Miksi?

Tampereen kasvatus-ja opetusjohtaja Järvelä kommentoi, että oppilaiden töiden Taidekaari-projektissa tuli olla kantaaottavia, eikä ennakkosensuuria tule suosia. Kaikki tiedämme, että raja vedetään johonkin. Siksi kouluissa vain aikuisilla on vastuu. Oliko kohua herättäneessä työssä raja vedetty oikeaan kohtaan vai ei, niin jokainen voi vetää siitä omat johtöpäätöksensä. 

Koulun rehtori on tähän mennessä tyytynyt ottamaan kantaa vain siihen, että miksi työ julkistettiin netissä etunimineen ilman lupaa. Ehkä rehtori voisi vastata, miksi työ julkaistiin julkisella Instagram-tilillä, jossa oppilaiden etunimet, luokka, koulu ja työ kaikkien saataville, jos niitä ei haluta julkisuuteen. Instalinkkiä on helppo kenen tahansa jakaa, ja tämän on pitänyt kyseisen koulun tietää?

 

Kukaan ei halua olla "massamurhaaja", kukaan ei halua, että oman lapsen koulun käytävällä on kuva omasta äidistä, joka esitetään tuollaisessa valossa. En minä antaisi opettajana ja väitän, että ei myöskään Sammon koulu olisi antanut julkaista julistetta instassa ja koulun aulassa, jossa esim. Husu Husseinin kuvan yläpuolella lukisi terrori-isku (en ole sitä mieltä, että Husulla on mitään tekemistä terrorismin kanssa). 

Sillä, kuka työn on tehnyt, ei ole mitään merkitystä. Kouluissa aikuisilla pitää olla homma hanskassa ja ilmapiiri sellainen, joka ei johda minkään puolueen demonisoimiseen. 

 

 

LauraHuhtasaari
Perussuomalaiset Pori

Olen kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu, uskonnon aineenopettaja ja erityisopettaja Porista. Poliitikkona pyrin olemaan aikaansaava ja aktiivinen.
Luonteeltani olen avoin ja helposti lähestyttävissä – uskallan ja haluan sanoa mielipiteeni suoraan. http://www.laurahuhtasaari.com
Mottoja:
"Arguing with a fool proves there are two."
"Be yourself because everyone else is already taken."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu