LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Jos Trump on tyhmä, niin ovatko muut vielä tyhmempiä?

  • Jos Trump on tyhmä, niin ovatko muut vielä tyhmempiä?

Koko maailma on taas niin pettynyt Trumpiin. Vielä, kun joku kertoisi, mikä kohta pielessä ja mitä pitäisi muuttaa? Mutta pettyneitä ollaan. Trump on paha, ei leftiksellä muuta. 

 

1. Yhdysvallat ja DPRK sitoutuvat solmimaan uudet USA:n ja DPRK:n väliset suhteet näiden kahden maan kansojen toiveen mukaisesti luomaan rauhaa ja hyvinvointia.

2. Yhdysvallat ja DPRK yhdistävät pyrkimyksensä rakentaa pysyvän ja vakaan rauhan tila Korean niemimaalle.

3. Vahvistaen uudelleen Panmunjomin huhtikuun 27. päivän 2018 julistuksen, DPRK sitoutuu työskentelemään Korean niemimaan täyden ydinaseriisunnan hyväksi.

4. Yhdysvallat ja DPRK sitoutuvat palauttamaan sotavankien ja sodassa kadonneiden jäänteet sekä palauttamaan jo tunnistetut välittömästi kotimaahan

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201806122201007850_ul.shtml


Trump said that he wants fair trade not fool trade. What is the counterargument for unfair trade deals? There arn´t any, because everything that Trump says is bad or stupid. wants a trade war

Onko kauppatasapaino on vinksallaan? Näin paljon me ostamme, näin paljon me myymme. Kuinka kannattavaa kauppa on eri osapuolille? Siitä on kyse. Reilu kauppasopimus tarkoittaa sitä, että molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä. Jos näin ei ole, pitäisi pystyä argumentoimaan ja osoittamaan, ja ennen kaikkea neuvottelemaan. Trump on paha, tai ei ymmärrä mistään mitään, ei ole argumentti.

Jos Trump on tyhmä, niin ovatko muut vielä tyhmempiä? Kuka mahtaa olla se viisas, jos diiliä ei synny?
"No deal is better than a bad deal."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (79 kommenttia)

Käyttäjän jack kuva
Juha Airola

Puhemies Kim siis lupasi pitää lupauksensa? Great!

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Löytyykö mainintaa
-Uraanista tai plutoniumista
-Tarkastuksista
-Mannertenvälisistä ballistisista ohjuksista

Tämä löytyy
-Trump lupasi keskeyttää sotaleikit Etelä-Korean kanssa

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Tää on alku. Baby steps. Katotaan miten lähtee liikkeelle.
ilmeisesti trumpin liennytys on nyt väärin, pitäisi ilmeisesti pommittaa koko pohjoiskorea kivikaudelle. Mut ainiin eihän sekään olisi hyvä, koska Trump.

Trump jos ratkaisisi lähi-idän kriisin niin sekin tulipalo olisi todennäköisesti väärin sammutettu.

Heittäkää ne henkilö antipatiat hetkeksi nurkkaan ja koittakaa hyvät ihmiset yrittää edes olla järkeviä. En minäkään yleisesti ottaen pidä vahvasti vasemmalla olevien ihmisten agendasta tai kaikista ulostuloista, mutta kyllä sieltä jotain fiksuakin joskus tulee ja sen hyväksyn ja niitä ajatuksia kannatan.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Jos Tumpin diili Kimin kanssa ei olisi vain näytelmää, saisi hän nyt toisena presidenttivuonnaan Nobelin rauhanpalkinnon samoin kuin Obama järisyttävillä näytöillään ensimmäisenä presidenttivuonnaan, hänkin osin ydinaseiden leviämisen vastaisen työnsä myötä.

Sitä paitsi Nobelin myöntäminen Tumpille olisi liian poliittinen valinta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Jos Trump on tyhmä, niin ovatko muut vielä tyhmempiä? Kuka mahtaa olla se viisas, jos diiliä ei synny?"

Sillä voidaan toki spekuloida kuka on tyhmä ja kuka viisas ja se on jostain syystä mielenkiintoista. Myöskin spekuloidaan sillä että ns. älykkyystestit antavat eri ihmisille ja kansanryhmille erilaisia tuloksia.

Joku on viisas, joku toinen on tyhmä, joku on nopea joku on hidas, joku on ahkera, joku toinen laiska, joku on pitkä, joku toinen lyhyt, joku on lihava, joku toinen on laiha.

Meillä ihmisillä on erilaisia ominaisuuksia, mutta kaikki me olemme ihmisiä. Trumpista sanotaan että hän on narsisti ja psykopaatti, sekin on yleinen inhimillinen ominaisuus, hyväksykäämme hänet silti, sellaisena kuin hän on. Mutta ei hänen tarvitsisi välttämättä olla USA:n presidentti.

-----------------

Trumpin mielestä kaupankäynti ei ole reilua jos Amerikkalaiset ostaa enemmän tavaraa ulkomailta kuin mitä se myy ulkomaille. Sen takia Trump aiko laittaa kaupan esteitä ulkomaisen tavaran myynnille USA:ssa.

Tämä ei ole reilua kilpailua. Reilua kilpailua on sellainen jossa yritykset eri maissa ja eri mantereilla kilpailevat vapaasti keskenään siitä kuka pystyy tekemään hyviä tuotteita sellaisilla hinnoilla että niille löytyy markinoita maailmalla.

Jos amerikkalaiset tuotteet ei käy kaupaksi, se johtuu amerikkalaisten yritysten kilpailukyvyttömyydestä maailmalla ja siihen pitäisi kiinnittää huomiota, eikä torpata kilpailukykyisempien tuotteiden myyntiä amerikkalaisille. Amerikkalaiset eivät saa hyviä tuotteita ulkomailta vaan pitää tyytyä huonompiin amerikkalaisiin tuotteisiin. Amerikkalainen tuotanto ei kehity, kun sen ei tarvitse kilpailla muiden maiden tuotteiden kanssa suojatuilla amerikan markkinoilla.

Sillä ei ole merkitystä onko Trump viisas vai tyhmä,

mutta hänen protektionistiset toimensa ovat haitallisia koko maailmalle,

mutta ennenkaikkea amerikkalaisille itselleen

ja se on merkittävää.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kun puolustelet Trumpin tulleja, syöt suomalaisen ja vähitellen myös jenkkiläisen duunarin leipää. Ei mulla nyt muuta.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Sinänsä huojentavaa, jos Trumpin helmasynnit ovat kutistuneet globaalisti ajatellen niinkin pieneen mittaan kuin suomalaisen duunarin suhteelliseen etuun.

Karua kieltään Suomen talouden tilasta kertoisi sekin, jos suomalaisen duunarin leivän pelastamiseen tarvittaisiin oman yhteiskuntansa kannalta epäitsekkäitä tekoja Yhdysvalloilta :)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Trumpin synnit eivät tuohon jää, viraltapanosyyte sieltä voi hyvinkin olla jossain vaiheessa tulossa.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Kuset kaikkien muroihin jos ajatuksesi liittolaisuudesta on toisten hyväksikäyttö.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Onko vapaakauppa "itsekästä" tai "hyväksikäyttöä?" Jo on persu-aikoihin eletty...

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen Vastaus kommenttiin #43

Mitä se sellainen vapaakauppa on jos toisella on tariffit?

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Kommentti oli varmaan Lauralle suunnattu, mutta mielenkiinnosta haluaisin tietää, että syöttekö te mun leipää EU kiimoissanne?

https://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/eu-iski-k...

https://www.paivanlehti.fi/tiesitko-tata-kiinasta-...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Se on valikoivaa tuo leftiksien ymmärrys.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

EU:n tullit eivät ole yhtään sen parempia.

EU asetti Kiinalaisille aurinkopaneeleille 40% tullin. Nyt joudumme maksamaan aurinkopaneeleista tuplat samalla, kun meitä yllytetään uusiutuvan energian käyttäjiksi samalta taholta joka jarruttaa sitä.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Jep kommenentissani tuossa ylenpänä linkki paneelien tulliin ja toiseenkin tulliasiaan aiheesta.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Tumpin valinnan aikoihin tai sen alla itki joku haastateltu ~lukioikäinen tyttö televisiossa sitä, alkaako tästä kolmas maailmansota ja natsitouhuihin verrattavissa oleva aikakausi.

Voinemme ehkä hetken aikaa hengähtää ja todeta, että synkän myrskyiset uhkakuvat ovat edes hitusen hälventyneet nyt kun Tump myöntyi ottamaan pienen askeleen kohden ansiokkaiden edeltäjiensä politiikkaa. Eilen ja tänään käydyissä keskusteluissaan Tump ystävänsä Kimin kanssa nimittäin otti yhden perääntymisaskeleen pois julmista suunnitelmistaan maailman varalle.

Mutta ehkä Tump (ja Kim) vain näyttelee. On paljon helpompaa uskoa niin. Robert de Niro onneks taas antoi Tumpin kuulla kunniansa: "Sanon vain yhden asian: Painu v*ttuun Trump!"

Onneksemme saamme Tumpin häijyn käytöksen keskellä edes ajoittain kuulla sivistyksen ääntä.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

kiva olisi päästä kysymään Nirolta että miksi? Miksi hänen pitäis painua vittuun (pois jonnekin)..

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Robert ristittiin välittömästi uudelleen jenkkimedioissa. Uusi nimi on Robert de Zero.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Mikä tämän blogikirjoituksen punainen lanka oli? Trumpin puolesta loukkaantuminen? Kirjoitusvirheiden ilosanoma? Copypastetut englanninkieliset pätkät silloin, kun oma ajatus loppui kesken?

Laura Huhtasaari
Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kun kettuilee kahdesta toisiinsa täysin kuulumattomasta asiasta riskinä on ettei kettuilu onnistu kummankaan osalta. Lopputuloksena saattaa olla vain hämmennys kettuilijan heikosta tietämyksestä. Kauppataseesta vikiseminen on aika noloa, kun virallinen (juridisesti käytetty) perustelu on kansallinen turvallisuus. Ei pitäisi lähteä toistelemaan faneille suunnattuja hengennostatuspuheita, niin välttäisi nolaamasta itseänsä.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Oli jotenkin surkuhupaista katsoa ylen "asiantuntijoiden" vääntelehtimistä ja varsinkin "usa-asiantuntija" pirkko pöntisen asennetta. Hän ei saanut millään kakistettua ulos sitä faktaa että USA on ottanut valtavan askeleen korean niemimaan vakauttamiseksi.

Trump toteutti jälleen vaalilupauksiaan. Hän kertoi moneen otteeseen vaalikampanjan aikana, että tulee kovistelemaan Kiinaa pohjois-korean suosimisesta.

Pöntinen varsinkin epäili koko lähetyksen ajan sopimuksen luonnetta ja kiinnitti huomiota aivan vääriin seikkoihin.

Miten tämä sitten olisi pitänyt hoitaa?

YK:n pakotteillako? Normaaleja diplomaattisia keinoja käyttämällä? Niitä on yritetty kymmeniä vuosia tuloksetta.

Ratkaisun avain oli Trumpin vaalilupaus painostaa Kiinaa. Kun Kiina saatiin pakotteisiin se muutti koko pelin luonteen. Kiinalle tullit ovat myrkkyä, USA:n talous kestää huomattavammin paremmin tullit.

Täytyy muistaa, että Trump käyttää kauppapolitiikkaa myös ulkopoliittisiin tarkoitusperiin kuten osittain tässäkin tapauksessa. Hänellä on toki tarkoitus tehdä parempi diili Kiinan kanssa ja pohjois-korean pakottaminen ulos suojauksestaan tuli ikään kuin bonuksena.

Trump tekee työtä myös eurooppalaisten hyvinvoinnin eteen pakottamalla Kiinan avaamaan omaa talouttaan investoinneille. Meillä vingutaan vain miten "tullit lamauttavat" kaupan ja Trump on pahis eikä nähdä USA:n lopullisia päämääriä. Tullit tulevat ja menevät Trumpin ajatusmaailmassa ja niillä ei ole ideologisia vaan neuvottelutaktisia tarkoitusperiä.

Jonkun on tehtävä likainen työ ja siinä Trump on osoittanut olevansa mies paikallaan.

Mediakin sai haluamansa kun maailman kiinnostavin ihminen vastaili 1,5 tuntia kysymyksiin.

Tässä samalla Trump pääsee toteuttamaan myös toista vaalilupaustaan karsia turhia puolustusmenoja. Hän näki elämänsä tilaisuuden vetää kalliiksi käyvät taistelujoukot koreasta.

Trumpin aikana ei tulla näkemään edellisten presidenttien hölmöilyjä. Sotaa vietnamissa, afganistanissa, irakissa, syyriassa tai ylipäänsä puuttumista lähi-idän konfilikteihin. Se että Trump lähtisi sotimaan sen sijaan että neuvottelisi ei sovi hänen luonteelleen.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Niinpä, kaikki meni Pekingissä laaditun käsikirjoituksen mukaan.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

"Trump on paha, tai ei ymmärrä mistään mitään, ei ole agumentti."

Agumentti ei ole myöskään sana. Agumentti ei ole mitään. Hyvä huomio maisteri Lauralta.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

"Pohjois-Korean Kim sitoutui Yhdysvaltain presidentin kanssa allekirjoittamallaan asiakirjalla pyrkimään täydelliseen ydinaseriisuntaan Korean niemimaalla. Kansainväliset asiantuntijat ovat lytänneet Trumpin hehkuttaman sitoumuksen vanhan toistoksi. Aaltolankin mukaan aiesopimuksen kirjaus on pitkälti saman sisältöinen, kenties jopa hieman vesitetty versio Bill Clintonin ajan sitoumuksesta 1990-luvulla.

Sen sijaan aiesopimus ja Trumpin puheet kertovat USA:n politiikan selvästä muutoksesta, Aaltola katsoo. Trump vaikuttaa olleen valmis merkittäviin myönnytyksiin Pohjois-Korealle.

– Se on uutta, että selkeästi Yhdysvallat on ollut monissa kysymyksissä halukkaampi tulemaan vastaan kuin aikaisemmin. Eli kysymys ei ole niinkään siitä, onko Pohjois-Korea valmis taipumaan kansainvälisen yhteisön paineen alla, vaan rimaa sille taipumiselle on laskettu hieman, Aaltola sanoo Uudelle Suomelle.

Aiemmissa sitoumuksissa ydinaseriisunnan todisteeksi ja varmistajaksi on vaadittu pitkäkestoista, vuosia kestävää tarkastusjärjestelyä, regiimiä. Nyt Trump väläytti tiedotustilaisuudessaan, että olemassa olevan ydinasearsenaalin saaminen toimintakyvyttömäksi voisi riittää ydinaseriisunnan määritelmäksi. Tämän jälkeen voitaisiin alkaa harkita myös sanktioista luopumista.Tulevaisuus näyttää, auttavatko myönnytykset toteuttamaan edes jonkinlaisen ydinaseriisunnan Pohjois-Koreassa.

... Maailmanpolitiikkaan mahtuu monta tyhjäksi kirjaukseksi jäänyttä aiesopimusta."
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/251053-tutkija-do...

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Trump teki historiaa, ilmeisesti siitä ei tykätä.

Älykäskin voi olla tyhmä ja joillain älykkäillä ei ole viisautta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Minä olen luvannut parantaa tapani. Tapahtuuko se, on eri asia, mutta luvannut olen.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

"3. Vahvistaen uudelleen Panmunjomin huhtikuun 27. päivän 2018 julistuksen, DPRK sitoutuu työskentelemään Korean niemimaan täyden ydinaseriisunnan hyväksi."

Tämähän se ongelmakohta on. Pohjois-Korea edellyttää, että Yhdysvallat poistaa ydinasesateenvarjonsa koko niemimaalta, siis Etelä-Koreasta. Tästä neuvotellaan ja pitkään.

Aulis Saarijärvi

Iran on neljä kertaa USA:n kanssa allekirjoittanut hyvin samalaisen ydinaseriisuntaa ja ydinenergiatuotantoa koskevan sopimuksen.
Ensin isi-Bush sen repi.
Toiseksi sellaisen valmiin repi Clinton.
Poju-Bush repi ja nauroi sille viikkoja julkisesti.
Tämä Trump vajaa kuukausi sitten pyyhi sillä sopimuksella neljännen kerran ihohuokosiaan istuinpaikastaan.
Uskokaa USA:ta!

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Iran uhoaa tuhoavansa Israelin. Nyt USA:lla on erittäin Israelmyönteinen hallinto, joten Trumpin toimet täytyy ymmärtää isommassa kuvassa. Iran ei ole osoittautunut olevansa luottamuksen arvoinen.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

"Jos Trump on tyhmä, niin ovatko muut vielä tyhmempiä?"

Hyvä kysymys! Trump on takatukkaista, harvahampaista, serkkunsa kanssa avioitunutta, avolava-autoa ajavaa äänestäjäänsä älykkäämpi mutta tyhmempi kuin kuin kukaan hänen kilpakumppaninsa presidentinvaaleissa. En enää koskaan sano, että G.W.Bush oli tyhmin USA:n presidentti. En myöskään väitä, että Trumpia tyhmempää presidenttiä ei voi valita, koska USA:ssa voi nähtävästi päästä presidentiksi aivan kuka tahansa.

Aulis Saarijärvi

Pidätkö rouva Clintonia älyllisenä, kaikista hänen tiedossa olevista sanonnoistaan, päätöksistään, peitellyistä esiintymisistään, käyttäytymisestään ja ohuesta maailmanhistorian, sekä maantiedon tuntemuksestaan?

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Et nähtävästi ymmärtänyt tälläkään kertaa. Trump on tyhmempi kuin hänen kilpakumppaninsa presidentinvaaleissa.

Aulis Saarijärvi Vastaus kommenttiin #22

Sekavuuttasi tuskin ymmärtää monikaan.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja Vastaus kommenttiin #22

Olisiko hillary saanut Kiinan mukaan diilin tekoon "perinteisellä diplomatiallaan". Vastaus on yksiselitteinen. EI

Se että pohjois-korea on saatu ulos kuorestaan ja keskustelemaan muiden maiden johtajien kanssa on suuri saavutus joka ymmärretään vasta jälkikäteen.

Ilmeisesti "väärin sammutettu".

Trump ymmärtää jotain mitä perinteiset politiikot eivät ymmärrä. Hän ei suhtautunut pohjois-koreaan neuvottelutilanteessa kuten EU:n johtajat olisivat tehneet. Neuvonut ja besserwisseröinyt eli pilannut asetelmat heti kättelyssä.

Sen sijaan hän suhtautui erittäin kunnioittavasti neuvotteluosapuoleen vaikka tiesi hänen olevan lähtökohtaisesti paljon tukalammassa tilanteessa kuin hän itse.

Koska Kim säilytti arvovaltansa ja kasvonsa hän saattaa hyvinkin pitää lupauksensa. Trump itse sanoi lehdistötilaisuudessa, että ei tietenkään voi antaa takuita siitä että kaikki menee sovitusti. Tämä on lähtökohta suhteiden normalisoimisprosessissa.

Se mitä kahdenkeskisissä neuvotteluissa tapahtui saavat historiankirjoittajat ehkä joskus tietää.

Muistakaa, että Kim uhosi pari kuukautta sitten, että he eivät neuvottele USA:n kanssa ikinä. Niin se mieli muuttuu ja hän oli jopa aloitteellinen tilanteen laukaisemiseksi.

YK:n pakotteet olivat vielä helppo pala, mutta Trumpin pakotteita ei niin vain murrettu.

Aika hyvin taktikoitu "tyhmältä mieheltä".

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #26

Juuri tänään Trumpista voi sanoa paljon hyvää. Kannattaisi kuitenkin pidättäytyä ilmeisistä valheista, kuten että Trump "suhtautui erittäin kunnioittavasti neuvotteluosapuoleen".

Ovatko "Little Rocket Man" -loukkaukset ja "Fire & Fury" -uhkaukset jo unohtuneet?

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja Vastaus kommenttiin #39

Max - ne olivat neuvotteluasemien hakemista. Solvauksia tuli puolin ja toisin. Riidan jälkeen voida paiskata kättä ja jatkaa kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Myönnettäköön sen verran että jos avustajat saisivat Trumpin twittertilin suljettua olisin itsekkin tyytyväinen, mutta politiikka puolestaan paljon totisempaa ja tylsempää.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #58

Voinemme vain todeta kasityksemme erittäin kunnioittavasta suhtautumisesta poikkeavan vahvasti toisistaan. Varsinainen pointtini oli kuitenkin, että väitteesi Trumpin menestyksen reseptistä oli sisäisesti ristiriitainen. Ei osoitettu kunnioituksen puute katoa mihinkään vaikka jälkeenpäin paiskattaisiin kättä.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

"Belgium is a beautiful city"

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Miten Clintonin älyllisyys mahtaa liittyä Trumpin mahdolliseen tyhmyyteen? Ei siihen liity hänen älykkyytensä tai tyhmyytensä saati sitten älyllisyytensä millään tavalla.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Yhdysvallat sitoutuu siihen, että Kimin perhedynastia saa jatkaa toimintaansa täysin vapaasti nyt tällä kertaa "setä Samulin" suojeluksessa. Kimin sisko näkyi toimineen sihteerinä Singaporessa.
Ihmisoikeuksia voidaan polkea kuten tähänkin saakka. Pohjois-Korean pakkotyöleirit jatkavat toimintaansa.

Wikipedia:

Pohjois-Koreassa ”rikotaan ihmisoikeuksia jatkuvasti ja järjestelmällisesti”, ja siihen kuuluvat poliittiset vangitsemiset, kidutus ja kuolemantuomiot. ”Kaikenlainen tottelemattomuus, kuten maasta poistuminen tai luvaton kokoontuminen tai yhdistyminen, on ankarasti rangaistua ja tiedotusvälineitä kontrolloidaan tiukasti.

Myöhemmin ihmisoikeusjärjestö raportoi satojen loikkareiden kertomuksen perusteella, että vankileireillä on 200 000 poliittista vankia ja vankeja kidutetaan ja pahoinpidellään leireillä toistuvasti. Näiden lisäksi leireillä on muun muassa kristittyjä ja pakoa Kiinaan yrittäneitä. Nykyään kristittyjä vainotaan Open Doors -järjestön listan mukaan kaikista maista pahiten Pohjois-Koreassa, jossa 50 000–70 000 kristittyä on joutunut uskonsa takia vankileireille.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Ja saa jatkaa niin pitkään kuin heidän kansa ei rupea vastustamaan johtajiaan!!

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Neuvottelihan USA aikoinaan neuvostoliitonkin kanssa vaikka siellä poljettiin räikeästi ihmisoikeuksia.

Askel kerrallaan ja USA tulee varmasti puuttumaan tuohonkin kysymykseen. Katsotaan nyt miten tämä etenee ja luulen perheidenyhdistämisen tulevan pian agendalle etelä-korean toimesta.

Siitä pikkuhiljaa alkaa normalisoituminen. Tärkeintä on että Kim ei vetäydy takaisin kuoreensa vaan pystyy luottamaan Kiinan, USA:n ja muiden osapuolten sanaan.

YK ei nauti minkäänlaista arvostusta näissä kuvioissa. Se on todettu ja nähty tyhjien iskulauseiden tehtaana.

He ovat puhuneet vuosikymmeniä ihmisoikeusloukkauksista saamatta mitään aikaiseksi.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Jos ei Laura nyt suoranainen Trump fani ole niin miehen otteissa lienee paljon hänelle mieluista. Ei se ole niitä helpoimpia missioita Trumpin ymmärtäminen ja joskus sellaistakin mielikuvaa että hän poimii ikäänkuin rusinoita pullasta, jättää umpikummallisuudet kommentoimatta. Laura on rohkea sanoo ääneen sellaista jota kuitenkin varmaan monet sisimmässään ajattelevat.
No oma mielipiteeni on että Trumpissa on puolensa, kokonaan en tyrmäisi, antaisin ajan näyttää.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Trumpin tyyli on ollut sen verran yliampuvaa ja arvaamatonta että on vaikea sanoa kuinka suuri osa siitä on aitoa sekoilua ja kuinka suuri osa taitavaa näyttelyä ja sitä kautta ihmisten mielipiteisiin vaikuttamista. Voimakas vastakkainasettelu ja jatkuva julkisuus tuo aina sekä kannatusta että vihaajia. Valittu tyyli vaikuttaa täysin tietoiselta.

Ei ole täysin pois suljettua että mies on paljon vähemmän kaheli kuin miltä vaikuttaa, ja mediakuva on tietoisesti vain tehty tuollaiseksi suosion maksimoimiseksi. Sehän on onnistunut erittäin hyvin tai ei presidenttinä olisikaan. Miksi siis muuttaa tyyliä?
**************************************************************

Mikäli talous ei sakkaa (nythän USAlla menee hyvin), eikä aivan törkeän suuria skandaaleja tule (siis reilusti vielä nykyisiä suurempia), niin näyttää todennäköiseltä että Trump menee läpi toiselle kaudelle. Siinä olisi pureskeltavaa monelle.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Mielenkiintoinen tekstikollaasi.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Hmmm... kummallisia kommentteja. En Trump-fani ole todellakaan, mutta mitään maailmanloppua ei tullutkaan niin nopeasti kuin monet povailivat. Eikä ole saanut edes sotaa aikaan, jota lähes varmana pidettiin. Toki vielähän tuossa on aikaa.

Nyt kun ensimmäisenä USAn pressana vuosikymmeniin neuvottelee suoraan Pohjois-Korean diktaattori-johtajan kanssa ja saa edes jotain aikaan, niin siitäkin valitetaan. Jos olisi taas hyökännyt Pohjois-Koreaan kuten jotkut ennustelivat (sekö olisi ollut parempi), niin siitäkin olisi valitettu. Annan mahdollisuuden sinällään kenelle tahansa, mikäli seuraukset ovat enemmän hyvää kuin pahaa.

Jos jollakin sitten on paremmat ideat miten Pohjois-Korean diktaattorin suhteen pitäisi toimia, niin mieluusti niistä kuulisi. Talouspakotteet eivät ole toimineet vuosikymmenten yrityksistä huolimatta - köyhimmät ovat vain kärsineet entisestään vallassaolevien elintason pysyessä hyvänä. Sota olisi katastrofi etenkin ydinaseiden kehittämisen jälkeen. Pohjois-Korean kansakaan ei kapinoi tarpeeksi eli sitäkään kautta ei diktaattoria saa vallasta pois. Mikäli Trump maagisesti kehittää kaniinin hatusta, ja asiat paranevat neuvotteluteitä, niin itselleni on aivan sama minkälainen narsisti onkaan.

Yllättävän moni tuntuu olevan lähinnä harmistunut, mikäli Trump saa jotain järkevääkin aikaan.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Donald Trump ei ole vähiten älykäs Yhdysvaltain presidenttien kavalkadissa. Todennäköisesti tuon kunnian nappaa George W. Bush. Mutta älykkyys ei ole ollut republikaanipresidenttien vahvuus viime aikoina ylensäkään, eikä Trump tee poikkeusta. Ei tyhmä kuin saapas (kuten GWB) mutta vietävissä kun nykäistään oikeasta narusta. Juuri tämän osoitti mm. Singaporen keikka.
Trump on niitä miehiä jotka hyppäävät vaikka vessanpönttöön jos saavat itse vetää kettingistä ja yleisöä kerrotaan olevan sankoin joukoin ihailemassa suoritusta.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

On meilläkin ollut vastaavia ehdokkaina presidentiksi.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Trumpista sano mitään, mutta... Maapallo, tai no, ainakin monet ns. länsimaat on jatkuvan hollywood näytelmän lumoissa. Kun katsoo vaikkapa uutiset, ne ovat usein lähinnä juurikin yhdysvaltojen uutiset. Mistä 90% leffoista (propagandasta) tulee?!

Kun yhdysvalloissa sattuu ja tapahtuu esim. jotain katastrofia, tulee tunne kuin ne asiat sattuisivat meillekin, hah. Jatkuva hollywoodhuume ravitsee onttoja sydämiämme, ja menemme vaikka helvettiin sen puolesta että saamme sitä sontaa lisää. God bless america!!!

Listen hre > Rammstein - Amerika (Official Video) > https://www.youtube.com/watch?v=Rr8ljRgcJNM

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Tulos ratkaisee, ei tässä tyylipisteitä lasketa. Trump on varsin erikoinen persoona, mutta toistaiseksi hän on hoitanut hommansa. Se on iso kyynel mikäli hänestä ei pidetä Euroopassa. Aina se tolkullisuus ei ole hyvästä, joskus tarvitaan kiveksiä. Miten paljon Koreoiden lähentymisestä tai USA:n kohtuullisen hyvästä taloudellisesta tilanteesta sitten on hänen ansioita, on vaikea sanoa. Varmaksi voidaan kuitenkin sanoa, että mikäli ongelmia olisi tullut, suomalaisen median mukaan kaikki olisi hänen syytään.

Tällä hetkellä Trump vaikuttaa vahvalta jatkokaudelle valitsemista silmälläpitäen. Paljon tulee tietysti riippumaan seuraavasta kahdesta vuodesta, ja millaisen tuloksen republikaanit saavat välivaaleissa, joka tietysti vaikuttaa hänen kykyynsä tehdä sisäpoliittisia päätöksiä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kuka on leftis? Onko heitä paljonkin, vaikkapa noin 93 % suomalaisista? Niin, ei mulla muuta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

En tiedä Lauran määritelmää, mutta minä ilmeisesti olen leftis. Otan sen suurena (joskin aiheettomana) kohteliaisuutena, koska se kai viittaa maailmaa syleilevään hyväntekijään. Yleensä kun on haukuttu patamustaksi porvariksi. Paria hassua päähänpinttymäänsä lukuunottamatta Huhtasaari vaikuttaa kuitenkin olevan aikalailla samaa demarimassaa kokoomuksen, keskustan ja demarien kanssa. Vaikkapa USA:n poliittiseen kenttään suhteutettuna, josta nimitys lienee lainattu, reilusti demokraateista vasemmalla.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Odotan, että saan Huhtasaarelta vastauksen moniin niihin kysymyksiin, joita hänen bloginsa ovat minussa herättäneet, kun ensi kevänäänä menen jäätelölle hänen kanssaan. Voi olla, että siihen menee 5-10 litraa mansikkajäätelöä, mutta on se sen arvoista.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Leftis on henkilö, joka on persuista vasemmalla. Esimerkiksi kokoomukselaiset ovat leftisporukkaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #59

Jään jännityksellä odottamaan kiittääkö blogisti tästäkin....

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Leftikselle mikään rautalanka ei riitä, tarvitaan rautakankea todellisuuden hahmottamiseen.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kerronko Makkoselta terveisiä, kun tapaan Lauran jäätelön merkeissä?

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Mielestäni Time-lehden tulkinta on realistinen. Kimin asema omassa maassaan sekä "käyttöarvo" Kiinassa ja Venäjällä vahvistui. Kim petasi hyvät neuvotteluasemat seuraaviin tapaamisiin. Itse ei tarvitse enää osallistua jos ei halua.

http://time.com/5309556/donald-trump-kim-jong-un-n...

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Vajotaan Lauran tasolle ja kommentoidaan koska Trump ei ole tehnyt mitään mikä todistaisi hänet älykkääksi. Ai niin, Lauran usko ei vaadi todisteita.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Singaporen jälkeen (kun siis uskomaton on toteutunut ja korealaiset näyttävät saaneen lupauksen ja realistisena pidettävää toivoa Stalinin liittolaisineen 1940-luvulla sodan keinoin valtaansa liittämien alueiden yhdistymisestä joskus tulevaisuudessa vapaana säilyneeseen osaan maata eli kokonaisen Korean palauttamisesta) odotamme ja mielissämme vaadimmekin, että Suomi ja sen 'suuret ystävät' toimisivat lähitulevaisuudessa samalla päättäväisyydellä samansuuntaisesti niin ikään Stalinin 1939-47 ryöstämien alkuperäisen itsenäisen Suomi-neidon laillisten alueiden (Karjala, Petsamo ym.) palauttamiseksi Suomen yhteyteen!

Toivoa on meilläkin saatava rintoihin joka tapauksessa, ks. esim. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/256721-p...

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Trump on mitä on. Älykäs/tyhmä, hajuton taikka täysi paska. Häntä kuitenkin äänesti puolet kansasta.
Odotan mielenkiinnolla seuraavia vaaleja.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ei äänestänyt, vaan 46,4 % äänestäneistä.

Käyttäjän raunotarkia kuva
Rauno Tarkia

Äänestysprosentti oli noin 55%, joten Trumpia äänesti noin 25% kansasta ja loput 75% on siis eliittiä. Tämä on sitä samaa persumatematiikkaa, jota kuulimme jytkyn jälkeen kun ”kansa” oli voittanut.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Onko sinulla Laura Huhtasaari olemassa joku oma mielipide näihin asioihin copypastaamiesi juttujen lisäksi. Olethan kuitenkin puolueen varapuheenjohtaja, kansanedustaja sekä Suomen ulkopolitiikan johtoon presidentiksi pyrkinyt ihminen.

Joten onko sinulla esimerkiksi näkemys siitä, millainen on USA:n ja Kanadan välisen ulkomaankaupan tilanne? Kun Trump on käyttänyt vain tavaraviennin lukuja ottamatta huomioon palveluvientiä, niin mikä on näkemyksesi asiaan? Palveluviennin mukaanottamisen jälkeenhän koko kuvio kääntyy toiseen suuntaan.

Esimerkiksi Suomen viennistä palveluviennin osuus on yli 30 prosenttia, miten sitä tulisi arvioda meidän vientimme ja mahdollisten kauppasopimusten osalta?

Katsoisitko suoraan lukuja vai mitä tekisitte? Mikä on perussuomalaisten linja tässä asiassa? Olisin kiinnostunut kuulemaan viennin ollessa yksi taloutemme avainkysymyksiä.

Käyttäjän raunotarkia kuva
Rauno Tarkia

Hyviä kysymyksiä Niko. Vaalivalvojaisissa kun kävi ilmi, että Trump valitaan, Huhtasaari iloitsi voitosta ja väitti, että Trumpin ”America first” protektionismi on myös Suomen etu. Haluaisinkin nyt kuulla Huhtasaarelta miten jonkin maan protektionismi on toisten maiden ja tässä tapauksessa Suomen etu.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Protektionismi ja etu eivät ole helppoja käsitteitä. Ensinnäkin, Suomen alumiinin ja teräksen tuottajat kärsivät siitä, että USA rätkäisi tuontitullit. Suomalaiset korkeamman jalostusasteen, koneita ja laitteita valmistavat vientiyritykset puolestaan hyötyvät siitä, että raaka-aineiden hinnat kohoavat USA:ssa.

Trumpilainen protektionismi johtaa kauppasotaan, jossa kaikki osapuolet häviävät mutta tappiot voi pistää Obaman/Hillaryn piikkiin, joten kauppasotakin kannattaa Trumpin ja Lauran näkökulmasta.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #69

Eivät ole helppoa kysymyksiä eivätkä ole yleistettävissä kysymykseksi siitä, onko Trump tyhmä vai ovatko muut vielä tyhmempiä.

Jossain määrin blogi edustaa ennemmin henkilökulttia ja ihailua eikö lainkaan ratinaalista pohdintaa itse tilanteesta ja asioista. Ei voida tällä tasolla kiukutella median reaktioista tai uuden keksityn "leftiksen" kommenteista. Lyökää faktoja pöytään mikäli niitä löytyy. Toistaiseksi en ole kovin vakuuttunt perussuomalaisten taluden ja kaupan asiantuntemuksesta.

Mikäli puolueen varapuheejohtaja asettuu tukemaan Trumpin toimia odottaisin minimissään jotain perusteluja asioille pelkän mielestäni varsin lapsellisen tyhmyysvertailun sijaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

"2. Yhdysvallat ja DPRK yhdistävät pyrkimyksensä rakentaa pysyvän ja vakaan rauhan tila Korean niemimaalle."

Toinen suuri ongelmakohta: ei sanaakaan edes "pyrkimyksestä" korvata vuoden 1953 aselepo rauhansopimuksella. Ja tämä johtuu siitä, että Kiina ei ollut neuvotteluissa mukana.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Laura Huhtasaari: oletko edes mielessäsi analysoinut noita allekirjoitetun dokumentin kohtia, joihin viittaat? Olet pyrkinyt presidentiksi viime presidentinvaaleissa, ja presidentin tehtäviin kuuluu ulkopolitiikka.

Suurin ja varmasti tärkein kysymys on se, mitä osapuolet tarkoittavat "ydinaseettomalla Korean niemimaalla". Yksinkertaistettuna Yhdysvallat vain vahvisti Kim Jong-unin aikaisemmin Etelä-Korean Moonin kanssa neuvotellun tilanteen. Mitään Washingtonin aikaisemmasta vaatimuksesta CVID:n suhteen ei edes näyttäisi olleen puhetta. Pohjois-Korean vaatimuksena taas on Yhdysvaltain ydinasesateenvarjon poistaminen Etelä-Korealta. Tarkoittaako tämä myös Etelä-Koreassa olevien n. 28 500:n sotilaan lähettämistä kotiin? Myöskään käsitettä "ydinaseeton" ei ole allekirjoitetussa versiossa määritelty. Käytiinkö tästä edes neuvotteluja? Ovatko Korean niemimaan ydinaseettomuus ja Pohjois-Korean ydinaseettomuus ollenkaan sama asia?

Toinen suuri ongelma on se, että kovasti molemmat osapuolet pyrkivät rauhaan, mutta rauhansopimuksesta Koreoiden välille ei ilmeisesti edes neuvoteltu. Se olisikin ollut vaikeaa ilman yhtä silloisen sodan osapuolta, eli Kiinaa.

Kun korkean tason neuvotteluita valmistellaan, yleensä niille luodaan edes jonkinlainen agenda, jota seurataan. Nyt, kun selvää agendaa ei ollut, vaan kyse oli "spontaanista tapaamisesta", mitään selkeää tavoitetta ei ollut ja sen vuoksi ei saavutettu juuri mitään muuta kuin julkisuutta. Ja Kim Jong-un sai tästä huomattavasti enemmän kuin Trump ja Yhdysvallat, maailmasta puhumattakaan.

Väittäisin, että koko Singaporen tapaaminen meni juuri niin kuin Pekingistä oli Kimiä neuvottu.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

"Väittäisin, että koko Singaporen tapaaminen meni juuri niin kuin Pekingistä oli Kimiä neuvottu."

Juuri näin. Neuvojen mukaan mentiin ja edeltäkäsin harjoitellun kaavan mukaan. Näin se maailman poliittinen järjestelmä ja taloudellinen "vetovastuu" siirtyy lähes livenä USA:lta Kiinalle (ja Venäjälle, jota Kiina tarvitsee energian ja raaka-aineiden tuottajana).

Mutta ei se poista sitä mahdollisuutta, etteikö kiinalaisten johtama maailma olisi jopa turvallisempi kuin Trump-tyyppisen johtamana.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Korjaan; Trump sai noin puolet äänestäneiden äänistä.
Fobia-sanaa kun tänään kevyesti viljellään, niin olisiko joillakin PS-fobia.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Julkilausuma/sopimus tai mikä se nyt onkin, on hyvä. Siitä voi jatkaa suuntaan jos toiseen. Konkreettisempia sopimuksia voi tulla, tai voi tulla sisäinen vallankaappaus (sopimuksella on valtava merkitys myös Pohjois-Korean sisällä), tai USA voi maalata Pohjois-Korean epäluotettavaksi perästä päin ja liiskata sen sitten.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

1. Trump on patologinen valehtelija. Jokainen jolla on vähääkään viitseliäisyyttä voi tarkistaa Trumpin "faktoja".
2. Trump tulee juttuun diktaattoreiden kanssa ei demokraattisten valtiopäämiesten.
3. Trump myötäilee yhdysvaltojen vihollisia ja haastaa riitaa ystävällismielisten maiden kanssa
4. Trump kokee olevansa lain yläpuolella mihin vittaa voimakkaasti hänen toimintansa hänen itseensä kohdistuneen tutkinnan johtajan erottamisessa.
5. Trump on vetänyt yhdysvallat ympäristösopimuksista ja näin vaikeuttaa näin merkittävästi ympäristönsuojelua niin paikallisella tasolla kuin globalien ongelmien ratkaisemisessa.
6. Trump näyttää suhtautuvan varsin rasistisesti mm meksikolaisiin.

Listaa voisi jatkaa, mutta en viitsi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Trump laittoi sitten omin päin (ilman diiliä) laskun Pohjois-Korean ydinlaitosten alasajosta Japanille ja Etelä-Korealle.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Trumppi oli Uuden Uljaan Maailman rakentajille paha takaisku, varsinkin vihreän Markon kirjoituksista paistaa suuri katkeruus. Trumppi ei pidä myöskään muslimien kansainvaelluksesta länsimaihin, voi, voi.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

En ole mitenkään erityisen katkera. Hivenen surullinen sen takia, että demokraattinen valinta nosti Yhdysvaltojen presidentiksi kaikista ehdokkaista selkeästi epäsopivimman. Ikävä kyllä. No ei tuo ole mitenkään ainutkertaista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset