Suomen arvot – kaveria ei jätetä!

Itsenäisyyspäivä lähestyy ja kohta juhlimme 100-vuotiasta Suomea. Kävin katsomassa uuden Tuntemattoman sotilaan. Sen elokuvan ehkä tärkein ja mieleenpainuvin asia liittyy siihen perusteellisen suomalaiseen ajatukseen, että ”kaveria ei jätetä”. Haavoittunutta tai edes kuollutta aseveljeä ei jätetä, vaan jokainen tuodaan kotiin.

Myöhemmin tämä opetus unohdettiin. Suomen 1990-luvun alun suuren laman seurauksena valtava määrä suomalaisia jätettiin heitteille. Laman maksumiehiksi tulivat yrittäjät ja tavalliset suomalaiset samalla, kun pankkiherrat päästettiin pälkähästä. 

Sen aikainen hallitus kaatoi lamasta syntyneet tappiot kokonaisuudessaan veronmaksajien maksettavaksi ilmoittamalla maksavansa tappiollisesta pankkitoiminnasta syntyneet tappiot. Tämä armo ei koskenut tavallista yrittäjää, jonka omaisuus joutui vasaran alle.

Talojen ja tavaroiden polkumyynti koski tuhansia. Myös verottaja oli armoton. Verot oli saatava heti ja valtiovalta nylki vaikeuksiin joutuneet ihmiset kerta toisensa jälkeen.

Kaiken tämän seurauksena tuli itsemurhia, yhteiskunnan ulkopuolelle joutumisia ja inhimillisiä murhenäytelmiä. Jokainen näistä lähdöistä oli turha. Tämä on syytä palauttaa mieliin tänään sunnuntaina 19.11., jolloin vietetään itsemurhan tehneiden muistopäivää.

Lapanen lähti tuolloin käsistä kaikkein korkeimmalla tasolla. Presidentti Mauno Koivisto otti linjakseen pelastaa pankit. On selvää, että tehtiin suurta vääryyttä. Silloin kaverille ei jätetty.

Korkeimman vallan käyttäjien olisi julkaistava tähän rappiolliseen talouspoliittiseen toimintaan liittyvä dokumenttimateriaali. Ihmishenkiä ei saada takaisin, mutta kunnia ja omanarvontunto voidaan vielä palauttaa. Samalla olisi julkaistava myös muu maamme poliittisen lähimenneisyytemme rappioilmiöihin liittyvä ja aikanaan tieten tahtoen salattu dokumenttimateriaali, kuten esimerkiksi kuuluisa Tiitisen lista.

Suomalaiseen arvopohjaan kuuluvat edelleen luottamus, kunnioitus ja rehellisyys. 

Suomi tarvitsee aitoa tasa-arvoa. Samat säännöt kaikille samassa asemassa oleville, läpinäkyvästi, johdonmukaisesti ja ilman korruptiota.  

 

Kaveria ei edelleenkään saa jättää! Entiset vääryydet on korjattava!

 

 

 

 

LauraHuhtasaari
Perussuomalaiset Pori

Olen kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu, uskonnon aineenopettaja ja erityisopettaja Porista. Poliitikkona pyrin olemaan aikaansaava ja aktiivinen.
Luonteeltani olen avoin ja helposti lähestyttävissä – uskallan ja haluan sanoa mielipiteeni suoraan. http://www.laurahuhtasaari.com
Mottoja:
"Arguing with a fool proves there are two."
"Be yourself because everyone else is already taken."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu