LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Banksterit ajavat yhteisvastuuta

  • Banksterit ajavat yhteisvastuuta

Macron voitti Ranskan presidentinvaalit.  Macron haluaa muodostaa EU:lle oman talousministeriön ja muuttaa EU:n oikeaksi liittovaltioksi. Tämä on Suomen hallitusohjelman vastaista. Hallitusohjelman tavoite on euroalue, jossa jokaisella jäsenvaltiolla on vastuu omasta talouspolitiikastaan. Hallitus haluaa palauttaa no bail out -säännön uskottavuuden, eikä halua syventää yhteisvastuuta. Kuitenkin iso osa Suomen päättäjistä oli tyytyväisiä Macronin voittoon. Suomi tarvittaessa taipuu mihin tahansa EU:n vaatimuksiin. Suomi on tottunut olemaan ajopuuna. Toisaalta, mitä 2% vaikutusvallalla sitten muuta tekisi? Vaikka Suomen hallitusohjelmassa lukee, että unionille ei tule antaa verotusoikeutta, niin isot maat päättävät kuitenkin aina ja kaikesta viime kädessä.

​Macron ajaa bankstereitten asiaa. Hän oli presidentti Hollanden taloudenhoitaja. Macron edustaa uusliberalistista ideologiaa, Le Pen modernia kansallismielistä ideologiaa.

Le Pen sanoi vaaliväittelyssä: "Joka tapauksessa Ranska tulee johdetuksi naisen toimesta. Joko minun tai Rouva Merkelin."


EU:ssa piti olla lähinnä kaupankäyntiä ja kulttuurinvaihtoa. Kehitys on koko ajan ollut kohti Brysselin keskusjohtoista hallintoa. Annettiinko suomalaisille disinformaatiota EU:sta ennen kansanäänestystä? Oikeistopopulismi on nousussa koko Euroopassa, mutta ei tarpeeksi nopeasti. Menihän Nigel Faragella noin kaksikymmentä vuotta ennen kuin brexit toteutui. Politiikka on prosessi, jossa tulee voittoja ja takaiskuja. Toivottavasti oikeistopopulistiset puolueet saavat paljon valtaa Euroopassa.


Mitä tulee federalistien heittoihin oikeistopopulistien "helpoista ratkaisuista", niin EU ainakin tekee asiat hyvin monimutkaisiksi. Monenkirjavien jäsenvaltioiden painostaminen kohti syvenevää liittovaltiota ei ainakaan helpota jäsenmaiden tilannetta. Jos joku pystyy minulle osoittamaan, että Sveitsillä, Islannilla ja Norjalla menisi vielä paremmin, jos he kuuluisvat EU:hun tai rahaliittoon, niin lupaan miettiä asiaa uudelleen. Norja, Islanti ja Sveitsi ovat tehneet helpon ratkaisun, pysyneet monimutkaisen EU:n ulkopuolella.

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Meillä oli kiire päästä maksamaan muiden velkoja, ja onnistuttiin pääsemään "kovaan ytimeen" nimenomaan maksamaan ja nuolemaan, ei päättämään.
Turvallisuuspolitiikkaa kuulemma ajateltiin, mutta maksetuilla jäsenmaksuilla olisimme voineet ostaa joka vuosi pari, kolme uutta torjuntahävittäjää.

Käyttäjän RogerKulmala kuva
Roger Kulmala

Macronin suunnitelma euroalueen muuttamiseksi liittovaltion suuntaan on epärealistinen. Saksa ei halua alkaa maksaa muiden menoja ja italialaiset maan sekavassa poliittisessa tilanteessa tuskin haluavat keskittää finanssipolitiikkaansa Brysseliin. Macron lienee tuhoon tuomittu uudistamishankkeidensa kanssa ja hyvä niin.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Toivottavasti joku kertoo Marconille ja miksei muillekin ranskalaisille mitä Suomen hallitusohjelmassa lukee, muutenhan he saattavat vetää ihan omaa linjaansa.

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

TIIVISTELMÄ:

Ranskan tyylikäs Ensimmäinen Leidi, opettaja, joka teki oppilaastaan Presidentin!

PRESIDENTIN VAALIT:

EU:n tiivistyminen eli liittovaltiokehitys myötätuulessa.

Macron: paljon näennäistä kannatusta, ei murskavoitto kuten eliitti hehkuttaa. Macron on HEIKKO presidentti (parlamenttiin kesäkuussa saatava runsaasti edustajia ym. syitä linkin jutussa).

EU:n kultapoika onkin ONGELMA-EI RATKAISU. Macron ei sytytä ranskalaisia (tyhjät äänet!). Presidentti ilman puoluetta (on ns. Liike). Marine Le Pen, jonka kannatus oli Front Nationalin uusi ennätys, ei luovuta: tähtää seuraaviin vaaleihin (kannatus kasvaa sitä mukaa kun ”EU:n kultapoika” tyrii.

Tosin pressan entinen maikka, First Lady ohjailee oikeaan suuntaan ”ikuista oppilastaan”. Mikä se suunta sitten onkin, sen näemme tulevaisuudessa.

MACRONILLA ON SIIS PITKÄ JA VAIKEA TIE ”MUUTOKSEEN”

http://www.tapionajatukset.com/27613

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Olen pannut merkille, että samat, jotka Trumpin voiton jälkeen tenhottivat, että Amerikan kansa on puhunut, pulinat pois, eivät mitenkään nyt saata olla pulisematta, kun Macron korjasi potin ja Le Pen sai kunnolla köniinsä. Nyt voi lyödä vetoa, kumpi on kauemmin virassaan Trump vai Macron?
PS. Ei se harmituslenkki auttanut vissiin yhtään?

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Oi voi, tuliko harmitus kun äärioikeistolainen ei voittanutkaan? Cue the world's smallest violin.

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari

Banksterit? Missasitteko Raimon kanssa otsikon ensimmäisen sanan? Vai maltoitteko lukea sinne saakka? Keskustelun aihe löytyy, toisin kuin Trumpin valinnasta syntyneestä kuukauden mittaisesta vaahtoamisesta. Macronista ei tulla moista näkemään. Harmittaako?

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Itseäkin epäilyttää, että Macron alkaa ajamaan euroalueen tulonsiirtomekanismien virallistamista.

Tällähetkellähän euro pysyy kasassa vain EKP:n rakentamien tukimekanismien LTRO ja Target2 avulla, joiden kautta valuu tukea välimerenmaille.

Nyt kun EKP:n pitäisi ensi syksynä alkaa ajamaan alas LTRO:a, pitää se korvata, jollain toisella tulonsiirron muodolla vaurailta euromailta velkaantuneille välimerenmaille.

EKP on imuroinut markkinoilta jo 3000 mrd velkapapereita LTRO:n ja Target2 kautta. Tälle tukijärjestelylle on siis löydettävä korvaava muoto.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Mikähän on EKP:n balance sheetin luku tänä päivänä ?

Joko mennään asseteissa 4.000 miljardin tasolla ?

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

LTRO-rahat 1700 mrd ovat kohdassa Table A7.1:

https://www.ecb.europa.eu/pub/annual/balance/html/...

Target2-maksujärjestelmän epätasapaino on myös rahoitettu EKP:n velkapaperiostoin n. 1300 mrd

http://sdw.ecb.europa.eu/browseChart.do?node=bbn4859

--

Tämä epävirallinen tukimekanismi siis aiottaneen muuttaa wiralliseksi jonkinlaisen tulonsiirtomekanismin avulla.

Muutoin LTRO+Target2 tappiot realisoituvat kun velkakirjat on myytävä taseesta takaisin markkinoille. EKP on ollut euroalueen valtionvelkakirjojen suurin ostaja ja eikä voi saada myydessään omiaan enää pois. Ehkä puolet?

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Onneksi Macron voitti! Marine Le Pen, eliitin vahvana osallisena, olisi käyttänyt hyväkseen köyhien ääniä.

Samoin kuin Suomessa Timo Soini, ratsasti köyhän kansan äänillä voittoon, ja vallassa ollessaan petti heidät. Näin olisi käynyt myös Le Penin toimesta.

Käyttäjän KaustiRantalainen kuva
Kausti Rantalainen

Hyvä Laura,

Toivoisinkin, että jatkaisit banksterien arvostelua äänestämällä hallintarekisterilakia vastaan.

Kiitos jo etukäteen.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

LH: "EU ainakin tekee asiat hyvin monimutkaisiksi."
Sitä unioni ei itse tule myöntämään, ennen kuin se - nyrkkeilytermejä käyttäen - on köysissä, naama turvoksissa ja taju kanveesissa, siis keskeytyskunnossa.
Kysymys kuuluukin, miksi se näin haluaa välttämättä toimia?

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

"Menihän Nigel Faragella noin kaksikymmentä vuotta ennen kuin brexit toteutui." Sitä vaan, että ei Brexit ole vielä lähimainkaan toteutunut. Edes neuvotteluja ei ole aloitettu. Kolmen vuoden kuluttua (ehkä) voimme olla jotain mieltä (tai paremminkin britit olla jotain mieltä) oliko Farage oikeassa paikassa oikeaan aikaan vai päinvastoin. UK oli saatu varsin hyvään jamaan vuosina 2012....2017. Kasvu ja työllisyys mm. mittareina.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Eräs keskeinen piirre EU:ssa on unionin betonointi sellaiseksi, että sen ketteryys, vitaalisuus ja uudistuminen on menetetty, samoin fiksu mahdollisuus siitä poistumiseksi ja siihen liittymiseksi.
Esim. brexitistä syntyi suuri ja vihainen reaktio v:sta 2016->, ja toisaalta Turkki haki EEC:n jäsenyyttä v. 1967.

Siksi se (EU) ajaa takaa keskusjohdettua federalismia, joka pahentaa tilannetta erikultuuristen, eritaustaisten ja eri ilmastossa toimivien ja eri tarpeita omaavien jäsenmaiden parissa. Konvergenssi ei synny pakolla, kuten Erkki Toivanenkin jo kauan sitten totesi.

Jos 2000-luvun EU ja sen ns. euroideologit olisivat malttaneet - kuten ns. Eurooppa-aatten kannattajat olisivat tehneet - antaa paikallisuudelle, demokratialle ja pienemmälle säätelylle tilaa ja keskittynyt edeltäjän, EEC:n parhaisiin piirteisiin (mm. vapaakauppa), sillä olisi ehkä elinkelpoisuutta. Sehän olisi edelleen mahdollista, jos unionilla, etenkin komissiolla, vain olisi siihen tahtoa.

Nyt tien pää on näkyvissä ja tulemme näkemään lisää erilaisia ns. oman tien valintoja, joista brexit on vain yksi.
Ranskan, joka tuoreeltaan on saanut paljon onnitteluja, talous on rapakunnossa. Kreikka ja muukin Välimeren ns. konkurssiklaani on edelleen velkakriisissä. Itäisen Euroopan jäseniä kovistellaan ja uhkaillaan. Schengen ei toimi ja sen katastrofin selvittely kestää vuosikausia. Venäjä puolestaan pompottaa riitaisaa unionia, joka on itse generoinut ongelmansa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Mainiota että EU- myönteinen Macron voitti vaalit Ranskassa selvin numeroin.

Valitettavasti ranskalaiset eivät ole niin EU- myönteisiä kuin mitä äänestysluvut osoittavat.

Vaaleissa oli kyse muustakin kuin EUsta.

Macronin auttoi suureen vaalimenestykseen hänen vastaehdokkaansa Le Pen, jonka rasismi ja fasismi pelottivat ranskalaisia niin, että se sai heidät äänestämään häntä vastaan, eikä silloin jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin äänestää Macronia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset