LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Koulujen ei tule politisoitua vastustamaan jotain puoluetta

Useat opiskelijat ovat ottaneet minuun yhteyttä ja kertoneet, kuinka koulujen opettajat lietsovat ja kannustavat vihaan demokraattisesti valittuja puolueita ja poliitikkoja kohtaan. Erityisesti presidentivaalien aikana sain tällaista palautetta sekä opiskelijoilta että vanhemmilta.  Aikoinaan totalitaristisissa yhteiskunnissa pyrittiin jo pienet lapset aivopestä kannattamaan tiettyä poliittista aatesuuntaa. Koulujen ei tule politisoida opiskelijoita vastustamaan perussuomalaisia.

Jälleen osoitus kouluissamme olevasta ilmapiiristä, ainoa mistä koulun aikuiset ja apulaispormestari ovat huolissaan, on minun julkaisemani kuva. He vaativat työrauhaa ja ihmettelvät, miksi julkaisin kuvan twitterissä. Tiedoksi tämä kuva on julkinen etunimineen, nyt myös lisäksi minun twitterissäni.https://yle.fi/uutiset/3-10431844?utm_source=twitter-share&utm_medium=so...

https://www.instagram.com/p/BeqH40-lQ6b/?utm_source=ig_share_sheet&igshi...

Kuva onkin instasta poistettu. Linkki ei enää toimi. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (110 kommenttia)

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Ja opettajien ei pidä maalittaa oppilaita. Todella itsekästä ja harkitsematonta. Olet vauhtisokea, mutta sitä saat mitä tilaat.

Tehkää inhimillisempää politiikkaa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

No tuota kuvaa ja sen tekijöitä on käynyt maalittamassa tykkäämisellä ja kommentoinnilla myös paleface, mutta ilmeisesti ei se ole maalittamista että on kuvan esittämän asian kanssa samaa mieltä?

Koulu siis itse on tehnyt kuvasta julkisen nimineen jo aikaa sitten, ja vielä tarkemmalla infolla kertomalla miltä luokalta jopa tekijät löytyvät.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Käsittääkseni julkaistu koulun omilla sivuilla, joihin lienee tekijänoikeuskin.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #32

Tekijäoikeusko se tässä on se ongelma? Koulun instagramtilillä.

Tietääkseni Laura jakoi oppilaan hänelle lähettämää kuvaa. En ole tekijänoikeusasiantuntija, mutta jos yleisessä tilassa (koulu) oteaan taiteesta kuva ja tämä julkaistaan somessa niin kyse ei ole tekijänoikeusrikkomuksesta?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #33

"Tietääkseni Laura jakoi oppilaan hänelle lähettämää kuvaa."

Jos se on tekijänoikeuden alainen niin ei tee siitä sen hyväksytympää.

Ja kouluako Huhtasaari syyttää siitä, että nuoriso on nykyään valveutunutta, yhteiskunnallisista asioistakin.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #41

Jos taideteos laitetaan esille julkiseen tilaan, niin eikö siitä saa ottaa kuvaa ja jakaa somessa? Korjaa toki jos olen väärässä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #42

Ilmeisesti ei kaikilta osin ole ainakaan suotavaa, esim. Aamulehti:

Aamulehti ei julkaise koulun tai sen rehtorin nimeä, koska kyse on alaikäisistä oppilaista ja koska on mahdollista, että nimen julkaiseminen aiheuttaisi häirintäviestejä koulun oppilaille ja henkilökunnalle.

https://www.aamulehti.fi/uutiset/laura-huhtasaari-...

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #42

Ei saa. Tekijänoikeudet ovat ja pysyvät.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva
Leena Rosendahl Os Hanhijärvi Vastaus kommenttiin #41

Koulua vastaan voisi tehdä jopa rikosilmoituksen, että se julkaistiin Instagramissa. Silloin kai pitää olla todisteita. Ja tekijänoikeudet kai on noilla valokuvillakin.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #68

Mehän emme tiedä, onko koululla oppilaiden (huoltajien) antama lupa julkaista somessa oppilastöiden kuvia. Luultavasti on, näistä ollaan nykyään hyvin tietoisia koulumaailmassa.
Juliste on kollaasi. Juuri noin vähäisessä määrin ja ilman itsenäisen taideteoksen luomisen tavoitetta jne saa valmiita teoksia (tässä valokuvia) käyttää ilman lupaakin.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Mitä Kokko tarkoittaa sillä, että Paleface maalitti oppilaita? Huhtasaari tasan tarkkaan tiesi maalittavansa heidät levittämällä jutun nettivainoamiseen taipivaiselle kannattajajoukolleen, millaista Palefacella tämän asian suhteen tuskin on.

Mervi Eskelinen

Inhimillistä kenelle? Arvaan, inhimillistä kaiken maailman tulijoille, sitäkö tarkoitat. Oman maa vanhukset saavat maata uloisteissaan, seistä räntäsateessa leipäjonoissa, joutua velkojen vuoksi velkavankeuteen jne. Tämäkö on sitä inhimillisyyttä? Ja onko inhimillisempää esim.ostaa vuohi tuntemattomalle johonkin päin maailmaa kuin auttaa naapurin vanhaa rouvaa lumitöissä?

Mutta itse asiaan. Olen tyrmistynyt ko.tehtävän tarkoitusperistä. Koulun tehtävät mm. ovat
luoda lapsille ja nuorille turvallinen oppimisympäristö,
tarjota oppilaille koulun opetussuunnitelman mukaista opetusta, toimia koulun arvojen ja periaatteiden mukaisesti.

Mitkä on ko.koulun arvot kun yhtä puoluetta näin mustamaalataan ja luodaan ennakkoluuloja valheellisen tiedon avulla? Mikään yllämainituista koulun tehtävistä ei tässä tehtävän annossa ole toteutunut.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Ei kannata arvailla, kun noin metsään menee.

Sinunkin kannattaa tutustua muihinkin kantaaottaviin töihin kyseisestä koulusta. Ne kuvastavat, miten nämä ilmiöt koetaan - pitäisi olla lentävän lauseenne perusteella tuttua. Koululaisten on perussuomalaistenkin vaaliman sananvapauden nimissä saatava ottaa kantaa. Tämä on pohjana keskustelulle yhteiskunnallisista asioista myös opetustyössä.

Kyseessä on oppilaiden mielipide. Propagandaa siitä tekee opettaja ja lainsäätäjä Laura Huhtasaari.

Kertokaa nyt vielä, että kouluissa oppilaat eivät saa ottaa kantaa politiikkaan ja yhteiskunnallisiin ilmiöihin, niin olemme kuin olemmekin totalitarismin tiellä.

Laura Huhtasaari

Jos joku on hyvä maun vastaista ja opettajilla on myös vastuu siitä, että minkälaisia kuvia laitetaan näytille.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/uusi-...

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

"Jos joku on hyvä maun vastaista ja opettajilla on myös vastuu siitä, että minkälaisia kuvia laitetaan näytille."

...ja sen takia on tarpeen maalittaa lapset somehäiriköille....?

...ja siihen hyvään makuun vielä tarkentaen: Jos merelle on Afrikan rannikolta lähtenyt huonossa kunnossa oleva alus täynnä pakolaisia, onko syytä

a) sulkea satamat siltä

b) pyrkiä upottamaan se

c) estää avustuslaivoja pelastamasta se

d) organisoida riittävästi laivoja näitä ihmisiä pelastamaan ja järjestää heille inhimilliset vastaanottotilat?

Rajaan kysymykset vain tähän; ongelmien ratkaisu lähtömaista ja kuljetuksia järjestävien rosvojen työn estäminen ovat tietysti järkevää, mutta keskustelun siirto sinne vie keskustelun ulos tästä kontekstista ja siihen liittyvistä sanomisista.

https://www.suomenuutiset.fi/halla-aho-valimeren-p...

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Tämä on propagandaa. Koulun seinällä oleva juliste väittää, että PS lähettää nämä ihmiset kuolemaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ja toinen juliste väittää että mäkkäri roskaa. Jotain rajaa lasten aivopesulle!

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Siinä ei maaliteta ihmisiä.Joku raja tässä täytyy olla. Minusta se ylittyy juuri nyt. Ihmiset eivät vieläkään ymmärrä, ettei tuollainen politiikkoihin kohdistuva vihapuhe ole luvallista se on jopa vaarallista.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #69

Hölynpölyä.

Kirjoitin tämän toiseen blogiin myös mutta laitanpa tähänkin. Suomen laissa lukee hyvin selvästi:

"kunnianloukkauksena ei pidetä arvostelua, joka kohdistuu toisen menettelyyn politiikassa, elinkeinoelämässä, julkisessa virassa tai tehtävässä, tieteessä, taiteessa taikka näihin rinnastettavassa julkisessa toiminnassa ja joka ei selvästi ylitä sitä, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä."

Eli siis litteroituna selkeämmin: Poliitikot ovat sitä varten että niille voidaan naureskella ja niiden törttöilystä voidaan pilkata vähän enemmän, se pitää kestää ja se on sen vallankahvassa olemisen hinta.

Kreikkalaiset sandaalikaverit tämän keksi ja sitä varten mentiin teatteriin naureskelemaan sen ajan persuille vaikka. Tämä on se demokratian ydin ja sitä tämä uusisuomi keskustelupalstat myös nykypäivänä toteuttaa.

--

Toisin sanoen, koululaiset ovat tässä nyt demokratian syvimmän olemuksen äärellä, riippumatta siitä mitä mieltä asiasta on.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #69

Poliitikot ovat maalittaneet itse itsensä silloin kun ovat politiikkaan ryhtyneet, myös persulit m.l. Huhtasaari.

Toni Niemi

Niin no, jos joku käännytetään Suomesta takaisin kriisitilassa olevaan maahan, niin ei siinä kaukana totuudesta olla. Kärjistystähän tässä on tottakai, mutta koulutehtävähän oli nimenomaan käsitellä STEREOTYPIOITA ja siinä melkoisen onnistunut teos. Siitä että perussuomalaiset ovat tälläisen stereotyypin saaneet itselleen aikaan, he voivat katsoa vain peiliin.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Miksi tästä asiasta ei voinut ottaa vaan kouluun yhteyttä ja käsitellä tätä yksittäistä alaikäisiä koskevaa tapausta mieluummin siellä kuin julkisuudessa?

Jos taas mielestäsi kyse on siitä yleisestä ongelmasta että "koulujen opettajat lietsovat ja kannustavat vihaan demokraattisesti valittuja puolueita ja poliitikkoja kohtaan" niin miksi et nosta esiin esimerkiksi tästä konkreettisia esimerkkejä vaan laitat muutamat lapset maalitauluksi.

Ilkka Huotari

Eikö aiemmin julkaistuja julisteita saa julkaista uudelleen poliitikkojen Twitter-tileillä?

Kyllä minua ainakin järkyttää se politiikan/indoktrinoinnin määrä, mitä kouluissa nykyään näyttää olevan -- feministisestä politiikasta ollaan jo tiedetty aiemmin. https://www.suomenuutiset.fi/koululaisille-jaettav...

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Riippuu varmaan vähän siitä missä mielessä niitä julkaisee. Jos oman politiikan ajamiseen ei löydy muita keinoja kuin käyttää alaikäisiä hyväksi niin aika huonoilla kantimilla se politiikka on.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #12

Missä mielessä Laura sitten julkaisi sen?

Kyseinen twiitti:

"Useat opiskelijat ovat ottaneet minuun yhteyttä ja kertoneet, kuinka koulujen opettajat vihapuhuvat ja lietsovat ja kannustavat vihaan demokraattisesti valittuja poliitikkoja kohtaan. Tätä tapahtuu peruskoulussa ja lukiossa. Kyseinen kuva on #Tampereelta #Sammon koulusta?"

https://mobile.twitter.com/LauraHuhtasaari/status/...

Ainakin tekstin perusteella Laura näyttäisi tarkoittavan opettajia.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso Vastaus kommenttiin #17

Siinä tapauksessa Huhtasaaren olisi ollut järkevää julkaista konkreettinen esimerkki siitä opettajien vihapuhumisesta ja vihan lietsomisesta. Eihän tämän perusteella pysty sanomaan mitään siitä, mitkä tekijät tuon julisteen taustalla ovat vaikuttaneet. Pitäisin myöskin aika erikoisena sitä, että yläkouluikäiset pojat suhtautuisivat kovin myötämielisesti mihinkään mitä tulee opettajien suunnasta. Siitäkin huolimatta, vaikka tämä juliste olisi lopputulos jostain opettajien istuttamasta ajatuksesta, niin on tämä ihan täysin väärä tapa puuttua asiaan.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #30

Kuva kertoo enemmän kuin 1000 sanaa.

Sehän oli käsittääkseni keskustelua herättämään (ainakin osaksi) tarkoitettu taideteos. Mielestäni se ajoi aika hyvin tarkoituksensa. Harva taideteos saa aikaan tällaista keskustelua.

"taidekaari
Tässä kuvakoosteessa Sammon 9B:n julisteiden lisäksi heidän keksimiään stereotypioita suomalaisista."

https://www.instagram.com/p/BeqH40-lQ6b/?utm_sourc...

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso Vastaus kommenttiin #36

Ehkä tarkoituksena oli kuitenkin keskustella asiasta koulussa eikä julkisuudessa. Veikkaan myös, että nyt keskustellaan vähän muusta aiheesta kuin mitä kyseisen teoksen tekijät ovat tavoitelleet luomuksellaan.

On tämä keskustelu (blogin aihe) muutenkin taas ihan älytöntä. Jos lapset ovat saaneet Huhtasaaresta noin kylmän ja tunteettoman käsityksen niin vikahan on tietysti taas muissa kuin itsessä.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #56

"niin vikahan on tietysti taas muissa kuin itsessä."

Vika voi olla mediassa tai juuri opettajissakin. Olisi hyvä tietää, minkä verran ja miten näitä yhteiskunnallisia aiheita käsitellään kouluissa. En usko, että opettajat osaavat käsitellä näitä aiheita kovin hyvin ja monipuolisesti.

http://ilkkah.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258077-vali...

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #17

Persuihin syväkoodattu halu uhriutua on sitten se riittävä syy rikkoa tekjiänoikeuksia ja maalittaa eli altistaa alaikäisiä nuoria sekopäiden vainokampanjoinnille?

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #59

Ongelmien nostaminen esille on siis ilmeisesti uhriutumista, jos ongelmat koskevat jotenkin itseä? Jahas.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #78

Kuviteltujen ongelmien esiinnostaminen väkisinväännetyn esimerkin - ja nyt vielä näköjään puoluetoimistossa tms. kirjoitetun feikin lukiolaisen kirjeen avulla on. Täyttä persupaskaa. Kuten moni muukin on jo todennut, Huijari-Huhtasaarella ei ole edellytyksiä saarnata muille sopivasta käyttäytymisestä tai oikeasta ja väärästä.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #59

Ainoa mikä tässä keississä on uhriutumista on toi ulina maalittamisestä. Aina kun suvakit sanovat/tekevät jotain tyhmää ja joku nostaa sen esille, niin alkaa ulina maalittamisesta.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Eikös tuo kuva ole kirjaimellisesti konkreettinen esimerkki?

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso
Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #13

Jos minua tarkoitat niin kyllä. Tuskin kukaan "vihapuhetta" lapsiin kohdistaa, eikä heistä tiedekkään kuin etunimet. Rehtosi sen sijaan saattaa saada muutamia kommentteja, mutta sen aikuisen miehen kuuluu kestää.
Itseasissa hän saamat kommentit eivät ole edes pahoja, joten ihmettyttää kyllä tuollainen uhriutuminen.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Ehkä siksi että me näkisimme kuinka perussuomalaisista politiikoista saa vihapuhua. Väite että lähettää kuolemaan on liian paksua. Hallituksemmekin palauttaa koko ajan turvapaikanhakijoita ja Lauralla ei tietääkseni sellaisia ovaltuuksia edes ole.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Haluaisin muistuttaa, että tämä "vihapuhe" on tässä tapauksessa yläkoululaisten koulutyö. Ihan älytöntä aikuisten ihmisten on siitä uhriutua.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Nyt kannattaisi ehkä hieman himmailla, Laura Huhtasaari. Lähtenyt sinulla toiminta hieman laukalle. Siinä vaiheessa kun koulun rehtori ihmettelee miksi julkaiset nuorten tekemän julisteen nimineen, kannattaisi perääntyä.

Toni Rintala

Eikös julisteen nimineen nettiin julkaisija ole ihan muu kuin Huhtasaari?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Kun PS varapj (tai pj) joilla on hyvin levoton seuraajajoukkio somessa postaa sitä eetteriin, on tunnetusti sillä seurauksia aina heille joita postaus koskee. Kyllä Huhtasaaren pitäisi tietää paremmin.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #20

No mitä maalitus ylipäänsä tarkoitaa?

Paleface käynyt tykkäämässä ja kommentoimassa instassa -> palefacen valtava seuraajamäärä saa räppärin tykkäyksen eteensä -> tässä tapauksessa kuvan, etunimet, koulun ja luokan josta taiteilijat löytyvät.

Mutta tää on fine koska paleface oli kuvan sanoman kanssa samaa mieltä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #21
Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #20

Huhtasaari aivan varmasti tietää paremmin. Kun seuraajat soittelevat kouluun ja haukkuvat jhadisteiksi ja marxilaisiksi, ollaan juuri Huhtasaaren toiminnan ytimessä.

Sillä ei ole mitään väliä että kohteena ovat lapset koska persuja on loukattu.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva
Leena Rosendahl Os Hanhijärvi Vastaus kommenttiin #20

Kyllä tällaisella "luvalla" puhua Laurasta pahaa myös vaarannetaan hänen turvallisuuttaan. SD Åkessonilla ja perheellä on koko ajan henkivartijat Ruotsissa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #72
Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Käsittääkseni koulu on julkaissut itsekin saman kuvan nimineen, joten eikö se silloin ole sallittua?

https://www.instagram.com/p/BeqH40-lQ6b/

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tasavallan presidentti Sauli Niinistöltä puuttuu puhekupla, jossa lukee : Asylum.

Jokainen meistä aikuisista muistaa mitä hän tuosta sanasta totesi.

Jorma Lehmonen

Kuitenkin julkaisivat kuvat instagramissa ???

Sanna Hakkyra

Hienoa että kouluissa kannustetaan yhteiskunnalliseen keskusteluun, ja siitä kannattaisi myös poliitikkojen olla tyytyväisiä, vaikka oma julkisuuskuva hieman suttaantuisi. Hienoa, nuoret, käyttäkää sananvapauttanne, kehittäkää tietämystänne ja uskaltakaa laajentaa kritiikkinne koko yhteiskunnallisen vaikuttamisen kenttään !

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Oppilaille oli annettu tehtäväksi laatia julisteita, ja oppilaat olivat tämänlaisia laatineet. He olivat itse ideoineet kuvat, itse valinneet aiheet, ja siellä oli jos jonkinlaista lopputulosta, aivan vapaasti oman ajattelun puitteissa tehtyjä. Jutuilla aivopesuista voit heittää vesilintua seuraavan kerran kun Yyterin rannassa käyt.

Se, että oppilaat laativat tehtävänä jotain, ei välttämättä tarkoita, että he olisivat aiheesta erityisesti yhtään mitään mieltä. Ja jos oppilaille on välittynyt se kuva, että kannattamanne pakolaispolitiikka aiheuttaa kuolemantapauksia, se saattaa olla ihan oma vikanne.

Että älä nyt tunge sitä jalkaa enää syvemmälle suuhusi. Ehdit jo sekoilla tavalla, jossa rikottiin koulurauhaa aika pahalla tavalla, kaiken lisäksi hädin tuskin viikko sen sisään kun puolueenne julkaisi "koulurauha-asiamiehiä" vaativan poliittisen ohjelman.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Tekstin tarvitsee olla väkevä jotta se herättää jopa Jussi Jalosen kommentoimaan vakiröllien lisäksi.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

"Ja jos oppilaille on välittynyt se kuva, että kannattamanne pakolaispolitiikka aiheuttaa kuolemantapauksia, se saattaa olla ihan oma vikanne."

Ei todellakaan vaan se on median vika, joka ei kerro totuutta välimeren tilanteesta. Käytänössä välimerellä on ollut meneillään meritaksi palvelu, alukset menevät aivan Libyan rannikolle odottamaan "haaksirikoituneita"
Persut kannattavat Salvinin politiikkaa, eli veneitä ei päästetä määränpäähänsä, vaan ne palautetaan takaisin lähtösatamiin. Kun salakuljettajat eivät onnistuisi enään tuomaan ihmisiä Eurooppaan juuri kukaan ei enää maksaisi salakuljettajille, näin liikenne Välimerellä loppuisi, eikä tulisi enää hukkumisia.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Miten ajattelit, että veneet pysäytetään.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #95

Näin:

https://www.suomenuutiset.fi/italian-sisaministeri...

Libyalle ja maille joista veneet lähetetään kannattaa vaikka vähän maksaa veneiden pyäyttämisestä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #107

On kieltämättä hyvä jos Libyan merivartiosto käy pomimassa aluevesillään liikkuvia merikelvottomia aluksia pois. Työtä varmasti helpottaisi jos saavat vähän tukea, että saavat vartioalusromunsa käyttökuntoon. Siitä on sitten semmoinen 140 NM matkaa ennen kuin alkaa Italian aluevesi.

Toni Rintala

Jos joku koululaisista tekis sellasen stereotypiajulisteen, jossa X-ryhmään kuuluva ja Y-ryhmään kuuluva juoksis kohti Suomea ja toinen huutais "antakaa mulle rahaa" ja toinen "antakaa mulle työtä". Kelpaisko?
Ei varmaan menis läpi.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Jossitellaanko mitä tapahtuis jos joku tekis jotakin vai puhutaanko siitä, että Huhtassaari hyökkää jumalauta koulua ja lapsia kohtaan nimellä mainiten koska kokee että häntä on nimenomaan loukattu? Tämä sanamvapauden sankari.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Ensin olin twiitin nähtyäni, ettei Laura Huhtasaari voi olla noin tyhmä...
No sen jälkeen persukuopassa on kaivettu kämmenet rakoilla syvemmälle ja lopulta tuli tämä blogi.
Ei tarvitse enää arvailla.

Jussi Tapiola

Koulu ei ole tässä toiminut hyvien tapojen mukaisesti, koska se syrjii julisteen esille laittamisella Perussomalaisten vanhempien lapsia, ja asettaa heidät koulussa alttiiksi maalitukselle ja koulukiusaamiselle. Julkisin verovaroin rahoitetun koulun tulisikin kohdella oppilaita ja heidän vanhempiaan tasapuolisesti, riippumatta heidän poliittisesta kannastaan. Tälläinen yhden puolueen maalitus ei kuulu demokratiaan millään tavoin.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Mikähän tässä nyt mahtaa olla ongelma?

Se että meillä on fiksuja oppilaita jotka alkavat päästä vähitellen kreikkalaisen demokratian ydinasiaan minkälaista viihdetarkoitusta varten poliitikot ovat olemassa?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"... koulujen opettajat lietsovat ja kannustavat vihaan demokraattisesti valittuja puolueita ja poliitikkoja kohtaan."

- Peruskouluopetus on Suomessa julkista toimintaa. Siteerattu väite herättää uteliaisuuteni: miltä näyttää ja kuulostaa koulutyössä lietsottu viha? Jos hankkiudun takariviin tarkkailemaan yhteiskuntaopin tuntia, näenkö opettajan otsasuonen pullistuvan, ja kuulenko hänen langettavan kirouksia eduskuntapuolueiden ylle?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Julisteen vasemmalla laidalla (hyvikset) on Aaron isä ja Pekan kaima.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Et sinä sille mitään voi, miten kouluissa toimitaan. Huomenna tämä on varmaan jo unohtunut ja saarnaat sananvapauden puolesta...

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Vois kysyä montako on hukkunut kun ovat joidenkin tyhjien lupausten tähden ruvenneet ylittämään meriä romuveneillä?

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Jussi tai Laura ei ole vastuussa siirtolaisista, jotka haluavat Eurooppaan.
Asioita pitää katsoa monelta puolelta ja ilmaston muutos on yksi syy, miksi emme voi ottaa liikakansoituksen hedelmiä vaan ongelma on ratkaistava siellä missä liikakansoitusta on.

Ruotsi on varoittava esimerkki, jos liikaa otetaan maahanmuuttajia.

Meidän pitää suojella omaa maata ja pitää turvallisena. Emme halua Rinkebytä/Rosengårdia tänne.
Sanomme ei väkivallalle!
Malmön Rosengård - "Maanpäällinen helvetti"
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170310220008397...

Joten väärän tiedon levittämistä ei voi sallia.

On väärin, että koulussa jakaa virheellistä tietoa ja antaa oppilaiden tehdä sellaista ja laittaa esille.
Asioista saa olla eri mieltä, mutta jos esitetään virheellistä tietoa puolueen edustajista.
On väärin hinata Libyan rannikolta Eurooppaan siirtolaisia.
Jokainen maa päättää ketä maahansa haluaa.
Ehdoton ei haittamaahanmuutolle!

Käyttäjän IlkkaSalo1 kuva
Ilkka Salo

Tuo Sammon koulu Tampreelta tunnettiin ennen (peruskoulu-uudistusta) nimellä Sammon Yhteislyseo. Jo 1970-luvulla oppilaissa oli paljon valvetuneita nuoria. Sieltä ponnisti sellainen legendaarinen punk-bändi kuin Kollaa Kestää, jonka biisejä olivat mm. "Jäähyväiset aseille" ja "Sotakoira Musti". Se oli aika kantaaottavaa musiikkia. Sitä koulua kävi myös mm. yksi nykyisen Popedan hepuista, jonka silloinen bändi Sensuuri oli pienimuotoinen kultti-bändi Tampereella.

Koulun lähellä oli kuppila nimeltä Hippos-baari (nykyään siinä on pizzeria), jonka tupakansavuisessa karuudessa otettiin välitunneilla paljon rankemmin kantaa yhteiskunnallisiinkin kysymyksiin kuin tuo kuva, josta Laura poltti päreensä.

Hyvin nämä nykyiset oppilaat pitävät yhteiskuntakritiikin perinnettä yllä. Eikös perussomalaisille perinteet ole sitten enää tärkeitä?

Käyttäjän AnjaOksanen kuva
Anja Oksanen

Naarattaa koko huuhaasaari vain persuilijoilla on näköjään sananvapaus. Toivottavasti tätä matamia ei enään kukaan opeksi huoli.

Käyttäjän juliuslaurilehtinen kuva
Julius Lehtinen

Samassa julistetehtävässähän toiset kritisoivat kommunismia, kolmannet pakkoruotsia.

Mistähän syystä nostit tämän yhden tikunnokkaan?

Jos vain joskus myöntäisit että tuli tehtyä ajattelematon virhe, etkä kaivaisi kuoppaa syvemmälle.

Toisaalta, omapa on kannatuksesi

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Keskustelu olisi varmaan vielä rajumpaa, mikäli julisteet olisi vastoin punapiiperö aatetta. Kyllä silloin maalitetaan oppilaat, opet ja marsilaiset.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Itse asiassa opettaja taisi antaa yhdeksi harjoitustehtäväksi kantaaottavan julisteen kun opetusohjelmassa on tarkoitus opettaa koulukkaita myös ilmaisemaan mielipiteitä. Koulukkaat tekivät annatun harjoitustehtävän ja saivat tuloksensa koulun seinälle koska se todella oli kantaa ottava ja sisälsi mielipiteen ilmaisun.

Huhtasaari tai kukaan muukaan pöyristelijä ei ole tuonut esille opetustilannetta kokonaisuutena, yksittäisen tehtävän tarkoitusta tai mitään miten k.o. teemaa on kokonaisuudessaan käsitelty, mitä julisteesta koulukkaiden kanssa on keskusteltu. Hyvä harjoitustehtävä sisältää tekemisen lisäksi myös tulosten yhdessä läpikäynnin.

Ei myöskään ole osoitettu, että kyseinen julisteessa esitetty kanta olisi k.o. tehtävän tekijöiden oma kanta tai edes tehtäväksi annettu kanta. Opettavaisia harjoitustehtäviä tehtäessähän tehdään tehtävä vaikka sen materiaali ei aina omaa kantaa edustaisikaan kun opittava asiana on viestin muotoilu esittämistä varten. Esimerkiksi väittelytaidon harjoituksissa usein käytetään harjoituksia joissa joutuu puolustamaan oman henkilökohtaisen kannan vastaista kantaa.

Ainoa mitä persupiireissä näytetään osattavan, on hyökätä oppimistilanteessa olleiden oppilaiden ja heille kansalaistaitoja opettavien opettajien kimppuun kun tunnistetaan omat kannat paljastetuiksi kaikessa rujoudessaan ja jopa peruskoululaiset ne näyttävät tunnistavan. Samalla todellakin "maalitetaan" koulukkaita ja opettajia kaikenmaailman älämölöstelijöille ja ehkä jopa vaarallisemmillekin kesken oppimisprosessien. Huhtasaari itsehän on maalittanut itsensä arvostelulle jo ryhtyessään poliitikoksi.

Kalikka taisi siis osua ihan oikeaan kinttuun ja kiitokset siitä sirkeäsilmäisille koulukkaille. Hehän ovat onnistuttaneet oppilaansa oppimaan tarkastella ympäröivää yhteiskuntaa kriittisesti ja tarkkaavaisesti.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Pekka Haaviston aviopuoliso Antonio Flores ei tainnut tulla Suomeen Ecuadorista kumilautalla.

Sauli Niinistön tiukka Asylum-sanan ympärille rakennettu kritiikki Suomeen pyrkivien turvapaikanhakijoiden motiiveista oli unohtunut Pisa-koululaisiltamme.

Toisaalta viattomien ihmisten mustiksi kuolemanenkeleiksi on kuvin esitelty pari merkityksetöntä oppositiopoliitikkoamme.

Juliste on yhteiskuntaopillisesti heikkotasoinen ja ilmentää kyvyttömyyttä hahmottaa päätöksenteon demokraattista prosessia Suomessa.

Julisteen tahattoman lapsellisuuden vuoksi se on häikäilemättömän provokatorinen. Paradoksaalisesti se kuitenkin herättää enemmän kysymyksiä tekijöidensä motiiveista kuin antaa vastauksia Välimerta ylittävien turvapaikanhakijoiden ongelman ratkaisuksi.

Mainittujen syiden vuoksi juliste on epäonnistunut tehtävässään.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Voi hyvänen aika Pekka. Ihanko tosissasi ajattelit, että täällä on syytä retostella 15-vuotiaiden tuottamaa julistetta? Kyllä se opettaja on ihan varmasti kykenevä antamaan oppilaille palautetta, ilman että sitä tehdään yksipuolisen negatiivisesti valtakunnallisella foorumilla.

Miten ihmeessä Haaviston puoliso liittyy tähän mitenkään. Johan tuli pohjakosketus.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #96

Ilmeisesti Antonio Flores noiden 15-vuotiaiden nuorten assosiaatioissa jollakin tavalla liittyy tähän yhteiskunnalliseen ongelmaan, sillä Pekka Haavisto itse on ollut sangen realistinen turvapaikanhakijoita koskevissa lausunnoissaan ja ollut pakolaisleireistä Suomeen otettavien kiintiöpakolaisten määrän lisäyksen kannattaja.

Muussa tapauksessa on täysin mahdotonta käsittää, miksi kaikista poliitikoista juuri Pekka Haavisto esiintyy positiivisessa mielessä nuorten julisteessa pelastamassa merihädästä Välimerellä Suomeen pyrkiviä turvapaikanhakijoita.

P.S. Käytän samaa sananvapautta , jota nuo julisteen väsänneet nuoretkin.

Itse en kuitenkaan halua nimetä ketään poliitikkoa "kuoleen"-kategoriaan välttääkseni vielä pahemman pohjakosketuksen kuin edellinen kommenttini mielestäsi oli.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #98

Mikä siinä on, että nykyään kaikki vikisevät sananvapaudesta, heti kun tulee vähän kritiikkiä. Miten sinulla tuli edes mieleen mainita sananvapaus, kun kritiikkini aika selvästi kosketti sopimatonta kommenttiasi Haaviston puolisosta? Miksi ihmeessä vetää puolisoa poliittiseen keskusteluun?

Hyvin on muutaman peruskellokkaan viesti uponnut. Miksi tulkitset julisteen koskettaneen merestä pelastettavia, eikä pakolaiskysymystä yleensä? Eiväthän nuo vaihtoehdotkaan enää toimi, jos asia rajataan vain hukkumiselta pelastamiseen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #102

Max,

Antonio Flores on jo kahdesti osallistunut Pekka Haaviston rinnalla Suomen presidentinvaaleihin, jotka ovat poliittiset vaalit.

Juliste on rajattu meriaiheiseksi ja syytä siihen en nuorten puolesta osaa kertoa.

"Kuoleen" viittaa mielestäni julisteen merellisen hengen mukaisesti hukkumiskuolemaan.

P.S. Mikäli nuoret olisivat halunneet kiinnittää huomiota pakolais-
ja turvapaikanhakijaongelmaan kokonaisuudessaan , olisi julisteen kuvakin ollut varmasti erilainen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #103

A.Floresilla on tämän asian kanssa ihan yhtä vähän tekemistä kuin J.Haukiolla, H.Halla-aholla tai T.Lämsällä: ei mitään.

Toivosen mielikuvat juoksevat hieman eri tavalla kuin minun. "Kuoleen" sanasta "Suomeen" sanan vastinparina kun minun mieleeni tulee vain kuolema.

Nuoret ovat ihan itse valinneet kuvansa joten Toivosen varmuus hukkumisviittauksesta lienee vain hänen omansa ja nuorten perusteet valinnoilleen heidän omaa tietoaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #104

Välimereen hukkui näitä Afrikasta Eurooppaan pyrkijöitä edellisvuonna noin 5000 ihmistä ja viime vuonnakin noin 2500. Hukkumiskuolemat jatkuvat edelleen huolimatta viranomaisten mittavista valmius -ja pelastusoperaatioista.

Saattaa tietysti olla niinkin , että nuoret eivät ole näistä synkistä luvuista tietoisia.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #105

Toivonen epäilee nuorten tietämystä. Epäilenpä heidän kuitenkin tarkastelleen pakolaisten kokemia uhkia Toivosta laajemmin. Ainakin toivon niin. Ovathan he havainnoineet poliitikkojen kannanottojakin pakolaisia kohtaan ja tunnistaneet niistä syy-seuraus -suhteita.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #106

Ja kyllä opettajatkin ovat varmaan jakaneet tietoa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Hehän ovat onnistuttaneet oppilaansa oppimaan tarkastella ympäröivää yhteiskuntaa kriittisesti ja tarkkaavaisesti."

Ja täysin ilman kykyä omaan ajatteluun, syy ja seuraussuhteet ovat täysin kadoksissa.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Norsupyssyllä lähdit sitten hyttysiä ammuskelemaan.
Hyvin lapsellista Huhtasaari, hyvin lapsellista.
Kansanedustaja ja aikuinen varmaankin tajuaa mitä seurauksia ulostulosi aiheuttaa ko. koulun toimijoille ja oppilaille.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Laura. En mielestäni politiikasta paljoa ymmärrä, vaan sen arvelen, ihmisvainosta ymmärtäväni, että sinä Laura olet jo kauan ollut vainottu henkilö, kuin Jeesus Kristus aikoinaan. Toivon ja rukoilen, että vainoaminen, vähättely ja halveksunta saisi kohdaltasi, mahdollisimman pian loppua. Jeesushan kyllä sanoi: He tulevat teitä vainoamaan samalla tavalla, kuin minuakin. Siinämielessä, ymmärrettävää. Maailman henki vihaa Jumalan Henkeä.
Lämpimin Siunaavin terveisin Lasse Hietanen.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Törkeätä, rinnastit juuri Laura Huhtasaaren ja Jeesuksen!

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ehkä molempiin tulee suhtautua samalla vakavuudella?

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Esa kommentistasi. Voisitko selventää kommenttiasi, kun rinnastin Jeesuksen ja Lauran vainoa keskenään? Sama saatanan henkihän se aina täällä meidän elämässämme vainoaa Jumalan Henkeä. Eihän me sitä saada loittonemaan, muulla, kuin, Hänen, Jumalan Sanalla. Lämpimästi Siunaten, Lasse Hietanen.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #83

Laura Huhtasaarta ei vainota. Hän on poliitikko, jonka kuulukin sietää kovaakin kritiikkiä. Se ei ole vainoa. Laura Huhtasaari on myös jäänyt kiinni todella vakavasta epärehellisyydestä, josta oletkin varmaan kuullut. On siis erittäin vahvat syyt kyseenalaistaa kaikki, mitä hän esittää.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Laura ihmetteli että kouluissamme verorahoilla rakennetaan uutta "teiniliittoa" ja harjoitetaan ideologista indoktrinaatiota. Ja sitten häntä torutaan, että hän paljasti lasten nimet - jotka olivat netissä jo aikaisemmin. Maan nuorison pilaaminen on vakava asia ja siitä pitää puhua. Jätetään lapset kasvamaan ilman sitä ideologian painolastia - eiks je? Se "hyvä-ihmisyyden" evankeliumi voidaan sitten julistaa myöhemmin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Huhtasaarella on täysin väärä tapa hoitaa asiaansa, opettajakoulutuksen saaneen kansanedustajan luulisi ymmärtävän käyttää virallista tahoa mikäli katsoo asiassa olevan huomauttamista.

OAJ arvostelee Laura Huhtasaarta alaikäisten tekemän kuvan esillenostosta: ”Asiat riistäytyvät herkästi käsistä”

Myös Kurvonen (opetusalan OAJ:n eettisen neuvottelukunnan sihteeri) pitää mahdollisena, että Twitter-päivitys niin sanotusti maalittaa, usuttaa henkilöitä tai ryhmiä koulua vastaan.

– Näen suurena haasteena, että 160 merkillä ei pystytä näin monimutkaisia asioita riittävän kokonaisvaltaisesti käsittelemään. Sosiaalisen median käyttö on haasteellista, kun asiat riistäytyvät herkästi käsistä ja niiden merkitys luodaan uudestaan.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005848170.html

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Muistaako Luukkanen, mikä puolue sai suurimman kannatuksen Teiniliiton vaaleissa? Taitaa alkaa k-kirjaimella, mutta ei ole "kommunistit".

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Luukkanen syyttää nuorison pilaamisesta.

Tokihan on nuorison pilaamista opettaa heitä ottamaan kantaa yhteiskunnallisiin asioihin ja olemaan kriittisiä. Eihän sellaista tule sallia vaan heidät on pienistä pilteistä lähtien opetettava olemaan nöyriä. Eihän kansan pidä tietää eikä varsinkaan sanoa mitään kun persulit on Jahwen armosta laitettu meille tietämään ja sanomaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Mitä ihmettä tarkoittaa ”demokraattisesti valittuja puolueita”?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Kun paljon kirjoittaa ja vielä enemmän puhuu, on ilmaisu joskus epätarkkaa. Paitsi esimerkiksi Paavo Väyrysellä, joka ei sössi tuohon tapaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Jännää. Minulla tuo toimii toisinpäin. Mitä enemmän teen jotain asiaa, sitä paremmaksi tulen.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Tässä on muuten myös copyright-puoli, josta ihan opettajiakin erikseen ohjeistetaan. Luulisi, että Huhtasaari on graduplagiaattinsa kanssa näiden asioiden kanssa jo painiskellut. Tässä on valistusta aiheesta:

"Tekijänoikeudellisesti ei ole mitään merkitystä sillä, onko teos syntynyt oppitunnilla tai vapaa-ajalla – opiskelija on aina tekemänsä työn tekijänoikeuden haltija. [...]

Maksuttomassa koulutuksessa voidaan pitää lähtökohtana sitä, että kaikki oppilaalle annettava materiaali siirtyy samalla tämän omistukseen. Esimerkiksi yläasteen kuvaamataidon tunnilla tehtyyn piirustukseen tai puukäsityöntunnilla tehtyyn kynätelineeseen ei koululla ole edes omistusoikeutta."

Koulu siis saa julkaista kuvan piirroksesta oppilaiden luvalla, ripustaa seinälle ja pistää kuvan instagramiin. Mutta kansanedustaja ei saa julkaista sitä ilman lupaa, kaikkein vähiten agitaatiomielessä.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Minkä lisäksi tekijät eli opiskelijat ovat alaikäisiä. Instagramissa olleen teoksen julkaisemiseen oli aivan taatusti vanhempien lupa. Huhtasaari julkaisi kuvan ilman yhdenkään vanhemman lupaa niin että tekijöiden nimet olivat esillä.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

#62
Vielä tekijänoikeudesta. Yksi tärkeä pointti on, että tekijöiden tarkoitusta ei saa muuksi muuttaa.
Merkkaamalla alaikäisiä nimellä mainiten Laura Huhtasaari loukkaa useampaakin asiaa tässä demokratiassamme. Tekijänoikeusloukkaus taitaa olla lievimmästä päästä. Lasten suojeleminen väkivallalta ei ilmeisesti ole agendassa.

Oksettaa.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Väität siis, että koulu olisi jotenkin vaikuttanut oppilaiden poliittisiin mielipiteisiin ja sen takia oppilaat olisivat tehneet kyseisenlaisen teoksen. Onko sinulla jotain todisteita koulun vaikutuksesta? Siis mahdollisesti jotain oppiainemateriaalia tai vastaavaa, joissa opetetaan vihamaan persuja?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tästä kohusta tulee mieleen satu keisarin uusista vaatteista, nytkin pari terävää lasta kertoi alastoman totuuden Perussuomalaisten puheenjohtajista ja sehän harmittaa asianomaisia.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Posteri vaikuttaa selvästi oppilastyöltä, joka heijastelee aiheita, joita koululaiset varmasti kohtaavat myös koulun ulkopuolella. Blogistin päättely, että posterissa esitetty olisi jollain tapaa saatu opettajilta, on tietenkin täysin vailla perusteita.

Äkkiseltään tulisi mieleen, että opettajat saattavat joskus tuoda opetuksessaan esiin poliittisia näkemyksiä herätteleviä aiheita aivan riippumatta puoluekannastaan. Käsittääkseni on myös joitain perussuomalaisia opettajia, vaikka epäilemättä ovat vähemmistössä.

Poliittista vaikuttamista oppilaisiin voi tulla epäsuorasti jo pelkästään siitä, että oppilaat ovat tietoisia opettajansa poliittisesta urasta tai lukevat uutisista, mitä heidän opettajansa sanoo julkisuudessa. Kuten nyt vaikkapa blogistin, jos joskus vielä palaa opettajantoimeensa.

    «Aikoinaan totalitaristisissa yhteiskunnissa pyrittiin jo pienet lapset aivopestä kannattamaan tiettyä poliittista aatesuuntaa.»

Aikoinaan aika monissa yhteiskunnissa pyrittiin jo pienet lapset indoktrinoida kannattamaan tiettyä uskonnollista aatesuuntaa. Hitto, niin taitaa olla vieläkin.

Toki uskonnonopettajien ei nykypäivänä pitäisi enää tuoda esille omaa uskoaan ja äärikantojaan, mutta varmasti monet tuntevat sellaisia tapauksia. Äkkiseltään löytyy pikagooglauksella kuitenkin erinäisiä kertomuksia (ehkä) toisten uskonnonopettajien tuomista näkemyksistä:

    «"Ei homoja ole olemassa, on vain olemassa ihmisiä, jotka kuvittelevat olevansa niitä" t:uskonnon opettajamme.»
    «eräs uskonnon opettajamme sanoi suunnilleen niin, että "se on syntinen tauti, mutta siitä voi parantua uskomalla jeesukseen" eli kristin usko ei hyväksy lesboja ja homoja?»

No yksikin esimerkki olisi tässä yksittäistapauksia nostavassa keskustelussa ilmeisesti riittänyt, kun eipä blogistikaan enempää esittänyt. (Eikä oikeasti edes yhtä.)

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

http://pekkahetta1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261866...

Kyllä tämä juttu ylittää nyt jo rajan. Piti itekki yrittää saada ajatukset blogiin.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Minusta Lauran ulostulo tuli todella hyvään paikkaan, koska koulussa käytetään todella valtaa lasten poliittisiin mielipiteisiin, ja tästä on hyvä herättää keskustelua, koska koulun tehtävä ei todellakaan ole sanoa lapselle, millä lailla poliittisesti täytyisi ajatella.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Niin, koulujen tehtävä olisi opettaa oppilaita ajattelemaan itse.

Siitä nyt ei minulla ole mitään näyttöä että tämä olisi jonkun muun kuin oppilaiden tekemä.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Ja sitten vielä kaiken maailman Jani Toivolat kiertelee veronmaksajien rahoilla kertomassa lapsille kouluissa miten tulee elää, toimia ja ajatella...

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Esitätkö Laura ihan tosissasi sitä, ettei kodeilla ja oppilaiden vanhemmilla ole mitään osuutta lastensa poliittisiin mielipiteisiin? Vai lähteekö ajattelusi päätelmästä, että kaikki kodit ovat persumielisiä, niin että noin ajattelevat lapset on aivopesty kouluissa?

Vai onko kenties seuraava hyökkäyksen kohde kodit ja väärin ajattelevat vanhemmat?

Haloo, maa kutsuu, vaikka ymmärrän hyvin että populistien ääntenkalastuksessa roiskuu kun rapataan eikä seurauksista piitata. Nyt kansanedustaja-opettajalta roiskahti sitten koululaisten niskaan.

Miten meni noin niinkun omasta mielestä, ope?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kaikki suomalaisille syntyvät lapset ovat katsos perussuomalaisia. Osasta vain vihervassarien mädättämä koneisto indoktrinoi maailmaa halailevia taivaanrannanmaalareita, joilta pitäisi evätä äänioikeus. Tai ainakin kieltää taiteen tekeminen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Niin, kaikkein onnettomimmassa asemassa ovat pakanamaiden pienet piltit jotka eivät vielä ole kuulleetkaan persuleiden ilosanomaa. Meitä siis painaa valkoisen persumiehen taakka kun meillä on vastuu sivistää kaikki mustat murjaanit.

Käyttäjän MattiRajala11 kuva
Matti Rajala

Siis oletko opettajana todellakin sitä mieltä etteivät nykyajan lapset ja nuoret osaa ajatella omilla aivoillaan. Kannattaisi joskus näitä nuoria kuunnella, monet ovat heistä todella paljon viisaampia kuin monet politiikot.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset