LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Minä

Kahta samanlaista ihmistä ei ole, jokaisella on joukko ominaisuuksia, jotka erottavat henkilön muista yksilöistä.  Elämä on mielekästä, jos koet voivasi vaikuttaa asioihin. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta vaikuttaa itseäsi koskeviin asioihin, koet erillisyyden ja ulkopuolisuuden tunteen. Se passivoittaa ja lamauttaa. 

Viimeisten vuosien aikana poliitikot itse ovat alkaneet kokea ulkopuolisuutta omissa poliittisissa viiteryhmissään. Poliittisia liikkeitä pitää ravistella, sammaloitumiselta yksikään poliittinen liike ei ole suojassa.

Sitten on ihmisiä, jotka vain yksinkertaisesti eivät kestä sitä, että heitä ei valita joihinkin tehtäviin ja syyttävät siitä "demokratiaa". Vielä erikoisempaa on se, että ei halua altistaa itseään demokratialle, mutta hokee mediassa:"Olisin ihan heti voittanut, mutta nyt en vaan viittinyt olla enää ehdolla." Minäminäminä eikä kukaan muu, koskaan. Tässä viittaan Sinisiin. 

Uusin liike on Liike Nyt. Harkimo kertoi, että liike kannattaa liberaalia markkinataloutta ja haluaa ehkäistä ilmastonmuutosta. Toisaalta Harkimo sanoi, että hän ei tunnusta mitään väriä (linjaa)? Hmm.. mietin, mitä järkeä on olla politiikassa, jos sinulla ei ole mitään linjaa? Liike Nyt haluaa tarjota alustan (platform) poliitikoille (?) ja kansalle tulla kuulluksi. Siihen heillä on ainakin mahdollisuus, sekä Enbuskella että Harkimolla on omat ohjelmansa televisiossa. Liike Nyt haluaa lisätä vuorovaikutusta kansan ja päättäjien välillä. Kaunis ajatus, jään odottamaan konkretiaa. Uuden Suomen Huusko on onnistunut tekemään alustan, jossa kaikki halukkaat pääsevät lauteille.  

Jos poliitikoilla ei ole intohimoa muuttaa maailmaa, puolueesta sammuu tuli. Vain riittävän korkea lämpötila pitää puolueiden keskuslämmityksen toiminnassa. Minä haluan Suomeen Sveitsin kaltaisen suoran demokratian. Se pitää poliitikot varpaillaan ja vallan kansalla. 

Toimittajilla on usein palo vaikuttaa. Niin pitääkin. Heidän tulisi vahtia poliitikkoja vallan ja rahan suhteen. Poliitikoille kansa myöntää vallan, sitä pitää vahtia, valtaa ei sovi väärinkäyttää. Valta päästää poliitikon kansan kukkarolle, mutta mihin rahat ohjataan? Valitettavasti osa toimittajista keskittyy vain olemattomaan rasistijahtaukseen. Suuttuvat, jos heidän tuomioistaan kirjoitellaan, mutta itse kyllä puhuvat koko ajan esim. Jussi Halla-ahon tuomiosta. Toimittajat myös itse sortuvat nimittelemään, mutta suuttuvat, jos heitä nimitellään. Toimittajat haluavat toimia kuninkaantekijöinä. Joskus se onnistuu, joskus ei. Trumpin kohdalla mikään ei auttanut, eivätkä toimittajat ole vieläkään löytäneet hänestä mitään hyvää. Minä, kun luulin, ettei niin huonoa ihmistä olekaan, ettei joskus tekisi myös hyviä päätöksiä ;) Toisaalta janotaan demokratiaa, sitten taas demokratia ei kelpaakaan? Kansa pitäisi osallistaa, mutta "väärin" ei saisi äänestää ;) 

Tarvitsen toimittajia, en koulukiusaajia. Tutkivasta journalismista minäkin tietoni ammennan. 

Perussuomalaiset aloittavat oman "TV-kanavan". Tiedotusta hallitsevat nyt vain tietyt TV-kanavat ja kovin yksipuolinen paperinen  media. Vaihtoehtoja "valtamedialle" on tullut, mutta vain vähän ja kehitys on hidasta. Muualla Euroopassa tässäkin asiassa ollaan jo pidemmällä. 

"Siellä missä kaikki valehtelevat totuus on syntiä." (Zarko Petan)

PS: Tähän on tultu ja tässä ollaan. 

"Huhtasaari järkyttyy, kun tajuaa, että jopa neljävuotiailla pikkutytöillä on huiveja päiväkodeissa."

Muut järkyttyvät Huhtasaaresta.

#maassamaantavalla

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (68 kommenttia)

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Tahmea, jopa haitallinen polittinen järjestelmä ja persut siinä samassa veneessä ovat niin lääst siisonia ettei ole tosikaan. Lukuisat suomalaiset ovat hyvin hyvin ärsytettyjä, lyhytpinnaisia ja varpaillaan loputtomasta pienestä sortamisesta jota ns. päättäjät harrastavat, samalla kun viellä kovin kehuvat itseään, pääkanisteria myöden.

Pistäkää vaikka kolme persutvkanavaa, niin ei auta mitään, kuka edes katsoo jotain teeveetä. Harkimon poppoon hommat näkee sitten, mutta esitetyt ajatukset ainakin kuulostavat sen lääst siisonin, edes jonkinlaiselta vaihtoehdolta. Aika näyttää jos sekään, tahmea ihmisiä säälittä runnova nykypolitiikka ainakin on pitkälti out of game ;D

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Son vaan läpi historian sivu ollut niin, että päättäjät ovat päättäneet ja aina joku tai jotkut ovat tulleet tai kokeneet tulleen sorretuiksi. Kaikkien mieliksi on sula mahdottomuus olla. Siksi ovat syntyneet etupiirit ajamaan ja valvomaan eri ihmisryhmien etuja ja oikeuksia.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

2#. Eli et siis usko että muutos olisi edes mahdollinen :(

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen Vastaus kommenttiin #20

En usko sellaiseen muutokseen, että jokaisen yksilön tulisi yksin pitää puoliaan tässä kaiken kattavassa kilpailuyhteiskunnassa.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala Vastaus kommenttiin #38

Kukapa sellaiseen nyt uskoisikaan, paitsi ellei ole joku ihme survivol superselviytyjä :)

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

OT: Sebastian Tynkkynen (ps) hoksasi Harkimon Liike Nyt-liikkeen yhtymäkohdat männä vuoden YLE-sarjaan Presidentti. Sarjassa venäläisellä rahalla firmansa pelastanut, politiikkaan siirtynyt liikemies Henri Talvio (Samuli Edelman) luotsaa Liike-nimistä puoluetta ja itsensä presidentiksi.

Kopioiko totuus tarua vai pänvastoin? Ehkäpä Harkimon Liike Nyt on ollut kulissien takana jos vuosia ja antanut idean tv-sarjaan. Tai Harkimo kopsasi ideansa Yleltä.

http://asfalttikukka.blogspot.fi/2018/04/yhdysvalt...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Nämä uudet puolueet, se väyrysen puolue ja tämä Harkimon "Liike Nyt" ovat olemassa siksi että sekä Väyrysellä että Harkimolla ei ole ollut mitään mahdollisuuksia vaikuttaa omissa puolueissaan.

Vaikutusvaltaa haetaan siis kansanliikkeiden kautta. Väyrynen varmaan osittain ainakin onnistui siinä. Saa nähdä miten Harkimon käy.

Ei siinä sinänsä mitään pahaa ole että politikot haluavat vaikuttaa pollitiikassa, eikä siinäkään että äänestäjille tarjotaan uusia vaihtoehtoja.

------------------

Sinisille taisi käydä niin että heidän piti perustaa oma puolue etteivät olisi menettäneet vaikutusmahdollisuuksiaan, sillä niin siinä olisi käynyt elleivät olisi eronneet puolueestaan.

Mitä persuihin tulee, niin hehän kompastuivat siihen että änkytäsiipi halusi keskittää itselleen kaiken vaikutusvallan puolueessa ja halusivat heittää soinilaiset pellolle. Tämä kunnianhimo vei lopulta persuilta kaiken vaikutusvallan hallituspolitiikkaan.

Vallasta siis on aina kysymys, mutta onko missään edellämainituista esimerkeistä oikeasti kyse kansanvallasta, vaikka siihen aina vedotaan?

Tuskin, kyllä kyse näissä kuvioissa on aina politikkojen omasta vaikutusvallasta.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"Minä haluan Suomeen Sveitsin kaltaisen suoran demokratian"

Sitä minäkin haluan. Voisimme vaikka aloittaa äänestämällä pakkoruotsista.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Ensimmäisessä kansanäänestyksessä voitaisiin äänestää vaikkapa siitä että pannaanko kaikki verot valtion maksettavaksi.

Minä olen sitä mieltä että valtio voisi maksaa kaikki verot ja pidän niitä hulluina jotka on toista mieltä.

Toni Rintala

Jonkun pitää siinäki kai miettiä, että mistä kaikesta kansanäänestys järjestetään. Äänestäjät kun ovat keskimäärin aika... noh, eivät niin perillä asioista ;)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #7

"Äänestäjät kun ovat keskimäärin aika... noh, eivät niin perillä asioista."

Yritysmaailmassa tehdään toisin, siellä päätökset tekevät ne jotka on kaikkein parhaiten perillä asioista.

Demokratiaa voi monessa suhteessa ihailla ja kunnioittaa, mutta jos päätöksen teko viedään asiantuntijoilta pois, niille jotka kaikkein vähiten tietää, kaikken vähiten ymmärtää ja vähät välittää asioista, niin kyllä se jotenkin hullunkuriselta tuntuu.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen Vastaus kommenttiin #10

Kansa voisi tosiaan äänestää vaikka kolme tonnia kuussa vastikkeettoman perustulon kaikille, maksu velanotolla.

Mutta jos kaikki asiat on mielipiteitä toisten joukossa kuten Huhtasaari ihannoi, niin ei kansanäänestyksilläkään päätöksiä tehdä? Joku voi aina kiistää kun se oli vain mielipide?

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #19

Sveitsissä toimii, mutta Suomessa ei? Miksi näin ajattelet?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #22

No, ensinnäkin Sveitsin perinteinen taloudenpitokulttuuri on huomattavasti kehittyneempää kuin suomalaisilla. Kansalaiset ovat tässä mielessä paljon valveutuneempia. Sveitsissähän äänestettiin esimerkiksi minimipakkalaista parisen vuotta sitten, mutta sellainen ei mennyt läpi kansanäänestyksessä. Niinpä maassa ei edelleenkään ole liittovaltion laajuista minimipalkkaa. Suomessa voisi hyvin mennä läpi vaikka 3000 euron minimipalkkaesitys, jos sellaisesta järjestettäisiin kansanäänestys.

Samaten on todettava, että liian monien asioiden alistaminen suoralle kansanäänestykselle alistaa ne asiat eräänlaiseen "enemmistön diktatuuriin". Enemmistöhän ei ole aina objektiivisesti ottaen oikeassa, kun asiaa tarkastellaan kärsivän vähemmistön kannalta. Siksi vaikkapa naisten äänioikeus Sveitsissa on toteutunut vasta "hiljattain" ja edelleenkin on pari kantonia, joissa naisilla ei ole äänioikeutta paikallisissa asioissa.

Tuo liittovaltiomalli on myös yksi syy siihen, että kansanäänestyksen tarve ja merkitys poikkeaa Sveitsissä siitä mitä se olisi Suomessa. Kyse on monikulttuurisesta ja monikielisestä liittovaltiosta, mikä jo sinällään luo tarpeen aivan toisella tavalla ottaa huomioon erilaiset kansanosat, kun jotain muutoksia ajetaan läpi.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen Vastaus kommenttiin #34

Juhalla erinomaisia pointteja joten vastaan Sveitsi-kysymykseen sen perään. Lisäisin useastikin todetun seikan, ettei kansanäänestyksissä äänestetä varsinaisesta asiasta, vaan jostain muusta kuten antipatiasta valtaapitäviä kohtaan.
Kuten Eskokin asiasta totesi artikkelissaan "Epädemokraattista pulinaa"
http://www.ts.fi/mielipiteet/kolumnit/214530/Epade...

On myös helposti osoitettavissa, ettei kansa tiedä siitä, mistä äänestää. Erittäin monet kansanäänestykset menevät lähelle fifty-fifty-tulosta eli tosiasiallisesti se kansa ei siis tiedä mitä asiasta ajatella.

Samoin asiat yleensä etenevät siten parhaiten, että niillä on joku omistaja, joka myös ottaa tarvittavan vastuun asiasta. Jos kansa päättää, kenellä on tämä vastuu?

Populistista helppojen hokemien kokoelmaa keräsin aiempaan kirjoitukseeni.
http://jukka-konttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/24...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #43

Minua huvittaa eniten se kun EU-kriittiset piirit pitävät Sveitsiä esikuvanaan myös "itsenäisen valtion" statuksesta. Kuten jo aiemmassa kommentissani muistutin Sveitsihän nimen omaan on monikulttuurinen liittovaltio. Sen keskushallinnon valta eri kantoneihin on sitä paitsi paljon suurempi kuin Brysselin valta eri EU-maihin.

Sveitsin mallia puoltavien pitäisi siis ajaa EU:n liittovaltiokehitystä.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen Vastaus kommenttiin #45

Eikös Sveitsissä ollut neljä kieltäkin. Siellä jos yksi kieliryhmä protestoisi toista vastaan "Pakkokielenä" joka pitäisi poistaa opetuksesta, niin huono olisi menestys.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #45

Suomi on monikulttuurinen maa myös. Meillä on kolmea eri hallintoa ja kolme virallista kieltäkin. Tai oikeastaan neljä. Silti pärjättiin hyvin itsenäisenä ;)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #58

No, Suomessa on kaksi virallista kieltä ja niiden lisäksi niin sanotun "vähemmistökielen" statuksen omaavia kieliä. Suomi ei kuitenkaan ole liittovaltio, kuten Sveitsi, jossa on vielä 70-luvulla esiintynyt voimakkaitakin separatistisia pyrkimyksiä joidenkin kantonien osalta.

Suomen "monikulttuurisuus" elää rinnakkain valtakulttuurin kanssa, mutta Sveitsissä geneveläiset ovat baskeripäisiä punkkua juovia ranskalaisia, luganolaiset Cappuccinoa terassilla nauttivia käsillään elehtiviä italialaisia, Zürichin pohjoispuolella asuvia ei juuri erota kaljaa kittaavista baijerilaisista j.n.e.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #19

"Mutta jos kaikki asiat on mielipiteitä toisten joukossa kuten Huhtasaari ihannoi, niin ei kansanäänestyksilläkään päätöksiä tehdä? "

Tuskin Sveitsissä ihan joka ehdotuksesta äänestetään?

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen Vastaus kommenttiin #30

Mihin se raja vedetään? Käsittääkseni Lauran mielessä ovat vilkkuneet mm. EU- ja eurojäsenyys. Kenties sitoutuminen kansainvälisiin sopimuksiin maahanmuuton osalta. Takaisin Impivaaraan. Mutta onko kansalla riittävä tieto näistä asioista? Väitän että ei, vaan äänestyksissä olisi samoja ongelmia kuin Brexitissä, jossa talousluvuilla pelaamisella harhautettiin.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #10

"Yritysmaailmassa tehdään toisin, siellä päätökset tekevät ne jotka on kaikkein parhaiten perillä asioista"

Kyllä yritysmaailman johto on ihan yhtä tyhmää tai viisasta kuin poliittinen johto. Ja lakkoilevien duunarien vaatimukset ovat yhtä viisaita kuin äänestäjien toiveet.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #21

"Kyllä yritysmaailman johto on ihan yhtä tyhmää tai viisasta kuin poliittinen johto. Ja lakkoilevien duunarien vaatimukset ovat yhtä viisaita kuin äänestäjien toiveet."

Mitä tuumaisit?

Mitä tapahtuisi jos yritysten johtoon valittaisiin vaaleilla valittuja kokeneita politikkoja?

Menisivätkö yritykset konkurssiin? Menisivät.

Mitä tapahtuisi jos politikkojen tilalle valtakunnan asioista päättämään pantaisiin päteviä ja kykynsä näyttäneitä yritysjohtajia?

Valtion talous saataisiin kyllä kuntoon, mutta heitä ei koskaan valittaisi uudelle kaudelle demokraattisissa vaaleissa.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #35

"Mitä tapahtuisi jos politikkojen tilalle valtakunnan asioista päättämään pantaisiin päteviä ja kykynsä näyttäneitä yritysjohtajia?"

Eikös siellä nyt ole monta sellaista? Sipilä, Berner, Mykkänen, Harkimo,..

"Politiikkaan kaivattiin yritysjohtajaa, mutta nyt hänen etenemistapansa onkin haitta, Harkimo hämmästelee."
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/124103-hjallis-ha...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #37

"Eikös siellä nyt ole monta sellaista? Sipilä, Berner, Mykkänen, Harkimo,.."

Ainakin Sipilän osalta näyttää selvältä että hän on alistanut omat visionsa, kakkaransa ja toimintakaavionsa keskustapuolueen poliittisille tavoitteille, mihin kuuluu vaikkapa maakuntauudistus.

Ei Sipilästä muuten olisi voinut tulla keskustan puheenjohtajaa.
Jätän nyt vastaavat analyysit noiden muiden mainitsemiesi osalta väliin.

Nämä henkilöt eivät siis edusta puhtaasti yritysmaailman arvoja, eivät voi, kun ovat sitoutuneita poliittisiin puolueisiinsa ja edistämään niiden päämääriä ja tavoitteita.

Tilanne siis näiden osalta ei siis ole sellainen mitä esitin, eivät he pyri tavoitteisiin yrityselämässä opituin keinoin, vaan puoluepolitiikan keinoin.

Tämä mitä sinä esitit ei siis sovi siihen kaavaan mitä minä esitin. Esitin siis että mitäpä jos yrityselämän edustajat ottaisivat ohjat käsiinsä. Nyt ohjat eivät ole täysin esim. Sipilän käsissä, koska hän on sitoutunut edistämään keskustapuolueen tavoitteita, eikä siis puhtaasti Suomen asioita.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #39

Olen 50 % eri mieltä. He toivat yritysmaailman tapoja puolueeseen. Ei tietysti ihan kaikkea voi. Yleensä yritysmaailmassakin johtaja vetää firmaa siihen suuntaan kuin johtoryhmä ja omistajat ovat osoittaneet.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #41

"Yleensä yritysmaailmassakin johtaja vetää firmaa siihen suuntaan kuin johtoryhmä ja omistajat ovat osoittaneet."

Kuten olen aiemminkin monta kertaa painottanut, yrityksen johtoryhmällä on tavallisesti paljon paremmat tiedot, taidot ja kyvykkyys, sekä valita johtajia, että ohjeistaa heidän toimintaansa, että myös mahdollisesti irtisanoa, eli antaa potkut, kuin mitä keskiverto äänestäjillä on.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #35

"Mitä tapahtuisi jos yritysten johtoon valittaisiin vaaleilla valittuja kokeneita politikkoja?"

Joskus Kekkosen aikaan valtion teollisuus yrityksiä oli johtamassa myös poliitikot. Silloin näillä yrityksillä meni paremmin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #48

Juu, ALKO:lla meni paremmin, kun keskariakaan ei saanut myydä marketeissa, Valiolla meni paremmin, kun Arlaa ei ollut päästetty Suomen markkinoille, Kemiralla meni hyvin kiveen hakatun lannoitemonopolin vuoksi, Nesteellä meni hyvin ainoana raakaöljyn tuojana Neuvostoliitosta, ja niin edelleen ...

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen Vastaus kommenttiin #21

"Kyllä yritysmaailman johto on ihan yhtä tyhmää tai viisasta kuin poliittinen johto."

Yrityksiin ei päästetä johtoon ketä tahansa jaskan pauhaajaa, kuin mitä yhden agendan kansanpoliitikko voi olla. Ei tarvitse kuin miettiä sitä, toimiiko Teuvo Hakkarainen sahayrityksessään taitavammin kuin Eduskunnassa.

Mahtaisiko moni ammattipoliitikko kelvata edes porttivahdiksi yritykseen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #54

"Mahtaisiko moni ammattipoliitikko kelvata edes porttivahdiksi yritykseen."

Ainakin joidenkin politikkojen osalta työllistyminen eduskunnan jälkeen on ollut aika vaikeaa, vaikka luulisi että jotain merkitystä voisi politiikan tuntemuksellakin olla yritysmaailmassa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #54

"Mahtaisiko moni ammattipoliitikko kelvata edes porttivahdiksi yritykseen."

Ainakin joidenkin politikkojen osalta työllistyminen eduskunnan jälkeen on ollut aika vaikeaa, vaikka luulisi että jotain merkitystä voisi politiikan tuntemuksellakin olla yritysmaailmassa.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Poliitikkojen tulee kuulla etenkin omilta äänestäjiltään kunniansa; ei vähiten perussuomalaisten. Mutta kyllä Laura Huhtasaari ansaitsee mielestäni yli puoluerajojen reilun tunnustuksen. Hän on jo ensimmäisen kauden kansanedustajana ehtinyt tehdä palveluksen kansakunnalle antamalla rohkeasti kasvot ihmisläheiselle politiikan tekemiselle.

Huhtasaari on esiintynyt avoimesti sosiaalisessa mediassa, eikä ole kaivautunut eduskunnan bunkkereihinin tai politiikantekijöiden hämyisiin kabinetteihin. Jos rehellisiä ollaan, niin on pakko myöntää Huhtasaaren panneen itsensä alttiiksi senkin uhalla, että kriitikkojen hyeenalaumat pyrkivät säälimättä raapimaan häneltä pois kaiken itseluottamuksen.

Menestystä työllesi, Laura! Jatka isänmaan asialla valoisaan tyyliin kuten tähänkin saakka. :)

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Olen Markun kanssa täysin samaa mieltä.

Katsoin juuri Ylen aamulähetyksen päivältä 8.4. Oli tosi "yleläinen" näkemys toimittajalla. Samoin kokoomuksen europarlaamentikko Pietilällä. Sinä kuitenkin sait heidät hämmennyksiin niillä muutamilla puheenvuoroilla, jotka sait.

Pitäisikö sinun kysyä myös Janitskinin lääkehoidosta poliisivankilassa?
Jos nykyinen tieto pitää paikkansa, hänen kohtelunsa on kaukana perustuslain mukaisesta.

Kiitos hyvästä blogista.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Lauran ihmisläheisyys riippuu siitä mille uskontokunnille sinä itse rajaat sen ihmisarvon. Minä koen Lauran varsin ihmisvihamielisenä poliitikkona, joka ajaa kristityn etupiirin asioita ihannoiden vain sellaista kulttuuria, jossa on itse kasvanut.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Börje, näemme ilmeisesti ihmisarvon eri lailla.

Sinä tunnut määrittelevän sen puolueen mukaan.

Minä taas katson, että Laurallla, Janitskinilla, Sinulla ja minulla on sama ihmisarvo. Ihmisarvo on jakamaton.

Ihmisläheisyys on eri asia. Mielestäni se on Lauralla suurempi kuin meillä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #44

"Ihmisläheisyys on eri asia. Mielestäni se on Lauralla suurempi kuin meillä."

Sinusta vain tuntuu siltä, koska olet niin monessa asiassa Lauran kanssa samalla aaltopituudella. Lisäksi olette molemmat koulutettuja, siis parempaa väkeä.

Minä en oikein koskaan ole päässyt koulutettujen persujen kanssa samalle aallonpituudelle.

Sen sijaan kouluttamattomat, tai muuten kansanomaisesti ajattelevat persut ovat ajatustensa puolesta minulle hämmästyttävän tutuntuntuisia, vaikka eri mieltä olenkin lähes joka asiasta.

Kansanomaisten persujen ajatukset ovat jotenkin kotoisia ajatuksia, lapsuudesta tuttuja, vaikka meillä ei kotona juurikaan politiikkaa puhuttu, kun olin lapsi. Myöhemmin kyllä puhuttiin politiikkaa mutta minun omasta alotteestani, muut eivät siitä niin kiinnostuneita olleet. :)

Toki kunnioitan Sinun ja Laurankin yritystä tuoda omia näkemyksiään esille ja tutuiksi, ilman vihapuheita ja sensellaista. Ei vain ole oikein kolahtanut.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #53

Arto: "Minä en oikein koskaan ole päässyt koulutettujen persujen kanssa samalle aallonpituudelle."

No minun kohdallani tuo ei ole ongelma sillä en ole persu.

Yritän vain ajatella omilla aivoillani. Ja jos se sattuu yksiin Lauran ajatusten kanssa, enpä voi sille mitään. Ei persuus tee Laurasta yhtään huonompaa ihmistä kuin mekään ei-persut.

Minusta monista tämän sivun kommentoijista paistaa ihmisvihamielisyys, toisin kuin Laurasta.

Minulle sinun suvaitsuvaisuutesi ei valitettavasti kerro oikein mistään. Se on niin valikoivaa.

Hyvää kevättä Sinulle!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #60

"Minulle sinun suvaitsuvaisuutesi ei valitettavasti kerro oikein mistään. Se on niin valikoivaa."

Joo, enhän minä mitenkään erikoisen suvaitsevainen olekaan, ehkä kuitenkin tavallisen suvaitsevainen, tai normaalin suvaitsevainen.

Tämä "suvis" onkin vain persujen kehittämä yhteisnimitys, tai pilkkanimi niille jotka eivät ole nuivia tai persuja.

Se nimitys ei siis tarkoita oikeastaan mitään, mutta näissä keskusteluissa se on sopiva, koska se on yleisnimitys niille jotka eivät ole persuja eivätkä erikoisen maahanmuuttokriittisiä.

Sellainen tavallisen maahanmuuttokriittinen, kuten minä sopii hyvin "suvikseksi".

"No minun kohdallani tuo ei ole ongelma sillä en ole persu."

Sinä sopisit kyllä hyvin persuksi, koska ajatusesi sopivat niin hyvin yhteen Huhtasaaren ajatusten kanssa. :)

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

B.Uimonen: "Minä koen Lauran varsin ihmisvihamielisenä poliitikkona".

Monilla on omaan mielikuvitukseen perustuvia antipatioita toisia kohtaan.

Mutta jospa se tieto Börjeä lohduttaisi, ettet ole "kokemuksinesi" ainoa.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Juu, ikävä virne kasvoilla vääräuskoiset kai toivotetaan helvettiin.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Odotan oikein innolla puolueetonta tutkivaajournalismia harjoittavaa PS-kanavaa. Luulenpa, että on paljon hauskoja hetkiä luvassa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Taitaa olla se persujen suosituin tutkiva journalisti parastaikaa poliisin hallussa, enkä tarkoita Turkkilaa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Toivottavasti dosentti Luukkosella on rooli uudella kanavalla. Tiedemiehen viileydellä ja analyyttisella otteella tehdyille sisäpoliittisille katsauksillle luulisi olevan tilausta.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Arto, jos Janitskinia tarkoitat, hän ei ole persu, vaan Reformi-lainen.

Ja mitä poliisin harjoittamaan kohteluun tulee myös Janitskinilla on perustuslain turvaama ihmisarvo.

Vai eikö pitäisi olla?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #64

"Arto, jos Janitskinia tarkoitat, hän ei ole persu, vaan Reformi-lainen."

En muista ennen kuulleeni tuosta Reformilaisuudesta, lienee aatemaailmaltaan lähellä perussuomalaisiitta, päätellen siitä miten innoissaan persut on tästä Janitskinista ja hänen julkaisustaan.

"Ja mitä poliisin harjoittamaan kohteluun tulee myös Janitskinilla on perustuslain turvaama ihmisarvo."

Uskon että Suomen poliisi kohtelee Janitskinia Suomen lakien mukaisesti, ihan vain sen takia että pidän Suomalaista poliisia yleensä erittäin luotettavana, huolimatta tietyistä julkisuudessa esiintyneistä erikoistapauksista.

Se on sitten eri asia onko se laki jota poliisit noudattavat hyvä laki, sehän on politikkojen käsialaa, se laki, eivätkä politikot nauti minun mielessäni yhtä hyvää arvostusta kuin poliisi. Sitäpaitsi olen kuullut että moni poliisi on persu.

"Vai eikö pitäisi olla?"

*Tottakai Janitskinia pitää kohdella lain mukaisesti, mutta myös Janitskinin pitäisi toimia lain mukaisesti. Sen takiahan poliisi on hänestä kiinnostunut kun nyt tutkitaan niiden Janitskinin tekemisten lainmukaisuutta.

Jos laissa on vikaa, politikkojen pitää korjata ne viat, mutta poliisin pitää noudattaa lakia, olipa siinä laissa vikaa tai ei, samoin Janitskininkin pitäisi.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #65

"Jos laissa on vikaa, politikkojen pitää korjata ne viat, mutta poliisin pitää noudattaa lakia, olipa siinä laissa vikaa tai ei, samoin Janitskininkin pitäisi."

Olen samaa mieltä, molemmin puolin.

Ja MV-median väki on läpeensä reformilaisia ja ske-läisiä. Ei tietääkseni persuja lainkaan.

Ongelma on minun silmissäni siinnä, että Janitskinta on leikattu suolistosyöpä Andorrassa ja hän on saanut säännöllistä solumykkyhoitoa siellä. Lääkäri on määrännyt hänelle lääkkeet mutta Pasilan poliisilaitos ei anna hänen ottaa niitä, eikä noudata muutenkaan lääkärin hoito-ohjeita.

Minä taas en pysty luottamaan poliisin puolueettomuuteen ainakaan Helsingin alueella sillä heillä on siellä "punaiset" silmälasit. Se on nk. Polpo eli poliittinen poliisi.

Meillä täällä Pielisen rannalla ei sitä murhetta ole, kun ei ole poliisia lainkaan. Lähimmät 55 km. päässä Nurmeksessa. :D

Laura Huhtasaari

Täydellisen objektiivista journalismia ei ole olemassakaan.

Laila Toivakka

"Täydellisen objektiivista journalismia ei ole olemassakaan". Melkein täydellistä journalismia Suomessa edustavat mm. yle, Hesari, Suomen kuvalehti, Kauppalehti jne.. Sen sijaan perussuomalaisten suoltama informaatio on kaukana täydellisestä: pelkkää disinformaatiota ja asenteellista maahanmuuttovastaista vihainformaatiota. Räikein esimerkki väärästä informaatiosta on MV-julkaisut.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #15

Olen yleensä tullut tulokseen niiden ihmisten kommenteista, jotka mainitsevat MV lehden, ovat niiden suurimpia lukijoita ja kuluttajia. Kutsun heitä "kylän ämmiksi ja juorukelloiksi" ja todellisuudessa heidän totuus löytyy niinkin laadukkaista media virityksistä, kuin Punk Finland, Takku piste Net, Tiedonantaja.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys Vastaus kommenttiin #15

Olen hesarin ja Suomen Kuvalehden kestotilaaja ja varsinkin hesarissa on virheitä aivan liikaa. Kommenttiosioissa korjataan onneksi suurimmat virheet. Sen lisäksi jätetään toinen puoli asioista kertomatta ja toimittajan asenne paistaa kaukaa läpi. Kuukausiliite on onneksi edelleen hyvää luettavaa. Neutraali katsantokanta ja sitä oikeaa tutkivaa journalismia.

Hesarin moraali joutuu epäilyksenalaiseksi, kun lukee Janne Kuusen jutun: http://jannekuusi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/254250-...

Turha mainostaa itseään vastuullisena mediana, jos toimii noin.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Minulle ainakin riittää teidän vilpitön yrityksenne tavoittaa täydellisyys.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Täydellisen objektiivista journalismia ei ole olemassakaan."

On kuitenkin olemassa parempaa ja huonompaa journalismia.

Toki mielipiteet siitä mikä on parempaa ja mikä huonompaa journalismia saattavat vaihdella kuten siinä kuka on kaunein missi, tai mikä on paras euroviisu.

Kansalaismielipide siis jakaa tuomioita erilaisissa kysymyksissä jotka on makuasioita, vähän niinkuin politiikassakin.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"On kuitenkin olemassa parempaa ja huonompaa journalismia"

Voiko puolueellinen journalismi olla hyvää journalismia ?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Voiko puolueellinen journalismi olla hyvää journalismia ?"

Voihan se olla, jos on selvää kaikille osapuolille että se on puolueellista, vaikkapa jonkin puolueen äänenkannattajan journalismia. Sellaiseen ei vain kannata luottaa, koska se on puolueellista.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #24

"Sellaiseen ei vain kannata luottaa, koska se on puolueellista."

Ja tästä pääseekin sujuvasti aiheeseen, että mikä media ei ole puolueellinen?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Lähtökohtaisesti ei voi. Siksi en antaisikaan kovin paljoa odotuksia tälle uudelle Persu-TV:lle.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen Vastaus kommenttiin #27

Nauraa sille persujen tv:lle jo naurismaan aidatkin.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Puolue-TV:n tehtävä on viihdyttää jo aikaisemmin persu-kuplaan hakeutuneita. Onhan meillä uskiskanaviakin niille, jotka haluavat katsoa maailmaa jeesus-TV:n tai -radion kautta. Erilaiset nettikuplat pitävät huolen siitä, ettei vääränlainen maailmankatsomus pääse pahasti häiritsemään omaa elämää. Netin ongelmana on toki se, että toisinajattelijat voivat tulla häiriköimään. Siksi tarvitaan moderaattoreita huolehtimaan kuplaeläjän mielenterveydestä. Broadcast-TV:n ohjelmavalinnoilla huolehditaan, ettei ahdistavalla materiaalilla sekoiteta persuaktivistin päätä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Mitäs tykkäisit Börje, jos nämä selvästi persukuplaan kuuluvat kirjoittelijat vetäytyisivät sinne omaan persukuplaansa ja jättäisivät meidät suvakki- kuplalaiset tänne omaan rauhaamme?

Pitäisikö meidän mennä sinne persukuplaan häiriköimään heidän mielenrauhaansa ja repimään sitä heidän kuplaansa hajalle?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #36

Enhän minä siitä ajatuksesta tykkää. Jokaisen tulisi suojella omia aivojaan kuplassa tapahtuvalta aivopesulta vierailemalla säännöllisesti sen ulkopuolella. Minä vietän vapaa-aikani lähes kokonaan virallisen Vihreän propagandan tavoittamattomissa.

Näiden propagandatelkkareiden ainoa tarkoitus on kansalaisten aivopesu. Tuossa naapurissa voit katsella mitä saa aikaan kun huolehtii siitä, että kaikki tv-kanavat ovat hallinnon peukalon alla. Ei siinä paljon internetin vapauskaan auta. Kiinassa sekään ei ole vapaana.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #42

"Minä vietän vapaa-aikani lähes kokonaan virallisen Vihreän propagandan tavoittamattomissa."

Eikös tämä US:een kirjoittelu ole sinulle vapaa-aikaa, vai oletko jotenkin kiinnitetty kirjoittelija? Täällähän on joitakin muitakin viherkuplalaisia, joita et pysty täällä välttämään? :)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #51

Löytyy tuolta internetin syövereistä kosolti täysvihreitä paikkoja, joissa ei tarvitse vaikka persuihin törmäillä. Edes tuota Vihreää Lankaa ei tule juuri luettua. Tai ehkä numeron vuodessa jos sattuu käsiin jonain tylsänä hetkenä. Suunnilleen yhtä usein silmäilen Kirkko ja Kaupunki lehden. Propagandajulkaisut ovat propagandajulkaisuja.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Vaihtoehtoja "valtamedialle" on tullut, mutta vain vähän"

Tarkoittanet MV-lehteä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Täällä yritetään todistaa ettei kansanäänestykset toimi Suomessa koska Suomi ei ole liittovaltio tai ettei meilä ole tarpeeksi virallisia kieliä (?). Täysin järjettömiä väitteitä, eihän näillä ole mitään tekemistä kansanäänestyksien kanssa. Suomessa kansaäänestyksiä voitaisiin järjestää kunnissa tai valtiollisena kuten pari kertaa on tapahtunutkin, monissa Euroopan maissa järjestetään paljon enemmän kansanäänestyksiä jostakin suuremmasta kansallisesta kysymyksestä.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Odotan jo tuota uutta kanavaa.

Täällä tuomitaan jo tuo, vaikkei ole yhtään ohjelmaa lähetetty.
Kertoo kyllä paljon US.n puheenvuoron kommentoijista :D

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Vaihtoehtoista mediaa täällä ei ole, ja uusi perussuomalaisille arvoille ja näkökulmalle perustuvalle tv-kanavalle on täällä kyllä suurta tarvetta, hyviä uutisia! -Ehdottoman kannatettavia on myös kansanäänestykset, koska Suomi kulkee tässä kyllä muuta Eurooppaa jäljessä. Kun Euroopan Unionilla on niin paljon valtaa, ihan demokraattisista syistäkin kansalle pitää antaa enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa omassa maassaan. Ihmisten täytyy voida vaikuttaa omiin asioihin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset