Suomen puolustuksesta

Sodan ensimmäinen uhri on aina totuus. Sota on suurta bisnestä, sama taho saattaa rahoittaa molempia sodan osapuolia. Diplomatia on paras keino konfliktien ratkaisemiseen.

Kiitos Hesarille ja Ylelle, kun eivät lähteneet tekemään klikkijournalismia pohjalta "poimin twiitin, teen jutun". Twiittini ovat jälleen kuohuttaneet. Eikö Suomi tosiaan pärjäisi Venäjälle sotilaallisesti? Voisiko pahimmassa tapauksessa Suomen vallata jopa päivässä? Pitääkö Suomen olla huolissaan Venäjän ydinaseista? Venäjä ei tällä hetkellä uhkaa meitä. Peruspullistelua on aina ollut enemmän ja vähemmän. Venäjä on suurvalta ja meillä on pitkä yhteinen raja. Ydinpommia Venäjä ei käytä kuin ääritilanteessa (maailmansota). Venäjän sotilasdoktriinin mukaan ydinaseita voidaan käyttää ensi-iskuun. Ydinpommeilla uhittelu on käytännössä psykologista pelottelua.

Meillä on puolustusyhteistyösopimus sekä Yhdysvaltojen että Iso-Britannian kanssa. Tämänkaltaiset sopimukset eivät kuitenkaan sisällä juridista velvoitetta auttaa toista. Asiakirjat ovat tärkeitä yhteistyön ilmauksia. Suomi tekee yhteistyötä Ruotsin kanssa ja Naton kanssa. Suomi on tehnyt Venäjän kanssa valtiosopimuksen, jonka neljännessä artiklassa sanotaan seuraavaa:

"4 artikla

Sopimuspuolet pidättyvät voimakeinoilla uhkaamisesta tai niiden käytöstä toisen osapuolen alueellista koskemattomuutta tai poliittista riippumattomuutta vastaan ja selvittävät keskinäiset riitansa rauhanomaisin keinoin YK:n peruskirjan ja ETYKin päätösasiakirjan sekä muiden ETYK-asiakirjojen mukaisesti.

Sopimuspuolet eivät käytä eivätkä salli aluettaan käytettävän aseelliseen hyökkäykseen toista sopimuspuolta vastaan.

Siinä tapauksessa, että Suomi tai Venäjä joutuu aseellisen hyökkäyksen kohteeksi, toinen sopimuspuoli myötävaikuttaa ristiriidan selvittämiseen YK:n peruskirjan ja ETYKin asiakirjojen periaatteiden ja määräysten mukaisesti ja pidättyy sotilaallisen avun antamisesta hyökkääjälle."

 

Poliitikkojen tulee tehdä toimivaa politiikkaa, jolla vältämme konfliktit ja ääritilanteet, jotka saattaisivat johtaa ydinsotaan. Suomella on vahva puolustustahto ja suuri reservi. Suomen on pidettävä korkea kynnys naapurin sotavoimille. 

Lähtökohtaisesti Suomen ei tule osallistua osapuolena muiden valtioiden sotiin (ei myöskään sisällissotiin). Rauhanturvaaminen on eri asia. Ei turhaan lietsota koston tarvetta Suomen valtiota vastaan. Suomella on puolustusvoimat, ei hyökkäysvoimat.

 Suomalainen sisu ei anna periksi! Se on meissä hienoa. Luonnollisesti harjoittelu tekee mestarin ja onnistumisia tulee. Periksi ei saa antaa, vaikka joskus epäonnistuisi. Meille taisteltiin unelma, itsenäinen Suomi. EU-jäsenyys rajoittaa Suomen poliittista liikkumatilaa. Suvereenius takaisin. Suomi takaisin.

 

Lisätty myöhemmin tulleiden kommenttien kirvoittamana.

Venäjällä pelottelua käytetään aseena, ettei Suomella olisi muuta vaihtoehtoa kuin EU-jäsenyys. EU ei tuo turvatakuita. Suomi on EU:ssa ajopuu. 

 

lähde:

http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1992/19920063

linkkejä:

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000000593177.html

http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000728599.html?nomobile=2

 

 

LauraHuhtasaari
Perussuomalaiset Pori

Olen kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu, uskonnon aineenopettaja ja erityisopettaja Porista. Poliitikkona pyrin olemaan aikaansaava ja aktiivinen.
Luonteeltani olen avoin ja helposti lähestyttävissä – uskallan ja haluan sanoa mielipiteeni suoraan. http://www.laurahuhtasaari.com
Mottoja:
"Arguing with a fool proves there are two."
"Be yourself because everyone else is already taken."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu