Muovi ei maadu

Ihminen tuhoaa maapallon. Toistaiseksi ei ole keksitty selkeää teknistä innovaatiota roskien keräämiseksi merestä. Kansainväliset sopimukset eivät ole estäneet merten pilaamista. Maikkarin uutisen mukaan: "Useiden arvioiden mukaan merissämme on tätä menoa enemmän muovia kuin kalaa vuonna 2050." 

– Meidän täytyy pystyä ehkäisemään muovin pääsy mereen. Jos emme onnistu pysäyttämään muovitulvaa, tulemme aina toimimaan merien roskakuskina, The Ocean Cleanup -projektin edustaja Joost Dubois muistuttaa. (https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/tyynenmeren-jatepyorteessa-saastaa-16-kertaa-luultua-enemman-merten-suurin-roskalautta-jo-kahden-ranskan-kokoinen/6829662#gs.UwYcByI​)

 

Suomella on useita jäänmurtajia (http://arctia.fi/alukset/ ), jotka omistaa valtion kokonaan omistama Arctia. Osa aluksista toimii vuokrattuna valtamerillä, mutta yhtiön olisi hyvä tuottaa voittoa kesäkuukausinakin.

 

Nyt pitäisi selvittää, voidaanko jäämurtokalustoa käyttää osana kansainvälistä projektia roskan keräämiseksi meristä eli voidaanko niihin kiinnittää esimerkiksi jonkinlainen "trooli"?  Voitaisiin antaa suoraa kehitysapua todelliseen ympäristöongelmaan ja samalla edesauttaa mahdollisia teknisiä innovaatioita roskien keräämiseksi.

LauraHuhtasaari
Perussuomalaiset Pori

Olen kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu, uskonnon aineenopettaja ja erityisopettaja Porista. Poliitikkona pyrin olemaan aikaansaava ja aktiivinen.
Luonteeltani olen avoin ja helposti lähestyttävissä – uskallan ja haluan sanoa mielipiteeni suoraan. http://www.laurahuhtasaari.com
Mottoja:
"Arguing with a fool proves there are two."
"Be yourself because everyone else is already taken."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu