LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Median manipuloimat

Näytin äidilleni uutta Yhdysvalloissa keksittyä diagnoosia/häiriötä nimeltä Trump anxiety disorder. Ennenkuulumatonta, totesi äitini. Hän ei muista tuollaista tapahtuneen, vaikka olisi kuka hyvänsä valittu mihin hyvänsä. Onko tässä kyseisten ihmisten kohdalla enää mitään edes tehtävissä, jos aivopesu on jo noin pitkällä, jatkoi äitini retorisesti. Ilmeisesti Linkola oli oikeassa sanoessaan: "Kaikki, jotka ylipäätään ajattelevat, ovat toisinajattelijoita, niin harvinaista ajattelu nykyään on." Silloin kun isot mediatalot hyökkäävät kunnolla kimppuun, kannattaa miettiä, mikä on todellinen motiivi siihen, ei taida Wall Streetin pankkiirit pitää Trumpista? Ei, kyllä iso raha ja suuret mediatalot vain ajattelevat tavallisen kansalaisen parasta, ovat isänmaallisia, ja toimivat aina moraalisesti ;) Mitä sitten, jos Amerikalla menee nyt paremmin kuin pitkään aikaan, Trumpista pitää päästä eroon ja kiireesti.  

Sekulaarisuus oli ennen tila, jossa oli helppo hengittää, vaikka oma maailmankatsomus olisi ollut mikä hyvänsä. Nykyään fanaattisuus on vallalla, poikkeavaa maailmankatsomusta ei suvaita. Pitkin nenävartta katsotaan, jos pöytäseurue tietää, että et kannata esim. sateenkaariaatetta. Vaaditaan rajat alas joka paikasta, sekä kuri ja järjestys loistavat poissaolollaan. Kiukkupusseja ei saada poistettua lentokoneesta, he siis omalla oikuttelullaan hallitsevat yhteiskuntaa ja valtapuolueiden poliitikot antavat tällaiselle tukensa, tottakai antavat, eihän tällainen muuten onnistuisi.

Islanti. Hmm.. miten nykyisen Islannin saisi rapautettua. Ensin kerrotaan heille, että siellä on liikaa valkoisia. Heidän pitää ottaa massamaahanmuuttoa muista maista, jotta Islanti saisi väriä ja värinää, eihän siitä mitään tule, jos Islannissa on liikaa islantilaisia. Monokulttuuri ei käy, pitää ruveta monikulttuuriseksi. Jos maahanmuutto aiheuttaa ongelmia, ne pitää vain sietää, koska ei saa olla rasisti ja etuoikeutettujen islantilaisten pitää ymmärtää, että heidän velvollisuus on auttaa. Islanti on hyvin pieni maa, ei siinä montaa vuotta menisi, jos Malmön kaltainen ilmiö siirrettäisiin Islantiin. Lopputuloksena kaaos ja sekasorto. Sitä on syytä miettiä, miksi ylipäätään Euroopan kansallisvaltioita ohjataan tekemään näin? Onko syy se, että koska maailma on täynnä ikäviä paikkoja, meidän pitää hyväksyä vastuumme ikävien paikkojen ihmisistä? Joo, varmaan jotkut kokevat näin, koska sinisilmäisiä riittää. Mutta miksi tätä ei tehdä tavalla, joka edes voisi onnistua? Koska kaikkia ei voi huijata kaiken aikaa, on päivänselvää, että tällä menolla Eurooppa kulkee kohti tuhoaan. 

Huumoria ei enää sallita maahanmuutosta, islamista eikä sateenkaariaatteesta. Huumori on mahdoton yhtälö kyseisten aatteiden ja teemojen kanssa. "Ai, että vielä huumorilla, se tästä enää puuttui, ettekö ymmärrä, että kyse on vakavasta asiasta ja politiikka on vakava asia?"  Niin, olihan Stalininkin huumorintaju rajallinen. Huumorin kieltäminen ei ole progressiivista. Huumori auttaa suhteuttamaan, ja on välttämätön ihmiskunnan kehittymiselle. Se auttaa vuorovaikutusosapuolia ymmärtämään toisiaan. Huumori on vaativa laji, se edellyttää kognitiivisia taitoja ja tunneälyä. Protestilaulajat luovat myös huumorimusiikkia. Protestilaulaja "vara-Irwin" Jösse halutaan kiven sisään, koska riski on olemassa, että laulaa luikauttaa taas jotain sopimatonta. Peppi Pitkätossu onkin julistettu pannaan jo Ruotsissa. Mitä seuraavaksi ja kuka seuraavaksi? Pykälä kiihottaminen kansanryhmää vastaan ei ole tarkkarajainen, joten se mahdollistaa hyvin mielivaltaisen tulkinnan. Kukaan ei enää tiedä, mikä vääristä mielipiteistä tai "mauttomasta" huumorista on rikollista. Jopa totuuden sanominen voi olla rikollista, jos se tulkitaan panettelevaksi tai solvaavaksi.  Jos olet täysin hiljaa islamista, maahanmuutosta tai sateenkaariaatteesta, saat todennäköisesti olla aika rauhassa. Myös riski potkuista vähenee, toimikoon Aki Ruotsala tässä nyt varoittavana ennakkotapauksena.

Kaipaan klassista liberalismia!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (61 kommenttia)

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

En oikein usko, että kaipaisit klassista liberalismia. Silloin nimittäin ruokakaupoissa saisi myydä vodkaa, pirtua tai vaikka kannabista. Myös seksin ostaminen ja myyminen ja jopa bordellin perustaminen olisi täysin laillista.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Hyi, kannabis on huume siitä ei saa puhua.
Itse tunnen kyl monia Huhtasaari faneja jotka säännöllisesti käyttää huumeita.
Lauran argumentti oli tuota tasoa kun kannabiksen laillistuksesta ja lääkekannabiksesta kyselin.

Saman emailin saivat kaikki muutkin saivat aika harvalta tuli mitään kantaa asiaan.

Laura Huhtasaari

En kannata huumeiden laillistamista.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #7

Mitä nyt alkoholi, tupakka ja myös kahvi ovat huumaavia aineita ja ovat täysin laillistettuja suomessa. Tupakasta ollaan hankkiutumassa eroon sen ilmeisten haittojen takia. Alkoholista yritettiin hankkiutua eroon hölmölandian esimerkin mukaan surkeasti epäonnistuen jonka jälkeen meillä ollut juoppoja enemmän kuin koskaan. Kannabis todennäköisesti laillistetaan sen ilmeisten hyötyjen takia sen ollessa lähellä kahvin kaltaista mietoa päihdettä.

Kahvilla käynyt niin että lapsetkin hörppineet sitä vuosikymmenien ajan vaikka ennen tässäkin rajoitettiin ikää rippikouluun että sitten vasta viina, kahvi ja naiminen.

Tuolle "en kannata" blogia seuraava väki haluaisi kuulla tietystikin argumentteja koska minusta näyttää ennemminkin murheelliselta, että suomessa ollaan perinteiseen tapaan niin TYHMIÄ että ei hyväksikäytetä sitä mahdollisuutta päästä ensimmäisinä jakamaan miljardipottia. Suomen etu jne. ?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #7

Pakko kysyä Huhtasaari, miksi et kannata Kannabiksen vapauttamista/laillistamista?

"Meillä on jo alkoholi, emme tarvitse muita päihteitä/aineita".

Tuo ei ole pätevä syy.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #31

tarviiko kaikkea aina sen tarkemmin perustellakaan.

esim itse keksin tukuittain yhteiskunnallisia syitä sille miksi ei kannata vapauttaa ja vastaavasti miksi kannattaa, ehkä kyse on ennemminkin painoarvoista kuin ehdottomista kannoista, toki esmes yks Jumalan ajatus kaiketi on ettei kauheesti dokattais, kenties Jeesuksenkin aikana nujikoitiin kännissä,
se jotenkin vaan ei sovi lähimmäisenrakkausidikseen.

emminä tiedä, kunhan jaarittelen.

mutta henkilökohtaisesta näkökulmasta en keksi ainuttakaan jonka vuoksi en voisi kannattaa laillistamista,
enkä edes käytä kannabista, oon maistanut kyllä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #44

"esim itse keksin tukuittain yhteiskunnallisia syitä sille miksi ei kannata vapauttaa ja vastaavasti miksi kannattaa, ehkä kyse on ennemminkin painoarvoista kuin ehdottomista kannoista"

No sehän se. Kannabiksella on yksi, erittäin merkittävä mutta hallittavissa oleva haitta. Nimittäin psykoosiriski. Tiettävästi noin yksi kymmenestätuhannesta kannabista käyttäneelle on psykoosi lauennut.

Sanon haitan olevan hallittavissa, koska se riski ei tietenkään ole kaikilla vaan se on riskiryhmällä. Skitsofreenikon kannattaa pysyä hyvin kaukana.

Tämän riskin tiedostaminen tekee sen, että kun tarkastelee hyötyjä niin puhutaan nautintoaineesta ja lääketieteellisiä hyötyvaikutuksia sisältävästä kasvista, miljardibisneksestä ja ihmisen hyvinvoinnin parantamisesta.

Haittana olisi se, että riski nykyisessä yhteiskunnassa aika ajoin realisoituisi ja näkyisi siinä, että psykoositapauksia vuosittain olisi enemmän.

Tarkkoja numeroita en pysty antamaan mutta tämän nyt niin sanotusti havaitsee otsalla, että positiiviset puolet ovat murskaavia ja kattavat helposti haittojen kulut.

Niin mistä se miljardibisnes nyt tulisi niin sallimalla kannabiksen, suomi hyötyisi väistämättä turismin ja viljastuneen taloudellisen toiminnan seurauksena kuin myös tutkimus- ja kehitys lääketieteellisessä käytössä.

Tietysti se ratkaisee että ketkä ehtii ensimmäisenä lujittamaan markkina-aseman.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #45

joo, ottamatta kantaa tuohon murskaavuuteen,
olen itsekin puhunut tuosta asiasta kymmenisen vuotta, siis kannabiksen hyödyistä, haitoista ja niiden hallittavuudesta ja näin ollen psykoosiargumentin ainakin osittaisesta merkityksensä menettämisestä,

tuo aika vaikuttaisi olevan aika yleinen aika, karkeasti kuudesta kymmeneen vuotta historiallisesti tarkasteltuna,
joka kuluu kun jokin "uusi" asia nousee yleiseen tietoisuuteen, julkisen keskustelun se toki vaatii aina, muuten kollektiivinen unohdus täppää aiheesta kannet kiinni ja narut solmuun 3 kuukauden kuluessa.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #7

Yksilönvapauksiin kuuluu oikeus ostaa ja myydä huumeita niin kauan, kun toiminta perustuu kaikilta osin vapaaehtoisuuteen.

Laura Huhtasaari

On olemassa tutkijoita, joiden mielestä klassinen liberalismi ja konservatismi ovat hyvin samankaltaisia aatesuuntia. Molempien ytimessä ovat yksilönvapaudet.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Yksilönvapaudet taitavat blogistin mielestä olla hyvä asia muuten, paitsi jos niitä vapauksia käytetään väärin.

Yksilönvapauksia käytetään blogistin mielestä väärin jos ei ole rasisti, eikä kannata Trumppia eikä Persuja.

Yksilönvapauksia käytetään oikein jos kannatetaan monokulttuuria, eli yhteen maahan ei sovi muuta kuin yksi kulttuuri, yksi uskonto ja yhdenvärisiä, samannäköisiä ja samalla tavoin ajattelevia ihmisiä.

Vain sellaiset ihmiset ovat hyväksyttäviä jotka taistelevat monokulttuurin puolesta, kunnes vahva ja yhtenäinen kansa käy yhdessä sellaisten monikultturistien kimppuun jotka uhkaavat monokulttuuria ja kukistavat monikultturistit.

“vahva, rohkea kansa kukistaa painajaisen nimeltä monikulttuurisuus”.

Pitääkö minunkin olla huolissani omasta puolestani. Uhataanko minuakin väkivallalla, ellen ala monokulttuurin kannattajaksi?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Kyllä toki. Meillä päin vain konservatisimi ilmenee taipumuksena tuppautua toisten ihmisten asioihin.

Minäkin olen konservatiivinen ja ajan omalla esimerkilläni puheissani usein alkuperäisiä suomalaisia sanoja ja juhlapäiviä koska haluan suomen säilyttävän monituhatvuotisen riistakulttuurin perinteitä. En kuitenkaan edellytä kenenkään muun toimivan samoin.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Konservatismi ja liberalismi ovat eri asioita, mutta kylläkin hyvin yhteensopivia.
Tiivistettynä asia voitaisiin esittää vaikka seuraavasti:

Konservatiivin vastapooli on radikaali. Liberaalin vaatapooli on autoritäärinen.

Konservatiivin mielestä yhteiskunnallinen evoluutio on hyvä asia mutta revoluutio kavahdettava. Liberaalin mielestää elää ja antaa toistenkin elää on hyvä elämän ohje. Sallittakoon siis sellaiset asiat, joista ei koidu muille haittaa tai vahinkoa.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Hhmmm, Perussuomalaisen puolueen varapuheenjohtaja kaipaa siis klassista liberalismia, johon mm kuuluu valtion mahdollisimman pieni sääntely ja sen roolin minimointi. Samalla klassinen liberalismi kannattaa erityisesti vapauksia, joihin ainakaan ei kuulu rajojen sulkeminen yms vapauden rajoittaminen.

Hämmentävää. Edustanee sitä mainittua toisinajattelua, josta minä en oikein saa kiinni.

Laura Huhtasaari

Klassinen liberalismi ei ole aatesuuntana yhtenäinen teoria. On olemassa tutkijoita, joiden mielestä klassinen liberalismi ja konservatismi ovat hyvin samankaltaisia aatesuuntia. Molempien ytimessä ovat yksilönvapaudet.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Näinhän se Wikipedia kertoo, mitä sinun mielestäsi on klassinen liberalismi, kun siihen viittaat?

Yksilönvapauttahan on mm asua missä huvittaa ja muuttaa vaikkapa toiseen maahan?

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #6

Se olisi kokonaisen blogin aihe.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #8

Vai kaipaat liberalismia. Mitä konkreettisia aloitteita olet tehnyt edistääksesi elinkeinonvapauden mahdollistamista, koskien henkilöjunaliikennettä, alkoholin vähittäiskauppaa tai apteekkikauppaa? Elinkeinonvapaus nyt kuitenkin on meillä perusoikeus ja lienee ihan liberalismin kovinta ydintä, katsottiin asiaa mistä kulmasta tahansa. Kannatatko edes edellä mainittujen elinkeinojen vapauttamista?

Käyttäjän HenrikVlimki kuva
Henrik Välimäki

Riittävän monta kertaa toistamalla asia muuttuu todeksi.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Samalla klassinen liberalismi kannattaa erityisesti vapauksia, joihin ainakaan ei kuulu rajojen sulkeminen yms vapauden rajoittaminen."

_______

Klassiseen liberalismiin tosiaan kuuluu monenlaisia ajattelusuuntia, joissa täysin vapaita rajoja eivät kannata käsittääkseni monetkaan. Sekoitat ehkä joihinkin libertarismin ajatuksiin...

Rajojen täyttä sulkemista taas ei kannateta kuin jossain Pohjois-Koreassa ja vastaavissa. Täyden rajojen sulkemisen ja täyden "open borders" -tyylin välille mahtuu hyvin paljon.

En erityisesti ismejen alle jaksaisi itse rajata ajatteluani. Mutta esim. Suomessa eri liberalismin alle useat puolueet (tai osa puolueesta) ovat asetelleet itsensä. Perussuomalaisissa nähtävästi Perussuomalaiset Nuoret ovat määritelleet talouspolitiikkansa kansallisliberalistiseksi.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Niin Amerikoiden liberaalit ovat oma klaaninsa. Kerrottakoon, että en ole katsonut meidän tv:tä kohta 20 vuoteen, mutta seurannut esim. Bill Maherin viikottaista showta kohta sen saman 20 vuotta. Vähän kuin Colbert jota ei voi enää mitenkäään seurata (mikä on suuri sääli), Amerikoiden liberaalit todellakin tiedeostavat kaikki jutut ihan muslimeista kaikkine vivahteineen mutta asia nyt vaan on ihan tabu ja pahemmaksi vain menee ... ( Seurannut myös mm. Time lehteä yli 20vuotta jonka kärki teemoja on nykyään trans-sunni lesbo sumo hiihtäjä kongressiin eeh joo mutta mitä sitten )

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Nykyään fanaattisuus on vallalla, poikkeavaa maailmankatsomusta ei suvaita. Pitkin nenävartta katsotaan, jos pöytäseurue tietää, että et kannata esim. sateenkaariaatetta."

Vähiin on varmasti käymässä pöytäseurueet, joissa seksuaalivähemmistöjen oikeuksia ei hyväksytä. Mutta näin kävi varmaan aikoinaan naisten ja lasten oikeuksienkin kohdalla. Jos tuntuu siltä, ettei kukaan enää välitäkään mielipiteistäsi seksuaalivähemmistöjä kohtaan niin pitäisikö ehkä katsoa peiliin? Vai eikö kansa enää tiedäkään?

"Huumori on vaativa laji, se edellyttää kognitiivisia taitoja ja tunneälyä."

Aika harvan humoristin kohdalla myöskään toimii taktiikka, jossa yleisö haukutaan huumorintajuttomaksi ja ruikutetaan sananvapaudesta. Se jos mikä on suvakkilumihiutaleen lähtökohta kritiikkiin.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Näin meidän kesken en jaksa ymmärtää miksi Huhtasaari (paitsi provoamismielessä) viitsii nostaa homoasioita esiin kun ne ovat agendassa sijalla noin 234131. Minusta homous on ollut kautta aikain yhtä luonnollista kuin heteroseksuaalisuus, mutta siinäpä se jo antiikissa 2000 vuotta sitten sanottiin aiheesta kaikki tarpeellinen, lailliset asiat ovat kimuranntteja, ja jotkut pridet aivan naurettavia ..

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Pieni mutta fanaattinen joukko tukee varmasti häntä näiden kannanottojen takia ja se ei vielä karkoita muita hänen äänestäjiään. Ovelaa tässä on se, että Huhtasaaren mielestä fanaattisia ovat ne, jotka kannattavat seksuaalivähemmistöjen oikeuksia. Aika tiiviksi lienee hänen kuplansa muodostunut.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Toteat: "Silloin kun isot mediatalot hyökkäävät kunnolla kimppuun, kannattaa miettiä, mikä on todellinen motiivi siihen, ei taida Wall Streetin pankkiirit pitää Trumpista? Ei, kyllä iso raha ja suuret mediatalot vain ajattelevat tavallisen kansalaisen parasta, ovat isänmaallisia, ja toimivat aina moraalisesti ;) Mitä sitten, jos Amerikalla menee nyt paremmin kuin pitkään aikaan, Trumpista pitää päästä eroon ja kiireesti. "

Tämähän on oikeastaan sama kuin vaikkapa useat median kriitikot olisivat sitä mieltä, että jonkun bändin levy tai kirjailijan kirja on huono. On olemassa varsin todennäköinen mahdollisuus, että useamman arvostelijan mielestä kyseessä on oikeasti huono tuotos tai sitten kyseessä on pahantahtoinen salaliitto kuten tunnut ajattelevan. Jos enemmistön mielestä se on huono, niin miksi meidän pitäisi uskoa sinua valistuneempana fiksuna toisinajattelijana, joksi tunnut itsesi ajattelevan?

PS. Millä mittarilla Amerikalla muuten menee paremmin kuin pitkään aikaan?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Onko Kaistakorven mielestä Suomi hyötynyt globalisaatiosta ja millä mitattavissa olevalla tavalla?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Liberaali tai klassinen Liberaali, en näe suurtakaan eroa näiden välillä. Liberaali ja Konservatiivi on hyvin pitkälle sama aatesuunta, erot löytyy teemoista traditiot, yksilön suhde yhteisöön, sääntöihin.

Kuuluuko Liberaalin arvomaailmaan erilaisten blancko pykälien säätäminen yhteiskuntaan, jossa esim. kielletään Peppi Pitkätossut jne. Mielestäni EI. Se kuuluu änkyrä sosialismiin.

Paljon on klassista vanhaa sosialismia, johon on liimattu etumerkki "Liberaali". Nämä Puolueet ja aatesuunta on F a k e!.

Ja mitä tulee "Trump anxiety disorder". Se on sukupolvi, joka on peloteltu, he elävät negaation kautta, he eivät näe nykyisyydessä eikä tulevaisuudessa mitään positiivista, he viihtyvät mielummin em. ilmapiirissä.

Katselin aiheesta videokoosteita, se on sukupolvi joka mässähtää vaipoissaan latialle, jos asiat eivät mene heidän pillinsä mukaan ja samaa traagista sukupolvea on toimittajatkin.

Aika paljon maailmalla puhutaan traagisesta sukupolvesta. Onneksi uusi sukupolvi on nurkan takana odottamassa vuoroaan ja syrjäyttää nämä "Itkijät".

Piän lisäys:
http://takkirauta.boards.net/thread/174/totuudenj-...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Myös ilmastonmuutoksen vähättelemisestä syytetään Trumpia, syytä olisi maailmanlopun pelottelijoilla itse katsoa peiliin, Pariisin sopimus oli pelkkää roskaa joka ei velvoita mihinkään mutta vaatii EU:n velvoittamana osallistumaan kehitysmaiden päästöjen lisäämiseen rahoittamalla niitä. Luuleeko joku aikuinen ihminen että tuulimyllyillä ja anekaupalla ilmastonmuutosta torjutaan?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Apropo Islanti: Islannissa asuva kirjailija ja yrittäjä Satu Rämö on kertonut, että islantilaisia kyllä kiinnostaa saada laajennusta geenipooliinsa. Massa on niin tarkat tiedot sukujen historiasta, että sukulaisuuden asteen selvittämiseen on suosittu kännykkä-appi. Ja sitä todella ihan vakavissaan käytetään vaikkapa seurustelusuhteen alussa. Kolmensadantuhannen asukkaan maassa ongelma on todellinen ja sitä yritetään ratkaista.

Islantilaisten - ja myös Linkolan - vetäminen pönkittämään haittakansallismielisyyden suttuista agendaa on hävytöntä.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

. Kolmensadantuhannen asukkaan maassa ongelma on todellinen ja sitä yritetään ratkaista.

Mkiksi se on ongelma, ja mikä siinä on se ongelma?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Jäikö peruskoulu käymättä? Islantilaiset haluavat välttää liian läheisiä sukulaisavioliittoja mm. perinnöllisten sairauksien takia.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #40

Kyllä mie tuon tiedän, mutta kaitte nyt 300000 tuhannesta löytyy ei sukulaisia...

Anteeksi ymmärsin varmaan väärin sinun tekstisi, jotenkin ymmärsin että 300k ihmismäärä olisi liian pieni ja sitä pitäisi parantaa tuomalla LÄHI-IDÄSTÄ porukkaa..

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Siinä lentää muslimityttö isän tai veljen avustamana parvekkeelta alas jos liian läheiseen suhteeseen länkkärimiehen kanssa ryhtyy.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Voi että tuota sateenkaariaatteen vastustusta.

Eihän suomessa ole kenenkään pakko mennä homoliittoon ja kaikilla on täysi oikeus vastustaa tätä menemällä itse vain samaa sukupuolta olevan kanssa avioliittoon.

Ei varmasti tule mitään ongelmia tästä. Ongelmat alkavat siitä jos aletaan puuttua toisten ihmisten sänkypuuhiin ja parisuhteisiin, tai halutaan romuttaa suomalaista sivistystä vaikuttamalla lasten opetukseen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kun niistä "valkoisista" niin paljon tykkäät, mikä järki oli muuttaa Porista Helsinkiin, jossa meitä on paljon muitakin kuin "valkoisia?" Vai onko liikkuminen vain tehty liian helpoksi?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kun niistä "valkoisista" niin paljon tykkäät"

Lähes kaikki suomalaiset valitsevat suomalaisen puolison, noin 1% valitsee puolison toisesta kulttuurista ja kansallisuudesta.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Itseasiassa kun katson noin 1000 ihmisen otantaa tästä ympäriltä niin ei nyt taida olla näin. Uskallan väittää että että vieraan kulttuurin ja kansallisuuden edustaja on oikeastaan aika haluttu puoliso.

Se ei ole yllättävää, vieras on mielenkiintoisempi ja sama ilmiö näkyy muuten maailmalla että sinne kun menee suomalainen niin se on kovin mielenkiintoinen ja sitä lähestytään.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Siihen aikaan, kun Jugoslavia vielä oli olemassa, tuttu jätkä oli siellä pari kuukautta työharjoittelussa. Suomalaisen mittapuun mukaan suunnilleen niin tumma kuin suomalainen olla voi, jos jätetään ihan aidot tummat pois laskuista.

Äijä kertoi, että paikallisten naisten kanssa oli niin hyvä flaksi, että sai pikemminkin etsiä paikkaa, jossa oli turvassa. Olivat kovin persoja vaalean pohjoismaalaisen perään...

Että se siitä. Ilmeisesti ihminen tietää intuitivisesti, että erilainen tuo todennäköisesti diversiteettiä ja näin samalla robustisuutta. Valitettavasti naisen kannalta vääränvärinen lapsi vain aiheuttaa yhteisössä närää sekä kateellisissa että osatta jääneissä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Huumorin suhteen Huhtasaaren kannattaisi tutustua helluntaiseurakunnan saarnaajasta stand-up koomikoksi siirtyneen Sam Kinisonin tyyliin. Jos haluaa vitsailla maahanmuutosta, islamista tai sateenkaariaatteesta niin ei kannata olla liian nöyrä ja ruikuttaa heti perään vaan olla ennemminkin anteeksipyytelemätön ja suora ulosannissaan.
https://www.youtube.com/watch?v=7P77eeKdcfg&t=16s

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Tuo on totta,.. Itse en ymmärrä niitä henkilöitä jotka pyytelevät vaikka Twitteri viestiä anteeksi, kun muutama ihminen siitä pillastuu!!

Päin vastoin, silloin myönnät että pillastuvat ovat oikeassa, ja annat heille syyn jatkaa itkemistä toisista viesteistä!

Laura Huhtasaari

Nöyryys voi olla paheeni ;) mutta missä olen pyydellyt anteeksi?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #42

Vain luontainen vaatimattomuuteni estää minua mainitsemasta kyseisestä hyveestäni.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #42

Uhriutuminen on aika lähellä anteeksipyytelemättömyyden vastakohtaa. Tässäkin blogissa lähinnä ruikutetaan, että se on muiden vika, jos he eivät jaa pöytäseurueessa blogistin mielipidettä seksuaalivähemmistöistä tai pidä hänen maahanmuuttaja/islam/seksuaalivähemmistö huumoria hauskana. Jos oikeasti haluaa käyttää huumoria niin silloin pitää ottaa hieman eri asenne ja antaa oikeasti kaiken sen turhautuman tulla ulos rohkeasti, kritiikistä välittämättä.

Jos taas aika-ajoin vain kokeilee, josko joku vitsi ärsyttäis riittävästi, että vois uhriutua kritiikistä ja rutista sananvapaudesta, niin sillä ei huumoripisteitä kerätä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #48

Huumorikin on takaisinkytkentälaji. Siihen yleensä harjoitellaan tutustumalla ihmisiin ja arvioimalla, millaista huumoria he pitävät huumorina. Jos itse huomaa olevansa menossa rajan yli, silloin kannattaa vähän pakittaa.

Juutuin juttelemaan parin teheranilaisinsinöörin kanssa odotellessani lentoa Yazdista Teheraniin. Huumorimiehet kokeilivat minun hermojani, kun sitten kävelimme kohti Tu-154 konetta. Kysyivät, että tunnenko konetyypin. Totesin, että olen lentänytkin. No, koneessa sitten kutsuivat minut istumaan viereensä tyhjälle paikalle, kun huomasivat, että minun istuimeni selkänoja ei lukkiutunut mihinkään asentoon. Meillä oli oikein rattoisa lento, kun pistimme maailman järjestykseen. Ainakin pieneltä osin.

Kannattaa tietenkin miettiä kahteen kertaan, missä seurassa kysyy, miksi neekerit pitävät elokuvateatterissa valkoisia hansikkaita...

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #48

Eli en ole pyydellyt anteeksi, sitähän minäkin.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #58

Kukaan ei ole kyllä kommenteissa niin väittänytkään, joten on outoa, että sitä hoet.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #59

#59: Kangasluoma on taas tänään mokaillut ja sekoillut oikein huolella, joten korjataan nyt tässä.

"Ovelaa tässä on se, että Huhtasaaren mielestä fanaattisia ovat ne, jotka kannattavat seksuaalivähemmistöjen oikeuksia. Aika tiiviksi lienee hänen kuplansa muodostunut."

"Vähiin on varmasti käymässä pöytäseurueet, joissa seksuaalivähemmistöjen oikeuksia ei hyväksytä."

-> Kangasluoman kuplan sisällä on jälleen kerran luetun ymmärtäminen hyvin heikkoa, samoin ehkä asioiden ymmärtäminen laajemminkin. Kangasluoman mielestä siitä, että ei kannata sateenkaariaatetta -joka on politiikkaa- jotenkin oudosti väistämättä seuraa, että tällöin "ei hyväksy seksuaalivähemmistöjen oikeuksia".

-> Jos lähdetään siitä, että Kangasluoma tarkoittaa "oikeuksilla" perusoikeuksia, jotka turvaavat yksilön oikeudet ja vapaudet, niin voin tässä kertoa Kangasluomalle yllätyksen: Kaikki perusoikeudet kuuluvat jo nyt täysimääräisesti jokaiselle. Kenelläkään ei siis ole muita vähemmän tällaisia oikeuksia esimerkiksi sillä perusteella, kuuluuko henkilö johonkin seksuaalivähemmistöön vai eikö kuulu. En ole sellaistakaan huomannut, että tämän blogin kirjoittaja olisi esittänyt perusoikeuksien poistamista keneltäkään. Eihän se olisi edes mahdollista.

"pitäisikö ehkä katsoa peiliin?"

-> Vai pitäisikö sinun itsesi katsoa peiliin? Jälkeen kerran olet tunkemassa sanoja muiden suuhun. Ts. luet tästä blogista sellaisia asioita, joita blogin kirjoittaja ei ole esittänyt.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Ehkä Trump edustaa klassista liberalismia. Hän tuntuu toteuttavan omaa yksilönvapauttaan jopa kansankunnan edun unohtaen. Naisväkikin tuntuu saaneen oman osansa. Neflixissä oleva dokumentti valottaa tätä asiaa.

Mitä Trumpin poukkoilevaan sielunelämään tulee, niin siihen voisi löytyä ehkä vastausta kirjasta ”The Dangerous Case of Donald Trump.”
Tekee Trump sitten mitä tahansa, niin se ei tunnu vähentävän monella häneen kohdistuvaa ”pyhää tuijotusta.”

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Dangerous_Case_o...

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos pidin. Sateenkaari on meille merkki, ettemme ihmiskuntana uudestaa tarvitse hukkua suureen vesimäärään. Kiva juttu. Jo lapsuusvuosinani oli aika yleinen "satu"/"onnenlöytökertomus,"että missä sateenkaaren pää laskee maahan, siellä on aarrearkku, tai pelkkä aarre. Näitähän se "vihtahousu," "aarteitaan," yllyttää etsimää, vähä sieltä sun tuolta. Tuloshan on aina sama: Kun menet "sateenkaaren päähän," pää onkin jo toisella "pellolla." Me voimme ihmiskuntana uudelleen hukkua, kun me keskitymme,todellisen aarteenetsintään vääristä paikoista. Sateenkaari muodostuu kirkkaasta valosta ja sumutusmaisesta vedestä, aivan, kuin Isämme silmiin, vieläkin tulisi murheen kyyneleet, Hänen muistellessaan, mitä Hän joutui meille tekemään, meidän pahuutemme tähden. Ihanaksi lohdutukseksi Hän antaa kauniin kaaren, taivaallisen kauneuden. Lämpimin, Siunaavin terveisin Lasse.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Juha. Sitä rukoillen tavoitin. Näytit, että se onnistui. Kiitos, Siunaten Lasse.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

en ole varma onko jo virallinen diagnoosi, mutta esmes australiassa oli taannoin keskustelua, että ilmastoahdistus on nopeiten kasvava ja jo merkittävä mielenterveysongelma ja varsinkin nuorten vaikutteille alttiiden ihmisten parissa.

eli ydinsota- ja otsoniahdistuksestakaan ei koskaan todella opittu mitään, puheiksi jäivät ne, ettei lapsia saa ahdistella moisilla asioilla vaan luoda ja pitää yllä toivoa hyvästä kehityksestä,
nyt kuitenkin jopa yle aiheuttaa lisää ahdistusta sanomalla välipropagandapläjäyksissään,

että ilmastonmuutos ahdistaa lapsia eniten ja taaskaan ei aiota tehdä mitään korjuaksia lapsiin suunnatulle masentamispropagandalle, vaan sitä käytetään hävyttömästi propagandan itsensä osana lyömäaseena lasten vanhempia vastaan.

ja vielä loppuun kohdentamon sadattelu,
hävetkää, jos vielä osaatte

Käyttäjän valtaajaloistoa kuva
Timo Peltonen

Kirjoitus on aika monipolvinen sekä sisältää paljon erilaisia väitteitä.

"Silloin kun isot mediatalot hyökkäävät kunnolla kimppuun, kannattaa miettiä, mikä on todellinen motiivi siihen, ei taida Wall Streetin pankkiirit pitää Trumpista? Ei, kyllä iso raha ja suuret mediatalot vain ajattelevat tavallisen kansalaisen parasta, ovat isänmaallisia, ja toimivat aina moraalisesti ;) Mitä sitten, jos Amerikalla menee nyt paremmin kuin pitkään aikaan, Trumpista pitää päästä eroon ja kiireesti."

- Isot mediatalot eivät pidä Trumpista ja päinvastoin, koska jo kampanjansa alkuvaiheessa mediat kirjoittivat kriittiseen sävyyn Trumpin bisneksistä, joka tavalliseen tapaansa vastasi tuleen tulella. New Yorkin pankit eivät myöskään pidä Trumpista ja siihenkin on ihan luonnollinen syy. Nykyinen presidentti on jättänyt jälkeensä sarjan konkursseja sekä oikeudenkäyntejä, jotka ovat johtaneet siihen, että Manhattanin pankeilta tuskin lainaa Trumpille heruu. Tämä taas sitten on saanut monet pohtimaan mistä rahoitus sitten tulee?

- Iso raha tuskin ajattelee mitään tai kenenkään parasta oli se sitten Trumpin tai jonkun muun tilillä.

- Amerikalla menee taloudellisesti ihan hyvin. Kotimarkkinat innostuivat kovasti Trumpin luvattua kohentaa kotimaisen teollisuuden näkymiä. Tämän hetkinen kasvu on 4,1%. Luku on todella hyvä, mutta pienempi kuin Obaman viimeisen 18 kk:n ajanjaksolla. Obaman kaudella oli useampi reilun neljän prosentti kasvukausi, mutta esim Clintonin aikana oli 13 yli 4,1%:n neljännestä. Trumpin väite, että hän peri talouden, joka oli vajoamassa, ei vaan pidä paikkaansa. Sen sijaan työpaikkoja hän ei ole pystynyt luomaan merkittävästi.

https://www.washingtonpost.com/news/wonk/wp/2016/0...

http://www.msnbc.com/rachel-maddow-show/trumps-eco...

https://twitter.com/JohnJHarwood/status/1022828861...

http://www.msnbc.com/rachel-maddow-show/job-growth...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"- Iso raha tuskin ajattelee mitään tai kenenkään parasta oli se sitten Trumpin tai jonkun muun tilillä."

Isolla rahalla on myös erilaisia interessejä, joku mljardööri omistaa kasinoja USA:ssa, mutta kun rahat menee Aasiaan niin kasinot USA:ssa näivettyy ja Aasiassa piristyy. Kyllä se on aina jonkun etu, minne päin rahat virtaa ja vastaavasti toiselta pois.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

"Näytin äidilleni uutta Yhdysvalloissa keksittyä diagnoosia/häiriötä nimeltä Trump anxiety disorder. Ennenkuulumatonta, totesi äitini. Hän ei muista tuollaista tapahtuneen, vaikka olisi kuka hyvänsä valittu mihin hyvänsä. Onko tässä kyseisten ihmisten kohdalla enää mitään edes tehtävissä, jos aivopesu on jo noin pitkällä, jatkoi äitini retorisesti"

Tuo diagnoosi koskee ahdistusta -kollektiivista traumaa- jonka alkuperällä on selkeästi yhteinen nimittäjä, Donald Trump. Kun Nixonia koskeva Watergate skandaali velloi, se aiheutti eripuraa ja ahdistusta niin demokraattien kuin republikaanien parissa. Sama pätee nytkin, ahdistusta esiintyy niin demokraateilla, riippumattomilla kuin republikaaneillakin. Äitisi muisti saattaa pätkiä tai hänen yleistietonsa ovat persuuntuneet ajan saatossa.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

"Vaaditaan rajat alas joka paikasta, sekä kuri ja järjestys loistavat poissaolollaan. Kiukkupusseja ei saada poistettua lentokoneesta, he siis omalla oikuttelullaan hallitsevat yhteiskuntaa ja valtapuolueiden poliitikot antavat tällaiselle tukensa, tottakai antavat, eihän tällainen muuten onnistuisi."

Tiedoksi: meillä on yhä rajavartiolaitos ja poliisi, jotka huolehtivat siitä, että kiukkupussit poistetaan lentokoneesta, lakia ja järjestystä ylläpidetään säädetyllä säädetyllä tavalla. Näin on tehty vuosikymmeniä ja niin tehdään jatkossakin.

Persut eivät ole tyytyväisiä poliisin toimintaan, sen me tiedämme:

"POLIISI epäilee Kimmo Elomaata törkeästä velallisen epärehellisyydestä.
– Syyteharkinnassa menee puoli vuotta ja toinen puoli vuotta ennen kuin ollaan käräjillä. Silloin onkin sopivasti eduskuntavaalit. Joka kerta kun tämä juttu nousee esille, sillä yritetään nakertaa vaimoni julkikuvaa, Kimmo Elomaa sanoo.
Samaan suuntaan viittaa Kike Elomaa, joka kommentoi asiaa IS:lle eduskunnan istuntosalista tekstiviestillä.
”Vaalit lähestyvät, jahti raakaa,” kansanedustaja viestitti."
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005690992.html?r...

Poliisin olisi pitänyt jättää tutkinta vaalien jälkeiselle ajalle? Nyt vain on niin, että jokainen ajankohta osuu vaalien väliselle ajalle: ennen ja jälkeen jatkuu toistuvana ketjuna. Edellyttäen tietenkin, että Suomessa järjestetään vaaleja vielä jatkossakin.

Oikeuslaitoskaan ei persujen mukaan toimi toivotulla tavalla kurin ja järjestyksen ylläpitämiseksi:

"Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo pitää täysin käsittämättömänä, että kansanedustaja Veera Ruoho (kok.) on joutunut ensin eduskunnassa häirinnän kohteeksi ja saa nyt vihapostia.
–Aivan käsittämätöntä miten Veera Ruoho on joutunut ensin työpaikallaan häirinnän kohteeksi, ja sen jälkeen vihapostin uhriksi. ...........Lännen Median lehtien mukaan perussuomalaisten kansanedustajan Teuvo Hakkaraisen maanantaina Helsingin käräjäoikeudesta saama rikostuomio poiki törky- ja vihapostitulvan Ruoholle. Ruohon saamat viestit on toimitettu eduskunnan turvallisuusyksikköön."
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/251931-petteri-or...

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Tuosta kiukkupussin poistamisesta tulikin sitten näyttö nopeammin kuin Huhtasaari arvasikaan...

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

"Islanti. Hmm.. miten nykyisen Islannin saisi rapautettua. Ensin kerrotaan heille, että siellä on liikaa valkoisia. Heidän pitää ottaa massamaahanmuuttoa muista maista, jotta Islanti saisi väriä ja värinää, eihän siitä mitään tule, jos Islannissa on liikaa islantilaisia. Monokulttuuri ei käy, pitää ruveta monikulttuuriseksi"

Huhtasaaren tekstistä ei ilmene, onko jollain muulla hänen lisäkseen tällaisia ajatuskulkuja. Tuollainen suunnitelma muistuttaa Spectren johtajan, Ernst Stavro Blofeldin aivoituksia. 1970-luvulla eräs miekkonen totesi James Bond- filmin katsottuaan: "Aina sitä välillä tuntuu, jotta onko tuo tottakaan!" Hänelle Spectre oli olemassa, liekö Huhtasaaren ajatusten sopukoissa myös käsitys siitä, että "ne" ohjailevat meittiä!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Islanti toimii järkevästi eikä ota yhteiskuntaa hyväksikäyttäviä maahansa. Yli sata vuotta sitten USA määräsi siirtolaisuudesta ettei maahan hyväksytä henkilöitä jotka ovat USA:lle rasitteeksi. Sitten on näitä kommunisteja jotka lietsovat ristiriitoja länsimaisiin yhteiskuntiin, heidän tavoitteensa on ajaa alas koko länsimainen yhteiskunta.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

"ei taida Wall Streetin pankkiirit pitää Trumpista?"

Ainakaan Trump ei presidenttikandidaattina pitänyt ollenkaan Wall Streetin rahakkaista pankkiireista:

"On the campaign trail, he slammed Wall Street for "getting away with murder." He vowed to break up the big banks and force the finance guys to pay higher taxes. His final campaign ad showed ominous photos of the New York Stock Exchange and the CEO of Goldman Sachs and proclaimed it was time to put an end to the political and business elites that have "bled our country dry."
https://money.cnn.com/2017/04/26/investing/donald-...

Erityisen vihamielisesti presidentitkandidaatti Trump suhtautui Wall Streetin toiseksi suurimpaan pankkiiriliike Goldman Sachsiin Wall Streetillä.

Luonnollisestikin presidentti Trump nimitti neuvonantajakseen Wall Streetin toiseksi suurimman investointipankin Goldman-Sachsin johtaja Gary Cohnin nimenomaan sillä, että hän edustaa Wall Streetin rahaa. Hän perusteli Gary Cohnin valintaa talousneuvonantajaksi ja miljonääri Wilbur Rossin valintaa kauppaministeriksi kampanjakiertueellaan kesäkuussa 2017
Koskien Cohnia: "Miksi nimitit rikkaan henkilön? Vastaamaan taloudesta." Koskien Cohnia ja Rossia: "Erityisesti näihin asemiin, en halua köyhiä ihmisiä, eikö se ole järkeenkäypää? Jos te haluatte toisin, teen sen mutta minä pidän asioista tällä tavalla."
https://www.youtube.com/watch?v=YldB2c-BIqg

Trumpin kannattajat eivät tietenkään näe tässä mitään kummallista. Trump kyllä sittemmin erotti Gary Cohnin. Cohn vastusti kauppasodan aloittamista ja niinpä hän sai väistyä.
"Gary Cohn on globalisti mutta rakastan häntä"
https://www.bbc.com/news/av/world-us-canada-433374...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Gary Cohn on globalisti mutta rakastan häntä"

Globaalit kommunistit kieltäytyvät näkemästä Trumpin linjaa jonka hän on kyllä tuonut selkeästi esille. Trump haluaa työpaikat takaisin USA:n ja vieläpä äänestäjilleen eikä tuota lisää halpatyövoimaa etelä-Amerikasta joka oli yksi hänen tärkeimmistä pointeistaan vaalikampanjassa. Trump haluaa kaupan tasapainoon ja siinä häntä häiritsee eniten Kiina sekä Saksa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset