LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Nykyajan feminismi on pelleilyä

  • Nykyajan feminismi on pelleilyä

Kääk! Kuvassa näkyvä kirja oli työpöydälläni. Voisinko tosiaan tuomita kirjan pelkästään nimen perusteella? Kyllä voisin. Olen lopun kyllästynyt nykyajan feminismiin, se on pelleilyä. Feministit ovat luoneet hirviön, jota ei hallitse enää kukaan. Ennen oli normaalia olla lukuisilla eri tavoilla nainen, nykyään keksitään uusia sukupuolia.  Aiemmin feminismi ajoi naisten oikeuksia, nykyään se on pystyttänyt vihan barrikadit, jonka kohteena on valkoinen kristitty mies. Feminismi halveksii juutalais-kristillistä kulttuuria, mutta islamilaisesta kulttuurista ollaan täysin vaiti. Tai oikeastaan jopa puolustetaan naisten oikeutta käyttää huivia, samaan aikaan kuin islamilaisissa maissa jopa miehet ovat protestina pitäneet huivia sympatiseeratakseen naisia. Ruotsalaiset feministipoliitikot pistävät huivin päähän esimerkiksi Iranin valtiovierailulla. Suomessa päiväkodissa 4-vuotiaalla tytöllä on huivi päässä, eikä kukaan kyseenalaista sitä. Mielestäni huivin tarkoitus on osoittaa naisen paikka. Onneksi sentään Tanska aikoo kieltää burkat. 


​Feministit ovat marssittamassa meitä uuteen maailmaan, jossa ei ole sananvapautta. Ammattisanat pitää vaihtaa ja kieli pitää muuttaa. Kanadan pääministeri kavahti sanaa mankind, se pitää korvata sanalla peoplekind. Paul Watson pohti videoblogissaan: "Tuleeko Guy Mansonin tilalle person personperson." Älä käytä Kanadassa väärää pronominia, koska siinä ei selittelyt auta. Se on sakot, siis ensikertalaisille, seuraavalla kerralla kalterien taakse?

 

Presidentinvaalien aikana toimittaja Haapala kritisoi Haataista. Naistoimittaja veti naiskortin esiin ja ilmoitti, että ei ollut soveliasta arvostella Haataista. Haapala kummasteli ja sanoi, että paljon kovempaa hän on Huhtasaarta lyönyt. Siihen naistoimittaja kiiruhti sanomaan, että no, kyllähän asiasta saa sanoa. Haapala jatkoi,  näköjään feministien mielestä Huhtasaari on vapaata riistaa, mutta Haatainen ei. Tarjosin Haapalalle kahvit, koska hän puhkaisi yhden kuplan. Sittemmin Haapala vertasi minua Mussoliniin käyttäen jutussaan kotialbumikuviani, jossa olen vauvana isäni kanssa, lisäksi yhdessä kuvassa oli edesmennyt rakas koirani, sen jälkeen olen tervehtinyt häntä vähän hillitymmin. On kai turha pyyntö, mutta esitän sen silti: "Toimittajat seuraavan kerran, kun vertaatte minua johonkin hirmuhallitsijaan, käyttäkää minusta niitä muuten vaan omituisia kuvia, joita media on pullollaan." ​Kaikkihan sen tietävät, että Haapalan kynästä irtoavat jutut ovat peräisin Heinäluoman tietotoimistosta. Aika monella toimittajalla on joku luottopoliitikko, joka laulaa. 


​Katsokaa, katsokaa! Huutavat feministit, jälleen Huhtasaari uskalsi tuoda esiin islamilaisen kulttuurin leviämisen todisteita täysistunnossa. Toin esiin Ruotsissa tapahtuneen oikeuden päätöksen, jossa tuomio perustui sharia-lakiin. Muslimies vapautettiin vaimonsa pahoinpitelystä, koska sharia-lain mukaan naisen olisi pitänyt pitänyt hoitaa asia suvun kesken, eikä mennä poliisille. Rakkaus- ja feministipuolue demarit ärähtivät täysistunnossa, eivät suinkaan siksi, että olisivat olleet huolissaan islamilaisen kulttuurin leviämisestä Pohjoismaissa , vaan siksi, että Huhtasaari pilaa poliittisen kulttuurin puheillaan ;) Kiellettyjä sanoja ja aiheita tulee koko ajan lisää, eli vihapuhepoliiseille riittää töitä. 

​Politiikassa on muotia vaatia poliitikkoja irtisanoutumaan milloin mistäkin, nyt on mennyt tovi, eikä kukaan ole vaatinut minua irtisanoutumaan mistään. Teen sen nyt pyytämättä, irtisanoudun feminismistä once and for all. 

​Suomi takaisin kohti terveempää tasa-arvoa. 

​PS: Tällä kertaa en käyttänyt sanaa islamisaatio, koska se olisi ollut niin "järkyttävää" ja "vaarallista". 

https://yle.fi/uutiset/3-9823551

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

39Suosittele

39 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (129 kommenttia)

Olli Kankaanpää

Löysin Korppoossa sijaitsevasta siirtomaatavarakaupasta pakasta vetämättömät Musta Petteri pelikortit, julkaisijana Tampereen Paperikonttori. Oli pakko ostaa kun neekerin pusujakaan ei enää ole markkinoilla.

Laura Huhtasaari

Varo, tuosta n-sanasta saattaa napsahtaa tuomio. Natsi-sanaa saa käyttää vapaasti leimaamiseen ja pilkkaamiseen.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Pitää olla aika hölmö, jos ei tajua eroa.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Onkos teillä opettajilla pakko olla mainitsematta paria maata Afrikan kartalta? Nigeria ja Niger?
Espanjan sanaa negro (musta) käytetään tavallisesti neutraalina ilmauksena ja vielä minun nuoruudessani nee**ri -sanaan ei liittynyt mitään halventavaa, vaan sana esiintyi jopa aapisissa N-kirjainta opettamassa. Esim. vielä "Uudessa aapisesta" vuodelta 1972!

Toki ymmärrän sen, että sanoilla on tapana menettää neutraalisuutensa, kun niitä ryhdytään käyttämään pilkkasanoina, vaikka ne eivät sinänsä olisikaan muodollisesti pilkkaavia. Latinaan pohjautuvaa mustaa-tarkoittavaa "negro" -sanaa ja sen johdannaisia siis kriminalisoidaan, mutta saman asian sanominen suomeksi "musta" tai englanniksi "black" on aivan korrektia. Perin outoa ja tekopyhää jotenkin. En silti aio ryhtyä maailmaa tältäkään osin parantamaan, vaan otan sen annettuna.
Enemmän kuin pelkkä sana sinänsä, on se tunnelataus, joka siihen liitetään; muistamme Ruotsin ip-lehdistön kirkuvat otsikot 60-70-luvuilta: "En Finne Igen!" Humalassa riehuneen puukkojunkkarin tekemisillä haluttiin mustamaalata koko joukkoa Ruotsissa asuvia suomalaisia. Se oli katalaa, ilkeää ja loukkavaa. Asiaa käytettänee nykyisiä siellä toivottavasti kouluesimerkkinä journalisti-opiskelijoille huonosta tavasta leimata ihmisiä.

Jouko Mäkipää

Mielestäni on sopivaa että n-sanaa ei käytetä vaan sen sijasta voidaan puhua esimerkiksi tummaihoisista jos halutaan viitata tiettyyn ihmisryhmään. N-sana kuitenkin viittaa historiassa käytettyyn negridiseen rotuun.

Ihmisrodun kategorisoimisesta päästään taas rotuoppiin ja siitä aasin sillalla natsi saksaan. Se että ala-asteen koulukirjoissa on lukenut N**keri ei tarkoita sitä että kyseisen sanan käyttäminen olisi älykästä tai käyttökelvollista nykypäivänä.

N-sanaan sitoutuu poliittisesti ja yhteiskunnallisesti paljon latausta ihmiskunnan menneisyydessä tapahtuvien asioiden takia. Olisi myös hyvä että ihmisiä ei kategorisoida natseiksi maahanmuutto kriittisyyden takia. Suomessa on myös oikeita ”natseja” jotka jakavat pitkälle kansallissosialistisen arvomaailman.

Perussuomalaisten puolueohjelma / arvomaailma ei tietääkseni sisällä kansallissosialistien arvomaailmaa. Mielestäni poliitikkojen tehtävä suomessa on myös näyttää hyvää esimerkkiä kansalaisille.

Toivoisinkin että Laura näyttäisi esimerkkiä eikä hyväksyisi n-sanan käyttöä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #167

No mutta, onhan eri ihmisrotuja. Löytyy kaukaasialaista ja neekeriä ja jne. Lisäksi eri rodut häviävät hyvää vauhtia kun yhteydet maailmassa ovat niin hyvät, että perimät sekaantuu joten muutamassa sukupolvessa ollaan melko sekarotuisia.

Mahdollisesti tulevaisuudessa kun ihmsiä on vielä nykyistä enemmän niin semmoiset hyvin puhdasrotuiset (mikä tahansa rotu) koetaan hienoksi asiaksi.

Natsisaksassa sitten oli ideaologia jonkun toisen rodun ylivertaisuudesta joka nyt ei perustunut yhtään mihinkään.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Niin, ei ole mitään laitonta sanoa "neekeri" tai puhua neekereistä.

Suomen laissa lukee kyllä ne poikkeudet sananvapauteen, joita oli kiihottaminen kansanryhmää vastaan, kunnianloukkaus ja sen semmoinen ja se jos sitä käytetään loukatakseen jotain henkilöä, syyllistyy itseasiassa rikokseen koska se kohdistuu silloin kansanryhmää vastaan. Eli ei saa käyttää loukkaamistarkoituksissa.

Natsittelu on helpompaa koska ei ole kansanryhmää mihin se kohdistuisi. Natsius on vähän semmoinen luonteenpiirre ja aika henkilökohtainen, ei kansanryhmäkohtainen.

Juha Hämäläinen

Tasa-arvon nimissä #tometoo.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Tuosta "n" sanasta tuli mieleen pari viikkoa sitten tapaus, joka pisti meikäläisellä pasmat sekaisin.

Esimies oli sopinut asiakkaan kanssa tapaamispäivän ja oli antanut heille minun numeroni.

Asiakas soitti ja kertoi olevansa aikaan xx:xx Keravan juna-asemalla ja oli sovittu että minä hakisin heidät. Asiakas antoi tuntomerkit: Näet sitten kaksi mustaa neekeriä seisomassa. Siellähän ne seisoivat ja tulivat kysymään, tulitko hakemaan kahta neekeriä :D

Ei sen puoleen kaverit oli Botswanasta ja erittäin ystävällisiä huumorimiehiä. Huomautin vielä heille tuosta "N" sanasta, että se on rikokseen rinnastettava nimi Suomessa, kaverit vain nauroivat.

Olli Kankaanpää

Kirjoitustaitosi on kehittynyt, jos olet laatinut jutun itse.

Laura Huhtasaari

Ei ole kehittynyt. Pistän vain enemmän persoonaa kehiin. :)

Olli Kankaanpää

Hyvä, jatka samalla linjalla.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Laurankin omaksumaan alt-right-ajatteluun kuuluu osana feminismin syvä halveksunta. On totta että nykyfeministeillä on provokatiivisia tempauksia ja en minäkään aina kaikesta perusta, mutta yleensä he perustelevat kyllä erinomaisesti asiansa.

Kyllä feminismiä vielä tarvitaan. Suomihan on perinteisesti feministiliikkeen edelläkävijämaita, se kuuluu suorastaan valtion perinteisiin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Suomessa on valtavasti huonoja perinteitä, eikö? Eivätkä perinteet edes ole suomalaisia, vaan muualta tuotuja.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Toivottavasti, jälkikasvuni takia, meille ei tule uusia perinteitä?

Laura Huhtasaari

Joten luopukaamme perinteistämme ja tehdään tilaa uusille? Tiernapojat ovat rasismia.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #17
Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #19

Viihde ja asia eivät ole vastakkain.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #22

Mitähän tuolla yritit sanoa? Melkoista viihdettähän tämäkin on.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #17

Kun "vastaus kommenttiin" ei toimi, väärinkäsityksiä syntyy. Kommenttini oli vastaus Taru Elkaman (nyt) suomalaisia perinteitä kunnioittavaan kommenttiin.

Perinteiden kunnioitushan on kuin irtokarkkikauppa.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #21
Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #24

Hahhaa, menevät nuo feministien nimet sekaisin, Petra Nyqvistiä tarkoitin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #26

Tuosta ketjun osasta tarkoitusselityksineen tulee mieleen Osmo A. Wiion viestinnän lait:

1) Jos viestisi voidaan ymmärtää väärin, se myös ymmärretään väärin.
2) Silloinkin, kun viestiäsi ei mielestäsi mitenkään voi ymmärtää väärin, se myös useinmiten ymmärretään väärin.
3) Jos vietsisi voidaan ymmärtää väärin useammalla kuin yhdellä tavalla, se ymmärretään väärin kaikkein kiusallisimmalla tavalla.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #100

Onko jollain tapaa väärin yrittää oikaista mahdollista väärinkäsitystä tai jopa estää se?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #103

Aiemman kommenttini sanojeni vakuudeksi ... ;)

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #17

Miten ajattelet, tiernapojatko olisivat suomalaista perinnettä?

Tiernapojat ovat osa suomalaistunutta kristillistä kulttuuriperintöä. Eihän tiernapoikaperinteen taustalla oleva kristillinen kulttuuri ole suinkaan suomalaista. Kristinusko on meille kokonaan ulkoa tuotua.

Myöskään näytelmässä esiityvien kristillisen, vuosituhannen vaihteeseen sijoittuvan puhtaasti kuvitteelliseen kristillis-juutalaiseen mytologiaan perustuvan, tarinan henkilöhahmot eivät nekään suomalaisia ole.

Olli Kankaanpää

Feministeillä on ylilyöntejä, jotka eivät suinkaan auta heidän asiaansa. Koko liikkeen uskottavuus on koetuksella.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Olisiko iin että "feminismi" on karannut käsistä vähän niin kuin mopo karkaa toisilta?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Itsekän en oikein innostu feminismin ääriisiivestä, vaikka en alt-rightiin kuulukaan. Myönnän etten ole jaksanut tutustua siihen juuri kirjankantta enempää enkä siten ole kykenevä kritisoimaan.

Mutta kieltämättä feminismin kritiikki olisi uskottavampaa jos sitä ei esittäisi yhden kirjan kannen perusteella henkilö joka kuvittelee että maailman ensimmäinen nainen, ja siis meidän kaikkien esiäiti, rakennettiin 6000 vuotta sitten miehen kylkiluusta.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen
Laura Huhtasaari

Jumalan siunausta sinulle Janne.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

"Yleensä perustelevat kyllä erinomaisesti asiansa" ??

En ole itse nähnyt kuun ehkä yhden jutun missä feministi perustelee asiansa hyvin! Tai vastaa kysymykseen järkevästi!! Nyt sinulla on täydellinen mahdollisuus sivistää Suomalaista miestä ja linkata minulle videoita/sivuja/juttuja missä feministi perustelee omia väitteitä tai asiaansa hyvin! :)

Jyrki Tikkakoski

Saisiko jostain provokaatisesta tempauksesta hyvät perustelut esiin. Kiitokset etukäteen.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Aktiivisimmat feministit taitavat tulla juuri itä-Euroopasta nykyisin? Ukrainalainen Femen tai venäläinen Pussy Riot! MAineestaan huolimatta Femen on kuitenkin usein tuiki häveliäs peittäen nänninsä teipillä, kas kun nännin näkyminen esim tv:ssä aiheuttaa useissa maissa, että sensuurin sakset silloin heilahtavat. Samaan aikaan kanavalla saatetaan saada esittää sitä, että jotakuta lyödään astalolla päähän ilman sensuuria. Vaikka sosialistimaissa naisten piti olla tasa-arvoisia, järjestelmän romahdettua totuus on paljastunut ja nainen on niissä maissa usein huonossa asemassa ja ns. itä-Eurooppaa pidetään äijä-kulttuurina siinä missä macho-latinoitakin. En tiedä, mutta minulla on sellainen kutina, että naisten asema paras maailmassa täällä Pohjoismaissa! Korjatkaa toki jos olen väärässä.
Jossain vaiheessa toivon, että puhutaan yleisesti ihmisarvoista, eikä sukupuolijako olisi enää olennainen asioita pohdisttaessa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Suomalainen feminismi kiteytyy näihin julkisuudessa mälvääviin "vittu haisee hyvälle" -mölyäjiin, ko. elimen virkkaajiin ja ketsuppipullolla harjoitteleviin. Enpä osaa sanoa, mitä nuo tavoittelevat.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Hyvä Larssoni!

Sussa on kuule mimmi ainesta, ja siks mieki äänestin sua pressaksi! Sie sanot miten asiat on ja sulla on enemmän munaa ku Räsäsen Päivillä!
En oo aina sun kaa samaamieltä, mutta sie oot kansanedustajista yleensä aina eniten oikeassa. :)

Hälsningar från Stockholm!

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Tasa-arvo tulisi olla tasaarvoista IHMISTEN kesken. Itse en ymmärrä miten miesten haukkuminen edistää tasaarvoa.
Myöskin toi sukuelinten kuvaileminen korostaminen tissien yleisellä paikalla esittäminen on jotenkin pervessiä. Jos äijät hyppis molot kädessä joutuis suljetulle.
Hämmästelen miten tämä ajaa kenekään asiaa.
Myös meitä äijiä on huonoissa oloissa ja me ei sillekkään mitään mahdeta.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

En nyt ala kaikkea tässä juurta jaksain perustelemaan, mutta feminismi on nimenomaan naisten ja miesten tasa-arvoon tähtäävä liike. Aiemmin, kun miehet päättivät kaikesta, naiset halusivat tasa-arvoa ja se saaminen oli vaikeaa, mutta oikeudenmukaisia vahvoja naisia, jotka tekivät tasa-arvon mahdolliseksi, on meidän kiittäminen. https://fi.wikipedia.org/wiki/Feminismi

Nyt näyttää kuppi kääntyneen yli. Ei nainen enää olekaan tasa-arvoinen miehen kanssa, vaan miehen yli on kävelty.

Feminismillä ei siis ole mitään tekemistä nykymenon kanssa. Vanhanajan suffragetit kääntyisivät haudoissaaan, kun näkisivät nämä vitunvirkkaajat. Miten feministiksi itseään kutsuva nainen voi tehdä kalliimmasta aarteestaan yleistä tavaraa?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Ritva, olet todella rehellinen ja rohkea nainen.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #56

Kiitos Jocke! Olen feministi, joka uskoo miehen ja naisen väliseen tasa-arvoon.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #57

Minä en edes usko siihen. Sain niin hyvän mallin isältäni aikoinaan, kauan sitten. Se on minulle itsestään selvyys.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #59

Siis et usko miehen ja naisen väliseen tasa-arvoon? Se ei ole mahdottomuus, koska olemme jin ja jang, jonka takia meidän on tasapainoiltava tämän välillä.

Silloin kun jompikumpi nousee ylemmäksi, se ei hyvää tarkoita. Siksi nämä nykyajan vouhotukset häiritsevät tätä tasapainoa ja se vaikuttaa yhteiskuntamme kehitykseen huonosti, kuten nyt on nähtävissä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #60

Tarkoitus oli sanoa nimenomaan että se on itsestään selvä asia. Että siihen ei edes tarvitse uskoa. Se on nimenomaan mahdollista jos haluaa itsestään selvyyden määritellä.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#52:
Aikoinaan tavattiin sanoa, että kommunismi oli hyvä aate, mutta jätkät pilasi. Olisiko nyt aihellista sanoa, että feminismi oli hyvä aate, mutta ämmät pilasi.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Tuossa feminismin naurettavuudessa on se huolestuttava puoli, ettei kukaan kohta suhtaudu asiaan niin vakavasti että jaksaisi paneutua yhteiskuntateorian tasolla katsastamaan laajemmin millaisista ilmiöistä oikein on kyse.

Sillä ovathan nämä naurettavuudet todellakin nyt laajasti "pinnalla" ja esimerkiksi nuo rangaistusvaatimukset osoittavat että vähintäänkin monet ottavat missionsa kovin tosissaan. (Kohta varmaan "missio"-sanakin laukaisee liipasimen.)

Oman visioni mukaan kyse on eurooppalaisella uudella ajalla syntyneen ja kehittyneen kielellis-kulttuurisen kansallisvaltion ja sille ominaisen "edustuksellisen" demokratian romahtamisesta. Taannumme kohti "totalitaristisempaa" järjestelmää, jolle esimerkiksi ilmianto- ja irtisanoutumiskulttuuri on ominaista.

Ihmisten itseidenteetti on yhä useammin jokin ismi-identiteetti, ja muut ihmiset määritellän lyömällä jokin leima otsaan. Kuin huomaamatta yksi tunnustuksellisuus muuttuu enemmän legitiimiksi kuin toinen, ja tällainen auktorisoitunut valta vaatii sitten myös lakitupaa puolelleen ja asettumaan "oikealle" kannalle.

Tämä yhteiskunnan psykososiaalinen taantuminen on niin vakava juttu, ettei feminismikään paljoa naurata. Totalitarismin tunnusmerkkejä -- kuten tuo ilmianto- ja irtisanoutumiskulttuuri, samoin tunnustuksellisten leimojen lyöminen, nollatoleranssin vaatimukset, rangaistavuuden vaatimukset, jne -- on ilmassa paljon, ja kohta sosiaalinen paine kasvaa siihen mittaan että elämme kunnian- ja häpeäntuntojen määrääminä.

Se on sitten jo sitä, että totalitarismista ollaan taannuttu jo teokratian asteelle. Ja siinä järjestelmässä on sitten jo ihan legitiimiä ottaa oikeus omiin käsiin. -- Tältä pohjalta kannattaisi tarkastella myös sitä mitä Solnassa juuri tapahtui.

Kyllähän yhteiskuntamme ilmapiirin kiristymisestä vähän puhutaankin. Mutta ei siinä sävyssä että ymmärrettäisiin millaisesta taantumailmiöstä on kyse.

Emme esimerkiksi ymmärrä että teokratiassa "vallan" olemus on kokonaan toisenlaatuista kuin demokratiassa -- että taantuneessa yhteiskuntatodellisuudessa "valta" on olemuksellisesti "kaikkiallista", mikä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että asiakokonaisuudet eivät enää muodostu järjen päättelemillä "sisäisillä" yhteyksillä, vaan jokainen yksityiskohta voi olla irrallinen ja yhtä "oikeutettu ja tosi". --

Teokratiassa mikään ei liity järjen kytkemänä mihinkään, vaan yksi asia voi olla yhden periaatteen mukainen, toinen toisen. Se että joku auktoriteetti levittää auktorisoidun "vallan" asian päälle tekee siitä "oikean ja toden".

Juuri teokratiassa esimerkiksi moraalisäännöt ovat loputtoman yksityikohtaisia ja joka kohdassa yhtä ankaria, mutta mitään johdonmukaisuutta tai muuta järkeä niissä ei ole.

Sellaistahan tämä "feministinen" julistus jo monin paikoin on. On paljon paljon paljon mieltä kuohuttavia tilkkutäkkikysymyksiä, joissa kaikissa ollaan ihan yhtä tohkeissaan ja tosissaan -- tajuamatta ettei ole mitään mieltä esimerkiksi tulkita burkhapakkoa osaksi samaa vapautta jota länsimaiden mitä riemunkirjavin eri aikakausien pukuhistoria edustaa.

Nyt sitten kohta tuonkin ääneen toteamisesta seuraa asiaansa uskovien tunnustuksellisten ideologien paheksunta -- ja kohta tosiaan varmaan rangaistus. Feminismi teokratiana.

Ei voi muuta kuin todeta kunnon sotamies Svejkin tavoin, kun hän taivasteli kaverin saamaa kahdenkymmenen vuoden linnatuomiota keisarin nimen kunnioittamatta jättämisestä: "Kaksikymmentä vuotta. Kyllä se on vähän liikaa. Kymmenen vuotta minä vielä ymmärtäisin, mutta että kaksikymmentä..."

Käyttäjän TimoKaras kuva
Timo Karas

Ihmettelen Suuresti nykyistä "trendiä" ja käytäntöä,vähätellä perinteisiä Arvoja: Perhe,Yksiavioisuus,isänmaallisuus,Itsenäisyys,Etc.Etc.Kaikki edellä luetellut arvot ja käsitteet halutaan pirstoa tai kyseenalaistaa,eri tavoin. On näköjään pakollista hakea "Kaikki"-eroavaisuudet NORMAALISTA,eri Hegemonian keinoin. Kaikki eri "Vähemmistöt" täytyy olla pakosti esillä,eri TV-formaateissa,radio-ohjelmissa,Lehdissä,Etc...tuntuu vaikealta ja hankalalta kun ei näihin voi olla törmäämättä tai kohtaamatta.kyseiset asiat ja ominaisuudet ovat ollet osa ihmistä kautta elon-historian. kukin tavallaan,Mutta mielestäni KESKENÄÄN,!Koska olen Nukkunut niin kauan,ETTÄ.?
Enemmistö,Asiassa kun asiassa joutuu ,joustamaan,huomioimaan,KO.tekiät. Onko DEMOKRATIASSA KÄYNYT JOKIN "Keikaus" jolloin enemmistön on sopeuduttava VÄHEMMISTÖN.ajatusmailmaan,ja "Ehdollistamiseen".??
Feminismiin.vastaukseni ja mielipiteeni on: Parasta Miehen ja Naisen välillä.! Naistenkesken ja eri instituutioidenkesken,pelkkää tetteria ja riitaa. Naisilla on kaikki "valtit" meihin Miehiin.Jos ei toimi,niin ehkä vika on siellä "Venuksen"-puolella. Palataan. Kiitos.!

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Laura Huhtasaari: "Teen sen nyt pyytämättä,
irtisanoudun feminismistä once and for all.
​Suomi takaisin kohti terveempää tasa-arvoa."

On suoraan sanottava, että olet Laura Huhtasaari todellinen päivänsäde ja toivontuoja tämän nykyisin vallassaolevan ateistis-feministisen rappiotasa-arvosaasteen keskellä.

Raukkamaiset feministipoliitikot saavat sinulta juuri oikean arvion. Sen he todella ansaitsevat tehdessään kaikkensa mädättääkseen kansamme moraalisen selkärangan ja terveen itsesuojeluvaiston. On syvästi valitettavaa, että läntinen valtakulttuuri on kohtalokkaalla tavalla sairastunut kuolettavaan kulkutautiin, jonka tyypillisiin oirekuviin nuo feministipoliitikkojen öyhötykset kuuluvat.

Tommi O. Pälve

(Eurooppalainen, 2010-luvun) feminismi on sitä, että kauhistellaan, jos joku naisen mukaan nimetty katu on lyhyempi kuin joku miehen mukaan nimetty katu, tai sitten elvistellään lehtien palstoilla sillä, että on saanut survottua ketsuppipurkin pilluunsa.

Ääri-islamiin ja joukkoraiskauksiin feministit ovat ottaneet vain lähinnä, "mutta kun tota öö rasismi on väärin" -näkökantoja.

Vähän samaan tapaan eläintenoikeusjärjestö Peta totesi rituaaliteurastamisesta, että on ihan jees vuodattaa eläin elävänä kuiviin. "Islamilaisen kulttuurin kritisoiminen on rasismia."

Ja Setalta tuli myös ihme änkytystä sen Orlandon terroristi-iskun jälkeen.

Joku päivä näistä ajoista luetaan historiankirjoista ja ihmetellään tätä aivan älytöntä nöyristelyä islamismin edessä.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

https://www.aamulehti.fi/uutiset/10-vuotias-tytto-...

Tässä tämä uusin femakkojen kukkanen...
Tämä #suostumus hässäkkä vain rinnastaa kaikki naiset 10-vuotiaan tasolle.
Eikö aikuisen naisen aivokapasiteetti pitäisi olla kehittyneempi kuin 10-vuotiaan?

Nyt voisi kysyä asiaa ajavilta " että miten meni niinkuin omasta mielestä" ?

Ja tarkennetaan nyt että olen todellakin erimieltä yllämainitun hovioikeuden tuomiosta !

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Siis hetkinen, miksi sinä hovioikeutta syytät ja samaan aikaan kritisoit sitä että lakia halutaan korjata niin että tuollainen tapaus olisi raiskaus? Päättäisit nyt kumpaa mieltä olet. Nyt argumenttisi kumoavat toisensa, eikä jäljelle jää kuin hämmennys.

Käyttäjän SusannaKoivula kuva
Susanna Koivula

Naulankantaan!

Nykyfeminismi on todellakin pelleilyä.

Joku feministi ehti jo tuomita huomiset mahdolliset naistenpäivän ruusujen jaot.. kun niitä jakaessa oletetaan sukupuoli.
Hah.

Oleta vapaasti!

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kyllä naisten päivän ruusun ansaitsee jokainen nainen. Myös transsukupuolinen.

Hyvää naisten päivää sinulle Susanna!

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Nykyajan feminismi on pelleilyä", mutta pelleily kuuluu ainakin minun käsittääkseni ilmaisuvapauden piiriin. Bloggaajan edustama klovneriakriittisyys on toki sallittua sekin.

Hyvää naistenpäivää kaikille miehille!

Jyrki Tikkakoski

A-studiossa keskustelu poliisi Packalenin ja feministi Sarkkisen keskustelu suostumuksen puutteen lisääminen lakiin raiskauksesta oli suorastaan koominen.
Sarkkinen sössötti vain kuinka seksi on raiskausta ilman suostumusta. Packalen tietysti otti myös poliisina kantaa todistamisen vaikeuteen. Mutta eihän niin yksikertainen asia saanut Sarkkista heräämään todellisuuteen.
Siinä vaiheessa kun kielet on toisten kitarisoissa ja tunnelma kohdillaan, niin mitään suostumus todistuksia ei aleta kirjoittelemaan.
Mitä järkeä ylipäätään on laittaa lakiin lisäyksiä mitä ei voi todistaa?

Minä myös sanoudun irti feminismistä, mutta pyrin olemaan naisille herrasmies ja kunnioittaa heitä heidän omien tekojensa mukaisesti.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Suomi lienee yksi maailman tasa-arvoisimmista maista. Yhdessäkään laissa naista ei aseteta miestä heikompaan tai huonompaan asemaan tai miehille anneta etuoikeuksia. Velvollisuuksissa taitaa olla edelleen eroja, miehen vahingoksi.

Hämmästyttävällä tahdilla ongelmia tehdään asioista, jotka eivät mitenkään ole ongelmia.

Feministien mielestä naisten osana on syntyä epätasa-arvoiseen yhteiskuntaan jossa syrjintä on sääntö. Feministit yrittävät todistella, aika hyvällä menestyksellä, että naisia syrjitään sukupuolen perusteella. Väitteisiin kuuluu, että naisena oleminen tarkoittaa Suomessa jonkinlaista pysyvää huono-osaisuutta ja tietenkin miesten ehtoihin alistumista ja niiden pakottamina elämistä.

Ja nämä ihmiset pitäisi ottaa tosissaan?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Näkee, ettei lakimieheksi itseään kutsuvakaan ymmärrä mitä feminismi tarkoittaa. Feminismi tarkoittaa pyrkimystä tasa-arvoon miehen ja naisen välillä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

En kutsu itse itseäni, muut kutsuvat. Olen sen ansainnut.

Feminismi nykyisessä muodossaan ei edusta tasa-arvoa miehen ja naisen välillä. Tuo tasa-arvo on sitäpaitsi jo saavutettu.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #70

Kaikkea paskaa sitä lakimies voikaan puhua: "Feminismi nykyisessä muodossaan ei edusta tasa-arvoa miehen ja naisen välillä. Tuo tasa-arvo on sitäpaitsi jo saavutettu."

Toisessa lauseessa kiistää, toisessa myöntää. Kiitos kommentista!

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #81

Mikä sinulta jäi tuossa kommentissa ymmärtämättä? Tasa-arvo Suomessa on jo saavutettu. Nykyiset feministien esille tuomat "ongelmat" eivät koske tasa-arvoa millään lailla.

Voin kyllä edelleen selittää kantaani, jos ymmärryksesi ei riitä parin lauseen sisällön omaksumiseen.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #83

Huvittaa tämä besserwisser-asenteesi tässäkin asiassa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #85
Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #86

Ai, että minun pitää hankkia oma elämä, jos sinä puhut paskaa? Varsinainen höpöttäjä, joka omaa egoaan nostattaakseen vouhottaa.

On tosiaan oikeilla suffragetteilla tekemistä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #88

Ainakaan ei ole pienintäkään syytä epäillä, ettetkö olisi feministi.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #90

Jos tarkoitat miesten ja naisten välistä tasa-arvoa, niin ehdottomasti. En ole feministi siinä mielessä, jos sillä kävellään jomman kumman sukupuolen yli missään asiassa. Tätä tasa-arvoa on kylläkin vaikea saavuttaa, koska mies on yleensä macho suomalaisessakin kulttuurissa, joten väkisinkin naiset yrittävät tätä kuilua kuroa umpeen monenmoisin konstein.

Jos mies antaisi arvon naiselle, niin silloin ei naistenkaan ylilyöntejä tulisi niin paljon. Taas vastaavaa arvonantoa odotan tietenkin naisilta, mutta joskus sitä on joidenkin machoilijoiden kohdalla vaikea itsekin noudattaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #157

Taas vastaavaa arvonantoa odotan tietenkin naisilta, mutta joskus sitä on joidenkin machoilijoiden kohdalla vaikea itsekin noudattaa.

Ottamatta kantaa siihen onko joku machoilija, näyttää arviosi hyvin totuudenmukaiselta.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #161

Turhaa sitä on enää tässä iässä teeskennellä;)

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Ei välttämättä eikä yksiselitteisesti.
On feminismin suuntia, jotka haluavat naisten sanoutuvan kokonaan irti miesten luomista järjestelmistä, kilpailusta ja valtahierarkioista. Koska niissä nainen tulee aina häviämään ja / tai olemaan onneton.
Heille nainen puolustusvoimain komentajana on kauhistus.
He siis pikemminkin korostavat kuin vähättelevät sukupuolieroa.

Ja sitten on toinen ääripää, jossa puolustusvoimien johtoon ja suuryhtiöiden hallituksiin vaaditaan yhtä paljon tai mieluummin enemmän naisia kuin miehiä. Ja joka kieltää toisaalta sukupuolieron suunnilleen kokonaan.

Ja lukuisia variaatioita näistä molemmista.

Pulloleikeillä ja virkkaamisilla taas on joillekin oma terapeuttinen ja huumorilla hoitava merkityksensä maailmassa, jossa kokouksen miespuheenjohtaja saattaa keskustelussa hävittyään alkaa hississä vitsailla toisen miehen kanssa vinosti hymyillen hänet päihittänern naisen " happamasta p...usta".

Tyylilaji ruokkii itseään. Ei auta kuin sietää. Siis virkkuu tämän seurauksena.
Virkkuu on aika vaaratonta kuitenkin kourimiseen ja moneen muuhun ahdisteluun verrattuna.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #84

Aika vikkelään tulee puheeksi seksuaalinen häirintä, jos mies rupeaa kertomaan naiselle runkkaamisestaan, tai esittelee veistämäänsä fallosta.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #89

Max, ei tule puheeksi, se juuri on tähän asti ollut ongelma.
Törkeäkin häirintä ja jatkuva kiusaaminen on ollut mahdollinen vallankäytön muoto juuri siksi, että siitä on ollut niin noloa puhua.
Naiset ovat kehittäneet täysin vääriä strategioita kestääkseen elämää tämän ilmiön kanssa : vaikenemisen, kovettumisen, turtumisen, kyynisyyden - ja jotkut aniharvat samalla mitalla vastaamisen.
Silloin onkin jo ollut toinen työpaikka tai asuinmaa odottamassa.

Mikään nimittäin tuskin on niin hirveä loukkaus törkeilyn avulla hallitsevaa kohtaan kuin että hänen törkeilynsä todetaan törkeilyksi .

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #135

Nähtävästi en osannut pukea sanoiksi ajatustani siitä, miten eri tavalla näemme miesten ja naisten käytöksen. Tarkoitukseni oli ihmetellä miten yleisesti täysin sopimattomana pidettävä käytös voisi edistää mitään hyvää. Kikkelikorttien määrää ei vähennetä lähettämällä pimppikortteja...

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #142

Ymmärrän kyllä .
En silti ihan vielä näkisi pimppivirkkausten menevän kikkelikorttien tasolle, koska niissä ei häiriköidä ketään.
Eikä halvenneta.
Mutta ilmeisesti pelkkä tieto tästä uhkaa joidenkin naiskäsitystä - tai villitsee naisia uhkaamaan sitä.

Minä puolestani ihmettelen juuri sitä, että naisia vaaditaan kestämään sekä seksiin painostamista
että törkeimmänkin tason " kikkelihuumorilla" kiusaamista täysin kovanaamoina .
Kaikki pitäisi ottaa Ronskilan Huldan tyylillä , mutta Hulda ei saisi olla ...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #149

Ainakaan minä en vaadi.

Mitä vertauksiin tulee, niin käsittääkseni vertasin kikkelikortteja pimmppikortteihin. Virkattua vaginaa taisin muistaakseni verrata veistettyyn fallokseen. Jostain syystä jälkimmäisen esittelyä ei pidetä kulttuurissamme sopivana muuten kuin taide-esineenä.

Olet toki oikeassa, että suhtaudumme kovin eri tavoin naisten ja miesten esittämiin asiattomuuksiin. Asiaton käytös vain harvemmin lisää asiallista käytöstä...

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #154

Genitaalit taide- esineinä, jopa kulttuesineinä , kyllä tunnetaan jo esihistoriasta.
Mutta jos joku vieressäni istuva mies seminaarissa piirtää kikkelinkuvan ja työntää sen eteeni juuri, kun käytän tärkeää puheenvuoroa, se ei ehkä ole ihan samassa kategoriassa kuin se, että tytöt keskenään harrastavat pimppivirkkausta.

Tyypilliset "kirkkoveneet " kansanomaisena viestintänä ovat oma lukunsa.
Niitäkään en ole nähnyt tyttöjen tai naisten piirtelevän.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #164

Tämä kekustelumme sopimattomasta seksuaalisviritteisestä käytöksestä käy hyvin analogiaksi kokemuksilleni tasa-arvokeskusteluista feministien kanssa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#66:
Nyt näyttää olevan melkoinen ero tuon ideaalifeminismin ja reaalifeminismin välillä. Aikoinaan 70-luvulla vastaavaa debattia käytiin sosialismin ympärillä. Silloinkin ideatasolla esiintyvä ihanteellinen sosialismi poikkesi kovin jyrkästi siitä reaalisosialismista, jota Neuvostoliitto edusti.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #92

Reaalifeminismiä ei oikein voi verrata reaalisosialismiin kuin rajaten 90% reaalifeminismistä vertailun ulkopuolelle.

Tunnen esim hyvin sitoutuneita feministejä, jotka vastustavat nykyistä, hyvin vähättelevää asennetta aborttiin.
Kuitenkin käsitys " reaalifeministien " kannasta on päinvastainen.

Samoin miesliikkeen piirissä on sekä pakkoabortin että täyskiellon kannattajia.
Näiden kantojen takaa löytyy sitten eri vivahteita suhteessa sukupuolieroon ja - rooleihin.
Ja vielä taaempaa suhteessa ihmissuhteisiin , rakkauteen, parisuhteeseen ja ihmisyyteen yleensä.

Se, että äänekkäimmät miesliikkeen piirissä nyt vaativat naisilta toisaalta ääretöntä paksunahkaisuutta ja ronskia asennetta törkypuheiden ja klähmimisten kestämisessä
ja toisaalta ääretöntä lempeyttä ja herkkyyttä ,
osoittaa , miten hutera on tämän antifeministisen joukon käsitys edes siitä, mitä he itse haluavat.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #139

Kuka vaatii "naisilta toisaalta ääretöntä paksunahkaisuutta ja ronskia asennetta törkypuheiden ja klähmimisten kestämisessä"? Tarkoitan kysymykselläni, että onko tuo kovin yleinen asenne, kun en muista edes törmänneeni.

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri

Max ja muut!

Naisen euro on viimeisten tilastojen mukaan 83 senttiä. Ja muuten - ei kannata aloittaa keskustelua alakohtaisuuksista, koska se ei vie asiaa eteenpäin.

Fakta numeroina on vain tuo esittämäni 83 senttiä! Siis nainen on alistetummassa ja heikommassa asemassa, ja näin ollen meillä on vielä töitä - niin feministeillä kuin muillakin tasa-arvoisuuden kannattajilla! Persuista en tiedä:-(

Stubbia mukaellen - ei minulla muuta!

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Hyvä mainospuhe Lauralta. Täytyypä ostaa tuo kirja. Eläköön sananvapaus!

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

On hyvin tunnettua, että shariaa vastustaa monet sen kulttuurin naiset. Länkkäri ja Suomi pirkot ovat hiljaa.

Pitäisikö Suomen alkaa edistämään pakolaiskysymyksissä sitä, että nostetaan kiintiöitä reilusti ja valitaan vain Naisia.

Itse haluaisin lukea feministi blogeja ja otsikoita eri medioissa:

-Ne vie meidän miehet-

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Vois toki aloittaa siitä, että näiden maahantulleiden omassa kulttuurissa vallala oleva naisen alistaminen jäisi rajojen ulkopuolelle, mutta kun ei jää. Islamistisissa maissa tasa-arvosta vasta haaveillaan pienissä piireissä. Alistamiseen ei uskalleta tai sitten haluta puuttua mm ssa naisasialiike, tai esim. kirkko vaikenevat sujuvasti naisiin kohdistuvasta härskistä alistamisesta.

Epäkohtiin on puututtava,ihan kaikilla tasoilla, kun halutaan muutosta.

Lisäys : eikä tuo tasa-arvon puuttuminen koske ainoastaan yhtä takapajuista ja kivikauteen jäänyttä uskontokuntaa. Samansuuntaista toimintaa edustaa myös Suomessakin toimivat äijävaltaiset patriarkaaliset lahkolaiset. Jehovan todistajat ja Lestadiolaiset mm ssa.

https://yle.fi/uutiset/3-10106328

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Feminismi on kaksinaismoralistista scheibea. Uunituore esimerkki: HS:n jutussa otsikolla "Naisten osuus HS:n jutuissa on kolmannes, ja se on liian vähän – Sitoudumme edistämään tasa-arvoa", on haastateltu pelkästään vain naisia. Kuinka ironista xD

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005594582.html

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Semantiikkaa sen verran, että Scheibe tarkoittaa saksan kielessä kiekkoa tai levyä (esim CD) tai siivua, viipaletta (esim. leivästä).

Scheiße taas, joka voidaan yhtä hyvin kirjoittaa myös Scheisse, tarkoittaa ulostetta.

Mihin em. substantiiveista feminismi parhaiten viittaa substanssiltaan, jää itse kunkin harkittavaksi.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Tiedän kyllä, että scheibe on "väärin", mutta se on eräänlainen sisäpiirivitsi. Kiitos selvennyksestä kuitenkin :)

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Miten ajattelit kansanedustajana puuttua tähän iranilaisen lain epäkohtaan? Iran on ajautunut sivistysvaltiosta ihmisoikeuksien kannalta kehitysmaaksi.

USA purkaa talouspakotteita ja iranilainen öljy virtaa taas entiseen tapaan maailmanmarkkinoille. Eikö Suomi voisi toimia ihmisoikeuksien puolestapuhujana? Vai onko tämä keskusteluteema mielestäsi täysin poissuljettu?

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Eiköhän pointti ole siinä, että jopa meidän suomalaisten tulisi omassa kotimaassamme olla tietoisia ja puolustuskannalla Iranissa vallitsevan oikeuskäsityksen suhteen.

Puolustuskannalla nimenomaan siksi, että tuon iranilaistyyppisen kulttuurin ja sitä hallinnoivan "rauhanuskonnon" vaikutus on hälyttävästi lisääntynyt koko Euroopassa. Sharia vahvistuu, vahvistuu. Se lähestyy meidänkin lähiöitämme.

Caveant consules! Konsulit, olkaa varuillanne! Eikö näin, Kai Niemeläinen?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #136

Suomalaisten ei suomalaisen lainsäädännön puolesta tarvitse sharian vuoksi olla varuillaan. Uskonnon vaikkuttamisyrityksiä lainsäädäntöön on toki täälläkin vastustettava. Kristinusko on täällä se vaikuttava vahingollinen suunta. Äitiys-, avioliitto- ja transsukupuolisuutta koskevan lainsäädännön vastustuksessa näkyy nimenomaan omat fundamentalistis-kristillisten piiriemme vaikutus.

Meidän suomalaistenkin poliittisten vaikuttajien on syytä paneutua ulkopolitiikassa, ettemme hyväksy kansalaisoikeuksien polkemista. Konsulit ovat tämän toiminnan etulinjassa. Heidän tulee tietenkin ottaa kantaa kohdemaidensa poliittiseen tilanteeseen ja oikeuslaitosten toimintaan. Se on konsulien ydintehtävä.

Minua kiinnostaa edelleen presidenttiehdokkaamme ajatukset. Millä tavoin Huhtasaari aikoo toimia tätä iranilaisen oikeustapauksen epäkohtaa vastaan. Toivoisin häneltä lyhyttä kommenttia.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Huhtasaari ei tule puuttumaan asiaan millään tavalla. Pikemminkin hän tulee seuraamaan tilannetta ja toivoo, että vastaavanlaisia tapauksia uutisoitaisiin lisää, jotta hän voi lisätä viitteitä niihin omiin julistuksiinsa.

Todellisuudessa kaikki tuollaiset tuomiot Iranissa nakertavat nimenomaan nykyisen hallinnon edellytyksiä. En tiedä, mikä on tilanne tällä hetkellä. Kun olin työmatkalla Iranissa reilun 10 vuotta sitten, yliopisto-opiskelijoista siellä oli yli 50% naisia. Olen aiemminkin todennut, että Teheranissa monet nuoret naiset pukeutuivat (laillisuuden rajojen puitteissa) niin tyylikkäästi, että siinä olisi monella oppimista.

Siinä vaiheessa, kun Suomesta tulee ensimmäinen Fieldsin palkinnon saanut nainen, voi alkaa antamaan pukeutumisohjeita iranilaisille naisille. Siihen tarvitaan vähän enemmän kuin yksi puolivillaisesti viitteistetty gradu.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Feminismi on pelleilyä kansakunnan kustannuksella, jossa ”häntä heiluttaa koiraa.” Feminismi näkyy mm. lasten alhaisella syntyvyydellä suomalaisperheissä. Tyhjiöllä on tapana täyttyä ja maahanmuuttajat tulevat täyttämään tämän tyhjiön. Nykytilanne jo puoltaa tätä kehitystä asumisen ym. muiden sosiaalisten tulonsiirtojen muodossa. Tämä näkyy selkeästi pääkaupunkiseudulla. Voimakkaan lisääntymisen myötä, jota tapahtuu kaiken aikaa maahanmuuttajaperheissä, tämä tulee vaikuttamaan päätöksiin kunta- ja eduskuntatasolla tulevaisuudessa. Lainsäädännössä kansanedustajien on otettava huomioon tulijalähtöisten äänestäjien vaatimuksia, jotta pääsevät ja pysyvät ”vihreällä oksalla.” Tämä tulee muuttamaan yhteiskuntaa tulevaisuudessa ja se voi vaarantaa lopulta koko maan itsenäisyyden pitkällä aikavälillä. Siteet maahan ovat tulijalähtöisillä vähemmän kiinteät kuin kantaväestöllä.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

A-Studiossa viikko pari sitten keskusteltiin muistaakseni vapaaehtoisesta lapsettomuudesta, enkä toki ymmärtänyt sitä feminismin sivuraiteeksi, mitä se tietenkin myös voi olla. Haastateltavien pääasiallinen viesti kuitenkin taisi ennemmin olla se, ettei heidän tarvitsisi aina perustella muille omaa päätöstään - elää ja antaa toistenkin elää - menetelmällä.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

On tosiaan aika outo päätelmä, jos syntyvyyden väheneminen nähdään feminismin haittavaikutuksena.
Aivan yhtä perustellusti sen voisi nähdä sovinismin niiden nykysovellusten haittavaikutuksena , joita ns miesliike edustaa.

Sen liikkeen piirissähän on toisaalta esitetty suorastaan totalitaristisia visioita naisen ja lapsen liittämisestä miehen päätösvaltaan - ja toisaalta miehen oikeudesta sanoutua totaalisesti irti sekä vastuusta yleensä että omista lapsistaan .

Kun tähän liittää MGTOW - asenteet ja puheet , kuinka " hommat hoidetaan matkoilla maksullisissa" , koska suomalaiset naiset ovat feministejä, seurauksena tuskin on syntyvyyden nousu Suomessa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #145

Eikö asia ole ennemminkin päinvastoin. Totta ihmeessä syntyvyyden lasku on [välillinen] seuraus niistä hyvistä asioista joita feminismin nimellä on ajettu. Syntyvyyden laskuhan on selkeä merkki siitä, että feminismillä on ansionsa, kaiken maailman hörhöilyistä huolimatta.

Naisten koulutustason nousu laskee syntyvyyttä. Naisten itsemääräämisoikeus laskee syntyvyyttä. Naisten suurempi panos työelämässä lisää vaurautta, joka puolestaan laskee syntyvyyttä. Eikö näitä asioita pitäisi juhlistaa ja nostaa ylpeydellä esiin?

Samanlaista kehitystä tarvitsemme kiivaasti kehittyvissä maissa. Nuo osat feminismistä tulevat pelastamaan maailman.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Mielenkiintoinen lähestymiskulma seksuaaliseen väkivaltaan ja ahdisteluun. Leimataan naisten oikeuksien puolustajat erilliseksi ryhmäksi: Feministit. Mikset puhu naisista tai ihmisistä, jotka ovat huolestuneita seksuaalisesta ahdistelusta.

Pääpointtisi oli se, että koet seksuaalisen kampanjan kohteena olevan väärän tahon: "kohteena on valkoinen kristitty mies". Huhtasaari katsoo, että seksuaalisesta ahdistelusta pitäisi voida vaieta kokonaan, jos hän ei saa kohdistaa seksuaalisen ahdistelun olevan nimenomaan tietyn väestöryhmän ongelma.

Seksuaalisen ahdistelun kampanja ei syyllistä ketään ja samalla kaikkia ahdistelijoita. Tämän Huhtasaari kokee erityisen loukkaavaksi. Suomessa tapahtuu vuosittain kymmeniä tuhansia ahdistelutapauksia, yli tuhat raiskausta. Jos raiskaustilastoista poistetaan kaikki maahanmuuttajien tekemät raiskaukset, jäljelle jää yli tuhat raiskausta.

Yli tuhannesta raiskauksesta suurimman osan tekee kristitty valkoinen mies. Vain muutaman kymmenen raiskaustapauksen tekijänä on joku muu. Silti MeToo ei syyllistä yhtään sen enempää kristittyjä valkoisia miehiä kuin muslimejakaan.

MeToo tuo esiin sen, ettei ole olemassa hyvää eikä hyväksyttävää seksuaalista ahdistelua. Huhtasaari lienee asiasta eri mieltä. Hänellä on toki näkökantaansa oikeus.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Taas jaon arvoinen kirjoitus Lauralta.

Hyvää Naistenpäivää naiset.

Tommi O. Pälve

Feminismi on aika- ja paikkasidonnainen käsite, sillä feminismi tarkoittaa naisasiajärjestöjen ja feministiaktivistien toimintaa.

Suomessa, kun naisilla on äänioikeus yms. niin feminismillä ei viitata samoihin asioihin, joilla termillä viitattiin vielä vuosia sitten. Monet feministien ennen ajamat asiat ovat meille tätänykyä ihan vain normistoa.
Samoin tasa-arvo pitää jakaa lähtökohdan ja lopputuloksen tasa-arvoihin. On aivan eri asia ajaa sitä, että kaikki saa lähteä samalta viivalta, kuin ajaa sitä, että kaikki pääsee maaliin yhtä aikaa.

Feministeistä löytyy länsimaissa pääasiassa lopputuloksen tasa-arvon kannattajia, mikä sitten näkyy sukupuolikiintiöiden yms. kannatuksena.

Jos taas puhumme vaikka lähi-idän feminismistä, tarkoitamme aivan eri asiaa. Lähi-idässä esim. feministit kampanjoi huivipakkkoa vastaan.

Tämä, että feminismi tarkoittaa eri asioita eri kontekstissa, hämärtää keskustelua.
Siksi tässäkin ketjussa feminismille on annettu eri määritelmiä. Kukaan ei ole ollut väärässä, mutta ei kyllä oikeassakaan.

Feminismiä on monenlaista. Kaikki määritelmät käyvät, mutta eivät sulje toisiaan pois.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Osin noidenkin syiden takia on nykyään aika vaikea kutsua itseään feministiksi. Uuden ajan "feministit" ovat ajaneet koko termin lokaan ja feministien keskenkin on tappelua mikä sitä "oikeaa" feminismiä nyt onkaan. Tasa-arvon kannattaja olen kyllä henkeen ja vereen, mutta feminismi terminä on alkanut sisältää niin paljon järjetöntä sälää että on usein jo vaikea uskoa sen aidosti enää ajavan tasa-arvoa. Feminismiä kannatan niiltä osin kuin se tasa-arvoa ajaa ja hylkään muut osat siitä.

Tommi O. Pälve

Itse miellän itseni lähinnä antifeministiksi juurikin siksi, että kannatan tasa-arvoa (=samat oikeudet ja velvollisuudet kaikille.)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #147

On surullista että entisestä enemmän tasa-arvoa (no pääosin naisten, mutta sille oli todellakin tarvetta) tarkoittavasta termistä on tullut mitä se on nykyään. Feminismillä on myös ollut paljon hyviä saavutuksia ennen nykyistä aikaa eivätkä ne saavutukset minnekään häviä.

Suuri osa ihmisiä vieläkin jostain syystä uskoo että feminismi==tasa-arvo. Valitettavasti uuden aallon feministit ovat sössineet koko termin omilla sekoiluillaan - luoden nykyään enemmänkin vain vastakkainasettelua, mistä harvemmin seuraa mitään hyvää. On paljon järkevämpää/moraalisempaa/jne. kannattaa tasa-arvoa ilman mitään koukkausta nykyisen "feminismin" kautta.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #147

eli pitäisi usein puhua vain yleisemmin ihmisistä ja heidän välisestä tasa-arvoisuudesta esim. palkka-asioissa. Ranskassa tulee nyt voimaan laki, jonka mukaan tuntimääräisesti samasta työstä pitää maksaa sama palkka tai yritys saa sakon! Ongelmaa on siellä tutkittu lähinnä mies-nainen -vinkkelistä, mutta uskon, että on muitakin tilanteita ja syitä. Kokemuslisä voi silloin aiheuttaa kränää?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #153

"Ranskassa tulee nyt voimaan laki, jonka mukaan tuntimääräisesti samasta työstä pitää maksaa sama palkka tai yritys saa sakon!"

************************************************

Tuo on tavallaan kannatettava asia. Pulma kai lähinnä tulee siinä kuten urheilusuorituksissakin (ihmisissä on eroja).... eli joku voi olla kaksi, viisi tai vaikka 20 kertaa enemmän aikaasaavampi kuin joku toinen. Pitää kai lisätä "pakollinen" ei ole väliä onko paremmin tekevä mies vai nainen, hetero tai homo, jne. jne. Jos palkka siltikin on sama (vaikka saa aikaan paljon enemmän), niin vähentänee työhaluja aika lailla..... Tietenkin aina voi saada sitten ylennyksen helpommalla, vaikkei kyllä kaikki ylennettynä enää olekaan niin tehokkaita.

Tietenkin peruspalkka pitäisi olla sama omasta mielestänikin, mutta jollain tavalla pitäisi voida palkita muita paremmin tehdystä työstäkin. Oletan että tuotakin on ajateltu (tai sitten oletan liikaa). Ihan alustavasti ajateltuna tuollainen ei kamalasti kannustaisi tekemään mahdollisimman optimaalista tulosta yritykselle.... paitsi jos luonne on niin kova että aina tosiaankin tekee kaiken mahdollisimman hyvin. Ilman mitään bonuksia extra-yrityksestä tuskin monikaan viitsii tehdä kovia suorituksia...

Tosin eh, eikö Suomessakin näillä pelimerkeillä monesti mennä? Samasta duunista sama palkka ja harvemmin kai esim. mies ja nainen saa samasta duunista eri palkkaa ( miehet tekevät monistakin syistä enemmän ylitöitä jne. saaden kokonaisuudessa isomman palkan toki, mutta ei se ole tasa-arvon vastaista )?

Kokemuslisä on hassu konsti saada tavallaan asioita paremmalle tasolle. En vastusta sitä, mutta joskus ihan vähän aikaa töitä tehnyt voi saada parempaa tulosta aikaan kuin 20-vuotta työtä hoitanut kokemuslisällään.

Tommi O. Pälve Vastaus kommenttiin #155

Suomessa on lakiin kirjattu, että samasta työstä on maksettava samaa palkkaa. Sukupuolen mukaan ei ole siis mahdollista syrjiä palkkauksessa.
Poikkeuksena alat, joissa on enemmän kilpailua ja työ persoonallisempaa. Esim. näyttelijöillä palkat vaihtelee reilusti.

Muutoin sukupuolten väliset keskimääräiset palkkaerot selittyy lähinnä miesten hakeutumisella kovapalkkaisiin duuneihin ja ylitöillä.

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff

"Mikäs siinä. Tosin Huhtasaarta voisi muistuttaa, että ilman sitä feminismiä hän ei olisi eduskunnassa. Parhaassa tapauksessa hän saattaisi olla kansakoulunopettajatar, mutta paljon todennäköisemmin korkeintaan vapaaehtoinen pyhäkoulunopettaja. Koska hän nyt kuitenkin on eduskunnassa, niin hänen voisi kuvitella olevan kiinnostunut ajankohtaisemmista aiheista, kuten vaikkapa sotesta, maakuntauudistuksesta ja aktiivimallista."

https://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Valtiopäivillä oli 1905-6 paljon (mies)feministejä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ja tuolloin se oli ehdottomasti kannatettavaa epäkohtien korjaukseksi (joita olisi pitänyt korjata aikoja sitten, vaikka Suomi olikin ensimmäisten joukossa... mutta muutokset joskus tulevat hitaasti). Sen jälkeenkin on ollut korjattavia epäkohtia reilusti ja tuskin ne koskaan täysin loppuvat. Olen kyllä vuosien mittaan kääntynyt feminismin kannatuksesta ihan kannattamaan tasa-arvoa. Näillä käsitteillä nykyään valitettavasti tuntuu olevan eroa.
********************************************************

Raili Sergejeff:
"sotesta, maakuntauudistuksesta ja aktiivimallista"

Nykytoteutuksella tai pyrkimyksillä ainakin kaikki kolme ovat helvetin alimman tason kamaa (vaikken nyt helvettiin uskokaan... ymmärtänette mitä tarkoitan). Olettaisin että Huhtasaarellakin on kantoja moisiin (se että joskus kirjoittaa jostain muusta ei tarkoita ettei olisi.. argumentaatiosi ei ole validi). Noista SOTE tosin tarvitaan, mutta ei moisella toteutuksella....

Uuninpankkopojalla on joskus hyviäkin pointteja, mutta hänellä on se oma ideologiansakin mukana, minkä hyvin näkee.... Kenellä nyt ei olisi, mutta aina hän ei ole täysin rehellinen kannoissaan ja etenkin se muiden blokkaus mikäli on erimieltä on aika ärsyttävää. Samaa kuin jossain naamakirjan Rasmuksessa, josta lentää heti pihalle pienestäkin kyseenalaistamisesta. Yritä siinä sitten ilmoittaa että muuten hyvä, mutta tuossa tietyssä kohdassa on mielestäni ongelmaa.... ja vastaus on bannaus.. nice. Itselleni kertoo ainakin tarpeeksi näiden tahojen suvaitsevaisuudesta. Tosin monet perussuomalaisetkin (ja monet muut) bannailevat, joka toki on oikeus. Mutta pitäisin toisten bannailua ihan viimeisenä keinona mikäli aidosti joku/jotkut häiritsevät keskustelua. Bannaaminen vain koska jäisi logiikan mukaan tappiolle on aika halveksittavaa, mutta melko yleistä.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Jussila häpäisee Suomen valtiopäivälaitosta kevytmielisellä terminologiallaan. On häpeällistä sotkea meidän aikamme termiväännelmiä siihen historialliseen vaiheeseen, jossa säätypohjainen edustus korvattiin yleisellä ja yhtäläisellä ääinioikeudella.

"Huhtikuun 1905 hektiset hetket olivat siis suurlakkotapahtumien eräänlainen esinäytös. Ne osoittivat, että mielipidetasolla tuntuvat valmiudet demokraattisen eduskuntauudistuksen toteuttamiseen olivat jo ennen lakon puhkeamista olemassa. Samoin ne osoittivat, että naisten äänioikeus oli parlamenttitasolla suorittanut jo ennen suurlakkoa ensimmäisen suuren läpimurtonsa, ei kuitenkaan erilliskysymyksenä vaan erottamattomassa yhteydessä demokratian luokkarajat ylittävään laajentamiseen." http://www.helsinki.fi/sukupuolentutkimus/aanioike...

"erottamattomassa yhteydessä demokratian luokkarajat ylittävään laajentamiseen." Tasa-arvo oli tuolloin luonnollinen osa historiallisia uudistuksia, ei muuta.

Voin tarkistaa kantaani, jos Jussila pystyy esittämään feministi /(mies)feministi erillisilmiön esiintymiselle vuosilta 1905-1906 jonkin uskottavan tietolähteen. Toisaalta, voihan kuka tahansa lämpimikseen - ja vapaastikin - heitellä omia kielikuviaan.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #169

Mikä se pointti nyt on? Oli hyvä että naisille annettiin äänioikeus 1905/6 ensimmäisten joukossa tällä pallolla, ja se oli tasa-arvon mukaista ja long overdue. Mikäli feminismiä (mies tahi nais) oli mukana, niin hieno homma. Feminismi -käsitteenä ja liikkeinä.. no siinä on paljonkin eri vaiheita ollut historian saatossa. Siitä vain opiskelemaan. Kyse nykyään on lähinnä siitä että tietyt piirteet nykyfeminismistä ovat monien mielestä irvikuva tasa-arvosta.. jotkut piirteet jopa tasa-arvon vastaisia. Siksi käsitän nykyisiä ns. antifeministejäkin (niin kauan kuin kannattavat tasa-arvoa).

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #170

Pointti on siinä, että vuosisadan alun naiskansanedustajat eivät olleet nykyisten feministien kaltaisia "pimpinvirkkaajia" tai muulla tavalla sukupuolisia tunnusmerkkejään esitteleviä naispuolisia pellehermanneja.

Esimerkkinä olkoon yksi ensimmäisistä naiskansanedustajista, Lucina Hagman. Hän totta tosiaan kuului naisasialiikkeen perustajiin, mutta kykeni sellaisiin yhteiskunnallisiin pioneeritekoihin kuin vaikkapa Marttaliiton perustamiseen. Pedagogina hän oli tyttöjen ja poikien yhteiskasvatuksen puolustaja ja maan ensimmäisen suomenkielisen yhteiskoulun ensimmäinen rehtori. https://fi.wikipedia.org/wiki/Lucina_Hagman

On erikseen vakavasti otettavat ja kunnioitettavat yhteiskunnalliset uudistajat - ja on erikseen nykyajan muotivillityksien perässä viilettävät julkisuudenkipeät tuuliviirit. No, myönnän olevani perinteiden vaalija.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #169

Sinussa menee totisesti ironia hukkaan. Miten noin tosikkomaisesti voi lähestyä elämää?

Olen muuten aikaisemmin selvittänyt kommenteissani toiseen blogiin koko tuon yleistä ja yhtäläistä äänioikeutta koskevan prosessin itse asiassa henkilö henkilöltä ja mikä näiden kanta oli.

Sinulla näkyy olevan selkeästi jotain henkilökohtaista minua vastaan, ja röyhkeyttäsi katsot, että tämä on oikea forum tuollaisen antipatian esille tuomiseen? Kukin tyylillään tai tyylittömästi.

Sinun kanssasi mielekäs keskustelu ei onnistu, joten lopetan tähän.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #171

Tarkoitukseni ei ollut loukata sinua. Ironiankin olisin voinut tietysti hyväksyä teemaksi..

Vastaukseni oli siitä syystä kieltämättä jyrkkä, että näen todelliset yhteiskunnalliset uudistukset erittäin vakavasti otettavina prosesseina. Tänä aikana yleinen pyrkimys mediassa on viedä pohjaa pois kaikelta siltä, mistä saamme olla kiitollisia vanhemmille sukupolville.

Max Jussila, olen jossain määrin tosikko, kun puhutaan isänmaamme parhaista arvoista.

Jatketaan keskustelua, pyrin vastedes ottamaan nostosi lempeämmin vastaan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kaikista suurin feministi oli Suomen suuriruhtinas ja tsaari Nikolai II, hän antoi asetuksellaan uuden valtiopäiväjärjestyksen vuonna 1906.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #173

Ehkäpä hän uumoili, että tuolla tavalla saa tuhottua Suomen varmimmin ... ;)

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #174

Täällä kuten Baltiassa oli menossa voimakas venäläistämisprosessi.
Tarkoitus oli poistaa Suomelta suuriruhtinaskunnan asema kuten Baltian mailta jonkinlainen provinssi-asema.
Tsaari kuvitteli ehkä voittavansa aikaa.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Ymmärrät varmaan että kyse on aivan eri feministä.

Paivi Kalenius

Minua jäi kiinnostamaan tuo pronominiasia. Mistähän puhut? Mankind nyt ei ainakaan ole pronomini.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Asiasta tietämättä sen enempää Huhtasaari tarkoittaa ylipäätään että ei sovi käyttää eri nimitystä miehestä ja naisesta. Kuten Ruotsissa jo käytetään samalla tavalla kuin meillä: Han ja hon on vaihdettu yhteiseen "hen".
Englannissa lienee hän viittaa pronomineihin her or his a.s.o.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Sen verran tiedän että kieli elää. Se on kommunikoinnin väline.

Itse tykään suomaisesta tavasta, että puhutaan "hän" koska lähes aina kun kirjoitan englanniksi kirjoitan he/she koska tuntuu siltä että olisi sekaannusta tähdentää sukupuolta jos sitä ei tarvitse.

Varmaan on tilanteita joissa nimenomaan on kätevää puhua sukupuolta tähdentäen mutta minun kommunikoinnissa.

Potri Pekkinen

Feminismin suhde Islamiin on analoginen vihreiden suhteelle humanitaariseen maahanmuuttoon:

Käsittämätön kognitiivinen dissonanssi =D

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Ensimmäinen Feminismi aalto oli oikeistolaista ja liberaalia. Feminismin toinen aalto olikin jo vasemmistolaista mm. palkkaerot, epätasaisesti jakaantuneet kotityöt, tasa-arvoisuus jne.

Kolmas aalto onkin jo hörhöjen ja sekoboltsien miesvihaa, oman sukupuolensa- ja biologiansa vihaa, perhevihaa.

Se että ensimmäinen ja toinen aalto oli rakentavaa, tasa-arvoista, niin nykyinen kolmas aalto vetää rännistä kaiken alas.

Ensimmäinen ja toinen ansaitsee kunnioitukseni, mutta kolmas ei sitä ansaitse.

Käyttäjän erkkikalevilaakso kuva
Erkki K. Laakso

Kun Laura hieman ravistelee, niin kalmanluut kolisee kaapissa!

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Ennen vanhaan miehet metsästi ja naiset keräili. Se oli harmonista elämää ja sukupuolirooleissa ei ollut yhtään mitään ongelmaa.

Sitten alettiin viljelemään maata ja tuli epätasa-arvoa. Että siis sehän on hyvä asia että korjataan typeryyksiä kun ihminen muuttuu hitaammin kuin yhteiskunnan rakenteet.

Mutta, se ihminen muuttuu niin hitaasti että se ei mihinkään häviä että sukupuolien välillä on eroja. Sitä ei myöskään tarvitse tieten tahtoen yrittää hävittää. Se pitää vain hyväksyä, että eroja on, ja pitää hyväksyä sekin että joillakin ihmisillä identiteetti on erilainen kuin fysiologia.

Se asia tiedetään, että yritykset saa etua siitä, että henkilöstössä ja päätöksen teossa on väkeä joissa on erilaisia näkökulmia, kuten eri sukupuolien tuomien näkemyksiä.

Oikea tapa on tuoda tutkittua tietoa yleiseen tietoon, hyväksyä tosiasiat ja tehdä maailmasta mahdollisimman reilu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset