LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Pelataanko politiikkaa vai juridiikkaa?

  • Pelataanko politiikkaa vai juridiikkaa?

Terveisiä Yhdysvalloista. Yhdysvaltojen paras puoli on sananvapaus.

Onneksi emme ole samassa seurassa oikeusvaltioiden, kuten Sveitsin kanssa, vaan olemme Brysselin käskyläisiä. 

Puigdemont halusi vaikuttaa demokraattisin keinoin. Häntä kohdellaan kuin suurrikollista. Kyllä ihan muu taho harjoitti väkivaltaa kuin Puigdemont Kataloniassa. 

Venäjän diplomaatin karkottaminen. Pelataanko politiikkaa vai juridiikkaa? Miksi emme voineet odottaa? Venäjän vastatoimia odotellessa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (44 kommenttia)

Käyttäjän joukomarkula1 kuva
Jouko Markula

Luodaan poliittinen uhka naapurista, että politiikot saavat leikkiä sankaria omassa maassaan? oli se sitten Venäjä, tai EU..

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Sankarisi Donald Trump nokitti kyllä pakkaa melkoisesti karkottamalla peräti 60 venäläistä diplomaattia ja sulkemalla kokonaisen Venäjän edustuston Seattlessa. Kenen "käskyläinen" hän sitten on? Ei näköjään ainakaan Melanian : D

https://edition.cnn.com/2018/03/26/politics/us-exp...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Trumpin esikunnassa on sananvapaus, mutta jos sanoma ei miellytä Trumpia niin lentää kuin leppäkeihäs.

'You're fired!': Who Donald Trump has sacked and who has resigned during his time as president

https://www.telegraph.co.uk/news/0/fired-donald-tr...

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Minkä seuraavista sinä olisit nyt ottanut ennemmin - kuin karkoitukset - käyttöön?

"Suomessakaan ei ennen aikaan sanoja turhaan tuhlattu vaan tiedettiin, miten isotkin asiat saattoi kuitata salapurevalla tokaisulla: ”Ensimmäinen päivä on pahin hirressäkin”, sanoi vanha kansa. ”Paskareissu mutta tulipahan tehtyä”, sanoi hävitystä sodasta palaava soturi. ”Kesä oli lyhyt mutta vähäluminen”, kuulee vieläkin sanottavan.

Aikalaisista yksi parhaita alisanojia on yllättäen Mauno Koivisto, joka sanoo usein niin paljon ali, että tuntuu täysin mitäänsanomattomalta. Itse asiassa Koivisto tiivisti koko sanan volyymin problematiikan valitellessaan pian valintansa jälkeen 1981, ettei presidentillä ole käytössään pientä vasaraa, jolla vähän nakutella, pelkkä jumalattoman suuri leka.

Koivisto tietää, että jos lyö lekalla koko ajan, kohta vaaditaan moukaria ja sen jälkeen höyryvasaraa. Lopulta mikään ei enää tunnu miltään – niin kuin julkisen keskustelun on pitkälti käynytkin. Siksi Koivisto on yrittänyt säästellä lekaa ja napautellut sentyyppisiä alisanontoja (tai suoranaisia pohjanoteerauksia) kuin ”Suomi seuraa kansainvälistä kehitystä”. Koivisto osaa myös taitavasti lisätä lausuntojensa painoarvoa antamalla yleisön odottaa aikansa ennen kuin avaa suunsa. Kaikkien estraditaiteilijoiden käyttämä, mutta silti aina toimiva temppu.

Koiviston latteuksissa voi hyvällä tahdolla aavistaa annoksen ironiaa. Monista Koiviston sanonnoista onkin tullut alisanontojen klassikkoja. Sitaattisanakirja tuntee ainakin seuraavat koivistot: sen sortin sosialisti, ei pidä heilutella asioita tai asiat alkavat heilutella meitä, tai potkia auki jo avoinna olevia ovia ja ei pidä provosoitua vaikka provosoidaan.

Alisanontana kaikkein tyypillisin koivisto lienee presidentin vastaus kirjailija Salman Rushdien saamaan tappotuomioon: huomattava mediatapahtuma. Sanontahetkellä Koiviston lause tyrmistytti kolkossa kyynisyydessään kaikkia, mutta nyt – runsas vuosi myöhemmin – se on varmasti ainoa mieliin jäänyt lause koko kohusta.

Kuiskaukset kantavat usein huutoja kauemmas.

Kun Koivisto ei tunnu suostuvan lehdistön vaatimuksiin lausua jotain Baltiasta, voidaan simuloida tyypillinen koivisto: turha panna ovia lukkoon, kun vieraat ovat sisällä."

https://www.kielikello.fi/-/kielen-kilpavarustelu

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Puigdemontin Katalonia ollut jarru EUn (lue Brysselin) osavaltiohaaveille.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Katalonia on aina ollut Espanjan EU-myönteisin osa. Katalonialaiset ovat hyötyneet rajojen avaamisesta ja vapaasta kaupasta.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

EU-myönteisyys ei ole osavaltiomyönteisyyttä.

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #10

@10 Mitä on osavaltiomyönteisyys? Sveitsin kantonit ovat esimerkkejä osavaltioista, myös monessa EU-maassa on osavaltioita.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #12

Yhdysvallat vasta onkin osavaltiomyönteinen. Ja Laura on USA-myönteinen, siellä voi "kenestä tahansa tulla presidentti". Indeed.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros Vastaus kommenttiin #12

#12. Osavaltiomyönteisyys tarkoittaa tässä USAn kaltaista liittovaltiota EUlle josta Saksa haaveilee ja jolle Katalonian irrottautuminen Espanjasta on myrkkyä.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Katalaaneilla on oma kieli, oma kulttuuri ja hyvin toimiva talous! Päästäkää heidät jo herran pieksut vapaaksi!

Harri Mulari

Tämä on hyvä lööppi kyllä. Perussuomalaisten ensimmäisen varapuheenjohtajan Laura Huhtasaaren mukaan Suomi ei ole oikeusvaltio.

(Huhtasaaren hölinöitä kuunnellessa herää kyllä primitiivireaktiona ajatus vain miehiä koskevasta äänioikeudesta. Oikeusvaltio Sveitsissä naiset pääsivät äänestämään vasta 70-luvulla. Suomen ja muiden länsimaisten demokratioiden toivo kuitenkin on lopulta juuri naisissa, ei laurahuhtasaarissa.)

Juha Hämäläinen

Suomi ei ole oikeusvaltio ollut koskaan. Sen oikeusjärjestelmä ei tuota oikeutta vaan vitkastelee, pyörittää prosessejaan, tulkitsee lakeja miten sattuu eli ennalta-arvaamattomasti, ei maksata rikosuhreille riittäviä korvauksia, laskee pysyvästi vaarallisia kriminaaleja vapaalle ja kerää rahaa ahneille juristeille.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"kerää rahaa ahneille juristeille"

Kukaan tavallinen ihminen ei voi mennä käräjille, koska mielivaltaiset oikeudenkäyntikulut muodostavat kohtuuttoman riskin. Ameriikassa kukin vastaa vain omista kuluistaan, joten oikeudenkäynti on siellä turvallisempaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Suomen yya-sopimuksen vääristämää "puolueettomuuspolitiikkaa" ei voi häpeämättä muistella. Nyt Suomi on oikeasti puolueeton ja itsenäinen.

Harri Mulari

@11 Näin. Laura ei ole tarpeeksi nuori unohtaakseen yya-Suomen. Lauran täytyy siis olla tarpeeksi tyhmä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Hyi sinua, Harri! Tuo oli ilkeästi sanottu. Sanokaamme että Laura on henkisesti hyvin säilynyt.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen Vastaus kommenttiin #18

En tiedä kuinka tällaisiin kommentteihin #13, #18, tulisi suhtautua. Varmasti esittäjille itselleen näistä tulee jonkinlainen erinomaisuuden tunne, mutta laiselleni satunnaiselle lukijalle esittämänne kommentit antavat enemmänkin kuvan "hyvin säilyneestä henkisyydestä".

Tietyllä vakavuudella on näidenkin hyvien herrojen kommentteja tullut luettua. Joskus viisaitakin ajatuksia joukossa. Pitääkö tästä lähtien ottaa lukemiseen uusi asenne? Lukea kommentit jonkinlaisen infantiilifiltterin lävitse? Sekö on tavoitteenne?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #32

Huumoriakin saa kai viljellä?

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #32

@32 Omasta puolestani voin vastata, että olen tyhmä ja ilkeä eli vaikka sellaisen filtterin läpi. En kuitenkaan ole keskisuuren puolueen varapuheenjohtaja saati presidenttiehdokas. Ei riitä kompetenssi ja em. attribuutit ovat myös myrkkyä. Ihmettelenkin tässä ihan yksityishenkilönä vaan, että perussuomalaiset ovat päätyneet valitsemaan johtotehtäviin henkisesti laiskan ja sivistymättömän Huhtasaaren.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #37

Ei voi kauhalla vaatia kun on lusikalla annettu. Ei Hakkaraisenkaan älynlahjoja oikein voi ylistää, eikä se ole edes kaunis.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen Vastaus kommenttiin #37

Kiitokset kommentoijille Mulari ja Lamminpää vastineestanne.

OK. Luulisin ymmärtäväni ajatuksenne.

Jätitte kuitenkin vastaamatta siihen kysymykseen, joka on tärkein, eli miten tästä itse hyödytte? Miksi näette vaivaa tässä asiassa? Onko vaikuttimena mahdollisesti henkilökohtaiset talousasiat, esimerkiksi virkapositio, jonka olemassaolo perustuu poliittiseen päätökseen?

Viimeaikoina on kovasti kouhotettu vihapuheesta. En ole varma mitä sillä tarkoitetaan. Olisiko mahdollista, että käyttämänne kielenkäyttö on sitä ns. vihapudetta? Jos ei ole, niin pidän sitä hyvänä asiana, koska sitten meillä on jälleen yksi kirjattu esimerkki kielenkäytöstä, joka ei ole vihapuhetta. Toiminee hyvänä todisteena erinäisissä oikeusasteissa.

Viimeaikoina on kovasti kouhotettu naisten kohtaamasta ahdistelusta ja syrjinnästä (työpaikoilla), ns. #metoo-kampanja. En ole ollut kovinkaan varma siitä, miten sellainen ilmenee, mutta kommenttienne kautta voinen kuvitella, millaista se käytännössä voisi olla. Olen kuitenkin kirjoitustenne kautta jäänyt käsitykseen, että #metoo on jollakin tavalla teillekin sydäntä lähellä oleva asia. Nuo kommenttinne ei taida kovin puoltaa sellaista kuvaa. Ihmettelen miksi niin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #40

Miten olisin voinut ennalta vastata kysymykseen, jonka kuulin vasta nyt?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Sveitsi on ainoita demokratioita jossa kansalaisten mielipiteellä on painoarvoa, EU on Sveitsin vastakohta.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Sveitsi sijaitsee maantieteellisesti kivalla kohtaa. Ei uhkia mistään ilmansuunnasta. Moista voi todellakin kadehtia, muttei se vertaannu Suomen tilanteeseen, valitettavasti.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Demokratia ei katso maantieteellistä sijaintia vaan rehellistä politiikkaa.

Käyttäjän ollip1 kuva
Olli-Pekka Jalovaara

Ja Bryssel Washingtonin käskyläinen.
USAn hegemonian ja asetuotannon kehittämiselle saattaisi olla hyväkin pikku ja isompikin konflikti EUn ja Venäjän välillä. Näiden etujen edessä oikeudenmukaisuus ja Suomen etu saa jäädä taka-alalle.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

https://euobserver.com/foreign/141457

"We will not take any national measures," Austrian chancellor Sebastian Kurz and foreign minister Karin Kneissl said in a joint statement.

"Indeed, we want to keep the channels of communication to Russia open. Austria is a neutral country and sees itself as a bridge-builder between East and West," they said.

Suomi taas on Saksan alusmaa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Itävaltalaiset päästivät sikäläiset persut hallitukseen viime vuoden lopulla ja saavat palkinnoksi Putinin vieraakseen vielä tänä vuonna.

https://kurier.at/politik/ausland/ausweisungen-rus...

Harri Mulari

Millä tapaa esimerkiksi EU:n ulkopuolelle jättäytynyt Norja on itsenäisempi kuin Suomi? Norja maksaa suuret summat ollakseen osana Euroopan talousaluetta ilman mepin meppiä, komissaarin komissaaria. NATO-jäseniä toki ovat, mutta tätäkin yhteistyön muotoa Huhtaasaari Suomen osalta vastustaa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

En ymmärrä tätä nationalismin uusinta trendiä. Suomalaisuutta on palvoa USAa ja muita maita ja haukkua Suomea.

Onneksi meillä yksilöllä on kunnia jota lailla suojataan.

Onneksi meillä on sisua antaa viesti Venäjälle silloin kun tarve on.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Ei kai valeuutisten paljastaja ole itse valeuutisten uhri? Kun pitää viestiä Venäjälle antaa? Pelkästään ja vain median tietojen varassa. Uhhuuh. Sori.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Venäjän touhuista Euroopassa on ihan riittävästi tietoa.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Älkää ottako niin sanatarkasti Lauran kärjistyksiä ja sarkasmia... Laura osaa näin oivallisesti aloittaa keskusteluketjut, joihin ryntää jopa sadoittain keskustelijoita. Hyvä niin ;-)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Minkä teet kun minunkin kärjistykseni ja sarkasmini otetaan välillä sanatarkasti.

Käyttäjän tepimast kuva
TEUVO MAST

Pidän kyseistä henkilöä lähinnä prvokaattorina, en hänen kirjooituksissa puheissa näe sarkasmia lainkaan .
Samoin kehon kieli on kalsan oloinen . terv tepivaari

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ihan ok täkyily kyllä. Mutta nyt meni aavistuksen harhaan; jo senkin kautta että kannattamansa Trump häätää reilusti eniten Venäjän "diplomaatteja". Trump pistää pihalle 60, mutta Suomi uber-varovaisesti ei saisi laittaa edes yhtä...? Toki jos haluaa olla ilman liittolaisia Venäjän vieressä, niin pitääkin olla todella todella hissukseen tai paha pahimmillaan käy. Liittoutumattoman tahon ongelmia...

Trump voi pahimmillaan viedä suohon, mutta oma valintansa tietenkin itse kullakin.
*************************************************************

Espanjan tilanteet ovat myös varsin moninaiset. Voin ymmärtää kumpaakin osapuolta, mutta noiden yhteensovittaminen onkin sitten vaikeaa. Ei se Suomessa sen helpompaa olisi mikäli Lappi tai Kymenlaakso tahi joku muu haluaisi yhtäkkiä itsenäistyä. Tarpeeksi ongelmia jo Ahvenanmaankin kanssa. Liika väkivalta tahi monen kymmenen vuoden vankeustuomioilla uhkailu tuskin asioita parantaa. Eli oletan että Espanja osin sählää matsoilullaan. Jatkon arvailu onkin todellinen taitolaji... vaihtoehtoja liikaa että ainakaan itse osaisin erityisen tarkasti laskea vielä.
---
Venäjä-peleissä muuttujia ja mahdollisia laskelmia on vielä enemmän.... Tyhmä kuitenkin rauhallisia aikoja tässä kohtaa ennustaisi. Kriiseissä aina on tietenkin mahdollisuuksia....

Laura Huhtasaari

”kannattamansa Trump”
Minä teen politiikkaa Suomen lähtökohdista.

Käyttäjän tepimast kuva
TEUVO MAST

Laura missä kohtaa se ilmenee kuten Suomen hyväksi tehtyä työtäsi en ole sellasta asiaa huomannut ainuttakaan enkä missään .
Teet politiikkaa vain pikku ryhmälle et Suomelle . terv tepivaari

Laila Toivakka

Huhtasaari kannattaa hyvin "valikoivaa" sananvapautta eli sellaista sananvapautta, joka miellyttää häntä ja hänen ajatusmaailmaansa. Hänen sanomisiaan ja tekemisiään ei saa arvostella, koska silloin sananvapautta on loukattu hänen mielestään.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Heh, ekaa kertaa Huhtasaaren kanssa samaa mieltä.

Kyse on siis siitä, että Huhtasaari kirjoittaa periaatteista ja suuri osa Huhtasaaren vastustajista ei puhu muusta kuin luuloistaan.
Juu minäkin vastustan Huhtasaaren ajatuksia - yleensä - mutta en hänen tässä esittämiään periaatteita.

Henry

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Huhtasaaren ajattelu on selkeää ja linjakasta. Muilta puolueilta on vapautunut kaista, joka on aika laajalti kansalaisten keskuudessa kuitenkin käytössä. Muut puolueet voikin määritellä samalla tavalla: lukevat Hesaria ja uskovat siihen.

Kuten Jercy Lec totesi: Maailman voi peittää - sanomalehdellä.

Itse asiassa Huhtasaaren, Anderssonin ja sen -uhm- kokoomuksen jääprinsessan pitäisi muodostaa Järkevien Naisten Koalitio. Sellainen neljän+neljän vuoden hallitus.

Käyttäjän jouniauranen kuva
Jouni Auranen

Joo, huomattu on että politiikka pelinä persuja kiinnostaa, ikävä vaan että joudutaan kaikki maksamaan siitä heille palkkaa...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset