EU pullistelee ja uhkailee

Brexitistä tekemällä tehdään hankala, jotta jatkossa kukaan ei uskaltaisi erota. Suurvaltapolitiikan otteita. Uhkailua ja kukkoilua, kun ensin on kansallisvaltioilta päätösvalta viety. Voi niitä onnenpekkoja, jotka älysivät olla liittymättä (Norja, Islanti, Sveitsi..). Lyhyellä tähtäimellä britit saattavat ottaa jopa takkiinsa, mutta eivät pidemmällä tähtäimellä. Vanha sivistysvaltio pitää huolta omalla diplomatia- ja tiedusteluosaamisellaan, että sitä ei vedetä kölin alta Brexit-prosessissa. Iso-Britannia on aloittanut jo vapaakauppaneuvottelut USA:n kanssa. Onhan EU:n ulkopuolellakin elämää (Yhdysvallat, Kiina, Intia…).

Ottaen huomioon kuinka tärkeä kauppakumppani Iso-Britannia on Saksalle, tulleja halutaan välttää viimeiseen asti. Mielenkiinnolla jään odottamaan neuvottelujen lopputulosta. 

———————-

Ennustin ja toivoin Trumpin voittavan Yhdysvaltojen presidentinvaalit. Valtioiden välisiä asioita pitää pystyä ratkaisemaan. Obaman ja Clintonin avoin halveksunta Venäjää kohtaan aiheutti sen, että mistään ei pystytty presidenttitasolla keskustelemaan. Trump sen sijaan ilmoitti, että olisi hyvä tulla toimeen myös Venäjän kanssa. Lisäksi Trump sanoi vaalien aikaan kunnioittavansa Iso-Britannian EU-kansanäänestyksen tulosta toisin kuin Obama, joka suorastaan uhkaili brittejä. http://www.bbc.com/news/uk-36115138

Diplomatia on kansainvälisissä suhteissa tärkeä. Diplomatiassa yritetään päästä selville toisen ajattelusta ja ymmärtää, mihin se perustuu. Ymmärtämiseen auttaa maiden historian tuntemus. Diplomatiassa ei tarvitse hyväksyä tai pitää erityisesti neuvottelukumppanista tai hänen edustamastaan maasta, vaan pyrkiä mahdollisimman hyvään neuvottelutulokseen ja ylläpitää asiallisia suhteita. 

Trump ja Putin keskustelivat suhteellisen pitkään. Se on hyvä merkki ottaen huomioon, että Trump on kuumakalle. Eli heillä oli todella jotain puhuttavaa keskenään. Toivottavasti saadaan aikaan ensin ratkaisu Syyriaan. Sen jälkeen jonkinlainen ratkaisu Ukrainaankin voisi olla mahdollinen. Parhaiten se saavutetaan, jos se saadaan ilman, että kukaan menettää kasvojaan. Ukrainaan tarvitaan rauha. 

 

——–

 

Asioista puhumalla niille tehdään tilaa. Perussuomalaisten mielestä EU-jäsenyys ei ole Suomen etu. Näinkö Suomi todella päätti? http://www.hs.fi/talous/art-2000005287156.html?share=2c2756dfcb19706243f… Pitää muistaa, että metsäteollisuus on Suomelle hyvin tärkeä ja tulee aina olemaan. 

 

Me kannatamme kansallisvaltioiden itsemääräämisoikeutta.

Suomi takaisin!

 

 

 

 

LauraHuhtasaari
Perussuomalaiset Pori

Olen kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu, uskonnon aineenopettaja ja erityisopettaja Porista. Poliitikkona pyrin olemaan aikaansaava ja aktiivinen.
Luonteeltani olen avoin ja helposti lähestyttävissä – uskallan ja haluan sanoa mielipiteeni suoraan. http://www.laurahuhtasaari.com
Mottoja:
"Arguing with a fool proves there are two."
"Be yourself because everyone else is already taken."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu