LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Opiskeluhuollon järjestämisvastuuta ei tule siirtää maakunnille

  • Opiskeluhuollon järjestämisvastuuta ei tule siirtää maakunnille

 

"Oppilas- ja opiskelijahuoltolain (1287/2013) mukaan kunta järjestää osana oppilas- ja opiskelijahuoltoa koulu- ja opiskelijaterveydenhuollon. Soteuudistuksen myötä kouluterveydenhuolto, psykologit ja kuraattorit siirtyvät maakuntaan. Tämä tarkoittaa sitä, että valtaosa kunnan peruspalvelujen valtionosuusmomenteilla nykyisin olevista oppilashuollon valtionosuuksista siirtyy maakuntiin."

Nykymalli, jossa koulutuksen järjestäjällä on mahdollisuus vastata opiskeluhuollon järjestämisestä, mutta kunnalla on velvollisuus järjestää palvelut, on toimiva. Se tulee säilyttää. Kunnille kuitenkin jää organisointivastuu. Ennaltaehkäise työ edellyttää oppilaitoksen hyvää tuntemusta ja moniammatillista tiimiä. Työn suunnittelu edellyttää, että opiskeluhuollon ammattilaiset työskentelevät osana oppilaitosta. 

Opiskeluhuollon kuraattori- ja psykologipalveluiden järjestämisvastuuta ei tule siirtää maakunnille. 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän kimmosaarikko kuva
Kimmo Saarikko

Mitäpä jos asia ajateltaisiin siten kuin Ruotsissa tai Ahvenanmaalla, jossa opiskeluasiat ovat maakunnalla. Näin se pitäisi mantereellakin olla. Tulee synergiaetuja ja paljon säästöjä, kun joka kunnalla ei ole omaa hallintoa asiasta.
http://www.regeringen.ax/utbildning-larande

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset