Ihanan kristillistä

Jumittuminen. Nykyään hoetaan sitä yhtä ja samaa, valeuutinen. Vale, vale ja aina uudelleen toistetaan, kuinka valeuutiset pitää saada kuriin. 

Mikä on valeuutinen? Väärä mielipide, tulokulma, johtopäätös vai väärä tulkinta? Pyritäänkö sillä saamaan itselleen tuloja, valtaa vai mainetta? Pyritäänkö valeuutisilla luomaan kärpäsistä härkäsiä ja ohjaamaan ihmisten ajattelua? Liioitellaanko vai vähätelläänkö asioita valeuutisissa ja näin luodaan vääriä mielikuvia. Demonisoidaanko valeuutisissa ihmisiä tai ryhmiä? Pitääkö valemedia sellaisia asioita esillä, joista ei saa puhua? Onko valeuutisissa faktavirheitä vai mielipidevirheitä? Oikeassa oleminen tuntuu ihan samalta kuin väärässä oleminen, koska muutenhan ihminen muuttaisi mieltään. Ei kukaan halua olla väärässä. 

Kuka sitten omistaa uutiset? Kenellä on oikeus vaatia "valeuutisten" poistoa? Yllä oleva listaus koskee kaikkea mediaa. Valtamedia ei ole vapaa edes faktavirheistä. Täysin objektiivista mediaa ei ole, eikä tule. 

Väärät uutiset tulee oikaista ja faktavirheet korjata. En kuitenkaan hyväksy hokemaa "valemedian" vaarallisuudesta, jos emme pysty keskustelemaan asiasisällöstä. Alla tyypillinen esimerkki, jossa otetaan "kantaa" valeuutisen jakamiseen. 

Aina sama laulu

-huomasin, että jaoit/tykkäsit (koska leftis valvoo)

-eikö saisi?

-kyllä, mutta nämä ovat ”fake news”

-mikä videon sisällössä oli väärin?

-fake news ja videon tekijä on äärioikeistolainen

-et ota kantaa siis itse asiaan

-älä uhriudu
 

Kaikki totalitaariset valtiot ovat aina alkaneen sananvapauden rajoittamisella. Saksa on sensuurin tiellään pidemmällä kuin Suomi. Sakassa lain mukaan viranomaiset voivat antaa julkisen palvelun yhtiöille kuten Facebookille, Googlelle ja Twitterille aina 50 miljoonaan euroon kohoavan sakon, jolleivat ne poista sosiaalisesta palvelusta sellaisia kommentteja ja postauksia, jotka vahingoittavat tätä lakia. Sakkoja voidaan langettaa myös tavallisille ihmisille näiden laittomista postauksista. Nettipoliisi on totta. Samoin tykkääminen väärästä asiasta voi johtaa oikeuteen ja sakkoihin. Myös huumori on vaarallista: esimerkiksi eräs 62-vuotias nainen Saksassa sai 1 350 euron sakot jaettuaan vitsin siirtolaisista internetissä (Arto Luukkanen). 

http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/254858-sananvapaus-sammui-…

Suomi on EU:n ikuinen puudeli ja vaikka tervaa itsensä, jos EU sitä edellyttää. 

Unkarissa johtajat ovat eri maata. Orbán on sanonut pitävänsä kiinni kristillisdemokraattisista arvoista. Ihanan kristillistä!

– Emme rakenna liberaalidemokratiaa vaan kristillistä demokratiaa, missä ihmisarvo tulee ensin, valta on hajautettu, vapaus on absoluuttinen arvo, perheitä tuetaan, globaalit ideologiat torjutaan, usko kansakunnan tärkeyteen vallitsee, hallitus taistelee täystyöllisyyden puolesta, naisten tasa-arvoa kunnioitetaan ja antisemitismi estetään, hän totesi.

https://www.kansalainen.fi/viktor-orban-siirtolaisille-ei-tule-antaa-sen…

http://www.kormany.hu/en/the-prime-minister/news/it-is-a-moral-duty-to-s…

 

 

LauraHuhtasaari
Perussuomalaiset Pori

Olen kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu, uskonnon aineenopettaja ja erityisopettaja Porista. Poliitikkona pyrin olemaan aikaansaava ja aktiivinen.
Luonteeltani olen avoin ja helposti lähestyttävissä – uskallan ja haluan sanoa mielipiteeni suoraan. http://www.laurahuhtasaari.com
Mottoja:
"Arguing with a fool proves there are two."
"Be yourself because everyone else is already taken."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu