LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Erotu tai kuole

  • Erotu tai kuole

"Erotu tai kuole", näin edustaja Pauli Kiuru sanoi minulle hississä tänään. Jäin pohtimaan asiaa. En tule koskaan pitämään itseäni puhdasoppisena ajattelijana, joten nautin loputtomasta keskustelusta. Samasta asiasta eri ihmiset vetävät aivan eri johtopäätökset. Jokaisella on oma järjen tottumus. Politiikassa profiloituminen on tapa erottua. Politiikassa pitää tarjota vaihtoehto tai edes joku painotusero verrattuna muihin puolueisiin. Perussuomalaiset on profiilipuolue. Me vastustamme haitallista maahanmuuttoa. Haluan myös eroon eurosta ja EU:sta. Olemme silti myös yleispuolue. Painotuseroja löytyy, mitä tulee esim. sosiaalipolitiikkaan ja koulutuspolitiikkaan. Profiloituminen vaatii kanttia, koska sitä joutuu jatkuvasti perustelemaan. Kaikki tuntevat edustaja Päivi Räsäsen miehen ja naisen välisen avioliiton puolustajana. Harva tietää, kuinka ahkera ja työteliäs yleispoliitikko hän on. Profiloituminen ei poissulje yleispolitiikkaa. 

 

Perussuomalaiset eivät ymmärrä, miksi yhteiskunnan pitäisi sotkeutua perheen sisäiseen päätöksentekoon. Antaa perheiden optimoida kulloisenkin elämäntilanteen kannalta se paras ratkaisu. Mitä tulee hokemaan, että naiset työelämään, niin miksi lasten hoitaminen kotona ei olisi naisen tai yhteiskunnan etu? Ei Sveitsin talous ole romahtamassa, vaikka siellä naiset ovat pääsääntöisesti kotona. Tähän aiheeseen palaan vielä. Olen perhevapaiden pakkojakamista vastaan. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Perussuomalaiset eivät ymmärrä, miksi yhteiskunnan pitäisi sotkeutua perheen sisäiseen päätöksentekoon.

Haluuahan vihervasemmistolainen eliitti sotkeutua kaikkeen muuhunkin muiden elämässä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Eivätkös ne olleet Perussuomalaiset ja Kristilliset, kun yrittivät sotkeutua tasa-arvoista avioliittoa vastaan ja pyrkivät vähemmistöjen oikeuksia vastaan?

Vihervasemmistolaiset tuntuvat olevan kovin oikealla nykyisin, kun suurin osa Kokoomuksesta ja Keskustastakin on vihervasemmistoa. Porvaripuolueita on jäljellä enää vain kaksi KD ja PS. Molemmilla tuntuu olevan identtinen agenda, kuten Huhtasaaren keskinäisistä kehuista on helppo päätellä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"kun suurin osa Kokoomuksesta ja Keskustastakin on vihervasemmistoa."

Keskusta ja kokoomus tekee bisnestä vihervasemmiston aatteilla kuten maahanmuutolla ja tuulimyllyillä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #12

Keskusta ja Kokoomus ovat puolueita, Jarmo-hyvä, eivät liikeyrityksiä.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Politiikka juurikin on sotkeutumista ihmisten asioihin.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Perussuomalaiset eivät ymmärrä,että Sveitsissä lapsia heidän kotona hoitava nainen ei ole lasten äiti.Sveitsin naisten työllistymisaste on Euroopan korkein.Ei Sveitsi vaurauttaan lottoamalla ole hankkinut.

Käyttäjän SaaraHuhtasaari kuva
Saara Huhtasaari

Itse asiassa suurimman osan ajasta lapsia hoitava nainen on Sveitsissä lasten äiti. Sveitsiläiset naiset ja heillä tarkoitan erityisesti äitejä työskentelevät yleensä 1-3 päivää viikossa, jos ovat töissä (OECD Economic Surveys: Switzerland 2013).

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Suurinpiirtein noin oli tilanne Suomessakin 1-2 polvea sitten, jolloin isä ja vanhimmat sisarukset osallistuivat vuoroin "hoitoon": hakivat lastentarhasta, laittoivat aamupuurot, kävivät kaupat, vastasivat tiskivuoroista, mattojen hakkaamisesta, siivosivat ja tekivät ruokaa.

Niin homma toimi ja koko perhe oli siinä osallisena. Perheen hyvinvointi oli kaiken a ja o, joten ehkä tämän sorttisen pyörän voisi keksiä uudelleen...? :))
10-henkisessä perheessämme se ainakin toimi ihan hyvin

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Valitettavasti yhteiskuntamme (ei pelkästään Suomi, vaan koko EU) tuntuu olevan menossa kohti mentaliteettia "erotu ja kuole". Ihan niin kuin 1930-luvun Saksassa. Erilaisuutta siedetään harvinaisen huonosti.

Käyttäjän MatiasTurkkila kuva
Matias Turkkila

Kiurun kommentti lienee lainaa Jack Troutin "Differentiate or Die"-ajatuksesta.

Troutin aiheesta kirjoittama kirja on lukemisen arvoinen. Erottelevia tekijöitä eivät ole niinkään perinteiset laatu, hinta tai asiakaspalvelu yms, vaan mm se, että on ensimmäisenä liikkeellä, on tietyn kuluttajaryhmän ykkösvaihtoehto tai sekin, että on viimeisenä markkinoille tullut tarjokas - ja siten tuorein vaihtoehto.

Laura Huhtasaari

Joo, hän laittoi mulle linkin siitä kirjasta sähköpostitse hississä käydyn keskustelun jälkeen. Pitänee hankkia..

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

"Perussuomalaiset eivät ymmärrä, miksi yhteiskunnan pitäisi sotkeutua perheen sisäiseen päätöksentekoon."

Eli teidän poliitikot eivät harrasta perhesysteemeihin liittyvää politiikkaa ja tee tässä aiheessa räväköitä ulostuloja? Kiinnostavaa!

Tässä hengessä on ihan hyvä että et väitä olevasi mikään ajattelija tai päättelijä.

Petteri Hiienkoski

Erottuisiko kansanedustaja ja lähtisi ajamaan koulujärjestelmän uudistamista ihmisoikeussopimusten mukaisesti perheiden valinnanvapautta lisäämällä?

Valtiovallan etääntyessä luonnollisesta moraalilaista kasvaa entisestään myös tarve saada järjestää perusopetus siten, että perheen oikeus oman uskonnon mukaiselle moraalikasvatukselle turvataan.

Ongelma on jo nykyisin se, että perinteisistä arvoista poikkeavaa moraaliopetusta ja katsomuksellisesta opetusta on sekoitettu muihin oppiaineisiin kuin vain uskonnonopetukseen. Itse asiassa ylhäältä johdettu ideologinen kasvatus alkaa läpäistä koko koulun toiminnan. Tilanne uhkaa heikentyä radikaalisti avioliittolain muutoksen seurauksena. Ideologinen pakkosyöttö ei kuulu demokraattiseen yhteiskuntaan.

Perheiden valinnanmahdollisuuksia voidaan lisätä kouluryhmien eriyttämisellä esimerkiksi perustamalla ideologisesta ohjauksesta vapaita ns. charter-kouluja nykyisten koulurakennusten yhteyteen ja jakamalla perheille kouluseteleitä, joita vanhemmat voivat käyttää perheen tarpeen mukaista opetusta tarjoavaan vaihtoehtoon.

Tämän tyyppisiä ratkaisuja on otettu tai ollaan ottamassa käyttöön jo muissa länsimaissa. Yhdysvalloissa tähän tullaan todennäköisesti panostamaan voimakkaasti.

Valinnan vapautta lisäämällä turvataan perheille ihmisoikeussopimusten mukainen oikeus antaa lapsille oman uskonnon mukainen moraaliopetus.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset