LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Miksi?

Tampereen kasvatus-ja opetusjohtaja Järvelä kommentoi, että oppilaiden töiden Taidekaari-projektissa tuli olla kantaaottavia, eikä ennakkosensuuria tule suosia. Kaikki tiedämme, että raja vedetään johonkin. Siksi kouluissa vain aikuisilla on vastuu. Oliko kohua herättäneessä työssä raja vedetty oikeaan kohtaan vai ei, niin jokainen voi vetää siitä omat johtöpäätöksensä. 

Koulun rehtori on tähän mennessä tyytynyt ottamaan kantaa vain siihen, että miksi työ julkistettiin netissä etunimineen ilman lupaa. Ehkä rehtori voisi vastata, miksi työ julkaistiin julkisella Instagram-tilillä, jossa oppilaiden etunimet, luokka, koulu ja työ kaikkien saataville, jos niitä ei haluta julkisuuteen. Instalinkkiä on helppo kenen tahansa jakaa, ja tämän on pitänyt kyseisen koulun tietää?

 

Kukaan ei halua olla "massamurhaaja", kukaan ei halua, että oman lapsen koulun käytävällä on kuva omasta äidistä, joka esitetään tuollaisessa valossa. En minä antaisi opettajana ja väitän, että ei myöskään Sammon koulu olisi antanut julkaista julistetta instassa ja koulun aulassa, jossa esim. Husu Husseinin kuvan yläpuolella lukisi terrori-isku (en ole sitä mieltä, että Husulla on mitään tekemistä terrorismin kanssa). 

Sillä, kuka työn on tehnyt, ei ole mitään merkitystä. Kouluissa aikuisilla pitää olla homma hanskassa ja ilmapiiri sellainen, joka ei johda minkään puolueen demonisoimiseen. 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

29Suosittele

29 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (181 kommenttia)

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Eikö sinulla ole mitään sanottavaa niille kannattajillesi, jotka ovat rynnänneet uhkailemaan rehtoria ja yrittävät selvittää oppilaiden tiedot päästäkseen heidänkin kimppuunsa? Olet täydessä vastuussa siitä. Tai onko mitään sanottavaa rehtorille ja oppilaille? He joutuvat kantamaan alhaisen temppusi seuraukset.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Mitä alhaista tässä on?

Kouluissa tapahtuva poliittinen kiihotus on vain paljastettu.

Kyseinen rehtori kantaa sitten tekojensa seuraukset.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Tuoltahan se tietenkin näyttää, jos on ymmärrysrajoitteinen ja uskoo 1:1 kaiken, mitä huijari-Huhtasaari väittää.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero Vastaus kommenttiin #5

Uskonoto tuokin, osoita Huhtasaari huijarikasi. Sen jälkeen voin tunnustaa itseni ymmärrysrajoitteiseksi, entä jos kyseinen rajoitteisuus onkin siellä päässä?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #61

Eiköhän Huhtasaaren gradua ole jo retosteltu julkisuudessa tarpeeksi. Kyllä hänelle riittää rangaistukseksi huijarin maine. Turha niitä yksityiskohtia on uudestaan ja uudestaan hieroa hänen naamaansa.

Laura Huhtasaari

‪”Poikani historian opettaja veti hihastaan persukortin, eli vertasi esim. natsien kristalliyötä persupolitiikkaan ja jos persut pääsee valtaan, niin natsisaksa. Sanoin pojalle ottavani yhteyttä kouluun poliittisesta ja törkeästä leimaamisesta mutta juniori pelkäsi leimautuvansa.”‬

”Ite kun olen kasiluokkalaisen isä, niin poikani sanoi minulle, että miksi kannatat Lauraa, koulussa on sanottu et se on rasisti.” Tämä on tullut koulun aikuisilta.

Palautetta tulee nyt koko ajan, ja on tullut aiemminkin...

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen Vastaus kommenttiin #113

Siellä on oltu ahkeria keksimään sopivia tarinoita. Uskottavuushan tällaisilla on aika pyöreät nolla.

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #113

Kun yksilöit olet paha, kun et yksilöi, sitä ei tapahtunut.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen Vastaus kommenttiin #116

Tuollaisilla sopivan epämääräisesti muotoilluilla "tositarinoilla" et tee muuta kuin kaivat jo ennestään syvää monttuasi syvemmäksi.

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #113

Kun yksilöit olet paha, kun et yksilöi, sitä ei tapahtunut.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Tuoltahan se näyttää jos ottaa mielipiteensä suoraan tuomittajien kynästä.

Minun on aika hankala uskoa, että koulu on saanut mitään kummempaa vihaviestejä tuon takia. Rehtorilla on liian hyvät motiivit uhriutua. Sitäpaitsi on hyvin kyseenalaista, että rehtori tuo saamansa vihaviestit julkisuuteen, koska se jos mikä vaikuttaa oppilaiden koulurauhaan. Vaikuttaa politikoinnilta rehtorin osalta.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Mitä edellytyksiä sinulla on arvioida koulunjohtamisen ammattilaisen tekemisiä? Tuskin yhtään mitään.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola Vastaus kommenttiin #10

No voitko selittää, miksi rehtori tuo kouluun kohdistuneet vihaviestit julkisuuteen, ja aiheuttaa näin mahdollisesti pelkoa koulun oppilaissa?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #13

Me emme voi Iltalehden jutun perusteella tietää, miten tilannetta on kouluyhteisössä käsitelty. Todennäköisesti asiallisesti.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #10

#10: Mäkisen kommenteissa ei ole käytännössä mitään sisältöä, saati sitten harkittua ajattelua. Lähinnä Mäkisen kirjoitukset kertovat hänestä itsestään.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #15
Käyttäjän ArtoNurmi kuva
Arto Nurmi Vastaus kommenttiin #10

Kysymys: Kun Huhtasaari laitettiin kyseiseen koulutyöhön ja työ sitten ilmiselvästi esille julkisesti arvosteltavaksi niin olisiko mielestäsi tullut käyttää harkintaa ja/tai edes kysyä kuvaan asetetulta henkilöltä asiasta? Mistähän muuten Huhtasaaren kuva on saatu ja onko siihen ollut oikeudet?

Jos siis suurin ongelma tai asia tässä onkin nyt nämä tekijänoikeudet.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Sinulta puuttunee jälleen todisteet väitteillesi? Ainakaan minä en ole huomannut sellaisia kehotuksia Laura Huhtasaarelta, joista sinä yrität hänet laittaa vastuuseen.

Minusta kyse on siitä, että julkisesti koulun toimesta oli esitetty tri Halla-aho ja Laura Huhtasaari syyllisinä kuolemiin ja blogisti sitten ilmaisi paheksuntansa tästä.

Eikö sananvapaus koske itsensä puolustamista kuvallisilta ja sanallisilta hyökkäyksiltä?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kyllä persujen varapuheenjohtaja varmasti tuntee kannattajansa ja on hyvin tietoinen siitä, miten he toimivat, kun maali on heille osoitettu.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #19
Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #23

Persujen puoluejohdossa ja - toimistossa toki sen verran tajutaan, ettei ihan suoria yllytyksiä ja kehotuksia jaella.

Onko näkynyt hillitseviä puheenvuoroja siltä suunnalta, kun tuli ilmi, että koulu on vihakampanjan kohteena? Ei ole. Koulu joutui pyytämään vartijan paikalle uhkailijoiden takia, mutta Huhtasaari se jatkaa kampanjaansa vaan.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #27

Minäpä luulen, että Huhtasaari puhuu höpöjä saamistaan viesteistä, ja samaa epäilen ko. rehtorin tekevän uhkausviestien osalta.

Ja miksikö epäilen? Siksi, että kumpikaan osapuoli ei ole tuonut yhtään viestiä julkisuuteen, ja rehtorin osalta vielä se, että ei ole vienyt uhkauksia poliisin tutkittavaksi. Siis koulu palkkaa uhkausten vuoksi vartijan koululle, mutta ei vie asiaa poliisille, vaikka mahdollisesti satojen lasten henki on vaarassa?

Jotenkin tuntuu, että kun poliittinen tai ammatillinen agenda on kohdallaan, niin uskotaan kaikki sadut, mitä oma puoli vain kehtaa julkaista.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #54

Oliko tuo tieto vai arvaus, ettei uhkaiksista ole ilmoitettu poliisille?

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #59

Arvaus toistaiseksi, mutta ihmettelen, jos asiasta ei uutisoinnin yhteydessä mainita samaan aikaan kun kerrotaan vartijan palkkaamisesta.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen Vastaus kommenttiin #54

"kumpikaan osapuoli ei ole tuonut yhtään viestiä julkisuuteen"

Joko sinulla on hyvin korkeat kriteerit sille, minkä katsot julkisuuteen tuoduksi viestiksi tai sitten et huomannut toista Lauran eilisistä blogauksista.

Toki aina voi epäillä sitäkin, ovatko viestit aitoja.

Mikäli oikein haluttaisiin viestien olemassaolosta varmistua, tässä kohdin olisi ehkä hyvä järjestää satunnaisotannalla professorikunnasta viiden toisistaan tietämättömän professorin joukko tarkistamaan, löytyykö kuvatun kaltaisia maileja Lauran ja ao. rehtorin sähköposteista tapaukseen sopivilla päivämäärillä.

Suostuisivatkohan molemmat henkilöt ehdottamaani järjestelyyn?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #27

Mietinkin mitä perussuomalaiset käytännössä tarkoittivat koulurauha-asiamiehillä. Nyt selvisi.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #23

Hän hourii aina. En minä olisi antanut lapsiani luokalle missä hän opettaa. Tuskin kohtelu kovin tasapuolista on. Tai sitten ainakin ohimossa koko ajan pullistelee. No eipä kohtelu tasapuolista ollut minunkaan kouluaikanani. Siitä ei silloin kukaan välittänyt.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Eikö sananvapaus koske itsensä puolustamista kuvallisilta ja sanallisilta hyökkäyksiltä?"

Kyllä. Olen normaalisti ehdottomasti tätä mieltä. Mutta lasten ryhmätyö....?

Olisi toiminut jos olisi keskittynyt tuomaan esille koulujen mahdollista politisoitumista ja unohtanut tuon.

Sanavarastoni tuntuu liian suppealta tähän. Kuvaisin tätä vaikka "Sotaretkenä Neuvostoliittoon kesävaatteissa"

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Kuka uhkailee? Kerro tarkemmin. Mielestäni rehtorilla ja opettajalla on vastuu mitä julkaisevat, he kantavat vastuun oppilaistaan.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Ei maksa vaivaa vastata Mäkiselle sen enempää, hänhän vain kiusailee muita.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Vaarallista lapsille, jos tuollainen on opettajana.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #110

Siitä, miten kurmootan persuja ja muita urokefaaleja Puheenvuorossa ei voi kyllä päätellä mitään siitä, miten toimitan työni.
Lakatkaas surkeat häviäjät vänkyttämästä työstäni, ei minuakaan kiinnosta tippaakaan kuka kommentoija on mitäkin ammatiltaan.

Käyttäjän TeppoNygren1 kuva
Teppo Nygren

Jos uhataan, niin siitä kannattaa tehdä rikosilmoitus jo ihan lastenkin tähden. Jos ei ole uhattu, niin rikosilmoitusta on vaikeampi tehdä.

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

Julkaisemisen oikeutuksesta kähiseminen on huomion kääntämistä pelkkään muotoseikkaan.

Se on keskustelua aidanseipäästä.

Ongelmien ydin on koulu ja sen asennemuokkaus itse.

http://hankamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261964-p...

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

....kukaan ei halua, että oman lapsen koulun käytävällä on kuva omasta äidistä, joka esitetään tuollaisessa valossa."

Niinpä, ei kukaan.

Aikuiset koulua pyörittää eikä oppilaat ja aikuisilla on vastuu.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Jos politiikkaan ryhtyy ja politiikkaa tekee johonkin suuntaan niin seurauksena saa mitä on tilannut.

Ehkä siis myös vanhempien kannattaisi harkita mitä suustaan päästävät sillä he tietävät, tai ainakin pitäisi tietää, olevansa lastensa roolimalleja sekä hyvässä että pahassa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Ehkä rehtori voisi vastata, miksi työ julkaistiin julkiseksi somessa Instagramissa, jossa oppilaiden etunimet, luokka, koulu ja työ julkiseksi kaikkien saatavilla, jos niitä ei haluta julkisuuteen."

Julkisuudella ja julkisuudella on eronsa, työ oli Instagramissa helmikuusta lähtien ilman kohua.

"Tampereen kasvatus-ja opetusjohtaja Järvelä kommentoi"

näin:

Huhtasaaren kuvan julkaisun seuraus: koululle tarvittiin vartija, opetusjohtaja jyrähtää - ”Todella tuomittava teko”

https://www.iltalehti.fi/politiikka/ddc076e3-263f-...

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Kysyisin sinulta ja muilta neropateilta, eikö itse kuva ollut tuomittava, jossa Laura esitettiin murhaajana?

Entä jos sinun kuvasi olisi ollut Lauran paikalla ja joku olisi jakanut sen nettiin. Kummasta olisit vihainen, itse kuvasta vai kuvan jakajasta?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Eihän kuvassa esitetty Lauraa murhaajana. Minun käsittääkseni murha vaatii tekijältään aktiivisuutta tai yllyttämistä, pelkkkä välinpitämättömyys ihmishengestä ei tee sellaiseksi.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #9

Kuva oli selvä ja mitä sillä tahdottiin ilmaista.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #11

Ilmeisesti ei kuitenkaan tarpeeksi selvä, kun 99,9 % persuista on väärinkäsittänyt sen, osa tosin tahallaan.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #11

Umpiuskovainen hörhö ja aseettomaan maanpuolustukseen (aikoinaan) sitoutunut heilaaja edustavat jotain sellaista, mitä ei todellakaan haluta kehittyneeseen yhteiskuntaan, Suomeen.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #16

Eero, oliko tämä stalinistisen ongelmajätteen vankkumaton mielipide?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #18

Ei tietenkään. Mielipide perustui tarkkoihin tosiasioihin. Voit palata hautaasi.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #22

Kuvasta päätellen itselläsi on viimeinen väri päässä ja todennäköisyys laskelmien mukaan olet ennen minua haudassa. Helpottiko?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #26

Kysymys on valosta. Otin selfien Lakeuden Ristin huipulla keinovalolla jo joitain vuosia sitten. Kuolen kun aikani on. Elä Sinä täysillä!

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #37
Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

En tahtoisi olla nyt se realisti joka tahtoisi korjata..mutta olen nyt kuitenkin eli kyllä joku voi tahtoa olla massamurhaaja.

Eivät massamurhat ole tapahtuneet ilman tahtotilaa..siksi on väärin sanoa etteikö kukaan haluaisi olla.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Mielestäni Rehtorin pitää otta vastuu omista alaisistaansa, eli opestajista. Missä rehtorin vastuu, ilmeisesti ei missään.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Rehtorilla on myös vastuu koulun turvallisuudesta. Normaalissa hyvässä kouluarjessa siitä ei ole kovin paljon huolta. Nyt alhaisen persuhyökkäyksen aikaan tilanne onkin ihan toinen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ja sen sijaan että rauhoittaisi tilannetta Huhtasaari julkaisi jo kolmennen blogin, eilen kaksi ja tänään tämän. Tosin vähemmästäkin kyllästyy, miltei kaikkihan käsiteltiin Huuskon blogissa eikä ole syytä enää jatkaa. Bye, bye Huhtasaari.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Eli jatkossa vaan kaikki teokset silppuriin, ettei omia johtopäätöksiä kehittelevä persulauma keksi alkaa uhkailla?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

On kovin harmillista, että toimintanne vuoksi koulurauhaa turvaamaan tarvitaan vartijan apua. Olisi ystävällistä ja kohtuullista, että opettaja edistäisi koulurauhaa. Tämä kouluun kohdistuva itsekäs kostoretkenne ei ole kenenkään edun mukaista.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Koulurauha olisi säilynyt, jos ei tuollaisia kuvia oltaisi tehty. On kovin harmillista ettei Markkukaan ymmärrä vastuun logiikkaa ja syy seuraus suhdetta.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Eli sinun mielestäsi rehtorin tappamisella uhkailevat ja poikien yhteystietoja metsästävät nettisoturit ovat ihan viattomia, ehkä peräti isänmaallisia ja reippaita kansalaistoimijoita?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Koulurauha olisi säilynyt ilman Huhtasaaren harrastamaa itsekästä ja jatkuvaa toimintaa. Olisiko Risto tietoinen puheena olevasta oppilastyöstä ilman Huhtasaaren aloittamaa älämölöä?

Vastuukysymykset voit osoittaa, minne ne kuuluvat: itsekkäälle ja häikäilemättömälle poliitikolle, jolta puuttuu suhteellisuudentaju.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #34

Tiesin jo ennen Lauraa tuosta kuvasta "katsos some". Mutta kyllä minä ymmärrän mikä pointtisi on. Kuva oli ok mielestäsi. Tärkeintä on lyödä ihminen joka on joutunut kuvamanipulaation uhriksi.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #39

Liikuttavaa. Kuvaa ei nähdäkseni ole manipuloitu.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Tämäkö on Riston neuvo koululaisille? Älkää liittäkö taiteeseenne perussuomalaisia tai olette ansainneet väkivallalla uhkailun. Kovin on ahtaaksi käymässä ilmaisunvapaus.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #36

Jussi! viestini on sinulaisille aikuisille opettajille, menikö perille? Eikö sinulla ole yhteiskunnalista silmää? Ei vissiin.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #40

Meidän aikuisten opettajien pitää siis rajoittaa oppilaiden sananvapautta, koska joidenkin poliitikkojen kannattajat saattavat uhata heitä väkivallalla taideteosten takia?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #48

48# Kyllä, teidän opettajien pitää rajoittaa oppialaiden sananvapautta, jos oppilas syyttää toista X ihmistä murhaajaksi, tai liittää ihmisien kuolemia X henkilön syyksi! Tässä vaiheessa voisitte jutella oppilaan kanssa, miksi hän kuvittelee näin. Ja oikaista oppilasta tekemään paremman posterin. Vaikka totuudenperäisen!

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #52

"Kyllä, teidän opettajien pitää rajoittaa oppialaiden sananvapautta, jos oppilas syyttää toista X ihmistä murhaajaksi, tai liittää ihmisien kuolemia X henkilön syyksi!"

Mielestäsi siis oppilaille pitäisi tehdä selväksi, ettei ketään, varsinkaan poliittikkoja saa esittää taiteessa mitenkään huonossa valossa? Tässähän ei ole ketään syytetty murhaajaksi. Jos olisi niin Huhtasaari voisi heti nostaa syytteen.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #66

#66

Sinäkö et ymmärrä eroa välillä "syytetään murhaajaksi/tai kuolemiin liitettäväksi" ja " esittää huonossa valossa". Sinäkö olet opettaja ammatiltasi? Noo... Jätän henkilöön käymiset tähän, vaikka voisin jotain kirjoittaa!

olisi oppilas voinut laittaa kuvan Lähi-idästä, jossa he elävät huonoissa oltavissa, olisi toiminut paljon paremmin.. Oppilas olisi voinut laittaa tekstin Suomeen vai "helvettiin". Tosin nythän tämä sai rutkasti enemmän näkyvyyttä muttei minusta ainakaan positiivista sellaista.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #93

"Sinäkö et ymmärrä eroa välillä "syytetään murhaajaksi/tai kuolemiin liitettäväksi" ja " esittää huonossa valossa". Sinäkö olet opettaja ammatiltasi?"

Ei tuossa teoksessa väitetä, että Huhtasaari on murhaaja. Siinä yritetään tuoda vastakkaisten pakolaispolitiikoiden mahdolliset seuraukset esille visuaalisessa muodossa. Ja tehtävänanto oli käsittääkseni visuaalisesti vaikuttavan viestin välittäminen, ei argumentatiivinen essee. Ymmärrätkö sinä eron noiden tehtävänantojen välillä?

"olisi oppilas voinut laittaa kuvan Lähi-idästä, jossa he elävät huonoissa oltavissa, olisi toiminut paljon paremmin.. Oppilas olisi voinut laittaa tekstin Suomeen vai "helvettiin". Tosin nythän tämä sai rutkasti enemmän näkyvyyttä muttei minusta ainakaan positiivista sellaista."

Oppilaat ovat vapaita tekemään näin. Ongelma on se, että jotkut haluavat estää oppilaita tekemästä tällaisia teoksia. Ethän sinä halua estää oppilaita tekemästä tällaisia teoksia?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #106

#106

Siis viitataan että huhtasaari/Halla-Aho/PS olisi syypää hukkumisille..

Mutta jos et ymmärrä niin et ymmärrä, annetaan asian olla, ja eletään omissa ajatusmaailmassamme.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #48

#48: Peruskoulun opetus palautuu opetushallituksen laatimaan opetussuunnitelman perusteisiin (OPS). OPS korostaa, että perusopetuksen arvopohja on poliittisesti sitoutumatonta. Oletko siis sitä mieltä, että kyseessä oleva tamperelainen koulu on menetellyt OPS:n mukaisesti kun se on asettanut puheenaolevan kaltaisen poliittisen julisteen esille ja vielä julkaissut kuvan julisteesta somessa niin, että julisteessa ovat esillä tekijöiden etunimet?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #57

Kyllä, koska oppilaat ovat itse muotoilleet viestinsä. Ei opetus muutu poliittisesti sitoutuneeksi sillä, että tehdään yhteiskunnalliseen kysymykseen kantaa ottava juliste. Miten voisi ottaa kantaa yhteiskunnalliseen kysymykseen, ilman että kannanotto on poliittinen?

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #73

Tässä on Stenbäckillä kyllä ihan hyvä pointti sinällään. Mutta tuon kollaasin nimittäminen "yhteiskunnalliseen kysymykseen kantaa ottavaksi julisteeksi" ei tee oikeutta sen sisältämälle irvokkaalle viestille.

Ei opetus muutu poliittiseksi edes sillä, että tehdään juliste, jossa signaloidaan (tämä lienee trendikäs ilmaisu nykyään) Huhtasaaren ajavan politiikassaan turvapaikanhakijoiden kuolemaa. Kouluinstituutio ja opetus ovat välttämättä enemmän tai vähemmän politisoituneita, aivan kuten käsityskantamme niitä koskien, halusimme sitä tai emme. Ja tämä on ihan fine; turha sitä on mennä kieltämään.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #73

#73: Kyseinen koulu on tosiaan Tampereella. Opettajien ja muiden asiaan osallisten toiminta herättää tässä tapauksessa ihan aiheesta kysymyksiä. Tampereen suunnalla on ennenkin pyritty poliittisesti ohjaamaan koululaisia - tunnetuin seurauksin.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #118

Mitä ne tunnetut seuraukset ovat?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #121

#121: Voit vaikka katsoa googlesta, jos asia kiinnostaa.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #124

"Voit vaikka katsoa googlesta, jos asia kiinnostaa."

Viittaatko nyt tuohon Kolme perhettä pissasi purkkiin -juttuun vai mihin?

https://www.google.fi/search?q=tampere+koulu+tunne...

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #125

Kannattaa googlata uudestaan, mutta tiedon hakemista on ehkä vielä syytä opetella. Voit vaikka pyytää kaverilta apua tässä.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #127

Et ole kaveri, mutta pyydän silti sinulta! Anna vaikka suoraan linkki!

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #133

Olen pahoillani, mutta joudut nyt kääntymään omien kaveriesi puoleen.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #134

"Olen pahoillani, mutta joudut nyt kääntymään omien kaveriesi puoleen."

Ok, ei hätää! Ulkoistaminen on päivän sana! Minulta saa silti jatkossakin kysyä selvennystä, jos mun viesteissäni on jotain epäselvää :)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #124

Yhteinen tekijä on Opettajien Ammattijärjestö OAJ.

Opettajien Ammattijärjestö (OAJ) esitti kevätkokouksessaan antamassaan julkilausumassa jyrkän vastalauseensa siitä, että koululaitosta oli Pirkkalassa yritetty käyttää yksipuoliseen poliittiseen kasvatukseen.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Pirkkalan_moniste

OAJ:ssa ihmetellään, voiko yhden julisteen perustella syyttää koulua poliittisesta propagandasta.

Opetusalan OAJ:n eettisen neuvottelukunnan sihteeri Lauri Kurvonen pitää perussuomalaisten kansanedustajan Laura Huhtasaaren toimintaa ongelmallisena.

– Nuorille politiikka välittyy hyvin esillä olevien henkilöiden kautta – joilla itsellään on ollut kärjekkäitä näkemyksiä. Sitä kautta täytyisi osata suhtautua teokseen provosoitumatta.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005848170.html

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #118

Pirkkalan tuomittavia imiskokeita 70-luvulta on paha pistää Sammon koulun opettajien piikkiin, sen perusteella että ovat naapurikunnassa. Tuo ei vaikuttaisi taipuvan mitenkään argumentiksi keskusteluun. Lienen epätietoinen niistä tunnetuista seurauksista, jotka mahdollisesti tekevät argumentista relevantin. Voitko valistaa?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #128

#128: Kuten huomaat, en ole suoraan pistänyt Pirkkalan 70-luvun tapahtumia kenenkään piikkiin vaan olen vain todennut, että opettajien toiminta tässä Sammon koulun tapauksessa herättää kysymyksiä. Pirkkalan opetuskokeilun seurauksista löydät itsekin varmasti tietoa, sitä on helposti saatavilla joka puolella.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #136

Eihän Pirkkalan koulukokeilusta ollut mitään seurauksia. Nolo historian vääristely haudattiin kaikessa hiljaisuudessa. Nimi jäi toiki ihmisten muistiin ja itse kokeilu kiusallisena tapauksena ja ylilyöntinä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #136

Tapaus on kyllä tuttu Pirkkalassa asuneelle, joskaan ei koulua käyneelle. En usko että löydän mitkä "tunnetuista seurauksista" ovat sinun mielestäsi relevantteja Sammon koulun tapauksessa. Itse en keksi ensimmäistäkään.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #154

#154: Pirkkalan marxismiin perustuneesta opetuskokeilusta seurasi muun muassa koulutuspoliittinen riita silloisen hallituksen ja opettajien ammattiyhdistyksen välillä. Myös oikeuskansleri puuttui asiaan. Ulkomailla tapaus katsottiin esimerkiksi suomettumisen politiikasta.

Opettajapuolen kanta oli tuolloinkin suurin piirtein se, että koulun opetuksessa ei oltu tehty mitään väärää ja että opetus ei muka olisi ollut politisoitunutta. Opetuskokeilu kuitenkin lopetettiin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #159

Ei tuo juurikaan auttanut ymmärtämään mitä tarkoitit kommentillasi. Tuntuu raskaalta lypsää, mutta kai sinulla on siihen joku syy. Onko yksi heränneistä kysymyksistä, seuraammeko nyt vastaavan kokeilun paljastumista Sammon koulussa? Mitä muita kysymyksiä heräsi?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #161

”Ei tuo juurikaan auttanut ymmärtämään mitä tarkoitit kommentillasi.”

-> Sanoit kommentissasi #128 olevasi epätietoinen Pirkkalan opetuskokeilun tunnetuista seurauksista. Yritin vain vastata epätietoisuuteesi.

-> Olen mielissäni siitä, että seuraat näin tarkasti postauksiani. Keskeinen kysymys Sammon koulun tapauksessa on tietenkin se, onko oppilaat altistettu poliittiselle ohjaukselle tai propagandalle ja jos on, miten ja missä laajuudessa näin on tapahtunut? Tällainen menettely olisi ristiriidassa opetussuunnitelman perusteiden (OPS) kanssa, joissa todetaan, että perusopetuksessa oppiaineiden opetus on poliittisesti sitoutumatonta.

-> Aivan kuten 1970-luvulla, myös tänä päivänä opettajakunnan kyky tarkastella kriittisesti omaa toimintaansa näyttää heikolta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #162

Onko olemassa jokin syy olettaa, että oppilaat olisi altistettu poliittiselle ohjaukselle tai propagandalle? Huhtasaaren twiitin ja nämä blogaukset tiedän, mutta ajattelin nyt Sammon kouluun liittyen, josta oli puhe.

En sanonut olevani epätietoinen Pirkkalan kokeilun seurauksista, vaan että en tunnistanut tämän tapauksen kannalta relevantteja sellaisia. Niiden osalta olen yhä yhtä epätietoinen, kuin aiemmin.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #164

#164: ”Onko olemassa jokin syy olettaa, että oppilaat olisi altistettu poliittiselle ohjaukselle tai propagandalle?”

-> On sille olemassa syy, kuten nyt vaikka poliitikkoja solvaavan kuvan esilläpitäminen sekä julisteesta otetun kuvan jakaminen koulun toimesta sosiaalisessa mediassa siten, että julisteessa esillä ovat myös tekijöiden etunimet. Lisäksi, kuten muistamme, perusopetuksen oppiaineiden opetuksen on oltava poliittisesti sitoutumatonta. Tuskin kuitenkaan voidaan ajatella, että oppilaiden tuottamat poliittiset julisteet olisivat täysin irrallaan koulussa annetusta opetuksesta, vai mitä mieltä itse olet?

”En sanonut olevani epätietoinen Pirkkalan kokeilun seurauksista, vaan että en tunnistanut tämän tapauksen kannalta relevantteja sellaisia.”

-> Sammon tapauksen yhteydessä on herännyt keskustelu koulun opetusmenetelmistä ja sisällöistä, aivan kuten 1970-luvulla. Samoin opettajakunnan puuttuva kyky tarkastella kriittisesti omaa toimintaansa, aivan kuten 1970-luvulla. Tunnistatko ehkä jotain relevantteja yhtäläisyyksiä?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #165

Eivät julisteet tietenkään ole irrallaan opetuksesta. Tehtävänannonhan on kerrottu nimenomaan olleen yhteiskunnalliseen kysymykseen kantaa ottavan viestin luominen. On pohdittu viestinnän vaikuttavuutta jne. Yhteiskunnallisesti kantaa ottava viestihän ei määritelmällisesti voi olla epäpoliittinen tai neutraali. Se ei kuitenkaan tee opetuksesta poliittisesti sitoutunutta. Miksi oletat ettei viesti ole täysin tekijöidensä kehittelemä? En ole nähnyt mitään syytä sellaiselle oletukselle, paitsi Huhtasaaren esittämät yleisluontoiset väitteet vihanlietsonnasta ja aivopesusta. Ihan pelkillä nillä en lähtisi nollaamaan julisteen tekijöiden integriteettiä.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #167

#167: Ei kukaan voi varmasti osoittaa, että opetus on Tampereella ollut poliittisesti sitoutunutta. En minäkään ole sellaista väittänyt. Silti voi perustellusti pohtia, onko jonkinlaista poliittista ohjausta kuitenkin tapahtunut. Olen tässä edellä pyrkinyt osoittamaan syitä, joiden vuoksi tällainen on käynyt mielessä. Samoja asioita on pohdittu myös Jukka Hankamäen blogissa, jonka suosittelen lukemaan http://hankamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261964-p...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #169

Lukaisin tuon Hankamäen kirjoitelman. En huomannut siinä mitään erityistä suosittelemista vaan on ihan samaa kuin tämä Huhtasaarenkin, kuorrutettuna vain muutamalla hienolta kuullostamaan tarkoitetulla sivistyssanalla.

Sekään ei perustele mitänkään, että olisi joku perusteltu syy lähteä pohtimaan koulukkaiden poliittista ohjausta tapahtuneen. Kukaan, ei Hankamäki, ei Huhtasaari ei Jantunen etc. ole sellaista pystynyt osoittamaan, ainakaan vielä.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #171

#181: Hyyryläinen ei kykene huomaamaan edes mahdollisuutta poliittiseen ohjaukseen tässä tapauksessa, se ei toki ole mitenkään yllättävää.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #173

En kirjoittanut mitään mahdollisuudesta poliittiseen ohjaukseen sillä sellainen on kaikkialla ja kokoajan. Sisäluku- ja luetunymmärtämisen taidot olisivat iloisia asioita.

Sen sijaan kirjoitin, että en ole huomannut ensimmäistäkään perustelua jonka perusteella sellaista olisi syytä lähteä hakemaan tässä kyseisessä tapauksessa. Eikä Jantunen sellaista vieläkään ilmoittanut.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #175

Jos Hyyryläinen ei ole huomannut ensimmäistäkään perustelua jonka perusteella poliittista ohjausta olisi syytä lähteä hakemaan tässä kyseisessä tapauksessa, niin sitten suosittelen Hyöryläistä tutkimaan esillä olleita perusteluja tarkemmin.

Sisälukutaidosta on varmasti aina iloa, kuten vastaavasti myös oikeinkirjoituksen taidosta, eikö vaan?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #177

Luin Janhusen ja Hankamäen kommentit sekä Huhtasaaren ja Hankamäen plokit uudelleen enkä vieläkään löytänyt ensimmäistäkään perustelua epäillä k.o. koulukkaita ohjatun poliittisesti ja heidän niin ohjautuneen p.o. opettajien toimesta käsin.

Totta, oikeinkirjoituskin on iloinen asia. Joudun jälleen kerran pyytelemään anteeksi lipsahdusta jonka vielä löperösti toistin. Kirjotusvihneet ovat todellakin ihan liian yleisiä kommenteissani, muuta vikaa niissä en olekaan huomannut ;=]

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #179

#179: Näkemyseroista huolimatta Myyryläinen korostaa aivan oikein sisäluku- ja luetunymmärtämisen taidon merkitystä, molemmat ovat kaikille hyödyllisiä, etenkin tällä palstalla. Jatkakaamme harjoituksia...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #169

Minä kohdistaisin piloottitomenpiteenä uudelleenkoulutusta Roban lukioon, niin nähtäisiin muuttuuko tuon Huhtasaarelle kirjoittaneen lukiolaisen käsitys. Jos tuo on toimiva konsepti, voi sitä käyttää tilanteen niin vaatiessa, jos todellisuuskuva hämärtyy.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"...Instalinkkiä on helppo kenen tahansa jakaa, ja tämän on pitänyt kyseisen koulun tietää?"

Toisin sanoen:
"Katsokaa nyt mitä te saitte minut tekemään!"

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

No, onneksi Tampereella kukaan lapsista ei keksinyt kritisoida rauhanuskonnon nimessä tehtyjä tempauksia, siitä vasta haloo olisi syntynyt ♡
Opettajatkin varmaan olisivat huolestuneet ja tehneet ilmoituksen lastensuojeluviranomaisille.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Ensinnäkin, jokainen vähänkin itseään opettajana pitävä tietää sangen hyvin, että oppilaiden ja koulun nimien saattaminen julkisuuteen tällaisessa asiayhteydessä ei ole sallittua.
Toisekseen on myös selvää se, että yksi aikaisempi julkinen kuvan esittäminen ei anna lupaa myöhempään vapaaseen teoksen käyttöön ja julkaisuun. Lupa on aina oltava erikseen.
Tämän myös jokainen itseään opettajana pitävä varmasti tietää.
Näin ei menetelty. Ymmärrettävästä syystä.
Menettely oli tahallinen, koska sillä haluttiin vain ja ainoastaan saada julkisuutta.
Tämä on hyvä tyyppiesimerkki siitä, kuinka faktantarkistus jätetään suorittamatta, jotta varsinaiset tarkoitusperät saadaan toteutettua.
Jos Huhtasaari olisi lähestynyt koulun rehtoria ja tiedustellut materiaalin käyttöoikeudesta tai jopa keskustellut lähemmin aiheesta, koko manööveri olisi vesittynyt kahdesta pääsyystä.
Kuvan käyttöoikeudesta kyseiseen tarkoitukseen ilman taustoitusta ja toinen vakavampi syy on se, että tuskin oppilaiden huoltajilta olisi lupaa herunut.
Temppu on alhainen ja tapahtunut lasten ja koulun turvallisuuden kustannuksella.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Suoraselkäinen kommentti. Jos perussuomalaisilla olisi kaikki muumit laaksossa, he kiemurtelisivat häpeästä. Mutta ei, ei ole eikä taida tulla.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Miksi perussuomalaisten pitäisi hävetä, rehtorilla ja opettajalla ei ollut kaikki muumit kotona. Mutta ei, ei ole eikä taida tulla.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #53

Reijo Paunonen tuossa yllä kertoi miksi.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen Vastaus kommenttiin #60

Paunonen oli vielä joku aika takaperin sitten perussuomalaisten riveissä.

Takinkääntäjien aatelia.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen Vastaus kommenttiin #111

Jospa hän vain tuli järkiinsä? Tällaisten huhtasaareiluiden myötä ei jääne yksittäistapaukseksi.

Käyttäjän Reino kuva
Reino Toivanen
Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Julkisuushakuisuudesta kertoo myös se, että jokainen itseään opettajana pitävä tietää varmasti mihin instanssiin olla yhteydessä jos kokee että opetuksessa on tapahtunut jotain moraalitonta tai muuten väärää.

Se instanssi ei ole Twitter.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Eikä Koulun ole suotavaa antaa hyväksyntää tuollaiselle kuvalle, jonka tarkoitus on maalittaa tietyt politiikot, sama logiikka pätee muidenkin puolueiden politiikkoihin.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Kouluissako pitäisi siis opettaa, että taiteessa ei saa maalittaa poliittikkoja? Käsittääkseni on vielä maita, jossa näin opetetaan. Muistaako Risto yhtään?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #49

Antaisit oppilaittesi tehdä maalituskuvan joka sotii sinun arvojasi vastaan ja kuvasi olisi liimattu kutsumaasi taiteeseen ja leviäsi maailmaan. Hyvä että kannatat ajatusta. Se toisi uskottavuutta puolueettomuuteesi.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #62

Oppilaat kirjoittavat jatkuvasti minulle arvosteltavaksi aineita, joiden arvomaailma poikkeaa omastani. Minä arvostelen ne mahdollisimman objektiivisesti meriittien perusteella. Joka vuosi myös abit tekevät minusta, tavoistani ja arvoistani julkista pilkkaa.

Pitäisikö minun Risto sensuroida heitä?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #49

Taidettako tuossa kyseisessä koulussa opetettiin/opetetaan? Jotenkin olen siinä käsityksessä, että taidekoulut ovat vielä toistaiseksi erillisiä oppulaitoksia.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #88

Kaikissa kouluissa on kuvataiteiden opetusta. Se kuuluu opetussuunnitelmaan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #107

Tuon tiedän, mutta ei kai piirroksia ja julisteita kuitenkaan voi ihan taiteeksi kutsua. Ovat enemmänkin kuvatekeleitä tai -piirroksia.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #115

Taide: merkityksellisinä pidettäviin aistipohjaisiin elämyksiin tähtäävä luova toiminta ja sen tulokset.

Täytyy olla aika elitistinen ihminen, jos tässä haittaa se, että oppilaiden töitä kutsutaan taiteeksi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #129

Taidetta on se, missä on tunnistettava motiivi, joka miellyttää minun silmääni ja josta minä olen valmis maksamaan. Muu on kyhäelmiä ja tekeleitä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #140

Minä en vaatisi taiteelta kriteerinä oman silmäni tai korvani miellyttämistä tai lompakkoni kestävyyttä. En myöskään ihan aina tunnista motiivia vaikka tunnistan taiteen.

Minusta tuo Kangasluoman ylempänä oleva määritelmä oli jokseenkin kattava. Siis luovaa työtä ja sen tuloksia tarkoituksella aiheuttaa elämyksiä aistien välityksellä ilman että välttämättä edellytetään tavoiteltavan jotain muuta konkreettista vaikutusta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #147

Kangasluoman määritelmä on erinomainen. Se ei tarkoita että koko kansa ostaisi sen. Uskon että tuo lausahdukseni resonoi vaikkapa Huhtasaaren puolustajissa hyvin. Ja aivan varmasti sarkasmi menee heiltäkin yhtä totaalisesti ohi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #156

Niin, huhtasaarelais-persulimaisessa taidekäsityksessä varmaan resonoi jonkin verran postmodernien abstraktioiden ja atonaalisten äänimaailmojen sekä nonformalististen performanssien tunnistaminen taiteeksi.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #140

Eli aito Schjerfbeck on kyhäelmä jos et ole valmis maksamaan siitä neljää miljoonaa?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #150

En sanonut, että olisin välttämättä valmis maksamaan pyydettyä hintaa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #150

Pikemminkin lähtisin keskustelemaan onko äärimmilleen viety naturalistinen todellisuuden jäljentäminen taidetta vai parhaimmillaan "vain" käden taitojen huippuunsa vietyä taituruutta.

No, ehkä me emme voi määrittää taiteen rajoja tulkitsemalla aihepiirejä, miellyttävyyttä, esteettistä vaikuttavuutta tai muuta sellaista vaan olisi lähdettävä funktiosta. Jos joku vuolee leipälapion, se funktionaalinen käyttöesine eikä taidetta mutta kun joku keksii laittaa sen raameihin kuvaamaan kaljua päälakea niin jopa syntyy taidetta (https://upload.wikimedia.org/wikipedia/fi/7/72/Urh...). Kulkeeko taiteen raja silloin funktiossa: käyttöön tarkoitettu esine t.m.s. ei ole taidetta mutta "hyödytön" (luova) vain aistittavaksi tarkoitettu on?

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #129

Tuon määritelmän täyttää valitettavasti myös esim. jääkiekko ja talonrakennus.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #166

Talonrakennuksella on toki tarkoituksenaan valtaosiltaan myös hyötykäytön tavoittelu mutta en kiistä etteikö moni rakennus täyttäisi myös taiteen kriteerejä. Tosin taidetta siinä silloin esittää yleensä arkkitehdin osuus ihan samoin kuin esimerkiksi lasitaiteessa suunnittelija on taiteilija ja lasinpuhaltaja käsityöläinen. Hyvässä lopputuloksessa molemmat tekevät tärkeän roolinsa mukaisen tehtävän taidolla mutta ne ovat erilaiset eikä kaikki taiteen tekemisessä ole taiteilua eikä kaikki osallistujat taiteilijoita, eikä saakaan olla.

Jääkiekko ja muu n.s. ruumiinkulttuuri onkin vaikeampi kysymys. Alun perin urheilussa, siis klassisessa kreikkalaisessa mielessä, on ollut kyse sotilaiden ammattiinsa harjoittelemisesta ja niissä taidoissa kilpailemisesta. Siinä mielessä ei siis ole tavoiteltu aistillisia elämyksiä vaan on ollut tiukan funktionaalinen lähestymistapa. Sittemmin siihen on liitetty niin estetiikkaa kuin kaupallisiakin pyyteitä mutta todellakin sitä on viety aistielämyksien suuntaan ja siten tuossa aiempana esitetyt taiteen määritelmät ovat löysiä.

Ehkä voimme määrittää rajaa tuon luovuuden kautta. Urheilussahan on keskeistä tuloksellisuus ja toisten voittaminen (p.l. suomalaiset jotka pyrkivät omaan suoritukseen ja joskus jopa onnistuvat saamaan aikaiseksi sellaisen) ennalta asetettujen sääntöjen puitteissa samaa toistaen. Ei siis luovasti uutta keksien ja kokeillen vaan tiukasti sääntöjen mukaan, toivottavasti. Ehkä siinä on taiteen raja urheiluun päin: urheilu ei ole luovaa vaan sääntöjen kahlehtimaa saman toistamista jotta samaa tehtäisi enemmän, nopeammin tai korkeammalle kun taas taiteessa yritetään luoda uutta entisiä sääntöjä rikkomaan pyrkien.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #166

Määritelmä ei ole minun, se on kielitoimiston sanakirjasta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Laine kieltää maalittamasta poliitikkoja. He ovat kuitenkin maalittaneet itse itsensä lähtiessään politiikkaan ja sitoutuessaan jonkin poliittisen ryhmittymän ajamiin ohjelmiin.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Tässä on kaikki muu paitsi itse asia: sen skidien vääntämän ja koulun aikuisten hyväksymän kollaasin viesti. (Tuon teoksen arvo on varmasti noussut kohun myötä.)

Oikeastaan en tiedä kumpi siinä on pahempi: Haavistojen esittäminen itse hyvyytenä vai Perussuomalaisten puoluejohdon esittäminen "kuoleen lähettäjinä". Taivun siis sille kannalle, että teos on tuplasti väärin.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Taivun siis sille kannalle, että teos on tuplasti väärin."

Erinomainen taidekritiikki. Teos on tuplasti väärin. Kuka muuten se toinen Haavisto on?

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #50

Käytän alhaisinta yhteistä nimittäjää.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Virkkula tuomitsee oppilaiden työn "tuplasti vääräksi". Tehtäväksianto oli kai yhteiskunnallisesti vaikutta juliste. Siinä suhteessa oppilaat onnistuivat kiitettävästi sillä he ovat saaneet paljonkin yhteiskunnallista keskustelua aikaiseksi. Itse tarjoilisin tehtäväksianto huomioiden arvosanaksi 10+.

Käyttäjän Reino kuva
Reino Toivanen

No nopeastippa on Reijon mielipide muuttunut persulaisesta kaiken hyväksyväksi nyky-keskustalaiseksi. Oletko vielä edes ehtinyt erotan paikallisten persujen varapuheenjohtajan tehtävästä.

Tyypillinen kiipijä mutta valitsit vihreän oksan, et sinistä!

Vai suoraselkäinen mielipide!?!

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Miten niin muuttunut persulaisesta. Eikö persu voi odottaa puolueensa varapuheenjohtajalta ymmärrystä ja harkintaa?

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Reino, lue huominen 25.10.2018 Juvan Lehti.
Saatat yllättyä.
Monen muun tavoin.
Selittelyille ei jää mitään sijaa.

Siniset eivät tulleet missään nimessä kysymykseen, koska Turunen teki omat temppunsa ja siten myös Soini. Tästä kuviosta on yksiselitteinen dokumentti IL:ssä / Lauri Nurmi/Juha Ristamäki.

Höpötät vihreästä oksasta.
Jos sitä olisin etsinyt, en kai olisi valinnut hallitusvastuussa ja kannatuksen laskussa olevaa puoluetta.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #108

Pelimies näkisi vihreissä tilaisuuden.

Perussuomalaisia yhdistää lähinnä maahanmuuton vastustus ja sellainen Linkolamainen viheroikeisto natseilu voisi ehkä tuoda tulosta.

Toisaalta ymmärrän kyllä sitten tuon jos on vaikka "EU-vastainen" miksi sitten on sinisiä ja keskustalaisia. Se voi olla tärkeämpi juttu vaakakupissa.

Perussuomalaiset näyttävät sitten murenevalta puolueelta jossa puoluekirjat vaihtuu kuin myös äänestäjät kaikkoavat.

Kuka mahtaa jäädä sammuttamaan valot?

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen Vastaus kommenttiin #130

Jos olisin "pelimies" olisin menetellyt monessa suhteessa aivan toisin, kuin olen tehnyt.
Nykyinen puoleeni saattaisi vaikka ollakin joku muu kuin keskusta.
Olen ehkä naivi kun ajattelen vieläkin, että suoruus voittaa.
Mainintasi vihreistä on minun kohdallani paradoksaalista, koska juuri vihreiden takia minun oli lähdettävä perussuomalaisista.
Puolustin Etelä Savon maakunnalista puolueiden neuvottelutulosta, jossa ESSOTEn valtuusto paikka kuuluu vihreille.
Tästä syntyi sota ja järjestökapina.
Ps puolue tuki aluksi minua ja sitten veti maton alta.
Tuli poliittisen exoduksen hetki.
Tästä kertoo huominen (to 4.10) Juvan Lehti.
Vihreät ei missään oloissa tule olemaan minun puolueeni.

Käyttäjän MiikaKautto kuva
Miika Kautto

Huhtasaaren kannattaisi mennä itseensä ja pyytää anteeksi, eikä kaivaa kuoppaa entistä syvemmälle. Perussuomalaiset ovat jo riittävästi aiheuttaneet vihapostia ihmisille

Käyttäjän MiikaKautto kuva
Miika Kautto

Tässä on taas yksi malliesimerkki blogista jossa uhriudutaan

Mervi Eskelinen

Koulun rehtori ihmettelee vain miksi kuva julkaistiin nimillä ilman lupaa?

On siinä koulun rehtorilla puurot ja vellit sekametelisoppana.

Rehtorin tehtävänä olisi kysyä ja pohtia miksi ylipäätään mahdollistin tapahtuman? Olisiko minun pitänyt ottaa rehtorin vastuu ja jättää kuva julkaisematta? Koulun tehtävä ei ole aivopestä, eikä politikoida. Näin hänen olisi kuulunut pohtia ja kysyä julkisestikin.

Mutta ei, rehtori vain ihmettelee päivästä toiseen, miksi julkaistiin nimellä ilman lupaa?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Onko koulun tehtävä rajoittaa oppilaiden ilmaisunvapautta? Kieltää poliitikkojen kuvaaminen taiteessa?

Käyttäjän ArtoNurmi kuva
Arto Nurmi

Voisi kumminkin olla syytä pohtia asiaa tarkemmin silloin kun "maalittaa" teoksessa henkilöitä eli ihmisiä tällä tavalla julkisesti. Kouluhan tämän Huhtasaaren kuvan sisältämän teoksen on itse alunperin julkaissut. Huhtasaari on siinä täysin oikeassa että nimenomaan koululla on ollut alunperin tämä julkiseksi asettamisen vastuu.

Minusta nyt nämät Huhtasaaren kritisoijatkin voisivat mennä vähän pohtimaan että mitäs tässä nyt oikeasti on tapahtunut.

Mitä tekijänoikeuksiin tulee ne eivät ole kovin yksiselitteiset. Julkisella paikalla olevan taideteoksen saa kuvata mutta kuvalla ei saa ansaita. Kuvista myös todetaan että "Kuvan julkaiseminen ei saa loukata henkilön kunniaa tai yksityisyyttä."

Kannattaa myös pohtia asettamalla itsensä toisen asemaan: jos sinusta olisi tehty moinen teos, laitettu se julkiseksi jne.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #168

"Huhtasaari on siinä täysin oikeassa että nimenomaan koululla on ollut alunperin tämä julkiseksi asettamisen vastuu."

Millä perusteella julkaisu olisi pitänyt kieltää?

"Kannattaa myös pohtia asettamalla itsensä toisen asemaan: jos sinusta olisi tehty moinen teos, laitettu se julkiseksi jne."

Jos noinkin tulkinnalle avoin teos on jollain tavoin epäreilu minua kohtaan niin ihmiset kyllä ymmärtävät sen. Huhtasaarena selittäisin miksi se on epäreilu mutta en vaatisi kyllä sen poistamista, ainakaan jos olisin kunnostautunut kirjoittamaan sananvapauden tärkeydestä.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Vaikka olisit täysin oikeassa itse julisteesta, asiaa olisi voinut lähestyä monella tavalla tekemättä alaikäisistä oppilaista vihan maalitauluja. Jotain rajaa.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Se on ihan se ja sama vaikka oppilaat olisivat tehneet julisteen jossa annetaisiin ymmärtää kuun olevan kuttaperkkaa tai maapallon 6000 vuotta vanha. Turhaa ja säälittävää on yritys kääntää keskustelua tässä tapauksessa epäolennaisuuksiin.

Pointti: valtaeliittiin kuuluva poliitikko eli kansanedustaja ei noiden mielipiteestä saati sananvapaudesta pitänyt ja päätti maalittaa koulun.

Seurauksena häiriköinti ja vartija ovelle. Mitähän kulttuuria nuo häiriköitsijät ja niiden selittäjät edustavat?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ei ainakaan minun kulttuuriani. Kai tuon on oltava sen paljon parjatun monikulttuurisuuden ilmentymä.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

"Arvoisa puhemies! Perussuomalaiset kannattavat sananvapautta. Sananvapaus on yhteiskunnallisen vapauden ja tasa-arvon perusta. Ilmaisuvapauden kaventamiseen on aina suhtauduttava erityisellä varovaisuudella, ja ratkaisut on tehtävä vain sellaiseen viestintään, jossa uhataan ihmisyksilön terveyttä tai vapautta, panetellaan tavalla, joka täyttää kunnianloukkauksen tunnusmerkit."

http://laurahuhtasaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/25...

Tässä tapauksessa tuli taas todistettua että puheet ovat vain puheita, koska teot eivät yllä puheiden tasolle.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Juha, teot eivät todellakaan kohtaa sanottua sananhelinää.
Tässä vain yksi otos jäävuoren huipusta.

http://reijopaunonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2613...

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Hienoja aatteita tasa-arvo, suvaitsevaisuus, moniäänisyys, moniarvoisuus, ilmaisuvapaudet ja mitä kaikkea sitä onkaan tähän punvihlibretard maanpäälliseen paratiisiin keksittykin. Kaikki todellisuudessa vain astuvat toistensa varpaille omine vapauksineen, arvoineen, sananvapauksineen.

Eläinten vallankumous:

Kokoomus sanoo jotain, alkaa helvetinmoinen älämölö
Keskusta sanoo jotain, alkaa helvetinmoinen älämölö
SDP sanoo jotain, alkaa helvetinmoinen älämölö
Vihreät sanoo jotain, alkaa helvetinmoinen älämölö
Vasemmisto sanoo jotain, alkaa helvetinmoinen älämölö
Perussuomalaiset sanoo jotain, alkaa helvetinmoinen älämölö
KD sanoo jotain, alkaa helvetinmoinen älämölö
RKP sanoo jotain, alkaa helvetinmoinen älämölö

Elämme totuudenjälkeistä aikaa, luomme todellisuutemme fiilispohjalta, eikä obejktiivisia totuuksia ole. Relativismin mukaan kaikilla on totuus omassa viitekehyksessään.

Lusikoikaa mulqvistit nyt soppanne jonka olette keittäneet 70 ja 80 luvulla.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

"Hienoja aatteita tasa-arvo, suvaitsevaisuus, moniäänisyys, moniarvoisuus, ilmaisuvapaudet ja mitä kaikkea sitä onkaan tähän punvihlibretard maanpäälliseen paratiisiin keksittykin"

Joita tässäkin blogissa (ilmaisun vapaus, moniäänisyys, moniarvoisuus)toteutat itse juuri nytkin tässä blogissa. Olet varmaan käynyt suomalaisen koulun, saanut suomalaisen terveydenhuollon, tehnyt töitä lakia noudattavassa suomalaisessa yrityksessä ja nauttinut siis kaikesta tästä tasa-arvoiseen yhteiskuntaan pyrkivässä maassamme. Silti haluat päästä tästä jotenkin eroon?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Instalinkkiä on helppo kenen tahansa jakaa, ja tämän on pitänyt kyseisen koulun tietää?"

Varmasti. Mutta osattiinko odottaa että kansanedustaja nostaa älämölön koululaisten ryhmätyöstä valtavalla näkyvyydellä?

Meni nyt ihan täysin metsään niin että rytinä kuuluu. Pidän avaustasi oppilaitosten mahdollisesta politisoitumisesta tärkeänä mutta se vähän hukkui limboamisen uudessa ennätyksessä.

Käyttäjän Reino kuva
Reino Toivanen

Miksi te täällä jankutatte?

Miksi ette kehota rehtoria tekemään ilmoitusta poliisille, JOS niitä uhkauksia on tullut. Kyllä poliisi halusta tutkii persu-uhkauksia koskevat ilmoitukset.
Ainakaan rehtorin jankutus julkaisuluvasta ei pidä paikkaansa sillä hän itse on asettanut kuvan julkisuuteen - joko luvalla tai ilman.

Tämä vartijan palkkaaminen vain on tarkoitettu tukemaan Lauran aiheuttamaa vainoamista, ei muuta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Väännetään nyt rautalangasta:

OAJ:n johtava lakimies Erkki Mustonen huomauttaa, että huoltajilta tai oppilailta tulee aina kysyä lupa oppilaiden kuvien, töiden tai nimen julkaisemiseen koulun toiminnassa.

Tampereen kaupungin kasvatus- ja opetusjohtaja Kristiina Järvelä kertoo, että Taidekaari on osa opetussuunnitelman mukaista toimintaa ja siksi julkaisulupa kattaa myös Taidekaaren Instagram-tilin.

– Julkaisuluvat eivät kata muuta kuin koulun toimintaan liittyvät tapahtumat, Järvelä huomauttaa.

= Huhtasaari julkaisi lasten nimet ilman lupaa.

Ja vartijaa ei palkattu, oli paikalla kaupungin toimesta.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/904f57bd-d70c-...

Toivo Tommila

Asiasta pitäisi järjestää poliisitutkinta, niin nähtäisiin kuka on tehnyt väärin.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Aina kun tuntuu, että Huhtasaaren typeryys on saavuttanut tason, jota ei voi enää ylittää, hän onnistuu tekemään sen. Jos opettaja tai poliitikko suhtautuu alaikäisiin lapsiin ja heidän tekemisiinsä noin, pyrkien kostamaan heille, hän ei ole sovelias kumpaankaan työhön. Itseään edustamaan kansalaiset voivat tosin valita keitä tahansa, vaikkapa sitten Huhtasaaren tai Hakkaraisen.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Tästä sainkin idean...Koska Husu kertoi viime kuntavaalimainoksessaan perussuomalasten olevan natseja, lisättynä Halla-Ahon kuvalla, niin tehdäämpä stereotypia sit hänestä terrorismiin.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Sinällään erikoista, että Huhtasaari tuohtui jostain koululaisten esityksestä kun omassakin puolueessa aikuiset(?) ihmiset ovat tällä tasolla.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Massamurhaaja? Nyt Huhtasaari laittaa kyllä sanoja nuorten suuhun.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Miksi poliitikko laittaa twiitin? Saadakseen julkisuutta. Nythän sitä tuli ja vieläpä varsin helposti. Välittämällä ja irrottamalla (kuka lienee ollut kameran takana?) - muuten pimentoon jääneen, julistesarjaan kuuluvan yksittäisen julisteen, omassa viestintäkanavassaan.

Kuinkahan moni meistä Puheenvuoron blogisteista ja kommentaattoreista tiesi tälläisen julistesarjan olemassa olosta viikko sitten? Minä en. Enkä kyllä näe tuossa yksittäisessä julisteessa muuta kuin mopoiässä olevien nuorten näkemystä ja kannanottoa useita vuosia päivittäin esillä olleeseen teemaan. Se oikeus heille suotakoon jatkossakin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Järkyttävää minkäläista poliittista aivopesua nykykoulusssa tyrkytetään ja täysin valheellisella pohjalla, Huhtasaari haluaa pelastaa siirtolaiset hukkumiselta kun taas vihervasemmisto yllyttää heitä vaaralliselle matkalle.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Järkyttävää minkäläista poliittista aivopesua nykykoulusssa tyrkytetään"

Todista että oppilaiden työ johtunut aivopesusta.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

"Huhtasaari haluaa pelastaa siirtolaiset hukkumiselta"

Mutta miksi tämä jalo tavoite kohdistuu vain Eurooppaan pyrkiviin turvapaikanhakijoihin?

Eikö olisi sitten hyvä tehdä rangaistavaksi ihmisten pelastaminen veden varasta myös Suomessa? Juhannushukkumisiltakin vältyttäisiin, kun näin ei enää kannustettaisi ihmisiä lähtemään päissään järvelle!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Valehtelet, perussuomalaiset eivät missään ole esittäneet etteikö hukkuvaa pitäisi pelastaa. Miksi jatkatte näitä valeita vaikka tuo on moneen kertaan todistettu?

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #101

En minä sellaista väittänyt. Pientä tarkkuutta lukemiseen!

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #101

En tiedä kaikkiea perussuomalaisten esityksiä, mutta ei tuokaan yllättäisi. Halla-aho kuitenkin peräsi komissiolta sanktioita meripelastustoiminnassaan välimerellä turvapaikanhakijoita pelastaneille järjestöille. Ero on lähinnä hiusten halkomista.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #101

Todista nyt ensihätään se persuvastainen aivopesu ennen kuin itse jatkat.

Minä todistan, että oppilaitoksiin kohdistuu koulun ulkopuolelta raamattuaivopesua: http://aitoavioliitto.fi/uutiset/kotimaa/tarkea-ti...

Oppilaitoksen sisäisestä aivopesusta ei ole tietoa.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Jos ollaan aivan tarkkoja Halla-aho halusi kriminalisoida kansalaisjärjestöjen avustustoimet Välimerellä. Kun näiden toiminta kiellettiin on UNHCR:n mukaan kuolleiden osuus noussut, vaikka samalla meren ylitystä yrittävien määrä on laskenut. Auttamatta jättämisellä on siis ollut looginen seuraus, joka johtuu sen kaltaisesta politiikasta jota myös persut ajavat. Toisin sanoen oppilaat olivat käsittäneet asian aivan oikein.

Nämä ihmiset eivät olleet tulossa siksi että "vihervasemmisto" heitä tänne houkuttelisi. He ovat tulossa siksi että he ovat epätoivoisia.

Linkki UNHCR:n raporttiin: http://www.unhcr.org/news/press/2018/9/5b8935964/m...

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Ajatella. EU meppi halusi puuttua salakuljettaja bisnekseen, siis ihmisten salakuljettajia rikastuttavaan ihmiskauppaa, jota "pelastajat" tukevat. Yhtään ihmistä ei hukkuisi, jos tämä urpoilu loppuisi.

Nyt kun EU maat ovat kiristäneet vastaanottoa, kappas, hukkuneita on vähemmän. Kun bisnes loppuu, loppuu myös hukkumiset. Mikä tässä on niin vaikea ymmärtää?

Vielä kerran, kuka aiheuttaa hukkumiset Välimerellä? Salakuljetusta vastustavat politiikot vai salakuljettajat, joiden toimintaa "pelastajat" ylläpitävät?

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #131

"Vielä kerran, kuka aiheuttaa hukkumiset Välimerellä?"

Vielä kerran, kuka aiheuttaa hukkumiset Suomessa? Alko, venekauppiaat vai ne, jotka koettavat pelastaa hätään joutuneet?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #132

Maran kommentista voi analogisesti päätellä syylliseksi iltapäivälehdistön joka maalailee idyllistä juhannuskuvaa ja houkuttelee suomalaiset erämaahan ja järville, luonnon armoille.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #131

Saattaa hukkuneita olla vähemmän. Suomessa kuolee liikenteessä vähemmän ihmisiä, kuin Saksassa. Se ei kuitenkaan kerro mitään kummankaan maan liikennepolitiikan onnistumisesta koskien ihmishenkien suojelua.

Itseänihän ei humaniusaspekti koskien näitä hukkumiskuolemia nappaa pätkääkään, mutta ihan tilastollisesti tarkastellen se että kuolleisuus vaikuttaisi yli tuplaantuneen aiemmasta 1/42 nykyiseen 1/18 ei vaikuta saavutukselta, jolla kannattaa ylpeillä. Eikö pyrkijöiden määrä ollut muutenkin laskussa, joten siihen lienee monia syitä. Kuolleisuus-suhdeluku selittynee ensisijaisesti muutoksilla pelastustoiminnassa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #138

"Miksi tulkitset julisteen koskettaneen merestä pelastettavia, eikä pakolaiskysymystä yleensä ?"

( Max Stenbäck 2.10.2018))

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #141

Lukaisehan kommentti #131, johon vastasin, niin jutellaan sitten Maran julisteen sisällöstä.

Onko sinulla Pekka kaikki OK? Eilenkin vaikutit olevan huonossa terässä ja nyt tämä käsittämätön kommentti. Enkä siis vinoile, vaan mielestäni et ole itsesi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #142

Mielestäni eilen esittämäsi kysymys minulle olisi sopinut mainiosti vastauksena myös Maran kommenttiin.

P.S. Kyseessä oli siis lainaus sinun tekstistäsi, joten en tietenkään ollut "itseni".

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #144

Kyllä minä tekstini tunnistin ilman sinänsä korrektia lainausviitettäkin.

Juuri tätä tarkoitin, kun sanoin ettet ole terässä. Tuo sitaatti on täysin päätön niin minun, kuin Marankin kommenttiin liitettynä. Mara kommentoi Vennervirran esittämää tietoa Välimeren hukkumisista.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #153

Itse puolestani pidin eilen tuota sitaattia päättömänä omaan kommenttiini liitettynä, joten ajattelin sille sinänsä ansaittua uusiokäyttöä, koska se on Sinun kirjoittamasi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #131

Mara kysyy kuka aiheuttaa pakolaisten hukkumiset Välimerellä. Oikea vastaus: ne joiden intresseissä on ylläpitää sotia Afrikassa ja Lähi-idässä. Lisäksi avunannosta on syytettävä niitä jotka estävät tehokkaat pelastustoimet.

Jos persulikellokas EU-parlamentissa olisi todella halunnut auttaa hädänalaisia, hän ei olisi yrittänyt kieltää meripelastustoimia y.m. pakenevien auttamista vaan yrittäisi ajaa keinoja joilla pakolaisia autetaan joutumasta ahneiden salakuljettajien käsiin. Se voisi tapahtua esimerkiksi ad hoc -apuna vaikka järjestämällä turvallisia kuljetuksia meren yli ja pidemmällä tähtäyksellä pyrkimällä vaikuttamaan juurisyihin eli n.s. läntisen arvoyhteisön voitonmuodostukseen jonka seurauksena on m.m. kolonialistinen ja imperialistinen politiikka noilla alueilla.

Käyttäjän ViiviSenghore kuva
Viivi Senghore

feikkigradulla hankitulla opettajan viralla on seuraamuksensa - aito ope osaa käyttäytyä.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Tässä blogissa näkee miten pikkupurot uskollisesti seuraavat ajatusten Kokemäenjokea. Näin on aina ollut ja näin aina tulee olemaan.

Toni Tamminen

Vastaavan päätoimittajan luulisi voivan myös poistaa jatkuva haukkuminen, ivaaminen ja lapsellinen älämölö näiltä palstoilta, mutta tapahtuuko niin? Ei tapahdu, koska tiettihin tahoihin ja henkilöihin kohdistuvana se näyttää olevan jopa suotavaa ja varsin sallittavaa. Voisiko toimitus ottaa siis näiltä lapsilta nämä lelut pois edes vähäksi aikaa??

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

"Vastaavan päätoimittajan luulisi voivan myös poistaa jatkuva haukkuminen, ivaaminen ja lapsellinen älämölö näiltä palstoilta, mutta tapahtuuko niin?"

Mun mielestä ei ole toistaiseksi näkynyt perusteita bannata Huhtasaarta; palstan sääntöjä hän ei liene kuitenkaan rikkonut. Jos olet eri mieltä, on järkevämpää ilmiantaa blogiteksti ylläpidolle kuin valittaa siitä kommenteissa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Toistan jo aiemmin esittämäni kysymyksen:

Esitätkö Laura ihan tosissasi sitä, ettei kodeilla ja oppilaiden vanhemmilla ole mitään osuutta lastensa poliittisiin mielipiteisiin? Vai lähteekö ajattelusi päätelmästä, että kaikki kodit ovat persumielisiä, niin että noin ajattelevat lapset on aivopesty kouluissa?

Vai onko kenties seuraava hyökkäyksen kohde kodit ja väärin ajattelevat vanhemmat?

Haloo, maa kutsuu, vaikka ymmärrän hyvin että populistien ääntenkalastuksessa roiskuu kun rapataan eikä seurauksista piitata. Nyt kansanedustaja-opettajalta roiskahti sitten koululaisten niskaan.

Miten meni noin niinkun omasta mielestä, ope?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Ja toiseksi: olet vallankäyttäjä, jonka pitää sietää arvostelua – jopa nuorisolta.

Et ole vallankäyttäjä pelkästään kansanedustajatoimesi johdosta, vaan mielipidevaikuttaja, jolla on erittäin vahva vaikutus kaiken maailman idiootteihin. Sellaisiin, jotka eivät kursaile ryhtymästä järjettömiin tekoihin lietsomissasi asioissa.

Joten sinun tapauksessasi olisin todella varovainen kaikissa julkisissa kannanotoissasi – vaikka olisit kuinka suuttunut Suomen nuorisolle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset