LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Demokraattiset vaalit

Demokraattinen vaalitulos ei kelpaa. Se ei kelpaa oikein äänestäneille amerikkalaisille, eikä se kelpaa maailmalle. Ei päivää ilman Trump-vihaa. Pelottelijat vaalien aikaan kertoivat, kuinka pörssitkin romahtavat mikäli poliittisesti epäkorrekti Trump voittaa vaalit. Sitä odotellessa.  

​Vaaleissa on aina ollut propagandaa puolin ja toisin. Kuitenkin vaalien tuloksiin on tyydytty. Jos äänestämällä ei enää voi vaikuttaa, niin demokratia on kuollut. Vote is a vote. Mennään eteenpäin, koska aina tulee uusia vaaleja.   

Vaaleissa äänestetään linjasta. Minä haluan perustaa totuuskomission, koska lähistoriamme arvet on kohdattava rehellisesti. Lähihistoriamme häpeätahra on oikaistava. 

"90-luvulla Niinistö oli perustuslakivaliokunnassa, kun konkurssikypsät pankit pelastettiin ja syynä tähän oli EU:n jäsenyysehdon täyttyminen, jossa Suomen liittymisen ehdoksi asetettiin pankkien vakavaraisuuden nostaminen 8% tasolle 1.1.1995 mennessä. Konkurssikypsät pankit pelastettiin, mutta samalla kaadettiin yli 50000 yritystä, yrittäjien omaisuus ryöstettiin pankeille pilkkahinnalla, kun Lipposen sekä Niinistön johdolla nämä yrittäjät myytiin laittomasti ns. Arsenal kauppakirjalla 31.3.2000 velkaorjiksi kansainväliselle perintäyhtiölle." (lähde: Hilkka Laikko, Velallisten Tukiryhmä).

​Minua kritisoidaan ulkopoliittisesta kokemattomuudesta. Minä kuitenkin tiedän, että presidentin tärkein tehtävä on kansalaisten turvallisuudesta vastaaminen, maamme rajojen valvominen ja hyvien diplomaattisten suhteiden ylläpitäminen. Meidän länsirajamme on tälläkin hetkellä auki ja presidentti Niinistön mielestä länsirajaa ei voida sulkea, vaikka nykyiset päättäjät ovat päästäneet maahamme terroristin. Muut Euroopan maat ovat jo sulkeneet rajojaan.  Ulkopolitiikka ei ole rakettitiedettä.

​Minä pidän meidän puolta! Suomen presidentin tehtävä on ajaa Suomen etua niin kotimaassa kuin ulkomailla. 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

38Suosittele

38 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (154 kommenttia)

Olli Kankaanpää

Hyvä Laura, ajattelet kuten Paavo Väyrynen. Jos Paavo ei olisi ehdolla äänestäisin sinua.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Laura olisi Paavoa joltisenkin nuorempana sijoitus tulevaisuuteen.

Olli Kankaanpää

Totta, mutta Paavo on teräsmies, ei vanhene koskaan, tai sitten ei..

Jocke Rantanen

Paavoon en luots. Sen on historia opettanut. Paavo pelaa vain omaanpussiinsa. Ei kansakunnan eikä ihmisten.

Olli Kankaanpää

Paavosta ei edes oma vaimo tai piru ota selvää.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

USA:ssa äänestäjien enemmistö ei äänestänyt Trumpia.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Yhdysvaltain vaalijärjestelmällä on syynsä.

Muutoin koko liittovaltio toimisi kuin EU, jossa väkirikkaat valtiot ovat kahmineet puhe ja toimivallan.

Esim. Kalifornia on vain yksi osavaltio, jossa asuu pyöreästi 12% USA:n asukkaista.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Oikeastaanhan USA ei ole varsinainen parlamentaarinen demokratia - hallituksen ei tarvitse nauttia parlamentin luottamusta.

Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #19

Kyllä sen vain tarvitsee. Johan tämä nykyinen rahakriisikin sen osoittaa. Kun kongressi ei hyväksy hallinnon lakiesitystä niin se ei memne läpi.

Käyttäjän AleksiSaarinen kuva
Aleksi Saarinen

Kyllä Yhdysvalloissa enemmistö niistä äänestäjistä, jotka presidentin valitseva, äänestivät Trumppia.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Ei äänestänyt. Otapa asiasta selvää.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #43

Se on kuitenkin turhaa saivartelua. Vaalijärjestelmän mukaan siellä on menty. Voitto napasahti Donaldille ja nyt ollaan saatu meidän mediasta lukea kaiket päivät mitä eriskummallisempia Trump uutisia, kun punavihreitä toimittajia harmittaa.

Käyttäjän AleksiSaarinen kuva
Aleksi Saarinen Vastaus kommenttiin #43

Äänestipäs, otappa itse asiasta selvää.

Olli Nurmi Vastaus kommenttiin #52

Jos inttäminen on kesksutelutapasi, suosittelen lähtemään jonnekin muualle. Esim. hommafoorumille.

Yhdysvaltojen vuoden 2016 presidentinvaaleissa Hillary Clintonia äänesti 65 853 516 ihmistä ja Donald Trumpia 62 984 825 ihmistä. Johtuen kuitenkin vaalitavasta, Trump sai itselleen enemmän valitsijamiesääniä (304/227), jolloin hänestä tuli vaalien voittaja.
Lähde (https://transition.fec.gov/pubrec/fe2016/2016presg...)

Käyttäjän AleksiSaarinen kuva
Aleksi Saarinen Vastaus kommenttiin #65

"Trump sai itselleen enemmän valitsijamiesääniä (304/227), jolloin hänestä tuli vaalien voittaja."

Eli enemmistö äänestäjistä, jotka presidentin valitsevat, äänestivät Trumppia, jonka tuossa yllä totesin, kunnes herra Roponen alkoi inttämään vastaan.

Oletin, että hän itse tuntee Yhdysvaltojen vaalijärjestelmän, kun siitä täällä kohkaa.

Olli Nurmi Vastaus kommenttiin #81

Kysymys oli nimenomaan siitä, että äänestäjistä enemmistö ei äänestänyt Trumpia. Lisäksi valitsijamiesäänet määräytyvät alueiden perusteella.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #104

Ja jos ollaan tarkkoja, niin lähes poikkeuksetta jokaisen osavaltion voittaja saa kaikki sen osavaltion valitsijamiesäänet. Otetaan esimerkki, jossa on kolme ehdokasta; A, B ja C. A saa osavaltiossa 40%, B saa 39% äänistä ja C saa 21% äänistä. Tämän seurauksena A saa kaikki kyseisen osavaltion valitsijamiesäänet. Käytännössä on aivan sama millä äänimäärillä voittaa osavaltioita, kunhan vain voittaa.

Samalla pienille osavaltioille on annettu enemmän ääniä suhteessa niiden asukasmääriin. Trumpin voitto perustui siihen, että hän pystyi voittamaan pienempiä osavaltioita ja näin saamaan riittävän määrän ääniä taakseen. Sen sijaan äänien kokonaismäärässä Clinton voitti, mutta sillä ei ole merkitystä tässä järjestelmässä. Yhdysvaltain perustuslain mukaan Trump voitti, vaikka hän sai vähemmän ääniä kuin Clinton.

Käyttäjän IlkkaSalo1 kuva
Ilkka Salo Vastaus kommenttiin #115

Kahdessa osavaltiossa, Mainessa ja Nebraskassa, valitsimiehet menevät jakoon. Vuoden 2016 vaaleissa Mainessa Clinton sai 3 valitsijamiestä, Trump yhden ja Gary Johnson 0 valitsijamiestä.

https://en.wikipedia.org/wiki/United_States_presid...

Nebraskassa Trump kyllä sai kaikki osavaltion viisi valitsijamiestä, koska hän sai yli 50 prosenttia äänistä. Gary Johnson ja Jill Stein eivät olleet ehdolla Nebraskassa. Kyseessä oli siis vuonna 2016 kahden kauppa Nebraskassa.

https://en.wikipedia.org/wiki/United_States_presid...

Ns. kolmannen puolueen ja itsenäiset ehdokkaat muuttavat noissa kahdessa em. osavaltiossa valitsijamiesten jakaumaaa. Aikoinaan Ross Perot oli mm. Reform Partym ehdokkaana sekoittaen systeemiä, joka on pääsääntöisesti viritetty kaksipuoluejärjestelmää suosivaksi.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin Vastaus kommenttiin #115

Lähinnä Trumpin voitto pienemmästä äänimäärästä huolimatta perustui siihen, että Hillary Clinton voitti vahvoja demokraattiosavaltioita murskalukemin, mutta vastaavasti Trumpin voitot olivat useimmiten hyvin niukkoja siellä missä niitä tuli.

Käyttäjän AleksiSaarinen kuva
Aleksi Saarinen Vastaus kommenttiin #104

Yhdysvaltojen vaaleissa kansalaiset äänestävät valitsijamiehet, jotka äänestävät presidentin.

Olli Kankaanpää

Itse asiassa Väyrysen pitäisi liittyä perussuomalaiseen puolueeseen. On kuitenkin sivuseikka miten suhtaudut kehitysoppiin, uskomuksesi ei ole este tärkeimpien työtehtävien hoitamiselle.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Hyvä Laura, oikealla asialla olet!

Meillä on nyt tosiaan kaksi erittäin hyvää presidenttiehdokasta, sinä ja Paavo Väyrynen.

Jokaisen kansallismielisen on nyt ehdottomasti mentävä vaaliuurnille, jotta saamme semmoisen presidentin kuin ansaitsemme.

Kahdesta hyvästä voi olla vaikea valita, mutta uskon, että teillä on kuitenkin oma äänestäjäkuntanne, jolloin kummankin äänet menevät oikeaan osoitteeseen.

Kansalainen, mikään ei voi mennä pieleen, kun annat äänesi joko numerolle 5 tai 7. Älä siis äänestä Aku Ankkaa tai kirkkovenettä, vaan laita selkeästi numerosi!

Kun Laura ja Paavo saavat riittävästi ääniä, niin silloin me suomalaiset haastamme Niinistön toiselle kierrokselle. Se on jo erävoitto ja toinen kierros sitten varsinainen jännitysnäytelmä.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Mennään eteenpäin", mutta vatvotaan 1990-lukua? Minusta tuo on paradoksipelleilyä, johon presidentin ei pitäisi käyttää aikaansa eikä energiaansa. Kuka luotsaa Suomen 2020-luvulle, jos valtionpäämies keskittyy kaivelemaan menneitä?

Jocke Rantanen

Kyseessä ei ole se että "valtionpämies kaivelee menneisyyttä".

Presidentti, olkoonpa kuka tahansa, pitäisi omalla arvovallallaan vaikuttaa siihen että nuo traagiset tapahtumat saadaan selvitettyä.
Niinistöhän ei sitä tee koska oli itse mestaroimassa koko prosessia.
Niinistö on ikään kuin korvauksena ajanut medialle 1918-aikaisten asioiden setvimisen. Niiden kaiveleminen jos mikä on turhaa. Ei oe enää olemassa ketään joka muistaisi tai edesolisi isommasti kärsinytkään.
Mutta kyseessähän on vain harhautusoperaatio -90 - luvun vääryyksien oikaisun keskusteluun ottamisen estämiseksi.

Juha Hämäläinen

Tämä lähimenneisyyden rikosvyyhti vaatii kyllä päitä vadille.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

1990 luku muistan.

Sen sijaan muiden ehdokaiden vatvomien 1918 tai 1939 lukujenn osalta, olen muiden kertomuksien ja erilaisten vaihtoehtoisien faktojen varassa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Yritäpä sulkea länsiraja niin minä menen siitä kuitenkin yli. Joku raja pitää olla höpinöilläkin!

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Voisit sinäkin Jouni höpistä vähemmän.

Ei kukaan ole sulkemassa länsirajaa. Rajavalvontaa tässä vain perätään. Pois täältä aina pääsee. Joillekin jopa maksetaan siitä kuulemma.

Palaajien osalta olisi kuitenkin toivottavaa, että olisi passi tai henkilötodistus taskunpohjalla.

Eikä senkään tarvitse olla suomalainen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Et tainnut edes lukea, mitä Huhtasaari höpöttää.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola Vastaus kommenttiin #18

"Rajat kiinni" on slogan jolla tarkoitetaan rajatarkastusten palauttamista.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #23

Typerä ehdotus sekin. Pohjoismainen passivapaus on ollut voimassa 1950-luvulta lähtien, se on hyvinvointimme ja elämänmuotomme kulmakiviä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #60

Ruotsissahan on jo pidempään ollut rajatarkastukset käytössä Tanskan vastaisella rajalla. Ovatko ruotsalaiset siis typeryksiä joiden hyvinvointi ja elämänmuoto romahtavat vai oletko sinä kenties käsittänyt asioita (tahallisesti) väärin?

Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #18

Et taida oikein ymmärtää kirjoitettua etkä tietää miten asiat ovat.

Rajojen sulkeminen ei tarkoita mitään muuta kuin että rajoilla vaaditaan voimassa olevat matkustusasiakirjat sen ylittämistä varten. Yksi tällainen on nimeltään passi ja toinen, tarvittaessa, viisumi. Jos et tiennyt.

Muutoinhan rajat olisivat tarpeettomia kokonaan ja kuka tahansa voisi, kuten nyt, marssia rajan yli ilman että Suomi tietää kuka on ja mistä tulee.

Ennen Schengeniä oli punainen ja vihreä kaista, vihreä EU-väelle ja punainen ei-EU-väelle. Ja se toimi hyvin. Passin esittäminen kesti minuutin tai sillee.
Tavara kulki ja kulkee kuten aina ennenkin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #24

Tavara ei passijonossa liiku. Nopeakin rajatarkastus aiheuttaa talouselämälle miljardivahingot.

https://www.nytimes.com/2016/03/02/business/intern...

Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #62

Millä lailla? Jos matka kestää kontilla päivän enemmän niin missä se vahinko?

Kiinasta kontti kestää kolme viikkoa eikä siitä ole mitään vahinkoa. Nämä ovat logistiikkakysymyksiä ja tuotannon / kaupan suunnittelukysymyksiä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #76

Lue tuo linkittämäni New York Timesin artikkeli niin viisastut.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin Vastaus kommenttiin #24

Torniolla ja Haaparannalla on paljon yhteistyötä ja esimerkiksi yhteinen turismipalvelukeskus ja linja-autoasema. Rajavalvonta sotkisi ihmisten päivittäiset askareet. Avoin raja on totuttanut ihmiset siihen, että töissä, koulussa tai harrastuksissa voi päivittäin käydä rajan toisella puolella. Vastaavanlaisia yhteen sulautuneita rajakaupunkeja on muualla Euroopan Unionin alueella lukuisia, esimerkiksi Viron ja Latvian rajalla sijaitseva Valga/Valka, joka on itse asiassa ollut suurimman osan historiastaan yhtenäinen kaupunki. Tätä nykyä kaupunkiparin yhteinen rautatieasema sijaitsee Viron puolella, samoin kuin kaukobussiliikenteen pysäkki.

Euroopan Unionin sisärajojen sulkemiset kiristävät maiden keskinäisiä välejä ja hyödyttävät lähinnä Venäjää.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #18

Jounin kommenttiin vastaus. Äly hoi älä jätä. Ymmärryksessäsi on jotain pielessä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"..vaikka nykyiset päättäjät ovat päästäneet maahamme terroristin."

Eikun kristallipallon kanssa rajalle, radikalisoituuko joku vai ei.

Olli Kankaanpää

Mitä on poliittinen vastuu? Poliittinen vastuu on kansanedustajan sopeutumiseläke.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Niinpä.

Entäs nämä nykyiset päättäjät? Hetkinen...

Kansanedustajahan on päättäjä. Keitäs niitä kansanedustajia on? Olisko Niinistö? Tai kenties Väyrynen tai Kyllönen?
Vai olisko sittenkin Huhtasaari?

Entä keitäs siellä hallituksessa oli kiivaimpaan rajatarkastustarpeen vaiheessa?

Aivan, perussuomalaiset.

p.s. Väyrynenkin voisi olla kansanedustaja mutta valitsi toisin, ts. vedätti äänestäjiään. Miksi tekisi nyt toisin?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Eikun kristallipallon kanssa rajalle, radikalisoituuko joku vai ei."

Mieluummin Turun torille ja erilaisiin joukkotapahtumiin.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Mitäs hyötyä rajojen sulkemisesta sitten on ne on jo toreilla?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #41

Laittomat maahanmuuttajat pitäisi luonnollisesti ensiksi poistaa Suomesta.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #41

heikko argumentti, aiemmat virheet eivät toimi perusteluna uusille virheille

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

En oikein osaa arvostaa ihmistä joka heiluu uusnatsien seurassa. :) Viittaan tässä "turvamieheesi".

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Oli helppo valinta käydä äänestämässä numeroa 5!

Oheisen linkin kommenteista päätellen en ollut ainoa.

https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/ma...

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Turkki-blogisi katosi heti enterin painamisen jälkeen. Poistitko sen itse?

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Poistin sen itse, koska kokeilin, että oliko se syynä, miksi mun aamun aiempi blogi ei näkynyt tuoreimpien blogien joukossa.

Ja oli se. Palaan Turkki aiheeseen uudestaan myöhemmin.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Presidentillistä puhetta: oma maa tulee ensin. Laurasta voi hyvin kehittyä maallemme seuraava hyvin arvostettu arvojohtaja. Olen jo äänestänyt numero vitosta! -Usan talous ja työllisyys on todellakin nyt hyvällä mallilla, vaikka Trumpin persoonasta ollaankin montaa mieltä.

Jocke Rantanen

USA:n Donald Trumpia parjataan paljon ja aivan syyttä.

Yksi suurimmista syistä ehkä on se että vihervasemmistolaiseksi muuttunut media itse rakensi Donald Trumpin imagoa niin että hän onnistui voittamaan republikaanien ehdokkuuden kaiksta ennakko-odotuksista huolimatta.

Media vain valitsi väärän hevosen. Median tarkoitus oli että "kahjosta" Donald Trumpista tehdään republikaanien ehdokas jolla ei tule olemaan mitään mahdollisuuksia Rouva clintonia vastaan.
Mutta media aivan ilmeisesti "kusi omaan saappaaseensa" ja sekös jurppii. Taitaa olla juuri niin että kun on tehnyt itse emämokan niin sitä on mahdotonta hyväksyä.

Normaalistihan USA:ssa on aina mennyt niin että kun voittaja on selvillä niin koko kansakunta, pienen jupinan jälkeen asettuu yhtenä miehenä tukemaan valittua. Vaikkakin koko ajan on hereillä kuten Nixonin tapaus osoitti.

Juha Hämäläinen

Äänitulos ei tarkoita, että sitä pitää kunnioittaa. Kansa on monessa asiassa väärässä ja joskus vahingossa oikeassa. Enemmistön näkemys ei sisällä mitään viisauden leimaa vaan laumassa tehdään päinvastoin suuria hölmöyksiä. Trumpin valinta oli tällainen.

Trump on kiinteistönvälittäjä ja hänen pitäisi ajaa oranssilla LKV-autolla, että häntä osaa varoa kaukaa. Trump on selvästi vakavan persoonallisuushäiriön vallassa ja hänen asemansa USAn presidenttinä on todella onneton sattuma. Hänellä ei ole mitään edellytyksiä hoitaa tehtävää hyvin.

USAssa ei ole mitään demokratiaa. Oikeus äänestää ei tarkoita vielä kansanvaltaa. Maassa on mahdotonta päästä edes ehdokkaaksi ilman rahamaailman ja korporaatioiden hyväksyntää ja taloudellista tukea. Kaikki USAn presidentit sadan vuoden ajalta ovat olleet maksettuja miehiä.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

J.F.K yritti kääntyä rahan mahtia vastaan ja kuinkas sitten kävikään?

Juha Hämäläinen

Niin puoli pääkoppaa lensi takakontin kannelle. Niinhän siinä kävi. Vaimo yritti kaapia aivoja vielä talteen. Olihan se kuvottava tapahtuma kaikin tavoin eikä vieläkään uskalleta syyllisiä tuoda esiin vaan uskotellaan yhden Oswaldin kahjon teoksi.

Jocke Rantanen

Yrittikö? Kuka hänet oikeasti surmasi, kuka oli teon takana?
Millä lailla hän yritti sitä?

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #40

Murhaa tutkinut toinen totuuskomissio totesi 70-luvun puolella, että murha oli ilmeisimmin salaliiton tulos. Kannattaa tutustua historiaan. Ja kun käyt Dallasissa ja tallustat surmapaikan ohi, tajuat heti ettei sillä Oswaldin kiväärinritsalla kehenkään olisi päähän osunut siitä kulmasta, siltä etäisyydeltä ja liikkuvaan maaliin. Olen koulutettu tarkka-ampuja ja asia on päivänselvä. Toisekseen lääkäreiden todistusten mukaan tappava luoti tuli ohimonseutuun edestä eikä takaa. Kaikki ensiavun lääkärit todistivat näin.

Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #61

En kai millään tavalla ottanut kantaa siihen oliko mahdollista vai ei. En toki muista tuommoisen "totuuskomission" lausuntoa, onhan se voiniut mennä ohi.
Se että on käynyt Dallasissa juuri tuolla paikalla ei ole mikään argumentti asiassa.
Itse olen käynyt useamman kerran Olof Palmen murhapaikalla mutta minulla ei ole aavistustakaan siitä kuka, millä ja miten ampui Palmen. Poisluettuna se mitä mediassa on.
Olen myös käynyt Taivaallisella Aukiolla mutta minulla ei ole hajuakaan siitä montako siellä tapettiin aikanaan.
Muistan myls tarkkaan missä olin kun uutinen Kennedyn murhasta kerrottiin uutisissa.

Olitpa koulutuksen saanut taiu et niin tuo ampumatka ei liene mikään mahdottomuus tai sitten suuri osa mm. sotiemme tarkka-ampujajutuista on täyttä soopaa. Samoin esim. Lähi-idän nykytapahtumien aikaisista.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #73

Kennedyn murhaan liittyy niin monta merkittävää todisteiden peittelyä sekä väärentämistä, ettei voida edes olettaa teon olleen Oswaldin oma keksintö. Minä muistan myös tuon syyspäivän, kun uutinen tuli Suomen uutisissa.

Palmen murhapaikalla olin pian teon jälkeen. Asuin ja olin töissä Tukholmassa tuolloin. Tulin kapakasta helmikuun viimeisenä ja ihmettelin miksi oli niin monia eestaa ryntäileviä poliisiautoja. Minua ei epäilty.

Taivaallisen rauhan aukiolla olleita kiinalaisia tunnen. Oli työkavereita, jotka olivat paikalla. Uskalsivat puhua vasta 15 vuotta sitten. Kuolleiden määrä oli suuri. Aivan toista luokkaa kuin uutisoitiin. Virallinen totuus ei tässäkään tapauksessa ollut edes lähellä totuutta.

Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #94

Olen varsin tietoinen Kennedyn murhaan liittyvistä teorioista. Siitähän on kirjoitettu lukuisia kirjoja, tehty dokumentteja ym.

Kuka ja kenen toimesta se tehtiin jää ilmeisesti ikuisiksi ajoiksi selvittämättä. Kirjoitin vain sen että eio se ole mahdotonta että tuo Oswald olisi ampuja puhtaasti teknisesti. Ei kai kyseessä ollut ihan mikä jousipyssyy tahansa?

On hyvin todennäköistä että Kennedy likvidoitiin politiikkansa takia. Kuten Bob Kennedykin. Liityvätkö nämä yhteen eli onko kyseessä sama toimeksianataja vai ei. Meidän ei tässä kannata alkaa spekuloimaan Kennedyllä.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #95

Ei tarvitse spekuloida JFKn osalta.

Kennedyn tappanut luoti ei tullut koulukirjavarastosta Oswaldin kivääristä Kennedyn takaa vaan hänen autonsa etupuolelta. Luoti vei mennessään neljänneksen Kennedyn takaraivosta ja merkittävän osan aivoista. Takaa ammuttu luoti ei tätä tekisi.

Yksi luoti lisäksi läpäisi presidentin auton tuulilasin ylälaidan. Tälle on ainakin kolme todistajaa, joista yksi sairaalan lääkäri, joka oli kokenut aseiden käyttäjä.

Käyttäjän JukkaPaljarvi kuva
Jukka Paljarvi Vastaus kommenttiin #61

Miltä etäisyydeltä Oswald olisi ampunut Kennedyä?

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

... ja vielä Trumppikin sotkettuna Suomen Presidentinvaaleihin. Auta armias meitä valitsemasta yhtään Trumpin kannattajaa Suomen presidentiksi.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Näin menee Usa:n taloudella:https://www.nytimes.com/2018/01/05/business/economy/jobs-report.html?rref=collection%2Fsectioncollection%2Fbusiness-economy&action=click&contentCollection=economy&region=stream&module=stream_unit&version=search&contentPlacement=4&pgtype=sectionfront.
Eli hyvin menee sekä talouden, palkankorotusten että työllisyyden osalta. Demokraattien on tätä vaikea myöntää.

Juha Hämäläinen

USAssa ei mene muu hyvin kuin katteettoman tilirahan painaminen. Sitä on syötetty surutta lukuisia tuhansia miljardeja maan talouteen, jotta voidaan jatkaa velaksi elämistä. Ja sitten täällä uskotaan USAn taloustilanteen olevan hyvä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"USAssa ei mene muu hyvin kuin katteettoman tilirahan painaminen."

Tuo ei ole Trumpin syytä ja aika fakiiri pitää olla että tuon ongelman ratkaisisi.

Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #42

Eipä niin. Viimeksi 2013 Obama joutui painattamaan valtavasti rahaa, oliko 1 500 mrd dollaria että talous ei romahtasi.
Näin tehtiin koska ei ollut halua eikä kykyä korjata talouden perusongelmia.

Toistaiseksihan USA elää Obaman budjetin mukaan eli nykyuinen kriisi on vielä perua Obamalta.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #45

Rahaa painettiin ensimmäisessä erässä 7.000 miljardia noin alkuunsa. Tämä tehtiin pankkikriisin alussa.

Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #55

Puhuin 2013 jolloin liittovaltio "pysähtyi" edellisen kerran. Tuo 2008 -kriisi on eri asia.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

” Ei päivää ilman Trump-vihaa.”

Tämä on sääli jos kansanedustaja ja presidenttikandidaatti kokee tälläistä toisen maan johtajasta

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

https://www.youtube.com/watch?v=COjwjcIJi-I&featur...

Lastumäki tiesi jo 40 vuotta sitten mitä tuleman pitää, sillä nyt jaetaan vitosia ja huolella.

Jocke Rantanen

Miksi ei vvalitulosta pitäisi kunnioittaa? Eikö se ole demokratian tärkeimpioä peruspilareita? Voisin luetella suuren joukon valtioita joissa äänestystulosta ei kunnioiteta. Ko. maista lähtee miljoonittain pakolaisia. Jos niissä maissa kunnioitettaisiin äänestyksen tulosta niin kenenkän ei tarvitsisi lähteä pakoon omasta maastaan.

Donald Trump ei ole kiinteistövälittäjä, hän on liikemies jafiksu sellainen. On hyvä että joku voi tehdä etädiagnoosin miehestä jota ei ole koskaan nähnyt edes kilometrin päästä.

USA:ssa on yksi maailman parhaiten toimivista demokratioista. Siellä onpäämiehenä presidentti, sitten kaksikamarinen kongressi jossa moelmpien kamarien täytyy hyväksyä lait. Kamareihin valitaan erilaisilla äänestysjärjestelmillä, toiseen sama lukumäärä jokaiseta osavaltiosta ja toiseen väestömäärän perusteella. Näin eliminoidaan se että pienet osavaltiot jäisivät ilman mitään vaikutusvaltaa ja samalla eliminoidaan myös se että väkiluvultaan suuret eivät jäisi väkilukunsa mukaista vaikutusvaltaa paitsa.
Preisdentin valinnan jälkeen vaihtuu käytännössä koko ylempi virkamieskunta. Tämä siksi että presidentti on itse asiassa, meihin verratuna paljolti pääministeri joka johtaa hallitusta. Aivan kuten Ranskassakin. Toisin kuintäällä. Vaihtuu vain presidentti.

On aivan selvää että tarvitaan rahaa vaalikampanjaan. Ja kun kyseessä on yli 60 kertaa Suomen kokoinen maa niin rahaa tarvitaan vastaavasti. Meillä on nyt Mm. Niinistön julkinen vaalibudjetti 1,5 milj. Suhteutettuna se vastaa 110 milj. $ USA:ssa. Ei siis mikään pikkuraha.
Minkälaiset vaalit ne olisivat joissa ei tehtäisi vaalityötä? Enintään paikalliset kaupunginosavaalit. Ja kuka on joka on velvollinen tekemään vaalityötä ilmaiseksi? Ilman palkkaa työstään?
Jos kielletään maanlaajuinen mainonta esim. TV:ssä niin kuka tietää kuka on ehdokkaana missäkin?

En keksi muuta järjestelmää kuin nykyinen. Jotain rajoituksia ehkä pitäisi olla mutta periaate on toistaiseksi aivan oikea.

Mihin perustuu tuo väitteesi "maksetuista" miehistä?

USA:ssa ovat presidentit aina keskityneet hoitamaan USA:n asioita ja USA:n etua poislukien Barak Obama.

Juha Hämäläinen

Hulluutta ei saa hyväksi äänestämällä. Moniarvoinen ajattelu lännessä on johtanut siihen, että mikä tahansa on ok mitä ihmiset tekevät. Niinhän ei ole.

Kerroin kommentissani, ettei Amerikassa ole demokratiaa, koska vain rahavallan tuella pääsee valtaan. Amerikkalaiset tutkijat ja koulutetut ovat yleisesti tätä mieltä. Ei ole kyse minun keksinnöstäni.

Amerikassa viime vaaleissa oli vain kaksi todellista ehdokasta. Myös Clinton oli täysin korporaatioiden vallassa ja Obama tätä ennen. Clinton on sotahullu, vallanhimoinen ja kostonhimoinen tantta ja hän olisi myös ollut heikko vaihtoehto. Bernie Sanders olisi ollut tavalliselle amerikkalaiselle paras vaihtoehto. Maa tarvitsee Euroopasta tuttua sosiaalisempaa yhteiskuntaa. Mutta Sanders leimattiin kommunistiksi, mitä hän ei ole.

USAn kongressi ja edustajainhuone ovat täysin lobbareiden hanskassa. He ovat pääosiltaan yritysmaailman palkkaamia. Tämä on laajasti tunnettu ongelma USAssa.

Ihan sama ongelma EUssa, jossa on Brysselissä 30.000 lobbaria ja heistä melkein 10.000 lobbarilla on kulkuluvat parlamenttiin. Heillä on enemmän valtaa EUn parlamenttiin kuin EUn yli 500 miljoonalla kansalaisella. Käy tutustumassa paikan päällä niin opit. On turhaa jaaritella demokratiasta, kun se ei toimi.

Jocke Rantanen

Yritin selittää sitä miksi vaaleissa tarvitaan rahaa.

Enhän sitä ole kiistänytkään.

Kenen vallassa Bernie Sanders oli? Ja kenen mielestä?

Mikä on "sosiaalisempi" yhteiskunta?

USA on suuri maa ja siellä ovat rikkaat rikkaita ja köyhät samanlaisia köyhiä kuin Euroopaassakin: Työttömyyden takia, sairauden takia, laiskuuttaan, kuka minkäkin takia. Ei siinä ole eroa onko Eurooppa vai USA. USA:ssa vain on halukkaan helpompi onnistua kuin täällä vanhoillisessa Euroopassa.

Jotain hyväähän USA:ssa täytyy olla kun se porskuttaa, maksaa suuren osan YK:n ym. kuluista, pelasti Euroopan kahdesti sodasta ja sen jälkiselvittelyistä, antoi Marshall-apua Eurooppaan ja Neuvostoliittoon. Mitähän se lienee?

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #51

USA ei tietenkään ole vain epädemokraattinen valtio. Siellä asuu pieni prosentti väkeä, jotka ymmärtävät maailmaa laajemmin, koulutettuja ja älykkäitä ihmisiä. Yritysmaailma on täynnä tehokasta osaamista.

USAssa köyhyys on erilaista kuin täällä. Juuri mitään apua ei valtiolta löydy vaikeuksiin joutuneille. Kymmenillä miljoonilla ei pääsyä lääkäriin ja suuret joukot nuorista jäävät ilman kunnon koulutusta. Vankilaan pääsee kyllä helposti ja pitkäksi aikaa.

USAn apu viime sodassa johtui siitä pelosta, että akselivallat olisivat voittaneet. Fasistien Eurooppa olisi ollut todellinen uhka Amerikalle. Sodan jälkeen Marshall-apua annettiin kommunismin pelon takia. Typerä Suomi meni vielä maksamaan tuet takaisin, vaikka Amerikka varusti Neuvostoliittoa, joka oli kimpussamme. Suomen itsenäisyys ei merkinnyt jenkeille yhtään mitään.

Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #72

Johtuipa USA:n apu mistä tahansa, se tuli ja auttoi. Olen kyllä taipuvainen uskomaan että suurin syy avun antamiseen oli se että USA halusi demokratian säilyvän Euroopassa. Marshall - avun syy voi myös olla mikä tahansa mutta aavun tarve oli suuri.

Siinä olet oikeassa että apua annettiin myös siksi että mm. Saksa selvisi ilman kommunistien vallankumousta. Sama uhkahan oli päällä 1918 jälkeen ja jopa jonkin verran kahinointiakin.

Jos USA ei olisi auttanut NL:oa niin maailma voisi olla aivan erilainen enkä välttämättä haluaisi asua sellaisessa.

Jostain syystä kuitenkin myös rutiköyhien lapsia kouluttautuu ja menestyvät. Terveydenhuollosta olemme yhtä mieltä, tosin en tarkkaan tiedä kuinka se on siellä järjestetty, mutta tuskin se nyt ihan niin on että ei pääse hoitoon.

Mitä vankilaan tulee niin meillä pitäisi ottaa oppia sieltä.

Olli Kankaanpää

Suomessa Bernie kuuluisi kokoomuksen vasempaan laitaan. Yhdysvalloissa ei vieläkään ymmärretä, että oikeudenmukainen tulonjako on myös rikkaiden etu yhteiskuntarauhan vuoksi.

Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #54

Oikeudenmukainen tulonjako on kaikkien etu, siinä olet oikeassa. USA vain on maa jossa pätevä ja ahkera ihminen rikastuu aivan eri mittakaavassa kuin Euroopassa. Siellä on 320 milj. ihmisen sisämarkkinat jossa käytännössä kaikki puhuvat samaa kieltä. Tämä johtaa siihen että kun onnistuu, niin onnistuu kunnolla.
Se että uhataan yhteiskuntarauhan rikkomisella on käsittämätöntä.

Mutta esimerkkinä Ruotsi. Ruosti säästyi 1917 ja eteenpäin kapinoinnilta ym. juuri siksi että siellä työnantaja oivalsi sen että työläisellekin täytyy maksaa palkkaa. Sittemmin on sanottu että ymmärrettiin että mies jolla on vaimo ja perhe, oma talo (vaikkain velkai), auto ja työpaikka josta saa sen verran palkkaa että voi nähdä sen riittävän elämiseen, että tällainen mies ei lähde tekemään vallankumousta.

Vielä USA:sta. Kun on suuret markkinat ja niiden avulla mahdollisuus tehdä tiliä, on myös rahaa investoida. Eikä niin kuin meillä, jos on nakkikioski niin sillä pitää saada mökki Lapista, päästä pari-kolme kertaa Kanraille vuosittai, saada Bemari ja talo alle viiden vuoden. Vähän karrikoiden.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #64

Suomalaisten maailmanmarkkina on yhtä suuri kuin jenkkien. Meillä ei vain tehdä juuri mitään, joka ketään kiinnostaisi. Emme osaa ja olemme perin laiskoja. Nokia oli esimerkki yrityksestä, joka tuotti haluttavia tuotteita ja toimi kaikkialla. Meillä luullaan, että elintasomme ansaitaan olemalla taksikuski, kampaaja tai virkamies.

Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #77

Et nyt ymmärrä tuota markkina-asiaa. USA:lla on 330 milj. sisämarkkina-alue. Ei EU-sisämarkkinaa voi verrata USA:n vastaavaan.

Me emme ole "perin laiskoja".
Meillä vain ei tehdä juurikaan mitään siksi että halpamaita suositaan tullipolitiikalla, niiltä ostetaan vaikka monesti tuote on tehty pakkotyöllä tai ainakin epäinhimillisissä olosuhteissa palkalla jolla ei elä.

Meillä pystytään tekemään tuotteita jotka vaativat korkeata koulutusta. Niiden kysyntä vaan ei opikein riitä ja myös muualla tehdään samaa.

Tuo taksikuski - juttu on aivan oikein. Jotkut kysyvät että voimmeko elää pesemällä toistemmepaitoja.

Juha Ekman

Parahin Laura Huhtasaari, mistä alkaen vaalit ovat olleet veikkausta jossa voi äänestää "oikein" tai "väärin"? Tietysti kaikki jotka äänestävät mielestään ehdokasta (joka saattaa olla joku muu kuin Sinä) ovat ilmeisesti mielestäsi äänestäneet"väärin".
Miten oikaisisit tämän "lähihistorian häpeatahran",vaatimalla päätöksiin osallistuneiden asettamista oikeuteen, julkisella häpäisyllä vai millä tavalla?
Mahdolliset rikokset ovat jo käsittääkseni vanhentuneet ja oikeudelliseen vastuuseen saattaminen vaatisi taannehtivaa lainsäädäntöä joka on erittäin vieras ajatus demokratiassamme.
Ulkopoliittinen koskemattomuus on vain fakta johon ei ole muuta korjausta kuin hankkia kokemusta vuosien mittaan.
Miten olet ajatellut sulkea rajat? Lopettaa kaikki ilman kontrollia tapahtuva liikenne vai pistokokeilla tapahtuva kontrolli vai rajanylittäjän fyysiseen habitukseen liittyvä profiloitu kontrolli?
Presidentin tehtävissä jotka on mainittu perustuslaissa ei ole mainintaa näistä tehtävistä jotka mainitset " presidentin tärkein tehtävä" lausekkeessa. Ainoa joka on jotenkin sieltä johdettavissa on hyvät diplomaattisuhteet.
Ulkopolitiikka ei todellakaan ole rakettitiedettä,se on paljon vaikeampaa koska rakettitiede on pelkkää matematiikkaa kun taas ulkopolitiikka on ihmisten välistä keskustelua ja vuorovaikutusta.
Kaikesta huolimatta onnea ja menestystä valitsemallasi uralla.

Laura Huhtasaari

Totuuskomission vaatiminen on johtanut siihen, että olen saanut ISOT pojat nousemaan minua vastaan. Ei ole historiassa ennenkuulumatonta, että salaiset paperit julkaistaan ja vääryydet oikaistaan.

Juha Hämäläinen

Vaatimuksesi on enemmän kuin perusteltu. Laman seuraukset hoidettiin rikollisesti. Eikä ole kukaan kertonut miksi pelastettavia pankkeja ei otettu valtion haltuun ja myyty myöhemmin siivoamisen jälkeen sijoittajille. Näin tehtiin menestyksellä Islannissa.

Koko sotkuun liittyy vielä tarve lainsäädännön muuttamiseen. Rikosten ei tule koskaan vanhentua. Liian moni pääsee pälkähästä liian helposti. Aina kyettävä haastamaan oikeuteen, jos todisteet riittävät syytekynnyksen ylittämiseen.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Tässä olisi vähän ”totuuskomissiolle” rupateltavaa:

”Pankkien ulkomainen bruttovelka oli vuonna 1993 lähes 150 miljardia markkaa, josta SYP oli ottanut 53 miljardia, KOP 42 miljardia, Postipankki 26 miljardia, SKOP 20 miljardia ja OKO 8 miljardia. Suomen pankin valuuttavarantoon verrattuna velkamäärä oli kymmenkertainen.” (Lähde: Antti-Pekka Pietilä: ”Pankkikirja” sivu 38).

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Voi pyhä yksinkertaisuus. Rajat kiinni ja rajavalvonta tiukemmaksi huutelijoille tiedoksi. Kaikki turvapaikkaa hakevat ilmoittautuvat nimenomaan rajavalvontaviranomaisille josta prosessi lakienkin mukaan lähtee käyntiin. Taitaapa tälläkin hetkellä suurempi osa tulla Venäjän kautta. Mitähän hyötyä sillä saavutettaisiin, että esim torniolaisten pitäisi mennä linja-autoasemalle rajatarkastuksen kautta ja kohta uuteen tarkastukseen takaisin Suomeen saavuttaessa. (Tornion matkakeskus sijaitsee Ruotsin puolella).

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Eipä niiillä rajatarkastuksilla näytä olleen Ruotsissakaan mainittavaa merkitystä.

Borttagandet av id-kontrollerna vid Öresundsförbindelsen i maj har inte lett till någon betydande ökning av asylsökande.

https://www.hd.se/2017-10-25/farre-asylsokande-van...

Jocke Rantanen

Jos luet koko jutun niin syytkin selviävät: EU:n siirtolaispolitiikka on tiukentunut, EU:n alueella on rajatarkastuksia, Ruotsin käsitelyajat ovat venyneet, Ruotsissa on tiukempi iänmäärittely, Ruotsi on ottanut käyttöön määräaikaisen turvapaika ym.

Näitä arvioi lehtiartikkeli syiksi.

Jocke Rantanen

EU-sopimusten ja kansainvälisten mukaan turvapaikkaa on haettava ensimmäisessä turvallisessa maassa. Siis esim. Kreikassa tai Italiassa. Tämähän pitäisi jo olla kaikille selvää.Kun siten hakemus on käsitelty niin paikan saa tai ei saa. Jos ei saa niin on poistuttava maasta koska oleskelee siellä laittomasti. Väitän että jos matkustan vaikkapa Saudi-Arbiaan ja ylitän rajan ilman voimassaolevia matkustusasiakirjoja niin lennän ensiksi tyrmää lyhemmäksi tai pitemmäksi ajksi ja siten ulos maasta.

Jostain syystä toinen suunta ei voisi toimia näin.

Venäjän kautta ei taid anykyään tulla ensimmäistäkään, Ruotsista kyllä on säännöllinen virta ja paljon sellaisia jotka ovat saaneet kielteisen siellä.

Mikähän tuo "linja.autoasema" on?

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Haaparannan-Tornion yhteinen matkakeskus, joka sijaitsee Ruotsin puolellla.

Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #66

Jos matkustaa bussilla Suomen puolella niin kai siellä on rajan pinnassa pysäkki Kemin busseille? Miksi mennä Haaparantaan?

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen Vastaus kommenttiin #68

No jos on vaikka haluaa asioida, asuu, opiskelee, seurustelee, tapaa tuttaviaan siellä. Täällä hetkellä autolla rajan ylitettävä paikkoja on Torniossa kolme. Torniojokivartta ylöspäin kesäisin muin keinoin kymmeniätuhansia (vene)ja talvisin siltayhteyden lisäksi jääteitä.
Aina täällä on kuljettu ja "poikkinaitu". Muistan kyllä Kekkosen ajan kun voita sai tuoda vain 2,5kg/hlö. Toin pari kertaa ja maksoin tullin ylimenevästä puolesta kilosta. Neljä paperia täytettiin ja tullimaksu oli 1markka ja 25 penniä. Sen jälkeen puplikaani(tullimies) huito jo kaukaa että "mene mene". Ja taas tuli Volvon osia Suomeen iliman tullimaksua. ;)

Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #74

Nop jos vaikka asioi tai käy morsiamen luona niin onko se iso asia esittää passi? Yksii minuutti. Jos ei morsian sitä jaksa odottaa niin kannattaa vaihtaa morsiainta.
Muistan kyllä kun kävin jo -50 - luvulla isäni kanssa Haaparannassa ja Pellossa.

Eihän matkailijoin rajakontrolli tarkoita tullimaksuja. Jos on passi niin yli van tavaroineen.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen Vastaus kommenttiin #78

Ei eletä 50-lukua enää. Enkä soisi sinne myöskään vaivuttavan.

Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #88

Hetkinen, kuka se alkoi Kekkosen ajasta puhumaan? Kerroin vain että olen sitä tehnyt itsekin.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #78

EUn Schengen- alue onkin täysien idioottien keksintö. Kun alueelle pääsee luvattomasti niin voi seilata vapaasti 28 "maan" alueella. Sehän on järjetöntä.

Olen yli 50 vuotta kulkenut Euroopassa ylittäen rajoja sujuvasti. Olen opiskellut, tehnyt töitä ja asunut muualla Euroopassakin ongelmitta jo ennen EU-jäsenyyttämme. Kaikki oli helppoa passia vilauttaen.

Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #131

Juuri näin se menee. Jos käytän minuutin pari siihen että tiedän keitä maahan tulee niin se ei ole paljoa. Kuitenkaan vuositasollakaan kyseessä ei ole kenelläkään mkovinklaan paljoa kallista ajasta.

Meitä vain pelotellaan sillä että "rajat kiinni". Eivät ne kiinni mene muuta kuin niiltä joilla ei ole asiallisia matkustusasiakirjoja.
Ja niinhän niiden pitää mennäkin.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Tuollaiset vaatimukset löisivät myös syvän haavan alueen taloudelliseen, teolliseen ja liikenteelliseen toimintakenttään. (Viittaus edelliseen kommenttiini).

Käyttäjän PeterLindberg kuva
Peter Lindberg

Trump ällöttää, demokratia ei. Ääni Laura Huhtasaarelle.

Olli Nurmi

Huomaako kukaan muu, miten tämä blogikirjoitus muodostuu lähinnä voimakkaita mielikuvia aiheuttavista lyhyistä lauseista? Sellaisista, joita voisi olettaa Donald Trumpin twiittaavan.

Laura Huhtasaari

Niin. Jos kirjoitan lyhyitä päälauseita, olen huono kirjoittaja, ja jos kirjoitan pitkiä virkkeitä, olen taas huono. ;)

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Se on tuo populismi aika haastava laji. Vaatii hurjan taustatiedon ja tilannetajua. Soini oli siinä aika hyvä. Ei kun treeniä vain. Mut se ei mene sillä "mennäänpä tuon suon yli, että heilahtaa"- meiningillä. Paremmin puree pitkässä juoksussa vänr. Koskelan toteamus "rauhallisesti se on otettava". Vielä loppuun kapt. Kaarnan toteamus kers. Hietasesta "Tuollaisia soluja tarvitaan".

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Kaipaatko loputonta vanhasmaista tyhjän jaarittelua, josta ei pirukaan ota selvää?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Timo Soinihan tuon villityksen aloitti plokissaan.Toimi Kankaanniemi viljelee sitä myös, Toimin kohdalla se vain menee tahattoman komiikan puolelle. Toivottavasti tauti ei tartu Lauraan, ainakaan pysyvästi.

Juha Hämäläinen

No ei tuo asiaa haittaa. Kyse ei monimutkaisista asioista politiikassa, koska kaikki politiikka on populismia, jotta tahvotkin pysyy ajattelussa mukana. Heitä on paljon ja lyhyet lauseet paikallaan. Sen näkee joistakin kommenteista. Kommentoija on juuri lukenut blogin, mutta kommentoi kuten ei olisi mitään lukenut.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Vain kommentti blogin aloitukseen, että "vaalitus ei kelpaa". Kuka niin sanoo, kyllä se kelpaa, kelpasi ja antaa mennä vaan. Mutta Trumpin tämän päivän johtajuus ei kelpaa, hän on epäpätevä. Puhuja eilen televisiossa tosin demokraatti senaattori, mutta hän sanoi näin: "Tämä on Trumpin itsensä vika. Hän ei osaa johtaa." Donald Trump on saanut olla vuoden presidenttinä, jopa Republikaanit vieroksuvat jo häntä, naiset eivät omaksu hänen ajatteluaan. Yleistämättä kuitenkaan. Populismin lupauksilla presidentiksi ei ole totuus siitä mihin persoona kykenee noin vaativassa tehtävässä, maailman muuttuessa. Pitäisi osata myös kuunnella ja lukea, ei vain sanella. Tämä mies on keskitason liikemies, ei aito poliitikko. Tuliko hän ainoastaan muuttamaan maailman talouden. Omaksi edukseen.

Jocke Rantanen

Kuinka voi ottaa esimerkiksi puhujan jonka Yle on valinnut.
Naiset eivät omaksu, ketkä naiset? Samainen toimttaja haastatteli tavallisia naisia ja heillä ei ollut mitään Donald Trumpia vastaan. Olivat hyvinkin tyytyväisiä.

Donald Trumpistahan on sanottu, ainakin häntä käsittelvän dokumentin mukaan, että hän osaa kuunnella.

Tuskin tuon ikäinen enää ajattelee "omaa etuaan". Hän tietää ensiksikin että hänellä on jo kaikki mitä hän ikinä voi haluta ja että hänen aikansa voi tulla milloin tahansa.
Taitaa olla yksi niistä presidenteistä jotka viittaavat kintaalla sille tuleeko valituksi uudelleen vai ei. Hän tekee sen minkä katsoo tarpeelliseksi ja minkä uskoo olevan hyväksi USA:lle.
On sinänsä ikävää että me emme ole lukemasa historiaa 50 vuoden kuluttua kun tästä ajasta aletaan sitä kirjoittamaan.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Ensiksi pyydän anteeksi kirjoitusvirheitäni. Muokkaan omaa tekstiäni "välistä vetäen", eli muutan sanoja jälkikäteen ja ne eivät sitten aina "soinnu" toivotulla tavalla. No, se siitä. Uutiset on ainoa kanava joka minulle annetaan. Nyt demokraattien senaattori lausui nuo sanat ja kasvot näkyivät ruudussa. Pluffista ei ollut kysymys. Omia mielipiteitäni en voi muuttaa joka päivä, mutta jos Trump osoittaa olevansa hyvä presidentti, sitten se on niin. Uutisissa on myös ollut alustavia merkkejä "naisten kansannoususta", yleisistä mielenosoituksista kadulla ("Trump ei ole meidän presidenttimme") ja muusta vastaavasta Yhdysvaltain maaperällä. Häntä vastaan on avoimesti osoitettu mieltä ja Trump on jopa perunut joitain valtiovierailuja epäsuosionsa vuoksi. Republikaanien riveissä on soraäänensä hänen toimintaansa kohtaan. Kaikki tämä on nähty ja kuultu moneen kertaan, mutta se ei ole kielto uskoa Donald Trumpin politiikkaan. Laitan linkin, YLE tällä kertaa, mutta on näitä toisillakin. https://yle.fi/uutiset/3-9850529 Niistä "ei kiitos Trump" naisista toinen linkki tässä http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20180121220068450... Loppukommenttina minun on sanottava, että tuo mies on älyvapaa vihan lietsoja, ei hän ainakaan rauhaa maailmaan saa. Jos edes haluaa.

Laura Huhtasaari

Apple aikoo kotiuttaa ulkomailla syntyneitä voittojaan ja maksaa niistä Yhdysvalloissa veroa 38 miljardia dollaria, Trump on säälittävä.

Työttömyysaste on pysynyt kolme kuukautta yhtäjaksoisesti ennallaan 4,1 prosentissa. Viimeksi työttömyys on ollut Yhdysvalloissa yhtä vähäistä 17 vuotta sitten, Trump on säälittävä.

Lähde: HS

Jocke Rantanen

Eikä vain Apple. Trump on silti säälittävä.

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #97
Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Rajavalvonta kestää pari minuuttia, ja sillä on tietysti myös ennaltaehkäisevä vaikutus. Malmöstä käy moni töissä Kööpenhaminassa, ja tuo muutaman minuutin lisä ei siinä paljon merkitse. Tarvetta tälle kyllä on, ja näyttääkin että näistä "väliaikaisista" tarkastuksista tulee pysyviä, jos mikään ei ratkaisevasti muutu.
Maat haluavat suojella itseään, mikä on aivan ymmärrettävää. Niillä on siihen täysi oikeus.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Lainaus:
Lipposen sekä Niinistön johdolla nämä yrittäjät myytiin laittomasti ns. Arsenal kauppakirjalla 31.3.2000

Tutustuppa Laura eduskunnan asiakirjoihin . Valiokuntien lausuntoihin tuosta asiasta.
Vaikka olet tuore kansanedustaja pitäisi sinunkin tietää ettei mitään päätöstä tehdä ilman eduskunnan enemmistön lupaa.

Kuten luvan tarvitsi persutkin Kreikan III-tukipakettiin 86 Mrd-15
Suureltavaliokunnalta ja hallituspuolueiden eduskuntaryhmiltä jotka on enemmistö.
(Kuten Urpilainen ja Katainenkin tarvitsi)

Jos noin olisi ollut kuten sanot Oppositiopuolueet olisi rikkonut perustuslakia koska eduskunta valvoo hallituksen toimia ja että kaikki päätökset tapahtuu eduskunnan enemmistön luvalla.

Väyrysen kanssa teillä on kummallakin omat tulkinnat eduskunnan ja presidentin vallasta.
JK.Eduskunnan sivuilta löytyy miten lait syntyy,miten niistä päätetään,eduskunnan tehtävät,valiokunnan tehtävät ym.
Kansalais -Info johon on hyvä tutustua ennen vaaleja jotta tietää miten asiat eduskunnassa etenee ja mitä valtaa on enää prsidentillä.

Jocke Rantanen

Tässähän tämä tuli sanottua. Pannaan pää piiloon puskaan. Tottakai asiat on päätetty eduskunnassa. Ja enemmistöpäätöksillä tietenkin. Eihän muita olekaan.

Asia on kuitenkin niin että kansanedustajat ovat samanalaista karjaa kuin me kansalaisetkin. Kun hallituksella on enemmistö ja hallitus esittää jotain eduskunnalle niin tottakai se hyväksytään. Aivan sama ontilanne valiokunnissa. Niissä on hallituksessa olevat puolueet enemmistönä.

Kysymys on ymmärtääkseni siitä kuka ja miksi noita päätöksiä esitetään? Päätöksiä jotka tuhosivat kymmeniä tuhansia yrittäjiä, aiheuttivat suuren laman ja pidensivät sitä.

Hallituksessa ja hallituspuolueissa olivat tuolloin jo mukana mm. Sauli Ninistö nykyisistä poliitikoista. Myös tietenkin muita.
Ja nämä vallassa olevat puolueet tai niiden johto teki noita päätöksiä jotka se sitten vahvistutti hallituksen kautta eduskunnalla. Näinhän politiikka ja edustuksellinen demokratia toimivat.

Mitkä Oppositiopuolueet olisi rikkonut lakia? Jos tarkoitat nyt oppositiossa olevia niin eihän Laura Huhtasaari kai ole sulkenut mitään ryhmiä pois?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Finanssineuvos Markku Puumalaisen mukaan kauppakirjasta tulee julkinen asiakirja 31.3.2025 kun salassapitoaika päättyy. Talouspoliittisen ministerivaliokunnan kokousten, joissa kauppaa käsiteltiin, tarkat päivämäärät ovat 29.11.1999 ja 8.12.1999, joten niiden osalta lain mukainen 25 vuoden salassapitoaika päättyy 29.11.2024 ja 8.12.2024.

Tuossa kopio sähköpostista, keitä oli mukana näissä kokouksissa. http://www.promerit.net/2013/01/18998/

Onko sinulla Marja-Liisa tarkempaa tietoa, keitä muita oli päättämässä tästä kaupasta?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Ei tarkkaa tietoa.Mutta veikkaan Pankkivaltuustoa,KOP ja SYP ekonoomeja sekä VM-virkamiehiä+ETLA/Pellervon ekonoomeja.
Kun rahasta on kyse tai valtion taloudesta niistä ei koskaan päätä hallitukset yksin.
Miksikö ei? Siksi kun rahalla ja Valtion taloudella on suuri vaikutus pankkien ja elinkeinoelämän toimiin.

Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #107

Kyllä se on hallitus joka päättää ja eduskunta hyväksyy jos hyväksyy.
Hallitus käyttää tietenkin kaikenlaisia asiantuntijoita ym. joihin se perustaa päätöksensä. Mutta hallituksen ei tarvitse "totella" asiantuntijoita jos se katsoo että se ei sovi hallituksen omaan tahtoon tai joilleki hallituksen kannattajaryhmile.
Tämä on juuri sitä samaa mitä tuolla aikaisemmin joku kirjoitti että USA:n presidentit on maksettu. Jos jokin ryhmä tai yritys tukee joptain ehdokasta rahallisesti niin tottakai se haluaa vastinetta rahalleen. Ilmaisia lounaita kun ei ole.

Nuo luettelemasi ovat vain sitä pensaikkoa johon pään voi yrittää piilottaa. Ja siitä tässä on kyse. Ketkä olivat oikeasti tuon vääryyden takana.
Ja ketkä olivat ne jotka hyväksyivät tuon kauppasopimuksen. Sehän takaa ostajalle 12 mrd:n tulot 600 milj. sijoituksella + korot ym.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #107

Tietenkin tämä kupru on tehty yhteistuumin, koska haluttiin suojella pankkeja. Siinä ei suomalaisten yrittäjien, heidän perheidensä, takaajien ym. kokema vääryys merkinnyt mitään.

Käsitykseni mukaan tällä kaupalla ja sen salauksella haluttiin hävittää todisteet väärinkäytöksistä, jotka muuten olisivat tulleet ilmi.

On aivan relevanttia aukaista tämä häpeätahra suomalaisessa yhteiskunnassamme. Siksi onkin aivan naurettavaa johonkin Lauran gradun lainauksiin kiinnittää huomiota.

Laura ei sentään toimillaan ole aiheuttanut konkursseja, itsemurhia tai muuta yhteiskunnallemme todella tuhoisaa politiikkaa, mitä nämä 1990-luvun päättäjämme ovat tehneet.

Jocke Rantanen

Tuota salassapito aikaa vopidaan kai jatkaa "tarvittaessa"?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #108

Johan siellä on avattu arkistot EU ja Emuun liittymisestäkin.
IL.
Löytyy googlamallakin jos osaa hakea oikealla nimellä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Netistä löytyy monia asiaan liittyviä hyviä perusteltuja kirjoituksia. Tässä muutamaan linkit. Myös pöytäkirjaan (Täysistunnon pöytäkirja 52/2002 vp) linkki eduskuntakeskustelusta 2002.

http://pankkikriisi.blogspot.fi/2008/11/trke-petos...
"Valtiontalouden tarkastusviraston raportin mukaan Arsenalin on syytä varautua noin 500 miljoonan markan korvauksiin 13 yksityiselle ihmiselle tai yritykselle. On todennäköistä, että raportissa oli vain jäävuoren huippu. Raportin salaamisesta vastaa ministeri, vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes. Syyllistyikö ministeri Siimes rikollisten suojeluun suostuessaan asioiden julistamiseksi salaisiksi?"

http://pankkikriisi.blogspot.fi/2013/01/aktiv-hans...

https://www.saarijarvelainen.fi/web/pdf/2015/07_Ke...

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/sivut/trip.aspx?...

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #126

Ei syyllistynyt.Koska yksi ministeri ei voi yksin päättää eduskunnassa mitään.

Ei edes Sipilä koska tarvittiin persujen ja kokoomuksen eduskuntaryhmien lupa,esim.ja leikkauksiin ,Kreikan III tukipakettiin 86 mrd.
Eduskunta ei ole Pohjois-Korea missä yksi päättää ja muut 199 vikisee.

Joka ainut eduskuntapuolue -91-2003 Tiesi mitä oli meneillään .Niin EU,EMU kuin pankkitukien aikana.
Joka edm.puolueista istui valiokunnissa missä edm.asioita käsiteliin.
Myös MSP -95 asti kunnes puolue teki konkurssin.

Ja valiokuntien asiakirjat löytyy eduskunnasta myös valiokuntien jäsenien nimet ja puolueet.

Käyttäjän helenavitikainen kuva
Helena Vitikainen

Hyvä bloki Lauralta kiitos , kävin jo ennakkon antamassa sinulle ääneni .
Mitä tulee Väyryseen en luota häneen jalasmökin vetäjään tämä oli aikoinaan ensimmäinen näyttö hänen ahneudesta
Hän myös tekee bisnestä lapsilla ja hänen omien sanojensa perusteella sanoi on paras bisnes voitteko kuvitella tätä bisnestä tehdään meidän verorahoilla josta koostuu suurin voitto Väyrysen bisneksistä .
Huomautan , siksi kun on näin hyvä bisnes ylilyöntejä tulee ja kuinka paljon meillä on laittomia huostaanottoja vielä kun mukana tässä on lastenvalvojia jotka on osakkaina yksityisissä hoitokodeiaas .
Tämä on niin järkyttävää bisnestä jota tehdään lastemme kustannuksella .
Huomautan vielä en missään nimessä vetoa siihen etteikö meillä lastenvalvonnassa tehdä hyvääkin työtä ja sitä tarvitaan mutta se on muutenkin retuperällä

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Presidenttiehdokas Huhtasaari: "Minä kuitenkin tiedän, että presidentin tärkein tehtävä on kansalaisten turvallisuudesta vastaaminen, maamme rajojen valvominen ja hyvien diplomaattisten suhteiden ylläpitäminen."

On alkanut tuntua siltä, osin valtamedian retardijournalismin anti-tukemana, että presidenttiehdokas Huhtasaari on ainoa ehdokkaista, joka kykenisi ylläpitämään tasapuoliset suhteet Kiinaan, USA:an ja Venäjään. Voin jo kuvitella niitä virallisia (Suomen valtamedian sensuroimia) lehtikuvia, jossa Presidentit Xi, Putin ja Trump ovat yhdessä Presidentti Huhtasaaren kanssa poseeraamassa Saariselän maisemissa. Ei parempaa mainosta Suomelle voisi olla.

Toki presidenttiehdokas Väyrynen ja istuva Presidentti Niinistö ehkä ovat yhtä luontevia globaaleja sillanrakentajia, mutta vain ehkä, sillä Niinistöllä on Venäjä ongelmana, Väyrysellä (luultavasti) USA. Entäs sitten ne muut ehdokkaat? Ehdokas Torvalds mielestäni potentiaalisin heistä. Perustelut pyydettäessä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

13.10-12
TS
Valtio perusti Arsenalin vuonna 1993
-hoitamaan Suomen Säästöpankin ongelmaluottoja ja kiinteistösijoituksia. Arsenal sai siivottua viimeiset roskansa tämän vuosituhannen alussa.

Roskapankin mainitseminenkin lienee ministeriön mielestä riittävä kannuste suomalaispankeille hoitaa asiansa omin voimin kuntoon. Nyt valtio uskoo enemmän tukirahoituksen voimaan.

Ja Lipponen oppositiosta-93 ja Niinistö polkaisi kaksin Arsenalin pystyyn vai?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kuinkas kova tunku tänne on tällä hetkellä turvapaikanhakjoilla, onko jonoa, vai ajatellaanko nyt sitten vain jotain mahdollisia tulevia skenaarioita.?

Jostain järkyttävästä valtamediasta luin, että koko ajan ovat tulijat vähentyneet, pitääkö se paikkansa, vai onko kyseessä valeuutinen?

Jocke Rantanen

No valtamedia....

Tulijaty, tai oikeastaan lähtijät ovat vähentyneet sekä Turkista että Libyasta jotka olivat päälähtöalueita. Syynä se että Turkilla ja EU:lla on sopimus kuten myös on Libyan kanssa.
Lisäksi se että kauttakullkumailla kuten Saksalla on rajatarkastukset. Itävllalla myös ja Itävaltaan on vaikea päästä.
Tanskalla ja Ruotsilla on rajatarkastukset ja sitten vielä se että Ruotsissa saa paremmat korvaukset kuin täällä niin sieltäkään ei tule muita kuin hylsyn saaneita.
Ruotsiin yksistään tuli kuitenkin jotain 25 000 viime vuonnakin. Tässä ei liene "perheenyhdistämiset" mukana.

Ajatellaan nimenomaan tulevia skenarioita. Afriikan ja Lähi-Idän olot eivät parane sillä että sieltä lähtevät nuoret, työkykyiset ja kouluja käyneet muualle. Samoin sodat eivät pakenemalla lopu. Ne täytyy sotia tai sitten tehdä rauha.

Afriikassa on nyt 1,3 miljardia ihmistä joista lähes kaikkien olot ovat todella huonot. Jokainen järjellinen olio ymmärtää että jos nuo massat tulevat Eurooppaan on tämä nopeasti samassa tilassa kuin Afriikan maat.
Meidän täytyy täältä auttaa ja tukea sellaisia voimia jotka todella haluavat kehittää maitaan, rahallisesti ja koulutuksella ym. Ei aseilla. Jos jokin porukka ryhtyy sotimaan, niin kaikki tuet pois, myös jo päätetyt.
Tuki on annettava myös siinä muodossa että esim. maanviljely on saatava kannattavaksi esim. Afrikan maissa. Tämä onnistuu vain poistamalla verovaroista maksetut maataloustuet USA:ssa, EU:n suurissa viljeymaissa kuten Ranskassa, Kanadassa, Australiassa ym. Näin viljan viljely tulee kannattavaksi ja ihmiset savat sekä kotimaista ruokaa etä työtä joka tarkoittaa tuloja joilla ostaa maansa tuotteita. Viljanviejämaissa tulee tietenkin ongelmia kun maatalousväestöä jää työttömäksi. Viljan hinta ei siitä juuri muuttuisi koska veroja voitaisiin pienentää tukia vastaavalla summalla.

Juha Hämäläinen

Tulijoiden määrä vaihtelee lyhyellä aikavälillä tietenkin paljonkin. Muutama vuosi on liian lyhyt arvioida kehitystä kunnolla.

Maailmalla kun matkustaa Afrikassa, Aasiassa ja myös Amerikoissa Meksikosta alas niin on tutkimattakin ilmiselvää, että muuttajia tulee olemaan valtavasti tällä vuosisadalla. Puhumme enemmän kuin kymmenistä miljoonista.

Tämä pitäisi tajuta ja miettiä paljonko ja millä kriteereillä EUn alueelle väkeä lasketaan. Määrät ovat ratkaisevassa asemassa, jollemme halua EUsta lähtömaiden kaltaisia tuhottuja tunkioita.

Viime vuonna maailman väestön nettolisäys oli 85 miljoonaa.

Käyttäjän SeppoLavonen kuva
Seppo Lavonen

Laura Huhtasaari: "Minä haluan perustaa totuuskomission, koska lähistoriamme arvet on kohdattava rehellisesti. Lähihistoriamme häpeätahra on oikaistava."

Kannatan lämpimästi. Ehdokas Huhtasaari presidentiksi päästyään perustanee totuuskomission perkaamaan suomettuneisuuden aikana suomalaisten poliitikkojen harjoittamaa kulissientakaista vehkeilyä Neuvostoliiton ja DDR:n eduksi ja Suomen vahingoksi. Aloittaa voi vaikkapa Tiitisen listan julkaisemisella.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Toivo että Laura voittaa. Ja niille jotka jauhaa kokemuksesta niin kyllä työ tekiäänsä neuvoo kunhan on oikea asenne. Ja Lauralla on. Haemme Suomen presidenttiä emme minkään Bangladeshin hyyssäriä.

Mik Veijalainen

Ei ole rakettitiedettä mutta vaatii kuitenkin enemmän kuin bingoemäntänä toimiminen.

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

"Ulkopolitiikka ei ole rakettitiedettä."

Ulkopolitiikka ei ole rakettitiedettä muttei myöskään pelkkää sinivalkoista sentimentalismia.
Käytännössä ulkopolitiikan tekeminen kysyy historian, valtio-opin ja maantieteen tuntemusta sekä kontekstien ja syy-seuraussuhteiden hahmottamista.
Uskottavan presidenttiehdokkaan kannattaisi ennemmin tuoda esille omaa osaamistaan näillä osa-alueilla kuin vähätellä TP:n työnkuvan merkityksellisyyttä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Tehtävässä pärjää huonommillakin kyvyillä" -tyylinen kampanja on suorastaan nerokasta sellaiselta ehdokkaalta, jolla ei ole tehtävään oikeasti vaadittavaa osaamista.

"Ulkopolitiikka ei ole rakettitiedettä - äänestä Lauraa" olisi muuten hyvä slogan. Saa plagioida.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

"Matkalla maistuu huonompikin ruoka". -Matkaravintolat

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Tekis oikeasti mieli kiroilla Janne. Aikoinaan kunnioitin ja arvostin mielipiteitäsi, mutta milloin sinusta on tullut moinen nälvijä? Eikö enää ole asiallista asiaa sanottavana naisesta? Onko joku nainen käyttäytynyt huonosti sinua kohtaan? Muuten, saa plagioida tämä viestini myös, jos joku on samaa mieltä.

Jocke Rantanen

Ei se ei ole rakettitiedettä. Kyseessä ei ole vähättely vaan asiallinen toteamus.

Ensimmäinen asia johon kommenttisi törmää on se että kukaan presidenteistämme ei ole koskaan itse hoitanut ulko- tai puolustuspolitiikkaa.
Jokaisella presidentillä ensimmäisestä nykyiseen on ollut suuri joukko erilaisia asiantuntijoita, suurlähettiläitä, entisiä minstereitä ja nykyisiä, joiden kanssa jokainen asia on punnittu ja päätös on tehty kollektiivisesti vaikka muodollisesti päätös on presidentin.

Eihän Sauli Niinistölläkään ollut minkäänlaista kokemusta siitä ennen valintaansa 2012.

Oleellisinta on asenne ja se kuinka tulee toimeen ihmisten kanssa. Ei muodollinen kokemus. Jos kokemus olisi tärkein niin eihän olisi muuta vaihtoehtoa kuin Paavo Väyrynen.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

"En itse ymmärrä, onneksi meillä on asiantuntijat - Laura presidentiksi!"

Tätäkin saa plagioida.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Miksi Laura Huhtasaari on presidenttiehdokas vailla mitään valtiollista ja ulkopoliittista kokemusta ja osaamista lisäksi kaikkine argumentteineen, mitkä eivät presidentille kuulu ? Mehän olemme tyhmiä äänestäjiä- niinkö ?

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Tuliko tällä kertaa tekstiin sitaatti siteerattua oikein

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

"Ulkopolitiikka ei ole rakettitiedettä."

Tässähän tiivistyy populismin agenda. Osaamisella ei ole merkitystä, asenne ratkaisee. Seurauksena saadaan USA:han presidentti joka solvaa kansalaisiaan Twitterissä. Ja sitten kun tiukka paikka tulee, levitellään käsiä. 'No-one knew healthcare could be so complicated'.

Jocke Rantanen

Keitä Donald Trump on taas solvannut?

Eikö se nykyinenkin tai siis Obaman järjestelmä ollut aika monimutkainen? Ja kallis, kerrotaaan. Vähän niin kuin tuleva Sote joka vaatii lakimiehen selvittämään mitä ja kuka ja koska.

Reijo Kalliosaari

Hienoa olisi niin siistiä nährä Niinistö ja kumppanit linnas kaltereitte takana :)

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kiitos, rakas presidenttiehdokas Huhtasaari! Nauroin kaksinkerroin kippurassa yhdelle lauseellesi: "Ulkopolitiikka ei ole rakettitiedettä." Onneksi lihavoit tärkeimmän sanottavasi! Rehellisesti, en pysynyt penkillä ja lapsetkin kysyivät hätääntyneinä ulvovan nauruni kuultuaan: "Mikä tolle iskälle nyt tuli?"

Rakettitieteestä et toki ymmärrä ehkä sitäkään vähää kuin ulkopolitiikasta. Ulkopolitiikasta saatat ymmärtää ainakin sen, mitä opettajasi ja esikuvasi Trump sinullekin saattoi teekutsuillaan tarjoilla: osa maapallon maista on p*rsläpimaita.

On parempi, ettet enempää sekaannu ulkopolitiikkaan. Tyydy vain siihen, ettei se rakettitiedettä ole. Se on hyvä asia ymmärtää. Sinunkin!

Uusin vaaliteemasi näyttää olevan kiteytettynä: "Kyllä presidenttinä pärjää heikommillakin eväillä!"

Kiitos tästä!

Juha Kuittinen

Juo Kai vihreää teetä- Se rauhoittaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Äh, se vei yöunet. Rooibosta taidan edelleen...

Ja kyllä ääneen nauramisen olen jo lopettanut, enää vain pikkuisen hymyilyttää... :)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Huhtasaari on lämpimissä väleissä suomalaisia häiriköivien porukoiden kanssa ja kannattaa vihapuhetta kansalaisten keskuudessa.

Näin ollen puheet suomalaisten etusijalle laittamisesta ovat harvinaisen tyhjiä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Ulkopolitiikka ei ole rakettitiedettä
......

Meinaatkos hoitaa ulkopolitiikkaa vihapuheella?

Samalla tavalla kuin ihailemasi Trump.

Meksikolaiset on raiskaajia ja Afrikkalaiset persläpejä.

Harri Mulari

"Meksikolaiset on raiskaajia..."

Tämähän se perussuomalainen viesti on. Toki meksikolaisten tilalle eurooppalaisessa kontekstissa muslimit ja afrikkalaistaustaiset maahanmuuttajat. Eurooppalainen konteksti siksi, että Halla-aho pölli koko keskeisen tuotantonsa eurooppalaiselta äärioikeistolta 2000-luvun alkupuolella. Mestarin presidenttiehdokkaaksi asettama fanityttö Huhtasaari fanittaa myös Donald Trumpia. Fanittaa tuota likaista sikaa, joka omien sanojensa mukaan tarttuu naisten pilluihin koska pystyy.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Ja koska Presidentti ei päätä maahanmuutosta.Eikä siitä päätä edes yksi puolue vaan eduskunnan enemmistö joka on aina hallituspuolueiden eduskuntaryhmät .
Ja tässäkin tapauksessa enimäkseen EU ja muut Valtio Suomen tekemät sopimukset
velvoittaa :
8.12.2015
(Kepu 49,Ps 38,Kok 37)

-Hallituksen turvapaikkapoliittinen toimenpideohjelma !
Maahanmuuttopoliittinen ministerityöryhmä.

Suomi varautuu yhdessä EU- ja Pohjoismaiden kanssa muuttuneeseen turvapaikanhakijatilanteeseen kestä-
västi.
-Huolehditaan, että tilanteeseen vastataan ennakoivasti ja hallitusti. Pitkän ajan näkymä edellyttää, että
hallittu maahanmuutto on kasvua, innovaatioita, uusia työpaikkoja ja taloudellista vakautta edistävä tekijä.
Kansainväliset ihmisoikeusvelvoitteet sitovat Suomea kansainvälisoikeudellisesti ja osana Suomen lainsää-däntöä.
-Kansainväliset velvoitteet ovat yhdenmukaisia Suomen perustuslain perusoikeussäännösten kanssa.

Käyttäjän AnttiKaisla kuva
Antti Kaisla

Laura,
Olen kanssasi aivan samaa mieltä totuuskomissiosta. Pankkikriisin syylisten selvittäminen ja oikeuden saaminen pankkikriisin uhreille on esille nostamisen arvoinen asia, vaikka toinen Uuden Suomen bloggari olikin asiasta eri mieltä.
Katsoin MTVn vaalitentin, jossa Vesa Kallionpää oli sitä mieltä, että olisi tahditonta syyttää edesmenneitä ihmisiä pankkikriisistä. Tämä saattaisi loukata monia ihmisiä..!?!? On käsittämätöntä, että toimittaja Kallionpää on huolissaan siitä, että joku poliitikko tai pankinjohtaja voisi loukata tunteensa tai joutua “tahdittomien” syytteiden kohteeksi kun pankkikriisin uhrit ovat kokeneet paljon, paljon pahempaa. Yrittäjävanhemmiltani meni talo, terveys, kansalaisluottamus, ja luottotiedot. Isoäidiltäni meni henki. Minun lapsiltani meni mahdollisuus kasvaa Suomessa. Isältäni, yhdeksänkymmentä vuotiaalta rintamamiesveteraanilta, ulosmitataan yhä suuri osa eläkkeestä. Tiedän ettei perheeni ole ainoa vastaavassa tai vieläkin pahemmassa tilanteessa. Meitä on tuhansia. Kun on joutunut kärsimään jonkun toisen rikoksista neljännesvuosisadan sitä ei oikein jaksa huolestua poliitikkojen tai pankinjohtajien henkisestä pipistä.
Vesa Kallionpää kysyi myös pitäisikö uhreille antaa rahaa korvaukseksi. Niin,....mikä ettei? Kyseessähän ei olisi varsinainen korvaus vaan rahan ja omaisuuden palauttaminen rikoksen uhreille. Erinomainen ehdotus Vesa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Totuuskomissio? Siitä vaan jos kuvittelit että vain yksi niistä päätti ja nämä seurasi vierestä

Lipposen II-hallitus
SDP, kokoomus, RKP, vasemmistoliitto sekä vihreät.

Eduskunnan pankkivaltuusto -99-03
Kepu 3 ,Kok 4,rkp 1 yht:8 porv.
sdp 3 ,vas 1 ,skl 1 yht: 5 vasem.

Pääoppositiopuolue
Keskusta
Muut oppositiopuolueet
Vihreät (31.5.2002 alkaen)
Kristillinen Liitto
Remonttiryhmä
Perussuomalaiset (Jotka oli pihalla kuin lumiukot ,vaikka kepukin oli edm.valiokunnassa?
Joten toinen VM -Siimes ei yksin päättänyt mistään.

Valtiovarainministeri
Sauli Niinistö
15.4.1999 – 17.4.2003
Kok.
Toinen valtiovarainministeri,
Suvi-Anne Siimes

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Oli kyllä niin huono suoritus Lauralta tuo eilinen tentti, että pahaa teki, sen o p e t t a j a n puheen voisi jättää ensimmäisenä pois.

Ja edelleen kyvyt ja kokemus ei tähän taistoon riitä, mutta pääasia taitaakin olla persujen profiilin nostaminen, jokainen voi sitten olla eri mieltä, että nouseeko, vai laskeeko se profiili.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Totta.Kevyttä "kauraa" Salen rinnalla. Väyrynenkin jatkaa kepu linjalla "en nyt muista" tai minä muistan sen näin.
Paha kun netti muistaa oikein joka sopimuksen ja EU/Eduskunnan asiakirjat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset