LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Halvalla pistämisen rooli - median ainoa rooli

  • Halvalla pistämisen rooli - median ainoa rooli

Pyhä keskinkertaisuus. Tänään olen miettinyt, onneksi en ole yhtä lahjakas kuin Kari Suomalainen tai Irwin Goodman, koska silloin istuisin linnassa, josta äänekkäimmät totuudenpuhujat saavat nykyään yösijan. Kyllä, huumorista, satiirista ja vääristä mielipiteistä voi joutua tänä aikana poliisikuulusteluihin. Entäs jos jaan väärän vitsin tai laulun seinälläni? En ole pitkään aikaan nähnyt vanhoja suomalaisia elokuvia televisiosta. Vanhoissa mustavalkoisissa elokuvissa puhutaan paljon Jumalasta ja Jeesuksesta, se saattaa ärsyttää, lisäksi "vääränlainen kasvatus" Turmiolan Tommi ja muu sen aikainen käsitys moraalista käy varmasti ultraliberaalien hermoille. Sen sijaan suurvaltojen johtajien haukkumisesta saa hyvepisteitä, siis lähinnä Putinin ja Trumpin pilkkaamisesta. 

Ei päivää ilman Trumpin haukkumista. No, eihän medialle ole jäänyt muuta roolia kuin halvalla pistämisen rooli. Trump twiittaa omat uutisensa itse.  Twiiiteistä löytyy usein sana, fake news. Pitkään on kerrottu mitä pitää asioista ajatella, ja miten puhua. Emme ole tottuneet siihen, että jotain vain ei saada kahlehdittua, lannistettua tai vaiennettua. Ylemmyydentunnossa ei ole mitään hienoa. Se on säälittävää.

Ennen katsoin Ylen Jälkiviisaita, koska siellä oli Kalle Isokallio, hän tarjosi minulle oivalluksen hetkiä. Enää en ole katsonut, paitsi viimeksi puolivahingossa ja hämmästyin, toimittaja Apunen kehui Trumpin strategiaa. Joko medialta on aiemmin puuttunut kyky tai halu tajuta, miten Trump pelasi Kimin kanssa. Varmasti Trumpista on tuntunut hölmöltä sanoa, että minulla on isompi nappi kuin sinulla, mutta se oli pakko sanoa. Obaman punaiset viivat paperilla ja sormen heristely ei ole tapa viedä asioita eteenpäin. 

Mutku. "Trump isottelee ja pelaa kovanaamaa diktaattorin kanssa, ei noin!"
               "Nyt Trump neuvottelee diplomaattisesti diktaattorin kanssa, ei noin!" (Apusen sanoja soveltaen)

Mitäs, jos Trump osaakin aidosti pelata ja ymmärtää "pullistelun" säännöt? Jos haluat voittaa, pitää tietää,  pelin säännöt, ja sen jälkeen vasta ottaa tilanne haltuun, katse pallossa. Ensiaskel on saatu. Jatko jää nähtäväksi. 

EU vannoo kansainvälisten sopimusten nimiin, ja samalla itse rikkoo niitä jatkuvasti. Pitkään mietin, mikä kansainvälinen sopimus nauttii vielä uskottavuutta. Sitten muistin, Ahvenanmaan sopimus, sitä on sentään noudatettu. 

Yhdysvaltojen varapresidentti Mike Pence on elegantti ja muutenkin herrasmies, mutta kovat ajat vaativat johtajalta kovia otteita.  Kiina ja Venäjä ovat sotilaallisia suurvaltoja, joten en tiedä kuinka fiksua on EU:lta jatkuvasti halveksia Yhdysvaltojen presidenttiä, oli hän sitten huonotapainen tai hyvätapainen, ottaen huomioon, että NATO on käytännössä sama kuin Yhdysvallat. 


PS: Pitäkää hatustanne kiinni, maailma on nyt sellainen paikka, jossa Trumpilla on ylimmäinen sija - sananmukaisesti. Huomatkaa, minulla ei ole tarvetta puolustella Trumpin menneisyyttä tai nykyisyyttä, yritän vain nauttia hetkestä, jossa hyvillä ihmisillä menee kahvi väärään kurkkuun joka päivä ;) Koska en ole hyvä ihminen, vapaa sieluni ei sopeudu liian kireälle viritettyyn mielipideilmastoon. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (47 kommenttia)

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Halvalla panemisen. Se on se suomen kielen ilmaisu, mikä ehkä on perussuomalaisilla hakusessa. Meille jo koulussa opetettiin, ettei kirjaa pistetä pöydälle vaan pannaan.

Halvalla paneminen taas on alkuperäiltään seksuaalinen ilmaisu. Seksikumppanin pistämisestä tulee yleensä rikosilmoitus taposta tai tapon yrityksestä.

Tämä Trumpin ihannointi on jotain, mitä aika harva suomalainen taitaa ymmärtää. Sikäli hyvä, että olet näinkin avoin tässä asiassa.

Varmaankin on totta, että narsistiset, sadistiset ja jopa psykopaattiset koulukiusaajat usein kykenevät näyttämään joillekin nössöille paikkansa ja usein kaverit kiittävät heitä siitä. Se ei silti tee heistä mitään muuta kuin mitä he ovat.

Laura Huhtasaari

Jokainen tekee osansa, jotkut juuttuu panemiseen, toiset ymmärtää asiasisällön.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen
Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #6

Älä suotta pyytele sitä anteeksi. :)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #8

Kansallisen kulttuurimme kivijalka on suomen kieli.

Välttäkäämme sen raiskaamista.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Kiitti vaan Laura, nyt on sitten kaffeet pitkin näppistä :D

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Otsikointi yleisesti ansaitsee kunnon harkinnan, koska se on käytännössä puoli juttua. Tyyppiesimerkki epäonnistuneesta otsikosta on kysymysmerkillä varustettu ihmettely, johon lukijan tekee mieli yksisanaisesti vastata saman tien, tekstiä lukematta.

Panna-verbin häveliäs kiertely on näitä nykyajan kotkotuksia. Vuosikymmenten takaisessa suomi-rockissa laulettiin "minä panin ikkunaan pahvisuojan" (Hector) sekä "sotilaat, kansat maat, pois jo tykit pankaa" (Leo Länsi), mutta uudemmassa lyriikassa punastellaan "kun koko luomakunta laittaa parastaan" (Valvomo).

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Aikuisen ihmisen blogi? Tässähän menee ”hyvältä ihmiseltä” viski väärään kurkkuun.

Laura Huhtasaari

Kunhan pahesignaloin, tapa elää sekin. :)

Laura Huhtasaari

Yhdysvalloissa on ymmärretty, että leftis-politiikka tarkoittaa avoimia rajoja, islamilaista terrorismia, päätöksenteon ulkoistamista suurkorporaatioille tai muille kansainvälisille elimille ja työpaikkojen häviämistä.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Mitä mahdat tarkoittaa suurkorporaatioilla?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Suurkorporaatiot" - Huhtasaari onkii nyt leftiksien kalavesillä, niinhän Halla-ahokin teki MTV:n kolumnissaan.

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #25

Ei pysty muiden puolueiden puheenjohtajat kirjoittamaan yhtä pätevää kolumnia. Onhan se perin outoa, jos yhdyn Jussin kritiikkiin "suurkorporaatioista". :)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #39

Et kuitenkaan viitsinyt määritellä kysyttäessä, mitä suurkorporaatiolla tarkoitat. Auttaisi satunnaista lukijaa ymmärtämään viestin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #39

Hankalaa tämä tosiaan on ajatteleville ihmisille. Populismissanne ei ole mitään logiikkaa eikä pysyvyyttä, se varastaa teemansa joka aamu uudestaan vasemmistolta, oikeistolta ja mistä lie. Aatteen ydin on henkilöpalvonta, siitä on Puheenvuoron blogeissakin jo koomisia esimerkkejä.

Aikuiset ihmiset herkeävät "puhumaan kielillä" ja käyttäytymään kuin pienet lapset. "Kotimaa näyttää ulkomaalta," heittää Halla-aho kolumnissaan ja isot ihmiset taputtavat primitiivireaktiona käsiään. Tunnelma on kuin herätyskokouksessa.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Abdelrahman Bouanane saapui Suomeen turvapaikanhakijana keväällä 2016. Muistaakseni Perussuomalaiset olivat silloin yhtenäisenä puolueena hallitusvastuussa viidellä ministerillä.
Voitaneen siis täydellä syyllä vetää johtopäätökset että brownies-politiikka on johtanut avoimiin rajoihin ja islamilaiseen terrorismiin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Jotenkin sait tuolla kommentillasi kutkuttamaan mielipidehermoani, joten sanonpas oman mielipiteeni noista mainitsemistasi ministereistä ja heidän päätösvaltansa suuruudesta hallituksessa. Näytti hallitustaipaleen alussa kaiken olevan hyvin, mutta todellakin kun 2015 syksyllä alkoi turvapaikanhakijoiden ruuhka, niin keskusta ja varsinkin kokoomus jonka hallussa oli ja on edelleen sisäministerin salkku ja suurin vaikutusvalta turvapaikkaa koskevissa asioissa, olivat tuolloiset, nykyisin siniset, ps-ministerit hampaattomia muutoksen aikaansaamisessa. Eikä tuota muutosta ole edes näköpiirissä nytkään. Sama meiniki jatkuu. Ministeri Mykkänen ei tiedä miten pitäisi menetellä, kun naapuri jäsenmaat pyytävät samaan ryhmään ajamaan eu-ulkopuoleel sijoitettavaa palautuskeskusta vai millä nimellä kutsutaankaan. Ei vaan Mykkänen on lisäämässä pakolaisten ottamista leireiltä tänne 10000 vuodessa ilman että ensin on ratkaistu maassa jo laittomasti olevat ja mahdollisesti uusien laittomasti maahan tulleiden ja jäävien palautusmenetelmä.

Uskotko, jos sanon, että PS puolueen jakautuminen johtui osasyynä juuri harjoitettu turvapaikkapolitiikka? Oletko kuullut sinisten ministerien puhuvan jollain tavoin muutosta aikaansaavasti? Minä en ole kuullut sanakaan. Saattaahan olla että heidät on laitettu hiljaiseksi jotta saivat pitää ministeripaikkansa.

Politiikka ei ole missään yksioikoista vaan erilaista suhmurointia liittyy ainakin eu:ssa turvapaikkapolitiikkaan, jonka varjolla harrastetaan siirtolaispolitiikkaa. Varsinaisia ts. oikeita turvapaikanhakijoita on mm. Italia kertonut olevan alle 10 %. Kannattaisi varmaan Suomenkin päättäjien heräillä päiväuniltaan siin, onko meillä varaa lisätä sosiaalikustannuksia tarpeettomasti? Lisäys johtaa automaattisesti niiden leikkaamiseen, joka taas koskettaa heikoimmassa asemassa olevia kansalaisiamme. Eikös OECD ole kritisoinut Suomen alhaista sosiaaliturvaa jo nyt? Entäs kun sitä on pakko vielä leikata saajien määrän lisääntyessä, koska kattoraja on vastassa jo nyt?

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

"Yhdysvalloissa on ymmärretty " ?
Tämmöiset passiivit ovat aina vähän vaikeita ...
Mutta ei taida kommentin asialla olla kyllä kovin paljon tekemistä ymmärryksenkään kanssa.
Aikamoinen .

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Muutamat ihmettelevät perussuomalaisen kansanedustajan keskittymistä USA:n presidentin tekemisiin ja sanomisiin. Ongelmallinen mediasuhde molemmilla. Ei siis tarvetta katsoa kauemmas. Ehkä ennen vaaleja näemme kannanottoja joihinkin suomalaisten arkipäivää koskettaviin aiheisiin - tämän, anteeksi vain, Halla-ahojohtoisen pissistelyn sijaan.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Trumpia pidetään ääliönä. Voi olla henkilötasolla, mutta virassaan hän toimii maansa parhaaksi:Amerika first!

Glonalisaatiosta sanotaan, että se on taloudellisesti edullisin tapa toimia. Voidaan rakennella hienoja teorioita, joilla todistellaan, että näin on. Todellisuudessa niin ei ole.

Glonalisaation seurauksena tuotanto siirtyy halpojen kustannusten maihin. Ennen pitkää kaikki tarvittava tuotetaan Kiinassa, Intiassa tai Kolumbiassa jne. Ennen pitkää jotkut maat ostavat kaiken tarvitsemansa. Se onnistuu vain lisäämällä velkaa. Sitä on Yhdysvallat hankkinut enemmän kuin tarpeeksi. Trump yrittää kääntää asioita heidän kannaltaa järkevämpän suuntaan. Tässä kehityksessä pääomapiirit häviävät ja globalisaatiosta hyötyvät menettävät. Siksi Trump on inhokki.

Globalisaation vastakohtaa kutsutaan lokalisaatioksi. Siinä kansallisuutta tai paikallisuutta korostetaan. Tällaista kehitystä halutaan estää. Trump nähdään eräänlaisena lokalisaation airueena, jota ilmiötä edustaa tavallaan myös brexit. Lokalisaatio nostaa Euroopassa eri puolilla päätään. Siksi vastapuoli alkaa hermostua ja sanat sinkoilevat

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Kerroppa sitten miten Perussuomalaiset ovat edistäneet lokalisaatiota ja miten ihailemanne USA toimii muilla markkinoilla.

Vaikkapa Suomessa jenkkiyhtiö Nike ei maksa veroja käytännössä mistään ja toinen jenkkiyhtiö Apple tahkoaa myös rahat veroparatiiseihin. Mitä PS aikoo tehdä tälle ja onko vastavuoroisesti Trump tekemässä asialle jotain? Onhan muilla toki yhtälainen oikeus tähän.

Miten PS edistää sitä, että nämä suuret yritykset eivät kuppaa Suomessa?

Vai onko se ok, kun kyseessä on Trumpin USA?

Kertokaa edes yksikin Perussuomalaisten idea siitä miten kansainvälistä kauppaa muutetaan Suomen kannalta edullisemmaksi. Ero EU:sta ei kelpaa vaan nyt ihan konreettisia lähitulevaisuuden ehdotuksia politiikan muutokseen. Eikä rajat kiinni -retoriikka ellette halua ryhtyä käyttämään vain kotimaisia tuotteita ja vaikkapa tietokoneita, joita ei täällä valmisteta ollenkaan.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

#17
Kun en puhunut Perussuomalaisten puolesta. Yritin vain tulkita Trumpin ympärillä kiehuvaa viestintää.

Eikö se ole aivan johdomnukaista, että Apple ei maksa veroja ulkomailla. Globalisaation seurausta.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen
Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Vain täysin hakoteillä oleva kuvittelee Trumpin edustavan loppupelissä jotain muuta kuin niitä pääomapiirejä. Osoita yksikin päätös, joka on vienyt siltä valtaa pois.

Tero Wihuri Vastaus kommenttiin #20

Joka maahan samanlaiset tullit niin saadaan veronkierto rahat valtioiden kassaan!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"leftis-politiikka tarkoittaa avoimia rajoja, islamilaista terrorismia, päätöksenteon ulkoistamista suurkorporaatioille tai muille kansainvälisille elimille ja työpaikkojen häviämistä."

Suomalaisen vihervasemmiston märkä uni.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Kuka on ehdottanut avoimia rajoja?

Kuka kannattaa islamilaista terrorismia?

Suurkorporaatiot jenkeissä tarkoittavat suuryrityksiä, millä tavoin näet Trumpin politiikan tai persujen politiikan vähentävän maailman suurimpien korporaatioiden kuten Applen tahi Microsoftin valtaa Suomessa?

Mitkä kansainväliset elimet, haluavatko persut lopettaa vaikkapa YKn tarpeettomana? Eikö kansainvälistä yhteistyötä tarvita lainkaan?

Miten persut ovat edistäneet tai edistämässä työpaikkojen syntyä Suomessa?

Vastaa nyt noihin alkuun.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Minä kannatan avoimia rajoja ja rajamuodollisuuksien poistamista myös itärajalta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #26

Joo, poistetaan ensin kaikki rajamuodollisuudet ( viisumit, tullaus jne.) ja sitten koko raja.

Presidentti Putin taitaa kannattaa tätä nerokasta ehdotusta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Muistelen lukeneeni hiljattain maailman laajuisesta "hankkeesta", jonkin järjestön taholta (nimeä en muista), jolla maiden rajat poistuisivat kokonaan. Näin ihmiset koko maailmassa voisivat liikkua vapaasti.

Luuletko Niko ettei meillä kaikki vasemmistoon lukeutuvat puolueet, keskusta ja kokoomus mukana, olisi tätä kannattamassa? Minä uskon vakaasti että kyllä kannattavat. Tuohon päätelmään olen tullut kun seuraa puolueiden noudattamaa politiikkaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #28

Ai jaa, ovatko tosiaan kaikki puolueet vasemmistolaisia paitsi perussuomalaiset? Mutta eikös sekin ole vasemmistolainen? Sehän on olevinaan köyhien ystävä.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin Vastaus kommenttiin #28

”Muistan lukeneeni hiljattain mutta nimeä en muista”

Just, linkkiä tai viitettä turha kai odotella?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #32

Kannattaa lukea ainakin Soroksen rahastojen pyrkimyksiä rahoitustensa päämäärästä. Johan onnistui yhtenä EU:n neuvonantajana, kun niin dublin kuin shengen-sopimukset menettivät kokonaan merkityksen siirtolaistulvan alla. Soros on perustanut rahastoja samaa pyrkimystä varten ei yksin Eurooppaan vaan muihinkin maanosiin.

https://www.cnbc.com/2018/05/29/billionaire-soros-...

Itse Soroksen toiminnasta voit googlettaa lisää tietoa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #34

Soros taitaa olla semmonen leftis.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #35

Janne, kyllä hänet on kuvattu kulttuurimarxilaisen Soros-solutusin kautta olevan taustatekijänä mm. SBC-kirkkokunnan lisäksi myös toisessa suurehkossa amerikkalaisessa konservatiivisessa protestanttisessa kirkossa eli 1973 perustetussa The Presbyterian Church in America (PCA) -kirkkokunnassa.
Wikissä on mainittu "Myöhemmin Soros on alkanut myös kyseenalaistaa ja arvostella kapitalismia." Siis aate vahvasti vasemmistoideologiassa.
https://fi.wikipedia.org/wiki/George_Soros

Toisessa wikin kirjoituksessa on laajempi katsaus herran toiminnasta.
https://en.wikipedia.org/wiki/George_Soros#Support...

Monin eri tavoin herra vaikuttaa maailman politiikkaan (näyttäisi vaikuttavan myös uskonnollisissa liikkeissä) rahan voimalla, kun annetaan vaikuttaa. Näin myös EU:n sisällä. https://en.wikipedia.org/wiki/George_Soros#Support...

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #38

Anteeksi nyt, mutta kyllä konservatiivit protestantit USAssa ovat republikaaneja ja konservatiivisimmat trumpilaisia.
Heillä ei ole m i t ä ä n tekemistä marxilaisuuden kanssa - eikä juuri kulttuurinkaan nykyisin.

Nämä pitäisi tietysti ottaa komediana, mutta hyvä komedia menee pilalle, jos väitteet ovat liian poskettomia.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #35

Onko se sellainen jälkeenjäänyt?

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

"Kiina ja Venäjä ovat sotilaallisia suurvaltoja, joten en tiedä kuinka fiksua on EU:lta jatkuvasti halveksia Yhdysvaltojen presidenttiä, oli hän sitten huonotapainen tai hyvätapainen, ottaen huomioon, että NATO on käytännössä sama kuin Yhdysvallat."

Trumpin ja Yhdysvaltain sotilaallisen kyvyn ihannoinnin lomassa kannattaa huomioida että Euroopan valtioista kahdella (Englanti ja Ranska) on oma ydinasearsenaalinsa. Eivät tietenkään Yhdysvaltojen tai Venäjän suuruusluokkaa olevat, mutta luultavasti riittävät jonkinlaisen iskun suorittamiseksi ja pelotteen luomiseksi. Lisäksi muihinkin Euroopan valtioihin on sijoitettu Yhdysvaltojen ja Naton ydinasekalustoa. Ehkä jollain tasolla ja keinolla nekin olisivat otettavissa käyttöön tarvittaessa.

Trumpin tapa vähätellä Yhdysvaltain liittolaismaiden ja sopimuskumppanien voimassa olevia sopimuksia kertoo paljon Trumpin poliittisista taidoista. Hänen tapansahan on jättää näiden maiden intressit ja aiempi yhteistyö puolimerkityksettömään tilaan America First-ideologian taakse. Tämäntyylinen käytös antaa Trumpista kuvan arvaamattomana ja epäluotettavana kumppanina ja toimijana.

Jos sota todella syttyisi niin Trumpin ideologianhan mukaan jätetään liittolaiset yksin taistelemaan jos se ei olisi Yhdysvaltain etujen mukaista. Naton heikoin lenkki puolustusyhteistyössä lienee tällä hetkellä Trumpin arvaamattomuus, haluttomuus ja kyvyttömyys yhteistyöhön entisten liittolaisten kanssa. Putin ja Kim tuntuvat paljon paremmilta yhteistyökumppaneilta ja liittolaisilta hänelle.

Trumpin käytöksessä on nähtävissä itsekeskeisiä, narsistisia ja megalomaanisia piirteitä yhdistettynä heikkoon kykyyn sietää arvostelua. Pelottavaa on ajatella että tällä ihmisellä on hallinnassaan se maailman suurin "nappi" ja hänen sanomisensa ja tekemisensä voivat vaikuttaa arvaamattomasti maailman poliittiseen, taloudelliseen ja yhteiskunnalliseen vakauteen. Trump on hallinnut ja kerryttänyt valtavan omaisuuden menestyksekkäästi ja nyt hän on päässyt todellisen vallan makuun ja hän haluaa nyt jättää nimensä historiaan suurmiesten joukkoon. Valitettavan usein tie suuruuteen on jättänyt jälkeensä sotaa ja tuhoa. Toivottavasti Trumpin tie ei ole tuo tuhon tie jos hän ei pääse suurmieheksi "neuvottelutaidoillaan"

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Korjaan sen verran tuohon NATO-asiaan, että meitä muutamaa harvaa lukuun ottamatta EU-maat ovat myös NATO-jäseniä. Yhdysvallat varmasti oli yhtä kuin koko länsiliittouma, silloin kun sellainen oli. Maailma ja organisaatiot ovat kuitenkin muovautuneet sikäli uusiksi, että Yhdysvallat on edelleen sotakalustonsa ja varmaan niiden kulutuksen, suunnittelun, valmistuksen, patentoinnin, ym. mittareiden puolesta suurin yksittäinen NATO-jäsenmaa, tosin minkä lisäksi merkittävä kumppani käytännössä kaikille muille jäsenmaille (ja kumppanuusmaillekin), niiden lähes jokaisella sektorilla. Tuon lajin kattavuus tietenkin asemoi sen eri lailla kuin vaikkapa yksin Saksan tai Ranskan. Mielenkiintoisena detailina, että Turkki kelpasi NATO-jäseneksi, mutta EU-jäsenyyden rimat ovat silti monella alueella (käsittääkseni vieläkin) melko kaukana.

Juhani Vehmaskangas

Pidän varmana sitä, että sekä Kimillä, että rumpilla, on henkilökuntaa joka seuraa, ja heille kertoo, mitä muualla puhutaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Trumpilla on vain tapana repiä jokainen lukemansa paperi. Sen henkilökunta nostaa palkkaa siitä että se teippaa yhteen Trumpin kiukuspäissään repimiä papareita. En tiedä miksi se niitä repii. Ehkä siksi että tietää lukeneensa paperin kun repii sen lopuksi. Ettei vahingossa lukisi sitä uudelleen.

Käyttäjän KystiHonkala kuva
Kyösti Honkala

Populistista huuhaata, mutta en jaksa tällaista kommentoida. Hyvä toki on, että joku viitsii oikaista asioita ja kommentoida aikuisten näkökulmasta. Enkä käytä populismia positiivisena käsitteenä. Positiivisesti arvotettavaa populismia ei mielestäni ole olemassa. Ja se pääasia: Trump ON ääliö. Jotkut perusteet näyttää myöhempi historiankirjoitus, enimmät lähitulevaisuus, se oikea ja valpas media. Mutta populistithan ovat silloin jo muiden keppihevosten selässä kopioimassa esikuviensa virheitä...

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Trump antoi Singaporen kokouksen jälkeen Kimin antamista sitoumuksista lausunnon, joka vastaansanomattomasti kuvaa Trumpin asennetta totuuteen:

“I think, honestly, I think he’s going to do these things. I may be wrong. I mean, I may stand before you in six months and say ‘Hey, I was wrong.’ I don’t know that I’ll ever admit that, but I’ll find some kind of excuse.”

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Vähän jäi vaivaamaan tuo puhe vanhojen suomalaisten elokuvien puutteesta.
Niitä kyllä tulee joka päivä ja Areenassa on kattava kokoelma.

Tulee Yrjänän emännän syntiä , Kuudetta käskyä ja Synnitöntä lankeemusta.
Myös Vihaan sinua, rakas ja Isän vanha ja uusi.

Ja kaikki Eemeli - elokuvat ja Vääpeli Körmyt.
Puupäitä unohtamatta...

Moraalikattaus on kattava.

Käyttäjän AnjaOksanen kuva
Anja Oksanen

Paljon on lauralla plakiontia tässäkin.

Risto Koivula

http://ristojkoivula.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2570...

Yksikin kansanedustaja riittää heittämään hitleristis-hirohitoistiset rotumurhapeilineuroonit wittuun ainakin YLE:stä nojaamalla oikeaan tieteeseen (josta voi kysyä vaikka Trumpilta), kun vaan ottaa asiakseen ja nostaa metelin. Kenelläkään ei ole ollut munaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset