LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Vapaudella on hintansa

Olen matkalla kotiin Trumpin rukousaamiaiselta. Lentokoneessa mietin ääneen, minkä elokuvan katsoisin. Mieheni sanoi, että tuo voitti palkintoja, sellaisethan sä aina skippaat. Lentokentältä ostin korun silti, vaikka mieheni sanoi inhoavansa sitä. Laitoin korun kaulaani ja kysyin koneessa, että vieläkö inhoat korua yhtä paljon? Vastaus oli kyllä. En ole vielä tähän päivään mennessä tavannut ihmistä, joka olisi kaikessa kanssani samaa mieltä. En ole kaikesta Trumpin kanssa samaa mieltä, enkä tule jatkossakaan olemaan. Suurimmasta osasta kyllä. Tai ainakin niistä, jotka ovat minusta nyt juuri tärkeä hoitaa. Trumpissa ei ole eunukin henkeä toisin kuin monissa poliitikoissa nykyään. Hän ei ole lämmittämässä tuolia. He is a doer. Poliitikkona olet velkaa omatunnollesi ja sinun äänestäjillesi. Ei ole kohtuuton vaatimus Trumpilta, että maahanmuuttajien pitää rakastaa amerikkalaisia ja heidän arvojaan. Ei pidä olla naiivi. Ruotsalaisilla ei ole ollut tarpeeksi poliittista kanttia puolustaa omia arvojaan ja siksi maahanmuuttajat ovat tuoneet Lähi-idän Ruotsiin. Todisteena 55 "no go aluetta". Löytyykö mistään Euroopasta sellaista nälkää, joka saisi ihmiset puolustamaan arvojamme?

 

Yhdysvallat on sananvapauden maa. Yhdysvalloissa on laajempi sananvapaus kuin Suomessa. On käsittämätöntä, että Suomessa saa tuomion profeetta Mohammedin kutsumisesta pedofiiliksi. On minullekin puhtaasti loukkaamistarkoituksessa sanottu, että miksi sinä sellaiseen huoran penikkaan uskot? Tällä tarkoitettiin Jeesusta. Ei tullut mieleenikään, että koko universumin suunnittelijan pojan haukkumisesta pitäisi saada tuomio. Ajattelin kyllä, että olipa sopimatonta käytöstä ja häpeä tästä kuuluu pilkkaajalle. Sananvapauden maassa Yhdysvalloissa on korkea palvelukulttuuri. Ihmisten huomioiminen on korkealla tasolla ja kohtelias käytös arkipäivää. Kouluissa panostetaan erityisen paljon kohteliaaseen käytökseen. Jumalanpilkka pois laista ja kiihottaminen kansanryhmää vastaan tulee järkeistää. Kirjoitin tästä edellisessä blogissani otsikolla "Teeskentelyn aika". Vapauden hintana on ilkeä kieli. Mikään ei ole ilmaista. 

Uskonvapaus on asia, jota tulee vaalia. Ei ole olemassa mitään neutraalia tilaa, missä täysin objektiivisesti toimitaan ja tehdään päätöksiä. Jokainen alistaa asiat oman maailmankuvansa, ideologiansa, aatteensa tai jonkun ismin kautta. On uskonvapauden rikkomista väittää, että esim. kristityttyjen ei pitäisi tehdä päätöksiä, mitkä pohjaavat heidän maailmankatsomukseensa. Olen sitä mieltä, että on arvokasta tunnistaa ja tiedostaa ne vaikuttimet, jotka meitä ohjaavat. Silloin voimme myös ymmärtää paremmin muiden lähtökohtia. Käytin Yhdysvalloissa taksia. Maksoin matkani ja taksini itse. Tätä kuitenkin kysyisitte kommenteissa. Istahdin taksiin ja kuski kysyi minulta ensimmäiseksi, miksi olet täällä? En heti ymmärtänyt, mitä hän tarkoitti. Sitten hän näytti taustapeilissä roikkuvaa ristiä ja vastasi itse. Jeesuksen takia olet täällä. Hymyilin ja vastasin myöntävästi. 

Yhdysvalloissa on avoin ja välitön kulttuuri, mutta kovat tuomiot. Yhdysvalloissa on huomattavasti  kovemmat tuomiot väkivaltarikoksista kuin Suomessa. Se on oikeudenmukaista riipumatta siitä, vähentääkö se rikoksia.

Rukousaamiaisella nimensä mukaisesti rukoiltiin paljon. Puhujina oli Trumpin lisäksi mm. Jordanian kuningas, Marco Rubio ja senaattoreita. Tarjolla oli myös antoisia seminaareja. Osallistuin myös sellaiseen, joka oli tarkoitettu vain naisille. 

Viesti oli kirkas. Elinkeinoelämälle haluttiin muistuttaa, että yritys ei ole vain osakkeenomistajia varten. Yrityksiä tulee johtaa tavalla, josta koko yhteiskunta hyötyy. Poliittisille päättäjille rukoiltiin viisautta ja ymmärrystä. Pohdin paljon NATOA. Tulin siihen lopputulemaan, että Suomi tai Baltian maat eivät koskaan tule olemaan niin arvokkaita, että meitä täydellä massalla puolustettaisiin. EU on väliaikainen. On kuitenkin yksi asia, mikä ei ole välikainen. Se on meidän naapuruutemme Venäjän kanssa. Meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin tulla toimeen ja harrastaa diplomaattista dialogia. 

 

Nähtäväksi jää, kuinka vahva muutos Trump onnistuu olemaan. Olen vieläkin lentokoneessa. Amerikassa oli pahaa kahvia. Huomenna keitän itselleni Juhla Mokkaa. 

Kaksinaismoralismi: https://www.facebook.com/FilmingCops/videos/1305974309437661/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

21Suosittele

21 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (152 kommenttia)

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Mutta hyvä Laura Huhtasaari lähes kaikki USA:n kansalaiset ovat maahanmuuttajia jotka eivät todellakaan ole rakastaneet alkuperäisväestöä vaan tunkeneet heidät reservaatteihin varastettuan heidän maansa ja tapettuaan heidän naisensa ja lapsensa ja ryöstömetsästämällä puhvelilaumat niin että ne melkein kuolivat sukupuuttoon.

http://www.quickmeme.com/meme/3oxqb9

Laura Huhtasaari

Asiaa puhut. Alkuperäisen väestön kannalta olisi ollut parempi, että uudisasukkaat eivät olisi tulleet.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Miksi Ruotsi on vauras maa? Esim. siksi kun täältä lähti ammattitaitoisia maahanmuuttajia (suomalaisia) tekemään työtä Saabin tehtaille ja luomaan hyvinvointia Ruotsiin.

Ei kuten täällä Ps työministerin johdolla teettämällä työtä sosiaaliturvaa vastaan.

Palkoista tulevilla veroilla se Ruotsinkin elintaso nousi kun verotulot ohjattiin palveluihin .

Juuso Hämäläinen Vastaus kommenttiin #3

Ruotsin elintason on tuottanut pysyminen sotien ulkopuolella ja laaja yritysten määrä, joista moni toimii myös Ruotsin ulkopuolella eli on vientiyritys.

Yritysten johto on ollut enemmän saksalaistyyppinen. On pyritty pitkäaikaiseen kannattavaan toimintaan. Suomessa on kovin tavallista myydä yritys heti, kun omistajat saavat siitä eläkerahat. Meillä kehittyy äärimmäisen vähän luotettavia pitkäaikaisia työpaikkoja. Omistajat ovat pikavoittojen perään.

Yksi yksittäinen kyky, joka Ruotsissa tuottaa merkittävää vaurautta, ovat ruotsalaiset myynti- ja markkinointi-ihmiset. Heitä on paljon ja heillä on laajat kontaktit tuntemillaan markkinoilla sekä usein erinomainen kielitaito. Esimerkkinä tuntemani ohjelmistotalon toimitusjohtaja. Lounaalla ollessamme hän otti vastaan puheluita ja puhui täysin sujuvasti englantia, ranskaa, saksaa ja espanjaa. Käyttäen vaivatta ammattitermejä kullakin kielellä. Tehkää perässä. Hän kuulemma osaa myös arabiaa.

Vientimyyjiä kierrätetään Ruotsin vientiyrityksissä aivan kuten Saksassa. Vanhempaakaan kauppamiestä ei vieroksuta palkata vaan hänen kokemuksensa ja kontaktit hyödynnetään jollain tapaa, työpaikka vaikka räätälöidään.

Suomessa mikään näistä asioista ei ole kunnossa.

Juha Kuittinen Vastaus kommenttiin #7

Ruotsi on hoitanut myös kaivospolitiikkaansa eri tavalla kuin me "Impivaaralaiset"..

Käyttäjän VinKuukka kuva
Väinö Kuukka

Alkuperäiset halusivat olla ystävällisiä ja vieraanvaraisia. Huonosti kävi.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Mutta hyvä Laura Huhtasaari lähes kaikki USA:n kansalaiset ovat maahanmuuttajia ...

Unohdetaan jo ne reservaatit. USAn asukkaista vain 13% on mmuuttanut maahan jostain muualta. 87% on syntynyt siellä.

Juuso Hämäläinen

USA ei ole mikään hyvä malli muulle maailmalle monessa asiassa. Maa on ollut sitten 1776 vuodesta sotimatta vain 17 vuotta. Maan kulutuskulttuuri on sairas ja kansa perin tietämätöntä. USA on hyvin epätasa-arvoinen maa, jossa valta ja raha on yhä harvemmissa käsissä ja lujasti. Siksi ei maassa toimi edes demokratian irvikuva. Jokainen presidentiksi haluava tarvitsee rahoituksen yritysmaailmalta. Ja tämä raha ei tule ilman velvoitetta vastapalveluille.

Olen vuosikymmenien aikana kiertänyt USAssa vähän joka paikassa ja seurannut maan kehitystä. Silmiinpistävä on ollut keskiluokan velkaantuminen ja köyhtyminen sekä työsuhteiden epävakaus. Köyhiä on USAssa aina ollut paljon ja on edelleen. Siinä suhteessa ovat asiat ennallaan. Mutta keskiluokan ahdinko on valtion kokoinen aikapommi USAssa.

USAn hienoja puolia on ihmisten oma-aloitteisuus mm itsensä työllistämisessä ja yhteisöissä. Samoin melko suuri sananvapaus viehättää. Tosin hyvin herkästi saa fyysisesti turpaansa, jos kertoo suosivansa sosiaalidemokraattisia arvoja tai vastustavansa sotimista, varsinkin hyökkäyssotia. Silloin loppuu sananvapaus äkkiä.

Ystävällisyys on kovin pinnallista. Kun sinulta joku kysyy vointiasi niin se ei koskaan ole kysymys, johon odotetaan mitään varsinaista vastausta. Siksi kaikki voivatkin USAssa vain hienosti tai vähintäänkin hyvin.

Laura Huhtasaari

Monesta asiasta samaa mieltä. Erityisesti köyhistä ja keskiluokan ahdingosta. Se, että joka puolella sanotaan "hei miten menee" on tapa tervehtiä ja osoittaa, että olen huomannut sinut. Jos taas kysytään erityisellä äänenpainolla samaa asiaa ja katsotaan silmiin, on aika avautua.

Juuso Hämäläinen

Olen huomannut, ettei aina sittenkään kiinnosta kuten meitä täällä sohjossa ja pimeässä. Mitään ikäviä asioita ei kaivata kuulla Jenkeissä eikä Englannissa. Taasen down under ovat enemmän meidän kaltaisiamme.

Onko koneesta satelliittiyhteys?

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #8

Suomalaisissa on sellaista slaavilaista synkkyyttä ja syvällisyyttä. Se on syy, miksi pidän venäläisistä lauluista.

Lentokoneen Wi-Fi.

Juuso Hämäläinen Vastaus kommenttiin #9

Niin ollaan me vähän puskaryssiä. Kannaksen karjalainen isäni, joka yli 100v, sanoo näin.

Hyvää kotimatkaa.

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #10
Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #8

Useita vuosia Yhdysvalloissa asuttuani, opiskeltuani ja työskenneltyäni havaitsin, että sittenkin ihan kotimaisen veroisia ystävyyssuhteita ja välittämistä syntyy. Ammatillisia samoin. Vitaalisuus, joustavuus ja monipuolisuus ovat kuitenkin edelleen maan voimavara. Small talk on vain yksi pintamuoto.

Ihmisiä arvostetaan tekemistensä, kykyjensä ja ahkeruutensa kautta edelleenkin. Suomessa välinpitämättömyys johtaa tolkuttomaan ihmisyksilöiden taitojen, kykyjen ja potentiaalin, jopa elämän tuhlaamiseen. Tätä on ollut aika järkyttävää täällä nähdä.

Pikavoittojen ja äkkijulkisuuden tavoittelu on Suomessa johtanut pintaliitoon. Sellaiseen meillä ei olisi varaa - pienellä maalla. Kyse on ideologisoituneesta, jäykistyneestä talous- ja kulttuurimentaliteesta ja perusteellisen/ rehellisen osaamisen sivuuttamisesta. Jopa positiivinen suhde Yhdysvaltoihin yleensä, saattaa kostautua organisaatioissa, joissa on vanha ns. sisäisen nokkimisjärjestyksen perinne vallalla...

Huhtasaari varmaankin ymmärtää, mitä yritän sanoa.

Juuso Hämäläinen Vastaus kommenttiin #45

Joo meiltä puuttuu Suomessa tuo vitaliteetti. Aivan erityisesti. Sen tilalla on hitaus, saamattomuus, kateus, katkeruus, terveen kunnianhimon ja uskon puute sekä synkkämielisyys. Ei tuo mitään, jos noista jokin olisi voimassa, mutta kun kaikki samaan aikaan.

Käyttäjän HarriKoo kuva
Harri Koo
Käyttäjän penttijuhani kuva
Pentti Mattila

Tasa-arvo on selvästi yliarvostettu asia, sillä jokainen synnymme eriarvoisina, koska saamamme syntymälahjat ovat kovin erilaisia vammaisuudesta nerouteen ja siltä väliltä. Tasa-arvo on utopiaa jota on mahdoton tavoittaa,

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tasa-arvo ei ole absoluuttinen. Erilaiset pyrkimykset voivat edistää tasa-arvoa tai kaventaa sitä. Et voi kiistää ettei naisten äänioikeus olisi edistänyt taas-arvoa.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Ihan niin kuin meillä! " keskiluokan velkaantuminen ja köyhtyminen sekä työsuhteiden epävakaus. Köyhiä on USAssa aina ollut paljon ja on edelleen."

Työttömiä, köyhtyviä ja syrjäytyneitä alkaa olla saman verran rikkaita vain joitakin. Näin se maailma menee ellei demokratia toimi.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Suomi on maailman vapain maa. Näin toteaa Freedom House - instituutti äskettäisessä raportissaan. Samoilla pisteillä on Ruotsi ja Norja. IS: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000507237...

Tulee mieleen kertomus jostain kirjasta, jonka nimeä en nyt muista. Siinä eräs mies tunsi suurta ahdistusta ja synkkyyttä ja meni vanhan viisaan miehen luokse pyytämään apua. Vanhus kysyi nuorelta, että mikä sinua vangitsee. Nuori mietti hetken ja sanoi ettei ole edes tullut tuota ajatelleeksi.

Joskus hyvät kysymykset voivat auttaa paremmin eteenpäin kuin valmiit vastaukset.

Home sweet home - taulu oli joskus seinälläni. Halusin siihen - oma koti kullan kallis. En ole vielä löytänyt.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Rukousaamiainen voisi olla ihan OK, mutta tässä kyse on nyt pitkälti ei-kristillisten menestysteologisten bisnespiirien omista lahkoista: http://esa-jussisalminen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Samaa edustaa Uskon sana -seurakunta juurikin Porissa ja Kokkolassa, ja esim. ns. Nokian herätys kultahippu- ja höyhensateineen...

Juuso Hämäläinen

Onko sinulla ollut traumaattisia kokemuksia näistä? Minä olen käynyt näiden kristittyjen liikemiesten kokouksessa, joissa puhuu amerikkalainen "pastori". Sairasta menoa todella. Perverssiä.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Olen aina ihaillut ihmisiä, jotka viikon ulkomaanreissulla, vaikka sitten Yhdysvaltoihin, tulevan maan olojen ja ihmisten tuntojen asiantuntijoiksi. Tietävät palattuuaan, että ihmiset ovat onnellisia, ystävällisiä, työteliäitä ja maan henkinen ilmapiiri on taivaallisen auvoinen. Se on taito, jota itse en koskaan ole oppinut.

Juuso Hämäläinen

No kansanedustaja, joka tulee vaikka USAn presidentin kutsutilaisuudesta, kirjoittaa harkiten positiivisesti matkastaan. Sillä tavoin voi saada kutsun myöhemminkin.

Kyllä jokaisen valtion kutsuman vieraan kirjoittelut seurataan maan lähetystön toimesta Suomessa ja vahvasti änkyrät päätyvät sulkulistalle jatkossa. Esimerkkinä on aiempaa presidenttiä ja ministeriä. Toisia ei kaivattu USAan ja toisia ei Venäjälle. Ei vaan tullut kutsuja vaikka kuinka odotti.

Muilta osin oletkin varmaan oikeilla jäljillä. Lyhytkin matkaelämys voi olla kovin vaikuttava ja se halutaan jakaa.

Tosin aina ei tiedä kauanko ja kuinka usein ja missä tehtävissä kukin on ollut maailmalla. Minä olen ollut 15 vuotta, eikä sitä kysymättä tiedä ja erota päältä toisesta suomalaisesta, joka on käynyt 15 kertaa Kanarialla, Tallinnassa ja Tukholmassa. Ja onhan monia, jotka ikänsä olleet poissa Suomesta. Heitä on kommentoimassa välillä lehdissämme eri puolilta maailmaa.

Laura Huhtasaari

Ei ole tarvetta syväanalyysiin. Olenhan itse asunut Amerikassa vuoden ja käyn siellä muutenkin suhteellisen usein. Tätä ennen 2015 ystävieni luona.

Käyttäjän AuvoRyynnen kuva
Auvo Ryynänen

"eunukin henkeä"??

Huhtasaaren mielestä politikon pitää siis olla joku testorsteronihuumassa riehuva öykkäri. Okei... sellainen mielipide persuilta tänään.

Mitä "rukousaamiaiseen" tulee niin toivoisin että sellainen käsite olisi vain huonoa komediaa kuten persutkin. Mutta valitettavasti ei taida olla...

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Olisiko tässä tuota mainitsemaasi henkeä? "Voitaisiin sulkea", mutta kyvyt ja halut eivät riitä.
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/orpo-v...

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

"Rukousaamiaisella nimensä mukaisesti rukoiltiin paljon". Mitähän konkreettista hyötyä siitä mahtaa olla. Rukoilemallakohan ne maailman ongelmat ratkeavat. Ei pitäisi näin suuriin asioihin taruolennoilta neuvoja kysellä.

Juuso Hämäläinen

Rukoilu on kyllä monella tavoin hyväksi. Jos suurvallan johto alistuu rukoilemaan edes hetkeksi, he siinä myöntävät kenties, että on voimia jopa heidään yläpuolellaan.

Johtajille voi tulla myös hetkittäin pelko siitä, että he saattavat joutua tilille teoistaan kuolemansa jälkeen, vaikka täällä pääsisivät pälkähästä leikiten muuttamalla maansa lait rikoksilleen suotuisiksi tai pimittämällä tekonsa. Näinhän valtiojohtajat tekevät koko ajan surutta.

Lopultakin kun puhut uskonnoista satuina niin sen parempaa varmuutta ei sinulla ole omasta maailmankäsityksestäsi. Sekin voi olla satua, jonka olet keksinyt.

Kyllä on hyvin selvää, että maailman selittäminen jää kaikissa optioissa aina uskonvaraiseksi. Tieteellinen käsitys jää yhtä lailla lopultakin uskon varaan. Sitä uskoa tässä yhteydessä kutsutaan viimeisimmäksi teoriaksi. Niitä menee ja uutta tulee tilalle katkotta. Koska teoriat kuvaavat jotain rajatusti, mutta eivät koskaan selitä mitään kokonaan ja lopullisesti.

Uteliaina eläiminä toki jatkamme tutkimuksiamme.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Joo minun puolesta uskokoon itsekukin vaikka lipputangon nuppiin, mutta on täysin selvää, ettei Jumalaa tai Jeesusta ole olemassa. Itsekukin voi miettiä että Jumala olisi 4,5 miljardia vuotta sitten tyhjästä puhaltanut maapallon !!!!! Ja sitten keksinyt ainoan lapsen vasta 2000 vuotta sitten. Anteeksi blogistille, meni vähän sivu asiasta.

Juuso Hämäläinen Vastaus kommenttiin #40

Sulla on vähän outo käsitys siitä, mitä esimerkiksi kristinusko on. Siinä ei puhallella maapalloja tyhjästä. Opin ydin on aivan eri asioissa kuin luomiskertomuksessa.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen Vastaus kommenttiin #70

Eikös Raamattu kerro, että alussa Jumala loi maan ja taivaan. Pitääkö se mielestäsi paikkansa. Tyhjästähän se on täytynyt nyhjästä, vai mistä. Siis pitääkö luomiskertomus mielestäsi paikkansa.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Niin, voisi luulla, että "rukoilu on kyllä monella tavoin hyväksi. Jos suurvallan johto alistuu rukoilemaan edes hetkeksi, he siinä myöntävät kenties, että on voimia jopa heidään yläpuolellaan".

Mutta totuus on tässäkin karmeampi kuin voisi ikinä kuvitella: näissä uusissa äärikarismaattisissa piireissä ihminen korotetaan jumalaksi eli he saattavat myöntää, että ovat itse jumalia tai ainakin jumalan poikia, jotka käskyttävät Jumalaa. Eli he myöntävät myös, että on voimia heidän alapuolellaan ja he hallitsevat kaikkea. Tämäkin selvisi minulle, kun hieman raapaisin äärikarismaattisen vouhotuksen pintaa.

Mm. tästä syytä he eivät täytä millään muotoa kristityn tunnusmerkkejä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Huhtasaari levittää disinformaatiota 55 no-gosta. Mitäs jos valtio maksaisi rukousaamiaisen lisäksi Huhtasaarelle opintomatkan Ruotsiin, että tietäisi mistä kirjoittelee?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kuka levittää ja mitä? Laura kertoo maksaneensa matkan aivan itse.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Hyvä sitten. Julkisuudessa on kohistu Soinin delegaation kustantamisesta.

Suosittelen valtion kustantamaa opintomatkaa Ruotsiin. Tuskin on kovin kallista.

Juuso Hämäläinen Vastaus kommenttiin #21

USAn merkitys maailmassa on jotain muuta kuin Ruotsin. Ruotsissa poliitikot käyvät usein ja ilman mitään erityistä mediahälyä. Ruotsi ja Suomi ovat monin tavoin aivan päivittäisissä toimissa sidoksissa toisiinsa. Maat eivät koskaan täysin erkaantuneet. Yrityselämässä tulee Ruotsissa käytyä päiväkeikoilla niin, ettei tule edes perheelle kerrottua matkasta.

Mitä tulee Ruotsin no go-alueisiin niin niitä on liian monta. Yleisin arvio on 30-40 haarukassa. Olen samaa mieltä, että asiaa ajoittain liioitellaan, jos vertaan niitä Lagosiin tai Bagdadiin.

Mutta muutos on ollut valtava sitten 60-luvun. Olin töissä 80-luvulla Tukholmassa. Tuolloin jo oli mm Rinkeby masentava paikka ja rauhaton. Se oli uusi ilmiö ja kertoi selvästi pässillekin, että siirtolaispolitiikka oli pielessä. Nyt se on totaalisti ojassa koko Euroopassa.

Me laskemme tänne kouluttamattomia ihmisiä täysin kehittymättömistä kulttuureista. Ja heidän mukanaan heidän ongelmansa, jotka estävät heitä sopeutumasta järjestykseemme ja normaaliin järjen käyttöön elämässä. Lopulta me joudummekin kanta-asukkaina sopeutumaan tulijoihin. Ei kovin fiksua politiikkaa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #21

Sinä, joka huudat täällä jatkuvasti oikean tiedon perään. Eikö sinuu hävetä levittää väärää tietoa?

Käyttäjän JuhaniVinberg kuva
Juhani Vinberg

Jos Sveriges Rikskriminalpolisen kertoo virallisessa raportissaan, että Ruotsissa on 55 aluetta, jossa poliisi ei pysty turvaamaan yleistä järjestystä, niin levittääkö RKP silloin disinformaatiota? https://www.svd.se/55-no-go-zoner-i-sverige

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Ehkä se levittää tietoa Ruotsin poliisin tehottomuudesta. Taitavat painiskella vieä Olof Palmen murhan kimpussa?

Juuso Hämäläinen Vastaus kommenttiin #24

Kuriositeettina kerron, että ajoin helmikuun lopussa 1986 Sveavägeniä ohi Palmen murhapaikan juuri ampumisen jälkeen. Ihmettelin, kun pari poliisiautoa kaahasi hiljaisessa keskustassa. Aamulla kuulin uutisen televisiosta. Kovin kaksista tehoa ei poliisin toimissa ollut heti murhan jälkeen noin paikan päältä katsoen.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Mutta kun se ei kerro mistään nogoista. Olen lukenut tuon raportin jo vuosia sitten. Suosittelisin sinuakin lukemaan sen. Se on kiinnostava ja siihen on ilmestynyt lisäosakin.

Se kertoo alueista joissa poliisin työ on vaikeutunut ja rikollisuuden vaikutus yhteisöön on suuri. Poliisi toimii kaikilla noilla alueilla ja jopa tehostetusti.

Juuso Hämäläinen Vastaus kommenttiin #25

Raportti oli jokseenkin turhaa löpinää. Rikollisuuden syyt tiedetään ja se, että poliisin toiminta on noilla alueilla tuloksiltaan heikkoa. Kehitys huonompaan on ollut jatkuvaa 30 vuotta. Kiinnostavaa oli vain ja ainoastaan nähdä kuinka laajaksi ongelma on kasvanut.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #25

Petra,

vai "tehostetusti":

Ruotsalaispoliisin somekirjoittelu poliisitutkintaan - nimesi epäiltyjä ja ihmisryhmiä:

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170205220006564...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #114

Ilkka Hyttinen, logiikassasi ei ole päätä eikä häntää. Miten tämä liittyy korjaukseeni?

Koita nyt päättää, onko poliisi no-gon ulkopuolella ilman yhtäkään kiiniotettua rikollista vai luetteleeko poliisi kiinni ottamiaan epäiltyjä operointialueeltaan?

Tämä on juuri selvä osoitus, kuinka läpeensä epäonnistunutta on puhua no goista tässä yhteydessä, mutta sen selittäminen täällä on kuin hakkaisi päätä betoniseinään. Yhtä paljon hyötyä, mutta vain päänsärkyä.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #118

Petra,

no koitahan hyvä ihminen jo päästä irti tuosta pakkomielteisestä ollako vaiko eikö- probleema- lillukanvarrestasi.

Tutustu ensin koko aiheeseen pintaa syvemmältä - #122 - niin ei tarvitse sinunkaan päättää - ei tarvitse niin fanaattisesti toistella samoja pravdojasi. Mitä merkitystä pilkkuilullasi "no go - "no go" " on koko kriittisessä tilanteessa, koko laajassa agendassa? Et päästä moisella asenteellasi Ruotsinkaan poliisia pinteestään, et auta "selvittelijänä" - päinvastoin olet sotkijana! - vaan sälytät sille vain lisätaakkoja. - Jos olisit ruotsalainen, voisivat sikäläiset kutsua sinua vaikkapa maanpetturiksikin - osittain jopa omammekin!...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

https://polisen.se/Global/www%20och%20Intrapolis/O...

Tässä on se oikea raportti.

Laurallekin tiedoksi, tästä voi itse lukea. Toivottavasti ei tullut jetlagia, on viheliäinen vaiva.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Petra,

taidatkin olla todellinen trolli...

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Ad hominem, vai mitä Hyttinen.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #116

Olen tottunut siihen että kun korjaan virheitä ja osoitan huolellisesti miksi se on perusteltua, ihmiset alkavat haukkua minua vailla mitään perusteita tai todellista tarttumapintaa. Yksi esimerkki on Heikki Porkka joka haukkuu minua somessa parhaillaan Suvakkihyeenaksi ja syyttää sukupuoltani etten mukamas ymmärrä asiaa.

Mitään perusteita Porkalla ei ole väitteelleen, se on vain jäsentelemätöntä sohimista vailla logiikkaa. Mahtaa olla kurjaa pinnistellä tuollaisin argumentein.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #124

Petra,

#122 - samojesi toisteleminen ei muuta pravdojasi miksikään totuudeksi - päinvastoin!

Turha sinun on haukkua ketään täällä keskustelematonta henkilöä - esim. yrittäen Porkan "Suvakkihyeena"- nimittelyllä leimatakin kaikki vasta-argumetoijasi muka samanlaisiksi...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #116

Raimo,

#122 - ad hominemiapa hyvinkin, juu: " Ad hominemia voidaan myös käyttää vetoamalla vastapuolen aiemmin keskustelussa esittämiin väittämiin" - "tässä yhteydessä käytettynä ad hominem on kuitenkin hyväksyttävä, jopa välttämätön, menettelytapa"...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #126
Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #128

Petra,

niin sinulla pravda-toisteluillasi, mutta ei #122...

- "sylttytehtaasi" ja "huhumyllysikin" tulivatkin jo tutuksi...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #134

Siinä onkin toinen seikka mikä on erikoinen. Näin rehellisten ihmisten maassa on yllättävän paljon ihmisiä jotka loukkaantuvat siitä että joku näkee vaivaa ottaessaan esille feikkiä, valetta ja vääriin tietoihin perustuvia huhuja.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #135

Petra,

olet valitettavasti vain sinä itse feikkien, scammien, trollauksien, huhujen, yms. levittelijä! Sylttytehtaasi on jo hyvin paljastunut. Kokonaisuudessaan yrittelysi perustuu täysin vääriin olettamuksiisi - #122.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #137

Yritäpä perustella tai saat perustella ylläpidolle. Toimit jo nyt vastoin sääntöjä haukkumalla ja syyttelemällä olemattomia.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #138

Petra,

valitettavasti nimenomaan juuri niin teet, vieläpä tuomaroidakin - täysin perusteitta!

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Petra,

#122 - valitettavasti vain sinä itse...

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Ihmiset, jotka valjastavat uskonnon palvelemaan omia vallanhimoisia tarkoitusperiään, eivät ole aitoja uskovaisia. Nämä rukousaamiaiset näyttäisivät kuuluvan tähän kategoriaan. Trumpin esiintyminen tässä tilaisuudessa vahvistaa tätä asiaa. Trump ei kunnioita Yhdysvaltain perustuslain takaamia ihmisoikeuksia. Onneksi sieltä löytyivät syyttäjä ja tuomari, jotka puuttuivat tähän asiaan.
Onko linkissä ilmenevä käytös Yhdysvaltain presidentti-instituution arvojen mukaista?

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170205220006544...

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Uskonto, Koti ja Isänmaa tässä järjestyksessä on kaikkialla kaiken syrjinnän alku.

Laura Huhtasaari

Oletettavasti sinulta onnistuu ilman uskontoa tai muita mainittuja tuo syrjiminen. Kun alat syyllistää ja yleistää.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Et siis näe mitään ongelmaa nissä kristityissä, muslimeissa etc, jotka asettavat uskonnon kodin edelle.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #39

Omapahan oli tärkeysjärjestyksesi. Pitääkö sotkea muita siihen?

Käyttäjän SamiEtellahti kuva
Sami Etelälahti

Ruotsissa ei siis ole 55 nogo aluetta kuten Ruotsin poliisin raportti kertoo? Ruotsin poliisi valehtelee?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Tämä on varmaan kahdeskymmenes kerta kun täytyy Usarissa ottaa esille että kyseinen raportti ei käsittele no-go-alueita. Miksette lue sitä raporttia, olen linkittänyt sen tänne ennenkin.

Jos ette usko minua ja itse raporttia, ehkä uskotte poliisin johtokeskuksen Jussi Huhtelaa joka on esitellyt Twitterissä kuvia ko.alueelta jossa oli tutustumassa.

Juuso Hämäläinen

Luin huvikseni tuon raportin. Koska satun tuntemaan erinomaisen hyvin ruotsalaisen tavan tutkia ja raportoida yhteiskunnan ongelmia, voin sanoa seuraavaa:

Raportti on tyypillinen kaunisteltu kuva totuudesta. Se tarkkaan välttää erittelemästä mm siirtolaisten osuutta rikoksiin. Tämä olisi tärkeä tieto meille, Ruotsissa yksilöinti on tabu ja siellä virheet on jo tehty pitkän ajan kuluessa.

Raportti selkeästi kertoo, että maan kaupungeissa on 55 paikallisaluetta, käytännössä lähiötä, joissa poliisin työ on vaikeaa ja vaarallista. Paikallinen järjestäytynyt rikollisuus hallitsee asukkaita ja yrityksiä väkivallan ja ilkivallan pelolla. Rikollisilla on vartiossa ihmisiään, jotka hälyttävät poliisin läsnäolosta niin hyvin, että ilman poliisitunnuksiakin liikkuvat poliisit tunnistetaan. Rikollisjengien yhteistyö pahentaa tilannetta.

Nuorten suuri osuus järjestäytyneessä toiminnassa on erityinen piirre. Rikollisuuden syyt ovat samat kuin muuallakin maailmalla. Alhainen koulutustaso, korkea pitkäaikainen työttömyys ja tuella elävien määrä. Edellisistä seuraava vieraantuminen yhteiskunnasta. Silmiinpistävää on, että Ruotsin pohjoinen puolikas on tällä rikostasolla täysin ongelmaton.

Paikallinen väestö tyypillisesti ei halua auttaa poliisia saamaan rikollisia kiinni. Yhteisöillä on hallintonsa rikollisjengien muodossa. Tilanne on niin paha, ettei näille 55 alueelle moni poliisi halua edes töihin, työ on vaarallista ja turhauttavaa.

Kaikki raportissa puoltaa niiden kutsumista no go-alueiksi. Se tarkoittaa, ettei alueilla käytännössä päde Ruotsin lait, koska viranomaiset eivät pysty niitä panemaan toimeen.

Se ei tarkoita, etteikö satunnainen turisti voisi näennäisen rauhassa mennä näille alueille. Mutta se tarkoittaa, että jos turisti ryöstetään, hakataan, raiskataan tai vaikka tapetaan niin poliisin mahdollisuudet selvittää rikos ovat huonot. Rikosten ehkäisystä puhumattakaan.

Ruotsin kielen ymmärtäminen helpottaa raportin lukemista. Tilanne on Ruotsissa surkea, jos puhumme selkokielellä. Se ei ole mitenkään hallinnassa vaan päinvastoin.

Käyttäjän mikkish kuva
Mikael Hernesniemi Vastaus kommenttiin #57

Klassikkoesimerkki vahvistusvinoumasta. Mikään todistusaineisto ei tule muuttamaan käsitystäsi, kun mielipiteesi olet kiveen hakannut. Älä huoli, taidan itsekin kärsiä samasta.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #71

Mikael,

Ruotsalaiselta poliisijohtajalta neuvo suomalaisille: Älkää toistako näitä maahanmuuton virheitä :

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000112223...

Käyttäjän mikkish kuva
Mikael Hernesniemi Vastaus kommenttiin #100

Olen kanssasi täysin samaa mieltä. Virheitä ei tietenkään kannata toistaa.

Luotan Oikeusministeriön Kriminaalipoliittisen osaston rikoksentorjuntakatsaukseen (2/17). Luotan ammattilaisten laaja-alaiseen pohdintaan, mitä olisi tehtävä maahanmuuttohaasteen edessä rikosten ehkäisyn osalta. He tietävät asiat paremmin kuin minä tiedän. Eri asia on esimerkiksi, ovatko kansalaiset sitoututuneita ottamaan maahanmuuttajat osaksi yhteisöä—joka on yksi askel rikosten ehkäisemisessä—vai eristetäänkö heidät lähiöihin. Rikosten ehkäisy ei siis ole vain poliisin asia.

http://www.oikeusministerio.fi/fi/index/julkaisut/...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #102

Mikael,

valitettavasti Ruotsin poliisiin ei ole luottamista:

Ruotsalaispoliisin somekirjoittelu poliisitutkintaan - nimesi epäiltyjä ja ihmisryhmiä:

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170205220006564...

Polisen har inte lyckats vända trenden:

http://www.dn.se/nyheter/sverige/polisen-har-inte-...

Ruotsi laittomuuden partaalla? Poliisi murtumispisteessä väkivaltaisen maahanmuuttajatulvan keskellä :

https://www.kansalainen.fi/ruotsi-laittomuuden-par...

...aivan turha sievistellä...

Laura Huhtasaari
Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Eli aloit nyt vasta googlettelemaan aiheesta?

Mitäs jos ihan itse lukisit ne raportit? Jos ei millään ole aikaa ottaa asioista selvää, avustajasi voinee tehdä sinulle referaatin. Kansanedustajille on annettu mahtavat edellytykset hankkia tietoa, ja minua harmittaa että sitä käytetään niin leväperäisesti.

Laura Huhtasaari

Tämä tieto on jaettu jo ajat sitten. Siksi se on helppo kaivaa esiin, kun pitää konkretisoida.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #43

Mutta milloin kävit viimeksi Rinkebyssä tai muissa vastaavissa lähiöissä? Nyt kuulostaa siltä ettet ole edes käynyt koska levität tietoa ettei sinne ole menemistä. Eikö olisi oikeasti mielenkiintoista lähteä tutustumaan vaikkapa alueen kouluihin ja päiväkoteihin? Se voi antaa korvaamatonta tietoa siitä millaisiin asioihin kannattaa Suomessakin kiinnittää huomiota.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #44

Onko Petra Nyqvist pannut muurin jopa itsensä ja poliisi Hanif Azizin väliin, kun Hanif'kaan ei kelpaa informantiksi?

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #44

Ai opittavaa? "Ruotsin keskusrikospoliisi nimesi viime vuonna 55 aluetta, joilla viranomaiset ja paikalliset asukkaat ovat suurimmissa vaikeuksissa jengirikosten kanssa. Ongelmat ovat yleisimpiä maahanmuuttajavaltaisissa suurkaupunkilähiöissä."
http://yle.fi/uutiset/3-7904948

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #49

Minäpä kerron miten tämä keskustelu etenee. Sen jälkeen kun olen osoittanut ettei raportti käsittele nogoja, alkaa vihjailu että yrittäisin jotenkin vähätellä alueiden ongelmia. Kerron jo etukäteen että päin vastoin yritän saada kansanedustajaa perehtymään kunnolla aiheeseen josta puhuu.

Esimerkiksi kannustamalla tutustumaan olemassa olevaan tutkimustietoon ja lähtemällä paikan päälle.

Juuso Hämäläinen Vastaus kommenttiin #51

Minä vastasin jo. Niitä no go-alueita ovat kaikki 55 ja enemmän. Ne ovat alueita, joilla ei pystytä pitämään voimassa Ruotsin lakeja, koska asukkaat eivät auta poliisia rikollisten kiinniotossa. Se tarkoittaa mm sitä että jos joudut ulkopuolisena kaduntallaajana rikoksen uhriksi, poliisin on vaikeaa saada rikollista kiinni, vaikka sille olisi silminnäkijöitä. Tämä on tuttu ilmiö kaikkialla maailman slummeissa.

Suomessa ei vielä olla ihan tässä vaiheessa.

Käyttäjän jptlehtinen kuva
Janne Lehtinen Vastaus kommenttiin #60

Juuso Hämäläinen, lisäksi lain ja järjestyksen palauttaminen edellyttäisi poikkeuksellisen järeitä toimia eikä onnistu esim. poliisipartioiden näkyvyyttä lisäämällä kuten tavallisilla ongelma-alueilla.

Käytännössähän tämä tarkoittaa sitä, että poliisi tai Ruotsi on luvuttanut nämä alueet jonkun muun hallintaan ja takaisinottoyritykset olisi bensan heittämistä liekkeihin myös muilla rinnakkaisvaltiolle menetetyillä alueilla.

Ranskassa nämä no-go alueet on virallistettuja ja niillä on taipumus lisääntyä ja laajentua. Mihin sitten raja vedetään, niin se on poliittisesti tulenarka päätös. Helpoin ratkaisu on olla päästämättä syntymään tälläistä kehitystä, vaikka joku voisi hetkellisesti loukata mielensä.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #77

Janne,

missä todisteet: "Käytännössähän tämä tarkoittaa sitä, että poliisi tai Ruotsi on luvuttanut nämä alueet jonkun muun hallintaan" ?

Ruotsalaiselta poliisijohtajalta neuvo suomalaisille: Älkää toistako näitä maahanmuuton virheitä:

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000112223...

Ruotsin poliisin rikosten selvitysprosentti ennätysmäisen alhainen: 14 :

http://yle.fi/uutiset/3-9133361

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #51

Petra,

Hyödylliset idiootit islamismin asialla:

http://erkkitoivanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/4182...

...kuten voisi todeta ongelman "sievistelijöistäkin"...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #103

Haha, ennustin oikein. Maahanmuuttajaongelmiin liittyvää virheellistä tietoa ei saa korjata ilman että joku näkee sen sievistelynä. Ihan kuin paskapuheiden pitäisi olla joku pakollinen normi jotta voi pureutua ongelmiin.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #111

Petra,

#120

...aivan turha on trollienkaan asiaa sievistellä...

Juuso Hämäläinen Vastaus kommenttiin #111

Et ole kertonut mikä on väärää tietoa etkä miten ongelmat korjataan. Mutta olet kertonut muiden juttujen olevan paskapuheita.

Ei nyt kuitenkaan palata no go-alueisiin, koska et ymmärrä mitä termi tarkoittaa.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #146

Juuso,

niinpä - eipä mennyt selkeä tekstisikään #57 myöskään Petralle perille...

Käyttäjän mikkish kuva
Mikael Hernesniemi

Olet Laura oikeassa, että lähiöissä on vakavia ongelmia, mutta eihän ne ole "no go -alueita", jos poliisi menee paikalle vahvistetulla partiolla. Poliisi menee paikalle joka tapauksessa. Asioiden vakavuutta ei tietenkään voi vähätellä, mutta kutsuminen "no go -alueiksi" antaa väärää tietoa, joka on levinnyt jo laajalle. Tätä mielestäni—ainakaan kansanedustajan ominaisuudessa—ei pitäisi tehdä.

Laura Huhtasaari

Päinvastoin. Näitä no go alueita (saat saivarrella termistä, mutta minä en ala siitä kanssasi vääntämään) pitää entistä enemmän tuoda kansan tietoon. Meillä saattaisi vielä olla mahdollisuus näiden estämiseen.

Juuso Hämäläinen Vastaus kommenttiin #61

Maailmalla on monia malleja, joista voi oppia. Asuin jossain vaiheessa Singaporessa. Tuo pieni saari on täynnä ihmisiä eri kulttuureista. On eri uskontoja ja erilaista työmoraalia sekä tapoja. Saaresta tuli itsenäinen maa 1965. Singaporessa oli voimakkaita ristiriitoja ennen itsenäistymistä ja sen jälkeen.

Tärkeimmät asukasryhmät olivat ja ovat edelleen kiinalaiset, malaijit, intialaiset, länsivalloista tulleet sekä siirtotyövoima.

Kiinalaiset johtavat valtiota ja liike-elämää. He ovat A1-luokkaa. Intialaiset ovat A2- luokkaa ja peesaavat kiinalaisia. Malaijit ovat alkuperäisväestöä ja kuuluvat B-luokkaan. Länsimaalaiset ovat pääosin expatteja ja kuuluvat A2 tai B-luokkaan. Halpatyövoima on peräisin Filippiineiltä, Indonesiasta, Intiasta, Sri Lankasta ja Malesiasta. He ovat kotiapulaisia, vartijoita, rakennusmiehiä ja puhtaanapidossa. He ovat Ö-luokkaa. Luokat ovat keksimiäni ja vain kuvaamassa arvojärjestystä.

Maan perustajiin kuulunut kiinalainen pääministeri Lee Kuan Yew näki jo 60 vuotta sitten, ettei Singapore säily rauhallisena ellei väestöä ja uskontokuntia sekoiteta pakolla. Siten estettiin kansanryhmien eristäytyminen omille asuinalueille. Vältettiin toistensa kyräily, slummiutuminen, eristäytyminen ja alakulttuurien kotipesien synty sekä myös järjestäytynyt rikollisuus katutasolla. Korruptiota toki oli pitkään ylemmissä luokissa.

Kansalaiset pakotettiin töihin ja oman asunnon hankintaan. Pyrittiin pois vuokra-asumisesta. Ajatus oli, että duunarikin omistaa kotinsa jäätyään eläkkeelle. Eläkeläiset eivät tarvinneet paljon rahaa asumiseen eivätkä siis valtion tukea siihen. Tunnen duunariperheitä, jossa eläkeläiset omistavat useita asuntoja. Heidän omaisuutensa arvo voi olla miljoonia euroja. Aikanaan asunnot olivat paljon halvempia, nyt hinnat pilvissä. Pienipalkkaisillakin on mahdollisuus omaan asuntoon valtion organisoiman lainoituksen avulla. Toki töissä joutuu olemaan pitkään. Asuntojen arvo säilyy hyvin, koska meillä tyypillistä p**kalaatua ei hyväksytä.

Singaporessa on nyt luonnostaan hyvin vähän sisäistä kitkaa ryhmien kesken. Toki maassa on tiukka turvallisuusvalvonta, joka puuttuu hyvissä ajoin vaarallisten henkilöiden toimintaan. Maassa ei ole sosiaalisysteemiä, joka mahdollistaa syrjäytymisen verorahoituksella. Näin yhden ison laman maassa. Firmastamme potkittiin eräänä perjantaina ulos joukko insinöörejä. Kun viikon päästä torstaina menin lentokentälle taksia ajoi entinen työkaverini, joka sai potkut viikkoa aiemmin. Hänellä ei ollut varaa jäädä kotiin makaamaan.

Singaporen kuri olisi kova paikka Pohjolan sohvaperunoille ja individualisteille. Mutta hyvin järkevää olisi väestöryhmien asumisen sekoittaminen paremmin. Tarvittaessa pakolla. Tämä malli sopii nyt lähinnä kaupunkeihin. Heikompiosaisten slummiutuminen ja eristäytyminen on aikapommi monin tavoin. Sen seurauksia on vaikea korjata myöhemmin.

Juuso Hämäläinen

Et ole maailmaa tarpeeksi nähnyt. Sen huomaa kommentistasi. Et ymmärrä edes no go- termiä. Se tarkoittaa aluetta, jossa ei pystytä valvomaan maan lakien toteutumista. Olet liikaa katsonut jenkkifilmejä. Se että poliisi voi rynnäköidä alueelle ei poista alueen no go-luonnetta. Suurkaupungeissa no go-alueet ovat sellaisia, joille ei mennä. Vaikka niille voi vapaasti kuka vain kävellä.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #62

Pitäisikö pyytää puolueeton raportti Paavo Tajukankaalta pattitilanteen ratkaisemiseksi?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #63

Raimo, vaikka meistä vitsi on hauska, myös Laura Huhtasaari lukee Tajukangasta, niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin . Kaikki maailman paras tieto eteen kannettuna, mutta poliitikot kääntyvät ulkomailla piileskelevän, salanimillä kirjoittelevan, epäluotettavan, anonyymin mytomaanin puoleen.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #69

Petra,

Ruotsissa jo 52 ”No Go”-aluetta – Poliisi joutunut kivityksen kohteeksi, rikollisuus rehottaa :

http://www.finnleaks.net/ruotsissa-jo-52-no-go-alu...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Yhdyn Petran kritiikkiin. On leniniläistä levittää väärää tietoa. Minä inhoan suomettuneisuutta. Siihen kuuluu ja kuului pahimpina suomettuneisuusaikoina että kansanedustajat ja poliitikot puhuivat puuta heinää millä myytiin rähmällään olo. Laura Huhtasaari. Ole reilusti suomalainen ja jätä halpa valepropaganda.
Jos vielä heittelet vääriä tietoja olet rähmällään Putiniin.

Laura Huhtasaari

En halua olla rähmällään minnekään. Tai jos on, siitä pitäisi olla edes jotain hyötyä. Brysseliin rähmällään olo ollut vähemmän hyödyllistä kuin itään päin aikoinaan. Pitää olla realisti.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Aika mielenkiintoinen linjaus. EUhun liityttiin koska se oli hyvä tapa valita länsi. Pitkään se myös toimi. Nyt EU on heikentynyt sekä erillisten maiden venäläisinfiltraation että äärioikeiston ja muun kansallisaatteen takia. Mutta EU on vieläkin Suomelle tärkeä jottemme luisu Putinin valtapiiriin.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Aiemmin minulle syntyi välittömästi ennakkokäsitys iltapäivälehti kainalossa kulkevasta poliitikosta.Mutta näiden sisältämien uutisten jakaminen faktoina on osoitus siitä, että ne ovat kansanedustajan ainoa lähde.Kaikkeen pitää näköjään sopeutua.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #52

Mauri,

valitettavasti sinä itse juuri levittelet ennakkoluulojasi poliitikoista yleensä ja Laura Huhtsaaresta erityisesti ennakkoluulo- lasit silmilläsi, etkä ole tutustunut tähänkään lähteeseen:

"Sverige har idag 53 så kallade ”No go”-zoner, vilket är riskområden där allmänheten i flera fall uppfattar det som att det är de kriminella som styr i områdena och där polisen inte har kunnat fullgöra sin uppgift. Polisen kallar inte dessa områden för ”No go”-zoner, men det är ändå vad det handlar om. Av dessa 53 riskområden räknas 15 som särskilt utsatta."

Sveriges ”No go”-zoner :

http://www.informationskriget.se/2016/02/11/sverig...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Sini,

mihin perustat väitteesi "On leniniläistä levittää väärää tietoa"?, "Jos vielä heittelet vääriä tietoja olet rähmällään Putiniin.", jne. - tässä yhteydessä, kontekstissa?

"On leniniläistä levittää väärää tietoa" - juu, ja suorastaan pravdamaista...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Perustan sen sekä havaintoon sen äänekkään kapinaryhmän toimista joka esim tänään Ilta-Lehden kekustelupalstalla eli siis " valtamediassa" janottaa " valtamedia kieltää puhumasta" , " suvakit sitä ja tätä" "Ruotsissa niin ja niin" , " "Halla-aho on jo vuosia sanonut että" . Tämä ryhmä yrittää kaataa vallitsevaa yhteiskuntajärjestystä ja sen establiahmenttejä ja jakaa kansaa agressiivisiksi ryhmiksi.
Trumpin päästrategi Steve Bannon on tunnustautunut leniniläisen kapinan johtajaksi omassa maassaan. Jostain syystä uutisointi tästä asiasta on jäänyt sinulta huomaamatta.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #113

Sini,

miksi tuijottelet vain ko. hälinään? - kuten Petrakin yrittelee maalailla! - täysin turhaan - tutustu ensin aiheeseen pintaa syvemmältä, alkaen esim. #122 ...

Käyttäjän SamiEtellahti kuva
Sami Etelälahti

Uskon mielelläni Ruotsin poliisin raportteja, oli ne sitten millaisia hyvänsä. Eiköhän ne tiedä mikä on tilanne.

Käyttäjän VesaWallenius kuva
Vesa Wallenius

Hyvä kirjoitus Laura Huhtasaarelta varsinkin siinä mielessä, että kävivät hoitamassa muiden Persujen kanssa suhteita Jenkkilään maailman suurimpaan talous-ja sotilasmahtiin.
Amerikka on mukavan avoin maa jossa Suomessakin televisiossa heidän laulukilpailuissa tulee monilta luonnostaan kunnioitus Jumalaan ja kiitos samalla!
Tosin Suomen media hylkii niitä oman poliittisen agendansa mukaisesti mikä on niin ilmeistä.
Teemun sanoja lainaten ei Amerikka ole ollut viimevuosina enää se sama Amerikka, jossa kuka tahansa voisi onnistua ja siihen kannustettiin yrittämään kevyellä verotuksella ja nyt Teemun ja kansan mukaan on palattava takaisin siihen aikaan joka katosi kannustavuuden kanssa viime vuosina.
Nyt uusi Presidentti sanoo ja lupaa, että valta on kansalla ja koittaa nostaa takaisin Amerikan oman teollisuuden ja työpaikat ylös oman kansansa ja äänestäjiensä eduksi.
Jotkut poliittiset taantumukselliset tahot meillä kehtaavat paheksua tekopyhinä tuoakin asiaa valheillaan kun eivät ole itse onnistuneet täällä meillä vastaavaan vaan ovat suorastaan ajaneet suoraan työpaikat ja yritykset naapurimaitamme kovemmalla verotuksella ja pykälä viidakolla ulkomaille Viiroon ja Ruotsiin ym. elämään vapaampaa ja positiivisempaa yrityskulttuuri elämää.
Lomalla Floridassa ajellessa tapasimme Suomalaisen Vihurin työntekijän, joka kehui kuinka Amerikassa saa eläkkeellä oleva osallistua yhteiskunnassa mukana olemalla tietyn tunti määrän töissä ilman veroja saaden ansionsa puhtaana käteen enne Obamaa, jolloin vanhukset pysyivät pirteänä ja mukana yhteiskunnassa sen mukaan kuin halua ja voimia vielä piisasi tehdä töitä ihmisten parissa. Näimmekin siellä iloisia vanhuksia mukana yhteiskunnan palveuluammateissa.
Suomalainen siellä työskentelevä Vihurin työntekijä sanoi et Suomessa valehdellaan et vanhukset joutuu pakosta tekemään Amerikassa töitä eikä näin ollutkaan meille paljastui tämä vasemmmiston valhe.
Joka maaassa on omat hyvät ja huonot piirteeensä ja koiitettaisiin saada tämä oma maa ensin itse kuntoon ennen kuin aletaan viedä kansan huomiota milloin Venäjälle tai Amerikkaan tai jopa Pohjoiskoreaan, jotta kansa ei alkaisi ajattelemaan et meillähän on omiakin asioita kuralla ja hoidettavana.
Muistaisimme mitä meidän Sipilä lupasi kun oli pyrkimässä valtaan ja vaatisimme häneltä niiden lupausten täyttämistä.
Olen huomannut monesti, että vain Persut taistelevat hallituksessa yksin kansamme puolesta kun muut menevät kuin sopulilauma pillipiiparin soiton perässä mereen vai minne sitten menivätkään, mutta hyvin siinä ei käynyt.
Suuri tolkun kansa Suomessa pienten ääripäiden välissä odottaa ja toivoo näiden poliitikkojen lupausten toteutuvan.
Autoverokin luvattiin poistuvan kun liitymme EU:hun, mutta mites kävi? tai Sipilän lupaus purkaa turhaa ja moninkertaista pyrokratiaa ja valtion raskasta hallinnollista ylisuurta koneistoa, jota kansa veroillaan joutuu elättämään, mutta toisin kävi!
Kansalta vaadittiinkin lisää maksuja ja oman maan kaupankäynti kärsi ja työpaikat väheni entisestään. Jopa keskustan Berner sai autokaupanki jäätymään vaikka on ollut leudoin tammikuu mies muistiin. Paljonko lien on nämäkin möhlläilyt kansalle lopuksi maksaneet ja yrityksille sekä pettymys kun autovero ei laskekaan.
Eikö kauppa vain kasvaisi ja tuottaisi sitä kautta hyvää valtiolle arvonlisäverojenja uusien työpaikkojen kautta kun autovero vain poistettaisiin yhdessä yössä ja pian niin alkaisi sielläkin voimakas kasvu ja päästötki samalla pienenemään.
Nyt on herätty edes kertomaan et positiivista kasvua orastaa...mut tekoja kaivataan ja kansalle helpotuksia sekä työpaikkoja sekä yrityksille sama kilpailuetu kuin on Virossa jotta yrityykset palaisivat takaisin Suomeen josta ovat lähtöisin ja Suomi siitä vain hyötyisi.
Yritystäkin voi kasvattaa positiivisesti kasvattamalla tai sanaaraamalla ja jokaisen arvioitavaksi jää kumpaa politiikkaa nyt keskustan johdolla on tehty kun heidän omansakin maitotilat on ajettu konkurssiin ja kriisiin mitä ei voi käsittää?
Olisiko meillä aika nousta rakentamaan yhdessä kaikki tahot toisia haukkumatta Suomea, sillä Sana sanoo et jos talo riitautuu itsensä kanssa ei se voi pysyä pystyssä ja näin näemme monissa maissa tapahtuneen.
Koko länsimaisen moraalin pohja on meillä Kristinuskossamme, jota nyt jotkut ääripäät koittavat ymmärtämättömyydessään talloa jalkoihinsa omaksi tappiokseen ja tuoda samalla muita uskontoja maahamme omien kansalaistemme kulttuuri perimän ja uskonnon kustannuksella. Ei sitä voi käsittää et oman maan uskontoa ei sallita, mutta muiden maiden uskonnot pitää nostaa yläppuolelle kaiken omamme?
Eikö tällainen ole omiaan hajottamaan omaa maatamme ja kansamme yhtenäisyyttä ja kansammme vankkaa arvopohjaakun pitäisi huolehtia hyvin omasta kansasta ja auttaa siinä muun ohessa muita oikeasti apua tarvitsevia.

Käyttäjän SamiEtellahti kuva
Sami Etelälahti

Tässä mielenkiintoinen ruotsalaisen veteraanipoliisin FB tilitys nykytilanteesta

https://www.facebook.com/peter.springare?hc_ref=SE...

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Rukousaamiainen oli tosi virkistävä ja sovitteleva tilaisuus: puhuttiin kansan yhdistämisestä. Katsoin sitä suorana Yle Areenalta, ja sen voi nähdä vieläkin You Tubesta. Suosittelen. Rukousaamiaisella ei puhuttu ollenkaan politiikkaa, ja puheet ja rukoukset oli todella kaikki huomioonottavia ja mahtavia. Miten kellään voi olla tällaista vastaan, paitsi puoluepoliittisista syistä tai vaalien läheisyyden vuoksi?
Kun Trump nyt kuitenkin on ehkä vaikutusvaltaisimman maan valittu presidentti,häntä pitäisi kohdellakin sillä tavalla. Amerikassa hänellä on edelleen suuri suosio, ja ehkä muuallakin on kysymyksessä median sota Trumppia vastaan, ja kansainvälisten suuyritysten pelko Trumpin lupaamasta protektionismista ja sopimusten kaatumisen pelko. Euroopan Unioni on varmaankin huomannut, että Brexit- ja Trump-ilmiö on leviämään päin eikä sitä käy pysäyttäminen, ja taistelu käy kiivaana. Keskustelu Trumpista on myös kätevästi vienyt pois huomion Euroopan ongelmista, aina löytyy jotain josta huomauttaa, ja vääristellä Trumpin sanomisia/tekemisiä , "humaanisuuden nimissä". Asiat pitäisi laittaa perspektiiviin, yrittää edes olla objektiivinen, ja sitten seurata, mitä tapahtuu.
Hienoa työtä, Huhtasaari, Soini. Ulkopolitiikan kannalta myös tärkeä tapahtuma.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Vapaudella on ainakin USA:ssa hintansa.
Vesikidutus tekee paluuta.
Pitkät vankilatuomiot vangeille kustantavat valtavasti yhteiskunnalle.
Tuomiot ovat pitkät ja hyvin epäoikeudenmukaiset myös pikkurikoksissa.
Yhdysvalloissa on sosiaalista rikollisuutta koska köyhillä ihmisillä ei ole varaa lääkkeisiin tai ruokaan.
Käsittääkseni osa vangeista ei saa joissakin osavaltioissa äänestää tai menettää tuomionsa ohella muita kansalaisoikeuksia.
Poliisi ampuu tappaakseen joko ammattitaidottomuuttaan tai omien pelkojensa tai rasististen motiiviensa vuoksi. Välillä aseettomia kehitysvammaisia ammutaan kun on liipaisinsormi vähän herkässä.
Yhdysvaltain ilmapommitukset tappavat enemmän siviilejä arabimaissa kuin arabiterroristin länsimaissa.
Sananvapauskin taitaa tulla olemaan tulevaisuudessa pitkälti Trumpin määrittelevä eli mitä saa sanoa. Eikös Trump jo ottanut kantaa viranomaisten sananvapauteen ja Trumpin arvostelusta lähtee virka ja valtion rahoitus.

Jos Huhtasaaren käsitys vapaudesta on se että saa katsoa eri elokuvaa kuin miehensä tai ostaa korun jota miehensä inhoaa ja lisäksi pilkata uskontoja niin vähäänpä hän tyytyy. Itse koen vapauden aivan toisenlaisena. Siihen kuuluu mm. oikeusturva myös viranomaisia vastaan ja oikeus inhimilliseen kohteluun ilman velvollisuutta olla vesikidutettuna.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Kun puhutaan näistä Ruotsin kaupunkien ongelma-alueista, kutsuttakoon niitä millä nimellä tahansa, niin ei se tarkoita, että niissä käydään kaupukisotaa pelkästään maahanmuuttajien ja kantaväestön välillä.
Paikallisten silmien ja korvien mukaan siellä huseeraavat myös kansalliset rikollisjärjestöt, kahinoiden keskenään alueiden herruudesta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Suomessa ei ole varsinaista suurkaupunkialuetta hyvässä eikä pahassa.

Käyttäjän Yhteiskuntajutustelija kuva
Janne Koski

"Löytyykö mistään Euroopasta sellaista nälkää, joka saisi ihmiset puolustamaan arvojamme?"

Ainakin Unkarista (Viktor Orbán), Slovakiasta (Robert Fico), Tšekistä (Miloš Zeman ja Bohuslav Sobotka) ja Puolasta (Andrzej Duda, Beata Szydlo ja Jaroslaw Kaczynski).

Eija Juntunen

Itse 15v. ja risat asuneena Göteborgin lähiössä tiedän mistä kenkä puristaa koska jos haluat asua ja liikkua niin viisainta on sulkea silmänsä ja unohtaa mitä on ehkä joskus nähnyt tai kuullut niin saat olla rauhassa.. Sama pätee myöskin poliitikkoihin jos olet jotain epäkohtia nähnyt tai kuullut niin unohtaa pitää, näin säilytät paikkasi kaveripiireissä ja eliitin helmassa... Mitenkäs se nyt menikään että köyhiltä ei missään nimessä saa leikata toimeentuloa pikemminkin lisätä tuloja että saadaan kulutusta... MUTTA mutta mites se nyt menikään viidakkoveitsi alkoi viuhua heti kun oman paikkansa istuntosalista löysi...Joten nämä kaikenmaailman Huhtasaarten ja kavereiden löpinät valuu kuin vesi hanhen selästä..

Käyttäjän PasiLiukkonen kuva
Pasi Liukkonen

"Elinkeinoelämälle haluttiin muistuttaa, että yritys ei ole vain osakkeenomistajia varten. Yrityksiä tulee johtaa tavalla, josta koko yhteiskunta hyötyy."

Poliitikkojen tulee muistaa se, että poliitikkojen vastuulla on luoda se pelikenttä yrityksille. Se on yhtä tyhjän kanssa sanoa, että "älkääs nyt yritykset tehkö näin" jos se on mahdollista. Yritykset toimivat niillä säännöillä, mitkä niille annetaan ja kilpailevat muita yrityksiä vastaan jotka noudattavat samoja sääntöjä. Pelikentän säännöt tulee luoda sellaisiksi, että yhteiskunta hyötyy yrityksistä ja kannustaa yrittämään sekä menestymään. Vaikka kuinka juhlapuheissa muuta sanottaisiin, niin kyllä yritykset ovat vain ja ainoastaan osakkeenomistajiaan varten perustettu ja toimivat osakkeenomistajien etujen mukaan. Se on pelikentän laatijilta (poliitikoilta) vastuun siirtämistä muualle. Tässäkään asiassa ei pidä olla sinisilmäinen.

Jukka Alaspää

Laura
Panin sinun mesingeriin jutun Ukrainasta.

Katsokaa ,laitoin minun sivulle artikkelin siitä kun juuri tuli ruotsin tunnettu poliisi ulos lasikaapista.
Ei muuta kuin odottelemaan löytyykö suomestakin yhteiskunnan parasta ajattelevat poliisia,joka on valmis tulemaan ulos lasikaaapista.

Käyttäjän LeoSalmela kuva
Leo Salmela

Artikkeli on sinänsä hyvä, mutta liian yksipuolisesti Yhdysvaltoja ihannoiva. Puuttui kosketus amerikkalaiseen todellisuuteen, johon kuuluvat toistuvat koulusurmat ja se, että vuosittain poliisi ampuu yli 400 kansalaista kuoliaaksi. Amerikkalainen yhteiskuntamalli ja oikeuskäytäntö eivät kelpaa esikuvaksi Suomelle. Meillä on oma kristillisiin arvoihin ja oikeusperiaatteisiin rakennettu yhteiskuntajärjestys, joka valitettavasti on hyvää vauhtia järkkymässä.

Meidän tulee entistä enemmän syventyä niihin eettisiin ja moraalisiin periaatteisiin, joiden varaan nykyinen hyvinvointivaltio ja yhteiskuntarauha on rakennettu ja lakattava etsimästä mallia enempää idästä kuin lännestäkään.

Laura Huhtasaari

Jokaisella kirjoituksella on pointtinsa. Tämän kirjoituksen tarkoituksena ei ollut kertoa esim. niistä lukuisista kadulla asuvista kodittomista.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Ymmärretty. Se pointti oli siinä, että Juhla Mokka on sentään kunnon kahvia.

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #79

Tolkun kahvihammasta ehti jo kolottamaan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #80

Minusta tuli USAssa teenjuoja.

Käyttäjän LeoSalmela kuva
Leo Salmela

Niinpä. Omalta kohdaltani tarkastelen yhteiskunnallisia kehityksen suuntia niin kristillisen arvomaailman kuin yhteiskuntahypnoosinkin näkökulmista. Samoin minulle ovat tuttuja niin Pavlovin neurofysiologiset, kuin tri John B. Calhoun'in rottayhteisöillä tekemät kokeet, jotka molemmat pätevät myös ihmisiin ja ihmisyhteisöihinkin nähden.

Olen ollut jo pitemmän aikaa huolissani yhteiskunnassamme tapahtuvasta kehityksestä; ja siitä, miten kuuro ja sokea valtiovaltamme on sille, mitä maassamme tapahtuu ja mihin suuntaan kehitys on tässä amerikkalaistuvassa yhteiskunnassa kulkemassa.

Silmien avautumista ja ajan merkkien tunnistamista tarvitsemme kaikilla yhteiskunnan sektoreilla.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

"Vapauden hintana on ilkeä kieli."

- Onpa merkillinen päätelmä! Kyllä ilmaisun vapaus sallii myös korrektin kielenkäytön.
Koko blogi on sekava esitys kaulakorua, rukoilua, amerikkalaisuutta, maahanmuuttoa Ruotsiin, venäläistä melankoliaa ja mitä vielä.
Onhan siinä aineksia perussuomalaisille käydä keskustelua.

"Jokaisella kirjoituksella on pointtinsa." Mikähän se tässä oli?

Laura Huhtasaari

Ne, jotka ymmärtävät eivät selittelyjä kaipaa. Ne, jotka eivät ymmärrä, niin asia ei selittelyllä parane.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Aikas kryptistä. Vain perussuomalainen voi siis ymmärtää perussuomalaisen ajatukset?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #84

Jos haluat vapauden - siis sananvapaudenkin - varaudu siihen, että sitä voidaan käyttää myös ilkeästi.
Asian kokenut puolalaisfilosofi S. J. Lec kirjoitti aiheesta 'vapaus' monia aforismeja. Tässä 14 kpl. Niitä ei kannata selittää:

- 'Vapauden laulua' ei soiteta vallan instrumenteilla."
- "Onko ihmissyöjällä oikeus puhua sen nimissä, jonka on syönyt."
- "Kun ihmissyöjä syö veitsellä ja haarukalla - onko se edistystä."
- "Kun huudetaan "Eläköön edistys!", kysy aina "Mikä edistys?"
- "Satiiri ei ikinä selviä tutkinnosta. Kohteet istuvat lautakunnassa."
- "Vaikka suu saadaan tukkoon, jää kysymys avoimeksi."
- "Saadapa yhtä paljon kuulijoita kuin salakuuntelijoita!"
- "Jokaisesta hallitusjärjestelmästä tulee lopulta ancien régime."
- "Kaikille samat oikeudet aikana, jolloin oikeusturvaa ei ole, sepä vasta jotakin."
- "Missä kaikki laulavat yksiäänisesti, on teksti vailla merkitystä."
- "Älä koskaan käännä selkääsi todellisuudelle. Se ympäröi sinut. Herra armahda."
- "Juudaksen suudelma tukkii runoilijan suun."
- "Maailman voi peittää näkyvistä sanomalehdellä."
- "Niin moni bumerangi ei palaa, vaan valitsee vapauden."

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari Vastaus kommenttiin #91

Stanisław Jerzy Lec oli kirjailija pikemmin kuin filosofi ja hänen viiltonsa kohdistuivat sosialistiseen yhteiskuntaan ja moraaliin. Hän oli satiirikko ja moralisti, ei ilkeilijä vain ilkeilläkseen "vapauden" nimissä.

"Missä kaikki laulavat yksiäänisesti, on teksti vailla merkitystä."
- Sopii hyvin tähän blogiin.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #94

Olisin voinut sanoa vaikka kahvilafilosofi... :))
Mutta kontekstissaan ymmärrettyinä ajatelmat kertovat paljon myös nykymaailmasta ja ihmisistä. Olisi kysyntää tuollaisille itse ajatteleville...

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari Vastaus kommenttiin #97

...taikka kertovat yksilöstä suhteessa valtaan ja mielivaltaan.

Suomessa satiirikkoja ei liikoja ole, vain Samuli Paronen ja Erno Paasilinna.
Lieneekö täällä asiat niin hyvin, ettei poliittista satiiria tarvita.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Marja,

päinvastoin - erittäin looginen - kiitos! Itsestään selväähän jo on, että ilmaisun vapaus sallii myös korrektin kielenkäytön - eihän siitä lillukanvarresta ole tässä suinkaan kysymys!!

Miksi tuijottelet - ilmeisesti vain kateellisena! - vain Lauran blogin mausteisiinkin "kaulakorua, rukoilua, amerikkalaisuutta, maahanmuuttoa Ruotsiin, venäläistä melankoliaa ja mitä vielä".

Unohdit kokonaan itse aiheenkin "Vapaudella on hintansa" - niin mikähän se pointtisi oikein olikaan?

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Ei tässä ymmärryksen puutteesta ole kysymys.
Huhtasaarella ei ole tässä juonnossa mitään logiikkaa.

"Vapauden hintana on ilkeä kieli" on täysin perustelematon väite.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Näin se menee kaikkien Huhtasaaren sanontojen kohdalla.Osa ymmärtää (nielee) ilman perusteluja ja loput eivät niele vaikka kuinka perustelisi.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Hänen väitteensä on täysin absurdi eikä siinä ole sisältöä ollenkaan.
Oraakkelin varsinainen viisaus!

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #89

Marja,

"Oraakkelin varsinainen viisaus!" - tarvitseeko sinulle jokainen yksityiskohta selitellä? - nimim. "kokemusta on"...

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari Vastaus kommenttiin #132
Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Marja,

nimenomaan on - mikäli ei ymmärrä mitä Lauran jo itsestäänselvä toteamus "Vapauden hintana on ilkeä kieli" tarkoittaa. "Mikään ei ole ilmaista" - mikä olikaan blogin otsikko? - jokos loksahti vaiko tarvitsetko aiheesta vielä esitelmänkin?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

En usko, että kukaan kaipaa esitelmää, mutta saanet aikaan jonkinlaisen häkkyrän, mitä "vapauden hintana on ilkeä kieli" sinusta tarkoittaa. Meillä vajavaisilla kun saattaa joku vaikeasti ilmaistu ajatuskulku helposti käydä yli ymmärryksen.

Jos lauseen avaa ihan vain kylmänä tekstinä, niin se antaa kuvan, ettei vapautta voi saavuttaa kuin vihapuheella. Tulkinta on tietenkin väärä, joten jään odottamaan selvennystä asiaan.

Muuten olen sitä mieltä, ettei kanssakomentaattorien nimittely trolleiksi ja aliarvostaminen ei ole järin miehekästä. Joka itsensä ylentää, se alennetaan. Tai jotain.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari Vastaus kommenttiin #140

Lingvistinä sanoisin, että jotenkin noin tuo lause on ymmärrettävä.
Järjetön se kyllä on, ja loogisesti epätosi.

Sivistymätön kielenkäyttö täytynee kai oikeuttaa tavalla tai toisella.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #142

Marja,

kiitos! - kritiikkisi oli oikeutettu - eipä silti hyväksytä noita raakoja kieliä... parhain jatkoin!

Renée Honkanen

Vapauden hintana on ilkeä kieli on aivan totta!
Sitä näissäkin kommenteissa on monessa ollut kysymys, myös sinä Marja olet vapaasti saanut teroittaa kieltäsi. Sinulla on siihen vapaus ja oikeus, Suomessa.
Kyllä meidän kielemme täällä Suomessakin ennen pitkää tylsytetään?

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Jos vapauden (tai jonkin muun) hintana on jotakin, hinta = se mitä siitä joutuu maksamaan. Maksaa, eli menettää sen korvauksena jostakin.

Kun "Vapauden hintana on ilkeä kieli" -> ilkeän kielen MENETTÄÄ vapauden hintana.

"Ne, jotka eivät ymmärrä, niin asia ei selittelyllä parane."
- Mutta edelleenkin koko lause on absurdi.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Marja,

absurdihan (epäsointuinen, sorahteleva) tarkoittaa järjetöntä, järjenvastaista, mahdotonta tai mieletöntä. Ilkeästä kielestähän on mahdottoman monta esimerkkiä - väittäessäsi ko. lausetta absurdiksi, se kertoo enemmän itsestäsi, yritellessäsi maalailla täysin päinvastaista kuin tuo lause jo itsessäään on - ja siinä sivussa jotain muutakin - mitähän?

Miksi "MENETTÄÄ" - merkitseekin toiselta kantilta katsottuna päinvastoin "saa ikäänkuin siitä 'palkkiona'" - tarvitseekos pilkkuilla lisää?...

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari Vastaus kommenttiin #133

Vaikka ilkeästä kielestä olisi esimerkkejä kuinka paljon tahansa, se ei tee Lauran lauseesta järjellistä eikä loogista.

Olet näköjään tarkistanut mitä absurdi tarkoittaa ja opetat sen nyt muille!

Tarkastelepa lauseita:
Vapauden hintana on ilkeä kieli. /
Vapaudesta maksetaan ilkeällä kielellä.

Ne ovat synonyymejä.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #144

Marja,

miksi ei tee? - ole hyvä ja perustele, tks.

Tarkistan aina oudommat sanat - huomasitkos tuolloin jotain absurdia omissasi, väitteessäsi?

Miksi esität ko. jo itsestäänselviä synonyymejä? Eihän se tämän asian pointti suinkaan ole siinä...

Käyttäjän PaulaPlysjuk kuva
Paula Plysjuk

Kaikesta mitä kirjoitit ja kirjoitat, olen yleensä samaa mieltä, ja olet niitä harvoja suomalaisia naiskansanedustajia, joita ihailen. Kiitos, että olet edustamassa kansaamme Arkadianmäellä!

Mutta miksi juot vielä JuhlaMokkaa?

Käyttäjän RikuSalminen kuva
Riku Salminen

Amerikkalainen kahvi ei varsinaisesti ole pahaa, mutta suomalainen kahvi on maailman parasta. :)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Niin no, kahvi kasvatetaan Amerikassa. Laura on juonut laihaa kahvia Yhdysvalloissa, jota kutsuu Amerikaksi, vaikka se on hyvin pieni osa Amerikkaa.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Valitettavasti Ruotsin poliisiin ei ole luottamista - kaikkein vähiten näihin eräisiin suomalaisiin trollaajiin:

Ruotsalaispoliisin somekirjoittelu poliisitutkintaan - nimesi epäiltyjä ja ihmisryhmiä:

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170205220006564...

Polisen har inte lyckats vända trenden:

http://www.dn.se/nyheter/sverige/polisen-har-inte-...

Ruotsi laittomuuden partaalla? Poliisi murtumispisteessä väkivaltaisen maahanmuuttajatulvan keskellä :

https://www.kansalainen.fi/ruotsi-laittomuuden-par...

...aivan turha kenenkään asiaa sievistellä yritellä...

Teija Vento

Hienoa Laura, että juuri sinä pääsit edustamaan Suomen naisia. Olet asiallinen, hyväkäytöksinen perussuomalainen nainen.En usko että kukaan muu naisedustaja olisi suoriutunut tästä kunniatehtävästä yhtä hyvin.Tiedän myös, että en ole ainoa nainen joka näin ajattelee.
Mielipiteensä saa sanoa tietty jokainen, mutta jossain menee asiallisen mielipiteen raja ja se raja on ylitetty siinä kohtaa kun mennään jo henkilökohtaisuuksiin.( kahvinjuonti?)

Tsemppiä tuleviin haasteisiin.

Laura Huhtasaari

Kiitos kauniista sanoistani. Antoisaa kevättä.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

On käsittämätöntä, ettei rukoilun tms uskonnollisten seremonioiden yhdistämistä yhteiskunnalliseen päätöksentekoon kyseenalaisteta tämän enempää.

Hienotunteisuussyistä tuotakin soopaa katsellaan läpi sormien.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset