LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Koko Eurooppa ei ole tuhon tiellä

Upea tulos patriooteille! Maahanmuutto- ja islamkriittiset voittivat Itävallan vaalit. FPÖ on kansallismielisellä linjallaan saanut vahvan mandaatin kansalta. Vaalien voittaja konservatiivinen ÖVP-puolue on ollut avoin vapauspuolue FPÖ:n hallitukseen osallistumiselle. Heillä on riittävästi yhteistä arvopohjaa ajaa Itävallan kansallista etua. Itävalta on ollut EU:ssa aktiivinen ja ajanut Balkanin reitin sulkemista.

Suomi on EU:ssa ollut lähinnä puudeli. Suomessa useimmat puolueet eivät löydä arvopohjaa Suomen kansallisen edun ajamiseen.

Koko Eurooppa ei onneksi ole tuhon tiellä. Visegrad-maat, Baltian maat ja nyt Itävalta ovat löytäneet rohkeuden puolustaa kansallista etua. Onnittelut Itävallalle vaalituloksen johdosta! 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

34Suosittele

34 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (61 kommenttia)

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Suomessa tilanne on valitettavasti toinen. Täällä ajetaan totuudeksi sitä, että PS ei voi menestyä sillä se on vain yhden asian puolue - maahanmuuton.

Mutta kyllä sekin riittää jos se on tarpeeksi tärkeä asia maan edun kannalta. Ja sen kustannuksia ei ole koskaan julkaistu, vaikka PS teki siitä muistaakseni kyselyn jo 2 vuotta sitten Eduskunnassa?

Ja yleisen tilanteen parantamiseksi pitäisi kaikki kansalaisille epäselvät asiat selvittää, lähtien hallitsemattomasta maahanmuutosta, EU-sitoumuksista ja väärän ladun saaneesta vihapuheesta.

Jos ne jätetään epäselviksi, Suomesta ei tule yhtenäistä kansaa, vaan nämä asiat kaivelevat pohjalla ja mädättävät aina vaan pahemmin ilmapiiriä.

Toki tiedän, ettei tämä suuntaus voi jatkua ikuisesti mutta haluaisin asioiden selviävän nopeasti, jolloin terve kehitys mahdollistuisi.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Jokos Laura olis meidän vuoro?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Perussuomalaisten hajoaminen viittaisi siihen, että ei ole.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Kovin monialainen tilanne, sillä Perussuomalaisista on lähtenyt vain hyvin pieni osa "sinisille laitumille". Ne loput, jotka liikkuvat eri puolueiden välillä ovat kuitenkin sitä liikkuvaa kansaa. Itselleni oli yllätys kuinka suuri osa entisestä perussuomalaisista oli sittenkin tätä kriittistä porukkaa, eikä Soinin slognien hurmoksessa.

Saas nähdä. Jotenkin luulen, että persut nousee melko korkealle.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #5

Nitä persut sillä nousulla sitten tekisivät kun muut puolueet eivät kelpuuta hallitukseen?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #7
Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #8

Keitähän jäisi?

Pääministeri Sipilä nimesi maahanmuuton, pakolaiskysymyksen ja ihmisyyden käsitykset tärkeimmiksi erottaviksi tekijöiksi, joiden takia Jussi Halla-ahon perussuomalaiset saivat lähtöpassit hallituksesta.

Ja Orpo samoilla linjoilla.

https://yle.fi/uutiset/3-9665828

– Tuntuu tosi vaikealta ajatella tilannetta, että SDP voisi olla samaan aikaan hallituksessa puheenjohtajan kanssa, joka on saanut tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, Rinne linjasi.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/sdp-n...

Kolmen puolueen puheenjohtajat sanovat jo tässä vaiheessa, että he eivät tekisi Halla-ahon johtaman perussuomalaisten kanssa hallitusyhteistyötä. Ne ovat RKP, vihreät ja vasemmistoliitto.

https://demokraatti.fi/kolme-puoluetta-ei-tekisi-h...

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #15

"Pääministeri Sipilä nimesi maahanmuuton, pakolaiskysymyksen ja ihmisyyden käsitykset tärkeimmiksi erottaviksi tekijöiksi, joiden takia Jussi Halla-ahon perussuomalaiset saivat lähtöpassit hallituksesta."

Seija, tiedät varsin hyvin, miksi niin kävi; koska asiasta oli sovittu jo etukäteen Sipilän, Orpon ja presidentti Niinistön kesken.

Halla-aho esitti hallitusyhteistyön jatkamista sovitun hallitusohjelman pohjalta mutta vaati myös ohjelman toteuttamista sovitusti.

Tässä auttoi petturi Soinin puolueen hajottaminen ja pääseminen hallituksen kritiikittömäksi myötäilijäksi. Asia, jota hlökohtaisesti en ollenkaan ymmärräsillä he eivät ole saaneet nykylinjallaan sinisinä yhtään ääntä kansalta. Hallitus olisi pitänyt hajottaa, jos PS ei enää kelvannut hallituskumppaniksi.

PS: n arvot eivät muuttuneet viikonlopun aikana. Soinin arvot muuttuivat ja Sipilän ja Orpon vallanhimo oli vaan kasvanut.

Veikkaan, ettei tällaisella kiemurtelulla koossapidetty hallitus istu kauttaan loppuun. Ja Soinille tulee karvas pettymys hillotolppansa suhteen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #21

Älä nyt vielä Niinistöäkin siihen sotke, Niinistöhän oli sitä mieltä että Sipilän olisi pitänyt pyytää hallituksen eroa.

"Presidentti Sauli Niinistön mielestä paikallaan olisi ollut esittää hallituksen eronpyyntö myös tässä tilanteessa, jossa hallituskriisi ratkesi 20 perussuomalaisen irtaantumisella Uusi vaihtoehto -ryhmäksi."

Ja miten selität muiden puolueiden kielteiset kannanotot hallitusyhteistyöhön persujen kanssa?

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005258882.html

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #23

En sotke Niinistöä tähän muuten, kuin että hän tiesi tulevan jo etukäteen.

Tiedän kyllä hänen kommenttinsa Iltasanomissa. Mutta presidenttinä hänen olisi mielestäni tullut ajaa asiaaansa painokkaammin.

Muut puolueet? SDP on perässäjuoksija, Vihreiden ja Vasemmistoliiton kanta oli selvä jo etukäteen. KD ei ole tainnut vieläkäään kieltäytyä? RKP ?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #32

Perustuslain mukaan tasavallan presidentti myöntää pyynnöstä eron valtioneuvostolle tai ministerille, joten Niinistö ei olisi voinut sen enempää tehdäkään.

Tässä RKP:n pj. Anna-Maja Henrikssonin vastaus:

Voisiko RKP tehdä Halla-ahon johtaman PS:n kanssa hallitusyhteistyötä?

– Kyllä Halla-aho on niin kaukana niistä arvoista ja arvopohjasta, jonka päällä me seisomme, että se on kyllä varsin epätodennäköistä.

Epätodennäköistä vai mahdotonta?

– Se on kyllä mahdotontakin käytännössä.

https://demokraatti.fi/kolme-puoluetta-ei-tekisi-h...

Timo Ala-Harja Vastaus kommenttiin #7

Kaipaatko tosiaan 70-luvulle jolloin kokoomusta ei kelpuutettu hallitukseen "yleisten syiden" takia useista vaalivoitoista huolimatta vaan aina muodostettiin kansanrintamahallitus.Se oli mielestäni demokratian irvikuva.Ns. yleiset syyt olivat neuvostoliiton painostus ja törkeä sekaantuminen maamme sisäpolitiikkaan.Muutenkin siinä oli paljon muutakin ns. "puolueettomalle" maalle arveluttavaa kuten Kekkosen
vouhottama ydinaseeton pohjola joka oli tosiasiassa neuvostoliiton tarkoitusperien ajamista.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #51

? En minä ole #15 lausuntoja antanut, vaan ko. puolueiden johto.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Jokos Laura olis meidän vuoro?"

Persujen vuoro oli ja meni, ja hyvinhän se hallitustaival sujui. Lupaukset petettiin, porukka hajosi ja potkut tuli. Kannatus mataa 10 prosentissa ja presidenttiehdokkaan kannatus on puolet siitä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Huhtasaaren kannatus ei ole ainakaan vielä noussut, 3 % kuten noin kuukautta aiemmin.

ENSIMMÄISELLÄ kierroksella kyselyyn haastelluista Haavistoa äänestäisi 14 prosenttia, Laura Huhtasaarta kolme, Kyllöstä tai Vanhasta kaksi, Haataista tai Rkp:n ehdokasta Nils Torvaldsia yksi prosentti.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005405293.html

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #26

Voi se siitä vielä laskeakin, jos Paavo pääsee mukaan kisaamaan samoista äänistä.
Voisin ihan kiusallani allekirjoittaa Väyrysen kannattakortin jos sattuisi keräys tulemaan vastaan. Niin paljoa ei kiinnosta että siihen postimerkin tuhlaisin.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Upea tulos patriooteille!
............

Onko maailmassa vielä niin primitiivisiä ihmisiä että ylistävät jotakin heimokiihkoa?

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Onko ongelma nimenomaan ylistämisessä vai vaan heimokiihkossa?

Jos jälkimmäisessä, minua hämmästyttää, että kukaan voi olla ymmärrykseltään niin vajaa, ettei näe sitä itsessään tai vaihtoehtoisesti ymmärrä olevansa poikkeava.

"Patriootti" on mielenkiintoinen käsite. Suoraan jenkeistä, vähän kuin evoluutioteorian kiistäminen.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Minulla ei ole minkäänlaista heimokiihkoa. Tarkemmin sanottuna en ole nationalisti. Siinä ei ole mitään moraalisesti ylevää.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    «Heillä on riittävästi yhteistä arvopohjaa ajaa Itävallan kansallista etua. ... Visegrad-maat, Baltian maat ja nyt Itävalta ovat löytäneet rohkeuden puolustaa kansallista etua.»

En nyt aivan käsittänyt, että mitä iloittavaa meille suomalaisille on siinä, että toiset kansat ajavat omaa kansallista etuaan.

Vai oliko ajatuksena, että kun kaikki (kansat) ajavat vain omaa etuaan niin sitten olisi jotenkin paremmin?

Että kaikkien yhteisen edun ajaminen on kuollut ajatus – omien etujen ajaminen kunniaan?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Ööö... voisitko mainita yhden kansan joka ajaa toisten etuja? Pois lukien Suomi :)

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    «Ööö... voisitko mainita yhden kansan joka ajaa toisten etuja? Pois lukien Suomi :)»

Mikäs vika on toisten etujen ajamisessa, jos se ei ole itseltä pois? Ja vaikka olisikin itseltä pois, jos nyt katsot maailmaa, kyllä ihan useimmat länsimaat ja monet muutkin (mm. Japani) laittavat muun muassa kehitysapuun ihan merkittävästi, ei vain Suomi. Ruotsi on kyllä ykkösenä, Suomi kaukana perässä...

Toisten etujen ajaminen on usein myös yhteistoimintaa, kuten vaikkapa siinä, miten me turkulaiset, te polvijärveläiset ja Huhtasaaren porilaiset ajamme kaikkien meidän yhteisiä etujamme Suomi-nimisen valtion kokonaisuudessa.

Itse en ikinä ole kuullutkaan jostain ihmeen Polvijärvestä, miksi pitäisi välittää kenestäkään siellä asuvasta?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #11

Kenen etuja sitten on sosiaalinen maahanmuutto, ei ainakaan näiden nuorten terveitten muslimimiesten jotka vain radikalisoituvat tyhjän tekemiseen. Kaikissa länsimaissa näillä on ongelmia integroitua yhteiskuntaan, vähiten siellä missä on mielekästä palkkatyötä ja näitä maita ei juuri ole. Myös kehitysapu on täysin hukkaan heitettyä rahaa, eihän näiden tuloksia edes kukaan seuraa.

Matti Hirvonen Vastaus kommenttiin #11

Siinä olet oikeasssa että ei ole sellaista maata kansaa valtiota joka ajaisi muitten vastaavien etuja omaksi tappiokseen, toki selllaisia ihmisiä ja ihmisryhmiä on jotka yrittävät tehdä tuota mutta he eivät sitä tee omalla rahalla vaan he haluavat että muut ihmiset yhteisöt valtiot maksavat heidän harrastukset

Kyllä sinäkin vaikka kuinka varakas olet (niin annoit ymmärtää ) niin äkkiä perut puheesi jos sinun lompakolle mennään
,vaaditaan sinun lompakosta joka kk huomattavana summa sellaista rahaa josta olet verot maksanut.
Toki kyllä mainitsit sen että jos se ei ole itseltä pois, josta taas voi sen ymmärtää että olet jakamassa sellaista rahaa jota ei ole olemassakaan eli velkarahasta joka pitäisi antaa pois ilman takaisin maksun mahdollisuutta tai sitten puhut muitten ihmisten rahoista eli siitä että heidän pitää antaa rahat pois ilman vastinetta.

Mainostamasi toisten etujen ajamisen ymmärrän suomen mittakaavassa ja ymmärrän sen että suomalaiset ajavat toistensa etuja, oli se sitten turkulaisten , porilaisten tai polvijärveläisten etu, puhumme samaa kieltä kultuuri on käytännössä sama, vaikka et tiedä edes missä Polvijärvi sijaitsee ja etkä välitä edes tietää

Toki on olemassa naapurimaa Ruotsi joka vielä kaksikymmentä vuotta sitten oli minunkin idoli maa, nykyisin ei ole enää lukuun ottamatta Pohjois-Ruotsia , koska toisten etujen ajaminen on mennyt yli ruotsalaisten etujen ajamimisen ylii ja tuota kautta ruotsalainen kansankoti tulee hajoamaan omaan mahdottomuuteensa aika pian.

Toki sen toki ymmärrän että annetaan kehitysyhteistyö / hätäapu rahaa suoraan kohteeseen eli autetaan ihmisiä joilla on hätä heidän omassa maassa tai lähialueella, noin olen itsekkin avustanut

Terveisin
Hirvonen

Matti Hirvonen Vastaus kommenttiin #11

Siinä olet oikeasssa että ei ole sellaista maata kansaa valtiota joka ajaisi muitten vastaavien etuja omaksi tappiokseen, toki selllaisia ihmisiä ja ihmisryhmiä on jotka yrittävät tehdä tuota mutta he eivät sitä tee omalla rahalla vaan he haluavat että muut ihmiset yhteisöt valtiot maksavat heidän harrastukset

Kyllä sinäkin vaikka kuinka varakas olet (niin annoit ymmärtää ) niin äkkiä perut puheesi jos sinun lompakolle mennään
,vaaditaan sinun lompakosta joka kk huomattavana summa sellaista rahaa josta olet verot maksanut.
Toki kyllä mainitsit sen että jos se ei ole itseltä pois, josta taas voi sen ymmärtää että olet jakamassa sellaista rahaa jota ei ole olemassakaan eli velkarahasta joka pitäisi antaa pois ilman takaisin maksun mahdollisuutta tai sitten puhut muitten ihmisten rahoista eli siitä että heidän pitää antaa rahat pois ilman vastinetta.

Mainostamasi toisten etujen ajamisen ymmärrän suomen mittakaavassa ja ymmärrän sen että suomalaiset ajavat toistensa etuja, oli se sitten turkulaisten , porilaisten tai polvijärveläisten etu, puhumme samaa kieltä kultuuri on käytännössä sama, vaikka et tiedä edes missä Polvijärvi sijaitsee ja etkä välitä edes tietää

Toki on olemassa naapurimaa Ruotsi joka vielä kaksikymmentä vuotta sitten oli minunkin idoli maa, nykyisin ei ole enää lukuun ottamatta Pohjois-Ruotsia , koska toisten etujen ajaminen on mennyt yli ruotsalaisten etujen ajamimisen ylii ja tuota kautta ruotsalainen kansankoti tulee hajoamaan omaan mahdottomuuteensa aika pian.

Toki sen toki ymmärrän että annetaan kehitysyhteistyö / hätäapu rahaa suoraan kohteeseen eli autetaan ihmisiä joilla on hätä heidän omassa maassa tai lähialueella, noin olen itsekkin avustanut

Terveisin
Hirvonen

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo kysymys oli aivan relevantti. Miksi persut iloitsevat siitä, että Itävalta "ajaa omia etujaan"? Mitä hyötyä siitä on Suomelle ja mitä iloittavaa moisesta on, jos kerta tarkoitus on katsoa vain suomalaisten etuja? Eikös itävaltalaisten "voimistunut omien etujen ajaminen" ole pikemminkin Suomelta pois? Ovatko persut heittäytyneet epäisänmaallisiksi?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #44

"Miksi persut iloitsevat siitä, että Itävalta "ajaa omia etujaan"?"

EU tässäkin on keskiössä, monen ongelman alkulähteenä ja mitä nopeammin saadaan EU takaisin vapaakauppaliitoksi sen parempi tämä on kaikille EU-maille jotka saavat samalla itsenäisyyden takaisin.

Käyttäjän SeppoHaavisto1 kuva
Seppo Haavisto

Itävalta edellä, näyttää meille hyvää esimerkkiä! Meidän suvakkipoliitikot jo tunkiolle!

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

EU = 28 Euroopan maan välillä, jotka yhdessä kattavat suuren osan maanosasta.
Itävalta vain yksi niistä.

Persut vain 1 puolue-8 muusta puolueesta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niinhän se menee, että kun omassa maassa ei oikein mikään onnistu, niin on kiva hehkuttaa jonkun muun maan vaalitulosta. :)

Onneksi meillä Suomessa on viisas kansa, ja tällaiset puolueet eivät valtaan pääse. Persujenkin kannatus matelee siellä 10% tietämillä, ja sellaisella kannatuksella suurin paikka vaikuttaa on nämä keskutelufoorumit.

Halla-ahon aikana persut eivät hallituksessa ole, ei sinne kelvannut keskustan ja kokoomuksen kanssa, saatika sitten vihreiden ja demareiden kanssa.

Kiva se on omien kannattajien mieltä kohottaa, mutta se totuus iskee kyllä sitten vaalien jälkeen päin naamaa. Oppositiotaival jatkuu ja jatkuu jatkuu......

Mika Sarivaara-Satta

Ja Itävallan kansa ei sitten Ritalan logiikan mukaan ole viisasta?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Itävallasta on ennenkin noussut mielenkiintoisia henkilöitä :)

Ei vaan, jokainen maa, ja jokainen kansa tekee omat valintansa, demokratia toimii. Ei mulla ole mitään Itävaltaa vastaan, mutta kannattaa kuitenkin muistaa, että me asumme Suomessa.

Monen muunkin Euroopan maan politiikka eroaa valtavasti Suomesta, ei näistä voi mitään isoa johtopäätöstä vetää.

Siperia opettaa, sanoi eräs poliitikko kerran, ja nyt sitten voittajat hallitsevat, ja sitten kansa antaa taas seuraavissa vaaleissa tuomionsa, samalla lailla kuin Suomessa.

Jos menee hyvin, niin edelleen voittaa, mutta, jos meneekin persiilleen vaoi käydä niinkuin persuille.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Eivät ainakaan ole olleet, hurrasivathan itävaltalaiset aikanaan Aatun tervetulleeksi. Tässä kotikaupungissaan Branau am Inn'issä.

https://lh5.googleusercontent.com/-QaBhnnSS9N8/TYR...

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Mielestäni Laura Huhtasaari ansaitsee erityiskiitokset siitä että kirjoittaa täällä Uuden Suomen Puheenvuoro-palstalla ja on presidenttiehdokkaista ainoa joka omaa selvän kielteisen kannan Eurooppaan suuntautuvaa, tulevalla vuosisadalla sietämättömiin mittoihin kasvavaa ja vanhat eurooppalaiset yhteiskunnat sisältä käsin tuhoavaa vieraskulttuurien kansainvaellusta vastaan.

Istuva presidenttimme Sauli Niinistö ei ylivarovaisissa pälyilevissä ympäripyöreissä sanankäänteissään pysty esittämään mitään edes kriittiseksi noteerattavaa -- hän ei pysty tuomaan julki edes prosenttia siitä varauksellisuudesta jota yhdeksänkymmentä prosenttia suomalaisista tuntee.

Jos ylipäänsä äänestäisin vaaleissa, voisin äänestää Laura Huhtasaarta.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Kyllä nyt on äänestämisen paikka ja nimenomaan Lauraa. Hän on todellinen vaihtoehto muuttamaan Suomen suuntaa takaisin kohti kansallisvaltiota.

Timo Ala-Harja

Äänestän Lauraa protestina selkärangattomille "Ei saa antaa pelolle valtaa" tyhjänpuhujille.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kyllä PS ja presidentti ehdokas tietää mitä EU-valtio Suomi on sopinut.Kansan itse valitseman eduskunnan enemmistön luvalla. Aina -94 lähtien.
Presidenttihän ei eduskunnassa ole sopimassa sopimuksia EU.Ei enää -08 jälkeen kun "lautanen" vietiin presidentiltä pois EU-pöydistä.

Vain PS on valmiita rikkomaan EU-valtioden väliset sopimukset.

Tietää myös Sanktiot ja ehdot erosta.
Rahaliitto-EMUSTA ei voi erota!
Lissabonin-sopimus-08
Vain kaikkien EU-maiden luvalla.
ERVV-sopimus -09:
Kaikki velat ja takaukset on maksettava ensin pois.
-Loppuu maataloustuet,EU tulevat muut tuet. Persutko tekee mistä rahat edm?
Entä miten käy valtion ja yritysten lainoille?

Briteillä oli Punta eikä ne kuuluneet raha-liitto Emuun.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

"-Loppuu maataloustuet,EU tulevat muut tuet. Persutko tekee mistä rahat edm?"

Suomi on viimeksi saanut euroakaan tukea eu:sta vuonna 2000 ja yhteensä 3 kertaa, eli -96, -97 ja tuo -00.

Yhteensä 372 miljoonaa. Tosin en tiedä saimmeko edes noina kolmena vuonna euroakaan, jos silloin oli jo käytäntö, kuten nyt, että kolmansista maista tullitulot tilitetään EU:lle.

Useita miljardeja olemme kyllä maksaneet niitä jäsenmaksuja.

Suomelle kaikkein kallein tuki on eu tuki, kun maksamme tyyliin 2 euroo jokaisesta saadusta eurosta.
https://www.google.fi/imgres?imgurl=https://euroop...

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

"Kyllä PS ja presidentti ehdokas tietää mitä EU-valtio Suomi on sopinut.Kansan itse valitseman eduskunnan enemmistön luvalla. Aina -94 lähtien."

Jokaisella kansalla on sellaiset päättäjät, jotka se on ansainnut.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Vanha aristokratia-akseli Euroopassa, Itävalta-Unkari ja Puola on herännyt päiväuniltaan. Tai Unkari ja Puola ei ollutkaan unessa vaan tarkkailivat tapahtumia ympärillään ja reagoivat välittömästi. Aikanaan Suomen kaltainen itävalta meni pesuveden mukana muun Euroopan ahdistaavaan mankeliin kaiken sallimisessa. Tuo mankeli ilmeni Jörg Haiderin kohtelussa vaalien voittajana, ei edes kätelleet kirotut suvakit Haideria ylimielisyydessään samalla jaellen mitaleita diktaattoreille ympäri maailman (Halonen mms). Joten kepeät mullat haiderille.

Odotan nyt ensimmäistä tonttua, joka alkaaa rienaamaan vaalien tulosta ärioikeistolaisuudesta, itävaltalaiset ovat ihan tavallisia demokraattisia kansalaisia, mutta nyt vain tuli mitta täyteen.

ps taidan muuten äänestää Huhtasaarta tietäen, ettei Haavisto toisellakierroksella uhkaa Niinistöä, joka olisi minun ehdokas muutoin.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

On hyvä muistaa.
EU perustettiin II-maailmansodan jälkeen.
Varsovan-liitto Itä-Länsi EU.

UKK-päivät:
"Jo Kekkonen tiesi mihin kuulumme ja viitoitti tiemme länteen EU".

Mitä lie tarkoittanut persut -15 kun Pj Soini sanoi Kreikka-vippien jälkeen:
"Kun se on niin vaikeata.Kun kyse on myös turvallisuudesta"!
IL/video.
Takoittiko Putinia ?
Tuskin Kreikkalaiset olis tullut vippien kieltämisen takia tänne ?

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

En ehkä äänestä Huhtasaarta siksi kun vaikutaa että hän peräänkuuluttaa vain ja ainoastaan kansallista etua, mielestäni presidentin tulee pystyä myös ymmärtämään yhteistä etua toki sopusoinnissa kansallisen edun kanssa. Yhteistyössä on voimaa niin kotimaassa, Euroopassa kuin koko maailmassa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

- Koko Eurooppa ei ole tuhon tiellä
- Vain Itävalta...

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Itävallassa on myös todennäköisesti avoimempi media kuin täällä, niinkuin ylipäätään Euroopassa. Maahanmuuttokeskustelu on sallittua ja omaa paljon kriittisiä äänenpainoja, se katsotaan vain faktaksi, eikä oman maan edun, hyvinvoinnin ja historian puolustamista katsota pahalla - se ei olekaan rasismia. Ihmistä ei yritetä pusertaa johonkin muottiin väkisin niinkuin täällä, humanismin varjolla. -Huomionarvoista myös, että vihreät ilmeisesti putoavat pois koko parlamentaariselta kartalta, kun kannatus on alle 4%, ollen viimeksi 12%.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Onko maahanmuuttokeskustelu Suomessa kiellettyä?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Itävallassa kävi niin kuin persuille, vihreiden kansanedustaja Peter Pilz perusti uuden puolueen, joka on nyt saamassa n. 4 % äänistä.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Seija, mikä pakkomielle sinulla on yrittää sorsia PS puoluetta aina ja kaikkialla? Puolue siinnä kuin muutkin!

Ja tiedät, ettei hajottaja Soinin Siniset saa 4 % kannatusta. Ja että Halla-ahon persujen kannatus tulee olemaan 10 ja 15 %: n välissä.

Niinkuin tiedät, en ole persu, mutta en tunne pakkoa arvostella Kokoomusta, vaikka aihettakin olisi. Eikä se ollut/ ole blogin aihekkaan.

Ystävyydellä
Reino

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #40

Voisitko ystävällisesti pysyä asiassa etkä mennä henkilökohtaisuuksiin.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #41

Seija, mielestäni olen pysynyt asiassa. Ja vielä vähemmän mennyt henkilökohtaisuuksiin.
Jos näin on kuitenkin mielestäsi käynyt, pyydän anteeksi. Tahatonta joka tapauksessa!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #42

Kaikin mokomin, mutta on tainnut jäädä huomaamatta että olen arvostellut muitakin puolueita. Ja jos on jotain huomautettavaa niin käytäthän sähköpostiosoitettani:)

Marko Parkkola

Kulttuurimarxistin itku on musiikkia korvilleni.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se on kaikkein hauskinta, että persut ja eräät muut ovat nyt niin kauhean iloisia jostain Itävallan vaaleista.

Mä voin kertoa, että tää paikka missä asumme on Suomi, siis SUOMI.

Ei kauheasti hehkuttaneet persut Ranskan ja Hollannin vaalien jälkeen, eivätkä muutkaan Suomalaiset puolueet mitään juhlia pitäneet, mutta nyt kun sitten pieni Itävalta äänestää persujen mielen mukaan niin sehän sitten merkitsee lähes varmasti EU:n loppua, tai ainakin maahanmuuton loppua.

Koettakaa nyt persut herätä, ei tämä asia niin suuri ole, katsotaan sitten kun vastuuta on muutama vuosi Itävallassa kannettu, että mitkä ovat kansan mietteet ja miten puolueet pärjäävät.

Suomeen tällä tapauksella ei ole mitään vaikutusta, eikä Suomen poliitiinen tilanne tästä miksikään muutu, jokainen maa on niin erilainen, ja eri painotuksia arvostetaan.

Mutta onnea Itävallan voittajille, kansa on näin halunnut, mutta edelleen tämäkään vaalitulos ei persuja nosta yhtään mihinkään.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Se on kaikkein hauskinta, että persut ja eräät muut ovat nyt niin kauhean iloisia jostain Itävallan vaaleista."

Varsinkin ne jotka haluavat eroa EU:sta, Itävallassa kun ei haluta.

Eurooppa-politiikassaan FPÖ on Euroopan kansallismielisiin puolueisiin nähden hyvin EU-myönteinen. Se ei aja eroa EU:sta, vaan ainoastaan enemmän kansallista päätäntävaltaa. Puolue kannattaa yhteistä eurooppalaista ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa.

Eurooppa-politiikasta saattaa yllättäen löytyä tekijä, joka pikemmin yhdistää kuin erottaa oikeistopopulistista FPÖ:tä ja maltillisen oikeistolaista ÖVP:ta.

https://www.verkkouutiset.fi/itavallan-sebastian-k...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Itävaltalaiset ovat näköjään lukeneet Tuntemattoman sotilaansa :

"Perkele, mie oon saant tarpeeksein ! Pohja se on miunkii säkis."

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Presidenttiehdokas Laura Huhtasaari on tervetullut puhuja ummehtuneeseen, suomalaiseen, mökötyspoliittiseen ilmapiiriin.

Valitettavasti PS, hallituksessa ollessaan, luovi liikaa Keskustan ja Kokoomuksen vanavedessä.

Jytkyn, jos toisenkin jytkyn perään, äänensä Perussuomalaisille antaneet kansalaiset pettyivät Soinin takinkääntelyyn ja alistumiseen Sipilän köyhimmille ja keskituloisillekin kohdistuneeseen tuomionpäivä -saneluun.

Kun perussuomalaisten kannatusluvut alkoivat hipoa ojanpohjaa, pj Soini ilmoitti luopuvansa pj -paikastaan. Demokraattisen äänestyksen jälkeen puheenjohtajaksi tuli valituksi Halla-aho eikä Terho.

Tuli ero. Tuli kiukku. Tuli Suomen historian kummallisin järjestely. Ex-pj Soini johtaa ministerinsä ulos Perussuomalaisista. Pääministeri antaa luvan jatkaa ministereinä, vaikka heillä ei puoluetta olisikaan.

Ja, kas kummaa, Sampo Terholle annetaan EU-ministerin tehtävät. Suodatinpaperi on aina hyvä muistaa, että juoma ei ole liian sakeaa.

Arvostan suoraselkäisyyttä, ihmisten kunnioittamista ja erityisesti kansan arvojen tietoista tuntemista.

Kun vaaleissa ehdokkaina olleet ilmaisevat tuntojaan ja mielipiteitään, niiden ylikäveleminen on raadollisinta vähättelyä.

Nykyisten Perussuomalaisten tilanne huolettaa. Suurin osa PS:a äänestäneistä, ei varmasti ole ollut tietoisia siitä, miten heidän arvomaailmassaan populistinen tapa ymmärtää heikompiosasia, olisikin ollut keino valtaan ja vallankäytön oikeutuksiin.

Pääministeri Sipilän johdolla, suomalaiset vähäosaiset ovat entistä vähäosaisempia. Kipeitä leikkauksia hyväksymässä ollut perussuomalainen ministerikoalitio, on hyväksynyt päätöksiä, joilla köyhä suomalainen on entistä köyhempi.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Laura, Perussuomalaisena olet myös vastuussa, puoluettasi edeltäneitten, hallitusvastuussa olleiden tekemistä.

Vaikka, olette nyt oppositiossa, ei se riitä, että puolueenne olisi edustamassa vähäosaisen kansan oikeutuksia, jos valtaan päästessänne, vähät heistä välittäisitte.

Populismi on kansan kuuntelua, mutta se on myös vallan väärinkäyttöä.

Petteri Hiienkoski

Itävalta liittyi kesällä Kolmen Meren Aloitteeseen (3SI), johon kuuluvat myös Visegrád- ja Baltian maat. Nämä puolustavat rajojaan ja kansalaisiaan.

Romania, Tsekki, Slovakia ja Unkari ovat vastustaneet EU:n suunnitelmaa jakaa Kreikkaan ja Italiaan tulleet turvapaikanhakijat kiintiöillä. Puola liittyi vastustajiin Brysselin terrori-iskujen jälkeen. Visegrád-maat – Unkari, Puola, Tsekki ja Slovakia – ovat EU-komission uhkauksista huolimatta päättäneet taistella EU:n määräämiä väestönsiirtoja vastaan.

Visegrád-maiden poliittinen merkitys on vahvistumassa. Ne käynnistivät kesällä Baltian maiden sekä Romanian, Bulgarian, Kroatian, Slovenian ja Itävallan kanssa Kolmen Meren Aloitteen (Three Seas Initiative, 3SI). Nämä 12 maata muodostavat ryhmittymän, joka tasapainottaa Saksan ja Ranskan valta-asemaa unionissa. Myös maahanmuuttopolitiikassa.

"Eurooppa sodassa"
(http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...)

Käyttäjän ArtoBrummer kuva
Arto Brummer

Suomessa on sitten edelleenkin 1,5% väestöstä muslimeja. Siitä tunnutaan repivän aika paljon asiaa... ei toki mitenkään tarkoitushakuisesti, ehei.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Haa! Huhtasaari on siis kisassa kolmosena! Koeta kiilata kakkoseksi ihan piruuttasi!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset