LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Raukkamaista

Miksi toimittajat eivät kysy koulun rehtorilta ja Tampereen kaupungin kasvatus- ja opetusjohtajalta oleellista kysymystä, eli rikkoiko koulu oppilaiden tietosuojaa julkaisemalla koulun seinällä ja Instagramissa julisteen, jossa on oppilaiden nimi, koulu ja luokka? Instagram-linkkiä voi kuka tahansa jakaa, laillisesti. Myös julkaistusta julisteesta voi kuka tahansa ottaa valokuvan, ja tekijänoikeus on valokuvan ottajalla. Valokuvan ottaminen ja julkaiseminen kuuluu sitaattioikeuden piiriin, jos kyseessä on julkistettu teos. Mediassa on annettu väärää tietoa, että minä olisin rikkonut lakia, se ei pidä paikkaansa.

 

Koulun rehtorin ja Tampereen kaupungin kasvatus- ja opetusjohtaja Kristiina Järvelän olisi syytä kantaa huolta oppilaiden asennemuokkauksesta, eikä syyttää kansanedustajaa asian esille nostamisesta.

Kummallista, kun kerrot jotain, sitä ei tapahtunut, kun yksilöit, olet syyllinen? 

Tässä muutama tuore palaute tällä kertaa vanhemmilta.

Asennemuokkausta.

‪”Poikani historian opettaja veti hihastaan persukortin, eli vertasi esim. natsien kristalliyötä persupolitiikkaan ja jos persut pääsee valtaan, niin natsisaksa. Sanoin pojalle ottavani yhteyttä kouluun poliittisesta ja törkeästä leimaamisesta mutta juniori pelkäsi leimautuvansa.”‬

”Ite kun olen kasiluokkalaisen isä, niin poikani sanoi minulle, että miksi kannatat Lauraa, koulussa on sanottu et se on rasisti.” Koulun aikuiset olivat kutsuneet minua rasistiksi.


Lähde: 

https://harto.wordpress.com/2018/10/03/huhtasaaren-jakaman-oppilastyon-t...

 


 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (145 kommenttia)

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Miksi toimittajat eivät kysy koulun rehtorilta ja Tampereen kaupungin kasvatus- ja opetusjohtajalta oleellista kysymystä, eli rikkoiko koulu oppilaiden tietosuojaa julkaisemalla koulun seinällä ja Instagramissa julisteen, jossa on oppilaiden nimi, koulu ja luokka? Instagram-linkkiä voi kuka tahansa jakaa, laillisesti. Myös

Juuri näin...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Auttaisivatko nämä:

Huhtasaaren julkaisemasta kuvasta nousi kohu - Nyt asiantuntijat kertovat, miksi oppilaiden työtä ei saa julkaista somessa ilman erillistä lupaa

Julkaisuluvat eivät kata muuta kuin koulun toimintaan liittyvät tapahtumat, Tampereen kaupungin kasvatus- ja opetusjohtaja toteaa.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/904f57bd-d70c-...

OAJ arvostelee Laura Huhtasaarta alaikäisten tekemän kuvan esillenostosta: ”Asiat riistäytyvät herkästi käsistä”

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005848170.html

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Siitä nousi kohu, mitä laki ei kiellä.

Koulun julkaisuluvilla kuvat on julkistettukin, minkä takia nuo uutiset ovat yhtä tyhjän kanssa.

Ei Instagram ole mikää kouluprojekti, minkä takia kiinnostaisi koulun julkaisuluvan pätevyys.

Huvittavinta on ettei mielipidettään persuvastaisuudesta kouluissa saisi esittää.

Voitaisiin vielä käydä Instagramin säännöt julkaisemisesta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Miten Instagram on relevantti, kun Huhtasaari julkaisi Twitterissä?

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen Vastaus kommenttiin #50

Kuten kirjoitin, että koulu julkaisi kuvat Instagramissa.

Miten koulun julkaisuluvat ja sen käyttämän palvelun (Instagram) säännöt sopivat yhteen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #102

Käsittääkseni koulu ei julkaissut, vaan sen teki Taidekaari. Ihmettelen kuitenkin edelleen miten se vaikuttaa tähän Huhtasaaren tapaukseen, että teoksesta oli kuva Instagramissa?

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen Vastaus kommenttiin #106

Jos koulu ja Taidekaari ovat erilliset toimijat, miten Taidekaari voi julkaista mitään koulun julkaisuluvilla?

Kun teos on ollut Instagramissa, on teos julkinen, minkä takia ihmettelen pöyristyjiä kuvan jakamisesta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #108

Ei Huhtasaari jakanut kuvaa Instagramista, vaan julkaisi toisen kuvan Twitterissä.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen Vastaus kommenttiin #110

Julkistetusta teoksesta voi sitaattioikeudella ottaa kuvan tekstinsä perustelemiseksi, kun kuvasta ei synny taloudellista hyötyä ottajalle ja mainitsee lähteen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #112

Teoshan oli julkistettu jo koulussa. Ei tuo insta siihen vaikuta enää mitenkään. Miten oletettavasti itsellisen ajattelun tuloksena luodun teoksen käyttäminen esimerkkinä opettajien vihapuheen ja vihanliettsonnan tuloksesta, istuu oikeuteen ”hyvän tavan mukaisesti ottaa lainauksia”? Vääristely tai valheellinen kuvaus ei liene hyvän tavan mukaista.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen Vastaus kommenttiin #113

Itse teosta ei ole vääristelty tai kuvailtu valheellisesti.

Teosta on käytetty omien ajatusten perustelemiseen tai havainnollistamiseen, minkä sitaattioikeus sallii.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #114

Ei se noin mene. En minäkään saisi käyttää profiilikuvaasi kuvituksena blogiin, joka kertoo vaimonhakkaajista. Siksi lakiin on kirjattu tuo hyvän tavan mukaisuus.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen Vastaus kommenttiin #116

Teos on samalla järkeilyllä laiton tai luvaton kumpaa käsitettä haluat sitten käyttääkään?

Eikö esimerkissäsi täyty jo kunnianloukkauksen kohdat, minkä takia hieman omituinen vertaus?

Onko taide vaan taidetta, jos taiteessa on kunnianloukkaus tai vastaavaa?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #117

Pistetään sitten blogin aiheeksi pitsinnypläys, jos tuo kunnianloukkaus häiritsee abstraktia ajattelua. Ei taiteen verukkeella saa kunniaa loukata myöskään. Se nyt ei vaan ole edes lähellä tässä Huhtasaaren tapauksessa.

Millä järkeilyllä teos, oletan että puhutaan siitä julisteesta, olisi luvaton tai laiton? Mitä se edes tarkoittaa?

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen Vastaus kommenttiin #121

Henkilöllä on ymmärtääkseni vahvemmat oikeudet kuin teoksella, jonka tekijänoikeudet ovat teoksen tehneellä henkilöllä tai muulla omistajalla, minkä takia näitä asioita ei voi verrata.

Oppilaillakaan ei varmaan olisi oikeutta käyttää julkisuuden ulkopuolelta olevan henkilön kuvaa ilman lupaa?

Onko teos sallittu, jos siinä on perätön väite henkilön aiheuttavan kuolemia?

Sitaattina näkisin teoksessa asiayhteyden poliittisen ilmapiirin kyseenalaistamiseen koulussa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #124

Teoksellahan ei tietenkään ole oikeuksia, vaan sen tekijällä. Sen vuoksi niitä kutsutaan tekijänoikeuksiksi. Esimerkiksi julisteessa käytettyjen valokuvien tekijänoikeus on kuvat ottaneella valokuvaajalla. Koska niitä on tässä tapauksessa käytetty osana uutta teosta, joka muodostaa uuden alkuperäisestä selvästi erottuvan kokonaisuuden, niitä on saanut käuttää korvauksetta ja ilman lupaa. Tässä teoksessa pitää luonnollisesti olla peruste sille miksi henkilö on siinä, joten ihan ketä tahansa ei siihen voi läiskäistä.

Kuten jo totesin, ei taideteoksen varjolla saa kunniaa loukata, joten perätön väite on lähtökohtaisesti kyseenalainen. Laittomaksi, eli kunnianloukkaukseksi sen tosin tekee vasta jos se ”on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa”. Huhtasaaren tapauksessa kynnys on kuitenkin varsin korkea, koska ”kunnianloukkauksena ei pidetä arvostelua, joka kohdistuu toisen menettelyyn politiikassa, elinkeinoelämässä, julkisessa virassa tai tehtävässä, tieteessä, taiteessa taikka näihin rinnastettavassa julkisessa toiminnassa ja joka ei selvästi ylitä sitä, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä”. (RL 24:9)

Kuitenkaan mainitsemaasi väitettä ei teoksessa esitetä, joten pohdinta jää hypoteettiseksi. Eihän tuossa ole sen kummemmasta kyse kuin vaikka Pekka Puskan sanoessa eduskunnan täysistunnossa että uuuden alkoholilain seurauksena sadat ihmiset tulevat kuolemaan vuosittain. Ihan vastaava tilanne.

Kuva on mitä on. Jotta voisi vedota sitaattioikeuteen, pitää tekstin olla siihen kiinteässä kytköksessä. Käytännössä siis Huhtasaaren pitäisi osoittaa, että teos syntyi opettajien vihapuheen ja vihanlietsonnan tuloksena. ”Julkistetusta teoksesta on lupa hyvän tavan mukaisesti ottaa lainauksia tarkoituksen edellyttämässä laajuudessa.” (TOL 22 §)

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen Vastaus kommenttiin #126

Millä perusteella Huhtasaari on sitten liitetty teokseen, kun hänet on yhdistetty "kuoleen"?

Miten Huhtasaari on aiheuttanut kuolemia, kun vertaat teosta Pekka Puskan kritiikkiin alkoholipolitiikasta?

Jos Huhtasaaren saama sähköposti on oikea, sitaattioikeus on kiinteässä kytköksessä koulun yhdenkin opettajan toimintaan. Eikä sen yhden opettajan tarvitse olla työnohjaaja.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #128

Lienee kiistatonta, että ennenaikaisen kuoleman todennäköisyys on suurempi muualla, kuin Suomessa. Eikö vain? Huhtasaari ajaa politiikkaa joka rajoittaa Suomeen pääsyä. Eikö vain? Missä määrin kuolema harjoitetun politiikan seurauksena, on suoraa seurausta ja missä määrin liioiteltua tai epäsuoraa jää kunkin oman tulkinnan varaan. Suppeamman tulkinnan mukaan julisteen voisi toki tulkita koskettavan vain välimeren ylitystä, mitä en itse kuitenkaan tee. Silloin voimme todeta, että ylitystä yrittäneistä on UNHCR:n mukaan tänä vuonna kuollut 1/18, kun suhdeluku samana ajanjaksina 2017 oli 1/42. UNHCR sanoo yli tuplaantuneen suhdeluvun johtuvan muutoksista koskien politiikkaa vapaaehtosten meripelastusjärjestöjen suhteen. Tuota politiikkaa perussuomalaiset ovat ajaneet.

Tuo tekijänoikeushomma on aika lailla mielenkiinnoton sivujuonne. Sitaattioikeus on kuitenkin heikko argumentti, kuten totesin. Nähdäkseni hänen olisi ollut parempi vedota 25 §. ”Julkistetuista taideteoksista saa ottaa tekstiin liittyviä kuvia: 1) arvostelevaan tai tieteelliseen esitykseen.” Näyttäisii joka tapauksessa että Huhtasaari halusi tekijänoikeusasian tällä blogilla nostaa esiin, kun se vie huomiota pois tuosta edellä kuvatusta. Jostain syystä hän ei haluakaan seistä ryhdikkäästi politiikkansa takana. Koko välimerenkeskustelun ydinhän on siinä, että kuolemanvaaran on ajateltu toimivan pelotteena. Näissä Huhtasaaren blogeissakin on läjäpäin kommentteja, joissa hänen puolustelijat korostavat että yrittäjien määrä vähenee, jos onnistujien osuus pienenee. Vaikka asia niin olisi, on hurskastelua piilotella siltä tosiasialta, että suurempi osa kuolee yrittäessään, jos pelastustoimia ei ole. Absoluuttinen hukkuneiden määrähän saattaa jopa laskea, en osaa sanoa, mutta kuolleisuus nousee, joten siihen vetoaminen olisi lähinnä saivartelua. Jos kuolemanvaaraa halutaan käyttää pelotteena, on juliste niin osuva kuin olla voi. Itse tosin arvelen tekijöiden tarkoittaneen pakolaiskysymystä laajemmin.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen Vastaus kommenttiin #133

Mistä päättelit ajanmääreen "ennenaikaisesti" teoksesta?

En osaa verrata tuleeko kuolema enemmän tai vähemmän "ennenaikaisesti" esim. naapurimaassamme Ruotsissa. Oletus on väärä, että olisi mahdollisuus mennä vain Suomeen.

Miten meripelastettujen kuljettaminen takaisin lähtösatamaan lähtösataman ollessa on kuolemaan johtavaa politiikkaa? Samalla järkeilyllä voisin, syyllistää muita poliitikkoja merihädästä pelastettujen päästämisestä merelle kuolemaan.

Sitaattioikeushan sisältää kuvan liittämisen arvostelevaan kirjoitukseen, mitä olen samassa keskustelussa toistanut.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #140

Päättelin aikamääreen vastakkainasettelusta. Eli koska Suomeen pääseminen ei pelasta kuolemalta, on vastapoolin Kuoleen oltava aikaisempi kuolema. Mitä se voisi muuten olla?

Et ole tainnut olla suunnittelemassa viesstintää? Asioita esitetään yksinkertaistaen, kun aikaa viestin välitykselle on sekuntti pari.

Kuka tässä on puhunut mitään siitä minne meripelastajien alukset pelastettuja kuljettaa? Miksi kysymys on relevantti? Halla-ahohan peräsi meripelastusta harjoittaville organisaatioille sanktioita. Ei hän ehdollistanut sanktiota mitenkään. Miksi muuten annoit ymmärtää, ettei ihminen saisi lähteä merelle?

Sitaattioikeus ei sisällä oikeutta käyttää kyvaa arvostelevassa kirjoituksessa, vaan sen tekee pykälä julkistetun tai luovutetun taideteoksen käyttämisestä. Viittasin juuri edellisessä kommentissa siihen (TOL 25 §).

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen Vastaus kommenttiin #141

Teoksen perusteella Suomeen pääseminen juuri pelastaa kuolemalta?

Ensinnäkään en ole ollut suunnittelemassa viestintää, mikä ei liity teokseen tai keskusteluun millään tavalla. Toiseksi teos ei ole mikään tienvarsimainos tai muu nopeasti ohitettava mainos, minkä takia yksinkertaistamisella on huonot perusteet.

Sanktiot olivat tarkoitettu Halla-ahon kirjallisessa kysymyksessä meripelastuksen kansalaisjärjestöille, jotka kuljettivat meripelastettuja Pohjois-Afrikan rannikolta Italiaan. Tarkista: http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubR...

Kerrot tämän politiikan aiheuttavan kuolemia, minkä perusteella vertasin, että voitaisiin samalla järkeilyllä ajatella merelle päästämistä heikoilla veneillä myös kuolemaa aiheuttavana politiikkana.

TOL 22 § on perussitaattisäännös ja TOL 25 § on varsinainen kuvasitaattisäännös, minkä takia on turha yrittää väittää sitaattioikeutta heikoksi, kun itsekin sitä ehdotat.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #142

Ei tämä enää taida edetä. Jos et tiedä, että kaikki kuolevat. En varmasti pysty sinua vakuuttamaan yhtään mistään. Kiitos kuitenkin keskustelusta.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen Vastaus kommenttiin #144

"Kaikki kuolevat, jos et tiedä." Tyhjää sanahelinää.

Et pysty vakuuttamaan minua, että kansalaisjärjestöjen kuljetuksien sanktioiminen välimeren yli olisi kuolemaan johtavaa politiikkaa.

Teoksessa on tätä politiikkaa vääristelevä yhteys ja tekijänoikeuskysymyksessä ehdotit vaan sitaattioikeuden tarkennusta.

Kiitos väännöstä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #108

"Jos koulu ja Taidekaari ovat erilliset toimijat, miten Taidekaari voi julkaista mitään koulun julkaisuluvilla?"

Kas kun Sammon koulu kuuluu tähän, ja ko. ryhmätyö tehtiin yhdessä muiden koulujen kanssa Taidekaaren alaisena:

Taidekaari on Tampereen kaupungin omaperäinen kulttuurikasvatusohjelma, jossa lapset ja nuoret tutustuvat eri taiteenlajeihin.

Kaikki Tampereen kaupungin koulut osallistuvat Taidekaaren toimintaan! Toimintaa organisoi Tampereen kaupungin kulttuurikasvatusyksikkö TAITE.

Ts. kun oppilaat ja vanhemmat antoivat koululle julkaisuluvan Taidekaari sai sen myös.

https://www.tampere.fi/taidekaari.html

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen Vastaus kommenttiin #115

Epäilen julkaisuluvan automaattista siirtoa toiselle toimijalle ellei luvassa niin mainita.

Käyttäjän MiikaKautto kuva
Miika Kautto

Koulu oli pyytänyt tarvittavat luvat kuvien julkaisemiseen, sinä et. Kannattaa lopettaa kuopan kaivaminen ja pyytää anteeksi. Hyökäämällä ja uhriutumalla tilanne vain huononee. Toimesi ovat jo aiheuttaneet riittävästi harmmia, mm. koulun on täytynyt palkata vartia

Laura Huhtasaari

Et siis lukenut tai ymmärtänyt lukemaasi.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Tätä touhua seurataessa alkaa miettiä, ymmärtääkö kansanedustaja Huhtasaari mistään mitään. Tai voihan toki olla kysymys silkasta härskeilystä, jota tosin osataan muissakin puolueissa; tässä vaihteeksi Vihreä "tyylinäyte":
https://www.hs.fi/junkkari/art-2000005847886.html
https://www.hs.fi/nyt/art-2000005847997.html
https://www.hs.fi/nyt/art-2000005848355.html

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän JanneHildn kuva
Janne Hildén

"koulun on täytynyt palkata vartia"

Mitä?!! Antero Vartia?

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Muuten hyvä mutta ei se koulu ole mitään vartijaa palkannut...

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

"Olenko sitten sitä mieltä, että Huhtasaari toimi oikein, eikä tehnyt mitään väärää?

En. Mielestäni tämä tapaus on hyvä esimerkki siitä, että se, mikä ei ole laitonta, saattaa silti olla ajattelematonta, typerää tai moraalisesti tuomittavaa. Seurausten perusteella on helppoa sanoa, että Huhtasaari teki virheen.

Toisaalta Huhtasaari vaikuttaa vilpittömästi pahastuneen oppilaiden tekemästä julisteesta. Kukapa haluaisi tulla nähdyksi julisteessa, jossa vihjataan, että haluat joidenkin ihmisten menevän mieluummin ”kuoleen” kuin ”Suomeen”? Vaikka se olisi koulutyö. Olen taipuvainen ajattelemaan, että Huhtasaari oli yksinkertaisesti ajattelematon.

Olisi voinut odottaa, että Huhtasaari erityisopettajana olisi ymmärtänyt jo etukäteen twiittinsä mahdolliset seuraukset koululle ja oppilaille. Tämä korostaa twiitin harkitsemattomuutta.

SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marinin näkemystä, että Huhtasaari ”maalittaa lapsia”, en pidä oikeana. Epäilemättä Huhtasaaren twiitti oli ”rimanalitus”, mutta niin on myös väite, että hän olisi tarkoituksella pyrkinyt aiheuttamaan harmia julisteen tehneille lapsille. Tosin ”maalittaminen” ei ole täysin vailla perustetta, kun twiitissä mainitaan, mistä koulusta on kyse.

Luulen, että Huhtasaari jättäisi kaiken tapahtuneen jälkeen twiitin julkaisematta. Lapsiin kohdistuva uhka on sen mittaluokan virhe, että kukaan erityisopettajana toiminut ei sellaista tarkoituksella aiheuta. Nähtäväksi jää, millaisen poliittisen vastuun hän tapauksesta kantaa.

Lisäys klo 11:

Etenkin poliitikot ja muut somessa näkyvät henkilöt voivat ottaa tästä opiksi sen, että laki ei riitä ainoaksi toimintaa ohjaavaksi perusteeksi. Täytyy olla myös harkintaa ja vastuullisuutta omien tekojen mahdollisista seurauksista – varsinkin, kun kyseessä ovat lapset."
https://harto.wordpress.com/2018/10/03/huhtasaaren...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Tuskin kukaan muu kuin Huhtasaari voi tietää oliko maalitus tarkoituksellista, mutta ainakin sillä oli se seuraus, että oppilaat joutuivat Huhtasaaren kannattajien uhkailujen maaleiksi.

En ole huomannut Huhtasaaren tuominneen ilmeisesti kannattajiensa tekemää uhkailutoimintaa. Olisihan se tietenkin ikävä torua fanejaan liiallisesta tuesta.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Marko, onko jossain joku noista teoksen tekijöistä joutunut todistettavasti uhkailun kohteeksi? Kysyn, kun en tiedä moisesta.
Kouluahan on kuulemma uhkailtu, mutta eiväthän oppilaat ole enää siellä, kun kerta se oli viimeisen vuoden työ.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kauanko Huhtasaari aikoo jatkaa asian pitämistä framilla vauhtiin blogi per päivä?
IL:ssä toimittaja Koskinen muitutti hyvin että joskus voisi vain panna käden pystyyn virheen merkiksi.

Nyt kun on itse munattu, hyökätäänpä lisää koulua ja rehtoria kohti.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kohdennettua viestintää. Kohderyhmässä tämä lisää sympatiaa ja kannatusta. Myös kommenteissa haukkuminen vahvistaa tuota efektiä entisestään. Huhtasaaren uhriutuminen on tietysti perusteltua, koska häneen kohdistuu niin paljon haukkumista... Älylliset vasta-argumentit taas sivuutetaan, liian vaikeina, saivarteluna, tai vetoamalla siihen ettei lakia ole rikottu. Kaikki on persussuomalaisiin kohdistuvaa ajojahtia.

Ei tämä kohu tule jäämään viimeiseksi. Se on vain yksi osa harkittua maksamattoman julkisuuden kampanjaa.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Kun Huhtasaari huijaa kopioimalla valtaosan gradustaan, syy on yliopiston. Kun Huhtasaari maalittaa alaikäisiä lapsia ja saattaa heitä hörhöjoukon vihan kohteeksi, syy on opettajan, rehtorin, koulutoimenjohtajan ja opetusministerin. Syy on aina jonkun muun, Huhtasaari ei koskaan näe mitään virhettä omassa toiminnassaan ja kirjoittelee tänne itsesääliä tihkuvia uhriutumisblogejaan. Mitähän saamme seuraavaksi?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Sitaattioikeudesta:

"Siteerausoikeuden käyttöä pohdittaessa on tärkeää, että lainauksen käytön ja siteerattavan teoksen välillä on asiallinen yhteys. Vääristelevän sitaatin, eli sellaisen joka antaa virheellisen tai puutteellisen kuvan alkuperäisestä teoksesta, julkistaminen on tekijänoikeusrikkomus, koska se ei täytä sitaattipykälässä säädettyä hyvän tavan mukaisuutta koskevaa vaatimusta."

https://fi.wikipedia.org/wiki/Sitaattioikeus

Se että sinä selittelet julkaistun kuvan esittävän sinut massamurhaajana on kiistatta siteerausoikeuden vastaista ja siis tekijänoikeusrikkomus.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Huhtasaaren twiitissä kuva esitettiin esimerkkinä opettajien vihapuheen ja vihanlietsonnan tuloksena. Tuo lienee rankkaa vääristelyä, ainakin verrattuna siihen mitä rehtori ja taidekaari-projekti on julkisuuteen kertonut. Vääristelevä teksti siis vie pohjan sitaattioikeus-argumentilta.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Samasta lähteestäsi.

"Siteerattua teosta saa käyttää omien ajatustensa perustelemiseen, havainnollistamiseen tai siteerattujen ajatusten arvostelemiseen."

Ja hyvän tavan mukaisesti kerrottiin siteeratun teoksen alkuperä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Halla-aho voisi osoittaa nyt johtajuutta ja rauhoitella varapuheenjohtajaa ennen kuin menee vielä surkeammaksi tämä tilanne. Vahvaa johtajaa kuitenkin perussuomalaisissa kaivataan, niin nyt sellaiselle olisi tarvetta.

Tommi Mäkinen

Surkeammaksi? Sul on kans aina surkeeta, täst on puhuttu aikasemminkin :D
Mitä enemmän feministi suvakki maailmanparantaja, niin sitä surkeempaa aina, ihan sama mitä tapahtuis, aina pöyristellään ympäri nettiä turhista asioista ja keräillää näin hyvepisteitä. Kuka pöyristelee/loukkaantuu eniten, on eniten hyvä, teil on tiukka kisa :D
Veronika honkasalo muistaakseni lasketusti loukkaantui/pöyristyi jotai 400 kertaa vuodessa, ja luonnollisesti nettiin kertomaan jokainen niistä. Näit on monta muitakin.
Isänmaalliset hymyilee ja on iloisia. :)
Kaiken tämän vidduilun keskelläkin <3

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kukakohan tässä on loukkaantunut tai oikeastaan esittää loukkaantunutta? Neljä (4) blogia kahdessa päivässä ja satoja kommentteja persupöyristelijöiltä

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #24

mun mielestä siin on hiuksenhienoinen ero, loukkaantuuko siitä että joku on jakanut jo jaetun julkisen kuvan missä lukee pekka, vai siitä että koulussa opetetaan sallitaan kuva missä naama ja kerrotaan että tämä haluaa pakolaisten kuolemaa?
Jos et ymmärrä/halua ymmärtää eroa, en voi auttaa.
Jaksuhalit kuitenkin <3 Suvakeilla tuntuu olevan äärimmäisen vaikeaa juuri nyt.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000005850389.html
tämänkin pashajutun kommentteja kun lukee, ei suvakeille paljon ymmärrystä tipu. Suurin osa puolustaa Lauraa.
Muutama suosituin kommentti:

" Luetun ymmärtäminen?
3.10. 10:53
1487
Arvoisa Ministeri
Jos yhtään olette lukeneet Huhtasaaren kommentteja, on hän perännyt opettajilta poliittisten mielipiteiden esiintuomisen lopettamista. Samalla hän on vaatinut laillisesti toimivien puolueiden tahallaan väärin ymmärtämisen lopettamista.
Missään vaiheessa hän ei ole syyttänyt lapsia.
Mutta julkisuudessa on kiva ymmärtää tahallaan väärin.
EEHOH
3.10. 10:55
994
Sanni Grahn-Laasonen vääristelee joko tietämättömyyttään tai tahallaan tosiasioita. Huhtasaari ei lietsonut mitään vihapuhetta oppilaita kohtaan vaan kritisoi koulun opettajien toimintaa.
Hei Haloo!
3.10. 10:54
980
Kukaan ei näytä huolestuvan siitä, että Huhtasaarta ja Halla-ahoa saa julkisesti (sanallisesti ja kuvallisesti) loukata. Siihen näköjään on suotavaa jopa yllyttää lapsia ja aikuisia? Onko tämä totta ja tasa-arvoista? Ps:Onko Sanni vaalit lähellä? "

Kyllä tässä suvakit on jäänyt keskenään pöyristelemään ja kisaamaan hyvepisteistä. :D Kansa näkee tän paskan läpi..

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Tommi Mäkinen taas sen parissa mitä parhaiten täällä osaa: kirjoittelee jotain asiaan liittymätöntä, itse keksimäänsä siihen perustuen, mitä kuvittelee muiden tekevän/kirjoittavan/ajattelevan.

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #41

Ja aina tuntuu osuvan :D Jaxuhalit sullekkin <3

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Olen jo pari päivää ihmetellyt samaa.
Tämä vie kovasti uskottavuutta siltä , että kyseessä olisi Lauran vilpitön mielipaha , jota hän ei millään saa kuriin voidakseen lopettaa aikuisella ja vastuullisella tavalla tämän uskomattoman aktiviteetin, joka tuntuu vain lisäävän kierroksia.

Kun kukaan ei näytä pistävän pistettä puolueen taholta vaan pikemminkin lietsovan tätä lisävauhtiin,
on väistämätön johtopäätös se, että kyse on kylmästä laskelmoinnista ja harkitusta toiminnasta.

Mitä enemmän tämä tyrmistyttää muuta kansaa , sitä enemmän lyödään löylyä .
Tuttua mm Saksasta .

Ihan peruspopulismin perusstrategiaa : nyt kaikki, jotka kokevat " vallitsevan mielipiteen" potkineen itseään päähän,
voivat samaistua PerusS- kärsimyksiin ja kostaa sitä hehkuttamalla " valtajulkisuudelle ".

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Solin päättelee kylmää laskelmointia ja harkittua toimintaa olevan takana persulien pöyristelyssä. Siinä voi olla perää sillä samaan aikaan toisaalla viedään eteenpäin vakoilulakeja niin kovaa vauhtia ettei ehditä tehdä kaikkia päätöksiä edes oikeassa järjestyksessä. Ja samalla irtissanomissuojaa heikennetään etc. etc. Kaikki asioita jotka näyttäisivät hyvin sopivan persuleille mutta eivät todennäköisesti halua julkisuutta kannoilleen.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

Googlailin lehdissä julkaistuja pilakuvia.

Löytyi Halla-aho, joka paistattelee päivää lepotuolissa Välimeren rannalla ja toteaa "Täydellinen loma!", kun Eurooppaan pyrkijöiden ruumiita ajelehtii häneen jalkoihinsa.

Löytyi Huhtasaari, joka sulkee oven Marialta ja Joosefilta todeten "Meillä ei ole velvollisuutta auttaa".

En muista, että näistä olisivat asianosaiset poliitikot mitään meteliä nostaneet, vaikka epäilemättä nämäkin on heidän tietoonsa saatettu.

Fiksutkaan ja täysi-ikäisyyttä lähenevät koululaiset eivät ole etabloituneita ja lehtien toimitusten kelpuuttamia pilapiirtäjiä, vaan juurikin (toistaiseksi) turvallisessa kouluympäristössä yhteiskunnallista vaikuttamista harjoittelevia kansalaisia.

Miksi huomio piti kiinnittää heihin?

Lauri Pajunen

Lähinnä siksi, että kouluympäristön pitäisi olla tylsyyteen asti poliittisesti neutraali. Opettaja olisi voinut jättää laittamatta tämän julisteen seinälle, koska siinä leimataan tietyt poliitikot/puolue. Samalla tavalla tästä pitäisi närkästyä, jos kohteena olisi ollut kuka tahansa muu poliitikko. Eihän koulujen käytäville asenneta vaalimainoksiakaan - juurikin siksi, että niiden pitää olla poliittisesti täysin neutraaleja.

Miten olisi, jos tuollainen posteri olisi toteutettu vaikkapa Li Anderssonin ja Touko Aallon pärstöillä ja niihin olisi liitetty eri maissa harrastetun kommunismin uhrilukuja? Aivan samanlainen meteli pitäisi nostaa siinäkin tapauksessa.

Minkälaisen julisteen sitten olisi voinut laittaa esille? Periaatteessa saman, raffin, viestin olisi voinut välittää vaikkapa sloganilla "Suomi auki pakolaisille vaikka veitsellä leikaten!" Samalla pysytellään yleisellä tasolla, ilman että mitään puoluetta tai poliitikkoa mustamaalataan tai valkopestään.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"En muista, että näistä olisivat asianosaiset poliitikot mitään meteliä nostaneet, vaikka epäilemättä nämäkin on heidän tietoonsa saatettu.
"
"Miksi huomio piti kiinnittää heihin?"

----------------------------------------------------

No näen syitä miksi tuota on voitu haluta nostaa esiin, mutta seuraus selvästikin oli massiivinen backfire... eli tavoiteltu epäonnistui. Heikkouksia etenkin siinä, että tuosta oli monien helppoa kehitellä alaikäisten lasten kiusaamistapaus (kuten tapahtuikin.. ja kuka normaali lukija sellaisesta pitäisi). Tarkoitus käsittääkseni oli vihjata monien koulujen opettajien poliittiseen ohjaukseen ( jota toki tapahtuu puolin ja toisin .. muistan itsekin eri puoluelaisten opettajien oppilailleen antamia kantoja melko reilusti.. muutama oli oikein intoinen antaessaan oppilaille "vinkkejä" ). Mutta en nyt tiedä mitään tutkimusta tuohon liittyen, ja kyse on melko luonnollisesta ilmiöstä eli työssä purkautuvat omat mielipiteet oppilaillekin... ei hyvä, mutta tuskin mitenkään odottamatonta.

Metsään tuo Huhtasaaren nostama homma tuntuu menevän... osin median takia (mutta se olisi pitänyt ottaa jo huomioon.. eli mistä saavat mm. parhaimmat lööpit), mutta suureksi osin, koska otettu esimerkki oli aivan täynnä vaaranmerkkejä siitä, miten se todellakin aiheuttaisi suuren backfiren. Etenkin mikäli muita tukevia esimerkkejä ei ollut tarjota. Noh, ken ei yritä, ei voi oppia. Itse tavoiteltu viestihän tuohon hukkui, mutta se oli odotettua, kun tekstin näki.

Mikäli reilusti esimerkkejä muista kouluista todellakin löytyy, niin niiden kautta voisi asiaa kokeilla pelastaa. Eli aidosti perustaa case koululaitosten tekemään lasten aivopesuun/poliittiseen-ohjaukseen/whatever. Mutta siinäkin kokeilussa olisi omat, suuret, vaaransa. Voisi mennä entistä huonompaan suuntaan.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Pointti onkin siinä, että persut ( ja yleensä populistit) toimivat eri logiikalla kuin muut.
Mitä suurempi katastrofi nämä Laura- kohut ovat tavanomaisella mittapuulla
( moraalisesti, älyllisesti ja poliittisesti) ,
sitä parempaa materiaalia ne ovat persuille heidän agendassaan.

Koska se toimii täysin päinvastaisella periaatteella kuin muut.

Jokainen ahdistelusyytös , kiihotustuomio , petos tai tämänkaltainen törkyily on hyödynnettävissä ;
nehän osoittavat, kuinka " PerusS- vastainen " koko yhteiskunta ja varsinkin " eliitti " on.

"Kyllä persujen t ä y t y y olla oikeassa ja ainakin eliitin vihollisia, kun eliitti sitä näin vainoaa."

Jep. Kansa persujen ja Lauran puolesta !

Pitäisikö näistä siis vaieta? Ei tietenkään, sehän olisi totaalisen moraalitonta.
Täytyy vain luottaa siihen, että ainakin toistaiseksi 90% äänestäjistä näkee tämän läpi eikä pidä näkemästään.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #130

Samalla kun kritiikki vahvistaa kannatuksen ydintä, se rajaa pois ne häilyvät sympatisoijat, joille ei käy kuitenkaan täysin kylmäkiskoinen linja. Niinpä Huhtasaari omaa asemaansa vahvistaessaan myös sementoi puolueensa takiaispuolueeksi, vanhaa puheenjohtajaa lainatakseni.

Tommi Mäkinen

7.5. Yle kertoi että turvapaikanhakijat raiskannut 74 lasta vuodessa ja silloin suvakit oli todella hiljaa lasten oikeuksista mihinkään. https://yle.fi/uutiset/3-10193772

Nyt ihan järkyttävä kiljuminen kuka pöyristyy eniten, niin saa vissii eniten hyvepisteitä. :D Persut ainoa puolue joka haluu jotai rajaa tohon turvapaikkashoppailuun ja lasten raiskauksiin. Puhumattakaan siitä että selkeesti koulussa opetetaan vihapuhetta persuja kohtaan.
Eli niitä kohtaan, jotka ainoana puolueena haluaa estää lasten kauheita väkivaltarikoksia. Puhumattakaan muista puukotus-pahoinpitely-tappo-ryöstö-petos-polttomurha -sattumuksista, ja niitä piisaa. Suvakeilla on todella paljon verta käsissään...

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Koulu se on tässä joka saisi hävetä. Pidä Laura rohkesti asiaa esillä,äläkä pelkää mitään

Käyttäjän juliuslaurilehtinen kuva
Julius Lehtinen

Neljäs blogi kahden päivän sisään asiasta? Jatka! Venytä! Kaiva!

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Tässä muuten yksi saamani viesti:

"Poikani oli tehnyt koulussa julisteen jossa esitettiin perussuomalaiset, opettajan mukaan, huonossa valossa. Opettaja kieltäytyi julkistamasta julistetta koska vaarana on että joku perussuomalainen kansanedustaja julkaisee julisteen, poikani nimen ja koulun nimen ja koulu joutuu paskamyrskyn kohteeksi. Kunnallamme ei ole palkattuja vartijoita joten yleisen turvallisuuden vuoksi opettaja päätti jättää poikani työn ripustamatta seinälle."

Jokainen voi sitten itse arvioida, onko yllä olevalla viestillä totuusarvoa yhtään sen enempää kuiin Huhtasaaren julkistamilla saamillaan anonyymeillä viesteillä. Tai että voiko tuolla perustella uskottavasti yhtään mitään.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Vielä ei ole yhtään konkreettista todistetta Huhtasaaren saamista viesteistä, kuten ei koulun saamista uhkauksistakaan. Eri agendat ovat nyt sellaisella tömäyskurssilla, että ainakaan itse en usko kumpaakaan osapuolta ennen kuin jotain todisteita jostakin tulee esiin.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Amatööri trollinen lisäksi on hieno huomata, että Sanni Grahn-Laasonen löytää jyvän eli sen, että jos Huhtasaari avaa sanaisen arkkunsa on se aina vihapuhetta minkä lisäksi toteaa ettei politiikon ole soveliasta puuttua politiikkaan, jyrkkä ei myös koulujen opetusohjelmien jne naurettavuuksien pohtimiseen.

http://www.sss.fi/2018/10/opetusministeri-kehottaa...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Koulun rehtorin ja Tampereen kaupungin kasvatus- ja opetusjohtaja Kristiina Järvelän olisi syytä kantaa huolta oppilaiden asennemuokkauksesta, eikä syyttää kansanedustajaa asian esille nostamisesta."

Eikö Opettajien Ammattijärjestö OAJ:sta saatu lausunto riitä?

Opetusalan OAJ:n eettisen neuvottelukunnan sihteeri Lauri Kurvonen:

– Teoksen perusteella ei pysty osoittamaan, syy-seuraus-suhdetta eli että koulussa olisi harjoitettu propagandaa, jonka seurauksena tehdään tällaisia taideteoksia.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005848170.html

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

OAJ:n "eettisen neuvottelukunnan" (siinä on muuten varmuudella täysin turha pönötysorgaani) kanta tässä asiassa merkityksetön, koska sen ensisijainen tehtävä on pitää yllä mielikuvaa siitä, etteivät koulu ja opetus ole millään tavalla politisoituneet. Että ei ole mitään ongelmaa, ei ole koskaan ollutkaan, eikä tulekaan.

Eihän vakuutuksenmyyjäkään hauku tuotteitaan.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Mitäpä nyt mitkään OAJ:t mitään tietäisivät. Samaan aikaan persu vannoo nettilehtien kommenttiraitojen nimiin #37.

Hienoa kuitenkin, jotta porukalla hävitätte uskottavuutenne viimeisiä hitusiakin.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #54

Siis, lähdetkö siitä, että mikäli ongelma olisi olemassa, OAJ pitäisi siitä kovaa ääntä?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #62

Riippunee siitä, onko opettajia ohjattu vihanlietsontaan, vai ovatko toimineet itsenäisesti. Ensiksimainitussa tapauksessa OAJ pitäisi kovaa meteliä ja vaatisi opettajien integriteetin kunnioittamista. Jälkimmäisessä tapauksessa taas OAJ puolustaisi asian ilmi tultua opettajia ja heidän sananvapauttaan.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Sain tällaisen viestin Mikolta (nimi muutettu) 8v (ikä muutettu) Tohmajärveltä (paikkakunta muutettu), että Jussi ja Laura (mielipide poistettu). Toivottavasti yksikään Perussuomalainen ei pahastunut Pekan, ei kuin Mikon mielipiteestä.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Voihan KERPELE, täälläkin suurin osa kommentoijista syyttävät Laura Huhtasaarta siitä, että hän on julkaisut näitä oppilaiden(opettajien ohjauksessa) tekemiä kuvia.

Kukaan ei paheksu sitä kun opettajat ohjaavat oppilaita jotakin ryhmää kuvaamaan rasistiseksi.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

"Kukaan ei paheksu sitä kun opettajat ohjaavat oppilaita jotakin ryhmää kuvaamaan rasistiseksi."

No miksi paheksuisi, kun sellaista ei ole näemmä tapahtunut.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Kyllä näemmä on tapahtunut.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Väärin. On kiistatonta, että opetustoiminnasta vastaavat koulun aikuiset ovat hyväksyneet ja julkaisseet kollaasiin sisältyvän täysin asiattoman viestin.

Tämä case on taas tyypillinen "akkojen moka", johon oleellisesti kuuluu havaittava hätäselittely sekä vastuunkannon ja tilivelvollisuuden puuttuminen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #29

Vaikka kirjoittamasi pitäisi paikkansa, se ei osoita että olisi ohjattu jotain tiettyä viestiä ilmaisemaan.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #32

Miksi tämä pitäisi osoittaa? Täysin asiattoman kollaasin hyväksyminen ja julkaiseminen on tarpeeksi raskauttavaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #42

Siksi, että tämän säikeen aloittaja väitti näin tapahtuneen eli siitä tässä keskustellaan. Ilmoittauduin vapaaehtoiseksi sellaista toimintaa paheksumaan ja nyt pitäisi selvittää missä ja koska tuollainen ohjaus on tapahtunut.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #49

"Ohjaus" tarkoittaa tässä yhteydessä asiattoman viestin hyväksyntää ja julkaisemista.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #58

Hatunnosto notkeudesta, kun pystyt venymään tuollaiseen tulkintaan. Muotoiluhan oli ”opettajat ohjaavat oppilaita jotakin ryhmää kuvaamaan rasistiseksi.” minä yksinkertaisuuttani kuvittelin tuon tarkoittavan että ohjattiin kuvaamaan, eikä hyväksytty jo kuvattu.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen Vastaus kommenttiin #42

"julkaiseminen on tarpeeksi raskauttavaa"

Julkaisemisestahan tässä on Huhtasaarta juuri paheksuttu.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #60

Eihän Huhtasaari ole voinut olla kollaasin julkaisija, jos hän on jakanut twitterissä jo aikaisemmin julkaistun kuvan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #66

Taidat sekoittaa julkistamisen ja julkaisemisen.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #68

Sinä julkaisemisen ja jakamisen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #77

En suinkaan. Huhtasaari julkaisi Twitterissä eri kuvan, kuin minkä taidekaari oli julkaissut Instagramissa.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #78

No onpas tämä nyt monimutkaista.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #88

Päinvastoin, tältä osin hyvin selkeää. Voihan sitä halutessaan sotkea selkeänkin asian, mutta ei tässä ole mitään syytä sellaiselle.

Tekijät ja koulu julkistivat julisteen koulun aulaan ripustamalla. Taidekaari julkaisi julisteesta kuvan instagramissa, luvalla. Huhtasaari julkaisi julisteesta toisen kuvan twitterissä, luvatta.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #90

Juuri näin. Taidekaarella ja koulun ilmoitustaululla oli koulun ja oppilaitten vanhempien lupa. Huhtasaarella oma lupa. Miten näin yksinkertainen asia näyttää olevan vaikea ymmärtää. Muistan hyvin kun 90-luvun alussa olin Karjalaisen lehtikuvassa ja taustalla näkyi yhden taiteilijan julkaisu toimistoni seinällä. Jouduimme Karjalaisen kanssa yhdessä pyytämään anteeksi. Vaikka julkaisu oli yritykseni maksama. Se oli hyvä oppi ja isompia virheitä ei ole sen jälkeen tullut. Mutta muitten selkkauksia kyllä nähnyt riittävästi. Muutaman tonnin korvauksilla noista näyttää yleensä selviävän.

Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen Vastaus kommenttiin #100

Onpas Turusta viety kuin pässiä narussa. Nyt vähän nakrattaa.

Kannattaa tietoja päivittää välillä, varsinkin näin digi- ja verkkoaikaan.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #105

Nauru pidentää vaikeata olotilaa. Anna mennä vaan. Aineettomiin oikeuksiin liittyvät seikat ovat varsin hyvin hallussa. Nehän liittyvät omaan päivittäiseen liiketoimintaan nykyisin. Mutta kiitos huolenpidosta.

Päivi Suikkanen Vastaus kommenttiin #29

Olen samaa mieltä. Surullista tässä on se, kun nyt tällaiset epäasialliset tuotokset on oikein ministeritasoa myöten koulussa sallittu, niin uskonpa vaan, että myös asiasta erimieltä olevat koululaiset tulevat aktivoitumaan koulujen kuvistunneilla….olen aika varma...vaikea on sitten perustella, miksi näin ei saisi tehdä jos muutkin ovat saaneet..Viisainta olisi vaan pitää koulu puoluettomana, sekä vaatia väittelle oikeutetut perusteet--..Tekijänoikeusista keskustelu tässä yhteydessä on täysin turhaa. Jotta taiteilijalle edes muodostuu tekijänoikeuksia työn tulee olla riittävän omaperäinen oma luomus. Kyseisessä julisteessa ei ole yhtäkään itse piirrettyä kasvoa tai maalattua/luotua hahmoa tai muuta omaa tuotosta. ( Huom. itsekin maalaan ).

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Minä voin olla vapaaehtoinen paheksumaan. Missä näin on tapahtunut ja koska?

Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen

Yhtäkään kommentoijaa tai suosittelijaa ei täällä olevista voi kuvitella koskaan päästettävän jakamaan oikeutta oikeussaleihin. Ei mielellään edes todistajaksi.

Jokaisella vaan tuntuu olevan oikeudet ja valtuudet tuomitsemaan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Tekijänoikeusrikkomus on asianomistajarikos. Jos asianomistaja ei vie asiaa oikeuteen, se ei tee Huhtasaaren toiminnasta yhtään sen oikeampaa.

Minä voisin noin periaatteessa tirvaista jotain turpaan kotioloissani. Tarkoittaako se että pahoinpitely ei ole rikollista jos pahoinpidelty ei ilmoita siitä?

Tietenkään Huhtasaari ei ota mitään vastuuta tekemisistään, senkun jatkaa hyökkäilyään ja kaaderit komppaavat.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Onneksi kommentoija Keskinen ei päätä asiasta.

Ei kaikki se, mikä ei ole kiellettyä, ole välttämättä sallittua, toivottavaa tai hyvän tavan tai maun mukaista.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Jaa, sattuipa, kun minulla on huomenna käräjäistunto. Miten aiot tahtosi toteuttaa?

Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen

Meinasitko paljonkin valehdella, jotta oma etusi toteutuisi.
Sovittelua tuskin olet edes harkinnut.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Raukkamaista, tosiaankin. Odotamme pelonsekaisin tuntein, milloin päiväkodeista löytyy perussuomalaisia kuohuttavaa materiaalia, askartelua tai roolileikkejä.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Sitähän jaetaan varmaan jo synnytysvalmennuksessa!

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Olet varmaankin tapasi mukaan oikeassa. Kyllä raskaana olevan äidin persukriittinen puhe ehdollistaa syntymättömän lapsenkin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #55

Totta, me yritimme vaimon kanssa suvakkeilla hänen odotusaikoinaan ja hyvin toimi: kumpikaan ei ole persu ja suhtautuvat kriittisen havainnoivasti muihinkin.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #59

Hyvin toimittu.

Katselin tuossa 2018 äitiyspakkauksen sisältöä ja siitä löytyy kuin löytyykin punaiset legginsit ja sateenkaarisukat.

https://www.kela.fi/aitiyspakkaus-2018

Näin meillä varmistetaan propagandan perillemeno imeväisiästä alkaen.

Tämän sukupolven ensimmäinen sana on "google" ja ensimmäinen lausahdus "paha persu" :(

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #61

Nyt syötit Markku seuraavan pöyristymisen aiheen suoraan Huhtasaaren lapaan.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #67

Olen työnikin puitteissa tunnettu avuliaisuudesta. Jos poliitikot haluavat kiihkeästi nolata itseään, miksi en auttaisi?

No, vakavammin, on selvää, että raivon purkaminen äitiyspakkauksen sisältöön olisi verrattomasti vähemmän haitallista kuin tämä nykymeno.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Ilmeisesti huhtiksen kannattaa näitä blogeja väsäillä, kun jo reilussa tunnissa on tullut noin monta vastausta. Meneekö tässä nyt viherpunaiset huhtiksen miinaan?

Kovvoo hommoo sano.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kyllä ilman muuta menevät ja patamustat myös. Mitä enemmän Huhtasaarta kritisoidaan, aiheetta tai aiheesta sillä ei ole merkitystä, sitä suuremman suosion hän saa kohderyhmässään. Tämä kohu kuitenkin osoittaa, että hänet on ehdottoman tärkeä valita jatkokaudelle, niin pidämme hänet poissa koulusta nuorison parista. Asia siis menee yhteiskunnallisen palveluksen piikkiin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Mitä enemmän Huhtasaarta et al krisisoidaan, sitä tiukemmiksi falangit toki käyvät. Mutta toivottavasti myös harvemmiksi sillä potentiaaliset sympparit ymmärtänevät paremmin mistä noilla linjoilla on oikeasti kyse.

Olemmehan näissä Huhtasaaren plokeissa saaneet todistaa juurikin juvalaisen entisen fundamentalistipersun, R.Paunosen luopumusta. Tuskin se juuri nyt tämän kritiikin aiheuttamaa on mutta pitkäjänteinen työ kantaa hedelmää ja persuleiden sekä sinikoiden ovensuuhun kertynee ruuhkaa.

Onhan vanha kansa aina tiennyt, että vaikeneminen on myöntymisen merkki ja jos vaikenemme huhtasaarien hölmöilyistä, joku saattaa epähuomiossa lipsauttaa itsensä mukaan noihin touhuihin ja joutuu sitten katumaan erehdystään. Pitäkäämme siis yllä kritiikkiä niin joku saattaa säästyä vahingolta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #56

Vesikin syö kiveen kolon, kun aikaa kuluu riittävästi.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Valokuvan ottaminen ja julkaiseminen kuuluu sitaattioikeuden piiriin, jos kyseessä on julkistettu teos. Mediassa on annettu väärää tietoa, että minä olisin rikkonut lakia, se ei pidä paikkaansa."

Sitaattioikeus menee lyhyesti näin: "Julkistetusta teoksesta on lupa hyvän tavan mukaisesti ottaa lainauksia tarkoituksen edellyttämässä laajuudessa, lähde pitää mainita ja lainauksella pitää myös aina olla hyväksyttävä asiallinen yhteys lainaajan omaan teokseen."

En nyt ole ihan varma tuosta viimeisestä kohdasta menikö tämä nyt oikein.

Voisi olla hyvä ajatus tarkentaa omaa toimintaa tässä kohtaa.

1. Mikä oikein riivaa?
2. Mitä oikein pitäisi tehdä että riivaus poistuu?
3. Miten tämä lainaus lasten ryhmätyöstä nyt oli perusteltua tässä kontekstissa?
4. Tuliko vahingossa tehtyä joku moka mitä pitäisi pyytää ajoissa anteeksi?

Ihan vaan parempaa kommunikointia että jos löytyisi eri tahoilta ymmärrystä enemmän.

Jaan näkemyksesi huolesta jonkun oppilaitoksen mahdollisesta politisoitumisesta mutta tuohon tarvitsisi vähän enemmän. Anonyymiviestit eivät kuitenkaan ole todistusaineistoa.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Ajan haaskuuta mutta jos nyt tosiaan on yksi lukija joka ei asiaa oikeasti oivalla niin voi vilkaista vaikka juttua parin vuoden takaa.

https://www.suomenuutiset.fi/opetushallitus-ajaa-m...

Helsingin ministeriöissä kirjataan yleiset linjat ylös opseihin yksittäisillä kunnilla ja kaupungeilla on omat linjauksensa ja lopulta sitten yksittäiset rehtorit painottavat asioita eri tavoin joita sitten ope toteuttaa. Jos joku sanoo ettei koulumaailma ole poliittinen, poliittisessa ohjauksessa, valehtelee minkä lisäksi tietysti ope voi olla ääri-ääri sellainen (puheenvuoroissakin vähinyään yksi moinen on) ...

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

Julkaisemisen oikeutuksesta kohiseminen on huomion kääntämistä pelkkään muotoseikkaan.

Se on keskustelua aidanseipäästä.

Ongelmien ydin on koulu ja sen asennemuokkaus itse.

http://hankamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261964-p...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Julkaisemisen oikeutuksesta kohiseminen on huomion kääntämistä pelkkään muotoseikkaan.
Se on keskustelua aidanseipäästä."

Tässä olen samaa mieltä ja varmaankin syy, miksi Huhtasaari virheellisesti höpisee sitaattioikeudesta ja vie keskustelua tekijänoikeuksiin ohi oman toimintansa.

"Ongelmien ydin on koulu ja sen asennemuokkaus itse."

Ongelman ydin on lähestyvät vaalit ja persujen tarve olla otsikoissa millä tahansa aiheella ilmeisesti sisäisen dynamiikan vahvistamiseksi.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Hautamäki on "vastuullisesti" estänyt kommentoimiseni hänen blogissaan, joten totean tässä lyhyesti: ehkäpä ainakin joidenkin perussuomalaisten kannattaisi katsoa peiliin ja miettiä "asennemuokkauksen" alkusyytä.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Julkaisemisen oikeutuksesta kohiseminen on huomion kääntämistä pelkkään muotoseikkaan."

Totta.

"Ongelmien ydin on koulu ja sen asennemuokkaus itse."

Pidän sitäkin mahdollisena mutta taideteos ei osoita että näin olisi.

Se että on jotain politisointia kouluissa on kyllä vakavaa ja opettajille ei mikään antipersu toiminta kuulu. Jos oppilaat itse sen tekevät niin se on eri juttu sitten.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Julkaisemisen oikeutuksesta kohiseminen on huomion kääntämistä pelkkään muotoseikkaan.

Se on keskustelua aidanseipäästä.
"

Tavallaan. Mutta reaalimaailmassa keskustelu on siirtynyt ihan muille aalloille. Tarvitaan lähinnä jo ylimaagista valtaa (näyttäkää vaikkapa se retorinen guru joka alkuperäisen tavoitteen voi pelastaa.. ) keskittää keskustelu siihen mihin kirjoittaja halusi kiinnittää huomiota. Mieluusti näkisin miten tuo magiatemppu tehdään. Muutoin kannattaa jossain vaiheessa huomata että tappio (tässä tapauksessa reilu mediatappio etenkin) tuli, ja kohti uusiin tappioihin tai voittoihin. Kaikenlaista elämässä sattuu.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Mutta reaalimaailmassa keskustelu on siirtynyt ihan muille aalloille. Tarvitaan lähinnä jo ylimaagista valtaa (näyttäkää vaikkapa se retorinen guru joka alkuperäisen tavoitteen voi pelastaa.. ) keskittää keskustelu siihen mihin kirjoittaja halusi kiinnittää huomiota."

Hyvin vaikeata kun lasten ryhmätyössä tehty provojuliste ei osoita, että opettaja olisi tähän painostanut.

Se, että lapset käyneet koulua monikulttuurisessa ympäristössä ja että tulee dissonanssia jos jotkut perussuomalaiset möläytelleet eriarvoistavia kannanottoja, on kyllä toki täysin mahdollista että se resolvoituu persuvastaisena propagandajulisteena.

Ei vaan osoita vielä mitään politisoitumista tai koulun taholta tapahtunutta aivopesua. Se VOI olla mahdollista mutta tyhjästä on paha nyhjäistä.

"Mieluusti näkisin miten tuo magiatemppu tehdään. Muutoin kannattaa jossain vaiheessa huomata että tappio (tässä tapauksessa reilu mediatappio etenkin) tuli, ja kohti uusiin tappioihin tai voittoihin. Kaikenlaista elämässä sattuu."

Epäonnistuminen on aina vaihtoehto.

Jarkko Mynttinen

Milloin päästäisiin vihdoin keskustelemaan varsinaisesta aiheesta, eli oppilaan esittämästä huolesta opettajien taholta kohdistuvaan poliittiseen aivopesuun?

Tässä yritetään nyt selvästi kääntää huomio tarkoituksellisesti harhapoluille johonkin tekijänoikeusongelmaan, jota ei edes ole ja vaikka olisikin, niin ei mene yhteiskunnan edun nimissä prioriteetissa oppilaan esittämän huolien ohi.

Eikö nyt tärkempää olisi kuitenkin keskittyä selvittämään ja ratkomaan oppilaan esittämiä huolia, eikä muka tarkoitushakuisia jonninjoutavia tekijänoikeusongelmia ja varsinkaan kun asiasta vasta hyväksyttiin oikein EU tasolla pari viikkoa sitten tekijänoikeusdirektiivi, joten se on kyllä saanut jo ihan riittävästi huomiota.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Tuo kyseessä oleva oppilastyö on lukemistani kommenteista päätellen poistettu melko pian sen julkaisun jälkeen! Se oli mielestäni moniselitteinen oppilastyö, josta opettajan olisi pitänyt keskustella tekijöiden kanssa ja myös, että sitä olisi syytä muuttaa. Omat opettajani ja myös tuntemani yhteiskuntaopin opettajat luulisin niin toimivan.

Mikäli katsoin oikein siinä oli mukana jopa presidentti ja yksin se oli painava syy poistaa se mistä tahansa internetistä. Kukaan kuvissa esiintyvistä henkilöistä ei todellakaan hyväksy laittomia jopa kuolemaan johtavia merikuljetuksi!

Tällä kuva-aiheella ei kenenkään ole syytä käydä poliittista debattia. Toinen asia on tutustua tarkemmin siihen miten yhteiskuntaopetus yläasteella nykyään tapahtuu! Itse nyt jo 73-vuotiaana olin mukana aikoinani koulumme yhteiskuntaopetuksen kokeilussa, jonka perusteella jopa historian numeroni nousi kiitettävään!

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

"Kukaan kuvissa esiintyvistä henkilöistä ei todellakaan hyväksy laittomia jopa kuolemaan johtavia merikuljetuksi!"

Sitähän juliste juuri kritisoi, että Halla-aho ja Huhtasaari eivät niitä ilmeisestikään hyväksy.

Laura Huhtasaari

Työ oli esillä 8kk. Nyt on poistettu.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Oli esillä 8 kk ilman kohua, poistettiin sattuneesta syystä eilen tai toissapäivänä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #93

Tarinan opetus: Maalita ja pane seuraajasi uhkailemaan niin saat tahtosi lävitse.
Tämän jälkeen ei enää kukaan ajattele olmisti persujen ajamasta maahanmuuttopolitiikasta nyt kun tämä vaarallinen juliste saatiin piiloon.

Laura Huhtasaari

Työ oli esillä 8kk. Nyt on poistettu.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Jälleen kerran saa ihmetellä miten vihervasemmisto ei pidä moraalisesti vääränä syyllistää murhaajaksi puoluejohtajaa, isää ja äitiä, koska he ajavat maahanmuuttopolitiikkaa, joka hyödyttää heikommassa asemassa olevia, mutta ongelma on tietenkin tämän tiedon julkaisu.

Toinen asia on opettajien heikko ammattitaito ja kykenemättömyys puolueettomuuuteen. Lieko kyse sitten mamu-rakastajista, jotka ovat opettajien päät sekoittaneet, vai Vihreä lanka lehdestä, mutta jossain on vika, jos opettajat syyllistävät puolueen kannattajia rasisteiksi ja rikollisiksi.

Ottaen huomioon näiden "oikeamielesten" parista tulleet kymmenet rikolliset ja huijarit.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Huhtasaaren arvostelijoiden raivoisa reaktio osoittaa vain sen, kuinka koville ottaa jäädä kiinni rysän päältä. Erityisesti tämä pätee kaikkien aikojen surkeimpaan opetusministeriin ja opettajien ammattijärjestöön. Itse asia eli se, että kyseinen "taideteos" on sekä muodoltaan että sisällöltään niin heikko, että sen tehneet oppilaat olisi pitänyt passittaa kiireesti kertausopintoihin. Jos tämä edustaa koulun yleistä tasoa, niin alas on vajottu peruskoulun parhaista päivistä. Koulun rehtorin ja opettajien olisi syytä hakeutua pikaisesti täydennyskoulutukseen.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

Tämä on kieltämättä vallan freesi ja muidenkin kommentoijien esiin nostama näkökulma aiheeseen, että koulutöitä kritisoidaan heikosta tasosta! Kuvistyöt voisi laittaa varmaan saman tien mieluummin silppuriin kuin seinälle, kun ei juniorit hallitse sen paremmin perspektiiviä kuin värioppiakaan, saati omaperäistä ilmaisua. Harva peruskoululainen osaa myöskään kirjoittaa koskettavaa runoa tai kiinnostavaa esseetä.

Mutta mites, olisko parempi olla huolissaan noista meidän lainsäätäjistä?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Samahan tuo on Ranskassakin, mitään ongelmaa ei ole muslimien raakuuksilla, mutta näistä tiedottaminen on ongelma josta voi joutua mielentilatutkimukseen.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Ja kerran vielä:

Esitätkö Laura ihan tosissasi sitä, ettei kodeilla ja oppilaiden vanhemmilla ole mitään osuutta lastensa poliittisiin mielipiteisiin? Vai lähteekö ajattelusi päätelmästä, että kaikki kodit ovat persumielisiä, niin että noin ajattelevat lapset on aivopesty kouluissa?

Vai onko kenties seuraava hyökkäyksen kohde kodit ja väärin ajattelevat vanhemmat?

Ja toiseksi: olet vallankäyttäjä, jonka pitää sietää arvostelua – jopa nuorisolta.

Et ole vallankäyttäjä pelkästään kansanedustajatoimesi johdosta, vaan mielipidevaikuttaja, jolla on erittäin vahva vaikutus kaiken maailman idiootteihin. Sellaisiin, jotka eivät kursaile ryhtymästä järjettömiin tekoihin lietsomissasi asioissa.

Joten sinun asemassasi olisin todella varovainen kaikissa julkisissa kannanotoissa – vaikka olisit kuinka suuttunut Suomen nuorisolle.

Haloo, maa kutsuu, vaikka ymmärrän hyvin että populistien ääntenkalastuksessa roiskuu kun rapataan eikä seurauksista piitata. Nyt kansanedustaja-opettajalta roiskahti sitten koululaisten niskaan.

Miten meni noin niinkun omasta mielestä, ope?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Huhtasaaren blogin ensimmäinen kappale sisältää sanat "tietosuoja", "tekijänoikeus" ja "sitaattioikeus".

Hämmentävää siinä mielessä, että kirjoittaja on monissa yhteyksissä tämän puheenvuoron lisäksi osoittanut, ettei ymmärrä kyseisten sanojen sisältöä lainkaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Huhtasaari vaikuttaa menevän viimeisimmän mielestään hyvältä ja oman edun mukaiselta kuulostaneen selityksen mukaan, jonka joku on sattunut esittämään. Tämä sitaattioikeuteen vetoaminen vaikuttaa samanlaiselta pää kainalossa kulkemiselta, kuin gradun kappaleiden laittomasta valmistamisesta riehuminen aiemmin. En tiedä johtuuko tämä haluttomuudesta ottaa selvää, vai kyvyttömyydestä sisäistää. En toisaalta osaa sanoa kumpi selitys on pahempi.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

https://www.iltalehti.fi/uutiset/2016100922439779_...

Valtaosa suomalaisista ajattelee muslimeista suvakkien mukaan rasistisesti, eli ei usko niiden sopeutuvan Suomeen.

Valtaosaa kansasta ei juuri politiikka kiinnosta, eikä varsinkikaan nuoria, joten on todennäköistä, että oppilaat ovat saaneet persuvihansa nimenomaan opettajilta

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Rajamäki, en uskonut itsekään sopeutuvani niinkin paljon aikaisemmin kokemistani kulttuureista poikkeaviin yhteiskuntiin kuin ensin vietnamilaiseen ja sitten kiinalaiseen.

Molemmat ovat hyvin voimakkaita kulttuureja, ja niiden edustajat ovat hyvin ylpeitä omistaan ja kulttuuriensa saavutuksista.

Yli neljännesvuosisadan jälkeen kumpikaan kulttuuri ei ole edessäni taipunut ja minun on ollut pakko sopeutua. Saunoja löytyy kyllä molemmista, ei kuitenkaan minun ansiostani tai vaatimuksistani johtuen.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

"on todennäköistä, että oppilaat ovat saaneet persuvihansa nimenomaan opettajilta"

Linkittämässäsi jutussa sanotaan: "Vastanneista 38 prosenttia uskoo sopeutumiseen."

On siis todennäköistä, että muutama tamperelainenkin voi olla sitä mieltä, että muslimimaahanmuuttajat sopeutuvat Suomeen. Ja muutama tamperelainen lisää ajattelee kenties, että turvapaikanhakijoita saattaa olla perusteltua ottaa Suomeen, vaikkeivät niin sopeutuisikaan.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Sanohan Sakari ihan rehellisesti, jos hetken mietit asiaa:
"Valtaosaa kansasta ei juuri politiikka kiinnosta, eikä varsinkikaan nuoria, joten on todennäköistä, että oppilaat ovat saaneet persuvihansa nimenomaan opettajilta" <- kuulostaako tuo ihan aukottomalta logiikalta?

Enkä nyt v*ttuile vaan haluan tietää ajatteletko oikeasti näin.

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

Pieni korjaus: meidän "suvakkien" mukaan valtaosa suomalaisista ei suinkaan ajattele rasistisesti, vaan päinvastoin, rajakit muodostavat pienen, mutta ikävän ja äänekkään vähemmistön kansasta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

On näköjään putkahtanut väärä vaalivuosi.

The Finns party won close to 20% in the 2014 elections but recent polls suggest support for the party is now around 10%.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Taitaa saatu julkisuus ylittää twiittaajan villimmätkin unelmat. Seuraava pesti kansanedustajana nytkähti taas aimo askeleen eteenpäin.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Pitää kysyä, kumpi on tärkeämpää: sekö, että Ritala kommentoi vai sekö, että BBC kommentoi? Nyt näkyisi nimittäin Ritala jo lopettaneen.

Käyttäjän PetriRissanen kuva
Petri Rissanen

Perussuomalaiset vaativat kovasti sananvapautta, mutta kun pari oppilasta sitä itse käyttää, niin perussuomalaisissa alkaa surkuhupaisa parkuminen.

Timo Tiihonen

Sinun olisi kannattanut ottaa selvää missä asiayhteydessä julisteet oli tehty ja miksi. Opettajat eivät usuttaneet nuoria tekemään persuvastaisia plakaatteja, vaan aiheena oli tehdä ylipäätään kantaa ottava juliste. Koko "teos" vaikutti lähinnä poikien läpältä, poliittiselta satiirilta. Et viitsinyt havainnoida muita samassa opetustilanteessa tehtyjä julisteita etkä pohtia tilannetta kokonaisuutena. Se kyky ei taida kuulua populistisessa kuplassa elävän valikoimaan?

Juttelin juuri "maalittamasi" koulun lähellä sijaitsevaa lukiota käyvän 16 vuotiaan tyttäreni kanssa. Koulussa oli virinnyt eläväinen keskustelu aiheesta eikä opettajan kanta esimerkiksi turvapaikanhakijoista sinänsä todellakaan ollut kelvannut kaikille opiskelijoille. Sinun toimintaasi taas oli pidetty yleisesti typeränä vaikka useimmat olivatkin ymmärtäneet miksi juliste oli sinusta loukkaava, mutta provosoitumistasi asiasta oli pidetty turhana. Näin vietävissä olevia Suomen nuoret ovat...

Oletko niin oman kuplasi sisäisen narratiivin älyllisesti lamauttama ettet tajunnut edes kysyä opettajilta mistä on kyse ja usutit yleensä Facen ryhmissä toimivat trollit todellisen maalin kimppuun?

Mieti esimerkiksi sitä mikseivät vihreät suuttuneet siitä että yhdessä julisteessa neuvottiin miten edistää ilmastonmuutosta. Demareita kyrsii varmasti juliste jossa sanotaan että on tyhmää maksaa veroja. Täällä on muutama muu juliste samasta tilanteesta, katso ja mietti ennen kuin jatkat pyristelyä jossa uppoat sitä syvemmälle mitä enemmän selität ja kiertelet sitä tosiasiaa että mokasit pahemman kerran.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000005847889.html

Toni Tamminen

Tsemppiä Laura, en ole perussuomalainen, en kokoomuslainen, en demari tai vihreä, olen aivan tavallinen suomalainen. Olen syvästi huolissani täällä puheenvuorossa käytävästä keskustelusta, jossa nämä minua huomattavasti paremmat suomalaiset saavat maalittaa jokaista omasta mielestä väärässä olevaa mielin määrin. Etenkin kohdistan viestini hyvin koulutettuihin blogisteihin, en Ritalaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Koulussa oli virinnyt eläväinen keskustelu aiheesta eikä opettajan kanta esimerkiksi turvapaikanhakijoista sinänsä todellakaan ollut kelvannut kaikille opiskelijoille."

Rehtorille oli kelvannut ja halusi vielä jakaa mielipidettä maailmalle.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Mistä päättelit, että kyse oli opettajan, eikä oppilaiden kannasta?

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Eihän kysymys ole ollenkaan lasten tai koululaisten maalittamisesta, aikuiset, koulu ja opettajat ovat kuvien julkaisusta tietenkin vastuussa. Minusta Huhtasaari nosti aivan aiheellisesti keskusteluun kysymyksen koulujen politiikan ja arvojen opetuksesta, ja se on kysymys mitä pitäisi todellakin miettiä ja tutkia, sen sijaan että yrittäisi lakaista "epämiellyttävät" asiat maton alle, niinkuin esim. Grahn-Laasonen on valinnut tehdä. -Tämä raivoisa asian vastustus ja siitä puhumasta kieltäytyminen ja epäolennaisuuksiin hirttäytyminen nimenomaan osoittaa, että koulujen puolueettomuuspolitiikassa on toivomisen varaa ja että yleiselle keskustelulle asiasta on todellakin tarvetta. -Tämä sataa perussuomalaisten laariin ja niin pitääkin. Tärkeä asia. Hyvä, Laura! Koulujen opetuksen puolueettomuus on tärkeä asia ja se pitää voida taata.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Vastuulliset aikuiset Sammon koulussa tosiaan arvioivat arvojen perusteella tilanteen. Ilmiselvä lopputulos arviosta oli, että oppilaiden perusoikeuksiin ei ole mitään syytä puuttua. Huhtasaari oli eri mieltä ja on esittänyt, että sensuuri olisi sananvapautta parempi toimintatapa koulussa. Tapaus ei tosiaan ole kovin monimutkainen.

Sensuurin puoltaminen saattaa sataa perussuomalaisten laariin, mutta johtanee yhtä lailla perälaudan vuotamiseen. Olen käsittänyt monen perussuomalaisen kokevan sananvapauden, ainakin omansa, tärkeäksi arvoksi.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Olen kuullut perussuomalaisilla olevan semmoisia kaksoisstandardeja. Sillä vissiin tarkoitetaan tätä.

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

Jos Laura Huhtasaaren käsitys opetuksesta on manipulointi ja aivopesu, Luoja varjele kenenkään lapsia milloinkaan joutumasta hänen oppilaikseen!

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Käyn enää ajoittain US-blogialustalla.

Nyt kuitenkin onnittelen Laura Huhtasaarta keskustelun kirvoittamisesta pienellä kommentilla, joka liittyy elämään, siis koulumaailmaan, jonka hän taatusti tuntee. Teollaan hän sai ihmeitä aikaan:

Pelkästään Max Stenbäck otti asian niin omakseen, että hän taitaa johtaa tämän ketjun rankingia 27:llä kommentilla: se on lähes viidennes kaikista. Jos laskin väärin, korjatkaa. ;-) (s)

Nimim. Opettaja ja OKL:n lehtori (retired)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset