LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Natsijahti on suurinta populismia

Jotkut ovat yhden asian poliitikkoja. En nyt puhu maahanmuuttokriittisyydestä, josta on tulossa valtavirtaa. Suomi on vielä tässä hiukan jäljessä Yhdysvaltoja ja Eurooppaa. Puhun natsijahtaajista. He näkevät niitä kaikkialla. Sähköpostiviestejä tulee usein, joissa "tiedetään" minun olevan natsi. Kerrankin eräs kirjoittaja uhosi, että ei yhdy minun rasistisiin puheisiini. Pyysin häntä siteeraamaan minua, jotta olisimme voineet keskustella. Hetki meni. Hän ei siteerannut minua. Kirjoitti vain uudestaan tämän voittamattoman argumentin, olet natsi, rasisti ja fasisti. 

Myös valtamedia alistaa kaiken natsismille. Eiköhän kaikki puolueet tavoittele täyttä 88 ehdokkaan listaa. Perussuomalaiset ilmeisesti eivät saa tavoitella, ainakaan ilman natsisyytöstä.

http://www.satakunnankansa.fi/satakunta/tarkoitus-vain-vahinko-porin-per...

Rasismia vastustamalla pääsee politiikkaan ja pysyy politiikassa. On täysin normaalia puhua rasistisesta poliitikosta, tapahtumasta tai puolueesta. Etuliite rasismi on arkipäivää. Vastapuolen nimittely on saatu normalisoitua. Tämä on tärkeää, jotta saadaan yleinen ymmärrys, että ne "natsit" ovat vaarallisia, pahoja ellei peräti epäihmisiä. Rasismia vastustavassa faceryhmässä jo epäiltiin, että olenko ihminen ollenkaan.  

Jos natsit tästä suuttuvat, se on vain säälittävää uhriutumista, koska natsia pitää saada sanoa natsiksi.

Tällä vaaliteemalla mennään. Tino Singh lähtee kuntavaaleihin tavoitteenaan potkia natsit (eli perussuomalaiset) pois vallasta.

http://www.vihrealanka.fi/uutiset-kotimaa/tino-singh-l%C3%A4htee-kuntava...

 

PS: Perussuomalaisten listalle on ollut kynnys tulla edes ehdokkaaksi, vaikka halua olisi. Työnantajalle saatetaan ilmiantaa. 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

43Suosittele

43 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (125 kommenttia)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Et sinä ole natsi, eikä minusta sinua sellaiseksi saa kutsua.

Kansallismieliseksi tosin olet aika hyväuskoinen kun käyt tsemppaamassa ultra-Suomivastaista ryhmittymää Helsingin keskustassa. Tietääkseni omat puoluetoverisi ovat osanneet aiheesta jonkin verran varoitellakin.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Petra, tarkoittanet SE-leiriä, jossa Laura kävi?

Mikä siitä tekee ultra-suomivastaisen? Ja kaksi blogistia pitää heitä myös rasistisina. Millähän perusteella? Tietääkseni kenelläkään heistä ei ole tuomiota rasismista.

Lauralta taas asiallinen kommentti. Näin se vaan nyt on, kuten kirjoitat. Muttei tämä suuntaus tule jatkumaan ikuisesti.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

En ole puhunut mitään rasismista.

SE haluaa presidentiksi poliisia pakoilevan tyypin joka on kertonut vihaavansa Suomea ja haluavansa tappaa sen poliitikkoja.

SE vainoaa suomalaisia ja käyttää painostamiseen feikkimediaa. Suomen lait, arvot ja tavat eivät heille käy. Nokkamiehellä on jatkuvia ongelmia poliisin kanssa. Hän on enemmänkin Donetskin asialla.

Laura on huonoissa porukoissa jos heitä käy nostamassa framille. Hän edustaa kuitenkin valtion asiaa eikä valtiovastaisten tahojen.

SE hallitus, taitaa olla enimmäkseen ulkomaalaisia. Ei sen väliä mutta outoa sekin.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #28

"En ole puhunut mitään rasismista."
En ole väittänytkään niin. Puhuin kahdesta tämän iltaisesta blogistista tällä alustalla. Nimiä en viitsi mainita.

Ilja Janitskinin presidenttiehdokkuuden on minunkin mielestäni naurettava ajatus.

"SE vainoaa suomalaisia ja käyttää painostamiseen feikkimediaa. Suomen lait, arvot ja tavat eivät heille käy. Nokkamiehellä on jatkuvia ongelmia poliisin kanssa." Tuosta olen täysin eri mieltä. SE vastustaa miekkareissaan sitä, että kieltävän päätöksen saaneet turvapaikan hakijat ohjataan vapaaehtoisen palauttamisen piiriin. Ja he eivät halua poistua vapaaehtoisesti maasta, koska heidät elätetään täälläkin. Mielestäni he ovat tässä tilanteessaan laittomasti maassa.

Ns. feikkimediaa he käyttävät siksi, ettei ns. valtamedia halua kirjoittaa heidän mielipiteistään mitään tai kirjoittaa niistä vääristelevästi.

Laura osoittaa suurempaa suvaitsevaisuutta kuin ns. suvaitsevaiset käymällä heidän leirissään. Ja käsittääkseni hän edusti siellä vain omaa itseään ja omia mielipiteitään, eikä valtiota. Ja hänellä on siihen oikeus.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #32

Ei ole kyse sinun toiveista tai mielipiteistäsi vaan faktoista, jotka he ovat itse ilmoittaneet.

SE nokkamies on ilmoittanut että feikkimediaa käytetään ihmisten painostamiseen. Minulle tämä ei käy, suomalaisia ei saa kiristää eikä painostaa. Ei pitäisi käydä myöskään kansanedustajalle tai sinulle, mutta jostain syystä te ette välitä tai ette ymmärrä asian laitaa tai sen vakavuutta.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #43

Petra:
"Ei ole kyse sinun toiveista tai mielipiteistäsi vaan faktoista, jotka he ovat itse ilmoittaneet."

Kysymys on nimenomaan minun mielipiteistäni sillä en kuulu mihinkään yhdistykseen enkä poliittiseen puolueeseen. Ja minusta nämä kielteisen päätöksen saaneet ovat maassa laittomasti. Vai tulisiko heitä elättää mielestäsi täällä hamaan maailman tappiin. He radikalisoituvat ja edessämme on Ruotsin tie. Ja tämä on oma mielipiteeni. Kerro sinä omasi, jos sinulla sellainen on? Ja nimenomaan tästä palauttamiskysymyksestä!

" Minulle tämä ei käy, suomalaisia ei saa kiristää eikä painostaa. Ei pitäisi käydä myöskään kansanedustajalle tai sinulle, mutta jostain syystä te ette välitä tai ette ymmärrä asian laitaa tai sen vakavuutta."

Siis olet sitä mieltä, ettei Suomessa saa olla omaa mielipidettä, vaan pitää olla kanssasi yhtä mieltä? Eikö se ole nimenomaan painostamista? Se on juuri sitä rasismijahtia!
Sinähän olet varsinainen suvaitsevainen!!!! Suvaitsisit vain oman ja tavallasi ajattelevien mielipiteet.

Laura Huhtasaaren puolesta en voi vastata, puhuuko hän omista mielipiteistään vai puolueensa "kannasta"? Uskoisin, että hän puhuu täällä omista mielipiteistään.
Vastatkoon hän itse jos haluaa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #59

Reino hyvä, unohda nyt ne rasistit ja turvapaikanhakijat, en ole viitannut sanallakaan niihin asioihin. Pysy asiassa äläkä lähde sivupoluille sliirailemaan.

Se ei edelleenkään ole mielipide vaan fakta että SE painostaa suomalaisia https://seura.fi/isanpikajuna/2016/07/08/johtohahm...

He kertovat siitä itse ja jäljet ovat nähtävissä.

Tässä ei ole mitään epäselvää.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #68

Petra, sinä kiemurtelet kuin onkimato koukkuun pujotettaessa.

Vastaa nyt vaikka noihin kolmeen esittämääni kysymykseen:

1. Ovatko hylsyn saaneet turvapaikan hakijat mutta vapaaehtoisesta palautuksesta kieltäytyneet maassa laittomasti?

2. Yritätkö sinä painostaa toisin ajattelevia omia totuuksiasi jankuttamalla?

3. Hyväksytkö sen, että he saavat pitää leiriään Helsingin keskustassa poliisien tuella, eivätkä poliisit mene edes tarkistamaan heidän papereitaan?

Kysyn näitä siksi, että SE: n arvostelusi perustuu näihin kolmeen asiaan.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #99

Eihän perustu. Olet lukenut varmaan jonkun muun jutun. Minun tekstissäni et löydä mitään viittausta siihen, vain itse hoet tuota. Lue itse omat kommenttisi.

Siitä ei ole paljonkaan aikaa kun olit lukenut Elkaman komentit ja aloit läksyttää minua niistä. Sitä ennen oli muita tapauksia. Alan olla oikeasti huolissani siitä, miten sotket minut ja muut henkilöt. Se ei ole reilua.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #100

Elkamaan sotkemiseni muistan. Ja olen pyytänyt sitä sinulta anteeksi. Ja ilmoitit antaneesi anteeeksi. Miksi se pitää kaivella vielä esille?

En ole sotkenut nyt sinua muihin kommentoijiin. Kuuluiko tämäkin blogin aiheisiin?

Ja kyllä se alunperin noista mainitsemistani syistä lähti. Kumpikaan meistä ei tuntene SE-kansanliikettä riittävän hyvin, niin että voisimme keskustella heidän tarkoituksistaan ja mielipiteistään.

Vastaa, ole hyvä!

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #105

Juu, vastaan heti kun löydät tästä ketjun kommenteistani ne keksimäsi kolme kohtaa, siteeraat ne tähän.

Onneksi ostin liput Sardiniaan, ehdin hyvin sillä aikaa kun etsit niitä, koska olet ne itse keksinyt omasta päästäsi.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #106

Perustan kysymykseni kommenttisi tähän kohtaan:

"Suomen lait, arvot ja tavat eivät heille käy. Nokkamiehellä on jatkuvia ongelmia poliisin kanssa."

Kerrotko vielä, mitä jatkuvia ongelmia?

Hyvää matkaa Sardiniaan, koska sinä et tule uskoakseni vastaamaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #115

Nyt, Reino, lukutaidon oppiin tai nurkkaan häpeämään.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #117

Jari-Pekka, lukutaidon? Kerrotko miksi? Ja kuka sitä oppia pystyisi antamaan?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #118

Et kai nyt vakavissasi väitä, ettei Marco de Witillä olisi jatkuvia ongelmia poliisin kanssa?

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #119

En väitä mutta en myöskään väitä, että olisi. Siksi paninkin vastaukseni Petralle kysymyksen muotoon, jos saisin vaikka selvyyttä asiaan. Häneltähän minä en vastausta tule saamaan, joten vastaa sinä.

Mutta jos sinä väität, sinulla on todistamisen taakka.

Mitä muuten tässä yhteydessä tarkoittaa "jatkuvia"?

Ja minä kun jo luulin, että olisit taas aidosti huolissasi minusta. Mutta se olikin tätä poliittista snobbailua. Olen hieman pettynyt.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #122

Olen huolissani, koska yhdessä toisessa ketjussa vaikutit luulevan, että näiden pikkurikollisten käyttämä termi "matu" olisi lyhennys "maahantulijasta".

Marco de Within tulee suhtautua Hikipedian vakavuudella:

http://hikipedia.info/wiki/Marco_de_Wit
http://hikipedia.info/wiki/Suomi_Ensin

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi Vastaus kommenttiin #105

Vastaaminen ei kuulu Petran tapoihin. Voisi melkein väittää, että sen vaatiminen häneltä on vähän epäherrasmiesmäistä (toki tiedän, ettet sellaiseen sortuisi edes unissasi). Petra nimittäin pärjää vain pelatessaan omilla säännöillään (silloinkin tosin vain omien kriteeriensä mukaan).

Suorat vastaukset vaatisivat tosiasioiden tunnustamista ja logikan käyttämistä. Ei Petra ole täällä sitä varten. Hän on täällä vääntelemässä muiden puheet ja mielipiteet täysin tunnistamattomiksi, kääntämässä kaiken logiikan umpisolmuun ja koettamassa todistaa mustan valkoiseksi ja veden kuivaksi. Nauttikaamme Petrasta sellaisena kuin hän on: piristävänä poikkeuksena täysjärkisyyden erämaassa.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #99

En minä Petra ole, mutta voin vastata Toivasen ensimmäiseen kysymykseen.
Eivät välttämättä ole laittomasti maassa kielteisen päätöksen jälkeen. Heillä on 21 päivää aikaa tehdä valitus Helsingin hallinto-oikeuteen. Mikäli sieltäkin tulee kielteinen päätös voi KHO antaa valitusluvan. Sitä on haettava 14 päivän kuluessa kielteisestä päätöksestä. Turvapaikanhakija saa oleskella Suomessa sen ajan, kun valitusta käsitellään.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #111

Raimo, kiitos vastauksesta. Nämä ns. laittomat ovat käyneet jo kaikki nämä vaiheet ja ajat läpi. Muutama on jo tehnyt kaksikin hakemusta ja saanut molempiin kielteisen päätöksen. Mutta ei halua poistua, koska ei ole pakko.

Tässä on minusta Suomen hallitukselta lepsuilua palautussopimusten osalta. Kuuluisiko niistä neuvottelu ja sopiminen Soinille?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Natsi tarkoittaa arkikielessä nationalismin kannattajaa ja kansallismielistä. Ehkä hieman negatiivisävyllä.

On täysin eri asia kuitenkin kuin rasisti.

Käyttäjän MikkoKahanp kuva
Mikko Kahanpaa

Mikäli alempi linkki loukkaa jotain perussuomalaista, poliisi kehoittaa ottamaan yhteyttä oman asuinkuntansa poliisiin. Kyseessä on siis hyvin todennäköisesti rikos poliisin ohjeistuksen perusteella.

Käyttäjän RikuSalminen kuva
Riku Salminen

Rasismin vastustaminen on hieno asia, mutta ongelmaksi se muuttuu siinä vaiheessa, kun aletaan näkemään rasisteja, fasisteja sekä natseja joka puolella ja saatetaan jopa hyökätä aivan tavallisten ihmisten kimppuun.

Käyttäjän LauraHuhtasaari kuva
Laura Huhtasaari

Juuri tätä tarkoitan... keksitään, leimataan ja syytetään. Koska vain tiedät, että "olen rasisti"...

Jorma Kinnunen

Tämä Jari Laine taitaa olla tässä uutisessa mainittu tyypppi, jolla on tapana juhlia itsenäisyyspäivää melko railakkaasti. Viime itsnäisyyspäivänä riehui uusnatsien kulkueessa ja hakkasi miehen poliisimaijan kyydissä. Edellisenä itsenäisyyspäivänä sai osuman poliisin paineilma-aseesta.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/201612062200036827...

Käyttäjän LauraHuhtasaari kuva
Laura Huhtasaari

"valkoisena heterona parempi ihminen" en ole koskaan sanonut tuollaista, enkä ajattele noin. Mutta sinähän sen tiedät paremmin ;)

Jaakko Häkkinen

Jari Laineelle suosittelen rasismin määritelmään tutustumista:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Rasismi

Sen jälkeen hänen tulee osoittaa Huhtasaaren sanomisista kohta, joka täyttää rasismin määritelmän. Perusteeton syyttely on naurettavaa ja kertoo vain syyttelijän omasta ideologisesta fanatismista ja sokeudesta.

Juuso Hämäläinen

Laura, ulkonäkösi perusteella olisit kelvannut hyvin arjalaisen rodun kuvakirjaan. Ehkä nämä natsiksi haukkuvat ovat saaneet tästä kimmokkeen.

No vitsi vitsinä. Natseista kouhottavat eivät edes tiedä mitä natsit olivat. He eivät myöskään ole eläessään nähneet oikeaa rasistia.

Olen miettinyt ovatko he yleensä nähneet mitään eläessään muuta kuin kotikylän raitin tai lähiön ostarin pubin. Jos olisivat, heidän käytöksensä olisi vähemmän fanaattista.

Käyttäjän LauraHuhtasaari kuva
Laura Huhtasaari

Arjalaista rotua ei ole olemassakaan.

Juuso Hämäläinen

No eläintieteellisesti ei. Kaikki ihmiset ovat samaa rotua.

Käyttäjän LauraHuhtasaari kuva
Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #11

Niinpä. Kaikki ihmiset ovat samaa rotua. Natsijahtaajat itse koko ajan puhuvat roduista, joita ei edes ole...

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #11

Mm... ei.

Ihmiset ovat samaa lajia, eli ihmiset voivat lisääntyä keskenään ja tuottamaan lisääntymiskykyisä jälkeläisiä.

Mutta eri rotuja toki on kun populaatioita ollut eristettynä tuhansia ja kymmeniä tuhansia vuosia. Ei nyt vaan ole jalostettu hyvin erilaisiksi kuten koiria vaan on sitä luonnonvalinnan myötä tapahtunutta muutosta.

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka

Natsijahti on muuttunut mielenkiintoiseksi salatieteeksi, eräänlaiseksi kabbalaksi. Jos luku 88 tarkoittaa natsien pakollista tervehdyshuudahdusta Heil Hitler, on luku 72 puolestaan Hitlerin nimen kirjainten lukuarvojen yhteenlaskettu summa. Tämähän viittaa selvästi muslimien käsitykseen paratiisissa miehiä palvelevien neitsyiden määrään. Niin että ovatko natsit ja persut siinä ohessa itse asiassa piilomuslimeita? Olkaa valppaina, ystävät: sitä ei koskaan tiedä, millaiset vaarat meitä vaanivat.

Juuso Hämäläinen

Ollaan huoletta. Viimeiset natsit ovat pääosin hoitokodeissa Saksassa ja jokunen muuallakin. Naapurini Münchenissä oli kova natsi ja kommunistien sekä demareiden vihaaja. Ei katunut yhtään mitään natsien tekoja. Mutta ei enää vaaraksi, kun siirtyi Mersun ratista rollaattorin puikkoihin. Pääsee pian vassareiden järkkäämään hoitokotiin. Niin se elämä vain voi nöyryyttää.

Käyttäjän mikaniikko kuva
Mika Niikko

Presidentti Trump sanoi sen ääneen; valehteleva manipuloiva media..

Käyttäjän LauraHuhtasaari kuva
Laura Huhtasaari

Negatiivisen uutisen jälkeen Trump soittaa mediaan ja toistaa sanomansa. Ei peräänny. :)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Toinen kansallismielinen oksymoroninen kummajainen onkin tämä Trumpin hömpän edessä pokkurointi.

Marko Rämö

Ei rehellisesti sanoen pysty vielä sanomaan mikä Trump on, lintu vai kala. Mutta kerrankin näyttäisi että tekee mitä luvannut, ja nimenomaan pokkuroimatta. Joka melko harvinaista poliitikoilta, eikö?

Mutta sen pystyy tällainen taviskin sanomaan, että jopa takapajulaamme myöten, perinteisesti vallan kahvassa hämmentäneet tahot ja (valta)media yrittävät kaikin mahdollisin tavoin lyödä kapuloita rattaisiin, ja kammeta herraa palliltaan. Ettei vain mikään muuttuisi.

Eli pelkästään jo tuon perusteella sanoisin, että mies paikallaan. Ja kaukana hömpästä. Mikäli esim. vaivaudut kuuntelemaan vähän pidempiä otteita puheistaan, ehkä ei kuulosta enää lainkaan niin kömpelöltä seniililtä kuin annetaan ymmärtää.
Ei ainakaan pöntömmältä kuin omat itsekkäät ja itseriittoiset höperömme, joilla ei kuorossa kaakattamisen lisäksi oikein erikoisempaa linjaa tunnu olevan yhtikäs missään...

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Paha mennä sanomaan mitä kenenkin päässä liikkuu, mutta jostain syystä sitä saa tietyntyyppisten ihmisten kannatusta kannanotoillaan...ainakin jos sattuu vielä puhumaan heidän tilaisuuksissaan.

Kummia sattumia varmaan vain.

Juuso Hämäläinen

Harvinaisen tyhjänpäiväinen juttu oli Tino Singhistä linkin takana. Hänen luulisi myynti-ihmisenä osaavan kertoa aikaansaannoksistaan jotain. Nyt oli tuo puoli tyhjää täynnä. Ei vakuuta ainakaan minua äänestäjänä millään tavoin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tino Singh ( vihr., ex-kok., ex-rkp) saattaa vielä jonain päivänä onnistua perussuomalaisena, kunhan joskus natsijahdistaan palaa takaisin kotiin.

Uudessa testamentissa nimittäin kerrotaan Saul-nimisestä fariseuksesta, joka vainosi alkukristittyjä Jeesuksen kuoleman jälkeen. Saul teki kuitenkin täyskäännöksen Damaskoksen tiellä ja hänestä tuli kaikkien kristittyjen rakastama apostoli Paavali, kristikunnan tukipylväs.

Pekka Iiskonmaki

Natsit ovat sosialisteja ja sillä kriteerillä on Suomessa kaksi natsipuoluetta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Zhirinovski on liberaalidemokraatti, joten Suomessa on toistakymmentä zhirinovskilaispuoluetta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Minäkin olen ihmetellyt sitä, että mitä ihmeen vetoa persut tuntevat tuota Trumppia kohtaan?

Se on jotenkin omituista, jopa persumittakaavassa. Siellä on nyt mies, joka ei osaa laskea, joka ei tunne maita ja maanosia, mies joka keksii tarinoita omasta päästään ja on vainoharhainen kaikelle, mikä häntä vastustaa.

No tiettyä samaistumista on tietysti persujen suhtautuminen mediaan, nehän tietysti aina valehtelevat ja liioittelevat kun kyseessä on persu. Joskus kuitenkin siihen ehkä on syytäkin.

Tynkkynen, Hakkarainen, Huhta ja Halla-Aho. Siinä sellainen nimilista, joiden perusteella ei ehkä ihmisille tule ensimmäiseksi mieleen suvaitsevaisuus, rehellisyys, oikeudenmukaisuus ja luotettavuus.

Trumpin suhteen minä olen ainoastaan huolissani amerikan viihdeteollisuudesta, niiden työmahdollisuudet vähenevät koko ajan, koska uusi koomikko on vallannut twitterin ja television, eikä tuon parempaa viihdettä kuin Trumpin twiitit ja lehdistötilaisuudet pysty edes isolla rahalla tuottamaan.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Moni perussuomalainen tykkää selvästi Trumpin "Amerikka ensin"-ajattelusta. Ei siinä mitään, siinäpähän tykkäävät. Johdonmukaisuuden nimissä odotan heidän myös hurraavan sille jos Trump torppaa vaikkapa Teslan akkutehtaan saapumisen Suomeen. Trumphan ei tykkää siitä, että tehtaat yms. tuotanto siirtyy Amerikan ulkopuolelle. Muistaakseni jossain blogikirjoituksessa Huhtasaarikin toivoi Suomeen Teslan akkutehdasta. Jos kuitenkin Trumpin "America first"-periaate on myös suomaisen "isänmaallisen" ihmisen mieleen, pitäisi vain hurrata sille ettei tehdasta tulekaan Suomeen. Sehän on vain miehekästä ja terveen itsekästä oman (kansallisen) edun tavoittelua. Trump pitää amerikkalaisten puolta! Kun hurraaminen laantuu voitaisiin näiltä "isämaallisilta" kysyä, että ketkä nyt sitten pitävät suomalaisten puolta? Tekö, jotka hurraatte sille ettei tehdasta tulekaan Suomeen?

Käyttäjän AleksiSaarinen kuva
Aleksi Saarinen

Se että pitää "Amerikka ensin" ajattelusta voidaan nähdä kahdella tavalla: absoluuttisena Amerikka ensin ajatteluna tai suhteellisesti siten, että valtion päämiehen tulee ensisijaisesti ajaa oman maansa etua.

Vaikea keksiä syytä sille, miksi joku ei Amerikkalainen edustaisi ensimmäistä. Vastaavasti vaikea keksiä myöskään syytä, miksi kukaan toivoisi että presidentti ajaisi ensisijaisesti jotain muuta, kuin edustaman maansa etua. Siitä tietysti voidaan kiistellä, mikä lopulta on maan etu.

Jos kuitenkin ajatellaan, että vastustaa "Amerikka ensin" tai "oma maa ensin ajattelua", niin loogisesti tästä seuraa että kannattaa "muut ensin" tai "joku muu ensin" ajattelua. Tällöin myös "epäisänmaalliset" voivat juhlia yhdessä "isänmaallisten" kanssa, kun Teslan tehdas meni sivu suun. Onnistuttiin saamaan muiden intressit omien edelle.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #69

"Jos kuitenkin ajatellaan, että vastustaa "Amerikka ensin" tai "oma maa ensin ajattelua", niin loogisesti tästä seuraa että kannattaa "muut ensin" tai "joku muu ensin" ajattelua. Tällöin myös "epäisänmaalliset" voivat juhlia yhdessä "isänmaallisten" kanssa, kun Teslan tehdas meni sivu suun. Onnistuttiin saamaan muiden intressit omien edelle."

Mites olis jos ei ajateltaisi niin kansallismielisesti, siis että Amerikka ensin, tai Ruotsi ensin, tai Suomi ensin.

En ole nyt kuullut itse tuota uutista Teslan tehtaan kohtalosta, mutta tässä on oikeastaan hyvä esimerkki.

Jotkut muut kuin kansalliset tai kansallismieliset päättäjät päättävät sen asian minne tehtaat laitetaan. Päätöstä ei tehdä sillä perusteella että "joku maa ensin", vaan sillä perusteella mikä on tehtaan omistajien kannalta parasta. Yleensä valinta tapahtuu niin että valituksi tulee paikka jossa tuotteita on edullisinta valmistaa. Se on kokonaisuuden kannalta parasta.

Sellainen ajattelu mitä Trump harrastaa, siis että tehtaat pitää laittaa Amerikkaan, siksi että noudatetaan "America first" periaatetta eikä yleisen kannattavuuden periaatetta on perseestä. Jo tämän perusteella Trump voitaisiin diagnosoida vanhuudenhöperöksi dementtisesksi vanhukseksi ja laittaa eläkkeelle.

Käyttäjän AleksiSaarinen kuva
Aleksi Saarinen Vastaus kommenttiin #70

Mielestäsi siis Teslan johdon pitäisi ajatella omistajien parasta, niin miksi ei vastaavasti valtion päämiesten pitäisi ajatella valtionsa parasta?

En usko että Amerikka siitä hyötyisi, jos se imuroisi kaikki tehtaat maahansa. Sillä olisi suora negatiivinen vaikutus maailman talouteen, jonka supistuminen olisi suoraan pois Amerikkalaisilta, joka on globaalin kaupan yksi suurimpia hyötyjiä. Lisäksi olisi varmaan kauppapoliittisia seurauksia.

Tätä tarkoitin sillä, että ei ole niin selvää mikä oikeastaan on maan etu.

Mielestäni on vaan eriskummallinen ajatus, että ei ajaisi ensisijaisesti sen etua, ketä edustaa. Oli se sitten yritys, valtio tai jalkapallojoukkue. Tietysti kun yhdessä toimitaan, niin tulee ottaa huomioon myös muut, koska ne vaikuttavat yhtälailla omaan menestymiseen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #75

"Tätä tarkoitin sillä, että ei ole niin selvää mikä oikeastaan on maan etu."

Kyllä se maan etu tässä globalissa todellisuudessa olla koko maailman yhteinen etu, kai lähinnä kuitenkin kauppakumppaneiden yhteinen etu.

Jos joku maa, tai maat ryhtyvät nykyistä räikeämmin edistämään omaa etuaan muiden kustannuksella, siitä ei ole muuta kuin haittaa kaikille. Päinvastainen tulos saadaan kun protektionismista luovutaan ja enenevässä määrin ajatellaan kokonaisuutta ja vähenevässä määrin oman maan etua.

"Mielestäni on vaan eriskummallinen ajatus, että ei ajaisi ensisijaisesti sen etua, ketä edustaa. Oli se sitten yritys, valtio tai jalkapallojoukkue. Tietysti kun yhdessä toimitaan, niin tulee ottaa huomioon myös muut, koska ne vaikuttavat yhtälailla omaan menestymiseen."

Jalkapallojoukkue on tässä kyllä vähän eri asia.
Taloudessa koko maailma on tänä päivänä yksi joukkue.

Mutta ei meidän ajatukset nyt niin kovin paljon toisistaan poikkea, vähän kumminkin?

Käyttäjän AleksiSaarinen kuva
Aleksi Saarinen Vastaus kommenttiin #77

Mielestänä vedät hieman mutkia suoriksi.

Teoriassa se voisi kollektiivisesti hyödyttää taloutta, jos maailma olisi vain yksi talousalue ilman mitään valtiollisia rajoitteita. Käytännössä tämä ei ole mahdollista, ainakaan vielä pitkään aikaan. Toiseksi se ei suinkaan tarkoittaisi sitä, että kaikkien olot paranisivat, vaan joillakin paranisi ja toisilla huononisi, netto vaikutuksen ollessa kuitenkin plussalla. Kolmanneksi jos ei olisi maiden välistä kilpailua, niin kärsisikö tehokkuus siitä..?

Mielestäni kyseessä on liian idealistinen lähtökohta, jotta sitä voitaisiin käytännössä soveltaa. Eikä ole myöskään täyttä varmuutta sen seurauksista.

Itse uskon, että ideaali löytyy jostain "globalismin" ja "protektionismin" välimaastosta. Täytyy myös muistaa, että käytännön ideaaliin sisältyy paljon ongelmia. Niitä on kuitenkin vähemmän suhteessa muihin ratkaisuihi.

Mitä jalkapallojoukkueisiin tulee, niin mikäli niitä olisi olemassa vain yksi, ei sillä olisi mitään virkaa koska ei ole ketään ketä vastaan pelata.

Niin, kyse on lopulta siitä mikä on maalle parhaaksi, tai mitä tarkoittaa oman maan etu huomioon ottaen että ei elä tyhjiössä. Itse en väitä tietäväni mikä se on, mutta en pidä ollenkaan kummallisena sitä, jos joku siihen pyrkii. Päinvastoin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Lapset nimittelisivät toisiaan rasisteiksi, jos sana olisi lyhyempi ja helpompi lausua.

Niinpä he tarvittaessa haukkuvat toisiaan edelleen homoiksi vaikka natsiksi ( myös hieman vaikea sana ) haukkuminen olisi nyky-yhteiskunnassamme huomattavasti tiedostavampaa.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Onko Natsi-jahdilla hyvä seisova pöytä? Meikä voisi mennä sinne. :)

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Eihän nykypäivän ääriaineistolta edellytetä pääkallokokardia koppalakissa.

Riittää kun vertaa ajamiaan asioita ja varsinkin niitä joita se antaa ymmärtää historiassa vaikuttaneisiin helppoheikkeihin.

Yhtymäkohtia löytyy. Jää vastausta vailla tekikö Aatu Saksasta Uber alles jos hintana oli niin monen viattoman ja myös asiaansa uskoneen kuolema, pakolaisuus ja vaino. Noita pellejä löytyy toki muitakin.

Historia ei koskaan toista 1:1 itseään mutta ihmisluonne ei muutu.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Mediavirran sisältöä analysoimalla voi päätellä, että tämän hetken suurinta populismia on kaikenlainen poliittinen keppihevostelu "lapsen edulla"...

https://en.wikipedia.org/wiki/Homophobia

Tänä vuonna rasisminvastaista viikkoa vietetään viikolla 12 teemalla "minä päätän". Kampanjassa tuodaan esille jokaisen mahdollisuutta luoda yhdenvertaista, turvallista ja kaikille avointa yhteisöä ja yhteiskuntaa.

http://www.eirasismille.fi/asennetalkoot

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Tuo jälkikirjoitus askarruttaa:

"Perussuomalaisten listalle on ollut kynnys tulla edes ehdokkaaksi, vaikka halua olisi. Työnantajalle saatetaan ilmiantaa."

"Ilmiantaa"? En nyt tiedä, onko mitään julkisempaa seikkaa olemassa kuin ehdokkuus vaaleissa. Mitä tässä nyt oikein valitetaan? Persujen ehdokkaaksi ei kehdata tulla, ettei vain kukaan huomaisi.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Samaan kiinnitin huomiota.

Jos ihmiset eivät kehtaa julkisesti samaistua persuihin, onko vika persuissa vai pahassa mediassa ja somettajissa? Syytetään peiliä kun naama on väärä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Olen ollut riittävänmonesti persujenehdokaana ja nyt hävettää, kun olen ollut tällaiselle takinkääntäjille ääniä keräämässä.
Puolueen sääntöjenmukaan perussuomalaisten valtuustoryhmästä eronneet pitää erottaa puolueesta.
Valtuustoryhmästä kirjallisesi eronnt Mika Pietikäinen on kuitenkin valittu piirihallituksen jäseneksi.

Jos tällainen toiminta tuo lisää kannatusta, niin jatkakaa,niin "Paholaisen karjalaumaa päädytte ajamaan, kun vihdoin päättyy elontie ja saavutte manalaan"!

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Nykytrendin mukaan, vika on venäläisissä hakkereissa, kyberhyökkäyksissä ja valeuutisissa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Jos jäisin työttömäksi, perussuomalaisten riveissä tai julkisesti kannattamalla heikentäisi selvästi työllistymistä.

Perussuomalaisissa samaistuu ihmisiin jotka eivät ajattele tieteellisesti ja se on huono asia työtehtävissä joissa tarvitsee korkeaa tietotasoa.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Tuo saattaa viitata Porvoossa(?) sattuneeseen tapaukseen, jossa työnantaja ilmeisesti oli painostanut olemaan asettumatta ehdolle persujen listoille kunnallisvaaleissa.

Kieltämättä tuossa ylitetään jokin raja.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Pöyristyttävää toimintaa työnantajalta, mutta luuleeko joku vakavissaan, että jokin puolue olisi tässä asiassa jotenkin historiallisesti eri asemassa kuin jokin toinen.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Media tuntuu pitävän Trumpia myös melkein historian huonoimpana presidenttinä. Metkaa ajatella millainen presidentti olisi ollut sitten se kisassa toiseksi parhaaksi äänestetty.

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala

Ronald Dumbhan nimenomaan oli se äänestyskisan toiseksi paras.
Clinton sai enemmän ääniä, mutta systeemi vei voiton.

Käyttäjän AleksiSaarinen kuva
Aleksi Saarinen

Trump sai 306 ääntä ja vaastapuoli 227. Aika selvä ero.

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala Vastaus kommenttiin #72
Käyttäjän AleksiSaarinen kuva
Aleksi Saarinen Vastaus kommenttiin #94
Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala Vastaus kommenttiin #95

Tiedän, äänestäjät äänestää, valisijamiehet valitsee. Äänestämisestä puhuttiin.

Tosiasia on siis, mikä jo ekassa viestissäkin vihjailtiin, Clinton voitti äänestyksen, mutta hävisi systeemille.

Käyttäjän AleksiSaarinen kuva
Aleksi Saarinen Vastaus kommenttiin #96

Ei kyllä ne valitsijamiehet tosiasiallisesti äänestävät sen presidentin, ihan kuin kansa äänestää valitsijamiehet.

" Citizens of the United States vote in each state at a general election to choose a slate of "electors" pledged to VOTE for a party's candidate."

https://en.wikipedia.org/wiki/Electoral_College_(United_States)

Voidaan tietysti spekuloida, että mikäli käytössä olisi suora äänestys niin olisiko Clinton tullut valituksi?

Ehkä olisi, ehkä ei. Mutta ei sitä tämän vaalituksen perusteella voi sanoa, koska kyseessä on eri peli.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #95

Remes voisi taas käydä tähän väliin selittämässä eroa äänestyksen ja vaalin välillä...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Jos natsit tästä suuttuvat, se on vain säälittävää uhriutumista, koska natsia pitää saada sanoa natsiksi."

Kerrankin olemme jostain asiasta samaa mieltä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Ei Suomessa mitään natsijahtia ole. Suomessa on mamujahti, joka hyvin suuressa määrin muistuttaa vanhanajan natsien juutalaisvainojen logiikkaa.

Juutalaisvainot perustuivat juutalaisiin kohdistuneisiin perättömiin syytöksiin.

Juutalaisvihaa lietsottiin keksimällä juutalaisista karmeita ja niskakarvat pörhistäviä juttuja. Natsit onnistuivat tässä vihan kietsonnassaan.

Juutalaisviha oli loppujenlopuksi niin suurta että kansakunta ummisti silmänsä miljoonien juutalaisten pidättämiselle, kokoamiselle keskitysleireille ja kaasuttamiselle. Tämä tapahtui kaikki hyvin julkisesti, eivätkä saksalaiset protestoineet.

Kaikki saksalaiset olivat salaa tyytyväisiä, koska juutalaisia oikeasti vihattiin. Voidaan sanoa jopa että juutalaisten tuhoaminen piti Hitlerin suosiota yllä, vaikka sota muuta maailmaa vastaan ei onnistunut odotusten mukaisesti.

Nyt tätä samaa tehdään siis mamuille, vihaa lietsotaan ja kasvatetaan. Trump näyttää olevan tällainen vihanlietsoja. Jos tässä vihan levittämisessä onnistutaan, voidaankin siirtyä kaasutuksiin.

Kun Trump onnistuu vihanlietsonnassaan ja ryhtyy toimiin vihan kohteita vastaan, hän saa todella epäonnistua pahasti monissa muissa asioissa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Trump ja venäläiset käyvät parhaillaan kovaa mamujahtia Ruotsiin liittyen. Venäjän TV 1:n uutisissa väitettiin eilen, että mamupitoisessa Malmössä olisi vuonna 2016 murhattu 50 ihmistä. Ruotsin SVT:n mukaan murhia oli Malmössä viime vuonna 12, sekin tietysti paljon.

Voin suositella Peter Longerichin 950-sivuista Goebbels-elämäkertaa, jonka kanssa rentouduin viime viikot kaukana täältä. Ymmärrän taas persuja hieman paremmin.

http://www.1tv.ru/news/2017-02-19/320204-kriminaln...

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/tolv-mord-i...

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Suomalaisilla ei ole myöskään varaa röyhistellä rintaansa henkirikostilastoilla. Tämä katsaus https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/1...
jonka on tehnyt Helsingin yliopiston Valtiotieteellisen Tiedekunnan Kriminologian ja Oikeuspolitiikan Instituuti kertoo karua kieltä oman mamme henkirikosluvuista. Me olemme, ikävä kyllä, tilaston yläpäässä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Eurooppalainen antisemitismi on peräisin jo ensimmäisiltä vuosisadoilta, jolloin kristityt alkoivat syyttää juutalaisia Jeesuksen tappamisesta.

P.S. Toisen maailmansodan alkaessa natsi-Saksassa ( asukasluku 78 miljoonaa ) asui enää runsas 200 000 juutalaista. Hieman suurempi määrä oli päättänyt lähteä vuosien mittaan maasta Hitlerin tehtyä juutalaisten elämisen Saksassa perin vaikeaksi.

Jaakko Häkkinen

"Suomessa on mamujahti, joka hyvin suuressa määrin muistuttaa vanhanajan natsien juutalaisvainojen logiikkaa."
Arto, todella mustavalkoinen tulkinta. Ei kukaan jahtaa mamuja. Se on valovuoden päässä siitä, että arabimaalaisten rikollisuudesta ja heikosta työllistymisestä puhutaan, koska valtion budjetti on nollasummapeliä. Kaikki mikä käytetään ulkomaalaisten elättämiseen, on pois suomalaisten hyvinvoinnista.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Jos ihmisten kutsuminen eri nimityksillä auttaa asioita käytännössä, Suomen on pakko olla paratiisi maan päällä.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Koska otat esimerkiksi Tino Singhin vaaliteeman, näyttää siltä että paheksut sitä, vai miksi muuten sen olisit maininnut?

Ikään kuin kaikki (myös Persut) eivät ottaisi tehtäväkseen potkia vastustajansa pois vallasta, etenkin silloin kun ovat oppositiossa.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Natsiksi tai uusnatsiksi voi nimittää oikeutetusti henkilöä, joka julkisesti sellaiseksi tunnustautuu. Pienellä varauksella myös sellaista, joka avoimesti tällaisten joukoissa hengailee ja heidän sanomaansa jakaa.

Rasistin taas tunnistaa parhaiten siitä, että aloittaa sanomansa sanoilla "en ole rasisti, mutta...".

Rasismia voi myös hiljaisesti hyväksyä, syyllistymättä itse kirjoituksissaan tai puheissaan siihen. Esimerkiksi Lauran facebook-seinällä saa käyttää melko halventavia ja rasistisia nimityksiä maahanmuuttajista ja turvapaikanhakijoista ja kertoilla roisein sanankääntein, mitä pitäisi tehdä mamuille, suvakeille, vihervasemmistolle ja muille nuivia persuja alemmille olennoille. Niitä ei juurikaan poisteta, vasta-argumentteja kylläkin.

Niin, että ainakin rasismilla flirttailusta voidaan perustellusti puhua.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Perusuomalisethan on populistinen puolue, joten milloin alatte natsijahtiin?

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Niinkuin Mika Niikko jo tuossa ottikin esiin, kyllä minustakin media on suuri syyllinen näihin rasismi-syytöksiin ja uskomattoman järjettömään natsijahtiin. Media saisi oppia muistamaan vastuunsa tiedonvälityksestä ja siitä, että on jakamassa kansaa tahallisella asioiden kärjistämisellä. Tämä kuulostaa jo systemaattiselta hyökkäykseltä tervettä demokratiaa vastaan.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Missä tätä uskomattoman järjetöntä natsijahtia pääsisi ihan konkreettisesti näkemään?

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Eiköhän tuo blogistin linkkaama Satakunnan kansan juttu mene jo tukevasti sinne puolelle. Kun jahtaa foliohattu päässä natseja, voi yksittäinen numerokin saada kiehtovan merkityksen.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #51

No ei, ainakaan minun mielestäni. Huvittava se kyllä on. Täältä somesta tuo lähti liikkeelle, kun joku ihmetteli, miksi juuri 88 ämpäriä? Siitä syntyi varsin hersyvä keskusteluketju.

Jorma Kinnunen

Eräs tällä palstallakin kirjoittava päivystävä anarkisti ainakin tuntui tuon Asema-aukion tapauksen jälkeen pelkäävän, että natsit kaappaa vallan ja ajattelevan, että kaupungilla ei uskalla kulkea, kun joka nurkalla vaanii ilkeä natsi valmiina hyppypotkuun. Todellisuudessa noita uusnatseja on vähän, eikä tuo porukka aiheuta Supon mukaan mitään ihmeempää uhkaa yhteiskunnalle.

Kyllähän näitä riittää muitakin, jotka näkee natseja ja fasisteja joka paikassa ja karkit ja karkkipaperitkin on rasistisia (esim. Brunbergin suukkojen aiempi nimi ja sitten lakritsipatukoiden aiempi kääre) ja Pekka ja Pätkä tummaihoisina se vasta kauheaa rasismia onkin, kauhea blackface ja vielä nimessäkin n-alkuinen sana, jota ei saa lausua.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Mikäli Norjan edistyspuolueen parlamentaarikko flirtailee natsien kanssa kuten eräät tosin harvalukuiset persut, niin kysessä on poliittinen itsemurha.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Eikös persut ihan kohta huuda johtajakseen hänet joka haluaa hukuttaa Eurooppaan meritse pyrkijät. Onko hukuttaminen eettisempää kuin kaasuttaminen?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Onko hukuttaminen eettisempää kuin kaasuttaminen?"

Miksi tämä persujen tulevaisuuden toivo ei esittänyt että pakolaiset vain palautettaisiin Afrikkaan?

Paavo Väyrynen on esittänyt että EU perustaisi Afrikkaan leirejä joita ylläpidettäisiin EU:n varoin ja matkalla kiinni otetut ja jo Eurooppaan saapuneet palautettaisiin sinne. Siellä heistä huolehdittaisiin ja heidän asiansa käsiteltäisiin aivan samalla tavalla kuin jos he olisivat päässeet Eurooppaan.

Ei taida olla Väyrysenkään aloite toteuttamiskelpoinen, sillä kyllä tämä ilmainen ylläpito, terveydenhoiti ja koulutus varmaan houkuttaisi riippumatta siitä missä maassa se tapahtuisi.

---------------------

Kyse on siitä että EU ei voi reagoida niin että se kannustaa maahanmuuttajia.

Sen takia EU:n on pakko jättää asiat rempalleen, jottei muuttoa kiihdytettäisi.

Halla-Ahon hukuttamisohjelma on kyllä toisesta maailmasta. Se on sitä Natsi- ajattelua. Mutta Halla-Aho ajattelee äänestäjiään ja siellähän niitä natsimielisiä on ja sieltähän ne Halla-Ahon äänet tulevat.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Arto ja Börje, missähän tällainen Halla-ahon "hukuttamisohjelma" on luettavissa?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #61

Minä luin sen tuosta Börjen jutusta juuri äsken.

Mutta kyllä minulla on sellainen käsitys että Halla-Aho on jotain tällaista ajatellut ja puhunut jossain vaiheessa. Lieneekö sitten vain tunteiden esiin tuonnin yhteydessä esitetty kielikuva, vai vakavampi ulostulo, sitä en muista.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #61

Minä luin sen tuosta Börjen jutusta juuri äsken.

Mutta kyllä minulla on sellainen käsitys että Halla-Aho on jotain tällaista ajatellut ja puhunut jossain vaiheessa. Lieneekö sitten vain tunteiden esiin tuonnin yhteydessä esitetty kielikuva, vai vakavampi ulostulo, sitä en muista.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #63

Väärin meni taas.

"sellainen käsitys" / " jotain tällaista"/ " jossain vaiheessa"

Jo vuonna 2015 Halla-aho ( ps.) arvosteli sisäministeri Orpoa ( kok.) siitä, että tämä suomalaisten nimissä oli sitoutumassa EU:n keskinäiseen taakanjakoon Välimeren yli tulleiden ja tulevien siirtolaisten suhteen. Suomen osalta tämä olisi edustanut tasaisesti vuosittain kasvavia ihmismääriä, joiden hoitamiseksi varallisuutemme ei tulevaisuudessa riittäisi.

Halla-aho painotti mallia, jossa keskitytään palauttamaan Afrikasta tulevat venepakolaiset lähtöpaikkaansa ja pyritään siellä heitä auttamaan. Tässä yhteydessä hän myös mainitsi Australian mallin, joka käytännössä esti ja edelleen estää siirtolaisten rantautumisen Australiaan ilman hukkumiskuolemia.

P.S. Mainittakoon, että EU:n taakanjakomallin mukaan on valittu Välimeren yli tulleista siirtolaisista 160 000 henkeä siirrettäväksi EU:n eri jäsenvaltioihin. Toistaiseksi ainoastaan 2000 siirtolaista on saanut uuden kotimaan.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #67

Se liittyy varmaan tähän Halla-ahon ideaan, että pakolaisten meripelastaminen olisi kriminalisoitava.
http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005059913.html

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #71

Hukuttamisen kanssa tälläkään Halla-ahon mielipiteellä ei ole mitään tekemistä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #73

No, onhan se selvä että pakolaiset hukkuvat ellei heitä pelasteta.
Kyllä se on käytännössä hukuttamista.

Tämän uutisen minäkin muistan lukeneeni tai kuulleeni jostain.

En ole kuullutkaan että Halla-Aho olisi esittänyt samaa kuin Väyrynen, eli pakolaisten palauttamista Afrikkaan ja leirittämistä ja hysäämistä siellä.

Olen edelleen sitä mieltä että tälle tielle olisi EU:n vaarallista lähteä. Leirit voisivat paisua yllättävän suuriksi.

Kun EU on päättämätön siitä mitä pitäisi tehdä, se on päättänyt olla tekemättä mitään. Se ainakin pitää pakolaisten olot kurjina, mikä on hillitsevä tekijä.

Vaikka turvapaikanhakijoiden kohtalo säälittää, niin pelissä on paljon erilaisia näkökohtia jotka pitää ottaa huomioon. Yksi vaarallisimmista tekijöistä on juuri Natsismin, eli tämän Halla-Aholaisuuden kasvu. Se voi olla ja onkin vaarallismpi asia kuin pakolaiset.

Laiminlyömällä pakolaisia EU torjuu natsismin kasvua.
Inhottava ajatus, mutta se taitaa olla nykypäivän realitodellisuutta.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #74

"En ole kuullutkaan että Halla-Aho olisi esittänyt samaa kuin Väyrynen, eli pakolaisten palauttamista Afrikkaan ja leirittämistä ja hysäämistä siellä.
Olen edelleen sitä mieltä että tälle tielle olisi EU:n vaarallista lähteä. Leirit voisivat paisua yllättävän suuriksi."
-- Mikä on vaihtoehto? Ei koko Afrikkaa ja Lähi-itää voida Eurooppaankaan ottaa.

Säälittävää, että nimität Halla-ahoa natsiksi. Ideologinen sokeutesi on johtanut sinut perusteettoman mustamaalaamisen ja vihapuheen tielle. Arto, voit vielä kääntää suuntasi. :)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #73

Niin. Onhan se terminologisesti eri asia katsoa vierestä kun pakolainen hukkuu kuin että aktiivisesti painaisi päätä pinnan alle. Onneksi meillä ihmisillä on tässäkin pääsääntöisesti toinen menettelytapa. Merihädässä olevat pelastetaan.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #61

Arto, lähdetpä kommentoimaan "vähillä eväillä"!

Mikäli kyse on tuosta Raimo E.Laakkosen linkkaamasta jutusta, ei siinnä puhuta hukuttamisesta mitään.

Tuo on mielestäni Börjeltä ja sinulta sitä vihapuhetta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #76

"Tuo on mielestäni Börjeltä ja sinulta sitä vihapuhetta."

Muistaakseni ainakin Suomen laissa on joku pykälä jossa velvoitetaan ainakin yrittämään pelastustoimia, jos joku on hukkumassa.

Pitäisikö nyt sitten hukkuvan pelastaminen tehdä Suomessakin rangaistavaksi teoksi.

Nyt kun Halla-Ahosta tulee persujen puheenjohtaja ja hän luopuu mepin hommista, tämä pakolaisten hukuttamis-operaatio voitaisiin muuttaa sillä tavalla että myös Suomessa tehtäisiin rikoslakiin muutos, jonka mukaan turvapaikanhakijan pelastaminen, jos hän on hukkumassa, on kriminaalia touhua.

Millainen rangaistus siitä sitten tulisi jos pelastaa turvapaikanhakijan hukkumiskuolemalta Itämeressä, jossain Suomen tuhansista järvistä, tai vaikka kylpyammeesta?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #78

Mustaa huumoria. Kylpyamme-osio on (ilmeisen tahattomasti) koominen.

Mutta kannattaa palauttaa mieliin millainen kohu nousi siviilien vapaaehtoisista katupartioista täällä Suomessa. Kilvan oltiin vaatimassa vapaaehtoistoiminnan lopettamista ja sen rajaamista viranomaisille. Turvallisuudesta oli silloinkin kyse.

Välimerellä on nyt sama tilanne. Siirtolaisten aktiivinen opastaminen maihin ja tarvittaessa meripelastustoimenpiteet kuuluvat ehdottomasti ainoastaan viranomaisille.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #82

Jos nyt et viitsisi. Kukaan ei ole vastustanut vapaaehtoista puuttumista meneillään olevaan rikokseen tai vaaratilanteeseen. Provokaatiomarssit ovat toinen juttu, ihan päinvastainen itse asiassa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #82

Meripelastuslaki on johdettu kansainvälisistä sopimuksista, joten jokseenkin samansisältöiset määräykset ovat voimassa Välimerelläkin. Jokainen läsnäoleva osallistuu. AINA!

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2001/20011145

10 §

Velvollisuus osallistua meripelastustoimeen

Jokaisen on viipymättä välitettävä vaaratilannetta koskevat ilmoitukset ja tiedonannot sekä ilmoitettava sitä koskevat havainnot ja toimenpiteet asianomaiselle meripelastuksen johtokeskukselle. (29.12.2009/1660)

Joka tietää toisen olevan vaarassa merellä, on velvollinen, jos se häntä itseään tai muita kohtuuttomaan vaaraan saattamatta on mahdollista, ryhtymään oma-aloitteisesti tilanteen edellyttämiin tarpeellisiin ja mahdollisiin toimiin vaarassa olevan pelastamiseksi.

Meripelastusjohtajan määräyksestä on jokainen työkykyinen henkilö, joka oleskelee vaara- tai onnettomuusalueella taikka sen läheisyydessä, velvollinen, jos se on merellä vaarassa olevien ihmisten etsimiseksi tai pelastamiseksi välttämätöntä, avustamaan meripelastustoimen tehtävässä, jollei pätevä syy ole esteenä. Erityisestä syystä voidaan muuallakin oleskeleva henkilö velvoittaa avustamaan meripelastustoimen tehtävässä. Avustamaan määrätty ei saa, ellei siihen ole pakottavaa syytä, poistua tehtävästä ennen kuin meripelastusjohtaja on antanut siihen luvan.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Perussuomalaiset eivät ole mikään entisajan punakaarti, jossa johtajat valittiin huutoäänestyksellä. Jälki oli myös sen mukaista. Uhriluku oli molemmilla puolilla yhteensä noin 37 000 ihmistä. Vanha kansa kutsui sitä kapinaksi, joka muuttui sitten totuuden vastaisesti nimeksi sisällissota. Tähän hirmuaikaan pääsee nyt tutustumaan netin välityksellä, kun sen ajan sanomalehdet on julkaistu nyt digitoituna Kansalliskirjaston toimesta. Hieno teko, jossa totuus tulee julki tässäkin asiassa. Kysymys oli Vapaussodasta.
Mitä Vihreisiin tulee, niin käsitykseni mukaan ”professori” Haavisto huudettiin Vihreiden presidenttiehdokkaaksi. Ei ollut mitään äänestystä ja ehdokasasettelua. He haluavat ilmeisesti välttämättä ”härkäparin” Mäntyniemeen. Uimonen on varmasti tästä iloinen. Se on loogista jatkumoa tälle spn-laille, jossa lapsen etu jätettiin kylmästi huomioimatta. Yksikään vihreä kansanedustaja ei äänestänyt aidon avioliiton puolesta.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Eikös persujen jäsenistö tosiaan äänestä puheenjohtajan (huuto)äänestyksellä ilman edustuksellista demokratiaa. Riittää, että tulee paikalle.

Kyllä Haaviston presidenttiehdokkuutta esitettiin Vihreiden puoluevaltuuskunnalle Lohjalla, joka teki siitä ihan normaalisti päätöksen. Tällä hetkellä tarjolla olevista kahdesta presidenttiehdokkaasta ajattelin tosiaan äänestää Haavistoa. Ei se Vanhanenkaan ihan kamalan huono ole.

Jotenkin on suhteellisen loogista, että kaikkein liberaaleimman puolueen kaikki kansanedustajat olivat sukupuolineutraalin avioliittolain kannalla. Näkemys lapsen edusta ilmeisesti voi poiketa, mutta kyllä nuo lapset ovat selvinneet myös yhden vanhemman kodeissa, joten kaksi rakastavaa aikuista ei liene ainakaan sen huonompi vaihtoehto.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #80

Börje, kohtuus pitää olla kananpoikienkin piiskaamisella, ei puheenjohtajan valinta ole äänestys yhdistyslainmukaan, vaan vaali.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #90

Mutta kun sanaa huutovaali ei kielessä ole, niin käytetään sitä huutoäänestystä, joka parhaiten kuvaa tuota persujen puheenjohtajavaalia.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Olen yllättynyt, ettei Mikkola tunne Perussuomalaisten sääntöjä. Saapa nähdä, minkä mukaista jälki on, kun Halla-ahon kannattajat raahaavat puoluekokoukseen junalasteittain huutoäänestäjiä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #83

Junan valinta on vihreä vaihtoehto. Vaan mihinpä eivät vihreät olisi valmiita puhtaamman luonnon vuoksi :)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #85

Kiemunki toisaalta näyttäisi suosivan busseja.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #83

Persujen säännöt ovat luettavissa netistä, jos siellä on maininta "huutoäänestyksestä", niin linkatkaapa totuudentynnyreinä,

Jaakko Häkkinen

Börje, miten pihalla voitkaan olla? :O Eikö sinua hävetä tuollainen valehteleminen?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Haluatko tarkentaa missä kohtaa tuli valehdeltua?

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #108

Tässä: "Eikös persut ihan kohta huuda johtajakseen hänet joka haluaa hukuttaa Eurooppaan meritse pyrkijät." Näytä mustaa valkoisella, missä Halla-aho haluaa hukuttaa Eurooppaan meritse pyrkijät.

Sinä olet ymmärtänyt asian mustavalkoisesti täysin pieleen.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #109

Miten sinä olet ymmärtänyt sen, että Halla-ahon ehdotuksen mukaan pelastusorganisaatioilta pitäisi lailla kieltää ihmisten pelastaminen merihädästä?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #110

Meripelastuslain mukaan kumivenekapteenin tulisi tehdä meripelastuksen johtokeskukseen heti Afrikan puolella rannalta lähdettäessä ilmoitus vaaratilanteesta.

Näin saataisiin koko lasti nopeasti, helposti ja turvallisesti palautetuksi omaan kotiin.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #110

"Nyt europarlamentaarikko Jussi Halla-aho yrittää rajoittaa Välimeren uhrilukua tekemällä esityksen, joka sanktioisi kansalaisjärjestöjen tekemän meripelastuksen. Ilman meripelastusoperaatioita ihmiset eivät Afrikasta lähtisi veneenräppänöillä, joiden he itsekin tietävät olevan merimatkustukseen sopimattomia, koska uskoa siihen, että EU:n väki tulee hakemaan, ei olisi."
http://tuonenjoutsen.blogspot.fi/2017/01/joukkohuk...

Halla-aho vetoaa Australian malliin: siellähän ei rajavalvontaa ole ulkoistettu ihmissalakuljettajille, vaan:
"Australia teki sen välittämällä laajalla kampanjoinnilla selvän viestin: tänne ei kannata tulla. Turvapaikanhakijoita ei päästetä suoraan Australian rajojen sisään odottamaan asiansa käsittelyä, vaan heidät majoitetaan esim. Naurulla oleviin keskuksiin. Hukkumisongelma oli ratkaistu."

Tilastokorrelaatio on selvä: Välimerellä hukkuu paljon ihmisiä lähtiessään pesuvadeissa merelle odottamaan pelastusta; Australiassa ei huku paljon ihmisiä, koska turvapaikanhakijat tietävät ettei heitä pelasteta Australiaan - he eivät siis lähde kahvikupilla merelle.

Halla-aho haluaa siis vähentää hukkumisia.

Börjen kannattaisi aina ensin hieman tutustua aiheeseen, ennen kuin kommentoi sitä. :) Välttyisi noloilta väärinymmärryksiltä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #114

Lampeduusallehan noita Välimerelläkin on aluksi kuskattu. Tosin tila taisi loppua. Halla-ahon poliittisissa tavoitteissa ei ole inhimillisyyden häivää, joten on ihan turha teeskennellä.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Natseja on paljon siellä missä ei uskoisi olevan,-varsinkin siellä missä natseja jahdataan,,,punaviherlesbokasvissyöjänatsit niitä pahimpia !

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Kun tätä vihreiden kommentointia on jo pidemmältä ajalta lukenut ja seurannut, niin ei voi tulla muuhun johtopäätökseen kuin siihen, että vihreä liike on jatkumoa kommunismille, jossa ateismi on keskeisessä asemassa. Stalinismi tuntuu myös nostavan päätään tässä liikkeessä. Siihen kuuluu oleellisena osana tosiasioiden vääristely. Pyrkimys on totalitarismiin, johon on valjastettu luonnonsuojelu valhekaavuksi. Kommunismi näyttää löytäneen uuden kodin Neuvostoliiton hajottua.

Lääkäri Mikko Paunio kirjoittaa blogissaan toisaalla, että ”Vihreä aktivismi tuhoaa Euroopan Unionin.” Isossa kuvassa se on varmasti näin ja pienemmässä kuvassa on samaa nähtävillä Suomessa. Vihreiden toiminta näyttäisi pyrkivän yhteiskunnan perussolun – suomalaisen perusperheen horjuttamiseen. Se on yksi keino päästä totalitarismiin ”hajota- ja hallitse”-periaatteella. Siinä mikään ei ole pyhää – ei edes perhearvot, uskonnollisista arvoista nyt puhumattakaan.

http://mikkopaunio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/231763...

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Muutama korjaus: Arto juutalaista uskoa kannattavat olivat oman maan kan-salaisia eli saksalaisia jo useiden sukupolvien ajan. Koska olen syntynyt 1945 lukiossa ei "ehditty" käsitellä ko. historian ajankohtaa. Oma tulkintani on paljon raadollisempi. Taustalla oli ryhmittymä, joka taloudellisesti hyötyi ( kuten nykyäänkin) ideasta kasvattamalla epäluuloja juutalaisuskovia saksalaisia kohtaan. Älykkäämmät eivät uskoneet idean edes toteutuvan eli häviävän mahdottomuuteensa. No se jatkui kansalaisoikeuksien viemiseen, juutalaisuskovien omaisuuden takavarikointiin ja lopulta tuhoamistouhulla varmistettiin ettei ketään olisi tulevaisuudessa vaatimassa kansainvälisissä tuomioistuimissa oikeuksiaan ja varallisuuttaan.
Tämä "rasisti"-ajojahti kohdistuu omiin kansalaisiin kuten Saksassa omaan juutalaisväestöön.
Kansanedustaja Haavisto kannatti presidentinvaaleissa sitä oikeaa (perussuomalaista) pakolaislinjaa, jonka vuoksi häntä äänestin edellisellä kerralla. ( Presidentti Niinistö oli vienyt meidät euroon ilman kansanäänestystä!). Tähän päivään tullessa Haaviston puheissa on esiintynyt tilanteita, joten tulevissa vaaleissa en häntä enää äänestä!

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Alkuperäiseen lukuun 88 palattaessa pitää huomata, että se koskee kaikkia Porin puolueita. Siinäpä sitten niin vihreät kuin vasemmistoliittokin Satakunnan Kansan mukaan ovat mukana tuossa natsivertailussa!

Käyttäjän JaakkoRustanius kuva
Jaakko Rustanius

Kun populistipuolueen kansanedustaja otsikoi juttunsa "Natsijahti on suurinta populismia", natsijahdin täytyy olla hänen mielestään oikein hyvä juttu. Mistähän syystä kolumni tuntuu kuitenkin olevan hieman ristiriidassa otsikon kanssa?

Syllogismin muodossa kansanedustajan päättelyn pitäisi mennä näin.

Populismi on kannatettavaa.
Natsijahti on suurinta populismia.
Siispä natsijahti on mitä suurimmin kannatettavaa.

On toki myös mahdollista, että kansanedustaja vastustaa edustamiaan asioita ja on siis eri mieltä itsensä kanssa, ei osaa ajatella loogisesti, ei tiedä mitä sanat tarkoittavat tai ei tunne edustamansa puolueen arvomaailmaa.

Opiskelun hän voisi aloittaa vaikkapa Timo Soinin ikiomasta plokista.

http://timosoini.fi/2010/06/populismi-politiikan-m...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Täytyy tietysti muistaa, että alustaja on sitoutunut vaihtamaan puolueensa puheenjohtajaksi populismintutkija Soinin sijasta palavia slummeja kaipaavan Halla-ahon.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset