Humanistikakarat

Äitini luki uutisen ja kysyi:”Mihis me lähdettäisiin oikein kunnolla oikuttelemaan, ajattelin seistä päälläni lentokoneessa?” Onko täällä annettu pölvästeille valta, äitini jatkoi. Muistisairautta poteva äitinikin on enemmän kartalla kuin nuo humanistikakarat. Äitini toimi aikoinaan ammattikoulussa kieltenopettajana ja on tottunut kuriin ja järjestykseen. Kenenkään ihmisoikeudet eivät toteudu, jos yhteiskunnasta puuttuuvat kuri sekä järjestys.

Jussi Halla-aho haluaa tietää, ovatko vihreät sitoutuneita oikeusvaltioperiaatteeseen? "Vihreiden lainsäädäntösihteeri Aino Pennanen yritti äskettäin sabotoida palautuslentoa. Puheenjohtaja Touko Aalto (vihr.) osoitti toiminnalle tukensa. Puheenjohtaja Jussi Halla-aho kysyykin nyt, onko Touko Aallon johtama puolue sitoutunut oikeusvaltioperiaatteeseen. Halla-ahon kommentti ohessa.

Tiedotusvälineet uutisoivat tänään tapauksesta, jossa vihreiden eduskuntaryhmän lainsäädäntösihteerinä toimiva Aino Pennanen kieltäytyi Finnairin Berliiniin lähtevällä lennolla istumasta paikalleen ja kiinnittämästä turvavyötä. Syynä oli se, että koneen kyydissä oli poliisin saattama maasta poistettava henkilö. Pennanen vaati kyseisen henkilön poistamista koneesta.

Toimintamalli on kopioitu ulkomailta. Vastikään Ruotsissa opiskelija onnistui estämään kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneen henkilön maastapoistamisen vastaavalla niskuroinnilla. Pennasen vastarintayritys kuitenkin päättyi siihen, että poliisi poisti hänet lentokoneesta, ja lento lähti hiukan aikataulusta myöhässä.

Yksi keskeinen ongelma suomalaisessa ja eurooppalaisessa turvapaikkajärjestelmässä on se, että edes kielteisen päätöksen saaneita henkilöitä, jotka eivät siis ole turvapaikan tarpeessa, ei saada tehokkaasti poistettua maasta. Syitä tähän on useita, ja tämä tosiseikka ruokkii turvapaikkajärjestelmän hyväksikäyttöä. Tämä puolestaan syö koko järjestelmän uskottavuutta kansalaisten silmissä.

Oikeusvaltiossa viranomaiset tulkitsevat ja panevat täytäntöön eduskunnan säätämiä lakeja. On oikeusvaltion kannalta sietämätöntä, jos jotkin ryhmittymät nostavat itsensä lakien yläpuolelle ja katsovat oikeudekseen valita, mitä lakeja, viranomaispäätöksiä tai tuomioistuimen ratkaisuja ne kunnioittavat. Erityisen vaarallista on, jos vaikutusvaltaisessa asemassa olevat henkilöt syyllistyvät tällaisen mielivallan lietsomiseen.

Poliisi ja lentokapteeni toimivat kyseisessä tilanteessa juuri oikealla tavalla. Jos vihreät ovat sitä mieltä, että ketään ei saa poistaa maasta, heidän tulee pyrkiä muuttamaan lakeja, ei rikkomaan niitä.

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto on ilmaissut tukensa Pennasen toiminnalle. Viranomaisten ja eduskunnan puhemiehen pitäisi vakavasti tutkia, ovatko vihreät parlamentaariseen vaikuttamiseen ja oikeusvaltioperiaatteeseen sitoutunut puolue vai ulkoparlamentaarista toimintaa harjoittava ja laittomuuteen kannustava vastarintaliike ja äärijärjestö." 

Jussi Halla-aho
Puheenjohtaja, Perussuomalaiset

https://www.suomenuutiset.fi/halla-aho-kysyy-onko-vihreat-oikeusvaltiope…

 

LauraHuhtasaari
Perussuomalaiset Pori

Olen kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu, uskonnon aineenopettaja ja erityisopettaja Porista. Poliitikkona pyrin olemaan aikaansaava ja aktiivinen.
Luonteeltani olen avoin ja helposti lähestyttävissä – uskallan ja haluan sanoa mielipiteeni suoraan. http://www.laurahuhtasaari.com
Mottoja:
"Arguing with a fool proves there are two."
"Be yourself because everyone else is already taken."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu