LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Maailmanloppu-spekulaatio

Ennen Yhdysvaltojen presidentinvaaleja Trump ei herättänyt minussa positiivisia mielikuvia. Mielikuvan ei tulekaan pysähtyä,  mutta kysyttäessä olisin aiemmin vastannut, piinkova menestyvä liikemies, joka elehtii käsillään. Trump on värikäs persoona ja esittää asioita niin kuin ne ovat. Se ei ole koskaan ollut huudossa, koska silloin ihmiset hermostuvat, hyökkäävät ja puolustautuvat. Asiallinen puhe tulkitaan usein harmaaksi, jos siinä ei sanota mitään. Jargoniaa pitää opetella, vastaa ja vastaa vaikka pitkäänkin, mutta älä ota oikein mihinkään mitään vahvaa kantaa. Ihmiset usein sekoittavat, että jos asia on paha, ihminen on paha. Jos tuot esiin ikäviä havaintoja, olet ikävä ihminen. 

Siinä vaiheessa, kun median edustajat rehvakkaasti asettuivat Trumpin yläpuolelle ja ennustivat maailmanloppua, jos Trump voittaa, niin kiinnostuin. Herätyskelloni alkoivat soimaan, Trumpissa on pakko olla jotain hyvää, kun noin paljon haukutaan. Kuuntelin tarkkaan. Kun Trump sanoi jotain, kaikki olivat ainakin loukkaantuvinaan. Kun Clinton sanoi jotain, kaikki lähinnä nyökyttelivät. 

Olen joskus miettinyt, millainen ihminen lähtee journalistiksi? Miksi hänen oma vihansa esimerkiksi minua kohtaan sumentaa ajattelua niin paljon, että on valmis jopa nolaamaan koululaisen twitterissä. Koululaisia käveli ohitseni ja he halusivat kanssani kuvaan. Jaoin tämän kuvan twitterissä, johon toimittaja tarttui.
Tere Sammallahti kommentoi asiaa twitterissä seuraavasti: "On semisti kiusallista, että ison mediatalon uutispäällikkö kaivelee jonkin teinipojan Twitter-kuvia ja yrittää lyödä sitä kautta leimaa kansanedustajaan."

Jonkun laskelman mukaan Trumpista kertovat uutiset ovat 92% negatiivisia ja 8% ovat neutraaleja. 

En tiedä miksi ihmiset eivät kestä todellisuutta tai pysty myöntämään sitä ääneen, siksi eräs poliitikko ei kyennyt kertomaan, kummassa maassa asuisi mieluummin Norjassa vai Haitissa. 

https://

Trump voitti vaalit, maailmanloppua ei tullut, ei edes pörssiromahdusta. Trump jatkaa vaalilupaustensa pitämistä:"Kyllä kauppaa, mutta reilua kauppaa." Maiden mukaan Kiina aikoo lisätä huomattavasti yhdysvaltalaisten tuotteiden tuontia, minkä tarkoituksena on pienentää Yhdysvaltain kauppa-alijäämää Kiinaan nähden.

https://yle.fi/uutiset/3-10214513?utm_source=twitter-share&utm_medium=so...PS: Sunnuntain vinkki. Jordan Peterson edustaa vastakulttuuria kolmannen aallon feminismiä vastaan. Peterson vastustaa vasemmiston totalitarismitaipumusta, joka on huolestuttavat ilmiö myös Euroopassa. Kannattaa tutustua. 

https://www.nytimes.com/2018/05/18/style/jordan-peterson-12-rules-for-li...

https://uusitie.com/professori-jordan-peterson-nuorten-miesten-isahahmo-...

https://.be

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Toni Rintala

Kun Obama vaati tiukempaa rajavalvontaa ja tuli siksi valituksi presidentiksi, niin Yhdysvaltojen kansa kannatti ja EU nyökytteli. Kun Clintonit vaati tiukempaa rajavalvontaa, niin kansa kannatti ja EU nyökytteli.
Mutta kun Trump vaati tiukempaa rajavalvontaa, moni pöyristyi :)
Miksi?

Laura Huhtasaari

Koska Trumpissa ei ole mitään hyvää. ;)

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Oikeasti asia on niin että ns Suomen-Trumpilaiset eivät näe Donaldissa mitään vikaa, kaikki mitä mies twiittaa on mahtavaa ja asia koetaan erityisen hyväksi suomelle.

Trump kriittiikkiä ei suvaita, koska EU, Jyrki Katainen (”Käteinen” trumpetisteille), euro ja pakolaiset. Ei vaikka Eurooppa pitää yhtälailla puoliaan (joskaan ei niin henkilöityneenä eikä twiitaten) ja pakolaisetkin ovat isolta osin Usan suurvaltapolitiikan ”ansiota”.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #23

En tiedä ketä tarkoitat tuolla Suomen-Trumpilaisilla.. Nimittäin jokainen meistä taitaa nähdä Trumpissa jotain vikaa.. Hän tekee idiottimaisia Twiittejä välillä, hän on turhan suorasanainen.. Mutta on hänessä hyviäkin asioita ja tekee hyviä asioita, ainakin yrittää, sitten ei mahda mitään jos Demokraatit ja leftwing pistää hanttiin, Usa ei ole keisarikunta eikä diktatuuri..

Ja jos se toinen vaihtoehto edelleen olisi se Hillary-hiiri Usan presidentiksi, niin Trump on 100x parempi vaihtoehto niin Suomen kuin muun maailman kannalta!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Mutta kun Trump vaati tiukempaa rajavalvontaa, moni pöyristyi :)"

Muut valehtelivat tietoisesti rajavalvonnasta kuten myös EU joka haluaa lisää humanitaarista maahanmuuttoa. USAssa demokraatit tekevät kaikkensa ettei Trump saa estettyä maahanmuuttoa etelästä ja muslimimaista.

Toni Rintala

Kalifornia justi ilmoitti vastustavansa kaikkia edellisiä presidenttejä, siis etenkin nykyistä, ja haluavansa Meksikosta orjatyövoimaa.. Muutoin pitää tuoda Meksikosta halvempaa ruokaa.
Kysymys on siis ihmisarvosta. Kalifornia valitsi tiensä ja haluaa polkea ne maanrakoon?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #4

siirretty kommentti toisaalle.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Vai tuli Obama valituksi, koska vaati tiukempaa rajavalvontaa? Puheenvuoroa lukemalla oppii jotain uutta joka päivä.

Olisikohan paheksunta liittynyt tapaan jolla Trump puhui maahanmuuttajista, erityisesti meksikolaisista? "When Mexico sends its people, they’re not sending their best." Häntä ei kiusannut tippaakaan, että tilastot eivät tukeneet hänen väitteitään rikollisuudesta. Itse asiassa ensimmäisen sukupolven maahanmuuttajissa, erityisesti laittomien osalta, rikollisuus onkin alhaisempaa. Vaikka asia tuli moneen kertaan korjatuksi, jatkoi Trump surutta bad hombres -retoriikan viljelemistä.

https://www.washingtonpost.com/news/fact-checker/w...

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

→ ”Jonkun laskelman mukaan Trumpista kertovat uutiset ovat 92% negatiivisia ja 8% ovat neutraaleja”

CNN näyttää ainakin viittaavan tähän ’laskelmaan’. Mutta tärkein taisi olla Trumpin twiitin valeuutisen määritelmästä eli uutiset, jotka ovat hänelle negatiivisia, ovat valeuutisia.

"The Fake News is working overtime. Just reported that, despite the tremendous success we are having with the economy & all things else, 91% of the Network News about me is negative (Fake). Why do we work so hard in working with the media when it is corrupt? Take away credentials?" Put aside the authoritarian -- but ultimately empty -- threat about taking away the media's "credentials," and focus instead on this sentence: "91% of the Network News about me is negative (Fake)."

https://edition.cnn.com/2018/05/09/politics/donald...

Toni Rintala

Maailmassa on julkaistu miljoona uutista Trumpin maahanmuuttovastaisuudesta, joka on kuitenkin täysin edeltävien presidenttien linja. Jolloin onhan ne valeuutisia ;)
Vai?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

"Trump ... esittää asioita niin kuin ne ovat"

https://edition.cnn.com/2018/05/01/politics/donald...

Niinpä.

"Se (totuuden puhuminen) ei ole koskaan ollut huudossa, koska silloin ihmiset hermostuvat, hyökkäävät ja puolustautuvat. "

Tarkoittanet "ihmisillä" Trumpia ja myös Perussuomalaisia. Ehkä jopa itseäsi?

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Trump ei myöskään kannata globalismia ja on varma että sillä saa voimakkaita vihamiehiä sekä suuryrityksistä että monikulttuurisuuden kannattajista.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Maailman globialistisin maa on Yhdysvallat, siitä ei liene toista sanaa. Ja aivan varmasti Trump haluaa pitää tästä kiinni, kunhan nyt veivailullaan yrittää saada asetelman näennäisen hyvin americcalaisten näkökulmasta.

Jenkit on globaalin korporatismin ykkösmaa, heillä halpatuotteet tulevat kiinasta(aasia) ja luxuskama euroopasta.

Kansakunta on monikulttuurillinen joskin pääosin ns amerikkalaista elämätapaa noudattava (sitä mitä meilläkin on).

Suomessa sukankuluttajat hurraa kun Trump keinuttaa globaalia venettä, välillä soutaa edes takaisin. Suomalainen sukankuluttaja ei ymmärrä miten tämä kaikki voi vaikuttaa suomeen, melltä kysymättä. Sukankuluttajalle on vain tärkeää samaistua Trumpiin, kansanmieheen.

Itse en ole USA tai trump vastainen, tykkään monesta amerikkalaisesta elämäntyylinosasfa. Tunnen ja olen työskennellyt joidenkin jenkkien kanssa. Trumpin veivaamisesta en silti pidä, enkä hänen tavastaan kommunikoida kansalle, tuntuu että presidentti käy edelleen vaalikampanjaa twiiteillä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Trump ei myöskään kannata globalismia..."

Tarkoittanet että Trump ei kannata sitä, että Yhdysvallat veisi tuotteitaan Kiinaan, EU:hun ja muualle maailmaan? Vai mitä Kaija tarkoitat?

Toni Rintala

Ulkomaankauppa tai -vienti ei ole globalisaatiota.
Jaa, ehkä se joidenkin määritelmien mukaan on, toteutustavasta riippuen.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #15

Kysymys oli Kaijalle mutta saa siihen tietty muutkin vastata.
Määritelmän voi itse valita mutta esimerkiksi Kiinan-kaupasta sopiminen kuulostaa globalismilta minun korvaani:

https://www.uusisuomi.fi/raha/249191-kauppasota-pe...

Trumpko tätä vastustaa?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #17

Tuo Kiina-sopimus kuullostaa enemmän kestävän kehityksen linjalta kuin globalismilta. Sopimuksella Kiina lupaa jarruttaa globalisaatiotaan Yhdysvaltojen suuntaan. Mikähän mahtoi olla sen hinta Trumpille? Eli mitä Kiina saa?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #18

Miten Kiina tuossa sopimuksessa jarruttaa vientiään Yhdysvaltojen suuntaan? Eivätkö he lähinnä luovanneet tuoda Yhdysvalloista lisää.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #20

Taisin kuvailla väärin. Kiina siis lupaa jatkossa ostaa enemmän Yhdysvalloilta. Eli Kiina rajoittaa kauppaansa. Päätös ei siis ole globalismia vaan politiikkaa.

Kiina silloin ostaa vähemmän muilta tai tuottaa vähemmän itse. Eli valitsi ostaa kalliimmalla?
Mitä Kiina siis tuosta hyötyy?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #22

Kiina ja USA välttävät "kauppasodan" ja siis maat pystyvät viemään ja ostamaan halvemmalla kuin mitä olisi tilanne ollut jos korotetut tullit olisivat tulleet voimaan. Molemat maat hyötyvät alemmista tulleista ja siis alemmista kansainvälisen kaupan esteistä.
Sitä sanotaan globalisaatioksi markkinoiden osalta.

Ja siksi on järjetöntä sanoa että Trump vastustaa globalismia.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin Vastaus kommenttiin #27

Trumpetistit, erityisesti suomen alaosasto on päättänyt että Trump vastustaa globalismia koska näin hän on twiitannut.

Sillä ei ole merkitystä miten asiat oikeasti on, vaan ”näin asiat koetaan”.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #30

Minkä lisäksi nämä töräyttävät riemusta trumpettiinsa aina kun näyttäisi siltä, että USA hankaloittaisi Suomessa tehtyjen tuotteiden pääsyä jenkkimarkkinoille.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #30

"Trump vastustaa globalismia koska näin hän on twiitannut."

Trump vastustaa muiden globalismia. Ei Yhdysvaltojen. ;)

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Janne, en huomannut kysymystä. Globalismista on monta määritelmää, mutta Trump on itse sanonut, ettei ole globalisti. Globalismista on mm. seuraavanlainen määritelmä:

http://www.dictionary.com/browse/globalism

Eli ajattelutapa jossa koko maailman etu on tärkeämpää kuin yksittäisen valtion. On selvää että Trump ei ajattele näin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Maailman globialistisin maa on Yhdysvallat, siitä ei liene toista sanaa. Ja aivan varmasti Trump haluaa pitää tästä kiinni"

Trumpp lupasi jenkeille oikeaa palkkatyötä ja tuo ei onnistu jos maa on täynnä ulkomaisia halpatyöntekijöitä. Ainakin tähän mennessä Trumppi on pyrkinyt pitämään vaalilupauksensa, mikä on poikkeuksellinen ilmiö.

Laura Huhtasaari

Trump todella tekee kaikkensa vaalilupaustensa pitämiseksi.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

”Hinnalla millä hyvänsä”, ainakin puheissa retoriikka on tätä.

Trump tekee sisäpolitiikkaa ulkopolitikalla, se ei poikkea muiden isojen toimijoiden linjasta.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

#11. Trump on myös ilmoittanut, ettei hän kumoa sukupuolineutraalia avioliittolakia. Eikö blogistista olekin hienoa, että hän on myös tässä asiassa sanansa mittainen mies.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Onko Usa maailman globaalein, ns ”maailman valtio”?

Onko vai ei?

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Eli Trump on fiksu ja toimittajat tyhmiä. Sanon kuin Matti Nykänen, että sou not?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Katsoin jokin aika sitten mielenkiintoisen neliosaisen dokumenttisarjan Trumpin ”kuningastiestä” Yhdysvaltain presidentiksi Netflixissä. Ura lähti liikkeelle vanhan hotellin uudistamisella, johon hän sai 40 vuoden verovapauden. Dokumentin mukaan uran alkutaipaletta avitti mm. Genovesen mafiaperheen edesmenneelle mafiapäällikkö Anthony Salernollekin töitä tehnyt lakimies.

Suosittelen blogistille tämän dokumenttisarjan katsomista. Osassa kolme tulee hyvin esille hänen suhtautumisensa kauniimpaan sukupuoleen. Edessä voi olla pikku yllätyksiä. Mielenkiintoisia katseluhetkiä!

Viisautta lähes 2000 vuoden takaa. Roomalainen senaattori ja historioitsija Tacitus on todennut: ”Mitä ei tunneta, sitä pidetään suurenmoisena.”

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

”Self-made man” kuten mr President itseään mainostaa.
Sillä ei tietenkään ole mitään merkitystä että perhe mihin Donald syntyi oli aikalailla varakas. Jos Trump syntyisi nyt suomessa, olisi päivänselvää että perhe olisi Perussuomalainen ja ahkeralla työllä nostaisi puolueen parrasvaloihin.

Onko Timo Soini Suomen Trump?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Minä arvostelen Trumpia hänen päätöstensa perusteella ja hänen suhtautumisensa ilmastonmuutokseen ja humanitaariseen maahanmuuttoon vaikuttaa järkevältä, myös Kiina voi alkaa myydä omille kansalaisilleen, nyt siellä valmistetaan ja viedään huomattava osa tuotteista Eurooppaan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Poikani on katsonut näitä Peterson-videoita. Nyt pitää varmaan olla huolissaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ei tarvitse olla huolissaan, Peterson puhuu enimmäkseen täyttä asiaa - ja asiallisesti. Ei pidä tuomita häntä sen perusteella, ketkä häntä fanittavat. Joskus sokeakin kana löytää jyvän.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Äärioikeistossa nähtävästi fanitetaan Petersonia, koska hän argumentoi usein joitain radikaalivasemmiston harhaoppeja vastaan. Se ei varmastikaan tee hänestä yhtään sen enempää äärioikeistolaista kuin ilmastodenialismin tai luomisopin kritiikki tekee henkilöstä äärivasemmistolaista.

Peterson puhuu paljon samoista aiheista kuin selkeämmin vasemmistoliberaali Steven Pinker. Pinker on puhunut varsin kärkkäästi tietyn radikaalivasemmiston siiven tieteenvastaisesta politiikasta, poliittisesta korrektiudesta ja muusta sellaisesta, eli paljolti samasta kuin Peterson. Siinä kun Peterson on jonkin sortin pseudokristitty, Pinker on demokraatteja kannattava ateisti ja humanisti. Vaikka Peterson vaikuttaa konservatiivisemmalta kuin Pinker, ei sekään kategorisointi välttämättä kovin hyvin täsmää.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Jungilainen sekopää Jordan Peterson näyttää kirjaimellisesti uskovan, että muinainen kiinalainen mytologia esittää dna:ta. PZ Myers on löytänyt huvittavan vertailukohdan vauhdikkaasta kreationistipastorista Louie Gigliosta:

https://www.youtube.com/watch?v=QrAmjFEVk8Q

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #43

Vertailu on kieltämättä hauska. PZ Myrers osoittaa kuitenkin outoa kategorisointia tuomitessaan kaiken Petersonin sanoman huuhaaksi tuon yhden ihmeellisen ajatusvirheen vuoksi. Peterson toki tunnustaa oskovansa johonkin yliluonnolliseen voimaan/entiteettiin, joten voihan hänet tietysti henkilönä kategorisoida joksikin muuksi kuin tiedemieheksi. Tuo sekoilu liittynee jotenkin tuollaiseen ”jumalaisen voiman johdatukseen”. Usein sanomansa kuulostaa kuitenkin ihan ”kaupunkilaisjärjen” mukaiselta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #44

Ei Peterson sen epätieteellisempi ole kuin Jung ja monet muut kuulut psykologit, mutta kyllähän tuo 2010-luvulla kuulostaa vähän oudolta. Puhuessaan teoriahistoriasta Peterson on usein suorastaan erinomainen.

En ole päättänyt, onko hyvä vai paha, että hän näyttää vilpittömästi uskovan elämänohjeisiinsa. Itse ohjeista ei varmaan useimmiten kummempaa haittaa ole.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Järkevintä mitä aikoihin olen kuullut some-virrassani asiaan liittyen on ehdotus Yhdysvaltain presidentin uhraamisesta Kilauea-tulivuorelle sen hengen lepyttämiseksi ja siten Havaijin saarten (ja puolen maailman?) pelastamiseksi.

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Kun muistelee sitä lokakampanjaa noin vuosi sitten, niin Trumpilla menee tänään
hyvin.Niin sanottu Venäjä epilogi on loppuun kaluttu eikä massiivinen valtamedian
demokraattisesti valitun pressan viralta potkiminen onnistunut
Kun savu on laskeutunut viodaan todeta että Jenkeillä menee hyvin ja Trump on
suositumpi kuin Obama samaan aikaan noin vuosi sitten.
Hyvät saumat toiselle kaudelle.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Huhtasaari:
>Olen joskus miettinyt, millainen ihminen lähtee journalistiksi?

Noh, aluksi aletaan opiskella auringonlaskun alaa. Sitten aletaan tehdä keikkatöitä, joissa keskiarvoistavat, prujaavat ja oleellisuuksia välttelevät pärjäävät. Pitää myös osata noudattaa omistajan linjaa, koska lehtitalon pääasiallinen tarkoitus ei ole enää tuottaa voittoa, vaan olla omistajatahojensa yhteiskunnallinen työväline. Sitten päästäänkin vähitellen säännöllisille kuukausipalkoille, jossa lähinnä koordinoidaan ememmistönä olevan freelancer -porukan työtä.

Menestyvä toimittaja kopioi ajatushautomoiden ja uutispyykkääjien valmiiksi pastissimaalaamia uutisia. Kaikki tehdään kiireellä ja pintapuolisesti. Homma jatkuu niin kauan kuin mökin mummot ja eläkevaarit tilaavat lehteä. Toimituksellinen linja lepää pitkähkössä listassa asioita, joista ei kerrota suurin surminkaan.

Jos pääset päätoimittajaksi, teet kassakaappisopimuksia ja ketjutusmuodostelmia kilpailijoiden kanssa. Jos ulkoinen taho ilmoittaa, aletaan yhteinen mediarynnäkkö läntisen arvoyhteisön kaasuvalossa.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Riippumatta suomalaismedian kirjoittelusta, Suomessa on jo niin paljon mm. USA:ssa asuneita, opiskelleita, työskennelleitä jne., että ns. luotettavaksi itsensä nimenneen median nyrjähtäneen asenteellinen kirjoittelu po. maasta, sen historiasta tai poliittisesta elämästä ei enää mene läpi kuten aiemmin.

Tuota taustaa vasten ymmärrän hyvin valtamediamme mielensäpahoittaja-journalistien raivon ja sen, että ajattelevat lukijat harrastavat pätevää mediakritiikkiä. Onneksi on näin.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Mun kokemus on kyllä se, että uskovaiset tuolla maailmanlopulla on eniten hekumoineet.

Risto Koivula

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2016/10/donald...

Donald Trumpin ideologia

Jenkkien vaaleissa on ollut tähän asti harvinaisen vähän pärinää uskonnoista. Sitä tosin voi tulla vielä. Täältä tulee mielenkiintoista tietoa:

Donald Trump kuuluu USA:n Presbyteerikirkkoon (n. 3mlj. jäsentä laajimpien kriteerien mu- kaan). Se on Skotlannista alun perin peräisin oleva protestanttinen kirkko, jossa valta on viime kädessä maallikoilla. Presbyteerit ovat vapaamielisiä, "tieteisuskovaisen" maineessa ja monet, varsinkin napamiehet, ovat olleet unitaristeja eli pyhän kolminaisuuden kiistäjiä, josta johtuen on joskus ollut liipasimella, hyväksytäänkö heitä lainkaan kristityiksi muissa kirkoissa.

Trump on epäuskonnollisesta bisnesperheestä, mutta hän kävi omasta aloitteestaan presby- teerien pyhäkoulua ja rippikoulun ja konfirmoitiin kirkon jäseneksi. Trumpin tiedetään olevan innostunut kirkostaan ja ihailevan sitä, vaikka hän toisaalta sanoo, ettei käytä uskonnollisia perusteluja eikä kadu syntejä (vaan yrittää välttää niitä).

... "

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset