LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Suomen arvot – kaveria ei jätetä!

Itsenäisyyspäivä lähestyy ja kohta juhlimme 100-vuotiasta Suomea. Kävin katsomassa uuden Tuntemattoman sotilaan. Sen elokuvan ehkä tärkein ja mieleenpainuvin asia liittyy siihen perusteellisen suomalaiseen ajatukseen, että ”kaveria ei jätetä”. Haavoittunutta tai edes kuollutta aseveljeä ei jätetä, vaan jokainen tuodaan kotiin.

Myöhemmin tämä opetus unohdettiin. Suomen 1990-luvun alun suuren laman seurauksena valtava määrä suomalaisia jätettiin heitteille. Laman maksumiehiksi tulivat yrittäjät ja tavalliset suomalaiset samalla, kun pankkiherrat päästettiin pälkähästä. 

Sen aikainen hallitus kaatoi lamasta syntyneet tappiot kokonaisuudessaan veronmaksajien maksettavaksi ilmoittamalla maksavansa tappiollisesta pankkitoiminnasta syntyneet tappiot. Tämä armo ei koskenut tavallista yrittäjää, jonka omaisuus joutui vasaran alle.

Talojen ja tavaroiden polkumyynti koski tuhansia. Myös verottaja oli armoton. Verot oli saatava heti ja valtiovalta nylki vaikeuksiin joutuneet ihmiset kerta toisensa jälkeen.

Kaiken tämän seurauksena tuli itsemurhia, yhteiskunnan ulkopuolelle joutumisia ja inhimillisiä murhenäytelmiä. Jokainen näistä lähdöistä oli turha. Tämä on syytä palauttaa mieliin tänään sunnuntaina 19.11., jolloin vietetään itsemurhan tehneiden muistopäivää.

Lapanen lähti tuolloin käsistä kaikkein korkeimmalla tasolla. Presidentti Mauno Koivisto otti linjakseen pelastaa pankit. On selvää, että tehtiin suurta vääryyttä. Silloin kaverille ei jätetty.

Korkeimman vallan käyttäjien olisi julkaistava tähän rappiolliseen talouspoliittiseen toimintaan liittyvä dokumenttimateriaali. Ihmishenkiä ei saada takaisin, mutta kunnia ja omanarvontunto voidaan vielä palauttaa. Samalla olisi julkaistava myös muu maamme poliittisen lähimenneisyytemme rappioilmiöihin liittyvä ja aikanaan tieten tahtoen salattu dokumenttimateriaali, kuten esimerkiksi kuuluisa Tiitisen lista.

Suomalaiseen arvopohjaan kuuluvat edelleen luottamus, kunnioitus ja rehellisyys. 

Suomi tarvitsee aitoa tasa-arvoa. Samat säännöt kaikille samassa asemassa oleville, läpinäkyvästi, johdonmukaisesti ja ilman korruptiota.  

 

Kaveria ei edelleenkään saa jättää! Entiset vääryydet on korjattava!

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

31Suosittele

31 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Juha Hämäläinen

On näistä puhuttu. Mutta mitä itse tekisit asian korjaamiseksi Laura?

Tähän mennessä ei yksikään poliitikko ole nimittäin edes selkeimpiin vääryyksiin puuttunut. Ei yksikään eikä yhteenkään asiaan, jolla laajempaa merkitystä.

Kun herrahissiin päästy niin suut menevät suppuun.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

""Lapanen lähti tuolloin käsistä kaikkein korkeimmalla tasolla. Presidentti Mauno Koivisto otti linjakseen pelastaa pankit. On selvää, että tehtiin suurta vääryyttä. Silloin kaverille ei jätetty.""

Kysymys: miten korkeissa käsissä niin sanotun Koiviston konklaavin paperien salaaminen tällä hetkellä on?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Koivistoko siitä päätti? Vai nämä?

-Ministerinvaihdos tapahtui helmikuun alussa 1996, kun
-valtiovarainministeri Iiro Viinanen erosi hallituksesta – ja samalla eduskunnasta – siirtyessään Pohjola-yhtiöiden pääjohtajaksi.
- Uudeksi valtiovarainministeriksi nimitettiin oikeusministeri Sauli Niinistö ja uudeksi oikeusministeriksi kansanedustaja Kari Häkämies.

Eikö sillä kansalla ole se valta? Joka antoi valtakirjan eduskunnan 200 edustajalle päättää enemmistönä asioista?
Niin valiokunnissa kuin päätetettäessä.
Manuhan siirsi valtakaudellaan vastuuta eduskunnalle pois Kekkosen ajan presitentin vallasta.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

""Eikö sillä kansalla ole se valta?""

Aidossa demokratiassa -- joka edellyttäisi yhteiskunnallista läpinäkyvyyttä niin, että kansalaiset voisivat tietää mistä missäkin asiassa on todellisuudessa kyse -- olisi toki mahdollista, että kansan edustajat todella edustaisivat kansalaisten tahtoa.

Mutta me elimme, ja elämme yhä, puoluepukareiden ylläpitämässä puolueparlamentarismissa, jossa puoluepampuilla on suoremmat suhteet omiin taloudellisiin taustatukijoihinsa kuin puolueensa rivijäseniin, kansalaisista puhumattakaan.

Kauko Juhantalon koplaus, joka päätyi valtakunnanoikeuteen, voi mielestäni olla vain jäävuoren huippu yleisemmin vallitsevasta tilanteesta.

Mauno Koiviston nimi löytyy jokaisen rahamarkkinoiden vapauttamiseen tähdänneen esityksen alta. Suomi romautettiin itsenäisyyden historian synkimpään ja syvimpään lamaan Amerikasta tänne laivalasteittain rahdatuilla "halvoilla" dollareilla -- eikä 90-luvun laman seurauksista ole vieläkään päästy irti.

Käännekohta: ennen lamaa tuottavuus oli kasvanut ja tuloerot kaventumassa, laman jälkeen tuotavuus on laskenut ja tuloerot revenneeet. Yksityisellä rahalla romautettu kansantalous pelastettiin valtion piikkiin -- pelastamalla nimenomaan pankit -- ja siitä lähtien valtionvelka on de facto ollut uusi, demokratian jälkeinen hallitusmuoto.

Nuori sukupolvi, ml Laura Huhtasaari, ei ilmeisetsikään tunne kaikkia maan talouden ratkaisevasti ja pysyvästi muuttaneen 90-luvun kriisin vaiheita. Ja nuo vaiheet ovat tietyiltä osin -- muun muassa tuon Koiviston konklaavin osalta -- koko kansalta piilotetut.

Koivisto, Esko Aho, Iiro Viinanen ja hänen seuraajakseen valitsema Sauli Niinistö -- siinä keskeisiä "päättäjiä" noilta vuosilta.

Tuosta jutusta kannattaa lukea varsinkin liiteosa:

http://kuinkakarlmarxtavataan.puheenvuoro.uusisuom...

Käyttäjän erkkikalevilaakso kuva
Erkki K. Laakso Vastaus kommenttiin #24

Kauko Juhantalon valtakunnanoikeus case oli arvoton näytelmä siinä mielessä, että eduskunnan oikeusasiamies Jaakko Jonkkineen, jotka toimivat syyttäjinä jutussa, oli oikeusasiamiestä itseään vaadittu valtakunnanoikeuteen kantelussa oikeuskanslerille. Jacob Söderman oli/on, paljon, paljon pahempi rikollinen, kuin Kauko Juhantalo. Hänen "koplauksiaan" ei kertakaikkisesti voi edes verrata Juhantalon taloudellisiin koplausyrityksiin..

Menneisyyden kaikki sössimiset aina tähänpäivään esiin!

Ukko Ylijumala

Suomessa vietetään itsemurhan tehneiden muistopäivää, muualla maailmassa miestenpäivää???

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Oikeinhan Laura Huhtasaari kirjoittaa. Ns. pankkikriisin aikana pelastettiin konkurssikypsät suomalaiset pankit ja viulut maksatettiin yrittäjillä, heidän takaajillaan ja perheillään. Se oli kaikkea muuta kuin oikea tuomio, minkä Mauno Koivisto sai presidenttinä mm. ns. Koiviston konklaavissa aikaan.

500-600 000 henkeä jäi työttömiksi, yritystoiminnalle ja yrittäjille tehtiin hirvittävä vääryys, 50-60 000 yritystä kaadettiin, suurin osa niistä turhan (=valtiovallan) vuoksi ja 11 - 16 000 yrittäjää teki itsemurhan, kun he eivät enää nähneet muuta poistumistietä ongelmista.

Jos Laura Huhsaaresta tulisi presidentti, niin mitä tekisit tälle asialle? Tuskin mitään, sillä "herrahississä" ei tällaisia vanhoja asioita käsitellä. Jos toisin kävisi, niin erinomainen asia.

Entä mitä tekisit Karjalan palautukselle? Karjalalla tarkoitan Suomelta pakkolvuotettua koko 45 000 km2:n aluetta, joka Tarton rauhassa 1920 sovittiin Neuvosto-Venäjän kanssa Suomen alueeksi. Tarton rauha oli AINOA ei-väkivaltainen rauhansopimus maiden kesken.

On monta muutakin vääryyttä, joita suomalaiset ns. presidentit ovat tehneet, kuten Halosen käsittämätön toimenpide, jolla hän Koiviston pyynnöstä salasi pankkiasiakirjat. Niitä ei voi käyttää esim. oikeudessa (= tuomiolaitos) puolustamassa yrittäjiä.

Hyvin outoa toimintaa suomalaisilta päättäjiltä. Sen vuoksi puhun ns. presidenteistä, että he kuulema olivat suomalaisia presidenttejä, mutta toimivat täysin neuvostomoodissa.

Ei edes ns. pankkikriisi ollut alunperin pankkikriisi. Valtiojohto keksi senkin nimen. Olen tätä asiaa aika monessa Karjalan Kuvalehdessä käsitellyt.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Varmaan ihan epähuomiossa jätit linkin pois tuosta: "Halosen käsittämätön toimenpide, jolla hän Koiviston pyynnöstä salasi pankkiasiakirjat."

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Mikäli lähde on tämä

http://pankkikriisi.blogspot.fi/2008/11/koiviston-...

kiinnittäisin huomiota myös kappaleeseen:

"Pankkikriisin varjossa Suomessa suoritettiin vallankaappaus, jossa pankeille annettiin valtuudet jakaa kansalaisten varallisuus haluamallaan tavalla. Poliittisen siunauksen ohjeistus sai Esko Ahon hallituksen ministerivaliokunnalta, johon kuului pääministerin lisäksi valtionvarainministeri Iiro Viinanen, ministerit Mauri Pekkarinen Keskusta, Jan-Erik Enestam Ruotsalainen kansanpuolue ja Toimi Kankaanniemi Kristilliset..."

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #16

Juuri noin.Miksei tuosta puhuta? Auttaisiko se että tuo konkalovi pelasti SYP ja KOP ?
Nalle oli hyvinkin kiitollinen kun sai Ahon hallitukselta avoimen valtakirjan kuitata SYP velat kansan taskuilta.

"Salatut" asiakirjat on jo aukaistu. Koivisto ei päättänyt EU/EMU vaan Ahon hallitus ja ratkaisevan äänen antoi Väyrynen .
Lähde:
IL-17
"Salatun-sopimuksen " ja EU/EMU suhmuroinnin tiesi kaikki 200 kansanedustajaa.
MSP (nyky persujenkin kansanedustajat) U.Leppänen,Vistpacka ,Soinikin.
(Istuihan nuokin valiokunnissa missä asioita käsiteltiin)
Aivan kuten tiesi persutkin että Kreikan vipit sovittiin -09 aina -18 asti.
Ja että Vakuudet vaati Kiviniemen virkamies-hallitus toukokuussa-11.
lähde:
VM/EU-asiakirjat -11
Kuntatiedote

Eduskunnassa ei tehdä mitään mitä ei myös oppositio tiedä. Oppositio valvoo hallituksen toimia perustuslain mukaan.
(että kaikki päätökset tehdään eduskunnan enemmistön päätöksillä)
Muu on oppositio propakandaa.

JK.Kovin oli persut mukana poistamassa työttömiltä ja köyhiltä toimeentulotuesta yhdenvertaisuutta kansan sosiaaliturvasta -15-kesäkuu-17 asti.

Veteraanien asia? Jos PS oli vammaisilta poistamassa tukia-15 ,niin eikö veteraaneihin vetoaminen ole tekopyhää äänien kalastelua?

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Olin 90 -luvulla työpaikassa, jossa maanantaiaamun ensimmäinen puhelu tuli heti kahdeksalta. Soittaja kertoi, voiko tulla vastaanotolle kun häneltä meni sunnuntai siihen, että seisoi valtatien varressa ja epäröi, minkä rekan alle hän hyppää. Soittaja oli vaikeuksiin joutunut (saatettu) perheellinen pienyrittäjä. Eikä hän ollut ainoa, joka siihen aikaan etsi pakotietä totaaliseksi kokemastaan häpeästä.

Trio Niskalaukaus runoilee osaavasti yhdessä lauluistaan: "Kyllä mies kivun kestää muttei kestä häpeää". Yhdeksänkymmentäluvulla monelle ihmiselle elämäntyön menettäminen ilman omaa syytään oli semmoinen häpeänpaikka, ettei siitä selvinnyt.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Olen ihmetellyt sitäkin asiaa, että miksi vielä edelleen on joillain yrittäjillä sen aikaset velat niskassaan. Luulisi jo olevan oikeus ja kohtuus mitätöidä liki 30 vuotta vanhat velat.

Tapahtuma kaikessaan on yksi Suomen historia häpellisimpiä. Jostain syystä silloiset suharit on päässyt kuin koira veräjästä.

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Mitäs aiot konkreettisesti tehdä asialle? Menneet ja nykyiset taloussuhmuroinnit on julmetun häpeilemättömiä, saataisiinko kunnon tutkinta ja isokenkäisiä jopa telkien taa?

Vai jääkö vain puheeksi ja äänten kalasteluksi että voit itse tehdä jotain samankaltaista Suomen kansalle? Takinkääntö ei ole uusi juttu Persuilta.

Vakuutat olevasi harras uskovainen niinkuin Sipilä ja Soini, silti heillä ei omaatuntoa ainkaan kolkuta lyödä lyötyä kerta toisensa jälkeen.
Miten on, onko se moraalinen kompassi suorassa vai kiero kuin korkkiruuvi Laura?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Näinhän oppositiopuolueen ja presidenttiehdokkaan pitääkin puhua.

Olisi pitänyt, pitäisi, voisimme, olisi, jätettiin.... jne. :)

Normaalia vaalipuhetta, sisätlöä nolla.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Pimeä aikajakso Suomen taloushistoriassa tuo aika, jolloin "kaverille ei jätetty".

Yrittäjien velkoja ei voida antaa anteeksi. Sen sijaan eräs demari ministeri kykeni järjestämään armahduksen erään taiteilijan omalla leväperäisyydellään ja iloisella humputtelulla itselleen aikaansaamille satojen tuhansien (silloista rahaa eli markkoja vai oliko jo euroja, en nyt ole varma) veroveloille.

Toki 1990-luvun yrittäjien ja yksittäisen taiteilijan veroveloissa puhutaan eri rahasummista, mutta tuo asenne. Kyllä anteeksiantoon tahtoa löytyy, kun on oikeat henkilöt asialla. Oliko tuo anteeksianto eettisesti oikein, on eri asia.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

"Suomalaiseen arvopohjaan kuuluvat edelleen luottamus, kunnioitus ja rehellisyys."

Poliittista retoriikkaa, varmaan niinkin. Mutta kukaan ei voine kiistää sitä, että Laura Huhtasaaren presentaatiossa on jotain omaperäistä ja aitoa. Perinteisen synkisteleviin poliitikkoihin tottuneet kansalaiset eivät oikein kestä Huhtasaaren tapaista iloisen ennakkoluulotonta raikkautta.

Siitä en osaa mitään varmaa sanoa, kuinka hyvin Huhtasaari selviytyisi presidentin viran velvoitteista. Mutta loistavaa, että hän on mukana tuomassa tuoretta ja myönteistä pilkettä vaalikampanjaan.

Hyvää jatkoa, Laura!

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Hienoa kun puhutaan asiasta, johon kyllä esimerkiksi Niinistö on vain jotekin viitannut (ennen vaaleja) mutta ei ole tehnyt mitään....hyvä Laura!

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

Liberaali ideologia ihannoi kaikessa tasa-arvoa ja kun kaikessa pyritään menemään tasa-arvo edellä, niin se ajaa tasaisesti kaikki arvot ja koko talouden alas.Tasa-arvo on hyvää ja kaunista, kun se kohdistetaan ihmisarvoon, sillä kaikki ihmiset ovat tasa-arvoisia ja yhtä tärkeitä. Se, että kaikki ihmiset ovat tasa-arvoisia ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikkien mieltymykset ja teot olisivat tasa-arvoisia, vaan arvoilla ja teoilla on suuria eroja ja ne ratkaisevat. Ja tätä kyllä voi kriittisesti tarkastella Suomi-100 vuotta

Käyttäjän erkkikalevilaakso kuva
Erkki K. Laakso

Olet Laura nostattanut tärkeitä aiheita esille ja laittanut itsesi täysillä "peliin" ja tämä on kunnioitettavaa. Lähihistoriassamme on vielä paljon selvittämättömiä asioita ja "Koiviston konklaavi, sekä Tiitisen lista" ovat niitä, jotka pitäisi tuoda viimeistä piirtoaan myöden asiin! Pres Niinistö on vain puhunut 90- luvun alun lamasta ja sen uhreista, tekemättä itse yhtikäs mitään. Sinä "teet jo", vaikka olet vielä pelkkä ehdokas!!

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Arto Luukkanen 19.11.2017 20:43. Ei oikein tiedä, mistä puhut, voit puhua oikeastakin asiasta. Mutta Sauli Niinistö sanoi mm. vuonna 2013, että hän ei ota Karjalaa esille. Ei hän ota ns. pankkikriisiäkään esille. Se ei olisi "hyvän näköinen" juttu presidentivaalikampanjassa.

Käyttäjän Terol kuva
Tero Leino

90-luvun vääryydet ovat vielä tuoreessa muistissa, mutta suomalaiset pakotetaan yhä maksamaan uusia pankkitukia. Tällä kertaa saksalaispankeille holtittomista Kreikka-lainoista. Suomalainen veronmaksaja on tämän maailman nyhdettävin olento, sillä meidän poliitikoilla ei ole mitään estoja viskellä rahaa kaikkialle, minne sitä pyydetään.

Laura on tervehenkinen ehdokas, joka tunnustaa tosiasiat. Olisit hyvä arvojohtaja tälle korruptoituneelle nykyeduskunnalle!

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kas kun Laura ja Ps ei vastustanut Kreikan III-tukipakettia 86 Mrd?

Tais tulla mieleen faktat että ne oli sovittu 2018 asti.Jos Kreikka tarvitsee lainaa.
Tuon sopimuksenhan hyväksyi Kiviniemen hallitus-10.Sopi M.Vanhanen -09.
EU asiat käsitellään suuressavaliokunnassa jossa istuu myös oppositiosta useampi kansanedustaja .Myös persuista tuolloin.

Pentti Kupari
Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kerrataanpa historiaa:
EMU rahaliitto,sopimus-92. Voimaan 11.1-93
EMU liitytään kolmenvaiheen kautta. Luki sopimuksessa.
EI siis mitään äänestyksiä eikä vasta-98 ,vaan automaattisesti 1.1-99 .Tai heti sen jälkeen kun maa on täyttänyt EMU ehdot.
Lähde:
EU ja SuomenPankin asiakirjat -92-93

Ja jo tuolloin EU oli koheesirahasto jolla autettiin kriisimaita
esim.Kreikkaa ,Irlantia,Portugalia.
Oliko yllätys? Rahaliittoon kuulumisella sitouduttiin auttamaan EU pankkeja.

Miksi SYP ja KOP joutui kuralle? -98 kuten oli sovittu vapautettiin raha EMU kokeilua varten. Edm.pankit teki luottokuplan kun kukaan ei enää valvonut pankkien toimia. (Saman minkä nyt teki Saksan ja Ranskan pankit, Lainasivat ilman vakuuksia velkaisille maille.) Meillä lainasivat yrityksille,ihmisille joilla ei ollut vakuuksia maksaa vippejä takisin. Pankit ostivat ulkomailta kiinteistöjä ulkomaalaisella velalla. Kupla puhkesi -92.

Olisi mielenkiintoista tietää moniko EU vastainen persu joka saa EU maatalous-/saha-tukia on valmis eroamaan EU?
Kaikki tuet kun loppuisi silloin EU. Kuinka PS aikoo järjestää Yritysten ja elintarvike/maatalouden penneillä ja markoilla kilpailukykyiseksi viennissä.
Satujahan voi aina kertoa .

Käyttäjän HeikkiRinnemaa kuva
Heikki Rinnemaa

:)

Mikä johti 80-luvun lopulla alkaneeseen lamaan?
- Rahamarkkinoiden vapauttaminen 80-luvun puolivälissä.
(Mikä oli Suomen pankin osuus tässä prosessissa?)

- Neuvostoliiton romahdus.
(Paljonko vaikutti työllisyyteen?)

Mitä olisi tapahtunut jos pankit olisi annettu kaatua täysillä?

Virheitä on toki hyvä hakea ja ehkähenkilöitäkin, mutta se että joku päätös on virhe, sille pitäisi löytyä myös näin jälkikäteen mistä esittää se oikea päätös ja perustelut että jos olisi tehty näin, olisi lopputulos ollut näin parempi.

Toki tuo velkojen anteeksi anto pitäisi rajata kyllä johonkin aikaperiodiin ja sen lisäksi ulosotton maksimi esim. palkkatuloista joku 20-40% korkeintaan. En tosin tiedä mikä on ulosoton maksimi% tuloista,,,

ps. Kyllä niitä virheitä teki myös yksityiset kansalaiset sekä yksityiset yrittäjähenkilöt, kun lähtivat nostamaan pankista rahaa enemmän kuin oli järkeä, mikä todisti tuolloin että raha sokaisee valitettavasti.
Onneksi nykynuoriso lienee viisaampi,, (tosin sitä voi epäillä, koska pikavippivelkoja on kai aikamoinen määrä).

Miksi että Laura laita kuriin eduskunnassa tuota koronkiskontaa pikavippi ja pikkuluottojen osalta pankkien suhteen?
Tai perusta vaikkapa valtion vähäkorkoista pikavippipankkia kilpailutilanteeseen?
Taitaa olla että eduskunnan päätökset osin noudattaa rahamarkkinoiden päätöksiä,,eli pankki-pörssiajattelun kulloistakin ajan tilannetta,,ja taas 20-30 vuoden päästä sitten selvitellään niitä virheitä,,:)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Naapureissa Norjassa ja Ruotsissa pankkiosakkeiden romahduksen annettiin toteutua sijoittajavastuulla. Sopii vertailla, ei tarvitse arvailla. Ahon hallituksen katastrofipolitiikka sai minutkin kääntymään liittovaltion kannalle, koska stadilaisia huonommin kukaan ei asioita voi hoitaa.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

On kumma ettei tälle asialle ole saatu tehtyä mitään.

Käyttäjän JennyLatvala kuva
Jenny Else-Maj Latvala

Asiallinen kirjoitus, Laura Huhtasaari! Kiitos!
Ennen oli hyve, että "Kaveria ei jätetä"
Nykypäivänä se on muuttunut muotoon "Kaverille ei jätetä"
Tämän päivän Suomi on muuttunut rumaan suuntaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset