LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Poliittinen maisema muuttuu

Usko globalisaatioon, integraatioon ja monikulttuuriseen onnelaan romahtaa koko ajan lisää. Populistit nousevat kaikkialla. Vaikka he eivät pääsisi valtaan, vaikuttaa heidän läsnäolo muiden agendaan. EU:n rappioliberalismille on noussut kansalliskonservatiivinen vastavoima. Kansalliskonservatiivit tekevät kansainvälisellä tasolla yhteistyötä. "Tästä alkaa sitten Le Penin mukaan eurooppalaisten kansojen suvereenin vallan aika."​ Isot maat ratkaisevat. Myös Itävallan, Italian ja Alankomaiden patriootit ratkaisevat Euroopan suunnan. 

Mitä tulee nykymuotoisen EU:n tilalle? Vaihtoehtoja on esimerkiksi EEC:n kaltainen vapaakauppa-alue. Emme tarvitse poliittista liittoa. En näe, että Suomi jäisi EU:n hajoamisen jälkeen Venäjän armoille. Se on kuitenkin tiedostettava, että Venäjä tukee Euroopan nationalisteja itsekkäistä syistä.

Yhdysvallat diplomaattisesti vastustivat Euroopan nationalisteja ja Brexitiä. Trump muutti tässä suunnan täysin. Vaaleja ei enää voiteta keskeltä, suurvallan Trump sen todisti. Kun media jahtaa Trumpia. Trump sanoo saman asian uudestaan. Mitä tulee Ruotsin tilanteeseen. Tämä kannattaa katsoa.

 

https://

 

 

 

PS: Jussi Korhonen ja Sofi Oksanen omassa haavemaailmassaan tietävät, että minulla on jokin "kumppanuus" tai tahto jonkinlaiseen kumppanuuteen Johan Bäckmanin kanssa. Minulla ei ole ollut koskaan kunniaa tavata miestä, enkä näe mitään syytä järjestää tapaamista. Tämä vastauksena niille, jotka uskovat kaiken mitä sattuvat Korhosen blogista tai Oksasen facepäivityksestä lukemaan.

 

Lähteet:

http://yle.fi/uutiset/3-9416629

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (52 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ei ainakaan Saksassa.
http://yle.fi/uutiset/3-9473277
Eikä Perussuomalaistenkaan kannatus ainakaan nousussa ole.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Höpö höpö. Geert Wildersin Vapauspuolueelle povataan tuoreen gallupin mukaan 24-28 paikkaa Hollannin maaliskuisissa vaaleissa, viime kuussa ennuste oli vielä 35. Saksan AfD:n kannatus on tuoreen gallupin mukaan laskenut 8 prosenttiin, joka on alin noteeraus 7 kuukauteen.

Marine Le Penin vauhtia Ranskassa hidastaa varmasti häneen kohdistuva poliisitutkinta korruptioepäilyjen takia. Kaksi hänen avustajaansa on paraikaa pidätettynä.

http://www.politico.eu/article/mark-rutte-and-geer...

http://www.spiegel.de/politik/deutschland/afd-fael...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Wildersin Vapauspuolueelle ennakoidaan Hollannissa 15,8-17,6 prosentin kannatusta. Sekin on tietysti käsittämättömän paljon, mutta suunta on onneksi selvästi alaspäin.

http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/partei-...

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

EU on suomalaisille viimeinen juna Eurooppaan.Ei tule muita tilalle.

Käyttäjän PekkaTolvanen kuva
Pekka Tolvanen

Niin on ja kyyti on kylmää..vaikka näyttääpä huonolta jos joskus eroamme siitäkin Saksan johtamasta koaliitiosta tulee se Suomelle kalliiksi taas kaikki menee mullin mallin ja erinäisten sitoutumisiemme purkaminen vie aikaa ja rahaa. Että ollaan pakko liitossa Eeuun alamaisina!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

EU ja euro tulevat hajoamaan ja kansallismielisyys tulee pelastamaan euroopan siitä alennustilasta jossa se tällä hetkellä on. Suuntaus on selvä, maahanmuuton ongelmat pahenevat koko ajan useissa euroopan maissa ja on vain ajan kysymys koska kriittinen massa lähtee liikkeelle muuttamaan asioita ympäri euroopppaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Usko globalisaatioon, integraatioon ja monikulttuuriseen onnelaan romahtaa koko ajan lisää."

Siitähän tämä lisääntyvä itku ja hammastenkiristys johtuu. Vielä löytyy ihmisiä jotka yrittävät kieltää todellisuuden, mutta ei auta itku markkinoilla kun demokraattinen päätöksenteko nostaa vanhat kunnioitettavat arvot valtaan.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Euroopan populistithan tunnetusti käyvät Moskovassa käskynjaolla. Le Pen itse ja hänen puolueensa ovat siitä esimerkki.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kremliä lähellä oleva Vzgljad-lehti kirjoittaa tänään, että Venäjän länsisuhteissa on tapahtunut muutos. Nyt myönnetään avoimesti, että Moskova haluaa vaikuttaa Euroopan maiden sisäpolitiikkaan ja esimerkiksi hankkiutua eroon Angela Merkelistä. Saksan populistien ja Vladimir Zhirinovskin tapaaminen oli siis Kremlin uutta politiikkaa. Tämä artikkeli pitäisi kääntää, mutta en sitä jaksa tehdä.

http://vz.ru/politics/2017/2/21/859091.html

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Olin Toulonissa ja Marseillesissa viime viikon. Mielenkiinnosta tein pienimuotoista kyselyä mm. tarjoilijoilta ja torikauppiailta. Yllättävän vaimeata siellä vaalihuuma on ollut. Näin todisteli myös poikani, joka on siellä asunut 7 vuotta. Yleisin veikkaus seuraavaksi päämieheksi oli Emmanuel Macron. Le Pen ei tuntunut olevan mitenkään erityisessä nosteessa eikä juuri puheenaiheenakaan. Trump sen sijaan on. Näyttää vahvasti siltä, että Trumpin möläytykset saavat aikaan juuri päinvastaisen reaktion kuin tarkoitus oli. Kannatukset populistiliikkeissä alkavat laskea. Mutta odotellaan osuvatko saamani näkemykset todelliseen suuntaan. Onko loppujen lopuksi Trump populistiliikkeen pahin "vihollinen"?

Laura Huhtasaari

Kansanedustajista osa oli juuri vierailulla Ranskassa. Puhuivat ihan muuta kuin sinä.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Jokainen edustaja puhuu niin kuin itselleen ja aatteelleen edullista on. Totuudesta viis.

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #12

Puhuin ei-perussuomalaisen edustajan kanssa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Ilmeisesti se mitä kukin näkee ympäristöään tarkkaillessaan, riippuu enemmän käytössä olevista silmälaseista kuin ympäristön todellisuudesta.

Toivoa sopii että Trumpin toilaukset saa jotkut ottamaan lasit pois päästään. Se vaikuttaa kyllä galluppien ja vaalien tulokseen.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Moniko persuparlamentaarikko puhuu ranskaa niin, että paikallisetkin ymmärtävät?
Onnituukohan edes Cin Tonicin tilaus.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

No - minä välitän vain muutaman ranskalaisen mielipiteitä. Ja pianhan tämä selviää. No panic!

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Tähän on tultu: Suomalainen kansanedustaja siteeraa ihailevasti Marine Le Penin kaltaista hahmoa.

Käyttäjän IlkkaSalo1 kuva
Ilkka Salo

Kristofasismi elää ja voi hyvin Huhtasaaren sanoissa ja teoissa.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Missähän kohti? Mielestäni hän puhuu hyvin sivistyneesti ja maltillisesti tulevaa tutkaillen. Mikä siinä on fasismia mielestäsi?

Käyttäjän IlkkaSalo1 kuva
Ilkka Salo Vastaus kommenttiin #19

Kristofasismi termi tulee Dorothy Söllen artikkelista (muistaakseni) vuodelta 1970. Viime vuosikymmenten kristofasismia kuvaa Chris Hedges kirjassaan American Fascist: The Religious Right and War on America (2008).

Huhtasaaren jutut ovat jo vuosia olleet kopioituja suoraan amerikkalaisen uskonnollisen oikeiston propagandasta. Hyvin ovat opit menneet perille.

On myös huomattava, että liberaalit demokraattiset insituutiot ovat mahdollistaneet sen, että Huhtasaarikin saa esittää näkemyksiään ilman sanktioita, mutta samanaikaisesti Huhtasaaren on hyökättävä liberaaleja demokraattisia insituutioita vastaan, jotta hän voisi legitimoida positionsa uskonnollisen oikeiston edustajana. Melkoinen paradoksi!

Huhtasaari on sanankäänteissän ollut lähes amerikkalaisten esikuviensa veroinen, ainakin sellaiseen on pyrkimys. Huhtasaarenkin edustamaa kristofasismia voi myös kutsua äärimmäiseksi dominionismiksi, jos haluaa välttää sanaa kristofasismi. Siinä tavoitteena on luoda kristittyjen ylivaltaan (mielivaltaan?) perustuva maailma, joka on lopulta fasisitinen oligarkia. Juttujensa perusteella Huhtasaari profiloituu tälläkin tavalla.

Johtopäätökseni näistä Uudessakin Suomessa julkaistuista Huhtasaaren blogeista on amerikkalaisten esikuvien mukainen totalitarismin ihannointi ja se on kristofasismia.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #22

Perussuomalaiset ovat jakaantuneet suhtautumisessa Venäjään. Isänmaallista, Suomen etua puolustavaa linjaa edustavat Soini, Niinistö, Terho ja jopa Halla-aho. Venäläismielisten kellokas on Laura Huhtasaari.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Mielummin Brysselin valta kuin Persujen valta.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Jotenkin vaikuttaisi edustaja Huhtasaari nyt nuolaisevan ennen tipahtamista. Peittelemätön ilo räyhäpopulistien menestyksestä voi olla vahvasti ennenaikainen. Mutta pisteet ettei teksti tod.näk. copy/paste.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Huhtasaari: "Vaaleja ei enää voiteta keskeltä, suurvallan Trump sen todisti."

Sanovat, että nykyisin ne voitetaan Venäjältä.

Laura Huhtasaari

Foliohattujuttuja, Putin muka valitsisi muiden maiden johtajat...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

On täysin mahdotonta että britit eroaisivat Euroopan unionista, mitään brexitiä ei tule vaikka populistit kuinka tahtoisivat. Ainakaan Trumpista ei tule USA:n presidenttiä se on saletti, tuollainen populistinen möykkääjä, Clintonista saamme hyvän presidetin globalisaation jatkamiseksi. Se nyt on varma ettei Marie LE Pen voita Ranskan vaaleja ja Saksassa Merklel on niin suosittu ettei vaaleja ehkä tarvitakaan ja maahanmuuttajia tulee miljoonia lisää. Tai sitten toisinpäin.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Pannaanpa tämä kommentti muistiin ja palataan siihen vuonna 2019.

Käyttäjän jakerajaaho kuva
Jarkko Raja-aho

Video on valaiseva ja erittäin tolkullinen. Veikkaanpa että osa kommentoijista jättää sen katsomatta koska ei vaan "kiinnosta". Ja onhan se tylsää eikä yhtään voimaannutavaa että Ruotsissa asuva Ruotsin kansalainen, joka on alunperin Bosniasta tullut siirtolainen, luettelee vapaan massasiirtolaisuuden ideologian vastaisia seikkoja.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Täällä on nyt nähty kohta pari vuotta mitä ne populistit oikeasti saavat aikaan valtaa saadessaan. Ilmankos Suomessa Perussuomalaisten kannatus vajoaa kohti maanrakoa. Muualla tapahtuu sama tässä muutaman vuoden aikana.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Täällä on nähty jo yli 20 vuotta mitä EU ja globalisaatio on saanut aikaan varsinkin Suomen taloudessa.

Käyttäjän jakerajaaho kuva
Jarkko Raja-aho

No mitä ne populistit on saanu aikaan?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tämä kiinnostaisi itseänikin. Nämä vastuulliset, Katainen etunenässä varsinkin ovat olleet oikeita porsaita jakaessaan valtion rahoja sinne ja tänne.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Takinkääntelyn lisäksi aika olemattomalta näyttää heidän saavutuksensa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #31

"Täällä on nyt nähty kohta pari vuotta mitä ne populistit oikeasti saavat aikaan valtaa saadessaan"

Eli tämä väitteesi koski Suomen nykyhallitusta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #32

Mitkäs puolueet ne kuuluisi parhaiten Makkosen mielihallitukseen?

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen Vastaus kommenttiin #32

Mihin muuhun esim Huhtasaari tässä kirjoituksessa viittaa ellei perussuomalaisiin?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Yhteiskunnallisen ilmapiirin huononemisen sille asteelle että Suomi on nyt ihan jokaiselle paskempi paikka elää ja tehdä työtä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #39

"Yhteiskunnallisen ilmapiirin huononemisen sille asteelle että Suomi on nyt ihan jokaiselle paskempi paikka elää ja tehdä työtä."

Tuo ei ainakaan pidä paikkaansa että ihan jokaiselle pahempi paikka.
Minä ainakin olen Suomeen tyytyväisempi nyt kuin koskaan ennen.

Toisaalta pelkään kyllä että Suomi vielä tästä huononee näiden Huhtasaarelaisten mielipiteiden leviämisen takia.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Niin se muuttuu Suomessakin. EK-vaaleihin mennessä persujen kannatus on pienempi kuin RKP:n ja KD:n.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Poliittinen ilmasto muuttuu kaiken aikaa. Populistit menestyvät - aatteensa mukaisesti - hetken. Populisti on siitä metka kapine, että populisti valehtelee aina ja siitä, ettei populisti koskaan tee, mitä lupaa.

Siksi populistit ovat tähdenlentoja. Joskus - äärettömän harvoin - lento kestää liian pitkään. Sellainen on osoittautunut turmiolliseksi - joka ikinen kerta.

No, Suomessa yksikään populistiporukka ei ole kestänyt hallitusvastuuta. Ei kestänyt Perussuomalaisetkaan.

Toisaalta, tuskin kristillisestä fundamentamilismista elämänvoimansa ammentanut poppoo voisi mitenkään vallassa pysyäkään. Jossain vaiheessa kannattajatkin huomaavat poliittisten teesien olevan yksi yhteen Kristillisdemokraattien kanssa.

Laura Huhtasaari

Perussuomalaiset tarjoavat erityisesti vaihtoehdon maahanmuuttoon. Mamukriittiset poliittiset toimijamme ovat useimmiten ateisteja, joten KD ei ehkä ole hyvä fuusio.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Niin, minun ymmärrykseni mukaan kristilliseen ajattelutapaan ei kuulu enää nykyisin tällainen rotuerottelupolitiikka, Ennen sillä ei ollut niin väliä ja papit sai ajatella asiasta mitä haluaa. Tänä päivänä suositaan enemmän suvaitsevaisia pappeja, mutta taitaa niitä silti olla monenlaisia, ainakin näissä naispappeusasioissa.

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #37

Kumma kun nämä suvaitsevaiset puhuvat koko ajan roduista. Oikeasti ei ole kuin yksi ihmisrotu. Se siitä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #38

Tämä yleistäminen ainakin on nuivien alaa.

Jos yksi suvakki, vaikka minä, mainitsen sanan "rotu", niin, huolimatta siitä missä yhteydessä sanaa on käytetty, nuivan johtopäätös on että kaikki suvakit puhuvat kaiken aikaa rodusta.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #37

Kristilliseen (KD) ajattelutapaan kuuluu kaiken tuomitseminen ja Raamatun esiin kaivaminen. Kristityn ajattelutapa poikkeaa kristillisestä (KD) ajattelutavasta siinä, että kristitty antaa ihmisen valinnanvapaudelle arvon. Samoin ihmiselle kristitty antaa sille kuuluvan arvon, ihmisarvon.

Ihmisarvo on sitten näille kristillisille (KD) aivan liian vaikea käsite.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kummasti niille mamukriittisillekin tuntuu kelpaavan KD:n teemat, kuten islamofobia ja aitoavioliittolaiset aatteet.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ei maahahnmuuttokriittisyys ole rasismia. Minä en hyväksy mistään maasta muuttoa joka rasittaa Suomen taloutta tai turvallisuutta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

16.–21. helmikuuta tehdyn kyselytutkimuksen mukaan amerikkalaisista 52% luottaa enemmän mediaan kuin Trumpiin, vain 37% päinvastoin. Rokotus tehoaa vähitellen.

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

Hyvä Laura, jatkavaan samaanmalliin. Suomessa, niinkuin yleisestikin euroopassa, eu-sosialismi ja liberalismi ovat saaneet takkiinsa pahasti ja kansalaiset ovat todella väsyneitä ja kyllästyneitä näitä em. Suomi tarvitsee kipeästi suunnanmuutosta ja se tulee takuuvarmasti, kysymys on ajasta. Ihmiset näkevät eu:n toimimattomuuden, matu-vaellukset ja islamisaation, globalisaation seuraukset kaikkinensa....ihmiset eivät jaksa tätä nykyistä menoa enää yhtään. Väitän omaavani jonkinmoisen näppituntuman suomalaisten sielunmaisemaan ja tältä se näyttää, mitä kirjoitin. Yksinkertaistaen ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa; eu-federaatio tai muutama askel taaksepäin kohti itsenäisiä valtioita (kolmantena totaaliromahdus euroopassa, mitä tuskin kukaan toivoo). Ei se itsenäisten valtioiden liitto minun korvissa pahalta kuulosta ja tasantarkkaan ei ole pois eurooppalaisuudesta...päinvastoin eri valtioiden ja kansalaisten erityispiirteiden huomiointi voi yhteenhitsata eurooppalaisia kansoja

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kun googlaa Huhtasaaren "rappioliberalismia" englanniksi (liberal degeneration, degenerate liberalism), pääsee nopeasti natsien sivuille: "Gas the kikes, race war now..."

Laura Huhtasaari

Natsi mainittu. Kun alistaa kaiken natsismille, niin "yhteyksiä" löytyy. Voi hyvää päivää! http://laurahuhtasaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/23...

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Laura Huhtasaari, kirjoitit tammikuussa blogikirjoituksen, jonka otsikko oli: "Amerikkalaiset saivat presidentiksi Miehen! Eivät hiirtä." Ajatteletko Vladimir Putinista samalla tavalla?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset