Huomenta homo

Sanotaan, että kaikki oli ennen paremmin. Väärin, ennen kaikki oli toisin, tosin moni asia myös paremmin. Presidentinvaaleissa sain puhelun nuorelta naiselta. Hän kertoi menevänsä kohta naimisiin ja kysyi, aionko yrittää jollain tavalla häiritä hänen häitään. Anteeksi mitä, vastasin. Hän kertoi olevansa lesbo ja menevänsä pian naimisiin. Toivotin nuorelle parille onnea ja sanoin, että ei koskaan tulisi mieleenikään lähteä aiheuttamaan ongelmia kenenkään juhliin. Jäin pohtimaan asiaa. Eihän kukaan homoliittojen kannattajakaan lähtisi häiriköimään juhlaa,  vaikka olisi esim. moniavioisuutta vastaan äänestänyt ja laki olisi mennyt läpi.

Mielestäni rajattomuus on aikamme sairaus, koska ei ymmärretä miten maailma toimii. Jos ei ole rajoja, ei ole vapautta. Hegel hyväksyi Kantin olettamuksen, jonka mukaan järki ajautuu aina ristiriitaan pyrkiessään ymmärtämään todellisuutta. Ristiriitoihin ajautuminen kuuluu kuitenkin osaksi todellisuuden perusluonnetta. Väittelyssä esitetään idea, teesi ja siihen tarvitaan aantiteesi ja lopuksi tulee tulee synteesi. Väittelyssä parempi argumentti voittaa. Keskustelijat pyrkivät etenemään ja herättämään kuulijoissa yksittäisten havaintojen tarkastelemisesta myös laajempaa kokonaisnäkemystä (wikipedia). 

Väittelytilanteissa ei ole enää vuosiin edes pyritty rehtiin väittelyyn. Väittelytilanteet alkavat lähtökohdasta, että on ihmisvastainen poliitikko vastaan ihmismyönteinen poliitikko, siis silloin kun teemana ovat maahanmuuttoon tai sukupuolineutraaliin ideologiaan liittyvät aiheet. Toimittajien henkilökohtainen inho ja halveksunta homoliittoja vastustajia kohtaan on räikeää. Miten jotain ihmistä voi ylipäätään inhota yhden mielipiteen takia?  En minä aamulla herää ja hampaita peilin edessä pestessäni katso itseäni ja sano: "Huomenta hetero." Tuskin samaa tekee homokaan. Miten joku voi kantaa sisällään kestoinhoa ihmistä kohtaan, joka ei kannata sukupuolineutraalia ideologiaa. Eikö homoliittojen kannattaminen tai vastustaminen ole vain poliittinen mielipide, eikä siitä pitäisi tehdä vedenjakajaa hyvien ja pahojen ihmisten välille. Joku on homo, hetero tai bi. Toinen kannattaa homoliittoja, jonkun mielestä kenenkään ei pitäisi mennä naimisiin ja siksi vastustaa koko avioliittoinstiuutiota, toiset kannattavat moniavioisuutta jne. Mitä sitten? 

Politiikka herättää tunteita, mutta sitten elämä jatkuu ja mielellään ilman hyvien ja pahojen ihmisten kuplia. Joskus näyttää siltä, että joidenkin ihmisten day job on kytätä ja nostattaa outrage vääristä mielipiteistä. Pitääkö ihmisten hermot aina? Ne testataan korkeissa lämpötiloissa. Joskus menee hermot, jopa kaikilta ja tulee tunteen purkaus. Siitä ei pidä sakottaa. Huvittavinta on, että väkivallanteko ei saa niin suurta raivoa aikaan kuin teosta suuttunut valkoinen heteromies, joka sanoo rumasti. 

Siinä vaiheessa tajusin, että vapaus omaan vakaumukseen oli taputeltu, kun Päivi Räsäsen talo tuhrittiin hänen vakaumuksensa vuoksi. Sitä edelsi luonnollisesti pitkä demonisointi. Ilmoitin tukevani miehen ja naisen välistä liittoa ja vastustavani homoliittoja. Siinä vaiheessa tiesin jo, että sosiaalinen syrjäyttäminen on tietyiltä osin edessäni. Onhan toki helppoa olla hiljaa, mutta en halua elää sellaisessa maailmassa, jossa vakaumusta ei uskalleta tuoda esiin. Päätin, että teen mieluummin tilaa sille kuin hiljenen.

Somessa bannaukset jatkuvat edelleen. Oli kyse sitten sukupuolineutraalin ideologian, islamin tai humanitaarisen maahanmuuton vastustamisesta. Tämä ei ole vapaan yhteiskunnan resepti, vaan autoritaarisen. Ihmisten tulee saada sanoa, mitä he ajattelevat ilman pelkoa ajatuspoliisista. Sananvapaus takaisin!

 

Ihmisen pitäisi pystyä katsomaan asioita välillä yläpuolelta, mutta ei olla ylimielinen. "Ihminen on apina, joka kärsii ylemmyyskompleksista." (Zarko Petan)

LauraHuhtasaari
Perussuomalaiset Pori

Olen kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu, uskonnon aineenopettaja ja erityisopettaja Porista. Poliitikkona pyrin olemaan aikaansaava ja aktiivinen.
Luonteeltani olen avoin ja helposti lähestyttävissä – uskallan ja haluan sanoa mielipiteeni suoraan. http://www.laurahuhtasaari.com
Mottoja:
"Arguing with a fool proves there are two."
"Be yourself because everyone else is already taken."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu