LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Unkari haluaa pysyä Unkarina

"Orbanin mukaan kristinusko on maanosan viimeinen toivo:

– Euroopan ylle kerääntyy synkkiä pilviä maahanmuuton takia. Valtiot lakkaavat olemasta, länsi luhistuu eikä Eurooppa edes tajua tulleensa valloitetuksi.

Vuosittaisessa kansakunnan tilaa käsittelevässä puheessaan pääministeri Orban väitti Euroopan suurimpien kaupunkien olevan pian muslimienemmistöisiä." 

https://yle.fi/uutiset/3-10081593

"Unkarin pääministeri pitää maahanmuuttoa demokratian kannalta ongelmallisena. Orbánin mukaan eurooppalaiset eivät halua elää terrorismin pelossa, vaan he haluavat turvallisuutta ja rajakontrollia." 

https://www.suomenuutiset.fi/ykn-maahanmuuttomyonteinen-asenne-miellyta-...

 

"Euroopan komissio on nostanut syytteen Puolaa, Unkaria ja Tsekkiä vastaan EU:n tuomioistuimsessa, koska ne kieltäytyvät osallistumasta "taakanjakoon" siirtolaisten sijoittamisessa EU:n alueelle."  

http://www.oikeamedia.com/o1-51500

Paljon onnea Viktor Orban!

Ei mulla muuta. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

28Suosittele

28 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (64 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Orbanilla on ongelmia demokratian kunnioittamisessa.

Hän taasen ansaitsee kunnioitusta muutamien tervehenkisten päätösten suhteen. Massamuuton pysäyttäminen on hieno osoitus selkärangasta merkeliläisen maailman halauksen hulluuden keskellä.

Tulijoita kyllä riittää EUn sosiaalitoimen luukuille. Me emme nyt vain halua tätä rahoittaa Suomessa eikä monessa muussakaan EU-maassa. Pakolaismaissa on aika ryhtyä hoitamaan omia asioitaan kunnolla ja ryhtyä hallitsemaan syntyvyyttä, ei kuulu meidän tehtäviimme EUssa hoitaa näitä ongelmia siirtolaismassojen vastaanotolla.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Tervehenkisten päätösten"? kuten:

Ihmi­soi­keus­jär­jestöt kauhistuivat Unkarin konttileiri-linjausta

https://www.suomenmaa.fi/ulkomaat/ihmisoikeusjarje...

mikä on saanut kannatusta täälläkin:

Halla-aho Unkarin kauhistuttaneesta konttilinjauksesta: ”Ehdotin samaa Tornioon jo 2015”

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/216001-perussuoma...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Miten eroaa työntekijöiden majoittaminen turvapaikanhakijoiden tilapaisestä majoittamisesta? Linkeissä kolme ko. asumisaluetta esimerkkinä Suomessa tällaisesta kärjestelystä.

https://www.google.fi/search?q=konttikyl%C3%A4t+ku...

https://www.google.fi/search?q=konttikyl%C3%A4t+ku...

https://www.google.fi/search?q=konttikyl%C3%A4t+ku...

Tai sitten vertailuna aitoihin pakolaisleirin olosuhteisiin? Muutama kuva ko. leirioloista, jotka sentään ovat kansainvälisen organisaation hallitsemia alueita.

https://yle.fi/uutiset/3-6712208

https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/bbcn-video...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #29

Eroaa näinkin:

Unkari sulkee kaikki turvapaikan­hakijat piikki­lankojen taakse – HS kuvasi helikopterilla parakki­leirit ja selvitti, mitä leireillä tapahtuu

Suomessa alettiin puhua Turun iskun jälkeen pakolaisten säilöön ottamisesta. Unkarissa sitä jo tehdään. Unkarin parakkileirit ovat tarkasti vartioituja säilöönottokeskuksia, joissa takavarikoidaan kaikki vartalosuihkeet ja jopa värityskynät. HS tapasi afganistanilaisia, joilla on kokemusta leirien oloista.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005418444.html

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #32

Jospa Unkarin perustuslaki ei salli vapaa kulkemista ilman lupaa maassa ja tuosta johtuen on eristänyt alueen kertomallasi tavalla?

Et sentään halunnut tuoda esille sitä eroavuutta kysymykseeni, että Suomessa parakkimajoitukseen sijoittuvat työntekijät maksavat itse majoittumiskulut kun taas siirtolaisten/turvapaikanhakijoiden kohdalla yhteiskunta eli veronmaksajat maksaa kaiken. Tuo on omasta mielestäni se huomattavin eroavuus. Miksi siis majoitusmuoto on siirtolaisille/turvapaikanhakijoille epäeettinen tai kelvoton? Ohan miten kukin tuota voi kutsua.

Muuten Suomenkin lainsäädäntö (perustuslaki ja ulkomaalaislaki) sallisi samanlaisen järjestelyn, jos sitä vain päättäjätaho haluaisi ottaa käytäntöön.

Antero Koski

Eihän kontti asumisessa ole mitään vikaa, mikäli sitä tarkoitat?
Olen asunut konteissa elämäni aikana varmasti muutaman vuotta kun kaikki yhteen lasketaan. Yhden vuoden "yhtäsoitoa" tuli asuttua ulkomaillakin kontissa.
Eikä mitään valittamista ole siinä asumistavassa, ainakaan kun se on väliaikaista.
Käsittääkseni myös maailmanhalaaja merkelin Saksassakin on jossain konttileiri
Tehdäänpä niistä jo vakituisiakin asuntoja ympäri maailmaa. Erinomainen ja edullinen asuntopulan ratkaisija.

Laila Toivakka

Järkyttävä puheenvuoro. Tyypillistä kreationisti-Huhtasaarta: kristinusko on maanosan viimeinen toivo! Unkarihan rakentaa rautaesirippua maansa ympärille, ja samanaikaisesti kuitenkin vastaanottaa EU:n rahoja, joita Orban pistää liiveihinsä. Toivottavasti EU pistää sanktiot Orbanille EU-rahojen väärinkäytöstä. EU:n tarjoamat edut kyllä Unkarille kelpaavat, mutta taakanjakoon ei osallistuta.

Juha Hämäläinen

#2. Unkari ei tietääkseni aitaa muuta kuin rajansa massamuutolta. Näin tulisi koko EUn tehdä

Kukaan ei halua mitään jatkuvaa siirtolaisvirtaa ja siitä tulevaa taakkaa. Onko tämä näin vaikeaa ymmärtää. Massamuutto ei ole mikään lintutieteellinen ilmiö, joka on vain hyväksyttävä luonnonlakina.

Et ymmärrä mistä puhut, muuttovirrat voivat kasvaa rajusti nykyisistä. Tulijat eivät päätä EUn alueelle tulosta ja heidän määristään vaan EUn jäsenvaltiot.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Ottamatta tässä kantaa Lauran blogaukseen itsessään, niin hyvinkin oireellisena näyttäytyy Laila Toivakan kommentti ja mitä se taakseen kätkee:

Kuten jo pidempään tunnettua on ollut, eurooppalaisista on tullut säikkyjä ja helposti järkyttyviä jo pelkästään sen johdosta, että toiset esittävät mielipiteitään. Mielipiteitä, jotka saattavat poiketa (hui) omista tai omien samisten mielipiteistä.

Tämä on kovin oireellista. Niiden kohdalla, jotka aidosti järkyttyvät - ei siis sillee feikisti, osana agendan edellyttämiä toimintaa ja toimintatapoja.

Vielä pari kolme hassua vuosisataa sitten Euroopassa pikemminkin riemuittiin siitä, että oli koittanut vapaan mielipiteen ja ajatustensa ilmaisun aika ilman pelkoa fyysisistä sanktio- tai likvidointitoimenpiteistä.

Eikä muuten tarvitse mennä Euroopasta kovin kauas, kun jo törmätään vaikuttaviinkin henkilöihin yhteisöissään, jotka eivät vielä voltairejaan ole lukeneet.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Toivakka kuuluu siihen joukkoon, jolta realismi hukkui Välimereen sen lapsen mukana, jonka isä yritti Ruotsiin hakemaan parempia tekohampaita lapsensa hengen kustannuksella. Hammashoito Turkissa ei kelvannut...

Schengen-sopimuksen tarkoitus oli palvella sopimukseen liittyneiden EU-maiden kansalaisten ja näissä maissa laillisesti oleskelevien vapaata liikkumista. Sopimusta ei solmittu kansainvaelluksen varalle. EU-maat rikkoivat välittömästi sopimusta antaessaan väkilaumojen ylittää vapaasti rajojaan. Eivät nuo tässä vaiheessa huutaneet "asylum", mölinä oli ihan muuta.

Unkari on alusta asti toiminut oikein, Suomi väärin. Rajavalvonta kannatta ottaa kansalliseen hallintaan ja luopua Schengenistä. Siitä on vain haittaa tulevaisuudessa, johon on hyvä ennakoitua.

Toni Rintala

Suomi on varmaan ainoa maa, joka ei pistä EU-rahaa liiveihinsä.
Italia, Espanja, Kreikka ja muut pistää miljardeja liiveihinsä ihan ilman sanktioita.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Unkari on ilmoittanut olevansa valmis rahoittamaan EU:n ulkorajojen valvontaa. Heidän osallistumisensa "taakanjakoon" on siten erilaista.

Mitä tulee "EU-rahaan" herra Orbánin ja hänen lähipiirilleen: EU on ennätyksellisen tehokas syytämään rahaa tehottomiin kohteisiin. Italian L'Aquilan maanjäristyksen jälleenrakennusurakoita rahoittaessaan EU sysäsi rahaa mafialle ja jopa etsintäkuullutetuille rikollisille.

Eivät mafiosot tehneet edes kelvollista työtä. Tarkastuksissa moni "jälleenrakennettu" talo tuomittiin suorastaan hengenvaarallisiksi.

EU on päättänyt myös ostaa satoja miljoonia kilogrammoja maitojauhetta vain tukeakseen sen hintaa, siinä kuitenkaan onnistumatta. Syy on siinä, ettei tuottajilla ollut tilapäistä tuotantohäiriötä, vaan ylituotantoa on tuettu vuosikaupalla. Se on sellaista suunnitelmataloutta, mitä vanha NL:kin katselisi silmät pyöreinä.

EU:ssa on rutkasti parantamisen varaa, eikä sitä "arvopohjahössötystä" kannattaisi uskoa liian hyväntahtoisesti pureskelematta.

Antero Koski

Mikä ihmeen taakanjako? Unkariko on luvannut jotain ja perunut sen?
Ei se niin mene. Eu päästää kulkijoita eurooppaan ja kuvittelee, että siihen virheeseen tehdään jokin taakanjako.
Tottakai jokaisella maalla on oikeus tai pikemminkin velvollisuus valvoa rajojaan, eikä
siinä saa olla eu:lla mitään sanomista.
Ja tottakai Unkari ottaa vastaan varoja mitä eu vapaaehtoisesti jakaa. Mutta sen kohteista ja päättäjien mahdollisista "kähläyksistä" ei kannata olla huolissaan, sen sijaan
Suomessa samasta vehkeilystä pitää olla huolissaan. Se nimittäin tapahtuu suoraan meidän verorahoista.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Mihin ihmeen taakanjakoon? Eikös humanitääriset maahanmuuttajat olekaan voimavara ja rikkaus, kuten meille on vuosia toitotettu? Kaikkea rasistista shaibaa sitä saa lukea.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Tässäkin yhteydessä meidän täytyy muistaa ja tähdentää sitä, että emme ole puhumassa "siirtolaisuudesta", emme työperäisestä tai humanitaarisesta "maahanmuutosta", emme kriisialueilta naapurivaltioihin leviävästä "pakolaisuudesta", emme "turvapaikoista" jotka on tarkoitettu poliittisista syistä vainotuille -- vaan olemme puhumassa tulevalla vuosisadalla mahdollisesti satojen miljoonien suuruusluokkaan paisuvista "kansainvaelluksista".

Niillä on historiansa, nykyvaiheensa ja nähtävillä oleva tulevaisuutensa, ja toteutuessaan ne romauttavat vanhat eurooppalaiset valtiot taloudellisesti, sosiaalisesti, terveydellisesti ja myös kognitiivisesti, sillä eurooppalainen tiedollinen edistys on hyvin ohuiden ajattelulankojen varaan ripustettua.

http://kuinkakarlmarxtavataan.puheenvuoro.uusisuom...

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

Hyvä kirjoitus! ”olemme puhumassa tulevalla vuosisadalla mahdollisesti satojen miljoonien suuruusluokkaan paisuvista "kansainvaelluksista".

Jos hallitsemattoman maahanmuuton annettaisiin jatkua, se olisi nykymuotoisen Euroopan tuho. Katso parin vuoden takainen KUVA:

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajat...

Meidän pitäisi muistaa, että kansainvaellukset 400 ja 500 luvuilla hajottivat mahtavan Rooman valtakunnan. Katso KUVA:

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajat...

Suomen vajaan kolmen vuoden takainen SSS-hallitus loi Suomeen pakolaiskriisin, kun silloinen sisäministeri Petteri Orpo katseli ”tumput suorina” Suomeen sunntautunutta kansainvaellusta.

Ex-sisäministeri oli orpo tai urpo, joka ”uskoo ja toivoo ja toivoo uskovansa” Suomen selviävän pakolaistulvasta (VIDEO 3 min, haastattelu: ”Turvapaikanhakijoiden määrä kestokyvyn rajoilla”).
KATSO VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=GvkOsuHAdp8

Toimittaja (KATSO KUVA) laittoi Orpon kovaan testiin, josta tämä ei selvinnyt.

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajat...

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Petteri Orpon täydellinen avuttomuus tuossa haastattelussa on kyllä todellinen paraatiesimerkki siitä "miten vähällä järjellä maata hallitaan".

Käsittämätöntä että ihminen voi julkituotuaan tällaisen täydellisen älyllisen tyhjyyden jatkaa viroissaan ja vieläpä ihan kuin itse uskoisi olevansa "hyvä ihminen".

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila Vastaus kommenttiin #56

Niin, Orpo on kuulemma kokoomuksen VAHVA MIES. Katsokaa video ja ihmetelkää.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Järkyttävää tukipuhettapuhetta puolidiktaatori Orbanista, joka veljeilee EU:n kanssa vain rahatukiensa vuoksi. Unkaria pitää rangasta ottamalla EU-tuet vain harkinnanvaraisiksi. Mutta avaajahan on myös ääriajattelija.

Käyttäjän AndersWollstn kuva
Anders Wollstén

Puolidiktaattori? Mies jonka kansa ylivoimaisella enemmistöllä on äänestänyt valtaan. Sitä kutsutaan demokratiaksi, ymmärrän kyllä, että demokratian käsite on tässä EU:n pakkosanelemassa hallinnassa jo unohtunut.
Kutsut Huhtasaarta ääriajattelijaksi, valitettavasti edustat itse ajattelussa ääripäätä, Huhtasaari ei.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Puolidiktaattori Orban on kun puoliPutin.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #15

Puolidiktaattori hyvinkin.
Meikäläisittäin ajattelevia ei maailmalla paljoakaan ole, Turkkikin äänesti itsensä ulos.
Muiden kulttuurien kanssa on tässä pakko elää ja moittia.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Heikki Karjalainen; Onkos Putin sitten Kimin ohella täysdiktaattori mielestäsi? Syytä olisi koska siellä vaalivilpistä oli vahva näyttö, mutta Unkarissa ei.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Alla Seija Nylundilla tukeva vastaus kysymykseesi.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #22

Heh Seijallako jotain tukevaa? Ehkä, mutta ei mitään vakavasti otettavaa! Huulten heiluttelua näyttää taas pukkaavan joka kommentissa.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Juu, ei se ole tyhmä joka pyytää...

Sikäli olen samaa mieltä siitä, että tukirahat voisi katkaista.

Mutta se olisi tekopyhää katkaista tukirahat vain Orbánilta (Unkarilta), koska typeriä rahareikiä on monin verroin enemmän esimerkiksi tehottomissa maataloustuissa. Samaten lukuisia pienempiä rahavirtoja ohjataan täysin järjettömiin kohteisiin.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Suomella/EU:lla ei ole varaa auttaa kaikkia. Miljardeille on parempaa käyttöä.
Pitää ajatella suomalaisten/eurooppalaisten turvallisuutta!
Holtiton maahantulo aiheuttaa rauhattomuutta, rikoksia ja terroritekoja.
Rajatarkastukset ja ilman matkustusasiakirjoja ei asiaa!

Tiedätkö maailmassa on miljardeja köyhiä, EU.:lta loppuu rahat.

Kuinka moni haluaisi asua maahanmuuttaja enemmistöisissä lähiössä, joita syntynyt kaikkiin maihin jotka ottaneet holtittomasti vastaan maahantulijoita. Ruotsissa on tämmöisiä NO GO alueita ja käsikranaatteja lennellyt!

Kaipaatko semmoista lisää?

Kypäräpäiset konepistoolipoliisit vartioivat poliisiasemaansa Malmössä

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005552150.html?...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

”Ei mulla muuta”. Se on kyllä totta.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Näillä palstoilla liikkuu jatkuvasti kommentteja, joissa islam
on edelleen suojelukohde - uskonnonvapauden ja eurooppalaisten
arvojen "terve vastavoima", jota Eurooppa tarvitsee lisää.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Moni EU sosialisti tukehtuu pullaansa nyt, Onnea Unkarille.

p.s kohta ritala tekee polgin :)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Olin vähän aikonut itse kirjoittaa Unkarin vaaleista aloituksen, mutta ehkäpä se kirjoittaminen käy tähän "meidän Lauran" blogiin kommentoiden?

Havaitsin, että ennakkoon Ylemme oli jotenkin vihamielinen Orbania kohtaan:
https://yle.fi/uutiset/3-10142593
Jos enemmistö äänestäjistä kannattaa Orbania, niin miten siinä demokratia on kuristumassa? Eipä ole kuulunut edes väitteitä vaalivilpeistä, kuten Putinin kohdalla.

Nyt sitten Ylemme on ryhdistäytynyt ja saa uutisensa ulos ilman turhaa ulinaa:
https://yle.fi/uutiset/3-10150479
Soroksen tappiosta vaaleissa ei mainita.

The Guardian on seurannut Unkarin vaaleja ollen myös Ylen tietolähteenä:
https://www.theguardian.com/world/2018/apr/08/hung...
Selkeästi korostetaan, että ylivoimainen vaalivoitto tuli yhden asian politiikalla, maahanmuuttovastaisuudella.

Jokainen voi miettiä, miksei Budapestissä ole tapahtunut islamin innoittamaa terrorismia, jota tapahtuu kaikissa länsimaissa, vaikka Unkarin johto on selkeästi islamin vastainen? Avustavana kysymyksenä esitän: olisiko islamin alistaminen ratkaisu islamin aiheuttamiin ongelmiin?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Unkarilaiset ovat demokraattisesti vaaleissa valintansa tehneet. Rajat pidetään ilmeisesti jatkossakin kiinni ja Unkari jatkaa jo aiemmin valitsemallaan linjalla, visegrad maiden kanssa. Toisena tienä Unkarilla olisi ilmeisesti ollut sosiaalisen hyvinvoinnin avokätinen jakaminen ’ humaanisuuden ’ ja YK n summitin mukaisesti . ( linkki ) Tähän eivät unkarilaiset halunneet lähteä.

Unkarilaisten valintaan vaikuttaneina tekijöinä tosennäköiseti oli jo koettu Unkarin kautta Eurooppaan suuntautuva hallitsematon kaaos ja invaasio, jonka Merkel ja Sipilä ahneuksissaan aiheuttivat 2015.

Btw. Tuleeko muiden EU n jäsenmaiden perse ( talous ) kestämään, jos mahdollista uutta invaasiota ei saada estetyksi. Epäilen.

http://www.vision-europe-summit.eu/ves2016/

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Hungary is starting to look a bit like Russia."

"Hungary passed a law last year that imposes restrictions on nongovernmental organizations receiving foreign funding. The law looks almost identical to Russia's Foreign Agent Law, which has been used to crack down on opposition voices and independent media."

https://edition.cnn.com/2018/04/06/europe/hungary-...

Paljon onnea Putin!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Putinin jäljillähän siellä ollaan.

Unkarin riippumaton media joutui ahtaalle

Hallitus on jo pitkään suosinut julkisissa hankkeissa yrityksiä, jotka tukevat sitä. Mainos kriittisessä mediassa saattaa viedä yritykseltä julkiset projektit.

”Vain Fidesziä lähellä oleva media saa mainontaa, puolue rakentaa yhden äänen mediaa”, toteaa Vertés.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/unkarin-riippum...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Unkarin riippumaton media joutui ahtaalle"

Suomessa ei tällaista voi tapahtua koska ei ole riippumatonta mediaa, kaikki laulaa hallituksen ja EU komission lauluja. Some halutaan kyllä hiljentää vihapuhelakeihin vetoamalla.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #21

Onhan täällä Tossavaisen konsultoima Oikea Media, viikossa kaiketi siinä 40 000 - 50 000 lukijaa, mukaan luettuna Huhtasaari ja todennäköisesti Luukkanenkin koska kirjoittelee sinne..

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/omistavat...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #23

"viikossa kaiketi siinä 40 000 - 50 000 lukijaa"

Suomessa nyt on yli 5 miljoonaa kansalaista jotka saavat käytännössä kaiken "tietonsa" YLE:ltä, MTV:ltä ja paperilehdistä. Suomen media on yhtä yksipuolinen kuin Pohjois-Koreassa. Unkarissa sentaan oppositiollakin on omat mediansa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #26

"Unkarissa sentaan oppositiollakin on omat mediansa."

? Suomen jokaisella oppositiopuolueella on ainakin verkkolehti, luultavasti paperisetkin. Sisällöstä sitten riippuu missä määrin niitä luetaan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #26

Kas tässä on Makkoselle putinistis-halla-aholaista luettavaa:

https://urkki.net/

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #33

Ja tässä Unkarista:

Hungary and Brazil are key examples of the relationship between civil rights and corruption. Recently, Hungary enacted a series of measures to restrict press freedom. In addition, recent draft legislation in Hungary threatens to restrict NGOs and revoke their charitable status. We see in our latest CPI that their score has declined from 55 in 2012 to 45 in 2017.

https://www.transparency.org/news/feature/digging_...

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Kaikkialla esiintyvä ja vallitseva kaksinapainen ajattelu on tällaisten provojen lähteenä. Jos et ole puolellamme, olet meitä vastaan, sopii ehkä joihinkin harvoihin asioihin, mutta ei missään nimessä valtioitten välisiin suhteisiin. Vai oliko niin YYA,n aikana? Ei virallisen Suomen mukaan. Me olimme itsenäisiä!

Nyt se on jo unohdettu ja heti trollataan, että ollaan jommassa kummassa leirissä, kun yksinkertaisesti halutaan olla itsenäisiä ja päättää järkevästi omista sisäisistä asioistamme, resurssiemme puitteissa. Siitähän niin Unkarilla, meillä Suomella kuin koko Euroopalla on pohjimmiltaan kyse.

Käyttäjän JukkaOllikainen1 kuva
Jukka Ollikainen

Puhutaanko tässä nyt siitä huolestuttavaan moraalittomuuteen ja totaaliseen tekopyhyyteen ajautuneesta kristinuskosta, jota ylistämäsi Trump vielä pilkkaa lähes jokaisella sanallaan ja teollaan? Tämä lienee aivan yhtä hyvä paikka kerrata ne kymmenen käskyä kuin mikä tahansa.

1. Money, money, money, money, mo-ney.

2. Jokainen sana, jonka Trump Jumalasta sanoo, on joko valheellista ja täysin härskiä Jumalaan uskovien ihmisten hyväksikäyttöä tai täysin sokeaa pilkkaa kristinuskon tärkeintä moraaliohjeistoa ja näin myös Jumalaa kohtaan. Ole hyvä ja jatka lukemista.

3. Golf hyvien veljien seurassa.

4. Oidipussy.

5. ”I could stand in the middle of 5th avenue and shoot somebody and i wouldn't lose voters.” Oh, you wouldn’t!? I dare you!

6. Miltähän maailma näyttää Barron Trumpista Stormy Daniels -nimisen myrskyn silmässä? Melania Trumpille missään tässä tuskin on mitään muuta uutta kuin Guinnessin ilmestyskirjan mittasuhteisiin paisuvan julkisen häpäisyn totaalisuus. Sad.

7. Kysytäänkö Yhdysvaltain veronkiertoviranomaisilta ja kuuden konkurssipesän selvittäjiltä?

8. Moniko yli 2000 kappaleen rajapyykin jo kauan sitten ohittaneista valheista koskee jotain todellista henkilöä ja moniko niistä, jotka eivät koske, on silti tuomittavissa ihmisyyden tietentahtoisena harhaanjohtamisena?

9. Made in Swamp. Made in China.

10. Kaikki tässä viimeisessä käskyssä mainittu oikeastaan summaa hyvin Trumpin persoonan. Hänellä on oikeus tehdä mitä tahansa ja hän on leijuu kaiken moraalin yläpuolella. Kun ajatellaan, että kristinuskon moraaliohjeisto on koko länsimaisen yhteiskunnan ja oikeusopin kulmakivi, ei tarvitse kovin kauaa miettiä miten vaarallista epäjumalan palvominen tässä tapauksessa on. Kun kaikki on joustavaa ja kaikki on neuvoteltavissa, ei ole totuutta ja se on ainoa asia, joka tosiasiassa rinnastaa Trumpin Jumalaan. Trump on totisesti täysin omavaltainen jumala ja se hänelle toki suotakoon. Jokaiselle kristitylle pitäisi kuitenkin olla päivänselvää, mitä hän Trumpia kumarrellessaan tosiasiassa palvoo.

Laura, ihmisyyden nimissä minä toivon, että sinä tartut pelastusrenkaaseen ennen kuin on liian myöhäistä. Sinulla ei ole minkäänlaista pohjaa eikä moraalista oikeutta kenenkään muun kulttuurisen tai uskonnollisen elämänkatsomuksen kyseenalaistamiseen, jos sinä vajoat omassa elitistisessä harhanäkyisyydessäsi kaiken arvostelun ja kyseenalaistuksen alapuolelle. Sinä voit huudella epätoivoisia avunpyyntöjäsi, mutta sinä puhut jargonia, joka ei tosiasiassa merkitse tässä todellisuudessa yhtään mitään. Sinä luot epätoivoisille sieluille turvalliselta näyttävän hologrammin, joka voi kuitenkin tosiasiassa johtaa vain lisääntyvään kärsimykseen. Vain totuus voi pelastaa meidän yhteiskuntamme sekä länsimaisen sivistyksen ja valitettavasti sinä ajaudut siitä vain poispäin. Ihmisen tähden, pelasta itsesi äläkä ainakaan seuraajiesi hukkua mukanasi.

Kristinusko ei itsessään pelasta yhtään mitään. Lisääntyvä moraalittomuus ja totaalinen piittaamattomuus todellisista länsimaisista arvoista ajaa tätä maailmaa kohti maanpäällistä helvettiä. Ymmärrätkö sinä ollenkaan, miltä Sinä vaikutat nostaessasi itsesi tämän kehityksen airueksi?

Time to get smart. I'm a very stable genius. Believe me.

Käyttäjän JukkaOllikainen1 kuva
Jukka Ollikainen

Puhutaanko tässä nyt siitä huolestuttavaan moraalittomuuteen ja totaaliseen tekopyhyyteen ajautuneesta kristinuskosta, jota ylistämäsi Trump vielä pilkkaa lähes jokaisella sanallaan ja teollaan? Tämä lienee aivan yhtä hyvä paikka kerrata ne kymmenen käskyä kuin mikä tahansa.

1. Money, money, money, money, mo-ney.

2. Jokainen sana, jonka Trump Jumalasta sanoo, on joko valheellista ja täysin härskiä Jumalaan uskovien ihmisten hyväksikäyttöä tai täysin sokeaa pilkkaa kristinuskon tärkeintä moraaliohjeistoa ja näin myös Jumalaa kohtaan. Ole hyvä ja jatka lukemista.

3. Golf hyvien veljien seurassa.

4. Oidipussy.

5. ”I could stand in the middle of 5th avenue and shoot somebody and i wouldn't lose voters.” Oh, you wouldn’t!? I dare you!

6. Miltähän maailma näyttää Barron Trumpista Stormy Daniels -nimisen myrskyn silmässä? Melania Trumpille missään tässä tuskin on mitään muuta uutta kuin Guinnessin ilmestyskirjan mittasuhteisiin paisuvan julkisen häpäisyn totaalisuus. Sad.

7. Kysytäänkö Yhdysvaltain veronkiertoviranomaisilta ja kuuden konkurssipesän selvittäjiltä?

8. Moniko yli 2000 kappaleen rajapyykin jo kauan sitten ohittaneista valheista koskee jotain todellista henkilöä ja moniko niistä, jotka eivät koske, on silti tuomittavissa ihmisyyden tietentahtoisena harhaanjohtamisena?

9. Made in Swamp. Made in China.

10. Kaikki tässä viimeisessä käskyssä mainittu oikeastaan summaa hyvin Trumpin persoonan. Hänellä on oikeus tehdä mitä tahansa ja hän on leijuu kaiken moraalin yläpuolella. Kun ajatellaan, että kristinuskon moraaliohjeisto on koko länsimaisen yhteiskunnan ja oikeusopin kulmakivi, ei tarvitse kovin kauaa miettiä miten vaarallista epäjumalan palvominen tässä tapauksessa on. Kun kaikki on joustavaa ja kaikki on neuvoteltavissa, ei ole totuutta ja se on ainoa asia, joka tosiasiassa rinnastaa Trumpin Jumalaan. Trump on totisesti täysin omavaltainen jumala ja se hänelle toki suotakoon. Jokaiselle kristitylle pitäisi kuitenkin olla päivänselvää, mitä hän Trumpia kumarrellessaan tosiasiassa palvoo.

Laura, ihmisyyden nimissä minä toivon, että sinä tartut pelastusrenkaaseen ennen kuin on liian myöhäistä. Sinulla ei ole minkäänlaista pohjaa eikä moraalista oikeutta kenenkään muun kulttuurisen tai uskonnollisen elämänkatsomuksen kyseenalaistamiseen, jos sinä vajoat omassa elitistisessä harhanäkyisyydessäsi kaiken arvostelun ja kyseenalaistuksen alapuolelle. Sinä voit huudella epätoivoisia avunpyyntöjäsi, mutta sinä puhut jargonia, joka ei tosiasiassa merkitse tässä todellisuudessa yhtään mitään. Sinä luot epätoivoisille sieluille turvalliselta näyttävän hologrammin, joka voi kuitenkin tosiasiassa johtaa vain lisääntyvään kärsimykseen. Vain totuus voi pelastaa meidän yhteiskuntamme sekä länsimaisen sivistyksen ja valitettavasti sinä ajaudut siitä vain poispäin. Ihmisen tähden, pelasta itsesi äläkä ainakaan seuraajiesi hukkua mukanasi.

Kristinusko ei itsessään pelasta yhtään mitään. Lisääntyvä moraalittomuus ja totaalinen piittaamattomuus todellisista länsimaisista arvoista ajaa tätä maailmaa kohti maanpäällistä helvettiä. Ymmärrätkö sinä ollenkaan, miltä Sinä vaikutat nostaessasi itsesi tämän kehityksen airueksi?

Time to get smart. I'm a very stable genius. Believe me.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

kauheaa kun Unkarissa äänestäjät äänestivät väärin. Odotan käytettyjen kirjojen kauppiaiden syväpöyristymistä ja tarkkasilmäisten hyvä-ihmisten trolliahdistumista))))

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Jos haluat tukea tätä maksamillasi veroilla, sillä meneehän sinne suomalaistakin tukirahaa, niin mitäpä muilla on siihen sanomista.

Unkari hukkuu korruptioon

Unkarin populistinen hallitus käyttää räikeästi EU-tukia valtansa lujittamiseen. Maan keskuspankki, oikeuslaitos ja valtamedia ovat hallituspuolueen vallassa ja korruptio ulottuu jo poliittisen järjestelmän huipulle.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/unkari-hukkuu-k...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Seija, kysytäänkö meiltä erikseen jossain, halutaanko me tukea ylipäänsä muita jäsenmaita? Ei kysytä vaan komissio tekee nuo päätösesitykset eri tukimuodoista ja kyllä ne virallisesti päätetään ihan muualla kuin Suomessa. Meiltä vain ohjataan eteläisiin nettosaajamaihin ihan kysymättä noita varoja.

Italiassa on muuten aivan varmasti enemmän korruptiota ja jota EU on rahoittanut. Esim. maanjäristyksen uudelleen rakentamisprojekteihin, joista suurin osa on ohjautunut rikollisjärjestöille eli mafialle.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000001257559.html

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #40

Eipä kysytä, mtta korruptoinuneiden maiden korruptoituneita johtajia ei yleensä onnitella vaalivoitosta.

"Italiassa on muuten aivan varmasti enemmän korruptiota ja jota EU on rahoittanut."

Lähde?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #44

Kannattaisi varmaan lähdettä kaipaamalla panna lasit päähän tai lukea suurennuslasilla linkittämästäni kirjoituksesta mafian EU:lta saamat rahat.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #47

Kannattaisi varmaan perustella esittämänsä väite ja esittää lukuja Italia/Unkari:

"Italiassa on muuten aivan varmasti enemmän korruptiota ja jota EU on rahoittanut."

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #48

Ainoa mistä on virallinen tieto ja näyttöä, on EU:n petostentorjuntavirasto Olafilta, joka kehotti tammikuussa EU:ta perimään takaisin 40 miljoonaa euroa projektista, jolla rahoitettiin katulamppuja Unkarin kaupunkeihin. Osa lampuista oli yli 50 prosenttia normaalia kalliimpia.

https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3850405-orb...

Epäilyjä voi olla muitakin, mutta ei ole ainakaan minun näkemieni uutisoinnin mukaan virallistettuna. Sen sijaan Italian mafian kohdalla on uutisoitu paljonkin vuosien varrella. Pientä on ainakin vielä tuo Unkarin korruptio tai väärinkäytös verrattuna moneen muuhunkin jäsenmaahan.

Minä kyllä ensimmäiseksi jään ihmettelemään EU:n roolia korruption kytkentätoimissa. Miksi vuodesta toiseen kuitenkin lykätään rahaa maihin, joissa on todettu korruptiota ja ennen kaikkea miksi valvontatoiminta on niinkin leväperäistä, että tätä pääsee tapahtumaan varsin monissa jäsenmaissa vuodesta toiseen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #49

Tietoa on muustakin:

"Uusi korruptiotutkimus vakava varoitus EU:lle" – Unkari alamäessä, myös Suomen pisteet laskeneet

Viime vuonna Unkari putosi sijalta 57 sijalle 66. Maan sijoitus romahti heikommaksi kuin esimerkiksi EU:hun pyrkivän Montenegron, jonka korruptoituneisuutta EU on arvostellut.

- Italia on sijalla 54

https://yle.fi/uutiset/3-10085322

https://www.transparency.org/news/feature/corrupti...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #50

Itse en paljon pane painoarvoa tuolle korruptiotutkimukselle vaan enemmän keskityn Olafin toimintaan ja viraston tekemien suosituksien perusteella saatuihin takaisinperintöihin. Jokainen jäsenmaa kuitenkin käsittelee nuo suositukset itsenäisesti. Saattaa olla että Olaf kuitenkin vie tarpeen mukaan jatkokäsittelyyn EU tuomioistuimeen.

Olaf ei kuitenkaan näytä julkaisevan jäsenmaakohtaista luetteloa suosittamistaan takaisinperinnöistä. Tukee siten tavallaan korruptiota.

http://publications.europa.eu/resource/cellar/370d...

https://ec.europa.eu/anti-fraud/investigations/fra...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kauppalehden artikkeli on aika karua luettavaan, mutta tärkeintähän on se, että maassa pidetään turvapaikanhakijat parakeissa. Montako sataatuhatta unkarilaista on äänestänyt jaloillaan ja muuttanut maasta Orbanin hallinnon aikana?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #41

Jo muuttaneista en ainakaan heti löytänyt lukuja, mutta

More than 370,000 Hungarians would leave Hungary to become migrants

According to a study released by the Hungarian Central Statistical Office (KSH), 370,000 Hungarians are likely to leave Hungary within the next couple of years, in search of work and a new life abroad.

http://hungarianfreepress.com/2017/05/20/more-than...

Edit: tämä löytyi

THE GROWING HUNGARIAN EMIGRATION

How many Hungarians live and work abroad? According to the last official statistics of the Central Statistical Office (KSH), their number in 2012 was 230,000. By 2013 KSH and SEEMIG (Managing Migration and Its Effects in South-East Europe) upped this number to close to 420,000. We still have no figures for 2015, but given recent trends the number of Hungarian emigrants at the moment is estimated to be somewhere between 500,000 and 800,000. In six years the rate of emigration has increased sixfold.

http://hungarianspectrum.org/2015/07/02/the-growin...

ja tämä

Report: Emigration exceeds immigration in Hungary

https://bbj.hu/politics/report-emigration-exceeds-...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Eurooppaa uhkaa "orbanisaatio:"

https://amp.welt.de/amp/politik/ausland/article175...

"Das ist nicht nur bedenklich für Ungarn selbst, nein das Modell Orbán markiert ein Problem für alle Europäer. Sein Wahlsieg gibt ihm Rückenwind, die ungarische Führerdemokratie europaweit zu exportieren."

"Armes Ungarn, armes Europa! Es wird von einem kleinmütigen Geist zu Fall gebracht."

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"- und er hat gelehrige Schüler."

Käyttäjän SeppoLavonen kuva
Seppo Lavonen Vastaus kommenttiin #42

"- und er hat gelehrige Schüler."

Genau. In Finnland auch. Oder insbesondere?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #59

Länsinaapurista en löytänyt tämän enempää, saattaa silti olla.

Ungern är ett lackmustest för Sverigedemokraterna

https://www.expressen.se/ledare/ungern-ar-ett-lack...

Edit: Ruotsidemokraatitkin taitavat olla innoissaan:

Invandringsfrågan har stått i centrum under valrörelsen inför parlamentsvalet i Ungern. ”Landets utveckling är ett skräckexempel” menar Maria Ferm (MP). Inte alls menar Kent Ekeroth (SD) som kallar Ungern för ”en framgångssaga”. Under torsdagen debatterade de saken i SVT:s Aktuellt.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ekeroth-och-fer...

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Suomessa pitäisi ehdottomasti siirtyä unkarilaiseen vaalijärjestelmään. Edustajien määrän voisi pistää puoliksi ja nykyiset vaalipiirit suunnille viidesosiin.

Noin 60 paikkaa siis jaettaisiin suoraan vaalipiirin suurimmalle puolueelle. Loput paikat sitten valtakunnallisten ääniosuuksien mukaan. Se suosisi alueellisesti suurimpia puolueita niin paljon, että keskusta ja kokoomus saisisvat kahdestaan reilusti yli puolet paikoista.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Kuuntelin BBC:ltä reportaasia jonka mukaan kouluttautuva nuoriso muuttaa pois Unkarista. Moni haastateltu oli pettynyt siihen että vaikka moni tärkeä asia on rempallaan, johto vouhottaa vain maahanmuutosta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Johtunee tästäkin, viime keväältä:

Hungarians protest against crackdown on education, NGOs

Thousands of Hungarians protested in central Budapest on Wednesday against what they fear is a crackdown on free thought and education by government proposals to restrict foreign universities and non-government organisations.

https://www.reuters.com/article/us-hungary-soros-p...

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Onkohan ne muuttamassa joukolla Rinkebyhyn tai Rosengårdiin?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Eihän Unkari millään tavoin poikkea muistakaan jäsenmaista muuttoaallosta puhuttaessa. Jopa Suomesta käy muuttoaalto vuosittain.

"Korkeasti koulutettujen keskusjärjestön Akavan kansainvälisten asioiden päällikkö Markus Penttinen huomauttaa, että muuttopaletti on varsin eurooppalainen ja ennen kaikkea länsieurooppalainen."

https://yle.fi/uutiset/3-8888278

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Orbanin höpinät on suoraan idästä isoveljeltä. Häpeän silmät päästäni tuollaista populismia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset