LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Voitonjuhlat!

Leftis voitti. Moniarvoisuus ei. Pori Jazzin toimarin vakaumus ei kelvannut, sen julkituomisesta seurasi heimolynkkays, julkinen nöyryytys ja häpeäpaalu. Tämä johti potkuihin. Taatusti yhtään homoa ei Pori Jazzeilla olisi ex-toimarin taholta syrjitty, toimaria syrjittiin.

Tälläkin tarinalla on opetus. Uskovaiset (ja muut väärien mielipiteiden haltijat) olkaa hiljaa. Vakaumuksestanne saattaa joku loukkaantua. Ihmisoikeudet eivät teidän kohdallanne tarkoita, että saisitte ilmaista vakaumuksenne ja silti pitää työpaikkanne. 

PS: Minusta homoja on olemassa

Leftiksellä on nyt varmaan tosi hyvä mieli. https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/nyt-puhuu-homokommentoinnista-nousseen-kohun-keskella-oleva-aki-ruotsala-olen-aina-suhtautunut-kaikkiin-tasapuolisesti-ja-kohdellut-yhdenvertaisesti/6939388Nyt puhuu homokommenteista nousseen kohun keskellä oleva Aki Ruotsala: "Olen aina suhtautunut kaikkiin tasapuolisesti ja kohdellut yhdenvertaisesti"

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (106 kommenttia)

Pekka Pylkkönen

Olihan se vähän tyhmä näkemys. Ja jos toimari on tyhmä, lienee kaikkien etu että hän siirtyy alemmalle portaalle tekemään jotain yksinkertaisempaa hommaa. Eikös juu?

"Onko homoja olemassa" on jo aika absurdi keskustelun aihe, ainakin mikäli homous käsitetään viehtymyksenä samaa sukupuolta olevaan ihmiseen.

Edit. Mutta tuskinpa meidän tarvitsee aina pillastua jokaisesta mielipiteestä. Toiset ihmiset ovat raivostuttavia, sen kanssa on vain opittava elämään. Ehkä jatkossa voidaan rauhassa olla eri mieltä toistemme kanssa ja keskittyä asioihin ja kompetenssiin. Jos eheytystä olisi promonnut lääkiksen lehtori, asia olisi yhteiskunnallisesti jo kiinnostava. Nyt tuo oli yksittäisen kyläpiknikin merkityksetöntä puhetta.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Suvaitsevaisuus on totalitarismia. Ja se on opittu Amerikoista ja siitä kukaan ei tiedä kuinka tosissaan kukaan on, media tekee lööppinsä jenkkilän mallien mukaan ja kaikki ns. hyvät ihmiset ryntäävät tähän lynkkayskuoroon mutta tekee ensimmäinen, media, vain bisnestä, ja seuraavat, ns. hyvät ihmiset, sen minkä he luulevat että heidän oletetaan reagoivan? Ainoa mikä on varmaa on se, että taas yksi ihminen uhrattiin suvaitsevaisuuden alttarilla ja voi vain arvailla pääsemmekö Suomessa vielä seuraaville asteille tässä hulluudessa jossa maineen ja työn menetyksen lisäksi pääsee seuraavaksi linnaan ja ehkä jopa hengestään?

Käyttäjän IlkkaKakko kuva
Ilkka Kakko

No tämä ei todellakaan ollut parasta Lauraa, hiukan tilannetajua tarvitaan. Tästä olisit aivan hyvin voinut olla hiljaa, onhan ton ukon jutut niin uskomattoman tyhmiä. Kukaan ei varmaan kaivannut erityisesti sun kommenteja tähän asiaan, nyt kyllä vedit turhaa huomiota puoleesi. Ei hyvä.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Näitä suuntukkijoita riittää. Kaipaako joku tämän Ilkan kommentteja ihan erityisesti? Minä en ainakaan, mutta on hänellä silti oikeus kommenttiinsa.

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Minullakin on ”mielipide”. Olen sitä mieltä että uskovaiset eivät ole mieleltään terveitä! He uskovat tarinohin ja ihmisten keksimiin jumaliin ja muihin taruolentoihin. Elävät jumalharhassa ja yrittävät saastuttaa muita uskomaan samaan viheliäiseen mielen heikkouteen. Yhteiskunnan tulisi eheyttää ja tuoda nämä raukat takaisin reallimaailmaan omasta mielikuvitus maailmasta.

Laura Huhtasaari

Ja silti sinua ei saa irtisanoa, vaikka joku tätä loukkaantuisi.

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Toki saa irtisanoa jos olisin niin sekaisin että levittelisin mielikuvitus tarinoita tosissani ja yrittäisin tarttuttaa mielenvikaisuutta muihin ja olisin sitä mieltä että erilaiset mielikuvitus olennot vaikuttaisivat elämiimme jne . Eteenkin jos olisin toimitusjohtaja yrityksessä, joka ei ole perustettu myymään tätä satua muille.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Riippuu siitä, minkä organisaation mistä tehtävästä Halttu irtisanottaisiin. Pori Jazz on keskeisesti brändiorganisaatio ja toimitusjohtaja on sen keskeisin brändiä toteuttava edustustehtävä. Se, mitä hän sanoi, selkeästi vahingoitti hänen työnantajaansa.

Asiakkaat voivat siinä mielessä äänestää toimitusjohtajasta jaloillaan. Se ei ole sen enempää sananvapauskysymys kuin se, että poliitikkojen uskonnolliset kannat ja muut mielipiteet vaikuttavat heidän saamiinsa ääniin puoleen ja toiseen, ja siten edustuspaikkoihin.

Varmasti, jos Halttu olisi töissä vaikkapa seurakunnan toimitusjohtajana tai siis pappina, hänen edellä kirjoittamansa voisi olla irtisanomisperuste. Asia menisi tuomiokapitulin käsittelyyn, joka nimenomaisesti käsittelee tuollaisia asioita ja sitten voi erottaa papin. Kyllä niitä pappeja on sanomiensa vuoksi erotettu ihan viime aikoina.

Käyttäjän KariIlkkala1 kuva
Kari Ilkkala

Osakeyhtiölain 1 luku 8 §:

"Yhtiön johdon on huolellisesti toimien edistettävä yhtiön etua."

Toimitusjohtaja ei ole tehtävässään toteuttamassa henkilökohtaista vakaumustaan (johon jokaisella sinänsä on oikeus), vaan edistämässä yhtiön etua. Ei jossia tai muttia.

Ruotsalan mediaseksikäs poliittinen ja virkamiesura ei selvästikään ollut valmistanut häntä täysin toisenlaiseen rooliin toimitusjohtajana. Yhtiön johdon vastuu voi tulla yllätyksenä ja vaikeasti nieltävänä virkamiehille ja kuntapoliitikoille, kuten tänäkin kevään on saatu mediasta lukea.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Hyvin tiivistetty. Se on sääli, että jo politiikassakin kokemusta kerännyt toimitusjohtajakandidaatti ei ymmärrä mihin on ryhtymässä ja taakseen jättämänsä löytää edestänsä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Uskovaiset (ja muut väärien mielipiteiden haltijat) olkaa hiljaa. Vakaumuksestanne saattaa joku loukkaantua."

Et siis hoksaa miksi joku homo saattaisi loukkaantua kun hänelle sanotaan, että hänen seksuaali-identiteettinsä ei ole oikeasti olemassa vaan hän on mieleltään rikki ja hänet tulisi korjata?

Jos jonkun kesäjuhlan johtaja olisi samaa mieltä kristityistä niin kukaan kristitty ei loukkaantuisi?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Pitääkö piirtää kuva? Kyseessä on taas hyökkäys kohti traditionaalisia, kristillisiä arvoja, tässä kohtaa toki erittäin vanhakantaista sellaista, samalla kun eri uskontojen arvot ja perinteet eivät ole hyökkäysten kohteena vaan erityissuojeluksessa?

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Hyvä tavaton, ei ketään tai mitään vastaan ole hyökätty. Jos toimitusjohtaja haittaa johtamansa yhtiön julkisuuskuvaa ja sitä kautta liiketoimintaa, esimerkiksi puhumalla löperöitä julkisuudessa, laittaa jokainen järkevä hallitus tällaisen pomon vaihtoon. Toimitusjohtajat eivät ole työsuhteessa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Vastasitko Engren väärään kommenttiin? Et vastannut itse kysymykseen.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Kyseessä on taas hyökkäys kohti traditionaalisia, kristillisiä arvoja..."

Traditionaalinen kristillinen arvo siis on että homoja ei ole olemassa?

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Ja vielä parempi kysymys olisi, saisiko hän jatkaa toimessaan?

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Miksihän kristityksi itsensä väittävät olevat edes tekemisissä Pori Jazzin kanssa? Jazz on syntiä, sanoi jo vuosia sitten oma uskonnonopettajani.

Jos toimitusjohtaja kristillisen vakaumuksensa mukaan on kitkemässä syntiä/jazzia pois maailmasta, hän saattaa tällöin toimia edustamaansa yritystä vastaan.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Onko olemassa jokin uskontokunta, joka sanoo että jazz on syntiä? Käännyn siihen uskontoon heti - saan oivan tekosyyn kieltäytyä inhoamastani mutta mieheni rakastamasta musiikinlajista :)

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Jotkut kotimaiset uskontokunnat vihaavat rytmimusiikkia yleensä mutta natsit ainakin vihasivat jazzia hartaasti.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Negermusik

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #22

Mahtavaa - jazz-kammooni liitetään natsikytkentä :D mutta natsius ei kumminkaan ole kai uskonto?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #24

Jonkinlaisesta puoluepolitiikkaa vakavammasta vakaumuksesta se varmasti käy, oli se sen verran todellisuudesta irtaantunutta palvontaa.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #27

No onneksi en tykkää myöskään Wagnerista. Oikeastaan en tykkää muusta kuin Johann Sebastian Bachista. Toivottavasti hän ei ollut natsien ykkössuosikki, muuten minulla ei ole toivoa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #29

Bach on kenties suurin säveltäjä kaikista suurista säveltäjistä.

Toni Rintala

Ei pidä unohtaa islamia, jonka mukaan musiikki ja tanssiminen on syntiä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #32

Hyvä kuin muistit islamin. Siinä on yleisesti aika sama suhtautuminen maalliseen musiikkiin kuin vanhoillislestadiolaisuudessa. Mutta eivät musiikki ja tanssi kyllä yksiselitteisesti ole syntiä islamin uskoisille.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Islamic_culture#Dance
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Islamic_music

Käyttäjän YkiRikkl kuva
Yki Räikkälä Vastaus kommenttiin #34

Cat Stevensille (nyk. Yusuf Islam) kävi hullusti: hän hylkäsi musiikin kokonaan muslimiksi käännyttyään. Koska syntiä ja islamia vastaan. Vasta vuosikymmenien kuluttua hän sai tietää, että se oli vain yksi näkemys... Hän tarttui skittaan taas ja alkoi laulaa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #32

Minun nuoruudessani ravintolat olivat pitkänäperjantaina kiinni, koska tanssiminen ja hauskanpito oli kiellettyä kristillisenä pyhäpäivänä.

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström Vastaus kommenttiin #35

Olin tässä vuosi pari sitten kirkossa, ja järkytyin, kun siellä tehtiin kaikkea sitä, mikä viimeksi 60-luvun lopulla käydessäni oli syntiä pahinta lajia: soitettiin rautakitaralankamusiikkia ja TANSSITTIIN. Eikö mikään ole pyhää ja pysyvää? ;)

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #39

Samaa itsekin ihmettelin edellisellä kirkkovierailulla. Samoin ihmettelin taputuksia esityksen jälkeen. Minulle kun on jo pienenä opetettu ettei kirkossa saa taputtaa, vaikka saarna tai musiikki olisi ollut erityisen hyvää.

Jossain kirkkokonsertissa käytettiin myös harmonikkaa. "Pirunkeuhkoiksi" niitä meidän pappi ainakin ennen kutsui.

Käyttäjän PirjoHokkanen kuva
Pirjo Hokkanen Vastaus kommenttiin #39

Jaana Holmström, kirjoitit: "Olin tässä vuosi pari sitten kirkossa, ja järkytyin, kun siellä tehtiin kaikkea sitä, mikä viimeksi 60-luvun lopulla käydessäni oli syntiä pahinta lajia: soitettiin rautakitaralankamusiikkia ja TANSSITTIIN. Eikö mikään ole pyhää ja pysyvää? ;)"

Raamatussa kyllä sanotaan näin, Psalmi 150: "Ylistäkää kaikin soittimin Herraa! Halleluja! Ylistäkää Jumalaa hänen pyhäkössään, ylistäkää häntä taivaan mahtavissa holveissa! Ylistäkää häntä, hänen väkeviä tekojaan, ylistäkää häntä, hän on suuri! Ylistäkää häntä raikuvin torvin, ylistäkää häntä harppua ja lyyraa soittaen! Ylistäkää häntä tanssien ja rumpua lyöden, ylistäkää häntä luuttua ja huilua soittaen!Ylistäkää häntä symbaalien helinällä, ylistäkää häntä riemukkain symbaalein! Kaikki te, joissa on elämän henkäys, ylistäkää Herraa! Halleluja!"

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

jazz on syntiä ja synkooppi on itsestään perkeleestä.
Ev. lut. pappi (1920-luvulla)

Ja Kas kummaa, Jazz perustuu synkopoituun jakoon!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Homojen eheytyshoidot oli muutama vuosi sitten yleinen näkemys uskovaisten ja jopa kirkon piirissä. Vaaditaanko nyt yleistä lynkkausta näiden näkemysten esittäjille vai hirtetäänkö vain tämä yksi?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Ei, mutta eheytysväkivallasta on tehtävä laitonta.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Entä jos joku eheytyy ilman hoitoa? Saako hän kertoa siitä vai pitääkö lopun ikää olla olevinaan homo ettei lynkata?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #20

Kyllä hän saa kertoa omakuvastaan. Itsensä kieltäminen ei ole kiellettyä.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #23

Entä jos hän menee naimisiin ja on onnellinen? Saako hän sanoa, että elämä on parempaa niin?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #23

Markku, jos joku tulee kaapista ja ryhtyy homoksi, niin silloin ei vissiin saa sanoa, että hän "kieltää itsensä", mutta jos käy toisinpäin, on ihan ookoo sanoa että hän "kieltää itsensä"?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #26

Homoksi ei tulla, sitä on oltu. Huolimatta hankitusta lapsikatraastakaan. Mutta kukin kertokoon asiat kuten ne näkee. Sangen tavallista varsinkin menneinä vuosikymmeninä on ollut heteroseksuaalinen avioelämä, joka päättyy eroon ja eheytymiseen aina taustalla olleeseen homoseksuaalisuuteen.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #30

En minä sitä kiistä. Mutta saako sanoa, että on eheytynyt heteroksi? Saako siitä edes puhua vai onko tällainen puhe jo lähtökohtaisesti ihmisoikeusloukkaus?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #43

Ei, ei se ole ihmisoikeusloukkaus. Siis ei. Vieläkään ei.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #43

Miksi ihmeessä haluaisi sanoa eheytyneensä, oli muutoksen suunta mikä vain?

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #20

"Entä jos joku eheytyy ilman hoitoa?" Mitä on eheytyminen ja miten sinä eheytät? Oletko sinä eheytynyt vai oletko vasta eheytymässä ja mihin olet eheytymässä? Väyrys Pateenko vai johonkin muuhun eheytysputiikkiin?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #20

Omassa eheytyksessäni vaikeinta oli siirtyä klassisen musiikin notaatiosta Jazzin edellyttämään jakoon, fraseeraukseen ja improvisointiin.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 16

Olet Jarmo erehtynyt. Ruotsala sai mitä tilasi. Ketään ei lynkata eikä Ruotsalaa hirtetä. Hänellä on edelleen ihan samanlainen yhtäläinen sananvapaus kuin kenellä tahansa.

On se kuitenkin opettavaista jälleen kerran todeta miten tästäkin hepusta tehdään jotain uhria ja hirtettyä. Kas kun ei ristiinnaulittua. Teillä niitä marttyyreita näköjään omiin tarpeisiin riittää niin että päät yhteen kolisee.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

Ihan oikea ratkaisu. Olisi häpeällistä, että niin suuren, maineikkaan ja elämänmyönteisen kulttuuritapahtuman johdossa olisi joku, joka on esittänyt noin ahdasmielisiä näkemyksiä, vaikka miten olisi kyse vain nuoruudenhairahduksista tai “väärin tulkituista” sanoista, joita on nyt yritetty selitellä parhain päin.

Hienoa että oikeus voitti. Ja arvatenkin taas saadaan lukea blogikaupalla uskovaisten nillitystä.

LISÄYS: Ihmetyttää vain, ettei Pori Jazzin hallitus tiennyt tai ottanut huomioon Ruotsalan taustoja valintaa tehdessään.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Minä taas olen sitä mieltä, että tuollaisesta nuoruudenhairahduksesta voi tervehtyä. Siitä voi tervehtyä jopa ilman ulkopuolista tervehdyttämistäkin. Mutta kiemurtelusta päätellen ei ole onnistunut. Anteeksipyyntö ja selkeä irtautuminen silloisista sanomisista olisi riittänyt.

Olen samaa mieltä tuosta lisäyksestä. Toisaalta on ihan hyvä, että nyt tuli esille se, että pääkallonmetsästäjätkin saattavat tarjota tehtävään sopimatonta henkilöä. Tämä päänahka ei tuottanut sulkaa head hunterille...

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

#66. Kyllä, synnit annetaan anteeksi, kun ne tunnustaa, mutta tunnustamisen sijaan Ruotsala kierteli ja selitteli, mikä ei millään lailla edistänyt asiaa. (Vaikka toki vastaavassa tilanteessa kuka tahansa saattaa sortua selittelyyn.)

Tavallaan Ruotsala voidaan tässä jupakassa nähdä myös uhrina, ja syyllisiä ovat konsultit ja Pori Jazzin hallitus, joiden olisi alun perin pitänyt tehdä toisenlaisia valintoja.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #77

Ilmeisesti Ruotsalan 'puolustajat' tekevät karhunpalveluksen miehelle. Jos tilanne olisi jäänyt vain siihen, että Porin Jazz olisi todennut, että vanhat lausunnot ja uusin haastattelu muuttivat tilanteen niin, että toimitusjohtajaksi ryhtymiselle ei ole enää edellytyksiä, vain harvat olisivat huomanneet koko asiaa. Silloin Ruotsala olisi voinut rauhassa itse miettiä, olisiko hänellä itselläänkin ehkä jotain parantamisen varaa.

Nyt paljon useammat tietävät Ruotsalan, joten hänellä on maine valmiina jo seuraaviinkin tehtäviin hakiessaan. En tiedä, kumpia tehtäviä hän itse haluaa. Niitä, joissa hankittu maine on meriitti, vai niitä, joiden saamiseksi hän mielellään luopuisi maineesta. Kaikkein hassuinta on, että Ruotsalasta (kd) tuli ennen kaikkea perussuomalaisten (ps) keppihevonen.

Käyttäjän JariLaine kuva
Jari Laine

Etkö sä Laura vois vaan antaa vähemmistöjen olla rauhassa.oli sitten kyse pakolaisista tai homoista ni sun on aina päästävä asian keskiöön imemään itsellesi huomiota.Sun jatkuva uhriutuminen alkaa jo olla noloa.koulutettu hyvin tienaava valkoinen hetero länsimaassa.sulla on paremmin asiat ku 99 prosentilla maailman ihmisistä,silti sä kadehdit ja vihaat kaikkia ja kaikkea sun kuplas ulkona olevaa.
oletko sä paha ihminen vai vaan yksinkertainen.ehkä et tiedä sitä itsekkään.
oot saanut asemasi potkimalla heikompia ja jatkat sillä tiellä koska olet täysin moraaliton ihminen.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Tehdäämpäs Jari ja sen tykkääjät pienimuotoinen valinta.

-Kiltti, älykäs, rehellinen-

Valitkaa kaksi, kolmatta ette saa valita!.

Harri Happari

Onko puolustuskyvyttömän ihmisen pahoinpitely moraalitonta?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

En tiedä onko ja millaista keskustelua on asianomainen ja johto käynyt asian tiimoilta.

Ensi kommentti Aki Ruotsalta:

"Uutisissa on väitetty, että rinnastan huumeidenkäytön ja homoseksuaalisuuden. Lisäksi on väitetty, että olen ollut lanseeraamassa ja tukemassa Nuotan Älä alistu-kampanjaa"

Tiedämme somen vaikutuksen "twitter, facebook", josta lähtevät lennokkaat jutut leviämään kulovalkean tavoin ja onko tässä käynyt niin, että "vanhan viisauden" mukaan tarina on muuttunut matkan varrella?.

Onko Ruotsalan sanomiset tulkittu virheellisesti, josta on muodostunut sosiaalisessa mediassa joukkopainostus, joukko väärinymmäryksiä ja mielensä pahoittamisia, johon Porin Jazzin johto on reagoinnut "helpon kaavan mukaan".??

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Tässähän on se hyvä puoli, että voit itse tarkastella miten asia on, koska hänen sanansa löytyvät semmoisenaan vaikka heti:

"Uskotko, että kristinuskon avulla homoseksuaali voi muuttua heteroseksuaaliksi?

–Minulla on muutamia ystäviä, joilla on vahva huumetausta. Heille on sitten ollut tällainen vahva uskoontulon kokemus. Heidän elämänsä on saanut ison käännöksen. Olen seurannut heidän elämäänsä ja huomannut tällaisen positiivisen vaikutuksen. En minä voi sitä kyseenalaistaa, jos ihminen näin kokee."

Häneltä kysytään homoseksuaalien eheyttämisestä ja hän vastaa, että huumeiden käyttäjätkin voivat muuttaa elämänsä. Sanoppa sinä, että onko epäreilua sanoa tuota rinnastukseksi?

https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/pori-jazz...

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Minun mielestäni näkemys, että ihmiset eivät ole homoja tai heteroja, mutta on olemassa homoseksuaalisuutta ja heteroseksuaalisuutta tunteina ja toimintana, on ihan perusteltu. Koska jos joku sanoo olevansa homo (tai hetero), silloin henkilö lyö lukkoon jotain, jonka on teoriassa mahdollista muuttua tulevaisuudessa. Kumpaankin suuntaan. Ilman siis että tässä on mitään moraalista kannanottoa. Mutta tämä on tietysti teoriaa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Uskot siis teoriaan, että ihminen voi vapaasti valita ketä kohtaan hän kokee syviä ihastumisen ja rakastumisen tunteita? Oma kokemushistoriani aiheesta ohjaa täysin päinvastaiseen päätelmään.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Jussi, enhän minä niin sanonut! En sanonut että sen voi vapaasti valita. Sanoin vain, että tämä asia voi elämän varrella muuttua.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #44

Mutta eheytyshoitohan on sitä, että seksuaalinen suhtautuminen valitaan tuosta vaan. Niin kuin huumeiden käytön vain lopettaisi. Uskotko sinä siihen?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #46

En. Mutta se ei nyt ole pointti.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #53

Sinulla on siis teoria ja sanot, että on ihan perusteltua uskoa siihen mutta ne perustelut kuitenkin puuttuvat kokonaan. Uskot siis, että suuntautuminen voi muuttua. Mitkä ne perustelut olivat?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #58

No kun tiedän kokemuksesta, että ne voivat muuttua! Ei minulla ole siihen perustetta! Mistä minä voin tietää. Tiedän vain sen, että ne voivat muuttua, mutta tuskin minkään eheyttämisleirin kautta. Miten sinä Jussi voit lukea toisten kommentteja noin kummallisesti?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #62

"No kun tiedän kokemuksesta, että ne voivat muuttua! Ei minulla ole siihen perustetta! Mistä minä voin tietää."

Tiedät mutta et voi tietää. Selvä. Sinun oma suuntautumisesi on siis muuttunut vai oliko niin, että vain hyväksyit asian itsessäsi?

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström Vastaus kommenttiin #44

"Sanoin vain, että tämä asia voi elämän varrella muuttua."

Voiko? Onko oma suuntautuneisuutesi muuttunut useastikin?

On olemassa pysyvästi homoja, mutta on olemassa myös ihmisiä, jotka eivät kiinny toisen sukupuoleen, vaan itse ihmiseen. Näitä kutsutaan bi- tai panseksuaaleiksi, ja he voivat olla suhteessa vuoroin minkä sukupuoliseen henkilöön tahansa. Tämä ei siis tarkoita, että heidänkään suuntautumisensa muuttuisi, he vain eivät pane painoa sukupuolelle.

Mikä tämä suuntautuneisuus onkin, se on ihmisen ominaisuus, eikä sitä ole tarvetta korjata, koska se ei haittaa ketään ulkopuolista ei ihmistä itseäänkään, ellei häntä ulkopuolelta painosteta. Eikös olekin parasta, kun ihminen saa itse päättää mitä on ihan omassa aikataulussaan?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #44
Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Jos nyt "opettaja" ensin lukee mitä toinen kirjoittaa. Muistat varmaan sen vanhan viisauden "Asia muuttuu matkan varrella toiseksi".

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Ilmeisesti uskova saa tehdä mitä vain ilman seurauksia, ainakin Lauran mielestä.

Toimari vahingoitti organisaatiota joka maksaa hänen palkkansa, taitaa olla pätevä irtisanomisperuste uskoi mihin satuihin tahansa.

Olen varma että Laura on ensimmäisenä potkimassa jos joku kirkolle työskentelevä vahingoittaisia kirkkoa samalla tavalla.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Toimari vahingoitti organisaatiota joka maksaa hänen palkkansa"

Ainoastaan ahdasmielinen nihilisti voisi väittää että toimarin mielipide vahingoitti musiikkijuhlia.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Aika liuta potentiaalisia artisteja sanoi heti, ettei aio hänen johtamilleen juhlille tulla. Ei noita Jazzeja kyllä pelkällä Mamballa läpi vedetä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #56

Roope Salminen, Alma ja Paula Vesala. Heillä ei ole mitään tekemistä jatsin kanssa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #88

Ei olekaan, mutta eipä ole puolella Pori Jazzin ulkomaisista vetonaula-artisteistakaan ollut.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #95
Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari

Yleensä puolustaisin sosiaalisen median lynkkauksen uhreiksi joutuneita, mutta nyt ei ole kyseessä mikään vuosia vanha asiayhteydestä irroitettu kommentti sopivasti väärin ymmärrettynä, vaan ihan tuore letkautus. Pitäisi olla sen verran bisnesmiestä, että tajuaa ettei omaa mielipidettään voi kaikesta kertoa, koska kaikki mitä bisnesmiehen suusta tulee on markkinointia halusi tai ei. Ja raha ratkaisee.

Tosin paheksuttavaa löytyy muualtakin. Mitä hemmetin väliä, jos jonkun toimarin mielestä homous on ennemmin fiilis kuin jotain mitä ollaan? Tai mitä hän yrittikään selittää. Se ei vaikuta varmasti Pori Jazziin millään tavalla. Kyllä tässä haiskahtaa kiihkoilu ja kohulla mässäily paljon vahvemmin kuin aito huoli että jotakuta pahasti loukattiin.

Laura Huhtasaari

What Being A Liberal Used To Mean

”I Disapprove of What You Say, But I Will Defend to the Death Your Right to Say It.”

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Laura, tuo hieno ajatus ei mene enää nykysuvaitsevaistotalitarismissa läpi. Ei vain mene, vaikka luulisi sen olevan kaiken suvaitsevaisuuden lähtökohta.

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström

Ei tuota työsuhteen purkupäätöstä tehnyt mikään suvaisevaisto, vaan Porin Jazzin hallitus. He tekivät sitä, mikä heidän työnsä on, ajattelivat Porin Jazzin menestystä.

Alkusysäyksenä tietenkin se, että monet artistit ja asiakkaat käyttivät sananvapauttaan. Eikös heillä ollut siihen oikeus?

Laura Huhtasaari

Enemminkin jopa rohkaistaan kertomaan mielipide, jotta tiedetään, ketä syrjiä

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #50

Liberaliudesta en niinkään tiedä, mutta puolustan itse sanomisen lisäksi myös sen paheksunnan esittämisen oikeutta. Hyvä että rohkaistaan, miksi ei rohkaistaisi? Olisihan se kamalaa, jos kaikki sanominen olisi vain julistuksia, eikä paheksuntaansa saisi ilmaista, eikö vain? Taisit unohtaa tuosta sitaatista sen disapprove-osan.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Kukaan ei tainnut kieltää häntä sanomasta mitään. Järjestäjät olivat vain sitä mieltä, että parempi jos et sano sitä meidän tapahtuman johtajana.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Mitä tästä kaikesta tänään opimme?

Laurakin voisi kuunnella enemmän freejazzia, niin pipo ei kiristäisi!

https://www.youtube.com/watch?v=xbZIiom9rDA

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Nyt tuntuu että se pipo nimenomaan kiristää jollain muulla suunnalla!

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Leftis sitä ja tätä. Uskooko Laura nyt ihan tosissaan, että kaikki joita Ruotsalan erikoinen kommentointi häiritsi, ovat automaattisesti "leftiksiä"?

Hän mokasi, valitettavasti. Niin suurella taidetapahtumalla kuin Pori Jazz ei voi olla nokkamiehenä henkilö, joka ei usko homojen olevan olemassa. Vaikka hän olisi kuinka mukava ihminen muuten ja kelpo kristitty. Sieltä nimittäin olisi seuraavaksi alkanut tippua pois artisteja ja yleisöä.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

"Niin suurella taidetapahtumalla kuin Pori Jazz"
Että oikeinko suuri taidetapahtuma? No mikä on taidetta on tietysti paljolti kuulijan korvissa.
Olen kuvitellut että valtaosa menee sinne firman kustantamana, hauskaan happeningiin hauskanpitoon, siksi kun on fiksua sanoa käyneensä Porin jazzeissa. Yksikään monista tuttavistani jotka tunnen ja siellä ovat käyneet ei ko tapahtuman ulkopuolella kuunntele jazzia. Jos mittarina käytetään sitä kuinka paljon jazzia tulee radiokanavilta tai TVstä niin sekin kertonee että on kyse sangen marginaalisesta musiikin lajista.

Sen uskon että ilman potkuja olisi saattanut osallistujien määrä vähetä mutta se onkin vähän toinen juttu kuin periaatteet. Artistit ovat herkkää ja myös mustavalkoista väkeä sielultaan, jossain kohdin äärimmäisen suvaitsevaisia jossain ehdottoman ahdasmielisiä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Olen kuvitellut että valtaosa menee sinne firman kustantamana, hauskaan happeningiin hauskanpitoon, siksi kun on fiksua sanoa käyneensä Porin jazzeissa. Yksikään monista tuttavistani jotka tunnen ja siellä ovat käyneet ei ko tapahtuman ulkopuolella kuunntele jazzia."

Kuvitelmasi osuu oikeaan. Porin Jazzien pitkä historia sisältää myös pioneeriajan, jolloin jazz oli kunniassa. Tapahtuma oli tosin silloin pienimuotoinen. Laajentamalla pop- ja rock-musiikkiin saivat yleisömäärän kasvamaan.

Aivan viime vuosina olen ilokseni töytänyt yhä enemmän myös jazzia siellä.

Harri Happari

Hohhoijaa. Tekisi mieli kysyä, että onko tästä maasta kadonnut viimeisetkin järjenrippeet...

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Läheltä pitää. "Homoja ei ole"... viime aikojen järjettömimpiä lausahduksia.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

"Uskovaiset (ja muut väärien mielipiteiden haltijat) olkaa hiljaa."

Osakeyhtiön hallitus nimittää toimitusjohtajan. Lain mukaan osakeyhtiössä ei tarvitse olla toimitusjohtajaa, mutta hallitus sillä pitää olla. Hallitus valvoo toimitusjohtajan toimintaa, ja voi koska tahansa erottaa toimitusjohtajan välittömin vaikutuksin.

Huhtasaari ei yleistä kokemattomuuttaan ymmärrä osakeyhtiöiden toiminnasta yhtään mitään esittäessään että syynä olisi ollut "väärä" mielipide ja Ruotsalon uskonnollisuus. Toimitusjohtajan tulee kaikessa toiminnassaan edistää yhtiön etua. Jos hallitus katsoo, että jokin julkisuudessa esitetty mielipide ei ole yhtiön edun mukainen, se voi täysin vapaasti erottaa toimitusjohtajan. Huhtasaarelle tiedoksi, että toimitusjohtaja ei ole työsuhteessa yhtiöön.

On aivan selvää, että yhtiön toiminnalle selkeästi vahingollisista mielipiteistä saa kenkää. Huhtasaari yrittää tässä johtaa syyn erotetun toimitusjohtajan uskonnollisuuteen, vaikka sillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että yhtiön hallitus on katsonut yhtiön edun vaativan toimitusjohtajasopimuksen purkamista.

Erään osakeyhtiön hallitus, jossa olin jäsenenä, erotti toimitusjohtajan, joka nimitti tyttöystävänsä uuden tehdashallin rakennusvaiheen materiaalihankinnoista vastaavaksi henkilöksi. Syynä erottamiseen ei ollut väärä rakkaus vaan harkintakyvyn (täydellinen) puute.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"On aivan selvää, että yhtiön toiminnalle selkeästi vahingollisista mielipiteistä saa kenkää."

Ainoa minkä voidaan väittää vahingoittaneen musiikkijuhlia on median nostama kohtuuton hyökkäys uskovaa miestä kohtaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Uskovaisuudella ei ollut osaa eikä arpaa tässä asiassa, vaan osakeyhtiön edulla. Yhtiön etu rajaa toimitusjohtajan mielipiteiden esittämistä myös vapaa-aikana. Sitäpaitsi jos mielipiteet ovat pöljiä, on parasta, että toimitusjohtajaksi ei nimitetä lainkaan, niin kuin tässä näyttää käyneen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #76

"Uskovaisuudella ei ollut osaa eikä arpaa tässä asiassa, vaan osakeyhtiön edulla"

Ja sen aiheutti media kiihotuksellaan, ilman mediaa ei kukaan olisi noteerannut Ruotsalan näkemyksiä jotka ovat yleisiä uskovien keskuudessa.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #85

Ilman mediaa ei kukaan pystyisi seuraamaan Pori Jazzin tarjontaa. Ilman mediaa ei olisi Pori Jazzia eikä myöskään sen toimitusjohtajan pestiä.

Käyttäjän MikaVenlinen kuva
Mika Venäläinen

Toimitusjohtajan sopimusta tuskin olisi purettu jos Satakunnan Kansan haastattelun olisi nähty lisäävän tapahtuman kävijämääriä.

Nyt näytti siltä, että jatseja uhkasi sekä taloudellinen että imagollinen menetys ja toimitusjohtaja meni vaihtoon. Niin yksikertaista se on.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Aikoinaan Neuvostoliitossa toisinajattelijat pistettiin mielisairaalaan ja diagnoosi oli "hiipivä skitsofrenia" ts. ihminen ajatteli poliittisesti väärin. Tai sitten Pravda tuomitsi ja hyvä työpaikka meni. Väärinajattelijan piti siivota katuja. Stalinin aikana pääsi leirille.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Hyvä, että meillä on fiksuja akateemikkoja, jotka osaavat suhteuttaa näitä somekohuja oikein ja laittaa ne reiluun historialliseen kontekstiin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Luukkasen kirjoituksista huomaa, kuinka vieras käytännön maailma ja varsinkin osakeyhtiöiden toiminta on yliopistotutkijoille.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

#69. Niin. Ja yhtymäkohta Porin jazzfestivaalien toimitusjohtajan erottamiseen oli...?

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Oli jopa Luukkaselta lapsellinen vertaus, mutta jatka valitsemallisella tavalla!

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Ruotsala menetti hallituksen luottamuksen ennen tehtävänsä alkamista aiheuttamalla PR-katastrofin. Ruotsala aiheutti PR-katastrofin puheillaan haastattelutilanteessa, jossa kävi selvästi ilmi, että häntä haastatellaan uutena toimitusjohtajana. Hallitus menetteli viisaasti ja kaikella kohtuudella antaessaan potkut toimitusjohtajalle, joka aiheutti PR-katastrofin ennen kuin ehti tehtävässään edes aloittaa. Ei ole mitään syytä antaa toista mahdollisuutta toimitusjohtajalle, joka töpeksii median haastattelussa Ruotsalan tavoin.

Mutta, uhriutukaamme?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Mikähän tässä on taas niin vaikeaa käsittää? Ei Ruotsalan uskonnon- tai sananvapautta hallituksen päätöksellä ole rikottu tai kavennettu. Hallituksen päätös olla ottamatta Ruotsalaa toimitusjohtajaksi perustui yhtiön etuun, josta hallitus viime kädessä vastaa. Yhtiön tarkoitus on tehdä tulosta, jos halutaan olla raadollisisa. Jos halutaan olla vähemmän raadollisia, niin kannattaa toimitusjohtajana tai sellaista pestiä odottavana hieman miettiä, millaisia mielipiteitä jullkisuudessa esittää.

Toimitusjohtajan tehtävän vastuullisuutta näyttää olevan vaikea ymmärtää. Tehtävä sinänsä rajaa yhtiön edun kautta sen, mitä julkisesti voi sanoa ja miten käyttäytyä. Johtajasopimuksia on purettu hyvin monista erilaisista syistä. Juovuksissa esiintyminen vapaa-aikana on esimerkiksi ollut sellainen syy, vaikka käytös ei varsinaisesti olisi ollut mitenkään erityisen huonoa ja tapahtui nimenomaan vapaa-ajalla. Sen katsottiin tässä tapauksessa haittaavan yhtiön "urheilullista imagoa".

Pori Jazz on hyvin tunnettu tapahtuma myös Suomen ulkopuolella ja sen saama julkisuus on kohtuullisen laajaa. En tiedä, onko asiasta muualla maailmassa pöyristytty samalla tavoin kuin Puheenvuoroissa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Totesin tuolla toisaalla:
"Ilmeisesti tässä kävi onni onnettomuudessa. Tuolla esiintymistaidolla vahinko olisi tapahtunut joka tapauksessa jossain vaiheessa. Nyt sentään selvitään muutamalla US:n bloggauksella."

Yritän parhaani mukaan aina muistaa, että täällä Puheenvuoron palstoilla kirjoittaa ja kommentoi ehkä muutama sata suomalaista. Lukijoita on hieman enemmän. Tämä on ihan hyvää kirjoitusharjoittelua mutta ei kannata uskotella itselleen, että täällä pelastettaisiin tai kaadettaisiin edes hallitusta koko maailmasta puhumattakaan.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

"Toimitusjohtajan tehtävän vastuullisuutta näyttää olevan vaikea ymmärtää. Tehtävä sinänsä rajaa yhtiön edun kautta sen, mitä julkisesti voi sanoa ja miten käyttäytyä. Johtajasopimuksia on purettu hyvin monista erilaisista syistä."

Jussilan kirjoitus kiteyttää sen mikä on oleellista. Itkupillien vaikerrus on lähinnä säälittävää. Yhtiön johdon tehtävänä on johtaa ja tehdä tulosta ja elää realimaailmassa. Uskomusten mukaan ei tehdä hyvää tulosta. Jos haluaa levittää uskonnollista ilosanomaa, niin sille löytyy varmaan muunlaisia alustoja kuin isojen pääsymaksullisten joukkotapahtumien foorumi.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Lefits? Eikös tämä viittaa englannin kieleen joka on sitä pahaa monikulttuurisuutta joka pitää murskata pieniksi palasiksi. Taitaa olla jazz samaa sorttia.

Kristityiltä ovela veto saada Pori Jazzin toimitusjohtajaksi mies joka haluaa tuhota mielestään synnillisen tapahtuman ja saada mahdollisimman monen tavallisen ihmisen boikotoimaan moista tilaisuutta. Paha vain että juoni paljastui liian äkkiä. Kauemmin toimiessaan olisi uusi tj saanut enemmän pahaa aikaan.

Laura Huhtasaari

Ja tiedoksi, aion osallistua Pori Jazzeille riippumatta onko toimari homo, hetero tai bi, ääriateisti tai äärikristitty. Toimarin ei tarvitse jakaa minun arvomaailmaani, ja silti voin osallistua. #moniarvoinen yhteiskunta

Käyttäjän AkiMiettinen kuva
Aki Miettinen

Hauska toi ääriateisti. Kun ateisti tarkoittaa henkilöä, joka ei usko jumaliin, niin ääriateistin täytyy varmaan sit olla henkilö, joka ei tositositositosi-oikeinhirmutoooooositosipaljon usko jumaliin.

Käyttäjän ViiviSenghore kuva
Viivi Senghore

Jos mielipiteesi, varsinkin julkinen, sisältää syrjintää tai vääristynyttä tietoa ihmisryhmästä, se ON syrjintää siinä missä muutkin epäinhimilliset teot. Kysyä voi vaikka koulukiusatuilta. Varmasti löytyy kopsattua tietoa jostain? Eikö opettajana sun pitäs tietää ...?; https://www.facebook.com/laura.huhtasaari/videos/1...
Ps. pahoittelen ennakkoon säännön "Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin." rikkomista.

Eino Heikkinen

Biologisesti ottaen kiinostus samaa sukupuolta kohtaan ei ole tervettä eikä luonnonmukaista. Seksuaalinen käyttäytyminen , ajatellen luonnon olevan tarkoitksellinen , on tarkoitettu ihmis-suvun jatkumiseksi, siksi on perusteetonta väittää että samaa sukupuolta olevaa kohtaan kiinnostus olisi normaalia missään olosuhteissa! Siksi on selvää, että syy sellaiseen käyttäytymiseen löytyy muualta. Ja niitä on myöskin löydetty.Tämä on minun kanta asiaan ja sen julkituominen ei ole kenenkään loukkaamista

Eino Heikkinen

Minä luulen vahvasti asian olevan niin, että kyseessä on semmoinen uhka tuon festivaalin järjestäjillä näiden setan &kumpp taholta ,että jos he eivät olisi tuota, erottamis päätöstä tehneet ja sitten heti perään , suvaitsemattoman syrjinnän,(toimitusjohtajan erottaminen ) näyttävää "suvaitsvaisuus" julistusta ilmituoneet , niin näillä ed mainituilla piireillä olisi löytynyt runsaasti potentiaalia ja halua tehdä niin paljon hallaa tuolle festivaalille ja sen järjestäjille, että siinä olisi ollut kysymys suurista rahoista ja koko festivaalin tulevaisuus!

Pidän tuota olettamustani todennäköisenä jos itse ajattelisin olevani heidän housuissaan. Näillä järjestöillä näyttää olevan todella valtaa ja riittävästi häikäilemättömyyttä , josta ollaan paljon saatu kokemusta viime vuosina ,kun he ovat näitä uusmoralistisia lakeja tähän maahan ajaneet. Siinä on ollut kaukana suvaitsevaisuus ja moniarvoisuus, eikä valheet , puolitotuudet ja raivoisa loanheitto toisinajattelijoista oman agendan puolesta , olleet tuntematonta vaan itseasiassa keihäänkärkenä saada oma agenda etenemään.Ja sama näkyy jatkuvan jo lähes joka päivän uutisia luettaessa!

Tarkoitan siis, että tuskin minkään muun takia Porin Jazz olisi moisesta piitanut piirunkaan vertaa. Siksi minä päästäisin heidät ja samaan asemaan joutuneet pois syytettyjen listalta, he ovat puun ja kuoren välissä. heidän tarkoituksensa on toisaalla kuin joutua panettelu ja herjausssyytteiden pyörteeseen jossa nämä ääriliikkeet kyllä osaavat hommansa!
Näin minä oletan, että jossain määrin ainakin se pitää paikkansa!

Siinä näkyykin sitten karmeudessaan se minkälaista peliä tässä pelataan!
Tämä tämmöinen todella sotii kaikkia sivistyneen ja demokraattisen yhteiskunnan arvoja ja toimintaperiaatteita vastaan!
Käydään vaaliuurnilla , kun seuraava kerta on, ja katsotaan tarkoin ketä äänestetään , jotta tähän valtakuntaan saataisiin vielä aikuisen oikeasti tasaarvo ja vapaus ilmaista vakaumuksensa ja mielipiteensä joutumatta sen vuoksi syrjityksi ja viha sekä herjauskampanjoiden uhriksi!!! !

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset