LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Olen spitaalinen

Pate Mustajärvi tuli minun kanssani samaan valokuvaan. Sai kuulla olevansa natsi. Maria Veitola selittelee käymistään minun luonani, että onhan hän päätöksentekijä. Luonnollisesti Maria korostaa sitä niin kuin muutkin tekevät, jotka haluavat säilyttää kasvonsa, että ovat KAIKESTA ihan eri mieltä kanssani. 

Tuskin kahta täysin samanmielistä ihmistä on edes olemassa, joten tuskin kahta täysin erimielistäkään? Ehkä aika harva Suomessa enää uskoo Raamattuun niin kirjaimellisesti kuin minä. Nämä kaksi asiaahan ne ovat, mitkä tekevät minusta niin pahan. Uskovaisuus ja sitä myötä perinteisten arvojen kannattaminen mm. vastustan sukupuolineutraalia avioliittoa. Toinen asia on  maahanmuutto. Minusta Suomen maahanmuuttopolitiikka on epäonnistunut ja valitettavasti nykymenolla Ruotsin on tie on Suomen tie. Epäonnistunut maahanmuuttopolitiikka on minusta uhka Suomelle. Kymmenien vuosien kuluttua Ruotsista tulee islamilainen kansankoti. Tämän sanominen on varmasti sitä "rassismia", mutta Ruotsi on käyttänyt järjen sijasta tyhmyyttä. Ei tarvitse olla ruudinkeksijä havaitakseen, että Ruotsilla on huonoja kokemuksia kokemuksista. 

Vastustan toki myös EU:ta, onko muuten EU-vastaisuuskin jo demonisoitu?

 

Tämä ei tarkoita, että vihaisin homoja tai maahanmuttajia tai nyt ylipäätään ketään. Uusi normaali on enemmäkin se, että perussuomalaisia vihataan ja sille on saatu yhteiskunnan tuki taakse. Siksi kaikki hädissään irtisanoutuvat persuista, jos siis heidän kanssaan ovat tekemisissä.

Päämääränäni on tehdä parempaa maahanmuuttopolitiikkaa. Haluan pitää perinteisistä arvoista kiinni. Minulla on elämäni aikana jo lukiosta saakka ollut ystävinä homoja ja ulkomaalaisia, eikä ole tullut pieneen mieleenikään, että siinä olisi mitään epänormaalia. 

Suuri  huoli suvaitsevaisille ihmisille näyttää olevan, että minä näytän televisiossa normaalilta ihmiseltä. "ÄLKÄÄ NORMALISOIKO HUHTASAARTA!" 

 

"No, tässä seison, kun en muuta voi, ainakin toistaiseksi." 


PS: Minulta on kysytty, että miksi en tuominnut rasisimia, kun istuimme autossa Veitolan kanssa. Olen sen tuominnut monta kertaa, enkä sitä hyväksy. Siinä kohtauksessa viittasin avioliittoinstiuutioon, kun puhuin maailmankatsomuksesta.

PPS: Minua harmittaa se, että Veitola on joutunut selittelemään vierailuaan minun luonani. Veitolasta ei ole mitään pahaa sanottavaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

46Suosittele

46 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (244 kommenttia)

Olli Kankaanpää

Tällä hetkellä teen empiiristä koetta siitä, onko sana kääpiö kielletty?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Ellei, niin tuon tutkimuksen jälkeen se todennäköisesti kielletään.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Korrekti sana sille on kasvurajoitteinen.

Olli Kankaanpää

Kuulema ei ole kielletty, saan teidän epäonneksi vielä kirjoittaa muutakin kuin p....a.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Taitaa olla kielletty, on kaiketi käytettävä termiä "vertikaalisesti haasteellinen".

Olli Kankaanpää

Olet ymmärtänyt asian horisontaalisesti oikein.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Spitaalista ei pääse eroon, mutta persuudesta kylläkin. Laita mietintämyssy päähän ja mieti, mitä olet Suomelle tekemässä. Sinulla on siitä kansanedustajana suuri vastuu. Tehtyä ei saa tekemättömäksi, mutta paljon voit korjata muuttamalla mielipiteitäsi. Aito katumus on puhdistava asia.

Tuija Savolainen

Minusta on hienoa että meillä on politiikassa ihmisiä joiden päässä ei ole myssyjä eikä huiveja vaan paljon tervettä järkeä. Sellaista järkeä joka sinulta puuttuu kokonaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Katoaako päästä terve järki jos siihen laittaa myssyn tai huivin?
Onko tällainen päättely terveen järjen mukaista?

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Mielipiteiden muutostarve, jos sellaista Jouni 'Ajatusrikos' Snellmanin tavoin pohdiskeltaisiin, on ilmeinen juurikin Jouni 'Ajatusrikos' Snellmanin taholla.

Viisautta Jouni voisi tavoitella vaikkapa sukunimikaimansa J.V.Snellmanin lausumia arvokkaita periaatteita syvällisesti opiskelemalla. Aloita jo tänään!

"Se joka palvelee isänmaataan, palvelee myös ihmiskuntaa. Mitä paremmin kansakunnat hoitavat asioitaan, sitä enemmän ihmiskunta kehittyy ja kukoistaa. Kukaan muu ei osaa hoitaa meidän asioitamme paremmin, emmekä mekään muiden asioita.
Itsenäisten maiden sisäinen kehitys on siis koko ihmiskunnan kehitystä, jota lisäksi voidaan tukea reilulla kansainvälisellä yhteistyöllä.
Kansallinen etu ei ole kansainvälisyyden vastakohta, vaan esimerkiksi turvallisuudessa, kaupassa ja ympäristöasioissa yhteistyö on myös kansallisen edun mukaista."

"Aseeton kansa on kelvoton."

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Jouni Snellman ei syytä ketään ajatusrikoksista. Jouni Snellman sanoo, että Laura Huhtasaari voisi olla hyväksyttävissä, mikäli muuttaisi mielipiteitään.

Kun Huhtasaari edustaa itselleen vastakkaista ja varsinkin niin kärjistävää linjaa kuin Huhtasaari, Huhtasaari voi syyttää itseään siitä, että on tikunnokassa.

Huhtasaari ei palvele isänmaatamme. Huhtasaari kuvittelee omaavansa kaiken tiedon, joka ihmisellä on saatavissa ja toimii oman mielipiteensä mukaan. Jos joku on eri mieltä, hänet Huhtasaari tuomitsee.

Oikeassa olevat ovat yksinäisiä. Kuuntele Lepomäkeä, Huhtasaarta, Väyrystä, Halla-ahoa. He ovat oikeassa ja saavat olla sellaisia ihan yksin. Ne jotka eivät ole aina oikeassa, tekevät asioita yhteistyössä. Sellaisia pidän isänmaallisina ja ihmiskunnan palvelijoina.

Markku, siinä vaiheessa kun joku sanoo, että tietää, miten maailma on luotu tai syntynyt, on iso osa uskottavuudesta pysyvästi menetetty. Parempi olisi myöntää, ettei tiedä asiaa. Ei niin suuri viisaus asu ihmisess. Vaatimattomammin voisi olla hyvä aloittaa.

Käyttäjän dottore48 kuva
Kari Ellimäki Vastaus kommenttiin #164

Lepomäki?

Onpa outo kommentti, kerropa missä asioissa SOTE-kritikissään Lepomäki on väärällä tavalla - oikeassa?.

Tuntemistani rivikokoomuslaista ainakin puolet allekirjoittaa Lepomäen kritiikin.

Se siitä "yksinäisyydestä".

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #174

Kokoomuslaisista riviedustajista en ole nähnyt ensimmäistäkään Lepomäen kommenttien allekirjoittajaa. Lepomäki on jätetty olemaan oikeassa ihan yksin.

Minäkin hyväksyn Lepomäen kritiikin. Ei sitä allekirjoitettavakseni kukaan ole tuomassa, tuskin allekirjoittaisin, jos joku toisi. Uskon, että jossain joku kokoomuslainenkin saattaa miettiä, että Elina voi olla oikeassa. Julkisia tukijoita ei ole ilmaantunut. Yhtään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #197

"Minäkin hyväksyn Lepomäen kritiikin."

Minäkin hyväksyn sen kritiikin tässä SOTE- asiassa.

Nyt ei näytä kuitenkaan siltä että eduskunnalla olisi "munaa" haudata tätä hanketta, niinkuin pitäisi, niinkuin ne edellisetkin hankkeet haudattiin.

Tässä ei olla nyt edes tekemässä mitään SOTEa, vaan ollaan perustamassa maakuntahallintoa ja yksityistämässä sairaanhoito- ja sosialipalveluita.

Tällä tavalla kaikki menee varmasti pieleen, mutta nyt on pelissä muut asiat ja kyse onkin muusta kuin hyvästä SOTE- uudistuksesta.

Tekisi mieleni nostaa asiasta aihe ja tehdä bloki, mutta mitäpä turhaan, mitäpä se enää auttaa, kun asiat on jo päätetty, näköjään, eikä yhden blogistin rähjääminen mitään auta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #164

"Laura Huhtasaari voisi olla hyväksyttävissä, mikäli muuttaisi mielipiteitään."

Sama tyyli oli jo natsi-Saksassa ja Stalinin Venäjällä, vääristä mielipiteistä pääsi leireilemään ja muuttamaan mielipiteitään.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #175

"Laura Huhtasaari voisi olla hyväksyttävissä, mikäli muuttaisi mielipiteitään."

Samoin yhtye Rehu-peekles sanoi kotipaikkakunnastaan:

"Perä-Seinäjoki olisi ihan mukava paikka, jos se siirrettäisiin rannikolle ja vaihdettaisiin asukkaat."

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #189

"Laura Huhtasaari voisi olla hyväksyttävissä, mikäli muuttaisi mielipiteitään."

Kyllä meidän suvakkien pitäisi Huhtasaari hyväksyä, ihan nykyisilläkin mielipiteillään, samoin kuin hyväksymme myös mamut, vaikka emme niitä Huhtasaaren mielipiteitä hyväksyisi, kuten emme mamujenkaan mielipiteitä hyväksyisi. emmehän me muuten mitään suvakkeja olisikaan.

Minä hyväksyn siis Huhtasaaren nykyisine mielipiteineen, ihan niinkuin mamutkin.

Parempi tietenkin olisi jos voisin olla myös heidän mielipiteisiinsä nähden itse samaa mieltä, mutta siihen tarvittaisiin kyllä se että Huhtasaari ja mamut muuttaisivat ne mielipiteensä ihan itse.

PS.

Ai niin. Ei pidä yleistää. Eiväthän kaikkien mamujen mielipiteet ole kaikki samoja ja monilla mamuilla on varmaankin ihan valmmiksi sopivat ja hyväksyttävät mielipiteet.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #175

Ei kukaan ole lähettämäässä Huhtasaarta mihinkään. Ei meidän häntä silti tarvitse erikseen hyväksyä tai tukea. Enhän minä sen enempää hyväksy Makkostakaan. Ei kai kukaan ole sitäkään vaatimassa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #200

Niin ja pitää muistaa sekin ettei Huhtasaari meidän hyväksymistämme edes tarvitse, kuten ei minuakaan erikseen kenenkään tarvitse hyväksyä. Suomen passi ja kansalaisuus takaavat lain mukaan tasapuolisen kohtelun ja lain suojan sekä minulle että Huhtasaarelle. Mamut sensijaan tarvitsevat yhteiskunnan jonkinlaista hyväksymistä.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #164

"Suomessa jokainen saa muodostaa oman mielipiteensä ja ilmaista sen täysin vapaasti. Jokaisella on lain mukaan sananvapaus. Sananvapaudella tarkoitetaan oikeutta ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään sitä ennakolta estämättä." https://www.laki24.fi/ihpe-perusoikeudet-mielipite...

Huhtasaarella on aivan sama oikeus muodostaa omat mielipiteensä (esim. luomisesta tai Väyrysestä tai heinäsirkoista) kuin on Snellmanilla, Niemeläisellä tai Marttilalla jne jne.

Kyse on SANANVAPAUDESTA, ei sen enemmästä eikä vähemmästä. Sananvapaus perustuu Suomessa perustuslain toisen luvun 12. pykälään sekä Euroopan ihmisoikeussopimuksen 10. artiklaan.

Se, että joku suomalainen ei ole Jouni Snellmanin hyväksyttävissä, on yksinomaan J.Snellmanin henkilökohtainen ongelma tai murhe. Sen ongelmansa perusteella Snellmanilla ei ole pienintäkään oikeutta, siis ei pienintäkään oikeutta, vaatia kyseistä kansalaista katumaan tai muuttamaan mielipiteitään.

Snellman esiintyy ajatuspoliisin tavoin (engl. Thought Police). Millä valtuuksilla?

Tämän pitäisi olla selvää puhetta; eikö vain Kai?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #222

"Sen ongelmansa perusteella Snellmanilla ei ole pienintäkään oikeutta, siis ei pienintäkään oikeutta, vaatia kyseistä kansalaista katumaan tai muuttamaan mielipiteitään."

Tässä asiassa nyt ei kertakaikkiaan näytä mitään ymmärrystä löytyvän.

Toki Snelmannillakin on Suomen kansalaisena omat oikeutensa, oikeus ajatuksenvapauteen ja myös vapaus esittää omat ajatuksensa julkisesti.

Se ei tietenkään sinällään merkitse mitään mitä Snellman ajattelee. Snelmannilla ei ole mitään valtuuksia toteuttaa muita ajatuksiaan kuin mihin hänellä on laillinen oikeus, eikä hän voi millään estää käytännössä Huhtasaaren ajatuksenvapautta, eikä sananvapautta, mutta hän voi silti vaatia Huhtasaarta katumaan ja muuttamaan mielipiteensä, se vaatimus ei vielä mitenkään riko mitään lakia ja sana on vapaa.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #223

Arto Vihavainen: "hän (Snellman) voi silti vaatia Huhtasaarta katumaan ja muuttamaan mielipiteensä, se vaatimus ei vielä mitenkään riko mitään lakia ja sana on vapaa."

Se vielä puuttuisikin, että Snellmanin vaatimuksilla olisi juridispohjainen imperatiivinen vaikutus ja teho. Silti JouniS:n suoraviivaiset haasteet katumukseen ja mielipiteiden muuttamiseen ilmiselvästi todistavat hänen viehtymyksestään fascistiseen alistamiskulttuuriin. Vestigia terrent. Siitä tässä kysymys.

Pekka J. Mäkinen Vastaus kommenttiin #164

Laura Huhtasaari nimenomaan palvelee isänmaatamme ja edustaa kansaamme upeasti. Viittaan vain viime vaalien uutissuomalaisten vaalikoneiden tulokseen, jonka perusteella Huhtasaari olisi jo uusi presidenttimme. Ts. Laura edustaa mielipiteillään ja näkemyksillään suomalaisten enemmistön näkemyksiä näissä kyselyissä.

Jumalaan luomisuskoon uskominen on ehkä maailman yleisin näkemys siitä mikä on koko todellisuutemme takana, ja mikä kaiken perimmäinen aiheuttaja. Siinä ei ole mitään epäilyttävää tai häpeämistä.

Joten sinä Kai Niemeläinen kerrot enemmän itsestäsi kuin Laurasta.

Toivon jokaisen täällä olevan tutustuvan Sirpa Pellin kirjoitukseen 17.3.2018. Siinä todetaan käytännön esimerkein miten vakava ongelma tämä islamilaisen kulttuurin leviäminen on todellisuudessa koko maailmalle.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #284

Suomessa on perinteisesti ollut koululaisilla korkeat pisa tulokset joten siitä voidaan päätellä, että enemmistö suomalaisista ei usko satuihin.

Luomisusko rinnastuu islamiin kun kyse on samasta asiasta.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Itse ainakin pääsin persuudesta eroon hyvin helposti. Ei tarvinnut muuta, kuin alkaa miettiä asioita vähän enemmän järjen kanssa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ei tarvinnut muuta, kuin alkaa miettiä asioita vähän enemmän järjen kanssa."

Näinhän se on.

Mutta asioiden ymmärtämisen kannalta olisi varmaan mielekästä analysoida niitä syitä jotka johtavat siihen että kaikki eivät halua ajatella järjen kanssa, vaan mieluimmin miettivät asioita ilman sitä järjen mukana pitämistä.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava Vastaus kommenttiin #52

Sitäkin olen tehnyt. Kun elämässä ei mene hyvin, niin sitä haluaa syyttää muita tai löytää jonkun syyllisen siihen ja persut kierosti luikertelevat tarjoamaan syyllisiksi EU:ta ja maahanmuuttajia/muslimeja/pakolaisia. Ja kun järki ei ole mukana, niin tuo uppoaa. Persujen ratkaisut kuulostaa helpoilta, irti EU:sta ja rajat kiinni. Kuitenkinnkun noita miettii hieman, niin mitään ratkaisuja ne eivät ole mihinkään, mutta huonossa asemassanolevat ihmkset tarttuvat syöttiin.

Kun menee facebookissa lukemaan vaikka iltasanomien kommentteja jostain uutisesta, jossa jollain tapaa tulee suomalainen kurjuus esiin, niin kommenttiosiot täyttyvöt maahanmuuttajia ja muslimeja haukkuvista kommenteista, ikään kuin he olisivat päättäneet tästä kurjistuspolitiikasta. Persujen opit menneet hyvin perille ja syytetään ihan vääriä ihmisiä.

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #69

Asia kuin asia, kommenttiosio pursuaa haukkumia. Syyllinen jossain muualla kuin haukkujissa itsessään?

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #86

#86 Laura, ei haukku haava tee, mutta sattuuhan se sydämeen.

Perussuomalaisten Golgatan tie alkoi kokouksesta, jossa Soini lakeijoineen, irtautui puolueesta ja jätti teidät jatkamaan valitsemallanne tiellä.

Perussuomalaiset on puolue, jonka johtohahamoja olet. Ammattisi aineen- ja erityisopettajana, on vaativa tehtävä ja on saattanut toimia valmennuksena kestämään myös politiikan mukanaan tuomaa kuonaa.

Politiikassa on mahdollista menestyä, mutta myös saada siipeensä.

Kyse on kestävyydestä, jonka olet itse kenties saanut lapsuusperheeltäsi. Kestävyys ei ole kuitenkaan pysyvää. Haavoittuvuus alkaa silloin, kun iskut osuvat aluelle, johon ei ole panssarointia.

Olen usein käyttänyt metaforaa kaiken hallitseville asiakkailleni, että ethän Sinä voi kaikkea hallita. Suojamuuri, jonka uskot pysvyän, onkin vain mielikuvasi.
Olet ihminen, jonka elämänhallinta säilyy vain, jos ulkoiset muurit pysyvät.

Keskustelujemme jälkeen, näen miehen tai naisen lyyhistyvän. Itkusta ei tahdo tulla loppua. Onneksi, sillä siinä on totuus, siinä itkussa.

Käyttäjän IsmoSaario kuva
Ismo Saario Vastaus kommenttiin #86

Sulla on ihan hyviäkin ajatuksia, mutta uskontoa ja politiikkaa ei pidä sotkea keskenään...tai sitten pitäisi olla jokaisen uskonnon edustajia tasaväkisesti päättämässä, ja arvaat varmaan mitä siitä tulisi. Raamattu on kuitenkin ihmisen kirjoittama ja kirkonmiesten kasaama kirja, missä on hyviäkin ohjeita mutta ei siltikään pitäisi päätöksiä uskon perusteella tehdä vaan faktan ja järjen kanssa. Ihmisen seksuaalinen suuntaus ei kuulu kenellekkään muulle kuin hänelle itselleen ja kumppanilleen...avioliitto on kristinuskoa vanhempi keksintö myös, esim. muinais skandinaavisessa kulttuurissa avioliitto oli suht samanlainen kuin nykyäänkin. Kristinuskon tultua naisten asema heikkeni huomattavasti siitä mitä se oli ennen sitä, ni musta jo tuo kertoo että uskonto pois, järki tilalle...toivon että sitä löytyisi enemmän nykypäivänä.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #86

Älähän nyt. Meitä on ziljoona, jotka ei oo Sinua millään tavalla haukkunut.
Mä itte oon silleen syvän vihree ja helkkarin vasemmalla, (ja su-ru) mutta yritän löytää joitain yhdistäviä tekijöitä. Maanpuolustus ehkä? Pakkoruotsi?
Avaa sellainen blogi missä voi Sinulta kysyä asioita: "Kansa kysyy, Laura vastaa." :)

Henry

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #69

"mitään ratkaisuja ne eivät ole mihinkään"

Hassu kommentti. Moni EU-maa on tuon ratkaisun valinnut ja valinta on osoittautunut hyväksi ratkaisuksi. Sitten sinä kuitenkin olet eri mieltä, mutta et osaa perustella miksi olet eri mieltä..

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Itselläni kävi toisin päin. Olin kovin vasemmistolainen, mutta kun aloin miettiä asioita vähän enemmän ja järjen kanssa, minusta tuli suorastaan halla-aholainen persumielinen.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava Vastaus kommenttiin #85

Niin, teitä huomionkipeitä flaseflagejahan on nähty jo vaikka kuinka. Minulla sen sijaan on ihan todeisteet omasta perussuomalaisuudestani

Mervi Eskelinen

Iiro:Minulle kävi juuri päinvastoin. Otin vaaleanpunaiset lasit silmiltäni, tutustuin perussuomalaisten arvoihin, konkretisoin rakkauteni Suomeen ja laitoin harmaat aivosolut käyttöön. Sen seurauksena en enää nähnyt mitään muuta puoluetta mahdollisena kuin perussuomalaiset. Ei tässä puolueessa ketään syytetä vaan haetaan nimenomaan oikeudenmukaisuutta suomalaisia kohtaan. Miksi sen arvon pitäisi väistyä suomalaisten hyväksikäyttö oikeuttaen?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #289

"Ei tässä puolueessa ketään syytetä vaan haetaan nimenomaan oikeudenmukaisuutta suomalaisia kohtaan."

Ydinjuttu tässä onkin se ettei oikeudenmukaisuus muita ihmisiä kuin meitä suomalaisia kohtaan ole sinulle, eikä kansallismielisille yleensä "niin kovin tärkeätä".

Tässä on se kansallismielisyyden perusvika. Se johtaa sotiin, kansanmurhiin, massamurhiin, syrjintään ja vainoon niitä kohtaan joilla ei ole etuoikeutta kuulua kansallismielisten ajatusten mukaan "omaan kansaan".

Välillä vaino kohdistuu myös omaan kansaan, erityisesti vähäosaiseen kansanosaan, jolla ei ole kykyä puolustaa itseään.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #289

Saksassa lahdattiin saksalaisia kaasukammioissa koska olivat vääräarvoisia uskontonsa vuoksi.

Perussuomalaisten sivuilla mainitaan uskonto niihin arvoihin joten perussuomalaiset rinnastuvat kansanmurhaajiin.

Jyrki Tikkakoski

Katumus mistä aiheesta? Onko siis pahasta, että päättäjänä ajattelee Suomalaisten parasta. Myös sinun ja varsinkin sinun jälkeläisten parasta?
Kun aikuiset vihaavat toisiaan poliittisen näkemyksen perusteella, niin alkaa olemaan peli menetetty. En muista n.60 vuotisen taipaleeni varrella vastaavaa vihaa nähneeni politiikan saralla, kuin kommunistit 70 luvun työmailla.
Ja se viha on kasvanut jälleen punaisissa, mutta mukaan ovat tulleet vihreät ja kokoomus. Mikä sinällään on huvittava havaita, että kokoomus ja vasurit ovat samassa rintamassa.
Orpo taas avautui kuinka kansallismielisyys on pahasta ja kaikki siihen liittyvä on tuomittavaa. Ja samaan hengen vetoon sanoo, että kuinka kansallismielisten syytä on maan kahtiajakautuminen ?!
Mikä saa aikuisen (-set) olemaan niin sokea omille tekemisilleen? Aivan kuin ei ymmärtäisi kuka vihaa ketä?
Laura kirjoittaa mielestäni asian niin kuin ne ovat. Kaikki, rasismit, eu:n välitön hajoittaminen, markka takaisin heti, ulkomaalaisvastaisuus, eristäytyminen etc. ovat keksittyjä väittämiä, laitettuja sanoja suuhun ja aikuiset ihmiset vielä uskovat niihin. Jopa päättäjä tasolla, kuten itse pieni vihainen mies. Mutta onko vaalien läheisyys aiheuttanut, että ministeri Mykkäselle on rakennettu toiset rattaat? Puhetta (eikä uutisointiakaan) ettei valtion kassa kestä avoimia rajoja, ei ole kokoomuksen riveistä aiemmin kuultu.
Ainoa onni tässä pelissä on, että PS lisää kannatustaan sekä jäsen määriään, kuten on muualla euroopassa vastaavissa puolueissa käynnissä. Maahanmuuttopolitiikan (= turvapaikanhakijoiden suhteen) epäonnistuminen on jo selviö, mutta kun puhutaan eu:sta, niin junaa on äärimmäisen hankala kääntää.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Totta Jouni Snellman. Persuudesta voi luopua jos haluaa. Sinun kohdallasi on toisenlainen "ongelma". Tyhmyys on pysyvää. Se ei poistu edes kouluja käymällä. (Ei tarkoita, että uskoisin sinun niitä juuri käyneen).

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Persuudesta voi luopua" ja homoudesta eheytyä, jos vain haluaa. ;)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #190

Järjenkäytöstäkin voi luopua ja liittyä viherpunaisiin, tai tehdä niinkuin kokoomus, jankuttaa julkisten menojen kasvusta ja samalla lisätä niitä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #201

"Järjenkäytöstäkin voi luopua."

Ei tämä aina pidä paikkaansa, ei ainakaan siinä tapauksessa että järjen käytöstä on jo ennemmin luvuttu, kuten perussuomalaiset on tehneet.

Siitä ei voi enää luopua mitä ei enää ole.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Itse pääsin aikanaan äspeedeestä eroon, kokemus oli vapauttava. Aito katumus on puhdistava kokemus, kuten sanoit.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Itse pääsin aikanaan äspeedeestä eroon, kokemus oli vapauttava. Aito katumus on puhdistava kokemus, kuten sanoit."

Miten sen puhdistavan kokemuksen voi saada jos ei tunne kuuluvansa mihinkään mistä pitäisi päästä eroon.

No, aikoinaan tunsin kyllä sellaista helpotusta silloin kun pääsin eroon korttiläisestä ilmapiiristä, mutta se tapahtui jo lapsuudessa.

Sen jälkeen ei ole ollut mitään sellaista ilmapiiriä josta olisi pitänyt välttämättä päästä eroon, mutta niistä kaikista on toki aina myös helposti päässyt eroon, yhtä vähällä vaivalla kuin mitä olisi esimerkiksi lakata blogistina oleminen.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #211

Puhdistavan kokemuksen saa yleensä pettymyksen seurauksena, kuten esimerkilläsi sanot päässeesi körttiläisyydestä eroon.

Ei Joulupukkiakaan tarvitse mihinkään piilottaa.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Ja mihinköhän Lauran mielipiteeseen nyt viittaat? Persut eivät ole edes hallituksessa, joten näen, että motivaatiosi olla Lauran kimpussa on alistamisen halu. Sellainen voi johtaa vaikka mihin. Kannattaa muuttaa suuntaa ajoissa.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Vastustan toki myös EU:ta, onko muuten EU-vastaisuuskin jo demonisoitu?

Kyllä on. Tämä on tietenkin vasta alkua.

Eu tosin voi romahtaa siitä huolimatta. Suomi kyllä pysyy uppoavassa veneessä loppuun asti.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Varsinkin EU-vastustus on demonisoitu. Tottakai, koska muuten ei liittovaltion rakentaminen onnistu.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Kerrotko jotain konkreettista esimerkkiä, että miten EU-vastaisuus on demonisoitu?

Miusta tuntuu, että tää on enemmän vaan EU-vastaisten uhriutumista. Vastustatte EU:ta, mutta kun ette saa sille vastakaikua kansalta, niin uhriudutte.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Olen hyvä vastaamaan tähän, koska en vastusta EU:ta enkä euroa. Sopeudun opportunistisesti tilanteeseen. Itsen näen demonisoinnin niin, että EU:n vastustajat ovat häviöllä jolloin valtaeliitti ja media vähättelevät heitä sekä leimaavat Trumpin tai Putinin trolleiksi.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

No käytännössä EU-vastaisuus leimataan heti Venäjämyönteisyydeksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Eu tosin voi romahtaa siitä huolimatta. Suomi kyllä pysyy uppoavassa veneessä loppuun asti."

Kannattaako siis olla mukana poraamassa reikiä EU- paatin pohjaan, kun kerran mukana ollaan? Siellä EU- paatin pohjan alla on kyllä muutenkin niitä porareita ihan riittävästi, Putin, Erdogan, Trump, Iran, Isis, Al Quaida.

Parasta ja turvallisinta olisi jos me kaikki paatissa istuvat tyytyisimme soutamaan tai äyskäröimään vettä paatista, eikä pitäisi soutaa väärään suuntaan, äyskäröidä vettä paattiin, eikä porata paatin pohjaan reikiä sisäpuolelta.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Suomalainen joutuu äyskäröimään teelusikalla, joten ei se kovin motivoivaa ole. Varsinkaan, jos veden pinta jatkuvasti nousee.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Suomalainen joutuu äyskäröimään teelusikalla."

Sekin on parempi työkalu siihen tarkoitukseen kuin vaikkapa puukko, vasara tai seula, kunhan vain äyskäröi oikeaan suuntaan.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola Vastaus kommenttiin #16

Kannattaisko soutaa Euroopassa, eikä eussa? Eu laivassa on 28 kapteenia, jotka soutavat eri suuntaan ja se on aivan se ja sama mihin suuntaan Suomi siinä sivussa lusikoi.

Nuo 28 kapteenia alkavat soutamaan samaan suuntaan ainoastaan siten, että 27:lle heistä annetaan potkut ja jää siis vain yksi kapteeni ohjaamaan liittolaivaa.

Itse näkisin paremmaksi vaihtoehdoksi, sen, että 28 kapteenia soutasivat kaikki sulassa sovussa siinä samassa Euroopassa omaan tahtiin omilla laivoilla toinen toistaan tarvittaessa auttaen parhaaksi katsomallaan tavalla.
Ei myöskään ajettaisi aina kaikki samalle karille, kun osa porukasta kulkisi kuitenkin hieman omia reittejään ja merkkaisi nuo karikot, jottei muut niihin osu.
Mitään hyväksi koettua reittiä ei tietenkään tarvitsisi muuttaa vaikka omilla laivoilla mentäisiin, mutta kapteenit voisi kuitenkin itse päättää, että missä satamassa milloinkin käy.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #26

"Kannattaisko soutaa Euroopassa, eikä eussa? Eu laivassa on 28 kapteenia, jotka soutavat eri suuntaan ja se on aivan se ja sama mihin suuntaan Suomi siinä sivussa lusikoi."

EU on olemassa juuri siksi että saataisiin ne kaikki 28 kapteenia soutamaan samaan suuntaan eikä eri suuntiin. EU on siis juuri se perämies jota laiva tarvitsee.

"Itse näkisin paremmaksi vaihtoehdoksi, sen, että 28 kapteenia soutasivat kaikki sulassa sovussa siinä samassa Euroopassa omaan tahtiin omilla laivoilla toinen toistaan tarvittaessa auttaen parhaaksi katsomallaan tavalla."

Tämä ei ole hyvä ratkaisu. Ratkaisuesityksesi perustuu nähdäkseni väärään todellisuuskuvaan. Ei ole mitään omia laivoja, on vain tämä yhteinen lautta.

"Mitään hyväksi koettua reittiä ei tietenkään tarvitsisi muuttaa vaikka omilla laivoilla mentäisiin, mutta kapteenit voisi kuitenkin itse päättää, että missä satamassa milloinkin käy."

Jos nyt kuvitellaan että tällainen erillisnavigointi olisi mahdollista, osa ajautuisi karille ja osa paateista eksyisi kuitenkin merille. Siinäkin tapauksessa nämä karille menneet pitäisi pelastaa ja ulapalle eksyneet hakea.

Ei Eurooppaa voi enää nähdä muuta kuin yhtenä kokonaisuutena. Pienet valtiot eivät yksin pärjää, vaikka siltä näyttäisi, kun rikkaat Sveitsi ja Norja porskuttavat, mutta ne porskuttelee tiiviisti EU-laivan kyljessä, ottaen osaa sen menoihin ja muihin murheisiin, vaikka niiden maiden asukkaille muuta uskotellaan.

Ei Englantikaan EU:sta irti pääse, vaikka tätä brexit- näytelmää nyt näytellään englantilaisten persujen takia ja kansallismielisten tuntojen rauhoittamiseksi.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola Vastaus kommenttiin #35

Miten se sun mielestä sujuu tuo samaan suuntaan soutaminen esim. maahanmuuttoasioissa nyt ja tulevaisuudessa?

Ei mitenkään ja tämänkin esimerkin vuoksi Suomessa ei tehdä lainkaan mitään asian eteen, koska Sipilä odottaa eu tason päätöstä asiaan ja sitä on nyt yli 2 vuotta odotettu ja asiassa ollaan päädytty soutamaan yhä kovemmin eri suuntaan. Tämä on johtanut siihen, että edes ne euroopan maat, jotka haluaisivat soutaa samaan suuntaan, ei souda mihinkään niin kauan, kun yhteisymmärrys syntyy ja mielestäni on kohtuu todennäköistä, että sitä yhteisymmärrystä ei tässäkään asiassa synny.

Muissa asioissa, kuten päästöjutuissa erimielisydet aiheuttavat vakavan uhan taloudellemme, kun tehtaat odottavat vuositolkulla, että minkälaisia vempaimia tulevien normien mukaan voidaan tulevaisuudessa valmistaa.
Kiina päättää päivässä asiasta, joka EU:ssa kestää vuosia ja parhaimmillaan jos päätös syntyy, se on löysä kompromissi, eli ei oikein hyvä kellekään, mutta jollain lailla sopii kaikille.
EU ei tule saamaan 28 kapteenia soutamaan samaan suuntaan kaikissa asioissa, tiedät sen itsekin ja niin tietää Merkel ja Macronekin ja siksi ainoat vaihtoehdot on liitto tai hajoaminen.
Tämä välimuoto jonka ajanjakso on päättymässä on kaikista huonoin vaihtoehto.

"Jos nyt kuvitellaan että tällainen erillisnavigointi olisi mahdollista, osa ajautuisi karille ja osa paateista eksyisi kuitenkin merille. Siinäkin tapauksessa nämä karille menneet pitäisi pelastaa ja ulapalle eksyneet hakea."
Niin nythän tämä yhteisvastuu on pakollista ja sitä pyritään kasvattamaan Orpon ja Sipilän pankkiunionin rakentamisella.
Omalla laivalla voisi itse päättää, että milloin voi auttaa ketäkin.

Euroopan voi juu nähdä yhtenä kokonaisuutena. Unohdit perustella, että miksi pienet ei pärjää??

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #41

"mielestäni on kohtuu todennäköistä, että sitä yhteisymmärrystä ei tässäkään asiassa synny."

Ei se samaan suuntaan soutaminen aina niin kovin helppoa ole. Katsotaan nyt vaikkapa näitä ihan meidän omia kansallisia hankkeita, kuten kiky- sopimusta, tai SOTE:a. Kyllä niiden synnyttämiseen tarvitaan paljon kärsivällisyyttä, eli aikaa ja tupakkaa, kuten ennen sanottiin. Joskus ne kuitenkin syntyvät.

"Omalla laivalla voisi itse päättää, että milloin voi auttaa ketäkin."

Pitää tehdä päätös siitä onko yleensä maailmassa mukana vai ei. Maailmasta voi pysyä erillään kuten Pohjois-Korea ja uhmata muuta maailmaa vaikkapa ydinasein, mutta ei sekään tie pitkälle vie, korkeintaan tuhoon se vie.

"Euroopan voi juu nähdä yhtenä kokonaisuutena. Unohdit perustella, että miksi pienet ei pärjää??"

Kyllä pienet voi pärjätä, mutta osana kokonaisuutta, yksin ei kukaan pärjää, ei edes Sveitsi tai Norja.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola Vastaus kommenttiin #46

Tuo on juuri tuota populistista kokoomuspropagandaa suoltaa tuollaista väitettä, että "Pitää tehdä päätös siitä onko yleensä maailmassa mukana vai ei."

Mihin ihmeeseen se maailma siitä ympäriltä hukkuu oli Euroopassa unioinia tai ei?

"Kyllä pienet voi pärjätä, mutta osana kokonaisuutta, yksin ei kukaan pärjää, ei edes Sveitsi tai Norja."

Kunpa kykenisitkin näkemään sen kokonaisuuden, joka on EUROOPPA ei EU!

Eu on puolinaisuus, ei kokonaisuus ja maailma ei tuhoudu, oli Euroopassa EU:ta tai ei.
EU repii nyt Euroopan maita erilleen, koska on paljon asioita, jotka ei yhteneväisesti sovi kaikille, kuten talouteen liittyvät asiat ja maahanmuutto, mutta tässä alunperinkin liittovaltioksi suunnitellussa EU:ssa tarvitaan yksimielisyyttä ja sitä ei ole tiedossa nyt eikä koskaan vaikka vetäis sitä tupakkia kuinka paljon.

Kannattaisiko ennemmin tehdä koko maailman kanssa optimoidusti yhteistyötä juuri niillä osa-aluiella, kun se parhaiten esim Suomelle, tai Unkarille, tai Tanskalle sopii ja siinä aikataulussa kun sopii, vai odottaa kuolemaan asti niitä läyhiä kompromisseja..

Yritä nyt vähän paremmin avata, että miksi Suomi, tai joku muu maa ei pärjää jos ei kuulu EU:hun? Ota se kartta käteen ja hämmästy, kun maailmassa on muutama muukin maa, kun eu:n jäsenmaat. On pieniä ja isoja ja ne pärjää ihan yhtä hyvin tai huonosti, oli eu:ta tai ei.

Pitää myöskin ymmrärtää, että kukaan ei enää lähde yksin EU:sta. Ei voi muodostua tilannetta, että jäädään EU:n ulkopuolelle, sillä ei ole mitään EU:ta enää, jos joku vielä ottaa hatkat.

Ja on täysin selvää, että kun katsoo populistipuolue kokoomuksen kannatustuloksia, niin Suomi ei ole ensimmäisenä lähdössä.

EU vastaisuus on kohonnut Eu:ssa ja nyt kun ei ole muuta vaihtoehtoa, kun pikaisesti liittovaltio, jos eu meinaa tästä vielä selvitä, niin mitä luulet, että helpottaako se eu vastaisuus, vai lisääntyykö?

On patti tilanne. Vähänkään kokonaisuutta näkevät ymmärtävät, että EU:n on pakko muodostaa se liittovaltio kyetäkseen jatkamaan, jotta sitä paattia on helpompi ohjata. Ja toisaalta, mitä enemmän liittovaltion suuntaan mennään, sen jyrkemmäksi vastustus nousee ja pahentaa tilannetta entisestään.
Tämä kaikki tapahtuu täysin riippumatta meistä suomalaisista, tai meidän liittovaltiota haluavista pääpuolueista.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola Vastaus kommenttiin #35

"Tämä ei ole hyvä ratkaisu. Ratkaisuesityksesi perustuu nähdäkseni väärään todellisuuskuvaan. Ei ole mitään omia laivoja, on vain tämä yhteinen lautta."

Kenen kuvat tässä nyt mahtaa olla harhaisia?

Kyllä itse näkisin niin, että Eurooppa on meri, jossa 50 valtiota seilaa, joista 28 on sidottu toisiinsa kiinni. Yhden naru ollaan katkaisemassa ja useat pikkupaatit ohjaa eri suuntiin.

Pikkupaateista halutaan sammuttaa moottorit, jotta ne eivät enää pysty ohjaaman erisuuntiin hidastaen kaikkien menoa.

Perussuomalaiset on kaikista muista puolueista poiketen sitä mieltä, että parempi ratkaisu on irrottaa nuo köydet ja jatkaa seilaamista siinä muiden rinnalla kuten ennenkin.
Kokoomus sammuttaisi moottorit heti, kuten vihreätkin ja kaikki muut yrittävät lapsellisesti väittää, että voisimme jatkaa moottorit käyden köytettynä, joka ei missään tapauksessa ole järkevää, eikä todennäköistä

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Kannattaa ja syyt olen sinulle kertonut.

Mutta sehän ei ollut aihe, vaikka siitä sanoinkin.

Kyllä esim media ja käyttäytyy varsin törkeällä tavalla Lauran mainitsemassa asiassa. Siinäkin yksi syy, että en arvosta enkä luota suomalaiseen mediaan. Tai sanotaan, että luotan hyvin vähän. Eikä tämä tosiaan ole ainoa syy siihen. Kyllä muutama vuosi vaalenapunaiset lasit tippuivat silmiltä tämän asian suhteen. EU, ilmastonmuutos, maahanmuutto, espanjan tilanne jne... Eipä paljon vaihtoehtoja ole ja monenlaista valeuutisointia tai hyvin valikoivaa uutisointia esiintyy.

Käyttäjän JarkkoLampinen kuva
Jarkko Lampinen

"Spitaalista ei pääse eroon, mutta persuudesta kylläkin". Jouni Snellman, pitäisikö kaikkien olla demareita? Osoitat suoraan mielipiteelläsi mikä on vialla nyky Suomessa, vai suvaitsevat ovat oikeassa omine mielipiteineen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Meitä demareita on enemmän tai vähemmän kaikissa Euroopan maissa, me katsomme asioita laajemmin kuin vain Suomen näkökulmasta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Meitä demareita on enemmän tai vähemmän kaikissa Euroopan maissa"

Oikeastaan vähemmän, etkö ole huomannut että demarit ovat hävinneet monesta EU maasta?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #25

"Oikeastaan vähemmän, etkö ole huomannut että demarit ovat hävinneet monesta EU maasta?"

Ei ainakaan Suomesta eikä Ruotsista.

Ruotsin nykyinen ja Suomen seuraava hallitus on demarivetoinen.

Noissa etelän maissa populismi on valitettavasti saanut vahvan otteen, mutta eipä se populisimi ole toistaiseksi vielä yhtään maata auttanut eikä pelastanut.

Populististen tunnemyrskyjen jälkeen demareita tarvitaan taas korjaalaan jäljet ja paikkaamaan arvet.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Palautetaan taas mieliin se Evelyn Beatrice Hallin muotoilema Voltairen ajatus: "Olen eri mieltä kanssasi, mutta olen valmis kuolemaan asti puolustamaan oikeuttasi sanoa se". Mutta se olikin silloin valistuksen aikana.

Laura Huhtasaari

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta olen valmis kuolemaan asti puolustamaan oikeuttasi sanoa se". Nyt tehdään kaikki, jotta et pääse sanomaan. Jatkuvaa bannausta :)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

En oikein ymmärrä tätä kommenttia, mutta omasta puolestani sanon vain että vaikka en pidä siitä että minun mielipiteistäni ei pidetä ja että minut on niiden mielipiteideni takia bannattu eräistä blogeita, kannatan kuitenkin sitä että minut on oikeus bannata, vaikka en sitten enää voikaan esittää eriävää mielipidettäni.

Käyttäjän marjukkakaakkola kuva
Marjukka Kaakkola Vastaus kommenttiin #18

Eiköhän puhe ole siitä, että edes verovaroilla rahoitetun median eli ylen pitäisi toimia puolueettomasti.

Käyttäjän TuulaTakkala kuva
Tuula Takkala Vastaus kommenttiin #18

Taidetaan olla molemmat blokatut ulos arkkipersu Luukkasen blogista.

Tohtori, dosentti Luukkanenkin oikein taantuu infantiilitasolle persuroolissaan. Toivottavasti on vain teeskentelyä häneltä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #117

"Tohtori, dosentti Luukkanenkin oikein taantuu infantiilitasolle persuroolissaan. Toivottavasti on vain teeskentelyä häneltä."

Minä pidän tätä lähes 100%:sen varmasti teeskentelynä, sillä mielestäni on ihan tarpeeksi näyttöä siitä ettei Luukkanen suinkaan ole sellainen infantiili millaisena hän täällä kyllä varsin ansiokkaasti esiintyy. :)

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Minunkin kommenttejani poistetaan perussuomalaisten Facebook-sivuilta. Niissä ei ole mitään asiattomuuksia tai edes kiroilua. Taitaa olla vaan kova paikka, kun entinen perussuomalaisten varavaltuutettu tulee arvostelemaan perussuomalaisten politiikkaa.

Käyttäjän markkusalomaa kuva
Markku Salomaa Vastaus kommenttiin #54

Kerrotko jonkun konkreettisen esimerkin millaisia kommenttejasi on poistettu perussuomalaisten fb-sivuilta ja mitä tarkoitat perussuomalaisten fb-sivuilla? Onko kyseessä puolueen, piirin, paikallisyhdistyksen vai yksityisen henkilön sivu vai ryhmä? Oletko myös varma että itse käyttäydyit kunnolla? Loikkarit syyllistyvät aika usein trollaamiseen ja nillitämiseen joka on rasittavaa seurata ja yleensä ylläpito poistaa keskustelusta kyseisenlaiset häiriköt sangen pian.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #54

Jätä se face väliin. Se ei ole aikuisten ihmisten keskusteluareena.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Olet poikkeuksellinen nainen, Laura Huhtasaari.

Niikko, Luukkanen, Matti Viren, Lavikainen ovat puolestaan sellaisia Perussuomalaisia, jotka eivät minun anna osallistua blogiensa keskusteluun. Jos on eri mieltä, bannataan.

Jatkuvaa bannausta, sanoisin.

Itse blogiisi:

En usko kenenkään haluavan estää sinua julistamaan ajatuksiasi. En ainakaan itse. Päinvastoin!

Uskottavuutesi on varsin heikkoa. Ja mitä enemmän avaat ajatuksiasi, sitä syvemmälle uppoat. Miksi luulet, että kukaan - ainakaan meistä, joita et edusta -
haluaisi avautumista sinulta kieltää!?

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Laura Huhtasaari: "Ehkä aika harva Suomessa enää uskoo Raamattuun niin kirjaimellisesti kuin minä." Vanhempana henkilönä otan itselleni oikeuden ystävällisesti kehottaa sinua: älä ikinä luovu tuosta uskosta, jonka olet Jumalalta lahjaksi saanut.

Mitä tuohon kuvaannolliseen "spitaalisuuteen" tulee, voisin äänestää sinut Suomen 'kymmenen vähiten spitalisoituneen poliitikon' joukkoon.

Jatka Laura samaan malliin! Puolustat juuri niitä arvoja, joita koko kansakuntamme kipeästi tarvitsee suojakseen. Mutta muista olla ei vain rohkea vaan tilanteen vaatiessa myös riittävän maltillinen. Nyt tuli jo toinen ystävällinen kehotus. :)

Laura Huhtasaari

En tietenkään luovu uskostani :) Siunausta sinulle.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

En minäkään halua Huhtasaaren luopuvan uskostaan enkä sen julistamisesta. Se auttaa siinä, ettei hänen uskottavuutensa tuosta nouse.

Kuten tiedät, Marttila, olen kanssasi eri mieltä. Kansakuntamme ei tarvitse Raamattuun tai Koraaniinkaan tukeutuvia päättäjiä. Omilla aivoillaan ajatteleville on enemmän tarvetta.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"... harva Suomessa enää uskoo Raamattuun niin kirjaimellisesti kuin minä."

- Kannattaako tiettyyn tekstiin kirjaimellisesti uskovan, joka vieläpä elää avioliitossa lääkärin kanssa, blogikirjoituksen otsikossa ja ilman lainausmerkkejä väittää olevansa spitaalinen?

"Lepra (kreik. lepros ’suomuinen’) eli (s)pitaali (ruots. spitali < lat. hospitale ’hoitolaitos’) on krooninen sairaus, joka aiheuttaa epämuodostumia iholle ja muualle kehoon. Sitä aiheuttava bakteeri on aerobinen, haponkestävä, mykobakteereihin kuuluva sauvabakteeri Mycobacterium leprae." (Wikipedia)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ei suomalaisten tarvitse EU-paattiin reikiä porata, komissio tekee sitä itse. Kansainvaellus teki ison reiän eikä nämä äyskäröimällä lähde ja sama vika yhteisvaluttassakin, ei tule toimimaan kuin yhteisvastuulla ja sitä ei pohjoisen valtiot, Suomen poliitikkoja lukunnottamatta hyväksy.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ei suomalaisten tarvitse EU-paattiin reikiä porata, komissio tekee sitä itse."

Vielä se kuitenkin kelluu ja Niinistö valittiin suurella enemmistöllä kippariksi.

Lauralle jäi vaaleissa vain jämä- ääniä, kun oli sitä mieltä että pitää jo jättää koko EU- laiva ja lähteä pelastusveneellä karkuun.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tässä ketjussa Huhtasaarta kannattavat lähinnä kuvattomat trollit, mistäköhän trollitehtaasta ovat tänne ryömineet.

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #29

Tähän on tultu, johtunee spitaalisuudestani.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #33

Tarkoitus on, ettei kuvattomia trolleja täällä olisi. Omasta blogistaan ne voi itse poistaa, jos et ole tuota huomannut.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava Vastaus kommenttiin #33

Ei kukaan pidä sinua spitaalisena, mutta kun lauot todella rankkoja näkemyksiä ja ihmisvastaisia kommentteja, niin sinun tulee kestää se, että sinun näkemyksiäsi vastustetaan.

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva Vastaus kommenttiin #56

Annatko konkreettisen esimerkin Lauran ihmisvastaisesta kommentista? Perustele samalla, mikä seikka tekee siitä kyseisestä kommentista juuri ihmisvastaisen?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #33

Katsoin tuon Veitolan ja sinun keskustelun, eihän se poikkea mitenkään Veitolan aikaisemmin nähdyistä jaksoista. Paitsi, että teillä oli enemmän keskinäistä vilpitöntä hauskaa, kuin Veitolan aiemmin näkemissäni ohjelmissa.

Spitaalia en huomannut kummassakaan. Toivotan hyvää kevättä Poriin. Jokainen saa olla spitaalinen tai uskovainen niin paljon kuin sielu sietää.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #137

Minä en periaatteessa katso näitä oksettavia tosi-TV- ohjelmia, siksi kiitän Aria tästä tämän keskustelunaiheen luotettavasta arvionnista. Pidän Aria luotettavana lähteenä. :)

Käyttäjän MariOksanen kuva
Mari Oksanen Vastaus kommenttiin #29

Minä en ole kuvaton trolli, mutta kannatan täydestä sydämestäni Lauran ajamaa maahanmuuttopolitiikkaa. Eikö teitä aikuiset ihmiset hävetä tällainen koulukiusaaminen? Suomi on kristitty maa mutta Lauran uskonnollisuutta saa pilkata mennen tullen. Islamista ei kuitenkaan saa sanoa mitään poikkipuolista, koska muuten olet raastuvassa. Fakta on kuitenkin se, että terrorismin uhka on kasvanut huimasti nykyisen sekopäisen muslimi-invaasion vuoksi. Tästä löytyy jopa ihan valtamedioiden uutisointia. Olen järkyttynyt, miten pelkkä persuviha riittää perusteeksi uhrata koko Suomi. https://yle.fi/uutiset/3-10026094

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava Vastaus kommenttiin #39

Lauran maahanmuuttopolitiikka on pelkkää kiusaamista. Eikö häntä hävetä.

Älkää pliis jaksako tuota uhriutumista. Islamia saa arvostella, mutta jos ei pysty tekemään sitä a) leimaamatta 1.6 miljradia ihmistä b) olematta rasisti, niin kannattaa ihan tosissaan miettiä, että olisikohan itsessä peiliin katsomisen paikka.

Minä kun olin persu, niin arvostelin kovin sanoin islamia, mutta kukaan ei koskaan sanonut minua rasistiksi tai mitenkään muutenkaan valittanut kritiikistäni. Tiedätkö miksi, koska tein sen ilman rasismia, yleistämättä muslimeja ja järken kanssa.

Ehdotankin, että sen sijaan, että jatkuvasti uhriudutte, niin opettelisitte arvostelemaan islamia älyllisesti.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #39

Suomessa on perustuslain takaama uskonnonvapaus, siinä ei pienen hörhöporukan vihanlietsonta paljon paina.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #68

Juuri näin. Ei edes sen hörhöporukan, johon Snellman kuuluu.

Pekka J. Mäkinen Vastaus kommenttiin #68

Sellaiselle uskonnolle ei pitäisi antaa minkäänlaista vapautta, joka käytännössä haluaa tappaa toisinuskovat.

http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/professori-...

On todettu että Koraanissa on toista sataa kehoitusta tappaa "vääräuskoiset", vaikka tämä tappaminen on sittemin kaunisteltu "taistelemiseksi" vääräuskoisia vastaan.

Lisäksi Islam on enemmän yhteiskuntajärjestelmä kuin uskonto.
Eija-Riitta Korhola toteaakin aiheellisesti: "”Poliittisesta islamista on voitava puhua. Se islam, jota edistetään lain voimalla tai väkivallalla islamilaista valtiota kohden, ei ole millään tavalla vähemmän vaarallista kuin vaikkapa natsismi. Politisoitumisesta seuraa hyvin suurella todennäköisyydellä jihadisoituminen.”

Juha Tähtinen

Tosin täytyy sano noihin muihin kommentteihin mitä nyt olen Suomi pysyyy uppoavassa laivassa loppuun saakka.Tohon toteisin kyllä ihan niin että tuo on mielestän laput silmillä ajattelua. Pitääkö Suomi oikeasti päästää siihen jamaan kun ruotsi ja saksa esimerkii tällä hetkellä ovat.Täytyy sanoo että tuo malli matelee juurikin hitaasti mutta varmasti kohti Suomea.Ihmiset ovat tyytyväisi Suomenmaassa ja kuvittelevat Suomen olevan jotenkin erityisen turvallinen ja tasapainoinen maa.Näinähän ei ole se osittan jo suomessa näkyykin tietyillä paikkakunnilla ja on tuonut jo nyt suuria ongelmia .Suomikin on vähän tosisissaan nyt menossa siihensuuntaan että odottaa vaan sitä suurta jysäystä ennenkuin Suomalaiset tajuavat että paluuta entiseen ei ole.Näin eittämättä tulee myös suomessa käymään ennemmin tai myöhemmin Tosiaan olen joskus itsekkin sanonnut että on lottovoitto syntyä suomeen mutta kohta täytynee sanoa että hävettää olla suomalaine.EU sitä EU tätä Kysynkin nyt jo tässä vaiheessa mikä se niin sanottu itsenäinen Suomi on tänäpäivän.Sanonkin näin että ne sotaveteraanit ja sotilaat jotka jokus taistelivat maamme puolesta ja teki suomesta itsenäisen tuskin olisiva silloin tietäessä mitä tuleman pitää edes tikkua ristiin pistäneet.Suomi on mennyttä ja jos tuon olisivat ihmiset jotka uhrasivat oman henkensä maamme puolesta tienneet.Puhuisimme lähes satavarmaan venäjää tänäpäivänä.Suomi on myyty ja näinkin jatkossa tulee olemaan mitä suuremmassa määrin jollei hallitus ja poliittiset tahot pikkuhiljaa rupee herämään unestaa.PS:Ja sen vielä lopuksi toteaisin että harmi kun Laura Hutasaaresta ei tullut presidenttiä .Olisi suomikin saanut kunnon suomalaisuutta ja sen perusarvoja kunnioittavan pressan.No mutta sitten seuraavalla kieroksella näytätät huhtasaari mistä kana pissii.Suomi menetti paljon jatkaessaan Saulin uraa presidenttinä. En sitä sano että olisi huono presidentti mutta nyt kun tarvitaan oikeasti mielipitetä sekä Suomalaisi perusarvoja suuresti esille. Niin nytten niitä ei ole.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Mitä ovat nämä suomalaiset perusarvot?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Oisko perustuslaki.

Siinä muuten mainitaan uskonnonvapaus.

Timo Taipale

Laura olen ylpeä Sinusta,olen ylpeä Suomalaisuudestamme,olen ylpeä meistä perussuomalaisista,rakkikoirat haukkuu,Suomalaisuus palaa takasin

Käyttäjän lakosi kuva
Mika Lako

Eikös Maria Veitola halunnut aivan vapaaehtoisesti yökylään?

Siis pyysi ja pääsi.

Käyttäjän IlkkaVuori kuva
Ilkka Vuori

Laura, kyllä Suomessa on paljon Raamattuun kirjaimellisesti uskovia - usko pois. Ja hyvä että on! Hehän eivät itsestään meteliä pidä.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Vielä tulee aika kun saa olla omaa mieltä ja aivan itsensä, toivon niin. Mulla on helppoa kun ei tarvii ketään mielistellä.
Meille syötetään niin paljon epätotuuksia että ei enää viitsi paljoa katsella ylen uutisia.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Itseäni on joskus myös haukuttu, mutta olen kuitannut "ja itse olet stalinistinen ongelmajäte".

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Olen otsikon kanssa eri mieltä, et ole spitaalinen. Ole Laura vain aito oma itsesi ja sen pitää riittää.

Jos joku ei pidä sinusta, niin se on hänen oikeutensa. Samoin kuin meidän kaikkien oikeus pitää tai olla pitämättä jostakin.

Minä ainakin pidän tyylistäsi sanoa asiat niin kuin ajattelet. Jos se ei jollekulle kelpaa, niin se on hänen ongelmansa, ei sinun.

Jatka samaan malliin, koska aitoja, suoraan sydämestään puhuvia päättäjiä me tarvitsemme.

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Totta, vaikka samaa mieltä ei kaikesta olisikaan rehellistä konstailematonta asioiden esittämistä ei voi kuin kunnioittaa.

Käyttäjän RaunoKuha kuva
Rauno Kuha

Nyt pääsivät persuvihaajat taas vauhtiin. Minä suuresti ihmettelen, että miksi kansallismielisiä ja kristillisen ajatusmaailman omaavia ei saisi olla. Puuttuu enää vain Ritalan ja Elkaman kommentti. Sitten on itseään eriomaisena pitävä kommenttiporukka taas kasassa.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

"Uskovaisuus ja sitä myötä perinteisten arvojen kannattaminen"

Laura, nuo sinun "perinteiset" arvot kun eivät ole mitenkään perinteisiä, paitsi ehkä joskus synkällä keskiajalla.

Minusta on outoa, miten teillä tuntuu olevan kristinuskon perussanomakin täysin hukassa. Vääristelette ja käytätte kristinsukoa samalla tapaa hyväksi, kuin ääri-islamistit käyttää islamia hyväksi. Sen, että vastustaa sukupuolineutraalia avioliittoa raamatun takia, sen voin jotenkin ymmärrän, mutta miten vihan lietsominen "väärä" uskoisia ihmisiä kohtaan oman vallanhimon takaa on millään tasolla kristillistä?

Laura Huhtasaari

"Perinteinen, se mikään perinteinen ole."
"Tule pois keskiajalta." "Uskosi on väärää kristinuskoa." ;)

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

En tainnut sanoa noin, vaan että vääristelette kristinuskon sanomaa ja teette siitä jonkun vihamanifestin, vaikka se on päinvastainen. Totta kai jokaisella on oikeus nähdä ja tulkita uskontojakin miten haluaa, kunhan ei satuta toista. Te teette juuri tätä satuttamista.

Oletko koskaan miettinyt, että hyväksyisikö Jeesus vihan lietsomistanne?

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #62
Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava Vastaus kommenttiin #72

Etkö muuta pysty vastaamaan? Asia ei nyt kuulu tähän suoraan. Mutta tiedätkös Laura, että olin joskus perussuomalaisten varavaltuutettu ja silloin oikein mainostin sinua ja jopa ihailin. Nyt häpeän tuota aikaa ja ajatuksiani. Onneksi järki kasvoi päähäni ja toivon, että muille persujennkannattajille käy sama. En käsitä, että miten kukaan näkee teidät ratkaisuna mihinkään.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #62

Laura toivotti hyvää päivänjatkoa ottamatta kantaa asialliseen kysymykseesi. Ikävää, mutta kovin tyypillistä.

Oletko siis sinäkin Iiro huomannut, että suvaitsemattomimmin seksuaalisten vähemmistöjen oikeuksiin suhtautuvat ne, jotka vankimmin väittävät tukeutuvansa Jeesuksen, 2000 vuoden takaisen suvaitsevaisuuden esitaistelijan, oppeihin?

Kristilliset (KD) ja Perussuomalaiset, nuo eduskunnan kristillis-sosialistiset puolueemme ovat muukalais- ja muidenkin vähemmistöryhmiemme oikeuksien lisäämistä vastaan.

Kristillinen (KD) etiikka, se jaksaa hämmästyttää minuakin. Se on kovin erilaista kuin kristityn etiikka.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #184

> Laura toivotti hyvää päivänjatkoa ottamatta kantaa asialliseen kysymykseesi.

Epäilenpä että Laura saattoi olla eri mieltä siitä, oliko kysymys asiallinen. Hän saattoi aistia siinä vaikkapa jotain sellaista, että kysymys olisi sisältänyt sellaisen ennakko-oletuksen, että hän lietsoisi vihaa. Käväisiköhän tuo aavistus teidänkin mielissänne, niin kuin se käväisi minun mielessäni? ;-)

Pekka J. Mäkinen Vastaus kommenttiin #184

Laura ehkä näki vihanlietsonnasta syyttävän olevan itse vihanlietsoja, ja siksi tiesi turhaksi jatkaa keskustelua.

Kai Niemeläinen. Seksuaalivähemmistöjen oikeudet ovat jo niin hyvät ettei sen paremmaksi voi tulla. Mutta koko aihe sivuuttaa sen kysymuksen mistä ja miten nämä vähemmistöt syntyvät. Edelleenkin kiistellään siitä ovatko ne synnynnäisiä vai syntyvätkö jostain muusta, kuten olosuhteista ja elämänkokemuksista tai vaikkapa muodista. Puhutaan kromosomihäiriöistä tai epigeneettisyydestä. Toiset puhuvat puhtaasta omasta valinnastaan. Toiset kouluopetuksen tai yhteiskunnan antamista vääristä malleista. Jatkuvasti tulee uutta tietoa. Kokonaiskuvaa ei ole. Raamatun näkemystä ei kukaan voi kiistää edelleenkään.

Eräs perusongelma on mielestäni siinä että seksuaalisuutta sinänsä jumaloidaan ja se itsessään nostetaan ihmisen korkeimmaksi arvoksi ja ikäänkuin elämän tarkoitukseksi.

Kukaan ei halua kuulla mitään siitä lihan ja hengen taistosta mistä Raamattu varoittaa. Ei vaikka nobel-etolgi Konrad Lorenz on tutkimuksissaan todennut: "Kaiken sivistyneen yhteiselämän ehtona on se että ihminen oppii hallitsemaan viettejään".
Milloin olette viimeksi lukeneet kenenkään korostavan että sukupuoliviettiä tulee hallita, eikä sen saa antaa vallita ihmistä.

Kun tästä ei varoiteta, ja himosta tehdään hyve, niin tullaan kielletyn hedelmän houkutukseen: kaikki se minkä sisimmässään tietää vääräksi, se kiihottaa ihmistä. Siksi normaali heteroseksuaalisuus ei enää tuota tarvittavaa kiihotusta vaan ihminen lähtee kokeilemaan erilaisia perversioita.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #282

Raamatussa olevia virheitä on kyllä helppo todistaa, eli raamatussa on virheellistä tietoa.

Seksuaalista suuntautumista on moneen lähtöön ja se on luontaista ihmiselle. Kyse ei ole mistään "häiriöstä" tai muodista vaan ihmislajista. Kaikki ihmislajin piirteet ovat seurausta siitä, että se on toiminut ja auttanut ihmislajia selviämään tänne saakka ja on normaalia.

Kannattaa muistaa se asia, että heteroseksuaalisuutta ei tarvitse jälkeläisten hoitamiseen, ja ihminen on laumaeläin jossa luontaisesti lastenhoito on tehtävä mitä jaetaan lauman jäsenten kanssa. Ihmislajille on luonnonmukaista, että osa populaatiosta ei ole heteroja koska jälkeläisten hoito vie niin paljon resursseja että kaikkien ihmisten tarkoitus ei ole lisääntyä. Täysin samasta syystä ihmiset myös elävät hyvin vanhoiksi koska myös isovanhemmat osallistuvat usein lasten lasten hoitamiseen.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Uhriutuminen on uusi normaali.

Laura Huhtasaari

Toivon tai ainakin luulen niin, että todellinen uusi normaali on vasta tulossa.

Kun oikeita argumentteja ei ole, jää vain demonisointi. Kun sen tuo päivänvaloon, otetaan uusi ase "senkin uhriutujat".

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Uusi normaali on tosiaan täällä. Toisin ajattelevia ihmisiä, etenkin naisia ja heidän perheitään uhkaillaan väkivallalla kun eivät jaa perussuomalaista näkemystä "vääränlaisista" ihmisitä, sen jälkeen sirä kutsutaan maahanmuuttokritiikiksi. Rasismia, kiusaamista, väkivaltaa maahantulijoita kohtaan. Ja kaikki on normalisoitu. Kiitos perussuomalaiset!

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

"...Kun oikeita argumentteja ei ole..."

No antaa tulla niitä argumentteja, niin voimme keskustella niistä. Tässäkään blogissa et muuta asiaa kerro, kuin että mielestäsi maahanmuuttopolitiikka on epäonnistunut. Luulenpa kaikkien sen jo tietävän. Mielestäni poliitikolta pitää voida edellyttää syvällisempää näkemystä, mutta nyt palstat suolletaan täyteen nyyhkytarinoita.

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #79

Perussuomalaisilla on ainoana puolueena maahanmuuttopoliittinen ohjelma. Meillä on ratkaisuja maahanmuuttopolitiikkaan sekä argumentit kunnossa.

Jussi Halla-ahon terävään logiikkaan ei vastata argumenteilla, koska kuka oikeasti enää kehtaa puolustaa nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa varsinkaan Ruotsin esimerkillä?

Jäljelle jää natsittelu ja rasisimi. Ja ikivanhojen asioiden kaivelu.
Kun paljastamme, että teillä ei ole kuin leimakirves käytössä, alkaa syyttäminen uhriutumisesta. Tuttu kaava.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #84

En tästä vastauksesta hyvällä tahdollakaan löydä mitään sellaista, joka antaisi minulle aiheen muuttaa mielipidettäni. Mutta hyvää päivänjatkoa kuitenkin.

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff Vastaus kommenttiin #84

Mm. Vihreillä on selkeä turvapaikkapoliittinen linjaus.

Kannattaisi ottaa selvää, ennen kuin kirjoittaa vain mutu-tuntumalla. Kansanedustajan luulisi tietävän, miten ottaa asioista selvää. Valehtelemalla ei pääse pitkälle.

https://www.vihreat.fi/turvapaikkapoliittinen-linj...

Ja tässä lisää

https://www.vihreat.fi/vihreat-maahanmuuttajat

Löytää helposti paljon asiaa, kunhan vain viitsii googlata "vihreät maahanmuuttopolitiikka" tai "vihreät turvapaikkapolitiikka", tai vihreät-sanan tilalle joku muu puolue.

Käyttäjän MariOksanen kuva
Mari Oksanen Vastaus kommenttiin #134

Järkyttävää, siis mitä mä just luin! Ei tuo ole mikään turvapaikkapoliittinen linjaus. Se on Suomen tuhoamislinjaus.

Migrin päätöksen ja kaikkien oikeusasteiden ja valituskäsittelyjen jälkeen jos turvapaikanhakija saa kielteisen päätöksen, hänelle on Vihreän liiton mukaan myönnettävä tilapäinen oleskelulupa.

"Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille, joita ei pystytä palauttamaan heidän kotimaahansa, on myönnettävä tilapäinen oleskelulupa."

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava Vastaus kommenttiin #84

En myöskään pidö siitä, että nykyisin äärioikeistoa natsitellaan. Natsi ei ole yjtö kuin äärioikeisto, mutta natsit voidaan laskea osaksi äärioikeistoa. Jussi Halla-aho on rasisti. Sinä olet rasisti. Jos teitä harmittaa se, että teitä sanotaan rasisteiksi, niin ensimmäinen askel on lopetta rasismi. Ei urhiutuminen. En tiedä millä helkkarin asteikolla laskette tuon uhriutumisen isänmaalliseksi, mutta muuhun teistä ei ole enää.

Maahanmuuttopolitiikka ei ole täydellistä, mutta toivon, että ihmiset tajuavat, miten perussuomalaisten ''ratkaisut'' eivät ole mitään oikeita ratkaisuja yhtäön mihinkään.

Petri Hämäläinen Vastaus kommenttiin #84
Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

- " Minusta Suomen maahanmuuttopolitiikka on epäonnistunut ja valitettavasti nykymenolla Ruotsin on tie on Suomen tie."

Eikös tuo ole kuitenkin Raamatun vastaista? Raamattuhan käskee kääntämään toisen posken ja antamaan viimeisenkin vaatteen. "Ruotsin tie" ei toki ihan tuota ole, koska eivät ruotsalaiset ole vielä ihan kaikkea maahanmuuttajille luovuttaneet. Eli jos tuo tarkoitti, että Suomen pitäisi olla anteliaampi kuin Ruotsi, niin sitten menisi Raamatun mukaan, mutta epäilen, että tarkoitus oli päinvastainen.

Laura Huhtasaari

En kuulu edes kirkkoon, joten en kaipaa uskonnollisia auktoriteetteja minun ja Jumalani väliin.

En ole toisen posken kääntäjä.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Tossa on asiaa. Jos uskot sydämessäsi niin ei tarvitse mitään auktoriteetteja, jotka ovat iät ajat alistaneet ihmisiä.
vieläkin noi uskonnot johtavat hyvinkin harhaisille teille ihmisiä jotka haluavat niitä miellyttää jotta he itse pelastuisi.
Kun rupeemme kumartelemaan niin ei lopu ihmiset joita meidän pitäis kumartaa.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Uskosi on tietenkin oma asiasi, mutta jos et ole toisen posken kääntäjä, niin et noudata Raamattua kovinkaan kirjaimellisesti.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #123

"Uskosi on tietenkin oma asiasi, mutta jos et ole toisen posken kääntäjä, niin et noudata Raamattua kovinkaan kirjaimellisesti."

Et näköjään ymmärrä mitä toisen posken kääntäminen tarkoittaa.
Kyllä kristitylläkin on oikeus puolustaa itseään ja kansaansa.

Toisen posken kääntäminen tarkoittaa lähinnä, että ei tule provosoitua pienestä pilkasta.
https://wol.jw.org/fi/wol/d/r16/lp-fi/102010324

Suosittelen vilkaisemaan tätä: "Maailmastahan häviäisivät viimeisetkin oikeuden rippeet, jos pahaa ei saisi edes unelmissaan vastustaa." - "Jeesus puhui siis yleisesti hyväksytystä halventamiseleestä alempiarvoisia kohtaan. Se oli institualisoitua eriarvoisuutta ylläpitävä kurinpitoele, kastijärjestelmään kuuluva muistutus siitä, mille tasolle kukin kuului. Jos vaimo, palvelija tai lapsi olisi uskaltanut vastata tällaiseen eleeseen, siitä olisi seurannut ankara rangaistus."
http://www.teoblogi.fi/2011/12/7-10-5-toisen-poske...

Käyttäjän TuulaTakkala kuva
Tuula Takkala

#LH55

En ymmärrä - taaskaan Sinun ajatuskulkuja.

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

Uskontosi ei sitten liene kristinusko ollenkaan, kun annat piutpaut Jeesuksen opetuksille.

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Marja totesi "Laura on tosi kiva tyyppi" Minulle tuli sama käsitys. Olet myös rohkea, kun avasit koti ja sisimpäsikin, meille. Kiitos.

Mauno Heiskanen

Hyvä Laura! Jatka vaan samaan malliin. Ole oma itsesi,äläkä muuta tapaasi tehdä politiikkaa! Yhdessä voimme tehdä Suomesta uudelleen itsenäisen Suomen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Aitojen alkuperäisten vennamolaisten perussuomalaisten kannalta oli onnettomuus, että Soini tarvitsi teikäläisiä saavuttaakseen poliittista valtaa puolueelleen. Osa lapsista murhasi isänsä.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Tony Halme oli hieno suomalainen poliitikko. Häntä tarviitaisiin vielä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Aikalailla oikein. Halme oli henkilö joka nosti Soinin sinne missä on ("aktiivimalli" Lindström kehui että hänen takiaan lähtikin politiikkaan.. olisi saanut jäädä lähtemättä suomalaisten kannalta). Jatkossa Halla-Aho oli henkilö, joka loi ns. "jytkyt" ja Soini kuvitteli itse olleensa jytkyjen tekijä. Paljastui varsin helposti ettei ollut. Sitä mies ei kestänyt ja seuraukset ovat sinisissä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kuikka, kuka isä murhattiin ?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kuikka, kuka isä murhattiin ?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kuikka, kuka isä murhattiin ?

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

Kristityn on äärimmäisen tärkeää tuoda esiin usko Raamattuun ja Raamatun Jumalaan. Toivoisin, että kaikki ihmiset jotka ovat kristillisessä terveessä uskossa tulisivat esiin ja sanoisivat sen "ääneen" ilman pelkoa. Pelko ei rakenna, se on itse asiassa synti.

Jokainen joka tuntee Raamatun sisällön ja on nähnyt jo lähes kuudensadan profetian toteutuneen sataprosenttisesti; on tietoinen siitä, että loput noin pikkasen toistasataa profetiaa on toteutumatta mm. Damaskoksen tuhoutuminen, mutta ne tulevat toteutumaan viimeiseen profetiaan saakka ja nopeutetulla aikataululla. Yhteen hetkeen mahtuu tapahtumia todella paljon, tapahtumat ovat pinoutuneet mm. teknisen kehityksen vuoksi ja ne kaatuvat suorastaan päällemme.

Maailmanmenoa seuraamalla ei voi muuta kuin eksyä, se on kulkemista ilman kompassia, ilman kertaa, ilman majakan valoa; vaeltamista pimeydessä.

Jokainen todellinen kristitty kantaa ristinsä ja jokaisen osa on kuin hänen Kuninkaansa osa - jokaista tarvitaan.

Minut on naulattu ristille ja olen menettänyt kaiken, niin ihmiset kuin muunkin maallisen; kiitos Herralle, sillä näin on minulle jäänyt yksin Jeesus Kristus.

Kuten huomaatte; Lauralla on myös ristinsä kannettavana ja silti hän tekee työnsä, että myös hänen kohdallaan Jeesuksen sanat käyvät toteen.

Tavallaan harmittaa edes kirjoittaa tänne, sillä täällä kuuluu saviastioiden ylpeyden ääni; sekulaariuskovaisten huutoja joilla he hakevat puolustusta mammonanuskolleen, evoluutiouskolleen ja ennen kaikkea moraalittomille teoilleen.

Lopuksi täytyy sanoa, että älkää sekoittako lahkoja, kirkkoa, uskoa, uskovaisuutta, uskontoa, uskontoja keskenään mutta ne juuri teidän mielessänne menevät sekaisin niin, että menetätte kykynne ajatella selkeästi ja kaikkea ohjaa raha, joka lopulta ohjaa syyttämään helppoa vihollista jolla ei ole osaa eikä arpaa tähän saatanalliseen menoon. Näin toimii maailma.

Tämä johtaa äärimmäiseen sekasortoon ja väkivaltaan - sotaan, ja lopulta tämän ajan loppuun. Miksi sitten joillekin käy niin kuin minulle ? En tiedä, ehkä olin vain otollisesti auki juuri oikeaan aikaan, ehkä se oli vain pelkkää armoa mutta ihminen ei armahda ketään, sillä hän ei ole vaikuttanut omaan eikä muiden olemassa oloon ts. ihminen ei ole luonut elämää; ei edes yhtä ainoaa toimivaa solua.

Ylpeä, itseriittoinen, itsekeskeinen, hedonistinen, narsistinen jne. ihminen, ei ole valmis vastaanottamaan armoa sen sijaan hän kokee kristinuskon arvot vihollisekseen. Vain äärimmäisessä nöyryyden tilassa voi elämästä kiittää olipa se millainen tahansa.

Maailmassa ei ole todellista rakkautta, ei todellista oikeudenmukaisuutta eikä tule olemaan ihmisen toimesta milloinkaan - "kerran voiton saa inhimillisyys jää mielestä silloin itsekkyys on täysin vieras tunne ihmisille tyytymättömyys", valitettavasti maailma näyttää nyt kasvonsa varsin selkeästi ja tuon laulun hienot sanat eivät toteudu ihmisen toimesta milloinkaan. On oltava sokea, jos ei näe sitä minne olemme menossa. Te tiedätte, mitä on tehtävä, toivottavasti pimeyteen loistaa aamun uusi säde.

Ne jotka aistivat asiat tietävät, että olemme valtavan valheen alla. Voi sanoa yksinkertaisesti, että tässä maailman puussa, ei ole yhtä ainoaa totuuden oksaa, joka tuottaisi kestävää hedelmää. Osatotuuksia ei ole olemassa, on vain yksi ainoa totuus. Ilmassa roikkuvat oksat eivät tee mitään kuin sumuttavat. Tämä tieto riittää, ei tarvitse etsiä syyllisiä, kun ne löytyvät sieltä peilistä johon katsot tai sen peilin takaa. Toiset ihmiset ovat tuo peili.

Anteeksi ja hyvää viikonloppua

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Wikipediasta:

"Lepran tarttumiskyky on kuitenkin todettu hyvin heikoksi. Lisäksi noin 95 prosentilla ihmisistä on sille luontaista vastustuskykyä."

Tämähän menee melkein yksi-yhteen presidentinvaalien tulosten kanssa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Voiko persuutta verrata lepraan noin yksinkertaisella kaavalla?

Lepraahan ei kukaan kuitenkaan itselleen halua, se tauti tarttuu vaikka sitä ei halua itselleen.

Persut sen sijaan ovatpersuja omasta halustaan, vapaehtoisesti ja mielellään. Meidän yhteiskuntamme myös hyväksyvät persut. Ei tarvitse olla mikään kaappipersu, kuten ennen oli kaappijuoppoja ja kaappihomoja.

Ei myöskään tarvitse olla persu jos ei itse halua. En tosin tiedä millaisia vieroitusoireita sittä voi tulla jos lakkaa olemasta persu, mutta jotain voidaan päätellä siitä miten persut kohtelevat sinisiä, siis entisiä puoluetovereitaan.

Jos päättää lakata olemasta persu, voi varautua siihen että entiset puoluetoverit eivät siitä pidä. Onko se pahempaa vai parempaa kuin yhteiskunnassa muuten vallitseva yleinen persufobia? Sitä en tiedä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Aikoinaan lepraa sairastavat eristettiin Seilin saarelle. Näin pitkälle tuskin enää mennään? Tosin joku persu muistaakseni ehdotti muutaman vähemmistön sijoittamista Ahvenanmaalle.

Katja Andersen

Kyllä on taas aistittavissa paljon vihaa ja aggressiivisuutta eräiden kommenteissa täällä. Herjaavien ja vihamielisten viestien kirjoittajat tosin itse kuvittelevat olevansa oikeamielisiä ja suvaitsevaisia, "hyviä ihmisiä". Tosiasiassa he ovat juuri niitä oikeita suvaitsemattomia, koska kykenevät suvaitsemaan vain täysin samaa mieltä olevat, ts. samaa aatetta kannattavat.

Ja todella kulunut on tuo väittämä, että maahanmuuttoon järkeä halauavat lietsoisivat muka vihaa ulkomaalaisia kohtaan. Naurettava väite. Sen tai rasisti-sanan hokemisella pyritään vain tyrehdyttämään keskustelu heti alkuunsa. Täytyy olla järjenkäytössä vikaa, jos ei ymmärrä ja näe mitä tämä invaasion mittakaavat saavuttanut kansainvaellus on saanut aikaan niin meillä kuin laajemminkin Euroopassa.

Laura, olet kuin raikas tuuli Suomen politiikassa. Olisipa kaltaisiasi ROHKEITA poliitikkoja enemmän!

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Raamattu-uskovaisten juttuja lukiessa, pääsee usein tahaton hörähdys. Miten on mahdollista, että raamattu-uskovaiset kieltävät tieteellisen tutkimuksen tulokset ja pitäytyvät satujen maailmassa? Ja tällaiset henkilöt vielä pyrkivät asemiin päätöksenteossa?

Raamatun mukaan maapallo ja sen elämä luotiin n. 6000v sitten. Eli koko paketti vajaassa viikossa. Keskiviikkona katselin ylen ykköseltä Sir David Attenboroughin luonto-ohjelmaa, missä seurattiin Argentiinassa löytyneen dinosauruksen tutkimista ja tutkimusten tuloksia. Kyseessä on tiettävästi maailman suurin dinosaurus. Pitkäkaulainen otus painoi vajaat sata tonnia ja eleli maapallolla about 95 miljoonaa vuotta sitten?

Jos poliitikolla on uskottavuusongelma, se ei välttämättä poistu toistamalla uskonnollisia uskomuksiaan.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/03/12/prisma-da...

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Uskonto silti on useimmille ihmisille hyvin tärkeä asia. Jos sen ottaa pois, niin yhtäkkiä kuolevaisuus tulee monelle mieleen... ei jatkuisi oma tarina edes sen "normaalin" kuoleman jälkeen. Ja ne rakastamat ihmiset olisivat aidosti kokonaan pois. Se on aika kova muuri monelle. Ihmiset kaipaavat toivoa. En jaksa enää oikein ketään siitä toivon haluamisesta syyttää - vaikka se johtaisikin höpsöihin ajatusrakennelmiin ... kunhan ne eivät muita vahingoita. Pätee poliitikoihinkin kunhan tekevät enemmän hyvää kuin pahaa on uskomuksensa sitten mitä vain.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Toki juurikin näin. Mutta tässä Huhtasaaren tapauksessa on merkille pantavaa hänen voimakas halunsa tukeutua irrationaaliseen maailmankuvaan. Hän saa minun puolestani uskoa mihin hyvänsä, mutta päättäjänä oleminen edellyttää kykyä rationaaliseen ajatteluun.

Käyttäjän TuulaTakkala kuva
Tuula Takkala

Minua kyllä ihmetyttää, että Huhtasaari sanoo uskovansa Raamattuun kirjaimellisesti, sanasta sanaan ilman kulttuurisidonnaista tulkintaa. En tiedä mitä tuohon sanoisi. Ehkä hän yksinkertaisesti ( sanan alkuperäisessä merkityksessä) korostaa sillä olevansa ns. tosiuskovainen. Ottaa jokaisen Raamatun sanan konkreettisesti sellaisenaan totena.

No, fundamentalismi sinänsä istuu persuuteen. Tuntuu myös oudolta tuo uskonnollisuudella ikäänkuin "ratsastaminen" täällä blogissakin tavan takaa, kun ne Jeesuksen opit minun maallistuneen kristitynkin silmissä ei oikein tunnu toteutuvan persuagendassa. Ehkäpä yritetäänkin hämätä ja kompensoida sitä tosiseikkaa uskovaisuuttaan tähdentämällä.

Ihmettelen sitäkin, että tosikristittynä ja evankelisluterilaisen tunnustuksen mukaista uskontoa opettavana Huhtasaari ei kuitenkaan ole evankelisluterilaisen kirkon jäsen. Sanoi presidenttitentissä olevansa ekumeeninen kristitty. Mitä uskontoa hän opettaa?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Mitä uskontoa hän opettaa?"

Minä muistan lukioajalta yhden uskonnonopettajani, se oli kai joku kandi, eli varmasti hänestä ehkä sittemmin on tullut pastori tai kirkkoherra. Silloin hän oli nuori nainen, viehättävä nainen, mutta muuten ihan tavallisen tuntuinen.

Muistan vain sen kun hänen uskontotuntinsa olivat silloin aivan eri tyyliset kuin aikaisemmat. Hän oli erittäin innostunut eri uskonnoista ja opetti meille kaikkia uskontoja, ihan tasapuolisella tavalla minun mielestäni.

Minä olin siihen mennessä jo saanut tarpeekseni ns. tavallisesta uskonnosta, mutta siinä vaiheessa muistan vähän innostuneeni tämän nuoren naishenkilön vaikutuksesta, joka mielestäni oli hämmästyttävän rehellinen ja tasapuolinen siinä mitä opetti.

Laura Huhtasaari

Ei Suomessa uskonnon opettajilta ole vaadittu kirkkoon kuulumista. Opetussuunnitelman mukaan opettajat opettavat.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Raamattuhan on kokoelma kirjoituksia, joita on valittu siihen samalla kun toisia kirjoituksia on jätetty pois. Kirkolliskokoukset ovat vuosisatojen aikana tuunanneet raamattujaan ja käännösprosesseissa tulkinnat ovat muuntaneet sanomaa. Mihin silloin uskoo, kun uskoo esim. viimeisimpään käännökseen "sanatarkasti"?

Fundamentalismi todella istuu persuuteen ja yhdistää siihen positiivisesti suhtautuvia. Positiivisuus ei kuitenkaan saa majaa persuissa. Viha ja vastustus on se liima, mikä pitää palavasilmäisiä yhdessä. "Ei EU, ei maahanmuutto, ei vanhat puolueet, ei väärät uskonnot, ei ei ei.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"No, fundamentalismi sinänsä istuu persuuteen."

Uskovia näyttäisi olevan joka puolueessa, katso nyt vaikka pääministeriä joka ei varmasti ole perussuomalainen eikä myöskään ajattele Suomen etua.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #180

Fundamentalismi itsessään ei sovi kovin moneen puolueeseen, vaikka uskovia jäsenistössä saattaakin olla. Perussuomalaiset sen sijaan on fundamentalistinen puolue, ihan samalla tavoin kuin Kristillisetkin (KD).

Kertaapa Makkonen Perussuomalaiset rp:n säännöt. Kotipaikan jälkeen, pykälässä kaksi, kerrotaan puolueen tarkoitus: miltä pohjalta puolueen on tarkoitus koota ihmisiä yhteen.

Vertailun vuoksi, vilkaisepa myös Kristillisdemokraatit rp:n säännöt. Sielläkin ihan sama tarkoitus tulee esiin. Pykälässä kaksi, mutta paljon kauempana, vasta ihan pykälän 2 lopussa. Sielläkin se on kirjattu täsmälleen samassa tarkoituksessa.

Toni Rintala

"Raamatun mukaan maapallo ja sen elämä luotiin n. 6000v sitten."

Yleensä uskovaiset puhuvat Jeesuksen opetuksista ja Vanha Testamentti on vain vertauskuva maailman synnystä. Kreationismi on kai uskontona eri asia kuin kristinusko, joka perustuu Jeesuksen opetuksiin. VT:n opetuksethan on melko päinvastaisia. VT kehottaa tappamaan ja tuhoamaan.

Jeesuksen opetukset ovat mielestäni pääsääntöisesti melko hyviä. Niitä on toki tulkittava oiken, kun ne usein kertoo sen aikaisesta elämästä. Esim. tuo toisen posken kääntäminen.

Pekka J. Mäkinen

Eero Pyykkölällä tyypillistä ns. olkinukkeajattelua. Ensinnäkin Raamattu ei edellytä että maapallo ja sen elämä luotiin 6000 v sitten, enkä tiedä uskooko Laurakaan näin.

On myös suuri määrä todisteita sen puolesta että dinosauruksia oli olemassa myös ihmisen olemassaolon aikoihin. Raamattukin puhuu selvästi dinosauruksista, mutta toisilla nimillä, koska dinosaurusnimeä ei siihen aikaan käytetty.

Ns. sokeritoukat olivat olemassa jo ennen ihmistä, mutta niitäkin löytyy monesta huushollista edelleen.

Uudet tieteen tutkimukset maailmastamme viittaavat siihen henkiseen ja hengelliseen todellisuuskäistykseen jota Raamattu edustaa.

Huhtasaaren kreationismia voidaan myös puolustella. On nimittäin monenlaista kreationismia. Sellaistakin johon suurin osa kansasta uskoo, eli että kaiken elämän kehittymisen ja koko todellisuuden takana on Jumalan luomistyö. Se vain näyttää ikäänkuin Jumalaa ei tarvittaisi tässä asiassa, koska tieteen rajalliset tutkimusmahdollisuudet eivät pysty ottamaan Jumalaa huomioon.

On valtavat määrät tiedemiehiä jotka näkevät että evoluutioteoria ei yksin pysty selittämään elämän kehittymistä. ID- teoria (intelligent design) omalta osaltaan osoittaa sen että kaiken takana on suunnittelua ja päämäärähakuisuutta, vaikka ID ei otakaan Jumalaan mitään kantaa.

Monet tiedemiehet näkevätkin kaiken elollisen takana olevan informaatiota. Tämä taas viittaa myös informaation antajaan, eli Jumalaan. Kreationisimi on siis idealtaan lähempänä totuutta kuin evoluutioteoria, joka tutkii elämän synnyn "mekanismeja", mutta ei pysty tutkimaan niiden takana olevaa todellisuutta.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Mikä teissä perussuomalaisissa on oikein vikana? Minusta te erottelette ihmisiä, niihin, joille kuuluvat ihmisoikeudet ja heihin, joille ne eivät kuulu.. Joten, se miten perussuomalaisia kohdellaan, perustuu karman lakiin. Sitä saa, mitä tilaa. En pidä ketään perussuomalaista spitaalisena, mutta olen politiikkaanne kohtaan kriittinen.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Tsemppiä Laura! Paavo Arhinmäen käytös Leena Merta kohtaan vastakin ja muiden poliitikkojen, mukaan lukien kristillisten (yllätys?) Sari Essayah reaktiot todistavat, että kyseessä on laajempi kiusaamisilmiö kuin vain sinä.

Nämä ovat niitä parempia, suvaitsevaisia ihmisiä.

Demokratiassa pitäisi suvaita myös erilaisia mielipiteitä. Ei kuitenkaan koske suvaitsevaistoa.

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

Totta. Leena Meri yritti törkeästi valehdella siitä, mitä palaverissa oli puhuttu, ja Arhinmäki hieman tuohtui siitä. Leena Meri osoitti olevansa yläkouluikäisen koulukiusaajan tasolla esityksellään. Arhinmäki käyttäytyi tilanteeseen nähden esimerkillisen korrektisri. Moni olisi varmaan jo kunnolla suuttunut.

Jorma Sulander

Kiitoksia Laura Huhtasaari, että jaksat muistuttaa meitä näistä suomalaisten kannalta haitallisista asioista ja koettaa muutosta poliittisin keinoin. Kuten elintasopakolaisuus ja euroopanunioni! Uskonnosta en ole kanssasi samaa mieltä (olen agnostikko). Ihmettelen kuitenkin miksi kenenkään muun politiikon uskoa ei ole kritisoitu lainkaan tai sitä jopa pilkattu? Jaksa luottaa kuitenkin meihin äänestäjiin minäkin äänestän sinua!
Hienoa sinussa on se , ettet bannaa (Jari Laine mp. 43 tai Iiro Orava esim.). Tällaisten ihmisten kirjoittelu kertoo kyllä enemmän heistä itsestään, kuin sinusta!
Kevät tulee, toivottavasti paperiton menee!

Käyttäjän MannaPellikka kuva
Manna Pellikka

Jani Korhonen. Se on aina yhtä hupaisaa, kun Raamattua tuntematon viittaa siihen.
Muukalaisen on sen mukaan elettävä maassa maan tavalla, tai muuten maasta ulos.
Älä jatkossa nolaa itseäsi mukanäppärillä kommenteillasi.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Raamatusta nyt löytää vinkkejä lähes mihin tahansa - luettu on ja hyvin ristiriitaista tekstiä löytyy. Eikä aina niin loogisesti. Sekin kai syynä siihen että kristinuskovaiset ovat jakaantuneet jopa enemmän kuin vasemmistolaiset ja se on jo saavutus. Esim. Islam on jakautunut vain sormin laskettaviin ryhmiin (sekoilla osaavat silti ja tilastojen mukaan valitettavan usein nykyään), mutta kristinusko on jakautunut tuhansiin eri tahoihin... ota sieltä sitten se "ainut ja oikea" mikäli moiseen uskot. Tosin täytyy mainita että suurin osa kristityistä on maallistuneita eikä mikään Raamattu todellakaan vaikuta useimpiin... se on lähinnä kulttuuriin kuulumista ja useissa maissa on pakkokasteet lapsena eli automaatiolla olet muka "uskovainen" by default. Islamin kohdallakin on maallistumista, muttei valitettavasti yhtä suurissa määrin. Kovasti olen toivonut jo vuosia että islam maallistuu yhtä paljon kuin kristinusko.... ei toistaiseksi.................... toivossa on hyvä elää.

Mutta en Huhtasaarta kyllä uskonnon takia lähde tuomitsemaan. Muutoin pitäisi tuomita kai lähes kaikki tältä planeetalta. Toki uskonto vaikuttaa myös päätöksentekoon mikä pitää aina ottaa huomioon.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Tätä antamaasi ohjetta Huhtasaari tosiaan noudattaa. Lisäksi Huhtasaaren ja Pellikan määritelmä "muukalaisesta" on sama: kaikki jotka eivät ole persuja.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Manna Pellikka, korotatko nyt itsesi Raamatun tuntevien armoitettuun joukkoon? Miksi kommentissasi nolaat mukanäppärällä tavalla itsesi?

Lue Kirjaa vielä hetki, mitä Jeesus opetti ympärileikkaamattomista? Maassa maan tavallako?

Kirjassa on myös mainittu kovin selvästi, miten valtion, sen lakien ja uskon välinen suhde on tarkoitus toteutua. Taitaa olla niin, että vain Jehovan todistajat ovat Kirjaa lukeneet selaamisen lisäksi. Monelta uskovana itseään pitävältä on tainnut liimautua sivuja yhteen.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Manna Pellikka: - "Se on aina yhtä hupaisaa, kun Raamattua tuntematon viittaa siihen."

Luulisi kristittyjen olevan tyytyväisiä, jos kuka tahansa viittaa Raamattuun, vaikka ei tuntisikaan sitä kovin hyvin. Jos luit kommenttini tarkkaan, huomasit, että ensimmäisen virkkeeni perässä oli kysymysmerkki. Olen tosiaan siinä käsityksessä, että Raamatussa ja varsinkin Uudessa Testamentissa kehotetaan useassa kohdassa olemaan antelias ja jakamaan omastaan kaikille tarvitseville. Voit halutessasi korjata, jos käsitykseni on väärä.

Nina Hakala

Kommentit täällä ja lööpistössä ovat niin vinoutuneita, ihmettelen ettei bannata lapsiinne kohdentuneita inhottavia kommennetteja!? Mitä ohjema antoi enemmän? Mielestäni päinvastoin pehmensit keskusteluissa aikaisemmin sanomaasi.

Sain kuvan lapsiperheen arjesta, jossa äiti yrittää sovittaa työn ja vapaa-ajan problematiikka. Tavallinen perhe, jossa leivotaan, syödään tavallista ruokaa, hemmotellaan lapsia, kun syyllisyyden tuskissa joudutaan olemaan paljon pois kotoa työn takia. Ihan tavallista varmaan jokaisessa lapsiperheessä.

En tiedä kenen mielipide on oikea tai mikä on pätevin kompromissi. Poliittisesti olen kaukana ajatusmaailmassanne. Mielestäni ohjelmaan osallistuminen oli oikea ratkaisu. Mukavaa, kun sain stalkata. Hyvää kevättä!

Mika Perälä

Äänestäisiköhän Jeesus perussuomalaisia?

Markku Moilanen

Eu:ssa populismia ja psygolokiaa käytetään leimaamistarkoituksella. Meedia on valjastettu perussuomalaisten halveksintaan ihan julkisella tasolla.
Arat ihmiset ei uskalla liittyä persuihin. Vaikka ovatkin samaa mieltä monissa asioissa.
Muuttuko Soini jotenkin paremaksi kun petti puolueensa ja äänestäjänsä? ja kun ei ole enää persu niin tai nämä muut siniset. Mielestäni on se, että kun kerran pettää niin aina pettää.
Onneksi Laura pitää pintansa sillä eu oli vain markkina tempaus saada valtioitten omaisuus yksityisille.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Katsoin myös tämän Veitolan kylässäkäynnin. Huhtasaari oli tosi hymyilevä, vieraanvarainen ja avoin, kun taas Veitola oli ennekkoluuloinen, nyrpeä ja kuplassa, Ei puhettakaan siitä että olisi oikeasti yrittänyt avautua muunlaiselle ajattelulle - mikä ainoastaan minusta oikeuttaisi tällaisen konseptin. -Voisiko joku opettaa Maria Veitolalle vähän käytöstapoja?

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Ottamatta kantaa yksittäisiin tässä blogissa ja ko. ohjelmassa esitettyihin näkemyksiin, Veitolan käytöksestä ohjelmassa paistoi lävitse tyypillinen tarve olla pettämättä Oikein Ajatteleviksi itsensä mieltävien eliitin (julkkikset ym.), median ja heidän samaisessa omahyväisessä kuvitelmassa elävien kannattajiensa joukkoa.

Itse asiassa Veitola teki sen, mikä hänen minimissään piti tehdä turvatakseen elinehtonsa julkisuudessa ja suosionsa jatkumisen ao. porukan keskuudessa. Joita tähänkin kommenttiketjuun toistettavia mantrojansa tavan takaa toistelevina sopuleina on ilmaantunut lukuisia.

Huojuvan tornin perustuksia ei tule paljastaa. Esitetyn "ajattelun" ja sen mukaisen toiminnan fundamentteja ei tule paljastaa, kyseenalaistaa.

Veitolan älykkyys ja kyvyt todennäköisesti olisivat hyvinkin riittäneet toisenlaiseenkin, hyvin jyrkästi toisistaan erilleen päästettyjen ja valtamedian toimesta erillään pidettävien nykyisten teesin ja antiteesin yhdistymistä synteesiksi edesauttavaan toimintaan, mutta vaivannäköä se olisi vaatinut.

Nykyisistä julkkiksista kenties ainoa, joka vaivautuu yrittämään edes ajoittain astua Huojuvan tornin kannattelijoista sivuun ja toimimaan älykkyytensä mahdollistamalla tavalla, menettämättä töitään, elantoaan ja suosiotaan julkisuudessa, on Tuomas Enbuske.

Enbuske on hieman kuin Borat-elokuva aikanaan: Antaa runtua likipitäen tasaisesti ja suunnasta riippumattomasti silloin kun runtua faktaperusteisesti kuuluu antaa.

Noh, kunhan kuitenkin eniten Borat-leffan USA:a vastaavaan suuntaan, jotta elanto lopulta kuitenkin olisi turvattu :)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Nykyisistä julkkiksista kenties ainoa, joka vaivautuu yrittämään edes ajoittain astua Huojuvan tornin kannattelijoista sivuun ja toimimaan älykkyytensä mahdollistamalla tavalla, menettämättä töitään, elantoaan ja suosiotaan julkisuudessa, on Tuomas Enbuske."

Minä pidin Enbuskesta aikanaan, silloin kun hän piti niitä omia ohjelmiaan. Hyvin terävää ajattelua ja huvin syvältä kaivamista se silloin oli. Nyt Enbuske on antautunut tekemään viihdettä kaupallisuuden ja rahan ehdoilla. Sellainen ei ole enää millään tavalla mielenkiintoista, vaan suorastaan vastenmielistä.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen Vastaus kommenttiin #173

Voi hyvin olla, että oma kuvani Enbuskesta kaipaisi hieman päivitystä. Enbusken, Veitolan ja Salmisen ohjelmaa en katsonut ollenkaan, mutta melko piikikkään blogikirjoituksensa lukemisesta edellisen kerran on luokkaa alle puoli vuotta.

Käyttäjän SirpaPelli kuva
Sirpa Pelli

Tunnettu norjalainen journalisti Hege Storhaug kirjoitti kirjan "Islam - yhdestoista vitsaus" (2015). Viime vuonna se käännettiin suomeksi ja jaettiin jokaiselle kansanedustajalle. Se antaa erittäin tarkan ja asiantuntevan kuvan siitä, mitä islam on saanut mm. Ranskassa ja Ruotsissa aikaan. Mutta eiväthän nämä asiat ole piilossa olleet muutenkaan, vaan yleinen hyssyttelymeininki politiikan ja median huipulta pyrkii lakaisemaan näitä asioita maton alle. Miksi? Luultavasti väkivallan pelossa.

Kenellekään ei liene uutta tietoa Rosengårdin kaupunginosan ongelmat: asukkaista 90% on maahanmuuttajia, käytännössä viranomaisvalvonnan ulottumattomissa. Paikallista hallintoa pitävät yllä rikollisjärjestöt, huumeita myydään avoimesti, asukkaat eivät uskaltaudu todistajiksi, kaikki julkinen liikenne, posti ja kuljetusliikkeet joutuvat väkivallan kohteeksi. Typerintä on, että ambulanssimiehistöä vastaan harjoitetaan niin kovaa väkivaltaa, että tarvitaan samat varusteet kuin Punaisen Ristin työntekijöillä sota-alueilla. Terveydenhoitohenkilökuntaa vastaan voidaan käyttää mitä tahansa: ampuma-aseista, puukoista ja viidakkoveitsistä alkaen. Vaikka he tulevat auttamaan!

Kirjan julkaisun aikaan Ruotsissa oli jo 22 kaupungissa 55 aluetta, jotka olivat viranomaisten ulottumattomissa. Tämmöinen islamilaisten rikollisalueiden laajentuminen on ollut mahdollista juuri siksi, että Ruotsin julkinen keskustelu on vaiennettu ja aina vedotaan rasismiin. Toinen syy tietysti on yleinen maallistuminen. Kun kristinusko pyritään häivyttämään taka-alalle, se jättää arvotyhjiön, jonka islam näkee välittömästi mahdollisuutenaan.

Julkisesti ei keskustella myöskään Ruotsin hurjista raiskaustilastoista. Ruotsi on maailman kärkipaikalla ilmoitettujen raiskausten määrässä. Ainoastaan pieni afrikkalainen valtio Lesotho menee ohi. Näillä ns. menetetyillä alueilla, islamin alistamana naiset ovat pelkkää arvotonta omaisuutta. Naisia ja tyttöjä raiskataan, hakataan ja pahoinpidellään. Itse asiasssa juuri näillä alueilla oli v.2015 alkamassa naisten kapina. jonka aluellepanijoina olivat nimenomaan musliminaiset. Sosiaalidemokraattien Mona Sahlin taas sanoi Ruotsin Television ohjelmassa suoraan, että alistaminen, jonka kohteena ovat esikaupunkien musliminaiset, jotka haluavat elää vapaana, on ruotsalainen katastorofi.

Älkää hyvät ihmiset kuvitelko, että islam on rauhan uskonto tai kulttuurin rikastuttaja. Meillä ei ole mitään opittavaa 1400 vuotta sitten hiekkaerämaassa syntyneestä beduiiniuskonnosta, jonka "pyhä" kirja on sekava, ristiriitainen ja vääristelty Raamatun kertomusten toisinto, ja jonka todellisena sanomana ei ole mitään muuta kuin väkivalta, alistaminen ja naisten ihmisarvon vieminen. Kaikki muu on bluffia. Ylipäänsä arabikulttuurissa ei ole sellaista käsitettä kuin rehellisyys. Sen arvomaailma on täysin vastakkainen eurooppalaiselle sivistykselle.

Minä olen elänyt suomalaisarabialaisessa perheessä Suomessa ja nähnyt sisältä käsin (arabia oli yksi kotikielistämme, ja minäkin puhuin sitä), millä tavoin muhamettilaiset maahanmuuttajat oikeasti suomalaisiin suhtautuvat: suomalaisia naisia pidetään pelkkinä huorina, koska eivät pukeudu kuin musliminaiset, sosiaaliviranomaisia viilataan linssiin mennen tullen, samoin kirkon diakoniatyöntekijöitä, Suomella ei nähdä olevan mitään kulttuuria, suomen kieltä ei haluta opiskella, vaan suomen tunneilla pelleillään ja kotiläksyt, jos mahdollista, teetetään suomalaisella vaimolla, kuten meillä tehtiin. Vastaanottokeskusten nuoret muslimimiehet huutelevat naisille törkeyksiä - onneksi ette osaa arabiaa sen vertaa, että ymmärtäisitte, mitä siellä huudellaan.

Älkää olko vaiti, rikkokaa vaikenemisen kulttuuri, puolustakaa Suomen omia, kansallisia arvoja ja edes niitä kristillisiä arvoja, että ihmisen olisi tarkoitus puhua totta eikä valehdella, tai että meillä on oikeus koulun joulujuhliin, eikä siihen pitäisi olla mitään sanomista muslimeilla, eivät he määrää täällä, he ovat pakolaisia, joiden olisi syytä sopeutua paikallisiin tapoihin ja arvoihin. Nouskaa suomalaiset puolustamaan Isänmaatanne, ennen kuin Ruotsin tilanne on arkitodellisuutta täälläkin!

Laura Huhtasaari on rohkea ja vahva nainen. Se, mitä Veitola sanoo kovuudeksi, on vahvaa omien arvojen takana seisomista. Kaikki eivät ole valmiita myymään sieluaan median hyväksynnälle.

Ja mitä tulee Huhtasaaren kirjaimelliseen Raamattuun uskomiseen, niin media antaa jatkuvasti väärää käsitystä. Tässä maassa on paljon juuri samoin uskovia ihmisiä kuin Huhtasaari: luomiskertomukseen uskovia, sukupuolineutraalia avioliittoa vastustavia, Raamattua auktoriteettina pitäviä. Mutta koska Jeesuksen pilkkaamisesta ei seuraa pommiattentaatteja eikä kristittyjen herjaamisesta puukkoiskuja, näitä kristittyjä ei ikään kuin noteerata mitenkään. Jeesus ei antanut väkivallan esimerkkiä, eikä hänen tarvinnutkaan kun hän voitti ristillä vihollisen kaikki mahdolliset keinot, myös islamin saatanalliset lonkerot.

Pekka J. Mäkinen

Kiitos Sirpa Pelli. Hieno kirjoitus, jossa elämää on nähty paikanpäällä, eikä vain teoriassa. Tuon kirjan haluaisin myös saada itselleni.

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff

"Uusi normaali on enemmäkin se, että perussuomalaisia vihataan ja sille on saatu yhteiskunnan tuki taakse."

En yhtään ihmettele, että heitä vihataan, tai ainakin kavahdetaan.

Ovathan persut olleet etulinjassa haukkumassa ja mustamaalaamassa ihan viattomia ihmisiä ihonvärin ja/tai etnisyyden vuoksi.

On myös haukuttu, mustamaalattu ja maalitettu myös tavallisia kantasuomalaisia, humaania ihmiskohtelua vaativia yksittäisiä ihmisiä.

Natsien suosiminenkaan ei ole ollut vierasta, eikä edelleenkään ole, joillekin persuille.

Juha Hämäläinen

Voit Raili puolestani halata maailmaa omalla lompsallasi, mutta älä tule jakelemaan minun veroeurojani muukalaisille.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Eu meidän maahanmuuttajien ihmisarvon kunnioittaminen vaadi "lompsia". Sen pitäisi olla osa ihmisen sivistystä.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #136

Älä viitsi aikuinen mies selittää lapsellisia. Tiedät hyvin, ettei muukalaisarmeijat elä ilmaiseksi. Sinulla ei ole oikeutta vaatia muita suomalaisia käyttämään ropojaan tällaiseen. Omillasi saat tehdä mitä lystäät. Alkavat nämä jutut sivistyksestä jo väsyttää.

Terve järki on sivistyksen pohja. Järjen puute on sivistyksen tuhon alku.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen Vastaus kommenttiin #151

Mitä tulee järkiperusteisiin, tämän todellisuuden rajoissa pysytteleviin argumentteihin, tämä Salakari vaikuttaa yksittäisen demokratiassa toimivan ryhmittymän eli perussuomalaisten vastustamisen maniassaan olevan eräiden tuntemieni, uskonnosta sekaisin olevien henkilöiden tasolla: Ei enää edes maata kiertävällä vaan maasta loittonevalla radalla.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #166

Minun henkilöni reposteleminen on tietenkin linjassa edustamasi puolueen arvojen kanssa, mutta tuon vastustamisasian kanssa näyttää asiat olevan balanssissa: meidän maahanmuuttajien vastustaminen on Huhtasaarelta ja monelta muultakin persulta mennyt jo todella korkeisiin sfääreihin.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen Vastaus kommenttiin #181

Salakari: Edustamasi toimintatapa eli jatkuva asioiden vääristely ja suoranainen valheidenkin esittäminen toisista on todella rumaa etenkin, jos on täydessä ymmärryksessä harjoitettua.

Mikäli ei ole, voi sen todeta edenneen sellaisiin sfääreihin ja maasta loittoneville radoille, joihin mahdollisimman harvan toivoo päätyvän.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #151

Nythän Hämäläinen heittäytyi ihan vauvaksi. Miksei minulla olisi oikeutta vaatia Suomea kantamaan huolta pakolaisten auttamiseksi? Oletko koskaan kuullut sellaisesta asiasta kuin sananvapaus?

Entäpä onko sinulla sellainen sivistysaukko, ettet tunne demokratian käsitettä. Me äänioikeutetut kansalaiset voimme edelleen katsoa, että äänestämämme edustajat pitävät huolta verovaroin kaikista kansalaisistamme - ja pakolaisista.

Minä edelleen käytän oikeuttani vaatia, että myös muukalaisiksi nimittämistäsi ihmisistä pidetään Suomessa huolta. Sinä saat pitää lapsellisena.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen Vastaus kommenttiin #193

Tarkalleen ottaen Kai on tietenkin oikeassa sen osalta, että demokratiassa voidaan pakottaa ihmisiä maksamaan myös sellaisista kustannuksista, joista he eivät saadessaan vapaaehtoisesti valita maksaisi.

Annat kuitenkin Kai sen osalta rivien välistä hieman väärän kuvan, etteikö täällä suurin osa kannattaisi maassa olevista ihmisistä huolehtimista. Luulen, että ovat harvassa ne, jotka jättäisivät täysin oman onnensa nojaan ja vaille huolenpitoa maahan jo tulleet, täällä jo olevat "muukalaiset".

Keskustelu kun ainakin pääsääntöisesti käydään kriitikkojenkin keskuudessa sen ympärillä, millä edellytyksillä maahan pakolaisina, turvapaikanhakijoina, maahanmuuttajina jne. tullaan, millä perustein maasta voidaan karkoittaa ja mikä on sopiva yhteiskunnallisen huolehtimisen taso.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #208

Olet varmasti oikeassa. Suurimmalla osalla lienee samanlainen pyrkimys huolehtia maassa olevista. Helsingin kaupungin valtuuston enemmistö laajensi huolenpitoa myös sellaisiin, joiden turvapaikkahakemus on evätty. Luulen, että suurin osa helsinkiläisistä hyväksyy myös tämän linjauksen.

Ja kyllä minä luulen, että suurin osa suomalaisista hyväksyy myös hallituksen toimet maahanmuuton osalta. Joillakin toki olisi ollut halua väljentää politiikkaa ja toisilla tiukentaa. Yleisesti ottaen ihmiset lienevät melko tyytyväisiä. Paitsi tietenkin nyky-Perussuomalaisissa. Siellähän katsottiin tarpeelliseksi puoluejohdon kaappaaminen, jotta politiikka muuttuisi. Politiikka ei tosin muuttunut miksikään. Ja kovin pieneksi tuo vähemmistö näyttää käyneen.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #193

Jankuta rauhassa. Et edes ymmärtänyt mistä kyse. Arvostelen sellaista naivia asennetta, joka ei ota huomioon massamuuton seurauksia ajan mittaan. Ei meillä ole varaa tällaiseen maailman halaamiseen tulevaisuudessa.

On ymmärrettävä, että massamuutto on vasta aluillaan ja se tulee olemaan täysin hallitsematonta, massiivista ja Euroopan kannalta tuhoisaa tulevina vuosikymmeninä, jollei jarrua paineta nyt.

En usko sinun Kai paljon maailmaa nähneen. Se selittää, ettet näe muuta kuin nykyhetken. Se onkin suuri ongelma myös EUn johdossa. Jos olisit nähnyt Aasian ja Afrikan kehitysmaita riittävästi ja niissä potentiaalisten muuttajien massat sekä väestön räjähdysmäisen kasvun, olisivat kommenttisi toisia, aikuiselle sopivia ja asiallisia.

Nyt ne eivät ole. Ne ovat kuin murrosikäisen jankutusta vanhempiaan vastaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #216

EUn johto ei ole nähnyt maailmaa! Juha Hämäläinen nostaa itseään sellaiselle jalustalle, etten mitenkään jaksa ymmärtää!

Olen toki kuullut sinun ja Marttilankin kiertäneen muutakin kuin tahkoa, mutta ymmärrys ei kyllä tunnu lisääntyneen.

Kun ymmärryksesi ei riittänyt siihen, miten suomalainen demokratia toimii ja mitä tarkoittaa edustuksellinen demokratia ja silti nimittelit edellistä kommentoijaa lapselliseksi sekä kerroit mitä hänellä olisi (tai ei olisi) oikeus vaatia, katsoin tarpeelliseksi kertoa oman näkemykseni kommenttisi tasosta. Vauva-kommenttini tarkoitus oli siis osoittaa, että tipahdit itse lapsellisuuden tasosta muutaman pykälän alaspäin.

Nyt otit ja loukkaannuit. Ja tässä kommentissasi tuot esiin kuvitelmasi, että muutaman ulkomaan matkan ansiosta tieto-taito-osaamisesi ylittää EU-johdon.

"vanhempiaan" :)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kukaan yksityinen ei päätä sinun veroeurojesi käytöstä, et edes sinä itse, vaan siitä päättää demokraattisesti valittu kollegio kansan edustajia, yhteensä 200 kansan edustajaa siitä päättää ja voi olla mukana valitsemassa yhtä niistä.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #145

Kiitos Arto. Tuli niin paljon tärkeää tietoa taas.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #145

Tästä on hyvänä esimerkkinä nykyiset siniset jotka valittiin perussuomalaisten listoilta vastustamaan humanitaarista maahanmuuttoa, verovarojen jakamista Kreikalle ja pankeille sekä estämään korruptiota ja nämä hyväkkäät unohtivat lupauksensa heti kun pääsivät valtaan. Demokratia ei toimi Suomessa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #218

Onhan vielä perussuomalaiset jäljellä, hoitamassa näitä asioita.

Mutta kun heillä ei ole tarpeeksi kannatusta eduskunnassa, niin eihän siitä mitään tule.

Sitä se on se demokratia.

Jotta sellaisia asioita voitaisiin ajaa joilla on niin pieni kannatus kuin mitä perussuomalaisten ajamilla asioilla on, pitäisi hylätä demokratia ja perustaa perussuomalainen diktatuuri.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen
Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Jatka vain samalla tavalla kun tähänkin asti.

On harvinaista että politiikko on oma itsensä ja ei mielistele ja ole koko ajan niin korrektia niin korrektia

Tero

Juha Hämäläinen

Voit Laura jättää väliin tämän Veitolan kommentit. Hänellä on vielä murrosikä meneillään ja kypsyminen kesken ikävuosistaan huolimatta.

Ei hän ole mikään älyllisen ajattelun mittakeppi millään tavoin. Hän leikkii vain sanoilla ja poliittisella korrektiudella. Ei hän tuota mitään lisäarvoa kuin itselleen. Valitettavaa on, että tällaiset häiriköt lasketaan juontamaan ohjelmia, joista voisi saada paljon enemmän irti kypsä toimittaja.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Myös, kyllä ne posket on jo käännetty, nyt on toiminnan aika! Ihmiset yleensä sallii sen, että uskoo, jos siitä ei puhu, puolusta tai sen hyväksi toimi. Laura tekee sen, mihin uskoo, ja puhuu siitä, mihin uskoo - siitä suuri kunnioitus. Juuri tätä maamme tarvitsee.

Käyttäjän RitvaValkama kuva
Ritva Valkama

Ihailen Lauran Hienoa persoonaa,joka uskaltaa olla sanojensa takana! Kaikesta loan heitosta huolimatta.Raskasta varmaan,kun syyttömänä saa kantaakseen,toisten pahan olon purkaukset.
Uskon ja toivon Lauran pääsevän pitkälle,vahvalla uskolla ja rehellisyydellä.
Antaa meille sivusta seuraaville myös Toivoa ja Uskoa Paremmasta Tulevaisuudesta,jota Toivon myös lapsilleni ja lapsenlapsilleni

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Joo en viitsi lukea viestiketjuja. Tämä blogi on kyllä järkyttävä siitä ilmiöstä, että ollaksesi hyvä kristitty sinun on oltava oikeistopopulisti tai persu. Mitäs jos kaikkien puolueiden kannattajat rupeaisivat samalla tavalla käyttämään uskontoa? Poliittisesti täysin sitoutumattomissa kristityissäkin on montaa eri mieltä. Miten sitten voisi olla minkäänlaista yhteistä ymmärrystä siitä, miten kristinuskon ja politiikan voi yhdistää?
Liittyy siihen ällöttävään ilmiöön, että eräät ammattisaarnaajat ovat heittäytyneet tyystin puhumaan tuota oikeistopopulistista politiikkaa, niin, että se on pääasia ja kristinuskoa käytetään lisäargumenttina poliittiselle agitaatiolle. En sano nyt keistä saarnaajista on kyse, koska kirjoitan tästä itse blogin. Pelkästään tämän vuoksi olen päättänyt, että vasemmistoliitto ja vihreät ovat ainoa oikea kristillinen puoluekanta.

Juha Hämäläinen

En ymmärrä mitä saarnasi tarkoittaa. Onko populismia arvostella Suomen valtion typerää itsetuhoista politiikkaa.

Lasken kyllä sinut tässä skaalassa selkeästi populistiksi. Ihmiseksi, joka ei osaa itse ajatella vaan imee poliittisen korrektiuden itseensä kuin vauva äidinmaidon.

Laura Huhtasaari

Argumenttisi menee pieleen jo heti alussa..."ollaksesi hyvä kristitty sinun on oltava oikeistopopulisti tai persu".

Puheenjohtaja Jussi Halla-aho on tietääkseni ateisti tai agnostikko.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

p => q on eri asia kuin q => p

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #148

Ehkäpä Huhtasaari tosiaan tarkoitti tuon kommenttinsa itselleen... Argumentin on hyvä mennäkin pieleen heti alussa.

Käyttäjän TuulaTakkala kuva
Tuula Takkala

#139. Sinulla on ajatuskömmähdys tuossa.

Halla-aho sopisi perusteluksi argumenttiin: "Ollaksesi persu sinun tulee olla kristitty."

Silloin voisit kumota väitteen sanomalla, ettei se päde Halla-ahoon. Ei tämä toimi päinvastoin. Tokko hoksaat?

Sulla on jatkuvasti jotenkin haparoivassa vaihessa tuo looginen ja omaehtoinen ajattelu. Annat todisteita kirjoituksissasi siitä alinomaa.

Blogissasi sanoit seuraavasi / lukevasi / noudattavasi Raamattua sanasta sanaan, kirjaimellisesti.

Kommenttiketjussa vilahti kirjoittamasi lause: "Minä en käännä toista poskea" Mitä? Häh? En ymmärrä.

Presidenttiehdokkaanakin esiintyneen henkilön luulisi jättävän omaan arvoonsa tämmöiset aiheet kuten nyt tässäkin blogissa. Tarttuvan politiikan substanssikysymyksiin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kristillissosiaalisen puolueen johdossa on ateisti. Eikö tässä ole ristiriitaa? Vai eikö puolueenne uusi normaali olekaan kristillissosiaalisuudessa?

Käyttäjän TuulaTakkala kuva
Tuula Takkala Vastaus kommenttiin #227

Hyvä havainto! Ei lisää minkään puolueen uskottavuutta tuon luokan ristiriita.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Salminen!

Ollaksesi hyvä kristitty, sinun tulisi olla vähintään Vihreä tai Vasemmistolainen. Näytät itse käyttää kristinuskoa poliittiselle agitaatiolle. Pyritkö Jumalan tilalle, omassa viisaudessasi?.

Kun kirjoitat joskus sen Blogisi, saako tulla ampumaan teesejäsi?

Käytetään teidän mottoa: On hyvä että asioista keskustellaan.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

195. Kyllähän nyt jonkun täytyy ottaa esille hieman monipuolisuutta tähän keskusteluun, minkälainen politiikka olisi lähellä kristinuskon ydinsanomaa.
On pelkästään suotavaa, että tulet kommentoimaan. Minun blogikirjoitukseni ovat valitettavan usein niin rakentavia ja tyhjentäviä mitä ilmeisimmin, että kaikkiin ei tule yhtäkään kommenttia, vaikka niitä paljon luetaan.

Koska en ole populisti, en halua härskisti provosoida enkä ainakaan henkilöäni nostaa kaiken keskiöön, kuten nämä superpopulistit Laura ja Paavo Väyrynen. En ymmärrä, miten kukaan kehtaa tuoda esille maan tärkeimpänä poliittisena asiana sen, että on sanottu itsestä ikävästi tai ei ehkä pääse ehdolle ensi kesän puoluekokouksessa. Mitäs jos me kaikki muutkin blogistit rupeaisimme kiukuttelemaan samalla epäkypsällä tavalla kuin nämä egoistit? Populismi keskittyy aina henkilöön ja liittyy voiman ja vallan palvontaan ja henkilökulttiin, mikä on täysin vierasta oikealla kristilliselle uskolle.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

LH: "Olen spitaalinen"

Haepas kiiruunvilkkaa terveydenhuollosta apua.

Paivi Kalenius

Hirveän huonoa suomea isänmaalliselta opettajattarelta.

Laura Huhtasaari

Tulevat blogini noudattavat samaa nopiaa puhekieltä.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Kyllähän tää nykymeno on surkeeta paskaa. Kaikista parasta ku ei vaan välitä yhtään muitten puheista. Mua saa kutsua noilla normaali sanoilla natsi, rasisti jne.koska puhun maan ongelmista. Mua ei vois vähempää kiinnostaa kuitenkaa noi sanat, koska tiedän itseni ja ystäväni tietää. Ystävät koostuu monikulttuurisuudestakin ja vaalitukijat oli Turkista,Libyasta ja Kiinasta. Silti olen kuulemma rasisti kun kerron totuuksia.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Sinäkö kerrot totuuksia? Huikeaa!

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Lepra (kreik. lepros ’suomuinen’) eli (s)pitaali (ruots. spitali < lat. hospitale ’hoitolaitos’) on krooninen sairaus, joka aiheuttaa epämuodostumia iholle ja muualle kehoon. Sitä aiheuttava bakteeri on aerobinen, haponkestävä, mykobakteereihin kuuluva sauvabakteeri Mycobacterium leprae. Leprabakteerin löysi norjalainen lääkäri ja tiedemies Gerhard Armauer Hansen vuonna 1873. Tämän takia lepra on saanut tieteelliseksi nimekseen Hansenin tauti.

- Wikipedia.fi

Käyttäjän HannuAllamo kuva
Hannu Allamo

Taitaa Laura-Soturi nämä haukkujat olla rahan palkkalistoilla.

Koita kestää, paine on kova mutta Suomi tarvitsee nyt Rehellistä isänmaallista rakkautta

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Hei Laura. Olen myös kuullut olevani natsi kun olin yhdessä tilaisuudessa kanssasi pari vuotta sitten. On hienoa miten avoimia ja suvaitsevaisia olemme tässä maassa, eikö vaan?

P.S. Olen varmuuden vuoksi kanssasi jostain vimmatusti eri mieltä. Sovitaanko vaikka että hattumuodista?

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

Koirat haukkuu ja karavaani kulkee. On hienoa Laura, että laitat ihmiset ajattelemaan asioita. Olen Laura monessa asiassa samaamieltä kanssasi, myös tässä maahantulokysymyksessä. Eniten saat rapaa päällesi näiltä pehmytpäiltä, joiden mielestä Suomi on avoimien ovien sosiaalitoimisto, johon tullaan isännän ottein vaatimaan rahaa, asuntoa, oikeuksia...
Ei paljon järki päätä pakota ns. suvakilla, mutku se on niin ihquu...
Lauran saama kaksijakoinen reaktio ihmisissä, kertoo Lauran puhumista arvoista. Ne arvot ovat perinteisiä ja sehän monissa ihmisissä saa syyhyn aikaan. He ovat irtaantuneet omista juuristaan ja eivät tunnista omaa kulttuuriaan....ilmeisesti tuontitavara kiehtoo sen takia.
Parasta jatkoa Lauralle.

Käyttäjän miratiirikainen kuva
Mira Tiirikainen

Hieman ihmettelin Facebookin puolella mahdotonta Maria Veitolan mollaamista. Itselleni ei tullut mieleenkään, että Veitola olisi ollut jotenkin epäasiallinen tms. Minusta hän esitti Lauran luona yökyläillessään sellaisia kysymyksiä, joihin moni katsoja varmasti on miettinyt vastauksia. Saman hän on tehnyt kaikissa muissakin yökyläilyjaksoissa. Ja kävihän hän Päivi Räsäsenkin luona yökyläilemässä - sekin jakso oli aivan lämminhenkinen.

Minusta on alkanut näyttää siltä, että Perussuomalaiset ovat maamme suvaitsevaisimpia ihmisiä. Siis erilaisia ihmisiä aidosti suvaitsevia. Heillä on ystäviä ja kavereita puoluekirjaan, ihonväriin, kansallisuuteen tai seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta. Ei voi mitenkään olla väärin, että pitää pienen Suomen omien kansalaisten, suomalaisen kulttuurin ja kielen puolia. Niinhän muutkin maat tekevät. Ja me täältä Suomesta matkustelemme ulkomaille ihmettelemään, ihastelemaan ja kunnioittamaan niitä muiden maiden kulttuureja - emme suinkaan mene ja vaadi, että niissä maissa pitäisi nyt muuttaa kulttuuria meidän vuoksemme. Olen itsekin ollut maahanmuuttaja (työperäinen) ja kyllä se oli sillä sipuli, että maassa maan tavalla. Milloin suomalaisuudesta ja maamme kulttuurista on tullut kirosana (tietylle ryhmälle)? Jos on yhtään katsellut tätä maailmaa ja Suomea jostain muustakin kulmasta, niin tajuaa, miten upea maa Suomi on. Monella tavalla. Euroopan ja Yhdysvaltojen poliittista tilannetta seuratessa näyttää siltä, että spitaali on leviämässä laajemmallekin ;)

Tsemppiä ja voimia, Laura!

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Olen jokseenkin järkyttynyt lukiessani täällä esiintyviä kommentteja. Tällaistako keskustelun tasoa US:n Puheenvuorossa hyväksytään? Se että mennään henkilön uskontoa arvostelemaan jokseenkin hävittömin sanoin, pitäisi olla kiellettyä sävyä. Perustuslain mukaan jokaisella on oikeus omaan uskontoonsa. Olkoon sitten kansanedustaja tai ei.

Keskustelun taso on äitynyt useiden kirjoittajien kohdalla jatkuvaksi "sanasodaksi" ja hyökkäävään arvosteluun, jota kukaan täysjärkinen ei sano (mielipiteeni mukaan) kenellekään kasvokkain. Ei edes tosi viholliselle.

Tässä testi suvaisevaisuuteen;
Testaa, oletko suvaitsevainen. Suvaitsevaisuudella tarkoitetaan UNESCO:n määritelmän mukaan eri kulttuurien, ilmaisutapojen ja erilaisten elämänmuotojen hyväksymistä ja arvostamista. Suvaitsevaisuus ei kuitenkaan tarkoita yhteiskunnallisen epäoikeudenmukaisuuden sietämistä tai omista vakauksista luopumista.

Jorma Hevonkoski

Suvaittsevaisuutta minulta riittää siihen saakka kun rouva kansanedustaja kansankokouksessa avoimesti nostaa kättään natsitervehdykseen ja huutaa HEIL

Laura Huhtasaari

Älä valehtele. Kunnianloukkaus.

Juha Hämäläinen

Olen samaa mieltä änkyröinnin ja jankutuksen osalta. Se on sellaista puhetta, joka haukkuu henkilön kertomatta tarkemmin mikä tähän on peruste. On vain populisti- ja rasistiväittämiä aivottomasti, ei mitään asiasisältöä haukkumisessa.

Kyllä uskontoja saa arvostella sekä kulttuureita kuten myös ihmisiä ja etnisiä ryhmiä. On kerrottava mikä heissä mättää. Pelkkä haukkuminen ja vihaaminen on asiatonta.

Jorma Hevonkoski

Spitaali on nykyisin hoidettavissa. Eri asia jos potilas ei hoitoa halua koska uhrautuminen olisi hoidon jälkeen hankalaa

Käyttäjän HeinonenJussi kuva
Jussi Heinonen

Olen monessa asiassa samaa mieltä Huhtasaaren kanssa; siksi varmaan häntä äänestinkin pres.vaalissa. Isänmaallisuus on minulle koti/uskonto/isänmaa linjan mukaista asiaa. Uskonto on minulle kristinuskoa, mihin siis uskon. Uskon myös kalevalaiseen kansanperinteeseen eli myös Kaleva on minulle Pyhä Kirja, siinä missä Raamattukin.

Suomen pitäisi noudattaa tiukempaan maahanmuuttopolitiikkaa, siis ainakin minun mielestäni. Näinhän aikaisemmin tehtiinkin, mutta sitten tuli iso paha susi EU, joka velvoittaa Suomenkin ottamaan matuja mistä ilman suunnasta tahansa rajattomasti. Suomessa on vielä jonkinlainen uskonnonvapaus olemassa, mutta ei enää mielipiteen- ja sanan- vapautta kovin laajassa merkityksessä.

Ei voi siis enää kirjoittaa omalla facebook-tunnuksella kovinkaan vapaasti, koska siitä rangaistaan kovin herkästi. Jos kirjoittaisin juuri niin kuin ajattelen, niin sitten siitä tulisi automaattisesti "bannia". En tosin tiedä tarkasti, mitä banni edes tarkoittaa, vaikka ylioppilas olenkin. Hyvistäkään mielipidekirjoituksista ei sitävastoin saa edes sitä banaania, josta kovin pidän. Banaani kasvaa Etelän maissa, joista meille niitä mamuja juuri paljon tuleekin. Luulisi niiden ihmisten pysyvän omissa maissaan, kun niin hedelmällinen maaperä ja suotuisa ilmasto siellä vallitsevat, jossa banaanipuut kukoistavat.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

On hyvin kyseenalaista, edustaako sananmukainen usko Raamattuun "perinteistä arvoa".
Tai edes uuden avioliittolain vastustaminen.
Puhumattakaan maahanmuuttokriittisyydestä.

Perinteisessä arvossa pitää mennä ns perusarvoihin kuten rehellisyys, lähimmäisenrakkaus, solidaarisuus jne.
Jonkin etnisen ryhmän reviirin suojelu tai määrätynlainen avioliittoinstituutio ei ole arvo vaan joistain arvoista ( usein virheellisesti ) johdettu käytäntö.

Lauralla saa toki olla mielipiteensä näistä käytännöistä, mutta muiden ei tarvitse hyväksyä hänen ajamansa politiikkaa niiden toteuttamiseksi.
Ja niiden hyväksymistä on myös oikeus paheksua.
Sitä se mielipiteenvapaus juuri on.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Kristittynä varmaan myös tiedät, kun kristitty Päivi Räsänen kertoi avioliitto asioissa, että uskovaisen ei tarvitse maallista lakia noudattaa, sinä älähdit.

Kun tietyt kristityt sanoivat samaa maahanmuuttajista, ettei lakia tarvitse noudataa, sinä taputit käsiäsi.

Kun tiettyjä huonoja asioita tapahtuu, sinä piiloudut, olet hiljaa.

Kun joku ottaa ne esille, sinä älähdät.

Vasemmistolaishumanistinen kristillisyys, mitä se loppujen lopuksi oikeastaan onkaan?.

Pekka J. Mäkinen

Minä rakastan Lauraa.

Laura Huhtasaari on lähes täydellinen nainen. Kaunis, viisas, rakastettu ja puhuu ihmisille niin että sen ymmärtää. Populismisyytökset ovat puhdasta kateutta. Hän peittosi monet pitkän linjan poliitikot viime vaaleissa. Mihin vielä yltääkään.

Veitola väitti Huhtasaarta kovaksi. Veitola itse on huomattavasti kovempi. Huhtasaaresta haetaan usein niitä vikoja, joita onkin hakijassa itsessään.

Huhtasaari kantaa huolta jokaisesta suomalaisesta, eikä halua tänne väkivaltaa, raiskauksia ja turvattomuutta. Hän on nykyajan Kekkonen, joka arvostettiin hiljattain Suomeen parhaaksi presidentiksi. Huhtasaaresta saattaakin tulla vielä tuleva presidenttimme.

Monet asiantuntijat ovatkin varoitelleet että liberaali maahanmuuttopolitiikka on tuhoamassa koko Euroopan. Arvoliberaali ajattelu on taas tuhoamassa normit eli sen mikä on normaalia. Konservatismi edusta vanhaa ja edelleen toimivaa viisautta.

Huhtasaari on kristitty, ja sekin kertoo että hän ei ole median eikä ajan hengen vietävissä, vaan ajattelee omialla aivoillaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

"Huhtasaari on kristitty, ja sekin kertoo että hän ei ole median eikä ajan hengen vietävissä"

Olet oikeassa. Lauran arvot ja ihmisoikeusnäkemykset ovat 2000 vuoden takaisen lähi-idän uskontoryhmän näkemysten mukaisia.

Ehkä juuri tuosta syystä hänen ajatuksiaan, arvojaan ja näkemyksiään ei juuri kunnioiteta. Ehkä juuri tuosta syystä hänen yhteistyökykynsä on olematonta. Ehkä?

Pekka J. Mäkinen

Puhummekohan nyt samasta ihmisestä?

Lauran näkemyksiä kunnioitetaan laajalti Suomessa. Hän kunnioittaa ihmisoikeuksia aivan kuten kaikki muutkin. Hän rakastaa lähimmäisiään, ja etenkin niitä kaikkein lähimpiä, eli suomalaisia. Tässä mielessä Laura on kuin uusi Kekkonen Suomelle. Ja kekkonenhan on, kuten edellä mainitsin, todettu hiljattain kyselyssä Suomen parhaaksi presidentiksi.

Toisaalta Laura on ollut myös vapaaehtoistyössä opettajana Mikronesiassa, joka sekin kertoo hänen asenteistaan ja arvoistaan.

Lauran ura ja kansalaisilta saamansa valtava henkilökohtainen suosio ja kunnioitus on vasta alussa. Mutta jo nyt hän on ilmiö, jonka selkeitä ajatuksia koko kansa kuuntelee ja jota suuri osa kansasta laillani ihailee ja suorastaan rakastaa.

Pakolaispolitiikka on sitten asia erikseen, eikä Suomea tule pitää koko maailman sosiaalitoimistona. Perusongelma on islamilainen kulttuuri, jonka epähedelmistä olemme saaneet "nauttia" jo pitkään, ja jonka ongelmista eivät viralliset tahot, kuten poliisi, edes uskalla kaikkea kertoa, koska pelätään ihmisten reaktioita.
Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen on myöntänyt (17.9.2017) että Suomeenkin voi tulla vielä, kuten Ruotsissa, no-go -alueita jos tilanetta ei saada hallintaan paremmin. "Jos kansalaiset tietäisivät, miten huonosti asioiden todellinen laita on, kukaan ei nukkuisi yötään kunnolla", toteaa poliisiylijohtaja.

Arvoisa Kai Niemeläinen ja arvoisat lukijat. Meidän koko yhteiskuntamme arvot nojaavat tähän 2000 v takaiseen uskontoon, eli Suomessa on vallalla kristilliseen lähimmäisen rakkauteen perustuva arvopohja.

Meidän yhteiskuntamme on sidoksissa kristillisiin arvoihiin ja arvomaailmaan enemmän kuin heti huomaammekaan. Sunnuntain vietolla on raamatullinen perusta, ja myös useimmilla kalenterimme pyhäpäivillä. Esim. joulu on edelleen Jeesuksen syntymän juhla, ja Uuden vuoden ajanlasku alkaa sekin Jeesuksen syntymästä. Tuomioistuimissa ja ministerivaloissa vannotaan meillä edelleenkin käsi Raamatulla, vaikka vaihtoehtoja onkin. On sanottu että meidän lakimmekin perustuvat pitkälti kymmeneen käskyyn, ja että tiedekin on itseasiassa Kristinuskon hedelmää. Kastetoimitukset, rippikoulut. avioon vihkimiset ja hautajaiset, ovat kaikki kristillisen uskoon sidoksissa ja ne juhlistetaan kirkossa. Ts. koko yhteiskuntamme ja on sidoksissa kirkkoon ja sen arvoihin koko ihmisen elämän ajan. 75% suomalaisista kuuluu kirkkoon. Ateisteja meillä ja maailmalla on vain noin pari prosenttia. Myös nykyinen presidenttimme toivotti uuden vuoden puheessaan kansallemme Jumalan siunausta, sillä sitä me todella tarvitsemme.

Ts on aivan turha ja tietämätöntä väheksyä kristillistä uskoa, jonka vaikutus koko ihmiskunnan sivistämisessä on ollut korvaamaton.

Mutta mutta: Jos tänne aletaan tuomaan ja asuttamaan ihmisiä jotka eivät edes halua sopeutua meidän kulttuuriimme, ja jotka eivät kunnioita meidän arvojamme, lakejamme ja oikeuskäsityksiämme, kuten naisten tasa-arvoisuutta, niin sanon kuten Sauli Niinistö totesi kerran: "Maassa maan tavalla, tai maasta pois". Tämä on aivan loogista ja tätä logiikaa noudattaa myös Laura Huhtasaari, josta saattaa tulla maallemme vielä uusi Kekkonen eli presidentti. Samalla todennäköisesti myös maailman kaunein presidentti.

Käyttäjän AhtiHokkanen kuva
Ahti Hokkanen

Puhe eusta ja maahantulijoista ,ainut politiikko joka uskaltaa sanoa suoraan mikä siinä on pielessä. Kunnioitan että puhe ei ole muuttunut,ei kukaan politiikko ole sanonut tuohon järjettömyyteen mitään järkevää,kytkökset on varmaan monet.Vaikka uskonto ja siihen liittyvä ei ole minun ajatusten mukainen ,sehän on henkilökohtainen asia ja siihen en ota kantaa. Asia joka ilahduttaa suoraan sanominen asioista jotka moni suomalainen toivoisi varmaan kuulevan toistenkin politiikkojen suusta. Varmaan vaikeata on.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Monet asiantuntijat ovatkin varoitelleet että liberaali maahanmuuttopolitiikka on tuhoamassa koko Euroopan. Arvoliberaali ajattelu on taas tuhoamassa normit eli sen mikä on normaalia. Konservatismi edusta vanhaa ja edelleen toimivaa viisautta."

Mikä se on se "uusi normaali".

Ennen oli ihan normaalia olla myös arvoliberaali ja suvaitsevainen.
Onko se sitten nyt jo se "uusi normaali" ettei kukaan uskalla olla enää suvis?
Vai onko se vain tavoite, eli Huhtasaaren poliittinen päämäärä?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Arvoliberaali maailman kuva on kuin tyhjä simpukka, sen lävitse virtaa vain valtoimenaan vesi ikuisesti. On sellainenkin sanonta: tyhjät tynnyrit ;)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Arvoliberaali maailman kuva on kuin tyhjä simpukka, sen lävitse virtaa vain valtoimenaan vesi ikuisesti. On sellainenkin sanonta: tyhjät tynnyrit ;)"

Arvokonservatiivi on kuin täysi, suljettu ja sinetöity tynnyri, viime vuosisadalta, tai vieläkin kauemmalta ajalta. Siellä on sisällä sitä mitä sinne on joskus laitettu.

Arvokonservatiivilla ei ole aavistustakaan siitä mitä tynnyrin ulkopuolella on tapahtunut ja mitä maailmasta on opittu tietämään.

Arvokonservatiivin tynnyrissä on vanhat ja vanhentuneet tiedot, siellä ne ovat säilyneet, mutta eivät ikuisesti. Ne on jo pilaantuneita, eivätkä kelpaa muille kuin arvokonservatiiveille.

Vähitellen arvokonservatiivin tynnyrin sisältö muuttuu kuitenkin kelvottomaksi pilaantuneeksi mössöksi. Vähitellen tynnyrikin lahoaa ja tynnyrin arvokonservatiivinen sisältö muuttaa muotoaan, muiksi aineiksi ja alkuaineiksi ja sillä tavalla se häviää ja katoaa ajan virtaan.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #240

Olenkin tehnyt havaintoja, että Arvoliberialismi kannattaa erilaisia uskontoja (maailmankatsomukset), erilaisia mielipiteitä (moniäänisyys). Olen paljon lukeut sinun kommenttejasi ja tullut siihen tulokseen, että ihannoimasi relativismi ei olekkaan niin hyvä juttu kuin annat ymmärtää. Onko Vihavainen saanut herätyksen ja huomannut, ettei se Joulupukki ollutkaan totta?.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #247

Tämä on vähän arvoituksellinen kirjoitus, mutta kiva kun olet lukenut minun kommenttejani.

Paljolti ne kommentit on kirjoitettu pilke silmäkulmassa, kun en ole ajatellut sellaista että joku pitäisi niitä kirjoituksia tärkeinä, tai että minun pitäisi itse pitää omia kirjoituksiani kamalan tärkeinä. :)

En tiennyt olevani relativismin kannattaja, mutta kun guuglasin mitä se tarkoittaa, niin taidanpa vähän olla.

Sitä en tiedä mitä tarkoitat Joulupukki- allegoriallasi, enkä lähtenyt sitä guuglettamaan.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Eduskunta on täynnä niitä joilla ei ole omaa mielipidettä vaan se haetaan ryhmästä, ja ollaan sitä mieltä sitten, edes tajuamata mitä se mielipide merkitsee ja onko se sama mikä äänestäjien

Laura ja muu PS.n eduskuntaryhmä on toista, ne keskustelee meidän kenttäväen ja äänestäjien kanssa siitä mitä mietitään.

Laurassa ei rohkeutta puutu, sen näkee selkiästi tässä julkisesti tunnustamisessa uskoaan kohtaan, mikä on hyvä niin.
Sillä Raamatussa on hyvät opetukset itse elämään ja pitkälle länsimaista sivistystä toisia ihmisiä kohtaan.

Kyllä täytyy sanua viellä täällä kirjoittelijoiden kommenteista, aika alhaista..

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Kyllä yhteiskunnassamme on valtava pinnan alla vellova tunkio, kun lavuaarin tulpan avaamista seuraa aina tällainen 200-300 ämpärillisen tulvahdus likavesiä ja myrkkyliemiä.

Ei tätä voi kuin ihmetellä. Tämähän on jo kuin jokin telkkuohjelma itsessään. "Hyökkäys Lauran keittiöön." -- Persut ovat tosiaan jonkinlainen pahan olon purkukanava ja instituutio. Ilman persuja pamahtelisi missä sattuu.

Ihmisiä ei yleensä taida askarruttaa sellaiset kysymykset kuin vahvistuva negatiivinen kultti tai itsensä määritteleminen yhä enemmän pelkästään kielteisestä käsin. Tämä kaikkihan kertoo myös siitä ikävästä tosiasiasta, että yhteiskuntamme on psykososiaalisesti taantumassa.

Televisiosta tulee nykyään lähes yksinomaan erilaisia kilpailuja, tositeevee- ja talkshow-ohjelmia, ja luulen ettei kukaan enää pysty erottamaan toisistaan jotain kulttuurivähemmistölle suunnattua juttua ja jotain ekstremististä friikkisirkusta. Eli kaikesta riemusta ja remuamisesta huolimatta tuutti tuuttaa samaa tuubaa kellon ympäri.

Se on aika hullu tilanne -- että kaikki on muuttunut vain marginaaliksi. Ettei kukaan enää edes odota esimerkiksi näkevänsä keskustelua jossa olisi, hmmm, sanotaanko, läsnä vaikka viisi älykästä ihmistä yhtä aikaa. Sensijaan keskustelutkin kootaan kutsumalla paikalle viisi kaikkein erilaisinta hörhöä.

En katsele enää kavavia. Tai yleensä teeveetä -- tai katselin tänäänäkin tuossa parikin tuntia, mutta laite oli kiinni ja ajatukseni harhailivat kirjahyllyssä vastaanottimen ympärillä. Olemme menettämässä sen -- kirjallisen sivistyksen. Eikä näillä mielensäpahoittajilla ja muilla itseään kielteisestä käsin määrittelevillä ole varmaankaan käsitystä siitä miten paljon kirjasivistyksen myötä häviää.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Olemme menettämässä sen -- kirjallisen sivistyksen. Eikä näillä mielensäpahoittajilla ja muilla itseään kielteisestä käsin määrittelevillä ole varmaankaan käsitystä siitä miten paljon kirjasivistyksen myötä häviää."

Ei hätää, niin kuan kuin meillä vielä on Seppo Oikkonen, joka edelleen jaksaa tuoda kirjallisen sivistyksen ilosanomaa tämän tosi-TV:n pilaaman tuulipukukansan keskuuteen.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Näin ne Persut toimivat EU:n puolesta Suomessa.

Olen varma, että EU:n vastustus olisi laajempaa, elleivät Persut olisi omineet asiaa itselleen osittain typerine nationalistisine perusteineen. Se on antanut EU-puoltajille aseet puhtaaseen käteen ja saanut vaiennettua järkevän EU-kritiikin.

Mitä on järkevä EU-kritiikki? No, se ei lähde lapsellisesta ja tunnepitoisesta "isänmaallisuudesta", joka ei ole mitään isänmaallisuutta, vaan sitä kulunutta impivaaralaisuutta. Ja se maahanmuutto. Vertaan sitä teinibileisiin, johon änkeää kutsumattomia vieraita. Niiden joukossa saattaa tulla rettelöijiäkin, varsinkin jos joukko kasvaa holtittomaksi. Mutta ei niiden takia kannata leimata kaikkia ulkopuolisia rötöstelijöiksi. Asia on vain hoidettava järkevästi, ja sen voi hoitaa pragmaattisesti, eikä hyppiä seinille. Vähän sama kun tulipalossa raivottaisiin palokunnalle ja jopa estettäisiin sitä sammuttamasta paloa.

Tästä syystä suhtaudun Persuihin erittäin kielteisesti, vaikka olen Nato-, EU-, ja varsinkin eurokriittinen. Nämä tavoitteet ovat Persut onnistuneet lahjakkaasti tärvelemään, joten heidän voi sanoa toimivan tehokkaasti EU:n ja Naton pussiin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Tästä syystä suhtaudun Persuihin erittäin kielteisesti, vaikka olen Nato-, EU-, ja varsinkin eurokriittinen. Nämä tavoitteet ovat Persut onnistuneet lahjakkaasti tärvelemään, joten heidän voi sanoa toimivan tehokkaasti EU:n ja Naton pussiin."

:)

Hyvä ja osuva kirjoitus minun mielestäni, vaikka olenkin itse järkiperustein euro- ja EU- myönteinen.

Käyttäjän MarkusSjstedt kuva
Markus Sjöstedt

Mitäs seliteltävää tässä Maria Veitolalla on? Hän on käynyt fiksua ihmistä ja kansanedustajaa tapaamassa. Niinhän fiksut ihmiset tekevät jos tilaisuus sallitaan :)
Hyvää jatkoa ja siunausta elämään molemmille, Lauralle ja Marialle.

Käyttäjän SannaKurlin kuva
Sanna Kurlin

Olisi mielenkiintoista tietää missä kohtaa raamattua on hyväksytty ihmisten syrjiminen rodun mukaan? Ollaan varmaan luettu eri raamattua? Onko se niin vaikea ymmärtää että onneksi vielä suurin osa ihmisistä ei ole rasisteja tai syrji sydämettömästi hädässä olevia. Maria oli mielestäni erittäin korrekti ja käyttäytyi hyvin. Sinäkin olet sympaattinen henkilö mutta olet varmaan jotenkin joutunut väärään seuraan ja toistelet jonkun toisten rasistisia ajatuksia ajattelematta mitö ne oikeastaan tarkoittaa.

Pekka J. Mäkinen

Islam ei ole rotu, ja kyse on ainoastaan islamilaisessta kulttuurista joka valtaa jo kohta koko Euroopan. Naisena luulisi sinunkin ymmärtävän että Suomi ei tarvitse maahanmuuttajia jotka katsovat että naisella ei ole samaa arvoa kuin miehellä.

Mirja Vaittinen

Laura,sinä ja PS on parasta mitä Suomi nyt tarvitsee. Voimia sinulle ja puolueellesi.

Käyttäjän HeinonenJussi kuva
Jussi Heinonen

Uskon, että Raamatun luvulla on positiivisia vaikutuksia; siis sille henkilölle, joka Raamattua itse lukee. Uskon, että jos Suomessa syntynyt kantasuomalainen kantasuomalaisista vanhemmista syntynyt henkilö lukee Raamattua, niin sillä on siis pelkästään positiivisia vaikutuksia. Hänestä tulee mitä ilmeisemmin isänmaallinen henkilö, joka hyväksyy sen, että Suomea aseellisesti puolusteteaan ulkovaltojen hyökkäyksiltä.

Monet ns. "vihervasemmistolaiset" sanovat, että he ovat lukeneet Raamattua paljon ja jopa sitä edelleen lukevat, mutta yleensä näissä tapauksissa he valehtelevat. Siis, eiväthän he edes yleensä kuulu mihinkään kirkkokuntaan tai jos kuuluvat, niin he eivät kirkoissa juurikaan vieraile missään palveluksissa kovinkaan säännöllisesti. Moni sanoo, että Raamattua hän on lukenut, mutta jos tällainen henkilö tarkemmin asiaa ajattelee, niin se lukeminen on tapahtunut usein jopa vuosikymmeniä sitten rippikoulussa. Siis henkilö on sen jälkeen tullut poliittisesti heränneeksi ja liitynyt vihervasemmistolaiseen puolueeseen ja eronnut kirkostakin. Raamattua hän ei ole koskaan rippikoulun jälkeen lukenut, mutta hän kuitenkin epärehellisesti väittää, että hän tuntisi sen kirjan läpikotaisesti.

Siis, vihervasemmistolaiseen Raamatun-tuntemukseen kannattaa aina suhtautua hyvin kriittisesti, varsinkin jos samassa yhteydessä tuodaan esiin ajatusta kaikien uskontojen samanvertaisuudesta ja kuvitellusta tasa-arvosta. On tietysti esim. ns. vapaitten suuntien kristittyjenkin joukossa sellaisia, jotka haluvat paljon muslimeja Suomeen; he siis tuntevat Raamatun, mutta kuitenkin eivät kovin isänmaallisia olekaan. Nämä henkilöt ovat useimmissa tapauksissa kyllä naisia ja vielä naimattomia henkilöitä. He eivät siis suomalaista aviomiestä ole löytäneet ja kuvittelevat, että maahanmuuttaneissa muukalaisissa olisi sellaisia, joista he voisivat aviopuolison itselleen valkata.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Tuskin nyt ihan kaikesta on eri mieltä.

Tekstistäsi paistaa läpi se, että ymmärrät olevasi "spitaalinen" mutta et tunnu hahmoittavan miksi.

Se on se juttu, että raamatun kirjaimellinen tulkinta rinnastuu täysin siihen islamiin jota suomessa vastustetaan. Kyseessähän on täysin sama jumala ja täysin vastaava monoteistinen lähi-idän uskomus. Se siis rinnastaa sinut samaan porukkaan fundamentalisti-islamistien kanssa joita esimerkiksi supo tarkkailee.

Islamilaista, tai vaikka juutalaista kulttuuriperintöä ei ole syytä vastustaa eikä maallistuneita muslimeja, mutta se kirjaimellinen tulkinta on se mitä sivistynyt maailma vieroksuu. Eli moderni yhteiskunta jossa arvostetaan havaintoihin ja loogiseen päättelyyn perustuvaa maailmankatsomusta koska se toimii. Se kun on todistettu, että raamattu ei kirjaimellisesti pidä paikkaansa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset