LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Taas on syyllinen löydetty

Negatiivinen keskustelu on perussuomalaisten vika, perussuomalaiset ovat myös syyllisiä kansan kahtiajakoon, sanoi tutkija A-studiossa (1.11.).

Toimittaja kysyi perussuomalaisten nuorten puheenjohtajalta: ”Etkö nyt Samuli Voutila  ymmärrä, että Trump on paha mies?"

Demareiden meppi puolestaan pelotteli sodalla, mikä on osoitus siitä, että EU-federalistit ovat hätää kärsimässä. Sama meppi myös kertoi muunneltua totuutta. Hän väitti perussuomalaisten lähteneen hallituksesta omasta halustaan, vaikka todellisuudessa keskusta ja kokoomus potkaisivat perussuomalaiset ulos hallituksesta. 

---------------

Olen huomannut, että Suomen medialle on täysin mahdoton tehtävä puhua Trumpista mitään hyvää. Ei, vaikka poliittiset lupaukset on pidetty, ja tulosta on tullut. Trump oli vihattu jo ehdokkuudesta asti, eikä ihmiset mielellään muuta mielipidettään. Trumpin piti olla vain vihaa lietsova populistinen pelle, jonka valinta romahduttaa pörssinkin. Pörssikurssit olivat presidentti Trumpin ensimmäisen vuoden lopulla korkeammalla kuin koskaan koko Yhdysvaltojen historiassa. Trumpin tähänastinen presidenttikausi on ollut valtaisa menestys.

Kuten Trump oli kampanjassaan luvannut:

1. Irti Tyynenmeren alueen vapaakauppasopimuksesta
2. Uudisti NAFTAn
3. Asetti tulleja maailmantalouden manipulaattorille Kiinalle
4. Asetti tulleja EU:lle
5. Kauppasopimusneuvottelut Korean ja Japanin kanssa
6. Pysyviä maahantulorajoituksia seitsemälle eri maalle
7. Tehokas puuttuminen laittomaan maahanmuutuloon
8. Ero Unescosta
9. Irti Pariisin ilmastosopimuksesta
10. Irti Iranin ydinasesopimuksesta
11. YK:lle myönnettiin vähemmän rahoitusta
12. Presidentin asetus, jolla taattiin uskonnollisten järjestöjen rikkumaton sananvapaus
13. Konservatiivisten tuomarien nimittäminen
14. Yritysveroprosentin ja tuloveron laskeminen
15. Obamacaren ytimen kumoaminen
16. Elinkeinoelämän deregulaatioasetukset
17. Suurlähetystön siirto Jerusalemiin                                                                                                        18.Pakolaiskiintiön lasku alhaisimmalle tasolle 30 vuoteen                                                                          
19. Ym.

Lähde: Markku Ruotsila, Sydänmaiden kapina 2018.


Riippumatta siitä, mitkä poliittiset saavutukset ovat kullekin mieluisia, niin Trump tarjosi poliittisen vaihtoehdon, voitti vaalit ja toteuttaa lupauksiaan. Amerikan kansa on puhunut, koittakaa kestää. Mitäs, jos tolerantit päättäisivätkin hyväksyä erilaisuutta, eivätkä jatkuvasti menisi Trumpin henkilöön, vaikka Trump on originelli persoona. 

Big beautiful wall, sanoi Trump eräässä puheessaan. Niin, milloin muuria on kutsuttu kauniiksi? Trumpin retoriikka osaa ärsyttää hänen vastustajiaan, juuri tällaiset sanavalinnat varmistavat sen, että triggeröinti jatkuu. Huonoille häviäjille ei ole jäänyt muuta agendaa kuin "hate Trump". 

Vaikka jonkun persoona ärsyttää, niin mitä sitten? Eikö tuollainen jatkuva vihatriggeröinti syö miestä ja naista sekä sukupuolettomia.  Jokainen on vastuussa omista reaktioistaan ja vastareaktioistaan. 

-------------

Mikä minut poliittisesti sytytti? Perussuomalaiset. Haluan muuttaa maailmaa, tarjoan demokraattisen poliittisen vaihtoehdon. Se on minun mielipiteeni, koittakaa kestää. 

https://

PS: Kiitos Samuli Voutila, sinusta sai olla tänään ylpeä #astudio

PPS: 

https://www.washingtonexaminer.com/year-one-list-81-major-trump-achievem...

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (119 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Taas uhriutuminen. Miksi persut ei kestä mitään kritiikkiä joka teihin kohdistuu? Eikö teillä ole suomalaista sisua? Itkua kyllä on.

Laura Huhtasaari

Tuon esiin ristiriitaisuuksia ja epäkohtia, ja koska siihenkään ei ole vasta-argumentteja, alkaa syyttely ”uhriutumisesta”.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Joo, tämä syyttäminen "uhriutumisesta" on uusi vassareiden/persujen vastaisten ase! Ei oteta kantaa blogiin tai asiaan. Vaan heti syytetään jollain! Normi settiä kun ei osata asiallisesti haastaa blogistin kirjoitusta.
Taisi Natsiksi ynm. syyttelyt menettää tehonsa, nyt ovat etsineet uuden sanan.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Nojoo. Syvärilän kannabis laillistamis blogi manifesteissakaan erimieltä ei saa kukaan olla .

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Miten niin. Siellä on saa olla erimieltä.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #12

#12
Joko Teppo elää pilvilinnassa?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #54
Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Onko jo uhriutumista sekin että vastaa syytöksiin ja pojitteluun? Sisua löytyy muittenkin sinisilmisten edestä, joita täällä näkyy olevan. Mutta sehän on taas sitä uhriutumista, kun uskaltaa sanoa, että keisarilla ei ole vaatteita?

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

Trump voitti, koska sekä FBI, että KGB jounivat hänen puolesta.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

"Amerikan kansa on puhunut, koittakaa kestää."

Eiköhän se ollut USA:n vaalijärjestelmä joka puhui, Clintonhan sai enemmän ääniä kuin Trump? Kuinka voit silloin väittää kansan tahdon toteutuneen?

Kommenttiin #4: Saahan siellä Tepon blogeissa olla eri mieltä, ikävästi kieltolain kannattajilla ei vain ole esittää mitä hyötyjä kieltolailla saavutetaan ja usein menee kyseisillä henkilöillä itkupotkuraivarointiin.

Pekka Pylkkönen

Kyllä Teppokin valikoi faktoja ahkerasti. Vaikka, kuten todettua, Hongkongin virallisiin tietoihin tulee suhtautua varauksella, hyvin suurella todennäköisyydellä siellä huumehaitat ovat maailman pienimmät. Kieltolaki on erittäin ankara, sillä varsin pienestäkin määrästä huumeita päätyy teloitettavaksi.

Ankaralla kieltolailla siis todennäköisesti vähennetään huumeista aiheutuvia haittoja tehokkaasti. Ja samalla se on moraalisempi vaihtoehto kuin se, että veronmaksajat alkaisivat suoraan tukea huumeiden käyttöä erilaisilla käyttöhuoneilla, testipalveluilla jne. Toki jos noille on kysyntää, palveluntarjoajiakin löytyy. Pääasia että narkkari maksaa itse kulut.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

Offtopicciahan tämä aihe on, mutta oletko ihan varma että syy on nimenomaan kieltolaissa? Onhan hyvin ankara kieltolaki myös USA:ssa, mutta huumeiden käyttö lienee yleisempää kuin koskaan ja varsinkin opiaattien yliannostuskuolemat ovat olleet rajussa kasvussa. Hong Kong näyttäisi ottaneen käyttöön laajan metadoni-korvaushoidon heroiinin käyttäjille jo 70-luvulla, miksi tällaista otettaisiin käyttöön jos ankara kieltolaki olisi niin tehokas? (https://www.opensocietyfoundations.org/reports/glo...).

"Kieltolaki on erittäin ankara, sillä varsin pienestäkin määrästä huumeita päätyy teloitettavaksi."

Hong Kongissa ei kyllä ole ketään teloitettu vuosikymmeniin, mistähän tuon tiedon kaivoit? Kiinassa joo, mutta kun puhuit Hong Kongista, niin siellä on viimeisin teloitus tehty 1966.
https://en.wikipedia.org/wiki/Capital_punishment_i...

"Ankaralla kieltolailla siis todennäköisesti vähennetään huumeista aiheutuvia haittoja tehokkaasti."

Miksi maailmalla huumeiden käyttö ja ongelmat ovat yleistyneet huumesodan jälkeen? Vedät nyt yhtäläisyysmerkkejä aika herkästi. Ja ei tuo minusta kovin tehokasta ole jos miettii paljonko rahaa huumeidenkäyttäjien jahtaamiseen käytetään.

"Ja samalla se on moraalisempi vaihtoehto kuin se, että veronmaksajat alkaisivat suoraan tukea huumeiden käyttöä erilaisilla käyttöhuoneilla, testipalveluilla jne."

Eh, ei tuo ole huumeiden käytön tukemista vaan laittomasta kaupasta johtuvien ongelmien hoitoa. Eihän noita testipalveluita tarvittaisi jos Alkosta saisit suoraan testattuja aineita joista maksat verot, samalla säästyisi tullin ja poliisin määrärahoja (niitä veronmaksajien rahoja) kun laittomista markkinoista tehtäisiin tarpeettomat. Tämä on kaikista moraalisin vaihtoehto, absoluuttisesti (sic).

"Pääasia että narkkari maksaa itse kulut."

Jos huumeista kerättäisiin verot niin narkkarihan maksaisi kulunsa siinä samalla niin kuin alkoholinkin kohdalla, tällä hetkellä me veronmaksajat hoidamme kulut jotta yhteiskunta saa leikkiä tekevänsä tärkeää työtä ja samalla rikolliset kerää voitot talteen verovapaasti. Ihana systeemi kertakaikkiaan!

Tuu Pekka sinne Tepon blogiin niin jatketaan siellä sitten aiheesta :)

Toni Rintala

"Eiköhän se ollut USA:n vaalijärjestelmä joka puhui"

Vaalijärjestelmä lienee kansan tahto? Vai haluaako enemmistö muuttaa sen toisenlaiseksi?

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Kyllä haluaa.

https://edition.cnn.com/2018/07/20/politics/popula...

USA:n vaalijärjestelmä oli 1700-luvun kansalaisten tahto.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #23

Myös Suomessa voi päästä kansanedustajaksi pienemmällä äänimäärällä kuin kilpailijansa, tämä johtuu D’Hondtin menetelmästä. En nyt ole kovaa porua tästäkään nähnyt vaikka epäoikeudenmukaiselta vaikuttaa.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #26

Niin, koska poruun ei Suomessa ole olennaista syytäkään.

Ensinnäkin presidentinvaalit ovat Suomessa nykyisin ihan suora kansanvaali. Eduskuntavaaleissa taas ääni menee ensisijassa puolueelle ja puolueen sisällä suhteelliset äänet jaetaan suoraan saatujen äänien mukaisessa järjestyksessä. Varsin demokraattista.

USA:n vaalijärjestelmän epäkohdat ovat valtavan paljon suurempia - varsinkin presidentinvaaleissa ja senaatin kokoonpanossa. USA:ssa valtavat määrät ääniä menee nk. hukkaan, äänillä on hyvin erilainen paino maan eri kolkissa ja äänestykseen osallistuminen edellyttää etukäteisrekisteröitymistä, johon liittyy nippu omia ongelmiaan.

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #28

Jokaisessa maassa vaalit tehdään vaalisysteemin mukaan, vaalisysteemin muuttaminen on taas Yhdysvaltojen asia, ei meidän.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #38

Tietenkin, mutta systeemin muuttaminen on hyvin vaikeaa, jos tietty nykytilanteesta hyötyvä taho (tässä tapauksessa lähinnä republikaanit ja raamattuvyöhykkeen osavaltiot) ei muutoksia tahdo edistää. Republikaanivähemmistö käyttää selvästi suurempaa valtaa kuin sille äänien perusteella kuuluisi.

Käyttäjän HeliHartikainen kuva
Heli Hartikainen Vastaus kommenttiin #47

Eiköhän sama systeemi ole ollut USAssa iät ja ajat ja demokraatit ovat hyötyneet siitä viimeiset vuosikymmenet - eivätkä ole muuttaneet systeemiä!!! Joten NYTKÖ pitäisi muuttaa, mutta kun"tietty nykytilanteesta hyötyvä taho ei muutoksia tahdo edistää"....voi tuuteli sentään. Huomaatko itse, miten kierosti ajattelet.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

USA:n vaalisysteemistä valittaminen on aikalailla hölmöä.

A. Se on kaikille ehdokkaille sama ja sen kaikki tietävät.

B. Jos ymmärtää miksi se on mikä on, niin ehkä ymmärtää myös että siinä voikin olla järkeä.

C. Vaalisysteemiä ei voi verrata suomeen, koska valtioiden rakenteessa on niin suuri ero.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #60

Ja höpöhöpö.

Huonosti toimivia vaalijärjestelmiä voi aina korjata, eivätkä ne sillä korjaudu, että "kaikki sen tietävät". USA:n systeemi ei kohtele sen paremmin ehdokkaita kuin varsinkaan äänestäjiä yhtäläisesti. Ja nimenomaan amerikkalaiset siitä yleensä valittavat.

Suhteellista vaalitapaa voitaisiin käyttää osavaltioittainkin, joten vertailu on sikäli täysin relevanttia.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #60

On ihan aiheellista korjata kansan tahto ja kansa päätti -väitteitä, kun kolme miljoonaa ääntä vähemmän saanut ehdokas voittaa. Ei se ole valittamista, vaan faktan toteamista. Minun puolestani jenkit saavat pitää juuri sellaista vaalijärjestelmää, kuin haluavat. Pitäydytään me keskusteluissa kuitenkin tosiasioissa, eikö niin.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #90

#90

No jos nyt sitten pysytään siinä totuudessa, kuten haluat.
Me vastaamme Toni Rintalan kommenttiin 19.
-------------
"Eiköhän se ollut USA:n vaalijärjestelmä joka puhui"

Vaalijärjestelmä lienee kansan tahto? Vai haluaako enemmistö muuttaa sen toisenlaiseksi?"
-------------
Jos tarkkaan lukee, niin huomaa että Rintala puhuu vaalijärjestelmästä joka "lienee" kansantahto (eli vaalijärjestelmä on "lienee" kansan tahto.)

Rintalalle vastauksissa kukaan ei puhu "kansan tahdosta" vaan vaalisysteemistä.
Kommenntit 23. 26. 28. 38.47. 63....kaikissa puhutaan vaalisysteemistä.

Minä vastasin kommentissa 60. :
"USA:n vaalisysteemistä valittaminen on aikalailla hölmöä."

Loput kommenteista ovat tulleet kommenttini (#60) jälkeen....niiihin en ota kantaa.

Minä en kommentoinut mitään mistään kansan tahdosta tai kansan päättämisestä....kuten ei kukaan muukaan... vaan kritisoin vaalisysteemin kritisoimista.

Kokeillaan uudestaan:

Jos ymmärtää miksi USA:ssa käytetään valitsijamies vaalia, saattaa ymmärtää myös mitkä on sen hyödyt verrattuna suoraan kansanvaaliin nimenomaan USA:n kaltaisessa valtiossa.

Se että joku voi saada enemmän ääniä, muttei tule valituksi on oikeastaan heidän systeemissä epäolennaista.
Olennaista on nimenomaa se, että kaikkien osavaltioiden asioita tulisi hoidetuksi, eikä ainoastaan väkirikkaimpien osavaltioiden.

Jos USA:n kaltaisessa maassa olisi suora kansanvaali, jossa absoluuttiset äänet ratkaisee, niin kenen luulisit edes leikkivän ajavan vaikka alaskalaisten asioita.

Tämä ei oikeasti ole niin vaikeaa, vaikka se saattaa siltä tuntua.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #96

Ei lainkaan vaikeaa. Valitsijamiehet voitaisiin valita suhteellisella vaalitavalla osavaltioittain.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #99

99#

Nyt en oivalla mitä tuo varsinaisesti muuttaisi?

Joka tapauksessa käytössä olisi valitsijamiessysteemi jossa osavaltiot saisi sovitun määrän valitsijamiehiä, eikä suora kansanvaali.

Vai enkö nyt käsitä jotain?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #100

Pointtinahan tässä on valitsijamiesten (senaattorien ja edustajien) määrä per osavaltio. Niissä on aikanaan annettu tietyille osavaltioille etua. Ilmiö on kongressissa sama kuin presidentinvaalissa, minkä vuoksi Rintalan oletus kansan tahdosta on parhaimmillaankin ymmärtämättömyyttä. Mielipidekyselyissä käsittääkseni kansa olisi muutoksen kannalla.

Toki tätä tapahtuu muuttoliikkeiden aikana Suomessakin, mutta meillä vaalipiirien edustajamääriä tarkistellaan jatkuvasti populaation mukaan, joten pienellä viiveellä tuo kuitenkin vastaa kansalaisten jakaumaa.

p.s. Säiehän lähti Hiltusen kommentista #5, josta siis johtui että kommentissani viittasin tuohon viimeisimmän presidentinvaalin äänestystulokseen.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #101

Juuri näin. Osavaltion kaikki valitsijamiehet eivät menisi suhteellisella tavalla toimittaessa yhdelle ehdokkaalle vaan jakautuisivat todellisen kannatuksen suhteessa. Osavaltion äänestäjien tahto toteutuisi nykyistä paremmin ja ääniä ei menisi samaan tapaan hukkaan kuin nykysysteemissä.

Ei vaan kelpaa republikaaneille, arvatkaa miksi.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #101

Tuohon en osaa sanoa onko valitsijamiesten määrä osavaltioittain oikeassa suhteessa.
Se on asia joka USA:laisten tulee itse päättää...no comments.

Mutta vaikka sitä suhdetta tarkistettaisi, se ei muuttaisi sitä tosiasiaa etteikö edelleen voisi absoluuttisesti vähemmällä äänimäärällä voittaa pressan paikkaa.
Jos oikein ymmärsin, niin nimenomaan tätä osaa USA:n vaalitavassa kritisoidaan, kun vähemmillä äänillä voi voittaa....eli valitsijamiesvaalia verrattuna suoraan kansanvaaliin.
Joka voi tuntua hölmölle, jos ei ymmärrä syytä miksi sitä käytetään.

No niinhän se muuten lähtikin #5....jonka minä näköjään ignoorasin turhana nillityksenä äänimääristä ja höpinänä jostain hong kongin huumehörhöistä.
Itse olin henkisesti mukana #9 säikeessä :D

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #104

Muistaakseni suhdeluku kongressipaikkojen (valitsijamiesten) osalta on pahimmillaan nelinkertainen asukaslukuun nähden.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tässä tapauksessa Venäjä pääsi manipuloimaan vaalien tulosta ja se ei liene ollut kansan tahto. USA:lla on siis Kremlin valitsema presidentti. Samoin juuri on käynyt ilmi, että Venäjä on rahoittanut massiivisen Brexit kampanjan ennen vaaleja Iso-Britanniassa. Venäjä on siis sekä valinnut USA:n presidentin että heittänyt Englannin ulos EU:sta.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen Vastaus kommenttiin #68

Ei kai Venäjä kuitenkaan mennyt äänestystulosta muuttamaan! Jokainen äänestäjä teki varmaan oman valintansa. Jos kansa on niin tyhmää, että antaa propagandan vaikuttaa, niin sillehän emme mitään voi. Jokainen ehdokas varmasti haukkuu vastapuolta ja kaunistelee omia tekemisiään. Venäjän syyttelystä on saatu vain uusi väline oman tappion selittelyyn.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #76

Vaalien tuloslaskentaa ei ole yhtenäistetty USA:ssa valtakunnan kattavaan tietokantaan ja eri osavaltioissa sekä alueilla on osittain omat järjestelmänsä. Tutkinnan alaisena on myös niihin mahdollisesti kohdistunut hakkerointi.

Valtakunnallisesti Clinton on virallisestikin saanut ylivoimaisen äänienemmistön, mutta jo etukäteen tiedetyistä noin puolessa tusinassa vaa´ankieliosavaltioita Trump sai yllättäen niukalti jokaisessa niistä enemmistön. Etukäteen pidettiin hänen pääsyään presidentiksi hyvin epävarmana juuri siksi, että hänen oli pakko voittaa kaikki nuo vaa´ankieliosavaltiot tullakseen valituksi. Ja osassa niistä gallupit näyttivät Clintonille melko varmaa voittoa. Trumpin vaalivoitto tuntui siksi hämmentävältä kun tulokset alkoivat hahmottua, siinä ei jokin stemmannut.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #76

Miksi ihmeessä viestisimme ylipäätään mistää, ellei viestintä vaikuta jollain lailla? Ei se ole tyhmyyden merkki sinänsä, että viestintä vaikuttaa. Valheellisen viestinnän tunnistamattomuus toki saattaa olla sitä, mutta tunnistettunakin se vaikuttaa jotenkin. Todennäköisesti päin vastoin kuin on aiottu.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

”Negatiivinen keskustelu on perussuomalaisten syytä, perussuomalaiset ovat myös syyllisiä kansan kahtiajakoon, sanoo tutkija A-studiossa”. Mihin tällaisen väitteen esittänyt tutkija mielestäsi syyllistyy? Entä onko A-studio mielestäsi syyllistynyt johonkin tuomittavana, kun tuo eetteriin tällaisiin ajatuksiin päätyneen tutkijan?

Mitäpä, jos yrittäisitte vain kestää sen, että noin 90% kansalaisista on puolueestanne toisenlainen näkemys kuin teillä itsellänne ja että heillä on myös oikeus kertoa se.

Laura Huhtasaari

Hyvä, jos olet sitä mieltä, että jokainen saa olla omaa mieltä ja tuoda rakentavassa hengessä poliittiset mielipiteet esiin.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Myös 15-vuotiailla on sananvapaus.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Trumpin teot kertovat pahimmasta mahdollisesta kaikille haittaa tuovasta valtionpäämiehestä aikoihin, jopa USA:n kansalaisille.

Jos on annettu pöljiä lupauksia ja, ne toteutetaan vieläkin pöljemmin, pitäisi viedä hoitoon.

Se, että näitä tekemisiä ihailee, mitä se kertoo ihailijasta ?

Laura Huhtasaari

Vastustajille ei ole jäänyt kuin kolme pointtia, vähättely, demonisoiminen ja medikalisointi.

”...toteutetaan vieläkin pöljemmin, pitäisi viedä hoitoon.”
Medikalisointi.

Käyttäjän HeliHartikainen kuva
Heli Hartikainen

Heikki Karjalainen, mutta USA:n kansalaiset ovat eri mieltä sinun kanssasi, samoin minä ja moni muu!

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

"Mitäpä, jos yrittäisitte vain kestää sen, että noin 90% kansalaisista on puolueestanne toisenlainen näkemys kuin teillä... ."

Tämä sama asetelma on Ruotsissa, Puolassa, Unkarissa, Itävallassa, Italiassa, Saksassa ja monissa muissakin Euroopan maissa. USA on on lukunsa. Tässä on kyse ruostevyöhykkeen ihmisistä, jotka eivät ole tyytyväisiä globalisaation tuomaan ilosanomaan. Heillä on huoli tulevaisuudesta, siitä mihin olemme menossa. Kasvava joukko jää ulkopuolelle ellei suuntaa käännetä.

Onhan se ikävää, että epäkohtia nostetaan esiin tai vallitsevaa suuntausta asetetaan kyseenalaiseksi. Kun edessä näyttäisi olevan vain niukkuuden jakamista, on selvää, että vastakkainasettelu voimistuu. Jokainen pitää kiinni omastaan. A-studion keskustelu oli valaiseva pienoiskuva yhteiskunnan todellisuudesta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

"Mitäs, jos tolerantit päättäisivätkin hyväksyä erilaisuutta, eivätkä jatkuvasti menisi Trumpin henkilöön, vaikka Trump on originelli persoona."

Miksi sitten Trump menee jatkuvasti henkilöön, arvostellessaan ja puhuessaan muista, mutta kun kehut niin paljon Trumppia, niin nyt mielestäsi ei pitäisi jatkuvasti mennä Trump henkilöön? En nyt ihan ymmärrä näitä aivoituksiasi muutenkaan, vaikka jotain perää niissä on.

Tällä tavalla ei perussuomalaisten kannatus kuitenkaan lähde nousuun. Ei tämä pure muihin kuin ns. kiihkonationalisteihin, mutta sitähän sinä ilmeisesti haluatkin.

Populistien teot on Suomessa jo nähty. Siitä seurasi ensin puolueen eduskuntaryhmän hajoaminen ja sitten nämä eronneet kansanedustajat perustivat siniset. Olette Laura vaikeuksissa vajaan 10 prosentin kannatuksella, nyt pitäisi jo vaihtaa levyä ja keksiä jotain parempaa. Välillä sulla on ollutkin ihan hyviä ja asiapitoisia kirjoituksia, mutta näillä ei pitkälle pötkitä.

Tämä on minun näkemykseni kaikella perisuomalaisella rakkaudella isänmaahani.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Trumpin tyylistä puolustaa omiaan olis Suomessa opittavaa . Tääl ollaan aivan liian sinisilmäisiä ja avuliaita muille maailman kansalaisil . Eikä omia ongelmia korjata .

Laura Huhtasaari

”Miksi sitten Trump menee jatkuvasti henkilöön, arvostellessaan ja puhuessaan muista, ”

Mutku toi ensin. Jokainen vastaa vain omasta käytöksestään.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Mutku toi ensin. Jokainen vastaa vain omasta käytöksestään."

Miksi blogistin mielestä toinen on kulmikas, täynnä elon kumua ja ansaitsee kehut kun toinen kaipaa läksytykstä samasta käytöksestä? Kaksoisstandardi?

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

En ymmärrä miksi ns. "uskovaiset" USAssa (Evangelicals) ja ympäri maailmaa (mm persut) ovat niin haltioissaan Trumpista. Mies on täysi konna, huoraamista, vaimojen pettämisiä (porn stars, Playboy playmates), liikekummpaneiden ja alihankkijoiden pettämisiä, veronkiertoa, jatkuvaa valehtelua (n. kahdeksan valetta päivässä), poliittisten vastustajien ja lehdistön solvaamista (low IQ, sleepy eyed son-of-bitch, fake news, etc). Lyhyesti sanottuna Trumpin tyyli ei vaikuta kovon kristityltä.

Erityisen maininnan anaitsee, kuinka Trump on suhtautunut edeltäjäänsä. Kaikki Obaman tekemä halutaan mitätöidä. Erityisen typerää ja vaarallista oli Iranin ydinasesopimuksen purkaminen. Trump valehtelee väittäessään, että USAn talousbuumi on hänen aikaan saama. Tosiasiassa buumi alkoi jo 5 vuotta ennen Trumppia. Steele Dossier väittää, että Trump käski Moskovan ilotyttöjä pissaamaan Ritz-Carlton hotellissa patjalle, jolla Obama nukkui (golden arches on mattress).

Ilman FBI ja KGB vehkeilyä Donald Trumpista ei olisi tullut presidenttiä. Hillary sai 3 miljoonaa ääntä enemmän kuin Trump. 70000 ääntä määrätyissä osavaltioissa teki Trumpista presidentin, ---ei vaikuta oikein kansan tahdolta.

"Jokainen vastaa omasta käytöksestään".
Haluaisin olla kärpänen seinällä, kun Trump on viimeisellä tuomiolla. Amen!

Käyttäjän HeliHartikainen kuva
Heli Hartikainen

Ohjeistus poliitikoille ja medialle: Miten voi kumota vastaansanomattoman väitteen? "Kaksi ynnä kaksi on neljä". Olet POPULISTI!!!!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Miksi sitten Trump menee jatkuvasti henkilöön, arvostellessaan ja puhuessaan muista"

USAn valemedia, kärjessä NYT on hyökännyt Trumpia vastaan jo paljon ennen vaaleja ja jatkanut parjaustaan Trumpin presidenttiaikana. Valemedia esittää jatkuvasti vääriä todistuksia Trumpin puheista ja näihin Trump on vastannut Twittertililtään. Trump on luvannut työtä ja toimeentuloa yhdysvaltalaisille ja tämähän ei liberaalille globalistille sovi, velkaa vaan lisää on heidän mielipiteensä USAssa ja Suomessa.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

Viisi vuotta Trump valehteli Fox News kanavalla, että Obama ei ole syntynyt USAssa. Asiasta on kuitenkin selvät todistteet Havajilaisessa sairaalaassa, jossa Obama syntyi. Kun Trumpista tului presidenttiehdokas, hän ykskaks ilmoitti ettei halua enää puhua asiasta. Vieläkin noin puolet repubilkaaneista uskoo Obaman syntyneen Keniassa.

Ilman Fox News antamaa julkisuutta Trmpista ei olisi tullut presidenttiä.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Ei järjettömien vaalilupausten toteuttaminen ole ansio - ei olisi Suomessakaan. Blogin kirjoittamisen sijaan olisikin kannattanut katsoa A-studion keskustelua seurannut Trump-dokumentti.

Onneksi Ylen hyvien palveluiden kautta dokumentti on edelleenkin katsottavissa:
https://areena.yle.fi/1-4552160

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ei järjettömien vaalilupausten toteuttaminen ole ansio"

Mielestäsi siis työn ja toimeentulon lupaaminen yhdysvaltalaisille oli järjetön vaalilupaus?

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Älä Makkonen yritä laittaa sanoja suuhuni. Blogin listalla on monia kohtia, jotka ovat täysin idioottimaisia ja vastuuttomia.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #18

Mutta jos kansa on niitä halunnut?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #20

Trumpin valintahan ja uhoaminen teki Obamacaresta suositun. Ei tainnut kansa halutakaan Trumpin muutosta.
https://www.realclearpolitics.com/epolls/other/oba...

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #20

Clinton sai n. 3 miljoonaa ääntä enemmän kuin Trump.

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt Vastaus kommenttiin #25

USA on 50 valtion muodostama liittovaltio jossa jokaisella valtiolla on oma johtonsa, lakijärjestelmänsä, jne.
Jossa jokaisessa osavaltiossa äänestäjät antavat äänensä ja valitsijamiehet noudattavat sitten enemmistön tahtoa osavaltion sisällä joka kuvaa sitä ketä osavaltio suosii liittovaltion presidentiksi, joten pienemmällä äänimäärällä voi voittaa jos on oikeiden osavaltioiden suosiossa.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #37

Niin voi, ja juuri siksi USA:ssa onkin perustuslaillinen kriisi.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #50

Niin, teille onkin kriisi se kun Trump voitti vallitsevan järjestelmän ansiosta, mutta ette koskaan nostaneet meteliä järjestelmästä kun demokraatit voitti. Eikös jenkit tiedä järjestelmän paremmin ja miksi se sellainen on, eikä meidän viisaat blogistit.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #66

Kerropas milloin demokraatti on tullut valituksi presidentiksi republikaania pienemmällä kokonaisäänimäärällä.

https://en.wikipedia.org/wiki/United_States_presid...

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #25

#25: Sinähän kirjoitat ihan puutaheinää. Presidentin valinnan tekivät valitsijamiehet, ja Trump sai vaalissa 304 ääntä. Clinton sai 227 ääntä, joten Trump voitti selvällä äänten enemmistöllä.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #45

Näsäviisastele sitten kun osaat.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #20

Be careful what you wish for - it may come true.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

Haluaisin muistuttaa, että USAn talousbuumi alkoi jo viisi vuotta ennen Trimppia. Talous pyörii nyt ylikierroksilla velaksi, - kiitos älyttömät veroalennukiset. Trumpin seuraajat saavat sitten aikanaan maksaa valtion velan.

Laura Huhtasaari

"Ei järjettömien vaalilupausten toteuttaminen ole ansio"

Luonnollisestikaan hänen vastustajilleen se ei ole positiivinen asia, mutta häntä äänestäneille on! Siksi he äänestivät häntä.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 69

Osalle populaa perusteettomien, epärealististen ja täysin tuulestatemmattujen vaalilupausten antaminen on kyllä valitettavasti sitä positiivista asiaa. Onneksi vain osalle, koska ne ovat niitä jotka kerrasta toiseen pettyvät politiikkaan.

Ilmeisesti puolueeltasi on jatkossakin samaa luvassa koska oikein pitää kehua sellaisia helppoheikkejä, tässä tapauksessa maansa ja kansalaisensa koko maailman silmien edessä tehnyttä nykyistä Yhdysvaltain presidenttiä.

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #75

Make a promise, keep a promise. Se on Trumpin ja muiden kansallismielisten linja. Myös perussuomalaisten.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Amerikkalainen perusäänestäjä teki äänestyspäätöksensä aika puskissa.

Trump sai kohtuullisen osan äänistään valehtelemalla vieraan vallan avustamana vastaehdokkaastaan, GOP-äänestäjien puolueuskollisuudesta ja evankelisen liikkeen johdon ohjauksella. Moni ei edes uskonut Trumpin oikeasti pyrkivän kaiken lupaamansa järjettömyyden toteuttamiseen, ja esim. muuria pidettiin pelkkänä liioittelevana vouhotuksena tai retoriikkana.

Trump saa kuitenkin olla tyytyväinen jos säilyttää ylipäätään virkansa vuoteen 2020. USA:n yhteiskuntarauha on muutenkin veitsenterällä ja tuollainen presidentti ei tee kuin pahaa tilanteelle.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

Trumpin katteettomat vaalilupaukset lisäävät USAn valtion velkaa n. 100 miljardia vuodessa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #113

Länsimaiden velat ovat siinä mielessä merkityksettömiä ettei niitä tulla maksamaan koskaan, siihen ei ole mitään realistisia mahdollisuuksia. Tärkeintä on saada työtä ja toimeentuloa kansalaisille, veronmaksukykyä ja taloudellista toimeliaisuutta että velkakehitys loppuisi, siinä Trump on edistyksellinen ja EU kuten Suomikin räpeltää tyhjää.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Itse muistelen 90-luvun alkua, kun nämä nk. hyvät ihmiset alkoivat saada mielipiteitään esille ja se sävy sai ainakin minut heräämään "wtf".

He aloittivat silloin avoimesti syyllistämään ihmiset rasisteiksi, naisten hakkaajiksi, taantumukselliseksi, edistyksen jarruttajiksi, ajattelevat väärin, alkoholisteiksi jne.

Muistelen sitä aikaa vieläkin hämmennyksen aikakaudeksi ja sitten näin Kummelin kuuluisan pääministeri sketsin, jossa hämättiin vihreitä ja toimittaja haukkui rastisksi.

Kun tarkastelee tuota aikaa jolloin he alkoivat viljellä vihaa kantaväestön keskuuteen, niin fakta on "Kuka aloitti ensin", eikö mulqvisteilla yhtään siinä aivottomassa pääkopassa käynyt koskaan mielessä vanhaa Suomalaista sananlaskua "Metsä vastaa"?.

Heidän retoriikkansa oli ja on vieläkin täyttä bullshittiä ja lapsellista nimien heittelyä, ääri sitä ja ääri tätä, populisti sitä ja populisti tuota, rasisti sitä ja rasisti tätä.

Itse olen aina suhtautunut maailman ihmisiin positiivisen uteliaana, oli ihonväri mikä tahansa, enkä koskaan ole sekoittanut Uskontoja geeniklusteriin(rasismiin).

On selvää ettei EU tykkää Usan politiikasta ja Trumpista, ryökäle kun ei ajattele meitä yhtään ja meidän hyvinvointia. Eipä niin, eikä tarvitse.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Heidän retoriikkansa oli ja on vieläkin täyttä bullshittiä ja lapsellista nimien heittelyä, ääri sitä ja ääri tätä, populisti sitä ja populisti tuota, rasisti sitä ja rasisti tätä."

Näiden aivottomien mulqvistien siis? Ne samat nk. hyvät ihmiset, jotka mielestäsi syyllistävät ihmiset rasisteiksi, naisten hakkaajiksi, taantumukselliseksi, edistyksen jarruttajiksi, ajattelevat väärin, alkoholisteiksi jne. mutta, joita sinä et halua nimetä sen tarkemmin.

Sinä varmaan et alennu sellaiseen retoriikkaan tai vihan viljelyyn?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Tuo on Laineen kunnioittava ja kohtelias muotoilu. Voimme vain arvata miten hän ilmaisisi itseään, ellei olisi "aina suhtautunut maailman ihmisiin positiivisen uteliaana".

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #41

Tarkemmin luettuna tuo kommentti vaikuttaa aika rehelliseltä tulkinnalta ja omaelämänkerralliselta jopa. Laineen mielestä on ikävää, että nk. hyvät ihmiset ovat siis alkaneet syyllistämään mm. naisten hakkaajia ja alkoholisteja 90-luvulla. Mitenhän tuo oikein pitäisi lukea? Rehellinen näkemys patriarkaatin päättymisestä?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #53

"Tarkemmin luettuna tuo kommentti vaikuttaa aika rehelliseltä tulkinnalta ja omaelämänkerralliselta jopa."

Kommenttisi edustaa juuri sitä mistä aiemmin kerroinkin. Et siis ole millään mittareilla hyvä ihminen, ahdistaako kun joudut turvautumaan idiotismiin?.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #83

Eikö joku juuri sanonut, niin metsä vastaa...

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #83

Totta, tuon sinun idioottimaisen kommentin sisältöön turvautuminen ahdisti kyllä. Minä kun olen luullut, että naisten hakkaamisesta kuuluukin syyllistää mutta ihmettelen, että joillekin sekin on edelleen liikaa.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Tuhon kohtaan ”19 ym.” voisi lisätä vaikkapa Trumpin lupauksen Yhdysvaltain valtionvelan poistamiseksi. Tai missä on luvattu Obamacarea parempi terveydenhoito?

Todellisuudessa Trump on lähinnä kunnostautunut edeltäjiensä asetuksen kumoamisessa, usein kaoottisin seurauksin. Toisinaan tämä voi johtaa lyhytnäköisiin taloudellisiin hyötyihin, esimerkiksi luonnonsuojelusta luovuttaessa, mutta vaatii vahvaa ideologiaa uskoa, että harjoitetusta politiikasta (tai oikeammin sellaisen puuttumisesta) seuraisi pitkäaikaista hyvinvointia.

Golfinpeluullekin aikaa on riittänyt (vaikka ei pitänyt).

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Kansanedustajalla on siis se käsitys, että Obamacaren ytimen kumoaminen on jonkinlainen merkki Trumpin presidenttikauden valtaisasta menestyksestä? Milläköhän mittarilla?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Vaikka jonkun persoona ärsyttää, niin mitä sitten? Eikö tuollainen jatkuva vihatriggeröinti syö miestä ja naista sekä sukupuolettomia."

Trump itseasiassa lienee kaikkein paras esimerkki tällaisesta vihatriggeröitymisestä. Twitter ja hänen haastattelunsa ovat täynnä henkilökohtaisia loukkauksia niitä kohtaan, joista hän ei pidä. Mutta hänen kohdallaan se lienee Huhtasaaren mielestä vain viehättävän kulmikas ja originelli luonteenpiirre.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Minullekin on suuri arvoitus miksi muutamat kristillisiä arvoja korostavat henkilöt ylistävät presidenttiä, joka on patologinen valehtelija ja avioliitoissaan uskoton.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Tämä on kyllä perin erikoista seurattavaa. Minua viehättää erityisesti nuo kielelliset temput, joihin hänen persoonansa - erityisesti nimenomaan kristillisiä hyveitä vaalivat - puolustajat venyvät. Mies, joka mm. kehuskelee sillä, että voi kouria naisia suoraan sukuelimistä ja päästä pälkähästä, koska on julkkis, onkin kulmikas ja originelli, täynnä elon kumua ja hänestä törröttää persoonallisia ominaisuuksia.

Elämme erikoisia aikoja.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #32

"Mies, joka mm. kehuskelee sillä, että voi kouria naisia suoraan sukuelimistä ja päästä pälkähästä, koska on julkkis"

Aika moni mies taitaa olla kourinut naisia ja sitten on miehiä jotka haluaa köyriä toisia miehiä. Tietääkö Kangasluoma miten lapsia tehdään?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #33

Go Makkonen, olet selvästi oppinut Trumpilta jotain!

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #33

"Aika moni mies taitaa olla kourinut naisia ja sitten on miehiä jotka haluaa köyriä toisia miehiä. Tietääkö Kangasluoma miten lapsia tehdään?"

Minä tein lapseni luvan kanssa. Trump kehuskeli sillä, ettei hänen tarvitse pyytää lupaa kourimiseen, koska on julkkis. Onko se Makkosen mielestä ok?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #32

Huhtasaari itse kutsuu tätä uudeksi normaaliksi. Uudessa normaalissa vinksahtanut on normaalia.

Laura Huhtasaari

”Kristillinen oikeistosta 81% äänesti Trumpia, ja heistä peräti 78% säilyi tyytyväisenä vuoden jälkeen. Luvut ovat vertaansa vailla Yhdysvaltojen historiassa. Kristilliset johtajat Yhdysvalloissa ovat juhlistaneet Trumpia kristikansan viimeisenä toivona.” (Markku Ruotsila, Sydäbmaiden kapina 2018, s. 314.)

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #51

Kyllä, nimenomaan näin. Nämä ovat ne samat kristilliset jotka paheksuivat äänekkäästi Bill Clintonin käytöstä ja seksuaalimoraalia läpi 90-luvun. Nyt sillä ei enää näytä olevan juurikaan merkitystä. Moraalikäsitys vaikuttaa olevan erityisen joustava tällä porukalla, jos vain johtaja ajaa heidän etujaan.

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #55

Paheksujat löytyvät kyllä ”liberaaleista”. Nyt heille ei vapaus kelpaakaan? Tietääkseni Trump ei ole edes esiintynyt pyhäkoulupoikana.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #58

"Paheksujat löytyvät kyllä ”liberaaleista”. Nyt heille ei vapaus kelpaakaan?"

Clintonin paheksujat olivat liberaaleja? Kyllä se taitaa kristillisten konservatiivien piirissä olla tämä kaksoisstandardi Clinton ja Trumpin suhteen.

"Christian Broadcasting Network Chairman Pat Robertson once accused Clinton of turning the Oval Office into a “playpen for the sexual freedom of the poster child of the 1960s” and called the president a “debauched, debased and defamed” leader.

But in an interview with Trump in July 2017, Robertson told the president, “I'm so proud of everything you're doing.”
https://www.washingtonpost.com/news/the-fix/wp/201...

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #59

Kaksoinsstrandardit ovat liberaaleilla, heitä ärsyttää. Konservatiivit olivat tietoisia, että Trump ei ole pyhäkoulupoika. Eikä hän sellaisena esiinny.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #71

"Kaksoinsstrandardit ovat liberaaleilla, heitä ärsyttää."

Sinua ei siis ärsytä naisten kouriminen suoraan sukuelimistä ilman lupaa ja kehuskelu sillä, että saa tehdä sen koska on julkkis? Tai se, että vastasynnyttänyttä vaimoaa petetään pornonäyttelijöiden kanssa. Huhhuh, en olisi ihan noin tylyksi kuvitellut arvomaailmaasi.

Mihin Trumpin kohdalla vedetään käytöksessä raja, jos sitä ei vielä olla löydetty? Turha verrata pyhäkoulupoikaan. Nyt ei olla lähelläkään sellaisia vaatimuksia.

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #59

Minua kiinnostaa presidentin toimen hoitaminen, ei Trumpin seksielämä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #73

"Minua kiinnostaa presidentin toimen hoitaminen, ei Trumpin seksielämä."

Sinulle ei ole siis minkäänlaista väliä sillä, minkälainen johtaja on ihmisenä tai miten hän kohtelee muita ihmisiä? Jos kotimaisen valtionyhtiön johtaja kourii naisia ilman lupaa suoraan sukuelimistä ja kehuskelee pystyvänsä tekemään niin, koska on kuuluisa, niin sillä ei ole mitään väliä, jos hän hoitaa toimensa hyvin?

Olet nyt ihan varma, että haluat julkisesti osoittaa tukesi tällaiselle ajattelulle?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #73

Eikö 10 käskyä mielestäsi millään tavalla koske Trumppia, tätä kristittyjen viimeistä toivoa?

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen Vastaus kommenttiin #73

Jos oikein muistan, Bill Clintonin seksielämä kiinnosti republikaaneja erittäin paljon ja silloinkin talous porskutti täysillä.

The Evangelicals USAssa vaahtoavat, että kristityt ja Jumala antaa anteeksi. Mutta eikös anteeksiantoa edellytä katumus ja anteeksipyyntö. Trump itse on kehunut, että hän ei ole koskaaan pyytänyt anteeksi keneltäkään ei edes Jumalalta.

Laura, ole rehellinen itsellesi ja tutki myös vähän Obaman aikaista talouden kehitystä. Mikä on muuttunut - no ainakin valtion velka on taas noussut kasvuun. Uusien työpaikkojen kehitys oli Obaman aikana hieman parempi kuin tällä hetkellä. Rikkaat saivat ison verohuojennuksen, mutta tavallisen kansalaisen palkan korotukset syö inflaatio ja bensan hinnan nousu.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #58

Ja eivät liberaalit paheksu sitä vapautta, että ihmisillä on seksuaalisuhteita. Paheksumisen kohteeksi on joutunut tuo lupaa kysymättä kouriminen ja sillä kehuskelu. Se, että hän maksaa hiljaiseksi naisen, joiden kanssa on pettänyt vasta lapsen saanutta vaimoaan. Sinua ne eivät käytöksenä ilmeisesti vaivaa? Se on vain sitä elon kumua?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #51

Niin tottahan se on että yhdysvaloissa kansalaiset koostuvat hyvin suurelta osin fundamentalistihörhöistä vaikka yhteiskuntajärjestyksessä nuo pidetään tiukasti erillään. Siitä seuraa sitten tällaista:

https://www.youtube.com/watch?v=WFYRkzznsc0

Laura Huhtasaari

”Kristillisestä oikeistosta 81% äänesti Trumpia, ja heistä peräti 78% säilyi tyytyväisenä vuoden jälkeen. Luvut ovat vertaansa vailla Yhdysvaltojen historiassa. Kristilliset johtajat Yhdysvalloissa ovat juhlistaneet Trumpia kristikansan viimeisenä toivona.” (Markku Ruotsila, Sydäbmaiden kapina 2018, s. 314.)

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen Vastaus kommenttiin #52

Amerikan kristityt ovat aika heikoilla, jos Trumpin kaltainen valehtelija ja konna on "kristikansan viimeinen toivo".

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kerrankin Huhtasaaren kanssa jostain samaa mieltä. Trump on kieltämättä originelli. Säästän muilta sanakirjojen selaamisen vaivan:

Originelli - Omaperäinen, eksentrinen, erikoinen, outo, vinksahtanut, äreä, ärtyisä

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen
Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Robert Reich olisi kova juttu jos lähtisi presidenttiehdokkaaksi jenkeissä, saisi ensimmäisen todella älykkään ja järkevän presidentin.

Hän yksi niistä ihmisistä jota koko maailman sietäisi kuunnella.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Oliko tuossa 19. kohdan listassa jotakin, joka olisi hyväksi jenkeille varsinkin pitkällä tähtäimellä ja meille kaikille muille lyhyelläkin tähtäimellä?

Vaikea löytää.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niin, viitaten blogistin eräässä ylemmässä kommentissa esitettyyn hehkutukseen siitä kuinka lupaukset pidetään, tässä kohden voisi sanoa, että Trump on ilmoittanut oevansa idiootti ja on pitänyt lupauksensa sillä saralla.

Käyttäjän OlliRiipinen kuva
Olli Riipinen

Ruotsila ei ole käynyt kovin hyvin läpi Trupin vaalilupausten toteutumista...Fact checking listoja on monenlaisia, mutta tässä yksi:

https://www.politifact.com/truth-o-meter/promises/...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Tutkijan huomio negatiivisesta keskustelusta on ihan totta, joskin oli hieman ironista että se kohdistui Voutilaan, joka on perussuomalaisten harvoja asiallisia debatöörejä.

Uuden Suomen Uutisista luin että Huhtasaari on mennyt vielä kyseenalaistamaan tutkijan asiantuntemuksen. Erittäin huonoa ja loukkaavaa käytöstä. Täysin tutkijan huomioiden tapaista.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Tämä tutkija esiintyi Helsingin yliopiston nimissä. Mahtoiko hän edustaa työnantajansa virallista kantaa mm. Trumpiin ja perussuomalaisiin? Jokin aika sitten vastaavasta asiasta nousi valtava kohu Jyväskylän yliopistossa!

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Nykyään on vain muotia haukkua Trumppia siinä missä Sipilääkin ja PS:ää.

Toisaalta Trump on USAN:n kansan valitsema presidentti, ja Sipilän hallituksella on Suomen eduskunnan luottamus.

PS on taas kaikkien sylkykuppi. Muuten aion äänestää Voutilaa seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Aivan loistava esimerkki kaikille autoilijoille, ajaessa 26 min Youtube-videon kuvausta. Kyllä on kansaedustajalla hyvä keskittymiskyky ja varmasti ehti myös havainnoida kaiken muun liikenteen. Luuritörttöihin törmää päivittäin tuolla liikenteessä. Ei mulla muuta.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Tuolla suosittelijoissa näkyy Huhtasaaren persu-propagandan ihailijat ihan nimellään.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Hieno mies toden totta ;D

Trump on valehdellut tai esittänyt harhaanjohtavia väitteitä koko kaudellaan faktantarkistuksen mukaan yhteensä 6 420 kertaa 649 päivän aikana. Ensimmäisten yhdeksän kuukauden aikana presidentti esitti tällaisia väitteitä yhteensä 1 308 eli keskimäärin viisi valhetta päivässä.

Seitsemän viime viikon aikana Trump kuitenkin valehteli tai esitti harhaanjohtavia väitteitä peräti 1 419, lehti kertoo. Se on 30 valhetta päivässä.

Lähde https://www.washingtonpost.com/politics/2018/11/02...

Toni Tamminen

Onko kukaan koskaan keksinyt kysyä, että ettekö huomaa kuinka paha mies Stubb on?!!

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Perussuomalaiset ovat taitavia jakamaan kansaa kahtia. Onnistuivat jakamaan itsensäkin kahtia. Onnea valitsemallanne tiellä. Oli kyllä kiinnostavaa seurata tuota Ohukaisen ja Paksukaisen poliittista komediaa kesällä 2017. Paksukainen nosti persut, ja kun hänen asemansa oli uhattuna, hän päätti pudottaa itse rakentamansa kantoraketin.

Harmitti tuossa A-studiossa se että Oulaa ei päästetty määrittelemään mitä hän tarkoittaa äärioikeistolla. Se tuli selväksi että jos persuilta kysytään niin kukaan ei ole äärioikeistolainen, ei AFD eikä ruotsidemokraatit. Kaikkien muiden mielestä he kyllä ovat sitä.

Kiinnostavaa muuten että Saksassa äänet valuvat keskeltä laidoille, eli äärioikeistolle ja vihreille. AFD sai 13 % äänistä Heesenissä ja siitä on kyllä pidetty ihan suhteetonta mölyä. Onhan se ihan hyvä tulos ja varmasti enemmän kuin persut tulevat samaan, mutta entä sitten?

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Kuten Trump oli kampanjassaan luvannut:
15. Obamacaren ytimen kumoaminen

Välivaalikampanjassa tämän syksyn aikana Trump ja republikaanit ovat vahvasti ja yksiselitteisesti lähteneet ajamaan Obamacaren ytimestä kiinnipitämistä. Väite nro. 15 ei siis todellakaan pidä paikkaansa. Obamacaren ydinkysymys on se, että henkilön pitää saada itselleen kattava sairausvakuutus siitä huolimatta, että hänen terveydentilansa viittaa siihen, että hän tulee tarvitsemaan erikoissairaanhoitoa heti tulevinakin aikoina. Tästä käytetään termiä "pre existing conditions" Trump ja republikaanit olivat alusta lähtien tätä periaatetta vastaan, heidän mukaansa tämä johtaisi perikatoon.

Nyt kun ihmisillä on kokemusta Obamacaresta, ihmiset haluavat pitää siitä kiinni. Republikaanit Trumpin johdolla huomasivat, että Obamacaren keskeistä periaatetta on viisasta tukea, muuten he menettävät äänestäjiä. Siispä nykyään republikaanit ovat parkkeerannet itsensä "pre existing conditons"- periaatteen taakse.

Ym lupaus: "Strong, beautiful wall", se jonka Meksiko maksaa. Tämä lupaus on jäänyt toteutumatta kahdella tavalla. Muuria ei ole vieläkään alettu rakentaa, rakentamiselle ei ole budjetoitu varoja ensi vuodellekaan ja Meksiko on kertonut, että se ei todellakaan aio maksaa, jos USA muuria ryhtyisi rakentamaan.

Ym lupaus: Trump lupasi toimittaa Hillray Clintonin vankilaan. Tämän hän kertoi julkisuudessa, joten lupauksesta on todiste viedeotallenteena. Trump ei ole toimittanut Hillarya vankilaan, mitään syytteitä ei ole Hillarya vastaan nostettu.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"”Obamacare on valtavan epäsuosittu. Se on hyvin kallis vakuutusjärjestelmä. Perheillä omavastuu voi olla useita tuhansia dollareita. Lisäksi vakuutuksen tar-
joajien palveluverkosto on rajallinen. Ihmisellä ei ole vapautta valita
esimerkiksi lääkäriään”, Schroer sanoo."

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/trump-on-oikeas...

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Myös ongelmana on kilpailuttaminen, jos haluat halvemman vakuutuksen naapuri osavaltiossa sijaitsevalta vakuutusyhtiöltä, se ei jossain osavaltioissa ole mahdollista. Obamacare tarkoittaa Obama välittää vakuutusyhtiöistä, sanovat monet jenkeissä.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Porilainen perussuomaiainen ja amerikkalainen kultalusikka suussa syntynyt ns. Liikemies ovat löytäneet toisensa. Tai Trump ei vielä tiedä mitään suomen suurimmasta fanistaan. Mutta Laura tietää että Trump on suomalaisten, tais siis öhöm tarkemmin perussuomalaisten puolella, aina ja tietty vähän omankin kotimaan.
Trump on kääntänyt koko maailman talouden nousuun, Suomen pääministeri yrittää selittää sen omaksi ansiokseen mutta ehei, se on Trumpin ansiota ja oikeastaan siis radikaalirehellisen Lauran ansiota jos tarkemmin ajatellaan.
Olen sitä mieltä että juuri silloin kun Laura julkaisi presidenttiehokkuus- kuvansa rajojemme vartijana dobermannien kanssa, muu maailma ymmärsi että meillä Suomessa ollaan tosissaan.

Risto Reinvuo

Olen huolissani. Suomalaisen peruskoulun käynyt kansanedustaja julistaa tuossa touhuissaan : "Trumpin tähänastinen presidenttikausi on ollut valtaisa menestys". Kuinka naivi pitää olla, että kutsuu menestyksiksi noita esimerkkejä, jotka USA:n punaniskaa leikkivä dosentti Ruotsila on kerännyt. Miljardööri on muka usalaisten terästyöläisten puolella sen jälkeen kun on itse rakennuttanut palatsinsa Trump Towerit ym. kiinalaisesta halpisteräksestä. Entä tulli, kauppasota, mm. : Kauppalehti : Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin toimeenpanemat tullit ja niitä seurannut kauppasota voivat johtaa jopa 12 prosentin leikkauksiin Fordin työvoimassa, eli 24 000 työntekijän potkuihin, arvioi yhtiön toimitusjohtaja Jim Hackett. Myös maataloustuottajat valittavat vientinsä ja tulojensa heikentyneen. Iran pakotteet vaikuttavat Suomen yritysten vientiinkin sinne, kannattavuuteen ja työllisyyteen. Miten obamacaren romuuttaminen auttaa USA:n köyhien terveyden hoitoa, kun parempaakaan ei ole tullut tilalle. USA:n hiilikin on kuulemma puhdasta poltettavaksi ja ilma puhtainta maailmassa, jopa kristallinkirkasta. Pysyvät maahantulokiellot seitsemälle arabimaalle, mutta ei Saudi-Arabialle, kun siellä on Trumpilla itsellä bisneksiä. Ei haittaa, vaikka 11.9.2001 WTC-terroristeja oli sieltäkin. Ja on ehtinyt liittää Suomenkin jo Venäjään. :) " Minulla oli erittäin hyvä kokous Venäjällä... Trump sanoi. - Helsingissä, toimittaja korjasi väliin. Trump jätti korjauksen huomiotta. Näitä riittää. Obamakin on kuulemma ulkomailla syntynyt muslimi j.n.e..Tässä maassa on nykyään kova into leikkiä eri lailla Ameriikkaa tällä tv:n, netin ym. tajuntateollisuuden halpis tosi-tv roskan ym. aivopesun seurauksena. On trumpisteja ja Helsingin herrasväen libertaareja ym. egoismi-ayn randilaisia. Mikäpä siinä. Kaikkea saa harrastaa, mutta nykyisen milleniaali-ikäpolven naivius näyttää vastaavalta, kuin 70-luvun Moskovassa vierailleiden nuorten taistolais-kommunistien into olla aatteelle uskollisempia kuin paikalliset. Varsinkin, jos nyt ovat vielä päässyt käymään siellä mahtavassa USA:ssa ja jopa Trumpin vetämällä rukousaamiaisella. Mitäpä jos oltas vaan ihan pohjois-eurooppalaisia. Itsekin lopetin länkkärileikit jo pikkupoikana.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset