LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Teeskentelyn aika

SDP on saanut kolmannen puheenjohtajaehdokkaan kansanedustaja Tytti Tuppuraisen. Tuppurainen sanoi, että elämme "valepolitiikan aikaa". Mistä nämä ongelmat ovat tulleet, jos eivät tästä heidän "totuuden ajastaan", itse kutsun sitä "teeskentelyn ajaksi".  Miksi meidän pitäisi jatkaa tätä samaa politiikkaa, joka on aiheuttanut näin paljon ongelmia? Populismi on seuraus ei syy. Populismi on kansanvallan suojamekanismi. Pitäisikö Tuppuraisen käydä kertomassa sveitsiläisille, että heillä menisi vielä paremmin, jos he luopuisivat terveestä kansallisvaltiota korostavasta protektionismistaan ja omasta lähidemokratiastaan? Brexit oli seuraus EU:n epäonnistumisesta. Herää SDP! Hyväksykää tosiasia, että politiikkanne on epäonnistunut. 

Nykyinen teeskentelyn aika on ajanut yhden keskeisimmistä ihmisoikeuksista eli sananvapauden ahtaalle.

Syyte kansanryhmää vastaan kiihottamisesta on lähtökohtaisesti "käsitejärkäle". Kiihottamisella kansanryhmää vastaan on kaksi tekomuotoa, tavallinen ja törkeä. Ongelmana on nimenomaan tavallinen tekomuoto. Lain tarkoituksena ei saa olla, että ihmisistä tehdään mielipiderikollisia. Kun älyllinen ja moraalinen rehellisyys niin vaatii, on tämä pykälä järkeistettävä. 

Nykyinen laki kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. 

 

Laki
rikoslain 11 luku

10 §

Kiihottaminen kansanryhmää vastaan

Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

 

Lakia tulisi muuttaa muotoon

10 §

Kiihottaminen kansanryhmää vastaan

Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla viestin, jossa uhataan rikollisella teolla jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, tai yllytetään toista ryhtymään tällaiseen tekoon, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

 

Tätä samaa muotoilua ehdotti Jussi Halla-aho jo viime kaudella. Tähän samaan asiaan on useampi perussuomalainen kansanedustaja ottanut kantaa ja tulee ottamaan. Asia tulee nyt järkeistää. "Mikä ei ole oikeus ja kohtuus, se ei saata olla lakikaan; sen kohtuuden tähden, joka laissa on, se hyväksytään."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tuppurainen sanoo puolustavansa "liberaalia demokratiaa." Sekös putinisteja riepoo.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Edustaja Huhtasaari ei vieläkään ole huomannut, että perussuomalaiset ovat olleet jo pari vuotta hallituspuolue, ei SDP.

Sikälli kun laki kiihottaminen kansanryhmää vastaan halutaan kumota, olisi aloitteen lähdettävä hallituksesta, joka on siis pystyssä vain ja ainoastaan niin kauan kun perussuomalaiset antavat sille tukensa.

Tunnetusti opposition ajamat lakialoitteet kaatuvat poikkeuksetta jo valiokunnissa.

Toisin sanoen, jos edustaja Huhtasaari oikeasti haluaisi kumota kyseisen lain, eikä vain louskuttaa leukojaan, vaatisi hän sen ajamista hallituksessa välittömästi tai muuten uhkaisi äänestävänsä epäluottamuslaisetta hallitukselle.

Tosin epäilen, ettei edustaja Huhtsaaren rohkeus riitä siihen ns. Soinin harjauksen ja eduskuntarhyhmästä erottamisen pelossa.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Tänään Ylen Politiikkaradiossa spekuloitiin sillä, että Perussuomalaiset lähtisivät hallituksesta, jos Halla-aho valitaan puheenjohtajaksi.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Ja Tiina Elovaaran lisäksi myös muita persujen kansanedusajia loikkaisi demareihin tai keskustaan, ehkä kokoomukseenkin.

Persujen lähtö hallituksesta ei välttämättä tarkoita ennenaikaisia vaaleja, mutta sellaiset olisi kätevä järjestää seuraavien pressanvaalien yhteydessä, menisivät kivuttomasti ja perinteisillä puolueilla olisi etulyöntiasema.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Mitä on "liberaali demokratia". Sitä ei voi olla fanaattinen vihapuheen etsintä. Järjen käyttö on sallittua silloinkin kun ollaan eri mieltä asioista. Tuppurainen tuntuu viisaalta naiselta. Toivon mukaan palaa demokratiaan=kansanvaltaan paremmin kuin nykyohjaksissa olevat demarimiehet!

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

En ymmärrä mikä ihme tarve kellään olisi laillisesti päästä uhkailemaan, panettelemaan tai solvaamaan jotain yllämainituista ryhmistä. Onko tämä joku todella suuri epäkohta nykyisessä yhteiskunnassa kun niin ei saa tehdä?

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Varsinkin kun juutalaisia panetellessa voi käyttää eufemismeja:

Jos haluaa kertoa salaliittoteorioita pahoista juutalaiskapitalisteista, niin pitää puhua George Soroksesta.

Jos haluaa kertoa salaliittoteorioita pahoista juutalaiskommunisteista, niin pitää puhua Frankfurtin kriittisestä koulukunnasta tai kulttuurimarxilaisista.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Eikös tuo mies ole rahoittanut kannabiksen laillistavia tahoa Usassa? Ja ilmeisen hyvin vielä onnistunut siinä. :)

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Miksi tämä nykyinen lain muoto on ongelma vain perussuomalaisten nuivalle siivelle? Ovatko he poikkeuksellisen yksinkertaisia tajutakseen lain hengen?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

"Mikä ei ole oikeus ja kohtuus,ei voi olla lakikaan"! Tuomarinohje ei ole tulkinnanvarainen.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Ihmisten tasavertainen kohtelu taitaa olla vain näin "taviksen" ymmärryksen mukaan jo perustuslaissa. En ymmärrä miksi joku etsii suurennuslasilla mahdollisia virheitä ja tekee niiden pohjalta uusia lakeja ja niiden tulkintoja. Se on sitä fanaattisuutta.
Sitä epätasa-arvoista kohtelua kyllä löytyy myös edellä mainittujen ryhmittymienkin sisällä. Tällaisen syyn takia olen joutunut hakemaan jopa ammattiapua.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Uusien lakien laatimiseen vaaditaan eduskunnassa enemmistö, talon fanaatikot eivät siihen riitä.

Kalle Penttinen

Suomi nousuun! Julkiselle uhkaamiselle, panettelulle ja solvaamiselle saatava lain siunaus.

Oisko tossa Laura Huhtasaarelle sopiva vaalilause seuraaviin vaaleihin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Charlie Hebdo sitten ei varmaan ole se uljas ihmisoikeuksien ja sanavapauden puolustaja?

Kyllä tälläkin palstalla tuota julkaisua on pidetty lähes jumalallisena julkaisuna, vaikka se pilkkaa esim. islamia jyrkemmin kuin yksikään Suomalainen koskaan.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Hommafoorumillakin hehkutettiin niin kauan Charlie Hebdoa kun se heitti vitsiä islamisteista, mutta kun se otti huumorinhampaisiinsa perussuomalaiset jossain numerossa, niin Hommafoorumillakin ääni kellossa muuttui.

Kalle Penttinen

Entä Kirkko ja kaupunki: https://goo.gl/idM1WJ ?

Ei ainakaan 12 perussuomalaisen kansanedustajan mielestä: https://goo.gl/70ykS7

Niikko silloin, kun pila kohdistui perussuomalaisiin: "Lehti toimi vastoin periaatteita lietsomalla eripuraa ja vihaa rauhan ja sovun sijasta eri kansanryhmien ja tahojen välille."

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Niinhän se teki, muttei lakia rikkonut.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kannattaako lakia muuttaa muutaman hassun Perussuomalaisen takia? Suomen kansan enemistö, muutamaa poikkeusyksilöä lukuunottamatta tulee toimeen ja toimii nykyisen lain puitteissa ilman ongelmia.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Puolueen jäsenille on siis liian vaikea olla panettelematta ja solvaamatta ihmisryhmiä rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, joten laki pitää muuttaa?

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Anton ja Manu! Minusta jo perustuslaki sisältää panettelun ja solvaamisen kieltämisen Kyseessä on toisen ihmisarvon halventaminen. Ei siihen tarvitse lisäyksiä muut kuin fanaatikot. Eiköhän meillä ole liikaa kansanedustajia? Pitää päteä jollakin tapaa. Sveitsissä kansanedustajat kokoontuvat vain tarpeen mukaan ja kansanäänestyksillä hoidetaan tärkeitäkin kysymyksiä kuten maahanmuuttoakin koskevat asiat. Demokratia=kansanvalta toimii oikealla tavalla.
Olemme eurooppalaisia mutta lukiessani parhaillaan Suomen 100-vuotista historiaa tuntuu siltä, että venäläinen napanuora ei ole vielä katkennut!

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Useimmilla suomalaisista on selkärangassa sisäänrakennettu sopivuuden rajat, pitäisikö muutamalle öykkäreille sallia kaikenlainen törkyily? Minusta on hyvä, että löytyy laki, joka edes vähän hillitsee näitä ihmisiä. Kyse on ehkä promillen osista väestöstä, joita nämä lait rajoittavat.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ehkä Tytti Tuppurainen vain viittasi EU:n ja Suomen poliitikkojen valepolitiikkaan niissä käänteissä, joissa unioni hyväksyi Suomen myötävaikutuksella erilaisin annoksin ja väärennöksin uusia jäseniä, sekä yhteisvastuulausekkeita, siis valepolitiikkaa, jota sdp yhdessä kokoomuksen (ja six-packin) kanssa kuvasi "menestystarinaksi vailla vertaa" Kataisen suulla?

Sama koskee Kreikka-, velka-, euro- ja Schengen-katastrofeja ja niiden viritelmiä - myös Suomessa.
On kohtuullista vaatia tällaiselle vale- tai teeskentelypolitiikalle nopeata loppua.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Niin, tämä. Seppo sen kirjoitti.

Suomalaiselle valepolitiikka tarkoittaa sitä, että säännöistä ei pidetä kiinni. Mistähän keskeisestä säännöstä unioni on pitänyt kiinni?

Hans Vuomajoki

Kaipa hän (Tuppurainen) tiesi mistä puhui, kun puhui valepolitiikan ajasta :)

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Tehkää tästä kuningasajatuksestanne kansalaisaloite, katsotaan sitten kuinka pitkälle kannatus riittää. ;-)

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

Huhtasaari puhuu asiaa. Nämä marxistit eivät halua tottua ajatukseen, että Eu-sosialismi ja kulttuurimarxilaisuus ovat ottaneet kuonoonsa ja pahasti. Tämä Tuppurainen on tyypillinen kulttuurimarxisti, jonka marraskuussa ollut viimeisin älyviesti oli; turvapaikanhakijoiden määrä kymmenkertaistettava....siis uudestaan..10 x. Tämä kertoo paljon Sdp:n linjasta, otetaan koko lähi-itä ja Afrikka kylään. Voitte olla varmoja, että tämä lisäsi ns. populistipuolueiden kannatusta. Ja niinkuin Huhtasaari sanoikin, populismi on seuraus, ei syy. Eli kannattaisiko alkaa puhumaan sairauden syystä, eikä seurauksista, kuten vihapuheesta....mitä ihmettä se edes tarkoittaakaan....ei yhtään mitään.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Tuppurainen puhui SK:n haastattelussa kiintiöpakolaisten määrästä. Siis uudestaan: kiintiöpakolaisten.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kyllä Tuppurainen sen verran rehti on, että vastustaa kaikkea valhepolitiikkaa, ei vain osaa siitä.
Muutenhan hän olisi sdp:lle vaarallinen ehdokas. Vähän niinkuin Mona Sahlin, joka heräsi liian myöhään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Eli kannattaisiko alkaa puhumaan sairauden syystä, eikä seurauksista, kuten vihapuheesta....mitä ihmettä se edes tarkoittaakaan....ei yhtään mitään."

Eikö se ole sairasta että Syyriassa taistellaan ja kuollaan, sivileitä pommitetaan, sairalat tuhotaan ja ihmiset ajetaan kodeistaan ja täällä Euroopassa maristaan siitä että jotkut pakolaisista pääsevät aina tänne Eurooppaan asti, etsimään turvapaikkaa jota eivät saa.

Kyllä tässä on jotain sairasta, ainakin Huhtasaaren asennoitumisessa hätää kärsiviin ihmisiin.

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola

Eipä kait kukaan turvapaikanhakijoista marise, vaan siitä, että ns. turvapaikanhakijat tulevat tänne tappamaan ja raiskaamaan ja ihan vapaasti vaan kävelevät rajan yli, eikä kukaan tee asialle mitään. 10-vuotiaan tytön raiskaaminen yms tapahtumat eivät saa ääntä iltauutisissa. Asian ääneen sanominen varmaan alkaisi ahdistaa. Miksi ihmeessä suomalaisten lasten pitää maksaa näin karulla tavalla toisten "turvasta"? Tai suomalaisten naisten pitää luopua liikkumavapaudestaan.. Koska jotkut tarvitsevat "turvaa". Sairasta on. Todellakin. Eihän tässä ole kyse mistään sodista ja pakolaisista, vaan jostain ihan muusta. Mistä lie onkaan kysymys lopulta? Kenpä tietää.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Arto Syyrian taistelut ovat omaa sisällissotaa, johon ulkopuolisetkin ovat sekaantuneet. Suomi on siihen syytön. Ne, jotka ovat sekasortoon osallisia ovat logiikan mukaan myös korvausvelvollisia.
Syyrian naapurivaltiot ovat ottaneet hoitoonsa suurimman osan pakolaisista. Tänne pohjolaan pääsevät vain ne, joilla on varaa maksaa matkoistaan. Eikö tärkeintä ole saada sodat loppumaan ja apua sinne missä sitä eniten tarvitaan? Äärioikeistolaista politiikkaa on tavoite luoda maahan kahdenlaiset työmarkkinat, joista "porvari" hyötyy???

Käyttäjän vasenkoukku kuva
Pasi Laakso

VOi Laura. Teeskentely, epäonnistunut politiikka, rehellisyys? Kun sun kaikilta jutuilta menee uskottavuus, kun tutkii puoluetta, jota edustat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset