LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Median ensimmäinen uhri näyttää olevan totuus

Perussuomalaisten puheenjohtaja analysoi facebookissa median toimintaa seuraavasti: 

"Pitkäaikaisen mediaseurannan perusteella olen tullut siihen tulokseen, että Putinia ja Venäjää saa tukea sanoin, ajatuksin ja teoin, jos on demari.

Esimerkiksi Paavo Lipponen, Tarja Halonen ja Erkki Tuomioja ovat aina saaneet juosta Putinin asioilla ilman sen kummempaa kritiikkiä ainakaan median taholta.

Jos sen sijaan on Trump tai persu, on Putinin trolli, ellei räksytä riittävän kovaa ja usein Venäjän suuntaan. Ja oikeastaan on sittenkin, koska räksytys on todennäköisesti vain Trumpin tai persun yritys piilotella sitä, että on Putinin trolli."


Korjaan toimittaja Haapalan väitteitä.

Haapala:" Aihe on ollut pitkään esillä erityisesti varapuheenjohtaja Laura Huhtasaareen osalta. Hän ei ole peitellyt, että ihailee vahvoja johtajia, kuten juuri Putinia. Huhtasaaren kohdalla Putin-myönteisyydestä tivattiin moneen kertaan myös presidentinvaalien yhteydessä."

Totuus. Ihailen vahvoja poliittisia johtajia, jotka ainakin tosissaan yrittävät pitää vaalilupauksistaan kiinni. Vahvuutta on monenlaista. En ihaile tyranniaa enkä diktatuuria. En ihaile nössöjä tai heikkoja johtajia. Pitäisikö Haapalan mielestä ihailla heikkoja johtajia?

Vale. Haapala valehtelee sanoessaan, että olisin sanonut ihailevani Putinia. 


Haapala: "Huhtasaarta on verrattu esimerkiksi Ranskan äärioikeistolaisen Kansallinen rintama -puolueen puheenjohtajaan Marine Le Peniin.Le Pen tapasi Putinin Moskovassa reilu vuosi sitten ennen Ranskan presidentinvaaleja; kinui apua ja kertoi tunnustavansa Venäjän oikeudet Krimin niemimaahan."

 

Totuus. Minä en sille mitään voi, mihin toimittajat minua vertaavat. Viimeksi Haapala vertasi minua Mussoliniin. 

Vale. Viittaus, että Le Penin avunpyyntö Moskovassa mitenkään liiittyisi minuun on perin outoa. Median tapa toimia on ottaa tunnettu henkilö, joka toimii arvelluttavasti ja sitten vain päälleliimata minun nimeni tapahtumaan, johon minulla ei ole osaa eikä arpaa. Näin ihmisille saadaa luotua mielikuva, että olisin ikään kuin jotenkin liittynyt tapahtumaan, jossa kinutaan apua Moskovalta.  

Presidentivaaleissa media myös valitsi asettaa kysymyksensä muotoon: "Kuinka paljon saat rahaa Venäjältä presidentinvaaleihin?" Luonnollisesti en yhtään, eikä sitä minulle edes tarjottu. 

Presidentinvaaleissa sanoin, että Venäjä ja islam ovat Suomelle uhka. Median narratiivin mukaan olen putinisti ja kärsin islamofobiasta.
 

Isti sanaa käytetään vain perussuomalaisten poliitikkojen kanssa. En ole koskaan kuullut sanaa Erdoganisti, vaikka monet poliitikot eivät uskalla tuomita Turkin toimia, vaikka siihen olisi aihetta. Päinvastoin ulkoministerimme on sanonut, että Turkki ja Suomi jakaa samat demokraattiset arvot. 

PS: Lisätty myöhemmin. Olen samaa mieltä Soinin kanssa. Onneksi Soini ei johda perussuomalaisia.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

39Suosittele

39 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (164 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Haapala on murrosikäinen änkyrä. Ei häntä kukaan ota tosissaan paitsi hänen peilikuvansa olematonta partaa ajaessa aamusella. Ei mulla muuta, Stubbin sanoin.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

En tiedä mikä Haapalaa vaivaa, tai lähde paremmin diagnosoimaan koska olen amatööri näissä psykologisissa jutuissa. Joku hänelle kuitenkin tuli tasan siinä kohtaa kun PS jäi oppositioon. Kenties latentti persuviha laukesi siinä kohtaa, kun ei enää tarvinnut edes leikisti koittaa olla mieliksi hallituspuolueelle.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Sodassa ensimmäinen uhri on totuus ja nyt pitäisi ymmärtää jo,että infosota on menossa täydellä pöhinällä.

Siihen osallistui oikeastaan koko media sekä valtiot ja häviäjät on selvillä,mutta entä ne voittajat?

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Haapala kirjoittaa, mitä käsketään. Siitä se palkka tulee.
Viisas mies ja ostettu mies siinä painivat, ja lopputulos on tuo.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

On tosiaan kumma, että vastapuolella heiluu leimakirves niin ahkerasti toisin kuin kansallisvaltioita ja itsenäisyyttä puoltavilla. Kuitenkaan vastapuolella ei olisi mitään syitä ärhäkkyyteen, koska ovat saamassa haluamansa monikulttuurisen yhteiskunnan Ruotsin tapaan. Islamofobeiksi nimittelevät ovat islamistien juoksupoikia, koska nimityksellä pyritään vaientamaan islamin kritiikki, jolla yritetään vähentää islamin kielteisiä vaikutuksia.

Käyttäjän janneaikio kuva
Janne Aikio

"Islamofobeiksi nimittelevät ovat islamistien juoksupoikia, koska nimityksellä pyritään vaientamaan islamin kritiikki, jolla yritetään vähentää islamin kielteisiä vaikutuksia."

Näinhän ne ongelmat voitetaan jänistekniikalla. Pää pensaaseen.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Valtavirrassa kulkevat ulkoistavat ajattelunsakin Brysseliin.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Kannattaisi pelkän ihailun sijaan ehkä katsoa sitäkin, mitä ne lupauksista kiinni pitämäänpyrkivät ihailemasi johtajat lupaavat ja varsinkin tekevät. Esikuvasi ovat näet ainakin tämän vuosisadan huonoimmat ja vaarallisimmat suurvaltajohtajat.

Olette kritiikkinne ansainneet ihan omilla teoillanne ja Haapalan kirjoitus on erinomaisen oikeaanosuva. Varsinkin Eerolan Karjala-kommentit olivat idioottimaisia.

Laura Huhtasaari

Keitä väität esikuvieni olevan? Eikö sinusta lupauksistaan kiinni pitäminen olekaan poliitikolle hyve?

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Ainakin Trump ja Putin näyttävät nauttivan arvostustasi.

Ei typerän tai vaarallisen poliittisen lupauksen pitäminen ole mitenkään ihailtavaa. Ei toki ole moisen lupauksen tekeminenkään tai moisen lupailijan äänestäminen.

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #13

Kysyin, mitkä ovat sinusta minun esikuviani, kun väitit "tietäväsi"?

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #19

Trump ja Putin. Olkoot ne sitten esikuviasi tai muuten arvostamiasi.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #20

Mitäs pahaa Trump on tehnyt Riipiselle?

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #20

Olet väärässä. Enkä ole koskaan edes sanonut ihailevani Putinia. Sinulla näyttää olevan ikävä tapa keksiä toisille esikuvia.

Esikuva (sekä fanittaminen) on myös eri asia kuin pelkkä kannattaminen. Olisin äänestänyt Trumpia.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #32

No, sovitaanko niin, että pidät Trumpia hyvänä presidenttinä ja että Putinin kanssa teillä on yhteinen vastustaja (EU) ja että pidät häntä niin ylivoimaisena, ettei Suomea kukaan voisi auttaa jos hän tänne tulisi?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #34

"pidät Trumpia hyvänä presidenttinä"

Siis kahdesta ehdolla olleesta paremmin itseään myi Trump. Se ei toki tee hänestä vielä hyvää presidenttiä, mutta äänestys on tehty ja parempi ehdokas tuli valituksi. Eikö niin?

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #39

Ei todellakaan valittu parempaa.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #45

"Ei todellakaan valittu parempaa."

Hillaryltä puuttuu näytöt presidenttinä, että voisi edes vertailla.
Jos vaalit nyt uusittais, tuskin tulos olisi toinen.

Toisaalta eihän missikisoissakaan aina valita voittajaksi sitä kauneinta ;)

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #34

Eli myönnät vääristäneesi totuutta. Terminä esikuva oli vääristävä.

Tiedoksi EU:ta voi vastustaa ihan EU:n vuoksi.

Siis vain putinisti voi pitää Venäjää uhkana? Viittasin silloin aikoinaan Venäjän sotilasdoktriiniin, jossa mainitaan taktisten ydinaseiden käyttö. Ja ainoana pressaehdokkaana pidin Venäjää uhkana Suomelle.

Ydinaseet ovat palanneet ulko-ja turvallisuuspoliittiseen debattiin. https://yle.fi/uutiset/3-8776445

Trump voitti vaalit. Taitaa voittaa uudestaan, jos asettuu ehdolle.
https://www.suomenuutiset.fi/trump-suositumpi-obam...

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #41

En sanonut sinua putinistiksi :-)

Trumpin valinta on jenkien käsissä, en moista toivo, enkä siihen jaksa edes uskoa.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #41

"Trump voitti vaalit. Taitaa voittaa uudestaan, jos asettuu ehdolle."

Täh? Eivätkös gallupit olekaan aina vääristeltyjä? Washington Examiner -lehti luonnehtii tutkimuksen tehnyttä Rasmussen Reports -tutkimuslaitosta sanoilla "conservative-leaning", mutta tämähän ei tietysti ole ongelma, kun tulokset ovat oikeita.

Näiden "approval rating" -lukemien ja vaalien välinen ero on, että vaaleissa on oikea vastaehdokas (toisin kuin vaikkapa Venäjällä). Trumpin - jos hän pääsee edes republikaanien ehdokkaaksi - täytyy siis pärjätä tälle vastaehdokkaalle.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #32

"Trump on mies eikä hiiri!" Kyllä tuossa mielestäni vähän fanittamisen makua on.

En tiedä, ihaileeko Laura Huhtasaari Putinia, mutta ilmeisesti ainakin kovasti pelkää, koska oli taannoin sitä mieltä, että Venäjä valtaa Suomen muutamassa päivässä, emmekä voi mitään. Siinäpä mielipide henkilöltä joka pyrki Suomen tasavallan presidentiksi ja puolustusvoimain ylipäälliköksi!

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #127

Pekka,

jos Laura pelkäisi Putinia, tai Venäjää - emmekä todella voisi asialle yhtään mitään, hän olisi ensimmäisenä ajamassa Suomen puolustuvoimia alas. Tietänet varmaan senkin miksi ei kuitenkaan aja? Miksi et arvioi Lauran ko. lausuntoa laajemmassa perspektiivissä, oikeassa kontekstissa, vaan irrotat tuon toteamuksen monesta siihen liittyvän asian asiayhteydestä?

Suomen Tasavallan presidentin tulee olla topakka, kunnon suomalainen, realisti puolustusvoimiemme ja nobelisti rauhantahtoisen ulkopolitiikkamme suhteen. Tarvittaessa - milloin? - Laurallahan - mahdollinen ennakkoaliarviointisi ei siihen vaikuta - on sitten tasavallan presidenttinä mahdollisuus perustuslain mukaan valtioneuvoston esityksestä luovuttaa ylipäällikkyys toiselle Suomen kansalaiselle - aiemmin myös rauhan aikana, mutta vuonna 2012 voimaan tulleessa muutoksessa ainoastaan poikkeusoloissa.

Juha Hämäläinen

#6. Haapala on toimittaja, joka vääristää asioita ja paisuttelee kommentteja sellaisiin sfääreihin, joihin hän sattuu haluamaan.

Venäjää puoltavia lausuntoja pitää antaa, jos muut lausunnot ovat täysin vauhkoontuneita. Ensinnäkin pääasia on tajuta, ettei Venäjä ole minkään asteen uhka länsimaille ja EUlle. Väitekin on absurdi ja kertoo väitteen esittäjän olevan heikosti perillä maailman sotilaallisesta ja taloudellisesta voimatasapainosta.

Venäjän syyllisyys Salisburyn murhayritykseen on todennäköinen, muttei varma. Teettäjä voi olla Putinin hallinto tai vakoojan petetyt kolleegat. Teko voi myös olla false flag- operaatio. Niitä on USA ja länsi tehnyt useita. Länsi on myös tappanut omiaan runsaasti eikä siitä Haapala kirjoita. Teko on siis yksinkertaisesti selvittämättä.

Krimin tilanteessa on ratkaisevaa alueen väestön halu. Muulla ei merkitystä. Ukrainan hallinnolla oli 25 vuotta aikaa hoitaa venäläisvähemmistön asiat kuntoon. Se ei tehnyt mitää vaan vain vaurastui korruptiolla massiivisesti. Krim on ennenkin vaihtanut omistajaa eli ei tässä mitään uutta. Antaa venäläisten asua venäjällä.

Yksittäisen edustajan Karjala-puheet olivat persujenkin mielestä outoja. Huhtasaarta tai puoluettaan on turha lähteä niillä upottamaan.

Huhtasaaren kommentti Venäjän valloituskyvystä on täyttä totta. Venäjän hyökkäystä ei Suomi pysty estämään sen nykyisillä resursseilla. Alokaskin tietää tämän, Haapala ei. Haapala itse arvelee, ettei Suomi sitten puolustusta tarvitsekaan. Tässä hän osuu oikeaan. Riittämätön puolustuskyky on tarpeeton uhraus. Sillä ei tosiaan tee mitään.

Haapala on epäisänmaallinen henkilö. Siksi hän vihaa kansamme etuja ajavia ihmisiä ja heidän tapaamisiaan muiden maiden vastaavien kanssa. Haapalan hahmotuskyky kokonaisuuksista puuttuu. Kansallismieliset saivat Euroopassa aikaan merkittävän hyvän muutoksen merkeliläisessä hulluudessa.

Massamuutolle saatiin jarrutusta. Jopa kanslerinna heräsi unistaan Berliinin bunkkerissaan. Euroopan tuho siirtyi hieman kauemmaksi brexitin ja monien maiden kansallismielisten terveen itsesuojeluvaiston ansiosta.

Haapalalle ja kavereilleen tämä on fasismia, rasismia, islamofobiaa ja muukalaisvihamielisyyttä. Pyhä yksinkertaisuus ei pysty kuin leimoja mäiskimään ihmisiin.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

>>Krimin tilanteessa on ratkaisevaa alueen väestön halu. Muulla ei merkitystä. <<

Vitsiniekka.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #23

Tiedätkö mikä on Krimin väestön halu? Ja onko valtio kansaa varten vai kansa valtiota?

Muista, että Suomi irtaantui Venäjästä kansan halusta. Olisimme samoin perustein voineet päättää jäädä osaksi Venäjää. Kansa päätti. Ei kansainvälinen oikeus tai juristit.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #25

Ei se ainoa merkitsevä asia silti ole, eikä saakaan olla.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #31

#31. On toki muitakin seikkoja, mutta niillä oltava tärkeysjärjestys. En kannata Venäjän epäsuoraa sotilaallista sotkeutumista Ukrainan tilsnteeseen. Poikkean tässä monesta muusta, koska en myöskään sen enempää kannata lännen sotkeutumista sotilasnevonantajillaan vähän jokaiseen maailman kahakkaan.

Antero Koski Vastaus kommenttiin #37

Jospa Riipinen on liberaali kenelle tärkeintä on eu:n mielipide? Kansantahto ei ole mitään sen rinnalla.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #37

Juha,

niinpä! - ja kaikkein vähiten Suomen ns. 'edustajien'!!...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #25

Ahvenanmaa olisi halunnut olla osa Ruotsia, eikä osa Suomea. Kansa ei saanut päättää, vaan kansainyhteisö päätti.

Pohjois-Ruotsissa asuu saamelaisväestön lisäksi alkuperäisväestönä suomea puhuva kansa.

Jos kansallisuusaatetta olisi kunnioitettu silloin kun Suomi irroitettiin Ruotsista ja Suomesta tuli autonominen valtio Venäjän tsaarin alaisena, Pohjois-Ruotsi olisi pitänyt liittää Suomeen ja Ahvenanmaa Ruotsiin.

Mutta rajoja ei ole koskaan vedetty sen mukaan millaista väestöä on missäkin, vaan maantieteellisten esteiden mukaan, kuten merien, jokien ja vuorijonojen, tai suurten erämaa-alueiden mukaan.

Suomen rajat on mielivaltaiset, jos ajatellaan kansallisuus- tai kielirajoja, samoin myös muiden pohjoismaiden väliset rajat, sekä Tanskan ja Saksan välinen raja ja Suomen itäraja.

Rajat voitaisiin jossain vaiheessa unohtaa ja ryhtyä hoitamaan hallintoa jollain järkevällä tavalla, kuten asiaa EU:ssa jo parhaillaan harjoitellaan.

Antero Koski Vastaus kommenttiin #51

Euroopassa liian paljon kulttuuri eroja voidakseen tulla yhteistyö kykyiseksi. On jokin syy siihenkin miksi taloustilanteet ovat niin kirjavat euroopan sisällä, mikä ei sijainneilla selity. Siitä on hyviä esimerkkejä pitkin eurooppaa, mutta suurin ero yhteiskunnissa on kuitenkin Suomen itä-rajan molemmin puolin.

Onhan se tappaja oikeasti voinut olla venäläinen, mutta sitä en usko, että käsky on tullut kremlistä. Pitää olla hyvät todisteet siitä, että mieleni muuttaisin. Ja sen takia diblomaatti shakki on typeryyttä.
Venäjällä kyllä löytyy yltiökansallisia vaikka kuinka paljon. Kuten kommunistit ennen, `kirjottaisin jos olisin toimittaja`.
Ei niitä pahimpia tarvitse käskyttää. Terv. Agentti

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #96

"Euroopassa liian paljon kulttuuri eroja voidakseen tulla yhteistyö kykyiseksi."

Eurooppa on aina ollut kulttuurin saralla yhteisyökykyinen, muuten lähi-idästä ei olisi suomeen tullut uskontoa, maanviljelystä, metallien käyttöönottoa, numeroita, eikä muualta välimeren maista olisi tullut kirjaimistoa, kirjallisuutta, kuvanveistoa, filosofiaa, lakia ja muuta pientä mukavaa.

Kulttuurimme on siis ollut aina hyvin sopeutumiskykyinen ja yhteistyökykyinen ja vierasta kulttuuria on omaksuttu halukkaasti. Niin on nytkin, jotkut vain pistää hanttiin aina ja joka asiassa. No, niin on varmaan ollut aina ennenkin, mutta ne hanttiin panijat eivät onneksi useimmiten ole saaneet tahtoaan perille.

"Venäjällä kyllä löytyy yltiökansallisia vaikka kuinka paljon."

Niin kyllä löytyy Suomestakin ...... valitettavasti.

Antero Koski Vastaus kommenttiin #98

Nyt ei Arto sisäistänyt kulttuurien välistä yhteistyötä. Sillä eihän se sitä tarkoita etteikö toisten tuottamia keksintöjä ja hyödykkeitä voi käyttää, vaan totaalinen verrannaisuus ja yhteen sulattaminen ei onnistu.
Matkailu avartaa sanotaan ja niinhän se tekee. Itä-euroopan maan menttaliteetti, yhteiskunta ja ihmiset tavoiltaan ovat niin erilaisia ettei voida "tasapäistää" kaikkia. Mm. Espanjassa kansalaiset kiroavat avoimia rajoja alimpaan hlvettiin ja "hyväksi käyttäjät" itä-euroopasta ei varmasti ole tervetulleita. Asia vaan on niin, eikä sen muuttamisesta ole mitään tuloksellista hyötyä.
Vai mitä sanoo Arto Unkarin, Puolan ja muidenkin visegrad maiden kanssa sujuvasta yhteistyöstä? Katalonia ja Espanja? Miksi kaikki euroopan maat eivät ole mukana?
Mikään liittovaltio kehitys ei ole euroopan ja Suomen kannalta toimiva ratkaisu ja sen toteamiseen ei tarvitse olla edes kovin kansallismielinen. Ja Suomessa "yltiökansallisuus" on vähäistä, ellei jopa olematonta.
Sen kansallisuuden puolesta taisteltiin ja maksettiin liian kova hinta ( minulta menehtyi molemmat isoisäni ), että siitä pitääkin pitää kiinni, eikä luovuttaa eliitin euroopassa kekkaloinnin takia pois.

Yhteistyötä siis voidaan tehdä kaupan, teollisuuden ja humanistisien ym. aloilla, mutta väkisin tehty monikulttuurisuus ei vaan toimi, eikä siinä ole mitään järkevää syytä väkisin tehdäkkään.
Yksi meidän vastuuttomista kokoomus ministereistä kertoi (lipsautti?) viime kyselytunnilla karmean totuuden.
Hän sanoi avoimien rajojen maksavan tällä hetkellä 400t€/pv ja miksi se siitä muuttuisi? Ei ainakaan nykyisillä menetelmillä saati eu:n avulla.
Ja huomioitava on myös ettei se hinta sisällä edes eu:sta aiheutuvia kuluja. Kovia ovat hinnat ja nyt kannattaisi Arton miettiä mistä rahat, ketkä siitä kärsii sekä mitä siitä panostuksesta on hyötyä?
Inhimillisyys voidaan ja pitääkin hoitaa, mutta parempiakin/halvempia keinoja siihen löytyy haluttaessa varmasti.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #111

Antero,

kiitos! - kirkkaasti taas sanottu!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #143

Ei minulla ole mitään sitä vastaan että samassa maassa harrastetaan erilaisia kieliä ja kulttuureita, kukin mielensä mukaan. Hyväksyn savolaiset, porilaiset ja turkulaiset suomen valtion kansalaisiksi, kunhan lakeja noudattavat, samoin venäläiset, virolaiset, ruotsalaiset ja somalit, jos vaan toimivat lakien puitteisssa.

En näet näe valtiota minään kulttuuri-ilmiönä, enkä kulttuurin vartijana. Valtio määrää puitteet joissa eri kulttuureita harrastetaan.

Minulla ei ole myöskään mitään sitä vastaan jos muodostuisi vielä tiiviimpi eurooppalainen yhtenäiskulttuuri kuin mitä se nykyisin on. Euroopahan on tosiasiallisesti hyvinkin yhtenäinen kulttuurialue monessa mielessä ja se eurooppalainen kulttuuri on aasiassa, afrikassa ja muualla tyypiltään eurooppalaista, eikä portugalilaista, englantilaista, hollantilaista, saksalaista tai espanjalaista kulttuuria, vakka nuo maat kulttuuriaan levittivätkin sinne, kukin omilla alueillaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #111

"väkisin tehty monikulttuurisuus ei vaan toimi, eikä siinä ole mitään järkevää syytä väkisin tehdäkkään."

Hallinnolla ja monikulttuurisuudella ei ole mitään tekemistä keskenään. Minun ei tarvitse yhtään sietää ruotsalaista, savolaista, tai porilaista murretta tai kulttuuria, mutta silti voin sietää heitä samassa valtiossa.

Sitäpaitsi Suomen ruotsalaiset, savolaiset, tai porilaiset voivat olla ihan mukavia ihmisinä, vaikka ei sietäisi kuunnella heidän oman kulttuurinsa ja murteensa puitteissa tapahtuvaa ajatuksenvaihtoa, kun se on niin erilaista kuin mihin on itse tottunut.

Ei jokainen kulttuurialue tai kulttuuriryhmittymä tarvitse omaa valtiota ja rajoja suojakseen ja kaikki voi silti vapaasti harjoittaa omaa kulttuuriaan, myös EU:n puitteissa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #25

Krimin alueen väestön halua ei ole mitattu eikä ole edes haluttu mitata. Sillä ei ole koskaan ollut merkitystä Krimiä koskeneeseen ratkaisuun.

Suomi irtaantui Venäjästä eduskunnan voimasuhteiden sen hetkisen tahdon mukaisesti. Porvareilla oli joulukuussa ylivalta, joten päätös saatiin tuolloin aikaiseksi.

Heinäkuussa eduskunta valmisteli valtalain. Laki mahdollisti itsenäistymisen. Porvarit halusivat kumota lain, niinpä Moskovan tilapäinen oikeistohallitus kumosi lain ja hajotti eduskunnan.

Kumpikaan valtablokeista ei ollut kansan mielipiteestä kiinnostunut. Kummallakin puolin oma vallanhalu määritti sen, milloin oltiin itsenäistymisen kannalla ja milloin vastaan. Kumpikin puoli oli puolesta ja vastaan vajaan puolen vuoden välein.

Kansalta ei kysytty eikä kansa mitään päättänyt. Kansa kulki valtaapitäneiden uhreina.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #84

#84. Nykyaikana kenties aika alkaa kysymään mitä mieltä väestö on asiasta. Valtio on keinotekoinen rakennelma ilman sen eri alueiden asukkaiden yhteistä halua elää samassa valtiossa.

Lainsäädäntö, joka ajaa valtion suvereniteetin yli sen asukkaiden tahdon, ei ole noudattamisen arvoinen.

Krimillä on kansan näkemys ollut äänestyksessä. Onko vaali pätemätön, sitä en tiedä. En ollut paikalla tarkkailemassa. Mutta jos kansan enemmistö haluaa alueella kuulua Ukrainaan tai Venäjään niin sitä halua tulee noudattaa tietenkin.

Käyttäjän jannepohjala kuva
Janne Pohjala Vastaus kommenttiin #25

Voin auttaa asiassa sillä asia on mitattu kansanäänestyksessä jo kolmasti. 1991, 1992 ja 2014. Lisäksi Krimillä oli täysi laillinen oikeus itseäisyyteen, mutta Ukraina piti Krimiä NL hajoamislain vastaisesti liitettynä itseensä 23 vuotta.

Neuvostoliiton korkein neuvosto hyväksyi 26.4.1990 lain, joka antoi autonomisille neuvostotasavalloille samat oikeudet valtiolliseen suvereenisuuteen kuin neuvostotasavalloilla jo oli. Eli myös Krimille.[1]

Krim äänesti itsenäisyydestään 20.1.1991, minkä Ukraina hyväksyi laiksi 12.2.1991.

Äänestämässä kävi 81.37% Krimin asukkaista joista 93.26% kannatti itsenäisyyttä.

Mutta vastoin tätä äänestyksen tulosta ja Ukrainan hyväksyntää Ukraina sisällytti Krimin itsenäisyysjulistukseensa 24.8.1991.

Tämä johti mielenosoituksiin Krimillä ja se julistautui uudelleen itsenäiseksi, mutta kansan tahto ohitettiin jälleen.

Kun 2014 Kiovassa tapahtui länneen tuella vallankappaus, jonka tapahtumen seurauksena Itä-Ukrainassa Krim julistautui kolmannen kerran itsenäiseksi saavttaakseen se mikä sille annettiin oikeudeksi NL:n hajoamislaissa.

USA:n liittovaltion kesäkuussa 2014 teettämän tutkimuksen mukaan 82,2% kannatti itsenäisyyttä ja liittymistä takaisin Venäjän liittovaltioon [2]

Helmikuussa 2015 saksalainen tutkimussyhtiö GfK mittasi Kimin asukkaiden kantaa:

82% kannatti ehdottomasti liitosta
11% kannatti enimmäkseen
2% ei kannattanut
3% ei ottanut kantaa

Eli kyllä Krimin asukkaiden kanta tiedetään. 2014 kansaäänestyksen tulos oli kutakuinkin sama kuin 20.1.1991 äänestyksen. Samaa osoittavat lukuisat läntiset mittaukset, mutta meille ei näitä koskaan ole uutisoitu.

Kuten ei sitäkään että tosiasiassa Ukraina oli se joka NL:n hajoamislain vastaisesti, hyväksyttyään 20.1.1991 äännestystuloksen 12.2.1991, siitä huolimatta pakoliitti Krimin itseensä laittomasti 23 vuodeksi.

Tätäkään ei ole meillä uutisoitu, vaikka tämä on kirjoitettua historiaa, tuloksineen ja asiakirjoineen.

Koska nämä tosiseikat eivät tue haluttua narrativia, jossa Venäjä muka Krimin asukkaiden tahdon vastaisesti miehitti Krimin. Tosiasiassa Krimin asukkaat miehittivät Krimin ja saivat sen mihin heillä oli oikeus 20.1.1991 alkaen.

[1]
http://www.strategic-culture.org/news/2017/02/08/h...

[2]
http://www.bbg.gov/wp-content/media/2014/06/Ukrain...

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #147

"FSB:n propagandaosasto" -Pohjala näemmä saapui paikalle.

Krimin autonomia ei tarkoita, että se olisi ollut itsenäinen vaan edelleenkin osa Ukrainaa. Krimin autonomisen tasavallan perustuslain mukaan Krimin päätökset ja toimet eivät saa olla ristiriidassa Ukrainan perustuslain kanssa.

Odotan päivää, jolloin jossakin Itä-Suomen kunnassa syntyy venäläisenemmistö ja siellä aletaan vaatia kansanäänestystä liittymisestä Venäjään.

Käyttäjän jannepohjala kuva
Janne Pohjala Vastaus kommenttiin #148

Kun taidot loppuu, Riipinen rukoilee FSB:tä apuun?

Koska et ymmärtänyt tekstiä minä autan. NL:n hajoamislaki antoi Krimille OIKEUDEN äänestää itsesäisyydestä.

Koska se oikeus oli lain mukaan sekä osavaltiolla että autonomisilla alueilla.

Ymmärretty tähän saakka?

Krim toteutti tämän laillisen oikeuden äänestämällä 20.1.1991, yli 90% kannatti itsenäisyyttä.

Siitä huolimatta Ukrana pakkoliitti Krimiä laittomasti itseensä 23 vuoden ajan, kunnes kolmannennella yrityksellä Krimi sai sille laillisesti NL:n hajoamislaissa saamaansa oikeuden.

Millään muulla ei ole merkitystä. Ei Ukrainan lailla tai sen tekemillä sopimuksilla, mukaan lukien Budapest.

Lain mukaan ainoastaan Krimin asuakkailla oli päätösvalta itsenäisyyteen.

Ukraina itse itsenäistyi saman NL:n hajoamislain mukaisesti, mutta ohitti 12.2.1991 kirjaamansa Krimin itsenäisyysäänestyksen tuloksen.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #151

Pohjala jakaa Venäjän tuottamaa propagandamateriaalia.

Asia ei ole lainkaan noin yksinkertainen kuin FSB väittää. Krimin autonominen SNT muodotettiin uudelleen vasta helmikuusssa 1991, ja tuo tammikuun -91 äänestys koski autonomisen SNT:n muodostamista. Krimin ASNT oli osa Ukrainaa, eikä se voinut Ukrainan itsenäistymisen (91) jälkeen laillisesti itsenäistyä Neuvostoliiton lakien nojalla vuonna 92, kuten se toki yritti.

Ja monellakin muulla asialla on tässä merkitystä, mm. Venäjän tekemillä kv-sopimuksilla. Tosin sopimusten noudattaminen nyt ei aiemminkaan ole ollut Venäjän vahvimpia puolia. Se nähtiin myös Tarton rauhansopimuksen kanssa.

YK:n yleiskokouksen 27.3.2014 päätöslauselma (äänin 100 - 11) toteaa, ettei tasavallan perustamisen perusteluna käytetty, hyvin nopeasti järjestetty "Krimin kansanäänestys" ole sitova eikä sen avulla Krimin autonomisen tasavallan tai Sevastopolin kaupungin asemaa voida muuttaa.

Krimin alue kuuluu Ukrainalle. Krimin liitos Venäjään oli laiton, Venäjä miehittää Krimiä ja osia Itä-Ukrainasta laittomasti ja Venäjä on pakotteensa ansainnut. Kannatan pakotteiden koventamista kunnes tilanne korjataan.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #147

Janne,

kiitos Krim-, NL:n hajoamislaki- ym. infosta! - mutta mitäs sanot tästä?:

The Crimea Crisis - An International Law Perspective:

http://www.mpil.de/files/pdf4/Marxsen_2014_-_The_c...

Sense and Nonsense of Territorial Referendums in Ukraine, and Why the 16 March Referendum in Crimea Does Not Justify Crimea’s Alteration of Territorial Status under International Law:

https://www.ejiltalk.org/sense-and-nonsense-of-ter...

Ukraine, Crimea and New International Law: Balancing International Law with
Arguments Drawn from History:

https://watermark.silverchair.com/jmv011.pdf?token...

Käyttäjän jannepohjala kuva
Janne Pohjala Vastaus kommenttiin #149

Tämä on helppo.

1) “YK:n Kansainvälinen oikeus on YK:n peruskirjan 1. artiklan 2. kohdan nojalla hyväksynyt tämän ja todennut 22. heinäkuuta 2010 antamassaan päätöksessä kirjaimellisesti seuraavaa:

"Turvallisuusneuvoston käytännöstä ei ole johdettavissa minkäänlaista yleistä kieltoa yksipuoliselle itsenäisyysjulistamiselle Yleinen kansainvälinen oikeus ei sisällä mitään sovellettavaa kieltoa itsenäisyyden julistamiselle.

2) USA:n samaiselle Kansainväliselle oikeudelle Kosovo-kuulemisten yhteydessä 17. huhtikuuta 2009 esittämästä kirjallisesta muistiosta:

"Itsenäisyysjulistukset saattavat olla sisäisen lainsäädännön vastaisia, ja näin usein tapahtuukin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kansainvälistä oikeutta olisi rikottu."

3) Noissa lausunnoissa ei ole huomioitu sitä että Ukrainalla ei ole ollut 12.2.1991 jälkeen jolloin se kirjasi Krimin 20.1.1991 äänestyksen tuloksen tiedoksi mitään oikeutta Krimiin, vaan se piti Kimiä itseensä laittomasti pakkoliitettynä vuoteen 2014 jolloin Krimin asukkaat jälleen yli 90% kannatuksella toistivat vuoden 1991 äänestyksen ja NL:n hajoamislaki vihdoin toteutui.

Tämä asia on se luuranko kaapissa Krim -kysymyksessä, jota ei juuri kukaan tiedä.

Toine asia on se että 2014 USA/Ukraina loivat yhtä tekaistun väitteen kuin Irakin joukkotuhoaseet siitä että Venäjä olisi miehittänyt ja palkolla liittänyt vastoin Krimin asukkaiden tahtoa Krimin itseensä.

Se olisi tietekin laitonta, mutta kun se ei ollut se mitä tapahtui.

Se tarvittiin jotta Ukraina voisi jatkaa Krimin itseensä liittämistä johon sillä ei ole ollut 12.2.1991 jälkeen mitään oikeutta.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen Vastaus kommenttiin #152

Samaa mieltä kuin Pohjala. Krimin asukkailla oli oikeus vaihtaa hiippakuntaa ja sen se myös teki. Lisäksi alueen tilanne oli diplomaattipiireissä tunnettu ja vaihdos odotettu. Jos Ukrainan infektoituminen ei olisi ehtinyt niin pitkälle kuin ehti, ei nykyinen Krimin kaasuvalotus olisi ollut mahdollista. Voidaankin sanoa, että Ukrainan värivallankumous oli viime hetken kiireinen toimi mediahyödyn saamiseksi Krimin odotetusta irrottautumisesta.

Ehkä yllättävintä kaikkien osapuolien kannalta on läntisen median huippuunsa virittynyt instrumentointi. Jatkossakin saamme tasavireistä uutishuttua milloin miltäkin kulmalta maailmaa.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #154

Jos Krim haluaa laillisesti itsenäistyä, niin se ei voi tapahtua Venäjän miehityksen tuloksena.

Toivottavasti venäläiset nauttivat korvike-elintarvikkeiden syömisestä, koska pakotteet tulevat jatkumaan.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #152

Janne,

kiitos jälleen valaisustasi!

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #23

Juha Riipinen,

mikä se vitsisi taas olikaan?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

#16. Juuri näin ja sekös monia potuttaa.

Juhani Pitkänen Vastaus kommenttiin #33

Kommenttia #16 ei löydy...

Muoks.

Ah . Alempaa

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #50

Laita kuva, jos sinusta sellainen voidaan ottaa. Kommentti 18 on juuri näin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #62

Oletko Jussila siis sitä mieltä, että Krimin asukkaiden mielipide on ollut ratkaisevassa asemassa Krimin kohtalosta päätettäessä?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Tämä EU onkin ollut huikaiseva menestystarina euroopan kansoille.

Se ei yhdistänyt meitä, sen sijaan meille tuli eriarvoistuminen, ei työpaikkoja, leikkaukset, joka nurkalta nousee kuri- ja totalitarismi liikkeitä, sekä ulkoa tuotu uskonnollispoliittis fundis jengi dogmineen, etniset konfliktit, turvallisuus, Brexit, Katalonia, Brics maat, samalla saitte Putinista vihollisenne.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen Vastaus kommenttiin #38

Tämä samalla hajoittaa kansan, eriarvoistaa, rikkaista tulee rikkaampia ja köyhistä köyhempiä.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #38

Niin, ennen EU:tahan Euroopassa ei ollut eriarvoistumista, työttömyyttä, leikkauksia, totalitaristisia liikkeitä, uskonnollisia fundisjengejä, etnisiä konflikteja jne. Vihollisiakin aina riittää - varsinkin kun muutama ympärillä oleva diktatuuri tarvitsee ulkoisen vihollisen.

EU on ollut suurmenestys: 70v on EU-alueella ollut rauha ja kauppa käynyt. Alueella elävät monet maailman onnellisimmista kansoista.

Mutta voit inistä asiasta vaikka Makkosen kanssa, ei hetkauta.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #44

Riipinen!

Kyse olikin siitä, ettei tämä huikaiseva EU ole pystynyt estämään niitä, mitä ennen oli. Päinvastoin tuotettiin pettymys ja meillä on samat ongelmat.

Inise sinä yksinäsi.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #48

EU:n perimmäinen tavoite oli ja on Euroopan rauha ja taloudellinen hyvinvointi.

Hyvin on toteutunut.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #60

Riipinen!

Jos kerran EU:n tavoite on toteutunut, niin miksi näemme suuria mielenosoituksia eriarvoistumisesta, työpaikoista jne EU maissa.?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #65

"Jos kerran EU:n tavoite on toteutunut, niin miksi näemme suuria mielenosoituksia eriarvoistumisesta, työpaikoista jne EU maissa.?"

Ilmeisesti ihmisille ei sitten riitä rauha ja hyvinvointi. Ihmiset haluaa eripuraa, riitaa, sotaa kärsimystä, verta, ruumiita ja kansanmurhia.

Sellaisia ihmiset näköjään on, vaan en minä.

Minä olenkin aina tuntenut itseni erilaiseksi,
tai päinvastoin,
olen tuntenut että muut on jotenkin erilaisia kuin minä.

Minuun ei nämä uskonnot eikä kansallisuusaatteet ole koskaan oikein kolahtaneet.

Mutta niinhän se on että ihmisten pitää saada mitä ne haluaa, vaikka minä en haluakkaan, siis sitä sotaa, kärsimystä, verta, ruumiita ja kansanmurhia.

Mikäs minä olen sitä kieltämään mitä ihmiset haluaa, saamansa pitää.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #60

Vitsiäkö yrität vai sarkasmia?

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Kiitos Juha Hämäläinen!,

juuri näin.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Juha,

Lauralla on personoituun karismaattiseen ihailuunsa tunnetusti vankat psykologiset, fysiologiset ja monitulokselliset perusteet - sinulla valitettavasti näyttää vastaavasti vaikuttavan kestävää kehitystä varsin pahasti haittaavat ihmismentalismin huonoimmat piirteet; antipatia, kateellisuus, tietämättömyys, joukkohysteria, pelko, tietämättömyys, tuntemattomuus, poliittinen punavärittyneisyys, mutuilu, oman puna-agendan mukainen yksipuoleinen tarkoitushakuisuus, yksiviivainen oma reunaehtoilusi, jne.

Hutkit valitettavasti heti Lauraakin tässä kuin "18-nuijalla" etkä itse pysty tai viitsi itse asiaa ensin tutkia, ryhdistäytyä perustelemaan asialla pelkästä huhuilmastosta huitaistua hutuväitettäsi "mitä ne lupauksista kiinni pitämäänpyrkivät ihailemasi johtajat lupaavat ja varsinkin tekevät." - vieläpä esittämättä heistä ja heihin liittyvistä asioista ensin mitään klausuulia, saati pitävää faktaa puoleen eikä toiseen.

Todistetaakka ainakin tieteissä on aina väitteiden esittelijöillä, saati sitten moisilla kaiken yksittäisen vain yleisillä, yleistävillä vääristelijöillä, sumuttajilla ja troijalaisilla 'yrittelijöillä'...

"Esikuvasi ovat näet ainakin tämän vuosisadan huonoimmat ja vaarallisimmat suurvaltajohtajat." - nämäkin väitteet heität noin vain lonkalta Lauran räpytteleville silmäripsille - mutta hänen silmänsä pysyvät ainakin tuon ajan helposti auki. - Laurahan on tottunut kuulemaan hiekkalaatikkotasoisia tunteenpurkauksia melkeinpä missä ja millon vain...

"Esikuvasi" - 1) ketkä tai kuka täyttää benshmerkkaavasti eo. määritelmän reunaehdot? - 2) kuka/ketkä on/ovat Lauran itsensä määrittelemä maailmanpoliittinen esikuva/esikuvat?

"Esikuvasi ovat näet ainakin tämän vuosisadan huonoimmat ja vaarallisimmat suurvaltajohtajat." Sarjassamme huippuepämääräisyydet vaan jatkuvat. "Esikuvasi" ympättynä yhteen "ainakin tämän vuosisadan huonoimmat ja vaarallisimmat suurvaltajohtajat". Kohdistamattomia, objektittomia yleistyksiä, siis liioitteluja ilmeisesti vielä niistä tässä muualle lenneltyessäsikin, "ilosanomaasi" lisää pravoidaksesi, heh.

Millä seikoilla ja perusteilla sitten vielä "huonoimmat ja vaarallisimmat suurvaltajohtajat"? Itse asettamasi "olkiukot" eivät ainakaan siitä kavahda mihinkään suuntaan - jos nyt eivät muutoinkaan - ja vähiten Lauran falskaamatomalla asteikolla...

"Olette kritiikkinne ansainneet ihan omilla teoillanne" - ja "kritiikin 'kannuksenne'" ansainneet "teot" ovat olleet? ja ovat? "Haapalan kirjoitus on erinomaisen oikeaanosuva" - ja edes yksinkertaiset perusteet sille ovat? - Haapalan? - omasi? "Varsinkin Eerolan Karjala-kommentit olivat idioottimaisia". "idioottimaisia" on ensinnäkin täsyin sopimaton määrittely mistään keskustelusta tai keskustelijasta täällä, tässäkään Lauran blogilla! - toiseksi se asiallisestikin ilmaistuna vaatii vähintään jonkinasteisen 'meriselityksensä, jottei koko tämä helahoito kaadu takaisin Juha riipisen syliin ja tämäkin viimeväittensä kuvaa lähinnä vain häntä itseään. - Järkevää, inhimillistä, Juha poloinen?

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Huomenta Hyttinen, klo 4:40 kannattaisi nukkua.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #110

Juha,

kiitos, nukuin oikein hyvin! - Mutta sinun kannattaisi edes yrittää harrastaa, saati ennen prykäilyjäsi a) asioiden tutkintaa - tutkiva journalismi - ja niiden monipuolista anlysointia, b) logiikkaa, c) kirjoittaa edes ensimmäisen U.S.- blogisi selkokielellä tänne, tks.

P.S. Luulitkos voittaneesi Légalin matin?...

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #118

En luullut, koska olen lukenut Böökin kirjat n. 40 vuotta sitten ja tehnyt Sire de Légalin matin muutamaankin kertaan keveissä peleissä vähemmän rutinoituneiden vastustajien kanssa.

Esim. 1. e4 e5 2.Rf3 Rc6 3. Lc4 d6 4. Rc3 Lg4 5. h3 Lh5 6. Rxe5 Lxd1 7. Lxf7+ Ke7 8. Rd5X

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #121

Juha,

et siis taaskaan kommentoinut lainkaan itse asiaan! - kts. Lauran blogin otsikko! - kuinka voisitkaan? - ja pystymättömyytesi siihen osoitit ja monikanttisesti, vieläpä samalla todistit siirtymällä vain asia ohittaen esittämääni "P.S.- oheisasiaan", "Sire de Légalin mattiin" (taas yrität sekoittella, niitäkin, tehdäksesi typistykselle muka "paremman vaikutuksen" itse "Sire de Légal"-illa) - taaskaan ymmärtämättä, mitä se Légalin matti tässä yhteydessä, tässä kontekstissa tarkoittaa, siis todella merkitsee, itse asia ja agenda huomioiden, heh. ...

P.S. Juha: "en lullut" - mitäpäs muuta osoititkaan, heh? - odottelen...

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #123

Annanpa sinun odotella ihan rauhassa. Heihei.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #124

Juha,

kannattiko yli 40 vuotta sitten vain snobailla? - hoi hui hai hei!...

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #110

J.R:"Huomenta Hyttinen, klo 4:40 kannattaisi nukkua."

Itse pohtisin sinuna, kannattaako herätä ollenkaan.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #133

Ymmärrän toki, että asia voi olla sinulle vaikea.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #137

Juha,

ja kaikuhan se taas huhuilee itsekseen puppugeneraattoristaan...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #133

Kalervo,

valittelit - kuten yleensäkin - tuolla eräässä harvassa blogissasi: "Täällä on paljon todella fiksuja ja sivistyneitä ihmisiä, myöskin meitä joilla "kesken jäänyt keskikoulu", tahi muuten vaan "metsäläisiä"." - mitäs sitten tulet vielä tänne Lauran blogille inisemään ja huonoa sivistyskulttuuria ja käytöstäsi, heräämättömyyttäni (= kuolo) 'toivottelemaan'??!!. - Tyypillistä yli-isottelua pikkumiehiltä heikon itsetuntonsakin korjailumokissaan...

*Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi*

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #138

I.H:"mitäs sitten tulet vielä tänne Lauran blogille inisemään ja huonoa sivistyskulttuuria ja käytöstäsi, heräämättömyyttäni (= kuolo) 'toivottelemaan'?"

Vaikka pitkä aika tuosta kommentistani, niin pakko kuitenkin vastata, jos tavoittaisi vielä Ilkka Hyttisen.
En todellakaan toivotellut omaa "kuoloasi", vaan vastaukseni oli tarkoitettu Juha Riipiselle, joka ehdotti sinulle unia.
Esitin siis, ettei hänen(Juha Riipisen) ehkä kannattaisi herätä ollenkaan.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Juu. Olihan siellä 30-luvun Saksassakin "vahva johtaja, joka pitää vaalilupauksistaan kiinni."

Logiikka on kuin Trumpilla, noin 8-vuotiaan tasolla.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Jukka,

"Logiikka on kuin Trumpilla, noin 8-vuotiaan tasolla." - voisit sentään vastuullisena aikuisena hieman asiaperustellakin vahvasti alikanttiin liippailevaa "mutuhuomiointiasi", kiitos!

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Timo Haapala vahvistaa itsestään kuvaa toimittajana, jota ei voi enää missään yhteydessä ottaa vakavasti. Hän on Iltasanomien Kreeta Karvala (IL).

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

"Esimerkiksi Paavo Lipponen, Tarja Halonen ja Erkki Tuomioja ovat aina saaneet juosta Putinin asioilla ilman sen kummempaa kritiikkiä ainakaan median taholta."

Tämä Huhtasaaren väite ei pidä paikkaansa. Otin tuosta listasta vain vain muutaman esimerkin siitä, että tuo kolmikko (+ muut Kremlin myötäilijät siinä sivussa) on ihan aiheesta saanut mediassa kritiikkiä Putinin asioilla juoksemisesta. Huhtasaari ei hengenheimolaistensa tapaan ymmärrä, että Google ja lukutaito saattavat hänen väitteensä outoon valoon. Kremlin rattaille kun nousee, niin voi olla ihan varma, että sieltä löytyy muidenkin puolueiden edustajia. Tämähän on nähty ennenkin.

Suomella on vielä mahdollisuus irtautua Venäjän otteesta, koska vielä nyt venäjämieliset puoluekannastaan riippumatta joutuvat selittelemään näkemyksiään. Siinä vaiheessa kun Venäjäyhteyksillä ryhdytään YYA-ajan tapaan ylvästelemään ja "venäjävastaisuus" nousee relevantiksi epiteetiksi, joka merkitykseltään ja käytettävyydeltään nousee "neuvostovastaisuuden" kaltaiseksi käsitteeksi. Silloin olemme jälleen tilanteessa, jossa vain itänaapurissa tapahtuva vallankeikaus meidät pelastaa.

"Ahon ja Lipposen Venäjä-yhteydet aukaistava. Kun Venäjää voidaan verrata kleptokratiaan, olisi perusteltua, että entiset suomalaiset pääministerit tekisivät selkoa omista mahdollisista KGB- ja Stasi-yhteyksistään, kirjoittaa valtiotieteiden tohtori Alpo Rusi."
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016032921337141_u...

"Historiantutkija, filosofian tohtori Riku Keski-Rauska pohtii Puheenvuoro-blogissaan Suomen ja Venäjän bisnessuhteita. Kokoomusta edustava Keski-Rauska nostaa esiin niin SDP:n Paavo Lipposen kuin keskustan Esko Ahonkin kytkökset.
– Paavo Lipposen konsulttiura Nord Stream AG -kaasuputkiyhtiössä on osoittautunut todelliseksi kultakaivokseksi. Siinä, että veteraanipoliitikko kerryttää verotuloja ei ole mitään moitittavaa, mutta kytkeytyminen Kremlin työvälineeksi on jo toinen juttu, hän kirjoittaa."
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/190817-tutkija-no...

"Suomen poliittinen johto käsittelee Venäjää silkkihansikkain. Demokratian rappiosta puhutaan vain peitellysti. SK:n selvitys paljastaa, että presidentti Vladimir Putin on suomettumisen parhaita perinteitä noudattaen korotettu arvostelun yläpuolelle.

Suomalaisten kärkipoliitikkojen omituinen Venäjä-suhde nousi puheenaiheeksi viime vuoden lopulla, kun presidentti Tarja Halosen ja pääministeri Matti Vanhasen (kesk) kommentit duuman vaaleista erottuivat huutomerkin lailla muiden länsimaisten johtajien lausunnoista.

Joulukuun alussa pidettyjä vaaleja edelsivät härskit poliittiset manööverit, joilla oppositio ajettiin nurkkaan ja presidentti Vladimir Putinin tukipuolueelle Yhtenäiselle Venäjälle pedattiin vahva etulyöntiasema. Sama meno jatkui vielä vaalipäivänäkin, kun ihmisiä vietiin uurnille jopa puoliväkisin ja painostettiin äänestämään Yhtenäistä Venäjää."
https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/politiikk...

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

En tiedä mikä tämän uutisen linkkaamisen peruste on. Osaatko kertoa?

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #11

Tuomiojan mielestä toimien pitäisi oikeusvaltiossa perustua riittäviin näyttöihin eikä vain epäilyihin.

Jos tämän sanoo persu, media lyö putinisti kortilla.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #12

Kannattaa lukea lehtiä, jos uhriutumiseltaan ehtii. Koeta nyt hyvä ihminen ymmärtää, että media on kansalaisten saatavilla. Kyllä se Venäjän myötäiljä saa kritiikkiä osakseen vaikka olisi demari.

"Erkki Tuomioja tekee oppositiopolitiikkaa niilläkin asioilla, joilla ei pitäisi
Yllättäen länsimaistakin löytyy niitä, joille mikään näyttö Vladimir Putinin hallinnon tekemistä rikoksista ei riitä ja joille kaikki Venäjän kritiikki on russofobiaa. Muualla he ovat enimmäkseen oikean äärilaidan kulkijoita, Suomessa vasemman, kirjoittaa Yrjö Rautio kolumnissaan.

Yrjö Rautio
Julkaistu: 30.3. 2:00 , Päivitetty: 30.3. 7:11
ENTINEN ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd) sanoo, ettei olisi karkottanut venäläistä diplomaattia niillä tiedoilla, jotka hänellä on. Riittävää näyttöä ei hänen mukaansa ole siitä, että Venäjä oli kaksoisagentti Sergei Skripalin ja hänen Julija-tyttärensä myrkytyksen takana. Tuomiojan tulkinta antaisi Venäjälle vapaat kädet tehdä jatkossakin, mitä ikinä haluaa."
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005624161.html

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #16

Ilkka Sirén,

"Kannattaa lukea lehtiä, jos uhriutumiseltaan ehtii. Koeta nyt hyvä ihminen ymmärtää, että media on kansalaisten saatavilla" - eikä vaan painettuja lehtiä, vaan myös ja nimenomaan riippumattomia - ei vain antitotuus - YLE- lähteitä...

Ja nimenomaan ensimmäisenä sinun - on nimenomaan täysi syy harjoittaa hieman tutkivaa journalismia - laidasta laitaan - kaikkialta, eikä vain sinunkin oman tarkoitushakuisuuden piiristä - YLEnkin vain 'yksipiippuisuuden' vuoksi:

Ja Yrjö Raution vääntelyspekulointi se vaan jatkuu, mm. "VENÄJÄ on ollut haluton yhteistyöhön iskun selvittämisessä." - heh. - Kuitenkin:

Putin Salisburyn myrkkyiskun aiheuttamasta kiistasta: "Odotamme hetkeä, jolloin järki voittaa":

Venäjän presidentti Vladimir Putin toivoo järjen lopulta voittavan Britannian hermomyrkkyiskun Britannian ja Venäjän välille aiheuttamassa kiistassa.

Putin kommentoi asiaa medialle Turkin Ankarassa, missä hän on vierailulla.

– Odotamme hetkeä, jolloin järki viimein voittaa ja tilanteen kansainvälisille suhteille aiheuttama vahinko loppuu, Putin sanoi lehdistötilaisuudessa.

Eilen Putin antoi niin ikään samansuuntaisia lausuntoja Turkista käsin. Tiistaina Putin muun muassa sanoi, että Venäjä haluaisi osallistua hermomyrkkyiskun tutkintaan.

Aiemmin tänään Britannia torjui Venäjän yhteistyötarjouksen entisen kaksoisagentin murhayrityksen selvittämiseksi. Britannian edustajat Kansainvälisessä kemiallisten aseiden kieltojärjestössä kutsuivat Venäjän tarjousta "perverssiksi". "

https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/puti...

"Ei kaikki kultaa mikä kiiltää" - ei kaikki Raution "pravdaa", mikä vain ulos "ei-pravdoista" - esimerkiksi YLE - "vakuutellaan"...

Juha Hämäläinen

#8. Venäjä-yhteydet tulee paljastaa. Pidän Stasin arkistotietojen salailua törkeänä. Varsinkin, kun päätökset tekivät henkilöt, joita voimme myös epäillä luvattomasta yhteistyöstä ulkovaltojen kanssa.

Suomalaisten ei tarvitse miellyttääkseen kumarrella tänään sen enempää länteen kuin itään.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Onko maapallo todella vain n. 6000 vuotta vanha? Jos on, voisimme ottaa puheesi vakavemmin'

Laura Huhtasaari

Miten tämä liittyy aiheeseen?

PS: En ole koskaan sanonut, että maapallo on 6000 vuotta vanha

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #35
Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #49

Ajattelinkin, että Raamatusta et tuota löydä.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #53

Mitä mieltä itse olet Maailman luomisen iästä

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #56

En ole epäillyt virallista laskelmaa siitä.
Olen epäillyt Darwinin teoriaa.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #58
Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #58

Raamattu osoittaa maapallon iäksi eri tavoin laskettuna noin 6000 vuotta. Itse laskenut tuon iän vedenpaisumukseen asti Aatamin sukupuusta ja kuninkaiden kirjan kautta kuningas Daavidiin ja siitä eteenpäin Matteuksen evankeliumin sukupuun mukaan Jeesukseen.

Muitakin laskentamalleja on käytetty, mutta ne päätyvät samaan ajanmääritykseen. Muutamilla kymmenillä tai sadoillakaan vuosilla ei ole suurta merkitystä.

Jos haluat, voin toimittaa tekemäni määrityksen. Keskeisin kysymys lienee kuitenkin se, kiistätkö vai hyväksytkö Raamatuun kirjoitetun maapallon iän totuutena.

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #86
Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #92

Ja nyt on hetki, johon on kulunut kuusituhatta vuotta tuosta hetkestä, niinkö? Vai onko Raamatussa virhe?

Laila Toivakka Vastaus kommenttiin #92
Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #92

Toivottavasti sinut pidetään riittävän kaukana tiede- ja koulutuspolitiikasta - ja niiden rahoituksesta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #58

"Olen epäillyt Darwinin teoriaa."

Epäillyt???????

Raamatun totuuden kannalta katsottuna Darvinin teoria on pakanuutta ja harhaoppia, se on raamatun totuuden vastaista, jotain noituutta vastaavaa.

Keskiajalla ja vielä uuden ajan alussa uskovaiset polttivat noitia roviolla.

Sillä tavalla, polttamalla roviolla, tuhottiin kaikki jäänteet alkuperäisestä kansankulttuurista jota nämä "noidat" vielä uskollisesti yrittivät ylläpitää.

Kristinuskon vaikutuksesta mitään alkuperäisiä kansallisia kulttuureita ei Euroopassa ole olemassakaan, kristityt papit ja munkin ja heidän siunaamansa yksinvaltaiset hallitsijat ja ruhtinaat polttivat kansallisten kulttuurien vaalijat roviolla satoja vuosia sitten.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #89

Kovastipa täällä on lapsellisen suoraviivaisia käsityksiä siitä, mikä on "Raamatun totuus". Ovatko Vihavainen ja Niemeläinen fundamentalisteja eivätkä suvaitse muita?=

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #97

"Ovatko Vihavainen ja Niemeläinen fundamentalisteja eivätkä suvaitse muita?="

Etkö suvaitse meidän mielipiteitämme?

Suvaitsevaisuus ei tarkoita sitä että ei voi sanoa omaa mielipidettään, vaikka suvaitseekin vastakkaisen mielipiteen.

Mutta olli ei taida ollakkaan suvis, ei ainakaan mielipiteen perusteella.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #97

Suvaitsen toki mielipiteet. Suvaitsen sen, että joku uskoo Raamatun olevan kirjaimellisesti totta. Halusin vain tietää, onko Laura Huhtasaari yksi heistä.

Olen kiinnostunut ihmisten erilaisista mielipiteistä. Onko sellainen suvaitsematonta?

Uskotko sinä, Väisälä, Raamatun olevan kirjaimellisesti totta, että maapallon ikä on vain vähän yli 6000 vuotta?

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Nämä näkökulmat siitä kuka on kenenkin "puolella" kertovat useinkin enemmän arvioijista itsestään. Ulostuloillaan he antavat ymmärtää olevansa itse puolueellisia.

Mediaa ja politiikkaa seuraamalla puolta ei valita ensin Venäjän, Kiinan, EU:n tai Yhdysvaltojen välillä, vaan objektiivisen ja puolueellisen näkökannan välillä. Jos ja kun puolueellinen näkökanta on syntynyt ja oma puoli valittu, se johtaa automaattisesti oman puolen positiivisten ominaisuuksien näkemiseen ylioptimistisen korostuneina ja vastapuolen negatiivisten yltiönegatiivisina.

Ja koska ihmisen vahvimpia uskomuksia on olettaa kaikkien olevan samanlaisia kuin he itsekin, he eivät voi ymmärtää ja suoda mitään muuta lähtökohtaa. Kenellekään.

Tämä tapa valita puolensa on huono signaali. Jos tilannetta ei pysty arvioimaan objektiivisesti, ei pysty myöskään reagoimaan ilman ylilyöntejä vastaan tuleviin tilanteisiin.

Juha Hämäläinen

Viisas kommentti. Elämä ei saa olla jääkiakko-ottelu, jossa olet joko puolesta tai vastaan.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

Minua häiritsee se, että suomalaisilla toimittajilla on ikävä tapa määritellä suomalaisia poliitikkoja ulkomaisten poliitikkojen, jopa jo edesmenneiden poliitikkojen kautta. Kyse on populistisesta uutisoinnista.

Valitettavan monella toimittajalla on varsin tekopyhä asenne Venäjän käsittelemisen suhteen. Siinä missä presidentti Halosen yhteinen sävel presidentti Putinin kanssa on hienosti hoidettua ulkopolitiikkaa, on presidentti Trumpin yhteinen sävel samaisen Putinin kanssa pöyristyksen kohde.

Pari viikkoa sitten ex-pääministeri Lipponen oli ulkomailla tikun nokassa Venäjän kaasuputkihankkeen osalta. Lipposta kutsuttiin rikolliseksi. Ihmettelen, miksei nämä Haapalat paneudu näihin väitteisiin - olisihan melkoinen pommi, mikäli Lipposen toimissa olisi jotain hämärää. Siis: Putin vaikuttaisi Suomessa pääministeritason bulvaanien kautta. Eikös myös Esko Ahokin ole kytkeytynyt tähän?

Minusta on onnetonta, että itseään totuusmedioina pitävät uutisoijat sallivat toimittajiensa populistisen uutisoinnin, mikä saa nämä näyttämään valemedioina.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Juhani K., kirjoitat "Kyse on populistisesta uutisoinnista." Esitän kysymyksen. Onko edes kyse uutisoinnista? Eikös kyseessä ole toimittajan omien mielipiteiden esittämisestä? Näin ainakin itse miellän monien suomalaistenkin toimittajien kirjoittelun jonkinlaisissa "näkökulma" kirjoitteluissa. Eivät kuitenkaan suoraan kerro kyseessä olevan toimittajan omaa mielipidettä, joka olisi eettisten ohjeiden mukaan kerrottava.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

Hyvä kysymys. Perinteisessä, länsimaisessa journalismissa, mihin suomalainen journalismi ei valitettavasti kuulu, on yksi keskeinen tekijä: uutisartikkelissa tulee erottaa uutinen ja toimittajan mielipide selvästi toisistaan.

Säännönmukaisesti suomalaisessa uutisoinnissa journalismissa tätä ei noudateta. Toimittaja ujuttaa omia mielipiteitään uutisen sekaan ja jättää myös kertomatta oman poliittisen näkemyksensä mukaisia kielteisiä asioita. Tämän vuoksi suomalaisen median ja ns. valemedian raja on hämärä.

Tässäpä hyvä kysymys journalisteille: "Tuleeko suomalaisten poliitikkojen tukea Putinin nykyistä politiikkaa?". Epäilen että tähän kysymykseen vastaus on täysi hiljaisuus.

Juhani Pitkänen Vastaus kommenttiin #54

Vaikka onkin vähän offtopic, niin pakko kysyä kun saattaa olla tietoa tarjolla: Mistä maasta sen perinteisen länsimaisen journalismin löytää?

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #63

Esimerkiksi brittiläisessä journalismissa ja journalistien koulutuksessa korostetaan tätä. Tyypillisesti uutisen alussa tulee olla neutraali ja korrekti uutisointi. Sen jälkeen toimittaja voi esittää näkemyksensä asiaan.

Nykyisin meillä jopa toimittajan mielipiteestä tehdään uutinen. Muuten: oletko kiinnittänyt huomiota, miten ylen uutisissa usein haastateltavana 'asiantuntijana' usein on joku ylen uutistoimituksen päällikkö.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #70

"Muuten: oletko kiinnittänyt huomiota, miten ylen uutisissa usein haastateltavana 'asiantuntijana' usein on joku ylen uutistoimituksen päällikkö."

Kyllähän nämä median edustajat, joiden ammattina on seurata asioista ja tietää niistä, helposti tietävätkin enemmän kuin joku pösilö kansanedustaja, tai jopa ministeri.

Eihän näiden puoluepukareiden pääasiallinen työ ole tietää asiosita, vaan miettiä miten saadaan kansan kannatus.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #72

Ehkäpä ammattimaisempaa olisi asiantuntijaksi kutsua tiede- ja politiikka-asioissa professoreita ja tutkijoita, kuin joku YLE:läinen osastopäällikkö.

On se outoa, kun tilinauhan palkanmaksajan kohdassa lukee 'Yleisradio', tulee palkan saajasta välittömästi asiantuntija.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #75

"Ehkäpä ammattimaisempaa olisi asiantuntijaksi kutsua tiede- ja politiikka-asioissa professoreita ja tutkijoita."

Tai "dosentteja" :) HÄ! HÄ!

Lehtimiehilläkin on taustallaan erilaisia opintoja, maisteritutkintoja sun muita, taitaa joukossa olla tohtoreitakin.

Lisäksi lehtimiehen elämäntehtävä on hakea tietoa, loppujenlopuksi laajemmalta alueelta kuin tutkijoilla, jotka keskittyvät vain omaan erityisaiheeseensa.

En minä ainakaan vähättelisi journalistien asiantuntemusta tutkijoihin ja oppineisiin verrattuna.

Käyttäjän janneaikio kuva
Janne Aikio Vastaus kommenttiin #77

"Lisäksi lehtimiehen elämäntehtävä on hakea tietoa, loppujenlopuksi laajemmalta alueelta kuin tutkijoilla, jotka keskittyvät vain omaan erityisaiheeseensa."

Tuota on vaikea uskoa todeksi kun lukee median räpiköintiä "tiedon valtameressä". Tiedon hakeminen on hyvin valikoivaa, valitettavasti.

En todellakaan kehota ketään luottamaan suomalaiseen valtamediaan. Lukekaa kaikki kriitisten lasien läpi, etenkin toimittajien omia johtopäätöksiä tulee epäillä.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #54

Kiitos Juhani,

ja ainakin toinen on tämä:

Tutkivaan journalismiin:

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/9871...

Käyttäjän janneaikio kuva
Janne Aikio

Itse olen menettänyt luottamuksen niin sanoittuihin valtamedioihin jo ajat sitten. Niin paljon toimittajat valehtelevat, luovat tarkoitushakusia mielikuvia ja käyttävät piilovaikuttamista.

Ovatko harhaanjohdettuja itse, en tiedä. Vai tekevätkä hommaansa täysin tietoisesti. Kumpikaan ei ole heille eduksi.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Median uhri voi itseasiassa olla kuka tahansa koululainen, kun media sattuu olemaan Fox News.
www.theguardian.com/media/2018/mar/31/fox-news-lau...

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Timo Haapalalle voisi esittää kysymyksen:

Valitse yksi vahva Johtaja, kahta et saa.

Merkel, Putin, Trump

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Asiat vaan ovat juuri sellaisia, miltä ne näyttävät.

Käyttäjän janneaikio kuva
Janne Aikio

Tuossa lauseessa on ilmaistu eräs aikamme suurimmista valheista. Oikea emäfariseuksen uskontunnustus.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Onkohan Haapala huolissaan siitä, että myrkytysjupakkaa ei voikaan todistaa Venäjän teoksi, ja tämä näin ollen lisäisi perussuomalaisten suosiota, koska perussuomalaiset ovat vaatineet todisteita, ja niitä ei näy kuuluvan? -Vaalien läheisyyskin varmaan häntä huolettaa, kun perussuomalaisten suosio on taas kasvussa. Euroopankin tilanne on sellainen, että maahanmuutto perussuomalaisten pääteemana tulee varmasti syystäkin tuomaan paljon ääniä.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Kuvitteletko että Britannian tiedustelupalvelut tai hallitus edes noteera mitä marginaalipuolue pienessä EU-maassa "vaatii" ja millä perusteilla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kuvitteletko että Britannian tiedustelupalvelut tai hallitus edes noteera mitä marginaalipuolue pienessä EU-maassa "vaatii" ja millä perusteilla."

Britannian tiedustelupalvelu tietää varmasti että Venäjä on syypää, tai ainakin Putin on, ellei nyt koko venäjää voisikaan syyttää.

Putinin tuominen oikeudessa vastaamaan teostaan on kuitenkin sen verran hankalaa, että parempi on jättää todistukset piiloon ja julkaista vain näitä epäilyksiä, joiden perusteella voidaan kyllä diplomaatteja karkoittaa, mutta ei tarvitse tehdä muuta typerää.

Putinin tuominen oikeuden eteen olisi hankalaa ja taloudellisten pakotteiden julistaminen Venäjälle rankaisee vääriä henkilöitä, viattomia venäläisiä ja viattomia eurooppalaisia, jopa meitä viattomia suomalaisia se vahingoittaisi.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Ralf,

kuvitteletko että Britannian tiedustelupalvelut tai hallitus, EU tai nimenomaan Venäjä - Putin - edes noteeraa mitä "marginaalipuolue" - tarkoitat tietenkin "sinisiä" - pienenä EU-maassa "vaatii" ja millä perusteilla? - vieläpä että presidentti Sauli Niinistö lähtee ennen vedenpitäviä ao. tutkintoja ja näyttöjä (ao. tuomioita?) hutkiskelemaan vain mölykuorossa isompiensa perässä?? - saattaapi kuitenkin hyvin ennakoimaton Putin pistää siitäkin kuitenkin taas jotain korvansa taakse "naapuriystävällisyyden" merkeissä...

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Mille totuus uhrataan? -- Yhteiskuntailmapiirin ylijännitteisyydelle, projektiivisille vihoilliskuville ja leimaamistarpeille, vahvoille tulkintatarpeille -- myös silloin kun valtamedian journalistihaapaloiden sijasta asialla ovat eri alojen "asiantuntijat", jotka suorittavat oman leimaamisensa mitä oppineimmilla "ismi"-epiteeteilla.

Suurvaltojen vastakkainasettelu on kuin luotu hyväksikäytettäväksi näiden kaikkea kahtiajakavien mielipidemanipulaattoreiden tarpeisiin. Siinä jää toiseksi jopa aikamme suurin "yhteinen valhe", "ilmastonmuutos", ja siihen vetoamalla harrastettu moralisointi.

Valtamedia, hoi! Haapalauutiset ovat jo kuin ne Haavikon runon huonot saksalaisvitsit, joiden: "Parodioiminen on jo kauan ollut mahdotonta. Ne tekevät sen itse."

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

On ristiriitaista, että pidät Venäjää uhkana Suomelle, mutta kannatat samalla Suomen eroa EU:sta. EU-jäsenyys voi olla heikko turva, mutta se on kuitenkin Venäjälle edes jonkinlainen pidäke Suomen suhteen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"EU-jäsenyys voi olla heikko turva, mutta se on kuitenkin Venäjälle edes jonkinlainen pidäke Suomen suhteen."

Uskallatko nukkua Venäjäfobiasi kanssa? Kun todellisuutta katsotaan niin islamterrorismi on ainoa väkivaltainen uhka Suomelle ja Euroopalle ja tämän on EU meille järjestänyt.

Laila Toivakka

"Eikö lupauksista kiinni pitäminen olekaan poliitikolle hyve", kyselee Huhtasaari. Poliitikollakin on mahdollisuus ja oikeus tarkistaa lupauksiaan, varsinkin jos ne ovat typeriä kuten esim. Trumpin lupaus eli uhkaus rakentaa muuri Meksikon rajalle.

Käyttäjän StacyPullasorsa kuva
Stacy Siivonen

Kaikki mielipiteet voidaan nollata lyömällä Putin-kortti pöytään. Toinen yhtä tehokas on viitata foliohattuun.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Hyvä että ihmiset ajattelevat itsenäisesti.
Nyt meidän tulisi mennä kuin sopulilauma siihen suuntaan mihin Rysseli määrää.
Haapala on koulukiusaaja sopulihännysteliä joka yrittää mustamaalata itsenäisesti ajattelevia ihmisiä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Perussuomalaisten omaa tekstiä vähän pidemmälti:

https://www.suomenuutiset.fi/ilta-sanomien-timo-ha...

Ainakin tuon perusteella vaikuttaa että Haapala pitkälti valehtelee tai vähintäänkin räikeästi vääristelee. Tuo on sinällään oiva lyömäase perussuomalaisia vastaan eli medialla leimaaminen Venäjä/Putin-kannattajaksi. Haapalalla taitaa olla omat syynsä pedata tuollaista asetelmaa. Ei hassumpi konsti poliittisena lyömäaseena, mutta ei vaikuta perustuvan todellisuuteen eli tuskin toiminee pitkällä tähtäimellä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Halla-ahokin liittyi meidän persufoobikkojen kuoroon:
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/245830-jussi-hall..."

"On harmillista, että eräät puolueemme toimijat ovat antaneet medialle ja muille räksyttäjille helppoja syöttöjä lapaan esittämällä outoja tulkintoja Salisburyn myrkkyiskusta, Venäjän-vastaisista pakotteista tai Venäjän politiikasta laajemmin, Halla-aho kirjoittaa."

Kysymys kuuluu poikkeaako Halla-ahon linja puolueen toimijoiden linjasta, vai poikkeaako puolueen toimijoiden linja Halla-ahon linjasta.

Kumpi linja on perussuomalaisten linja puolueena?

Onko odotettavissa atomin halkeaminen uudestaan?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Kysymys kuuluu poikkeaako Halla-ahon linja puolueen toimijoiden linjasta, vai poikkeaako puolueen toimijoiden linja Halla-ahon linjasta.

Kumpi linja on perussuomalaisten linja puolueena?"

**************************************

Asia kiinnosti itseänikin. Perussuomalaisten johdon linjan lukaisin (linkki edellisessä kommentissani... kopioidaan nyt tähän vielä: https://www.suomenuutiset.fi/ilta-sanomien-timo-ha...). Ihan loogiselta tuo vaikutti. Puolue ei siis vaikuta venäjämieliseltä, mutta ymmärrän että on tahoja, joiden etu on leimata se sellaiseksi.

********************************************************

Enemmän hämää se miten Venäjälle myönteiset hankkeet menevät Suomessa läpi heittämällä ovat sitten ydinvoimaa tai Lipposen konsultaatioita. Nytkin vain muutama päivä sitten ministerimme käsittelivät valtioneuvostossa Putinin Nord Stream hanketta... läpihän se toki meni:

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005630210....

Vaikea sanoa millaisissa harhoissa elävät, kun noin Putinin Venäjää tukevat ja ihan konkreettisesti. Aho, Lipponen nyt erikseen tätä nykyä, mutta ei haittaa nähtävästi nykyistäkään hallitustamme Venäjän haiskahtavat hankkeet. Varoiteltuhan tuosta on, ja joskus oli toiveissa ettei nykyhallitus olisi aivan sekaisin:

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20171202220057676...
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/239232-kokoomukse...

Toiveet selvästikin olivat ylimitoitettuja.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Toteaisin tässäkin, että EU:sta eroa vaativat ovat pölvästejä.

Mikä olisi Suomen asema EU:n ulkopuolella ?

Venäjässä ei tänä päivänä ole mitään hyvää ja maa taitaa olla taantuva talous huolimatta luonnonvaroistaan. Kiinakaan ei investoi taantuviksi katsomilleen tahoille.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kiinakaan ei investoi taantuviksi katsomilleen tahoille."

Valitettavasti turhan monet Suomalaiset yritykset vielä niin tekevät.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Toteaisin tässäkin, että EU:sta eroa vaativat ovat pölvästejä."

Minä taas toteaisin että federalistit ovat pölvästejä ja heidän valheensa EU:n positiivista vaikutuksista ovat täyttä roskaa jonka kuka tahansa normiälyinen voi todeta avaamalla silmänsä. Tämä Putinin sotkeminen EU-federalismiin on täyttä propagandaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Tämä Putinin sotkeminen EU-federalismiin on täyttä propagandaa."

Näinhän se tietenkin on.

Putin sotkeutuu EU:n asioihin, yrittäen kaikin tavoin hajoittaa EU:ta ja häiritä sen toimintaa, käyttämällä omia trollejansa, äärioikeistolaisia ja äärikansallismielisiä hihhuleita, propagandansa levittämisessä.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #81

Ei Putin yritä hajoittaa EU:ta.

Lainaan Vladimir Bukowskin haastattelua Brussels Journal lehteen v2006:
https://www.brusselsjournal.com/node/865

"Vuonna 1992 pääsin ainutlaatuisesti kiinni Neuvostoliiton polibyroon ja keskuskomitean salaisiksi luokiteltuihin dokumentteihin.

Nämä osoittavat selvästi, että idean Euroopan yhteismarkkinoiden muuttamiseksi liittovaltioksi, hyväksyi Euroopan vasemmistopuolueet yhdessä Moskovan kanssa yhteisenä projektina. Jota Neuvosto johtaja Gorbatshov kutsui vuosina -88 ja -89 "yhteiseksi Eurooppalaiseksi kodiksemme".

Idea oli yksinkertainen, se nousi esiin vuosina -85 ja -86 Italialaisten kommunistien ja Saksalaisten sosiaalidemokraattien vierailtuaan Gorbatshovin luona.

He kaikki valittivat, että maailman muutokset, etenkin Thatcherin ajama yksityistäminen ja taloudellinen vapaus uhkasivat tuhota aiemmien Sosialistien- ja Sosiaalidemokraattisten sukupolvien saavutukset.

Ainoaksi lääkkeeksi tämän Kapitalistisen hyökkäyksen torjumiseksi nähtiin, yksiin ja samoihin Sosialistisiin päämääriin kaikissa maissa samanaikaisesti.

Vapaiden markkinoiden Eurooppa projekti piti muuttaa, liittovaltio projektiksi.

Alkuperäisen idean mukaan tuli pyrkiä konvergenssiin, jossa Neuvostoliitto pehmenisi Sosiaalidemokraattis tyyppiseksi ja Länsieurooppa muuttuisi sosiaalidemokraatiseksi ja sosialistiseksi.

Tällöin Neuvostoliitton rakenteet olisivat yhteensopivia. Tästä syystä Euroopan rakenteet suunniteltiin sitä tarkoitusta varten, että ne olisivat yhteensopivia vastaavien Neuvosto rankenteiden kanssa. Siksi ne ovat toiminnaltaan ja rakenteiltaan niin samanlaisia"

Tietysti voidaan perusteltusti kysyä: Kävelikö Saksa Putinin ansaan vai....?
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20171202220057676...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #106

Risto,

kiitos - hyvin valaistu!

"Suomi tarkastelee putken rakentamista ympäristökysymyksenä." Ja luulee Sipiläkin sillä pääsevänsä kuin koira veräjästä hankalassa ilmastokysymyksessäkin - ilman muita toimenpiteitä hiilipäästöjen reaalissa vähentämisessä!...

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Kommentit on kyllä aina maukasta. Tämähän on kuin lukisi suomi24 palstaa ja nyt sentään se tehdään ihan itse.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Haapalan kommentti oli journalistisena esityksenä verrattain kehno. Haapalalla oli maali, johon kiekko piti saada osumaan, mutta suuntaukset jäivät vajaiksi.

Erityisesti Huhtasaaren osoittamissa paikoissa suuntaus meni isolla tavalla metsään. Itse kiinnitin jo vaalikampanjan aikana huomiota siihen, että vain kaksi presidenttiehdokasta nimesi Venäjän Suomelle uhkaksi. Thorvalds ja Huhtasaari.

Itseäni ihmetytti Huhtasaaren linja: Venäjä on uhka, mutta hän ei kaivannut osoittamaansa uhkaa vastaan mitään keinoja. Ristiriita oli ilmeinen.

Ristiriidasta huolimatta Huhtasaari ei vaikuta minusta putinistilta.
Putinisti vai ei:
Eerola ja Packalen, kyllä.

Halla-aho Nato-kantoineen ja Huhtasaari viholliskuvineen, ei.

Maahanmuuttokriittisyys:
Eerola, Packalen, Halla-aho ja Huhtasaari isosti kyllä. Yhdenasian liikkeessä päätavoitteesta ei tingitä.

Maahanmuuttokritiikki ei ollut blogin aihe, anteeksi sivujuonne.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Maahanmuuttokriittisyys:
Eerola, Packalen, Halla-aho ja Huhtasaari isosti kyllä. Yhdenasian liikkeessä päätavoitteesta ei tingitä."

Tässä suhteessa persujen tavoitteet on samat kuin Unkarin valtapuolueella.

Pahaksi onneksi persuille suomalaiset eivät ole tässä asiassa kuten unkarilaiset. Ääniä ei tule persuille tarpeeksi pelkän maahanmuuttokritiikin perusteella.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kyllä se seitsemän prosenttia on ihan tarpeeksi, jos minulta kysyt.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

"Yhdenasian liikkeessä päätavoitteesta ei tingitä."

Sisäisen koherenssinsa osalta tämä lause on hauskahko :-)

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Heikki,

ja tämä "yhdenasianliike" oli =? ja päätavoitteeltaan = ?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Ollessamme Estland eli itäinen osa Ruotsia meillä oli kuninkaankäräjät jonne kannella paikallisten kalifien mielivaltaa vastaan. Nyt ero unionista poistaisi kansalaisilta ja yrityksiltä mahdollisuuden hyödyntää vapaan liikkuvuuden eri pilareita ja antaisi omille poliitikoillemme ja virkamiehillemme avaimet rajattomaan valtaan päättää hallintoalamaistensa asioista.

Sen jälkeen voisikin katsella miten muualla kansalaisyhteiskunta toteutuu ja miksi meillä ei ole niin. Jos siis päättäjämme katselun sallisivat.

Ymäärrän kiiman saada valtaa olevan kova mutta en halua luovuttaa omaa itsenäistä päätösvaltaani poliitikoille jotka haluavat sen riistää.Nykyisinhän kansalaisen itsenäinen päätösvalta, vaihtoehdot ja mahdollisuudet ovat varsin paremmat kuin ennen unionin jäsenyyttä.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

"...Nykyisinhän kansalaisen itsenäinen päätösvalta, vaihtoehdot ja mahdollisuudet ovat varsin paremmat kuin ennen unionin jäsenyyttä."

Ketonen, on mullakin hyviä juttuja.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Mitä ihmettä nyt höpiset. Kai me nyt eu eron myötä itse saadaan päättää miten hallinnon järjestämme?

Vai Ruotsiko nyt päättäisi sitten?

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

"..meillä oli kuninkaankäräjät jonne kannella paikallisten kalifien mielivaltaa vastaan."

Erityisesti kenen Ruotsin suur-khalifin l. kuninkaan aikakaudella tällainen käytäntö, jossa paikallisilla khalifeilla oli noin suuri valta oli voimissaan?

Suur-khalifi Kaarle XI:n (1660-1697), suur-khalifitar Ulrika Eleonoran (1719-1720), küng-khalifi Aadolf Fredrikin (1751-1771) vaiko kenties jonkun muun aikakaudella?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

"Esimerkiksi Paavo Lipponen, Tarja Halonen ja Erkki Tuomioja ovat aina saaneet juosta Putinin asioilla ilman sen kummempaa kritiikkiä ainakaan median taholta."

Ehkä Median mielestä Uralin perhonen rikkoo vain rajoja ja sosialismi saa vielä uuden tilaisuuden.

Noh, todellisuudessa Toimittajat kyllä kritisoivat, mutta näitä sanoja ei löydä tekstistä: Venäjä mielinen, Putin ystävä /trolli, saa Venäjältä rahaa.

Elämme aikakautta, kun Journalisteilla on hiukan vaikeaa.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

"Esimerkiksi Paavo Lipponen, Tarja Halonen ja Erkki Tuomioja ovat aina saaneet juosta Putinin asioilla ilman sen kummempaa kritiikkiä ainakaan median taholta."

On erityisen miellyttävää lukea täysin pölvästin kansanedustajan tekstiä. Edustaja joka uskoo, että planeetallamme ihmiset ja dinosaurukset kävelivät muutama tuhat vuotta sitten käsi kädessä taloon autioon. Onneksemme populistit ovat pöljiä.
Huhtasaaren mottona on "Politiikka on pääosin mielipiteitä". Hänen kohdallaan voi vielä todeta, että ne ovat pääosin aivan päättömiä ja lapsellisia. Tätä lisää!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Puolueen kaksi varapuheenjohtajaa vastaan puheenjohtaja, kyllä vähemmästäkin media innostuu.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Tunnetusti infantiiliuden tasolle edettäessä innostuminen asioista helpottuu.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Britannian Korkein oikeus ei pystynyt osoittamaan Novitšok-myrkkyä –

diplomaattienkarkoitusfarssi vain yltyy :

Eikö Mrs Mayn pitäisi perua ilmoituksensa Parlamentissa 12.3 !?

– Korkein oikeus antoi 22.3 päätöksensä Portin Downin tutkimusraportiinpeustuen, jossa ei voitu osoittaa, että myrkky oli sotilas käyttöön tarkoitettua hermokaasua tai Novitšokia!

USA:n ilmavoimien entinen lääkäri entinen senaattori tohtori Ron Paul anoo suorat sanat ammattiasiasta:

The Skripal Case: It Looks Like Mrs May Has Some Explaining to Do! :

https://www.pirkanblogit.fi/2018/risto_koivula/bri...

Ja vieläpä presidentti Sauli Niinistökin - oikeusasiantuntijana!? - menee valitettavasti vain hutkien munaamaan - tutkimatta, ennakkoon!? - ison joukon jatkona, varpaitansa suoraksi ylös siristää yrittäen, vieläpä näin poikansa nimen julkaisujakin ennen - latelemaan Venäjälle ja Putinille noin vain diplomaattien karkotussanktioita, ikäänkuin ne toisivat jotain ratkaisua ao. monisyisiin proleemeihin!

Ei ainakaan meilläpäin mennä ensimmäisenä syyttelemään hyviä naapureitamme omista voimattomuuksistamme eikä omista mokistamme!...

Voi kunpa ...tietäisivät, kuinka vähällä meitä ns. tässä "kansanvallassa" oikein hallitaankaan...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Russia warns UK it is 'playing with fire and will be sorry' over Salisbury spy poisoning:

"Theresa May has said it was "highly likely" that Russia was behind the attack, with the UK and a number of Western allies expelling more than 150 diplomats in response. Moscow has said it will respond to such measures in kind. Speaking at a UN Security Council meeting that the Russians called over the poisoning, Ambassador Vasily Nebenzya called Ms May's allegations "horrific and unsubstantiated".

"Couldn't you come up with a better fake story?" he asked, adding: "We have told our British colleagues that you're playing with fire and you'll be sorry."

https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/sa...

Tätäkö presidentti Sauli Niinistö, pääministeri Juha Sipilä & knit Suomelle haluavatkin? - kaivella vain verta nenästänsä kuin pikkupojat uhmissansa??...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

May'n Novi - sumu - suuri brittiläinen farssi - ynnä muita spekulaatioita :

The Best Explanation For The Skripal Drama Is Still ... Food Poisoning:

"Whatever it was - the spin-masters in Downing Street 10 saw a chance to convert the poisoning of the Skripals into something big that would help their political aims. The general push was to blame Russia. The idea to speak of the fearsome nerve-agent 'Novichok' came from a spy drama that had just run on British TV.

On March 12 the British Prime Minister Theresa May spoke in Parliament and claimed that the Skripals were 'attacked' with 'Novichok', a "military grade nerve agent of a type developed by Russia". It was her "45 minutes" moment. Russia was declared guilty without any evidence. Britain and other NATO countries expelled Russian diplomats.

'Novichok' is a name for a group of chemicals that are indeed deadly. But Russia never had a 'Novichok' program. It had worked on a different class of chemicals than the ones described in Vil Mirzayanov's 'Novichok' book. Moreover, if 'Novichok' chemicals were involved than Russia was only one of many suspect. The formulas for 'Novichoks' are known, various military laboratories have made some and any decent organic chemistry laboratory can create them too. The U.S., which had produced some of the 'Novichok' agents for itself, had long told its diplomats to avoid any discussions about them.

The first serious unraveling of the dubious case came on March 18 when a doctor at the Salisbury District Hospital publicly denied that any of its patients had been hurt by a nerve agent. We wrote at that time:

Commentator Noirette had suggested here that the Skripal case was about food poisoning or a food allergy, not nerve agents. The Skripals had visited a fish restaurant one hour before they were found. The letter points into a similar direction. Food poisoning would also explain why a doctor who gave emergency help to the unconscious Yulia Skripal for over 30 minutes was not effected at all.
To my best knowledge none of the main stream media picked up on the doctor's letter.

Then a miracle happened. On March 29, just in time for the Roman Christian Easter, the doctors in Salisbury said that Yulia Skripal was no longer in a critical condition. We headline: Last Act Of 'Novichok' Drama Revealed - "The Skripals' Resurrection":

It seems that the 'Novichok' fairy-tale the British government plays to us provides for a happy ending - the astonishing and mysterious resurrection of the victims of a "military grade" "five to eight times more deadly than VX gas" "nerve agent" "of a type developed by" Hollywood.
Happy Easter!

The alleged nerve agent should have killed anyone who came even into slight contact with it. Survival did not fit to the earlier claims by the British government.

Now, just in time for the Orthodox Christian Easter, the condition of Sergej Skripal is reported to be rapidly improving. Another Resurrection! Hallelujah!

In my view all the stories we were told about 'Novichok', the 'doorknob' or a 'Russian attack' are fairy tales. They simply do not make sense.

Commentators of this blog, Noirette, TomGard and others, had discussed several theories of food poisoning. Food poisoning makes sense but none of the ones discussed here fitted the picture of the case. Last week Tore, a friend of this blog from Norway, sent me his theory which makes eminent sense to me."

http://www.moonofalabama.org/2018/04/the-best-expl...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Sote-uudistuksen ihmeelliset käänteet:

https://www.etla.fi/kolumnit/sote-uudistuksen-ihme...

"Lukijalta: Mitä tapahtuu, jos sote kaatuu?:

Paremminkin: mitä tapahtuu, jos nyt kaavailtu "sote-uudistus" toteutuu?: lue eo. tekstin jälkeiset, kaikki talonpoikaisjärkiset kommentit!:

https://kymensanomat.fi/mielipide/lukijalta/031421...

- - -

Vastine ao. kirjoittajalle (AL 13.4.):

"Riittävät resurssit peruterveydenhuoltoon:

Yksityiset terveysvakuutukset yleistyisivät ellei sote-uudistusta saataisi, varoitteli Susanna Kallama (AL 8.4). Tämä luonnollisesti eriarvoistaisi terveyspalveluja. Entäpä, jos unohdamme ongelmalliseksi osoittautuneen sote-uudistuksen ja pureutuisimme syihin, miksi lääkäriin ei pääse?

Iso osa lääkäreiden ajasta kuluu tomimattomien tietojärjestelmien parissa. Työn delegoiminen muille ammattilaisille on kustannustehokasta, esimerkkinä suoravastaanotot sairaanhoitajille.

Väestön ikääntyessä tarve lääkäripalveluihin kasvaa. Lääkäriliitto kuitenkin vastustaa lisäkoulutusta ja tämä estää terveen hintakilpailun.

Lääkärit hakeutuvat pois terveykeskuksista erikoissairaanhoitoon ja yksityisille sektorille. Täyttämättömien terveyskeskusvirkojen vuoksi kunnat ovat pakotettuja palkkaamaan keikkalääkäreitä usein tuplapalkalla. Lääketieteen opiskelijat harjoittelelevat julkisella sektorilla ja harjoittelijoiden vaihtuminen estää pysyvien hoitosuhteiden syntymistä, ohjaa tarpeettomiin erikoissairaanhoidon lähetteisiin ja vaikuttaa laatuun.

Julkinen sektori kantaa vastuun moniongelmaisista ja kalliita hoitoja tarvitsevista. Lisäksi yksityisen sektorin komplikaatiot usein kaatuvat julkisen puolen hoidettaviksi. Nämä ovat heikentäneet kuntien taloutta ja sitä kautta rapauttaneet perusterveydenhuollon tasoa, ja ovat yksi syy miksi lääkäriin ei pääse riittävän nopeasti.

Erikoissairaanhoidon paisuminen perustuu osin sen ansaintalogiikkaan. Sairaanhoitopiiri hoitaa asiakkaan ja lähettää laskun kuntaan. Kunta maksaa, eihän sillä ole vaihtoehtoa. Perusterveydenhuollossa terveyskeskukset joutuvat sopeuttamaan toimintaansa yhä kurjistuvan kuntatalouden raameihin, ja jonot kasvavat.

Tehokas ja nopea perusterveydenhuolto pystyy pitämään myös erikoissairaanhoidon kulut kurissa. Terveysvakuutuksiin ei ole tarvetta, mikäli voimme luottaa perusterveydenhuollon laatuun ja saatavuuteen. - Panostetaan siihen eikä hajoteta Euroopan kustannustehokkainta terveydenhuoltoa.

Riitta Kuismanen
Pirkkala"

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

"Liisa Mariapori

Helsingin Sanomat HS

Tämä on totta. Puoluejohtajat ovat huonoja sietämään itseensä kohdistuvaa kritiikkiä ja toisinajattelijoita keskuudessaan. Ja tämä on oikeasti tyhmää ja vahingollista. Timo Soini jää historiaan esimerkkinä diktaattorista, joka syöstiin vallasta ja joka luuli, että lammaslauma seuraa häntä, vaan ei seurannut. Sama kuvio on nyt menossa mielestäni sekä Keskustassa että Kokoomuksessa. Paavo Väyrynen hajotti jo presidentinvaaleissa keskustan rivit ja saman hän tulee tekemään Keskustan puoluekokouksessa kesäkuussa. Juha Sipilä kärsii samanlaisen tappion, kuin Timo Soinikin ja ihan syystä. Sipilä on varmaan tottunut johtamaan yrityksiä, kun Suomi-nimisen valtion johtaminen on oma lukunsa ja siihen ei Sipilästä näytä olevan. Sipilä poukkoilee kuin jänis niityllä ilman päämäärää ja kokonaisuuden hallinnasta hänellä ei näytä olevan mitään käsitystä, eikä hän osaa kuunnella oikeita henkilöitä asioiden korjaamiseksi. Petteri Orpo ajaa kuin käärmettä pystyy sotea ja se tulee minun mielestäni olemaan hänen loppunsa. Vapaavuori kampittaa Kokoomuksen Orpoa ja Orpo joutuu pian Soinin tavoin perustamaan uuden puolueen pitääkseen valtansa. Jos en väärin arvaa, niin sote kaatuu ja Vapaavuori on Kokoomuksen uusi puheenjohtaja. Näin puolueet toisensa perään hajoavat ja hyvä niin, Nyt on tullut aika siirtyä Suomessa todelliseen demokratiaan ja oikeusvaltioajatteluun. Seuraavissa vaaleissa kaikkien kannattaa äänestää henkilöä, ei puoluetta, jotta asiat Suomessa saadaan hoidettua kuntoon."

https://www.facebook.com/search/top/?q=liisa%20mar...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

”Verosuunnittelijat” asialla: Suomalaista rahaa on kätketty vakuutuskuoriin ainakin jo 10 miljardia – ja verottaja nuolee näppejään - ja meitä kaikkia, eritoten vähäosaisia - paitsi maahantunkeutujia! - vain lisää kyykytetään - "olkaa nöyrmpiä, onnellisempia, muka vaan hiljaa "tyytyväisiä" - kuurnivat vain hyttysiä 'soteillaan' ja me joudutaan todellisuudessa nielemään kameleita:

https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/verosuunnitte...

"Liisa Mariapori
11. maaliskuuta

"Mitä ihmettä siellä verohallinnossa taas tapahtuu, menikö veronkiertäjien ahdistelu liian pitkälle?

Ari Korvola
Kirjoittaja on Seuran toimituspäällikkö" kyselee. Kun pääministeri Juha Sipilä on erikoistunut näihin vakuutuskuoriin ja piilottanut varansa sinne verohallinnon ulottumattomiin, niin on tietenkin täysin selvää, että näitä vakuuskuoria ja niiden verotusta ei saa tutkia enempää, koska muutoin pääministeri saattaisi jäädä kiinni veropetoksesta ja se taitaisi olla kansalle liikaa tai ehkä jopa keskusta siinä vaiheessa heräisi miettimään, mitä kaikkea heidän johtajansa oikeasti tekee? Vakuuskuoreen saa siis piilotettua rahansa ja niiden tuotoista ei tarvitse maksaa vuosittain veroa. Vasta kun tuotot vuosien päästä nostetaan, pitää myös verot maksaa, mutta nostetaanko niitä vuosienkaan päästä, kun pääoman voi nostaa ilman veroja maksamatta. Missä vaiheessa verottaja siis tietää, nostetaanko vakuuskuoresta pääomaa vai pääoman tuottoa? Eikö pääoman tuotot muutu aina viiden vuoden välein pääomaksi, kun verotusoikeus vanhenee ja vanhentuneista saatavista ei tarvitse veroja maksaa. Näppärän konstin herra pääministerimme on keksinyt sille, että hänen ei tarvitse ilmoittaa omaisuuttaan niin kuin muiden kansanedustajien ja sille, että hänen ei tarvitse maksaa verojakaan niin kuin muiden kansanedustajien ja sille, että hän saa pitää vakuuskuorien tuotot verovapaana itselleen, kunhan ottaa tuotot ulos kuoresta aina viiden vuoden välein ja välttää näin verotuksen kokonaan. Kun rikas pääministerimme ja muut vakuuskuoreen rahansa sijoittaneet eivät maksa veroja lainkaan, niin ei ole ihme, että verorahat täytyy löytyä pienituloisilta eläkeläisltä, työttömiltä, sairailta, lapsiperheiltä jne. Vanha sananlasku sanoo, että "ahneella on paskanen loppu" ja niin taitaa tässäkin tapauksessa olla."

https://www.facebook.com/search/top/?q=liisa%20mar...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Li Andersson, Jonas Sjöstedt

Puheenvuoro: Ruotsi varoittava esimerkki:

"Kaupallistettu hoito on epätasa-arvoista hoitoa, kirjoittavat Suomen ja Ruotsin vasemmiston edustajat. He kysyvät, käykö sotelle kuten Ruotsissa on käynyt.

Suomen eduskunta käsittelee parhaillaan hallituksen esitystä sosiaali- ja terveyspalveluiden markkinaehtoistamisesta. Hallitus on ottamassa mallia muun muassa Ruotsissa käytössä olevasta niin sanotusta valinnanvapausjärjestelmästä.

Ruotsissa terveydenhoidon skandaaleista ja terveyskeskusten sulkemisesta uutisoidaan jatkuvasti niin paljon, että uutisista on tullut peruskauraa, johon moni ei enää edes reagoi. Näin voitontavoitteluun pohjautuva kaupallinen terveydenhoito toimii: kun yhtiöt voivat tehdä valtavia voittoja verovaroin järjestettävistä palveluista, tuo se mukanaan markkinoille myös vilunkipelaajia. Ihmisten terveys ja laadukas terveydenhuolto ovat toissijaisia tavoitteita.

Muutama kuukausi sitten yksityinen terveyskeskus Angered Care sulki Ruotsissa ovensa yhden päivän varoitusajalla. Tuhannet potilaat menettivät terveyspalvelunsa yön yli, potilasturvallisuus oli uhattuna ja toiminnan arvioitiin olleen kaikin puolin erittäin huonosti järjestettyä. Toiminta olikin optimoitu tuottamaan omistajille maksimaalinen korvaus verovaroista, eikä parasta mahdollista hoitoa.

Trendi on, että kaupalliset toimijat hakeutuvat kaupunginosiin, joissa tulot ja yleinen terveydentila ovat korkealla tasolla. Palveluista on Ruotsissa hyvätuloisilla alueilla jopa ylitarjontaa, sillä helppo raha kiinnostaa terveysbisneksiä.

Koulutettua henkilöstöä on kuitenkin vain rajallinen määrä, mikä tarkoittaa suuria haasteita monissa muissa paikoissa. Esimerkiksi kaupallinen terveysfirma Aleris päätti hiljattain lopettaa erikoislääkärivastaanoton Tukholman Järvassa. Siellä keskimääräinen terveystila on heikko ja tulot pieniä.

Yksityisten toimijoiden kontrolli on johtanut Ruotsissa myös huomattavan monimutkaisiin korvaus- ja valvontajärjestelmiin. Byrokratia on kasvanut koko terveydenhuollossa – myös julkisella sektorilla.

Kaupalliset toimijat, joista huomattava siivu on pääomasijoittajien omistuksessa, ovat kuitenkin ketterämpiä optimoimaan toimintaansa korvaustasojen mukaan. Samalla kun nämä yritykset täyttävät taskujaan ruotsalaisten terveyden ylläpitämiseen tarkoitetuilla rahoilla, ovat ne usein erittäin luovia verojen välttelyssä ja veroparatiisien hyödyntämisessä.

Tukholman maakunnassa, jossa yksityistäminen on edennyt pisimmälle, eri "valinnanvapausjärjestelmät" ovat lisänneet kustannuksia merkittävästi. Viime kädessä julkinen sektori joutuu kuitenkin vastaamaan toiminnasta, jos kohtuulliset tuotot eivät ole yksityisille toimijoille riittävä syy pyörittää bisnestä. Räikein esimerkki on yksityinen synnytyssairaala, jonka toiminta lakkautettiin yllättäen, vaikka synnytyspaikoista on alueella pulaa.

Kaupallisin periaattein järjestettyyn sosiaali- ja terveydenhuoltoon liittyy useita riskejä, joita Suomen hallitus ei ole punninnut riittävästi valmistellessaan sote-uudistusta. Sote-palvelujen kaupallistaminen kasvattaa merkittävästi riskiä julkisten kustannusten nousulle yksityisten tuottajien joko yli- tai alihoitoon kannustavista korvauksista johtuen.

Hallituksen esityksessä ongelmia ovat lisäksi pahimmillaan alueellisiin yksityisiin monopoleihin johtava liian vähäinen kilpailu sekä korvausjärjestelmän puutteista johtuva riski potilaiden valikoinnille.

Euroopan neuvoston korruptionvastainen toimielin GRECO toteaa tuoreessa arviointiraportissaan, että Suomen tulee tehostaa korruption vastaista työtään. Raportissa painotetaan erityisesti sote- ja maakuntauudistukseen liittyviä korruptioriskejä yksityistämisen osalta.

On vastuutonta, että Suomion seuraamassa Ruotsin ja Yhdysvaltojen esimerkkiä sosiaali- ja terveyspalveluiden avaamisessa markkinoille: varoittavia esimerkkejä ei tarvitse hakea kaukaa. Sosiaali- ja terveydenhuoltoon tehtäviä uudistuksia pitää toteuttaa paremman hoidon järjestämiseen liittyvien periaatteiden pohjalta, ei dollarin, kruunujen tai eurojen kuvat silmissä."

Jonas Sjöstedt on Ruotsin Vänsterpartietin puheenjohtaja ja kansanedustaja, Li Andersson Vasemmistoliiton puheenjohtaja ja kansanedustaja.

https://www.kp24.fi/uutiset/533771/puheenvuoro-ruo... /Aamulehti 14.4.2018, s. B8.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Sipilän hallitus törmäilee hermoillessaan ensin ja perääntyilee sitten - entä mites käy loppujen lopuksi tässä??:

”Hävettää koko asia” – kansanedustajiin tuskastunut Harkimo täräyttää: ”Melkoinen farssi! Miksei näin isoa asiaa ole voitu tehdä valmiiksi etukäteen?”:

Harkimo väittää blogissaan Savon Sanomissa, että koko sote-uudistus voi kaatua palkkaharmonisointiin.

”Tämä juontaa juurensa työtuomioistuimen maaliskuiseen päätökseen. Se koski erään kuntayhtymän menettelyä. Oikeuden päätöksen mukaan liikkeen luovutuksen seurauksena eri tahoilta uuden työnantajan palvelukseen siirtyneiden työntekijöiden palkkaerot pitää poistaa kohtuullisessa ajassa korottamalla matalampia palkkoja.”

”Jos tätä periaatetta sovelletaan sote-uudistukseen, se tarkoittaa että maakuntien palkkalistoille siirtyvien yli 200 000:n työntekijän palkat pitää harmonisoida joka alalla korkeimman palkan mukaan. Se tarkoittaisi, että palkat nousisivat arviolta 700 miljoonaa tai jopa miljardin vuodessa.”

Kyllä tässä on semmoinen soppa keitetty, että haluan nähdä kuka sen syö.

Harkimo sanoo, että jos näin käy, pitää kaikkien tajuta, että koko uudistusta ei kannata tehdä.

”Tuolla rahalla saa jo niin paljon lääkäreitä, hoitajia ja laitteita, että systeemi saadaan toimimaan ilman mitään uudistusta. Sen sijaan voitaisiin parantaa nykyistä mallia niin kuin esimerkiksi Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirissä eli Eksotessa on tehty.”

Harkimon mukaan koko paketti on ”täysin levällään”.

https://demokraatti.fi/havettaa-koko-asia-kansaned...

Palkkaharmonisointi voi kaataa soten:

https://blogit.savonsanomat.fi/harry-harkimo/palkk...

Sama asia on ollut jo esillä esimerkiksi Satakunnan sairaanhoitopiirissä; satasote- uudistuksessa, myös Pohjois-Satakunnan nykyisissä PoSa- toiminnoissa. - Kehitettävää kaikessa aina löytyy, mutta tarvitseeko rynnätä pakonomaisesti rytinällä noin vain tuntemattomaan kysymyksenalaiseen viidakkoon Juha Sipilä & Knit??

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Elina Lepomäeltä uusi kova sote-ulostulo: ”Tämä ei ole korvausmallin virhe, vaan ominaisuus”:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/246411-elina-lepo...

Nykyinen sote ei ole katastrofin partaalla:

http://elepomaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253892-n...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

JHL:n puheenjohtaja lyttää hallituksen lainvalmistelun – luvut väärin ja ihmiset suoraan koulusta tyhjän päälle:

"– Lakiuudistuksen tueksi esitetyt henkilöstölaskelmat ovat ristiriitaisia, eikä siirtymäaika ole realistinen. Lakiesityksen perusteluissa kuntasektorilla arvioidaan työskentelevän 40 000 varhaiskasvattajaa. Saman dokumentin palkkakustannusarviossa lukumäärä onkin 27 000. Tämä ei anna hyvää kuvaa lainvalmistelun tasosta."

https://demokraatti.fi/jhln-puheenjohtaja-lyttaa-h...

Ja samaa rataa näyttää olevan Sipilän valitsemien muidenkin "dosenttien" laskelmien ja arvuuttelujen laita. - Joko näette hädissänne vielä jotain selvääkin, Suomen hallituksen Don Quijotet?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset