Kansa joka ei arvosta itsenäisyyttään, ei hallitse tulevaisuuttaan

Macron toi esiin puheessaan poliittisen unelmansa Euroopan yhteisestä puolustus- ja talouspolitiikasta. Marconin unelma ei ole uusi. Napoleon Bonaparte totesi seuraavaa: ”Toivon perustavani eurooppalaisen järjestelmän, eurooppalaisen lakikokoelman, eurooppalaisen oikeusjärjestelmän – Euroopassa olisi sitten vain yksi kansa.” On selvää, että liittovaltiokehitys jatkuu. Suomi voi varovasti yrittää sanoa, että emme nyt ihan kaikkea tuota haluaisi. Sillä ei ole mitään merkitystä. Marcon ja Merkel päättävät suunnan ja tahdin. Saksalais-ranskalainen työryhmä toimeenpanee tarkkaan suunniteltua poliittista operaatiota.

Euroalueelle kaavaillaan yhteistä budjettia. Näin Ranska pääsee paremmin ohjailemaan rahavirtoja haluamiinsa hankkeisiin. Pyrkimyksenä on yhteinen sosiaaliturvajärjestelmä ja tulonsiirrot. Tavoitteena lienee eurooppalainen ”Kela”. Maahanmuuttoasioissa ei tule antaa kansallista päätösvaltaa pois, tosin sekin halutaan viedä. Jos EU päättäisi sijoittaa Suomeen vaikka 1,8 miljoonaa siirtolaista, tuskin se kokoomusta ja komissaari Jyrki Kataista harmittaisikaan.

Britit eivät enää ole jarruna EU:n yhteisen puolustuksen kehittämisessä. On syytä pohtia, miksi ylipäätään kannattaa rakentaa päällekkäinen järjestelmä Naton kanssa? Vai onko EU:n yhteisessä puolustuksessa kyse jälleen integraation viemisestä äärilaidalle? Palvelevatko suomalaiset varusmiehet enää Vekaranjärvellä vaan kenties Sardiniassa ja kävisivät sitten EU:n intressien vastustajien kimppuun aseilla ehkä Pohjois-Afrikassa?

Macronin ja Merkelin vallanhimoiselle populismille on laitettava piste. Suomen ei pidä olla mukana lopettamassa kalliilla lunastettua itsenäisyyttämme. Mitä pidemmälle integraatio ehtii kehittyä, sitä vaikeampaa EU:sta on erota.

Tehdään Euroopan tarinasta parempi. Euroopan tarina on parhaimmillaan, kun se kertoo itsenäisistä maista ja erilaisista isänmaiden maanosasta. Suomen tarina jatkukoon itsenäisenä. Eroon EU:sta.

Poliitikkojen tehtävä ei ole viedä valtaa kansalta, vaan palauttaa se kansalle. Nyt päättäjämme vievät päätösvallan Brysseliin.

 

LauraHuhtasaari
Perussuomalaiset Pori

Olen kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu, uskonnon aineenopettaja ja erityisopettaja Porista. Poliitikkona pyrin olemaan aikaansaava ja aktiivinen.
Luonteeltani olen avoin ja helposti lähestyttävissä – uskallan ja haluan sanoa mielipiteeni suoraan. http://www.laurahuhtasaari.com
Mottoja:
"Arguing with a fool proves there are two."
"Be yourself because everyone else is already taken."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu