LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

EU ei hallitse demokratiaa eikä diplomatiaa

EU:n arvot käyvät yhä epäselvemmiksi, ilmeisesti riittää, kun sanot sanan EI. EU haluaa päättää jäsenvaltioiden puolesta, jos jäsenvaltio sanoo EI, alkaa jahti ja syyttely  EU:n arvojen vastaisesta toiminnasta. Ihmiset, jotka seuraavat asioita ja ovat riittävästi täällä tallanneet,  keksivät sanontoja, joihin sisältyy viisautta. ”Jos äänestämällä voisi vaikuttaa, meidän ei annettaisi äänestää.” Nyt Trump on pilannut tuon, äänestämällä väärin voikin vaikuttaa, siksi tälle pitää laittaa stoppi. Brexitin jälkeen EU hyökkäsi kansanäänestyksiä vastaan ja halusi julistaa ne pannaan. 

Merkel ei ainoastaan liputtanut Clintonin puolesta, vaan nöyryytti Trumpia koko Euoopan suulla. Politiikkaa tehdään myös henkilötasolla, Trump tuskin pitää siitä, miten Euroopassa maidemme johtajat häntä halveeraavat. Sitten ihmetellään, että kuinkas tässä näin kävi? Yhdysvallat saattaa vähentää sotilaallista läsnäoloaan Euroopassa ja vaikeuttaa teollisuuden kaupankäyntiä (mm. autoteollisuuden). 

Olisiko aika palauttaa EU:hun demokratia ja diplomatia. 

Eri mieltä maahanmuutosta olevia ruotsidemokraatteja on syrjitty, eristetty ja demonisoitu. Tässä alla pomintoja heidän vaaliohjelmastaan. 

https://www.suomenuutiset.fi/ruotsidemokraattien-vaaliohjelma-on-muutoksen-kasikirja/

Olen viettämässä lomaa vanhempieni kotona. Äitini lukee Allersia, hän opiskeli aikoinaan Uppsalassa 70-luvulla. Hänen mukaansa tämä nykyinen järjettömyys maahanmuuton suhteen alkoi Ruotsissa  tuolloin. Kaiken sanottiin menevän hyvin, riitti vain ruotsalaisten ystävällisyys ”bjuda på kaffe och vetebröd”. Joimme yhdessä kahvia ja hän innostui puhumaan: ”Se on niin kauheaa, kun ne ihmiset, joilla ei ole realiteetteja laitetaan hoitamaan yhteiskunnallisia asioita, kun kaikki ollut Suomessa hyvin, niin nyt halutaan saada asiat huller om buller, nuohan tarvis apua, kun puhuvat niin hulluja. Sen nyt tietää kuka tahansa, että tuosta ei tuu mitään. Ei kai sitä nyt missään suustaan voi päästää tuollaisia, tavallinen ihminen. Ei edes huonossa televisionäytelmässä. Vaikka onhan niitä, huonojakin näytelmiä, mutta kun sen toosan saa edes kiinni, ei kai sitä nyt vapaaehtoisesti tuollaista kuuntele.” Rakas äitini ❤️

Mukavaa heinäkuuta usarilaisille! 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"EU:n arvot käyvät yhä epäselvemmiksi..."

Ei ollenkaan. EU on työkalu niinsanotun markkinatalouden eli kapitalismin sementoimiseksi Euroopassa.

Kapitalistinen talous- ja yhteiskuntajärjestelmä jakaa ihmiset kahteen luokkaan: rikkaisiin ja köyhiin -- niihin, jotka elävät omistamansa pääoman tuotolla ja niihin, jotka eivät. Kapitalismin kannalta on yhdentekevää, millainen ihonväri tai uskonto, lippu tai kansallislaulu on riistetyllä kansanosalla. Kapitalismin korkein vaihe on imperialismi, jota nykyään globalisaatioksi kutsutaan. Ei se piittaa muista arvoista kuin euroista ja dollareista.

Käyttäjän juliuslaurilehtinen kuva
Julius Lehtinen

Jos EU-arvot unohtuvat tai tuntuvat epäselviltä, ne voi tarkistaa esimerkiksi Europarlamentin sivuilta[1] suomeksi. Kyseiset arvot on määritelty ja hyväksytty jokaisen jäsenvaltion toimesta Lissabonin sopimuksessa.

Mikäli arvon kansanedustaja tahtoo tietää lisää työpaikkansa toimenkuvaan olennaisesti liittyvistä asioista, neuvon mielelläni vastaisuudessakin.

[1]: https://europarlamentti.info/fi/arvot-ja-tavoittee...

Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen

Julius Lehtinen on täällä taas nostamassa itseään muita ylemmäs.
Millä teoilla?

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Pienet EUmaat ovat Saksan ja Ranskan siirtomaakorvikkeita.
Britit ymmärsivät lähteä omille teilleen.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Mitä sinulla on esittää sen väitteesi tuoksi, että eu haluaisi julistaa kansanäänestykset pannaan? Mukavaa kesää sinullekin.

Käyttäjän anttiknuuttila kuva
Antti Knuuttila

Hyvää kesää blogistille ja kaikille muillekin, ja Manun kysymykseen olisi kiva kuulla vastaus, koska asia on ainakin itselleni uusi.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Eiköhän meidän kansanedustaja vastaa kysymykseen heti, kun joutaa. Olisihan se ihan hullua kirjoittaa blogi ja olla sitten vastaamatta sen herättämiin kysymyksiin. Odotellaan rauhassa. Niin, ja oikein hyvää kesää kaikille!

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Muistaakseni Euroopassa vaadittiin Irlannin vaalit uusiksi, kun ei mennyt Manu Korkmannien mieleen ;), myös Brexitin ympärillä vaaditaan, kun äänestetty väärin. Olen nähnyt myös täällä keskustelua, että Natosta ei saisi tehdä kansanäänestystä jne.

EU kertoo nettisivuillaan arvoistaan ja julistaa lopuksi olevansa "oikeusvaltio". Puolan, Itävallan, Unkarin, Tsekkien kohdalla näemme, että Lissabonin soppari oli mandaatti luovuttaa jäsen valtiolta valta EU Byrokraateille.

Joten siinä suhteessa on turha tulla moralisoimaan, että meillä olisi valta omaan perustuslakiimme, kun se ei ole edes em. mailla.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Blogisti väittää Eu haluavan kieltää kansanäänestykset, ei suinkaan niiden lisäämistä. Suomen Nato äänestykseen ei liene Eu:lla mitään sanomista.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #10

Tuskin varmaan, kun moni EU maa on naton jäsen.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #11

Itse olen Suomen Natojäsenyyden kannalla. Kansanäänestys voisi asian aikoinaan ratkaista.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #13

Itselläni taas hiinä ja hiinä, riippuu tietenkin miten maailma alkaa petaamaan. En siis sulje pois ajatusta.

Seppo Myllynen

EU on Norsu porsliini" kaupassa ja jättää jälkeensä ison haisevan läjän.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Ruotsi kun tuli puheeksi niin pari esimerkkiä mitä nää vatipää feministit täällä puuhaa :)

No täältä lähti (nais)ministereitä Saudi-Arabiaan niin nää nakut ei vetäny v*ttua päähänsä vaan rätit, ja pokkuroivat sitten rätit päässä semmoisille miehille jotka eivät hyväksy naisille yhtälaisia ihmisoikeuksia.

No heti Ruotsiin päästyä nämä mimmit vetivät tyylikkäät mustat puvut päälle ja twiittasivat Trumpille heistä tiukka ilmeisen kuvan kun tämä "sika" oli sanonut jotain mikä ei näistä feministeistä ollut kivapuhetta.

Eli maailman ainoa feministinen hallitus löi märkää rättiä naamalle Saudi-Arabiassa asuville ihmiselle jotka kannattavat tasa-arvoa, tulivat kotia ja puhuivat taas tasa-arvosta. :)

Eli nämä ihmiset joiden realiteetit on hukassa niin johtavat tätä maata, Stefan Löfvenkin vielä kehu yhtä islamistia joka vertasi Isiseen lähtijöitä Suomen talvisotaan. Ei ole siis ihme että SD tulee voittaan vaalit.

Ps. Tätä monikulttuurista oli kiva katsoa eilen livenä.
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Kv977y/bil-kr...
Muutama viikko sitten mun kotiovelta ammuttiin kolmea miestä.

Hälsningar från Sockholm

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Ruotsissa onkin pitkään maalailtu ihanneyhteiskuntaa, jossa kaikki on hyvin ja kaikilla menee hyvin, se on eräänlainen Utopia. Utopialla on kaksi vastakäsitettä, Dystopia ja Kakotopia. Utopia voi olla toisen Dystopia. Kakotopia taas, lähtenyt nk. jopo käsistä.

Ruotsissa mietitään nyt kuumeisesti mitä tehdä väkivaltaisuuksien takia. Uuttisii vaan lueskelin. Puu hedelmistä tunnetaan.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Juu ei se täällä "paratiisissakaan" asuminen ole aina yhtäjaksoista nousuhumalaa ja siemensyöksyä vaikka YLE antaa näin ymmärtää... YLE kirjottaa että Ruotsissa on muutama ammuskelu vuodessa mutta meillä Tenstassakin on useampi vuosittain... Eli monikulttuurisia valeuutisia...

YLE palkkaa entisiä piripäitä jankuttamaan ryssien trolleista ja nämä toimittajat on itse Suomen valtion palkkaamia monikulttuurisuustrolleja...

Näin ulkomailla kun asuu näkee maailman toisin, ja kun lukee noita Ylen "uutisia" niin välissä naurattaa ja välillä ihan hävettää...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Eurooppa on ollut teknisen ja tieteellisen kehityksen kehto. Mutta Eurooppa on myös puolensadan itsepäisen/itsenäisen valtion väkivaltakeskittymä. Missään muualla ei ole käyty niin paljon sotia, kymmeniä miljoonia uhreja.

Jos tällainen "itsenäisyydestä" huutavien joukko kasvaa, ei ole odotettavissa mitään muuta kuin sotia, Eurooppa taantuu "itsenäisten" kivikauden kylien tasolle.

Vain EU:n kaltaisen liittovaltion avulla voimme pysyä kansakuntien kehityksessä mukana.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Niin.. EU:n juuret ovat siinä rauhan säilyttämisessä. Se ei tarkoita ulkoisia asioita niinkään vaan että euroopan maat eivät taas alkaisi keskenään sotia.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Nykyisinhän kansalaisilla on enemmän itsenäistä päätösvaltaa ja mahdollisuuksia päättää omista asioistaan kuin vielä ennen unionin jäsenyyttä. Se on helppoa ymmärtää Huhtasaaren kiima valtaan päättää asioista joista kansalaiset saavat itse päättää nyt.

Laura Huhtasaari

Trumpin ja Putinin tapaaminen palauttaa passintarkastukset kaikille Suomen rajoilla. Käykää useammin, turvallisuutta kaipaa myös tavan suomalaiset.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Itärajallahan on ollutkin turvallista jo 74 vuotta. Vain kerran Putin lähetti 1740 ns. pakolaista, ihan vain muistutukseksi ettei tuudittauduta liialliseen turvallisuuteen.

Hyvä blogi jälleen :)

Hyvää kesälomaa, Laura!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset