Saavutammeko absoluuttisen tasa-arvon syrjimällä?

Se, mitä kulloinkin suvaitaan tai ei suvaita määritellään poliittisesti. Sateenkaariaate jakaa mielipiteitä. Vedotaan, että opiskelijoiden pitää saada tuntea ympäristönsä turvalliseksi, ja siksi aatetta ei saa kyseenalaistaa. Entä ne opiskelijat, jotka ovat professori Puolimatkan kanssa samaa mieltä? Onko heidän turvallisuuden tunteellaan väliä? 

Siitä voidaan varmasti olla yhtä mieltä, että asia on herkkä. Meidän pitää löytää muita ratkaisuja kuin se, että sateenkaariaatteen vastustajista tehdään hylkiöitä. Nyt on käynyt niin, että Professori Puolimatka vastustaa aatetta, yliopisto vastustaa Puolimatkaa. On syytä muistaa, että aatteen vastustaminen ja ihmisten vainoaminen on kaksi täysin eri asiaa. Ei meidän tarvitse jakaa toistemme aatteita voidaksemme toimia yhdessä. Demokraattisissa valtioissa meidän pitää suvaita, myös toisinajattelijoita. 

Sain puhelun perheenisältä, jonka lapsi opiskelee yliopistossa. Hänen uskovainen tyttärensä ei uskalla tuoda mielipidettään esiin. Turvallinen ilmapiiri mahdollistaa erilaisten vakaumusten julkituomisen. Pelon ilmapiiri hiljentää toisinajattelijat. Toisinajattelijat elävät yhteisössä, mutta eivät välttämättä jaa sen asenteita ja arvoja. 

"Uskovatko ihmiset tasa-arvoon? Vain silloin, kun se on heidän puolellaan."

LauraHuhtasaari
Perussuomalaiset Pori

Olen kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu, uskonnon aineenopettaja ja erityisopettaja Porista. Poliitikkona pyrin olemaan aikaansaava ja aktiivinen.
Luonteeltani olen avoin ja helposti lähestyttävissä – uskallan ja haluan sanoa mielipiteeni suoraan. http://www.laurahuhtasaari.com
Mottoja:
"Arguing with a fool proves there are two."
"Be yourself because everyone else is already taken."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu