LauraHuhtasaari Politiikka on pääosin mielipiteitä

Kokoomus on vasemmistopuolue

  • Kokoomus on vasemmistopuolue

1990-luvun jälkeen käytännössä presidentti on aina "hävinnyt vaalit".  Trumpin saavutuksia ei pystytä perumaan, mutta demokraatit pääsevät jarruttelemaan asioita 2020-luvulle asti. Muuri ja laillisen maahanmuuton uudistus tuskin etenevät. 

​Senaatissa paikkajako republikaanien hyväksi nousi 55-45.
​Edustajainhuoneessa paikkajako nousi demokraattien hyväksi, kisa kesken. Demokraatit saavat pienen enemmistön.

​Sen sijaan uutinen on se, että kokoomus ei katso kuuluvansa konservatiiviseen ja isänmaalliseen oikeistoon, vaan on nykyään vasemmistopuolue.


​PS: Kunnioita täällä muita keskustelijoita, jos käyt henkilöön kiinni, vähättelet, pilkkaat tai muutoin olet ilkeä, saat bannin. Kiitos kaikille asiallisille keskustelijoille, kun näette vaivaa osallistua. Minulle on moni sanonut, että haluaisi osallistua keskusteluun mukaan, mutta toisten kommentoijien vähättelevä tyyli vie motivaation. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (68 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Veikkaan ettei he ole vasemmisto, vaan globaalisteja. Ja Demokraatit Usassa kannattavat avoimia rajoja ja halpatyövoimaa, kuten Kokkareet Suomessa. Kun taas Trump vastustaa näitä!

Toni Rintala

Obama taisi karkottaa Yhdysvalloista enemmän ulkomaalaisia kuin aiemmat presidentit. Saa nähdä pääseekö Trump edes Obaman tasolle ulkomaalaisten karkoitusmäärissä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Jos tuo pitää paikkansa niin loogisesti persujen pitäisi sitten ihannoida Obamaa.

Toni Rintala

Obama karkotti ennätyspaljon siirtolaisrikollisia.
https://www.ts.fi/uutiset/maailma/263725/USA+karko...

Ja tuota ennen Obama: USA häätää ulkomaalaiset raiskaajat
https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/79551-kaikkien-a...

Obama myös rakensi muuria Meksikon rajalle. Tosin edeltäjiään laiskemmin, vaikka vaalipuheissaan lupasi enemmän. Petti siis lupauksensa tässäkin.

Trump taas keskittyy ennaltaehkäisyyn, ettei rikollisia edes päääsisi maahan niin paljoa. Moni ihmishenki säästyisi Trumpin tavalla. Katsotaan nyt onnistuuko Trump korjaamaan edeltäjiensä muuria. Se on paikkapaikoin jo kymmeniä vuosia vanha ja vaatisi korjausta.

Obama päästi rikolliset maahan ja sitten keräsi irtopisteitä siivoamalla heidät pois myöhemmin. Se ei ole mielestäni fiksu tapa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #4

Obama, Clinton ja demokraatit tosiaan ovat itsekin olleet suoja-aidan ja tiukemman rajavalvonnan kannalla ainakin aikaisemmin. Se monelta unohtuu, kun tuotakin asiaa on muutamat vuodet kärjistetty. Tuosta/muurista voi lukea esim. tuolta:
https://www.politifact.com/truth-o-meter/statement...

Eli ero Trumpin malliin loppupeleissä on että Trump ainakin puheiden tasolla vaatii suurempaa ja kauniimpaa muuria, mutta demokraateille olisi kelvannut vaatimattomampikin mm. v. 2006. Asiahan ratkeaisi helposti kun kummatkin vain tulisivat hieman vastaan omista ehdotuksistaan - ihan helppoa teoriassa.

Eli Trump tinkii suurimmasta ja kauneimmasta muurista alaspäin ja demokraatit pistävät vähän omista entisistä vaatimuksistaan ylöspäin. Niin se sopu syntyy, siis ihan teoriassa..

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

Halloo Laura,
USAn republikaanit eivät halua tunnustaa sitä tosiasiaa, että yksi suurin syy siellä rehottavaan kaaokseen maahanmuutttajista on se tosiasia, että farmarit ja rakennusfirmat, yms, voivat ilman rangaistuksen pelkoa palkata laittomia siirtolaisia mielin määrin. Laittoman työvoiman ottaminen töihin on tietysti laitonta, mutta ICE (U.S. Immigration and Customs Enforcement) katsoo tätä puuhaa läpi sormien.

USAn oikeisto ei näköjään halua järkevää maahanmuuttolakia, koksa ne hauavat haukkua laittomia maahanmuuttajia ainakin vaalien alla ja ne myös haluavat halpaa työvoimaa. Ihmisiä tulee Meksicon rajan yli, koska he tietävät että USAssa on töitä tarjolla yllinkyllin. Trump on osannut mestarillisesti kayttää tätä hyväkseen kampanjoinnissaan.

Jos kaikki työnantajat siellä lopettaisivat laittoman työvoiman palkkaamisen, USAssa ei olisi laittomia työntekijöitä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kaksi musliminaista äänestettiin ensi kertaa Yhdysvaltain edustajainhuoneeseen. Kuten Twitterissä kirjoitit, "Amerikka ensin!"

https://www.voanews.com/a/ilhan-omar-rashida-tlaib...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Onko tuo otsikon tieto blogistille uutinen? Eihän Suomessa ole ollut yhtäkään selkeästi oikeistolaista eduskuntapuoluetta sitten vuoden 1987. Nytkin kaikki kahdeksan edustavat sosialidemokratian eri versioita.

Yhdysvaltain demokraatit lienevät poliittisella kartalla kokoomuksesta jonkin verran oikealla. Siellä siis vuorostaan puuttuu merkittävä vasemmistopuolue.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Yritin tässä muistella, koska Kokoomuksen vaivihkainen liukuminen vasemmalle alkoi. Kataisen aikana se oli jo kuitenkin tapahtunut.

Kokoomuksen oikealle puolelle on jäänyt tyhjiö, jota mm. Junnilan puolue aikanaan täytti.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Muistan ihmetelleeni aikanaan miten Sirpa Pietikäistä katsottiin kokoomuksessa päivääkään. Nykyään hän ei taida edustaa enää vasenta laitaakaan, ellei ole jopa keskikentällä...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Merkittävä vasemmistopuolue puuttuu, mutta kommunistipuolue, Communist Party of the United States of America (CPUSA) toimii vieläkin osoitteessa 23rd Street, New York City. (Tarkempaa osoitetta en anna, jottei syytetä maalittamisesta).

Kunnianarvoisan puolueen puh.johtajana on aikanaan toiminut suomalaissyntyinen Gus Hall (syntyjään Arvo Kustaa Halberg). Hän on ollut myös ehdokkaana USA:n presidentivaaleissa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Onko vaatimus syntyperäisestä kansalaisuudesta niin tuore asia? Luulin tuon olevan kirjattu alkuperäiseen perustuslakiin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #18

Gus Hall kyllä syntyi Minnesotassa. Hänen isänsä ja äitinsä olivat syntyjään Lapualta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #24

Kiitos tarkennuksesta. Oletin suomalaissyntyisen tarkoittaneen Suomen kansalaista. Tuohon maailman aikaanhan ei kaksoiskansalaisuutta Suomessa tunnustettu.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

#13. Gus Hall valitsi itseään fiksumpia varapresidenttiehdokkaita: Vuosina 1972 ja 1976 kumppanina oli McCoy Tynerin velipoika Jarvis; vuosina 1980 ja 1984 Angela Davis.

Vuonna 1976 Watergaten jälkeisessä Amerikassa olisin hyvinkin voinut äänestää protestiksi Hallia ja Tyneria. Entinen CIA:n pomo John Brennan kertoi tehneensä niin.

Pekka Iiskonmaki

#6
Juurikin noin kuten Max totesi. Ei nouse Suomi.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

#6. Demokraattien listoilta valittiin kyllä nyt lukuisia sosialisteja. Tunnetuimpina tietysti Bernie Sanders ja Alexandria Ocasio-Cortez.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Demokraatit vasemmistopuolue? Varmaan se sieltä äärioikealta katsottuna siltä näyttää.

Oikeistohegemoniahan tuolla Jenkkilässä on, Demokraattien vastatessa jotain Suomen Kokoomusta ja Republikaanien Perussuomalaisia.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Demokraatit olivat perinteisesti rannikoiden liberaaliälykköjen ja duunareiden puolue. Trump onnistui viemään duunarit omaan leiriinsä ja tilalle demokraatit saivat sukupuoli- ja etniset vähemmistöt.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Demokraatit lipuvat vasemmalle, puolueesta on lähtenyt paljon Liberaaleja. Homoseksuaali Brandon Straka on avanut monen Liberaalin silmät ja koko ajan väkeä liittyy hänen aloittamaan kampanjaan. Pari vuoden päästä se on jo iso liike ja kas, ne vaalitkin koputtelee ovelle.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #47

Brandon Straka, never heard.

Mutta Google löysi....

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Kunnioitan äärettömästi Laura Huhtasaarta ja aivan erityisesti Teuvo Hakkaraista. Ei tulisi mieleenikään käydä kehenkään kiinni (vaikka Teuvo kävisikin), enkä aio vähätellä, pilkata enkä olla ilkeä kellekään. Saanko nyt kommentoida?

Äänestän vasemmistopuolue kokoomusta ainakin eduskuntavaaleissa, koska kannattaa Suomen liittymistä läntiseen puolustusliitto Natoon.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Kun olen niin usein Lauraa mollannut, niin haluan nyt vetää vähän takaisin. Hänellä on kuitenkin enemmän huumorintajua kuin blogikirjoituksistaan voisi päätellä. Ja jos ihmisellä on huumorintajua, hän ei voi olla täysin paha!

Laura Huhtasaari

”..enemmän huumorintajua kuin blogikirjoituksistaan voisi päätellä.”

Älä kerro eteenpäin ;)

Laura Huhtasaari

”..enemmän huumorintajua kuin blogikirjoituksistaan voisi päätellä.”

Älä kerro eteenpäin ;)

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

Huhtasaari on täysin pihalla. Kokoomus on kaikista oikeistolaisimpia puolueita koko Euroopassa. Vasemmisto ei kannata ammattiliittojen toiminnan rajoittamista, valtion yhtiöiden yksityistämistä, sosiaaliturvasta, terveydenhuollosta ja koulutuksesta leikkaamista eikä köyhiltä leikkaamista eikä myöskään asevarustelun kiihdyttämistä. Näiden pitäisi olla itsestäänselvyyksiä.

Toni Rintala

Ei oikeistokaan noita kannata. Kokoomus ei ole oikeistoakaan. Oikealta katsottuna Kokoomus on enemmänkin vasemmalla.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Minusta oikeistolaisin puolue on kyllä RKP.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Kokoomus todellakin on oikeistopuolue mutta miksi kummassa pitäisi olla millään tavalla konservatiivinen? Konservatiiveille sitten on muslimiveljeskunta, kristillisdemokraatit ja talebanit sellaisia hengenheimolaisia ja samanmielisiä.

Enemmistö suomalaisista eivät halua suomeen muslimiveljeskuntaa tai mitään siihen rinnastuvaa. Se onkin sinivalkoisen oikeistokokoomuksen suuri kannatus mikä pitää persut oppositiossa, ei vasemmistoliitto. Vai mikä se "vihervasemmisto" nyt olikaan?

Sen lisäksi kokoomuksen suuri kannatus on myös Putinin kiusaksi. Se kun tekee suomalaisista paremmin immuuneja valemedioille ja salaliittohörhöilylle millä koitetaan yhteiskunnan hölmöintä väestönosaa kääntää mediaa ja Suomen yhteiskuntajärjestystä vastaan, ja tehdä vastakkainasettelua. Siis sitä perusinformaatiosodankäyntiä, hajoita ja hallitse -strategialla.

Onneksi ennemistö suomalaisista on aidosti kansallismielisiä ja ovat suoralla sveitsin mallisella demokratialla äänestäneet kuulumisestaan länsivaltoihin kuten kokoomuslaiset tekevät. Siinä syy kokoomuksen joka vaaleissa nähtävälle jytkylle.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Ihanan sinivalkoisen <3 kokoomuksen <3 ylistysviestistä huolimatta en sitä viime vaaleissa äänestänyt mutta tässä nyt vaan tuli aivan liian erinomainen tilaisuus ylistää oikeistoa.

Käyttäjän KaustiRantalainen kuva
Kausti Rantalainen

Minua kiinnostaa mitkä ovat hänen saavutuksensa.

Samoin kiinnostaa se, miten saavutukset vaikuttavat Suomeen lähi- ja kaukotulevaisuudessa.

Vaikutuksia on tietysti mahdotonta ennustaa, mutta jotain kriteerejä on oltava, jotta voidaan asiaa käsitellä.

Omasta mielestäni kyseisen presidentin impulsiivisuus tuottaa haittaa kaikille, etupäässä yhdysvaltalaisille itselleen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Miksi mikään puolue Suomessa ajaisi asioita siltä kannalta katsoen, mikä USA:lle kyseisen puolueen poliittisen ideologian mukaisesti olisi parasta?

Jokainen suomalainen puolue, ainakin toivon mukaan, kuvittelee ajavansa Suomen ja suomalaisten parasta.

Eli lähtökohtasi tuossa logiikassa: "koska Orpo sanoo niin, niin kokoomus on vasemmistopuolue" ei ole vaiidi. Aivan siitä riippumatta ovatko demokraatit vasemmistoa tai kannattaako Orpo heidän ajamaansa politiikkaa ideologioisesti, vai ei. Hän vain uumoili, että demokraattinen edustajainhuone saattaa mahdollistaa globaalilla areenalla sellaisen kanssakäymisen, joka on Suomen eduksi enemmän kuin Trumpin politiikka.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Suomen edunvastaista politiikkaa Trump ajaa. Suomen vientiteollisuus menettää miljardeja kiitos Trumpin Iranin pakotteiden, yhtenä esimerkkinä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Suomen edunvastaista politiikkaa Trump ajaa."

Ei Trump olekaan Suomen presidentti, tuo Suomen etujen ajaminen kuuluisi omalle presidentillemme ja muille poliitikoille, mutta ovat kiinnostuneempia globalisaatiosta ja muusta maailmanparantamisesta kuten vihervasemmistot ainakin.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Juuri niin. Orpon tervehtiessä demokraattien saavuttamaa enemmistöä edustajainhuoneessa, edustaa se tervettä ja terveellistä kansallismielisyyttä.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"... demokraatit pääsevät jarruttelemaan...", ja sen he tekevät kansan valtuutuksella. Jotain valittamista?

"Muuri ja laillisen maahanmuuton uudistus tuskin etenevät."

- Muurin maksaa Meksiko, joten luulisi sen hankkeen edistyvän.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Trump claims Mexico will pay for wall – day after seeking $18bn from Congress

https://www.theguardian.com/us-news/2018/jan/06/do...

Eli Trump on siinä mielessä joutunut ottamaan lusikan kauniiseen käteen, että kun ei sopimusta ole Meksikon kanssa saanut aikaiseksi, niin uskottelee tässä vaiheessa, että Meksikolta saadaan rahat takaisin. Uusi edustajainhuone ei anna Meksikolle sellaista luottoa.

Käyttäjän HeikkiRinnemaa kuva
Heikki Rinnemaa

:)

Suomella on omat riippumattomat puolustusvoimat,,vielä. Niitä ei ole kadottanut meidän monipuoluejärjestelmä, oli vallassa ollut kuka tahansa viimeisen 60 vuoden aikana.
Suomen puoluejärjestelmä toimii, se kertoo meidän puoluejärjestelmän toiminnan toimivuudesta, eli demokratiasta. Ja se on kertomut hyvästä valtiosta, hyvinvointivaltiosta samalla.

Onko Suomen poliittinen järjestelmä menettämässä itsenäisyytensä?

,,kun tuntuu että puntaroidaan kapitalistisen valtion rikkaiden ihmisten rakentamaa 2-puoluejärjestelmää jossa ei saa edes työmarkkinajärjestöjä olla,,, ja jopa ihannoidaan sitä yli äyräiden,,:)

Tai ainakin Laura tuntuu sitä ahkerasti tekevän blogeissaan niin paljon että tuntuu että kotimaa onkin rapakon takana,,,,:)
Menee meinaan luettavuus-usko sinun blogeihin,,,

Pekka Iiskonmaki

''Kokoomus on vasemmistopuolue''

Minulle tuo selvisi vuonna 1988. Ei ole enään tarvinnut äänestää Kokoomusta.

Kokoomuksesta tuli sekoomus ja johtoajatus katosi Holkerin mukana.

Viinanen vielä viimeisteli sen Koiviston kanssa.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Tässä lienee merkittävin muutos koko Kongressin tulevaisuutta ajatellen. Ehkäpä aika pitkälti Trumpin ansiota. Valaa varmasti uskoa eri lähtökohdista ponnistaneisiin väestöryhmiin. Ote on tämän päivän Time verkkojulkaisusta. Ehkäpä blogistikin on tyytyväinen. Leidit lavalle....suuntauksesta myös USA:ssa.

"The new Congressional majority will look very different from the one that preceded it. For the first time in American history, more than 100 women may serve in the 435-member House, at least 28 of them newly elected and representing at least 18 of the districts Democrats flipped. The new Democratic majority will include the youngest congresswoman ever elected, 29-year-old Alexandria Ocasio-Cortez of New York; two of the three first Native American congresswomen, from Kansas and New Mexico; and the two first Muslim congresswomen. Texas elected two Latina congresswomen, Iowa sent its first two women to the House and Massachusetts elected its first black congresswoman."

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Kokoomus on nykyään sosialistipopulistinen puolue ja Venäjä kytköisin puolue, toki SDP myös.

Pekka Iiskonmaki

#32
KokDem on turhaan jakautuneena.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Venäjäkytköisin puolue, joka on ainoa puolue, jonka agendassa ilmoitetaan kakistelematta NATO-jäsenyyden tavoittelu.

Käyttäjän aveollila kuva
Antero Ollila

Minusta suurin ero Suomen ja USA:n poliittisen järjestelmän välillä on eduskunnasta löytyvien puolueiden lukumääärä: USA 2 ja Suomi 9. Suomessa valta on puoluejohtajilla, ja he käyttävät sitä häikäilemättä. Ruotisssa on plokkipolitiikka ja meillä puoluejohtajien valta.

USA:ssa edustajahuoneen jäsenet toimivat omien valintojensa mukaisesti kaikkein tiukimmissakin äänestyksissä. Se tuo käsiteltäviin asioihin oikeaa keskustelua, kun taas Suomessa hallituspuolueiden puheenjohtajat päättävät ja ruoskivat kansanedustajat järjestykseen. Suomen tilanne johtaa kummallisuuksiin. Kun Katainen sai kasaan sateenkaarihallituksen, niin mahdollisimman monesta asiasta oli sovittu hallitusohjelmassa. Kun esiin nousi jokin käytännön juttu, niin hallitus ei ottanut sitä käsittelyyn, koska siitä ei ehkä olisi syntynyt päätöstä. Kataisen tavoite oli pitää hallitus hengissä siihen asti, kunnes hän pääsi valitsemaan itsensä komissaariksi.

USA:n demokraateissa on laaja kirjo erilaisia poliittisia näkemyksiä, mutta tuskin yhtään edustajaa, joka voitaisiin luokitella Suomen keskustasta vasemmalla. Vai voiko joku tarjota esimerkin USA:n (sosiaali)demokraatista?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

#35. Alexandria Ocasio-Cortez, Bernie Sanders, Ilhan Omar – jos nyt pelkästään näissä vaaleissa valittuja demokraattisia sosialisteja luetellaan.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

Kokoomus on Luojan kiitos onnistunut karistamaan "koti, isänmaa ja uskonto" -imagon päältään. Sen vuoksi saatoin liikkuvana äänestäjänä hyvillä mielin äänestää sitä viime vaaleissa.

Käyttäjän aveollila kuva
Antero Ollila

Onko keskusta lipunut kokoomuksen ohi oikealle.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Keskusta on tiukasti keskustassa. Sinne tuntuvat tunkevan kaikki muutkin puolueet... Kaikki väittävät olevansa maltillisia ja yhteistyökykyisiä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Oikeastaan kenenkään ei kannattaisi osallistua näihin 'keskusteluihin'. Monet kerrat vaikkapa Max Jussila on vääntänyt rautalangasta, miten lakiasiat oikeasti menevät. Mitään valonpilkahdusta en ole kuitenkaan nähnyt perussuomalaisten kuoron ajattelussa.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Monet kerrat vaikkapa Max Jussila on vääntänyt rautalangasta, miten lakiasiat oikeasti menevät."

- Sinäpä sen sanoit: lakiasiat. Jussila epäilemättä hallitsee juridiikan, mutta Huhtasaaripa tekee politiikkaa, ja ne ovat totta vieköön eri asioita! Ei faktantarkistajilla ollut loppujen lopuksi vaikutusta Trumpinkaan vaalikampanjaan, kun ehdokas oli päässyt populistiseen nosteeseen.

Laura Huhtasaari

Me poliitikot tarkistamme asiat kokeneilta juristeilta, jotka ovat esim. töissä eduskunnassa ja oikeasti tietävät, miten on asiain laita.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #50

Jostain syystä poliitikot kuitenkin ovat tämän tästä erimielisiä keskenään.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #51

Juridiikasta kai tässä oli kyse.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #50

Edellisen blogin osalta oli sitten ilmeisesti unohtunut tuo tarkistus.

P.s. Mikä se jälkikirjoituksesi ajatus olikaan?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Kieltämättä politiikassa on lupa puhua ihan mitä hevonpashaa hyvänsä. Mutta se, että se menee läpi yli 10% porukasta, on lähinnä karmeaa. Ei anna hyvää kuvaa ihmiskunnan tulevaisuudesta.
Toisaalta jotkut tutkijat ovat esittäneetkin, että ihmiskunta on jo siirtynyt degeraation vaiheeseen. Älykkyys on keskimäärin tarpeeton ominaisuus.

Joni Lahti

USA:n puoluejärjestälmää ei tulisi verrata eurooppalaisiin järjestelmiin, sillä USA:n puolueet eivät ole alun pitäen perustuneet aatteisiin vaan pikemmin ne ovat vaali - ja valtakoneistoja. Syvän etelän demokraatit ovat näkemyksiltään kaikkea muuta kuin liberaaleja. Yksinkertainen enemmistövaalitapa on ajanut kaksipuoluejärjestelmään. Ehdoton enemmistövaalitapa (kuten Ranskassa), mahdollistasi monenlaisten puolueiden ja aatteiden olemassa olon.

Nyt - Trumpin aikana - näyttää siltä, että puolueiden sanomaan on tullut aiempaa enemmän arvolatauksia hyvinkin perinteiseen tapaan.Yhteiskunnallinen kahtiajakautuminen sosiaalisesti, taloudellisesti ja henkisesti tuntuu hyvinkin todennäköiseltä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Jotta voisi olla konservatiivi, pitäisi olla kykyä käyttäytyä ja ilmaista itseään korrektisti. Konservatiivisuuteen kuuluu myös muiden ihmisten kunnioittaminen. Riekkuminen ja pilkaaminen ei kuulu siihen.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Lauran kirjoittama ps. blogin lopussa sai Ritalan pysymään poissa = keskustelun taso nousi !!

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Et tainnut itse sisäistää sitä loppuosaa.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

Jotenkin musta tuntuu että tästä henkilön vähättelystä ei bannivasara napsahda.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #56

Näyttää valitettavasti siltä, että Lauralla on kaksoisstandardi käytössä, se on kai osa persujen uutta normaalia.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kaikenlaisia kommentteja, mutta asian ydin, eli Petterin täysin omituinen mielipide on jäänyt monilta huomaamatta.

Olikohan Orpon kommentti annettu selvistä päin vai edustaako se laajemminkin Kokoomuksen virallista linjaa, jäänee varmasti arvoitukseksi ?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Haluaisitko perustella, miksi pität Orpon mielipidettä täysin omituisena? Tuskin mielipide on keskustelijoilta huomaamatta jäänyt, kun blogisti sen kirjoituksessaan referoi. Itse asiassa ketjussa löytyy myös asiasta pohdintaa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Millä tavoin yhteistyö demokraattien kanssa olisi sinänsä parempi vaihtoehto ?

Tässä kannattaa nyt muistaa historiallinen aspekti ja se, ettei se pellehermanni valkoisessa talossa omaa kauttaan pidemmälle pääse.

Ovatkohan muut Euroopan konservatiivivaikuttajat ja mm. Merkel ja Macron kommentoineet asiaa Orpon tapaan ?

Epäilen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #64

Onko kysymyksesi tarkoitus jotenkin selittää sitä, että pidät Orpon kommenttia omituisena? Mistä minä tiedän millä tavoin. Kysyin sinun arviosi perustelua. Ei minulla ole tuon yhteistyön sujuvuudesta näkemystä, vaan koitan muodostaa sitä. Se ei pelkän töksäytetyn toteamuksen perusteella vielä onnistu.

Sopiihan sitä epäillä. En kuitenkaan ymmärrä mikä saa sinut pitämään Orpoa konservatiivijohtajana? Markkinahenkistä demaripuoluettahan hän luotsaa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #65

Asioilla on aina kaksi puolta. Trump on arvostellut melko rajusti Saksaa, koska vientihirmu on suorastaan vapaamatkustajana NATO:ssa ja liittovaltion pelloilla on kaiketi satojatuhansia saksalaisvalmisteisia uusia autoja odottamassa romutusta päästöhuijauksien takia.

Siis millä tavoin ansaitaan suopeampi suhtautuminen USA:n ja EU:n välisesti, jos jo pelkästään primäärikysymyksissä jenkkejä yritetään k...a silmään aina tilaisuuden tullen.

Olen jo usein maininnut, että osa kokoomuksen porukoista muistuttaa niin paljon demareita, että eroavaisuuksia on vaikea hahmottaa.

Onko esim. Sirpa Pietikäinen edustava kokoomukselaisen prototyyppi ?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #66

Aikanaan Pietikäinen oli radikaali, mutta ei kai enää kun koko puolue on liukunut vasemmalle.

http://laurahuhtasaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/26...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

#60. Et sitten halua, että Suomen ja Euroopan ajamien tavoitteiden edistäminen käy sujuvammin?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset