LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Turha toivo

"Mutta mitä sanoo eduskuntavaaleihin perussuomalaisten puoluetoimistossa tulevia vaaliasetelmia laskeskeleva Slunga-Poutsalo, voisiko presidentinvaaleissa pärjännyt varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari siirtyä tässä tilanteessa Satakunnasta ehdolle Uudellemaalle?"


Tätä on minulta kyselty jonkin verran. Kaikille tiedoksi, että en ole lähdössä Satakunnasta minnekään. Olen ponnistanut valtakunnanpolitiikkaan Satakunnasta. En koskaan unohda alkuperäisiä tukijoitani. Olen Satakunnalle uskollinen. Sukuni on kotoisin Satakunnasta, vaikka itse synnyin ja kasvoin Pirkanmaalla. Isäni kävi koulua Porissa ja Kokemäellä, isovanhempani asuivat Satakunnassa. Nykyään myös omat vanhempani. Joten turha toivo, täällä pysyn :)

Muutamia otteita kirjoittamastani vappupuheesta. Samalla toivotan antoisaa vappua teille!
 

Hyvää työväen juhlaa! 


Tästä perinteisestä juhlasta ei ole vielä tainnut kukaan puolestaloukkaantua ja vaatia sen poistamista? Jeesus-lapsi, Tiernapojat, Suvivirsi ja lasten intiaanileikit pitäisi sen sijaan kuulemma kieltää.

Perussuomalaiset arvostavat suomalaisia perinteitä. Perussuomalaisille tärkeintä on suomalainen työ ja yrittäminen. Perussuomalaiset eivät hyväksy, että alle 30-vuotiaat laitetaan eriarvoiseen asemaan. Onko seuraavaksi sitten yli 50-vuotiaat? Perussuomalaiset kannattavat pienyrittäjien toimintaedellytysten parantamista, mutta emme kannata ikäsyrjintää.

Valitettavasti meillä on suomalaisia rakennusmiehiä työttömänä samaan aikaan kuin virolaiset rakennusmiehet ovat töissä. Virolaisten duunareille voidaan maksaa matalampaa palkkaa, koska siihen lasketaan mukaan lapsilisät ja kodinhoidontuki. Tämä on väärin. Hallitus ja vasemmistopuolueet ajavat tarveharkinnan poistamista. Näin saadaan lisää esimerkiksi laittomista maassaolijoista lisää porukkaa alepalkkareserviin. Suomalainen työmies joutaa työttömäksi. Perussuomalaiset eivät hyväksy työehtosopimuksen yleissitovuuden romuttamista. Perussuomalaiset eivät hyväksy tarveharkinnan poistamista. Ruotsissa sosiaalidemokraatit vaativat tarveharkinnan palauttamista, mutta Suomen pitää näköjään toistaa Ruotsin virheet, vaikka väkisin. Fiksut yleensä oppivat muiden virheistä.  

Hallituksen kaavailema hiilen käyttökieltolaki tulee toteutuessaan nostamaan vuokria. Tämä johtuu siitä, että sähkön ja kaukolämmön hinta nousee tutkimuslaitosten laskelmien mukaan 20-30 %.  Suomessa kivihiilen osuus sähköntuotannossa on 6,7 prosenttia. Nekin laitokset ovat sähkön ja lämmön yhteistuotantolaitoksia. Tanskassa yli 40 % sähköstä tuotetaan kivihiilellä. Haluan turvata teollisuutemme kilpailukyvyn. Suomalaisilla ei ole yksinkertaisesti varaa luopua kivihiilen käytöstä, eikä siihen ole ilmastopoliittista tarvetta.

Maakunta- ja soteuudistus

Hallitus ei ole pystynyt vakuuttamaan edes omiaan soteuudistuksen osalta. Jatkuvasti hallituspuolueen omat rivit kapenevat. Kaikki kokoomuslaisetkaan eivät ilmeisesti kannata sellaista markkinataloutta, jossa julkista rahaa siirretään yksityisten toimijoiden taskuihin. Saa nähdä meneekö sote- ja maakuntauudistus läpi. Esitetyssä mallissa maakuntien itsehallinto on näennäistä, sillä niillä ei ole omaa verotusoikeutta ja rahoitusvastuu maakuntien toiminnasta on valtiolla. Päätösvaltaa siirretään kunnilta valtiolle. Jos jäsenvaltio päättää avata markkinat sotepalvelujen osalta siten, että siitä muodostuu yritystoimintaa eli taloudellista toimintaa, siihen sovelletaan EU:n markkinasääntöjä. On lähes selvää, että valinnanvapausjärjestelmä päätyy EU:n arviointiin ennemmin tai myöhemmin. Lisäksi KHO on omassa lausunnossaan 13.12.2017 todennut, että se joutuisi pyytämään ennakkoratkaisua EU:n tuomioistuimelta valinnanvapausjärjestelmän luonnosta koskevassa asiassa. Jos EU:n toimielimet jälkikäteen toteavat, että Suomi on laittomasti maksanut valtiontukea osana valinnanvapausjärjestelmää, on keskeisenä seurauksena tuen takaisinperintä korkoineen.

Valtioiden taloudet ovat yleensä sekatalouksia. Siinä on piirteitä sekä suunnitelmataloudesta, että hajautetusta markkinataloudesta. Näiden toimiva tasapaino luo hyvinvointia ja pitää päätösvallan viime kädessä demokraattisesti valituilla päättäjillä. Suomalaista terveydenhoitojärjestelmää on jo jonkin aikaa ajettu yksityisten toimijoiden käsiin. Julkinen terveydenhoito aiotaan siirtää lopullisesti sotejättien käsiin. Se on minusta valitettavaa, enkä sitä kannata.

 

Perussuomalaisilta kysytään aina, miksi te puhutte maahanmuutosta? Minusta oikea kysymys olisi, miksi muut eivät puhu maahanmuutosta.

 

Väestö ikääntyy, siksi meillä on tulevaisuudessa yhä vähemmän rahaa ottaa Suomeen ihmisiä elämään tulonsiirroilla. Huonosti integroitunut maahanmuuttajaväestö heikentää maamme turvallisuutta. En olisi nuorempana uskonut, että joku päivä Ruotsissa annetaan sharialain mukainen tuomio.  Islamilainen kulttuuri on korvannut länsimaisen kulttuurin jo monilla Ranskan menetetyillä alueilla, kuten tutkija Hege Storhaug niitä kutsuu. Lapsiavioliitot ovat Euroopassa lisääntyneet.

Harjoitettu avoimien ovien maahanmuuttopolitiikka vaikuttaa merkittävästi talouteen, turvallisuuteen ja kulttuuriimme. Erityisesti pitkällä aikavälillä. Nykyinen epäonnistunut maahanmuuttopolitiikka iskee ensimmäisenä pienituloisiin, lopulta koko yhteiskuntaan. Helsingissä ja Vantaalla nyt jo yli 30 prosenttia toimeentulotuen asiakkaista puhuu äidinkielenään jotain muuta kieltä kuin suomea tai ruotsia. Kun euroja lasketaan ja leikkauksia tehdään, miksi samaan aikaan otamme lisää ihmisiä, joiden tiedämme integroituvan heikosti.

Perussuomalaiset kannattavat vapautta ja haluavat suojella suomalaisia, suomalaista kulttuuria ja elämäntapaa. Perusuomalaiset kannattavat todellista sananvapautta. Emme sellaista puolesta loukkaantujien vapautta, jossa joku porukka määrittelee, minkälaisista mielipiteistä he vaativat vapautusta.

Työväen juhla! Kaikki lähtee työstä. Perussuomalaiset ajavat työtä, turvaa ja pysyvyyttä.
Suomi on hieno maa. Minä synnyin Suomessa, lapseni EU-Suomessa, toivottavasti lastenlapseni syntyvät jälleen Suomessa.
 


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (58 kommenttia)

Hannu Pölkki

Hyväksytään, tosin tänne Pohjanmaallekkin kelpaisit! :)

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Laura nyt kelpaisi minne vaan, mutta on hienoa, että hän on uskollinen niille kannattajilleen, jotka ovat hänet eduskuntaan äänestäneetkin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Pysy paikallas vaan.Automaattsisen toiston poisto.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Hieno vappupuhe. Oikein hyvää vappua myös sinulle Laura!:)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Valitettavasti meillä on suomalaisia rakennusmiehiä työttömänä samaan aikaan kuin virolaiset rakennusmiehet ovat töissä. Virolaisten duunareille voidaan maksaa matalampaa palkkaa, koska siihen lasketaan mukaan lapsilisät ja kodinhoidontuki. "

Virolaiset duunarit on kiitollisia saadessaan edes sitä pientä palkkaa ja suomalainen duunari on kiitollinen ettei tarvi työmaalle lähteä, kun rahaa saa muutenkin ihan tarpeeksi ja virolainen tekee työt.

Sitäpaitsi suomalainen duunari saa vähän halvemmalla ostaa ne virolaisen duunarin tekemät asunnot kuin mitä suomalaisen duunarin tekemät maksaisivat.

Kilpailu on asuntomarkkinoilla kovaa ja halvemmat virolaisen tekemät talot menee paremmin kaupaksi kuin kalliit suomalaisten tekemät talot.

Sehän on vain hyvä että talot menee kaupaksi, ihmiset saavat asuntoja ja virolaisille duunareille riittää töitä. Ilman virolaisia duunareita asuntotuotanto ja muu rakentaminen loppuisi, kun rakentaminen tulisi liian kalliiksi, eivätkä kalliit kiinteistöt käy kaupaksi.

Mitä blogistilla on virolaisia duunareita vastaan?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Mitä Artolla on suomalaista duunaria vastaan?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Mitä Artolla on suomalaista duunaria vastaan?"

Ei mitään, mutta suomalaisen duunarin palkka ei nyt oikein ole kilpailukyinen suomalaisen duunarin sosialiturvalle ja sen takia moni duunari viettää mukavia päiviä kotiaskareissa ja antaa virolaisen duunarin hoitaa hommat raksalla.

Järjestely sopii sekä virolaiselle duunarille että suomalaiselle duunarille. Mutta järjestely ei voi olla pysyvä, koska Suomi ei tule erkanemaan EU:sta, missä Virokin on, eikä rajoja Viroon voi siten panna kiinni.

Suomalaisen duunarin pitää siis joko kouluttautua muihin kuin raksahommiin, tai sitten vähitellen ryhtyä kilpailemaan virolaisen duunarin kanssa niistä raksahommista.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Kaikella kunnioituksella Laura Huhtasaari, mutta tuo jatkuva kommentointisi, että Suomi on joku kummajainen, ja huonosti voipa maa, näin jankutuksesi ymmärrän, sen vuoksi että kuuluu Euroopan Unioniin, tympäisee suuresti.
Uskotko todella, että maahamme virtaa hunaja ja manna kun tuosta kauhistavasta järjestöstä irtautuisimme?! Että mentäisiin edes nimeksi parempaan suuntaan?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Eikös EU:sta irtautuvat halua, että Suomi-neito nostaa hameen korviin ja antautuu sinne venäjän suuntaan?

Semmoista venäläismielistä ja epäisänmaallista porukkaa. Suomen kansa on ihan itse äänestänyt 90-luvulla halustaan kuulua ns. länsimaihin eikä itäblokkiin.

Käyttäjän nikokauko kuva
Niko Kauko

Tämänkaltaiset kommentit kertovan EU:n kannattajista sen verran, että heillä ei ole sen vertaa itsetuntoa, että osaisivat edes kuvitella itsenäistä Suomea, joka ei kuulu johonkin blokkiin.

Ymmärtäisin haukkusi itäblokkiin kuulumisesta ja epäisänmaallisuudesta, jos Moskova säätäisi yli 70 prosenttia meidän laeistamme ja maksaisimme ostoksemme ruplilla sekä joutuisimme tukemaan Moskovan ulkopolitiikkaa.

Tämän ovat EU-mieliset Suomelle tehneet, mutta Moskovan tilalla on Bryssel ja ruplan tilalla euro. Siinä sinulle miettimistä isänmaallisuudesta.

Mitään epäisänmaallisempaa en osaa kuvitella, kuin sen mitä Suomen EU:hun ajaneet unionistit ja heidän tukijansat tekivät; lakkauttivat Suomen itsenäisyyden ja oman valuutan sekä tuhosivat Suomen talouden ja turvallisuuden.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #26

Mitenkäs tuo nyt käytännössä onnistuisi kun suurvaltapolitiikka ei poistu kuvittelemalla?

Suomi oli sodan jälkeen niin rähmällään itään päin kuin olla ja voi ja itsenäisyys oli osin muodollista. Muualla asialle keksittiin termi, ja sitä sanottiin "suomettumiseksi": https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomettuminen

Spede osasi asiaa käsitellä myöskin: https://www.youtube.com/watch?v=qq2ACM_VAk4

Kun Neuvostoliiton napanuorasta päästiin irti, suomen kansa äänesti EU:n liittymisen puolesta koska oli saanut tarpeekseen siitä että Suomi-neito oli vuosikymmenet idän huorana. Jälkiviisasteluna kun ajattelee niin olisi voinut käyttää tilaisuuden hyödyksi ja liittyä myös Natoon mutta siihen varmaan vaikutti nuo jenkkien törttöilyt, että tähän ei menty.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #26

Viimeinen kommenttisi kappale Niko Kauko on käsittämätön muuten kuin valuutan osalta. Mutta pärjäisimmekö markan kanssa yhtään paremmin?

Ei maamme ole suinkaan itsenäisyyttään mihinkään menettänyt. Suvereeniudestamme joudumme EU:n jäsenvaltiona aina joissain asioissa hiukan tinkimään. Näinhän tapahtuu kaikissa useamman jäsenen järjestöissä. Niissä päätetään yhteisesti keskustellen asioista, ja joku ehdotus jää aina vähemmistöön ja toteuttamatta. Tämä on demokratiaa.

Jos EU on sellainen mörkö kuin jatkuvasti jankutetaan, niin kyllä siitä pääsee irrottautumaan sääntösopimusten puitteissa. Mutta kannattaako ero? Siitäkö onni ja autuus tässä maailmanajassa tulisi suomalaisten osalle? Epäilen!

Mitä varmaa konkreettista hyvää, listatkaa!,ero EU:sta toisi tullessaan? Pelkkä jankutus "menettämämme itsenäisyyden" takaisin saannista, itsenäisten valtioiden Euroopasta, on todella vain pelkkää sitä.

Laura Huhtasaari

Kaikella kunnioituksella pysy sinä kannassasi ja minä omassani. Minusta ei ole Suomen etu kuulua nykymuotoiseen EU:hun, ja vielä vähemmän siihen EU:hun, joksi sitä ollaan ajamassa. Kannatan itsenäisten valtioiden Eurooppaa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Niin myös Putin, ymmärrätkö minkä takia?

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #18

Venäjä kortti. Suomi liittyi varmaan rahaliitto euroon myös turvallisuuden takia, niin no, noinhan se meille perusteltiin.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #20

Niin et vastannu että ymmärrätkö miksi se on venäjän etujen mukaista, että EU:ta ei ole?

Toinen kysymys että osaatko sanoa kuinka monta sotaa ollut rahaliiton maiden välillä?

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #23

En ole ajamassa Venäjän, Yhdysvaltojen tai Kiinan etua. Ajan Suomen etua.

Euro on epäonnistunut projekti, jolla ei ole mitään tekemistä rauhan kanssa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #27

Euro on rahaliitto jonka perimmäinen ajatus on sitoa rahaliiton jäsenet toisiinsa vahvoin taloudellisin sitein ja tällä tavalla ehkäistä sotaa. Euroopassa kun on pitkät perinteet sille, että on joukku itsenäisiä valtioita sotimassa keskenään. Tämä video saattaa olla silmiä avaava: https://www.youtube.com/watch?v=1hsDn2kNriI

Rauhan aikaahan tässä ollaan eletty euromaiden välillä.

Euron muita ajatuksia oli edistää kaupankäyntiä ja tarjota vakaa valuutta. Eurohan on käsittämättömän vakaa verrattuna suomessa ennen käytettyyn markkaan minkä arvo muuttui miten sattuu. Siitähän on muistona myös 90-luvun lama kun valuuttalainojen riski toteutui.

Sitä tuskin kukaan kieltää etteikö eurossa olisi myös käynyt valuvikoja mutta kyllä euroopassa on eletty syvän rauhan aikaa euromaiden kesken.

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #23

En ole ajamassa Venäjän, Yhdysvaltojen tai Kiinan etua. Ajan Suomen etua.

Euro on epäonnistunut projekti, jolla ei ole mitään tekemistä rauhan kanssa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #28

"Euro on epäonnistunut projekti, jolla ei ole mitään tekemistä rauhan kanssa."

Vakaa euro on Suomen etu, sillä muuten meillä olisi valuuttana uppoava markka, tai, sukelteleva rupla.

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #29

Kun Sixten Korkmankin on myöntänyt, että Suomi teki virheen liittyessään euroon, niin tuo ”fantsua” ei nyt vain enää mene läpi kenellekään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #20

"Venäjä kortti. Suomi liittyi varmaan rahaliitto euroon myös turvallisuuden takia, niin no, noinhan se meille perusteltiin."

Persut varmaan haluaa että aina kun rupla sukeltaa, Suomen oma markka sukeltaa perässä, ettei vain markkinat Venäjälle häiriintyisi.

Muissa Euroopan maissahan tällaista Suomelle haitallista valuuttasukeltelua ei voi esiintyä, se kun on estetty sillä tavalla etteivät muut maat voi hyödyntää kauppaansa Suomen kanssa valuuttakurssimuutoksilla. Ruotsi voisi niin tehdä, mutta ei tietenkään tee sitä, koska siellä tajutaan ettei sellainen rahapolitiikka mitä Suomessa markka-aikana harrastettiin ole kannattavaa, vaan vahingollista.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #24

Suomen hallitukseen ei näitä valuuttaspekulantteja oteta. Kansa ymmärtää, että valuutoilla keplottelu vie mattoa kaikkien alta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #18

"Niin myös Putin, ymmärrätkö minkä takia?"

Ei se ymmärrä.

Minäpä kerron.

"Itsenäinen" Suomi on paljon helpompi kontrolloitava Putinille kuin EU Suomi.

Vaikea sitä on ymmärtää, mutta sitä juuri persut haluaa,
siis sitä että Suomi olisi Putinin kontrollissa.

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #22

En hinkua Brysselin saati Moskovan vallan alle. Itsenäisyys on vaihtoehto.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #31

Koska olen kirjoittamassa erillistä blogia siitä, miten persut ja muut kansainväliset populistit ymmärtävät ahtaasti kulttuurin, niin en sitä tässä kirjoita vielä auki.
Totean vain, että kommentissa 31. käytetty verbi on tyyppiä 1. Sen perusmuoto on siis hinkua. Ensimmäisen persoonan muodot ovat preesensissä: hingun, en hingu.
Jos se olisi verbityyppiä 4, sen perusmuoto olisi hinguta ja taivutus: hinkuan, en hinkua. (vrt. langeta: lankean, en lankea)
Suomen kieli pitää yllä suomalaista kulttuuria ja siksi siihen on syytä suhtautua sen arvon mukaan. Itse aina korjaan pienetkin kielivirheeni, mitä omissa teksteissäni huomaan.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #22

Noh, tämä ei ole ensimmäinen kerta kun huomaa konkreettisesti kuinka perussuomalainen ei pysty käsittämään mitä on suurvaltapolitiikka. Ikäänkuin suomen ympärillä olisi rajat joka eristäisi kaikesta muusta.

Tosiasiassa suomi on mitättömän pieni 5.5 miljoonan kääpiövaltio joka on täysin riippuvainen viennistä ja raaka-aineiden saatavuudesta verkostoituneessa maailmassa.

Se että karttapalloon on piirretty jotain rajalinjoja ilmeisesti aiheuttaa jotain harhakäsityksiä. Olisi parempi käsittää maailma ennemminkin niin, että missä on strategisia resursseja tai sijainteja, missä on ihmisiä, missä sotavoimia, missä ruokaa, missä vettä ja jne.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #34

Ihan oikeasti ihmettelen miten voi sanoa etteikö Suomen ympärillä ole rajaa. Tottakai se raja on olemassa jokaisessa ilmansuunnassa. Vain itäinen raja on valvonnan alla eli rajavartijoiden valvonnassa. Sen sijaan rajat etelässä ja lännessä ovat, mutta ilman rajavalvontaa.

Onko perussuomalaisten syy viennistä riippuvaisuus? Eikö Sipilän hallituksessa ole ulkomaan kauppaministerinä Anne-Mari Virolainen (kok)? Mikä vastuu ministerillä ja koko hallituksella on vientiin liittyvän kaupan editäminen? Kokoomuksella on hallituksessa ulkomaan kauppaan liittyen ministerin salkku koko ajan.

Jokaisella maalla on rajat ja toiset valvovat rajojaan nykyisin vahvemmin kuin toiset. Ei tuo rajavalvonta suinkaan ole este ulkomaan kaupalle nyt eikä aiemminkaan rajavalvonnan ollessa voimassa kaikilla raja-alueilla. Onhan nytkin ulkomaan kauppaa Venäjän kanssa. Ainoastaan Suomen kauppaa Venäjän kanssa estää EU:n alulle panema poikotti vientikauppaan liittyen, johon Venäjä on vastannut omalla tavallaan.

Ilmeisesti kommentoija on samaa mieltä ex-demari kansanedustajan kanssa siitä, että "Suomi kuuluu kaikille" ja ettei maallamme tarvita rajoja?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #36

Näen asian ennemminkin niin, että valtioiden rajat ovat vallanpäättäjien sopimusmuotoisia liittyen alueiden kontrollointiin. Raja on olemassa niin kauan kuin ihmiset uskovat valtarakenteeseen, valtiolla on riittävästi verokertymää ja että raja sopii myös rajojen ympärillä oleville ihmisille.

Raja ei varsinaisesti ole mikään fyysinen este vaan sopimusluontoinen ja samanaikaisesti suomen rajojen sisäpuolella olevat ovat enemmän tai vähemmän samassa veneessä kaikkien maailman ihmisten kanssa eikä raja tee mitenkään immuuniksi muulle maailmalle.

Noin esimerkkinä, rajasopimuksilla ei ole oikeastaan merkitystä kansainvaelluksen alkaessa tai suomen hallitus voidaan vaihtaa muualta käsin, ja suomen talous ja hyvinvointi on niin vahvasti viennistä ja ulkopuolisesta energiasta ja raaka-aineista riippuvaista, että jos sen riippuvuuden haluaa pois niin pitäisi palata johonkin 1600-luvulle.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #40

Rajavalvonta ei suinkaan ole millään muotoa este kaupankäynnille. Digiaikana kaupankäynti yli valtakunnan rajojen on mahdollista järjestää jouhevasti. Samaan aikaan rajavalvonnalla saadaan aikaan maan sisäinen turvallisuus pidettyä ns. hanskassa, eikä maahan voi saapastella ihan kuka tahansa ja missä tarkoituksessa tahansa.

Rajavalvonta ei myöskään ole minkäänlainen este kansainvälisyyden harjoittamiseen. Suhteiden ja kanssakäymisen ylläpitäminen ei riipu myöskään rajavalvonnasta. On täysin keksittyä selitellä rajojen aukipitämistä siten kuin yrität selitellä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #42

"Rajavalvonta ei suinkaan ole millään muotoa este kaupankäynnille."

Ei tietenkään. Roomalaiset rakensi aikoinaan ihan oikeasti muureja, mutta yleensä käytännössä oli vain vartiotorneja tietyin välimatkoin siellä ja ihmiset kulki käytännössä vapaasti rajan yli kauppaa tehden.

"On täysin keksittyä selitellä rajojen aukipitämistä siten kuin yrität selitellä."

En yritä selitellä mitään rajojen aukipitämistä ja itseasiassa haluaisin rautaa EU:n rajoille hillitsemään kansainvaellusta koska liian nopea kansainvaellus romahduttaa EU:n valtiot, mutta ymmärrän myös sen tosiasian, että miljoonat ihmiset kun alkavat siirtymään eurooppaan niin se rajavalvonta ei käytännössä estä sitä. Se ei mene niin, että joku kääpiövaltio lisää rajavalvontaa ja sitten on maailmassa kaikki kunnossa ja kansainvaellusta ei tapahdu.

Ihmiskunta on jumissa tällä planeetalla ja täällä ollaan yhdessä, ja maailma tuhoutuu parhaillaan. Tuho on vastaavanlaajuista kuin vaikka se kun joitakin miljoonia vuosia sitten jolloin katosi mm. dinosaurukset. Tosiasioiden hyväksymisestä ja ymmärtämisestä ja eri asioiden vaikutuksista tässä pitäisi lähteä liikkeelle.

"Fobia on tiettyihin tilanteisiin tai kohteisiin liittyvä todellisen uhkan olemassaoloon perustumaton pelko (kammo tai kauhu), jonka ahdistuneisuusoireita henkilö ei pysty hallitsemaan. Vastenmielisyys esimerkiksi jotain eläinlajia kohtaan ei ole vielä fobia. Fobiat luokitellaan ahdistuneisuushäiriöihin."

Perussuomalaisilla on islam fobia.

Eihän se uskonto ole mikään ongelma. Sen sijaan fundamentalistinen usko on hälyttävä signaali taantumuksesta. Maailmassa on fundamentalististen muslimien ja myös kristittyjen määrä kasvussa ja se on ongelma ja kyseessä on täysin sama asia. Kyseessä on sivistyneen maailman syöpä kun terveellä tavalla maallistuneiden ihmisten sijasta taikauskot ja tosiasioiden kieltäminen valtaavat ajattelua. Esim. maailma muuttuu litteäksi ja vain 6000v ikäiseksi.

Se on myös hyvin hälyttävää että Suomen kaltaisessa korkean koulutustason maassa on eduskunnassa hälyttävän paljon ihmisiä jotka eivät esimerkiksi ymmärrä miten evoluutio toimii. Niin miten tällaiset ihmiset voivat sitten äänestään yhtään mistään mihin liittyy ihmisen biologia ja käyttäytyminen, tai vaikka geenimanipulaatiosta kun eivät ymmärrä asiasta yhtään mitään?

Kaikennäköisten kulttien yleistyminen ja huuhaan lisääntyminen on todennäköisesti yhteyksissä lohduttomaan tulevaisuuteen ja tästä on näyttönä pääsiäissaarten tapahtumat, Länsi-Rooman romahdus ja nykyisistä muslimeista ja kristityistä havaittavissa lisääntynyt fundamentalismi kun maailma tuhoutuu parhaillaan.

"Islam on arabiankielinen sana, joka tarkoittaa alistumista ja tottelevaisuutta, eli täydellistä antautumista Jumalan johdatuksen varaan."

Ja suomessa maallistuneet muslimit juovat olutta eivätkä aina jaksa viidesti päivässä kumartaa Mekkaan päin.

Saman aikaisesti sitten on fundamentalismin kasvua jossa tuhansia vuosia vanhoja tekstejä luetaan kirjaimellisesti ja ihmiset alkavat... seota. Sama ilmiö on nähtävissä kristityillä ja muslimeilla.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Hyvä päätös. Pidä toi. Syytä en kerro.

Laura Huhtasaari

Arvaan syyn, mutta en halua "laskelmoida". Pysyn päätöksessäni, koska se on minusta oikea päätös.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Onpas harvinaisen ristiriitaista.

"Suomalaisilla ei ole yksinkertaisesti varaa luopua kivihiilen käytöstä, eikä siihen ole ilmastopoliittista tarvetta."

"Väestö ikääntyy, siksi meillä on tulevaisuudessa yhä vähemmän rahaa ottaa Suomeen ihmisiä elämään tulonsiirroilla."

Kyllähän se on niin, että suomeen tulee varmaankin miljoona ihmistä lisää muualta ja syynä on se, että suomi monien muiden maiden ohella päästelly ilmakehään kasvihuonekaasuja ilman että saisi pidettyä niitä omien rajojensa sisäpuolella.

Vastaavasti suomella ei ole mitään edellytyksiä estää tämän vuosisadan kansainvaelluksia.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Kun virolaiset käyvät täällä töissä, koko perhe itseasiassa kuuluu Suomen sosiaaliturvan piiriin, ja esim. lapsilisät juoksevat Suomesta lapsilleen Viroon. Se on oikeasti pitkä penni.
Kiitos erinomaisesta blogista, Laura!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kun virolaiset käyvät täällä töissä, koko perhe itseasiassa kuuluu Suomen sosiaaliturvan piiriin, ja esim. lapsilisät juoksevat Suomesta lapsilleen Viroon. Se on oikeasti pitkä penni."

Niin, mutta sen sosialiturvan edellytyksenä on tietenkin se että tuloverot menee suomen valtion kirstuun ja sillä perusteella ne lapsilisät maksetaan, kuten suomalaisellekin duunarille, vaikka kyllähän se suomalainen duunari saa ne lapsilisät vaikka ei töissä olisikaan.

Vaihtoehtona olisi tietenkin se että ulkomaalaisten sallittaisiin työskennellä ilman veroja tai työnantajan sivukuluja, niitä millä ne sosialiturvat maksetaan.

Silläkin tavoin saataisiin kyllä raksalle väkeä Virosta, eikä tarvitsisi sille perheelle siellä Virossa mitään maksaa, mutta sehän tekisi virolaisen duunarin kilpailuaseman suomalaiseen verrattuna aivan mahdottomaksi. Jos niin tehtäisiin, ei raksoilla näkyisi muita kuin virolaisia ja rakennuskustannukset putoaisivat roimasti.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Mutta nythän raksaväki vaatii itselleen isompia korotuksia kuin mitä muut on saaneet. Jos se toteutuu, niin taitaa taas tulla virolaisille rakentajille lisää hyvää duunia Suomesta.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

"Perussuomalaisilta kysytään aina, miksi te puhutte maahanmuutosta? Minusta oikea kysymys olisi, miksi muut eivät puhu maahanmuutosta."

Tuo oli loistava kommentti ja vähän ihmettelen itsekkin, miksi!. Ensinnäkin työmaailma on melkoisessa murroksessa tietoteknolgia ja robotisation myötä, jolloin joudutaan uudelleen kouluttaa hirveä määrä ihmisiä, jotka joutuvat työttömiksi uusien teknologioiden tieltä ja työttömiä myös. Tosin uudet teknologiat lisää työtä mutta ei paikkaa sitä eroa.

Tämän johdosta meidän nk. hyvinvointivaltion rahoittaminen tuo suuria ongelmia ja jos Suomeen valuu ihmisiä jotka ovat riippuvaisia meidän tuista, olemme ongelmissa ja kovaa, emme vain kestä taloudellisesti sitä.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Mistäs te persut tänne aiotte saada suomalaisia maahanmuuttajia, kun paljon porukkaa tänne piakkoin kuitenkin tarvitaan töitä tekemään ja veroja maksamaan?

Olisikohan vaan otettava lusikka kauniiseen käteen: niitä suomalaisia ei ole olemassakaan, jotka tänne pitäisi saada. On pakko hyväksyä muunkin näköistä porukkaa.

Kun syntyvyys Suomessa on sitä mitä se on, tulee kyllä paljon halvemmaksi ottaa Suomeen aikuinen maahanmuuttaja ja koulia hänet muutamassa vuodessa kuin kasvattaa ja koulia täällä syntyvä – tämä huomio siis niille joille se raha näkyy olevan tärkeintä.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Voisitko lähteä pois Suomesta ja viedä niin monta persua mukana, kuin vain saat? Tekisit kerrankin jotain isänmaallista, etkä vain puhuisi. Kun muutenkin vaikuttaa teille tämä maassa maan tavalla olla niin hankalaa, niin voisitteko vaihtaa vaikka maata sit?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ja ihan oikeasti näin sivusta katsottuna sinä voisit lopettaa tuon vihapuheen suoltamisen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ja ihan oikeasti näin sivusta katsottuna sinä voisit lopettaa tuon vihapuheen suoltamisen."

Muistaakseni niin sinä kuin blogisti ette ole sensuurin kannalla, vaan sitä mieltä että vihapuheita ei suinkaan saa rajoittaa.

Vai onko vihapuheilla ja vihapuheilla jotain eroa? Esimerkiksi niillä vihapuheilla jotka kohdistuvat turvapaikanhakijoihin ja niillä vihapuheilla jotka kohdistuvat persuihin.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #39

Mitä sinä iso mies nyt vingut? Sirpa esitti pyynnön ja Laura sallii tuon kommentin jossa iiro kertoo vihaavansa maanmiehiään.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava Vastaus kommenttiin #41

Onpa niin persumainen tapa kääntää kommentini, mutta ei uusi tai yllättävä. Mie en vihaa maanmiehiä tai -naisia. Vihaan persuja, joka on aateena todella vastenmielinen, ihmisvihamielinen ja erittäin haitallinen. Te ette ole mikään kansa, vaikka ahtaissa mielissänne asian näin varmasti näettekin. Te ette ole millään tasolla edes isänmaallisia, vaikka koitatte uudelleen määritellä isänmaallisuuden joksikin ihan muuksi, mitä se on. Esim. veteraanit on varmaan isönmaallisuuden huipentuma. Te olette niin kaukana, niistä, kuin voi, vaikka moni teistä varmasti kuvittelee, että oli itae rintamalla taistelemassa, mutta todellisuudessa moni teistä vaan yrittää imeä itselleen/varastaa sitä kunniaa, joka veteraaneille kuuluu

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #39

Älä selitettele omiasi. Minä en ole koskaan hyväksynyt vihapuhetta. Enkä varsinkaan sitä jatkuvalla syötöllä esitettynä. Kannattaa kommentoijankin mietiskellä omia kirjoituksiaan jospa niihinkin sisältyy mainittua vihapuheen poikasta. Hyvä on syytellä muita, kun ei itse huomaa omaansa.

Kerrot vihapuhetta kohdistetun turvapaikanhakijoihin, mutta eikös kritisointi ole kohdistettu meidän saamattomiin päättäjiin?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #43

"eikös kritisointi ole kohdistettu meifän saamattomiin päättäjiin."

Juu, niin olen kuullut. Siellä on ollut myös uhkaavia ja agressiivisia vihapuheita, sellaisia pelottavia, sellaisia joissa uhataan perhettä ja uhataan raiskata.

Hyvä ettet sinäkään hyväksy, et edes sananvapauden nimissä, tällaisia päättäjiin ja julkkiksiin kohdistuvia vihapuheita. Vai hyväksytkö?

Hyväksytkö sitten kuitenkin sananvapauden nimissä pakolaisiin, turvapaikanhakijoihin ja muihin ulkomaalaisiin kohdistuvat vihapuheet.

Blogisti ainakin tuntuu jotenkin hyväksyvän ne vihapuheet jotka kohdistuu mamuihin ja meihin suviksiin, sananvapauden nimissä, vaikka onkin eduskunnassa allekirjoittanut jotain asiaan liittyviä yhteisiä vetoomuksia.

Ovatko kaikki muslimit sinunkin mielestäsi terroristeja?

Ovatko kaikki terroristit sinun mielestäsi muslimeita?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #45

Arto, minä en ole vastuussa kenenkään toisen kirjoitteluista tai sanomisista yleensä. En ole velvollinen vastaamaan esittämiisi typeriin kysymyksiinkään. Sinulla on mitä ilmeisimmin valtavan suuri fobia perussuomalaisia kohtaan. Koita päästä tuosta vihasta eroon. Se parantaa mielenrauhaasi ja ahdistuksentunnettasi.

Määritelmää fobialle;

Fobia on tiettyihin tilanteisiin tai kohteisiin liittyvä todellisen uhkan olemassaoloon perustumaton pelko (kammo tai kauhu), jonka ahdistuneisuusoireita henkilö ei pysty hallitsemaan. Vastenmielisyys esimerkiksi jotain eläinlajia kohtaan ei ole vielä fobia. Fobiat luokitellaan ahdistuneisuushäiriöihin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #46

"Määritelmää fobialle;

Fobia on tiettyihin tilanteisiin tai kohteisiin liittyvä todellisen uhkan olemassaoloon perustumaton pelko (kammo tai kauhu), jonka ahdistuneisuusoireita henkilö ei pysty hallitsemaan. Vastenmielisyys esimerkiksi jotain eläinlajia kohtaan ei ole vielä fobia. Fobiat luokitellaan ahdistuneisuushäiriöihin."

Kiitos tästä hyvästä määritelmästä. Määritelmiä on varmaan useita ja niitä voidaan keksiä lisää, mutta pidän tästä sinun määritelmästäsi.

Itse määrittelisin mielelläni fobian sellaiseksi että voisin sanoa että minulla on persufobia, mutta tämän sinun määritelmäsi mukaan minulla ei kyllä ole mitään persufobiaa.

Sen sijaan tämän sinun määritelmäsi mukaan persuilla on ainakin islamofobia ja suvakkifobia.

Persujen suvakkifobia näkyy siitä että persut on kovia bannamaan suvakkeja, minutkin on moni persu bannannut, he eivät halua minun kritiikkiäni omaan blokiinsa.

Yleensä en ainakaan itse ole kokenut persujen suvakkikritiikkiä vihapuheeksi, kuten persut ymmärtävät suvakkien pesukritiikin vihapuheeksi.

Sen sijaan pidän persujen islam- kritiikkiä usein vihapuheena ja fobiana, vaikka persut itse pitävät islam- fobiaansa normaalina kritiikkinä.

Persujen suvakkeihin kohdistuva kritiikki muuttuu vihapuheiksi siinä vaiheessa kun suoraan uhataan suvakkia ja tämän perhettä, tai vihjaillaan tällaisen uhan olemassaololla, toivotaan että mamu raiskaisi suvakin, tai tekisi muuta pahaa suvakille jne.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #47

Kyllä olen saanut kirjoitteluistasi kuvan, että täytyy sinulla olla jonkinasteinen persukammo tai -kauhu. Muutoin et jatkuvasti jankuttaisi samoista asioista melkein samoin sanoin esittämättä koskaan ainoatakaan lähdettä sanomisesi tueksi.

Mitä sitten tulee islam-kritiikkiin, niin maahanmuuttajataustaisen Alan Salehzadehìn mukaan islamin kritisointi ei ole vihapuhetta.
https://blogit.iltalehti.fi/alan-salehzadeh/2017/0...

Kaikkia uskontoja voi ja saa kritisoida. Myös islamia, sillä se ei henkilöidy henkilöön tai kansaan. Islam on uskonto muiden joukossa ja maailman laajuinen.

Islam oppaan mukaan;
Tällä uskonnolla on se erityispiirre, että se ei samalla tavoin henkilöidy johonkin persoonaan tai tiettyyn kansaan; sana "Islam" ei kerro sellaisesta suhteesta - sillä se ei kuulu millekään tietylle henkilölle, kansalle tai maalle. Se ei ole ihmisaivojen tuotetta eikä se myöskään rajoitu johonkin tiettyyn yhteiskuntaan kuuluvaksi. Se on yleismaailmallinen uskonto, jonka tarkoitus on synnyttää ja kehittää ihmisessä ISLAMin asennetta ja ominaisuuksia.
Islam on arabiankielinen sana, joka tarkoittaa alistumista ja tottelevaisuutta, eli täydellistä antautumista Jumalan johdatuksen varaan.

http://www.islamopas.com/orientering.html

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #49

"Mitä sitten tulee islam-kritiikkiin, niin maahanmuuttajataustaisen Alan Salehzadehìn mukaan islamin kritisointi ei ole vihapuhetta."

Tuo on aivan totta, mutta se ei tarkoita sitä etteikö vihapuhetta voisi kohdistaa islaminuskoisiin, samoin kuin somaliehin, neekereihin ja suvakkeihin.

Kritiikki ja vihapuhe ovat eri asioita.

Kritiikki on laissa suojattu, vihapuhe on osin kriminalisoitu, niin että kaikenlainen vihapuhe ei ole lailla suojattu, vaan se on lain vastaista, vaikkakaan mikään vihapuhe, ei siis se sallittu vihapuhekaan, ole mikään suositeltava kommunikointitapa.

Sen takia sitä vihapuhetta täällä usarissakin vähän vieroksutaan ja joskus niitä vihapuheita myös poistetaan, vaikka ne ei nyt niin lainvastaisia olisikaan.

Minultakin on poistettu yksi viesti ja minulle on annettu yksi huomautus, siitä kun kritisoin vähän turhan häjysti ja ilkeästi entistä ja edesmennyttä nyrkkeilysankaria, elokuvatähteä, julkkista ja persujen kansanedustajaa Tony Halmetta.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava Vastaus kommenttiin #43

Et hyväksy vihapuhetta, mutta kannatat puoluetta, joka koostuu 70% pelkästä vihapuheesta. Selvä...

Alkaa tulla jo persujen kaksonaismoralismia ja tekopyhyys korvista, mutta minkäs teet.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Mitä? Sananvapauttanihan mie vaan käytän. Ai niin, mutta kun en ole enää persu, niin miulla ei olekaan tätä oikeutta enää. Unohdin, muten persut näkevät nämä asiat. Sehän on täysin okei, että persu uhkaa vaikka raiskata Emma Karin perheen, ei tule sanktioita, mutta kaikenlainen persuille kuittailu on väärin ja tulisi lopettaa.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

onko kaikki hyvin ?
jäikö lääkkeet ottamatta ?

Jorma Sulander

Leipä elättää jopa Iiro Orgu'n kaltaisia himmelipäitä! Laura pysyy täällä ja hyvä niin.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Se onkin vain esimerkki Huhtasaaren epäisänmaallisuudesta.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Onko joillekkin epäselvää mistä Juncker on oman bolitbyroonsa hallintomallin kopsannut? Jotain vinkkiä saa siitä että Juncker oli pitämässä puhetta ilmeisesti ihailemansa Marx:in 200v syntymäpäiväjuhlassa.

"JEAN-CLAUDE JUNCKER is set to pay tribute to Karl Marx at a celebration of the father of Communism’s 200th anniversary in Germany, leading to accusations he has forgotten about the many millions of victims of his ideology"

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset