LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Alaston totuus

Totuus ja valhe menivät yhdessä uimaan. Valhe nousi vedestä ennen totuutta ja puki totuuden vaatteet päälleen. Totuus ei tahtonut pukea päälleen valheen vaatteita. Näin totuudesta tuli alaston totuus. Ulkolinja: Sharialaki Tanskassa on esimerkki alastomasta totuudesta. ”Kyllä täällä voi asua, kunhan ei omaksu Tanskan kulttuuria.” Vieläkö joku ihmettelee silmät ympyröinä integraation epäonnistumisesta kertovia lukuja? Dokumentti vääntää rautalangasta totuuden. Rautalanka taipuu kuviksi ja sanoiksi. Tervetuloa todellisuuteen. 

http://areena.yle.fi/1-3869235

Jos Ruotsista tulee muslimienemmistöinen maa, tuleeko sharialaki voimaan virallisesti? Millaista on Suomessa sen jälkeen, jos naapurivaltiona on Lähi-itä? Kaikki ymmärtävät, että 1,7 miljardia muslimia eivät ole samasta puusta. Politiikkaa tehdään kuitenkin tilastoja hyväksi käyttäen. Yksittäinen perhe, joka tulee työn perässä, ei ole ongelma. Humanitaarinen massasiirtolaisuus islamistisista maista on ongelma. Meidän pitää erottaa sellaiset asiat, joihin tulee reagoida. Avoimien rajojen politiikan ideologia on testattu käytännössä jo monessa maassa. Vihdoinkin jopa Ruotsissa ongelmat on myönnetty, vaikka Ruotsissa asuu vain hyviä tekoja tekeviä ihmisiä. Tuloksista yritetään vääntää omalaatuisia johtopäätöksiä ja kieltää ihmisten vihainen puhe. Rahaa riittää vihapuheen kitkemiseen. Vihapuhe on suhteellinen käsite. Somessa ainakin huomaa sen, kuinka paljon kantasuomalaiset vihaavat toisia kantasuomalaisia. Voi olla eri mieltä, mutta ei tarvitse olla ilkeä. Voi olla suvaitsevainen, mutta ei kannata olla tyhmä.

Presidenttiehdokas Haavisto sortui puhumaan tunteella. Hän sanoi, että on olemassa kaksi vaihtoehtoa. Saunan taakse tai sitten rajat auki. Miksi hän halusi vahvistaa kahta ääripäätä? Onhan olemassa myös välitila. Parempia ratkaisuja olen esittänyt monen monta kertaa. Kertaakaan en ole esittänyt Haaviston vaihtoehtoja. Voimme poliitikkoina toki olla puhumatta ongelmista, mutta ongelmat eivät lakkaa puhumasta. Mihin on hävinnyt luterilainen kohtuus? Kärjistämisen aika meni jo. Nyt tarvitaan tyylipisteitä, ei irtopisteitä. Tosiasiat pöytään ja tunteet pöydän alle. Meidän on löydettävä jokin muu ratkaisu kuin "toivotaan". Maahanmuuton ongelmat eivät ole rasistien tai rasistiksi syytettyjen vika. 

"Tämän hetken ja tulevaisuuden paras bisnes on ihmissalakuljetus. Ihmissalakuljetus ei tule hiipumaan. Tulijoita riittää, ja salakuljettajien palveluille on paljon enemmän kysyntää kuin tarjontaa. Palveluja mainostetaan Facebookissa ja muualla sosiaalisessa mediassa."

Meidän oma pääministerimmekin laittoi kutsuhuudon ja se levisi netissä laajalle.

Terrorismin rahoitusta tutkineen italialaisen Lorretta Napoleonin mielestä Pohjoismaiden tulisi laittaa rajat kiinni. Italia ei siihen kykene. Tilanteeseen pitäisi osata suhtautua myös turvallisuusongelmana humanitaarisen ongelman lisäksi. Hänen mielestään rajojen avaaminen on väärin. Yhdyn tähän!

PS: Jyrki Kataiselle tiedoksi. Emme ole tarjoamassa helppoja ratkaisuja. Tarjoamme erilaisia ratkaisuja.

Lähteet: 

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005085460.html?utm_medium=social&amp%3Butm_content=www.hs.fi&amp%3Bshare=65f95ae87432c440412ae75fccb5e638&utm_source=facebook&utm_campaign=facebook-share

http://areena.yle.fi/1-3869235

Kirjoituksen alussa olevaa vitsiä en ole itse keksinyt. Kuulin sen viimeksi isäni kertomana. Jos joku muistaa vitsin alkuperän, saa laittaa kommentteihin.


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

25Suosittele

25 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (44 kommenttia)

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Parahin Laura Huhtasaari, imeisesti isäsi on kuullut tämän neuvostoliittolaisen runoilijan Vysotskijinin kertomuksen valheesta ja totuudesta.

https://www.youtube.com/watch?v=EGYJH_QXIbE

Nykyinen EU alkaa muistuttamaan entistä enemmän neuvostoliittoa, nykyinen Venäjä muistuttaa entistä enemmän neuvostoliittoa. Otappa sitten selvää mikä on totuus ja valhe.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Alaston totuus on myös, ettei sopimusta suomalaisten kanssa ole myöskään pidetty.

Mikko Ketala

Eivät nämä ruotsalaiset ja italialaiset ns. pelastajat humanitäärisistä syistä käy hakemassa pelastettaviaan Libyan rantavesistä. Joku näille taustajärjestöille maksaa tästä hommasta runsaskätisesti. Invaasio loppuisi hyvin pian, mikäli rahahanat saataisiin kiinni.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Joku näille taustajärjestöille maksaa tästä hommasta runsaskätisesti."

Taitaa olla EU eli me jotka maksamme kuljetuksen.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Mut Yle on kulttuurimarxilaisten propagandakanava: ei kannata uskoa jos siellä muslimi sanoo et naisten pitää alistua miesten tahtoon.

Katsokaa ja uskokaa mieluummin kristittyä Taivas TV7-kanavaa, jossa sanotaan, että naisten on alistuttava miesten tahtoon, tai siis mies on naisen pää kuin kristus on miehen pää.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sitten ei muuta puutu kuin reipas vaalivoitto, niin pääsette näitä ajatuksia laittamaan toteen. Pitää olla reilusti sitten suurin puolue, että saa edes jotain läpi.

Tuollaisella 9% kannatuksella nämä jutut lähinnä naurattavat. Saahan näillä aina tietyati muutaman kiihkoilijan mukaan ja haukkumaan ensin maahanmuuttajat, sitten islamin ja lopuksi tietysti pääministerin.

Aika vähän on blogistin päähän uponnut parin eduskuntavuoden aikana, miten sitä politiikkaa käytännössä tehdään, tai sitten kyseessä onkin harmitus, kun ei mennytkään niinkuin on suunniteltu.

Demokratia toimii, ja äänestäjät antavat ajatuksillenne juuri sen äänimäärän, minkä ansaitsette. Sitä sitten odotellaan.

Se tuossa 9% kannatuksessa ja seuraavassa oppositioasemassa on hyvää, että riittää paremmin aikaa näille kirjoituksille, saas nähdä koska Halla-Aho ilmestyy tänne totuuksineen.

Siin on juuri persuille sopiva oppositiojohtaja :)

Käyttäjän ArtoYlisaukko-oja kuva
Arto Ylisaukko-oja

Petteri Ritala. Toisen blogin keskustelussa kerroit katsoneesi Ulkolinjan Sharialakia Tanskassa -dokumentin. Maahanmuuttopolitiikan tiukentaminen näyttää olevan sinulle siltikin pelkkä ilkkumisen aihe sen sijaan, että se olisi yksi looginen johtopäätös dokumentissa esitetystä järkyttävästä kehityskulusta. En ymmärrä ajatuksenjuoksuasi, voitko selventää.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Minähän kysyn, miten maahanmuuttopolitiikkaa kiristetään vielä tästä kanssainvälisiä lakeja noudattaen?

Ja kun poliitikko kirjoittaa maahanmuutosta, josta on itse päättämässä, niin tottakai kiinnostaa koska ja miten se tehdään.

Vaihtoehto noille tyhjille puheillehan on vaalivoitto, ei näillä puheenvuoron blogeilla mitään virkaa ole. Nämähän ovat vaalipuheita, ei mitään muuta. Linkkejä sinne tänne, ei mitään uutta.

En kannata avointa maahanmuuttoa, minusta nykyhallituksen linja on hyvä.

Mikään muu puolue ei Suomessa harkitse maahanmuuttopolitiikan kiristämistä, eli kerro joku muu vaihtoehto sille vaihtoehdolle, kuin vaalivoitto. Demokratiassa kuitenkin eletään.

Puheet ovat puheita ja teot tekoja.

Käyttäjän ArtoYlisaukko-oja kuva
Arto Ylisaukko-oja Vastaus kommenttiin #13

Nykyhallituksen voidaan katsoa noudattaneen löysempää linjaa kuin kansainväliset sopimukset vaativat: Dublin-sopimuksen mukaan turvapaikkahakemus pitäisi käsitellä siinä EU-jäsenmaassa, mihin hakija on ensimmäiseksi saapunut. Kuitenkin meille lappoi lyhyessä ajassa 30 000 ihmistä lukuisien turvallisten EU-maiden läpi ilman, että hallituksemme olisi tätä toimillaan tehokkaasti rajoittanut. Kyllähän tiettyjä tiukennuksia tehtiin, mutta koko ajan myöhässä.

Silloin kun on huoli maan tulevaisuudesta, eivät kansainväliset sopimukset voi ylipäätään olla mikään ehdoton este päätöksille. Jos nähdään, että kansainvälisen sopimuksen noudattamisen hinta on liian korkea, tulee irtisanoutua tuollaisista sopimuksista.

Perussuomalaisten vaikutusmahdollisuuksia asiaan on jopa hallituksessa heikentänyt tietysti se, että ratkaisut on neuvoteltava koko hallituksen kesken. Toinen syy lienee se, ettei puolueen puheenjohtaja selvästikään anna asialle aivan sitä arvoa, minkä se ansaitsisi.

Kannattaa kuitenkin huomata, että pitkin eurooppaa maahanmuuttopolitiikkaan pystytään vaikuttamaan myös oppositiosta käsin. Esimerkiksi Hollannissa yritetään nyt vaalien alla padota Geert Wildersin vapauspuolueen suosiota koventamalla maahanmuuttopoliittisia kannanottoja myös muissa puolueissa.

Käyttäjän TimoLaakso kuva
Timo Laakso Vastaus kommenttiin #34

Vuoden 2015 loppupuolen turvapaikanhakijoiden suuri määrä oli Suomelle kova haaste. Ei EU, mikään yksittäinen EU-valtio, eikä siis Suomi ollut sellaiseen varautunut. Eli EU yllätettiin housut kintuissa. EUn järjestelmät eivät vain toimineet.

Suomen viranomaiset ovat selvittäneet lakeja ja sopimuksia noudattaen liki kaikkien silloisten turvapaikanhakijoiden oikeuden oleskelulupaan. Valtaosahan ei sellaista saanut. Eikä Suomi ole mennyt nurin. Kenenkään etuuksia ei ole sen vuoksi leikattu.

Suomessa päätöksiä tehdään demokraattisesti, eli enemmistön tahdon mukaisesti. Suomessa on monipuoluejärjestelmä. Mikään puolue ei onneksi voi tehdä yksin päätöksiä. Suomessa on kiristetty maahanmuuttopolitiikkaa 2016 melkoisesti. Joidenkin suomalaisten mielestä ollaan jo menty liian pitkälle ja joidenkin mielestä pitäisi kiristää lisää.

Jos halutaan, etteivät 2015 tapahtumat toistu turvapaikanhakijoiden suhteen, niin vastuu on silloin koko EUlla ja Suomi on siinä yhtenä osana. EU on ollut aika haluton pistämään pakolaisleirien asioita kuntoon Lähi-idässä. Se on ollut aika hiljaa Irakin ja Syyrian sodissa. EU tietää, että 4-5miljoonaa pakolaista on sen rajojen tuntumassa. EU ei saa tehtyä päätöksiä tai ainakaan toimeenpantua niitä.

Jukka Alaspää

Mitä muutakaan voi odottaa mieheltä joka lupasi sairaanhoitajille palkankorotuksen ennen vaaleja ja vaalien jälkeen väitti, ettei koskaan olekaan sanonut niin.

Käyttäjän MarinaLindqvist kuva
Marina Lindqvist

Jos Ruotsista tulee...tuleeko sharialaki voimaan? Millaiset realistiset mahdollisuudet tällaisilla skenaarioilla on todellisuudessa? Auttaisiko arvon blogisti hieman kun en äkkiseltään pysty moista hahmottamaan?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Köykäisiä on tuonkin kansanedustajan puheet ja teot kansan parhaaksi.
Onkohan yhtään vaalilupaustaan pitänyt? Mutta Persuissahan on joka lähtöön lupaajia ,takinkääntäjiä.
Soinikin:"Tulkoon valheet maailmaan.Mutta ei minun kauttani"!
Oppositiossa eduskunnan puhujapöntöntössä "vannottu"!

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Ruotsalaisia on n. 10 miljoonaa ja heistä muslimeja n. 500000 (n. 5% koko väestöstä). Suurin osa Ruotsin muslimeista (muusta väestöstä nyt puhumattakaan) näyttää myös olevan vähemmän uskonnollisia kuin rukousten voimaan uskova kreationistiblogisti Huhtasaari. Uskonnollisesti aktiivisia Ruotsin muslimeista on n. neljäsosa.

Tuo 125000 on karkeasti 1,25% koko väestöstä. Saattaa tässä siis tovi mennä ennen kuin ruotsalaisten enemmistö on kiinnostunut korvaamaan Ruotsin lait Sharianlailla.

Veikkaan, että nopeammin putoaa jumalaanuskovien ruotsalaisten määrä alle 10% (oli 18% v2010).

Markus Mäki

Eli suurin osa Ruotsin muslimiväestöstä uskonnollisesti epäaktiivisia tai ei jyrkästi uskonnollisia.
Miten nämä saataisiin radikalisoitumaan tai edes menemään kiihkomoskeijaan?
-demonisoimalla kaikki muslimit
-luulemalla että ylellä julkaistu dokkari antaa kokonaisvaltaisen kuvan muslimeista
-eristämällä muslimit koska ovat lähtökohtaisesti paskoja
-terrorisoimalla heitä sanallisesti ja väkivallalla uhaten (polttopullot ovat käteviä meidänkin kylällä)
Tärkeintä on lannoittaa hyvin maaperä jolla radikalismin siementen itäminen varmistetaan. Näin he jotka ovat halunneet lähteä keskiaikalaista sortoa pakoon saadaan painettua tiiviisti turvaa hakemaan. Ei poliisilta, vaan muilta jotka joutuvat ottamaan samaa pelkoa ja uhkaa niskaansa.
(Mikäli joku koki minun ehdottavan uhkailua niin on täysin väärässä. Käytän viestissäni vahvaa sarkasmia)

Niko Sillanpää

"Näyttää"? No, asiastahan on ihan tutkimustietoakin:

https://www.wzb.eu/en/press-release/islamic-fundam...
https://www.wzb.eu/sites/default/files/u6/koopmans...

Tutkimusta varten haastateltiin 9000 henkilöä Saksassa, Ruotsissa, Hollannissa, Belgiassa, Ranskassa ja Itävallassa. Muslimien osalta mukana oli vain turkkilais- ja marokkolaistaustaisia, jotka ovat siirtolaisina etabloituneempia ja yleisesti vähemmän uskonnollisina pidettyjä ryhmiä kuin esimerkiksi viime vuosien kansainvaeltajat muslimimaista.

Tulos: Haastatelluista muslimeista vajaat puolet on ei pelkästään uskonnollisia, vaan uskonnollisia _fundamentalisteja_. Kristittyjen osalta fundamentalismi on yli kertaluokkaa (= 10 kertaa) harvinaisempaa.

Mutta on totta, että muslimit eivät näillä määrillä saa implementoitua shariaa Ruotsiin, vaan tarvitsevat Juha Riipisen kaltaisten "ajattelijoiden" apua, jotka toistelevat mantraansa "mutku-mutku-allas-lika-värde-ja-globaali-vastuu-ja-länsimaiden-syyllisyys-ja-velka11!!"

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"mutku-mutku-allas-lika-värde-ja-globaali-vastuu-ja-länsimaiden-syyllisyys-ja-velka11!!"

"mutku-mutku" suuri osa muslimeista vastustaa sharialain käyttöönottoa ja suurimmassa osassa muslimimaita sharia laki ei ole käytössä tai on käytössa vain joiltakin osin tai alueellisesti.

Eikö näin ollen ole faktoihin nähden perusteetonta pelätä että Ruotsi muuttuisi islamilaiseksi valtioksi, kuten Iran tai Saudi-arabia. Eikö se ole valheellista propagandaa, tai vain pelon lietsontaa ja erittäin kaukaa haetty vaihtoehtoinen totuus, Trumpin tyyliin.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #22

Arto, lopeta valehteleminen. Runsasväkisimmässä muslimimassa Indonesiassakin 72% kannattaa sharian implementoimista yleiseksi laiksi:

http://www.pewresearch.org/fact-tank/2016/07/22/mu...

Länsimainen, epätoivoisesti kehitysmaamuslimimaahanmuuttoa puolustava hyväihminen on kyllä niin kujalla tässä asiassa kuin vain kujalla voi olla. Ute och cyklar.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #23

Uskoisinko sinua?
vai uskoisinko Wikipediaa?

https://fi.wikipedia.org/wiki/%C5%A0aria#/media/Fi...

En usko kumpaakaan, mutta pidän silti Wikipediaa luotettavampana, ainakin niin pitkään kunnes Trumpin ja Laura Huhtasaaren "vaihtoehtoiset totuudet" tulevat Wikipediassa valtauskonnoksi.

Sen jälkeen ei voi enää luottaa mihinkään.
Ainakin olisi paras olla uskomatta mihinkään.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #24

En ole Pew researchin kanssa missään tekemisissä, eli minuun uskomista ei tässä tarvita.

Linkkaamassasi kartassa näkyy, missä maissa sharia on implementoitu hengellisen käytön lisäksi virallisesti maalliseenkin lakiin muodossa tai toisessa ja missä ei. Nämäkin maat näyttävat kattavan yli puolet maailman siitä muslimiväestöstä, jotka elävät muslimienemmistöisessä maassa.

Mutta tule uskossasi autuaaksi ja toistele mantraasi: "mutku-mutku-allas-lika-värde..."

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #25

"Mutta tule uskossasi autuaaksi ja toistele mantraasi: "mutku-mutku-allas-lika-värde..."

Minähän sanoin että en usko mihinkään, mutta minua pelottaa sinun uskovaisuutesi.

Näytät nimittäin uskovan että Ruotsissa tullaan laittamaan voimaan sharia-laki, kun sitä ei ole pantu toimeen muslimimaissakaan, kaikissa ei ollenkaan, ja joissakin vain osittain.

Tukissakaan ei ole sharia-lakia, vaikka siellä on vallassa fundamentalistinen islam-puolue. Ruotsissa ei taida olla islamilaista puoluetta olemassakaan, sen sijaan siellä on merkittävä natsimielinen islam- vastainen puolue.

Mahdollisuudet sharia-laille Ruotsissa näyttävät faktojen valossa vähäisiltä, mutta silti uskot siihen.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #26

Voit kotitehtäväksi selvittää itsellesi, miten shariasta tuli rinnakkaista lainkäyttöä Iso-Britanniassa ja miten tämä lainkäyttö tapahtuu, mitkä ovat (realistiset) valitustiet päätöksistä ja niin edelleen.

Ruotsin puoluekartassa voit selvittää itsellesi MP:n islamistisekoilut.

Mutta kuten yllä todettu, eri maiden vihavaisten ja riipisten äänillä se sharia tulee viralliseenkin rinnakkaiseen lainkäyttöön, jos on tullakseen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #28

"Mutta kuten yllä todettu, eri maiden vihavaisten ja riipisten äänillä se sharia tulee viralliseenkin rinnakkaiseen lainkäyttöön, jos on tullakseen."

Minä en nyt oikein saa selvää kannastasi, että onko se Sharia virallisesti käytössä Englannissa, vai eikö se ole.

Kaipa se brexitin jälkeen on hyvinkin mahdollista että Sharia tulee Englannissa viralliseksi.

Minä vain toivon että Suomessa torjuttaisiin moinen kehitys.

Trumpin ja Le-Penin esiintyminen ja puheet varmasti edistävät tämän sharia- fundamentalismin menestystä ja leviämistä. Fundamentalismihan nostattaa vasta- fundamentalismin.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #28

>>Mutta kuten yllä todettu, eri maiden vihavaisten ja riipisten äänillä se sharia tulee viralliseenkin rinnakkaiseen lainkäyttöön, jos on tullakseen.<<

Äänestivätköhan sillanpäät aikoinaan Hitlerin valtaan?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #26

Mutku, mutkun Vihavainen, käy välillä muokkaamassa vigibediaasi.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #23

Indonesiassa muutaman kerran käyneenä on hieman vaikea uskoa tuota 72% tulosta... Tai sitten he ovat vastanneet joviaaliin tyyliinsä asetettuun kysymykseen 'No mikä ettei'.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Niko "Suuri Ajattelija" Sillanpää,

Missä olet nähnyt minun kirjoittaneen tai kuullut minun hokevan jotakin omakseni väittämääsi mantraa? Aivan, et missään. Tekisikin kieltämättä mieleni laittaa sinunkin suuhusi sanoja ja esittää sinusta jotakin vastaavaa, vaikka huomauttaa horinoittesi olevan välttämättömyys uusnatsien valtapyrkimyksille. Mutta enhän minä toki moiseen alentuisi. Sehän olisi niin nikosillanpäätä - ja voisi myös leimata sinua väärin perustein.

Tuota ruotsalaisten muslimien uskonnollisuutta on kartoitettu ihan Ruotsissakin. Se islam-aktiivien määrä on peräisin täältä (110000 v2011 on n. 25% kaikista silloisista Ruotsin muslimeista):

http://www.sst.a.se/statistik/statistik2014.4.1295...

Tuo neljännes ruotsalaisista muslimeista siis on uskonnollisesti aktiivisten osuus, loput ovat uskonnolliselta aktiivisuudeltaan vähäisiä, kulttuurimuslimeja tai täysin maallistuneita. SST on Ruotsin valtion rahanjaosta uskonnollisille yhteisöille vastaava valtionviranomainen, joten uskon lukujen antavan paljon WZB:n puhelinhaastattelua paremman kuvan asiasta.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #38

1) Kyseessä ei ole ylipäätään tutkimus eikä edes kartoitus, vaan rekisteri, johon nuo listassa olevat tahot ovat itse ilmoitelleet jotain, osa selvästi omasta jäsenrekisteristään (tarkat luvut), osa arvannut jotain (tasaluvut).

2) ISR edustaa vain sunnimuslimeja.

3) ISR ei edusta edes kaikkia sunnimuslimeja.

Mutta tällä kaikella ei ole edes mitään merkitystä, koska

4) kyseinen rekisteri ei kerro ylipäätään yhtään mitään islaminuskoisten tai minkään muunkaan listan järjestön jäsenien tai kannattajien sekulaarisuudesta tai fundamentalistisuudesta.

Mistä herää kysymys, että mistä sinä olet adoptoinut kyseisen ääliömäisyyden islamin valkopesun argumentiksi. Varmaankin siitä samasta vinksahtaneesta viitekehyksestä, missä on "uusnatsien valtapyrkimyksiä", joku Trump on "fasisti" ja Brexit "rasistien salaliitto" tms.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #40

Ei tässä valkopestä yhtään mitään.

Nuo luvut kertovat uskontokuntien toimintaan aktiivisesti osallistuvien määristä, ja tuo taitaa olla paras asiasta saatavilla oleva tieto. Koeta nyt vaan kestää se, että ruotsalainen yhteiskunta on verrattain maallistunut myös muslimien osalta. Natiivit muslimit lienevät maallistuneita tuoreita tulijoita useammin mutta kokonaisuutena tilanne on tuo.

Maallistuneisuus ei toki tarkoita, etteikö maahanmuuttoon voisi liittyä ongelmiakin, mutta puheet Sharialakien käyttöönotosta Ruotsissa ovat täyttä skeidaa. Ja aktiivinen osallistuminen ei sekään toki ole sama asia kuin fundamentalismi, mutta sentään paljon luotettavampi arviointiperuste kuin moni muu. Ja tulkitsin lukuja Huhtasaaren kannalta positiivisesti siten, että laskin nuo kaikki aktiivit fundamentalisteiksi vaikka todellisuudessa sitä on heistä vain osa. Toki jokunen fundis lienee toiminnan ulkopuolellakin.

Äläkä vaan suotta selitä, että se sinun puhelingalluppisi olisi tuota viranomaislähdettä luotettavampi ja tarkempi. Se ei edes käsitellyt vain Ruotsia.

Lisäyksenä:

http://www.sst.a.se/kontakt/samfundsadresser/islam...

Mitähän mahtaa "Islamiska shia samfunden i Sverige" tehdä sinun mukaasi sunnimuslimien organisaatiossa?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kirjoitettu laki, common-law tai sharia-laki.

Minusta näyttää pikimminkin siltä, että Ruotsi on hissun kissun ajautumassa anarkiaan, eli tilaan, jossa jokainen noudattaa juuri sitä lakia, mikä sattuu kulloinkin huvittamaan.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Järkevä blogi! Hyvin perusteltu ja asiallinen. Suomen 100 vuotta sitten saatu itsenäisyys ja isäni sukupolven uhraukset sen säilyttämisessä eivät kaipaa tänä juhlavuotena leimojen lyömistä kansalaisiimme. Kansalaissotakin on käyty jo ennen syntymääni, joten vastakkainasettelun käyttö näin juhlavuotena on häpeällistä.
Eikö kansallisvaltioissa olekaan kansalla mitään sanomista omiin asioihinsa, jos uskaltavat käyttää demokraattista valtaansa niin sitä kutsutaan populismiksi? Kyllähän nekin sorretut Venäjän keisarikunnassa olivat melkoisia populisteja kun nousivat vastustamaan sortovaltaa.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Laura Huhtasaari, kuinka suurella todennäköisyydellä Ruotsista tulee muslimienemmistöinen maa?

"Sharialaki Tanskassa on esimerkki alastomasta totuudesta." Milloin Tanskassa on tullut voimaan sharialaki?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Eikös se ole niinpäin että Tanskassa on nyt vallassa tämä xenofobistinen fasistijuntta joka rajoittaa vähemmistönjen oikeuksia Tanskassa.

Yksi Tanskan vähemmistöistä ovat nämä tanskalaiset "suvakit", jotka joutiuvat nyt häpeämään omaa isänmaataan, eivätkä enää oikein edes kehtaa tunnustaa olevansa tanskalaisia.

Käyttäjän ArtoYlisaukko-oja kuva
Arto Ylisaukko-oja

"Eikös se ole niinpäin että Tanskassa on nyt vallassa tämä xenofobistinen fasistijuntta joka rajoittaa vähemmistönjen oikeuksia Tanskassa."

Ohhoh. Seuraan kyllä uutisia kohtuullisen aktiivisesti, mutta kuulen vasta nyt, että Tanska on nykyisin fasistijuntan hallitsema. Järkyttävää!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #37

Nythän on susittua ja suositeltavaa käyttää "vaihtoehtoisia totuuksia" mielipiteidensä painottamiseen.

Tuossa on näköjään malliesimerkki.

Se ei ehkä ihan perustu perinteisellä tavalla faktaan, mutta se kuvaa hyvin minun suhtautumistani Tanskan hallituksen xenofobiseen suhtautumiseen maan muslimiväestöön.

Tämä on sitä Trumpilaista informaation jakamista, mikä on osoittanut tehonsa.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

On toivoa herättävää lukea järkipuhetta. Kiitos Laura.

Vähättelijöille; Pienelläkin fanaattisella joukolla on valloitettu/alistettu maita ja kansoja. Miksi ei nykyisinkin niin voisi tapahtua?
Totta kai voi, kun päättäjämme ovat liian naiiveja tunnustaakseen ongelman ja uskaltaakseen puuttua siihen tarvittavalla tarmolla.

Käyttäjän MarkoKallionp kuva
Marko Kallionpää

"Kärjistämisen aika meni jo", kirjoittaa Poria edustava Laura Huhtasaari ja jatkaa:

- Alaston totuus
- Jos Ruotsista tulee muslimienemmistöinen maa, tuleeko sharialaki voimaan virallisesti?
- Millaista on Suomessa sen jälkeen, jos naapurivaltiona on Lähi-itä?
- kantasuomalaiset vihaavat toisia kantasuomalaisia
- Meidän oma pääministerimmekin laittoi kutsuhuudon ja se levisi netissä laajalle.

Elämme outoja aikoja.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Mitä tähän sharia-lakiin tulee, niin Kimmo Sasi toi tätä esille vuonna 2010. Hän kannatti silloin sharia-lain osittaista käyttöönottoa. Hurjaa meininkiä!

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010112612771042_u...

”Professori” Haaviston kannanotto ”saunan taakse tai sitten rajat auki” on kieltämättä hiukan yksioikoinen, jossa tunnutaan vedettävän ”mutkat suoriksi”. Kannattajat olivat tietysti tästä euforian vallassa. Tätä ”mutkat suoriksi”-linjaa on tuntunut tapahtuvan myös CV-alueella, josta Mikko Paunio kertoo ansiokkaasti omassa blogissaan.

http://mikkopaunio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/231333...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tuossa dokumentissa todistettiin että sharia-laki on jo voimassa Tanskassa ja aivan varmasti myös Ruotsissa ja Suomessa. Laki on epävirallinen mutta velvoittava muslimeille, noudattamatta jättämisestä on tapettu monia, varsinkin nuoria naisia jotka ovat ottaneet liikaa läheisyyttä länsimaiseen kulttuuriin. Moniavioisuus on sallittu, rikoksista ei saa puhua poliisille, avioeroa ei myönnetä naisen tahdosta ja muita tapoja jotka eivät länsimaiseen kulttuuriin kuulu.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Tanskassa naisten salaiset turvakodit ovat täynnä tyttöjä tai naisia, jotka ovat uskaltautuneet ottamaan tansakalaisen poikaystävän. Se ei vaan käy, islam ei anna sellaista tapahtua. Muslimiyhteisö ja perheesi nousevat sinua vastaan jos niin kuitenkin teet, ja tytöt pelkäävät henkensä puolesta. Islamilaisessa maassa islamista luopumisesta seuraisi kuolema, mutta, kuten imaami sanoi, Tanskassa ei voi niin tehdä, koska Tanskan laki ei anna myöten. - Tämä salafilmaus todisti selvästi, että islam on integraation vastainen (älkää integroituko Tanskaan!) ja demokratian vastainen (muslimeilla on oma laki), joten tässä tuli oikeasti selväksi kaikki, mitä islamista ja sen kaksinaamaisuudesta tulee tietää länsimaissa. Ei ihme että Tanskassakaan ei haluta enää maahanmuuttoa islamilaisista maista, n.70% vastustaa sitä, ja Århusin suurmoskeijahanke haudattiin välittömästi salafilmauksen seurauksena.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Århusin suurmoskeijahanke haudattiin välittömästi salafilmauksen seurauksena."

On syytäkin vastustaa näitä ökymoskeijoita ja niiden mukana tulevia fundamentalisti- kiihottajia. Heidät pitäisi eliminoida. Sen sijaan tavallista kansaa ei pidä syyttää tästä, se on vain uhri.

Ne tanskalaisiin poikiin ihastuneet muslimitytöt ovat uhreja, samoin heidän perheensä. Heidät pitää erottaa näistä fundamentalismia saarnaavista imaameista.

Tanskalla on oikeus ja velvollisuus suojella kansalaisiaan, muslimeja ja muita, kiihotukselta jota rahoitetaan jostain kaukaa, raharikkaiden maailmanvalloituksesta haaveilevien joutilaiden saudiprinssien toimesta.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Minusta sekin, että muslimit imaamien kehotuksesta suhtautuvat todella epäkunnioittavasti Tanskan lakiin ( tai muiden länsimaiden lakiin,) on aika ongelmallista, koska se saa heidät viis veisaamaan maan laeista kokonaisuudessaan, ja tämä näkyy pakolaisten ja siirtolaisten huomattavasti suuremmassa osuudessa rikollisuudessa ja häiriökäyttäytymisessä. -Tämä ei koske tietenkään kaikkia muslimeja, mutta tilastojen ja juuri esille tulleiden faktojen perusteella voi näin kyllä arvioida.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Tämä ei koske tietenkään kaikkia muslimeja, mutta tilastojen ja juuri esille tulleiden faktojen perusteella voi näin kyllä arvioida."

On hyvä että tiedostat että osa muslimeista kannattaa ja haluaa noudattaa maan lakeja.

Niitä muita, niitä jotka ovat findamentalistisaarnaajien uhreja, pitää rangaista maan lakien mukaisesti ja jos lait eivät oikein ole toimivia, lakeja pitää muuttaa.

Ennenkaikkea lakeja pitää muuttaa tavalla jolla fundamentalismia saarnaavien imaamien toiminta voidaan estää.

Jonne Lövkvist

Hyvä Laura! Potkaise miehiä pusseille! Vaikka ei meidän eduskunnasta eikä toimittajista miehiä löydy, miehimyksiä vain.
Mutta jos nykyään vain naisilta löytyy rohkeutta, niin pankaa sitten te asiat kuntoon.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset