LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Kulttuuriväki puolusti autonomiaa

  • Kulttuuriväki puolusti autonomiaa

Suomalaistaiteilijoiden innoittaja oli kansallisromantiikka. Vaikutteita tuli idästä ja lännestä. Kansallisromantiikka kulki käsi kädessä nationalismin kanssa. Tieteissä ja taiteissa ihannoin kohteeksi otettiin kunkin kansakunnan oma perintö. Kansallisromantiikka löi itsensä läpi 1890-luvulla. Ajanjaksoa on kutsuttu Suomen taiteen kultakaudeksi. Kansallisromantiikka hallitsi musiikkia, kirjallisuutta, kuvataiteita, arkkitehtuuria ja muotoilua. 

Kulttuurielämä sai Suomessa selkeän poliittisen sävyn Venäjän yhtenäistämispolitiikkaa vastaan. Kulttuuriväki puolusti autonomiaa.  

 

Arwidssonin lentävä lause: ”Ruotsalaisia emme enää ole, venäläisiksi emme tahdo tulla, olkaamme siis suomalaisia."

 

Aikoinaan EU-jäsenyyden vastustajat väittivät, että jäsenyyden myötä päätösvalta siirtyy Brysseliin ja Suomi menettää lopulta itsenäisyytensä. Rajojen aukeaminen toisi Suomelle lisää pakolaisia ja rikollisuutta. Näin kävi. 

Kansallismieliset Suomessa eivät kaipaa venäläistämistä, Brysselin orjuutta saati lähi-itäläistämistä. 

http://www.expressen.se/ledare/rikspolischefen-har-tappat-kontrollen/

 

Kuva on otettu osoitteesta: https://fi.wikipedia.org/wiki/Hy%C3%B6kk%C3%A4ys

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (54 kommenttia)

Laura Huhtasaari

Jos vanhat merkit pitävät paikkaansa, kommentteihin tulee seuraava lause "Kreationisti-persu ei saisi jakaa kuvaa (Hyökkäys) oman poliittisen agendansa levittämiseen." ;)

Käyttäjän HeikkiRinnemaa kuva
Heikki Rinnemaa

:)

Terve.
Ei oikein päätekstiin löytynyt vastaa-kohtaa joten vastaan tähän 1-kohdan tekstin jälkeen ja vastaus ei liity tuohon kommenttiin 1-kohdassa.
Raapustelen kun tuli ajatuksia mieleen. :)

---
Kansallisromantiikka kulki käsi kädessä nationalismin kanssa. Tieteissä ja taiteissa ihannoin kohteeksi otettiin kunkin kansakunnan oma perintö. Kansallisromantiikka löi itsensä läpi 1890-luvulla. Ajanjaksoa on kutsuttu Suomen taiteen kultakaudeksi. Kansallisromantiikka hallitsi musiikkia, kirjallisuutta, kuvataiteita, arkkitehtuuria ja muotoilua.
--
Tieteissä ja taiteissa syntyi tosiaan 1800 luvulla vahva ajatus kansallisvaltioista koska kuningas-alueet olivat hiljallee osin jo katoamassa. Tämä kehityksen mukana syntyi sitten myös rotu-oppi tieteissä. Tämä ajattelun tuloksena,,kuningaskunnista kansallisvaltioajatteluun siirtymisen seurauksena alkoi 1 maailmansota kaikkine miljoonine ihmishengen menetyksineen, maailmansota jossa rakennettiin valtioiden rajoja aseilla. Sen jälkeen tieteen kehitys oli myös vahvasti mukana kun rakentui rotuoppeja jossa myös uskontojen rooli on osaltaan ollut merkittävä. Tämä ns. viisas ja järkevä kehitys tuolloin johti sitten toiseen maailmansotaan kaikkinensa jossa mukana tosin oli vielä poliittiset tekijät lisävaikutteina.
Toisen maailmansodan jälkeen rakentuneet kansainväliset systeemit, kuten yk- eu, ja sen ohessa globaalit talousjärjestelmät ja tiede on kehittyneet torjumaan sitä että ei uudestaan ihmiskunta ajautuisi satojen miljoonien ihmisten joukkotuhoaaltoon. Voisi sanoa että nykypäivänä täysin mielellä käsittämättömään 1900-luvun kuoleman aaltoon. En itse kykene ajatuksilla kokemaan tuota aikakautta,,enkä kunnolla kuvittelemaankaan mielessäni. Kuvia ja videoita voi musta-valkoajalta hahmotella mutta muuta ne värikuvaksi, eläviksi kuolleiden ruumisröykkiöiksi. Miten ymmärrän sen konkreettisesti kun istun tässä maailmassa hyvän ruuan äärellä ja ehkä olutlasi kädessä. Nykyajan elokuvat antaa harhakuvan näyttelijöiden ja räjähdyksien muodossa, jatta todellisuutta se ei ole. Syyrian tilanne antaa siitä todellisuudesta pienen kuva, siitä mitä Euroopassa tapahtui 1900 luvulla, mutta vain pienen kuvan.
Ihmisyksilönä toivoisin että 1900-luvun kaltaista tappamisaaltoa ei ihmiskunta enää koskaan kokisi ja näkisi meidän elinaikana eikä tuhansiin sukupolviin tulevaisuudessakaan. Toivoisin että ihmiskunta ja jokainen yksilö ymmärtäisi että rauha on aina paras elämän muoto. Pysyykö se rauha palaamalla kansallisvaltioiden raja-aikaan vai pitäisikö lähteä rohkeasti parantamaan nykyaikaa kohti tulevaisuutta?
---

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Persujen nuivaliston "kansallisromantiikasta" on romantiikka kaukana.

Laura Huhtasaari

Kun persu laittaa kansallisromanttisen maalauksen seinälle, romantiikka katoaa :)

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

No hei, mutta onhan teidän uuskansallisromanttisten persujen ihmisarvokritiikkiä vaalimassa kulttuuripersoonaTero Vaara. Vai liekö hänkin viimein viisastunut?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Kulttuuriväellä nyt on kuulemma tapana mennä mukaan näihin uutuudenviehätystä omaaviin ja muodikkaisiin aatevirtauksiin, kuten nyt tässä tapauksessa kansallisuusaatteeseen. Nyt se ei ole enää muodissa, erityisesti kun ne 1800-luvun nationalismin tavoitteet on meillä jo saavutettu.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Heh, niinhän ne tavoitteet saavutettiin hetkeksi ja sitten ne heitettiin pois kuin vanha tiskirätti.

Taitaa maaorjuus Brysselin isäntien alaisuudessa olla hienoa! Tai tulevaisuus Kalifaatissa, kumpi nyt sitten mahtaakaan voittaa?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Suomi on itsenäisenä valtiona Euroopan Unioniin liittynyt ja voi sieltä myös vapaasti lähteä.

Muita saavutettuja asioita ovat muun muassa suomenkielinen korkeakoultus ja suomenkielisen kirjallisuuden tukeminen. EU:ssa suomenkielen asema on itse asiassa kohentunut entisestään. Korkeakoulutusta ei ole murentamassa unioni, vaan ihan kotimaiset politikot.

"Tai tulevaisuus Kalifaatissa, kumpi nyt sitten mahtaakaan voittaa?"

Ei tule mitään kalifaattia, siitä on turha huolehtia.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #32

Suomenkielinen korkeakoulutus on hieno saavutus, mutta sitä on murentamassa joidenkin korkeakoulujen englantilaistamispolitiikka. Tuloksena pahimmillaan suomalaiset professorit luennoivat huonolla englannilla 95-prosenttisesti suomalaiselle kuulijakunnalle.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #35

Tämä koskee kai lähinnä tiettyjä aloja ja niihin erikoistuvia korkeakouluja, kuten Aalto-yliopistoa ja kauppatieteitä. Englanti nyt tunnetusti on erityisesti liike-elämässä tärkeä kieli.

Kalle Erkkilä

Laura, tulen aina hyvälle tuulelle kun trollaat näitä suvakkireppanoita :)

t. toinen kreationisti

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Minua huvittaa Lauran trollaukset, ehkä hän tosiaan on aloittanut pressapelin.

http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238903...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Ulkoministerikampanja valui ihan hukkaan (Sipilän ja Orpon takia):
http://laurahuhtasaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/23...
http://laurahuhtasaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/23...

Kahden matkakertomuksen piti vakuuttaa kansalaiset siitä, että Huhtasaari tuntee ulkopolitiikan ja kykenee toimimaan ulkoministerinä. Nyt on uusi kampanja:
http://laurahuhtasaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/23...
http://laurahuhtasaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/23...

Kyllähän tuo selvältä näyttää, Huhtasaari on täyttä presidentillistä ainesta!

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #37

Tässähän oppii uutta koko ajan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #39

Hauskaahan näiden vekkuleiden edesottamuksia on seurata. Hiljaisen kirjoittelujakson jälkeen ensin kaksi matkakertomusta ja nyt kaksi isänmaa -teemalla. Veikkaan, että ilmoitus presidenttiehdokkuudesta julkistetaan syyskuussa, jos kaikki onnistuu.

Innostuneena odotellaan.

Käyttäjän IlkkaSalo1 kuva
Ilkka Salo

Kalle, kerro nyt miten on mahdollista, että olutta osattiin valmistaa monta tuhatta vuotta ennen kuin nuoren-maan-kreationistien maapallo luotiin? Siinä oli sumerilaisilla ihmettelemistä, kun pienessä kaljapöhnössä katselivat universumin luomista.

Kalle Erkkilä

Olen pahoillani Ilkka, en nyt kerkiä selittämään asiaa sinulle. Pitää tehdä iloisesti viheltäen töitä.

Mutta ei hätää, Mikael Torpalla on useita blogimerkintöjä ajoitukseen liittyen. Hae Puheenvuoron hakutoimella: Mikael Torppa ajoitus

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Sori, olin Erkkilän unohtaa uuskultakaudesta kokonaan. Hän piirtää.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Opettajana Huhtasaari varmaan tietää, että autonomia merkitsi Suomelle joitain erityisoikeuksia osana Venäjän keisarikuntaa. Keisari kuitenkin yksinvaltiaana edusti korkeinta päätöksentekoelintä.

Aikaisemmin persuista tätä tilannetta on glorifioinut mm. silloinen kansanedustaja Reijo Tossavainen.

Mainittu Arwidsson mm. kävi jyrkästi autonomiaa vastaan, minkä johdosta hänen lehtensä lopetettiin ja mies itse joutui muuttamaan Ruotsiin, mistä käsin hän jatkoi kirjoituksiaan.

Käyttäjän IlkkaSalo1 kuva
Ilkka Salo

Kansallisromantiikkaan voi käydä tutustumassa mm. taidemuseoissa. Yhteiskuntapoliittiseksi toimintaohjelmaksi siitä ei ole.

Laura ei kai pidä "lähi-itäläistämisestä", mutta ajaa itse juuri sitä promoamalla kristinuskoa, joka on sekin yksi lähi-idän uskonnoista. Kristittyjen opaskirja, Raamattu, on lähi-idän aavikkobarbaarien kirjoittama. Siitä on suomalaiskansallinen romatiikka kaukana.

Hassutellaan nyt vähän Lauran ja lähi-idän kustannuksella: Laura, kerrotko miten Nooan taikatulva tapahtui, mikä oli sen mekanismi ja miten verifioit tapahtumat?

Laura, suomalainen kansallisromantiikka ja lähi-idän kristinusko eivät ole mitenkään sovitettavisssa yhteen, joten liihoittelet pilvissä.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

Niinhän se on, että 1800-luvun jälkipuoliskolla täälläkin alettin harrastaa kansallisromantiikkaa, koska se oli kuuminta hottia muualla Euroopassa. Seuraako tästä

1) että nytkin pitäisi harrastaa sitä, mikä on kuuminta hottia muualla Euroopassa
2) että nytkin pitäisi harrastaa sitä, mikä oli kuuminta hottia Euroopassa 1800-luvun lopulla
3) jotain muuta, mitä?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Suomalaistaiteilijoiden innoittajana olivat myös 1920-luvun "Tulenkantajat". Tunnuslauseenaan "Ikkunat auki Eurooppaan". Ryhmä kirjailijoita, maalareita ja muusikkoja kammoksui impivaaralaista korpikulttuuria.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Odotin väitettä kansanmielisen taiteen uudesta noususta aasinsiltaa tukemaan, mutta ei sentään.. Pelkkä viittaus yli sadan vuoden päähän jätti homman torsoksi.

Taide on useasti noussut valtaapitäviä vastaan mikäli kokee menon epäoikeudenmukaiseksi. Toistaiseksi kovin kummoista rajat kiinni ja irti EU:sta -taidesuuntausta ei ole syntynyt.

Laura Huhtasaari

"rajat kiinni ja irti EU:sta -taidesuuntausta ei ole syntynyt."

Olisi jo aika syntyä!

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Olisiko? Aikuisten oikeasti. Suurimmat suomalaiset taiteilijat ovat ja olivat hyvin globaaleita henkilöitä. Taiteilijat kautta aikojen on käyneet hakemassa vaikutteita ulkomaita myöten.

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #15

Suomen kulttuuriväen kansainväliset yhteydet 1900-luvun vaihteessa olivat laajat ja monipuoliset. Monet olivat opiskelleet ja työskennelleet Euroopan kulttuurikaupungeissa (Pariisi, Rooma, Berliini, Wien...).

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #18

De gustibus non est disputandum - makuasioista ei voi kiistellä. ;-)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #23

Kuullaankohan näitä Linnan juhlissa Huhtasaaren presidenttikaudella?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #26

Ruotsistako ne kansallisen kultuurimme rakennuspuut pitää taas hakea?

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #28

Suomi on ruotsalainen ;) mutta Häyhä suomalainen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kari Suomalainen oli tässä taiteenlajissa jo aikansa suunnannäyttäjä ja sai luonnollisesti potkut.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

"Kansallismieliset Suomessa eivät kaipaa venäläistämistä, Brysselin orjuutta saati lähi-itäläistämistä. "

No mämä lienevät itsetänselvyyksiä riippumatta itse kunkin poliittisesta suuntautumisesta. Venäläistämistä en ymmärrä, vaihtoehdot tässä kai ovat itsenäisyys tai olo osana Venäjää. Kohtuullinen määrä lähi-itäläisiä ei lähi-itäistä. Ei Ruotsikaan ole suomalaistunut suuresta määrästä sinne muuttaneita suomalaisia. Brysselin orjuus on silkaa provosointia ja mustavalkoistamista, sopiva määrä EUta pitää meidät liikkeessä, pinnalla, torjuu vaaran tykkänään imipivaaralaistua.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"sopiva määrä EUta pitää meidät....."

Kun antaa pirulle pikkusormen se vie koko käden.

Ilpo Reponen

Kansallisaate lanasi paitsi monia perinteisiä paikallis- ja vähemmistökulttuureita, se myös rajasi yksilön toiminnanvapautta kiinnittämällä yksilön turpeeseen. Tasapäistävänä kollektivismina muiden samanlaisten aatteiden ohella, kuten kommunismi, se ei ole muuta kuin alkukantaisen tribalismin pukemista moderniin aateasuun. Länsi- ja pohjoiseurooppalaiset sekä pohjoisamerikkalaiset dynaamiset, menestyneet yhteiskunnat ovat syystäkin individualistisia ja liberaalin demokratian puitteissa pluralistisia, sillä se on juuri näiden yhteiskuntien menestyksen tae.

Kansallisaate on ajatuspohjaltaan enemmän sukua muunlaisten yhteiskuntien patriarkkojen, heimopäälliköiden ym. ohjaamaan, paikalleenjämähtäneeseen agraari- tai pastoraalielämään, jollaiseen jyrkimmät nationalistit tuntuvat haluavan palata, tosin sillä ehdolla että modernista maailmasta saa pitää intternetin, rock-musiikin, kebab-ravintolat, ja niin edespäin ja niin edespäin...

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Mistä löytyisi nationalistinen rap-artisti? Nuoret saattaisivat innostua kansallismielisyydestä aivan toisella tasolla kuin kuivasta poliittisesta ideologiasta.

Halla-ahon kirjoitukset rap-muotoon niin johan alkaisi tapahtua.

Käyttäjän JaniMtt kuva
Artturi Määttä

Nuoriso on yllättävän hereillä, mutta te ette näe sitä harhaisen unitilanne läpi.

Ei ole pyrkimys sulkeutua maailmalta, vaan laittaa rajat kiinni järjettömyydeltä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Eli ns. kansallismieliselle sivistyneistölle kelpaa edelleen autonomia Venäjän alaisuudessa?

Laura Huhtasaari

Ennen älymystö ennen puolusti itsenäisyyttä. Nyt "sivistyneistö" haluaa antaa sen pois.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen
Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Koskaan aikaisemmin Suomen itsenäisyyden aikana ei ole ollut näin sivistymätöntä eduskuntaedustusta kuin Perussuomalaiset. Ennen ja jälkeen puolueen halkeamisen.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kansallisromantiikka sopi hyvin tuohon maailman aikaan. Nykypäivänä maailma on tietotekniikan ja lentomatkustamisen myötä oleellisesti kutistunut ja ihmisten sivistystaso tieteen kehittymisen myötä räjähdysmäisesti noussut.

Valitettavasti perussuomalaiset eivät ole kovin häävi suositus kansallisromantiikan ihannoimiselle edes nostalgian vuoksi. Sen maineen pilaatte vähän samaan tapaa kuin nahkapäät ovat ryvettäneet Suomen leijonavaakunan.

Nykypäivän suomalaiset ovat ylpeästi täysivaltaisia eurooppalaisia.

Laura Huhtasaari

Siksi laitoin ensimmäisen kommentin itse (katso ylhäällä). Jopa joku professori sanoi, että persuja ei pitäisi päästää edes yliopistoon.

Laura Huhtasaari

Perussuomalaiset ovat pilanneet leijonakorun ja lähes kaiken mihin koskevat. Jos jaan suosittuja biisejä, reaktio on että "biisin tekijä inhoaa perussuomalaisia tai jotain..."

https://www.suomenuutiset.fi/putkonen-professori-s...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Suomi nousi aikanaan sahateollisuuden ja myöhemmin sellun kautta."

Suomi nousi 1800 luvulla kun Venäjä myönsi Suomelle vapaakauppaoikeudet niin investoijia alkoi löytyä Euroopasta.

Käyttäjän VesaSorola kuva
Vesa Sorola

Kulttuuriväki puolusti autonomiaa, no hyvä. Hiiskatin kiva olisi sekin, jos joku nyt vaivautuisi puolustamaan kulttuuriväkeä.

Kulttuuriväkeä pitäisi vissiin kontrolloida vähän tiukemmin, vapaaksi laskettuna ne puolustavat mitä sattuu. Tulee kaikenmoista ihmisoikeusjuttua ja maalaillaan kukkaketoja. Enimmäkseen punaisia kukkia.

Puhdaslinjaista suomalaiskansallista kulttuuria, mitähän se olisi. Voisiko perustaa kansalliskulttuurin laitoksen, joka määrittelisi uudelleen esimerkiksi apurahajärjestelmän kriteerejä? Tulisi oopperaankin jotain hengellistä sisältöä, tai jotain vaan.

Säälittävän vähän nahkasaappaita noissa maalauksissa kyllä on

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Kulttuuri on aina peilannut aikaansa, mutta joidenkin mielestä kulttuurin pitäisi peilata vain mennyttä aikaa. Nykyaikaa peilaava leimataan postmoderniksi tekotaiteeksi oli se sitä tai ei.

Mitä EU:n vastustamiseen tulee, on kansallinen tragedia, että Perussuomalaiset ovat omineet sen samaan tapaan kuin uusnatsit ovat omineet mm. Suomen lipun, leijonan, vaakunan, isänmaan, sotaveteraanit ja itsenäisyyden.

Persujen EU-vastaisuus maahanmuutto edellä lähtee aivan eri pohjalta kuin järkevä EU-kritiikki. Vaikutelma on se, että persuille on tärkeintä se, että saavat loikoilla kotisohvillaan formulaa katsellen ilman että kukaan häiritsee kaljanlipitystä. Jos teinibileisiin pöllähtää yhtäkkiä satoja juhlijoita ja jälki on sen mukaista, persuvanhempien logiikalla omaa teiniä kielletään tapaamasta ketään ikäistään eikä ketään kutsuta enää kylään.

Edes se että Persut vastustavat EU:ta myös olennaisista syistä, riistokapitalismin ja suuryritysten vallan vuoksi, ei auta, kun he sotkevat tärkeät asiat aivan muuhun, siihen jota ilkeästi mutta osuvasti impivaaralaisuudeksi kutsutaan.

Perussuomalaiset ovat tukahduttaneet järkevän EU-kritiikin ilmeisen valtapoliittisista syistä. Vaikka itse kuulun EU:n vastustajiin, en suurin surminkaan voisi äänestää sitä ainoaa eduskuntapuoluetta, joka EU:ta vastustaa. Samantapaisista syistä en voi kantaa leijonariipusta, vaikka olen suomalainen.

Laura Huhtasaari

Mark, kuulostaa, että vastustat ja kannatat samoja asioita kuin me, mutta me emme kelpaa ;) voihan sen näinkin ajatella.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Niinpä, te ette kelpaa, koska olette oikeistokonservatiiveja ja vastustatte EU:ia maahanmuutto edellä.

Kannatan kaikenlaista kansainvälisyyttä ja yhteistyötä, ja jopa EU olisi ok, jos se olisi sellainen, miksi sitä mainostettiin ennen Suomen liittämistä siihen. Koska aavistelin tuolloin aivan oikein, että se kaikki oli pelkkää propagandaa, äänestin ei. Kansojen välinen yhteisyyselin olisi kelvannut, mutta pankkien ja suuryritysten yhteistoiminta kansoja vastaan ei. Euroa vastustan tietenkin samasta syystä kuin nyky-EU:ia, ryöstökapitalismin takia.

Myös kannattajienne ilmeinen enemmistö vastustaa EU:ta rajat kiinni -asenteella ja euroa nostalgiasyistä sekä kannattaa sääntelemätöntä markkinataloutta – lähinnä omalta kohdaltaan, sääntöjä kuitenkin halutaan muille. Sellainen ajattelu ei minulle käy.

Eikä monelle muulle.

Lisäksi puheenjohtajanne puheet pakolaisten kohtelusta Välimereen hukuttamisineen ja keskitysleireineen on oksettavaa kuultavaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset