Puhkaisen eurososialismin kuplan

EU on perinyt Neuvostoliiton aseman olla arvostelun yläpuolella. Maailman vapain media, joksi Suomen mediaa kutsutaan, pönkittää EU:ta ja lyttää sen arvostelijat. Sosialismissa sananvapaus koskee vain samaa mieltä olevia. Eri mieltä olevat leimataan yhteiskunnan viholliseksi, ja vääristä mielipiteistä saattaa joutua jopa syytteeseen. Helsingin Sanomien pääkirjoituksessa Sami Sillanpää ei tästä perinteestä poikkea. Sillanpään mielestä EU-kritiikki on automaattisesti Putinin tukemista. Hän ottaa esiin joulukuussa 2014 Venäjällä hyväksytyn sotilasdoktriinin ja turvallisuusstrategian ja antaa ikään kuin ymmärtää, että Suomi joutuisi automaattisesti samaan asemaan kuin Ukraina tai Valko-Venäjä, jos emme olisi enää EU:n jäsen. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, koska Suomella on erilaiset taloudelliset ja poliittiset suhteet Venäjän kanssa kuin Venäjän lähiulkomailla. Suomi ei ole Venäjän lähiulkomaa. Venäjän lähiulkomaa on venäläinen poliittinen termi, jolla tarkoitetaan Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen syntyneitä valtioita. Toki Venäjän kanssa pitää olla tarkka, aina. Suomella on oltava niin vahva puolustus, että tänne hyökkäämisen kynnys nousee hyvin korkeaksi.

Sillanpään teksti on natsikorttitason argumentaatiota, eikä se ole kunniaksi julkaisijalleen. Venäjällä pelottelu ei saa johtaa siihen, että Suomi ajautuu EU:ssa ajopuun asemaan. EU haluaa pyyhkiä pois valtioiden rajat ja muut esteet, jotka jakavat Euroopan suvereeneihin valtioihin. EU haluaa keskusjohtoisen hallinnon, jossa valta on harvojen käsissä. Suomalaisten asia ja suomalaismielisyys ovat täällä eurososialismin suurimmat vastustajat, ja siksi näistä hyveistä yritetään tehdä paheita. Ainoastaan suomalaiset puolustavat viiden miljoonan kielellistä ja kulttuurista suomalaista vähemmistökansaa.

EU edistää ja kiihdyttää globalisaatiota. EU ei edistä paikallista päätöksentekoa, vaan on paikallisen päätöksenteon vastakohta. Pelkkään EU:n takertumalla emme kykene turvaamaan suomalaisten turvallisuutta ja kriittisiä etuja. Suomalaisten rooliksi ei voi jäädä pelkkä EU:n päätösten toimeenpano. EU ei ole ensisijaisesti suomalaisten asialla vaan globaalien jättiyritysten asialla. Globalisaation haittoja voi minimoida vain pitämällä päätösvalta omissa käsissä.

Eräs Iso-Britannian EU-eron keskeisimmistä syistä oli kansalaisten vahva tahto pitää suvereniteetista kiinni. Sikäläinen media keskusteli asiasta molemmilta laidoilta. Britannia antoi kansalaistensa päättää, kumpi painoi enemmän, hyödyt vai haitat. Täällä meillä median tilanne ei ole yhtä hyvä.

Presidentinvaalikampanjassani haluan tehdä tilaa kriittiselle ja asiapohjaiselle EU-keskustelulle ilman, että sitä yritetään väkisin hiljentää leimakirveillä. Leimakirveet eivät ole keskustelua, saati argumentteja.

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005328343.html

LauraHuhtasaari
Perussuomalaiset Pori

Olen kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu, uskonnon aineenopettaja ja erityisopettaja Porista. Poliitikkona pyrin olemaan aikaansaava ja aktiivinen.
Luonteeltani olen avoin ja helposti lähestyttävissä – uskallan ja haluan sanoa mielipiteeni suoraan. http://www.laurahuhtasaari.com
Mottoja:
"Arguing with a fool proves there are two."
"Be yourself because everyone else is already taken."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu