm. "väkivaltaisesta" sisällöstä.

Olet todennut asiasta seuraavaa
"Laura Huhtasaari En ole tullut faceen toimimaan ylläpitäjänä tai kurinpitäjänä. Haluan olla täällä päivittämässä kuvia ja kirjoituksia valitsemastani aiheista. Haluan, että minut vastuutetaan täällä ainoastaan omasta toiminnastani täällä."

Olet syyttänyt Sakari Timosta mm. sivujesi hakkeroinnista, joten toimintasi lienee jollakin tavalla liittynyt asiaan. Olisi hienoa, että voisit ajatella vaikuttavasi myös toisinpäin, ja ilmoittaa kannattajillesi, että katteettomien ilmiantojen teki ei ole suotavaa.

Timonen puuttui omalla sivullaan sinuun kohdistuneseen asiattomaan puheeseen. Nyt olisi hyvä sauma toimia.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

En saa siis ilmeisesti kysymykseeni vastausta. Sillä aikaa on tullut toinen kysymys:

Koetin jakaa Sakari Timosen facebook-kirjoituksen nuorisotyöttömyydestä. Joudun vastaamaan testiin saadakseni sen julki omalla sivullani. Kun otin selvää, mistä se johtui kävi ilmi, että syytteidesi jälkeen Sakari Timonen on ollut jatkuvan facebook-hyökkäyksen kohteena. Hänen sivujaan ilmiannetaan perusteetta mm. "väkivaltaisesta" sisällöstä.

Olet todennut asiasta seuraavaa
"Laura Huhtasaari En ole tullut faceen toimimaan ylläpitäjänä tai kurinpitäjänä. Haluan olla täällä päivittämässä kuvia ja kirjoituksia valitsemastani aiheista. Haluan, että minut vastuutetaan täällä ainoastaan omasta toiminnastani täällä."

Olet syyttänyt Sakari Timosta mm. sivujesi hakkeroinnista, joten toimintasi lienee jollakin tavalla liittynyt asiaan. Olisi hienoa, että voisit ajatella vaikuttavasi myös toisinpäin, ja ilmoittaa kannattajillesi, että katteettomien ilmiantojen teki ei ole suotavaa.

Timonen puuttui omalla sivullaan sinuun kohdistuneseen asiattomaan puheeseen. Nyt olisi hyvä sauma toimia.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

En saa siis ilmeisesti kysymykseeni vastausta. Sillä aikaa on tullut toinen kysymys:

Koetin jakaa Sakari Timosen facebook-kirjoituksen nuorisotyöttömyydestä. Joudun vastaamaan testiin saadakseni sen julki omalla sivullani. Kun otin selvää, mistä se johtui kävi ilmi, että syytteidesi jälkeen Sakari Timonen on ollut jatkuvan facebook-hyökkäyksen kohteena. Hänen sivujaan ilmiannetaan perusteetta mm. "väkivaltaisesta" sisällöstä.

Olet todennut asiasta seuraavaa
"Laura Huhtasaari En ole tullut faceen toimimaan ylläpitäjänä tai kurinpitäjänä. Haluan olla täällä päivittämässä kuvia ja kirjoituksia valitsemastani aiheista. Haluan, että minut vastuutetaan täällä ainoastaan omasta toiminnastani täällä."

Olet syyttänyt Sakari Timosta mm. sivujesi hakkeroinnista, joten toimintasi lienee jollakin tavalla liittynyt asiaan. Olisi hienoa, että voisit ajatella vaikuttavasi myös toisinpäin, ja ilmoittaa kannattajillesi, että katteettomien ilmiantojen teki ei ole suotavaa.

Timonen puuttui omalla sivullaan sinuun kohdistuneseen asiattomaan puheeseen. Nyt olisi hyvä sauma toimia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Eikös persujen pitänyt olla vaihtoehto vanhoille puolueille ja hyvä veli-järjestelmälle. Siihen järjestelmään kuuluu että jos saa kritiikkiä rupeaa saivartelemaan miten ei ole teknisjuridisesti tehnyt mitään kiellettyä. Kansalta pitää karsia haaveet reilusta pelistä jotta hyvä velijärjestelmä pysyisi pystyssä.

Käyttäjän Ruuhijarvi kuva
Tuomas Ruuhijärvi

Hei,

Kaverini on sitä mieltä, että koska et ole kommentoinut "Puskaraiskaajien rasistinen tausta!" -ryhmän agendaa, olet rasisti. Minä taas ajattelin, että et ole vain tullut edes ajatelleeksi irtisanoutua sen rasistisesta lauseesta, koska olet pitänyt omaa epärasistisuuttasi itsestäänselvyytenä. Suomessa on kuitenkin paljon niitä ihmisiä, jotka ovat sitä mieltä, että koska et ole käyttänyt puheenvuoroasi irtisanoutuaksesi ryhmän rasistisesta leimasta, olet rasisti. Täten kysyn sinulta, mikä on suhtautumisesi "Puskaraiskaajien rasistinen tausta!" -ryhmän arvoihin ja teesiin?

Laura Huhtasaari

Tiedän, mitä rasismi on. En ole rasisti. Minulle riittää, että en hyväksy rasismia. En aio käydä läpi tuon ryhmän jokaista julkaisua ja ottaa kantaa. Minulle tässä oli kysymys, pitikö sanomani paikkaansa. En ollut oma-aloitteisesti liittynyt. On minusta on absurdia jahdata ihmisiä sen perusteella, mitä joku toinen sanoo tai jakaa facebookissa. Missään kohdassa ei ole puhuttu, mitä minä olen sanonut tai jakanut.

Käyttäjän Ruuhijarvi kuva
Tuomas Ruuhijärvi

Olen kanssasi samaa mieltä, mutta jostain syystä joidenkin mielestä sinun pitäisi nyt "myrskyn silmässä" ottaa enemmänkin kantaa ryhmän sanomaa vastaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset