LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Raivo, joka perustuu nolla-argumenteille

Kirkko kohtasi perussuomalaiset. Keskustelemaan Mikaelinseurakuntaan oli kutsuttu minut ja Ville Tavio.

"Minä toivon kirkolta ja teiltä, että kirkko rohkeasti puolustaisi kristillisiä arvoja, kristittyjä ja kristillistä perinnettä, koska muuten islam pyyhkii yli. Me tarvitsemme vahvan kristinuskon Suomeen. Me tarvitsemme nuorisoherätyksen, ja haluan, että jokaiselle nuorelle olisi ilo tulla kirkkoon. Haluan, että tulee uusi herätys, jossa jokainen voi löytää itselleen Jeesuksen. Sateenkaariaatetta, islamia ja maahanmuuttoa saa ja pitää arvostella. Jos ei ole sananvapautta, ei ole mitään vapautta. Älkää alistuko yhteiskunnan hegemonia edessä, älkää alistuko sateenkaariaatteelle, vaan pitäkää Raamatun sanasta kiinni, pitäkää evankeliumista kiinni, pitäkää Jumalan sanasta kiinni. Se on rohkeutta ja sitä me teiltä odotamme." 

Tästä loppukaneetista "vihervasemmisto" raivostui ja alkoi mellastamaan. Surullista, että Turun Mikaelinseurakunta on joutunut vihervasemmiston vihan kohteeksi. Ilta oli onnistunut ja sujui suunnitelmien mukaisesti, dialogia kävimme puolin ja toisin. Pelkkä läsnäoloni (missä vain), saa vihervasemmiston hysteeriseksi.

He näkevät niin paljon vihaa joka paikassa, että heidän on pakko haukkua kaikki muut. He puolustavat ihmisarvoa niin raivokkaasti, että heille ei jää muuta vaihtoehtoa kuin jatkuva muiden nimittely natseiksi ja rasisteiksi He puolustavat demokratiaa niin tarmolla, että heidän mielestään vääriä mielipiteitä ei saisi edes esittää, eikä pahoja ihmisiä saisi päästää ääneen. 

 

PS: Joskus pitää myös hyväksyä, että vaikka kuinka harrastaisimme dialogia, toisen ajatuksista ei vain saa kiinni. Mistä johtuu rajaton naiivius? Uniikit aivot? Pakko myöntää, en tule koskaan ymmärtämään näitä "aikamme sankareita".

 

https://

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (136 kommenttia)

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Eikö selkeästi natsia henkilöä siis saa sanoa natsiksi? Kyllä vai ei? En tällä nyt viittaa kehenkään tiettyyn henkilöön.

Jos se vaakkuu kuin ankka, kävelee kuin ankka ja näyttää ankalta, niin se todennäköisesti on ankka.

Laura Huhtasaari

Ainakin Hitleria saa.

Taas, jos kyseessä on oma tulkinta jostain ihmisestä, ja sitä käytetään leimaamiseen, on se kunnianloukkaus.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Saako esim. SVL:n jäseniä sanoa natseiksi? Kyseessä on kuitenkin ylikansalliseen kansallissosialistiseen valtioon tähtäävä järjestö.

Jos se marssii natsijärjestön marsseissa, kannattaa natsien yleisesti kannattamia asioita ja tuulettaa oikeaa kainaloaan itsenäisyyspäivänä, se todennäköisesti on natsi. Anteeksi, kansallissosialisti.

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #4

Mitkä ovat natsien yleisesti kannattamat asiat? Siis, mitkä muut kuin "arjalainen rotuimperialismi"?

Kuka tahansa saa vaapaassa maassa marssia, seistä ja kulkea. Ketään ei pidä leimata natsiksi kenenkään muun ihmisen perusteella. Jokainen vastaa vain omista henkilökohtaisista ajatuksistaan.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva Vastaus kommenttiin #5

"Natsipuolueen ainoaksi jäänyt puolueohjelma julkaistiin vuonna 1920. Natsismiin on liitetty kollektivismi[8][9], totalitarismi, pangermanismi [tai Pohjoismaisen vastarintaliikkeen tapauksessa vastaava pohjoismainen yhteys], rasismi, eugeniikka, antisemitismi,[10] antikommunismi[11] sekä vapaan markkinatalouden ja liberalismin vastustaminen.[12][13][9] Hitlerin julistama puolueohjelma painottaa erityisesti äärimmäistä nationalismia, vahvaa valtiota, rotupolitiikkaa, saksalaisen työväestön asiaa, keskiluokan oikeutta omaisuuteensa ja kapitalismin vastustamista."

Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Kansallissosialismi#...

Yllä esimerkki lähteiden merkinnästä. Ei maksa mitään.

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #8

Eli, jos joku julistaa ajavansa "saksalaisen työväestön asiaa, keskiluokan oikeutta omaisuuteensa" hän ajaa natsiaatetta?

Kansallissosialismiin liittyy paljon asioita, joita voimme löytää joka puolueesta. Tuomittavaa on natsien tavoite luoda ylikansallinen rotuimperialismi, ja vallata kansallisvaltioita alleen. Myös juutalaisvainot kuuluvat natsiaatteeseen. Näitä kumpaakaan en kannata, enkä tiedä minkään puolueen Suomessa kannattavan.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva Vastaus kommenttiin #12

Hienosti väärinymmärretty. Saksalaisen natsin tapauksessa tietenkin saksalaisen työväestön asiaa. Osaatko arvata minkämaalaisen työväestön asiaa suomalainen natsi voisi kannattaa?

"enkä tiedä minkään puolueen Suomessa kannattavan."

Politiikkaa on myös ulkopuolueellinen poliittinen toiminta.

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #15

Eiköhän "työväen presidentti" nimenomaan tarkoittanut suomalaista työväkeä, ja silti sillä ei ole mitään tekemistä natsismin kanssa.

Minkä muun työväen etua suomalaisen poliitikon tulisi ajaa kuin suomalaisen?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #5

Väistit kysymyksen SVL:stä. Se kutsuu itse itseään kansallissosialistiseksi liikkeeksi, mikä tarkoittaa tasan samaa kuin natsit. Sen sivustolla on myös selkeän juutalaisvastaista agendaa.

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #25

"Sen sivustolla on myös selkeän juutalaisvastaista agendaa." niin on. Ja minuakin siellä haukutaan sionistiksi ym. Minä, kun olen Israelin ystävä. En ole tarkemmin tutustunut aatteeseen, mutta jos he itse ilmoittavat olevansa kansallisosialisteja, niin heitä sellaisiksi sitten sopii kutsua.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #46

Olihan sinun pakko tuo myöntää, kun selkä pantiin seinää vasten, mutta aika pitkin hampain sen suostuit myöntämään ja selvästikin vaivautuneena siitä, että joitakuita saa sittenkin kutsua natseiksi ihan oikeutetusti.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #4

"Kyseessä on kuitenkin ylikansalliseen kansallissosialistiseen valtioon tähtäävä järjestö."

Eikös EU ole myös ylikansalliseen kansallissosialismiin tähtäävä järjestö?

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen Vastaus kommenttiin #4

Miksi liität tähän sosialismin? Oikea nimitys olisi kansallismielinen. Otetaanpa analoginen esimerkki. Jos joku puhuu kuin ne***ri, kävelee kuin ne***ri ja näyttää ne***riltä, on todennäköisesti ne***ri ( jokainen voi vaihtaa tähdet haluamiinsa kirjaimiin). Jos tähtien paikalle panee ensiksi mieleen tulevat kirjaimet, niin syytetään taatusti rasismista. Tummaihoinen olisi todennäköisesti hyväksytympi sana.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva Vastaus kommenttiin #9

"Miksi liität tähän sosialismin?"

Ei ole minun vikani että aatteen yleisesti tunnustettu nimi on kansallissosialismi (tai natsismi). NSDAP otti alunperin 20-luvulla nimeensä mukaan sanan "sosialismi" syödäkseen vasemmiston kannatusta.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #13

Nykynatsien suhde " sosialismiin" on vähintäin yhtä hauska kuin edeltäjiensäkin.
Mutta kyllä natsiaate on selkeästi määriteltävissä ja jos jonkun poliittisessa agendassa esiintyvät kaikki sen keskeiset piirteet, on oikeutettua puhua natsista.
" Leimasta" pääsee eroon ottamalla etäisyyttä näihin piirteisiin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #13

Kansallissosialismilla on olennaisia sosialistisia ulottuvuuksia aatteessaan. Sen koko perusta lähtee valtion määräävästä asemasta yksilöä kohtaan. Yksilö on jo syntymästään lähtien valtiovallan asettamien velvollisuuksien alainen. Aate on yhtä kaukana liberalismista kuin mikä tahansa sosialistinen tai kommunistinen suuntaus.

Kansallissosialismissa sallitaan kuitenkin yksityisyritteliäisyys ja liiketoiminta, mitä voidaan pitää eräänlaisena pragmaattisuutena, kun tiedetään, etteivät yhteiskunnan rattaat arjen tasolla muuten toimi. Voidaan ajatella, että esimerkiksi Kiina on nykyään tällainen kansallissosialistinen valtio.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Tämä " leimaamisen" käsite on kummallinen.
Selkeästi jotain määriteltävää aatetta jopa kiihkeästi kannattava voi kieltää tämän aatteen nimeämisen vain kutsumalla
sitä " leimaamiseksi".

Käyttäjän joukomarkula1 kuva
Jouko Markula

muista nyt kutsua myös sitä ankkaa natsiksi, kun kerran yhteisöllisyys pakottaa ilmaisemaan mielipiteitä liberaalisti

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

Jos se ankka käyttäytyy kuin natsi ja suosii kansallissosialismia aatteena, kyllä kutsunkin. Voin kutsua sitä myös rasistiksi, jos se osoittaa rasistista ajattelua, toisin sanoen asettaa muita ankkoja epäsuotuisampaan asemaan niiden värin, uskonnon, etnisen taustan, syntyperän, kansalaisuuden tai muun vastaavan seikan perusteella. Sellaista on rasismi.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#10:
Minä suhtaudun vähän epäilyksellä näiden kotitekoisten ornitologien lajinmäärityksiin. Tuntuu siltä, että ankaksi nimetään niin sotkat, telkät kuin kaakkuritkin, ja jopa liejukanat ja ruisrääkät. Meno on muutenkin samanlaista kuin Repe Helismaan ikimuistoisessa kappaleessa Sorsanmetsästys.

Pete Lehti

Jos sinä päätät, että vaakun kuin ankka, kävelen kuin ankka ja näytän ankalta, todennäköisesti et todellakaan tiedä olenko ankka.

Natsia saa sanoa natsiksi, mutta natsit ovat kansallissosialisteja, joka on aivan vastakkainen kanta esim omaan kantaani.

Aivan samalla logiikalla voin todeta sinun piipittävän kuin päästäinen, kävelevän kuin päästäinen ja todennälöisesti olevan päästäinen. Minä tosin olen varma siitä, että et ole päästäinen ja myönnän sen. Olemme erilaisia ja se jos mikä on hyvä asia. Ja molemmat saavat olla omaa mieltä asioista. Ja sekin on hyvä asia.

Toni Rintala

" natsit ovat kansallissosialisteja"

Saksan natsit olivat imperialisteja siinä missä Napoleon tai Aleksanteri Suuri. Natsit halusivat valloittaa maailman, aivan kuten Napoleon ja Aleksanteri Suuri. Mutta vain Aleksanteri sai lisänimekseen tuon suuri, koska hän onnistui melko hyvin aikeissaan. Siksi häntä saa muistella ja ihailla.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Jos se vaakkuu kuin ankka, kävelee kuin ankka ja näyttää ankalta, niin se todennäköisesti on ankka"

Tuo on ihan syvältä, se voi olla sorsakin etkä tunne niitä eroon jos et ole opiskellut aihetta.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#31:
Toisaalta, ankka on sinisorsan kotieläimeksi jalostettu muoto.
Tämän jälkeen nuo sanaleikkejä harrastavat voivat sitten ryhtyä keskuudessaan puimaan sitä, onko kyseessä kiltti kesynatsi vai peräti villinatsi.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #74

Jos PVL on villinatseille ja Suomen sisu kesynatseille?

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

Niin. Natsi on solvaava termi, joten sen käyttämisestä loukkaamistarkoituksessa voi johtaa rikosilmoitukseen - vai onko sinulle ok, jos joku julkisesti sanoo sinun olevan natsi?

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Natsi ei ole termi eikä solvaus vaan nimitys määrätyn aatteen kannattajalle.
Sillä on myös puolileikillinen käyttö jonkinlaisen komentelevan ylettömän järjestyksen palvojan nimityksenä.

Termin käytön motiivi ei ole olennaista, ainoastaan sen perustelu.
Kommunistia saa sanoa kommunistiksi myös "loukkaamistarkoituksessa" - koska hän o n kommunisti.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #115

Niin. Mainitsepa joku suomalainen henkilö, ensisijaisesti joku poliitikko, joka tunnustaa kannattavansa kansallissosialismia. Minulle ei tule mieleen.

Kuitenkin, aika montaa henkilöä natsitellaan, vaikka he kieltävät sen. Miksi?

Hyväksytkö sen, että sinua aletaan kutsumaan natsiksi?

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Jos Jeesus olisi kutsuttu Mikaelin kirkkoon puhumaan, niin hän olisi varmaan pitänyt tuollaisen puheen. Inhosi tunnetusti muukalaisia, kuten samarialaisia :D

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Olisi ilmeisesti pitänyt laittaa mukaan se sarkasmivaroitus :D

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Me tarvitsemme nuorisoherätyksen, ja haluan, että jokaiselle nuorelle olisi ilo tulla kirkkoon."

Persunuoret ovat tulleet jo ainakin portaille saakka.

videolla Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen ryömii lannevaatteeseen sonnustautuneena pitkin Helsingin tuomiokirkon portaita. Videolla Tynkkystä ruoskii joukko naamioihin ja mustiin vaatteisiin sonnustautuneita hahmoja. Taustalla ääni lausuu pakkoruotsia kritisoivaa versiota Isä meidän -rukouksesta.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/ps-nu...

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Kirkossa pidetty palopuhe nivoutuukin sopivasti vaalikimppakivaan Kd:n kanssa.

Samaa mieltä Huhtasaaren kanssa, että jokaisen nuoren pitää voida halutessaan tulla kirkkoon ilon kanssa, myös sateenkaarinuoren. Onneksi perussuomalaisten luotaantyöntävän avauksen jälkeen vuorossa on sateenkaariteema.

Suomessa on syytä pitää silmällä, mitä uskonnollisissa yhteisöissä, myös kristillisissä, opetetaan ja mihin niissä kehotetaan. Vihapuhetta saa ja pitää voida arvostella. Ilman sananvapautta ei ole vapautta.

Laura Huhtasaari

"Suomessa on syytä pitää silmällä, mitä uskonnollisissa yhteisöissä, myös kristillisissä, opetetaan ja mihin niissä kehotetaan."

Tähän tullaan. Kristillisissä kirkoissa ei saa kohta saarnata kuin vihervasemmiston totuutta.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Ja mikähän se vihervasemmiston totuus on? "Tulkaa kaikki" lienee sitä lähinnä, mutta on nähdäkseni myös kristillisyyttä.

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #24

"Tulkaa kaikki" tämä ei tosin koske persuja. Vihervassarit ovat hyväksyvinään kaiken, paitsi kaiken.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen Vastaus kommenttiin #28

Olisit linkittänyt edes englannin kieliseen wikiin.

https://en.wikipedia.org/wiki/Paradox_of_tolerance

Muutenkin Popper on hieman eri mieltä kuin mitä itse implikoit.

"In this formulation, I do not imply, for instance, that we should always suppress the utterance of intolerant philosophies; as long as we can counter them by rational argument and keep them in check by public opinion, suppression would certainly be unwise."

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #38

Ei kai se ettei suvaitse suvaitsemattomuutta, tarkoita muutenkaan muuta kuin "counter them by rational argument and keep them in check by public opinion"?

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #28

"Jos me laajennamme rajoittamatonta toleranssia myös niihin, jotka ovat suvaitsemattomia, jos me emme ole valmiina puolustamaan suvaitsevaista yhteiskuntaa suvaitsemattomien hyökkäystä kohtaan, niin silloin suvaitseva tulee tuhotuksi ja suvaitsevaisuus tämän mukana"

Näinhän te olette jo tehneet Islamin kohdalla, joka tulee johtamaan suvaitsevien tuhoon. Jos Shiia ja sunni muslimit eivät voi hyväksyä edes toisiaan, miten ne voivat koskaan hyväksyä ateisti suvakit?

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #28

"Jos me laajennamme rajoittamatonta toleranssia myös niihin, jotka ovat suvaitsemattomia, jos me emme ole valmiina puolustamaan suvaitsevaista yhteiskuntaa suvaitsemattomien hyökkäystä kohtaan, niin silloin suvaitseva tulee tuhotuksi ja suvaitsevaisuus tämän mukana"

Näinhän te olette jo tehneet Islamin kohdalla, joka tulee johtamaan suvaitsevien tuhoon. Jos Shiia ja sunni muslimit eivät voi hyväksyä edes toisiaan, miten ne voivat koskaan hyväksyä ateisti suvakit?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #27

Miten niin ei koske perussuomalaisia? Tulittehan te kutsuttuina ja saitte puhua. Koska sinä ja Tavio olette poliitikkoja ja kansanedustajia, ja teidät kutsuttiin nimenomaan poliittisen taustan perusteella, onko tavatonta, että reaktioita herättivät tämä tausta sanomanne lisäksi? Lupaamallasi tavalla maahanmuutto oli jälleen esillä, pelkästään kielteisessä valossa, samoin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asia. Ei perussuomalaiselle politiikalle tarvitse alistua, ei silloinkaan, kun sitä evankelioidaan kirkossa. Kyllä sitä saa kritisoida, kärjekkäästikin.

Seuraavanlaista opetusta emme toivottavasti Suomessa näe: https://en.wikipedia.org/wiki/Faithful_Word_Baptis...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Kristillisissä kirkoissa ei saa kohta saarnata kuin vihervasemmiston totuutta."

Mihin tuo perustuu? Ei ilmeisesti ainakaan kokemukseen.

IS:

Käyttekö säännöllisesti kirkossa?

– En käy. Kristilliset arvot ovat sydämen asia.

https://www.is.fi/presidentinvaalit2018/art-200000...

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #30

Siitähän vihervassarit suuttuivat, kun en julistanut kirkossa heidän totuutta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #47

"Siitähän vihervassarit suuttuivat, kun en julistanut kirkossa heidän totuutta."

Eihän tuokaan ole vastaus kysymykseen mihin tämä perustuu:

"Kristillisissä kirkoissa ei saa kohta saarnata kuin vihervasemmiston totuutta."

sillä eivätkö ne mainitsemasi vihervassarit olleet siellä yleisönä, eikä kirkon palkkalistoilla päättämässä mitä siellä saa saarnata.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #47

Käsittääkseni kirkosa saarnataan vain Jumalan totuutta, mikä sitten kunakin aikakautena sattuu olemaan. Ei kai sinua saarnaamaan kutsuttukaan?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #47

Onko sinun totuus se oikea?

No jumala sen aikanaan päättää.

Timo Loikkanen

Nämä vihervassareiden arvot nyt sattuvat olemaan lähempänä kristillisä arvoja kuin persujen arvot.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Kristillisissä kirkoissa ei saa kohta saarnata kuin vihervasemmiston totuutta."

Koululaitos on politisoitunut ja kohta kristillinen kirkkokin. Mitähän seuraavaksi?

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #43

Eikö ne sitten ole? Minusta ovat.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #48

Todisteet puuttuvat. "Minusta ovat" ei riitä tähänkään, miten perustelet?:

"Kristillisissä kirkoissa ei saa kohta saarnata kuin vihervasemmiston totuutta."

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #48

Tämä onkin kiinnostava näkökanta.
Voi vaatia mitä tahansa muutettavaksi oman mielensä mukaiseksi vain väittämällä, että se on omasta mielestä jotain.
Ei se ihan noin sentään taida mennä.

Politiikka pois kouluista ja persuille kouluissa lisää arvostusta ?
Vihervasemmiston "valta" pois kirkoista ja tuomitsemista sen tilalle ?

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Vihapuhetta on hankala arvostella, kun uusimman tuomion mukaan on vihapuhetta, jos siteeraa ja linkittää vihapuheeseen.

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka

”Surullista, että Turun Mikaelinseurakunta on joutunut vihervasemmiston vihan kohteeksi.”

Näinhän sen pitää ollakin: ”Kaikki tulevat vihaamaan teitä minun nimeni tähden, mutta se, joka kestää loppuun asti, pelastuu” (Matt. 10:22. Mark 13:13). Luukas panee vielä paremmaksi: ”Autuaita olette te, kun teitä Ihmisen Pojan tähden vihataan ja herjataan, kun ihmiset erottavat teidän keskuudestaan ja inhoavat teidän nimeännekin” (Luuk. 6:22).

Niin että ilmeisesti siellä Turussa on oltu ihan oikealla asialla, kun sellainen reaktio on syntynyt.

Timo Loikkanen

"Oma tulkinta" Kunnianloukkaus ei täyty jos henkilö todellakin on natsi objektiivisemminkin katsottuna. Oma tulkinta ei sulje pois mitään

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Väitteen todenperäisyys ei välttämättä päästä pälkähästä, jos nimittely on tehty halventavassa tarkoituksessa. Jos asia on ilmaistu "objektiivisena" kuvauksena, ei ongelmaa pitäisi olla.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Me tarvitsemme nuorisoherätyksen, ja haluan, että jokaiselle nuorelle olisi ilo tulla kirkkoon."

Aikooko Huhtasaari liittyä kirkkoon?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Perussuomalaiset on kristillissosiaalinen puolue, mitä nyt puheenjohtaja on ateisti, 1. varapj. ei kuulu kirkkoon ja 2. varapuheenjohtajaksi valittu pölli kirkkohopeat, kolehtirahat ja ehtoollisviinit.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Seija. Sana näyttää edelleen pitävän paikkansa, että Jumala on heikoissa väkevä. Siunaten sinua ja rakkaitasi, Lasse Hietanen.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Halla-aho taitaa kyllä olla lähinnä agnostikko…

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #101

Näin on näköjään vastannut:

Seurakuntalaisen tuoreessa haastattelussa Halla-aho kertoi olevansa uskonnoton agnostikko. Hän totesi myös, ettei mielellään kutsu itseään ateistiksi, koska sana viittaa hänen mielestään uskonnonvastaiseen vakaumukseen, jonkalaista hänellä ei ole.

https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/perussuomalaiste...

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala Vastaus kommenttiin #103

"Seurakuntalaisen tuoreessa haastattelussa Halla-aho kertoi olevansa uskonnoton agnostikko. Hän totesi myös, ettei mielellään kutsu itseään ateistiksi, koska sana viittaa hänen mielestään uskonnonvastaiseen vakaumukseen, jonkalaista hänellä ei ole."

Ateismi on sitä, ettei usko Jumalaan. Uskonnonvastaista vakaumusta kutsutaan antiteismiksi. Luulisi Halla-ahon kaltaisen kielitieteilevän tohtorismiehen tuntevan sanat vähän paremmin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #108

Ajatellee kumartavansa puolueen uskonnollisia kannattajia, mutta tuleekin pyllistäneeksi älyllisille.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #108

Kyllä ns Halla- ahon fraktiossa petusS - puolueessa on melko raivoisaa uskonto - mutta varsinkin kirkkovihaa.
Se ylittää selkeästi klassisen vasemmiston uskontovihan tason.

Tuohon on löydetty monia syitä. Mutta keskeisimpinä varmasti kristinuskon yleisinhimillisyys ja solidaarisuuden vaatimus , sen ehdoton tasa- arvonäkemys ja sen asettamat rajoitukset " miehen vapaalle toiminnalle".

Kristinuskoa ja kirkkoja on siedetty vastaavissa poliittisissa liikkeissä vain sillä ehdolla, että ne tekevät diilin poliitikkojen kanssa. Tämä näkyy nyt tuskallisesti esim Unkarissa, jossa humaaneja pappeja suorastaan vainotaan.

Se, että kaikkein konservatiivisimmat ja julmimpia uskontulkintoja kannattavat viihtyvät näissä liikkeissä puhuu omaa kieltään. Sekä konservatiiveista uskonnollisista fundamentalistisista liikkeistä että näistä - usein ateistien johtamista- äärioikeistolaisissa liikkeistä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #117

Missäköhän kaanonissa tuollainen yleisinhimillisyys näkyy?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #101

Ei kai tieto jumalan olemassaolosta (gnostisuus) varsinaisesti liity jumaluskoon (teismiin)? Lähes kaikki tapaamani ateistit ovat agnostikkoja. Gnostikot taas ovat lähes poikkeuksetta teistejä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #104

Tämä löytyi James Hirvisaaren vanhasta kirjoituksesta:

Jussi Halla-aho on omien sanojensa mukaan ateisti, mutta hän ei ole raivoateisti vaan pikemminkin umpirehellinen agnostikko.

ja vähän lisääkin.

https://jameshirvisaari.wordpress.com/2014/08/06/8...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #105

Niin se selkäranka taipuu, kun poliittinen tarkoituksenmukaisuus sitä vaatii. Kysymys teismistä, eli jumaluskosta, on binäärinen. Joko uskot jumaluuteen tai et. Gnostisuuden, eli varmuuden jumalan/jumalien olemassaolosta, osalta kyse on janasta. Satavarmat gnostikot lienevät lähes kaikki teistejä. Ajattelevat ihmiset taas poikkeuksetta jonkin asteisia agnostikkoja.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #106

Sanoisinpa että selittelyn Mestari.

Laura Huhtasaari

Pappi oli yksi haaveammatti. Opinnot jäivät kesken. Jos vielä opiskelen papiksi, liityn ja aloitan uskonpuhdistuksen ;)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Jos vielä opiskelen papiksi, liityn ja aloitan uskonpuhdistuksen ;)"

Miten tuohon sopii kirjoittamaasi "pitäkää Raamatun sanasta kiinni"?

1. Kor. 14:34–35

34. olkoot vaimot vaiti teidänkin seurakunnankokouksissanne, sillä heidän ei ole lupa puhua, vaan olkoot alamaisia, niinkuin lakikin sanoo.

35. Mutta jos he tahtovat tietoa jostakin, niin kysykööt kotonaan omilta miehiltään, sillä häpeällistä on naisen puhua seurakunnassa.

PS. Ja kävitkö sinäkin siellä puhumassa vastoin Raamatun sanaa?

"Keskustelemaan Mikaelinseurakuntaan oli kutsuttu minut ja Ville Tavio."

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #56

Jokainen tulkoon uskossaan autaaksi, pidä tuosta kiinni.

Minä sen sijaan puhun kirkossa myös jatkossa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #68

Toisin sanoen valitset Raamastusta vain itsellesi sopivat kohdat, mutta kiellät muita tekemästä samoin.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Hyvä idea. Luther oli antisemitisti, olisiko sinulla jotain vastaavaa annettavaa uskonpuhdistukseesi?

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #58

"Luther oli antisemitisti" kaikilla meillä on omat heikkoutemme. Itse en hyväksy antisemitismia lainkaan, olen Israelin ystävä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #66

Tottakai olet.
Kyselinkin jotain vastaavaa. Ajattelin kun kirkossa vihasaarnasit niin homoja kuin muslimeita vastaan niin on siinä uskonpuhdistamista että saa nykyiset luterilaiset käännytetyiksi tuohon.

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #72
Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Raivo, joka perustuu nolla-argumenteille"

Sitä juuri on äärioikeistolaisuus, uusnatsismi.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

Ville Taviolle hatunnosto siitä, että hän on äänestänyt eduskunnassa aito avioliitto -aloitetta vastaan ja äitiyslain puolesta.

Laura Huhtasaari

Meidän puolueessa katsos sallitaan ja suvaitaan erilaisia arvomaailmoja :)

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

#51. Ja olet epäilemättä siitä ylpeä. Suot varmaankin mielelläsi puoluetoverillesi Sebastian Tynkkyselle oikeuden solmia halutessaan avioliiton miesystävänsä kanssa.

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #67

Ei minun tarvitse kannattaa sukupuolineutraalia ideologiaa, en ole muuttanut tässä asiassa mieltäni.

Mitä tulee rakkaaseen puoluetoveriini Tynkkyseen, niin miksi en sallisi hänen tekevän sellaista, mikä on lain mukaan sallittua. Minulla on ollut etuoikeus tavata hänen poikaystävänsä ja toivon heille kaikkea hyvää.

En eri asia vastustaa ideologiaa kuin yksittäisiä ihmisiä.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari Vastaus kommenttiin #70

#70. Mutta ennen kuin tuo laki hyväksyttiin, vastustit kiivaasti sen hyväksymistä.

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #71

En vieläkään kannata sitä. Demokratiassa käy joskus näin, että häviät.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari Vastaus kommenttiin #80

#80. Jos laki ei jostakin syystä olisi mennyt läpi, sinä olisit tyytyväinen ja Sebastian Tynkkynen ei pääsisi naimisiin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #70

"En eri asia vastustaa ideologiaa kuin yksittäisiä ihmisiä."

Mitähän tuokin tarkoittaa, lait koskevat yksittäisiä ihmisiä. Vai ajattelitko että esim. Tynkkyselle erivapaus?

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #73

"En eri asia vastustaa ideologiaa kuin yksittäisiä ihmisiä." Tämä pitää ymmärtää ihan itse.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen Vastaus kommenttiin #81

Ajattelin samaa Seijan kohdalla. Ennen oli ihan yleistä ymmärtää ero ihmisen ja jonkin asian hyväksymisen välillä, nykyisellään ilmeisen harvinaiseksi käynyt :)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #93

Kyllä, nythän oli kuitenkin kyse eri asiasta. Ennen oli myös yleistä, että seisottiin ryhdikkäästi näkekemyksen takana, eikä kyyräilty kun oma näkemystä ehkä loukkasi jotakin.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Laura on jo ohittanut Paavon suosikki-inhokkipoliitikkonani :D. Odotan aina innolla hänen uusimpia ulostulojaan, että saan kieriskellä myös masokistista nautintoa sisältävässä inhon ja kauhun sekaisessa olotilassa. Jatka näitä Laura!

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#44:
Nämä Lauran tekstit ovat varsin kesyä kamaa, mutta kommenttiosiot ovat niin absurdeja, että ihmetteln, miksi kukaan ei ole vielä hoksannut saksia niitä sellaisenaan sketsiohjelmaksi.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Vihervasemmisto tarvitsee politiikkaansa ihmisiä joilla on erilainen ihonväri, ei ne maanpäälliset Jeesukset ihmisistä ole kiinnostunut.

Ei pitäisi olla keneltäkään pois, jos joku puolustaa kristinuskoa. Hyvä Laura, pojot sulle.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Lainaus blogitekstistä: "vihervasemmisto" raivostui ja alkoi mellastamaan

Mielenkiintoinen tapa laittaa vihervasemmisto tässä lainausmerkkeihin ja jättää ne sitten kommentteihin vastatessa pois.

Mikä on se lainausmerjeissä oleva "vihervasemmisto"? Mikä on ilman lainausmerkkejä oleva vihervasemmisto?

Missä se raivo ja mellastaminen ilmenee. En ole huomannut missään moista?

Laura Huhtasaari

Ja jotenkin arvaan, että et tule koskaan huomaamaankaan.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Osaatko vastata sinulle esitettyyn kysymykseen?

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Kaipa tuo "raivo" ja mellastaminen tarkoittaa niitä satoja usein hyvinkin negatiivissävytteisiä kommentteja, joita ihmiset jaksavat väsätä aina kun Laura Huhtasaari tuo esille mielipiteitään.

Tässä viimeisimmässäkin kommettiryöpyssä tuntuu siltä, että ihmiset esittävät pitkälti yleispaheksuntaa Laura Huhtasaarta kohtaan, puhuen paljon vähemmän siitä, mitä (mahdollisesti ongelmallista) Huhtasaari sanoi viitatussa puheessaan. Mikä tahansa pään nostaminen näyttää siis aina laukaisevan uuden paheksunnan aallon.

Laura Huhtasaari

Tarvitsemme uskonpuhdistuksen vielä kipeämmin kuin kuvittelin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tämänkö muuttaisit?

1. Kor. 14:34–35

34. olkoot vaimot vaiti teidänkin seurakunnankokouksissanne, sillä heidän ei ole lupa puhua, vaan olkoot alamaisia, niinkuin lakikin sanoo.

35. Mutta jos he tahtovat tietoa jostakin, niin kysykööt kotonaan omilta miehiltään, sillä häpeällistä on naisen puhua seurakunnassa.

Laura Huhtasaari

Minäkin kysyn koko ajan mieheltäni lupaa puhua, etkö sinä sitten?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #62

Mitä jos vastaisit tähän, ymmärtääkseni toimit vastoin opettamaasi:

34. olkoot vaimot vaiti teidänkin seurakunnankokouksissanne, sillä heidän ei ole lupa puhua, vaan olkoot alamaisia, niinkuin lakikin sanoo.

- Yksityishenkilöiden henkilökohtaisiin asioihin ei kannattaisi puuttua: ei valitettavasti enää vastaisi.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

#59. Merkkejä on jo siitä, että aluillaan on uskonpuhdistus, jossa lähimmäisenrakkaus voittaa. Siihen uskonpuhdistukseen kuuluu muun muassa se, että samaa sukupuolta olevat parit saavat oikeuden päästä vihille Jumalan kasvojen edessä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Tarvittaisiin uusi usko millä puhdistus tehdään. Edellisestä puhdistuksesta kun 500v niin siinä välissä opittu kaikkea jännää kuten Newtonin lait, maa kiertää aurinkoa, jääkaudet, evoluutio, suhteellisuusteoria, ydinaseet, tietokoneet jne.

Kristinuskossa tehtiin jo järkyttävä moka silloin 300-luvulla on päättivät raahata vanhaa testamenttia mukana kokonaisuudessaan. Oli vähän vastaan Jeesuksen ajatusta yksinkertaistaa sitä moraalioppia.

Kovin on kaukana kirkkotouhut Jeesuksen yksinkertaisesta perusajatuksesta tuon mokan takia. Meni aivan väärään suuntaan kehitys.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Mihin sitä uutta uskoa tarvitaan?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #128

Aiemmat eivät oikein ole kunnolla ihmisten ostettavissa.

Meneehän se Jeesuksen opetukset nytkin ohi ihmisiltä kun papit joutuvat harjoittamaan satusedän tehtäviä.

Jeesuksen oppien varaan pystyy rakentamaan uskontoa fiksumminkin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #132

Pystyy tottakai, mutta miksi pitäisi?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #134

Kirkko voisi hoitaa yhteiskunnallista tarkoitustaan vähän fiksummin.

Nythän se näyttää kuolevan pois, enkä nyt oikeastaan keksi ketä se taas palvelee. Ne jotka eivät ole kristittyjä niin se on se ja sama ja kristyille siitä ei ole mitään hyötyä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #138

Eiköhän krikon kuoleminen johodu evoluutiosta. Ihminen on saavuttamassa kehitystason, jossa tuntematon ei enää pelota niin paljon, että täytyisi mytologialla selittää.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Elämme juhlan aattoa. Nyt saamme keskustella siitä mitä Mies kävi meille opettamassa jo vuosia sitten. Tästähän voi "kehkeytyä", vain ja ainoastaan pelkkää hyvää. Parempi myöhään, kuin ei milloinkaan. Etukäteis Onnittelut. Siunaten Lasse.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kadehtittava kyky sinulla kerätä "vaalityöntekijöitä" lyhyelläkin blogiavaukselle (-;

Mitä sitten tulee vihervasemmistoon ja kirkkoon, niin tämähän on laaja kysymys, johon liittyy mm. se, että teologiasta (oppi Jumalasta) on tullutkin valeteologiaa (oppi ihmisten uskomuksista). Vierasta tulta tuodaan alttarille ovista ja ikkunoista.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Kadehtittava kyky sinulla kerätä "vaalityöntekijöitä" lyhyelläkin blogiavaukselle (-;"

Kerrankin persu, joka joka huomaa ja myöntää että bloggauksen tarkoituksena on ääntenkalastelu.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tottakait näin vaalien alla voi poliitikon esiintymisten olettaa olevan jotenkin kampanjoivia. Mikä tässä oli se ydinasia mielestäni, niin se, että kommentoija Nylundkin on mukana. Petteriä tosin vielä puuttuu.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #96

Ehkä Petteri on jo kyllästynyt, kommentoija Jääskeläinen on kai huomannut että minä olen kirjoitellut vasta muutamaan. Voi olla että jatkankin jos persut kehittelevät taas uuden kohun.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Ei täällä blogistaniassa vaalityötä tehdä. Täällä jokainen on jo puolensa valinnut.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Minusta on hienoa että Laura paasaa samoin kuin ääri islamistit. Se ainakin minulle kertoo ja vahvistaa ajatuksia että uskonnot ja politiikka pitää erottaa toisistaan mahdollisimman pian toisistaan.

Kannatan myös Lauran ajatusta uskonnonpuhdistuksesta. Uskonnot pois Suomesta. Me pärjätään ilman niitä hyvin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ymmärrän kristinuskon ja kirkon kulttuurisen merkityksen erittäin hyvin. En ole uskovainen, eikä uskonnolla tai uskonnoilla siten ole minulle sanomaa. Se, että saan ja osaan nauttia kristinuskon runsaista hedelmistä juuri kulttuurin alueella, tekee siitä minulle jopa traditioineen merkityksellisen.

Se, että kirkkoa politisoidaan minkä tahansa aatesuuntauksen toimesta, aiheuttaa minussa voimakasta torjuntaa. Kirkko on kaikkien, eikä kenenkään. Kukaan ei myöskään omista kristinuskoa.

On hämmentävää katsoa, ja se aika tulee taas kohta, kun amerikkalainen Fox News -kanava alkaa demagogitoimittajiensa suulla kertoa, kuinka joululle on julistettu sota (”war on Christmas”) mitä älyttömämmin esimerkein. Tämä tyhmyys saapuu ennen pitkää myös Suomeen, tuontitavarana.

Sekularisoituneessa suomalaisessa yhteiskunnassa kirkon tehtävistä säädetään kirkkolaissa.

”2 § Tehtävä Tunnustuksensa mukaisesti kirkko julistaa Jumalan sanaa ja jakaa sakramentteja sekä toimii muutenkin kristillisen sanoman levittämiseksi ja lähimmäisenrakkauden toteuttamiseksi.”

Huhtasaaren et al. kannattaisi tyytyä tähän ja tutkiskella sydämessään sitä, kuinka paljon haittaa kirkon ja ylipäätään uskonnon valjastamisella omien turhanpäiväisten aatteiden vetovankkuriksi on. En nimittäin hetkeäkään epäile, etteikö kunnon farisealaisuus olisi blogistin taustavoimana.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tämä on taas persujen itse kehittämä kohu.

Mikaelinseurakunta irtisanoutuu Huhtasaaren mielipiteistä

Kirkko kohtaa -illassa tehty video kansanedustaja Laura Huhtasaaresta on aiheuttanut vihapuheita myös seurakuntaa kohtaan.

Suomen Uutiset lähetti keskustelun suorana verkkolähetyksenä. Video lähetyksestä lähti leviämään sosiaalisessa mediassa viikonloppuna.

https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/4119619/Mika...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Olen kyllä pettynyt sinuun Laura. Kylvät vain eripuraa ja kinaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Sama systeemi kuin koululaisten työssä, siitäkään ei olisi tiedetty kuin pienessä piirissä ellei Huhtasaari olisi tviitannut. Ja nyt Suomen Uutisten sivulta someen levitetty video, kukahan sitä PS-julkaisua lukisi muut kuin persut. Ja sitten vielä pahoittelut

"Surullista, että Turun Mikaelinseurakunta on joutunut vihervasemmiston vihan kohteeksi."

Käyttäjän rautioaki kuva
Aki Rautio

Minä olen miltein yhtä harras ateisti kun kaikki muutkin kristityt, he eivät usko noin 5000 jumalaan, minä vain yhteen vähemmän. Mutta tässä hieman mietteitä uskonnosta yleensä.

https://youtu.be/vPYN-hpF1hs

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

"Joskus pitää myös hyväksyä, että vaikka kuinka harrastaisimme dialogia, toisen ajatuksista ei vain saa kiinni."

Näinhän se on. Kun sen tajuaa, sitä ei kannata edes yrittää. Joten tiedät jo, miksi teidän hallitusneuvottelunne epäonnistuvat ensi keväänäkin. Te ette ymmärrä muita eivätkä muut teitä.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Lainaan stand-up-koomikko Iikka Kiven erinomaisen kommentin aiheesta kokonaisuudessaan:

Perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari piti Turun Mikaelinkirkossa puheen, jossa hän kehotti kristittyjä pitämään kiinni jumalan sanasta, vastustamaan homoseksuaalisuutta ja vahvistamaan kirkkoa, koska muuten "islam pyyhkii yli".

Huhtasaarella on pointti. Jos islamin kanssa ei olla tarkkana, voi käydä niin, että uskonnollisissa tiloissa puhuu fanaattisia poliitikkoja, jotka demonisoivat muiden uskontojen edustajia ja lietsovat homovihaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Toistaiseksi on tarvinnut olla tarkkana vain persujen suhteen.

Laura Huhtasaaren vaalitilaisuus kirkon tilassa peruttiin Vantaalla

Perussuomalaiset varasivat seurakuntien talon auditorion toista tilaisuutta varten, mutta tilaisuuden luonne muuttui. Vantaan seurakunnat tarkistaa varauskäytäntönsä.

https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/laura-huhtasaare...

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Voimia sinulle Laura!

Lähetän täältä Porkkalasta metsän ja meren henget suojaksesi sekä myrskytuulen energiaa jaksamiseesi kiusanhenkien laumaa vastaan seistessäsi.

Vaikken jaa näkemyksiäsi, kyllä monimuotoinen ja moniarvoinen yhteiskunta on rikkaus. Älkäämme antako monikulttuurisuuden tuhota moniarvoisuutta!

Olet joutunut aivan kohtuuttoman mediapaineen kohteeksi, julkisuuden sylkykupiksi - en voi kuin ihmetellä median kiihottamien lynkkausjoukkojen hysteraa yhden ihmisen/politiikon ympärillä kerrallaan! Pidä sinä Laura, omasta puolestasi sanavapauden ja moniarvoisuuden lippua ylhäällä, vihervassareiden ärsyyntyminen on avartavaa seurattavaa !

Vielä kerran tsemppiä!

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Näin se vähän on. Ajallemme ominaista on totuusrelativismi ja sen on institutionalisoinut liberaalivihervasemmisto.

He ovat kiivaimmin saarnannut relativismin, suhteellisuuden, subjektiivisuuden ja dekonstruktion puolesta sekä objektiivisia totuuksia vastaan ja totuus on kaikilla (kun se mun mielestä on) viitekehykseen, oli se uskontoon, kieleen, kulttuuriin tms. "mitä ikinä voitte keksiä".

Sellaiset typerät kliseet moniarvoisuudesta, moniäänisyydestä on pahasti lyönyt heidän näpeilleen, ei relativismi näemmä ollutkaan hyvä ajatus, ainakin mitä Lauran mollaajiin ja mediaan tulee.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Vai näin se vähän on? Ja heti perään moniarvoisuuden lyttäys typeränä kliseenä. Taisi olla aika vähän näin.

Hauskasti tuot myös mukaan objektiivisen totuuden uskontoyhteyteen. Miten nuo mielestäsi sopivat yhteen?

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Relativismi on lyönyt omillekin näpeille, tai oikeastaan todellisuus on lyönyt pahasti päin meikäläisen tajuntaa.

Eniten huolettaa vapaan internetin rajoittamispyrkimykset, netti on mahdollistanut suuren evoluutiohypyn ihmiskunnan historiassa, me elämme jo nyt maailmassa ilman rajoja ja lähes ilman kielirajoja ja tätä ajatusten vapaata liikkuvuutta samat tahot, jotka sanovat edistävänsä globalisaatiota haluavat rajoittaa.

"EU äänesti kohutun tekijänoikeus­direktiivin puolesta – Näin ”linkkivero” ja ”meemikielto” voivat vaikuttaa yrityksiin ja tavallisiin ihmisiin" https://www.hs.fi/teknologia/art-2000005824483.htm...

Puolesta:

Anneli Jäätteenmäki (kesk)

Elsi Katainen (kesk)

Miapetra Kumpula-Natri (sd)

Merja Kyllönen (vas)

Petri Sarvamaa (kok)

Mirja Vehkaperä (kesk)

Henna Virkkunen (kok)

Vastaan:

Jussi Halla-aho (ps)

Heidi Hautala (vihr)

Liisa Jaakonsaari (sd)

Pirkko Ruohonen-Lerner (ps)

Nils Torvalds (r)

Poissa:

Sirpa Pietikäinen (kok)

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #130

Harvinaisen paljon samaa mieltä.

Tämän päivän lukeva ihminen, jolla on kaikki tieto siinä sekunnin päässä, on helposti tiedoiltaan edellä jotain 50v huippu tutkijoita.

Tämä on se loikka minkä Internet teki kirjastoihin ja kirjahyllyyn nähden.

Laura Huhtasaari

Kiitos, onhan tämä naista syönyt. Mukavaa syksyä.

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Arvoisa kansanedustaja Laura Huhtasaari, kirjoitinkin blogiini Teille aiheesta avoimen kirjeen. Suosittelen Teille sen lukemista ja toivotan Teille kaikkea hyvää.

Tähän kirjoitukseen otan sen verran kantaa, että en tunne ainoatakaan vihreää, joka olisi vihainen Turun Mikaelinseurakunnalle tästä tilaisuudesta. Voin kertoa, että moni kyllä ihmetteli tilaisuutta, mutta vihaisuus on turhan vahva ilmaisu tunteista.

Ystävällisin terveisin,

Jukka Väisänen

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset