LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Suomi100 -hengessä

Kesä tuli vihdoin. Aurinko ja lämpö helli. Nuoruuden ystäväni tuli kylään ja juhlistimme Suomen kesää. "Dricka ut polacken" tarkoittaa Runebergin  mukaan juomista "Pohjanmaan kautta". Runeberg oli neuvokas. Ihmisillä on vapauden kaipuu ja halu päättää omista asioistaan. Ihmisen kuuluu kasvaa vapauteen ja vastuuseen. Ihminen kaipaa rauhaa ja järjestystä. Tyytymätön kansa nousee päättäjiä vastaan. Toimivassa demokratiassa päättäjät vaihdetaan.

Ranskassa 1800-luvulla valtaa pitävien konservatiivien mielestä liberaalit olivat vaarallisen vallankumouksellisia. Sensuuria tiukennettiin. Mitä suurempi mahti, sitä enemmän mielipiteen- ja sananvapautta halutaan rajoittaa. Diktatuurissa vain johtajat saavat puhua rumasti. Kielen avulla käydään valtataistelua. 

Nationalismi aatteena ei halua osoittaa uskollisuutta hallitsijalle, vaan kansalle. Kansallisuusaate vahvistaa kansojen itsetuntoa. Kansallisuusaate on jälleen Euroopassa herännyt. Elämme jälleen vallankumouksellista aikaa. Ei kuitenkaan samanlaista kuin aikoinaan Ranskassa tai Venäjällä. Toimivassa demokratiassa kansan tyytymättömyys hoidetaan demokraattisin keinoin.

Pitkään vallassa olleet arvoliberaalit ja federalistit ovat nyt huolissaan modernin kansallismielisyyden noususta. Oikeistopopulistiset puolueet haluavat päättää valtionsa rajoista ja asioistaan itse. Laajamittainen muuttoliike humanitaarisin perustein on koko Euroopassa merkittävä ja siihen sisältyy suuria ongelmia. Terrorismi ja poliittinen islam on rantautunut Eurooppaan. Turvallisuus heikentyy ja valtion menot lisääntyvät. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on sitä mieltä, että ”Julkinen rahankäyttö täytyy priorisoida sellaisella tavalla, jonka veronmaksaja voi hyväksyä.” Tämän pitäisikin olla itsestäänselvyys. 

Hyvä vertailukohta on koko ajan ollut Norja, Sveitsi ja Islanti. Siellä on älyllistä elämää ilman EU:ta. Japanissa kaikki puolueet ovat nationalistisia puolueita. Näin on myös Israelissa. Japanissa on ns. rajat kiinni. Sama Suomeen. 

 

Malja heille Suomi100 -hengessä:

Simo Häyhä: "Tein sen, mitä käskettiin, niin hyvin kuin osasin.” 
https://

Lauri Törni
https://

https://

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

22Suosittele

22 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (73 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Perussuomalaiset saattavat jopa voittaa vuoden 2019 vaalit.

Ensimmäiset merkit on jo havaittavissa.

Arvostan plogistia suoraselkäisyydestä, vaikka en itse ole persu.

Käyttäjän pasianttila71 kuva
Pasi Anttila

Simo Häyhän kommentti että tein sen mitä käskettiin, niin hyvin kuin osasin käytti myös monet syytetyt Nürnbergin oikeuoikeudenkäynnissä, samoin kuin myös natsien teloittajat. Käskyä totteli myös 82:n lentäjä.

En vertaa sotaveteraani Häyvää natseihin mutta kun lainasit tuota Häyhän lausetta heräsi mieleeni että ihannoitko sokeaa käskyjen tottelemista?

Japani on tosiaan erittäin puhdas etnisesti ja äärettömän nopeasti vanheneva väestö alkaa jo näkyä talouskasvussa, tai näkyisi jos sitä olisi.

No Juutalaiset on pysynyt etnisesti puhtaina koko historiansa. Ja avoimeksi tuota valtiota ei todellakaan voi kutsua. Eikä kyllä kovin turvalliseksi tai rauhalliseksi.

Hyvää päivän jatkoa.

Heikki Polojärvi Vastaus kommenttiin #43

Aika erikoinen kommentti.. Laurallehan tämä oli tarkoitettu, mutta en ymmärtänyt kysymyksiä, olen varmaankin vähän hidas.
Sodassa sotilaat tekevät mitä käsketään. Piste. Sodassa sotilaskuri on avain voittoon tai syy tappioon. Mielestäni on aiheellista, sopivaa ja kunniallista muistaa Suomen sotilaita ja heidän uhrauksiaan. Mutta sokeaa käskyjen tottelemisesta.. Laurahan tässä juuri koroitti demokratiaa.

Japanilla tulee ongelma väestön vanhenemisen kanssa, samoin kuin länsimaissa. Japanilaiset ovat kuitenkin päättäneet pitää Japanin Japanina vaikka väestö ikääntyykin; eläkepommista pääsee yli, ja sen jälkeen on aineksia uuteen nousuun. Länsimaissa väestön vanhenemista on paikkailtu tuontiväestöllä, mutta jos tämä demografinen kokeilu meneekin puihin tuontiväestöstä ei pääse millään eroon. Jää kytemään samanlaiseksi jatkuvaksi sisällissotapommiksi kuin arabimaissa, missä väestö on pääsääntöisesti heterogeenista: kokoelma heimoja, klaaneja ja eturyhmiä jotka eivät tunne uskollisuutta yhdelle kansalle tai valtiolle. Miksipä kuvittelisit, että mm. Syyriassa on sisällissota? Tai miksi joissakin valtioissa ainoa toimiva hallintomuoto on diktatuuri? Siksipä siksi.

Omituisinta on viittaus Israeliin. Postimerkin kokoinen, vihamielisten arabivaltioiden ympäröimä valtio joka kuitenkin jotenkin pärjäilee, ei ole avoin? Ei tietenkään ole avoin! Jos Israel olisi avoin kaikille se olisi kahdessa viikossa jyrätty maan tasalle, ja syy siihen ettei se ole kovin turvallinen tai rauhallinen löytyy ympäristön antisemitismistä.

En ymmärrä ajatuksenjuoksuasi. Mutta olenhan vähän hidas.

Käyttäjän pasianttila71 kuva
Pasi Anttila Vastaus kommenttiin #71

Toki myönän että kirjoitukseni oli nopeasti laadittu eikä juuri perusteltu, joten kenenkään hitaudesta ei ole kyse.

Aloitetaan Japanista. En puhunut eläkepommista, vaikka sekin on ongelma vaan syntyvyydestä ja sen aiheuttamasta työntekijäpulasta joka jo nyt ei vähennä vaan jopa estää talouskasvua joka aiheuttaa väistämättä elintasonlaskua. Se on ongelma joka Japanin täytyy ratkaista. Tapahtuuko se maahanmuuton kautta on vai jollakin muulla tavalla on heidän asiansa.

Toki sodissa joutuu ja täytyy totella käskyjä. Pointti oli juuri tuo sokea tottelevaisuus. Teenkö ihmisoikeusrikkomuksia ja hirveitä asioita jotka sotivat yleistä moraalia ja henkilökohtaista moraalia vastaan.

Syyria on itse asiassa etnisesti melko homogeenienen. Kurdeja on n. 9%, pienet vähemmistöt armenialaisia ja turkmeeneja. Valtaosa on muslimeja, 10% kristittyjä, sunnimuslimeja 75%. Ei sisällisota johtunut etnisistä eroista vaan yksinvaltiaasta ja korruptiosta (yksinkertaistettuna).

Yhdysvallat esim. on monen kansallisuuden ja etnisen ryhmän asuttama maa. Eli ei etnisesti "hajanainen" tarkoita samaa kuin sekasorto.

Heikki Polojärvi Vastaus kommenttiin #72

https://www.theguardian.com/commentisfree/2012/jul...
Etsi itse lisää.Syyria homogeeninen.. juuh.
Yhdysvalloissakin on yhteenottoja etnisten ryhmien välillä, yhä kiihtyvään tahtiin.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Edustavat valitsemasi musiikkivideot modernia kansallismielisyyttä?

Laura Huhtasaari

Lauluja sotahistoriasta ja Suomen sankareista. Minun tavoitteeni on välttää sota.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Jos ruotsalainen laulaa suomalaisista sotasankareista, mitä pahaa siinä on? Ylipäätään ruotsalaiset ovat tapelleet niin monta kertaa viimeiseen suomalaiseen saakka, että hyvä kun nyt huomaavat arvostaa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

En sanonut, että ruotsalaisten laulut suomalaisista sotasankareista olisivat väärin, vaan kysyin edustaako se m o d e r n i a kansallismielisyyttä?

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #31

Nämä laulut eivät edusta mitään poliittista "mielisyyttä" tai uskonnollista vakaumusta. Lauluja suomalaisista sankareista ja talvisodasta. Hienoja lauluja.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen Vastaus kommenttiin #31

Onko modernia kansallismielisyyttä ja epämodernia kansallismielisyyttä? Minulle on vaan kansallismielisyyttä Hangosta Utsjoelle ja Ilomantsista Pohjanlahdelle.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä
Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Mielipiteen- ja sananvapaus ovat demokratiamme kulmakiviä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Sabatonin käyttö oman propagandan levittämiseen on kyllä varsin epäasiallista.

"Sabaton is not a political band. We are definitely not here to spread any propaganda of any kind. We just love to write music about history"

Pekka Iiskonmaki

#8
Miten olisi Puna-armeija kuoro?

Laura Huhtasaari

Sabaton laulaa paljon sotahistoriasta. Sopii mainioisti Suomi100 -henkeen. Oli sitten persu tai vassari. Suomen sankarit ja sotahistoria on syytä muistaa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

"Det var ett polskt högerextremt parti som använde vår musik i en riktig valkampanj en gång. Då blev vi jävligt förbannade, det är inte okej. Vårt ämnesval, att sjunga om militärhistoria, är tillräckligt kontroversiellt som det är. Det sista vi vill är att ha någon slags politisk eller religiös koppling, vare sig det är direkt eller indirekt, säger han."

Eivät taatusti arvosta, kun äärioikeistolainen kreationisti ja perussuomalaisten varapuheenjohtaja käyttää heidän musiikkiaan propagandassaan.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #12

#12
Miten Persut täyttävät äärioikeiston tunnusmerkit? Esalta aivan epäasiallista jargonia.

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #13

"Koska persuilta pitää rajoittaa paljon asioita, ovat väärää mieltä" ;) Tuolla periaatteella en saisi jakaa tuntematonta sotilastakaan...

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #12

En ymmärrä miksi kreationisti ja perussuomalainen ei saisi ihailla heidän tekemiään lauluja? Suomi100 -hengessä pitäisi olla kunnia kaikille suomalaisille kuunnella ja jakaa näitä lauluja.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #12

Esa Mäkinen on ajanhermolla. Hän on alkanut pelkäämään Persujen vaalivoittoa.

Nyt voi Persuja äänestää, kun Timo Soini on pois mähläämästä herrojen huvikuunareista.

Minun toive on Persuille, että palkkatuloja pitää keventää raskaalla kädellä.

Ei ole oikein, että duunarin pitää mennä fattan luukulle kerjään, kun nettopalkalla ei tule toimeen.

Vain työnteko luo hyvinvointia. Sitä ei pitäisi verottaa siten lainkaan.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #23

Nämä esamäkiset edustavat juuri sellaista vainoharhaa ja persufobiaa, josta olen jo useaan kertaan kirjoittanut. Heidän ajava voima on "mikä muu tahansa paitsi persut".

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #38

#38
Heidän henkinen kotinsa eli Neuvostoliitto meni konkurssiin. Osa on hädissään valinnut Pohjois-Korean tilalle.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #40

Vihreiden presidenttiehdokas oli 80-luvulla mukana aktiivisesti Puola-Solidaarisuus-liikkeessä. Liike kannatti ja osoitti tukea puolalaiselle antikommunistiselle ja neuvostovastaiselle Solidaarisuus-ammattiyhdistykselle. Ei näytä olleen kovinkaan kummoinen henkinen koti.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #40

Tästä tulee mieleen mitä toinen Greenpeacen perustajista haastoi taannoin. Neuvostoliiton hajottua Saksan kommunisteilla ei ollut muuta tekemistä, niin valtasivat Greenpeacen ja vihreät liikkeet.

Mutta se on samalla hauska, että hirveän sääli, nähdä ettei sosialistisista kokeiluista olla opittu sitten mitään. Suomi vielä keikkuu aalloilla, mutta velkavuori lähestyy päivä päivältä.

Hmm. Ehkä sitä päin kannattaisikin ajaa täysin purjein.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #42

#42
Suomi ajoi itsensä velkakarille liialla sääntelyllä ja törkeillä veroilla.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #45

Niin juuri. Tilanne on niin paha, että tuskin kataistrofilta voidaan enää pelastua. Siispä taskut täynnä velkaa kohti jäävuorta! Kerran se vaan kirpaisee!

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #23

Iiskonmäen toive Persuille on, että palkkatuloja pitää keventää raskaalla kädellä. Tähänastisten lausuntojensa perusteella uskon Halla-ahon olevan samaa mieltä :)

Oli ihan pakko ...

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #62

#62
Fixu olisi älynnyt sen koskevan verotusta.

Käyttäjän pasianttila71 kuva
Pasi Anttila

Sankarit on tosiaan hyvä muistaa mutta kun tässä maassa on myös muita kuin sotasankareita. Voitais vaihteeksi puhua niistä ankareista jotka rakensivat ja eheyttivät tän maan. Ei suomen itsenäisyys ja 100v. tarina ole vain nämä muutamat sodat ja niiden sankarit.

Suomi 100-henkeen löytyy paljon muitakin arvoja ja muistelemista kuin sodat.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Olipahan esimerkkimaat. Norjan menestys perustuu öljyyn ja Sveitsin pankkisalaisuuteen. Islanti taas oli ensimmäinen länsimaat sitten 1978, joka joutui turvautumaan IMF:n hätäapuun. Israel nyt on mikä on, en siitä ottaisi mallia.

Pekka Iiskonmaki

#16
Suomella olisi mahtavat mahdollisuudet matkailupuolella. Valtion alkoholimonopoli on arvokkaampi kuin esim. 50.000 uutta työpaikkaa.

Suomi tyrii jatkuvati. Persuissa on sentään selkärankaa ja uskallusta sanoa totuus.

Sintujen lähtö oli lopulta hyvä asia. Ydin jäi, kun seteliselkärankaiset lähtivät.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Jokainen näkee haluamiaan asioita. Minusta Norjan menestykseen vaikuttaa ENERGIA, ei vain öljy. Pohjoismainen sähköverkko on niinkin luotettava kuin se on paljolti norjalaisen vesivoiman vuoksi.

Sveitsissä näen maan, jota ei ole kukaan yrittänyt vallata sitten Napoleonin. Hyvä kolmiportainen, alas valtaa keskittävä hallintomalli ja mainio maanpuolustumalli näkyvät minun silmääni paremmin, kuin pankkiholvit, juustot ja suklaa.

Islanti on ensimmäinen länsimaa, joka haistatti ylikansalliselle pääomalle pitkät. Islanti on myös maa, jossa POHJOISMAINEN tasa-arvo ilman Pride-öyhötystä on aina ollut normi.

Israel on maa, jonka turva- ja militääriosaaminen on osa sinun ja minunkin turvaa täällä Suomessa. Lisäksi se on maa, joka toimittaa puhdasta juomavettä ja sähköä tälläkin hetkellä alueelle, jonka johto ammuskelee raketteja Israelin siviilikohteisiin.

Ehkä pieni avarrus katseeseen aina välillä helpottaisi päätä puristavaa pantaa?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Norjan vientituloista yli 50 & tulee öljystä ja pelkästään säästössä on noin 5 000 miljardia tuloista, ei siihen bonuksena massiivinen määrä vesivoimaa toki haittaa.

Sveitsissä asuu muuten pari miljoonaa eli 25% ulkomaalaista. Kansanäänestyksellä saatu uusien tulijoiden rajoittaminen kuivui lähes kokonaa kasaan itse päätöksessä. Talouden kehitymiseen sekä myös historiaan on pankkimaailmalla ja sen erityisellä salaisuudella ollut keskeinen vaikutus.

Islanti ei ole vielä läheskään kuivilla vesillä talouden suhteen ja ulkomaisen pääoman suhteen - valuutan maastavientirajoitteilla on jotenkin pärjätty vaikkei omilla pankeilla ole luottokelpoisuutta ulkomailla. Tuo väestöltään puolikkaan Helsingin kokoinen valtio on muutoinkin aika erilainen hallinnoitava kuin suuremmat maat.

Pridesta ja Israelista en viitsi ruveta edes keskustelemaan henkilön kanssa, joka heti kärkeen rupeaa menemään henikökohtaisuuksiin pääpantojensa kanssa.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #24

Kun valikoidaan esimerkkejä EU:n ulkopuolisista, menestyvistä valtakunnista, on syytä ottaa joskus esimerkeiksi myös Albania, Bosnia ja Hertsegovina, Makedonia ja Serbia.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #24

Maailma on täynnä jänniä paradokseja. Esim. äärimmäisen karu Kreikka ja sen uskomattoman rikas kulttuuri. Ja sitten sveitsiläiset, jotka ovat saaneet elää rauhassa satoja vuosia eivätkä ole keksineet muuta kuin käkikellon.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

#18. “Islanti on myös maa, jossa POHJOISMAINEN tasa-arvo ilman Pride-öyhötystä on aina ollut normi.”

Islannissa ei tarvitakaan Prideja, sillä maan parlamentti hyväksyi tasa-arvoisen avioliittolain yksimielisesti äänin 49-0. Se on aitoa pohjoismaista tasa-arvoa.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Eikä se Suomikaan itsenäisyyttään sotimalla hankkinut. Puhumalla se tuli.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

... mutta eipä päästy puheisiin, ennen kuin oli neuvostovallaan agressioon jouduttu vastaamaan sotilaallisesti.

Ja niistä puheista: huhupuheet taisivat sen valloittamatta jäämisen ratkaista. Huhut kätketyistä aseista ja siitä, että Valkoisia Kuolemia on edelleen maa pullollaan. Omasta puolestani voin vahvistaa, että sen aikuisista sukulaisistani muutama oli mukana tuossa pelastusoperaatiossa - nyt voi jo puhua, kun edesmenneitä ei enää valvontakomissio pääse kiusaamaan.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Esa M: "Sabatonin käyttö oman propagandan levittämiseen on kyllä varsin epäasiallista."

Esalla on oikeus näkemykseensä ja sen esittämiseen, mutta ethän Esa ala vakavissasi inttää, että se on ainoa tai edes ylivoimaisesti parhaiten perusteltu näkemys ja muunlaiset virheellisiä tai arvottomia. Jatkuvastihan mainoksissa ja propagandassa käytetään erilaisia taiteellisia esityksiä sanoman vahvistajana ja tyylinluojana. Vai sisältyykä ongelmallisuus ilmaisusi "oman propagandan levittäminen" sanaan 'oma' eli kenen omaa saa ja kenen ei saa levittää? Vai pitäisikä ehkä pidättäytä pelkästään toisten propagandan levittämiseen. Vai eikö 'oikeiden' mielipiteiden ja aatteiden levittäminen olekaan propagandaa? Ei tarvitse vastata.

Suomi 100 -hengessä on kyllä juhlavuoden aikana ja ennen sitäkin jo ehditty hypettää yhtä ja toista muutakin kuin valtioneuvoston kanslian virallisen agendan ohjelmistoa, joten tämä blogin sisällön ei voine kohtuudella mitenkään katsoa yrittävän omia kansakunnan itsenäisyysjuhlaa enempää kuin Sabatoniakaan juhlateemalle täysin vieraiden tarkoitusperien palvelukseen tai ratsastusalustaksi.

Toisaalta myöskään poliittisin proseduurein valikoituneen tämänhetkisen valtioneuvoston kanslian virallisen Suomi 100 -juhlatoimikunnan eräät linjaukset ja valinnat eivät välttämättä kunnioita ihan korrektisti koko kansakunnan perinteistä käsitystä tai edes arvoja. Jopa propagandana pidettävää ainesta on mukana, tarkastelunäkökulmasta riippuen toki. Mutta silti hyväksymme vapaassa maassa kaikenlaiset näkemykset syyllistämättä ketään. Palefacen taustapartisaanit saavat kernaasti vaatia pelosta kieltäytymistä muiltakin, kunhan tekevät sen väkivallattomasti, ja talvisodan henkeä saa tarjota nykypäivänkin turvallisuuden pohjarakenteiksi oman käsityksensä mukaan. Besserwisseritkin toki saavat yhä edelleen valistaa meitä tyhmempiä siitä, mikä puheissamme ja tekemisissämme on 'varsin epäasiallista' ja mikä hyväksytään oikeaoppisen polkorrektiuden hovikelpoispiiriin.

---

Mitäs mieltä Laura muuten olet tämän linkin takaa aavautuvasta Suomi 100 -juhlavuoden painotuksesta, joka tuli otettua yhdeksi epäviralliseksi ruohonjuuriteemaksi virallisen toimikunnan hyväksymien juhlavuositeemojen lisäksi: Suomineito täyttää pian 100 vuotta - olemmekohan valmiit? http://rescordis.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri...

Itsenäisen Suomineidon luomumuotoihinhan siis kuului alunperin erittäin olennaisena osana myös Viipurin lääni ja vuodesta 1920 lähtien myös Petsamo. Virallinen juhlavuositoimikunta ei ole pannut pahakseen tämänkään aihepiirin esiinnostoa, mutta puuttui viime kesänä virallisen Suomi 100 -logon käyttöön. Itsenäisyyden 75- ja 90-juhlavuosina vastaava logo on ollut vapaasti kaikkien käytössä, mutta nyt virallisen Suomi 100 -logon käyttöoikeus on rajattu vain virallisille yhteistyökumppaneille, mikä kerrottiin yleisälle puutteellisesti ja myöhässä. Toki rekisteröity tavaramerkki on aina tekijänsä ja oikeudenomistajansa yksinoikeus.

Valtioneuvoston kanslian juhlavuositoimikunta yritti kieltää myös oman itsesuunnitellun juhlalogon (ks. linkki yllä) käytön. Se vetäytyi vaateesta, kun muistutin, että itsenäisyyden juhlavuosi ja sen kunnioittaminen sanoin kuvin ja taiteellisin tuotoksin ei ole minkään poliittisesti tai muutenkaan rajatusti valitun instassin tai elimen yksinoikeus, vaan koko kansan ja kaikkien Suomen ystävien jakamatonta oikeushyväomaisuutta. Kerroin, että jos tätä oikeutta loukataan yrittämällä kieltää sanojen 'Suomi' ja '100' käyttö kauniilla fontilla kirjoitettuna, perästä kuuluu ja valtioneuvostolla on mahdollisessa oikeusprosessissa enemmän menetettävänään kuin kansalla. Vastaus tuli melko pian, ja se oli ainoa mahdollinen eli herrat perääntyivät. - Eli jos hallitusvalta kieltää kansalta tällaisen oikeuden, kansa kieltää sellaisen hallitusvallan.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Pointtihan oli tuossa ruotsinkielisessä lainauksessa.Ellet ymmärtänyt,niin miksi ylipäätään kommentoit.

Laura Huhtasaari

On kai selvää, että nämä laulut eivät edusta mitään poliittista "mielisyyttä" tai uskonnollista vakaumusta. Lauluja suomalaisista sankareista ja talvisodasta. Hienoja lauluja.

Kalle Erkkilä

Laura, odotan että asetut presidenttiehdokkaaksi. Isänmaan etu vaatii sitä.

Edit:typo

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Laura Huhtasaari presidentiksi ja Teuvo Hakkarainen ulkoministeriksi! Silloin Suomen edustajia ja heidän edesottamuksiaan seurattaisiin maailmalla herkeämättä ja saisimme runsaasti julkisuutta.

Käyttäjän helenavitikainen kuva
Helena Vitikainen

Mihin tämä SUOMI on menossa ?
Onko poliisista tullut poliittinen ?
Kuka on antanut käskyn ?
Miksi pliisi jaakaa ja pidättää rauhanomasia ihmisiä valtavin resussei aina monen mörköauton voimin .
Ottamatta kantaa kansallismielisten toimintaan vain oikeuksiin joita laittomasti poljetaan .
Vielä häädettiin tekastuin perustei Tautatientorilta median ja poliisin valheiden myötä , rauhsnomainen porukka leimattiin väkivaltaiseksi
tutkimatta suojaamatta heidän mielenilmaisuaan kun muut anarkistit ja suvakit kävivät häiritsemässä
Päin vastoin kielteisen päätöksen saaneitten leri oli kyllä hyvässä suojelussa ja kovadti on vattamediaa myöden uutisoitu heistä EIVÄT ole aiheuttaneet häiriötä vaikka polttivat teltan sisältäpäin itse ja syyttivät muita .
Leiristä lähti matu pitkän viidakkoveitden kanssa jonka kuitenkin poliisi sai kiinni ja muita pervorfanssit mukaan lukien
Pitää nyt kuitenkin muistaa poliisi aloitti väkivaltaisuuden ja laittomat pidätykset ja henkilöpapereiden kyselyn suomalaisilta .
Onko nyt meidän kuljettava omassa maassa henkkarit mukana ?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kuvaton trolli taas liikenteessä.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Kirjoitusasusta päätellen tämä kuvaton trolli on nauttinut pullon tai kaksi liikaa kansalaisluottamusta, liekö itsekeiteltyä kyöpelinvuorella

Marko Parkkola

On liberalisteista jotain hyötyäkin. Anarkistien sanotaan kehittäneen nationalismin Napoleonin jälkeisessä Ranskassa. Tämä on hyvin ymmärrettävää tuollaisessa kontekstissa. Valitettavasti anarkisteilla on jäänyt levy päälle, vaikka suurin osa tuon aikaisista anarkisteista kääntyivätkin kommunismiin. Nykyään kun elämme nationalistisessa demokratiassa, anarkismille ei juurikaan ole sijaa.

Käyttäjän helenavitikainen kuva
Helena Vitikainen

Seppo en ole trolli olen vanha ihminen
45 vuonna syntynyt olen vain huolissani jälkipolvistani .
Jos sinä SUVAKKI haluat leimata mitut
Niin mieluimmin olen ihan mitä vaan mutta en SUVSKKI
MITÄ TULEE KUVATTOMUUTEEN EI OLE MINUN VIKA OLEN KIRJSUTUNUT GOOGLE+ tunnuksella ja sieltä kyllä näet kuvan
Kyllä kuvattomuus on ihsn UudenSuomen vika

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Mikä on suvskki? Nämä nimittelyt menevät yhä kummallisemmiksi...

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

"Nationalismi aatteena ei halua osoittaa uskollisuutta hallitsijalle, vaan kansalle."

Laurahan osallistui jokin aika sitten Helsingissä tapahtumaan, jossa yleisöä tervehdittiin Heil Hitler- viittomin. Eikö tuo "heilaus" sitten alunperin tarkoittanutkaan uskollisuuden osoitusta Hitlerille?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Minäkin toivon, että persujen ehdokas presidentivaaleissa olisi Laura Huhtasaari.

Kansa vaatii viihdettä ja sitä kyllä nyt olisi tarjolla.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Haaviston ja Niinistön puheilla ei ole ollut kummoisiakaan eroja. Jos Huhtasaari olisi mukana valintaa ei tarvitsisi tehdä ainoastaan herrojen solmioiden värin perusteella.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

No, jos Teuvo Hakkarainen ei ole käytettävissä, niin seuraavaksi komedienne kehiin.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Nyt ei Laura sovi unohtaa talvisotaan liittyen niitä yli 8000:tta vapaaehtoista ruotsalaissoturia. Kannattaa muistella heidänkin sankaruuttaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Muistutettakoon näin Pride-viikon hengessä, että myös Touko Laaksonen (Tom of Finland) oli talvisodan veteraani. Että siitä vaan sateenkaaren väreissä loistavaa kiitospaitaa päälle.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Touko Laaksonen meni armeijaan suorittamaan asevelvollisuuttaan huhtikuussa 1940.

Talvisodan veteraanin hänestä saa ainoastaan fiktion keinoin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #61

Okei, jatkosodan veteraani sitten. Kiitos tarkennuksesta.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Aces High:n intro sopii motoksi taisteluun federalisteja vastaan. Ote on tunnetusti hieman Lauraakin kuuluisamman henkilön puheesta :)

We shall go on to the end.
We shall fight in France.
We shall fight on the seas and oceans.
We shall fight with growing confidence and growing strength in the air.
We shall defend our island, whatever the cost may be.
We shall fight on the beaches.
We shall fight on the landing grounds.
We shall fight in the fields and in the streets.
We shall fight in the hills.
We shall never surrender!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Huhtasaarihan ihannoi Trumppia, ja voisi käyttää samanlaisia twiittejä kuin Trump. Saataisiin vähän "asiapitoisempaa" keskustelua presidentinvaaleihin.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

#58. Jos Huhtasaaresta tulisi presidentti, olisiko hän sitten hiiri vai mies?

http://laurahuhtasaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/23...

Käyttäjän helenavitikainen kuva
Helena Vitikainen

Jukka Salskari jos et vielä tiedä mikä on suvakki niin ota selvää täällä alettiin ensin minua nimittelemään ja tuomitsemaan juopoksi
Kirjoitusvirheistä kun on uusi kännykkä ja tämä ennakoiva kirjoitus

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Suvakki on termi jota käyttämällä hukkaa uskottavuutensa kerralla ja lopullisesti. Se ei kerro kohteesta mitään mutta käyttäjästään enemmän kuin tämä haluaisikaan.

Käyttäjän PerttiKamula kuva
Pertti Kamula

Laura pressaehdokkaaksi. Hän on uuspresidentillinen perinteisten kansallisten arvojen puolustaja henkeen ja vereen. Tämä on myös parasta eduskuntavaalityötä. Puhtain sinivalkoisin purjein, nuorison yhä vahvistuvalla tuella, tulemme näkemään ja kuulemaan Laurasta ja hänen kansakuntaa puolustavasta linjastaan. Rohkeasti ja raikkaan iloisesti kansakunnan parasta ryhdikkäästi puolustaen. Laura asialle kansakunnan edun tähden.

Käyttäjän AriSivula kuva
Ari Sivula
Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Hyvä vertailukohta on koko ajan ollut Norja, Sveitsi ja Islanti."

Parinsadantuhannen asukkaan Islantia nyt tuskin voidaan pitää vertailukohtana mihinkään, mutta mitä Sveitsiin ja Norjaan tulee, niin tarkoitatko, että Suomeen pitäisi saada yhtä paljon ulkoamaalaisia kuin niissä maissa on?

Jarno Peltoniemi

Laura tiesitkö, että meduusa on n.500miljoonaa vuotta vanha laji? https://mobile.nytimes.com/2007/11/06/science/06ob...
Ihminen ketä uskoo, että maailma on alle 10000 vuotta vanha, niin hänen sanomisiin kannattaa aina suhtautua varauksella.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Yhteiskunta Islantikin ja on maahanmuuttajia ja "maahanmuuttajia" joilla on eroa kuin yöllä ja päivällä. Sveitsin maahanmuuttajat ovat pääosin Saksasta ja muista naapurimaista kuten myös Norjassa. Kuikkakin tietää tasan tarkkaan mitä maahanmuuttoa vastustetaan mutta piti vain saivarrella.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset