LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Norjan polttoaineena myös järki

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015122920887573_ul.shtml

"Muiden Pohjoismaiden kautta tulevat turvapaikanhakijat voitaisiin vastaisuudessa käännyttää jo rajalta."

 

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/351042-turvapaikkaoikeudesta-vo...

"Ehdottaisin, että luopuisimme pako­lais­so­pi­muk­sesta ja oikeudesta turvapaikkaan. Nykyisen raja­tar­kas­tusten ja sääntöjen kiristämisen sijaan olisi rehellisempää vain kertoa, kuinka monta turva­paik­ka­pe­rus­teista oleskelulupaa aiomme vuosittain myöntää."

"Hyvin­voin­ti­valtio ei ole koskaan ollut tarkoitettu kaikille vaan melko rajalliselle joukolle eli niille joilla on oleskelulupa Norjassa. Se on edellytys tälle hyvin anteliaalle mallille."

"Tanskalaisen Sörensenin mukaan perinteisistä hyvinvointipalveluista, kuten kouluista ja sairaaloista, voidaan joutua leikkaamaan rahaa, jos tulijoiden virta ei vähene."


Yllä olevat sitaatit koskevat myös Suomea. Toki Suomella menee vielä paljon huonommin kuin esim. Norjalla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Juha Kuittinen

Näkyvät norjalaiset olevan terveellä järjellä varustettua porukkaa, kun pystyvät tiedostamaan myös maahanmuutosta koituvia ongelmia ja toimimaan niiden ratkaisemiseksi.

Suomessa tulisi ottaa käyttöön pakolaiskiintiöt ja pitäytyä ainoastaan niissä. Hyvinvointivaltiomme ei tule nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa kestämään, sillä "pakolaisten" virta ei lopu.

Käyttäjän LeenaMeri kuva
Leena Meri

uskomattoman viisaita sanoja noilla norjalaisilla. Moni meistä kansanedustajista on jo pitkään ihmetellyt kuinka Ruotsista vaan kävellään meille. Hyvä että keskustelu on avattu. Hyvinvointisuomea ei tätä menoa pian ole.

Laura Huhtasaari

Suomen pitää myös käyttää järkeä. Tulijat eivät lopu. Rajalta käännytys.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kyllä meille tänne tulijoita mahtuu. Maata on ja asuntoja rakennetaan. Muuten kehä kolmosella olisi jo rajapuomit.

Käyttäjän MikaelHyytiainen kuva
Mikael Hyytiainen

Taas Norjan suunnalta järkevää asiaa. Toivottavasti saavat onnistumaan myös.

Tämä on jälkiviisautta, mutta PS:n olisi pitänyt jokin vastaava maksimimäärä myös hallitusohjelmaan jo hallitusneuvotteluissa, tai viimeistään tämän vuoden syksynä.

Kyllä se vaikutti hyvin todennäköiseltä jo 28.4. että kymmeniä tuhansia turvapaikanhakijoita tulisi Suomeenkin, kun tuolloin oli europarlamentaarikkojen tasaisemman taakanjaon äänestys jossa 1-3,4% Suomen osuudeksi turvapaikanhakijoista => vapaaehtoisuudella, joka v. 2014 luvuista olisi tarkoittanut kymmeniä tuhansia. Ja sitten toukokuun hallitusneuvottelujen aikana sisäministeriö kehotti 25.5.2015 Kuntalehdessä kuntia varautumaan laajamittaiseen maahanmuuttoon 80.000:n varalta...
http://kuntalehti.fi/kuntauutiset/sote/kunnilta-va...

Eli kyllähän PS:n olisi täytynyt olla tästä tietoinen ja olisi täytynyt tähän varautua koittamalla vaatia jokin turvapaikanhakijoiden maksimiluku jo tälle vuodelle, esim. 10.000 max.

Ei voi olla tyytyväinen tämän vuoden PS:n suoritukseen. Toivon totisesti, että PS-puolueen johdossa tapahtuisi muutosta parempaan. Pitäisi heti saada runnottua läpi jokin järkevä ja pitävä maksimiluku turvapaikanhakijoille ensi vuodelle, esim. ~5000. Taas näyttää että voisi olla kymmeniä tuhansia turvapaikanhakijoita todennäköisesti tulossa.

Kaikkein ihanteellisemmassa tilanteessa tietysti turvapaikanhakijoiden, pakolaisten ja elintasopakolaisten auttaminen pitäisi tapahtua vain ja ainoastaan pakolaisleireillä, eikä mitään nykyisenkaltaista haaskausturvapaikkajärjestelmää parempiosaisille 3. maailman sadoille miljoonille ihmisille pitäisi myöntää lainkaan. Nämä nykyisetkin turvapaikan saaneet pitäisi palauttaa takaisin leireille johon lähetettäisiin kunnolla apua ja joista tehtäisiin tarpeeksi turvallisia. No joo tämä on ideaalia kyllä ja kaukana nykyisessä hölmöläilmapiirissä, mutta tähän pitäisi pyrkiä. Ei ole varaa ottaa satoja miljoonia tulevia ilmasto/resurssisotapakolaisia Eurooppaan, mikä aikamoisesti lisäisi hiilijalanjälkeäkin, joten vihreidenkin pitäisi tätä vastustaa.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Ovatko norjalaiset natsi/fasisti/rasisteja? Sellaiseen suuntaan vie arkkipiispan mukaan suomen hallituksen maahanmuuttopoliittinen ohjelma. Nämä Norjan toimet ovat vielä enemmän vaikuttavia.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Norjalla on fasistinen menneisyys, sillä toisen maailmansodan aikana saksalaisten miehittämää maata johti kansallissosialistinen nukkehallitus pääministeri Quislingin johdolla.

40000 norjalaista suljettiin keskitysleireihin ja satoja teloitettiin.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Lainaus Mikael Hyytiäinen; "Ei voi olla tyytyväinen tämän vuoden PS:n suoritukseen. Toivon totisesti, että PS-puolueen johdossa tapahtuisi muutosta parempaan. Pitäisi heti saada runnottua läpi jokin järkevä ja pitävä maksimiluku turvapaikanhakijoille ensi vuodelle, esim. ~5000. Taas näyttää että voisi olla kymmeniä tuhansia turvapaikanhakijoita todennäköisesti tulossa."

Jos et satu tietämään, niin PS on vaatinut ja vaatii paljon kireämpiäkin toimia mutta, minkäs teet kun hallituskumppanit eivät ota kuuleviin korviinsa niitä? Vaatia saa, sekä oppositiosta että hallituksesta, mutta muistaa täytyy että, hallitus ei tee äänestyspäätöksiä vaan yksimielisiä päätöksiä! Jokaisen pitäisi sen verran demokratiasta tietää.

Käyttäjän MikaelHyytiainen kuva
Mikael Hyytiainen

Kyllä tämä kaikki on tosiaan tiedossa demokratiasta ja hallitusyhteistyöstä. Tässä blogissa esitettiin nämä uutiset positiivisina, joten olettaisin että tämänkin blogin kirjoittaja haluaisi kansanedustajana edistää samankaltaista kehitystä Suomessa. Mutta miten...?

Kuten sen vaikka Halla-aho jo ajat sitten totesi: vain niin kauan PS:ää äänestetään kun se on vaihtoehto. Sehän se olennaisin kysymys onkin: Onko PS enää vaihtoehto? Ja kuinka syvälle kannatus vielä laskee tällä menolla? Näillä näkymin aika huonolta näyttää.

Sinäkin tuossa suhtaudut niinkin negatiivisesti, että: "minkäs teet kun hallituskumppanit eivät ota kuuleviin korviinsa niitä?" Niinpä, eli kannattaako siellä hallituksessa olla jos ei mihinkään voi vaikuttaa mitenkään? Olisivatko edes Vihreät kyenneet kovin paljoa enempää ottaa turvapaikanhakijoita, jos sieltä aina kuitenkin tulee sen verran mitä tulee, johon ei voi vaikuttaa, ja jos kielteisen päätöksen saaneita jotka eivät halua palata ei pystytä edes palauttamaan (ja kauanko palautussopimusten neuvottelemisessa vielä kestää?)?

Laura Huhtasaari

Olisi pitänyt jo ottaa nämä käyttöön, siis rajalta kännytys. Ei ole olemassa onnistunut vielä... Työ jatkuu.

Käyttäjän MikaelHyytiainen kuva
Mikael Hyytiainen Vastaus kommenttiin #9

Kiitos, yrittäkää parhaanne kaikin keinoin.

Kunpa vain puoluejohdolla olisi tähän yhtä paljon tahtoa (eivätkä eräät pelkäisi ministerieläkkeidensä puolesta tms.). Juuri PS-johto on suurimman kritiikin kohteena, eivät suinkaan suurin osa kansanedustajista jotka tosissaan haluavat muuttaa asioita parempaan kunnolla.

Joka tapauksessa, hyvää ja parempaa uutta vuotta tässä vaiheessa!

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Kyllä minä tiedän, että kannattaa! Vaikka PS;n kaikki esitykset eivät menekään läpi se on selvää ja faktaa, mutta mikä olisi vaihtoehto? Oppositioon jättäytymisessä on sama ongelma, mutta pahempi!
1. Sieltä et voi vaikuttaa yhtään mihinkään!
2. Jokin oppositiopuolue tulisi sijaan ja se edelleen huonontaisi esim. pakolaispolittiikan muutosta järkevään ja kestävään suuntaan! Miksi?

Koska oppositiossa ei ole yhtään pakolaispolitiikkaan kriittisesti suhtautuvaa puoluetta. Kaikki ovat myönteisiä ja rahahanat auki taivasta myöten sakkia! Kumpi on mielestäsi huonompi suomen kansan kannalta?
Minun mielestäni se että yritetään vaikuttaa hallituksesta käsin ja lisätään painetta kumppaneille kaikilla sektoreilla ja joka ikinen päivä. Vaikka näillä keskustelufoorumeilla!

Käyttäjän MikaelHyytiainen kuva
Mikael Hyytiainen Vastaus kommenttiin #15

Haluan uskoa, että PS on paras vaihtoehto (tai edes vähiten huonoin vaihtoehto niin kuin yleensä politiikassa on), ja että PS edes jarruttelee ja pienentää kansainvaellusmääriä. Uskoni on tämän vuoden aikana pahasti koetuksella. Tarvitsen jotain konkreettisia tekoja, tuntuvia muutoksia.

Voi olla että olet enimmäkseen oikeassa: mieluummin hallituksessa hammasta purren hätää kärsimässä, kuin ei vaikutusmahdollisuuksia ollenkaan. Kuitenkin, hallituksessa pitäisi yrittää kaikkensa täysillä. Ja tästä vuodesta ei ole jäänyt sellaista kuvaa. Vaikuttaa että PS-johto ei ole tehnyt kaikkeaan, ei yrittänyt täysillä. Jälkiviisaus on jälkiviisautta, mutta voi siitä oppiakin jotain. Parempaa ensi vuotta tosiaan toivon.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #16

Demokratia, vaikka lieneekin paras hallitusmuoto, on raivostuttava koska siinä kaikki tapahtuu, jos tapahtuu ollenkaan, kuin hidastetussa filmissä!
Itänaapurissa sensijaan, Putin kirjoittaa lain tänään, ja se astuu voimaan huomenna!
Konkretiaa on monet mm. Lauran vaatimus pikakäännytyksestä Ruotsiin, ts. Dublinin sopimuksen noudattamista, Mäntylän sosiaaliettuuksien pienentämiset, Lindströmin ankarammat raiskaustuomiot, yms.
Hallituksessa pitää yrittää kaikkensa täysillä, se on itsestään selvää, ja siinä mm. tämänkin foorumin ansiokkaat kirjoittajat tekevät omalta osaltaan erittäin tärkeää työtä, painostamalla hallitusta ja niitä "nuivasti kiristyksiin suhtautuvia hallituskumppaneita"!
Nämäkin vaikuttavat, joskin viiveellä, mutta kuitenkin.

Itse lähetän silloin tällöin kansanedustajille ja ministereille sähköpostia kun katson asian niin tärkeäksi, että sillä on yleistä merkitystä maallemme.
Tietenkin jos jokainen suomalainen rupeaa pommittamaan päättäjiä yhteydenotoillaan, ei kenenkään aika riitä paneutua niihin. Järki siis tähänkin asiaan mukaan.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Eipä tuossa kirjoituksessa sinänsä mitään uutta ole. Näillä raiteilla persut ovat sujuvasi ajelleet jo ennen vaaleja. Oppositiossa oli tosiaan aiemmin mukava inistä ja arvostella hallituksen toimia. Nyt kun ollaan mukana hallituksen veneessä, niin ininä senkun vaan jatkuu, vaan mikään ei valitettavasti käytännössä ole muuttunut. Maahan tuli kymmeniä tuhansia ihmisiä, mm ssa ilman konkreettisia Persujen vastatoimia. Tätä laskua maksetaan vielä pitkään, ja tästä rikkaudesta saadaan kiittää hallitusta.

Muutosvastarintaisessa Suomessa nyökytellään sujuvasti ja vedotaan aina lakeihin ja säädöksiin, jotka estävät ajanmukaistumisen ja kehityksen. Näin päästään vastuusta ja voidaan sitten huudella puskista. Se on paljon helpompaa. Josko kansanedustaja aktiivisti pyrkisi huonojen ja toimimattomien lakien ja sopimusten muuttamiseen ja tekis jotain tilanteen parantamiseksi. Oma vaikuttaminen kun on yleensäkin paras keino, jos haluaa lopputulokseen muutoksia. Pelkkä henkselien läpsyttely möhömahaa vastaan hallituksessa ei riitä muuhun kuin tyhjään kokoustamiseen. Se on jo nähty.

Luulis muuten, että ministerin virassa oleva Soini sentään saisi muutakin aikaiseksi kuin tyhjiä puheita ja joutavanpäiväisiä lupauksia. Missä teot ?

Mutta historia toistaa aivan varmasti itseään, miten kävikään aikoinaan Smp: lle ?

Laura Huhtasaari

Kysymys on myös esim. Dublinin sopimuksen tulkinnasta. Me jo nyt voitaisiin tulkita sitä järkevällä tavalla. Olenkin kysynyt ministeri Orpolta, että koska alamme tulkitsemaan sitä järkevällä tavalla? Politiikkaa tehdään yhdessä kaikkien hallituskumppaneiden kanssa. Jos Norja nyt tekee parempaa politiikkaa tässä, niin eiköhän se vihdoin leviä sitten myös tänne.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kyllä vaan. Yhteistyötä. Ellei yhteistyö sitten toimi, niin hallituksessa jatkaminen on kyseenalaista ratsastamista ja joku voisi sanoa sen olevan jopa äänestäjien halventamista.

Laura Huhtasaari

Kausi on vasta alussa. Jos ei saa heti jotain läpi, niin ei pidä heti luovuttaa.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Kyllä Suomen ois hyvä ottaa Norjan malli käyttöön ku me ei vielä tiedetä mitä ens kesä tuo tullessaan.

Esa Hoikka

Jouni Snellman, paljonko olet valmis satsaamaan ? Saako tuloverojasi nostaa esim 10% ?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Itse saavat satsata. Jos verot nousee 10%, lähden itse mamuksi jonnekin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset