LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Nuiva

Olen Nuiva, pakosta. Olisin mieluummin sellainen unelmasäleikkö, joka luulee pelkällä rakkaudella maailmaa muutettavan. Mutta kun se ei ole realistista. Rajat auki tulee aiheuttamaan paljon lisää velkaa. Rahat saa banksterit ja sisäinen turvallisuus järkkyy.

Jos joku maa haluaa siirtyä demokratiaan, he tekevät sen itse. Minuun ovat ottaneet maahanmuuttajatkin yhteyttä, että valikoikaa tulijat paremmin. Kun maahanmuuton vaikutukset ovat positiiviset tai neutraalit, vastakkainasettelu vähenee. Silloin sekä suomalaisilla että maahantulijoilla on täällä hyvä olla.

Suomen valtiontalous ei kestä tällä hetkellä tapahtuvaa hallitsematonta turvapaikanhakijoiden virtaa. Suomen kansalaisilta ei voida leikata etuja, jos samaan aikaan maksetaan EU-alueen turvapaikan hakijoiden kuluja henkilöille, joista ministeri Orpon mukaan 2/3 on elintasopakolaisia. Kaikessa päätöksenteossa on huomioitava julkisen talouden heikkenevä tila. Jokainen perusteeton turvapaikanhakija heikentää suomalaisten elinmahdollisuuksia omassa maassaan.

Kyseessä ei ole rasismi, vaan järjen käyttö. On aika palauttaa mieleen, mitkä ovat valtion ydintehtävät.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (47 kommenttia)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Kerrohan miten valikoit tulijat paremmin kun he saapuvat rajalle? Hallituspuolueen kansanedustajana olet varmasti keksinyt jo ratkaisun.

Laura Huhtasaari

Rajatarkastukset käyttöön. Tulkitsemme Dublinin sopimusta tavalla, että emme ota turvapaikanhakijoita vastaan turvallisista maista, kuten Ruotsista.

Meillä on pakolaiskiintiö, niin kuin tähänkin asti lereiltä valitaan tänne tulevat.

Työ, opiskelu, adoptiot ja puoliso on normaalia maahanmuuttoa. Se ei ole tuottanut oneglmia. Humanitaarinen maahantulo on.

Sepe Vaara

Eihän tuo ole paremmin valikoimista vaan vastuun siirtämistä muille maille.

Mitä kansanedustaja tekisi siinä tapauksessa, että Venäjällä sattuisi jotain, jonka seurauksena rajan yli tulisi vaikka miljoona pakolaista? Emmehän silloin voisi tällä logiikalla enää vaatia muilta mailta apua. Suomi kun on turvallinen maa, Ruotsi ja muut maat voisivat vedota tähän.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #14

Ei Perussuomalaisissa osata ajatella noin pitkälle. ne on kuin shakinpelaajia, jotka osaavat ajatella yhden siirron eteepäin. Ja sitten maksimoida kiukuttelun ja itkun jos joku kehtaa olla sitä mieltä että se ei ole hyvä siirto.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #14

Lainaus Sepe Vaara:" Eihän tuo ole paremmin valikoimista vaan vastuun siirtämistä muille maille."

Suomi ei ole missään vastuussa kenellekään tässä asiassa! Meillä ei ole ollut siirtomaita eikä muitakaan rasitteita jotka olisivat ehkä voineet aiheuttaa vastuun, mutta kun EI niin EI!

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Dublinin sopimushan ei toimi tällaisessa tilanteessa jossa hallitsematon maahanmuutto on rikolliliigojen käsissä. Nimenomaan kaiken vastuun lykkäminen Kreikalle ja Italialle Dublinin sopimukseen vedoten, antaen laittomien kuljetusten Välimeren yli jatkua vuosia, on eskaloinut Eurooppan tulevien määrä nykyisiin katastrofaalisiin mittoihin.
En sitäkään käsitä miten ulkorajojen parempi valvonta auttaisi tässä tilanteessa.
Ruotsissa ollaan pahemmassa hädässä kun täällä. Jotkut ministerit ovat itkeneet julkisesti.
Kukaan ei ole väittänyt, että tässä olisi kyse mistään normaalista maahanmuutosta. Kysessä on poikkeuksellinen hätätilanne jolle loppua ei näy, ellei rikollinen kuljetusbisnes saada loppumaan.
Katso millaisia aivan uudenmallisia muovilauttoja varta vasten valmistetaan kun romualukset rupeavat loppumaan.
Merikelvottomien alusten ja pelastusliivien teollisuus kukoistaa ja rahaa riittää jaettavaksi yhä useammalle taholle.
Tämän tosiasian tiedostaminen on realismia.

Käyttäjän valtakunnan kuva
Kimmo Liimatainen

"...antaen laittomien kuljetusten Välimeren yli jatkua vuosia..."

Jos nuo kuljetukset lopetetaan pakolla (takavarikoidaan paatti ja palautetaan veneilijät lähtömaahan) niin loppuuhan se. Pakko on nimittäin paras muusa.

On aivan absurdia ajatella, että arpomalla yhä lisääntyvien elintasopakolaisten joukosta joku promille ja kuskaamalla se jonnekin eurooppaan ongelma katoaa. Se ei katoa minnekään.

2 dollarilla/ päivä elävää porukkaa on miljardeja (esim. http://atd-fourthworld.org/who-we-are/faq/how-many...)

Tuon mukaan alle 2 taalalla elelee 2,8 mrd ihmistä. Ongelmaa ei voida ratkaista kuskaamalla kaikki Eurooppaan. Eurooppa ei sitä kestä, ei kestä koko länsikään yhdessä. Jotakin muuta on keksittävä.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Luuletko, että Välimeren ylittäjät ovat näitä 2 dollaria ansaitsevia?

Miten heillä on varaa salakuljettajien kalliisiin maksuihin?

Kuinka todennäköisenä pidät, että kaikki alle 2 dollaria ansaitsevat kuskattaisiin Eurooppaan?

Kuka järjestäisi kuljetuksen?

Onko mielestäsi jokainen tällä hetkellä alle 2 dollaria ansaitseva elintasopakolainen?

Mitä, jos turvapaikanhakija on ansainnut selvästi enemmän, onko hän elintasopakolainen?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Tietenkin kaikkia merenkulun ja veneilyn sääntöjä rikkovat kuljetukset pitäisi pysäyttää ja hukkumisvaarassa olevat ihmiset palauttaa jo lähtömaan rannikolta. Mutta ilmeisesti ei olla päästy yhteistyöhön näiden maiden kanssa. Niiden viranomaiset kaiketi hyötyvät laittomista kuljetuksista.
Joku kansainvälinen merenkulkua valvova taho olisi puututtava tilanteeseen.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Huhtasaari kirjoittaa:

"Olisin mieluummin sellainen unelmasäleikkö, joka luulee pelkällä rakkaudella maailmaa muutettavan."

No niinhän sinä oletkin. Tähänastisen kansanedustajanurasi aikana olet aika määrätietoisesti ollut piittaamatta kovista faktoista, olipa kyse sitten luonnontieteistä, kansantaloudesta tai vaikka perustuslaista, ja sen sijaan olet keskittynyt nimenomaan viipottamaan pää niissä unelmissa.

Laura Huhtasaari

Maailmankatsomuksen vapaus suotakoon jopa kansanedustajalle.

Mitkä kansantaloudelliset linjaukseni ovat vailla faktoja?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Liittokansleri Angela Merkel totesi vuosi siten näin harkitsemattomasti:
http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2014/12/31/me...
Nyt ääni on tällainen:
http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/merke...
Ruotsin entinen pääministeripuolue Moderaterna kypsyi jo lokakuussa. Toki "raskain mielin"...:
http://www.dn.se/nyheter/sverige/moderaterna-klubb...

Yhdessä vuodessa välttämättömyydestä - tulvan säätelystä ja virran rajoittamisesta - tulikin hyve, joten myös 'nuivuudesta', kun se tuli Merkelin kabinetista, tuli hovikelpoista, vaikka sana oli pilkan kohteena monta kriisiin vienyttä vuotta.
---
Kaikki EU-maat ovat keskenään erilaisia vähän joka suhteessa, joten Merkel ei ole oikea henkilö puhumaan koko unionin puolesta, jos kaikki asiaan vaikuttavat tekijät huomioidaan rehellisesti kansakunnittain.

Schengen nykymuodossaan katoaa historiaan, todennäköisyys EMU:n murenemiselle kasvaa ja kiinteämmän velka- ja tukiunioninkin aika hiipuu. Siksi kunkin kansakunnan on syytä miettiä omaakin etuaan eikä käyttää energiaa vain "EU-byrokratian pelustamiseen" tai "€uron pelustamiseen" tai "konkurssiklaanin pelastamiseen" tai "yhteisen unionihankkeemme" ajamiseen yhä tiukempaan umpikujaan.

Me eurooppalaiset - siis se varhainen Interrail-sukupolvi - liikuimme hyvin sujuvasti ja vapaasti Euroopassa jo 1970-luvulta alkaen, eikä passin vilauttamista pidetty kovin raskaana operaationa. Saksassa luettiin vain passin kansi. Työperäinen maahanmuutto oli kunkin hanskassa kansallisen intressin perusteella.

Schengenin tarkoitus toteutui siis jo ennen Schengeniä. Nyt sen väärinkäyttö tuhoaa koko idean ja sen toimivuuden.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Juuri näin ajattelee ne jotka joutuvat tämän kaiken maksamaan! Yhteiskunnan palveluksessa elättinä ja veronmaksajien rahoilla on hyvä elvistellä!

Angela Merkell jääkin historiaan Euroopan tuhoajana! Saksa teki sen taas vain 65-70 vuotta edellisen jälkeen, mutta nyt siististi sisältä päin.

Käyttäjän SamiKorkiakoski kuva
Sami Korkiakoski

On ikävää, että Laura ajattelee 30000 turvapaikanhakijaa ongelmina eikä mahdollisuutena. Nekin nuoret miehet, jotka Suomeen ovat tulleet, ovat tervettä työväestöä auttamaan meitä jokapäiväisissä asioissamme. Yli 55-vuotiaat eivät välttämättä ole työkuntoisia olemaan työelämässä.

Lisään, että olen nuiva tälläisen poliikan harjoittajia kohtaan, jotka rakentavat politiikkansa negaatioiden kautta.

Mutta eihän tälläistä kannata miettiä?

Ps. Ja ikävä kyllä, Laura.. olet hommalaisten oma Unelma Säleikkö.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Niin jos löytyisi työhalua ja niitä töitä!

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Aika moni poliitikko pitää 400.000:aa työtöntä ongelmana. Samoin pahentunutta nuorisotyöttömyyttämme pidettiin Suomessa myös VATT:n tutkijoiden puolella jo v. 2013 ongelmana - ei mahdollisuutena. Sitä ole osattu vieläkään ratkaista. Mistähän se johtuu? Onko nuoret tuomittu syrjäytymään?
http://www.vatt.fi/file/policybrief/vatt_policybri...

"Suomen nuorisotyöttömyys näyttää virallisella työttömyysasteella mitattuna todella dramaattiselta ongelmalta. Vuonna 2012 alle 20-vuotiaiden työttömyysaste oli 30 prosenttia ja 20–24-vuotiaillakin lähes 20 prosenttia."

On vaitettavaa, jos Sami Korkiakoski on sitä mieltä, että "yli 55-vuotiaat eivät välttämättä ole työkuntoisia olemaan työelämässä." Se on huolestuttava nuivuusongelma, josta käytetään joskus ihan muuta nimeä.

Käyttäjän valtakunnan kuva
Kimmo Liimatainen

"On ikävää, että Laura ajattelee 30000 turvapaikanhakijaa ongelmina eikä mahdollisuutena. Nekin nuoret miehet, jotka Suomeen ovat tulleet, ovat tervettä työväestöä auttamaan meitä jokapäiväisissä asioissamme"

Toisaalta, miksi työttömyys Suomessa koetaan ongelmaksi eikä mahdollisuudeksi?

"Työttömiä oli Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan vuoden 2015 lokakuussa 234 000 (virhemarginaali ±18 000), mikä oli 14 000 enemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömiä miehiä oli 124 000 ja naisia 110 000 henkeä. Työttömiä miehiä oli 9 000 vähemmän ja naisia 23 000 enemmän edellisvuoden lokakuuhun verrattuna."
http://www.findikaattori.fi/fi/34

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Mahdollisuuden edessä on vain kieli-, luku- ja kirjoitustaidottomuus, mutta muuten intoa kyllä riittää. Onhan vastaavien tulijaryhmien työllistymisluvut jopa kaksinumeroiset, siis vähän yli 10%. Suomi nousuun unelmoimalla!

Sari Haapala

"Nekin nuoret miehet, jotka Suomeen ovat tulleet, ovat tervettä työväestöä auttamaan meitä jokapäiväisissä asioissamme."

Kysymyksestä ja kysyjästä riippuen nämä nuoret miehet ovat välillä sodan kauhuista karanneita uhreja, jotka kärsivät mielenterveysongelmista eivätkä siksi kykene työntekoon ja syyllistyvät laittomuuksiin, välillä he ovat taas hyvin koulutettuja osaajia jotka ovat Suomelle korvaamaton voimavara.

Miten sinä määrittelet tämän "jokapäiväisissä asioissamme" auttamisen ja miten se on tähän mennessä konkreettisesti näkynyt?

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Kansanedustaja Huhtasaari vaatii: "On aika palauttaa mieleen, mitkä ovat valtion ydintehtävät."

IS 3.12.2015:: "Itsenäinen Suomi 2015 -tapahtumassa puhuvat esimerkiksi perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari ja Perussuomalaiset nuoret -järjestön puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen. Ääneen pääsee myös Hommaforum. Tapahtumassa esiintyy Stormheit-yhtye, jonka jäsen on kertonut tukevansa kansallissosialistisen Vastarintaliikkeen aatteita."

Tapahtuman videoinnista käy selväksi mitä Huhtasaari kumppaneineen tarkoittaa vaatimuksillaan. Tapahtuman estradilla esitettiin Hitler-tervehdyksiä, näytettiin hakaristejä ja luettiin lista tapettavista "suvakeista".

Ja poliisit aseineen varjelivat "demokratian" toteutumista???

Juha Kuittinen

Ja 130 anarkistia laitettiin väärin perustein putkaan?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Mistäs tiedät kaikkien noiden olleen anarkisteja? Paikalla oli protestoimassa muitakin, kuten eräs pastori.

Juha Kuittinen Vastaus kommenttiin #15

Ei välttämättä kaikki anarkisteja.

Poliisi vahvisti ottaneensa kiinni anarkistiryhmän henkilöitä "rikoksilta ja häiriöiltä suojaamiseksi". Yhteensä poliisi otti kiinni illan aikana yli 130 mielenosoittajaa.

Toki joukossa on voinut pastoreitakin olla..

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #16

Pastori Kai Sadinmaata ei pidätetty.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #15

No miksei pastorikin voisi olla anarkisti?

Juha Kuittinen Vastaus kommenttiin #18

Kun nyrkit alkaa heilua ja kivet lentelemään niin putka on oikea paikka- Vakanssista riippumatta.

Laura Huhtasaari

Lavalla oli mm. musliminainen ja Keijo Korhonen. Sama lava ei tarkoita, että kaikki olemme samaa mieltä asioista.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Keijo Korhonen ei siellä lavalla ollut. Osa esiintyjistä oli jonkinlaisen viestin tai kirjeen muodossa. Suosittelen katselemaan tallenteen, millaisessa tapahtumassa olet esiintynyt. Siellä mm. vitsailtiin falloksenmuotoisella kaktuksella, meneekö se Li Anderssonille ykköseen vai kakkoseen.

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #32

Ovatko kaikki, jotka olivat lavalla kirjeen muodossa tai puhumassa vastuussa tästä ala-arvoisesta kommentista, joka osoitettiin Anderssonille?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #36

Kai sinä olet vastuussa omista hääräilystäsi ihan itsesi edessä.

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #42

Niin juuri. En muiden tekemisistä tai sanomisista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #46

Sitä astuu ihminen ihan omin jaloin erilaisiin huoneisiin ja seuroihin. Ja jos on kansanedustaja niin on tietenkin erityisen tarkka.

Laura Huhtasaari

"Ja poliisit aseineen varjelivat "demokratian" toteutumista???"

Olisiko anarkistien pitänyt antaa harrastaa väkivaltaa rauhallista kulkuetta kohtaan sitten ihan rauhassa?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Poliisithan varjelivat teitä pastorilta joka seisoi pienen rauhanomaisen lappusen kanssa. Anarkistit olivat jossain muualla. Miksi tuot argumenteissasi anarkistit sinne missä niitä ei ollut?! Sinun kannattaisi myöntää että olit väärässä porukassa ja että poliisit ajoi pois sen hyvän tyypin eli pastorin. Itsepetos vie sinua vaan eksyksiin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Poispäin nyt on jo paljon kovempi liike, eipä ne tainneet ihan kaikki ollakaan hätää kärsimässä.

Jos muutama kuukausi sitten olisi läyttänyt sanaa "elintasopakolainen" olisi heti tullut rasistin leima otsaan, nyt kun sellaisiksi on paljastunut suuri osa, niin nyt sanaa saa jo käyttää. Huvittavaa sanon minä, ei enää Saksassa halalilla asemilla turvapaikanhakijoita, eikä taida rakkautta olla monessa muussakaan maassa enää ilmassa.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-145007274652...

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Etkös sinä ole nuiva juuri siksi, ettet halua minkään muuttuvan lapsuutesi Suomesta ja silloin keksimästäsi ihanneyhteiskunnasta?

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

#21: Kansanedustaja on tietenkin nuorempi kuin minä, mutta tulipa kaamea flashback oman lapsuuden Suomesta:

-Kekkonen oli aina ja ikuisesti presidentti
-Naisten oli sopivaa käydä ravintelissa yksinään korkeintaan aterioimassa
-Naisten osuus eduskunnassa luokkaa 20%
-Homoseksuaalisuus oli rikos

Mutta hetkinen, ensimmäistä kohtaa lukuunottamatta nuo varmaan sopivatkin näille kuvitteellista yhtenäistä Suomea haikaileville!

Laura Huhtasaari

80-luvulla kunnat olivat lähes velattomia ja lääkäriin pääsi helposti. Hyviä asioita kannattaa ottaa joka luvulta.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Itse haluaisin tarkan kuvauksen, että millainen on suvaitsevien halajama ihanneyhteiskunta, eli tulevaisuuden Suomi. Voisitteko antaa jonkin toisen rikkaaman valtion esimerkin millaiseksi haluatte Suomen muuttuvan tästä ahdasmielisestä ja ikävästä paikasta?

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Sharialakia:
http://www.pipelinenews.org/2011/oct/10/islamic-sh...
Poliittisia murhia ja Islamilaista terrorismia:
http://www.spiegel.de/international/violence-in-ho...
Islamofobia ja pelko lisääntyy:
http://www.middleeasteye.net/in-depth/features/isl...

...Hollannin integraatio ei minusta vaikuta kovin onnistuneelta. Lisäksi vaikuttaa siltä, että Hollanti on muuttanut suuntaa ja alkanut vähentää "monikulttuurisuutta" eri poliittisin keinoin. Ainut looginen syy on se, että monikultttuurisuudessa oli jotain pielessä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #28

Hollanti on edelleen Euroopan edistyksen eturintamassa. Suomi takapajula muiden entisten Neukkumaiden kanssa, joista Viro on toipunut parhaiten.

Käyttäjän BBKorhonen kuva
Benny Korhonen Vastaus kommenttiin #28

Heiskaset ja muut krooniset foobikot Suomea sinne suohon ajavat. Heti kun joku huutaa sanan muslimi, niin on kurat housussa ja piikkilankaa rajalla. Maahanmuutto ei edelleenkään ole mikään ongelma. Jotkut eivät vaan suostu näkemään sen tuomaa lisäarvoa ja ennen kaikkea potentiaalia yhteiskunnallemme!

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen Vastaus kommenttiin #35

Ajatella, että Brysselin kokoinen "euroopan pääkaupunki" suljettiin useaksi päiväksi, koska rikkaus tuli kylään. Itse ymmärrän posiiviset kulttuurit ja asiat vähän toisin. Minulle ne eivät aiheuta lisäkuluja, terrorismiuhkaa ja yleistä rauhattomuutta, mutta rikkauden voi käsittää monella tapaa. Ainakin viranomaisten potentiaali kasvaa, kun valtuudet ja terrorismilait lisäävät oikeuksia.

Jukka Nieminen

Tää kirjoitus oli kyl oiva "itsestäänselvyyksien latelu" -kirjoitus ja siitä tyylipisteet. siis että se viritti näin aktiivisen kirjoittelun. Huomenna sitten Laura jotain muuta ilmiselvää; "aurinko nousee kesäisin koillisesta" tai "liikevoitto on tulojen ja menojen välinen erotus"

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset