Peli on menetetty jo aikaa sitten

Kreikka tiesi, että EU tiesi, että Kreikka valehtelee. Poliittinen projekti ei tosiasioita kaipaa. Kreikka ei olisi ikinä saanut yhtä paljon velkaa euroalueen ulkopuolella kuin sisäpuolella. Eurokriisi on osoittanut, että rahaliitto on selviytynyt vain rikkomalla omia sääntöjään. Sen, minkä taakseen jäättää, sen edestään löytää. Seuraava kriisi tulee olemaan Tuomas Malisen mukaan pahempi kuin koskaan aiemmin. 

Yksi asia on pysyvää, kriisit. Perustavaa laatua olevia ongelmia yritetään kiertää monimukaisilla järjestelmillä. Katso linkki https://yle.fi/uutiset/3-8160734

Euroopan vakaumekanismi on jäsenmaiden EU-lainsäädännön ulkopuolella perustama rahasto. Vakausmekanismin kehittäminen valuuttarahastoksi tarkoittanee vallansiirtoa EMU-instituutioilta vahvoille euromaille. Yksimielisyyttä ei enää tarvita. Sen sijaan päätöksen rahoitusten myöntämisestä ja maksujen suorittamisesta EVR:n jäsenille tehtäisiin yksimielisyyden sijaan vahvistetulla määräenemmistöllä. Eli Suomelta ei enää koskaan kysytä mitään. Ainoastaan Saksa, Ranska ja Italia päättävät. 

Kriisimaiden velat hoidetaan kansallisista budjeteista, mikä tarkoittaa yhteisvastuuta.

​EVM:n pääoma koostuu maksetusta pääomasta ja vaadittaessa maksettavasta pääomasta. Suomen osuus EVM:n pääomasta on 1,785%. EVM:n maksettu pääoma 80,55 miljardia euroa, siitä Suomen osuus on 1,44 miljardia euroa. EVM:n vaadittaessa maksettava pääoma on 624,3 miljardia euroa, josta Suomen osuus on 11,14 miljadia euroa. Kokonaispääomasta Suomen osuus on 12,58 miljardia euroa. Suomen tulee myös varautua heikoimpien euromaiden kautta Suomen pankille mahdollisesti aiheutuvien TARGET2 -riskien realisoituminen. 

​Suomen kanta.

​Koska lähes kaikki puolueet vastustavat yhteisvastuun lisäämistä, eivätkä "muka" halua syventää littovaltiota, niin miksi he eivät hyväksy euroalueen hallittua purkamista. Euro ei voi olla betonoitu poliittinen projekti. Suomen pitää vaatia hallittua tiekarttaa eurosta ulos. EU:n pitää valmistella rahaliitosta eroamisen EXIT-menetelmä. 

 

LauraHuhtasaari
Perussuomalaiset Pori

Olen kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu, uskonnon aineenopettaja ja erityisopettaja Porista. Poliitikkona pyrin olemaan aikaansaava ja aktiivinen.
Luonteeltani olen avoin ja helposti lähestyttävissä – uskallan ja haluan sanoa mielipiteeni suoraan. http://www.laurahuhtasaari.com
Mottoja:
"Arguing with a fool proves there are two."
"Be yourself because everyone else is already taken."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu